Új privát üzeneted érkezett!

Seriff, Cukker,
küldtem a táblázatot. Kinek kell még?

Köszi mindenkinek a dicséretet a díszítésről, általában a karácsonyfát is mézeskaláccsal díszeten, olyan jó illata van. Meg a szegfűszeges narancs... Jaj, de jó, mindjárt karácsony!

Kép

Kép
kobudo

Szép napot mindenkinekKépKépKép!!!
Egy kép , ahol jobban látszik Luca szemeKép!Kép
meenta

Jó reggelt mindenkinek!

Meenta,nagyon szép szeme van mindkettőjüknek!KépMesélj,hogy telik egy napotok,miket csinál Luca?

Roz,küldtem Kép. Most nincs ilyen üres üvegünk, de figyelni fogok,és félreteszem Neked,ha lesz.

Kob,nálunk is csak mézeskalács és piros szaloncukor meg egy fehér izzósor van a fánKép.Hogy idén hogyan tartjuk távol Hancit,azt nem tudom,ahogy a yucca leveleit is tépkedi,féltem a fátKép!

Mini még alszik,én meg a kukásokat lesem,h lefizethessem őket,hátha elviszik a gazt!

Kép
seriff

Sziasztok jó reggelt!

Meenta Szili oviba van? Beszélhetnénk majd!KépTe mész a talira?

Roz
Üveg ügyben, csatlakozom Seriffhez! Kép

Nem tudom mi lehet Marcival már második éjszaka felébred,nem kell sok neki mert picit megsimizem, vagy picit odaveszem magamhoz, gyorsan visszaalszik,csak szokatlan.Kép Most itt fekszik az ágyon és sikongat mint egy kislány. :D

Na megyek reggelit csinálni,meg a szokásos teendők.

Sbea jut esze,be: olga.lantos@vipmail.hu
Skype pedig liolga néven vagyok.

Szép napot mindenkinek!

KépKép

KépKép
liolga

Jo reggelt!

Nem akarom ijeszgetni az elsopocakosokat, de aludjatok ki magatokat par evre elore.Kép Igaz nekunk ez meg csak a harmadik iszonyu rossz ejszakank, de kezdek zombi lenni.Kép

Meenta, gyonyoruek a gyermekeid!Kép

A karacsonyfan nalunk is mezeskalacsdiszek szoktak logni. Most beujitanek, a karacsonyi Auchan katalogusban lattam festett fa diszeket, de nem lehet kapni... eddig ket pesti Auchanban nezte a parom, testverem, most anyuekat allitottam ra Kmeten, de mar nem is remenykedem.Kép

Most megyek, mert lassan a ferjem jon ide dolgozni a gephez - ma itthon dolgozik, ugyhogy nem nagyon leszek, de este felugrok mindenkepp.

Szep napot mindenkinek!
Dori

Lili, koszi!KépAz elso kettot ismertem, a harmadik ujdonsag volt!Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Szép jó reggelt!

Annyit írtok egy nap alatt hogy alig lehet követni..Kép

Egy kérdés a fogzással kapcsolatban:
Általában az normális hogy nincs étvágya ilyenkor?
Vagy az teljesen független ettől?

Tegnap alig tudtam bele tukmálni valamit pedig előtte már kezdett nőni az étvágya most meg semmi.
Este már aggódtam hogy nem eszik. Apa mondta hogy szte nincs baj mert jó kedvű, vidám, mozgékony.
Ha éhes úgyis eszik.

Seriff!
Nálunk szerdán járnak a kukások, csak sajna tegnap elfelejtettek jönniKép
Nagyon dühös vagyok rájuk.
Kis örökmozgó hogy van?

Meenta!
Luca nagyon édes és nagyon hasonlítanak egymásra!

Kob!
Nagyon jó a díszítés!!!!!!
Tavaly mi is csináltunk Bogival mézeskalácsot jót mókáztunk csak nem lett olyan igazi finom.
neked nincs valamilyen jól bevált recepted?

Roz!
Beszéltem a dadussal, és sajna már idén csak most hétvégén mennek Szegedre. Addigra meg a kutya nem készül el, de mondta hogy jövőre nagyon szivesen hoz!
Ha jó lesz akkor szólj!!
Nagyon sajnálom hogy nem sikerült.

Syg!
Hogy telt az éjszaka?
Nálunk kezd javulni. Már két éjjel is csak egyszer ébredt. Kopp-Kopp
Hogy megy az evés?

Sbea!
Örülökhogy megint itt vagytok!
Lilla baba hogy van?

Lili!
Zsófi nagyon édes baba!
Szerintem rád hasonlít nagyon nem?

Húú felébredt a drágám, majd később jövök.

Körkérdés!
Kinél mi lesz a menü é süti karikor?

Kép

Kép
samchee

Jó reggelt

Még olvasok csak gyorsan
Luca

Hát szia, nagyon ismerős volt nekem ez a két gyönyörű gyermek. Kép A férjed munkatársa vagyok. Kicsi a világ
Hali

Kép

Kép
cukkermáz

Még valamit

Menta

Már akartalak hívni. Érdekelnek a kinőtt ruhák, remélem még áll. Már akartalak hívni. Tudod először vártam a 30 hetes uh-t, hogy lány -e még. Hát lány szerencsére. Aztán megfáztam, nem akartam úgy átmenni. Most meg a fizit várom, de majd összehozzuk. Végülis közel lakunk nagyon. 56-os méretből már tuti van elég, 62-es-ből is már pár. Nem bírom ki, hogy ne vásároljak, ha meglátok, vmi szépet.

Az első karácsonyfánkra mi készítettük a díszeket. Gyűjtöttünk tobozokat, azt lefújtuk arannyal vagy ezüsttel. Hungarocelt becsomagoltunk színes papírokba, szalmából fűztünk díszeket. Azóta már sok szép díszt vettünk, piros, arany és zöld színben pompázik a fa.

Sikere van az Adventi naptáromnak. Minden reggel, ha elkészült, kibonthat Bence egy csomagot. Ez ma annyira inspirálta, hogy 20 perccel hamarabb elkészült apa nagy örömére. Reméljük, hogy kitart a lelkesedés végig. Csoki csak egyetlenegy van benne. A Scooby D kártyával majdnem lebuktam, mert kicsit átlátszik a papírja.

Lina remélem jól van, rég hallottunk róla.

Kép

Kép
cukkermáz

Roz, Kob

Köszi, megkaptam az emailt és a táblázatot.

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok!

Seriff:Hogyan telik egy napunk?Kép
Mivel Luca egy angyaalKép , így nagyon jól és harmónikosan. Reggel kb 6.30és 7.00között ébred, cicizünk, majd visszalaszik.Kb 1 órát alszik, újra ébred, játszunk kicsit(nagyon jól el van magában isnem kell mindig fognom) .Szilárdal más volt a helyzet , ő sokat volt kézben nem szeretett egyedül lenni . 11.00 körül újra cici ....és ha sikereül séta, kb 13.00-ig. Bár mostanában csak akkor viszem sétálni , ha van valaki aki segít legalább felhozni a babakocsit( nagyon nehéz a kiskirálylányKép. kb 14.00és 13.30 között eszik újból...néha kap egy kis narancslevet a széklet miatt(heti 1-2 alkalommal).Apa hazaér és mekkezdődik a csábítás( apát bűvöli , és csak apa kezében jó lenniKép). 16.00 órakor elmegyünk Szilárdér az oviba(a Bocskaiba jár). 18.00 körül cici. Aztán egy kis nyügi, persze nem minden este. 19.30 körül fürdés Szilivel és olykor anyával együtt.....IMÁDJA. Gyors öltözködés , mert ilyenkor már nagyon türelmetlen, és cicizés kb 20.00 órától 21.00-ig. Ebből kb 20 pec az efektíve szopzás a többi nyugi.cicizés. Majd szundi reggelig....persze néha belefér egy kis korahajnali cicizés (ez viszont nagyon ritka). Hát ennyi...nagyon jó kisbaba.
Hogy miket csinál Luca?:
nagyon kommunikatív, sokat gagyog, bármit megfog , megrágja, nyalogatja hasra ugyan még nem fordul , de nem sok híja van. nem alszik valami mélyen , de nyugodt , kiegyensúlyozott baba. Mostanában kicsit félősebb, ha sokan vannak körülötte elszontyolodik. Szerintünk puszit adKép ÉS imádja a testvéreitKép

Liolga:

Igen Szili oviba jár, és imádja.

Köszönöm a bókokatKép
meenta

KépSzili
meenta

KépLuca
meenta

Menta!
Nagyon jók a képek!
Szilárd mit szólt anno a hugicához?
Nem sajnálta hogy nem öcsike lett?

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Nem olvastam még vissza, majd megteszem, de előbb fejnem kell, mert szétdurranok.

Azt viszont nem bírom ki, h ne írjam meg, amin egész éjjel -alvás helyett- agyaltam. Úgy látszik tegnap nagyon kialudtam magam 5 óra alattKép

Szóval a kényeztetés, sírni hagyás, cipelgetés.

Én mindig oda lyukadok ki, h nem hiszem, h egy baba attól lesz elkényeztetve, h nem hagyják sírni és kielégítik az igényeit.

Az elkényeztetés sztem a nem nevelés és következetlenség következménye.

Egy pici babán meg mit neveljek?

Persze az első pillanattól fogva nevelődik, de passzívan, mivel a szülők viselkedését, beszédét, nevetését lesi el, tanulja meg.

Pl.: Leona nem tőlem tanul meg kacagni -mivel én nem tudokKép-, hanem apától. Nekem is nevet, de én nagyon ritkán tudom úgy megkacagtatni, h sikongat. Robinak ez mindig sikerül, mert ő sokkal lazább, vidámabb ember.

De az "igazi" tudatos nevelés majd csak most jön.

Kezdődik (nálunk) azzal, h amint lesz etetőszékünk, oda fogom ültetni, amikor eszünk. Így tanulja meg az étkezési szokásokat.

Aztán ha mászik -mint ahogy már Nana is írta- nem akarok elpakolni mindent előle, tanulja meg, h a virágföld nem ennivaló (most így tervezem, aztán majd kiderül, sikerül-e).

És így tovább.

Nem hiszem, h erőszakkal vagy traumák (szerintem az a sírni hagyás) által kellene nevelni.

És még egy dolog.

Minden babának más az alaptermészete. Minden anyának más a személyisége. Minden anya-gyerek kapcsolat más és más. Nem lehet egy kaptafára csinálni mindent. Ami az egyiknek bejön, a másiknak nem feltétlenül. Sőt, uannak az anyának a másik gyerekével sem biztos, h bejön.

Ami még eszembe jutott és szerintem érdekes.

Régebben olvastam még, h az embergyerek az állatvilághoz képest koraszülöttként születik meg. Hiszen egy borjú pl. születése után fel tud állni és odamegy az anyjához szopni. Az embergyerek erre csak hónapok múlva lesz képes. Segítség nélkül szinte semeddig nem életképes.
Az ember terhességének állítólag 2 évig kellene tartania, h a gyereke uolyanolyan fejletten szülesen meg, mint az állatok kicsinyei. Csakhogy a 2 lábon járás miatt megváltozott a medencénk és már nem tudnánk kihordani és megszülni akkor a babát.

Persze a véleményeknek nem kell egyezni, különbözőek vagyunk, ez így jó.

Bocs a monológért, de ha már nem aludtam miatta, legalább leírom.

Mrege,
sztem ne félj attól, h Rege "cipelős" baba lesz. Egy baba v az az első pillanattól fogva és hosszabb-rövidebb idő alatt "lekopik" az anyáról vagy pedig nem ilyen.
Rege, ha jól tudom, nem ilyen, tehát nem is lesz azKép

Na majd még jövök.

Kép
sygnum

Seriff,
gáz, gáz a hülyülés én is azt teszemKép
Én is kérek táncis videótKép

Kob,
nagyon klassza ez a díszítés, Mesi meg egyre jobban rád hasonlít, nem?

Nana,
Dani sokat változott, de nagyon édesen alszikKép

Balim,
nagyon nehéz lehetett, el sem tudom képzelni! Eszter nagyon ügyes baba, büszke lehetsz rá!

Menta,
nagyon szép gyerkőceid vannak!

Dóra, Lili
tényleg, mennyire hasonlít egymásra Zsófi és KataKép

Sam,
van ilyen, h fogzáskor nincs étvágya. Nem fog éhen halni, majd eszik, ha éhes lesz, csak igyon.
Éjjel nem volt olyan rossz, csak most én nem tudtam aludni, mert járt az agyam.
Evés nagyon megy, holnap kap stököt a rizshez.

Messenger: is sygnum

Kép
sygnum

Syg!

Ebben amit írtál nagyon sok igazság van.
Sajnos az én meglátásom szerint a gyermeknevelés korszakában van egy fordulópont. Most ez alatt azt értem hogy nagymamáink, szüleink még így csinálták és most változik sztem és tér át erre a nézetre.
Régen az volt hogy hagyjad sírni mertt felszokik nem figyelték azt hogy ezzel az anya-baba kapcsolat megy tönkre. Nem volt igazán "mi a legjobb a babána" centrikus nevelés.
Ez mostanában fordult nagyot és egyre jobban a babára figyelnek.
Van aki még a régit pártolja van aki azt nézi hogy a gyermeknek mi a jó.

A következetes, tudatos nevelés nagyon nehéz dolog és ahogy írtad is babától függ.
Én soha nem pakoltam Bogi elől és ügyesen megtanulta mit szabad és mit nem(bár ő mostanság vissza felé fejlődik) lehet hogy Hanna elől meg rámolni kell mert nem fogom tudni megtanítani neki.

Kép

Kép
samchee

Syg,igazad vanKép!
Persze,h nem pakolod fel az összes virágot a földről, különben is szinte minden gyerek megkóstoljaa földet-és kell is 1kg koszt enni,az immunrendszerünk kellő fejlettségéért,ezt a biol. prof. mondta az első előadásánKép.
Milyen etetőszéket vesztek?
Ja, képzeld nagyon kedves kukásaink vannak, de komolyan,akkora kezicsókolom és mi köszönjük volt a 4doboz sörért,h elhatároztam karácsonyi sütit is kapnakKép.

Sam,örökmozgóm jól van, de csak úgy tudok vasalni,ha ő az ágyában mókol,különben rángatja a zsinórtKép.Amúgy meg mindig feláll,mindenhol. Te Hannád? Étvágytalanság előfordul fogzáskorKép, az is olyan,h mindent rá lehet kenniKép....

Meenta, nagyon rendes csajszi akkor Luca,ha ennyire jó!Kép

Most megyek,amíg Mini alszik, főzök.

Kép
seriff

Sziasztok!

Syg, erről az állatvilághoz hasonlitó példáról én is olvastam.
+ Én rengeteg gyerekpszichologiai könyvet is (mivel az akartam lenni.)

rengeteg "szörnyű" kisérletről, amikor a babát az anyától szinte teljesen megfosztva "nevelték". Kép

Szerintem egy baba nem lesz cipelős baba, csupán attól ha 6 hós koráig igyekeznek mindig megnyugtatni. Szerintem a legfontosabb a biztonság, amit mindig kell érezni egy babának és egy kis gyermeknek és egy nagy gyermeknek is (nekem sokáig az anyukám jelentette, pedig már együttéltem a férjemmel Kép)

Az a fontos hogy érezzék mindig, de mindig figyelünk rájuk.

Amikor Elkezdődött Dani "félős" korszaka, nem mentünk kézenfogva mindenhová vele, hanem biztositottuk róla hogy ott vagyunk mögötte (vagy nem messze) nyugodtan mehet. Reggelente egyedül átmegy a szobájába, a szinte sötét lakáson át, és közben perce másodpercenként elmondja "nincsen sájkány ugye ana?"

Vagy nekem egérfóbiám van, de születésétől kezdve törekedtem rá hogy ő ezt soha ne vegye észre. Valamelyik nap boldogan újságolta:
"képzeld ana mamáék gajázsába láttam egejet ahogy mászott a csövön". Én már a gondolatba is belehaltam, de együtt örültem vele.

Bocs én is, a hosszú monológért.

Csak szerintém ha tudnátok biztos hogy azzal magában nem fogjátok elkényeztetni, felkapatni stb. a babákat ha 6 hós koráig probáljátok őket mindig megnyugtatni. És 6-7 hós koráig nem tud egy baba hisztizni. sztem. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Syg,küldtem.

Kép
seriff

Sam,

Ne "bántsd" már szegény Bogit. KépMinden gyermeket "megráz" a kistesó érkezése. Hiába próbáljuk mi 9 hónapon át felkésziteni őket és hiába probálunk odafigyelni rájuk is ugyanugy mint elötte. Elöbb-utobb minden gyereken "kijön" ez a "tesóm érkezett" szindrÓma. Kép Kép
És már írni akartam én isteljesen megértem hogy elfogy néha a türelmed. Sztem ezt csak az tudja igazán megérteni aki már átesett olyan igazi 2 éves kor után kezdődő hisztiken, (lsd. dackorszak) Kép

Seriff,
tegnap éjjel szegény férjem már aludt a gép fölött (napok óta 3 órákat alszik éjszakánként, olyan sok munkája van) szóval mondtam neki mutatok vmit. hogy felviduljon. Bekapcsoltam neki Hanna-diszkókirálynőt. Először csak nézte szegény tiszta kómásan és annyit kérdezett "nem túl kicsi még ez a baba ahoz hogy álljon".
Aztán a második "vetitésnél" már elkezdett nevetni és a végén már röhögött (bocs) Hanna-baby produkcióján.
KÖSZI SERIFF! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Szia Meenta!

Gyönyörű gyerekeid vannak! Hatalmas Gratula!
Az én Danimnak is van egy képe ahol ugyanigy néz mint a te Szilárdod.Kép Mi is a Bocskai u. oviba akarjuk a jövő héten beíratni Danit. Kiváncsi lennék a véleményedre. ha nem akarod ide emilen is örülnék nagyon. dani2003@fibermail.hu
Most vki épp probál lebeszélni róla hogy nem éri meg olyan "messzire" elvinni, az se olyan jó ovi. ???

KépKép
KépKép
nana09

"Sziasztok!Itt Mino-Papa!
Köszönöm mindenkinek a jókivánságokak.
Vasárnap 24-es-kénél találkozunk,lányok RESZKESSETEK jön BÁBIBABI!!!!
Sziesztok."

Serif
Még most olvasom a tegnapi üzid, hogy Andris klasszul megköszönte "Irénke kismamruháinak" a jókívánságokat! Szerintem nem értette amikor mondtam neki, hogy mire lépjen (mivel az előző oldalt olvastam nem a következő-t nyomta meg, hanem frissítette az oldalt, és így véletlenül az eggyel lejjebbi topicban gyorsan a lap aljára tekert, és írt.. ) KépKépKépKép
Még van egy olvasni való oldalam, de azt már látom, hogy Syg és az én kedvenc eszmecseréző partnerem visszatért!
Hát szevasz Liolga! Már nagyon hiányoztatok Marcival!
Még olvasok, aztán jövök..

KépKép
mino

Sziasztok!!

Sam: egyetértek veled a leírtakkal kapcsolatan....nem hinnén hogy olyan nagy áldozat lenne ez részünkről , hogy adott esetben cipeljük a mi kis "zsebijeinket" kb 1 évig.Tovább úgy sem hagyják. Szilárd születésekor "ELVEIM" voltak.....HÜLYESÉG!!! csak az szabad tenni amit a szivünk diktál....Kép

Nem akartam , hogy felszoktatott baba legyen...akartam, nem az volt.....Útált egyedül lenni, bár rengeteget aludt a koraszülöttsége miatt kb 1,5 éves koráig....még is ha ébren volt szinte mindig fogni kellett. Luca egészen más tészta...akár 1 órát is képes ellenni a kis játékaival....persze rá-rá nézek és alapvetően mindig látóhatáron belül vagyokKép őt ha akarnám sem tudnám felszoktatni.

Cukkermáz: tényleg kicsi a világKép örülök neked . Igen a ksrucik még meg vannak.... ha aktuális majd telizelKép
meenta

Sam: Szil nagyon jó tesó...mivel van még 2 tesója Lucán kívül, így nem volt annyira nehéz neki....ő nem volt féltékeny egy prcig sem...viszont agresszívebb lett egy időre, velünk, anagytesókkal , meg a nálla kisebb gyerekekkel.de mióta ovis, azóta ez is megváltozott. Ott nagyon kiegyensúlyozott és itthon is az.Imádja Lucát, sokat játszik vel(neki)Kép

Nem hinném , hogy bánja azt , hogy lány éns nem fiú tesója van. Egyébként van egy 14 éves bátyja, és egy 16 éves nővére(ők is velünk élnek).

Mikor lucát vártam, és még nem tudtuk mi lesz... két névben állapdtunk meg:Luca ha lány, Levente ha fiú.....meg is szokta kérdezni- hol van a Levente?Kép
meenta

Nana:
Én csak jót tudok mondani a Bocskairól.Mi a széchényiben lakunk,innen viszi minden reggel a férjem az oviba Szilit.Szerintem megéri. Mivel oktató ovi szerintemtöbb figyelem jár a gyerekeknek.Most volt vezetőváltás is és ha lehet még jobb lett mint volt. ha újra kellene döntenem, megint ezt választanám....remélem 2 év múlva is ezt mondom majdKép
meenta

Meenta!
Nálunk Bogi nagyon sokat mondja hogy szereti, imádja Hannát de valahogy még nem tudta eltalálni hogyan is közeledjen hozzá, játék téren.
Egyedül amit nagyon szeret hogy ugri-bugrizik és akkor Hanna kacag. Nagyon sokat ülök le velük és próbálom közelíteni őket a játék terén de elég nehéz dió.
Melyik oviba jártok?

Nana!
Teljesen igazad van abban hogy Bogit megrázta Hanna születése. Én igazán a szülés utáni időszakra gondoltam hogy akkor fog butáskodni de ez most ért ide.
Csak sajna bosszantó egy kicsit ez a vissza fejlődés. Hiszen most azokat a dolgokat sem csinálja meg egyedül amiket 3 évesen egyedül megtett.
Lehet hogy nem foglalkozok vele eleget vagy neki kevés az az idő amit együtt vagyunk és így akar maga mellett tudni.

Még nem nyilatkozott senki a karácsonyi menü ügyében.
Ki mit süt főz?KépKépKép
Had merítsek ötletet mert apa változatosságot szeretne. Tegnap azt kérte ne legyen tipikus karácsonyi halászlé vagy káposzta...

Kép

Kép
samchee

Sam!
Biztosan sokkal nehezebb úgy egy kicsinek ha eddig csak ő volt és érkezik valaki akit" anya annyira szeret mint engem" . Nálunk más a helyzet mint már írtam. De ne hidd hogy igy is olyan könnyű. És hidd el, nem attól fognak egymásra találni a lányok ha te "erőlködsz" ,egyszer csak már nem lesz szokatlan Boginak, hogy van egy kishuga.....de ez idő. Kitartás! ...és mivel érzi Bogi , hogy te mindkettőjükkel ugyan annyira foglalkozol nem lesz nehéz. Nagyon jó a közös játék és biztosan nagyon élvezik a kislányokKépKépKép!!!
meenta

Sam,
lehet, h igazad van ebben a "2 tábor" dologban. Én lázadó vagyok (és mindig a szívem vezet), így a "babának mi a legjobb" táborba tartozok.

Seriff,
etetőszéket nem tudom pontosan, milyet veszünk majd, csak szempontok vannak, amik fontosak. Pl. állítható magasság és levehető tálca, h a mi asztalunkhoz is oda tudjam ültetni. Más tlk. nem is fontos.
Video nagyon tetszett, olyan jót nevettem rajta. Szegény Hanci, mindenki nevet rajta, de olyan aranyosKép Főleg, mikor kinyújtja a nyelvét.

Nana,
teljesen egyetértek veled, csak mindig elbizonytalanodok kicsit, mikor mások mást mondanak. De csak átgondolás szintjén, mert úgyis a szívemre hallgatok.

Meenta,
veled is egyetértek. Nekem is vannak elveim, eddig nem is "szegtem" meg őket, de nem az eszemmel "nevelem" Leonát. Elveim közé tartozik pl. hogy nem hagyom sírni, nem adtam cumit, cumisüveget, nem erőszakoltam rá sosem a cicizést, most sem az evést...Szval azt hiszem, ezek jó elvekKép

Kép
sygnum

sziazstok Kép

seriff
édes a kis táncos csaj Kép tényleg milyne kis vékony lábijai vannak Kép haláli Kép

én közben elvesztem mert azt az időt amit az irogatásra szoktam szánni el skypeztöük liolgával és syggel Kép

sam
nekem bármikor jó a kép
csak legyen Kép
és plutós legyen Kép de plutó ne goffyKép( mindenki összekeeri Kép)
karácsonyi menű

álunk szeritem tárkonyos csirke ragu lesz
barackos sajtos husi meg tejszínes pulyka mell meg köretek adrinak meg gesztenyés csirke beigli az tuti meg mézeskalács is más süti nem hiszem max muffin mert az gyorsan kész van
én meghagyom nagymamáknak a halészlé főzést mert se én sem tibor nem szertjük náluk mindig ez menű halszlé meg mákos guba

a diszités is szinte minidg adott piros arany +egy kis mézeskalács bár mi kék mániások vagyunk a kék fa mégsem tetszett ugyhogy váltottunk igy let piros arany és nagyon szép volt js és mi mindig kikötjük fát mert niki magára boritotta az első karácsfát az előzőt meg adri boritotta volna ha nemlett volna kikötve ja és minidg egy asztalra teszzünk mert 150 cm fenyőnk szokott kb lennei az alatt meg egy kis alsztal pont elfér rá egy földigérő szép teritő és kész igy ellkerülöm azt hogy felmásszon rá vagy megfogja az izzókat...

sirás nem sirás
nem tudom nekem ez nehéz kérdés nagyon szertem gyerekeimet és nem hagyon őket sirni nagyon ritka az ha "hagyom " ez isinkább azért mert éppen adrit tezsem tisztába vagy wc vagyok... hasonlók bár nálunk már meglehet kérni nikit hogy zet vagy azt vigyen oda ákinak ,nikivel adrival meg má meglehet beszélni azt hogy kicsi simi és aztán megy tovább az élet nem kell minden elséstől fejkoppanástól anyához rohanni

elpakolás
mint már irtam egszer nálunk sajna pakolni kellett adri bármit talált megette értem itt vakoloatot a leesett papirt bármit hiába probáltuk "megnevelni " őt nem lehettett niki már ügyes ő előll nem is kell nagyon tudja mik a tiltott dolgok de adrivalmég minidg nagyon vigyéázni kell ő mindinhez hozzányúl egyszerűen nem tudja megtanulni hogy veszélyes niki soha nem mer/mert hozzányulni késhez vagy ilyen dolgokhoz adri hozányul sajna és hozzná vinné ha előlhagynám szóval inkább eltszem
ákinál más tészta niki "tanítja" rászol áki az kicsi nem veheted a szádba vagy az nem jó papir ..... szóval nálunk is va nminden féle szerintem ezt gyereke is válogatja nikit 2 ,5 évessen még itthon (böliben nem ) etetni kellett adri 15 hós kora óta eyedül eszik soha nem fogad el azóta ugy kézből vagy kanálról-villáról senkitől semmit mutatja hogy tegyem le és majd elveszi (kivételes zsolti csoda aputól Kép )
szóval szerintem hiába dönti el az ember hogy ez igy lesz majd gyeek uyg is vlamilyen szinten átirja Kép Kép én is hogy ellneztem tv mesét és tessék csak be adtam derekam Kép Kép

na megyek mert végre áki és adri is bealudt tudok haladni Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sam,
A "visszafejlődés" normális ilyen estben. Nem lesz semmi baj, hamar visszakapod majd a régi Bogidat.

Meenta,
Köszi a választ. Mi is a Szechényibe lakunk, nálunk is először a férjem majd késöbb én vinném.

KépKép
KépKép
nana09

Meenta, mekkora korkülönbség is van a két gyerköc között? (bocsi, biztos írtad már)

KépKép
KépKép
nana09

Kedves Mindenki!

Azt hiszem ma már vki emlitette is...szóval rátérhetnénk arra, hogy ki mit főz karácsonykor? Kép Látom Roz már megirta, fini lesz bizti! (3 gyerek mellett, hogy lehet ezt megcsinálni??? Kép)

Én -mint már mondtam- nem tudok főzni. Eddig minden karácsonykor hazamentünk a szüleimhez vacsizni, most szentestén hármasba (ill. négyesbe Kép) leszünk és bizony vmit ennünk kell. Kép

Szeretném ha aki tud segítene, egyszerű, de fini recepteket szeretnék. Esetleg ha ajánlanátok szakácskönyvet. Annyi van és én soha nem tudom melyiket lenne érdemes megvenni.

1 biztos pont: Mákosguba! A férjem imádja, én is, de gondolom én most terhesen nem ehetek. Vagy talán???

HELP!!!

KépKép
KépKép
nana09

Nana!

Én indítottam útnak a kérdést hogy ki mit főz meg süt.
Apa nálunk kikötötte hogy nem lehet halászlé meg kápi mert elég volt gyerekkorábanKép
Szakácskönyv ügyben szerintem ha Horváth Ilona sz.könyvet látsz azt nyugodtan megveheted mert nagyon jók vannak benne vagy Stahl könyvet.
Igazán nem tudom melyik lenne még jó mert nekem nem igazán vannak sajna.

Szóval én is várom az extra finom különlegességeket.
Ja és ha van valakinek tuti bevállt mézeskalács receptje azt nagyon szertném elkérni.

Kép

Kép
samchee

seriff

én is kérhetném a videot?lszi gaszabo77@freemail.hu

nana!mi mindig káposztalevest és sülteket ettünk karácsonykor amíg anyumék voltak..mostanában meg unokatesóméknál vagyunk és amit kapunkKép
én azt szeretem ha az egsz család együttvan karácsonykor,nekem az az ünnepi hangulat evés ivás és egymás szeretése
ez tuti azért van mertnincsenek szlők nagystülők

na nem depizek
pusz

KépKép
KépKép
bepa77

1 kézzel, állva, baba keresztben rajtam, fejjel lefeléKép

főzés
passz, nem szoktam főzni, de van egy szakács(is) férjem, majdcsak kitalálunk vmit

Gesztenyés pulyka-csirke jól hangzik

a neten is van sok-sok recept

Nana,
én nagyon sok mákos gubát ettem terh. alatt. Lehet, h ezért pörög így Leona?Kép

se robi, se én nem szeretjük se az aranyat, se a pirosat. nekünk kék-ezüst fánk szokott lenni és szaloncukor sosincs rajta, mert nem tetszik, meg nem is nagyon esszük meg.

Roz,
méghogy Niki nem okos???????Ilyen ügyesen tanítja Ákit és ilyet mondani rá.

Nana,
gyere légyszi babázni, Leo produkál már megintKép nagyokat vigyorog, beszélgetést kezdeményez(!) velem, de nem tehetem le.

Kép
sygnum

nana barackoshusi és sats is nayon egyszerű és gyors
és szerintem különleges is

barackos húsi bármilyen husi jó mi csirekmellből szotuk anyum meg sertés karajból abból is fini

szóval husit előző nam bepácolod fokhagymás füszers tejcsibe másnap abban tejben fóli alatt megpárolod
kiszeded eggynekétt ebből az össze főt léből
egyeként kiteszed mindegyikre egy fél őszibarck és egy vastagabb szelet sajt és ezt viszateszsed langyos sütőben és ráolvsztod a sajtot de ezt figyled nehogy efolyon ez kb 2-3 perc

amit még szoktam
sajtos husi én nagyon leegyszerüsittem mert nincs időm egyneként belehempergetti tojásba és dsjatba leteszek 1 réget husit ráöntöm a felvert tojás aztán rászorom sajtot ezt igy rakosgatom mig elnem fogy a hús és öntök rá tejszint fóli sütő és 1óra és kész ragulves mindeféle zöldséget megpucolk de tényleg sok fajtát gomba borsó répa... vékoy csirkemell csikok m csianálok egy olyat mint húséeves és behabarob tejszinnel vag ytejfől ami éppen van itthon

kötretnek nálunk brokkoli mi imádjuk megtört krümpli és kész max 2 óra az egész

Kép

Kép

Kép
roz23

SYG!
Szakács a férjed???!!! Mi lenne ha mindenből dupla adagot csinálna (hamár ugyis csinál Kép) én meg csak átugranék érte. Kép Kép A férjem a gesztenyés pulykát is imádja. Mondjuk az én férjem mindent imád. Kép

Megyek!!!Kép Dani ugyis olyan édesen alszik a kb. 30 kis állatkájával körbebástyázva és min. kettőt magához ölel. Az elöbb bementem hogy betakarjam alig birtam egy kicsit eltolni az állatokat, mert annyira szoritja őket. Kép

Eddig nekünk is mindig kék-ezüst fánk volt. Idén először lesz piros-ezüst-arany kombináció. Hát nem tudom hogy fog tetszeni???

KépKép
KépKép
nana09

Köszi Roz!!! Nagyon jól hangzik és tényleg nem tünik nehéznek, bár nekem annyira nincs érzékem a főzéshez, hogy még a legegyszerübb kajákat is elrontom. Majd a férjem csinálja, ő ugyis ügyibb mint én.

Én legjobban gombalevest szeretnék. Persze arra is azt mondja mindenki, milyen könnyű. Már akinek!Kép De azt sem tudom hogy kell. Kép

Azt fogom csinálni hogy minden receptet amit írtok kimentem egy külön dok.-ba aztán 3 napig csak főzők. Kép

KépKép
KépKép
nana09

syg

hu de jó neked akkor nálatok legalább ebben tud robi segiteni bár gondolom nem sokat tüsténkedik ő sem konyhában( bár tibor nem szakács de meg sem probálja ) Kép Kép

bár most én sem panaszkodhatom mert most egy ideje anyu segit azzal hogy megfőz nekem igy könnyű

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Itt vagyok újra, kicsit elkeseredetten, nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogy elképzeltemKép

Tegnap voltunk a 38. hetes UH-n, megnéztük Lilibabát, aki nem is olyan óriás. még csak 8,7-es BDP-je van, és 2900 g. Viszont az Uh alatt tachycard volt a szívműködése, úgyhogy a Bérczi Ildi mondta, hogy nem olyan vészes, de inkább menjünk ki a kórházba. Na az egy rémálom volt. Egy óra volt, még megtaláltam a dokimat, addig már mindennel próbálkoztam, hogy bejussak egy NST-re, de nem sikerült, mikor meg az orvos telefonált le, akkor soron kívül mehettem.
Azt mondták, tachycardnak tachycard, de azért nem olyan vészes, símán belefér abba, hogy meg voltam fázva, de ma menjek megint.

Ma megint mentem, amikor Lili nem mocorgott, akkor tök jó, amikor meg igen, akkor 160 köré-fölé ment a szívverése. Csak az volt a baj, hogy olyan gépben ültem, aminek a nyomtatójából valószínű erősen fogyott a festék, legalább 10 percnyi fehér folt van a leleten, meg a mozgásokat sem regisztrálta. Úgyhogy a doki közölte, hogy technikailag olyan minőségű a lelet, hogy gyakorlatilag értékelhetetlen, főleg, hogy a mozgásokat nem látja.

Szóval holnap 12:20-ra mehetek megint, és ha nem lesz jó, akkor be kell feküdnöm, hogy rendesen meg tudják figyelni. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy közlöm az NST-s csajszival, hogy csak abba a gépbe vagyok hajlandó beülni, ami normális leletet ad, nem szeretném, ha azért kellene kórházban töltenem a hátralévő időt, mert nincs festék a nyomtatóban!!!

Mondjuk nem tudom, hogy ha be is kell feküdnöm, de nem találnak semmi komolyat, akkor hazajöhetek, vagy ilyenkor már ki kell ott várni a szülést??????
Én nem akarok kimaradni azokból az izgalmakból, hogy otthon a párommal készülődjünk a kórházba, méregessük a fájásokat, szóval ez a kórház dolog most nagyon betett a hangulatomnak.
Próbálok beszélgetni a picilánnyal, hogy ez így nem lesz jó, ott csúnyák a WC-k, és fürdőkád sincs, remélem hallgat rám, és ügyi lesz holnapKép

Na nem panaszkodom tovább, de most olyan nem jó. Úgyhogy ha vasárnap nem leszünk, akkor....

Lina
37+4

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bement a ferjem a munkahelyere dolgozni.Kép Nem mi zavartuk el, egyszeruen csak lassabban haladt itthon...

Kati meg kipattant szemekkel nezelodik a hordozojabol. Egy orat aludt csak.Kép Ilyen keveset nem szokott.Kép

Menu: nalunk meg nem tudom mi lesz... valami nagyon egyszeru.Kép
25-en,26-an anyueknal ill. anyoseknal leszunk. Altalaban halaszle, toltott kaposzta, turoscsusza a menu.
Nana, miert ne ehetnel makosgubat?

Mennem kell, surgos pelenkacsere.Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Lina tényleg probálj meg megnyugodni. Bizti nincs semmi baj.

Én is már hónapokkal előtte sokszor elképzeltem hogy majd otthonról nagy izgalommal indulunk vmikor az éjszaka közepén a korházba... Aztán nem így lett. De hidd el nem ez a lényeg!

Aztán nekünk Danussal annyira nem tetszett a korház, hogy gyorsan el is kezdődtek a 8 perces fájások. De ezzel még 2 napot elvoltam a korházban. Aztán a szülőszobáról hivtam a férjem és hidd el igyis ugyanolyan izgalmas volt. Kép

Elhiszem most csalodott vagy , de sajna nem mindig ugy alakulnak a dolgok ahogy elterveztük és ha be is fektettnek, könnyen lehet hogy pár nap megfigyelés után hazaengednek. Gondolj Lilire! És hidd el ez az Uh-ás tömeg méregetés semmit nem jelent, de egyébként is 3 kg-val már gönyörű kis babó lesz. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Hu mikorra végig olvaslak benneteket , elfelejtem hogy kinek mit szeretnék irni.

Először is üdv minden uj kismamának anyukának.

Roz
Sajna nem tudunk menni a talira de egyszer remélem hogy össze fog jönni hogy találkozunk mindenkivel.

Képeken nagyon tündériek a picurok és nagyok , olyan kis puszilgatni valók.

Balim
Örülök ,hogy tul vagytok a műtéten , nagyon ügyes volt Eszterke hogy ennyi ideig kibirta kajcsi nélkül. Remélem hogy mihamarabb elfelejtitek ezt a sok rosszat.

Sam
Nálunk is volt testvér féltékenység , de most ugy érzem hogy tul vagyunk rajta. Nagyon nehéz mindig megfelelni minden gyereknek hogy jo legyen .Nálunk ez egy séta alkalmábol bukott ki teljesen Domikábol , nem birtunk vele direkt olyan dolgokkal probálkozott amiről tudja hogy azt nem szabad. Hazaértünk és mint akit elvágtak nem volt semmi baja , akkor kérdeztem rá hogy ezt miért csinálta, és kiderült hogy nem mi voltunk aki vétett mert probáljuk mindig, hogy egyforma figyelmet forditunk minden gyereknek. Az volt a probláma hogy ha valakivel találkoztunk akkor csak a Katát vették figyelembe ő felette meg elsiklottak. Azota azt csináljuk hogy külön programokat csinálunk amikor csak ő vele vagyok, ugy mint ovis szakkör , akkor én ott vagyok vele a háttérben , vagy csak ketten megyünk boltba.Probáld meg te is hogy szakits rá időt hogy csak vele mész sétálni vagy bárhová de csak ő legyen akkor, nálunk ez nagyon bejött.

Tegnap voltunk 3 hós oltáson hizunk gyarapszunk szépen pedig nem is eszik sokszor Kata, van hogy csak napi 4-5 ször. Ez nálam nagyon fura mert Domikánál ez 10 alá nem nagyon ment.Éjszakáink még mindig nagyon jok /csak el ne kiabáljam/. Eszik este 1/2 9-9 körül és reggel 7-8 körül ébred. Lányok volt valakinél olyan hogy a 3 hos oltás becsomosodott bedagadt? Mit lehet csinálni ilyenkor? Probáltuk neki borogatni de akkor nagyon sirt .Segitsetek légyszives.

Kép

Kati

Kép
Kép
Kép
kecsone

Ezt a mákosguba dolgot ha jól emlékszem végülis a férjem találta ki. "Nem engedi" hogy mákosat egyek, mert azzal "elkábitom a babát". Kép

KépKép
KépKép
nana09

Nana,
a mérete miatt nem aggódok, végül is miért lenne nagy, kettőnk családjából csak a férjem a kivétel, mindenki más kicsi. Egyébként meg majd megnő kint!!!Kép

Amúgy pont arra gondoltam, hogy az lenne a legegyszerűbb, ha valamikor este-éjszaka rámjönnének a fájások, és akkor holnap 12:20-kor nem NST-re mennék, hanem babáznék. Szép névnapi ajándék lenneKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ezt a mákosguba dolgot ha jól emlékszem végülis a férjem találta ki. "Nem engedi" hogy mákosat egyek, mert azzal "elkábitom a babát". Kép

KépKép
KépKép
nana09

lina!

Nyugodj meg!
Nálam is ugyan ez volt a felállás.
37 hetesen az egyik nst-nél tachycard volt és onnantól kezdve minden nst-m olyan volt.
Véágül minden nap kellett mennem nst-re és 39-dik héten mondta a dokim hogy jobb lenbne ha befeküdnék mert ott jobban figyelnek rám.
Hozzá teszem senki nem foglalkozott a dologgal.
Szülésnél sem volt gond csak állandóan rajatm volt a gép és nézték a szív működést meg előtte egy két nappal opt-t csináltak.
Nem annyira nehéz dolog nyugi!!!!!

Kép

Kép
samchee

Tényleg holnap van Melinda névnap!

Akkor hát NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT LILI-MAMA!!!
(ha holnap már nem kerülsz gépelé: Kép

KépKép
KépKép
nana09

kecsoné sajnálom talit hogy nem jöttök

lina
pihenni -piheni mert igy nem jöhtez s a talir Kép Kép mert a végén befektetnek
ilyen idős terhessne már nem festegetünk em létrázunk babszobát szépitgetünk és pihenünk és koncentrálunk a szülésre Kép tessék pihenni mert kikapsz Kép

én örülök hogy ákinál már egy miniműális testvérféltékenység sem voltbár ő fiu bezzeg a niki annó adrira addig semmi baj nem voltmig adri nem mászott akko aztán nirta niki de zatán megbeszéltük szépen és ez elmaradt Kép
hu de nem szertném még ezt is most

Kép

Kép

Kép
roz23

Köszi Nana!
Gép elé valószínűleg semmiképpen nem kerülök holnap, ha nem kórház, akkor házikó. Jön após rakják össze a bútorokat.

Ténleg, telefonálok is, hogy mi van a mi internetünkkelKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?