Sziasztok!
Nem olvastam még vissza, majd megteszem, de előbb fejnem kell, mert szétdurranok.
Azt viszont nem bírom ki, h ne írjam meg, amin egész éjjel -alvás helyett- agyaltam. Úgy látszik tegnap nagyon kialudtam magam 5 óra alatt
Szóval a kényeztetés, sírni hagyás, cipelgetés.
Én mindig oda lyukadok ki, h nem hiszem, h egy baba attól lesz elkényeztetve, h nem hagyják sírni és kielégítik az igényeit.
Az elkényeztetés sztem a nem nevelés és következetlenség következménye.
Egy pici babán meg mit neveljek?
Persze az első pillanattól fogva nevelődik, de passzívan, mivel a szülők viselkedését, beszédét, nevetését lesi el, tanulja meg.
Pl.: Leona nem tőlem tanul meg kacagni -mivel én nem tudok
-, hanem apától. Nekem is nevet, de én nagyon ritkán tudom úgy megkacagtatni, h sikongat. Robinak ez mindig sikerül, mert ő sokkal lazább, vidámabb ember.
De az "igazi" tudatos nevelés majd csak most jön.
Kezdődik (nálunk) azzal, h amint lesz etetőszékünk, oda fogom ültetni, amikor eszünk. Így tanulja meg az étkezési szokásokat.
Aztán ha mászik -mint ahogy már Nana is írta- nem akarok elpakolni mindent előle, tanulja meg, h a virágföld nem ennivaló (most így tervezem, aztán majd kiderül, sikerül-e).
És így tovább.
Nem hiszem, h erőszakkal vagy traumák (szerintem az a sírni hagyás) által kellene nevelni.
És még egy dolog.
Minden babának más az alaptermészete. Minden anyának más a személyisége. Minden anya-gyerek kapcsolat más és más. Nem lehet egy kaptafára csinálni mindent. Ami az egyiknek bejön, a másiknak nem feltétlenül. Sőt, uannak az anyának a másik gyerekével sem biztos, h bejön.
Ami még eszembe jutott és szerintem érdekes.
Régebben olvastam még, h az embergyerek az állatvilághoz képest koraszülöttként születik meg. Hiszen egy borjú pl. születése után fel tud állni és odamegy az anyjához szopni. Az embergyerek erre csak hónapok múlva lesz képes. Segítség nélkül szinte semeddig nem életképes.
Az ember terhességének állítólag 2 évig kellene tartania, h a gyereke uolyanolyan fejletten szülesen meg, mint az állatok kicsinyei. Csakhogy a 2 lábon járás miatt megváltozott a medencénk és már nem tudnánk kihordani és megszülni akkor a babát.
Persze a véleményeknek nem kell egyezni, különbözőek vagyunk, ez így jó.
Bocs a monológért, de ha már nem aludtam miatta, legalább leírom.
Mrege,
sztem ne félj attól, h Rege "cipelős" baba lesz. Egy baba v az az első pillanattól fogva és hosszabb-rövidebb idő alatt "lekopik" az anyáról vagy pedig nem ilyen.
Rege, ha jól tudom, nem ilyen, tehát nem is lesz az
Na majd még jövök.