Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Barti! Akkor kenegesd csak magad, írtsd ki ezeket a vackokatKép De jó,hogy nektek nem kell ennyit várni a bútorra...
Nálunk Boti velünk külön szobában lesz, de mégis velünk! Egymás mellett van a 2 helyiség (a Picur szobája volt még nyáron a teraszunk) és levesszük az ajtót,hogy ezáltal össznyissuk a szobákat! Szerintem ez így kényelmes lesz neki is és nekünk is!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Bartika! Szegény Kép Nagyon nehéz lehet Kép

Nálunk is valószínűleg az lesz a helyzet, hogy a babóca egy szobában lakik majd velünk - illetve hát mondjuk úgy féléves- egyéves koráig ezt én fontosnak is tartom, később viszont már jó lenne neki a saját szoba. De a mamóknak nagyon megnyugtató szokott az lenni, hogy a kőc elérhető - kar - távolságban van a kezdeti időkben Kép

Jaj, Eszterkém, nagyon neked támadtam, ne haragudj, csak azt láttam, hgoy fejecskédben már mindenféle fogyókúrák fogalmazódtak meg, és azt most nem szabad! Szerintem a doktor egyszerűen bután fogalmazott. Jó, nem egyél semmi feleslegeset, az édesség kiváltható fagyasztottés egyéb gyümikkel, sütőtökkel és joghurtokkal, a sót meg csökkents egy kicsit, de azért ne vonj meg tényleg semmit magadtól! Legalábbis ne most! Tudod, nálam hízásra hajlamosabb ember kevesebb van... de ezzel ráérünk majd szülés után foglalkozni - mozgással.

Szeretettel:

Vikó

indianyo

anita:
ez tök jó oldal Kép Az oviba pont ma kartam nyomtatni színezni valókat Kép Nagyon köszi, pont kapóra jött Kép
titati

Nagyon szívesen, örülök,hogy segíthettemKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Vikó!

Ne aggódj! Nem fogyózni akartam. Éppen emiatt akadtam ki, hogy nem akarok fogyózni. Szerintem a doki túlreagálta a dolgot, de most Barti küldött egy csomó receptet, meg a durumtésztát úgy is szeretem, szóval minden rendben lesz. Csak nem eszem édességet meg sót. Bár ez a sómentesség kicsit aggaszt, de kipórbálom a fűszereket. Kép Hátha bejön. Kép Most már sokkal jobb a kedvem és nem akarok rögtön kiakadni, ha erre gondolok. Kép Csak beleszokom. KépKépKép

Nagyon drága vagy, hogy aggódsz értünk! Kép
Köszönöm szépen! Kép

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Úgy látom a babnetes "keménymag" nagyon sokat termel! Kép

Tegnap csináltunk pocifotókat, itt vannak:
Kép

Kép

A lányomnak vörös, göndör haja van.
KépKép

A fiamnak, egyenes barna:

Kép

Kíváncsian várjuk a 3. gyermek milyen lesz.

Üdv: Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Rólunk annyit: Voltam hétfőn vércukros vérvételen, szerncsére nálunk a zsemle+ kockasajt verzió van. Most hívtam a védőnőt az eredményért, vércukor: 4.8, hemoglobin:131, a fehérvérdejt egy picit magasabb, de az a terhesség alatt nem gáz, ezt mondta.

Remélem mindenki jól van! Igyekszem visszaolvasgatni, de nem mindennap sikerül.

Üdv: Rita
23+3

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Szia Rita! Nem is kérdés! Gyönyörű lesz KépKépKép Már a pocak maga is az Kép

Jól van, Eszterem, akkor megnyugodtam. Kicsit túlzásba viszem a parázást másokért - férj szerint nyugalmazott állományba kellene utalnom a bennem lévő szakszervezeti vezetőt Kép

Anita, tényleg tök jó az oldal Kép Nézted tegnap az m1-n a vitát a szülésről? ha igen, mesélj!

Betti! Látod, ha már a védőnéni is azt mondja Kép Klassz!

Gyezsu! Jó lenne énekelős talit! Kőcök is jöjjenek sokan (meg én is) és akkor síppal-dobbal jöhet a mulatozás! Már meg se tudom számolni, mennyi itt a dalos madár Kép

Szép napot mindenkinek Kép Vagy már mondtam? Kép
A várandóskori amnézia teljesen normális - csakúgy, mint a szörnyálmok - és szülés után elmúlik!!! Megnéztem az okos könyvben.

Puszikákok!

vikó

indianyo

Bartika, ezt majd meglátjátok. Nálunk is van gyerekszoba, Kata rácsos kiságya is ottvolt az első perctől, de azt a szobát leginkább a pelenkázásra használtuk - ma se sok időt tölt ott Kata. Nálunk apa jól tudott aludni Kata mellett, sőt szereti, ha velünk alszik. Büfiztetni fekve is lehet, én mindig a mellkasomra tettem hason Katát szopi után ha fekve szoptattam. Mondjuk ő nem volt különösebben hasfájós, az esti szokásos hasfájós időszaktól eltekintve. És elég korántól kezdve át is aludta az éjszakákat, és csak hajnalban ébredt - na ez öthónapos korában megszűnt. Én is teljesen jól aludtam Kata mellett, sőt, nekem így volt megnyugtatóbb.

Titati, gondoltam egy szintetizátort azért oda lehet szállítani, bár tényleg macerás Kép

Rita, gyönyörűek a gyerekeid Kép

GyeZsu
gyezsu

Köszi lányok a gyerekeim dicséretét.
Gondoljátok el, milyen szupi lesz, ha már sorba akjuk fel az újszülötteink képeit is! Kép

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Nancsi, gratulálok a lakáshoz!!!
Zsu, nekünk sincsönerőnk, a gáz az, hogy 10% foglalót kell adni a tulajnak, most próbálunk beszélni apósommal, hogy vegyen fel fél milla kölcsönt adja ide és majd mi törlesztjük. Az ő lakásukat is el kéne jelzálogosítani a hitelhet, nemtom lesz-e belőlevmi, mert nem rajonganak az ötletért... Az albi csak 30 m2es nem férne el benne a baba és nem akarok új albit keresni, amúgy meg gyerekkel nem is nagyon adnak...
Kocsit mi is törlesztünk még 5 évig 36000 havonta.
Nemtom ennyi mindent hogy fogunk bírni, de majd lesz vhogy, szegény férjem csak dolgozik, dolgozik....
katicuska

Rita! Örülök, hogy jól vagytok! Jól megnőtt már a te pocid is! A gyerekek tényleg nagyon szépek, a 3. szőke hullámos hajú lesz?Kép

Vikó! Az otthonszülés volt a téma, 1-2 nőt leütöttem volna!

Kata! Nektek is drukk a lakáshoz, hátha beadnák a derekukat apósodék!

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Halihow! Kép

Titati
Nagyon helyes a pocikád.Kép Nagyon csinik vagytok.Kép
Tetszik nekem is nagyon az alaprajz, meg maga a lakás is. A nappalit meg simán ketté lehet választani, ha meglesz mindkét Manócskánk, és akkor majd lesz külön szobájuk. De ez még majd a jövő titka.Kép

Angi!
Igen, aludnom kellett egyet, érezni a Manót, h ficánkol, és máris boldogabb vagyok.Kép

Vok!
Sajnállak a diéta miatt. Valahol egyetértek Vikóval. Amit meg akarsz enni, úgyis megeszed, amit meg nem, azt nem fogod megenni.
A pulyka sem megy? Én mondjuk inkább csirkét, pulykát és halat eszek, mint disznóhús. De azért egy sült oldalassal simán el lehet csábítani.Kép Próbálj halat enni, zöldségkörettel. Hidd el az is nagyon fincsi, legalábbis nekem. Nem tudom mennyire használ, vagy árt, de rendes sóval nem főzök, csak tenger sóval. Szerintem jobb, mint a sima.
Én a gyümölcsökkel nem vagyok kibékülve. Amúgy sem nagyon ettem, most meg főleg, mer nekem meg attól lesz savam.
Kitartás anya, és jobb lesz!

Ritaa!
Szépséges pocak ott is.Kép És a gyerkőceid nagyon helyesek.Kép Gyönyörű szép a lánykád haja! Kép Nagyon szép!
Ha apósom félig vörös, sanszos, h Alex is vörös lesz? Kép Kép

Katicuska!
Fel a fejjel! 1 hónapja még azt sem tudtuk mi lesz velünk, hova fogok szülni, most meg ott tartunk, h lehet lesz egy szép új lakásunk. Csak ne adjátok fel. Mi sem tesszük ezt. Azt, h miből fogjuk mi is fizetni, az rejtély, mert van még egy személyi kölcsönünk is, ami 46 ezer havonta. A lakás, ha összejön, akkor még +65 ezer. Simán éhen halunk.Kép De anyuék úgysem hagyják. Meg majd eszünk rkott kruplit, meg krumplistésztát, meg ilyen olcsó kajákat. Kép

Futok vissza varrni.Kép

Pusza!

Nancsika & Alex 23+1</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Eszter: miért is fogyózol??? Doki ajánlotta a gombák miatt? A babának a cukorra és a szénhidrátra is szüksége van! Mindenképpen beszélj erről a dokival!

Bartika: én felháborítónak tartom, hogy ez még mindig nem kötelező szűrés!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

<font color="ff0000">jaj.Kép
23+2 Kép</font>

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Katica, én is szurkolok! Ilyen havas időben mit tudsz csinálni a csillagaiddal? Kép Vagy megfigyelned már nem kell, csak írnod?

Na, egy kis helyzetjelentés, aztán elmegyünk, sétálunk egyet a napsütésben: megebédeltünk, most Simon&Garfunkel szól, Kata az előbb még táncolt rá a babaájával, most odahúzta a kisszékét, abba ültek le, és hintáztatja a babát, miközben a Hinta-palintát énekli. Egyébként azért szól a napokban annyi zene nálunk, mert elöl van az uti CD-tartó tele lemezzel, és ha Kata játszik vele, akkor mondom, hogy akkor tegyünk be zenét. A hifit ő kezeli, megmutatom, melyik gombokat kell megnyomni - azóta nem is játszik vele (mert egyébként persze nem szabad rajta a gombokat nyomogatni). Most még a lemezt is ő választotta Kép

GyeZsu
gyezsu

Vikó!
Elvileg, ahogy láttam a lovadat, rájöttem, hogy a boci is hasonló technika. De ha leírod, azt nagyon megköszönöm! A foltos kötéssel csak az a bajom, hogy a két szín találkozásánál, ha egyenes, akkor mindig elválik.
Kitartás a pocifájáshoz!

Vok!
Én a legelejétől 72 vagyok, mert lementem 77-ről ennyire. Most már talán 75 vagyok. Nekem a doki azt mondta, hogy majd a vége felé vigyázzak.

Titati!
Nagyon csini vékony vagy! Az ilyen formájú pocira mondja egy ismerősöm, hogy tuti fiú!

Rita!
Te is nagyon csini vagy. A harmadik babának a két hajtípus alapján vagy barna göndör lesz, vagy egyenes vörös a haja. Kép

Énekes csajok!
Nem viszek szintetizátort. Egyrészt, mert nehéz, másrészt két éve porosodik, ki tudja megy-e még. Aztán meg nem akarok beégni.

Pussz Mindenkinek!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Helló!

Nancsika!
Tényleg nagyon jó az alprajza a lakásnak! Biztosan imádni fogjátok!
Nekünk mindkét gyermekünk 55 nm-es, panellakásunkba született. (csak később csere-beréltünk sorházra, majd házra)

Anita!
Nem tudom milyen lesz a 3.? Lehet, hogy szőke göndör, én olyan voltam gyereknek.

Nálunk nincs vörös a családban. Egy dokinő azt mondta a lányomnak, hogy ez a fajta vörös haj nem öröklődik, nagyon ritkán a szülők génjeiből alkul ki.

Viko!
Meddig maradsz itthon?

Szelivi!
Én már tök sokat híztam: kb.7 kg-t.

Cory!
Megnéztem az albumodat, a Te fiaid is nagyon-nagyon szépek! A "szemük se áll jól". Ti még nem tudjátok a 3. jövevény nemét?

Nekem keményedget a hasam + néha alul görcsöl. Remélem nem a méhszáj nyílik ki!
Ma du. megyek a dokimhoz a magánba, majd megkérdezem. Mindenestre nagyon nem szeretném a karácsonyi előkészületeket fekve tölteni.

No, rohanok főzni.
Sziasztok:
Rita (23+3)

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Rita, én is +7-nél járok, ez van... (ez múlt héten volt, lehet már több is???)

Csajok ma nekem is sokat keményedik a hasam, lehet érezzük a frontot! Enyhül az idő a hétvégére, jön az eső...
Szerintem én egy picit le is dőlök, mert este nem fogok bírni tornázni!

Majd még jövök!

Anita (26+4)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok Kép
Gyezsu Kép
Imádni való a lányod Kép

Anita Kép
Köszi a linket, nagyon klassz Kép

Katicuska Kép
Nagyon drukkolok én is neked Kép

Annácska 21+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Rita: nemét még titkolta legutóbb, most meg sokára lesz uh.

cory
Budapest

<font color="119911"> Sziasztok,
megjöttem a kórházból. A vércukrom 5,6 lett. A szülésznő szerint oké. Aki már ivott cukros lötyit annak mennyi lett? Viszont vashiányom van.
Szülésznő aranyos volt. Megbeszéltük, hogy majd ő csinálja az NST-ket, ami kb. január 5körül indul, de még hívjam.
Anita,
a szobácska csak januárra lesz meg, de utána csinálok képet! Kép
Ritaa,
szép a pocikád! A gyerekeid pedig nagyon helyesek!!! Kép Ja és a hízás nem látszik abszolút!!

Puszi:
Angi
28+4</font>
angi79

Sziasztok!! Kép
Megvolt a takarítás, főzés, kicsi szunyóka, aztán most újra itt! Kép

Anita,
én is megnéztem azt a karácsonyos sablonos oldalt, nagyon jó! Rengeteg ötlet meg mindenféle!

Bartika,
nekünk is első baba, szóval a "hogyan telnek majd az éjszakák?" még nálunk is rejtély. Az viszont már biztos, hogy a hálószobában csak a kiságy lesz, minden egyéb pelenkázó és babás dolgok a kisszobában. Van, aki az első naptól különalszik a babával, külön Apától. Én ezt nem akarom. Sokat hallani/olvasni arról, hogy ilyenkor a férj picit háttérbe szorul, mert majd csak a baba lesz az első. Ez nem is baj, csak én jobb szeretem, ha együtt vagyunk. No nem mindjárt ÚGY Kép, csak mégis jó érzés tudni, hogy mellettem (egy szobában) szuszog mindkét kincsem! Kép Ha szoptatok, azt meg lehet oldani ágyból kevés fénynél (gondolom én). De mondjuk egy pelenkázáshoz (ha már úgyis felveszem a babát) át lehet ballagni a szomszéd szobába és ott elintézni mindent. Lehet, hogy így is felébred a párom, végül is nem is az a cél, hogy ne, csak azért mégis jobb, ha pihen. A segítség nagy részét úgyis napközben veszi ki. Elég, ha csak egyikünk rongy Kép napközben.
Én így gondolom. Lehet, hogy nem ez a legjobb megoldás, de én így szeretném. Ja, és kb. fél vagy egyéves korától (legalább is én úgy tervezem) mi is szeretnénk külön tenni. Ezek a tervek. Biztos mindenkinek van saját elképzelése, mindenki a baba és a saját igényeihez igazodik, és egy így is van jól! Kép

Nadine 18+6
Kép

nadine81

Még nem feküdtem le, itt vagyk ám!

Angi! Szuper,hogy a te szülésznőd is aranyos!Kép Nekem is az enyém fogja csinálni az NST-ket! A cukor nem tudom,hogy meddig jó, majd talán jövőhéten! Örülök,hogy a tiéd jó!Kép Vashiányod van? Neked nem kell szedni vérképzőt? Nekem a dokim nem is látta a véreredményemet, de kb.a 16-17.héttől szedeti velem a MaltoFer-Fol-t! Azt mondta a babának kellKép
Turizni nem tértél be???Kép Hogy van Lidike? Nekem ma Boti egész nap egyik helyről a másikra bukfencezik odabent! Kis virgoncKép

Annácska: szívesen! Alkossatok szépeket belőlük!Kép

Na, tényleg lepihizek kicsit, mert nagyon fáradtnak érzem magam, és a pocim és baromi keményKép

Majd még jövök!

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="119911">Anita,
pihizz! Én is nagyon fáradt vagyok, biztos valami front jön. Boti bezzeg elég virgonc. Kép De voltam turizni. Vettem is három nacit, amiből egy a sógornőm lányáé lesz és egy kabit+egy kardigánt. Olyan sok szép dolog volt, de ki kell bírni, hogy mindent nem lehet megvenni. Kép
Nekem nem kellett eddig semmit szedni. Szerintem doki azt hiszi szedem az elevitet rendesen.
Mindjárt megnézem azt az oldalt, amit feltettél.
Puszi.</font>Kép
angi79

Ezt ismerem, erről nyomtattam mindig a kisebb diákjaimnak karácsonyra, télapóra szinezőket ajándékba. Kép
angi79

Angi,
miért, nem szeded az Elevitet? Csak mert én nem.

Nadine

nadine81

Köszi mindenkinek a drukkot a lakáshoz!!!

Nekem szerencsére már megvan az észlelés, csak írni kell, meg ábrákat csinálni de a kollégák ne tudnak dolgozni a távcsövekkel. Marad nekik is a papírmunka. Pedig télen hosszabbak az éjszakák, így többet lehetne hahadni, de ezek a felhők csak a rádióteleszkópok számára átláthatóak (ami persze nincs az országban)

Egyébként én sem szedek semmit úgy 6 hete, előtte beszedtem 2 doboz Maternát (u.az mint az Elevit)
Mondta is a doki, hogy sápadt vagyok, de megvárjuk a vérkép eredményét, utána remélem a gyakori hasfájásra is kapok vmit.

Nem akartam agyonvitaminozni a gyereket de ebben a hideg, beteges időben kell a vitamin.

Holnap este 4D után írok!
Szép napot!
katicuska

Sziasztok!

Már reggel óta akarok írni, de közben tízórai, rendrakás, ebédfőzés, altatás....
Persze könnyű, akinek még nem téblábol körülötte senkiKépKépKép

Éneklés: Mi a kocsiban szoktunk sokat énekelni, régebben Dorinának nem tetszett az autózás, csak úgy ha énekeltünk. Most már ő kezdi, hogy mit szeretne hallani.
Otthon esténként táncolni szoktunk, férjem pedig Megasztárt játszik, szétesünk a röhögéstől, annyira nincs hangjaKép

Vok: Nekem tényleg nem szabadna most már hízni, pedig normálisan eszem, de szerintem a torna hiánya miatt hízok.

Bartika: Elküldenéd nekem is a recepteket?
tpribus@invitel.hu

Nancsika: Tök jó az elrendezése a lakásnak!!

Titati: Kicsit irigyellek az alakod miatt, dehát mindenki más! egyébként tornázol?

Rita:Gyönyörűek a gyerekeid! Biztos a 3. is az lesz!!

Nálunk Dorina az első időkben velünk egy szobában aludt, ha felsírt ,akkor az ágyunkban megszoptattam.Aztán visszaraktam az ágyába, de nem mindig aludt el, volt, hogy mellettem.
Aztán 1 éves kora körül átkerült a nővéréhez. Most 2 hónapja a mi ágyukban alszik el egyedül és amikor mi megyünk aludni, akkor betesszük az ágyába.

Szerintem minden családban arra kell törekedni, hogy mindenkinek jó legyen!
Nekünk az az alapelvünk, hogy mindegy ki hol alszik, csak nyugalom legyen és érezze mindenki jól magát!

Aztán később már nem fog velünk aludni egyik gyerek sem!

Tünde 28+6

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Megjöttünk a sétából, Kata szerencsére elaludt (ja, kocsiban toltam, ezúttal nem a lábán jött Kép), most kint alszik a kertben. Rég volt már ilyen Kép

Nadine, szerintem az éjszakai pelenkázást felejtsd el. Illetve majd meglátod, de egyáltalán nem szükségszerű, hogy éjszaka pelenkázzon az ember lánya. A gyerek tuti üvölt, meg még jól fel is ébred, nehéz visszaaltatni - mert hát háborgatják az ő kis éjszakai nyugalmát. Nálunk apa tette tisztába, mielőtt munkába indult, aztán visszakaptam az ágyba, és még pihiztünk kicsit Kép

Anita, mit mondtak a tévében azok a nők az otthonszülés kapcsán, amin annyira kiakadtál?

Na, kihasználom az alkalmat, hogy tanuljak végre Kép

GyeZsu
gyezsu

Hello Lánykák! Én is egy kis szunyóka után ittKép
Angi, szerintem te mindannyiunk helyett vásérolsz Kép
Nekem a vérszegénységre való hajlam miatt a 3. hónaptól kell vasat szedni, most egy Ferro-Folgamma nevű vas+folsavat. Ebből a vas nekem kell, mert a babócának az anyai szervezet - hacsak nem vegegtáriánus - előállít annyi vasat, amennyire szüksége van, viszont a folsav meg a babónak. Viszont az összes dokika és védőnő lebeszélt Elevit és Materna szedéséről, mondván, hgoy ezektől csak túl nagyra nőnek a babák, de nem biztos, hgoy segítenek az egészségben. Hát, azért ez egy fura helyzet, mármint, hogy az eü. szakemberek mind mást mondanak Kép

Akkor most világosítsatok fel, mi is az az NST, lécci! Fúrja az oldalam.. ja, vagy ez a gyerekem, aki szurkapiszkál? Kép

Itt süt a nap hetedmagával - ahgoy Hajdúságban mondják Kép

Vikó

indianyo

Gyezsu,
ugyan tényleg nincs tapasztalatom, de biztosan lesz olyan, amikor azért tisztába kell tenni, nem? Én sem úgy gondoltam, hogy éjjel többször is, de azért van, amikor muszáj! Kép

Indianyó,
nahát, nem néztél utána a neten mi is az az NST??? Kép Kép Kép Különben én sem tudom pontosan. Hallani hallottam, de amúgy passz.

Nadine Kép

nadine81

Jaj de irigyelek mindenkit, aki lefeküdhetett... összeesek az álmosságtól, a szemem is ki kéne támasztani... és még van 2 óra a munkaidőmből... Kép

Tündi! elmentek a receptek!!! Kép

Puszi:

Mi
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Vikó: egy géppel nézik a méhtevékenységet és a baba szívhangját. Általában a 36. héttől van hetente.

cory
Budapest

Köszi Cory, olyan jó, hogy minding a megfelelő idúőben érkezel a megfelelő válasszal Kép

Nadine, értem én a tréfát Kép Igen, lusta voltam, ugyan megnéztem az angol könyvemben, de ott nem így hívják, gondolom, ez valami magyar rövidítés....

Szegény BartikaKép Igazad van, könynű nekem... Tényleg. Együttérzek, nagyon nehéz lehet dolgozni meg sulizni babavárás közben...

És Tündének is igen! Nem lábatlankodik itt senki, úgyhogy én nyugodtan szundikálhatok, amikor csak akarok... Viszont nem mehetek se sétálni, se vásárolni, se barátokkal talizni Kép És nincs jó kis gyerekzsivaj se Kép De azért mégis könnyebb, persze. Pihizzél te is egy kicsit Kép

Vikó

indianyo

Szelivi: én is a pocak formája miatt nem akartam elhinni, hogy lány lesz Kép De most már 3 doki is lányt mondott, szóval tuti Kép

Tünde: NEM tornázom... Majd december 5-től kezdem a kismamatornát, akkortól úgy veszem ki a szabikat, hogy tudjak menni hétfő-szerdán Kép Addig meg: napi 2x1 óra BKV, 8,5 óra ücsörgés munkahelyen. Igaz otthon "mozgok". Fél 6-ra érek haza, onnan kezdve fél 8-ig meg se állok: főzés, mosás, mosogatás, fürdetés, fektetés.
Nem eszem semmivel se többet, mint korábban, talán ez a szerencsém. Mindig is nagy zabás voltam, voltak kirohanásaim, rosszullétig evés, stb...de most terhesen a nasikat jobban meg tudom állni szerencsémre.

Cory: miért nevezték át a CTG-t NST-re? Amikor Kalit szültem, akkor még CTG-nek hívták.

Titati 29+6
titati

Tünde: és azt se felejtsük el, hogy 5 kilót fogytam az elején!!! kivoltak a bordáim Kép
Egyébként tavaly karácsonykor is olyan súlyban voltam, mint most majdnem 30 hetesen Kép
titati

No, Nadine, akkor utánanéztem, hogy ne érje szó a ház elejét Kép hihihi

36. hét:
Hozzákezdhetsz a gáttájék előkészítéséhez: a muskotályzsályás masszázs segíthet a gátmetszés elkerülésében.

Hetente NST-vizsgálatot végeznek, s ultrahanggal megállapítják, megfelelően növekszik-e a baba, s hogyan helyezkedik el. Az esetek többségében ekkor már nem számíthatsz arra, hogy megfordul, hiszen nagyon kicsi a rendelkezésére álló hely. Indokolt lehet a hetenkénti orvosi ellenőrzés is.

Speciális ultrahang-készülékkel végzett floowmetriás vizsgálatra olyan esetekben kerül sor, ha bizonyos jelek arra utalnak, hogy a magzat keringésével problémák vannak. Ilyenek lehetnek az ikerterhesség, az anya túlzott mértékű gyarapodása, magas vérnyomása, a magzat méhen belüli sorvadása &#8211; ez utóbbi azt jelenti, hogy kisebb, mint amekkorának a terhesség kora szerint lennie kellene.

Ha az ultrahangeredmények alapján felmerül a gyanú, hogy a magzat nem fejődik megfelelően, vagy a lepény idő előtt elöregedett, áramlásvizsgálatot (flowmetria) végeznek. Ennek során arról bizonyosodnak meg, hogy megfelelő-e a lepényi és a magzati keringés. Ha problémák merülnek fel, gyakoribb ellenőrzésre van szükség. Az egyik lehetséges módszer a magzati szívhang vizsgálatára alkalmas kardiotokográf (CTG) használata. A műszer érzékelőjét az anya hasára helyezik, s azt figyelik, hogyan változik a szívhangok száma a magzatmozgások, illetve méhösszehúzódások hatására. Ez a nonstressz teszt (NST), amikor semmilyen külső terheléssel sem befolyásolják az eredményt, az anya nyugalmi állapotban van.

No, akkor most már minden világos... asszem.

Hallalihalihó!

Vikó

indianyo

CTG vagy NST?
Ahogy közeledik a szülés várható időpontja, egyre sűrűbbé válnak az orvosi ellenőrzések. Valamennyinek az a célja, hogy időben észrevegyék, ha a magzat &#8222;ellátása" valamilyen okból akadozik. Kezdjük a leggyakoribb, legelterjedtebb vizsgálattal! Az utolsó időszakban minden várandós anyánál hetente, vagy ha szükséges, naponta végeznek NST-t, vagyis nonstressz tesztet, más néven nyugalmi CTG-t. Az elnevezés arra utal, hogy a magzati szívműködés és az anyai fájástevékenység egyidejű vizsgálatára olyankor kerül sor, amikor a kismama nyugalmi állapotban van, például fekszik vagy ül. Ha a magzat mozog, szívműködése átmenetileg felgyorsul, majd újra normalizálódik. Ugyanez történik a méhösszehúzódások hatására is. A kismama hasán két vizsgálófejet helyeznek el (a fájások és a magzati szívhang mérésére), ezeket rögzítik, majd a gép két görbén, az idő függvényében ábrázolja az adatokat. Ha a magzat átmeneti vagy tartós oxigénhiányt szenved el, a görbe rajzolata eltér a szabályostól. Számos kórházban folyamatos CTG-vizsgálat zajlik a vajúdás idején.
Időnként úgynevezett terheléses vizsgálatokat is végeznek a szülés közeledtével. Ezek lényege, hogy megfigyelik, hogyan válaszol a magzat az anya lépcsőzése vagy szobakerékpározása által előidézett oxigénhiányra, illetve az ugyancsak mesterségesen keltett fájásokra &#8211; ez utóbbit oxitocin-terheléses tesztnek nevezik. A kapott adatokból következtetni próbálnak arra, hogyan fogja majd viselni a magzat a szülés valódi megpróbáltatásait.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Helloka!

Gondoltam feldobok egy témát, ha van kedvetek, szóljatok hozzá. Kép
Zenehallgatás vajúdás/szülés közben. Úgyis olyan sok pacsirta van köztünk!Kép
Nem tudom mióta van erre lehetőség, de szerintem jó dolog lehet. Itt, a soproni kórházban hirdetik, hogy "Örömmel tudatjuk, hogy szülőszobáinkat zenehallgatásra alkalmas készülékekkel szereltük fel, így a kismamáknak lehetőség nyílik vajúdás közben zene hallgatására..." Valami ilyesmi. Meg hogy kizárólag lágy zenéket javasolnak olyan hangerővel, ami a szomszédos szülőszobában tartózkodókat nem zavarja. Választhatunk az ottani cd tárból, de hozhatunk otthonról is zenét.
Én úgy tervezem viszek, de persze megnézem azt is, mi van nekeik. Már elkezdtem kiválogatni a számokat, hogy melyeket szeretném, hogy rajt legyenek a cd-n, és majd Apa megírja nekem! Kép
Nos? Ki hogyan kap rá a témára? Mi a véleményetek?

Nadine 18+6 Kép

nadine81

Tünde KépKépKépKépKépKép

indianyo

Indianyó, Tünde köszönjük! Ez nagyon jó volt! Tényleg. És hogy ismét meglobogtassam számítógépes tudásomat: ti ilyenkor ezt bepötyögitek vagy be lehet másolni onnan, ahonnan nézitek? Kép

nadine81

Szerintem nincs olyan helyzet, amiben a zene ne jönne jól... Persze csak az olyan, ami kellemes számodra, amit egyébként is szívesen hallgatsz. Én pont a szülőszobán nem kezdenék kísérletekbe... Mondjuk egy jó kis Jimi Hendrix egyébként feldob, de lehet, hgoy ott az adrenalin-termelés bőven elegendő, és talán nem ezzel dobnám fel a hangulatot Kép

GYezsu majd megmondja neked, milyen volt, ő kipróbálta Kép

Vikó

indianyo

Nadine: kijelölöm a szöveget, jobb egér: másolás, idejövök: beillesztés Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

persze, Nadine, kijelölöd a szöveget az egérrel, majd vagy a jobb oldali egérgomb lenyomása utána a másolásra kattintasz, a bemásolandó helyen szintén jobb egérgomb és beillesztés, vagy kijelölöd a szöveget, a CTRL + C billentyűkkel lemásolod, a CTRL + V billentyűvel pedig beilleszted. Ez PDF formátumnál nem lehetséges.

indianyo

Már itt is vagyok! Beindult a szomszád riasztója, arra riadtam fel, de jól esett ennyi alvás is. Egyből leragadt a szemem! Bocsi Titati!

Angi! Biztos voltam benne,hogy nem állod meg,ha kimozdulsz, ne vegyél vmit Lidikének!!!Kép

Csak én vagyok ilyen kis rendes,hogy mindent,amit mond a doki, be is szedem??? MOndjuk a múltkor is elég rendesen kiakadtam a patikában fizetés után...Én még mindig szedek Elevitet (bár ritkítom, ált. már csak 2 naponta), folsavat, MaltorFer-t (vérképző) és Magne B6-t + a visszereimre a Detralex-t... Szegény gyermekem!Kép Melyiket hagyjam el??? Ráadásul úgy kell figyelni, mert a mg és vas bevétele között el kell telnie 2,5 órának, mert gátolják egymás felszívódását... Tök izgi nap mint nap koncentrálni!

GyeZsu! Nem azon akadtam ki,hogy annyira preferálták az otthonszülést függetlenül attól,hogy én nem értek vele egyet (főleg első baba lévén)! Volt egy nő, aki azt hitte,hogy minden első szülő nő ostoba,tudatlan! Szerinte "bevonulnak mindenféle szép 2 példányban készült szüléstervvel, odaadják a választott szülésznek, szülésznőnek hogy hogy szeretnének szülni" és nincsenek tisztában dolgokkal! Lehet amúgy,hogy csak én vagyok túl érzékeny... Én is szüléstervvel készülök, de tisztában vagyok azzal, hogy nagyon sok minden befolyásolni fogja a szülés lefolyását! Attól,hogy az ember megfogalmazza magában (akár minden eshetőségre gondolva),hogy képzeli el, vagy hogy szeretné,ha zajlana gyermeke születése,nem jelenti azt,hogy ő csak is úgy és sehogy másképp szüli meg a babáját! Elég összeszedetlenek a gondolataim, bocsi, de vmi ilyen volt a lényege, ami felhúzott!

Pedig én még tornázok is hetente 1*, és tényleg nem zabálok!!! Reggeli,ebéd,vacsi - de tök normál mennyiségben,semmi extra adad, semmi nasi...mégis +7!Kép
(Amúgy olvasom a Barátnőim a terhességről című könyvet, és a szerzőnő szerint (aki 4 gyereket szült) nagyjából tök mindegy,hogy ki mennyire figyel magára a terhessége alatt, hozzávetőleg ugyanannyit hízik, ergo mindenkinek a maga szervezete határozza meg! Õ is volt,hogy tornázott,nagyon figyelt mégis annyit hízott, mint mikor nem vigyázott...Hát, nem tudom...!)

Kellett nekem aludni, le sem lehet lőni...Kép

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Kicsit sokáig gépeltem, hogy megint ennyi hozzászólás született közben???Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

A zene biztos beválik sokaknál! Én két gyerek után sem tudom, mert az elsőnél szólt valami megnyugtató zene, de nem is hallottam igazán. Másodszorra pedig a férjem hangját akartam csak hallaniKép
Azért nem véletlenül találták ki!!!

Most nagyon aktív vagyok, nem?
Dorina alszik!Kép

T.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Anita! Megint jövök a kisokos könyvemmel: anyánként eltérő a hízás mennyisége. A felhalmozott súly egy jelentős - nagyobb - része maga a megvastagodott méhfal, a lepény, az erősen megnőtt vérmennyiség, izmok, szalagok etc. Sőt! a legújabb kutatások szerint (bár mindig mindenki legújabb kutatásokra hivatkozik Kép - a min. 10 kg-os hízásra nagyon is szükség van, és ma már 10 és 15 kg közöttire teszik azt az átlagos súlyt, ami kívánatos. Persze, ez megint egyénfüggő, mert a sógornőm szinte mínusz kilókkal szült tökéletees egészségesen, a baba is 3 és fél kiló körül voklt, szóval ne általánosítsunk. Az a lényeg, hogy TE és Õ jól érezzétek magatokat és a plusz kilók ne cukorkákból és csipszekből rakódjanak össze. KépKépKép

Vikóka

indianyo

Indianyó, Tünde:
nagyon egyre gondoltok mindig Kép Köszi az NST/CTG infót Kép

Kilók: lányommal a 36. héten voltam (alapsúlyhoz képest)+6 kilónál... vele is fogytam 4-et az elején. Igaz az utolsó 4 hétben 7, azaz HÉT kilót szedtem fel: magas vérnyomás és vizesedés miatt. A szülés másnapján 1 kiló volt csak rajtam...szóval a felszedett 13-ból 12-őt megszültem Kép
Szerintem is alkati kérdés... Igaz formára teljesen más vagyok most, mint az előzőnél, de a súlyom az hasonlóan alakul eddig...

Anita: miért kérsz tőlem bocsánatot? Kép

Titati
titati

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?