Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Most sikerült végigolvasnom az egész napi termést. Jó aktívak vagytok. Kép

1/2 óra múlva végzek a melóhelyen, utána egyetem 7-ig, majd fogorvos 1/2 8-tól. Szép kilátások. Kép

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Tünde, Indianyó, köszönöm ezt is! A végére totál profi leszek!
Kép
Most megyek, foglalkozom kicsit a párommal is.. Harmadik hete itthon van szegény, mert eltörött a kisujja. Kapus a lelkem, ráesett a kezére. Ilyenkor neki nem számít semmi, csak a labda! Akkorákat tudnak repülni utána basszus (bocsi..) el se hiszem! Szóval most pihi van. Két éve a bokáját törte, akkor jobban szívott. Igaz, hogy ez "csak" egy kisujj, de ahhoz épp elég, hogy a munkáját ne tudja elvégezni. A sínt ugyan már levették, de mozdítani még nem tudja.. Kép Szóval most felvidítom kicsit, megnézzük az Üvegtigrist, az a kedvence! Este jövök még, jók legyetek!Kép

Nadine

nadine81

Titati: Mert arról írok,hogy milyen jót pihiztem, míg te húzod az igátKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita
Legalább Te pihentél Kép Én most jól bírom egyébként. Tegnap szenvedtem kicsit: hazaértem, vacsiztam, és 6-kor leragadt a szemem....persze lánykám pont akkor akart karácsonyfadíszeket készíteni, meg angyalkát és télapót átrajzoltatni velem egy könyvből Kép

Na indulok is haza lassan..
Sziasztok Kép
Titati
titati

Sziasztok!

Azért nem vagyok mert tanulok, meg görcsölök is picit. gondolom a front miatt, mert babaó se aludt még fél óránál többetKép ÁLlandóan rugdos.

Indianyó kösz a cukorkás célzást, épp azt eszekKép

Puszka

Zsu
24+2

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Titati
kb 3 hete kaptam meg a csillagomat.

Bartika
Elküldenéd nekem is a recepteket? szisz2@easymail.hu

Zenehallgatás szülés közben? A szülőszobán szólt a zene egész nap, de valahogy nem is figyeltem rá vajúdás alatt, csak miután már nyugi volt, túl voltam mindenen akkor tűnt fel.
Egyébként Tünde igazad van, én is szinte csak Apa hangját akartam hallani. A doki mindig mondta, hogy mi van Apa meg közvetített. Kép És ez olyan jó volt így.

Vikó
Ugye Te mondtad, hogy tudsz kötött tehenet? KépElmondanád hogy kell csinálni?

Szilvi
27+2

Szilvi és Katababa
szisz2

ZsuKép Én nem céloztam semmire... csak szrettem volna megnyugtatni mindenkit, aki gyorsabban gyarapszik súlyilag, mint azt ideálisnak gondolná, Hogy ez egyéni és sebaj! Egyél csak cukorkát, ha azt kívánod! Azt azért érdemes figyelni, hogy ne menjen a dolog túlzásba Kép(Tegnap én benyomtam 3 darab kockacukrot, mert megőrülési határon voltam, annyira kívántam az édességet) Szóval én is rosszalkodom néha Kép

Eza görcsölés ma nagyon általános lett itt a mamik között Kép Úgy látszik, tényleg front lesz.

Azért pihengessél is, a lakás miatt se szomorkodjál! Csak ne add fel a hitet és - fú, ez annyira elcsépelten hangzik, te tényleg igaz - pozitív gondolkodás! (Nekünk is csak albérletünk van, ráadásul évente költözni kell belőle, és még egy szörnyeteg anyós is van benne - szóval így állunk, de majd lesz ez még másképp is) Kép

KépKépKépKép Neked.

Vikó

indianyo

No akkor álljon itt a tehén kötésének leírása: tekintve, hogy ezt a WAldorf-iskolában a gyerekek is kötik, a lustakötést (minden sorban sima szemek) alkalmazunk. Szelivi, ha foltos tehenet szeretnél, akkro ajánlom inkább a harisnyakötést (színén sima, visszáján fordított) egy színűvel, és a foltokat külön tetszés szerinti formára megkötve tuólag rávarrni. Én így csinálnám, mert utálom a komplikált több színű dolgokat, túl sok figyelmet vesz el, és az öröm meg kevesebb lesz.
Eredetileg vastag gyapjúfonalból készül, hgoy a gyerekeknek könnyebb legyen kötni, de én ma már mindenféle, egészen vékony fonalakat is használok.

MAjd mindjárt küldöm a leírást is, kb. egy órája jöttem rá, hogy nem találom, most ugyan máér megvan, de nagyon elfáradtam, úgyhogy egy kis pihi után begépelem. Addig is tsókok!

V.

indianyo

Anita: Érdekes, hogy az Elevitben együtt van a vas és a magnézium, akkor hogy szívódnak fel?
Én calciumot, magnéziumot és vas+folsavat szedek külön-külön.
Én mind a két terhességnél kb. 20kg-ot híztam, akkor most sem lesz másképp??KépKép

Mariannka: Remélem a fogorvos nem fog fájni!!
Most már nekem is el kellene mennem ellenőrzésre, valahogy nincs rá időm (kifogás..)Kép

Szilvi: Nálunk is az orvos mondta az instruciókat, Apa meg bíztatott, lihegett Kép velem, mondta, hogy mi történik stb. persze kék zöld volt másnap a keze több helyen, úgyhogy ő is kivette a részét rendesenKépKép

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Most kerültem géphez, mindjárt visszaolvasok.
Angi, nekem is tegnap lett meg a cukorterhelés eredménye, nekem 5,3 lett, a tiéd is tök jó. Szerencsére a vérkép is tök ok, vizelet is. Mondta is a doki, hogy szemtelenül jók a leleteim, még egy kis vashiányt sem produkálok! Azért örültem neki! Kép Kép
Anita, én csak elevitet szedek, sosem szedtem mást mellé. És nincs vashiányom. Most a vádligörcsökre szedek Calciumot és Magnéziumot, aztán slussz.

Amúgy ronda front van, én délelőtt voltam kómás, 8-kor visszaaludtam (ÉN!!!!), és 10-ig húztam. Minifiam is visszafogott, néha-néha fordult egyet, aztán szerintem ő is kómásan alszik. Kép Pici drágám, imádom. Kép

Tegnap az UH-on megint nagyon aktív volt, a lábát tolta be a szájába folyamatosan, néha lerúgta a saját fejét, és egy hét alatt 25 dkg-ot hízott, szóval már 1100 gram. Kép Kééééééééééész! Kép
Ja, és mivel ennyire nincs semmi probléma, ezért a 4 hét helyett 6 hét múlva, január elején lesz a következő találka dokibácsival. Juhéééé!! Kép

Na, most meg visszaolvasok és jövök még!

Eszti és Bence
27+0
Vendég

Tünde: ezen már én is gondolkodtam, ezért az elevitet az vassal együtt veszem beKép(a mg nem olyan sok az elvitben)
Remélem, most nem hízol annyit, mert akkor én is annyira megyek felKép (kb.egy ütemben nő eddig a súlyunk,ahogy láttam)

Fogorvoshoz tessék menni!!! Szülés után nem lesz rá idő! Januárban én is átnézetem megint!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Kötött tehén

40 szemmel kezdjük, 12 sort kötünk, majd mindkét oldalon 7-7 szemet lekötünk. Ez lesz a hátsó fertály. Most a pocakhoz 16 sort kötünk, majd a mellső lábakhoz mindkét oldalon 7-7 szemet felveszünk és 12 sort kötünk. Most a nyaki részhez 7 szemet mindkét oldalon lekötünk, majd 2 sort kötünk. Msot fogyasztva kötünk tovább, azaz minden 2. sorban mindkét oldalon 1-1 szemet fogunk fogasztani, összesen négyszer. Ekkor a 18 szemmel elkezdjük a fejet kötni, ehhez kell majd a 2. és 4. sorban 1-1 szemet a széleken szaporítani (22 szem), majd 2 sort kötünk. Ez után a 2. és 4. sorban 1-1 szemet fogyasztunk, majd a maradék 18 szemet lekötjük.
ez így elsőre lehet, hogy bonyolult, de a valóságban nagyon egyszerű megkötni.
Összeállítás: zsákvarró tűvel az eredeti fonallal elkezdjük összevarrni a fenekénél (gerincénél félbehajtva), majd a fejet+mellső lábakat és a hátsó lábakat is. A pocak nyitva marad, innen kezdjük el kitömni. Javaslom a nyers gyapjút, ezzel lehet rugalmasan tömni, de a pamut és vatta is jó hozzá. Szivacstörmelék csak akkor, ha nagyon apró. Ha jó formásra kitömtük, akkor érdemes egy kis bojtos farkincát rávarrni. Következik a fül: 5 szemmel kezdünk, 7 sor kötés után a 2. és 3. szemet minden sorban összekötjük, amíg elfogynak a szemek. Fontos: Amikor a füleket rávarrjátok, előtte nézzetek meg egy tehenet! Nem viccelek, itt szoktuk a dolgot elszúrni, nem mindegy, hogy hol és hogyan állnak a fülek! A szarvhoz én egy megfelelő hosszúságú ( ezt is a tehén megszemlélése és a kötés nagysága alapján, arányosan kell venni, ez egyénenként változik) drótot a kitömött fejen átszúrunk, majd a kiálló részekett beragasztózva először egy kis gyapjúval/vattával/fonallal betekerjük, utána pedig egy filcdarabbal vagy vastag szövet/bőrdarabbal betekerjük, a szarvakat a fejhez egy vékony cérnával odaöltögetjük, hogy stabil legyen. Ha harisnyakötéssel kötöttetek, akkor lehet rá foltokat is hímezni/vagy varrni előzetesen megkötött darabokból. Ez el is maradhat.

No akkor ezt most elküldöm, szóljatok, hogy mennyire világos! Ne riasszon el az, hgoy nehéznek tűnik, az összeállítása ugyan időuigényes, de a kötés nagyon egyszerű (3-os waldorfos gyerekek simán megcsinálják).

Sok sikert! majd próbálok rajzot küldeni, esetleg, ha sikerül a pocakomat észhez téríteni, személyesen is, meg is tudom mutatni.

Vikó

indianyo

Anita: nagyon jól megfogalmaztad azt, amit én is érzek az otthonszülőkkel kapcsolatban (bár nem láttam a tegnapi műsort). Úgy beszélnek, mintha csak otthon lehetne háborítatlanul, nőként szülni, pedig ez nem igaz! Másrészt meg ne beszéljenek úgy, mintha mindenki tudatlan lenne, aki kórházba megy szülni! Biztos van olyan is, de ne vonjanak már össze velük!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Jó estét mindenkinek!

Annácska: Szia ! Gratulálokígy utólag is a jó eredménykhez, látod mondtuk neked hogy minden rendben lesz veletek!!!

Angi: Köszi a dícséretet! Mi újság az eredményekkel?

Tünde: Nagyon is lehet hogy egyszerre fogunk lebabázni!! Utolsó mensid 05.11.-én volt ugye?

Eszti: Neked is jó nagy a babócád! gratulálok hozzá jó nagyot hízott 1 hét alatt!Én is csak elevitet szedek 1 héten 2-szer kb és nekem sincs vas hiányom, vádligörcsre pedig Magne B-t.

A.
Vendég

Angi:Közben olvastam ám az eredményedet, örülök hogy jó lett a cukrod, a vashiányon ne idegeskedj, ha szeded a vasat hamar be tudod állítani.
Vendég

Naaa, visszaolvastam.

Már megint mennyi csini pocifotó....Kép Titati, Rita, csinik vagytok. Titati, hihetetlen, hogy így tartod a súlyod, gratulálok! Csak poci, semmi felesleg! Kép

Vok, nyugi ezzel a diéta parával! Nekem volt egy hónap, amikor 4 kg-ot híztam, rám is furcsán nézett a védőnő, láttam rajta, hogy nem hiszi el, hogy nem zabálok, nem eszem édességet......és azóta sem híztam többet, viszont akkor nagyon sokat nőtt a picifiam. Szóval ahogy már itt többen is írták, annyira egyedi, hogy kinek mikor mennyi súly jön föl. A toxémiától sem kell megijedni, állítólag a sok fehérje segít ennek elkerülésében. Ha szereted a tejtermékeket, egyél sokat belőlük, azok még nasinak is jók. Én túróba szoktam gyümiket tenni, esetleg pici mézet, és nagyon fincsik. Akár vacsira, akár délelőtt. A husikat én sózom, de tengerivel, és sokkal kevesebbet, mint régebben. A cukrot én is kerülöm, ha muszáj, pici mézet használok.

Amúgy megértelek, én is azt hittem, hogy a babaváráskor majd nem kell figyelnem, és kicsit élhetek kívánósságomnak......Kép Aztán az van, hogy soha jobban nem figyeltem a kajálásra....Kép

Na de nem kell szomorkodni, hiszen a baba jól van, és ez a legfontosabb!!! Kép

Nancsi, gratula a lakáshoz!!! Kép
Mikor varrunk megint????? Kép

Vikó, nekem is van ilyen, hogy marhára kívánom az édeset. Szerencsém van: imádom a mézet magában, szóval ilyenkor kisurranok a konyhába, és leküldök egy-két kanál mézet......Kép Kép Kép
Vendég

Eszti! Még hogy nekem lesz nagy babám... Úristen, kis vasgyúró Bence, nem semmi kis súlya lesz,ha így folytatjaKép (UH szerint is egyezik a kora?)
(Kár,hogy az én dokim nem tud, súlyt mondani!) Szupi,hogy ennyire egészséges vagy! Te aludtál még reggel??? Akkor ma elmaradt a torna?
Akkor szerintetek mit hagyjak el, az elevitet meg a folsavat pl.?

Lassan készülődök a mamitornára... (nincs sok kedvem,de muszáj)!

Puszkó: Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Eszti,
gratula a nagyon jó eredményekhez! Kép

Otthonszülés: soha! Egyáltalán nem tudom milyen szülni, mert még nem szültem. De ha eljön az ideje, akkor mindenképpen legyen a pár méteres sugarú körömben orvos és/vagy szülésznő és műszerek! Lehet, hogy idegen a hely meg az emberek, de kellő felkészüléssel mindennel meg lehet barátkozni. Remélhetőleg sikerül segítőkész egészségügyi dolgozót kifogni. Ne adódjon senkinek semmi probléma, de ha mégis, akkor majd gyors pakolni és indulás a kórházba?! Ha egy baba világrajövetelekor baj van, akkor minden perc számít. Van, hogy percek alatt kell dönteni a császárról vagy mondjuk percek múlva már pont hogy a műtőben kellene lenni.. Én ráadásul (és gondolom nem vagyok egyedül) nem öt percre lakom a kórháztól. De ha ugyanabban a városban is lenne, akkor sem választanám az otthonszülést. Lehet, hogy vannak pontosan e célokra szakosodott szülésznők vagy dúlák, vagy mittomén kik, akik biztosan értenek a szakmájukhoz és tapasztalatuk is van, de én a kórház és az ott dolgozó emberek segítségét, közelségét nem cserélném el semmire. Még ha az a saját otthonom is. De ez csak az én véleményem. Nem szólom le azokat a kismamákat sem, akik másképp gondolkodnak, de akkor ők se tegyék ugyanezt velünk! Punktum! Kép

Nadine

nadine81

Bocsi, ha nagyon kitörtem, de ez van.Kép

nadine81

Anita, nem tudom, mert szerintem ez is egyénfüggő, hogy ki mennyi plusz anyagot szedjen. Ha a dokidban bízol, akkor csináld úgy, ahogy ő mondja. Ártani nem árt, az biztos!!! Kép
UH szerint pontosan megfelel Bence mérete a korának. Amúgy szerintem elcsodálkoznál, ha tudnád, hogy Boti mekkora!!! Kép Lehet, hogy ő már a másfél kiló felé kacsintgat.....Kép
Tényleg: fogsz olyan szexi harisnyát venni, mint Titatié??? Kép

Amúgy sem mentem volna ma tornára, mert vártam szállítókat, és csak annyit tudtak mondani, hogy majd valamikor délelőtt, persze ebből fél 12 lett, szóval nyugodtan mehettem volna tornára.....na mindegy....
Vendég

Ja és én csak Elevitet "szedek", azt is néha elsumákolom Kép, bár jó lenne valmi rendszert csinálni belőle. Alapvetően az a problémám (már gyerekkorom óta), hogy a "nagyobb" gyógyszereket nem tudom bevenni. Pici koromban nagy sírás-rívás volt, ha be kellett szedni valamit. Kész tortúra volt. És még most is ott tartok, hogy pl. egy Algopyrint is négyfelé kell törnöm, hogy lemenjen. De azt is csak akkor veszek be, ha iszonyatosan hasogat a fejem. Amúgy inkább mással próbálom kikúrálni magam.
Az Elevitet is félbe töröm, de akkor is csak valami szénsavassal nyelem. Egyszerűen az idegesít, hogy érzem ahogy gurul le, vagy valami hasonló. Nehéz elmondani/megfogalmazni. Volt már, hogy visszajött. Bocsika. Nem rókamókával, csak úgy. De az is rossz volt.
Szóval bogyó szempontjából velem nagyon nehéz...

nadine81

Anita! a folsavat a babódért szeded! Az elevitet nemtom, én csak a kötelezőket szedem, semmi plusz. Mondjuk elsősorban a fogantatás előtti időkben ill, a terhesség eléső trimeszterében fontos, ekkor lehet a nyitott gerinc és agyelégtelenség (ez utóbbit angolból fordítotttam,nem biztos, hogy így hívják)megelőzésére használni, de később is javasolt. Mind a kettőt semmiképpen, ha szedsz más vitaminokat, akkor elevitet ne, mert pl. folsav és egyéb b-vitaminok túzott mennyisége kéros lehet. No ezt mondja az okos könyv, én nem nmondok semmit, mert nem értek hozzá. De én csak vas-folsav és hasfájásra magne b6-ot szedek, az első kettő egyben van, de külön kell szedni a magne b6-ot, mert a vas nem szívódik fel különben.

PuszKép

Ja, most ettem egy kis mazsolát az édességkívánás miatt, de nme jött be. Túl édes Kép MAradok a joghurtoknál.

Vikó

indianyo

Ja, a vitaminokhoz még annyit, hogy az sem mindegy, hogy milyenek a táplálkozási szokásaid... pl. a vas csak állati zsírokban oldódik, így hiába is szedné az embör lánya, ha vega...

Én csak kapkodom a fejem... Nekem ilyeneket egyáltalán nem mondanak: mármint súly meg idő... ezeket a csodamozis UH-kon tudjátok meg? Mert a sima UH leleten ilyenek nincsenek, csak petezsák, meg koponya, meg ülőmagasság... Kép Milyen érdekes lehet! Na majd írok a Jézusnak levelet, hogy intézkedjen Kép

Van, akinek az lenne frusztráló, ha kórházi körülmények között szülne, másw meg végigaggódná az egészet, ha otthon kellene (anyukának nem volt választása, nem ért ide a mentő, amikopr öcsike jött....) Az a lényeg, hogy biztonságban érezzem magam, bárhol is van a dolog, szerintem, és ebben sincs két egyforma ember. No, ezért (is) nem nézek én ilye tóksókat, mert csak felbosszantom magam, amikor jól megmondják a frankót Kép

Vikó

indianyo

Vikó, nekem a súlyt és az időt is a normál, szokásos Uh-on mondja a dokibácsi. Szóval ezek az adatok nemcsak a csoda 4D-n vannak. Kép

Köszi, Nadine.

Ja, otthonszülés: húúúú, de sok totál problémamentes terhesség végződött problémás szüléssel, erről tudnék mesélni. Ilyen esetekben pedig percek is számítanak.....és ma már tényleg egyre több kórházban van lehetőség nem kórházas, hanem barátságos légkörben szülni. És kíváncsi lennék, hogy egy problémás otthonszülésnél mit csinálnak.........
Vendég

Jaj, Eszti, akkor én ezekszerint Nem normál, szokásos doktoroknál voltam eddig Kép mer nekem ilyeneket sose mondanak... igaz, legutóbb semmit se mondtak, csak jól leszúrtak, hgoy milyen anya az olyan, aki nem érzi a gyerekének a mozgását a 21. héren....

Én 10 évvel ezelőtt még simán bevállaltam volta egy otthonszülést - persze az az otthontól és a férjtől is erősen függ!!! De ma, ennyi idősen nem merném, nem azért, mert félek a szüléstől, de ha mégos valami gáz lenne, akkor soha nem tudnék megbocsájtani magamnak Kép Viszont látok nagyon sok olyan emberkét, ahol ez volt a legtökéletesebb választás.

Az eredményeidhez gratulálok! Így is kell ennek lenni! semmi nyavalya Kép

Vikó

indianyo

No, megyek, bekérecccckedni a drága jó szüleimhez egy kis megasztárra... no meg akkor mér megnézem a feleségeket is, bár már láttam, de jó mégegyszer... nem árt tanulni a trükköket kétségbeesés esetére Kép

szép estét mindenkinek! állítólag ma reggel mínusz 10 volt, vigyázzatok magatokra, dolgozó-iskolás anyókák!

Vikó

indianyo

<font color="119911">Sziasztok,
én ma kihagytam az angolt. Helyette a szomszéd kismamival dumcsiztam, meg festegettünk neki képkereteket. Jól elment az idő. Kép
Felhívtam dokimat, holnap mennem kell hozzá, mert meg akarja nézni a vérképet és a vasra mondta, hogy az jó alacsony. Na, majd kapok rá valamit.
Eszti,
szépen alakul ez a Bencuska. Legyen is kis vasgyúró csávó!!! Akkor most januárig nem lesz babamozi? Nehéz lesz kibírni.
Anita,
én is olvastam a Barátnőim a terhességről! Olyan jó volt. Ezt a súly dolgot is olvastam, de ez nem biztos, hogy tényleg így van mindenkinél. A patikában én is mindig ott szoktam hagyni egy csomó zsét. Jól tetted, hogy pihiztél!
Kata,
kívánom, hogy Te jobban bírd a holnapi vizsgálatot, mint én. A 4D-re jó mozizást! Majd írj!
Indianyu,
Te vagy itt a kis megnyugtató tyúkanyó. Kép Egyébként nekem is mindig mond a doki babasúlyt.

Otthonszülés: én nem tenném. Ennyi.
Angi</font>
angi79

Sziasztok Lányok!

Vikó!
Köszönöm szépen a leírást. Szombaton vége az utolsó vizsgámnak is. Utána veszek fekete és fehér pamutot és kötök!

Otthonszülés:
Erről mindig az jut eszembe, amikor még a Havannán laktunk. Volt ott egy nő, negyven körüli, igaz a második gyermekét várta. Az egész terhessége alatt nem volt orvosnál, csak egy gyülekezetes orvostanhallgató társa állapította meg, hogy terhes. Otthon szült, emlékszem kamerát kértek kölcsön, meg fényképeztek halálra. Aztán mindenkinek mutogatták a képeket. Ja, és a gyerekről nem csináltak képet, mert azt majd a gyerek eldönti, ha akar magáról képet. Így a film (amit a házban többekre is rátukmáltak) nagytotálban mutatja, ahogy kezdődik kibújni a baba, meg ahogy kenegetik az alsó fertályát a nőnek krémmel, meg a végén, ahogy zuhanyozik. A végére egyébként megérkezett egy nőgyógyász ismerősük, akit a végén kivágtak az orvosi kamarából. Azt hiszem ez akkoriban még a tévében is ment.
Egyébként az egész nő egy kicsit furán volt vallásos. Emlékszem, hogy a nagyobbik gyerekre dőlt rá egy nagy vasajtó és nem nyúltak érte elkapni, mert majd Isten megmenti. A párom lökte onnan a gyereket, különben összecsapja az ajtó. Ja, és télen a levegőztetés: felöltöztették a gyereket és kizárták az erkélyre. Az egész ház hallotta, ahogy bömböl, de hát egy órát kell télen is levegőztetni.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

<font color="119911">Hú Livi ez nem semmi, ez a történet!
Jó kötögetést! Mit csinálsz majd?</font>
angi79

Azért szerintem az otthonszülést is két részre kell osztani. Van a szaksegítséggel való otthonszülés, én ezt alapvetően támogatom. Mármint én nem tenném (leginkább mert alapvetően lusta vagyok, és előtte tuti komolyat kéne takarítani :D), de ha valakit ez nyugtat meg, tegye. De csak normális háttérkórházzal, orvossal tenném. Ha be kell menni, legyen aki várja az embert.
A másik a "magányos" otthonszülés, mikor nincs se bába, szülésznő se orvos se senki hozzáértő. Na, ez szerintem felelőtlenség!
cory

cory
Budapest

Jó éjt Mindenkinek!
Kép
Nadine 18+6

nadine81

Sziasztok!

Hááát, ma is volt téma bőven. Kép

Köszönöm a megnyugtató szavakat. Teljesen megnyugodtam és nagyon hálás vagyok mindenkinek! Sokat segítettetek! Kép Sokkal megnyugatatóbbak vagytok, mint az anyukám. Õ már 3 hóapja azzal nyaggat, hogy milyen sokat szedek fel... Kép Szóval lehet, hogy ez is közrejátszott a pánikomon. Kép Viszont belátom, hogy nem kell annyi édesség, maradok a joghurtnál. Kép Meg a kevésbbé hízlaló kajáknál. Kép És sokkal jobban is érzem magam. Kép

Otthon szülés: nem bírnám. Ehhez túlságosan félős vagyok és szeretem kibiztosítani magam. Kép Inkább a kórház, minthogy valami közbejöjjön. Kép

Angi! Ne aggódj a vas miatt. Előferdül. Kép Kapsz rá bogyót és rendberak. Kép Hova mész a dokihoz?

További jó estét mindenkinek! Kép

Eszter
19+3

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Túléltem a fogorvost, és az egyetemet is. Kép A fogorvosnál nem fájt semmi, és ezért hálás vagyok.

Otthonszülés: én most nem tenném. Első babánál különösen nem. Vannak előnyök és hátrányok pro és kontra, de az orvos mégsem dúla. Persze mindenki a saját lelkének megfelelően cselekszik.

Hétfőn megyek megint fogorvoshoz, és előtte vagy utána UH-ra is a pyelontágulat miatt. Már most parázok, ha rágondolok. Kép

Kellemes estét.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

AngiKép Tyúkanyó Kép ez jó! (azt is tudok kötni Kép Azért a pasimnak nem mondom ezt a tyúkanyó-dolgot, mert mindig azért panaszkodik, hogy olyan független vagyok és túlságosan is szeretek egyedül is lenni Kép Ja, hogy megnyugtató, az nagyon rendben vanKép Kép

Jól van, Eszter! Hát igen, egy "jószándékú" anyát várandósan és ifjú mamócaként a közelben tudni nagyobb veszélyt jelent, mint egy hurrikán, ha az embör önbecsüléséről van szó Kép

Sajnos nekem továbbra sem javul a pocakom, ez már egészen elszomorító! Most már egy hete lesz ez az ágyikó-dolog... Nem is volt kedvem a feleségeket nézni Kép

Cory, az is eszembe jutott, hogy mondjuk mit is csinálnál Te a már meglévő babókkal, míg az legújabb csemete a világra készül kies otthonodban... Takarítás-ügyben kezet foghatunk... Kép

Szelivi, akkor ez volt a lakótelepi közösségi tévé egyik adása Kép Brrr... Azért vannak dolgok ezen a világon!

Ugye hivatalból a 20. heti genetikai UH után már csak a 36.héten küldenek? Szóval addig, ha én szeretném látni, hogy minden rendben (no meg hogy mekkora a súly irgum-burgum), akkor önálló akcióra lesz szükség?

Mariannka, remélem, rendben volt a fogorvosi randid! Nekem szeptemberben volt egy hónapos gyökérkezelés műűsoron, ordítós-fájdalmas, és még abban se voltunk biztosak, hgoy jó fogat kezelünk, mert ugye ilyenkor egy fogorvos se akar röntgenezni... Szóval most Neked nincs könnnyű dolgod (egyetem, fogorvos, munka)

Nadine, te már most profi vagy!Kép CSak mi hosszabb ideje használjuk a kompjútört KépKépKép

No, aki megy szundítani, annak jójcakát, mi még egy kicsit kukorékolunk ( ill. kotkodáluunk KépKépKép

Indianyó

indianyo

Viko: én ugyanúgy kölcsönadnám őket, mint a kórházi szüléskor. Szerintem nem nekikvaló látvány egy szülés. Kicsik még hozzá.

Mariannka: a Szent Imrébe vihetsz magaddal dúlát.

cory
Budapest

Viko: nekem volt a 30. hét körül is uh-om.

cory
Budapest

Persze, Cory, ironikusnak szántam a csemetékről a megjegyzést Kép Azt gonodlom, hgoy aki ott azon a lakótelepen mutogatta fűnek-fának az alfelét szülés közben, az a gyerekeit se küldené el otthonról... Persze, én tényleg szépnek és életszerűnek gondolom az otthonszülést, no de azért egy bizonyos határon belül...
És Te kérted, hogy legyen UH, vagy a doktor küldött? És hogy bírod most a két gyerek mellett a várandósságot? Azt gondolom, hogy az lehet az igazi nehézség, hogy ők is megkapják a mamiból mindazt, amire szükségük van, apa is, no meg te is az új babócával... Én még ezt elképzelhetetlennek tartom, bár már jár rajta az eszem egy hete Kép

indianyo

Sziasztok!

Szerencsére én se nézek tévét Kép Szerintem ezekben a műsorokban direkt sarkítják a dolgokat, hogy borzolják a kedélyeket. És azt is hallottam már benfentesektől, hogy betanult szerepeket játszanak a megszólalók. Szóval én is készítettem szüléstervet, de csak jobb híján hívtam annak (A fejléce az volt, hogy Így szeretnék szülni), és ugyan határozott elképzelések voltak benne, de inkább a hozzáállásomat mutatta be. Kükdözgettem már itt a topikon, de ha vannak újak, akik kiváncsiak rá, szívesen elküldöm a megvalósulás leírásával együtt Kép

Igen, én vittem zenéket: Bach: Brandenburgi versenyek az Il Gardino Armonico előadásában (korhű hangszereken) szólt alapvetően, de volt Bach: Magnificat - Vivaldi: Beatus vir, meg Vent D'Est is. Én leginkább egyedül voltam vajúdás alatt (mert erre volt szükségem), alapvetően nem a zenére koncentráltam, de hallottam és biztosan hatással volt rám. (És szerintem Katára is.) Egyébként a vajúdásból mindig az jut eszembe elsőnek, ahogy a kádban ülök a mécsesfényben (mert hogy mécsest is vittem...), és szól ez a gyönyörű zene. Egyszer olvastam egy hsz-t, amire már akartam írni: ne túlélni akarjátok a szülést, hanem megélni. Thai chin sokat beszélgettünk róla anno: micsoda hatalmas erők dolgoznak azért, hogy a baba megszülessen! Ha ezt a szemléletet tesszük magunkévá, akkor a fájásoknak nem ellenállunk, hanem átengedjük őket a testünkön, hagyjuk, hogy tegyék a dolgukat: egyre közelebb hozzák azt a pillanatot, amikor egy kis ember a világra jön.

Na, nem okoskodom tovább. Képzeljétek, színházban voltam! Kata születése óta nem voltam, most meg bepánikoltam, hogy ha most nem megyek, megint nem mehetek egy ideig Kép

GyeZsu
gyezsu

De jó, Gyezsu, és mit néztél? És addig Kata mit csinált? Kölcsönadtad? Kép

V.

indianyo

Ja, és ami a fájásokat illeti: én nagyon és egyre rosszabbul viselem a fájdalmakat, úgyhogy gondolkodtam rajta, hogy ha kell, én majd kérek. De aztán a hatásodra meggondoltam magam. Hadd fájjon, ha az a dolga! (hű, most nagyon bátor vagyok, így 3-4 hónapos távolságra a dologtól Kép Meg az is foglalkoztat, hogy vajon a babócára a fájdalomcsillapító milyen hatással van? Õ mit érez meg belőle? Lehet, hgoy az ő fájdalmai is csökkennek (ez lenne a logikus)? És Hát ha nekem fájnia kell, akkor talán neki is, hgoy annak rendje és módja szerint érkezzen...

KépKépKép

Vikó

indianyo

Sziasztok Kép
Titati Kép
Hát a gyerkőcök tényleg akkor tudják kitalálni a legjobb programot mikor mi hulla fáradtak vagyunk Kép

Esztipeszti Kép
Örülök, hogy minden rendben veled és a kicsi fiaddal Kép Csak így tovább Kép
Bencus tényleg szép nagy fiúcska lesz Kép

Szelivi Kép
Nem semmi a történet, hihetelen!
Azért én még mindig azt vallom, hogy van akinek nem való gyerek.

Otthonszülés:
Nekem túl kockázatosnak tűnik még mindig. Tény, hogy vannak érvek és ellenérvek mellette, de a babára is és a mamára nézve is szerintem veszélyes. Van úgy, hogy tényleg pillanatokon múlik a baba élete. Rengeteg beteg babával találkoztam már és volt köztük olyan is, aki otthon születés után egy apró mulasztás miatt maradt egy életre sérült.

Annácska 21+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Angi!
Elvileg még be kell fejeznem a pulcsit, amit a babának kötök, aztán majd jön egy boci (Vikónak hála!), aztán falvédőt csinálok olyan anyagbetűzős technikával (Csemától loptam az ötletet).

Egyébként most jut eszembe, hogy én is otthon születtem. Igaz két héttel a kiírt időpont előtt, és a méteres hóban nem ért ki a mentő, csak közvetlen a kibújásom előtt, és akkor már megvárták amíg megszületek. A tesóm akkor két és fél éves volt, és elég aktívan közreműködött anyám szerint, ott szaladgált körbe-körbe az ágyon. Szóval nekem jár a szám...
Mindegy, én semmiképp nem szülnék otthon. Én egyszerűen gyáva vagyok hozzá. Pedig a családfában a nagymamám nénikéje bába volt.

Csak egy példa a páromtól: Mivel nehezen mennek a "nagy" dolgok, néha erőlködni kell. Az én drága férjem megkérdezte, hogy nem fog véletlenül ettől megszületni a baba? Szóval ő nagyon nem tudja milyen lehet egy szülés. nem is értem miért nem akar velem jönni.

Kép
szelivi

Lányok Kép
Mára elköszönök, mert már nem látok a fáradtságtól Kép
A munkával egy fél órája végeztem. Bent nem tudtam dolgozni, mert a cégünket délután elöntötte a víz Kép Valami főnyomócső eltört.

Reggel védő néninél kezdek, csak később leszek Kép
Szép álmokat Mindenkinek Kép

Annácska 21+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Nektek is szép álmokat, Annácska!

Vikó 21+2 Kép

indianyo

Livi! Jót mosolyogtam ezen a "szülés" dolgon. Mondjuk a régi időkben a szegény apát akkor is kizavarták a szobából, ha pedig szeretett volna bent lenni, úgyhogy akkortájt sem tudhattak túl sokat a férfiak az életnek ilyen dolgairól... Ráadásul ott szegény anya feküdt az ágyban és csk halkan-hangosan nyöghetett... De jó, hogy nem akkor éltem Kép
Talán ha már nagyon közel lesztek a szüléshez és a baba mindenféle testrésze felismerhető lesz pocakon keresztül, megváltozik a véleménye. Nincs a közeletekben másik apuka, aki volt ilyen helyzetben? Lehet, hogy csak egy kis biztatásra van szüksége Kép
A baba pulcsijáról majd mutass képeket! Én most éppen egy rugdalózóval küzdök, meg egy kardigánnal is próbálkozom, de mindig lebontom, mert egyik se tetszik. Szóval ilyen Kőműves Kelemen kötéstechnikával egy hónapja kötöm a semmit Kép

Vikó

indianyo

Vikó!
Én egy rajz alapján kötök. A keresztgyerekeim anyukája lerajzolta a körvonalát egy pulcsinak és én az alapján kötök. A fogyasztást meg szaporítást én találom ki hozzá, és hogy majd egyszer szimmetrikus legyen, felírtam az oldalakra. De a sorok száma például ex hasból jön. Egyébként vettem fürge ujjak gyerek különszámot és az alapján majd kötök sapit is.

Kép
szelivi

A szabásmintával nincs nálam se gáz, van bőven, csak valahogy akármit kötök, nem tudom egy kisbabán elképzelni Kép azért itt msot mellékelem a csemetém ruhatárának első két darabját, egy zokni és egy nem teljesen befejezett sapka személyében. A színek nem jönnek át ezen a webkamerán sajnos, jó kis vidám színes Kép Én is így szoktam egyébként, kb, centire lerajzolom a darabot, aztán mindig méricskélem, hogy mekkorát kell kötni. No de egy ilyen icipici babónál nehezen megy még a képzelet Kép
KépKép

indianyo

No, itt az ideje mára bezárni a bótot... Gyerkőc szurkál, nem tetszik neki, hogy itt görnyedel a számítógépnél, biztos aludni akar...

Hát jójcakát, mamik és szép álmokat! A lifteket is küldjétek aludni Kép

Vikó és 21+2 oops, már holnap van, úgyhogy 21+3 Kép

indianyo

Szia Vikó!
Én is megyek aludni. Holnap mi pont 21 hetesek leszünk!

Mindenkinek jó éjszakát!

Kép
szelivi

<font color="119911"> Jó reggelt,
esik a hó! Gondolom most már mindenhol az országban! Kép

Vok,
a Hotvát utcába megyek, mert azt mondta, hogy mostanában nem nagyon van a kórházban. Örülök, hogy megnyugodtál! Én sem idegeskedem a vas miatt.
Puszi:
Angi
28+6</font>
angi79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?