Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Jaj, Cory, köszönöm szépen, hogy ezt mondod. Oszd meg velünk az összes olyan dolgot, ami árthat a babának! Kint majd úgysem tudok senkit megkérdezni, ott azt adnak a kőcnek, ami csak a kezük ügyébe kerül...
Az tényleg nagy igazság, hogy minden a helyi, őshonos dolgokat érdemes adni, tehát valóban a kivi ott másként hatna, mint itt.

Vikó

indianyo

Viko: kint nem lesz neted? Mert ha én most rádzúdítom mindazt, ami várható a következő 2-3 évben, akkor 1 hétig gépelni fogok Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory: még egy kérdés: Anyu karácsonykor csupa extrát akar főzni... tintahal, rákolló, meg tonhal... Főleg az előbbi kettő a kérdés...ehetek szerinted? Soha nem ettem ilyeneket...kiváncsi lennék milyen.
titati

Titati: ha rendesen meg vannak főzve, akkor szerintem eheted.

cory
Budapest

Titati: az 1-2 csepp is árthat, mert az is allergizál. Másrészt próbáld ki magadon, hogy milyen érzés, ha csak úgy hirtelen 1-2 csepp citromot nyomnak a nyelvedre. szerintem borzalmas!
A babák sokkal többet csuklanak, mint a felnőttek. Az esetek többségében nem is zavarja őket (békésen nézelődnek közben...). Ha meg zavarja, akkor sírva fakad. Amitől általában el is múlik, vagy az ember mellre teheti, és akkor meg attól múlik el.

cory
Budapest

Igazad van, Cory., majd maradunk net-kapcsolatban. Ott mondjuk nem tudok majd ilyen gyakran, mert a laptop csak este jön haza, akkor meg a férj nem akarja, hogy mással beszélgessek Kép de megoldjuk Kép Ezt a citrom-dolgot mindenesetre megjegyzem Kép

Titati! Halakat meg tengeri herkentyűket ehetsz, ha biztonságos helyről származnak és frissek. A tengeri dolgok minden más húsfélénél egészségesebbek + omega3 zsírsavat tartalmaznak, ami jó a koleszterinnek, szívnek, sok a foszfor bennük... a tonhal midnenképpen oylan, amit bármikor ehetsz, a többi necces, mert mi van, ha nem szereted majd őket? A tintahalnak nincs túl jellegzetes íze, a rákollónak annál inkább. Ártani tényleg csak akkor árthat, ha nem jóízűen eszed, ill. ha nem friss a dolog.

Vikó

indianyo

Viko: majd igyekszem összeszedni olvasnivalót, de igazából az első időszak úgyis a kizárólagos szopié Kép
Meddig vagy itthon?

cory
Budapest

Nadine Kép
Sajnos nem tudom milyen következménye lehet a vizetben talált fehérjének, de remélm semmi komoly.
Majd a cukros vérvételnél kérek teljes labort, mert állitólag abból jobban kiderül, hogy mennyire van gond.

Titati Kép
Szerintem se félj a karácsonyi vacsitól, nem lehet semmi gond Kép
Gratula a 30. héthez KépKépKép Ez már tényleg a célegyenes Kép

Annácska 21+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Nagyon rossz hirre jöttem ma, ami teljesen levert.
Aztán Apa is hazajött hogy közölje a munka a háznál csúszik egy hetet, mert a munkások nem tudnak előbb jönni. Márpedig a parkettázás burklás ha 1 hetet csúszik, máris 2 hétről beszélhetünk, + mire költözünk, persze hétköznap, és nincs segítségem nagyon.
Persze drága anyám felajánlotta hogy segít, és vesz ki szabit, de hát tudom hogy az ünnepekre tartogatta azt a pár napot. Most hogy kérjem meg hogy miattunk kivegye? NA mindegy...

Ráadásul minden bútor megérkezik amit rendeltünk dec elejére (ülőgarnitúra, szekrények, babaágy+pelenkázó) Hova tesszük, fingom nincs. És hogy ezt tetőzzem, dec 6 vagy 7-től jön a házba az új bérlő, mindenképp mennünk kell...

De legalább a vécézéssel nincs problémám!!!KépMinden nap OK!Kép

Titati: Tuti nem árt ha eszel egy kis tenger csümijét, sőt szerintem tök jó a változatosság!!!

Otthon szülés: brrrr...Kép

Cory: De jó neked hogy így tudsz mindent!!Irigyellek! Nekem ezekről a praktikákról fogalmam sincs...na mindegy majd lesz valahogy.

Alina + a kis Ficánka (folyamatosan mozog)Kép
Vendég

Annácska: Sajna nekem is találtak fehérjét a vizeletemben, a dokimnál kértem kenetvizsgálatot, kiderült hogy van egy kis "sarjadzó gombám" így volt írva. Na remek. Gondoltam csak ez hiányzott... Kaptam rá 3 db kúpot, meg kenőcsöt, mert a doki szerint nem komoly.Kép
Biztos a medencében szedtem össze a nyaralás alatt 1 hónapja..kellett nekünk nyaralni menni!!!Kép
Vendég

PagaKép
Nagyon sajnálom, őszinte részvétem!
Szeretettel: Csema

KépKép
csema

Lányok! Én annyira szomorú lettem ettől a rossz hírtől, hogy a munkahelyemen be kellett zárkóznom a szobámba, hogy kibőghessem magam... Kép Nem tudok nem beszélni róla. Valaki mondja meg, hogy történhet ilyen? Az ember azt gondolja, hogy csak a 12. hétig kell aggódnia. Mitől mehet el egy baba a 20. héten? Nem volt egészséges és ilyenkor beindul a szülés? Kép Nem tudok napirendre térni, annyira felzaklatott... Kép

ALina! Kitartás, most nem lehet könnyű, de hidd el, hülyén hangzik, de úgyis lesz valahogy!!! Ne idegesítsd magad, mert ettől nem oldódik meg. Végülis, mikor költözhetnétek?

Mindenkinek szebb napot kívánok, én ma legszívesebben becsuknám az ajtóm itt az irodában,hogy senki ne szóljon hozzám. Kép Vagy hazamennék és magamra húznám a nagy kockás takarónkat. Kép
Ma még a Kicsim is depis lehet,mert alig mozog, máskor majd kirugta az oldalam. Hát az jobb volt... Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Alina Kép
Köszi a megnyugataást Kép Akkor nem izgulok Kép
Kitartás, tuti szép lesz minden, legfeéjebb egy kicsit később Kép

Bartika Kép
Nyugodj meg! Sírd ki magad, ha az jól esik, de ne izgulj a babád jól van Kép
Sajnos előfordul, hogy valamiért előbb megindul a szülés, de ennek vannak előjelei.

Annácska 21+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Alina,
sajnálom, hogy csúszik a ház. Kép Az olyan rossz tud lenni, amikor az ember eltervez valamit és keresztbe húzzák a számításait. Pláne akkor, ha egyik időponttól függ a másik, pl. az új bérlő.. Kép És a bútorok! Jujj..
De legalább már tényleg nem a WC-n ülve gondolkodsz ezekről! Kép

Nadine

nadine81

Bartika! Vannak kérdések, amikre emberi tudással nincs válasz. (Csak a valamiféle hit adhat estleges magyarázatot, ha van)

Én is sírtam itthon, aztán írtam a férjemnek arról, hogy mi történt, mire ő annyira megijedt, hogy valami bajunk lesz a babóval amiatt, hogy így megrendültünk, hogy összeszedtem magam egy kicsit. Az én picurkám is megrendülhetett az én szomorúságomtól, mert ma nem nagyon ficánkol... ennyit arról, hgoy a magzat érez-e fájdalmat az anyaméhben...
Azt hiszem, a mi zsidó-keresztény kultúrkörünkben nincsenek jó és megnyugtató megoldások arra, hogyan lehet feldolgozni valakinek az elvesztését. És hát ez különösen egy olyan eset, aminél az emberi ész megáll működni.

Vigyázz magadra, Bartika, születésnap-társunk! Nem tudsz estleg elmenni sétálni egy kicsit? Az megnyugtató tud néha lenni.

Vikó

indianyo

Bartika,
én is szívesen megkérdeztem volna ezt, de nem merem. Még olyan friss, és most mindenki le van lombozva. Teljes joggal.
Én is úgy gondoltam, hogy ha lemegy a 12 hét, akkor már talán minden OK marad, de ezek szerint (és olvastam is) még bármi történhet.
Én Pagáról nem tudok semmit sajnos. Voltak panaszai, vagy bármi, ami arra engedett volna következtetni, hogy baj lehet? Veszélyeztetett terhes volt? Vagy semmi ilyesmi?

nadine81

Bartika
Igazad van! Mindíg volt valahogy.! Mikor költözünk? Már fogalmam sincs.Kép
Mindenesetre a karácsonyt már remélem nyugalomba fogjuk tölteni.
A babák akkor mocorognak a legtöbbet amikor front jön-megy, lehet hogy most nincs front és a babád pihen és alszik.Kép Biztos hogy ő nem depis, hanem egy boldog kiegyensúlyozott egézséges kisbaba! Oké?Kép
Vendég

Vikó! Hát igen, én is csak a hitembe tudok kapaszkodni, igyekszem úgy feldogozni a dolgokat, hogy bár én nem tudhatom, de Istenem biztos tudja a dolgokra a választ... csak nehéz. És persze most ezzel nem vígasztalhatom Pagát sem, és az én félelmeimet sem hessegeti el... Kép
Sétálni sajnos nem tudok kimenni, meg sok kedvem nincs is, olyan szürke és ködös kint mindent... Brrr... De köszönöm a megnyugtató szavakat.

Nem tudok róla, bár igyekeztem visszaolvasni mi volt az utolsó hírünk Pagáról, de nem találtam semmi veszélyre utaló hírt. Kép

Alina! Kívánom neked, hogy ez legyen a legszebb Karácsonyotok az ÚJ otthonotokban, az új bútorok között!!! Kép

Megyek ebédelni hátha az segít... Kép

Pusz mindenkinek!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika Kép
Jó étvágyat Kép Remélem ez tényleg segít egy kicsit elterelni a gondolataidat Kép

Annácska 21+3

annácska

Lánykáim Kép
Nekem is mennem kell Kép
Elmegyek beszerezni az Adventi koszorúhoz szükséges dolgokat Kép

Este, azért rátok nézek Kép

Annácska 21+3

annácska

Annácska: BocsiKép tényleg jól megvígasztallak. Kép

Nadine: Köszi...csak egy kicsit csalódtam..
Na hagyjuk az önsajnálatot!!De legalább az idén meglesz, nem? Lehetne rosszabb is.

Elképzelem: Én épp vajúdok, fájok nagyon, mikor csörög Apa telefonja,az egyik munkás, hogy megszáradt a lakk a parkettán, hívjuk anyóst, hogy segítsen kipakolni a ruháinkat, bugyit alsógatyát ilyesmit, közbe valaki állítsa össze a kisfiam bútorait, valaki vegyen neki ágyneműt, közbe valamelyik ott lévő szaki lehamuzza a világos "bézs" színű ülőgarnitúrát....közben az orvos közli hogy a vajúdás (de csúnya szó) még eltart vagy 5-6órát.....Na kész.

Azt hiszem felvidítottam magam!!!Kép

A.
Vendég

Alina!!!! köööööööszi ezt a szép, szívet melengető vélaszt, amit Bartikának írtál - nekem is nagyon jól jött.
A karácsony úgyis bennünk legbelül születik...

Vikó

indianyo

Alina: egy csomó minden jön magától. Nekem a legeslegtöbbet az segített, hgoy mindig arra gondoltam, ha valamin küzdöttem Baluval (első gyerek), hgoy mit csinálna a paraszt asszony kint a mezőn. És tudtam,hgoy nem nézné az órát, ha sír mellre tenni, magára kötné kendővel, ringatná... Szó nem lenne cumisüvegből teáztatásról, hisz az kihül, megromlik, nem steril..., meg hát nem húzná az időt két szopi között, hisz azt sem tudja feltétlenül, mennyi az idő. Nem lenne mérlege, és nem méricskélne minden szopit... És az a tudat mindig megnyugtatott, hogy nem halt ki az emberiség, szóval működik a dolog Kép
Ház: Kép

Bartika: megértelek, engem is sokkolt a hír Kép
Sok oka lehet egy szülés megindulásnak. Mármint idő előttinek.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Paga: őszinte részvétem. Ha valaki megérti, hogy mi lehet a lelkedban, akkor azok mi vagyunk. Ha szükségét érzed, gyere közénk bármikor.

Nadine: a pyelontágulat a magzat vesemedencéjéban lévő üreg. A határérték 1 cm, Babónak 9 mm volt legutóbb. A szonográfus szerint követni kell a változást. A doki szerint nem kell nagyon megijedni, mert kisfiúk esetében elég gyakori, és újszülöttként általában kinövik. Csakhát nagyon megijedtük, mert van vesebeteg a családban a férjem ágán. Ezért félek a hétfőtől. Ha nem lett nagyobb a tágulat, akkor minden rendben van, mert a "baba hozzánő a tágulathoz." Nagyon reménykedünk ebben.

Apás szülés: nálunk a férjem mindenképpen bent szeretne lenni, de megbeszéltük, hogy ha én kérem, vagy ő nem bírja, akkor egyszerűen kimegy. Ez tűnik a legtisztábbnak. Nem tudom, hogy mire lesz szükségem akkor, és abban sem vagyok biztos, hogy a jelenléte jót tesz. Soha nem szültem, nem tudhatom, hogy mi vár rám és milyen lelki dolgokkal fogok küzdeni. Bár biztosan jól fog esni néhány bíztató szó, egy kézfogás és maga a szeretet, amit nyújtani tud.

Ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor a bababútorokat éppen most szállítja a férjem. Kép Nagyon kíváncsi vagyok rájuk.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Kimegyek fényképezek egy kis hóesést! Itt a fürdőn olyan szép! Jó, gondolom máshol is! Kép

nadine81

Cory: igazad van!

Vikó: Örülök hogy neked is segített!

Elköszönök én is, mert megyek gumit cseréltetni a kocsin (téli gumi),délután jövök!!!
Sziasztok!

Alina 28+1
Vendég

Én is visszaolvasgattam egy kicsit! Nem tudom,hogy írjam-e be, vagy inkább visszaolvastok. Nov.3-án írt szerintem utoljára Paga és boldog volt a CVS eredménye miatt...Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Mariann,
hát ez tényleg nem hangzik túl jól, de remélem minden rendben lesz hétfőn! Bízzunk bele, hogy Babó tudja, mi a jó neki és "hozzánő", ahogy te mondtad! Kép

nadine81

Mariann, nagyon szurkolunk,hogy rendben legye a pici fiatok vesécskéje! Szuper,hogy meglesznek a bababútorok!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Igen, nem tudunk elengedni, nem tudunk gyászolni. De a zsidóknál van hagyománya a gyásznak. Ahol meghalt valaki, ott letakarják a tükrüket. A rokonság jár a házhoz, ellátja a gyászolókat (pl. ebédet hord), de beszélgetést nem kezdeményez, csak akkor beszélget, ha azt a gyászoló kezdeményezi. De majd utánakérdezek pontosan.

Apás szülés: az én párom - sőt én magam is! - hezitlált, hogy bent legyen-e a szülésnél. Nekünk nagyon sokat segített, hogy elmentünk olyan beszélgetésekre, ahol ez volt a téma. Pesten az Aktív Szülés Programban vannak ilyenek, más városokban nem tudom, szervez-e valaki ilyesmit. Mert otthon valahogy soha nem tudtunk rendesen beszélni erről. Alapvetően fontos szerintem az önismeret, és hogy tisztában legyünk a korlátainkkal, a félelmeinkkel, az elvárásainkkal. Én például tudtam, hogy magamban szeretek fájni, szolgáljanak ki észrevétlenül, de ne lássam pl. a párom szánakozó bociszemeit. A párom pedig attól félt, hogy én a szülés másállapotában nem tudom majd megfogalmazni, mire lesz szükségem, ő pedig nem fogja tudni kitalálni, és hát ki szeretne ilyet megélni egy sokéves kapcsolattal a háta mögött? Attól is félt, hogy annyira intenzív élmény lesz neki a szülés, hogy úgy elfárad, hogy a babának nem tud majd örülni. Végül tökéletesen alakult, a vajúdás alatt egyedül voltam (illetve ott volt a választott szülésznőm, de ő is hagyta, hogy magam legyek), párom csak a vajúdás végére ért be - segíteni nem tudott, nézni se nézhetett Kép, de legalább látta, átérezte a vajúdás fájdalmát is - a kitolás pedig nem is ment volna nélküle, mert szülősámlin szültem. Õ ült mögöttem, a fájások szünetében "beledőltem", amikor nyomtam, akkor az ő kezét szorítottam.

Egyébként a Vígszínházban láttuk a Revizort. A darab küldönösebben nem fogott meg, de a színészek mind jók voltak, meg a rendezés is jó volt, szóval szép este volt. Azzal nem vagyok kibékülve, hogy manapság minden darabba be kell tenni némi erotikát - jó, a Revizorba bele is van írva.

Allergia témház: itt a babaneten is van a hozzátáplálásról, meg a www.lll.hu honlapon is. Egyébként amit egyelőre meg kell jegyezni: 6 hónapos koráig anyatej, ha szükséges tápszer. Minden más 6 hónapos kortól. Ha hasfájós a baba, akkor próbálkozzon az anya a saját táplálkozásának változtatásával, próbálgassa, mi az, ami "nem jön be" a babának. Szokták pl. a köménymagos teát javasolni a szeles babáknak - hát igya az anya, az anyatejcsivel eljut a babához is Kép

GyeZsu
gyezsu

Anita,
én is megnéztem azt a novemberi szép napot... Háát...
Kép

nadine81

Hogy őszintén megmondjam én is nagyon kiváncsi lennék hogy mi indíthatta be Pagánál a szülést! Már csak azért is hogy mi jobban vigyázhassunk...

KépKép
nicika

jaj lányokKép Most megint bőgtem egy nagyotKép

Paga, drága, légy erős, tudj sírni és továbblépni. Törekedj arra hogy a picibaba mindig ott éljen benned, de ne szorítson ki minden mást. És mindenekelőt nagyon drukkolok hogy egy újabb kismanó enyhítse a "nagy" elvesztésének fájdalmát.

Most nincs is kedvem másról írniKép Meg úgy is tanulnom kell. De én mindig is rettegtem, és rettegek a koraszüléstől, így én minden napnak örülök ami gond nélkül múlik el, mert tudom hogy minden nappal erősebb lesz a picikém.

Zsu
24+3

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

SZia Nici! Igen én is pont e miatt agyalok rajta annyit, mert az foglalkoztat nagyon, hogy ez velünk is megtörténhet? Kép
Nos, nem segített az ebéd sem...

Barti

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Gyezsu! Amit a gyászolásról írsz, arról nekem az jut eszembe, hogy nálunk valahogy ez kifelé történik, de belül, ahol a feldolgozás és elengedés jönne el törvényszerűen egy idő után, nos ott valahogy ez mégsem történik meg. Talán azért, mert nem találjuk a magyarázatot, s így inkább magunkhoz láncoljuk az elmenőt. Lehet, hgoy ezt most kicsit bonyolultan fogalmaztam meg, de ez az én problémám is - elengedés, elvesztés - úgyhogy elég sokat agyalok rajta, hogyan is kéne. Egyébként Indiában nagyon sok helyen még ma is, ill. Nigériában a yorubáknál olyannyira nem engedik útjára az eltávozót, hogy minden nap "etetik-itatják" a fényképét, kedvenceivel kényeztetik, friss kávét és gyümölcsöket, édességet kínálnak... Arra akarok kilyukadni, hogy igazán jó, elfogadható és megnyugtató választ nagyon nehéz találni. Főleg, ha egy kisbabáról van szó...

Vikó

indianyo

<font color="119911">Sziasztok,
gyorsan írok, aztán visszaolvasom, amit írtatok,
Megjártam a doki rendelőjét. Mondta, hogy ez jó kevés (vas) és most felír vasat, de lehet, hogy nem lesz elég. Majd csináltat újabb vérvételt 4 hét múlva. Aztán az aszisztense mondta, hogy 100 alatt (nekem 98) már a kórházban szokták pótolni két naponta infúzióval. Na ezt nem akarom, így újra szedek elevtitet is. Ezt tanácsolom mindenkinek!
Puszi:
Angi és Lidi
28+6</font>
angi79

Jaj, Angi! Akkor tényleg nagyon durván kevés a vasad! Tessék szorgalmasan szedni a bogyókat, és minden rendben lesz! Meg tessék enni sóskát, meg amit nyomatja a vasat (májat azért most ne sokat)!

Nem is írtam eddig! Nálunk eső esik... lehet ónos (nem voltam kinn), de nem hiszem...

Anita (26+5)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Angi! Sok bogyós gyümi!!!!!! Hogy még élvezet is legyen benne... Egyszer engem is kórházba utaltak - 5 évnyi vega étrend után - mert kóros vashiányos vérszegény lettem. Akkor tanultam meg: Husi+zöldlevelű zöldségek és minden piros-bordó gyümölcs... ilyenkor még az plusz finom is, hgoy az embör lánya ribizlit meg málnáét csemegézik Kép

Vikó

indianyo

Szerintetek mi történik akkor ha túl kevés a vas a szervezetben? Úgy értem károsodhat valami? Vagy miért olyan fontos? Hogy még infúzióval kelljen pótolni... nem is értem... Kép

Barti+Pötty
21+3

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Angi: ezekben van sok vas, próbálj ezekből többet enni:
vörös húsok
olajos halak (szardinia főleg)
hüvelyesek, borsó és babfélék, lencse tök
aszalt sárgabarack, zöld leveles növények pl spenót
brokkoli
káposzta
Titati 30+0
titati

Sziasztok,

lehangoló egy idő van ma....
Anita, a bejegyzéseket nem lehet időzíteni ennyire, azért emiatt ne legyen rossz érzésed. Kép Túléltem a csúszkálást...és most már itt is havaseső esik...Kép
Angi, remélem a vaspótlás után már jobb lesz a helyzet! Próbáld a husikat is nyomatni, ha megy! Kép
Titati, tök jó, hogy te is jössz majd tornázni!!! Már várom! Kép
Gyezsu, tetszett a vers!

Megyek kajálni, aztán még jövök.
Vendég

Bartika:
egy könyvből most olvasom épp:
"vas szükséges a vörösvérsejtek képződéséhez, mely a szervekhe és a magzathoz szállítja az oxigént"
"hiánya vérszegénységhez vezethet, fáradékonyságot és légszomjat okoz"

Titati
titati

Bartika
Ha nincs elegendő vas a szervezetedben akkor vérszegénység alakul ki. És akkor már nem is folytatom, hogy a vörösvértest szállítja az oxigént és a széndioxidot a vérben. Szóval kell a vas ....

Szilvi és Katababa
szisz2

Aha értem... csak mert nekem is oda kell figyelnem, a legutóbb az alsó határon voltam, ha nem javul a következő vérvételre, akkor én is pótlást kapok... A sütnivaló tök is? Mert épp tegnap faltam be egy felet... Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

VAS, ahogy az én okos könyvem írja:
Avas egy ásványi anyag, a vér vörösvérsejtjeiben található. A terhesség dieje alatt még fontosabbá válik, mint egyébként, ilyenkor a vémynniség jelentősen megnő, hogy a testedben történő változásokat "kiszolgálja". Ha nem jut szervezeted elég vashoz, kialakulhat a vashiányos vérszegénység, amely fáradtságot és a fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség csökkenését okozza. (Erre mondta tanárom a főiskolán: a vas a harcoló erő a testben Kép ). A vasra a magzat szöveteinek és a placentának kailakulásához és folyamatos fejlődéséhez is szükség van. GYakorlatilag a gyermek születésekor annyi vasra van szüksége, amennyivel az elkövetkezendő 6 hónapban teste gazdálkodni tud majd.
A vas megfelelő feldoklgozásához állati zsiradék és C-vitamin szükséges. Ezért ilyenkor ajánlatos a vasat pl. narancs- ill. grépfrútlével bevenni.

VAsbeszerzési források:
lencse/hús/hal/spenót és leveles zöldségek/tofu/szárított gyümölcsök és olajos magvak/teljes gabonák/bogyós gyümölcsök

Érdemes megjegyezni, hgoy a természet a színeket nem véletlenül alkalmazza. tehát minél sötétebb zöld ill. vörös az illető zöldség/gyümölcs, annál több benne a vas, és a narancsnál/mandarinnál is jellemző ez - hacsak nem hormonálian érlet dolog - hogy a szín intenzitása jelzi a benne lévő vitamin mennyiségét is.

Vikó

indianyo

Angi,
újat én sem tudok mondani a vasas kajcikkal kapcsolatban, a lányok már mindent felsoroltak, amit én is tudtam..
Reméljük javul a helyzet! Kép

nadine81

Bartika:
itt csak annyit ír: "tök" de én a sűtőtökről tudom, hogy valóban sok van benne...de valszeg a sima tökben is van Kép

Eszti:
csak még gatyám nincs, amibe tornázni tudnék Kép Valamit beújjítok addig...vagy nem is tudom mi lesz Kép
titati

<font color="119911"> Elolvastam...
Paga,
nem is tudom, hogy mit írjak... Sajnálom a történteket! Kívánom, hogy sok erőt tudj meríteni a kis családodból!
Anita,
látom kaptál jó kis tanácsokat! A zabpelyhet próbáltad? Szerintem is kérdezz csak, azért vagyunk itt, hogy segítsünk, ha tudunk!
Alina,
minden meg fog oldódni és a legfontosabb, hogy a picúr ott rugdos a pocódban. Kép Kívánom, hogy minnél előbb költözhessetek! Ne idegeskedj!
Mariannka,
majd fotózd le a bútort!</font>
angi79

Angi: és reggel éhgyomorra 1-2 korty gyümölcslével vedd be a tablettát. Utána 20-30 percig ne egyél, ne igyál, mert így tud a legtöbb és legjobban felszívódni!
titati

<font color="119911"> Lányok,
köszönöm szépen a tanácsokat!!! Nagyon jó fejek vagytok!!!
Sajnos húsból csak a szárnyas illetve a hal megy le, de a többivel próbálkozom! A sütőtököt imádom! Kép
Eszti,
tényleg béna az idő. Ezért nem szeretem a telet Pesten, mert csak lucsok van.
Titati,
jövő héten mész a tornára? </font>
Kép
angi79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?