Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ja és ma gyorsan összerittyentettem egy adventi koszorút! Egész jól sikerült! Íme:
Kép

KépKép
nicika

Szülés utánra nekem a Tena betét jött be. Megfizethető, és nagyon-nagyon jó volt Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Tünde! Holnap még megyek a gyógyszertárba ha minden igaz. Akarok venni én is Tena betétet, gézt, vattát, parafinolajat és popsikenőcsöt. Azt hiszem más gyógyszertáros dolog már nem hiányzik!
Amit vettem betétet az ilyen:
Kép

KépKép
nicika

Nicika! Jót rittyentettél Kép

GyeZsu! Igen, nekem is durva volt ez a sajtügyKép Aztán persze kiderült, ahogy a fórumon nekiindult a vita, hogy egy védőnők és orvosok által írt cscsemőgondozási szakkönyv egyik 70-es évek beli kiadásából ollózta ki a mamóca a receptet!!! Ja, az akkortájt népszerű Dr. Spock megtiltotta a mamáknak, hogy éjjel felkeljenek babát vigasztalni és ugye szigorúan be kellett tartani az etetést, nehogy elrontsuk a gyerekeket... és mint tudjuk: gyermekkorban a "nem megkapott" gyengédség és testi kontaktus vezet a kábítószerfüggőséghez... És hát most nézzünk körül!

V.

indianyo

Bori! Akkor terhességi korral beelőzted Titatit! Elméletileg te leszel az első aki megszül közülünk! Kép

KépKép
nicika

Viko! Ami a szülés utáni betét ügyet illeti, ugyan még én sem vagyok gyakorlott de egyénileg változó mind a vérzés erőssége, mind pedig az időtartama. Általában 2-6 hét szokott lenni, amiból az első hét az elég erős, aztán elég a sima normál betét is! Persze itt is lehetnek egyéni eltérések! Nekem a Tena betétet ajánlották sokan, volt akinek a Tescos 150ft-os betét is ugyanúgy bevállt, volt aki az Always éjszakaira esküdött és volt olyan is, akinek a gézzel bevont vatta volt a legtökéletesebb!

KépKép
nicika

Sziasztok!

Egész nap nem volt kapcsolat most jött vissza.
Először is, köszönöm én is a poci dicséreteket!

Nadine
Ha most lányunk születne Dórának hívták volna,de nekem se jutott eszembe hogy a sogórnőmék kutyáját is Dorkának hívják. De engem nemérdekelt volna.A barátnőm járt úgy hogy a kutyának adta a Marci nevet és most megszületett a baba akit már nem tud Marcinak hívni mert elég ciki lenne. Így Bence lett a neve ,de az óta is szidja magát.
Remélem holnap kiderül, hogy kilakik odabent!

Csema
Nagyon jól néz ki a boltív és édes a ruha!

Nicika
De jó te már elkezdtél vásárolni én nekem még elképzelésem sincs hogy mit vegyek!

Scullyx
Gratulálok a kislányhoz!

Vikó
Már csak 5 nap és te is láthatod a manót. De jó!!!!

Tünde
Akkor neked a két lánykával is fiús pocid volt?

Bori
Drukkolunk hogy ne tartson bent a doki!

Babetta és Levi 26+1

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta! Én nemhogy elkezdtem vásárolni, hanem már szinte mindent megvettem! Legalábbis ami a ruhákat és apróbb dolgokat, valamint higiénés dologokat illeti! Kép Az összes holmi fent van a holnapomon! Itt: http://gportal.hu/picview.php?prt=119027&gid=509621&index=1

KépKép
nicika

Sorry nem holnapom hanem honlapom! Kicsit szórakozott vagyok! Kép

KépKép
nicika

Sziasztok!

A szülői jótanácsok azok nálunk is ismerősek anyós részéről. A pár hónapos fiamnak a tojást kínálgatta, aztán amikor a fiam kb. 6 hónapos volt megkínálta meggyel, persze úgy, hogy a mag benne volt. És akkor ez még csak 1-2 a remek ötletei közül. Sokszor csodálkozom, hogy a páromat meg az öccsét hogy nevelte fel. Olyan dolgai vannak mintha nem is lettek volna soha gyerekei.

Betét
Nekem Libero pelenkabetétem volt mindkét szüléskor, de sajna elfogyott. 1 nagy csomag kellett a 2 szülésre. Most Tena betétet fogok venni nem akarok már akkora mennyiséget beszerezni, úgysem használnám el.

Nicika
neked már megvannak a receptek? Én még csak a héten találkoztam a gyerekdokinkkal és akkor szembesült a 3. babával. Kép De mi majd csak februárban kapjuk meg a recepteket és akkor fogjuk kiváltani.

Szilvi
27+6

Szilvi és Katababa
szisz2

Vikó!
Ne hogy azt hidd, hogy higgadtan viseltem a lányaim tegnapi viselkedését. Az igaz, hogy a végére már lenyugodtam, de csak ezért tudtam következetes lenni. Egyébként a következetesség nekem sem az erősségem, főleg Dóránál nem tudom megvalósítani a nevelési elképzeléseimet.

Nici!
Senkinek sem kívánom, hogy előttem szüljön! Bár szeretném januárig kihúzni, de jan. elje még a táblában elöl kullogóknak is korai lenne.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Borka
Drukk hogy a babáid minél tovább húzzák odabent.
A fiam is így rak rendet, ezek szerint nem egyedi eset. Külön a szájába kell rágni neki, hogy ne az ágy alá, és akkor rendesen megcsinálja.

Szilvi és Katababa
szisz2

Szisz! Ja receptjeim nincsenek! Csak Tenát meg popsikrémet meg vattát és gézt szeretnék venni, ja meg parafinolajat!

KépKép
nicika

Nicika
Csak azért kérdeztem, mert a popsikenőcs sokkal olcsóbb receptre. Már ha gyógyszertárit akarsz venni. Ha meg nem akkor meg mindegy végül is. Nekünk az olajat is felírták, bár az nem egy nagy összeg. Viszont nem parafinolajat ír fel nekünk a dokink hanem sima napraforgót.

Szilvi és Katababa
szisz2

Nicika! A paraffinolaj mire kell?

indianyo

Szisz! Hát akkor lehet hogy az olajat inkább még nem veszem meg, mert még nem beszéltem gyerekorvossal! Bár amennyire itt nálunk szokás, a doki csak szülés után írja fel ezeket a dolgokat! Szóval valami popsi krémet tuti kell bevinnem a kórházba! Én Bepantenre gondoltam! Szerinted?

KépKép
nicika

Nicika: ja, én is azt akartam írni, mint Szisz. Receptre a gyógyszertári popsikrém, fürdető... sokkal olcsóbb! Ráadásul az első időkben mindenképpen az a legjobb a baba bőrének.

cory
Budapest

Viko! Elméletileg a parafinolaj ahhoz kell, hogy fürdés előtt megtisztítsd vele a kevésbé hozzáférhető helyeket. Pl. hajlatokat, ráncocskákat, füle tövét meg ilyesmi!

KépKép
nicika

Nicika: szerintem a gyógyszertári a legjobb. Azt sem adnak a kórházban?

cory
Budapest

Cory! Persze fürdetőből meg olajból majd én is a recepteset akarom! De egy popsikrém mindenképpen kellene szerintem!

KépKép
nicika

Azt hiszem a legjobb lesz ha holnap megkérdezem a védőnőt hogy kell e popsikrémet meg olajat vennem, vagy várjam meg amíg receptre írnak! Egyáltalán jó lenne tudni hogy mikor szokták felírni a receptet! Na holnap mindent megtudakolok! És majd csak utána megyek gyógyszertárba!

KépKép
nicika

Jaj, Nicika, de aranyos vagy, hogy ennyire gondosan előre beszerzel mindent Kép Azt hittem, a paraffinolaj Neked kell valamire Kép nem romlik meg a popsikenőcs addig? Ilyeneket a kórházban szoktak felírni szülés után, legalábbis itt nálunk ez a szokás... No de te aztán biztosra mész Kép

indianyo

Én sosem használtam semmilyen olajat tisztogatáshoz.

cory
Budapest

A Bepanten az jó, de marha drága. Mondjuk mi kaptunk bent a kórházban 1 tubust, mint reklámajándékot. Persze erre nem lehet számítani. De pl a baba - mama csomagban volt popsikenőcs minta, úgyhogy én azt használtam. Árban mondjuk annyi a különbség, hogy a gyógyszertári popsikenőcsöt a múlt héten 150 Ft-ért váltottam ki 3 tubust, receptre. A Bepanten ettől jóval drágább.

Szilvi és Katababa
szisz2

Hát lányok most már teljesen elbizonytalanodtam! Lehet hogy csak betétet, vattát és gézlapot veszek holnap! Kép

KépKép
nicika

A Bepantennel az a bajom,hogy nagyon jó meg minden, de ha már alapból azzal keni az ember a babapopsit, mit ken rá, ha valami gond van?

cory
Budapest

Nicika
Nálunk úgy működik a dolog, hogy a védőnéni elhozta a receptet és bedobta a postaládánkba amíg én a kórházban voltam és Apa kiváltotta mire hazajöttünk. De van ahol már hamarabb is odaadják.

Szilvi és Katababa
szisz2

Lányok!
Az akkori védőnőm tanácsára Dórának már csak akkor kentem a popsiját (születésétől kezdve), ha bepirosodot, megjegyzem: ritkán volt. Olajat mi sem használtunk, sőt hintőport is nagyon ritkán. Szerintem is mindenből a gyógyszertári a legjobb, legalábbis nálam ez vált be. Mind a mai napig használjuk a fürdetőkrémet.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

<font color="119911">Sziasztok,
megérkeztünk. Látom írtatok sokat!
Nici,
a Lego tényleg nagyon jó árban volt. Kép Szép lett a koszorú.
Bori,
jó fejek a lánykáid, ezzel a pakolással. Nagyon tetszett a nevelésed! Szorítok, hogy ne kelljen bent maradnod! Egyébként nekünk is gyógyszertári cuccok lesznek a babának, a dokinő fogja felírni.
Vok,
biztos klassz lehetett Győrben! Nekünk is jó volt a 7vége, főleg, mert Feri nem dolgozott végre!Kép Hogy megy a diéta?

Puszi:
A. 29+2</font>
angi79

Szia Mesi Kép
Most akkor megint kérdés, mert ez a mama-pelus -ügy nem hagy nyugodni Kép
Ez a TEnafix hálós szerkezetű rögzítőnadrág olyan, mint egy hajdani gumibugyi, azaz kell bele plusz betét is? vagy olyan, mint a mai bugyis eldobható pelusok?
Soha nem gondoltam voltam, hogy egy gywerekszüléshez ennyi mindenben kell otthon lenni Kép
És hogy vagy, Mesi?

Az a jó, hogy itt olyan sokan vagytok már meglévő egy- vagy több csemetével, úgyhogy a kezdő magamfajtáknak minding tudtok megnyugtató válaszokat KépKépKép

Ja, nagyszülőkről egy másik: Csúcsómászó életkorú unokaöcsém nagyon kedves gyerek, csak akkor veszti el a türelmét, ha nem a megfelelő ritmusban - értsd túl lassan Kép kapja a következő falatot. A minap szőlőt ettünk, persze az óriási magokat kihámoztam a gyümihusiból, s ez egy kis időbe telt. Bubó jelezte, hogy már rég lejárt a az idő a következő falatig... Apukám drága - 60 éves, 2 gyermekes családapa - szerint mi teljesen hülyét csinálunk a gyerekekből. Ugyanis annak idején a már ülni képes gyerekeket ők kivágták a kertbe, aztán szolgálják ki magunkat! Azaz gyümölcsöt a bokorról, répát a földből... Bezzeg a mai nemzedék KépKépKépKép
Azért jó látni, hogy máshol is ilyen remek megjegyzésekkel és tanácsokkal "segítik" a gyermeknevelést Kép

indianyo

Bori: én önszorgalomból csináltam ugyanezt, de ezt nem mertem leírni Kép Én rémesen lusta vagyok, úgyhogy elég hamar nem kentem a popsiját Balunak sem. Zsománál meg el sem kezdtem, csak ha piros volt. Ez összesen kétszer volt, szóval jobb is, hogy nem ruháztam be drága krémekre Kép
Én hintőport sem használtam soha Kép

cory
Budapest

Sziasztok!

Nicika, csak hogy én is hozzászóljak: nálunk is odaadta a doktornéni a recepteket szülés előtt. Popsikenőcsből kétféle is volt: egy sima, meg egy "gyógy" (ez utóbbiban valami büdös van Kép). De én sem kentem a popsiját alapból - had szellőzön. És olajozni sem olajoztam, csak masszázshoz. Ja, és persze ahogy elhoztam a krémeket, nem igazán derült ki, mi micsoda, úgyhogy az elején a fürdetőkrémet használtam popsikenőcsnek, amíg a védőnő fel nem világosított (fürdetni meg sokáig csak sima vízzel fürdettük) Kép Szép lett a koszorúd!

Vikó, nem gondoltam volna, hogy Indiában is van Waldorf iskola. Az meg tényleg csodás lehetett, ahogy héber dalokat énekeltek Kép (Az elsőt, amit írtál, szerintem nem ismerem.)

Hát én is megküzdöttem a családdal pl. szoptatás meg hordókendő terén, meg ez az együttalvás se nagyon tetszik nekik. De az mondjuk jópofa, hogy egy idő után már ők magyarázták az értetlenkedőknek, hogy is vannak ezek a dolgok manapság Kép

GyeZsu
gyezsu

Lányok, lányok! Az összes "lustasági" praktikát osszátok meg velem Kép 1. mert nem szeretem a mindenféle kenceficéket meg vegyszereket 2. mert mi van, ha nem elérhetőek ezek a csodakencék?

indianyo

Babetta! A Viko által feltett képeken hány hetes a pocid? Csak mert akkor beraknám a táblába! Nálam az utolsó pocid (mármint a táblában) a 23 hetes!

KépKép
nicika

Babetta! 26?

KépKép
nicika

Vikó és aki még nem ismeri! Íme a gusztusos Tenafix:
KépKép

Cory! Meggyőződésem, hogyha nem szoktatjuk hozzá babáink bőrét mindenféle kenceficéhez, akkor nincs is rá szükségük. Most sincs szándékomban kenegetni a piciket. Annánál is viszonylag hamar abbahagytam a kenegetést (fél évesen), de addig sajnos, ami belefért!

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Nicika! Babetta helyett most én válaszolok, met tegnap megírta: 26. heti képek Kép Jó, hogy vagy TE nekünk Kép

indianyo

Köszi Borka! De most akkor még mindig nem értek ezt a pelus-dolgot Kép Ebbe ugye kell még valamiféle betét is? Elég randa... Kép

indianyo

Akkor már csak azt áruljátok el nekem hogy ez a bizonyos Tenafix mért jobb mint egy sima bugyi?

KépKép
nicika

Bori: én ennél lustább vagyok Kép Balunak kb 1 hétig kentem minden pelusozáskor a fenekét, aztán már csak kakikor, majd 3-4 hetesen már csak fürdetés után, és hamarosan azt is elhagytam Kép

Nicika: mert ha véres lesz kidobod, és nem neked kell mosnod Kép

cory
Budapest

Viko: ez nem a babára megy, hanem rád. És alá a tena betét. Én saját bugyit használtam, de a többség ilyet.

cory
Budapest

Cory! És ez a Tenafix drága?

KépKép
nicika

Persze, Cory, én is rám értettem Kép
Én se kenném a babapopót midnenfélével, klassz hogy erre is adtok tippeket Kép

indianyo

Nicika: nem tudom, nekem nem volt soha, mert az én méretemben nem találtam.

cory
Budapest

Nicika
Nem csak azért jó mert kidobod, ha koszos lesz, hanem tök kényelmes, és jól megtartja a betétet, ami nem egy utolsó szempont. A barátnőm esküszik rá, még akkor is ha nem egy csodaszép darab. Egyébként nem drága, és egy csomagban több darab is van (talán 2 v. 3 nem esküszöm meg rá). Végül is sokan dícsérik, én is fogok venni.

Szilvi és Katababa
szisz2

Szóval ez akkor rendesen méretezve van mint a bugyi? Na holnap megkérdezem a gyógyszertárban ezt is! Olyan kis tudatlan vagyok Tenafixileg! Kép

KépKép
nicika

Szisz! Azt hiszem meggyőzetetek! Én is veszek ilyet!

KépKép
nicika

Azért preferálják ezt a Tenafixet, mert szellőzik, jól tartja a betétet. Velem is megvetették, de csak 1 napig használtam, mert ahogy szorosan tartotta a betétet, nyomta a gátsebemet. Másnap lecseréltem sima bugyira, s láss csodát, a panaszaim elmúltak.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Borka
Nem lehet, hogy nem jó méretet vettél?

Szilvi és Katababa
szisz2

Na én mentem zuhanyozni és hajat mosni! Szép álmokat nektek!

KépKép
nicika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?