Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Jó reggelt szintén.
Vikó, én nem úgy értettem, hogy a te dokid akkor nem is normális és szokásos, ha nem mond ilyen adatokat, csak azt akartam írni, hogy ez nem 4D függő, hanem sima UH készülék függő. Kép

Itt is zuhog a hó, és nekem vezetnem kell, brrrrr....Kép

Pussz

Eszti
27+1
Vendég

Jó reggelt!

Itt még nincs hó...

Tegnap este már olyan fáradt voltam, meg férj is elfoglalta a gépet, és a pocim is nagyon görcsölt, ezért nem jöttem már! Látom azért jó kis témát indítottam...Kép
Este már olyan kínjaim voltak,hogy azt hittem kész, ezek már a tágulási szakasz fájásai, menten megszülök, aztán Apa simogatta, én magnéziumoztam magam...kicsit jobb, de vagy 6* felkeltem ilyen 15-20 percekre...Még mindig fáj,de már sokkal kevésbé!

Vikó! Nálad az UH-n egyelőre még az ülőmagasságot mondták, mert még azt tudták mérni! A várandósság előrehaladtával (lsd. a lányoknál) már azt hiszem a BPD alapján tudnak hozzávetőlegesen súlyt saccolni. (Az én dokim pl. most nem mondta) Úgy tudom,ha a kórházba jársz, nem magánba, akkor is van még egy kötelező UH a 28-30.héten! Végül is itt nézik meg,hogy rendesen fejlődik -e a baba!

Szegény Eszti, nem irigyellek a vezetés miatt! Vigyázz nagyon magatokra az úton! Nagy gratula a betöltött 27-hez!!!Kép

Angi! Te is vigyázz, míg a dokihoz érsz! Biztos ír vmi vérképzőt, aztán kalap-kabát! Mert máskülönben egészségesek vagytok, szerencséreKép

Ha felétek ilyen hóesés van: vigyázzon mindenki magára és a babócára,ha kiléptek a házból és öltözzetek jól fel, mert baromi hideg van!
Ez volt mára az anyai intelemKép

Majd később jövök!

Anita (26+5)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Anita!
Látod erre felénk a végeken még a hó sem esik. Nálunk sincs semmi nyoma.
Mondjuk nem tudom mi lenne a jobb, ha esne vagy ha nem. A gyerekeim nagyon várják.

Tegnap du. voltam a dokinál, beszámoltam neki a vérvukor eredményről (4.8), megnézte a méhszájat, mert egy kicsit paraztám, ugyanis a pici lányom Dalma, Luca csak legalul hajlandó tanyázni. De, hál'Istennek a méhszáj C2000, teljesen zárt.

Jó reggelt mindenkinek!
Rita
(23+4)

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Anita, ahogy hallgattam az időjárásjelentést, hamarosan nálatok is lesz hó!!! Úgyhogy te is vigyázz magadra. Remélem ma fájdalommentes napod lesz!!! Kép
Én elővettem a bakancsot, az meleg is, és a talpa sem csúszik. Biztonsággal állok benne a talajon. Kép

Csúszásmentes szép napot mindenkinek!

Eszti
27+1
Vendég

Sziasztok!

Viko: én nem is olyan szélsőségesre gondoltam, mint aki mindenkinek mutogatta a szülését, hanem úgy általában gondolom,hogy nagyon nem mindegy, hogy az otthonszülés szaksegítséggel zajlik-e vagy sem.
Nincs annyi időm magammal foglalkozni, mint az első terhességkor volt, ez tény. De nem hirtelen szakad rám a terhesség, hanem fokozatosan. Először még fitt az ember csak álomkóros, aztán szépen jönnek a nehézségek. A fiúk is belenőttek ebbe. Ami hirtelen változás lesz, mikor már itt lesz a kicsi, és hogy akkor se lássanak belőlem túl keveset. Balunál megoldottuk, mondjuk ő akkor még szopizott, ez sokat segített, de majd csak lesz valahogy most is Kép
Nekem nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, de a szülés az valahogy más. Egyrészt minden egyes fájásnak értelme van, hisz egyre közelebb visz a babánkhoz Kép

Itt most nem esik, de minden fehér!

cory 24+0 Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

<font color="119911">Szia Anita anyu,
köszi szépen a jó tanácsokat! Vigyázz Te is magadra! Pihizz! Egyébként nekem tegnap este a derekam fájt annyira, hogy nem tudtam üljek e vagy álljak vagy feküdjek, mert sehogy nem volt jó!
Eszti,
vigyázz az úton, ilyenkor minden hülye pesti autóba ül és megőrül. Kép
Most már Te is a 3. harmadban vagy, gratula!
Ritaa,
ez jó hír! Nekem is sokszor ül lent a kiscsaj.
Cory,
most itt se esik, de esett. Gratula a 24. héthez!

Megyek lassan! Puszi</font>Kép
angi79

Csajok! Ti nem bírtok aludni, hogy éjjel ennyit írtok? Én 8-kor már durmoltam Kép

Aki kilép az utcára vigyázzon nagyon, mert minden csúszik Kép Csak ÓVATOSAN!!!

Livi: A Te eseted más... már nem lett volna értelme kórházba indulni. Szerintem ez volt a legjobb megoldás, hogy otthon bújtál ki Kép

Indianyó: én úgy tudom, hogy a kötelező Uh.oknál a 8-as szám a kulcs: 8, 18, 28, 38. Az én dokim CSAK a kötelezőket tartja, és valóban így volt. Igaz a 18-as elcsúszott a 20.-ra, de a következő, az 28 hetesen volt.

Eszti: december 5-től nincs lazsa a tornában! Jövök én is Veled/Veletek Kép
Jó nagy babád lesz hallod Kép Az enyém meg kis picuri csak Kép

Vitaminok: dokim véleménye...
FOLSAV: a 14. hét után már nem használ, mert addigra minden szerv kifejlődik, tehát utána "felesleges" szedni.
ELEVIT: csak egy komplex vitamin, ami mellet nem árt a vas pótlás. Főleg mivel az elevitet étkezés után kell bevenni, és a vas pedig éhgyomorra szívódik fel jól.
VAS: Éhgyomorra kell bevenni, és ha megoldható, csak 1-2 korty gyümölcslével, mert akkor tud a legtöbb felszívódni belőle.

Titati 29+7 (vagy akkor ez már 30+0?)
titati

Sziasztok!

Nagyon klassz ez a hóesés, csak veszélyes is. Majdnem elestem az utcán, megtántorodtam elég szépen. Olyan lehettem, mint egy esetlen részegember, mert nem akartam elesni, ezért kapálóztam egy kicsit. Kép Vicces lehetett. De szerencsére nem borultam fel. Kép Huhhhh.

Szóval nagyon vigyázzatok kint, mert csúszik.

Mariann
26+4

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Mariann: én is úgy közlekedtem ma, mint egy pingvin Kép Nem nézhettek hülyének engem se Kép
titati

Sziasztok!...gyönyörű fehér a táj odakint kár, hogy nemsokára elolvad... Kép

De sokat írtatok... csak ezt az oldalt olvastam most el, mert dolgoznom kellene! Kép

Otthonszüléssel kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy ez nálunk nem működik... nincs olyan kiépített rendszere mint pl. Hollandiában. Ott én is mernék otthon szülni! Kép
Eszti írtad kiváncsi lennél mi van problémás otthonszülésnél... megmondom: mivel Mo-on tiltott tevékenység, büntetendő ezért a kórházig elviszik a kismamát és megkérik sétáljon be! Kép vagy egyszerűen taxiba teszik...
Szerintem egy nagyon jó megoldás lenne ha születésházakat építenének, olyan kórházakat ahol csak szülés, születés és ezekhez kapcsolódó dolgok, szoptatási ambulancia, csecsemőellátó, újszülött intenzív stb. van semmi egyéb és nem fertőző osztályon kell áthaladni az újszülöttekhez kismamákhoz. ...és persze mindezt otthoni kellemes körülmények között... ...de ez egyenlőre csak álom....

Viko
Nagyon szép dolgokat kötögetsz! Kép

Elevittel kapcsolatban meg... én nem szednék hozzá plusszban semmit csak ha a doki javasolja! Nem jó túladagolni a vitaminokat! A túl sok vas PL. szorulást okoz így nagyobb eséllyel kapunk aranyeret a babásodás alatt... amire semmi szükség! Kép A túl sok kálciumtól meg túlságosan megerősödhetnek a baba csontjai!
Én úgydöntöttem szedem végig az Elevitet, így téli időben nem árt a vitaminpótlás! ...jobb mint gyógyszereket tömni magamba...

Szelivi
Durva a történet a szomszédról! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Rita! Én sem tudom,hogy várjam-e a havat,vagy sem! Ha ide szeretne érni, akkor inkább ma, mert holnap, holnapután suliba megyek... az már gázos lenneKép

Eszti! Akkor nagyon ügyesen beöltöztélKép Hajrá! Én vigyázok magamra, főleg itt a lakásban. Ma megint itthonülős napom lesz...Kép Remélem, ma már tényleg nem fogok úgy görcsölni, de nagyon paráztam este! Szerintem pici fiam is rásegített, ráfeküdhetett vmireKép (Attól,hogy Boti a méretei alapján 1 héttel idősebb, lehet szegénykémnek csak a fejecskéje, combocskája, karja nagyobb,hosszabbKép)

Angi, szerintem tuti a front! Kismamatornán rajtam kívül még volt 2 csaj (az ötből), aki nem bírta csinálni a hasazós feladatokat, mert ők is görcsöltek...ez kicsit megnyugtató volt! Vagy lehet Lidike is nyomott vmi ideget! Ilyenek ezek a TörpékKép

Titati! Óriási gratula a 30.hoz!!! Klassz ugye, hogy már 3-as kezdődnek a hetek száma??? Kép

Cory: Neked a 24-hez gratula! Biztos furi lesz a fiúknak a kistesó, főleg, ha esetleg még kiscsaj lesz...Kép

Mariann! Még jó, hogy meg tudtál állni, hallod! Szegénykém, biztos megijedtél!
Tehát mamik, nem győzőm hangsúlyozni innen a meleg szobából, hogy aki kilép otthonról: VIGYÁZZATOK!!!

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Nem leszek nagyon hosszú. Azt biztosan sejtettétek, hogy valami baj lehet, mert rég óta nem jelentkeztem. És tényleg! Megszültem, és meghalt a babám. Nagyon pici esélye volt az életben maradásra, hiszen a vetélés és a koraszülés határán született. És a kórházban mindent meg is tettek érte. Gyermekorvos, csecsemős nővér várta őt a szülőszobában. Ennek ellenére nem sikerült neki köztünk maradnia. Meghalt a mi kis angyalbabánk.
Nagyon-nagy a mi bánatunk, ezért nem ígérem, hogy mostanában jövök, de ha kicsit összeszedem magam, akkor nézek felétek is, mert érdekel, hogy mi van veletek, de ez most még nagyon fájdalmas.
Vigyázzatok nagyon magatokra!

Paga

Gabi
paga

Köszi lányok, amit a vitaminokról írtok nekem! Ha már témánál vagyunk, akkor tényleg okozhat szorulást a sok vas! Mert,ha már így összejöttünk, elárulom nyíltan, hogy szerintem ez az én görcsölésemnek titka: még a héten nem tudtam menni (bocsika), az aranyerem is elég tevékeny,ha olykor sikerál! Pedig minden reggel próbálok rostosat enni: joghurt, gabonapehely, frissen facsart narancslé... semmi...
Már amúgy is akartam segítséget kérni, csak ez annyira kényes téma nekem...De ha már idejuttotunk ki, mit csináljak még???

Bocsi a témáért!!!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Most törölném az előző hozzászólást,ha tudnám,hogy kell...

Anita
Kép
Kép
_anita_

Paga!!!!Kép Közhelyszerű, de egyszerűen lehetetlen erre mit mondani! Borzasztóan sajnálom, őszinte részvétem!!!Sok erőt kívánok Nektek!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Paga, istenem......Kép megkönnyeztelek titeket, és nem is tudok mit írni, mert erre nem lehet mit. Sok-sok erőt kívánok, és gyere, ha úgy gondolod. Itt mindenki átérzi a fájdalmadat, hidd el!!

És most nem tudok másra reagálni, ne haragudjatok! Kép

Eszti
Vendég

Paga!
Te jó ég Kép Nem találok szavakat! Nagyon sajnálom Kép Sok erőt Nektek a testi, lelkifelépüléshez!
titati

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Szép reggelt Lányok! Kép

Eszti!
De irigyellek, h rendben van Veletek minden! H jók az eredményeid, meg minden! Gratula hozzá! Mi a titkod? Örülök, h Bencéd is nagyon sokat nőtt! Kép
Varrni, nem toom mikor akarunk. Nekem mind1.Kép (Én ma már megcsinálom a jáccószőnyeget.Kép)

Remélem csak nekem, van bajom, és Alex tök jól van odabent. Az jelent valamit, h tegnap éreztem szinte egész nap, de este 1-2 rugin kívül semmit nem éreztem? Lehet az időtől?
Most megint elkapott az érzés, h látnom kell a Manóm.Kép Lehet, jövő héten megint benevezünk 4D-re.Kép

Kata!
Drukk a vizsgálathoz, és a 4D-hez! Képeket majd hozd! Kép

Otthonszülés: Inkább a korház.

Esik a hó rendesen.Kép
Aki készül valahova, gyalog, autóval, vigyázzatok nagyon! Én csak innen a 10.-ről gyönyörködök benne!

Micibear in Hunglish ferditation

One day, mikor Micimackónak nothing business nem akadt,
thinking about tenni kéne something very fontosat,
starting tehát Malackához to find out mit csinál
but Malackánál éppen akkor deserted volt the house.
So elindult hazafelé, miközben sűrűn fall of snow,
arra gondolt ott-home talán there might be any ennivaló,
hogy kimelegedjék jumping criss-cross és jó nagyokat lépett,
s a hidegre való tekintettel a sing a songba kezdett:
Minél inkább havazik, annál inkább fall of snow,
minél inkább fall of snow, annál inkább snowing,
fall of snow and snowing-ing-ing, Micimackó freezing,
fall of snow and snowing-ing-ing, Micimackó fázing.
Ismert erdei körökben such a common notion,
hogy Micimackó, mint minden bear, loves honey by nature,
and that no csak afféle pity vélemény,
határozottan PR-álom, hogy tény, tény, tény!
Ezért mikor it is cool és sűrűn fall of fehér snow,
must, hogy legyen the almáriumban conserve ennivaló,
so weel tehát télidőben Micimackó gets Hunglish,
meg-taste-l egy csupor honey alaposan fenékig.
Micimackó is my friend és gyakran chattelünk,
about the businesses, mit mind a ketten ismerünk,
és tanultunk a verse-t is, és most már by heart tudom,
ha it is cool and fall of snow, én csak sing this little song:

Pusza!

Nancsika & Alex 23+3</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Paga!

Õszintén sajnálomKép
Nagyon sok erőt, kitartást.
Engem is megsirattál.

Ildikó
vas

Paga: nagyon sajnálom Kép

cory
Budapest

Paga!
Mérhetetlenül sajnálom, ami történt.Kép Istenem. Nem tudom, mit lehet ilyenre mondani. Sajnálom. KépKépKép Kitartást, erőt kívánok Neked és az egész családodnak!

Nancsika

Kép

Kép
nancsika

Paul Eluard:
És egy mosoly

(Fordította: Somlyó György)

Az éj sohase teljes
Higgyétek el ha mondom
Mindig marad
A bánat mélyén is egy nyitott ablak
Egy ablak mely világos
Mindig marad egy álom ami virraszt
Vágy betölteni csillapítni éhség
Egy jó egy tiszta szív
Egy kitárt kéz egy nyílt baráti kéz
És figyelmes szemek
S egy élet amit meg kell osztani.
gyezsu

Paga

Nagyon sajnálom, részvétem nektek.Borzasztó nehéz lehet...
Sok erőt kívánok hogy kibírjátok ezt a talán legnehezebb időszakot az életben.
Mégegyszer...nagyon sajnálom.

Alina
Vendég

Paga!
Borzasztóan sajnálom, és nagyon sok lelki erőt kívnok nektek!

Andi

Andi
Kép
zsandi

Kedves Paga!
Ilyenkor nehéz bármit is mondani, annyira sajnáljuk!!! Kép
Gyere ha szükségét érzed, itt mindannyian várni fogjuk a híreket felőled. Kérlek meséld el mi történt, hátha az segít!

Szeretettel:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Paga,
ugyan mi még nem "találkoztunk" itt, de én is rettentően sajnálom, ami történt. Szívből kívánom, hogy egymás kezét fogva vészeljétek át ezt a nehéz időszakot, és újult erővel, kitartással folytassátok az utat, amin elindultatok.

Violetta

nadine81

Sziasztok Kép
Megjöttem a védőnőtől. Nagyon gyorsan végeztünk Kép
A Manócska jól van, végig aludt. Hallgattunk szívhangot is Kép Imádom! Kép
Sajnos van egy kis fehérje a vizeletben Kép Erre majd kell egy kontroll.
Jövő héten jön hozzánk látogatóba.

Visszaolvasok és jövök Kép

Annácska 21+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Paga!
Õszinte részvétem Kép Nagyon sajnálom, hogy meghalt a babátok Kép

Annácska 21+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Paga! Szeretettel Neked és az angyalkádnak könnyekkel küszködve: VikóKép

indianyo

Paga! Egyszerűen nem találok szavakat! Nagyon a sírással kűszködök! Sok sok erőt kívánok hogy lelkileg sikeresen átvészeld ezt a szörnyű időszakot!

KépKép
nicika

Elevit
Ma kérdeztem a védőnénit, hogy mit kell szedni és mit nem. Azt mondta az Elevitet szedjem még a télen a vitaminok miatt, de a többit elhagyhatom.

Annácska 21+3

annácska

Sziasztok, 2 hete nem olvastalak benneteket, mert parkettázás volt nálunk és már nagyon hiányoztatok, de ennyit nem tudok visszaolvasni.
Ma megyünk először 4D-s ultrahangra, már nagyon izgulunk.

Paga
Borzasztóan sajnálom ami történt, őszinte részvétem.

Scullyx
25+3

KépKép
KépKép
scullyx

Scullyx! Természetesen izgulunk érted nagyon!

KépKép
nicika

Van egy szoptatós tanfolyam várandós szülőknek. Beszéltem a lánnyal, aki szervezi, és hogy egyértelmű legyen, az ár a várandós mamákra vonatkozik, a pár ingyenesen mehet. Azt mondta, van értelme akár egyedül is menni, és nemcsak ez az időpont van, ami most fent van az oldalon, hanem ha van 4-5 érdeklődő pár, akkor akármikor indít tanfolyamot:
http://www.iboly.hu/

cory
Budapest

Nehéz most bármivel is megtörni a csendet, de úgy érzem, hgoy fontos, így én elkezdem. Ráadásul egy kényes témához szólok hozzá, ami ma korán reggel hangzott el, és az ismert események miatt nem érkezett rá reagálás. REmélem, megértitek, hogy nem érzéketlenségből szakítom meg a csendet, hanem pont azért, hogy elkezdhessük elengedni azt, akinek mennie kell. (én sem tudom még igazán, hogy is kell azt jól)

Anita! Azért is akarok gyorsan reagálni, hogy ne érezd azt, ez a téma nem helyénvaló. Amikor a pici baba jól összekakilja a pelusát, akkor nagyon boldogok vagyonk, mert tudjuk, minden rendben van. Nos, ennek felnőttként sem szabadna másként lennie, főleg, ha várandós az illető felnőtt...
1. Sajnos a vas szedése tényleg kellemetlen dolgokat produkálhat, ezért valóban nem tanácsos feleslegesen szedni, bogyós gyüümölcsök és levels zöldségek husikákkal párosítva adjáék a szükséges vasmennyiséget - egészséges esetben. Nekem muszáj szedni, mert vérszegény vagyok/lennék különben, bár most igazán rendesen eszem húst pont emiatt.
2. Ha megvan a "baj" (nálam is van néha mostanában, fura módon, korábban soha nem volt ilyen élményem), akkor tenni kell ellene valamit!
3. És akkor most jön itt néhány ötlet, ami bevált: 1. Indiában van egy rostanyag, amit vízbe/gyógyteába/gyümölcslébe kell áztatni, garantáltan és kellemesen 100 %-os hatású. Láényege: izgatja a bélbolyhokat és fellazítja az ott lerakódott bélsarat (brrr. de ronda szó). Ez kiváltható az itthon kapható lenmaggal és mindenféle korpákkal, amiket lehetőleg reggel, de bármilyen étkezéshez adagolva ajánlatos fogyasztani. Egyszerűen beleszórva az ételbe.
2. Szilvalé és szőlőlé. - esetleg szilvalekvár....
3. És ez a legtutibb és legegyszerűbb: REggel éhgyomorra langyos-kézmeleg citromos-mézes víz. Minden nap. Nemsak a székletet hozza rendbe, hanem a salakanyagokat is segíti távozni a szervezetből folyamatosan, tehát a hízás elkerülésében és "kijavításában" is segít, ezen kívül garantált immunerősítő.

Végül: Azokon a napokon, amikor már néhány nap kihagyás után az ember sírva csücsül a vécén, ajánlom a langyos vizes beöntést. A kórházakban is ezt alkalmazzák műtétek után pont a kíméletessége miatt, garantáltan vegyszermentes és tényleg segít. Mondjuk tényleg csak a kritikus estekre, hogy ne legyen belőle aranyér meg vérzés, mert nem jó a szervezetet hozzászoktatni a segítséghez...

Ja, és még egy fontos dolog, ami nekem a "keresztem": nem iszunk eleget!!!! pedig ez is oka annak, hogy mindenféle bajaink vannak! Például a kálcium-oxalát (homok) a vizeletben, amitől nekem fáj a pocakom... no meg a kemény székletnbél is ludas lehet...

Remélem, valami ezek közül Neked is beválik!

Mindenkinek kívánok minden jót, szépet, erőt és egész-séget!

Szeretettel: Vikó

indianyo

Paga!
Nagyon sajnálom!
Nagyon sok erőt kívánok!!!
Becsi
becsi
Iklad

Paga
Nagyon sajnálom. Sok kitartást és erőt kívánok neked.

Szilvi és Katababa
szisz2

Mariannka,
mi az a pyelontágulat? Valami nagyon nem jó? Mert úgy hangzik...

Szelivi,
párod még hezitál, hogy bemenjen-e veled, vagy már eldöntötte, hogy nem? Nálunk is hasonló a helyzet. Azt mondta még nem tudja. De én úgy nem akarom beráncigálni, hogy ő nem akarja igazán. Rábízom. Persze jó lenne, meg minden, de ha még pl. előtte héten sem érzi úgy, hogy pl.: "Mindenképpen benn akarok lenni, nem hagyom ki, nagyon várom, stb", akkor inkább ne. Szóval ha van bármi apró dolog is, ami visszatartja, akkor ne. Nehogy rosszul süljön el. Nem attól félek, hogy megundorodik, vagy valami hasonló, hanem úgy egyáltalán. Sok férfi tényleg nem tudja pontosan (sokszor még mi nők sem..), hogy milyen is egy szülés, nehogy negatív élményként élje meg. Szóval én még várok a végéig. Talán ha nő a pocak, látja/érzi mozogni, akkor szép lassan beleéli magát. De inkább várok az uccsó pillanatig. Tényleg, azt, hogy esetleg apás szülés lesz, mennyivel előtte kell bejelenteni? Vagy kell egyáltalán szólni?

Annácska,
örülök, hogy rendben talált titeket a védőnéni. Az, hogy fehérje van a vizeletben, mekkora gond? Mivel lehet majd kezelni, ha esetleg nem ürül?

Angi,
nekem is fáj a derekam. Jó pár hete éreztem először, de most már egyre jobban. Néha azért elviselhető, de van, hogy mindegy: állok, ülök, fekszek, vagy sétálok.. Rossz. Pedig nekem sosem volt problémám ilyen dolgokban..

Nadine 19+0

nadine81

Anita, Vikó
Erre a problémára nagyon egyszerű megoldást tudok. Nekem legalábbis bevállt. Ez pedig nem más mint a savanyúkáposzta. Nekem is volt ezzel problémám, de mióta ezt eszem azóta semmi baj. Persze az sem mellékes, hogy még egészséges is.

Szilvi
27+3

Szilvi és Katababa
szisz2

Jaj, még egy dolog eszembe jutott a nehézségekről...
Olaszországban a kisbabóknak, akik már nem tejecskén élnek, a napi egy kivi ajánlatos (kipróbáltan hatásos), s ebben ráadásul hatalmas mennyiséggű C-vitamin is van.

Vikó

indianyo

Szilvi, Anita, Vikó:
nekem is a savanyú káposzta vált be. Nme kell belőle sok, csak pár falat, és megvan a hatása...

Titati 30+0
titati

Viki: a kivi allergizál, én magyar babának tuti nem adnám 1 éves kor alatt.

cory
Budapest

Köszönöm lányok, kimerítő volt a segítség! A savanyúkáposztát kipróbálom (ez még tényleg kimaradt)!
Tényleg sajnálom,rosszkor küldtem el ezt a hozzászólást...

Anita
Kép
Kép
_anita_

Aha, köszi, Cory Kép, nem tudtam, érdekes, Olaszországban teljesen általános a dolog, igaz, ott is csak akkor, ha már nem szopik a baba (aqddig meg gondolom, nem is nagoyn van szüksége ilyen pótszerekre).

JA, a tenapi otthonszülésnél nem voltam elég egyértelmű, legalábbis a ma reggeli írásodból erre következtetek: teljesen egyetértettem veled... csak próbáltam ironizálni az ilyen fura helyzeten Kép

Vikó

indianyo

Nadine
Az én férjem is így volt vele, hogy az első gyereknél végig azt mondogatta, hogy hát még nem tudja, hogy bejön-e vagy sem. Én meg nem is erőltettem, de nagyon szerettem volna ha bejön. Aztán szülés előtt 1 hónappal közölte, hogy akkor bent akar lenni. És nem bánta meg. Az a pillanat amikor a babó megszületik meg elvághatja a köldökzsinórt azt mondta hogy az felejthetetlen. A másodiknál már nem volt kérdéses a dolog. Most meg már full rutinosan bent lesz.
Egyébként is a fejnél állnak, tehát nem is kell nekik mindent látni csak amit ők is akarnak.
Szóval nem kell erőltetni, ki fog az alakulni. Esetleg segíthet a dologban, ha van olyan ismerősötök aki már volt bent szülésnél és mondjuk azzal elbeszélget.
Nálunk Apa még a dokimtól is megkérdezte, hogy mi a véleménye az apás szülésről, ő persze nagyban helyeselte. Egyébként meg amikor szülésre került a sor akkor rájött, hogy hat lóval sem lehetne kint tartani a szülőszoba előtt.
Na ez jó hosszúra sikerült, bocsi.

Otthonszülés: Én még most a 3.-al sem merném bevállalni.

Szilvi és Katababa
szisz2

Viko: Olaszországban némileg őshonos a kivi, rájuk valszeg máshogy hat rájuk, mint ránk.

cory
Budapest

Paga!

Részvétem! Nagyon, nagyon nehéz leht most Nktek.
Reméljük az idő haladtával valamelyest enyhül majd a fájdalmatok.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Szisz,
köszönöm! Kép Nem baj, hogy hosszú lett! Ha időd engedi, ne kímélj minket! Kép Azt már én is fejtegettem neki, hogy ne aggódjon, nem premier plánban kell végignéznie, hogy mi folyik odalent, hanem az a lényeg, hogy ott van velem, fogja a kezem, bíztat, hasonlók. Meglátjuk. Ahogy haladnak a hetek, hónapok, kialakul majd valami. Valahogy majd lesz. Úgy még sosem volt, hogy sehogy! Kép

Nadine

nadine81

Viko: és még valami. Sajnos itthon is vannak nagyon általános dolgok, amik árthatnak a babának Kép Pl csuklásra citromlevet adni.

cory
Budapest

Cory: de a citromlére csak azt mondják 1-2 cseppet, hogy az íze iatt meglepődjön... az is árthat? És ha igen milyen módon?
titati

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?