Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Koszike nagyon a nevnapi koszonteseket,es megkesve ugyen de en is minden druszamnak kivanok nzugalmas napokatKépKépNekunk mint anzukaknak ez szerintem nem rossz kivansag!?KépKép

Detti
Jo a kep, azert par percembe kerult mire kitalaltam mi hol vanKép

Dori
Hat akkor valami teli rossz kedv kerulget??En mar kitalaltam az ellenszeret,jo kis aromalampa+karacsonzi keszulodes es mar el is illanKépTudom koyen kbeszelek,mert kimozdulok,de most nagyon raizgultam a karairaKépJovo heten kezdem a lakast dekoralniKépMar vettem jo kis kellekeketKép

Kope
Orulok hogy a baba mar jol van es vege az izgalmaknak.Mi lett a neve?En rakerdztem anno erre a vizsgalatra mert mar akkor is tema volt,es sok korhazban meg is csinaljka.De a doki azt mondta itt csak indokolt esetben.

Manoci
Nagyon koszi neked isKép

Katus
Fel a fejjel,kuldok egy kis pozitiv energiat a hetkoznapokhozKép

Kzsuzsa
Na latod,mondtam hogy minen Ok leszKépLesz ez meg igy se has ugyben es kepen meg megdobbentoek a meretekKép

NA jo hetveget mindenkinek,nalunk szokas szerint mar reggel 7-kor indult a nap,ugyhogy mostanra mar ki van mosva+ebed elokeszitve.Most indul a farasszuk le Alexet ,hoogy aludjon delben, projrect....

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Én is a Sote I.szültem juliusban és nagyon meg voltam elégedve vele.Van már egy 6 éves lányom is.Én az Ujházy dokinál szültem ő egy fiatal orvos és mindenkinek tudom ajánlani.

Hoka:Te laksz a XVII.ben??
Szülésznők közül Arankát tudom nagyon ajánlani ,baromi sokat segitett.

Sziasztok bocs hogy csak igy idepofátlankodom
Edu
edu

Kataa,

igen,már én elkezdtem a kecót díszítgetni,meg gyertyázunk...Advent első vasárnapja alkalmából (is).Már tobozokat is lefújkáltam arany színűre,de még sok mindent kéne csinálnom.

Hoka,

és a szülőszoba milyen benyomást keltett????Ugye milyen szép??!!!

Edu,

üdv itt!!Én is jó véleménnyel vagyok a klinikáról!Nekem a 2.-nál jött segíteni Aranka (Riának,mert dokim a műtőben volt...),naggyon profi nő,már én is ajánlottam másnak!

Csajok,akik már szültek!
Ki melyik szobában szült??Én tavaly Botit a zöldben(3-as),Marcit 2003-ban pedig a 4-esben...

Dóri
angelheart

Kataa,

Az unokaöcsit Matyinak hívják.
Nem értem, miért nem csinálják rutinból ezt a szűrést, és jómagam is csak később hallottam pl. a streptococcusról (így uttólag nem bánom, mert csak rettegtem volna terhesség alatt), szerencsére nem lett gond, de ha lenne "legközelebb", akkor biztos megcsináltatnám.

Katus,

Fel a fejjel! Írom ezt én, akinek mindjárt leesik a feje a fáradtságtól. Tegnap du. vendégség volt nálunk 4 gyerek - 4 felnőtt. Ma délelőtt mi voltunk 6 felnőtt 6 gyerek. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam, és engem is felvesztek az életellenes ligába. Kép

ALUDNI akarok!!! SOKAT!!! Vagy legalább egyszer végre 8 órát egy huzamban!

Detti,

Én nem értem a fotót, pedig nézegettem sokáig Kép, de biztos szép a kislány, hiszek a profiknak! Kép

Dóri,

Amikor én szültem, akkor meg mindenki zöldben volt... Kép

Kópé
Vendég

Arakna nem egy ilyen szőkés-vöröses hosszú göndör hajú, ránézésre középkorú, úgy 40 körül?
Õ mutatta meg a szülőszobát mikor voltam látogatni tanfolyás után és nagyon szimpatikus volt nekem is, tényleg.. Kép

Más:
A csütörtöki tanfolyáson elégérdekes dolgokat mondott a fiatal doki-csaj aki tartotta, néztünk nagyokat eléggé..
Hogy a 3. trimeszterben naponta ugyanabban az órában mindennap számoljuk a magzatmozgást és mindennap ugyanabban az órában minimum 10-nek kell lennie. De ház ez nonszensz!! Nem lehet elvárni egy babától hogy mindennap ugyanabban az órában lesben álljon, mikor jön a mozgás-számlálás!
A másik meg, hogy ne simogassuk a hasunkat, mert méhösszehúzódásokat okozhat.. Ennek utánaérdeklődtem máshol is és mindenki azt mondta, hogy baromság..

A mozgás-számolást már beszéltük, emlékszem, hogy Ti sem számoltátok, én sem fogom magam ilyen baromságokkal stresszelni, mikor pontosan érzem, hogy jó aktív csemeténk van.
De ez a pocak-simogatás dologgal mi a helyzet szerintetek? Agylobbot kapok néha, mit ki nem találnak.. Egy jónevű klinika vér-profi orvosokkal és ilyen baromságokkal traktálnak... Gggrrr..

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Kópé,

ez aranyos.Mármint a zöld!Kép
Alvásra én nem panaszkodom...mostmár!Boti tegnap este 8-kor elaludt,és ma reggel 8 után pár perccel ébredt.Marci este 9-kor aludt el,és együtt ébredtek.Szóval jót aludtam én is.Meg általában jókat szoktunk,de azért sokáig nem volt ez így!
Mi tegnap is,meg ma is vendégségben voltunk.

Zsuzsa,

a magzatmozgást én sem számoltam.
Viszont nagyon ritkán simogattam a hasam,mert ez így igaz,ahogy mondták az előadáson!
Kitoláskor pl. a dokim két fájás között körkörösen símogatta a hasam,hogy kiváltsa az összehúzódást.Sokadik nyomásra ,3/4 óra után bújt ki a kölök...
Ez nem azt jelenti,hogy soha ne tedd rá a kezed a pocakodra,de nem kell egész nap símogatni!

Dóri
angelheart

Detti!

Közben megfejtettük a képet! KépKépKép

Zsuzsa,

Ezek tényleg nagy baromságnak hangzanak.
Amikor műtét előtt befektettek a kórházba (elvileg péntektől, gyakorlatilag csak vasárnap estétől) nekem is kellett volna számolnom, adtak is egy papírt. Na most otthon egy eleven gyerek mellett nem volt 5 percem sem, nemhogy egy órám erre, azért beírtam valamit. Persze seenki el sem kérte tőlem azt a papírt, na ennyit ennek a komolyságáról.

A simogatás meg... Ha ez így lenne, azt hiszem akkor minden gyermek koraszülött lenne. Kép

Kópé
Vendég

Sziasztok,

Bocsi, hogy már megint itt kontárkodok! Lassan többet írok ide, mint a "saját"topikombaKépKép
De szeretnék segíteni akinek még nem késő, és a 36.-ik hetet elhagyta!Kicsit meglepődve olvasom, hogy itt nem szűrnek a sztreptococcusra pedig azért szakmailag a topon vannak, tudniuk kéne, hogy mennyi baj lehet belőle, ha véletlen az volt valaki, és csak esetleg akkor derül ki, ha már késő!Nálunk ez kötelező szűrés, és én ennek különösen örültem mert nekem is volt! Persze nagyon megijedtem, de azt mondták, hogy jó, hogy kiderült és így nem is lesz semmi gond! Akkor kaptam egy pár napos hüvelykúpot, és még a kiskönyvembe is beírták, és figyelkmeztettek, hogy a szülőszobán feltétlen szóljak!
Én az Oxitocinnal együtt kaptam is vénásan Augmentint, és miután megszületett a kislányom ő is kapott AB-ot!
/nem ijesztgetésképp, de súlyos agyi károsodása is lehet később annak a gyereknek aki esetleg így született/
Én úgy tudom, hogy ez a hüvelyi szülésnél számít igazán, a csaszinál nem!
Remélem kicsit segítettem a döntésben, hogy kérjétek!!!Kép

manó
manóci

Sziasztok!
Kzsuzsa:igen Aranka vörös haju általában fel van tűzve a haja és egy kicsitt molett olyan 40 körüli és nagyon nagyon rendes.A barátnőm vele szült januárban és csak áradozott rola.Ennek ellenére én ugy voltam vele hogy nem választok szülésznőt de a végén ugy alakult,hogy mégis vele szültem,mert éppen ő volt ott.Le a kalappal irto rendes volt és nagyon sokat segitett.A nagyobbik lányomat még 6 éve a Budai honvéd korházban szültem és ég és föld a két korház.Nekem erről a korházrol csak csupa jo tapasztalatom van.Soha egy rossz szot nem hallottam egyik nővértől sem pl.ha éppen bekopogtak a terhesambulanciára akkor sem küldték el hanem udvariasan szoltak az illetőhőz.Én mivel tulhordtam a fiamat befektettek a kiirt időpont után egy héttel és meginditották zselével a szülést.Nekem szerencsém volt ,mert az első zselé után beindult,de az egyik szobatársamnak már a 4.ket tették fel és még semmi.Én irtora féltem hogy császár lesz nekem is a vége ,mert lehet hogy könnyebb hogy kiveszik a gyereket az emberből,de hogy utána mit szenvednek azt én láttam.Én szülés után 3 orával már kint mászkáltam a folyoson pedig nem volt könnyű és gyors szülésem,de hála a profi csapatnak és Arankának csak egy kicsi gátmetszés volt.Érdekes hogy mindenki azt mondja a második gyerek könnyebben gyorsabban jön hát én erre rácáfolnék ,mert gyorsabban nem de talán egy picikét könnyebb volt de lehet azért mert tudtam,hogy mi vár rám.A lányommal pl.nem volt tolofájásom a fiammal megéreztem milyen az a tolofájás.A gyerekágyasosztályon első nap le akartuk adni a bszobatársammal a babát/szerencsém volt ,mert az egyetlen két ágyas szobát kaptam meg/hogy kipihenjük magunkat,de akkor jött a döbbenet,hogy nem lehet ,mert romming rendszer van.A császárosok is csak az első nap adhatják le a babát utána végig velük van.Ugyhogy a fiam mellettem aludt egy ágyban velem.Pelenkát vigyetek a picinek ,mert egy nap azt hiszem kb.4-5 db adnak és ez nem biztos hogy mindig elég.Én szülés után mivel a megfigyelőben nem volt hely adokik pihenőszobályában kaptam helyett igy sorban láttam és hallottam hogy ordit a többi csaj igy pihenésről szo sem volt./aznap futoszalagon mentek a szülések,mert a napi 6-8 átlag helyett hirtelen éjszaka 20 gyerek született/ igy nemhogy a megfigyelőben ,de a gyerekágyas osztályon sem volt hely igy én egy napra felkerültem még 6 csajjal a női osztályra.
Mindezek ellenére egy életreszolo élmény maradt a szülés minen féjdalom ellenére.
Edu
edu

Visszatérve a gyerekágyas osztályra azt tudtuk .hogy rooming rendszer van,de azt hittük hogy első nap legalább badhatjuk a babát,hogy még utoljára pihizzünk egy kicsit,mert ugy is velünk lesz ezután éjjel-nappal apici.De ez csak a császárosok tehették meg egy napig utána ők is megkapták.A szoptatásnál nekünk meg sem kérdezték segithetnek-e ,de mondjuk nem is igazán kellett,mert mindkettőnknek a második babája volt.A barátnőm mesélte hogy a szoptatásnál ő segitett a többi kismamánál,mert a segitség nem az erősségük,bár én azért kaptm ha kértem segitséget.Igazábol csecsemős nővér csak bekukkantott kb.egy nap egyszer hogy minden rendben van-e élünk még aztán csá gyorsan el is tünt.
Edu
edu

Kzsuzsa
Nekem Adélnál számolnom kellett a magzatmozgásokat, és vele meg is tettem, mert volt időm. Nekem úgy mondta a védőnő, hogy du. 17 óra tájban kezdjem el, és lehetőleg a bal oldalamon fekve. Nekem általában 10 perc alatt megvolt az egész, aztán mehettem dolgomra. Persze nem kötelező, de nekem jó volt, mert akkor csak a babára figyeltem.
A pocak simogatást tényleg nem ajánlják. Nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem teheted rá a kezed, csak szó szerint a simogatást nem ajánlják. Ugyanúgy a meleg ülőfürdőt sem.

Köszi a bókokat a kiscsajnak!

Detti (25)
nyfdetti

A Streptococcushoz már csak annyit fűznék hozzá,hogy egyáltalán NEM tartozik a kötelező szűrővizsg.-ok közé.Lehet,hogy egyszer kötelezővé teszi majd a Szakmai Kollégium,de még nem tette.Intézmény-,és orvosfüggő,hogy elvégzik-e.

Dóri
angelheart

Edu
Udv ittKép

Dori
Nalam meg a fenyek nincsenek kint az ablakokban,azt csak decemberben akarom megcsinalni,hogy ne unjam meg karacsonyigKép
En fent a nogyogyaszati mutoben,mert telhaz volt lent (meg fent is ,mert mellettem meg 2 mutoben volt csaszarKép )De az is nagyon szepen meg van csinalvaKép

Kope
Nagyon huncut nev a MatyiKép
Nalunk tegnap volt banzaj nevnapilag anyueknal.Alex nagyon beindult Zalannak,akkora zajjal voltak hogy megfajdult a fejem.Na most akkor ha az 5 fiu unokateso osszejon nyaranta na az mar neha sokKépKép
Alvasert reszvetem,nem merm leirni de en mar vagy 3 ev vegigalszom az ejszakakat.Alex tapis reven 2 hos koratol éaszik,azert ennek is vannak elonyeiKépKépTudom jon meg kutyara derKépKép

Kzsuzsa
A simogatast en is hallottam,de ha nem viszed tulzasba az nem arthatKép

Pocis kismamiktol meg tovabbra is varom a friss kepeketKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Nálunk már karácsonyi hangulat van. fények,gyergyák ,szarvas,van egy erkélyre felkapaszkodó télapónk.(Hatalmas sikere van) Már a karácsonyi CD is előkerült a Leni kivánságára(énekkarra jár ,így együtt énekel a CD-vel)
A férjem csinált pocakos képeket,teszek fel egyet-kettőt.

Edu,
Igen a XVII.ben lakom Strázsahegyen.Holnap megyek DR.Rigóhoz ,megkérdezem ,hogy melyik szülésznőt ajánlja.Nekem nagyon szimpi az Orosz Szilvi(fiatal,mosolygós ,szőke)

Dóri,
Igen gyönyörüek a szülő szobák,most egy kékben voltunk leselkedni a férjemmel.9éve egy rózsaszinü-barackszinüben született a Leni.Úgy emlékszem,valahogy az idő tájt fejezték be a felújításokat.

Lányok!
Ez a pocisimogatás dolog kicsit rémisztő.Mi nagyon sokat simogatjuk és elég sürün keményedik a pocim.Nem gondoltam volna ,hogy van összefüggés a kettő között.

Küldöm a képeket...Kép
hoka

KépKép
hoka

Hoka,

naggyon szépek vagytok a képeken!Te igazi bombázó kismami,Leni meg továbbra is egy kis nőcsábász!!!!
Tavaly volt 10 éve asszem,hogy felújították,ill. kialakították ezt a szülőszoba részleget.Elötte nem is itt volt...De tavaly év végére megint felújították.Mire szültem Botit,éppen kész lettek az egy ágyasok!

Dóri
angelheart

Hoka
Nagggyon csini vagy,tenyleg csak a pocak mutatja hogy kismami vagy,kulonben valahogy gondoltam hogy szoke vagyKépKépEngem is szoken vett felesegul a ferjecskemKépKép
Leni nagyon cuki ahogy mar most odavan a tesoertKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Hoka: jók a képek nagyon, szépek vagytok mind a ketten Kép

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Helló!
Én nagyon ritkán simizem a pcakom, ált. nem vagyok otthon és metrón meg melóhelyen nem szoktam. Olvastam egy könyvben, hogy segít a szülésnél a simizés. Még az is le volt írva hogy a különböző fájásoknál milyen irányban kell simizni a pocit.

Csüt. megyünk előadásra. 4től van ugye?
Asszem most lesz szó a papás szülésről.
A férjem még mindig nem akar bent lenni de eddig úgy néz ki a vajúdás alatt velem lesz. Ez jó lenne mert valszeg nem lesz pénzünk szülésznőt fogadni.
Kérdezte honnan fogja tudni, hogy elkezdődött a kitolási szakasz, mert akkor meglóg. Mondtam, hogy nyugi, észre fogja venni.
Tényleg jó lenne, ha velem lenne amíg tágulok és masszírozna meg ilyesmi.

Úgy néz ki Gyömrőn veszünk egy új lakást, 1+2félszobás. A héten vsz. kiderül, hogy kapunk -e hitelt.

Üdv mindenkinek!
katicuska

Katicuska
Velem bent volt a férjem és nagyon élvezte. A fejemnél volt végig, de ha akarta volna lehetet volna néznie is, de csak akkor nézte meg, amikor a baba feje már látszott egy kicsit. Nekem az volt a legfájdalmasabb, mert meg kellett állni a nyomással egy pár pillanatra, de Robi azt mondta nagyon érdekes volt. Mondd meg a férjednek, hogy ne féljen bennmaradni, mert semmi csúnya nincs az egészben. Egyébként az én bátyám is azon a véleményen volt, hogy nem lesz bent és végül csak bentmaradt a vajúdás után is. Õ sem bánta meg, sőt a másodiknál már természetes volt, hogy bemegy.
Sok sikert a lakásvásárláshoz, mi is előtte vagyunk, csak amennyire pang a piac nem biztos, hogy a mostanit sikerül árában eladni.Kép

Hoka
Csatlakozom, a képek tényleg nagyon jók, irigyellek hogy ilyen szép kismama vagy, sajnos én a 152 cm-el soha nem tudtam ilyen arányos lenni, hiába voltam 46 kiló is.
Nagyon szép a fiad is.

Detti
nyfdetti

Hello lányok!
Köszönjük az elismerő szavakat,bár Alba kutya kicsit zokon vette ,hogy őt szóra sem méltattátok.(Nagyon önérzetes :-)))
Voltam ma dokinál, nyitva van a méhszájam 1 újjnyira.Azt mondta pihenjek.Jó fej!! Mikor??!!

Más: Használ valaki mosható nadrágpelenkát? A napokban olvastam,hogy egy baba élete első 2,5 évében Kb. 1tonna szemetet gyárt az eldobható nadrágpelenkákból,aminek a lebomlási ideje több száz év és nagyon környezet szennyezőek.
Ha esetleg valakinek van tapasztalata mosható nadrágpelus ügyben,légyszí' ossza meg velem.

Üdv.! H.Kata
hoka

<font color="0000ff">Hoka
Lehet, hogy ma láttalak.Nem véletlen piros kardigánban voltál?

Én már 2-t újnyira nyitva vagyok,amire az orvos közölte,hogy érzi a fejét és valszeg még péntek előtt szülünk,de ha véletlen péntekig kibírom,akkor még menjek be CTG-re.

Inci 39+2</font>

Kép
Kép
incike

Hoka,

Alba is nagyon édi-bédi!

Inci,

hajrá!!!

Enyém férj sem akart bejönni,és én sem akartam,hogy bent legyen!Aztán vajúdás alatt felváltva volt bent anyukámmal.Ez így nagyon jó volt.A végén meggondolta magát,nekem meg már k..-ra mindegy volt abban az állapotban,hogy ki lesz ott a végén.Oldalt állt,és csak a fej kijövetelekor nézett oda.Nem lett rosszul,pedig írtózik mindentől,ami eü.-el kapcsolatos.A végén én is meglepődtem,amikor még a köldökzsínórt is "tök természetesen" vágta el!Mostmár utólag örülök,hogy ő volt bent!
A másodiknál meg simán akartuk,hogy ő legyen bent.
A legjobb az volt,amikor azt mondta,hogy olyan büszke rám!
Azóta,akit csak tehet rábeszél az apás szülésre!Én is.

Dóri
angelheart

Helló!
Itt ül mellettem és olvassa javaslatokat a férjem, remélem meggyőzitek!
katicuska

Inci!
sok sikert neked, jó lenne már ott tartani!
katicuska

Jó estét!

Hoka,

Napközben mikor bekukkantottam, de nem volt időm írni, pont az jutott eszembe, hogy hát ezt a kutyust, már kutyába se veszik? Kép Nagyon csini-bini mindenki, természetesen Alba is! (Fiú vagy lány?)
Ami Lenit illeti, hát lesz vele gondod elég, amikor majd szétszedik a csajok! Kép

És ne felejtkezzünk el a fotósról sem, aki ilyen jó képeket tud csinálni! Kép

Tényleg próbálj meg pihenni!

A mosható nadrágpelenkát nem próbáltuk, de én is szívesen olvasnék róla, mert ez bennem is kínos érzéseket kelt, hogy a egyrészt felelősnek érzem magam a környezetünkért, másrészt 2 kölök után dobok ki naponta 5 pelust/kölök minimum.

Mondjuk a Zsolti már leállhatna róla, mert kezd egyre cikibb lenni, hogy a környezetünkben minden ekkora gyerek pelus nélkül van, de ő egyelőre hallani sem akar róla. Kép

Inci,

Akkor már lehet, hogy szülés utáni beszámolót fogunk olvasni? Szorítunk!

Kópé
Vendég

Inci,
Melyik voltál te? A piros kardigános én voltam.Nagyon irigyellek,nekem még hátra van 2 hónap(legalábbis remélem ,hogy nem indul be hamarabb). Mióta van nyitva a méhszájad?

Kópé,
Az Alba kislány,az Alba jelentése hajnal(olaszul),az olaszok női névként használják ,tehát a kutyit hívhatnánk Hajninak is.Ami a pelust illeti ,itt szerezhetsz infót:www.monapel.hu
Ami a fotóst illeti ,tényleg ügyes,de vannak egyébb erényei is(de az is lehet,hogy én vagyok elfogult és nagyon-nagyon szerelmes)Ime a "fotós"
....Kép H.Kata
hoka

<font color="ff0000">Hoka
Én egy darabig az ablaknál álltam a kócos párommal szürke pufi kabátban, utánna leraktam a padra.
Kép
Remélem, hogy a kép segít.

Inci 39+2</font>

Kép
Kép
incike

A méhszájam kb. 3 hete volt nyitva 1 ujjnyira.</font>

Kép
Kép
incike

Sziasztok!

Hoka:Nagyon csini kismama vagy és a fiad vagány kissrác,na és a kutyirol még nem szoltam semmit ő is nagyon cuki.Nekem is nyitva volt már az utolso két honapban a méhszájam mégis tulhordtam a fiamat és a végén ugy kellett meginditani,mert nagyon jol érezte magát odabent.Én az Aranyhegyi részen lakom a szigetcsép utcában.

Katicuska:Nekem mind a két szülésnél bennt volt a párom,de ő mondjuk jol birja az ilyesmit és nagyon sokat jelentett nekem hogy ott volt.Segiteni igazábol nem sokat tudott de már a puszta jelenléte hogy tudom nem vagyok egyedül és van kihez szolnom és biztatott hogy jol csinálom nagyon nagyon sokat segitett.
Az első szülésemnél pl.mondta amikor már varrtak,hogy ugy néz ki körülöttem minden ,mint egy mészárszék de ő nagyon birja az ilyen dolgokat.A baráti körből volt olyan apuka akit fel kellett mosni és többet kellett foglalkozni vele mint a szülő nővel.

Incike:Akkor már a finisben vagy hajrá!!Majd drukokk mennek ezerrel.

Sziasztok edu
edu

Kópé,

Marci sem tart előrébb Zsoltinál pelus ügyileg!

Másodszorra nekem isnyitva volt a méhsz.,már kb. a 30. héttől,és csak 9 nappal jött hamarabb Botond.

Dóri
angelheart

Hoka!
A pihenés tényleg fontos. A sógornőm kb. a 30. héttől volt nyitva először 1, majd 3 ujjnyira, és jan. 4. helyett dec. 22-én szült. A kritikus időszakot fekve töltötte a 37. hétig. Szerencsére volt segítsége, mert ott volt mellette a 2,5 éves lánya is. Egyébként neki Magne B6-ot javasolt az orvos a pihenés mellé.

Engem nem is kimondottan az zavar az eldobható pelenkákban, hogy környezetszennyező, mert ma már vannak olyan technikák, amik mellett nem is kellene annyira annak lenniük, inkább az zavar, hogy nincs hova vinni, mint veszélyes hulladékot. Pedig mi mindig teljesen külön gyűjtöttük Adélnál is, és semeddig sem tartott volna olyan gyűjtőedénybe tenni, ami a veszélyeshulladékoknak van fenntartva. Pedig mi is egy nagy lakótelepen lakunk, ahova szerintem megérné kitelepíteni, mivel sok a kisbaba, az öreg beteg ember, akik közül biztos használ némelyik pelust, sőt a nők intim és tisztasági betétjeit is ilyenekben kéne gyűjteni, nem beszélve a sütőolajról, ami szintén veszélyeshulladék. Ez vajon miért nem jut eszébe senkinek? Sok helyen megvalósult már a szelektív hulladékgyűjtés, csak a veszélyeshulladékokkal nem foglalkozik senki, pedig az tényleg veszélyes a jövő nemzedéket nézve.

Lányok
Tavasszal sokkal könnyebb leszoktatni a gyerekeket a pelusról. Ha leveszitek róluk akkor sem zavarja őket, ha bepisilnek? Nekem Adél kétszer pisilt be és attól fogva nappal soha többet. De már valahol föntebb írtam, hogy ez fiúknál általában nehezebb ügy, főleg ha nem bölcsisek és van egy kisebb tesó, akitól még látják a pelust. 4 éves korukig nem nagy gáz, ha van pelus, bár akkor már nappalra illik nélküle lenni azt mondta a gyerekorvosunk.

Detti (25+2)
nyfdetti

Inci,
Láttalak titeket és emlékszem rátok.Az uradnak kicsit álmos feje volt.Tehát ti a héten már szülni fogtok? irigyellek,hogy karácsonykor már otthon lesztek együtt a babával.Az első lesz? Fiú v.lány?

A fiam Leni ma reggel lázasan ébredt,úgyhogy ma sem megyek dolgozni.Megyünk a gyerekorvoshoz.Remélem,hogy csak egy kis megfázás és nem valami ronda vírus.

Üdv.: H.Kata
hoka

Sziasztok!

Dóri,

Akkor nem vagyunk egyedül... Azért gondolom már te se bánnád, ha túl lennétek a pelusos időszakon.

Hoka,

Még egyszer gratula a fotósnak a képekhez, neked meg a fotóshoz! Kép
Köszi az infót a pelenkákhoz, lehet, hogy egy leszoktatót kipróbálunk.

Más:

Mindenkinek kis fehér kutyusa van? KépKépKép

Kópé
Vendég

Detti

Ne riogass a 4 éves korral , ez borzasztóan hangzik! Kép Nem is annyira őt zavarja, mint ingább engem, ha bepisil! Volt néhány nekibuzdulásom, amikor bugyit adtam rá, és való igaz, én is meguntam a napközbeni 3-4x-i felmosást (a többi ilyen jellegű takarításról nem is beszélve). Most meg nem merem egy szál bugyiban hagyni, annyira nincs meleg a lakásban.

Kópé
Vendég

Detti,
Én is szedek MagneB6-ot.A probléma ,hogy megszoktam,hogy reggel 6tól-Kb. éjfélig talpon vagyok.(Nem fekszem le amíg a férjem haza nem ér az étteremből,így szoktam meg)Hetente 3x suli után edzésre viszem Lenit,az Albát meg naponta 2x én viszem sétálni,2x a férjem. Az lenne a csoda,ha zárva lenne a méhszájam.(Ja és már volt 2 méhszáj műtétem)Remélem,hogy nem nyílik tovább és nem kell végig feküdni a hátralévő időt...
hoka

Első baba és fiu lesz.Lehet, hogy még ma,mert most távozott a nyákdugeszomból 1 jó darab.Azért remélem még átcsúszik dec.1-re,mert ez volt az egyetlen kívánsága apáromnak is és anyunak is.Ez lenne a szülinapi ajándékuk.Bár eléggé menzeszszerűen fáj a hasam alja és szinte folyton már kipróbáltam a melegvizes zuhanyt is akkor jó volt amíg ott álltam alatta.Jó lenne, ha estig kibírnánk,mert még megyünk apukámhoz 12-re és csak délután jövünk haza.

Inci 39+3</font>

Kép
Kép
incike

Inci,

Ebből már nem lesz december 1 szerintem, de sebaj! Hajrá, ez már a célegyenes! Kép

Kópé
Vendég

Pelus:
tesómékkal anya textilpelust használt, én is rá leszek szorulva ha kevés lesz az eldobhatós, mert elég sokba kerül.
Nem ördöngősség és lehet venni eldobható betétet, olyan vékony izé mint a popsitörlőkendő, beleteszed a pelusba és kakival együtt kidobod. Így egyszerűbb a mosás.
katicuska

Sziasztok,

Katicuska,
Szerintem ha a vajudas alat bent lesz,akkor amr bent is marad,ne aggodj,nem lesz ideje kimenniKépMeg latni fogja hogy szukseged van raKép
Drukk a hitelhez es a lakashozKép

Detti
A hasznalt lakasok amugyis panganak,nemhogy telen,tavasszal csak sikeru eladnoktok.

Hoka
Leninek jobbulastKép
En akartam Alba kutyat is meltatni,de kimenta fejembolKépregota megvan mar?
Meddig dolgozol meg?Tenyleg pihenj amikor tudsz.
Ne is mond a pelenkat,nekem si lelkiismeretfurdim volt miatta.Mi szelektiven gyujtunk mindent egyebkent is.Anno utanajartam a monapelnek,de vegulis elvetettem,gyozott saknos a kenyelemKép
A profil keped az eskuvon keszult??Nagyon csinik a pasikKépEgyebkent,Leni mintha meg hasonlitana is a ferjedreKépKépTudmo hogy vicces,de en igy latomKép

Kope
Ebben a vacak idoben,nehogym ar felomss naponta tobbszor,inakbb varj tavaszig,az mar nincs olyan messzeKépAkkor johet a leszoktatas erelyesebb formaja.Azt mondjak 3 evesen ha addignem szokik le magatol akkor le kell venni a pelust es 1 het pisben uszas utan megtanulja a gyerek a dolgotKép

Detti
Alex is igy lett szobatiszta,hogy egy nap kozolte O nek mar nem kell pelus.Nem hittem el de nem pisilt bele.Manap mar bugyiban volt es azota sem volt sosem balesetKépEjjelre meg adtam 2 hetig pelust de nem pisilt aba sem bele,tehat egyszerre lett teljesen szobatisztaKép
Nagy kincs volt ez,mert a tesom ikrei 3 evesen meg sehol nem voltak,es O is ugy szoktatta le oket ahogy fentebb irtam.Nekem meg takaritani sem kellett KépKép

Incike
Huha ez mar szulesnek hangzik ma vagy holnapKépKépdrukkolunk nagyon,majd tudasd valahogy ha megvan a kicsi fiuKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Inci,

nyákdugó távozása után,akár még két hét is eltelhet a szülés beindulásáig.Melegvízre ha elmúlik,akkor az vszínű csak jósló fájás.Szerintem ma még nem lesz baba...Hacsak nem lesz extrém gyorsaságú első szülésed.

Kópé,

hát most nem bánom,hogy nem akar állandóan nem a pelusba pisilni,kakilni.Ez a sok gönc.De nyárra már jó lenne,ha mutatna egy kis hajlandóságot!
Kicsit már kezdem unni,hogy napi 5-6 szarpucolásunk van.Ezek egész nap tojnak.Hapsik!!!

Hoka,

Te mikorra is vagy kiírva???

Nekem annyira keményedett,hogy a Mg mellé már a végén Diaphyllint is lellett szednem,4x 1/4 tbl.-t.(simaizom görcsoldó hatása miatt)

Dóri
angelheart

Kata
Neked tudom, hogy nagy szerencséd volt Alexal.

Kopé
Tényleg azért is jobb a tavasz, mert akkor kicsit benne tudud hagyni a pisis bugyiban. Tudom, hogy kegyetlennek hangzik, de ha egyből kicseréled neki nem fogja érezni milyen kellemetlen. A mi időnkben azért szoktak le könnyebben a gyerekek, mert a textil pelus visszaengedte a nedvességet, és az nagyon zavaró lehetett, nem beszélve, ha kicsípte egy kicsit a popsit. De most télen semmi esetre sem próbálkoznék a helyedben. Hideg is van és fárasztó is, ha ennyire nem érett a dologra. Hidd el, mire kell ő sem fog már pelust hordani!

Katicuska
Ne hidd, hogy a textil pelus annyival olcsóbb... Ha mindent kiszámolsz, hogy mennyibe kerül a fertőtlenítés, a mosás, az öblítés, ráadásul elég időigényes is, plusz a textilpelust nem illdomos vasalás nélkül ráadni a babára, mert az is fertőtlenítő hatású. Szóval ha akciósan veszed a pelust nem jársz rosszabbul. Én annak idején Adéllal egyszerre megvettem 4 JUMBO csomagot is a PAMPERSből a METROban, és az hónapokra elég volt. Persze nem az újszülött és mini pelenkákról van szó, de a miditől kezdve már hónapokba telt a váltás.

Detti
nyfdetti

Sziasztok!!

Incike:ebből lehet,hogy nem lesz dec.1.Bár nekem az első szülésemnél távozott a nyákdogo és utána jöttek is a fájások,a másodiknál meg több mint egy hét telt a nyákdugo távozása után és csak utána szültem.

Még a szelektiv hulladékgyűjtők is igen kevés helyen vannak,nálunk pl.a környéken egy sincs,pedig én vinném oda a belevalo dolgokat.Jo lenne a szelektiv gyüjtők mellé egy olyan konténer amibe a használt pelusok és ehhez tartozo dolgok kerülnének,de ehhez még nagyon távol álunk.

Hoka:fiadnak jobbulást!!

Edu
edu

Hoka,

én is jobbulást kívánok Leninek!
Nálunk most Marci esett ismét ágynak,lázas lett ő is,várjuk a doki bácsinkat(,aki velem egy idős...Kép)

Detti,

mi is benneszoktuk hagyni jó sokáig a pisis,kakis "bugyiban",de baromira nem zavarja.Max. azért ,mert a súly miatt már lóg az egész,és a ragasztós része szúrja,ahogy ő mondja.Akkor szól,hogy :ki kéne cserélni ezt a pelust!Ennyi.
Most a sok ruha mellett úgy vagyok vele,hogy még tavaszig mehet a bugyiba kakilás,pisilés.
Szelektív gyűjtés nálunk is van.Azt hiszem,ha lenne pelenkás részlege a dolognak,azt nem győznék üríteni.Mi is termelünk rendesen,átlagban napi 12-t a két fiú,és azokon a bizonyos napokon én is...

Dóri
angelheart

<font color="ff0000">Angelheart

Tegnap már érezte a fejét a doki és meg is jegyezte,hogy a héten szülünk.Kipróbáltam a melegzuhit,de nem vált be.
Most beszéltem vele és megyünk be a H-ba.

Inci </font>

Kép
Kép
incike

Kataa,

Küldtem egy mailt!

Kópé
Vendég

Incike,

lehet,hogy vizsgálat közben kicsit "megbabrálta" a dolgokat a dokid,aztán ezért ment el a dugó.Ha ennyire lent van a feje,meg hát időben is vagytok,nem hiszem,hogy 2 hét múlva lesz szülés,de ma szerintem még nem.szerintem megvárja azt a bizonyos Dec.1-et!!!Szurkolok!

Kópé,

Boti tegnap elindult!Azóta csak vigyorog,és nem lehet leállítani,jön-megy,nagyon élvezi.

Dóri
angelheart

Incike,

Nekem éjfél körül ment el a nyákdugó (az elsőnél), aztán 2-3 között már a szülőszobán voltam, 2 perces fájásokkal. Ha már beindulnak a fájások, akkor inkább legyen meg még ma, mint hogy holnapig kelljen vajúdni! (Bocs mindenkitől aki a december 1-nek szurkol! Kép) Gondolom már nem olvasod, de amint lehet várjuk a beszámolót!

Dóri,

Gratulálok Botinak! Tényleg, már 1 éves lesz! Rohan az idő, hogy ilyen közhelyeket írjak. Anikó meg most kisérletezik a négykézlábra állással, és rugózik előre-hátra. És hamarosan jön a mászás, akkor végképp nem tudom hogy fogok kétfelé figyelni! De gondolom neked ezügyben nem mondok újat. Kép

Visszatérve a szobatisztaságra: Zs gyermekem délelőtt lehúzta a pelust és közölte, hogy bugyit veszünk! (Reggel azért kikészítettem, hogy ha azt akarja felvenni csak szóljon. reggelente sosem akarja...) Nagyon megörültem, gyorsan wc-re, igaz nem volt semmi, de látványosan örültem és megígértettem, hogy szól, ha pisilni, kakilni kell. Sokáig nem is történt semmi, majd váratlanul beállított családunk "kedvenc" nagynénije, (aki kb. olyan jóindulatú, mint csipkerózsika nénikéje, akit elfelejtettek meghívni), és én teljesen elfelejtkeztem a gyerkőcről, aki természetesen nem sokkal később odajárult elém teljesen pisisen, és közölte, hogy "pisiltem..."
Mire én angyali mosolyt erőltettem az arcomra, és mondtam, nem baj, előfordul, legközelebb szólj, ha...stb. (ekkor már pelust adtam rá.) 5 perc múlva éreztem, hogy megint nem szólt... Próbáltam jelezni, hogy vége a vendégeskedésnek, de az öregcsaj nem vette a lapot. Zsolti közben többször közölte kifogástalan kiejtéssel, hogy "kakis vagyok, pelust cserélünk" Bezzeg máskor nem mond semmi értelmeset az ilyen rokonok előtt, holott beszélni azt igazán tud! Na most aztán majd hallgathatjuk, hogy a családban már minden kisgyerek szobatiszta volt ennyi idősen, meg a jó tanácsokat, hogy hogyan kellene... Kép

Kópé
Vendég

Kope
ValaszoltamKép
FEl a fejjel,ilyan ultra kedves nagyneni csak tartsa meg az okossagat.En a multkor a singli unokateomnak szoltam be.Alex a szokasosnal nyugosebb volt,de annyi nem vesz,a nagyimnal voltunk es o megerkzik,kozli hogy Huu de nyugos vagy Alex,nehez teged ma kibirni!!!!.Ugy kiakadtam hogy szohoz sem jutottam percekig,na de aztan...Mondtam hogy ha majd lesz gyereked akkor mondj velemenyt ,jo??Erre O.:Kinek gyereke kinek masoddiplomaja van!. Na erre mar inkabb elhagytam a szobat ,mert nem lett volna szalonkepes a valaszKépKép

Dori
Jo volt ez a hapsik megfogalmazasKépEnyem gyerek nem termelt ennyit.
Marcinak jobbulast,neked meg kitartastKépKép
Botinak hatalmas gratula,ugyi nagyonKépKépKép

Inci
mar bizti nem fogod olvasni egyben,de drukk hogy minel gyorsabban meglegyen a babyKép

Detti
En egyetertek veled,a textilt is mosni kell es a msopor sem kornyezetkimelo,ugyhogy egyik 19 a masik meg egy hijjjan 20KépInabb azon kellene azokosoknak agyalni hogy gyorsan lebomlando pelenkat gyartsanak.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa,

Nem kaptam meg Kép
Mondjuk ezen nem csodálkozom, mert nagyon sz.r az a levelezőrendszer, át is írtam a címet a profilomban.

"Kellemes" lehetett a szingli unokatesó. Remélem majd 45 éves korában is jól ellesznek kettesben a másoddiplomájával, és semmi, de semmi nem fog hiányozni neki az életben. Ismerem ezt a típust, nekem is van egy pár ilyen barátnőm, csak ők azért nem ilyen direkt módon fogalmaznak.
A múltkor pl. az egyik, mikor megkérdeztem, hogy 33 évesen van-e értelme belebonyolódnia egy várhatóan több éves kapcsolatba egy családos emberrel, mi ebben a perspektíva a számára, akkor azt válaszolta, hogy lehet, hogy ő nem egy ILYEN tyúkanyó típus! De az a hangsúly! Jólesett.

Kópé
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?