Új privát üzeneted érkezett!

Kataa
Ne is mondd a színházat. Nekem is van meghívóm jövö szerdára, párocskámmal együtt, söt mennem is kell, mert megígértették velem, de egyenlöre gözöm sincs, hogy mi a rákot vegyek fel. Az összes ilyen csini ruhám, kosztümöm szük szabású, szóval még csak véletlenül sem jön fel rám.... pedig még fogadás is lesz elötte, szóval kissé ki kée rittyenteni magam.

WC lámpa. Nálunk szépen bemegy felmászik a wc tetjére és onnan felkapcsolja. Használat után lehúzza - és már azt is tudja, hogy visszanyomja a nyomókáját, hogy még kevesebb víz fgyjon, lehajtja a tetöt, felmászik és lekapcsolja. Szóval nagyon megy, söt abból van hiszti, ha segítek és megcsinálom. Kép

Panda
mostmár megint szept 1tQl számít vlaki évvesztesnek. Nálunk az oviban pont ez volt a téma, mert a csoportból 12en mennek oviba jövöre. Söt megnéztem a suli honlapját (mondjuk mi már elöre eldöntöttük, hogy a Fazekasba akarjuk íratni, még mindíg az az egyik legjobb) ott meg az van, hogy nem az életkor számít, hanem az érettség, és mivel öket baromi sokan preferálják, már a leendö elsösöknek felvételi van - ha jól emléxem 3 lépcsös

Képzeljétek életembe másodszor kifogyott a benzinem. Épp ma reggel, munkába jövet. Befordultam a nagy kanyarba, na akkor kezdett akadozni, mire a tecsós kúthoz kanyarodtam volna, leállt Kép Az utolsó 8m-t tolni kellett a kútfejig. Szerencsére az esö már elállt, és ne tudjátok meg, mindenki csak nézett nagy szemekkel, senki nem segített volna. Még szerencse, hogy sikerült eltolnom ezt a böhöm nagy kocsit. Persze fél perc alatt melegem lett - apa meg most szidott le telcsin, hogy hogy lehetek ilyen. Kép Pedig minden rendben, jelentem babó is segített, semmi baja nem lett töle.

rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Agi

A Stodalt nekem is a gyereknek adtak a gyogyszertarban, csak mikor elolvastam itthon a papirjat, akkor lattam, hogy 5 eves kor fel lehet adni. Erdekes ,hogy egyes gyerekorvosoknak mas a velemenye.

ovi

Emike most nagyon elvezi, mert 25-bol ma pl. 7en !!!!voltak reggel. Ilyenkor meg az ovoneninek valo atadaskor sincs nyafi.Kép
Csak tegnap akkor fakadt sirva, mikor helyettem anyu ment erte, mert nagyon fajt a gyomrom...

Panda

Mosogep.Kép
Noemi bizti elvezni fogja a sulit ha ilyen kis ugyes.Kép Meg Emi sem tart sehol a rajzzal a kortarsaihoz lepest.

Rit

Hat en is leszidtalak volna....Kép
En a multkor kellemesen csalodtam, mert vettem egy zsak fenyokerget es a parkoloban mikor a kocsiba akartam berakni egy pasi odarohant, hogy segit, idezem "azert ezt megsem egy nonek kene emelgetnie..."Pedig nem is voltam pocakos.Kép
Most valtozott meg ez az evvesztes dolog?Mert meg en is a majusra emlekeztem.Biztos az ovodai ferohelyek miatt.Kép Probaljak kinyomni a sok ovist az iskolakba. Ez az alt. isk.-i felveteli durva azert...mar lassan oviba is felvetelizni kell?

Ilke

Ugyes vagy az ajandekokkal en sehol sem tartok, pedig egy hetig nem leszunk itthon es a kintiek ajandekat egy heten belul meg kell vennem, mert utazunk.
A Gulliveres kartyatok szamat csak be kell diktalni a penztarnal amikor fizet az ember? Lehet elmegyek oda es megveszem a csalad osszes gyerekenek (7db) az ajandekokat.Kép

Wc lampa

Mi kapcsolgatjuk, de jo otletet adtatok , valszeg berakom a wcbe Emi esernyojet...Kép

Beszti

En nem tudom elkepzelni, hogy ne legyen itthon karacsonyfa, meg ha 24-e korul nem is vagyunk itthon. Angolszasz jo szokaskent nem is 24.-en diszitjuk a fat, hanem joval elotte.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Judy!
www.ciposdoboz.hu , igen, egy ajándékozási lehetöség Kép. Jól kitoltak veletek ovi-ügyben Kép.

Wc lámpa
Nálunk én kapcsolgatom vagy Noémi. Amíg Noémi nem érte el, a légfrissítö flakonjával kapcsolgatta, de akkorákat csapott a kapcsolóra, hogy attól féltünk, el fog törni. Úgyhogy mi várunk, hogy Ádám elérje, semmiféle eszközt nem adunk a kezébe Kép.

Rit
Kocsitolás, ejnye-bejnye!!!
Én nem is hallottam erröl az új évvesztesség-dologról. Pedig nálunk most nagyon is aktuális, mégsem szólt senki. Szerintem az óvónénik sem tudják, mert biztos mondták volna, ök nem titkolózós fajták Kép.

Na, lejárt a második adag mosás is, mehetek teregetni. Már majdnem az összes ajtót lemostam, nagyon igyekszem, már csak a mai napom van...

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok,

Nyuszi
Na 3 honap nem olyan sokKépGondolom a vegen lesz a lepcso kialakitas,az lesz egy kicsit koszosabb muvelet.
Remelem gyomrod mar jobban vanKép
Mi sem vagyunk otthon 1 napig karikor,de azert lesz fa,en imadom,iden Normant veszunk hogy tovabb tartson a melegbenKép

Zsuzsa
Na akkor Elod is nagy csalad partiKépDe joKépEs a mi meg kulon hogy teljesen mindegy a neme,mert mar mindkottobol vanKépKép

Beszti
Ahogy mondod,az anyuka sose legyen betegKépEn is azt hiszem hogy azert huzodott el sokaig mert nem tudtam kifekudni.Ejjel meg aludni a torokfajastol.Ilyenkor hianyzik egy kozel lako nagyszulo.
Amikor a parom sokat volt kulfoldon is neha eszembe jutott hogy csak ne tortenjen semmi,na nem is voltam beteg egyaltalanKépValahogy tudta a szervezetem hogy most nem lehetKép
Anyuek kiado lakasaban vannak derekmagassagban a kapcsolok,hat az katasztofa volt Alex 1-2 eves koraban,mindig kapcsolgatni akarta,ugyhogy ez is csak nagyobb gyereknel jo.

Agi
Szegeny PetraKépTalan kerdezz meg egy hozzaertot,esetleg pszichologust ohgy lehetnek-e ezek az ovis szorongas kovetkezmenyei.A hasmenes siman lehet lelki eredetuKép

Ilke
Balanak jobbulastKépMeg apanak is,nem jo betegen elutazni.
De jo megegy valaki akinek nem TV-s a gyerekeKép
Eszembe jutott ,hogy esetleg az Otthon segitunk alapitvany jo lehetne szamodara,tudod ahonnan nekem is jart Marika.Az ugye olyan, hogy nem hagyod rajuk a gyerekeket csak ott van nalatok heti egy delelottot es segit oket lefoglalni amig te mast csinalsz.Ha erdekel megadom a szamukat,biztos van a ti keruletetekben is segitojuk.

Panda
Most szombaton adtam fel a Keletinel a nagy postan.Hat nagyon bizom benne hogy meg is kapjak,most elgondolkoztatal a PostavalKépEgyebkent kepzeld hogy en voltam az elso aki ide adott fel,mert egy specko nejlonba kellett rakni amit a postan lehetett kerni,eloszor azt sem tudtak hogy mit akarokKépKar hogy nem tolonganak ezert az emberek.
Engem ugy feldoott a dolog egy 2 eves kisfiunak csinaltam a dobozt:Maci,puzzle+sapka,edessegek+tisztalkodo szerek vannak benne.
A radioban hallottam hogy a Devai arvaknak viszik,remelem tenyleg oda kerul,mert oda szantam.
Latom mosogeped mar nagyon a bogyodbe vanKépEa ha reszletre vennel egyet?Azta mar lehet 0 befizetessel is.

Judy
Csajozos GergoKépDe latoda lenyeg hogy ott jol erzi magat,a siras meg egyertelmuen nektek szol.
A hetfo nem lehetett semmi hogy meg ujra haza kellett vinni.

Rit
Akkor ideje lenne venni egy csini darabot,ugyis jonnek az unnepekKépKép
A szinhaz isteni voltKépKépA vegen meg Macsaival is beszeltunk, kint az aulaban varta a visszajelzeseket,mert ez egy uj darab es O rendezte.Ugyhogy megert mindent,meg azt is hogy ejfelkor fekudtem le es Alex mar reggel 6-kor keltett,ha nem en fektetem le akkor mindig koran kel,bizti benne van hogy vajon itthon vagyok-e marKép
Nalunk a villany nem a wc felett van,hanem kivulrol az ajtonal.Egyebken O teljesen onallo mar regen ebben,bemegy elintezi,popot torol ha kell(nagyon megbizhato ebben isKép )lehuzza+visszacsukja,feloltozik,kezet mos es kijon.Nekem sem engedi hogy segitsekKép
Na szep hogy babasan kocsit toltal,meg jo hogy a kut elott tortent.Miert nem kertel meg valakit ha mar fel nem ajanlottak?Igaza van uradnak,vigyazni kell magadraKépKép
Fazekast mi is gondoltuk,de csak ha nagyon okoska lesz,mert nme szandekozom nyuzni mar az altalanosban.Ismerosom 2 gyereke oda jar ,es csak 1 lepcsos felveteli volt tavaly is,vagyis csak elbeszelgetnek a gyerekkel+nehyny egyszeru felaldat es kesz,meg gondolom nezik a csaladi hatteret.
Alex is sziv ezzel az evvesztes dologgal az oviban is mar most,mert ugye oktoberi.De en az hiszem hogy hagyom tovabb,mert meg csak 6 es sem elsz mire kezdodne a suli,bar ki tudja mi lesz meg addigKép

Ma alkoto delutan lesz a szulok kozremukodeseval a bolcsiben a karacsony jegyeben.Hat kivancsi vagyok mi lesz.Ja es penteken meg karacsonyi vasar,aminek a bevetelet jatekbovitesre hasznaljak.

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Egyre rosszabb ez az ovi. Ma reggel is mikor felébredt az első kérdése volt, hogy kell e oviba mennie. MIkor mondtam, hogy igen attól fogva végig bőgőtt. Beszéltem az óvónővel is és ő azt mondta, hogy nekem kell eldöntenem, hogy viszem e vagy sem. Egész éjjel megint nem aludtam mert folyamatosan ébredt. Most azt találtam ki, hogy viszem még a mikulás ünnepségre meg a karácsonyira és utána itthon lesz velünk kb 1 hónapot és utána majd meglátom, hogy hogyan alakul. Annak semmi értelme sincs, hogy 3 órán keresztül csak arra vár, hogy menjek érte.

Majd később vissza olvasok mert eláll az eső és kicsit kiviszem az Olkát.

Ági
petra2

Panda, Nyusz
Szerintem nem is az ovónénit kell kérdezni, hanem a kiszemelt iskolát. - valószínü iskola is válogatja, hogy Ha pl. ott is esetleg "felvételi" van, akkor még jól is jöhet, hogy akár 2 évben is felvételizhet, ha az elsöben nem vennék fel. Sokat nem tudok a témáról, nálunk böven nem aktuális KépKépKép

Kari
Na mi otthon leszünk. Végre. Mindíg utaztunk, és most úgy döntöttem idén nem. Aki akar, jöjjön csak hozzánk inkább látogatóba, így én úgy szervezgetem a progijainkat, ahogy akarom. A két ünnep között is szabin vagyok, de sajna csak kettesben, apa dolgozni fog Kép
Én meg az erdei fenyQt preferálom, annak sem hullik a tüskéje, és imádom, hogy olyan szép hosszú. - föleg nálunk, ahol csak természetes anyagú díszek és föképp sk gyártmányúak vannak a fán, szerintem ehhez még jobban illik is.

Kataa
Én emléxem még a kapcsolóitokra KépKép tudom, hogy jól meg is voltam lepödve rajta.
Fazekas - idén 2 v. három lépcsös volt, beszélgetés + néhány feladat + körbeviszik a sulin és pl. a következö alkalommal nézték, hogy mire mennyire emlékszik pl. az iskolából, mennyire talál el valahova. - idén ez volt, az oviból jelentkezett oda 2 kislány, de még nem kaptak értesítöt, hogy hogy sikerült.

rit

anemona7

Sziasztok!

Kataa! irulok-pirulok, de szeretnélek megkérni, hogy írd le a Télapóbuli pontos címét még1x. Kiírtam anno, de sehol nem találom a cetlimet. Köszönöm!!!
Tesó: Na, nehogy megharagudjál rám. Nem azért kérdeztem, hogy mikorra tervezitek, mert bármit is erőltetni akarok, csak ha már téma volt gondoltam megkérdezem. Bocsi, tényleg nem akartam beledumálni az életedbeKép

Ági! Megmondom őszíntén hétfőn, amikor hisztizett Nóri, hogy nem akar oviba menni én komolyan elgondolkodtam azon, hogy kiveszem. De nálunk azóta rendeződött a helyzet, kedden volt egy kis dacoskodás, szerdán (ma) meg köszönés nélkül berohant játszani. Eddig én nem tudtam, hogy milyen érzés úgy vinni a gyerkőcöt oviba, hogy sír. Hétfőn megtudtam...
Tanácsot nem tudok neked adni, csak leírom, hogy én mit tennék: Ha Nóri sokáig (hetekig-hónapokig) nem szokott volna be, akkor én nem erőltetném a dolgot. A Márkkal amúgy is otthon vagyok, tehát nem ez lenne a gond. Nekem a sulibajárás problémás (még így is, hogy csak egy gyerekem van), de ha Nóri lelki békéje múlna ezen, akkor bizony inkább a sulit oldanám meg máshogy. Az anyai ösztönödben bízzál és tuti helyesen fogsz dönteni. Lehet, hogy kihagytok egy évet, de jövőre lelkesen menne oviba.

Nóri megint taknyosan jött haza az ovibólKép Úgyhogy holnap-holnapután itthon tartom, a Mikibuliról nem akarunk lemaradni. Igazándiból nekem ebből a taknyosságból van már nagyon elegem, a két gyerek pin-pongozik (hogy írják helyesen?) a betegségekkel. Igazándiból nem komolyan betegek, csak szörcsögés, köhécselés, orrfolyás megy immáron 3 hete folyamatosan. Nálunk 22-től lesz téli szünet, de azon a héten már egyáltalán nem viszem Nórit. Tehát még 3 hét van idén, amit ki kellene bírni betegségek nélkül.

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Rit! Kocsitologatás!! Ejnye!!! Barlangi Mikibuli biztos nagyon klassz lesz. Ha nagyobbak lesznek a babák én is beneveznék egy ilyenre. Kívűlálló is mehet, vagy ez csak a bennfentesek bulija?

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Zsuzsa! Nagyon aranyosak a gyerkőcök!!

Nyuszi! Nagyon jó a kép a családról, aranyosak vagytok rajta. Fiacskádnak gyönyörű nagy szemei vannak!

Pussz

Magdi
mléna

Panda!

Fizikailag, pszichikailag érett? Nem fogja nagyon kimeríteni a megkövetelt figyelem, a rend, a szokások, stb.? Ésmindez persze 4-5 órában naponta?
A finomotoros mozgáshoz csontrendszeri érettség szükséges, az megvan? (Jó, tudom, hogy magasabb az átlagnál, de fejlett is hozzá?)
Már sokkal jobban vagyok, csak az antibiotikum, meg talán az alaphelyzetnél egy kicsivel nehezebb nyelés emlékeztet még a mandulagyulladásra. Meg ugye nincs is más választásom!KépKép Holnap már Nátánt is vinni kéne oviba, mert jövő héten télapó lesz, neki is kellene verseket tanulnia...
Házi robbantószerkezet: írt be a keresőbe, tuti fog néhány oldalt kapniKépKép. De inkább pár imát javasolnék új ügyben, hátha hatásosabb!KépKép

Rit!

Mikor változott meg az évvesztes kérdés? Beninél még szerintem nem...

Ajándékok: mi le vagyunk maradva (ti is), mert anyukám tegnap már csomagolta őket!Kép

Nyuszi!

Mi úgy szoktuk meg, hogy karácsonykor díszítjük. Mivel aznap nem vagyunk itthon, sőt 25-26-án sem, ezért gyakorlatilag a tényleges karácsony elmúlik mire hazaérünk. Ráadásul mióta ide költöztünk gyökeres fenyőt veszünk, ezért amiatt meg nagyon hamar le kellene bontani. Akkor viszont minek. Ha jövőre kész lesz a házunk, akkor szerintem ott lesz, mert akkor talán nem mi fogunk elmenni itthonról, hanem hozzánk jönnek. De még ez sem biztos. Szívesen nézném én is a feldíszített fenyőt (sőt tavaly karácsony után a díszleárazáskor vettünk is egy csomó gyönyörű dísz a párommal, mert arra gondoltunk, hogy idén az új házban itthon ünnepelünk, de ez ugye nem így lett), de a család fontosabb.

Kataa!

Nem lehet, hogy ez is megszokás kérdése? Ha minden nap ott lenne és kapcsolgathaná, akkor is kapcsolgatná?
Ha valamelyikük októberi lenne, én biztos nem gondolkodnék. Ne menjen iskolába. Tényleg nehéz teljesítenie, sokszor csak azért mert fiatalabb. Beni tényleg jól teljesít, de még neki is voltak gondjai, pl. panaszkodott, hogy bántják, mert kicsi. Hozzá kell tenni, hogy nem kicsi, teljesen akkora, mint az átlag gyereknek lennie kell magasságban. De ugye (a jól számolom) elvileg 1-1,5 évvel idősebb gyerekekkel is járhat egy osztályba. Pedig ennyi idősen egy év alatt még sokat nőnek!

Zsuzsa!

Hasonló helyzetben vagyunk. Mi is tennénk a 4-eske érdekében, de valahogy eddig nem OK. Először okt. elején végre örültem, hogy egyáltalán megjött. Úgy számoltam, hogy jön az ovuláció nélküli ciklus, majd megjön és akkor tehetünk érte. Erre semmi sokáig. Ma volt valami kis vérzés, de nem jött meg rendesen. Most nem értem, hogy a szopi kavart be, vagy mi van. Terhes a teszt szerint nem vagyok. Úgyhogy ha nem jön meg rendesen, akkor előbb-utóbb irány a doki.Kép
Duplo repülő: az tuti!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa
Az teljesen új uszi lett, a régit lebontották. Voltatok ott már azóta? Mi akkor hagytuk abba az úszást mikor kiköltöztünk mert az nekünk nagyon messze van de én szerettem nagyon.

Ilke
A Petra is teljesen odáig van a mikroért. Pénztárgépet már vettünk neki meg ő babát kért még. Ja és a corában elég jó gyögykészletet vettem neki csak az már 1 hónapja volt.

Panda
Mi havonta diktáljuk be a villanyt és így sokkal jobb, hogy nem egyszerre kell.

Judy
Mi is voltunk moziba. A Micimackó és a Zelefántnál apával volt és félóra múlva kijüttem mikor megjelent az elefént. A madagaszkárra én vittem el. Ahogy bevittem még a reklám ment és egyből becsukta a szemét és az ölembe volt. Végig így volt én meg folyamatosan könyörögtem neki, hogy nyissa ki. Azóta nem próbálkoztunk pedig szokta mondani, hogy moziba akar menni és hogy nem csukja be a szemét.
A párod hol dolgozik? Én is filmes cégnél dolgoztam így a mozijeggyel nekünk sincs gond.

villanykapcsoló: nekünk nincs ezzel gond mert odaviszzi a kisszékét és kapcsolgatja egyedül.

Tv: nálunk sincsen egésznap bekapcsolva csak este mikor a híradó megy. Annak ellenére azért a Petra akarja nézni.

Na megyek mert alszanak a gyerekek és én ezen a héten kezdtem el tanulni de sehogy sem haladok. Hányok az egésztől.

Ági
petra2

Beszti

Hat en meg nagy lelkesen atvettem a parom hazajanak szokasat, hogy elobb diszitik a fat, meg a kertet karacsony napjanal.KépKépKép Olyan szivmelengeto latvany...
Nem semmi anyukad, mar be is csomagolta...Kép
Ma is vettem nehany ajit, de meg hosszu a lista.
Tv
Emi is nagyon ijedos, autos uldozesnel karambol, auto osszetorik, kigyullad, mire az en lanyom:"anya majd ugye megjavitjak?":-) Vagy ha mar kicsit sejtelmesebb a zene, kifut a szobabol...
A Minimaxot engedem neki, hogy nezze, szerencsere csak egy buta sorozat van, amit meg nagyobb gyerekeknek sem engednek nezni, aAz elsullyedt vilag. Tiszta horror. Ha az jon Emi szol es elkapcsolom. De van egy-ket sorozat, ami tunderi pl. a Miss Spider (bogarkakrol szol), vagy a Clifford, ezek a kedvencei. De ha nincs bekapcsolva, nem keresi a tv-t.Kép

Kataa

Irtad korabban, hogy Alex koran megy aludni. Es el tud aludni, mert nalunk az a baj, hogyha delutan alszik, pedig 4 kor ebresztem, estere nem farad el elegge.
Mi is a Normann fakat szeretjuk, evek ota azt veszek.Kép
Hat igen a vegen a lepcso lesz gaz, meg az is, hogy a mostani nappalit a berakando lepcso miatt meg kell nagyobbitani, ezert a mellette levo szobaval osszenyitjuk. Vagyis falkivetel es ujrafestes, parkettazas is lesz.Kép De lehet ezekkel varunk tavaszig. Meglatjuk. Attol is fugg, anyagilag hogy birjuk.

Agi

En amiatt hogy Emi ilyen felos nem is vittem meg moziba. Emlexem egy eve vettem neki a BAmbit dvd-n es 10 perc utan ki kellett kapcsolni, mert jott a vihar es a villamlas....Kép Most egy-ket honapja meg az lett a kedvence.Kép Ugyhogy nem eroltetem neki, varok ,mig megerik hozza.

Kepzeljetek ma nekem is volt egy kis afferom szakikkal. Megkerdeztuk mennyiert csempeznek ujra anyu hazaban a wc-t. Mondta a tag, hogy 25 ezerert....KépKépKép Elkuldtem melegebb eghajlatra. Miert nezik teljesen hulyenek az embert????

Magdi

Asszem en sem viszem mar a heten Emit, megint kohog. Nalunk is ez van, kohoges, taknyossag, hetek ota. Mindkettonel.Meg jo, hogy laz nincs.
Te mit adsz nekik ? En most egy Sinupret nevu gyogynoveny cseppet, meg C vitamint. Adtam korabban a Rinathiolt is,de nem voltam tulsagosan megelegedve vele.Ja ,meg mezet.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Agi
SzegenyekKépHat ha ugy dontottel akkor biztos eza legjobb,csak rajtad mulik a dolog.Hatha egy kis idovel mar magatol akar majd ujra menni.Es ejjel ha kelt sirt is es az ovit emlegette?

Rit
En is lennek otthon,de megbeszeltuk hogy amig a dedik elnek addig egyutt naluk a csalad,had oruljenek.Bar tudom nekem az 50 km nem nagy ut,es csak 1 napra megyunk,a tobbin itthon edes 3-anKépKépNekem a hosszu fenyokkel a za bajom hogy ritka,nem mutatnak jol a diszek,persze gondolom a termeszetes diszekkel masKép
Ket unnep kozott talalkozhatunk majd gyerekestolKép

Zsuzsa
Huha ezek mar konkret tervekKépKépDrukk hozza hogy ne kelljen doki,Lucanal sem kellett ugye?
Tesok meg mindig total egyformakKépKép

Magdi
PErsze szivesen leirom ujraKép
V.Balaton utca 15. a cim.Foldszinten van balra,par lepcsot le kell menni.A kapucsengore ki van irva hogy Jatszohaz.
Dehogy haragszom,remelem meg csak nem is tunt ugyKépKép
Norinak jobbulast,mindeki gyogyuljon meg a Mikibulira KépKép

Beszti
Neked is drukk a 4eskehezKépLesz itt babaesoKép
Hat nem tudom mert 10 honapot laktunk ott 1 es 2 eves kora kozt amig keszult az uj haz,de nem unta meg.Ha rajott akkor nehez volt lebeszelni rola.Kép
Na iskolarol en is igy gondolom alapbol hogy ne menjen,mert meg csak 6 sem lesz,es tanulhat eleget az eletben meg.

Agi
Bent meg nem voltunk az ujban,addig jartunk amig a regit le nem bonottak a babauszasra.Ugyanazok tratjak most is,es mivel szombaton van,nekunk az a joKép
Penztargep nalunk is meno,hat a babakonyha is,bar az nincs otthon,tul lanyos jatek,de ugy vennek neki,mert a jatszohazban szinte csak ott van.

Nyuszi
En is imadom a karacsonyi diszeket,fenyeket.A fa kivetelevel mindent hamar diszitekKépA noveremek is mar 10.-en felallitjak a fat,es a fiuk nagyon elvezikKép
Alex igy volt szoktatva kiskoratol hogy koran megy aludni,mert reggel fel7korul kelt,meg bolcsi elott is ,es 1-3 kozott aludt delutan,este meg 8-fel 9tol.Tehat ez a napirendje meg most is.Viszont a bolcsiben max 1 orat alszik,vagy meg annyit sem,tehat lefarad boven.Hetvegen ha kesobb alszik el delutan(mondjuk 2 utan )akkor is elalszik este 9 korul,de negyed 9-kor mar az agyban van es jatszogat csendben az allataivalKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Beszti!
Noémi fizikailag érett, a csontotrendszer fejlödése folyamatos. Igazándiból 8 éves kor elött nehéz mindenkinek írni tanulni, mert mindenkinek fejletlen a keze, csak más mértékben, de azért addig nem várok a sulival Kép. Pszichikailag sem lesz gond. Szereti a feladatokat, kihívásokat és küzd rendesen, hogy jól oldja meg amit kell. A feladattudata hihetetlen. Jár úszni, de már kezdettöl fogva mondogatta, hogy nem akar beugrani a vízbe, mert fél (eleinte nem volt kötelezö, csak az ugrott, aki akart). Én mondtam neki, hogy biztos nem muszáj, ha nem akar, és nem is veszélyes dolog. abban maradtunk, hogy ö azért fél. Erre múlt héten jön haza, és mondja, hogy úszáson beugrott a medencébe. Félt ugyan, de az volt a feladat, úgy gondolta, ha feladat, akkor csinálni kell. Esze ágába nem jutott azt mondani, hogy fél, hanem ugrott, szó nélkül. És mindenben ilyen, ha van valami az oviban, ö az elsö, aki csinálja, szinte mindig hibátlanul dolgozik. Szóval, szerintem mehet suliba. De azért majd megkérdezem a logopédust is, akihez jár, hogy mit gondol. Ö fejlesztö pedagógus is, szóval ért hozzá.
Mosógépügyben lehet, hogy mégicsak az ima jön be, mert ugye kinek van karácsony közeledtével még robbanószerkezetet barkácsolni is Kép?

Gyerek
Annyit írtátok, hogy lehet, rádumálom a férjemet, hogy kezdjük hamarabb a projektet Kép.

Ajándék
Haladunk... Tegnap a férjem megvette Noéminek az áhított 90 cm-s Hófehérke babát, ma én is elmentem az Auchanba vásárolgatni, aztán elrejtettem a zsákmányt anyukámnál. Noéminek szinte az összes ajándék megvan, csak Ádámmal vagyok bajban, mert amit szerettem volna venni, ahhoz autó kellene "cipelni", én meg busszal mentem. Csak sikerül egy napot egyeztetnek a férjemmel, hogy a maradék cuccot megvegyük.

Na, megyek, mert balhé van megint.

Panda

panda
Halásztelek

Ilke,
Ez a kertes ház átka... Nekem legalább ez az előnyöm megvan, ha már szívom a büdöset, hogy 15 perc alatt bent vagyok a Belvárosban, ahol Apa dolgozik, és Csongit is tudom vinni magammal.

Ma voltam dokinál, felrakattam egy spirált... Most 2-3 évig biztosan nem szeretnék kistesót, aztán meg majd meglátjuk. Addig sem tömöm a fejem hormonokkal.

Ági,
Végül mi lett a te spiráloddal? Ha jól emlékszem, gondjaid voltak vele...

Kataa,
Szombaton ugye 5 óra körül jön a Mikulás? Addigra át akarok érni a céges buliról...

Zita

Zita
parazita

Sziasztok!

Én feladom. Nem bííírok ennyit olvasni és reagálni! Ma kb. 1000 mél, munka ment át a képernyőmön, elfáradtam!Kép

Szombaton majd próbálom bepótolni az elmaradásomat!!

Nyuszika
mbea72@freemail.hu

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Bea!

De azért itt vagy!Kép
Pihenjél!!KépKép

Panda!

Mit veszel annak a gyereknek, hogy egy egész autó kell hozzá?KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hali

help
Kisgé belenyalt a krémparfümbeKép szerintetek nagyon gáz?egyelőre nincs tünete.

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy

Esetleg hivd fel a gyerekorvost, de nem hiszem hogy nagy mennyiseg lehetett. Meg itass vele jo sok folyadekot.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Parazita/vagy Eszter?
Nem írtad meg, hogy végülis melyik?Kép Szal a lényeg Nagyon Boldog névnapot kívánok Solyminak!

Beszti
Boldog szülinapot holnapra!!
Nem szeretném elfelejteni!Kép

Judi
Ha csak nyalt sztem az nem gáz de ha nyelt az már inkább. Tejet itass nekem az rémlik, bár már elég sok idő eltelt, bizti megoldottad!Kép
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok

Rit
Nálatok a Tescoban van esetleg a favonatos cuccokhoz való sorompó?? Ahova én mászkálok (váci úti, és szentmihályi) ott szinte már csak az alap szettek vannak és egy sorompó nagyon kéne!

Lányok nektek mi a tapasztalat, kérhetek egy kis segítséget? Aki jár Tescoba skubizna nekem sorompót és ha van venne egyet? Kifizetem és el is megyek érte.

Köszi mindenkinek és bocsi hogy most csak ezért jöttem.
Forti

Kép
Kép
forti

Kép
Kép
Kép
petra2

Na végre sikerült a gyerekeről feltennem képet már egy órája próbálkozok

Ági
petra2

Forti
Én is akartam venni sorompót de már sehol sem kaptam, gondolom még hoznak karácsonyig. Nézem én is és ha találok szólok
petra2

Sziasztok
Megint ezer éve nem, csak olvasok. Most is Szilcsi még ébren Kép, szenved Kép

Ági
gyönyörűek a lurkók Kép

Panda
Szilcsi is pont ezt a babát kérte. Hol vettétek, és mennyi volt? Nem tudja megmondani hol látta, de ilyet akar. Kép Megírta Jézuskának már Kép

Ajándék
még sehogyse állunk, sőt még ötletünk sincs, talán csak anyunak (egy gőzölős vasaló)

Tényleg, fiús anyukák, Tomijónak mi lenne jó ajándék? Tudtok ötleteket adni?

Karácsonyi díszek
én már feldíszítettem a lakást, úgy szeretem ilyenkor, és annyira utálom január végén leszedni őket Kép Nálunk mindig van fa, de nem is tudom milyen lesz idén, mert tavaly nagyon hullott.

Kataa
utólag is nagyon boldog névnapot
Szerencsés vagy, mert nekem Szilcsi a mai napig este 11-ig fel van húzva, szerintem gyárilag szúrtuk el Kép Reggel 7,25-kor kel ovizni, ott sem alszik mindig délben, van hogy csak egy órácskát, és folyamatosan pörög. mint most is Kép

Zsuzsa, Beszti
Drukk a pocaklakóhoz Kép Nem is tudtam, hogy ennyire konkrét már a terv Kép

Mikibuli
Egyenlőre mi még betegek vagyunk, de nem vagyunk fertőzőek. Megfázás, köhögéssel. Nagyon remélem, hogy szombatig valahogy helyrejövünk, mert ijesztő a köhögésünk Kép Tomi és én nyomjuk, Szilcsi már túl van rajta, ő ovizik már a héten.

Rit
Ez az autótologatás ijesztően hangzik, ezt azért inkább ne Kép Vigyázz pocakra Kép

Rólunk kicsit: 1 hónapja kezdtük az ovit, abból 8 napot itthon voltunk betegen. Héten kezdtük újra. Hétfőn hatalmas bömbi-színház volt nekem, de tegnap is és ma is mosolyogva köszönt el, integetett sokáig, aztán egész nap jól érezte magát bent. Agyon dícsérik, imádják, ma már puszit is dobtak az óvónénivel egymásnak Kép

Tominak megvolt a keresztelője Szilcsi szülinapjával együtt, egy csomó vendéggel volt tele a ház, aztán két hét múlva Tomi szülinapja volt Szilcsi névnappal. Így aztán a vendégseregből elég volt egy darabig Kép

Na megyek, mert Szilcsi még mindig ébren Kép
szilcsike

Sziasztok!

Kicsit jobb dolgom van, mint ahogy beharandoztamKép...Rebinek gegegyulladasa van es antibiotikumot kapott, tehat vele vagyok itthon...de azert Aaront is itthon tartottam tegnap es ma...De holnap es penteken ovi lesz neki...
azert 4X olyan koran kelteni a gyerekeket tul sok lett volna - ilyen nem fordul elö gyakran - szerencsere!!!

Petra2
Akkor viszont gratula az esküvöhöz!Kép Mi szept 2.-an ültük a lagzit...
De helyes gyerekeid vannak!Kép

Beszti
Jobbulast kivanok Neked! Vegül is mit szedsz?aha, szoval augmentint...

Rit
nem semmi, azert pocaklakoval csak ne tologass gyakran autot!...se buszt, se traktort...Kép

Halacska
Hat ki lehet jönni, nagyon valoszinü, hogy mar learazasok is lesznek...de nem tudom igazan...Valahogy a ket ünnep között ritkan megyek vasarolni...de szerintem a ket ünnep közötti idöt sokan kihasznaljak ajandek cserere, ezert lehet, hogy nem a legnyugisabb idö vasarlasra...Kép

En meg sehol nem tartok az ajandekokkal karacsonyra, de valahogy nagy kedvem sincs ebben az oriasi ajandekozasi örületben reszt venni...de altalaban megadom magam...es vagy talalok ajandekot, vagy nincs...a gyerekeknek azert altalaban szoktam talalni...de hogy valami marhasagot adjak, csak azert, hogy legyen valami a fa alatt...azt nem szeretem!

Mikor lesz a miki buli? es hol? Csak a kivancsisagomatszeretnem kielegiteni...mert mi tuti nem megyünk...majd egyszer azert biztos talalkozom Veletek!Kép

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Hali

Nyuszi, Hal
Úgy tűnik nem lett baja a kis piperkőcnekKép nem aludt rosszabbul, mint máskor.

Ági
Nagyon helyesek a gyerekekKép

Rit
Hű, engem is leszúrt volna a férjem. ejnye.

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

De jó hogy leírtad Kataa a címet, én is épp kérni akartam. és ugye szombat 4 óra?Kép Mi Emmával csak ketten megyünk nagy valószínűséggel, a férjem járólapozik.

Mozi: Mi voltunk a Micimackó és a Zelefánton és Emma imádta, ki sem akart jönni a moziból, követelte az újabba filmet a végénKép Persze ő is néha megijed, ilyenkor befogja afülét, de alapvetően élvezte. Most épp nyúz hogy menjünk megint, most ezt a csodacsibe vagy milyen filmet vetítik. Még gondolkodom, mert azért ő sem szeret mindne filmet. Tv nézés nálunk sajna van, imádja a meséket. Amikor hazaérünk az oviból mindíg bekapcsoltatja a minimaxot. Persze ha szólok neki hogy öltözzön elmegyünk valahová jön rögtön, de sajna mióta elköltöztünk ugye hétvégén sok dolgunk van, és ilynkor hajlamos a dvd-t nézni. De csak meséket néz. Bár most hogy egy szobábanvagyunk néha rajtakapjuk hogy nézi a rendes tv-t is, pl valamelyik este a Harry Potter nagyon tetszett neki. nekem nem tetszettKép

Beszti!

Jobbulást, a mandulád meg amíg nem muszáj ki ne vetesd. A férjemét tavasszal evtték ki, az egy rémálom felnőtt fejjel. 1 hét alatt 6 kg-ot fogyott, utána még párat a következő hetekben. De ez a legkevesebb, bár jól legyengült a hirtelen fogyástól, de 4 hétig otthon dekkolt és nem azért mert elhagyta magát, nem olyan, hanem tényleg nagyon legyengült. Arról nem is beszélve hogy 4 hétig egyáltalán nem szabadott emelnie, tehát Emmát sem, mert bevérezhet a helye, akkor meg rohammentő. Na ezt egy 3 gyerekes anyukánál nehezen tudom elékpzelni. Persze ha muszáj akkor muszáj, de te nem vagy az a kategória még.

Favonat: sorompót én tavaly még kaptam, én idén olyn mozdonyra pályáztam volna ami magától megy, meg felemelhető hídra, de esély sincs ráKép

Ági!

Gyönyörű lányod van! Én mindg elcsodálkozom milyen nagyok ezek a gyerekek, én Emmát még mindígbabásnak látom. Persze a fiad is jóképűKép

Évvesztesség: Én amellett vagyok hogy maradjanak oviban az évvesztesek. Én júliusi vagyok, akkor még az nem volt évvesztes, iskolaérett voltam, mentem, jó tanuló voltam, mégis úgy gondolom jó lett volna még egy évet hagyni nekem az oviban hogy a játékkal foglalkozzam. Szerintem az a nehéz pont hogy ott kell ülni egy helyben egy csomót. 2. osztályos koromban még pszichológushoz is elküldtek a tanár nénik, mert nálam is volt ebből gond.Kép Mondjuk 2 alkalom után a pszichológus elküldött, modván semmi bajomKép Szóval én tuti hogy ha nyári lenne is hagynék neki még egy évet. A májusi gyerek más eset, ott nem tudom mit csinálnék, nyilván gyerek függő. Pedig 2.-nak májusit szertnék, mert remekül kiszámoltam hogy az munka és gyed szempontjából nekem előnyös.KépKépKép Szóval augusztusban lenne a baba project.KépKép

Kryss!

Most költöztünk (illetve 3 hónapja) és ez egy nagyon picike ház, szoba konyha, kis fürdő+ kamra + van a telken egy kis 20 m2-es másik ház anyukámnak. De anyukám a kisházat teljesen átalakíttatja a férjemmel, ezért 3 hónapja a konyhánkban lakik, mi 3-an egy 16 m2-es szobában, a mi fürdőnk is kicsi, a kádat és a wc-t is cseréljük, áthelyezzük, jelenleg a wc-t csak leönteni lehet, a kád sem folyik le, a mini fürdőbe a mosógép csövén átlépve lehet bejutni mert a mosógép cska az előszobába fért be, ráadásul ettől nem lehet becsukni a füdő ajtót, ami nem lenen akkora baj ha anyukám nem lenne ott a konyhában, de így elég kellemetlen. A régi 3 szobás panelből a bútoraink kipakolni eély sem volt, ezért a fél cuccunk dobozokban van még, mindne tele van szekrénnyel és ággyalKép Kb ennyi. na de jövő hétvégén anyukám végre átmegy a házába, és a férjem nekiesik a mi fürdőnknek, tavasszal meg beépítjük a tetőteret, már csak addig kell kibírni talán. Csak kicsit nehéz, mert moxt még a kert sem használható rendesen ebben ramaty időben, szóval a jó oldala nem jön ki.

ovi: Amíg valaki otthon van a tesóval eldöntheti hogy viszi e oviba a nagyobbat, szerintem én nem eröltetném 4 éves koráig, ha ennyire utálja és hónapokon át nem szokik be. Sajnos az egykéknek és a második gyerkőcöknek nincs ilyen jó dolguk, mert nekik ugye muszáj menni ha vissza kell jönni dolgozni. De: szerintem fontos kérdés hogy a gyerkőc csak reggel sír és hisztizik, vagy az oviban is. Ha az oviban is végig sír, akkor nem sok értleme van,ha csak reggel akkor viszont az nem számít, ha utána jól érzi magát.

Nálunk Emma imádja az ovit, halkan mondom, nem értem miért, nekem a bölcsis gondozók szimpibbek voltak, jobban tudtam velük kommunikálni, enneke llenére Emma ott reggelente balhézott szinte mindne nap. Itt az ovónénik néha furák, semmit nem mondnanak a gyerekről, szóval én kicsit furcsábban érzem magam, enm olyan családias, ennek ellenére Emma imádja, egy hiszti nincs, megy befelé boldogan és csüng minden szavukon, ha az ovónéni azt mondja hogy így legyen akkor annak úgy kell lennie. Mondjuk lehet hogy ez azt mutatja hogy valahol jó pedagógusok, hiszen szótfogadnak nekik a gyerkőcök. Volt pénteken buli is az oviban, egy együttest hívtak meg és zenéltek meg énekeltek, a gyerekek meg táncoltak, Emma nagyon élvezte.

Manó

Judy!

Szerintem nem gáz, bár már biztos te is tudodKép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Manó
Köszi, már írtam, hogy nincs gázKép a csodacsibén mi is gondolkodtunk, de nem megyünk, mert nagyon rosszak a kritikák, a gyerekek azóta nem alszanakKép
Kitartás a ház miattKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy!

Komolyan? Rosszak akrtikák? Én nem olvastam. Akkor lehet hogy inkább cirkuszba megyünk, nemmesze tőlünk letáborozott egy vándorcirkuszKép Én még sose voltam ilyenben, csak a rendes nyagycirkuszban, milyen szokott lenni?

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Szilcsike!
Auchan, 5990 pénz a baba.

Beszti!
Nem komoly dolog, garáza és babaház, csak akkora bobozban vannak, hogy nem bírom el Kép.

Mennem kell, dolgozom,

PAnda

panda
Halásztelek

Hali

Hat nekem is elegem van, most ketsegesse valt, hogy megyunk a Mikibulira.Emi 3 napot volt oviban a heten es most megint itthon van, folyamatosan kohog.Kép
Delutan elviszem az orvoshos, hogy irjon fel neki valami erosebbet. Nemcsak a Mikibulikat sajnalnam, de jovo csutortokon utaznank Angliaba ugye, nem kene hogy most beteg legyen.

majd meg jovok

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,

Mi tegnap kihagytuk az alkoto napot a bolcsiben,mert apa hamarabb szabadult es ment Alexert,engem felmentveKépOtthon aztan a jo kis vasalas utan feldiszitettem a lakast fenyekkel+diszekkelKépAddig apa ment vasarolni+setalni a fonokkelKép
Nagyon odavolt mikor hazajott,most mar megjobban elvezi mint tavaly,pedig azt mondja emlekszik ra hogy tavaly is volt vilagito hoember az ablakabanKép

Panda
Ez tetszett hogy megjott a kedved a tesohozKépKép

Parazita
Varom hogy mi lesz a velemenyed a spirallal,majd en is azt tervezem veglegesnekKép
IGen 5-kor jon a Mikulas,remelem odaertekKépKépHa nem csorogj ram,mert megvarunkKépKép

Judy
De jo hogy nem lett komoly,biztosan izlett neki,edes volt?Kép

Agi
Mindket gyerkoc tiszta teKépKép

Szilcsike
Tomijonak valami zenelos auto vagy vonat bizti tetszeneKép
Pont igy vagyok en is kari diszek levetelvel,rosszkedvuve tesz.
Hat tudom hogy szerencses vagyok,ezert is irtam hogy egy gyerek (ha mar ilyen koru)nem nagy gond.Newm baj majd csinalunk magunknak egy bogomasinatKépKép
Jol birja Szilcsi az ovit,nem is volt sokat otthonKép
Gyogyulgassatok hogy tuti tudjatok jonni szombatonKép

Kryss
Jobbulast RebinekKép
Hat ezert veszem en ma meg november elejen az ajandekok nagy reszet,mert nincs kedvem a tomegben a bevasarlo kozpontban idegeskedni hogy gyorsan kell valami mert szorit az idoKépKép
A buli szombaton 4-kor lesz egy jatszohazban a belvarosban.

Mano
Igen 4-kor,gyertekKép
Hu nem semmi allapotok uralkodnak nalatok.Gonodlom mar csak a keszre tudsz gondolniKépKépHat igen telen nem sok haszna van az udvarnak.
De jo hogy Emmanak teccik az ovi,en felek azert tole mert a bolcsi nagyon bejon Alexnak hogy mit szol majd a valtozashoz.Talan tavasszal atviszem.

Nyuszi
Kerdezd meg az orvost hogy fertoz-e es meddig.Remelem hogy szombatra mar nem fog es jottok.Kulonben meg az ajandeokert is kell menni valakinek.
Remelem mar jobb a kedvedKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

A Csodacsibéről én is rosszakat hallottam, hogy félelmetes meg erőszakos. Az anyukám látta is, és szerinte se való ekkora gyerekeknek. Persze a céges Mikuláson természetesen ezt fogják vetíteni, de mi asszem kihagyjuk.
parazita

Hali
Beszti
Visszaváltható fenyőre gondoltunk, mert nem nagyon van , ahová kiültethetnénk.

Petra
Szegény Petra, nem lehet, hogy az oviban van vmi, ami miatt így szorong? Nem semmi a gyerekorvos, felír olyat, amit 5 év alatt nem lehet szedni.. sokan azt sem tudják, hogy a Stodal csak hurutos köhögésre jó, és szárazra adják.

WC
Hát nálunk nem a padlóból jön a WC, hanem a falból, vagyis alatt is fel lehet mosni. Arra nem szeretném, hogy felálljon a Dani, bár elbírja a súlyát, mert amikor ül, akkor nem ére le a lába, vagyis teljes súllyal rajta van. Meg ha felállna, akkor sem érné el a kapcsolót, mert hosszú a helyiség. Majd beszerzek oda is egy sámlit.

Tesco vonat
Én anyuéknál vettem a jászberényi Tesco-ban, és ott volt minden, így van sorompónk is, meg egy csomó más, viszont az ikeással nem kombinálható, mert az műanyag bütykös, a tescós meg fa gömbös. Nem baj, mert így az ikeásunk lehet egy különálló kisvasút.

spirál - én nagyon idegenkedem tőle, meg a fémallergiám miatt nem is lehet, meg hát az is hormon. majd megoldjuk máshogy.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Kiderült, hogy a Petrának nem az ovi miatt volt hasmenése hanem elkapott valami vírust. Tegnap du. 3-kor felkelt és 19-ig bőgött de olyan szinten, hogy topogott a lábával és közben sikítozott, hogy nagyon fáj a feneke. Annyira rossz volt, hogy nem tudtam rajta segíteni. Főztem kamillát és beleültettem meg bekentem neki popsikrémmel. UTána végül kakilt és már nem volt semmi baja. Éjjel folyamatosan nyafizott, hogy fáj a feneke. Velünk aludt és mondta, hogy fogjam mert nagyon fáj neki. Már majdnem elvittem az ügyeletre. Éjjel kétszer is bekakilt úgy, hogy zuhanyozthattam le, ágyhúzás meg minden. Reggel folytatodott minden. Már felhívtam a gyerekorvos mert olyan erősen sírt és közben folyamatosan kiabált, hogy nagyon fáj, nagyon fáj. Olyan ideg-beteg voltam, hogy nem tudtam tenni semmit. Kért, hogy segítsek és közben folyamatosan mozgatta a lábát vagy járkált nem tudott nyugodtan megmaradni. Az ölembe fogatam és végül úgy beszart, hogy most már nincs semmi baja. Szerintem nem is a fenek fájt hanem görcsölt a hasa csak nem tudta megmondani. Most végre alszik és ráadtam egy pelust hátha baleset történik. Ja az Olivér sem aludt ém nyugodtan, ő meg úgy köhögött, hogy azt hittem megfullad. Így telt az éjszakánk én nem aludtam 5 percet folyamatosan. Most nem is olvasok hanem gyorsan lefekszem.

Rzsuzsa
Már ilyen komoly ez a teső dolgog? Akkor hajrá!

Nyuszi
A Petrának és az Olivérnek is nagy kedvence a Clifford. Nekünk megvan videon és mesekünyvben is.
Nem lett volna könnyebb építkeznetek már az egész házat szinte átalakítjátok?

Kataa
Nem, mikor éjjel felkel akkor akkor soha nem beszélt az oviról, sőt semmiről sem.

Rit
Nekünk is mindig hosszútűlevelű fenyőnk van, nekem is az tetszik a legjobban. A baj csak az, hogy egyre jobban tűnik el. Tavaly is már csak egy-két helyen árultak.

Zita
spiral: Nekem fél évig volt fent közben össze-vissza vérezgettem. A végén már úgy volt, hogy pár napig igen, pár napig nem és ez így ment az egész hónapban. A vége az lett, hogy egyik éjjel annyira fájt a hasam, hogy az ügyeletre kellett elmennem, ott nem találtak semmit és végül elmentem a nőgyógyászatra., És ott derült ki, hogy már nem volt rendesen a helyén és azért görcsölt a hasam mert már lökte ki a szervezetem. Én többet nem próbálom ki nekem ennyi elég volt de nagyon sok mindenkinek jó és működik.

Szilcsike
Jobbulást nektek.Remélemmi is meggyógyulunk a miki ünnepségig.

Ági
petra2

Sziasztok!

Nyuszi! Gyógyuljatok meg a Mikibulira! nehogy már pont Ti hiányozzatok!!! Nálunk is rezeg a léc, de én bizakodó vagyok. Negyed óránként porszívózom Nóri orrát, infrázom stb.. Én C-vitamint, Aloe Verát adok nekik alapból. Sajnos a betegségek ellen nem véd, de azt tapasztalom, hogy sokkal gyorsabban gyógyulnak, enyhébb lefolyásúak a kórságok.

Kataa, Parazita! Én szeretném azt kérni, hogy ne nagyon csússzon a Mikulás. OKA: Sajnos sem a tesóm, sem a sógórnőm nem tud eljönni, így apa kísér el minket a Mikibuliba. Neki Budán kezdődik 6 órakor az osztálytalálkozója, szeretne odaérni. Ezért fél6 körül ő tuti lelép (2 autóval megyünk), én még esetleg maradok tovább a babákkal. Az ajándékosztásnál viszont szükség van apára, mert 2 gyereket nem mindig tudok koordinálni. Márk még nem találkozott élesben Télapóval, lehet, hogy őt pátyolgatni kell majd. Ugyhogy légyszí 5-kor jöjjön a TélapóKép Bocs, hogy ilyen problémás vagyokKép

Ági! Nagyon aranyosak a gyerekeid, gyönyörű szemük vanKép

Tv: Szerencsére nem érdekli annyira a gyerekeket, pedig apa igazi Tvmoly. Micimackó DVD-t szoktam betenni, általában akkor, amikor Márk alszik délben. Ilyenkor Nóri is nyugton van, jobb esetben elalszik rajta.
Este én inkább olvasok, tanulok. Sokszor bejönnek és odafekszenek mellém, ilyenkor mesére cserélem az olvasmányomat. Kép

Mézeskalács recepthez 1 kérdés: Mennyi ideig, milyen hőfokon kell sütni?????? Én is megpróbálkozom veleKép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Ági! Most olvaslak. Szegény Petra! Jobbulást Nektek is!
Meg persze Mindenkinek, aki betegséggel küzdKép

Észrevettétek, hogy főképpen csak azok a gyerekek betegek, akik idén kezdték a csoportba szokást-járást? Akiknél tesó van, azoknál meg pláne mindig akad 1-1 kis beteg. Mondták nekem, hogy ovikezdésnél min. fél évig ez lesz, de ezt azért nem gondoltam volna Kép

Pussz:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi

En is szeretnem ha mennenk, de azt sem szeretnem ha mindenkit osszefertozne, vagy annyira visszaesne, hogy a jovo heten 4db repjegyet dobhatnank ki...
Ezt az ALoe Verat hogy kell kerni a gyogyszertarban???

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti
Évvesztességgel kapcsolatban többet nem tudok mondani, mivel ez nálunk nem kérdés (bár ha belegonodolok oviba iratásnál a szeptemberben betöltött 3. életév lett volna a felvétel) csak annyit tudok, amit az oviban a többi anyuka és ovónéni meséltek, mivel Dodi csopijából 12en mennek suliba jövQre, náluk volt ez nagy téma.

Kataa
Támogatom az ötletet, úgyis már most azon gondolkodtam, miket is csinálunk mi ketten csajok a két ünnep között. Nálunk 1 napos út ugye szóba sem jöhet, 250 km csak egy irányba Kép

Forti
Hát bemegyek majd egyik reggel, megnézem. Magunknak már megvettem mert volt, de akkor is úgy, hogy elözö nap délben üres volt a helye, másnap reggelre kirakták, aztán napközben mindíg eltqnik. Így találtam sorompót, felemelhetö hidat és függöhidat is Kép

Manó
nemsemmi, már moziba jártok??? Nálunk ugyan a madagaszkár a nagy kedvenc, de még soha nem nézte végig, csak részleteket és közben játszik. Vagy amikor van a "riszálom úgyis-úgyis" dal, na akkor rohan és riszál KépKép

Gumicuki
aha, a tescos a Brioval és az Eichornnal kombinálható, én is néztem

Ági
Lehel piac - a felújított csarnok mögött egy hatalmas placcon fenyöárusok - na ott tuti van mindíg, bár így mi is átautQzzuk vele a fél várost, de ott nagy a választék fákból és még alkudni is lehet - ami nálunk számít, mert nálunk olyan 4 m körüli szokott lenni.

Rit

rit

anemona7

Halihó!

Beszti
Sok a gyertya, hogy ma nem jössz?Kép Hogy ünnepeltek?

Rit
Milyen ez a babásság Dodihoz képest?
Benzines eksönöd nem hangzik túl jól de valszeg hasonlóan cselekedtem volna. Úgyse toldtad vola ha érzed, hogy húzodik a pocid vagy nem okés vmi, nem?

Ági
Helyesek a gyerkőcök! Olvasván az ovis gondolataidat úgy érzem én is, hogy Petra még nagyon-nagyon kötődik hozzád és inkább megviseli minthogy élvezné ezt a közösségesdit!

Nyuszika
Gyógyuljatok meg! Fene ezekbe a betegségekbe!Kép

Magdi
Én szoktam sütni de most biz Isten nemtom, hogy hány fokon. Na, ez nagy segítség volt. Az tuti, hogy a méz miatt hamar barnul, sül, így talán én a 3ason szoktam, ami nálunk 180fok és nézem, ha már barnul picit akkor készen is van.

Kryss
Köszi az infót!
Mit dolgozol kint? És a férjed?Kép

Manó
Most jut eszembe, hogy a vitcsit ne hagyjam már otthon!
Bizti megéri majd hosszútávon ez a mostani kényelmetlenség! Kicsit irigyellek a ház miatt.Kép Persze mindenkit, aki nem tömbben lakik.

Zita/Eszter
Még mindig nem válaszoltál de addig így hívlak!KépKép
Solymi mit kapott névnapjára??

Ma Zoli behozza Pancsit ide, a MOM-ba mert most van az éves gyerekfotózás. Mindenkiről készítenek egy A/4-es képet majd kiteszik a mom park területén és zsürizik. Végül a képet megkapjuk ajiba, mi csak ezért csináljuk.Kép Duplikátumot nem hiszem, hogy kérek mert dbja egy 1000-es.Kép

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Mléna, Gumicukor
Eltudnátok küldeni nekem a naptársablont? Múltkor kértem de lehet, hogy elkerülte a figyelmeteket.

jakoesrichi@t-online.hu
petra2

Haho

HAt megjartuk az orvost...Emike tuti nem jon Mikibulira. A doki azt mondta horghurut es fertozhet.Talan Dannyt elviszem,ha nem kapja el meglatjuk.
De ha nem is, a Mikicsomagokkal mindenkeppen beszaladok.
Itt a nevlista, lszi nezze meg mindenki, nehogy valakit kihagyjak!

Zita

Lehet hogy elkerulte a figyelmemet,de Solymi neve meg hianyzik.

Nyuszi<!--attachment: Mikibuli-305273.doc*mime_msword.gif*application/msword*23.6**Mikibuli%2edoc --><center><pre>
Kép
Mikibuli.doc (23.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép
KépKép
nyuszika

Kryss
Jobbulást a kislányodnak. Nekünk nem most szeptemberben volt az esküvő mi már 13 éve együtt vagyunk.

Manó
Mikor én volt a tescoba akkor volt olyan mozdony meg szétnyitható híd is. Ez Gödöllőn volt.
Hát nem irigyellek akkor jó dolog van még a házzal.

Nyuszi
Gyógyuljatok meg ti is gyorsan én még nem adtam fel addig még 2 nap van és simán meggyógyulhat. Adtam neki golyócskákat a hasmenésre.

Gumicukor
Az oviba semmi sincs. Nagyon kedves mind a kettő óvónő. Nagyon szerencsésnek monhatom magam mert tényleg a legjobbat kifogtuk. Ezért sem szeretném végleg kivenni.

Rit
4m az jó nagy, nekünk csak 2,60 a belmagasság.
Az Olivér is kiabálja, hogy "riszálom ugis, ugis..."

Ági
petra2

Ezt a naptárat az Ikres topikból ollóztam. Felteszem, hátha nem csak Ágit érdekli.
Ági! Én olvastalak és el is küldtem a múltkor mailben, de úgy tűnik elveszett az éterben.

Nyuszika! Sajnálom, hogy Emike lebetegedett. Jobbulást neki! Aloe Verát nem lehet gyógyszertárban venni, csak konkrétan a forgalmazótól. Én elég drágán vettem itt Dunaharasztiban, most a neten keresztül fogok venni. Ha sikerül kapcsolatot találni megíromKép

Halacska! Elektromos sütőd van?

Pussz:
Magdi
<!--attachment: 2006___ll__napt_r-305289.ppt*mime_msppt.gif*application/vnd.ms-powerpoint*166.4**2006%2e+%e1ll%f3+napt%e1r%2eppt --><center><pre>
Kép
2006. álló naptár.ppt (166.4 k)</pre></center><!--/attachment-->

Magdi
mléna

Nyuszi
Most olvasom nehogy már ne jöjjetek. Ez már biztos?
petra2

Agi

Sajna biztos a bronchitis, a doki mondta. Meg azt is hogy fertozhet. Igy feltetelesen, de azert en nem kockaztatom meg, hogy atadja valakinek.Meg azt sem hogy belazasodjon es ugorjon az Angliai utazas.En is sajnalom szegenykemet, majd fullentek neki valamit,hogy o miert nem johet.
Azert Dannyvel megprobalok elmenni.Remelem nem kapja el.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Csak jelezni van időm: nem tudunk menni a Mikibulira, mert Tominak ma délutánra 39,5-re felment a láza, még most sem tudtam neki 38 alá lehúzni. Bakteriális fertőzés, tehát mi maradunk itthon Kép

Szilcsike
szilcsike

Mi is kissé betegeskedünk, de remélem, hogy szombatra mindenki összekapja magát...

Mindenkinek mielőbbi gyógyulást!!!!

Zita
parazita

Szilcsike

Betegseg.KépEnyim gyerek legalabb nem lazas.
Mi legyen a gyerkocok Mikicsomagjaval? Ha emilben kuldesz egy postacimet elkuldom.
Jobbulast a kicsi fiunak!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?