Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Bobi, hogy volt ez a liftben szules meselj lecccciKép

Kép
vaktyuk

Ildi,
ne is mond! Én az elején már a melleim miatt nem tudtam hason aludni. Alapból kis melleim vannak, alig-alig érik el a 75B-t, most meg 90Cben járunk.Ha ez még nő a tej miatt, tényleg csárdát nyitokKépKép
Állítólag a lábdagadás sem fog elmúlni: Erzsike mondta, hogy a víz, ami nem kell a cicibe, az leszalad a bokámba... ismét... szép leszekKép
bóbi

Vaktyúk,
Hát amit írtam, nagyjából annyit tudok a dologról: Erzsike beszélgette egy másik szülésznővel, hogy fennforgás volt a szülészeten, mert egy kismama nem igazán ért be időben Képés nagyjából a harisnya fogta meg a babát. Csúcs!
Ja, és elmeséltek egy régebbi történetet is egy Suzukis kismamáról, aki szintén nem tudott bejönni a kórház épületébe, mert az autóban a parkolóban megszült - állítólag az apa a szülés után tudott beszaladni a portára, hogy jöjjön már valaki, mert megszültek KépKépKép
bóbi

Jézus!Mik vannak, hát nem lehetett szegénynek semmi a liftben szülni. Szegény liftes bácsi arca is előttem van, az olyan jó fej pasi,nem? Milyen arcot vághatott? Elképzelem, ahogy nyugisan szalonnázgat, ahogy szokott, eszeget és közben megszül mellette egy nyöszörgő kismama. Fú, ez azért kemény dió. Mi meg itt tervezünk, EDA, beöntés, kitolás.....Õ sem erre készült szerintem.Amikor a szülőágyon vagy,azthallod eleinte, hogy nem szabad nyomni még, tartsd vissza. Ebből is látszik, hogy nem tudod visszatartani, különben ő szegény azért még a szülőszobáig visszatartotta volna, ha tudta volna.
Sziasztok
Andi
andry

Állítólag éjjel volt, úgyhogy szegény liftes bácsi talán megúszta. Egyébként tényleg durva lehetett szegény kismamának...
bóbi

Sziasztok kis álmodozók a pocak nélküli időkről Kép
A hasonalvás azért minimum pár hét, de utána a tejes mellek is jobbak lesznek, puhábbak... Kép Igaz, azért csöpögnek Kép
A víz viszont azért lemegy! legfeljebb egy kevés marad...centiből annál több Kép (legalábbis rajtam maradt. 4 kiló, és 10 centi a derekamon. Ez utóbbit azért nem értem Kép

Tünde
De nekem is hiányzik a fóka-lét Kép

mtunde

Lillaadri!
Na igen,jogosak az ismeretlentől való félelmeid.Még én sem igazán tudom elképzeni hogy nálunk hogy lesz,pedig az én gyerkőceim már elég önállóak,és jól tudnak alkalmazkodni.De majd kialakulnak a dolgok nálatok is.Lehet hohy eleinte még zavarja Lillát ha sírdogál a pici(főként éjjszaka)de majd megszokja.Az a véleményem,hogy a gyerkőcök nagyon rugalmasak.Biztosan hamar rájöttök,hogy hogyan oldjátok meg a két gyerek körüli teendőket.És igen tudom miről beszélsz,nekem is úgy a legjobb ha én csinálom.Nem hiszem hogy ez nagyképűség lenne,mert biztosan akár az anyukám,akár a féjem,vagy az anyósom csinál meg valamit helyettem úgy is nagyon jó,de még is csak akkor engedem valaki másnak át a dolgokat,ha én már nem állok a lábamon.Szó szerint.Remélem nem lett túl bonyolult.Bencéből sosem elég!Egyszerűen gyönyörű!!!!!
Bóbi!
Hát szegény férjed nem csoda hogy frászt kapott.Tényleg,papás szülést terveztek?
Kitartás a finisben lévő kismamáknak,persze tudom hogy ilyenkor ólomlábon közlekedik az idő.
mano4

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Szia Manó,

aha, papás szüléstKép Azt mondta a drágám, hogy nem bírná a szülőszobán kívül végigizgulni, hogy mi történik, mi van velem meg a kislányával, ezért akármi is lesz, ott akar lenniKép

A múltkor, amikor a terheléses ctgt kaptam, már szegénykém tök megíjedt, mert engem behívott a doki ctg után, percekre eltüntem (kötötték az infúziót), és csak később ment hozzá oda a szülésznő, hogy nem akar e bejönni hozzám. Õ meg csak kérdezgette, hogy miért, mi történt?
Emiatt most is megrémült, hogy miért megy hozzá oda egy szülésznő... szegénykém... pedig úgy "edzi" magát a szülésre, már beszélgetett apukákkal is, akik együtt szültek, hogy felkészüljön a segítségre. Egy drágaság! Nagyon jó férj, és tudom, hogy isteni apa is leszKépKép

szia
Kata
bóbi

Sziasztok!

A tejcitől csöpögő cicikről jutott eszembe, hogy az olyan jó érzés, amikor reggel az első etetésnél majd szétdurrannak a cickók, alig várod, hogy a baba könnyítsen rajtad. Az olyan jó,nem? És a pici csak nyel...nyel. Utána a nap folyamán nekem mindíg kevesebb lett a tej. Már várom a szoptatást. Bár 3-4 hónappal ezelőtt még szoptattam Áront, de sajnos nem kellett tovább neki.
andry

jó reggelt!

ELADÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

van egy eladó 95D dorina szoptatós melltartóm.. nem érdekel vkit?
a doboza 90B volt.. benne meg itthon vettük észre pár nap múlva amikor elővettem hogy 95 D van valójában! sőt egyből nem is néztem, csak kivettem dobozát összegyürtem, kidobtam.. kukaürités is volt aznap, este vettemészre a dolgot.. igy visszavinni esélyem sincs...
2900 volt, 2000ért odaadom. Postán 1-200 ftért el lehet küldeni! (ha pl vki átutalja az árát.. ha utánvéttel akkor kicsit drágább ügy a posta.. ha netán szemlyesen érdekel vkit Érden vagyok)
ildisz1

Szia Bóbi!
Szerintem ez nagyon jó! Nekem is bent volt a férjem.Az elsőnél azért még kicsit "bátortalan" volt,nem igazán tudta hogy mi vár ránk.A másodiknál viszont már teljesen "rutinosan"viselte a dolgokat.A világért sem hagyta volna ki! Remélem a Te férjednek is nagy élmény lesz,és sokat tud majd segíteni neked.
Egyébként még az este válaszoltam csak elveszett a levelem,azért ha véletlenül mégis előkerülne bocs az ismétlésért.
Mi az a terheléses ctg?Nekem ilyet sosem csináltak.
szia
mano4

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Par hete olvasgatom a forumot, amiota kiderult, hogy babat varok (az elsot). Ha minden jol megy, junius elejen fog megszuletni Vida doktornal. Nagyon jo ez a forum, nektek koszonhetoen mar rengeteg infot megtudtam a korhazrol, szulesrol.
Gondolom vannak koztetek olyan kismamak, akik a XII. keruletben laknak. Most kene felhivnom a vedonot, de fogalmam sincs a cimrol, telefonszamrol. Ha vki meg tudna adni, megkoszonnem. Nem tudjatok, hogy muszaj hivatalosan bejelentkeznem oda, ahol lakom, vagy azert fogad az illetekes vedono anelkul is? Jo lenne megsporolni egy sorbanallast az onkormanyzatban.
udv,
Orsi
jégmadár

Szia Manó,

szerintem nekem már azzal is segíteni fog, hogy ott lesz, és fogja a kezem, vagy hozzábújhatokKép
Azért irígyellek, hogy már a 3. babádat várodKép Persze tudom, sok gond, de annyi csoda is egyben! Mi még az elsőnél tartunk, holott mindketten rendesen benne vagyunk a korban (35 évesek), de hát csak most találtunk nemrégen egymásra, úgyhogy nem volt előbb lehetőség... viszont én szeretnék 3 babát (úgy tünik a férjem is, bár ő mindig azt hangoztatja, hogy igen, ha az én egészségem megengedi... hát nem tündéri?Kép), úgyhogy bele kell húznunkKépKép

A terheléses ctgnél kaptam infúzióban fájáskeltőt (oxitocint? talán) és közben mozgott Lilla (már amikor kicsit piszkálta a doki a hasam, hogy mozogjon). Ezzel nézték, hogy a fájásoknál + mozgásoknál hogyan viselkedik a kicsi szívhangja. Az előzményét azt hiszem írtam: egy fájás+mozgás kombinációnál a szívritmusa 160 felettiről hirtelen leesett 100 körülire, ettől ijedt meg a dokim... De szerencsére a terhelésesen is, meg azt azt követő ctgken is minden ok volt, úgyhogy elkönyvelték egyszeri "furcsaságnak" (lehet hogy Lilla a mozgás során hirtelen megnyomta a köldökzsinórt és emiatt esett ekkorát a szívritmusa).

szia
Kata
bóbi

Hello Jégmadár!
Én is a Vidához járok, nagyon szimpi..Kép Szintén 1. bébit várjuk (nagyon), és én sem tudtam a védőnő témát. Az 1. ker.ben lakom, és a lakóhely szerinti részen kérdezősködtem. Szerencsére felélesztettem a csapatot, van is egy lány, aki csak 1 héttel idősebb nálam, tehát sokat segít- szerencsém volt..
Ha akarod, megadom az 1. ker. i védőnői szolg. tel. számát, bizti meg tudják adni a tiedet is, nagyon rendesek, és lelkesek.
Remélem sikerült segítenem.
Mindenkinek jó napot!
Satuk(15+3)

satuk

Orsi!

Én is XII. kerületes vagyok, de a kerület is több részre van osztva. Én tudok egy védőnő csoportot a Böszörményi úton és egyet a Rácz Aladárban.

Andrea

KépKép
Áron

Andrea, Satuk, koszi szepen a segitseget!
Kineztem a Racz Aladarnak meg a Boszormenyinek a telefonszamat, valahol csak meg tudjak mondani, sztem akkor az I.keruleti szam nem kell, de azert koszi.

Satuk,
osztom a Vidarol alkotott velemenyed Kép)
De ha mar itt tartunk. Biztos vannak itt olyanok, akik regota ismerik ot. En meg nem adtam neki semmit, mert egyszeruen tul szegyellos vagyok az ilyesmihez. Mivel legkozelebb karacsony elott talalkozom vele, gondoltam, hogy egy ajandekcsomaghoz csatolok egy boritekot. Ha van vmi tippetek, hogy mi az amit szeret vagy esetleg nem szeret, akkor irjatok meg legyszi. Ha meg nincs, akkor marad a szokasos desszert, ital, ilyesmi.

Orsi
(elvileg 12+5, de UH alapjan meg plusz 3 nap, sot, fejmeret alapjan plusz 5, nem tudom, melyik szamit Kép)
jégmadár

Ljucusnak!

Szia, múlt héten kérdezted, hogy van-e még valaki, aki márciusban szül? Én április közepén szülök, és épp kórház és orvosváltás előtt állok. Kicsit próbálok körülnézni, és nagyon érdekel a gátvédelem téma. Láttam, hogy te már a második babádat fogod szülni a Kútvölgyiben, tudsz segíteni abban, hogy a Kútvölgyiben milyen a hozzáállás a gátvédelem témához?
Ha gondolod, írhatsz ide is:
bullock74@hotmail.com

Ha más tud segíteni a témában, azt is szívesen venném..
Előre is köszi,
B.
bullock74

Az előző hozzászólásomhoz:

Bocsi, a mailcímem helyesen:
bullock74@freemail.hu

Mindig összekeverem..
Köszi,
B.
bullock74

Sziasztok!Kép

Képzeljétek el ma volt az első nap szerintem 2 év után,h. egész nap tudtam pihizni!Olyan jó volt egy kis nyugi!Kép
Apa elvitte Lillát reggel bölcsibe és Nekem csak menni kellett érte délután!
Fájások azóta nincsenek,gondolom babának is jót tett a sok pihi!
Anide,köszi akkor előre is a pelusokat,beszélek Férjecskémmel,h.neki melyik megoldás lenne a legjobb,a posta vagy a Mester utca!Kép
Bóbi!Örülök,h. Férjed jobban van már,ha esetleg befektetnének mindenképpen üziz!Én kedden megyek reggel ctg.re és ha nem fogok zavarni,akkor benézek majd hozzátok!
Ne haragudjatok Lányok,de most mennem kell,mert mindjárt itthon Apa és vacsit szeretnék Neki még csinálni!
Holnap majd jövök és Mindenkit addigis puszilok!

adri
lillaadri

Szia Adri!

Jó is hogy pihentél,mert lassan vége a nyugalomnak. Visszasírod még ezt a napot később, akár csak én ezeket a viszonylag csendes napokat. Persze azért semmiért nem csinálnám vissza Csabikát. Már nagyon várom.
Szia
Andi
Ui:Közben Áron idejött és csak úgy szeretetből akkorát beleharapott a mutatóujjamba, hogy még mindíg fáj.
andry

Sziasztok,

Adri,
már azt hittem, hogy van valami, hogy nem írsz!KépKép De a pihi az elfogadott alibiKép

Mi is aludtunk délután. A férjecském gyógyulgat, de a héten még szerencsére itthon van - ennek nagyon örülök, jó hogy együtt töltjük a szülés előtti napokat. Jó sokat beszélgetünk Bóbival, simogatjuk, ő meg bújik a kezünkhöz, főleg az Apuci kezéhezKép
Ez annyira szépKép

Ma ugyan kiborultam, valahogy most lett mindenből elegem - a doki mondta, hogy valami alakulgat (mellesleg alig tudtam éjszaka elaludni, úgy görcsöltem, meg folyamatosan összevissza keményedtem), de még messze a cél.Kép Na, ehhez még hozzájött, hogy főzni akartam, és minden sorban kiesett a kezemből, úgy kellett utánam szedegetni, a forró vizet majdnem magunkra borítottam... szóval nem volt jó délelőttöm, jó hogy itthon volt Apa és megvígasztaltKép

Ti nem szoktatok kiborulni - csak úgy? Most kezdem érezni, hogy kezd fogyni az energiám, meg a türelmem...

na, nem síránkozok,
sziasztok
Kata
bóbi

Lilla meg képes volt az előbb etetésnél amikor elmentem a mikróhoz a leveséért direkt,szánt szándékkal magáraborítani a 2dl.es almalevét...sőt,nem is borította,hanem pumpálta a szívószálnál fogva...
Aztán meg sírt,h. piszkos lett ruhája...hihetetlen...
Utánna meg kuncogott,h. öltöztethettem át és nem kell vacsiznia akkor ott rögtön...

Olyan kis elevenek!KépKépKép

De legalább Nekem nem fájt!KépKépKép
KITARTÁS DRÁGA KISMAMITÁRSAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...és én sem csinálnám vissza semmiért sem a dolgokat!!!!KépKépKép
lillaadri

Szia Bóbi!
Szerintem még nem késtél le semmit.Ha tényleg engedi az esészséged,akkor mért ne lehetne még később babátok!És különben is az a fontos hogy megtaláltad a párodat,és úgy tűnik nagyon jól megvagytok. Egy gyerkőc pedig már bizotosan lesz.
Hát igen, mi a férjemmel már 11 éves házasok vagyunk,bár hozzá tartzik az igazsághoz,hogy mi "korán" kezdtük.Én 30 leszek,a férjem 33 éves.

Szóval a terheléses ctg-t csak akkor csinálják meg,ha valmi "gondot" sejtenek a baba körül?Örülök ,hogy nálatok nem volt semmi gond,és hogy csak vaklárma volt.
Néha nekem is van hasonlóan rossz napom.A fene tudja miért,de valahogy semmi nem megy,pedig nincs rá semmi okom.Ez van! Túl kell élni!
Ápolgasd a férjedet,hogy meggyógyuljon a nagy napra!Jobbulást neki!

Lillaadri!
Hát igen!A gyerkőcök szerintem néha élvezik a dolgot,hogy minket "ugráltatnak".De inkább eleven legyen,mint beteg.

sziasztok
mano4

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Ne izguljatok lányok én is sokszor kiborulok. Tegnap volt a legjobb. Bementünk aludni. Közben az előtte felrakott karácsonyi égősor kiégett, csoda, hogy nem gyulladt meg a függöny. Szegény férjemtől követeltem, hogy azonnal vegyük le és tegyük fel a másikat. Miközben az új égősorral szenvedtünk, közben a férjem szidott, hogy nem vagyok normális, hogy este fél tízkor karácsonyi égőket szerelünk, amikor még több hét van kariig. De nekem sűrgős minden, mert mi van ha szülni megyek és pont ez fog hiányozni? Szóval értitek. Eközben Áronka felborította a gyertyatartót, amiben kb. 3 csomag pot-pourri volt, az egész hálószoba tiszta szemét lett. Közben letépte magáról a pizsamát-mentek nehogy elvesszen-...
andry

tehát letépte a pizsamát magáról és szórta tovább mindenfelé a szemetet. Közben folyt rólam a víz, a hajam a szememben, Áron sírt, én üvöltöttem, férjem hisztizett. És a dolog még itt nem ért véget. Utána takarítottam fél órát, porszívóztam és felhúztuk az ágyneműt, mármint csak a paplanokra a férjem, mert nekem az már nem megy. Kb.35-ször lehajoltam, Csabika terpesztett a hasamban.....
Nagyon kiborultam.Végül a "Halálhajó" c.film ringatott álomba.
Lilla is egy kis leleményes csaj.Honnan tudják mindíg, hogy abban a pillanatban mi a legbosszantóbb. Képzeld mindezt úgy el, hogy a kisbaba épp a ciciden lóg,Lilla locsolja az almalevet, tegyük fel jobb esetben "csak" a ruhájára és nem az egész lakásban, mert utána minden ragad....
Hú, na ebbe bele sem merek jobban gondolni.

Kata, akkor ezek szerint te sem vagy túl jó passzban?

Adri, neked is kitartás!Már nincs sok!
Hamarosan új életet kezdünk.
Puszi. Andi
andry

Jegmadar!

En is XII. keruleti vagyok, a felso reszerol, a Normafa uti rendelohoz tartozunk. Nagyon nagyon kedves es jo vedonok vannak itt, ha errefele laksz, nehogy mashoz menj :o)

Orsi
torsi

Jégmadár,
Gratula. Én is Vidás voltam/vagyok. remek választás. Nekem bejött.
Hát ez az ajándékcsomagos ötlet engem egy kicsit megmosolyogtatott. Bocsi, csak nem tudom elképzelni, hogy egy csemegekosárral látom a Vidát (és egy kismamát, aki az UH-re vár kezében egy marha nagy pakkal). Szerintem elég a szülés után adni ajándékok kis borítékkal. Ha előtte is akarsz adni neki pénzt (ha nem magánrendelésre jársz), annak nem kell különösebb feneket keríteni. Én sem tettem. Az első alkalom persze elég sutára sikerült nálam is, d bele lehet jönni.
Bocsi még egyszer, ha akaratlanul megbántottalak valamivel.

Kellemes pocakosodást!
Üdv.:
Böbe
böbike

Sziasztok Lányok!Kép

Olyan nyügös vagyok ma reggel!Egyszerűen sehogy sem jó,már szerintem Férjem is kiborítottam egy párszor!Annyira csak egy dolog körül forognak gondolataim,h. nincs kedvem semmihez,föznöm is kéne meg vásárolnom.Tüneteim azóta sincsenek,ctg.re is csak kedden kell mennem.Pedig már porszívóztam,törölgettem,mostam már ma,de semmi...Kép
Jégmadár!
Én is csatlakoznék Böbikéhez,szerintem is egyszerűbb megoldás lenne pénzt adni karácsonyra,bár én nem annyira ismerem a Vidát!
Andi!
Nagyon jót nevettem a sztoridon,fel is olvastam Férjemnek,h. lássa nem csak én kérek Tőle néha "nehezen teljesíthető" feladatokat!Egyébként én már 2hete kérem Tőle,h. a karácsonyi égőket tegye fel,de semmi reakció,aztán tegnap ugrattam,h. akkor állhat neki ő is f10kor szerelni...de a végén megegyeztünk a hétvégében!KépKépKép
Egyébként én is ilyen vagyok,h. mindent előre meg akarok csinálni,hátha szülünk...
Azt hiszem megyek vásárolni,mert Apa 12re jön haza ebédelni és még sehol semmi...Kép
puszi Nektek!
lillaadri

Lányok!
Nagyon nyűgösek vagytok ma!Talán front van?
Egyébként nekem sincs valami jó napom.Már beütöttem a térdem és a könyököm.Nemsokára itt lesz a barátnőm a 11 hónapos fiával,én meg csak du-ra vártam őket,mert hétfőn így beszéltük meg.Erre tessék!Pedig nekem is kellene főzni,de majd délután.
Kitartás mindenkinek!
mano4

Kép
Kép
mano4

Sziasztok lányok!
Kitartás,és engedjétek el magatokat, jár nektek is akiborulás és a hiszti. Járni fog utána is!!! nyugodtan tomboljatok néha... Ezt most mindenki megérti... (már ha nem viszitek túlzásba Kép). És adjatok magatoknak után ais 6 hetet (gyermekágy) nekem addig mindne kiesett a kezemből és a fejemből Kép és hasonlóan könnyen felkaptama vizet.

Tünde

Ui, védőnő: én sem a saját kerültemben laktam. Előszőr elmentem a sajáthoz, aztán aszülés környékén kiderült mehettem volna, oda, ahova Bene születni fog, ekkor váltottam. Szóvalmenj nyugodtan a mostani lakhelyedhez! Kimeni úgyis a területi védéné fog, jobb, ha gondoz végig.

mtunde

Aranyosak vagytok Lányok,h. megértetek!KépKépKép

Már sikerült lenyugodnom,be is vásároltam és a kaja is nemsokára készen van Apának!
Felhívtam Anyukámat és egy nagyon jó Barátnőmet,aztán sikerült egy kicsit jobb kedvre derülnöm!Nemsoká jön Férjecském és majd ő is megvigasztal!KépKépKép
Manó,képzeld hozzám is jön ma Barátnőm(?barátnőm,eddig még csak 1x látta Lillát a 2 év alatt)és ráadásul 5-f6ra igérte magát!De ezer éve elmaradt találkozó ezért nem volt képem lemondani,h. igazán nincs most kedvem hozzájuk!(barátjával jön,mert féla pasija,h. nem is ide jön,hanem megcsaljaKép)
Az igazsághoz az is hozzátartozik,h. én viszonylag fiatalka vagyok (24 éves) és a velem egykorú Lányoknak még nem erről szól az életük,mint az enyém és ilyen esetekben olyan nehézkes néha a kapcsolatfenntartás!Ez a lány is 24 éves,bár van kapcsolata,de semmi komoly és néha olyan gondban vagyok,mert nem hiszem,h. érdekli őket a Lilla szobatisztasága,meg mondjuk a szülés...
Nekik még a buli,pasi,haverok a téma,ami persze nem probléma,de a mi esetünkben olyan furcsán jön ki!
Dehát néha azért be kell vállalni ilyen találkozókat is,h. az ember ne veszítse el végleg őket!
pusza
lillaadri

Hali
elszállt az egész üzenetem, mindjárt megüt a guta.

Adri,
lehet, hogy valami van a levegőben mert én is egész nap pipa voltam. Egy kis semmiség is fel tud rántani.
A férjem vitte a gyereket a bölcsibe, ahol megvetették vele az egész csomag fényképet, amit előző héten készítettek róla. Nekem tegnap azt mondták a gondozók, hogy válogathatunk (ráadásul állítólag a képek sem jók). Majdnem megütött a guta. Persze a férjemen vezettem le, azután nem győztem bocsánatot kérni.

Még valami, hátha valakinek még nem késő az infó:
Amikor az anyaságiért voltam a Lőportár utcában és bankszámlára kértem az utalást, hiánypótlásra szólítottak fel, ugyanis november 1-től igazolni kell (vagy banki kivonattal, vagy bankszámlaszerződéssel,) ott helyben, hogy a tied a megadott számlaszám. Később is lehet postázni, de akkor később utalják a pénzt. Tehát vigyetek egy másolatot a banki kivonatotokról.

Üdv.:
Böbe
böbike

Sziasztok!
Koszonom mindenkinek a vedonos valaszokat! Kép

Ami az ajandek-penz temat illeti: Azert ne gondoljatok, hogy egy bazi nagy pakkal fogok megjelenni a korhazban!Kép Na mindegy, majd meg meglatom. Tudom, en vagyok a bena, hogy ezen ennyit szenvedek.

Lillaadri,
erdekes, amirol irsz a baratnod kapcsan. En 27 eves vagyok, de az en barati koromben sincs tul sok anyuka. Egy baratnom van, akinek masfel eves a kislanya. Bizony, neha nekem is oda kellett figyelni, hogy ne latszodjon rajtam, bizonyos dolgokert nem tudok annyira lelkesedni, mint o. Viszont a dolog masik fele, hogy a baban kivul keves mas temarol tudtunk beszelgetni, nekem meg lett volna ra igenyem. Persze, otthon van egesz nap a babaval, mirol is akarna beszelgetni? Akkor elhataroztam, hogy na, en nem ilyen leszek, rolam ne mondjak azt a barataim, hogy beszukultem, semmi mas nem erdekel. Aztan most latom, hogy ez nem ilyen egyszeru. A munkamra is alig birok odafigyelni, folyton a szuletendo babara gondolok, meg legszivesebben csak errol a temarol beszelgetnek. Jo, most kezdek egy kicsit "felebredni", ahogy hal'Istenek egyre jobban erzem magam fizikailag, ugy kezdenek el ujra erdekelni a "kulvilag" dolgai. Szoval remelem, hogy sikerul majd megtartani vmi egeszseges egyensulyt. De hat konnyen beszelek a 13.heten..Kép
udv
Orsi
jégmadár

Jégmadár!
(ugy tetszik Neved)
Gondold bele helyzetembe magad,én már több,mint 2 éve itthon vagyok a Lillával,mostmeg ugye jön a második baba!De persze ez nem ok semmire!Én is meg fogom őt hallgatni,nagyon szívesen,csak már nem nagyon vannak "épkézláb" tanácsaim és hozzászólásaim a pasi és buliügyekkel kapcsolatban!De majd meglátjuk!
Múltkor is sétáltam egy "félig"elvált Anyukával,odajött hozzánk egy pasi,h. nem-e láttuk cicáját...én mondtam,h. nem...erre az Anyuka meg utólag megjegyezte,h. milyen jó pasi volt és ezt hajtogatta 10percig..esküszöm én már akkor az arcára sem emlékeztem...
Annyira nem ilyen dolgok körül forognak a gondolataim...nemhiába,egy normális férj és cuki gyerekek sok mindenre képesekKép
De majd meglátjuk,lehet jól fog elsülni az egész találkozó,csak most úgy érzem inkább pihiznék!Kép

Böbike!
Erre a számlaszámos dologra én is ráfáztam pár hete,mert a gyest(míg nem születik meg Bencemanó) is csak átutalással kézbesítik és nem volt nálam másolat!KépKépKép
Biztos másnak jól fog jönni az infó!!!!!
lillaadri

Sziasztok Lányok,

úgy látom tegnap-ma mindenki elővette a "sárkány-pózt" Kép A férjemmel olvastuk az üzeneteiteket, és szétnevettük rajtuk magunkat. Persze, ha belegondolok a tegnapi hangulatomba, kevésbé vicces, de azért tényleg érdekes, hogy szinte mindannyian kiborulós napot éltünk át!

Ma megint nem volt semmi a ctg-n, olyan szép egyenes, ahogy a dokim jellemezteKép Csak tudnám, hogy meddig marad ez így?! Közben meg a görcsölgetéseim újfajta módszert vezettek be: jó kis hasogatós fájás indult el elsősorban a bal oldalon a derekamban, de néha olyan erősen, hogy még a combom is megfájdult. Persze időhöz nem túlzottan köthető - hol 5 percenként fáj, hol fél óránként. Mindenesetre ebéd közben nagyon jól esett egy-két fájás Kép rögtön kevesebbet ettem...

Tiszta szerencse, hogy már sokkal jobb a kedvem, mint tegnap Kép

sziasztok,
Kata

ui: nekünk is kiégett különben egy karácsonyi gyertyasor, és az égett szagra figyeltünk fel - biztos ez is felidegesített. Ma vettünk újat, már csak ezért is jobb ez a nap!KépKép
bóbi

Sziasztok!

Megint csak beugrok! M indíg csak beugrok. Kép Nem tom mikor lesz egy kis időm, pl párocskámra, visszaolvasni, fodrászra, kozmetikusra??? Csak ilyen "földi" dolgokat szeretnék!!! Olyan nagy kérés ez??

Adri! Barátnő ügyben maximálisan megértelek. Én sem tudok mit kezdeni velük. Pedig tizenegynéhány éve napi kapcsolatban vagyunk, de főleg a pocakos lét vége felé, már kifejezetten idegesítettek. Nem is tudok miről beszélni velük. Vhogy nem köt le hogy most épp milyen színű lett az új köröm, stb. Kép

Bencus nem alvó sztrájkba kezdett. Éjszakán kívül semmit nem alszik... báár, nem akarom elkiabálni, de fél órája csönd van. Kép

Normális hogy néha bandzsít??? Ugye nincs baja?
Kép Viszont a fejét már fél percekig tudja tartani! Kép

Megyek is! Sorry hogy csak ilyen röviden...

Szép estét mindenkinek

Anide + Bencus, aki kaja előtt, ruha nélkül 4650 gramm!!!! Kép

Kép

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok!
Élvezet bennetekeet olvasni! Tényleg. A korosztályomban, kollégáim között énis az első vagyok, akinek gyereke lett, pedig 27 vagyok! Nekem az a szerencsém, hogy vannak idősebb barátaink (csak 2-3 évvel idősebbek) de nekik már van gyerekük, és így velük lehet közösen kismamáskodni. Egyébként néha ez is uncsi Kép Mert rábredek, hogy azért más is érdekel. Ahogy Anide írta: kozmetikus, fodrász,olvasás, bármi más is... És ha márkimozdultam, jó lenne nemcsak a pelenkázásról beszélni. De arról is Kép

Ugye értetek? Na de persze a teljesen más körülmények közözt élő, más életszakaszban lévő emberekkel már én sem tudok mit kezdeni. Lillaadri, megértelek. Az egészen más élet már...

Tünde

Ui. remélem, elvonult a front Kép

mtunde

Sziasztok!
Csak gyorsan egy pár sort írok. A reggeli ctg-n a babamozgáskor 30-ból 25-ször leesett Csabi szívhangja. Utána a kórházban is csinált a doki egy ctg-t, ott minden oké volt.Most megyek be megint egy ctg-re+uh-ra. Szorítsatok, hogy legyen minden rendben és ne kelljen bentmaradnom.

Adri, üzenem a férjednek, hogy ha még nem tette meg, tegye fel a kedvemért az izzókat. :-)

Puszi mindenkinek!
Andi
andry

Szia Andi!

Remélem minden ok veled, és Csabikával, és Sipos hazaengedett! Terheléses ctg-d is volt? Ha az rendben, nem lesz semmi gond, ne idegeskedj! (nálam ugyanez volt, de a rossz ctg óta minden ok)
Szorítunk, majd írj!

szia
Kata
bóbi

Szia Lillaadri!
Akkor ma Te is barátnőztél!Nekem sem igazán volt kedvem a dologhoz,főleg mert du-ra volt tervezve,és hogy reggel úgy döntött hogy mégis délelőtt jön.És ráadásul tudtam azt is,hogy ha du.a lányom megtudja ki fog borulni.Így is lett.Mert hogy,Õ volt a lányom kedvenc ovónénije,de mivel férhez ment 2 éve és elköltözött Orosházára,így ritkán tudunk találkozni.És mivel a lányom nagyon szerette,vérig volt sértve,hogy nem du. jött,alig tudtam megvígasztalni.Szegény még egy kicsit sírdogált is.Na ezért voltam pipa,mert tudtam hogy így reagál a lányom.
Nekem nincs túl sok barátnőm,és pontosan azért,mert én "korán" szültem,és az akkori barátnőim még igen messze voltak a házasság gondolatától is.És így az érdeklődési körünk is megváltozott,majd szépen lassa eltűntek a csajok is.Ez van!Azért maradt egy pár csajsz akik kitartóak!
Andry!
Remélem nem kellett bentmaradnod!Ha haza engedtek,jelentkezz hogy mi volt ctg-n.
Anide!
Nagyon helyes fiú Bence! Olyan szép,igazi kisbaba!Úgy irigyellek!
Nekem is bandzsítottak anno a gyerkőcök,de semmi bajuk nem lett.Szerintem elmúlik magától,de lehet hogy van aki ezt nálam jobban tudja.Esetleg próbálj utánna nézni valahol.
Lányok!

Irigyellek benneteket,hogy már a kiégett égőket cserélgetitek,én még odáig sem jutottam el,hogy felhozzam a pincéből a dolgokat.Rohannak a napjaink.Igaz, a féjem már 4 hete itthon van,de hát szegénynek gericsérve van,így aztán örül ha él,nem hogy égősot szereljen.Egy héten 3-szor jár kezelésre és gyógytornára,nem mintha látszana rajta.Hogy ebből mi lesz!?
Holnap elutazunk a szüleimhez,ezért a hétvégén sem tudom megcsinálni,tehát marad a jövőhét.Remélem össze jön!
Na megyek,adok egy pár jóéjjt puszit a gyerkőcöknek.Hát igen,nekem már csak ilyen "jó" dolgom van: pár puszi és alszanak.Nem kell altatni Õket!De kitartás : a Tieitek is lesznek előbb-utóbb ilyen nagyok. Inkább előbb,észre sem veszitek és már bulizni járnak!
Puszi mindenkinek, jó éjjszakát!
mano4

Kép
Kép
mano4

Sziasztok Lányok!

Most aludt csak el Lilla...KépÉn már százszor megtettem volna a helyében,de még ki akartam jönni hozzátok egy gyors üzire!Kép

Tündi,szerintem is igazad van,nagyon jó most olvasgatni ezt az oldalt,sokan vagyunk és nagyon jó kis csapat alakult ki!Csak vigyázzunk erre a "harmóniára"!Kép

Hát Edina,ez a Bence tündéri!Nagyon cuki kisfiú!Mindenképpen kérünk még képeket,ha van időd!Kép

Andikám,remélem nincs semmi bajod és hazaengedett a dokid!
Nagyon drukkolunk,ha bármit tudsz kérlek írj!
Apa sajnos tántoríthatatlan,csak hétvégén hajlandó égőzni!KépKépKép

Manó,képzeld nem is sikerült annyira rosszul a barátnős délután!Csak kicsit ciki volt,mert drága lányom közölte,mikor megjött a barátnőm és párja,h. "csúnya a néni",menjen haza...
(Szegényke nem tehet róla,de olyan sebhelyes az arca és szerintem ez volt Lillának fura)Szval így indítottunk,téma az nem sok volt,általában én meséltem magunról,aztán mikor felvetettem,h. náluk mikor lesz esküvő vagy baba, a pasi közölte,h. ő sosem veszi el a barátnőm!Az meg bevágta a durcát!Ja,meg közölte a pasi,h. nincs mérleg náluk,mert a barátnőm súlya alatt kiakadt...
(nem is duckó a barátnőm)
De amúgy aranyosak voltak,csak a srác nem kellett volna,dehát nem bízik a lányban és így kisérgeti mindenfelé!
Manó,most mikor altattam Lillát,eszembe jutott üzid,h.írtad: adok két jóéjt puszit a gyerekeknek!Én meg alattam 9-11ig kb.!De nem baj,eljön egyszer a mi időnk is!KépKépKép
Párodnak jobbulást kívánunk!KépTi merre laktok?Hiszen olyan kicsi ez a világ,Bóbival is véletlen derült ki,h. majdnem szomszédok vagyunk!KépKépKép
Barátnőkkel úgy látom sokan "egy cipőben" járunk,ez nagyon megnyugtat,h. nem Velem van a baj!KépKépKép
Azt hiszem megyek lassan alukálni,hátha holnap lesz a "nagy" nap,bár kétlem ugyanis semmit sem érzek!Kép
Bóbikám,mi lesz így Velünk???KépKépKép
Puszilok Mindenkit!
adriKép
lillaadri

Lányok!

olyan szépen esik kint a hó!!!!!!!!!

HÓESÉSBEN AKAROK SZÜLNI!!!!

Mármint,h. kint essen a hó...amúgy egy kicsit hideg lenne...KépKépKép
...ez így annyira romantikus...

Bencebaba ezt miért nem érti meg????KépKépKép
lillaadri

Szia Lillaadri!

én az az éjjeli, fél 1-es etetés-büfiztetés közben a hóban gyönyörködtem, aztán amikor letettem aludni, akkor kinyitottam az ablakot és ott álltam és ámultam hogy milyen szép. Csönd, kelllemes levegő, gyönyörű táj, hó..
ildisz1

Anide!

brutális hogy Bencusnak mennyi haja van!
gyönyörű kis hajasbaba, meg is mutattam este a férjemnek is, ő is csak ámult, mondta hogy "nem semmmmiii" :-)
biztos elhangozott itt már perszor stb.. de ő mennyi idős??
ildisz1

na még egy kédés:

ti csajok hogyan fektetitek a picur babákat?
merthogy: ugyebár hason nem szabad, nem ajánlott a bölcsöhalál miatt. (még légzésfigyelővel sem, mert ki tudja hogy szakszerűen el tudja-e látni az ember ha jelez is a gép.)
Ez én Alexem viszont csak hason szeret aludni..és igy meg stresszelek hogy mi van ha...

ha hátára fektetem, 1 perc alatt teljesen lerúgja magáról a takarót.. és nem laszik jól.

ha oldalra fektetem, még inkább nem alszik olyan jól (ahogy felébred első, mély alvásából, nem alszik vissza, mig hason igen)

szóval nem tudom mit csináljak..
meg én félek attól hogy ha a hátán van, visszabüfizik kis kaját és az meg a torkára megy.. tudom ha oldalra forditja a fejét akkor "valószinűleg" kifolyik a száján.. de ő sokszor nem oldara fejjel van, hanem mered az égre..
ildisz1

Jó reggelt Mindenkinek!Kép

Elment Apa meg kislánya bölcsibe,olyan tündériek együtt!KépNéztem őket ablakból,olyan cuki ahogy szorítja Lilla Apukája kezét míg a kocsihoz nem érnek,és közben meg engem keres kis szemével,h. puszikat dobáljon!KépKépKépNincs is az anyaságnál és a szeretetnél szebb érzés!KépKépKép

Ildi!
Én mindig hason fektettem Lillát és soha semmilyen gond nem adódott ebből!Légzésfigyelőnk sem volt,csak bébiőrünk!Kis fejecskéje sem nyomódott el és a kórházban is ezt szokta meg!Ha meg nagyobb lesz és önállóan tud már oldalról hasra és vissza fordulni,akkor meg ugyis ő dönti el a neki kényelmes pózt!
Meg inkább folyjon ki a szájából a bukott tejci,minthogy háton fekve esetleg baj legyen!
Bencebabát is hason fogom altatni,én nekem ez az altatási mód jelenti a biztonságot!De nagyon sokan oldalt fektetik,csak pl.Lilla már azt hiszem 5hetes korától tudott oldalról hasra fordulni,ugyhogy ez a megoldás nem jött be nálunk.Háton meg semmiképpen nem akartam altatni!
Remélem segítettem!Kép

Elolvadt a gyönyörű havunk!KépKépKéphüppp-hüpppp
Tüneteim meg azóta sincsenekKépKépKéphüppp-hüppp
lillaadri

SZia Lillaadri!

Örülök hogy jól sikerült a barátnős napod.Hát én biztos hogy nem tűrnék el egy ilyen pasit aki így viselkedik,beszél velem.Na de nem vagyunk egyformák.
Szülhetsz még hóesésben,hiszen előttünk a tél,és mostmár gondolom nemsokára eljön a nagy nap!Én csak reggel láttam hogy esett a hó,most még abban a szerencsés helyzetben vagyok,hogy végig alhatom az éjjszakákat.De tényleg nagyon szép volt reggel a havas táj.
Mi gazdagréten lakunk.Ti merre?

ILdisz:szerintem is nyugodtan altasd hason,ha neki úgy jó.Anno nekem is aludtak így a gyerkőcök és nekünk sem volt légzésfigyelőnk.Így legalább ki tudja magát pihenni a baba is és a mama is.Egyetértek Lillaadrival.
De persze ez a Ti döntésetek!

Kép
Kép
mano4

Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek az aggódást!
Szerencsére minden rendben volt, a ctg és a flowmetria(így kell írni?) is jó lett. Nem tudja Sipi hogy mi lehetett a tegnap reggeli ctg-nél, azt mondta, hogy talán nyomta a köldökzsinórt Csabika. Ma is és péntek-szombaton is megyek ctg-re, remélem ismét minden oké lesz. Olyan rossz lett volna Áront itthon hagynom. Így is rossz, mert tegnap 14 óra óta a mamánál van, ott is aludt és csak ma este láthatom, legalább is remélem. Terheléses ctg nem volt, csak azt figyelték, hogy mozgásnál mi történik. Áronnal is ez az utolsó 4-5 hét volt a legstresszesebb.
Nálunk szép nagy hó van bibibeeee....
Adri, ez a havacska nem hozta meg a babát?
Szép napot mindenkinek! Csabika is felkelt és kinyomta a lábát. Ja és képzeljétek, a méhlepényem tök jó helyen van, kihúzódott a kritikus területről. Legalább ezt megúsztam. A baba fejjel lefelé van, lepény oké, szülhetek rendesen.
Remélem nem kiabáltam el.
Na puszi.
Andi
andry

Sziasztok!
Ildi, ne aggódj a hasonalvás miatzt. Pláne légzésfigyelővel. Nálunk a doki és a védőnő is azt mondta,nyugodtanfektessem hasra Így tudnak jól aludni, hiszen nem mozog kezük lábuk, fejük Kép
És azt mondták, el van túlozva ez a hasalvási tilalom... Nem bizonyított a dolog... Ne aggódj...

Tünde

mtunde

Hali,

Andi,
ez nagyon jó hír! Nagyon örülök.

Ildisz,
én is hason fektetem Kata babát és Sárával sem volt ez másként (persze Õ azóta forgolódik). Nekem a kórházban mondta Ági, hogy így vagy oldalt altassam, ha esetleg bukik a gyerek, akkor így nem lesz baj. Sajnos, ha a bölcsőhalál jön, az ellen így nem lehet védekezni- tartják sokan, és - én is ezen az állásponton vagyok.

Minden renben volt a 6 hetes konrtollon tegnap? A fájdalmaidnak már vége, illetve simán megy már az ülés?

Csók
Böbe

Nálunk szerencsére nem olvadt el a hó, annyira szép fehér minden, imádom!

Kérdés?
Hol lehet nem túl drágán hótaposó csizmát venni a gyereknek? Amit láttam az 11-12 ezer volt és azt meglehetősen drágának tartom.

Tényleg szuper lehet hóesésben szülni, de akkor azt a szobát válasszátok aminek van ablaka!
böbike

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?