Új privát üzeneted érkezett!

Katicuska, Dianab,

Azt a babát, aki végig az anyukájával van, nem teáztatják, nem is lenne mikor. Beadják a szobába minden reggel a cukros vizet, de nem kötelező adni.
A besárgulás ellen a legjobb, ha sokat isznak, de ez gyakori szoptatással is megoldható, sőt! Persze a cukros víztől sem lesz semmi baja, de én azért a szoptatást jobbnak tartottam.

Ez a vesszőparipám, már többször is leírtam, hogy folyton azt hangoztatják a csecsemősök, hogy 3 óránként ne szoptassuk gyakrabban, mert berepedezik a mellbimbó, ezt sem kell feltétlenül betartani, egyrészt, mert mindenképpen fájni fog egy-két hét után egy pár napig, de ez elmúlik hamar, másrészt, ilyenkor indul be a tejtermelés, és a mellek bekeményedése is így kerülhető el a legegyszerűbben.
Sosem értettem, miért jó az amikor az anyukák teáztatják a babát, miközben lefejik a tejet. Elegen vagyunk ketten ezekben a napokban: anya és baba, kár belevonni a mellszívót, meg a cukros vizet. ártani nem árt, csak tök felesleges. (Persze mindez csak akkor érvényes, ha minden ok, gyerek, anya egészséges és együtt vannak.)

Kópé
Vendég

Köszi gyerekek a tanácsokat!Most már kezdek egyre nyugodtabb lenni.Holnap meg úgyis megyek a dokihoz,és kifaggatom.Puszi

Kép
dianab

Zsuzsa,
Tényleg szép nagy a pocid,nagyobb mint az enyémKép

H.Kata (31+0)
hoka

Zsuzsa,

tényleg hasonlítotok a férjeddel!!!Kép

Dóri
angelheart

Zsuzsa,
Igaza van a Dórinak,nagyon hasonlítotok a férjeddel!
Milyen nagy ma itt a csend!
H.Kata
hoka

Legalább nem fognak össszeveszni a Zsuzsáék, hogy kire hasonlít a gyerek! Kép KépKép
Vendég

Döri,
Milyen szépek vagytok ezen a képen (a profilodban). A fiúk is meg te is!

H.Kata
hoka

Hohó! Dóri! Te nem is jelezted, hogy új kép van a topicban! Ha Hoka nem hívja fel a figyelmemet, lehet, hogy meg sem néztem volna! Máskor tessék szólni! Kép Szépek vagytok! Marci nagyon huncut, Boti pedig csak néz ártatlanul azokkal a csillagszemeivel, de gondolom valami huncutságon töri a ferjét ő is! Kép

Hoka,

Szerintem ez egy korrekt poci! Elképesztően össze tudnak gömbölyödni odabent, a baba mérete szerencsére nem a has méretétől függ. Aztán amikor előbújik, az ember nem is érti, hogy fért el odabent. Kép

Kópé
Vendég

Jó reggelt!

Kópé,

hát igen,elfelejtettem szólni az új kép miatt,bocsánatodat kérem!
Még jó,hogy Hoka ilyen szemfüles!Kép

Hoka ,

köszi,ari vagy.Bár azért az kicsit túlzás,hogy én szép lennék.Inkább nyúzottnak látom magam...
de azért raktam fel,mert ez még egy elfogadható kép magamról.A gyerekek okésak!Kép

Tényleg nagy itt a csend!Húzzunk bele Csajok!

Dóri
angelheart

Kópé:
Az tuti! Kép Kép Kép

Egyébként az a nagyon vicces, hogy már 4x álmodtam a gyerekkel, hogy megszületett, és minden alkalommal kivétel nélkül világosbarna, göndör hajú kisfiút láttam hatalmas kék szemekkel.
Ez felettébb érdekes Kép

Zsuzsa (26+4)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Sziasztok,

En is eltuntem,mert suru hetvegenk voltKép
Szombaton ebed vendegek jottek ugyhogy foztem ezerrel,aztan az alvas utan meg Mikulas bulira mentunk.Alex egy hos volt,mondokat mondott minden felsz nelkul a Mikulasnak es nagyon bejott neki ez a felhajtasKépKép En olyan buszke voltam ra..tudom csopogosen hangzik de ez vanKépKép
Tegnap meg mi voltunk vendegsegben majdnem egesz nap ugyhogy mindig van valamiKép

Dori
Nagyon jo a kep rolatok,tenyleg csini ketgyerekes vagy de ez igy van jolKépKép

Kope
Valaszolok igerem,csak kicsit legyen itt nyugi a meloben,mert otthon ugysincsKép
En mindig is edessegfuggo voltamaztan babasan valahogy nem,es azota sem.Persze neha itt bent a meloban egy kis suti feldob de nem letszuksegletKép
Kope nagyon jol leirtad a teaztatast,uhgyi vagy hatha hatasos lesz KépKépKép

Hoka
Igazan Kopenak, korrekt pociKépKépNekem sem volt anno nagyobb,csak a legvegen ugrott megKép

Kzsuzsa
Jo nagy pocid vanKépHany cm???
Csak ismetelni tudok,hihetetlenul hasonlitotok a ferjeddelKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Helló Mindenki!

Iszonyat nyűgös napok vannak nálunk...
Marci amellett,hogy beteg,bár már csak taknyos és kezd megint rossz lenni,kibújt a maradék 4 rágófogából kettő.Ideje volt már.Rengeteget szenvedett velük,és még kettő hátra vanKép
Mint tudjuk a férfi nem fájdalomküszöbe 0.Ez nálunk már beigazolódott a fogzásnál.Két napja az öccsének is jön két foga...Borzasztó itt a hangulat Kép

Kataa,

Alex nagyon nagyfiú már!!!
Hozzánk ma jön a Mikulás, a szomszéd Anyuka öccse személyébenKép
Kiváncsi leszek Marci mit fog szólni az egészhez??!!!

Idő katasztrófálisKép,de azért mindenkinek szép napot!

dóri
angelheart

Igen, ez a már két napja tartó esőzés, olyan babacsalogató. Én is készülök ! De az is lehet, hogy majd a hideg, a hó fogja beindítani. Nagy volt a szám, mindenki -összes jóindulatú rokon- okoskodik, majd ekkor születik, meg akkor, de hogy esetleg én, az anyja mit érzek, az már nem érdekli őket. Ezért mindenkinek azzal téptem le az idegeit, hogy kijelentettem mikulás-baba lesz. De akkor meg most mi van?!??

Kép
dianab

Szia mindenki!

Ez a "gyönyörű" idő teljesen padlóra tesz. Tegnap voltam a klinlkán beszélni a szülésznővel. Végül Orosz Szilvit fogadtam meg. Igazán aranyos és szimpatikus lány. A lényeg, hogy tegnap 3x áztam sz..rá.

Tegnap végre megvettem aAdélnak a karácsonyi ajándékát is. Egy Götz babát kap, amit lehet fésülgetni és a haját is meg lehet mosni és langyos hajszárítóval szárítani. Kb. 40 cm-es és "potom" 10500 Ft-ba került. Viszont tényleg nagyon szép. Voltam már egy csomó játékboltban, de mindenhol azt mondták, hogy megszűnt a Götz cég. Ezt nem értem, annyi babát megnéztem és egynek sem volt normális haja. Miért nem lehet olyat gyártani, ami ugyan kissebb, de randesen van betűzött haja és nem csak 1-1,5 cm-ként csíkokban. A minimaxon reklámozott vanília illatú Götz baba meg 12 e Ft-nál kezdődik. Végül ezt amit megvettem itt Gyöngyösön kaptam meg a Chicco boltban. Nem akartam ennyit költeni rá, de így nem kap mást. Így is lesz annyi apróság a fa alatt a nagyszülőknél, hogy szerintem nem fog neki hiányozni otthon.

Nálatok hogy telt a mikulás? Nálunk este jött meg és hozott Adélnak egy kis virgácsot is. Teljesen ki volt rajta akadva. Azt mondta csúnya a Mikulás, mert virgácsot hozott neki, és vigyük be az oviba az egyik gyereknek adjuk oda, mert ő a rossz.
Reggel meg nem akart oviba menni, mert oda ma megy a Mikulás, és szerintem fél tőle. Azt mondta ő nem megy oda a Mikuláshoz, mire mondtam, hogy akkor nem kap ajándékot. Mikor megtudta, hogy azt haza is hozhatja, már hajlott rá, hogy mégis odamenjen. Kíváncsi vagyok milyen élményekkel jön haza.Kép

Dianab

Majd tudja az a gyerek, hogy mikor kell neki kibújnia! A rokonoknak sem okos dolog ilyeneket mondani, néha nem értem az embereket. A természet úgyis mindent elintéz.

Detti
nyfdetti

Sziasztok!

25 éves vagyok,szülésznő+babysitter végzettségem és több éves gyakorlatom van.Januártól főállású babysitterkedést vállalnék Budapesten.Ikrekkel is van tapasztalatom.

Eszter
06-70-504-74-84
esztermadam

Sziasztok,
Nalunk reggel megerkezett az otthoni Miki Kép
Este kiraktuk a csizmajara az edesseget+gyumit+egy indian var nevu jatekot.
Reggel boldogan kelt 7-kor es szaladt megnezni mit kapott.Nagyon orult neki,egy kicsit jatszott is,de azt mondta majd delutan megnezzuk jobbanKép:
Reggel 9-kor jott a Miki a bolcsibe ,kivancsi vagyok majd mit meselnek delutan ,mert azt mondta elenekli neki mind a 4 mikulasos dalt amit tud KépKép

Dori
Ahogy mondod,pedig engem ez a za ido nem szokott megviselni,de ejjel mindketten a ferjemmel olyan rosszul aludtunk.Bar lehet hogy az esti ettermi bekajalas sem tett jot az ejszakanak,de ki tudjaKépKép
Marcinak hajra a fogakhoz,mar nem sok van hatra.Adsz neki valamit ra?En ham ar nyugosebb volt adtam neha Panadolt,az az egy jott beKép
Alex tavaly meg felta Mikitol,es en voltam a legjobban meglepodve hogy iden milyen kis bator volt veleKép

Dinab
Tudom nehez a varakozas,de a gyerek tudja a legjobban mikor is akar jonni,nem a rokonokKépKép
Drukk hogy ugy legen ahogy mindenkinek a legjobbKép

Detti
Hat baba ugyben nem vagyok otthon,de az tuto hogy Polusban a Tescohoz kozeli bejaratnal van egy Mazsola nevu baba bolt,na ott tuti vannak Gotz babak.Konkret az inof ,mert egy regi ismerosome a bolt.Amugy bababan nem vagyok otthon,de Gotzben ez szerintem jo arKép
Adel jo fej volta virgaccsalKépAlex nem kapott,bar neha megerdemelne,csak valahogy elfelejtettemKép

kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa,

valami mágneses vihar is volt a napokban...
Na,meg volt nálunk is a Mikulás.Marci már ajtónyitáskor közölte vele,hogy :én jó fiú vagyok!
Annyira édes volt,leült mellé,puszit adott neki,megkínálta nápolyival.Tényleg jó kisfiú volt!Boti még kicsi az ilyenekhez,félt is picit,aztán szépen feloldódott,de még a közelébe sem ment a Mikulásnak.Kép

Dia,

nekem a szülésznőm mondta,hogy nem frontkor,hanem elötte pár nappal indulnak be nagyon a szülések.Nálam mindkét alkalommal így is volt.Szóval hajrá,jön a hideg hétvégére!

Dóri
angelheart

Katus,Ildi,

mi van veletek???!!
Ildi meggyógyultatok már???

Dóri
angelheart

Sziasztok,

voltam hétfőn a klinikán 6 hetes kontrollon. Nosztalgiáztam egy kicsit. Beni nagyon jól viselkedett végig, evett-aludt, semmi sírás. Én most kicsit a szokásosnál is jobban vagyok szétesve, pénteken zh, + beadandó házidolg., karácsonyi készülődés + 2 gyerek. Már csak röhögni tudok, mint egy eszelős...KépKép

Katus
Vendég

Katus,

kitartás!Nemsokára vége az évnek.Aztán indul minden elölrőlKép

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Kataa:
No, tegnap megmértem a hasamat, 110 cm. És még van 3 hónapom... Kép

Ja, képzeljétek, 21.-én dolgozom utoljára! Apropo, valaki el tudná mondani nekem 2 szóban röviden, hogy a passzív táppénz hogy működik, hol lehet igényelni és mi kell hozzá?

Köszi előre is:
Zsuzsa (27)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa!

Javaslom, hogy az index fórumon keresd a GYES-es topikot ahol Szakbarbár a segítségedre lesz! Õ amolyan mindentudó!!
szigfrid

Kópé!

Hogy van a kis unokaöccs??
szigfrid

Szia Szigfrid!

Köszönjük, jól! Szépen szopizik, éjjel egész jól alszik. (Mostanában a 6 hónapos Anikó nem alszik ilyen jól Kép). Napközben mondjuk üvölt torkaszakadtából, de remélhetőleg ezt kinövi. Persze, ha kézben van nem üvölt, de hát nem lehet mindig kézben... Holnap megyünk meglátogatni.

Katus,

Nem irigyellek. Ez így tényleg egy kicsit húzósnak tűnik. Lehet, hogy lusta egy disznó vagyok, de azt hiszem, ezt a suli dolgot nem merném bevállalni a kölkök mellett.

Zsuzsa,

Ez a has tényleg nem semmi, de amíg "csak" has, addig nincs gond, az simán lemegy majd utána Kép

Kópé
Vendég

Sziasztok ! Annyira fáradt vagyok,az uram összetörte a smartját és tök nehéz alkatrészt találni hozzá és mivel ő nem beszél még annyira jól magyarul(+12órát dolg. naponta)én nekem kell beszereznem mindent ,hogy minnél előbb kész legyen az autó.Szegénykémmost ismerkedik a BKV járatok fantasztikus éjszakai világával.Nekem annyira fájnak a melleim,szerintem be is vannak gyulladva.Ez normális ilyenkor?+ tegnap este 3x keményedett fel a pocakom 10perces időközönként ,jól megijedtem.Aztán elmúltak szerencsére a "jóslófájások" vagy minek is hívják ezeket.?

Tudtok valamit Inciről? Már otthon kéne lenniük.A kolléganőm lánya vasárnap este szült és ma már haza is jöttek.Szegény babónak vákummal kellett segíteni,mert állítólag a lánynak nem volt már ereje nyomni ,meg a babának sem nagyon.Azt mondták ,hogy elkezdett meszesedni a placenta és a baba már egy ideje nem vett magához táplálékot.Az utolsó 2,5hétben vesztett a súlyából 2-300grammot.Ennek nincsenek előjelei,a ctg nem mutatja ki ,hogy a baba már nincs túl jól?

H.Kata
hoka

Sziasztok!

Kópé:
Hát van rajtam némi plusz is, de az nem a pocakomra ment, hanem a hátsó felemre meg a combjaimra, úgyhogy talán lemegy szülés után Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa,
Én nem tudom milyen voltál korábban ,de én csak a pocidat látom nagynak.110cm,nem semmi,én most 88cm-nél tartok.Mennyit híztál?Én 7 -8kilót idáig(szerintem 10fölé nem megyek)Nekem cicim lett nagyon nagy.Engem zavar,mert kényelmetlen,és fáj .Az arcom most kezd kerekedni (az ismerőseim szerint)De állítólag ez normális .

Detti,
Az Orosz Szilvi tényleg nagyon aranyos ,én is őt választanám ha felfogadnék valakit.Az orvosom nekem nem javasolta a szülésznő választást.

Üdv.H.Kata(31+4)
hoka

Hoka:
Hát elég sokat, legalábbis a védőnő mérlege szerint, bár ez még nem teljesen világos..
70 kilóról-ről indultam, 2 hónapig havi 2,5 kilót híztam, utána 1 hónap alatt semmit. Ekkor voltam 75 még mindig. Aztán hirtelen 1 hónap alatt állítólag 7 kilót, lettem 82 most a legutóbbi hónapban megint csak 3 kilót. Ígí vagyok most 85.
Szóval ez az ominózus 7 kiló egy hónap alatt elég furi nekem, de hát ez van..
Szerencsére könnyen fogyok, úgyhogy nem nagyon izgatom magam miatta. Férjemet sem zavarja, sőt, még annyira se mint engem.. Mindig mondja, ha kunnyogok, hogy most az a dolgom, hogy növesszem a babánkat, majd utána aggódjak a hízás miatt. Kép

A cicit ne is említsd, katasztrófa.. nem is tudom, mit fogok hordani, ha még tovább nő, most tartok 75H-nál..

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Sziasztok Lányok!
Itt még mindig egyben....
Zsuzsa,
én 3 hónapig semmit se híztam, aztán a 4-ben feljött 4 kg, védőnő+doki kiakadtak. Most +11-13-nál tartok, és meg se látszik, csak a hatalmas hasam. Szóval, szerintem ez mama-függő, így én se izgatom magam.
Viszont ami fura: fiús kismama lévén rosszúl voltam minden édességtől, most meg az utolsó 3-4 hétben bekattantam és tömöm magam csokládéval. Ill. tömtem, mert most megint- utsó pár napra- rosszúl vagyok tőle. Hm....

Kép
dianab

Helló!
Azt olvastam, hogy az ünnepek alatt 4-6 kilót is hízhatnak a kismamák. De ki tudna ellenállni annak a sok finomságnak??

Velem nincs minden rendben, sokat görcsölök. Ha elmegyek otthonról már néhány száz méter séta után elkezdi a pocakom. Ilyenkor 20-30 percig is eltart és csak akkor múlik el ha leülök.
Mondtam Bekének, azt mondta pihenjek. Sajnos rengeteg intéznivalóm lenne, de félek, hogy kinyílik a méhszáj.
Szedek Magne B6ot reggel és este egyez.egyet de nem segít. Csak akkor jó, ha otthon ülök.

Hát, nemtom mi lesz mert a lakásvásárlás miatt sok rohangásznivalóm van.
a héten előszerződtünk, feb. költözés.
Bankba kell mennem a hitel miatt és venni kell egy csomó mindent. A férjem meg egész nap dolgozik, hogy legyen pénz.

A legfontosabb a baba egészsége, valószínűleg a szakdolit fogom hanyagolni.

Ja, az én babóm naponta csuklik. ez normális?
katicuska

Katicuska,
az én babám is csuklott sokat, de semmi baja nem lesz tőle. Olyan muris, mikor mozog ütemre az egész bendő....
Egyébként tegnap este megkaptam drága anyósomtól, hogy van még 24 órája a babának, hogy kibújjon. Mondom nem értem. Erre Õ: hát az egész család-az övé- szombaton szült meg született, és így kell lennie. Na ezt már nem bírtam és picit elkentem a száját, hogy ne szórakoztasson, majd a baba kijön, amikor akar, idő mint tenger. Hát, nem tetszett neki. Biztos lesz még harcom....csak szerintem nem tesz jót se a babának se nekem, hogy állandóan csesztet.
Gyerekek, igazán mondhatnátok valami rokon idomító bűbájt!!!!!

Kép
dianab

Ja, és a fájásokkal én is így voltam, meg vagyok. Tényleg nincs rá más, csak a pihenés, a sok-sok pihi. Kifigyeltem, hogy ha csak egy órát kibírok fekve, akkor utána lényegesen könnyebb a napom. Szóval: kitartás és sok pihenés, fekvés!

Kép
dianab

Katicuska,

Van egy Magnerot nevű magnézium tabletta, az "töményebb", mint a Magne B6, recept nélkül kapható, én azt szedtem szinte az 5 hónaptól, mert akkoriban én is többet görcsöltem. Aztán ez csökkent. De leginkább tényleg a pihenés számít!

Kópé
Vendég

Kópé,
az ELevitben is van egy csomó magnézium és nem akarom túladagolni...

Egyébként a rokonokkal kapcs. engem az idegesít, amikor megkérdezik, hogy van a baba. HONNAN TUDJAM?
Az, hogy mozog az azt is jelentheti, hogy zavarja valami hang, pl. nem tetszik neki a zene amit hallgatok. Vagy pl. mikor sokat ülök a gép előtt azt is mozgással jelzi, gondolom nincs elég helye.
Szóval az, hogy mozog nem feltétlenül jelenti, hogy jól van. Utálom, mikor ezt kérdezik.
katicuska

sziasztok lányok!

bocsi h igy belekotyogok, csak olvastam pár dolgot és gondoltam irok. az én kisfiam most hat és fél hónapos, és a terhességem 32. hetétől a 4d uh-on állapitották meg h elmeszesedett a méhlepény, ezért koraszülés várhato. de mivelmég 36. héten is jól voltunk, csináltattam még egyet, akkor néztek áramlásvizsgálatot, és minden rendben volt, pedig a méhlepény teljesen elöregedett. Hál istennek semmi baja nem lett a fiamank és kiirt idő előtt négy nappal egészségesen született meg. az nem tudom a sima uh ugyanilyen jó e, de aki időben van szerintem nézesse meg ha teheti 4d-n.

a csuklásról annyit, h egyáltalán nem árt a babának, a lányom és a fiam is sokat csuklott a hasamban, viszont kint szinte soha. tényleg vicces amikor éreztem h rázkódik a hasam, és annyira jól meglehetett különböztetni minden fajta mozgását, csuklást, nyujtozást..stb. élvezzétek amig tart. én imádtam terhes lenni. És most nagyon boldog anyuka vagyok!!

csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

katicuska, kópé..

gyógyszer...

magnerotot én is szedtem az elején, és magne b6ot is, de a magnerotot csak az elején a magne b-t pedig madjnem végig, a lányomnál anno pedig teljesen szülésig szedtem és semmi baja nem lett. görcsökre tényleg jó, mert nekme is állandóan keményedett a hasam. anno maternát szedtem, erről hallottam h nagyobb sulyú babát szül aki szedi, én normál súllyú gyereket szültem, pedig hónapokig szedtem (3300 g). a fiamnál elevitet szedtem, és szedem mai napig is, és ő is 3600 g-mal született. szóval szerintem semmi baja nem lesz a babának tőle.. de mit mond a doki?

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Dianab,

Az anyós ellen a legjobb orvosság,
ha 2000km-nyi a távolság! :-) /és még rímmel is/
Az enyém anyós egy tündér a webkamerán keresztül.

Lányok!
Ami a maternát illeti ,én végig szedtem a Lenivel és nem született túlsúllyal./3100g/Szerintem a sok és felesleges szénhidrát bevitelnek több köze van a nagy súlyú babák születéséhez. Mondjuk vannak napok amikor én is egésznap édességgel tömöm magam/ máskor meg rá sem birok nézni/ .Én inkább a kelt tésztából készült dolgokkal vagyok óvatos.
Más! Tud valaki valamit arról,hogy a klinikán elintézik a baba születési anyakönyvi kivonatát,ha viszek egy 300napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot.?( az egyik kismama magazinban olvastam)

Üdv! H.Kata(31+6)
hoka

Hoka,

Nem intézik el, csak odaadják a szükséges papírokat, és a Baross utcában, a VIII. ker önkormányzatnál intézik. Gyorsan megvan. A klinikán adnak papírt arról, hogy mit hol kell intézni, és milyen iratokat, papírt kell vinni.

Kópé
Vendég

Zsu,

melleim nekem is naggyon fájtak/feszültek végig-de csak az elsőnél.Másodszorra SEMMI!Ezt nagyon csíptemKép

Hoka,

Ti szegények!Azért próbálj pihenni is!!!
Leni jobban van???

Katica,

Te is pihizzél.Bár látom nagyon sok az intézni való!Te már meggyógyultál??
Véletlen kitöröltem a mailed,de ha újra elküldöd,akkor regisztrálok szívesen!Ezt mindig elfelejtettem!

CSUKLÁS:
nekem Marci rengeteget csuklott.Én már nem is találtam olyan viccesnek,inkább zavart.Boti szerencsére nem sokat.
Védőnőm azt mondta,hogy amelyik baba a pocakban sokat csuklik,az általában születés után is.Nekem ez mind a kétszer beigazolódott!

Dóri
angelheart

Leni jobban van. Az anyuék átvitték magukhoz,mert ők is észrevették ,hogy ki vagyok facsarva mint egy citrom,így elég sok időt tudtam ma az ágyban tőlteni.Nagyon jólesett.
Dóri,
A fiúk is meggyógyultak már?

H.Kata
hoka

Katicuska,

Nekem is elkezd fájniés keményedni,ha egy kicsit gyaloglok.Szerencsére nem utazom tömegközl. eszközökkel,de túlzottan vezetni sem kényelmesebb,a biztonsági öv kimondottan idegesít.A keményedéshez már kezdek hozzá szokni,ami engem megrémiszt,hogy egyre többet érzek nyilaló fájdalmat a méhszáj magasságában(félek,hogy jobban kinyílik,mert már 1ujjnyira nyitva van)

Üdv.H.Kata
hoka

Hoka,

ez az érzés nem első terhességnél elég gyakori!Nekem is sox volt ilyen,és tudom,hogy rémísztő,meg rossz is.
Fiúk is jobban vannak,Boti szinte tök jól,Marci még kicsit náthás.
Használd ki az alkalmat,és pihizzél sokat!!!!

Dóri
angelheart

Sziasztok,

Dori
Na Marcid is felnott a Mikulas feladathozKépIlyenkor tenyleh nagyon jok tudnak lenniKép

Katus
Nem semmi hogy a sulit is vallaldod a kicsik mellett.Sok erotKép

Kszusza
110?Na en 100-al mar szulni mentem,+9kg-val.Igaz hogy alapbol egy madarka vagyokKép

Kope
Uvoltos unokocsinek talan bejon ez a pihenoszek szeru.Elemes es rezeg,siros babak anyukai eskusznek raKép

Hoka
Pihenj sokat,plane ha erzed hogy faradsz.

Katicuska
Te is pihenj,tudom hogy sok az izgalom,de ha valamit leadsz a sok teendo kozul biztos segitKép

Na mennem kell,
Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Katicuska:

Ilyenkro elég nehéz túladagolni a magnéziumot. Korábban napi 3x Magne B6-ot szedtem. A Magne B6 40 mg-os.
Most 2x1-et szedek Béres Magnéziumból, ami pedig 250 (!) mg-os.
Eleinte napi 1et vettem be belőle, a doki mondta, hogy kettőt vegyek, mert elég sokat leményedek.

Szóval ha ez nem sok, amit én magamba tömök, akkor 1-2 db Magne B6 pluszban igazán semmi ha engem kérdezel..

Egyébként úgy tudom, a normál magnézium fejadagja az embernek 250 mg körül van. De ez meg nem normál állapot ugye Kép

Zsuzsa (27+3)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

HKata:
Hát lehet, hogy a szénhidrát többet számít a baba súlyánál, de mit csináljak a 4,13-as éhgyomri és 3,81-es terheléses cukrommal? Ez még a klinikán is alsó határ, pedig itt kifejezetten szigorúak a határértékek, más kórházban a doki agyvérzést kapott volna valószínűleg ilyen eredménytől..
Muszáj szinten tartanom a cukromat, különben bekómázok, aztán nézhetem.

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Dóri: Akkor talán van esélyem.. meddig nőnek egyébként? szülés után lehet, hogy még nagyobbak lesznek?

Hú, csak fejezzem be a szülést, úgy elmegyek plasztiksi sebészhez mint a sicc, fele-ekkorára lefaragtatom. AZ pont elég lesz.. Egy 75D-vel tökre kiegyeznék..
És még a TB is fizetné nekem, egy részét legalábbis biztos.

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

lányok!

szerintem nem kell aggodni, (de ez az én magánvéleményem), mert nekem 85b-ről nőtt meg 95b-re, és még mindig szoptatok ami ugye azt jelentette h szép nagy lett szülés után, és súlyos is ..( de azóta vissza is alakult eredeti méretére, ezért gondolom h nem kell ezen rágódni. a természet szerintem megoldja. és persze vannak szerencsések (nem én) akiknekm ég a formája is megmarad..azokat én is irigylem..de szerintem egy babóca megér ennyi áldozatot nem? a szoptatás fantasztikus szerintem..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Zsuzsa,

szoptatni tényleg fantasztikus,mint ahogy Csilla írta.De tegyük hozzá,ha valaki valamilyen okból kifolyólag NEM TUD,akkor azt sem kell megkövezni!
Hááát...nekem terhesség alatt szépen ,lassacskán növögettek,aztán ,amikor bedurrantak,Patkós doci így reagált a látványra:Igen,látom duplájára duzzadtak.Kép
na,azért számomra ez nem volt olyan vicces.Az egyik haverunk a társaságban megkérdezte a férjemtől,hogy:Mi van a Dóri mellre gyúr?!
Gondolhatod!
Aztán szoptatás után szépen visszamentek.Régi 75B melltartók jók voltak.
Másodszorra terhesség alatt semmi feszülés,szerintem csak kicsit nőttek,de amikor belövellt a tej,megint hatalmasra duzzadtak!
Mostmár nem szoptatok,és Boti 5 nap múlva egy éves,és el vagyok keseredve,mert 80C-s melltartókat kell hordanom!Engem ez zavar.Meg még ami zavar,hogy a formája sem a régi.De mivel nem szeretnénk több gyereket,plasztika tervben!Szilikon nem,csak kissebbítés,és felvarrás jöhet szóba-ami valóban megy TB alapon.

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Szoptatás-mell téma: Szerintem is megér ennyi áldozatot. Végül is elsősorban ezért van.Kép

Viszont leendő anyukáknak egy jó tanács: Ne csak a hasat kenjétek a terhességi krémmel, hanem a ciciket is!!! Itt ugyanis sokkal gyorsabban megy végbe a méretnövekedés mint a hasnál, és a bőr is sokkal vékonyabb.

Hogy aztán ezek a krémek egyátalán használnak-e vagy sem? Ki tudja? Én mindenesetre kentem. Kép Ártani biztos nem árt...

Kópé
Vendég

angelheart

bocsi ha félreérthető voltam, dehogy kövezek meg bárkit is mert nem tud szoptatni, én csak annyit irtam h milyen jó, és én szerencsésnek mondhatom magam h a fiamat már 6 hónapja szoptatom, a lányomat meg 9 hónapig szoptattam. persze h nem tehet róla senki. de máskérdés amikor valaki nem is akar, sajnos énismerek olyat is..

skála kópé

krémezés..én nem használtam ezért véleményt sem tudok róla mondani, de igazad van ártani biztos nem árt..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?