Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Alina!
Semmi baj! Kép Dehogy haragszok! Kép A laboreredményen az van, h nem tenyészett ki. De h ez mit jelent? Ott van, csak pusztulóban? Pusztulhatna gyorsabban is.Kép

Pusza!

Nancsika & Alex 23+1</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Jó éjt Mindenkinek! Pocaktulajdonosoknak és pocaklakóknak egyaránt!

Kép

Puszi: Nadine 18+5 Kép

nadine81

Sziasztok Kép
Hihetlen milyen mennyiségben termeltek Kép
Sajnos nem volt ma időm netezni, mert rámszakadt egy csomó munka Kép De igyekszem képbe kerülniKép

Nici Kép
Remélem nem takarítottál ma túl sokat Kép

Mamacka Kép
Sajnálom a bácsikát Kép Nagyon kedvesnek látszik a képeken, részvétem Kép

Ildi Kép
Köszi az infókat a teákról Kép
Nekem túrós pogit a nagyim szokott csinálni, de tied istenien néz ki Kép

Titati Kép
Gratula a meghosszabbításhoz KépÍgy legalább ezért nem fáj már a fejed Kép
A recepteket köszi Kép
Bogyó miatt meg ne aggódj, még van ideje megfordulni Kép

Gyezsu Kép
Olyan jó olvasni, ahogy Katáról írsz Kép
Klassz, hogy már most így készülsz az Adventre és a Karácsonyra Kép

Alina Kép
Jó, hogy itt vagy Kép Gratulálok az eredményekhez, jó hogy minden oké és Márk is szép nagy fiúcska Kép

Cory Kép
Irigyellek, hogy már ilyen jól haladsz az ajándékokkal Kép Nekem lövésem sincs ki mit kap az idén Kép

Nancsika Kép
Nagyon vigyázz magadra! Kicsit azért pihengess is a lakásügyintézés közepette Kép
Drukkolok, hogy a bacik elmúljanak Kép

Több reagálásra nincs erőm, bocsi Kép

Mindenkinek szép álmokat Kép

Annácska 21+1

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Nadine, tudom hgoy sokan indulnak így, és azt is hogy sokan egész életüket albérletben élik le, mégis nagyon boldogok. Én se agyalok ezen, igazság szerint ha itthon jó lenne a légkör, meg jól megfietnék apát, akkor nem is mennék sehova. De már lassan a mi kapcsolatunkat is megmérgezik anyámék veszekedései, így úgy vagyo kvele, inkább élek albérletben Pesten, mint itt. Kép És majdan nagyon büszke leszek arra, hogy mindazt amit elértünk, mi ketten csináltuk megKép
Jó nem mondom, könnyebb lett volna az életünk, ha anyuék tudnak segíteni az elindulásban, de az is csoda amit ők elértek. Hiszen ők is úgy indultak, hogy semmilyük se volt, 19 évesek voltak mindketten és volt egy gyerekük (én) Ma meg 200 nm ház, 5 éves, szalonautó, 5 gyerek (meg sajna egy lassan felbomló házasság, de ez más tészta)
És nekik se segített senki.

Zsu
Jó éjt mindenkinek!!!

24+1

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Sikerült beférnem a Szent Imrében a fájdalomcsillapítás előadásra. És most mindenkinek jutott ülőhely is. Kép Elég érdekes dolgokat mondtak, és első babásként azt érzem, hogy nem volt haszontalan részt venni rajta. Ráadásul az ifjabb Barna doki tartotta, aki egy igazi mókamester volt. Valahogy beleszőtte a poénok közé a lényeget, így érdekes volt. Kép
A következő alkalommal a szülésznők jönnek. Szerintem akkor megint annyian lesznek, hogy nem sikerül majd leülni.

GyeZsu: előkerestem a mézeskalács receptet.
Hozzávalók:
1/4 kg méz
1/2 kg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1,5 kiskanál szódabikarbóna
1 cs mézes fűszerkeverék
kevés só
1 tojás
reszelt citromhéj
némi őrölt fahéj és szegfűszeg

Elkészítés:
1, Összekeverjük egy tálban a lisztet, sót, mézes fűszerkeveréket, őrölt fahájat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
2, Kislábasban feltesszük melegedni a mézet, hozzákeverjük a cukrot, beletesszük a vajat. Mikor már jó folyékony, beleöntjük a liszt közepébe. Fakanállal összekeverjük, és közben hozzáöntjük az egész tojást. A barna ragacsos masszát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap kevés liszttel átgyúrjuk és kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Forró sütőben, nagy lángon, 5-6 percig sütjük zsírpapíron a formákat.

Máz: tojásfehérje és rengeteg porcukor (és esetleg színezőanyag)

A receptet egy kolléganőmtől kaptam, aki nagyon ügyes a sütésekben. És nekem is bejött már, ezért bártan ajánlhatom mindenkinek. Az benne a különösen jó, hogy a szódabikarbóna miatt nem törik bele az ember foga.

Kellemes estét mindenkinek.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Mariann, köszi!

Örülök, hogy nem zavar titeket, ha Katáról írok Kép Most már alszik - apjával együtt Kép

Hát az én zenei pályám érdekesen alakult, szüleim nem igazán szeretik a zenét, nálunk pl. sose szólt otthon, meg a hallásuk se túl jó. De éppen ezért zeneoviba járattak minket (mármint heti asszem egyszer zenés foglalkozásra Forrai Kati nénihez), táncházba is jártunk a Sebő zenekarral, aztán amikor úgy költöztünk, hogy egy zenei általános is volt a közelben, akkor oda irattak minket, zeneiskolába járattak - odáig fajult a dolog Kép, hogy felvételiztem az Opera gyerekkórusába, és hatodikos koromtól ott énekeltem, és a gyerekkórus iskolájába, a Szív utcába jártam zenetagozatra, ahol imádott énektanárnőm (Büttner Hédi néni) hatására énektanár akartam lenni, ezért a Városmajori Gimnázium zenetagozatán folytattam, ott énekeltem az Angelika lánykarban (innen az egyik karácsonyi CD), ide még főiskoláról is visszajártam egy ideig. A továbbtanulásról való döntés utolsó pillanatában gondoltam meg magam, s végül nem énektanár-karvezetés, hanem német szakra felvételiztem. A pianínó itt áll ugyan a szobában, de évek óta nem nyitottam ki (hozzátartozik, hogy zongorázni csak azért tanultam, mert énektanároknak az kötelező), 10 évig fuvoláztam, de a fuvolámat is kölcsönadtam a budakalászi zeneiskolának (olyan növendékeknek tudják odaadni, akiknek nincs saját hangszerük), mert azt se használtam, a kamarazenekar nem jött össze, egyedül meg nem volt kedvem játszogatni. De a kóruséneklés olyan huszonéve hozzátartozik az életemhez. Az Angelika után a Gabrieli énekegyüttesben énekeltem (innen a másik CD), de a kórusvezetőnk a férjével (aki szintén kórustag volt Kép) most külföldi kiküldetésben van, a kórus pedig olyannyira átalakult, hogy a régiek közül már nem énekel benne senki. Én sem éreztem jól magam az új felállásban, ezért most Rákosszentmihályra járunk Filia énekegyüttesbe. Ezt egy zenész házaspár alapította amikor az első gyerekük született - hiányzott nekik a kórus: hát csináltak egyet maguknak. Négyen kezdték, aztán bővülgettek. Most vasárnap volt a XVI. kerületi kórusoknak egy közös koncertje - ez volt párommal az első közös fellépésünk Kép (Õ eddig csak a tanári kórusban énekelt a suliban, ősz óta viszont ő is Filia-tag lett.) Beszélgettünk róla utána, milyen fantasztikus dolog a kóruséneklés, és hogy ennek a gyerekek "neveléséhez" hozzá kéne tartoznia már általános iskolában. Igazi csapatmunka, ahol mindenkire szükség van, mert együtt hozzák létre azt, ami megszólal, senki nem feltünősködhet, senki nem "maradhat le", figyelni kell egymásra. Akiknek a zene nem olyan fontos része az életnek (mint pl. a szüleim Kép), nem értették, hogy amikor annyi mindent csinálok (pl. amikor Katával terhes voltam), miért járok még kórusra is. És nem győzöm magyarázni, hogy azért, mert ez a lelkemnek kell. Egyszerűen megtisztul az ember egy-egy ilyen kóruspróbán, felülemelkedik a rosszkedven, a stresszen - mosolyogva sétál hazafelé. A Gabrielit azért is imádtam, mert a Várban voltak a próbák, utána gyalog mentem le a Batthyányira - és ez is hozzá tartozott a "szertartáshoz". Főleg ilyenkor, amikor már a karácsonyi műsort próbáltuk volt nagyon jó, az ember jó előre készítette a lelkét a karácsonyra, és karácsonyi hangulatban sétált lefelé a Várból, előtte a város, a díszkivilágításban szikrázott a hó a fákon... Nekem mindig ez volt a karácsonyi készülődés Kép Kár, hogy zenét nem tudok küldeni nektek Kép

GyeZsu
gyezsu

No, Gyezsu, azért ez a dolog nekem már gyanús... Kép ugyanis nekem az egyik kedvenc CD-m pont az Angelika karácsonyija Kép nem az enyém, csak öcsikémtől időnként kölcsönkapom. Én is kórusoztam mindig, meg zeneiskoláztam Kép Legutóbb az Akadémiai Kórustársaságban énekeltem, csak rövid ideig, mert elszólított India, de nagyon élveztem a koncerteket. A próbákat nem annyira, mert olyan igazi kocsmai ki-ha-én-nem hangulatot csináltak a fiúk böfögős és punci-témákkal, de amikor a koncertre került a sor, onnan nehéz volt hazamenni. Most éppen állandóan a Bach karácsonyi oratóriumból dünnyögök, annyira szerettem énekelni... Sajnos Indiában nincsenek ilyen dolgok, ott az éjféli misén olyan gioccsparádé, Boney M. és Elvis Presley imitációkat énekelnek Kép Pedig még a pasim is becsatlakozna szerintem Kép

Vikó

indianyo

Nadine:
http://libero.kirowski.com/sub4.html

kattints ide és megtudod!KépKép

Nancsika: Szuper, ahogy alakul a lakáshelyzetetek! Remélem tnyleg sikerül a karácsonyt már itt töltenetek! egyébként mekkora a lakás és milyen elrendezésű? Hova néz?

Mariann: elküldöm Neked e-mailben, hogy ne kelljen keresgélniKép

Alina: Lehet, hogy egy napon szülünk?

Kár, hogy a kórházban nincs net, akkor élőben lehetne tudósítani a szüléseketKép

Egyébként arra gondoltam, hogy kellene csinálni majd egy külön albumot a szüléstörténetekkel, babafotókkal. Így egyben el lehetne olvasni/nézni mindenki történetét.
Vagy hülyeség?

Lányok! Időben vegyetek meg mindent a babának, mert az ismerősi körünkből 3-an is előbb szültek 3,4, ill. 6 héttel. Úgy kellett rohangászni mindenért.

Anita: Most tiszta fa bútor kivételével mindent készítünk (baba, konyha, gardrób...)Festett lapnál több ezer színből lehet választani, a méret és a kialakítás is igény szerinti.
Ti mit rendeltetek? A fehéret vagy a natúrt?

Gyezsu, Vikó: Én párszor énekeltem az általánosban lévő énekkarban, de semmi hangom sincs, úgyhogy ezzel sosem próbálkoznék. Irigylem azokat (Titeket is) akiknek szép hangjuk van!!

TündeKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde! Az éneklés öröm - akár van szép hangod, akár nincs. A párom imádja az operákat, és ki is ereszti a hangját meg vezényel hozzá - pedig hallása messze van a kívánatostól Kép szóval csak énekelj bátran! A gyerekeknél az a jó, hogy még nem félnek kornyikálni Kép A kórus meg egy külön történet... de egyedül is lehet jókat dünnyögni Kép

Vikó

indianyo

Sziasztok Lányok!

Töredelmesen végigolvastam mindent, de a végére elfelejtettem, kinek mit akartam írni. Így csak a végre írogatok.

Általánosban én is énekkaros voltam, meg jártam zongorázni. Van egy vagány szintetizátorom, de kb két éve nem játszottam rajta semmit. Igaz nem is nagyon tudok. Egyébként hangom nekem sincs, de a fülem jó. Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok éjjeli baglyok! Kép

Nagyon unom már az internetes lakásnézegetést, azt hiszem, lezuhanyozom és lefekszem - hacsak a zuhanytól új erőre nem kapok Kép

Vikó, akkor meg tudod nézni a borítón: az alt szólamban énekeltem. És öcsédhez hogy került a CD? Kicsi a világ Kép Azért ez a rockmise karácsonykor kicsit durván hangzik...

GyeZsu
gyezsu

Öcsike ajándékba kapta egyszer - talán valakinek a valakije énekelt a kórusban? Erre már nem emlékszem.
A rockmisével még nem lenne bajom, no de ezek a disco dalok brrr. szóval mégse Bach...igaz, hgoy a műanyag Jézus-szoborhoz meg illenek hangulatban Kép

Jó, amjd megnézlek a borítón. Azt meg szinte felesleges is mondanom, hogy én is alt szólamban nyomtam KépKépKép

Nekem csak akkor fáj a pocakom, ha oldalt fekszem vagy ülök, úgyhogy nem nagyon merek megmozdulni Kép De azért lassan már én is visszakúszok az ágyikóba.

No jójcakát, ha menned kell, és nektek is, többi kedves kismamtársaim!

ui. Szelivi KépKépKép ha leírom Neked, hgoy kell tehenet kötni, az segít? rajzot nem tudok mellékelni, mert nincs szkennerem Kép

Szerintem majd alakíthatunk egy kismama- és gyermekkórust hihihi

indianyo

Ja, nekem csak akkor NEM fáj a pocakom, ha oldalt fekszem vagy ülök... szóval msot mitévő legyek? ugyan a dokinéni azt mondta, hgoy sok pihi meg magne b6, de azért, azt nem, hogy egy pisilési menet az 5 lépésre lévő fürdőszobába is ilyen fájdalmas Kép Bár azlért én még csak piskóta vagyok Csemához képest, úgyhogy be is fogom.

indianyo

<font color="119911"> Jó reggelt!
Hú, Ti aztán tudtok írni! Kép
Most már azt hiszem jól vagyok, tegnap hullámokban tört rám a hányinger.
Anita,
örülök, hogy jól van az aktív kisfiad! A bútor biztos nagyon szép lesz! Kép Nekünk tegnap itt volt az asztalos, aki megcsinálja a beépített szekrényre az új ajtókat fenyőből és csinál még egy polcot a pelenkázó fölé is.
Alina,
szépen fejlődik a kis Márk! Gratula a házhoz! Jó, hogy nem kell szedned vasat. Nekem ma derül ki, hogy milyen a vérképem.
Nancsi,
sajnállak a sok izgulás miatt. De drukkolok, hogy az érték lemenjen és minden oké legyen Alex-szel. Kabátot nem tudom hol lehetne venni.
Indianyo,
kitartás! Nem irigyellek! Jobb már?
Tünde,
nektek is tuti jók lesznek a bútorok! Mi is imádjuk a fából készültet, olyan más, mint a bútorlap.
Titati,
az én lányom is medencefekvésű és persze bízom benne, hogy majd megfordul szépen. Van még ideje.
Gratula a meghosszabbításhoz! Megnyugtató! Kép
Nadine,
nagyon megy már Neked ez a képberakás! Kép
Szép napot MIndenkinek!
Angi
28+4</font>Kép
angi79

Jó reggelt!

Vikó: fagyit próbáltam, és nyáron be is jött, de most nem bírom rávenni magam a hidegre.
Az olvasás nem bolygat meg Kép

Annácska: még vannak homályos foltok ötletekben is, pl a fickóm kistesóinak passz (15 éves lány, 17 éves fiú) meg apósom meg apám az akinek nagyon ötlettelenek vagyunk Kép

cory 23+6

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Jó reggelt!

Hááát, ma sem tudok mindenkinek reagláni a dolgára, mivel a memóriám nem a régi és mire a végére érek elfelejtem, hogy mit akartam az elején és kinek...

Inkább mesélek Kép Voltunk uhn és a gyerkőcömet 1 héttel idősebbenek, azaz 20 hetesnek titulálta a naaaaagyon aranyos dokibácsi. Olyan kedvesen és türelmesen magyarázott el mindent a törpéről. Kép Igez, csak a fejméretét tudom, de az 46mm Kép A nemét nem volt hajlandó elárulni. Összezárt, felhúzott lábakkal feküdt a hátán, mint eddig mindig és persze pont most aludt, mint aki jól végezte dolgát. Kép Viszont tökéletes! Kép Teljesen boldogan indultam a dokihoz, ahol nem is volt baj. Vérnyomás 100/60, vizelet rendben, doki megnézi a méhszájat és megengedi, hogy menjek tornázni..... erre jön a hideg zuhany. Ráállított a mérlegre, amin eddig még nem álltam és az eredmény után (78,6) azt mondta, hogy a későbbi toxémia elkerülése végett mostantól sómenets, cukormentes és szénhidrátmentes diétát tartsak. Nem értettem mi baja van, hiszen reggel álltam rá a mérlegre. Jó, hogy ebben a hónapban 2 kg híztam, de eddig szépen tartottama havi 1kg. Pedig aztán én hízásra hajlamos vagyok rendesen... És az zavart a legjobban, hogy nem azt mondta, hogy kicsit sokat híztam, fogjam vissza magam, hanem rögtön a toxémiával jött, ami meg majd a végén lehet és kéne hozzá maags vérnyomás, püffedség+ hírtelen felszedett nagyobb mennyiségű súlytöbblet. Tudom, hogy eddig is alapos volt a doki, de most ez nem esett jól. Kép Főleg azért, mert az itthoni mérlegem még mindig ugyan azt mutatja.... Na, mindegy. Tegnap már töldséget vacsiztam, meg főtt tojást, de hogy ma mit fogok reggelizni, azt még nem tudom. Kicsit diétázok, ártani nem fog ártani. Kép Kicsit túlzásba vittem az elmúlt 2 hétben az édességet... Kép Talán ez az oka az ehavi túlkapásnak. KépKépKépKép
Ja, azán hazafele megnéztem a kiskönyvemet és C2000 volt benne. Kép Pedig azt hittem, hogy C3000 lesz... Nem mondott semmit rá, szóval erre nem paráztam rá. Kép

Cory: Úgy átérzem a telcsis ügyet. Kép Annyira sokminden személyes dolgot belepakolunk... Kép

Vikó: Vigyázz nagyon magadra! Küldök energyt! Kép

Több már nem jut eszembe! Bocsi akit kihagytam!!!

Pusza mindenkinek!

Eszter 19+3

Eszter
Kép
Kép
vok

Cory: Jég szopogatás. Tudom, hogy hideg, de próbáld meg. Az nem olyan nagy, mint a faygi. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

<font color="119911"> Szia Vok,
szegénykém! Tegnap, amikor írtad sms-ben a diétát azon filóztam, hogy akkor mit szabad enned? Ezt nem mondta? Nézted már a neten a diétákat? Persze lehet, hogy nem is olyan konkrét diétára, hanem csak óvatosságra gondolt. Ha az édességet csökkented, már lehet, hogy oké lesz a dolog! Azt a kevés gabonapelyhet szerintem megeheted reggelire, mint eddig.
Az jó, hogy minden rendben a Törpével! Kép
Puszi.</font>Kép
angi79

Sziasztok kismamik!

Mézeskalácsnál ha rajzolni is akartok rá a tojásfehérjével, akkor nagyon fontosak az arányok!
Egy fehérje+ 12 dkg porcukor géppel 20 percig keverni.

A bacinál már a szülés előtt elkezdik a mamának adni az antibiotikumot így a baba szervezetébe is átjut és védi a fertőzéstől.. amit a hüvelyen át kapna meg!

Nemrég volt róla cikk a Babamagazinban vagy az Anyáklapjában...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vok
Nem mondtad neki, hogy otthon ugyanannyit mértél? Lehet most több volt rajtad a ruha is nem?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Tünde: köszi szépen az elmailt, megérkeztek a fotók. Csodálatosak vagytok rajta. Kép

Vok: semmi esetre se kezdj aggódni. Ha egy kicsit visszafogod magad a kajálásban, és megpróbálod betartani, amit mondtak, abból nem lehet gond. De a ló másik oldalára sem szabad átesni. Kép Nagyon klassz viszont, hogy a babád rendesen fejlődik. Kép

Ez a hetem nagggyon húzósan alakul. Három előadást kell tartanom, amire baromi sokat kell készülni. Ráadásul ebből 2 pénteken lesz. Szóval nem győzök felkészülni, de azért haladgatok velük. De ha ezeket megcsinálom, akkor már csak egy előadás és egy dolgozat marad, és elvileg vizsgák nélkül le tudom zárni a félévemet. Talán ez tartja bennem a lelket...

Kellemes napot mindenkinek. Kép

Mariann
26+3

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Jó reggelt Lányok! Kép

Hogy vagytok? Engem mintha kicseréltek volna.Kép Annyira jól aludtam, leszámítva, h Alex lefekvés után egyfolytában dörömbölt odabent.Kép De ez annyira jóóóóó érzés.Kép Apa simizte a pocakom, és érezte, h Alex mit brékel a pocimba. Komolyan olyanokat rúgott, h rendesen felnevettünk mindketten, h milyen kis virgonc. Aztán kapott egy esti puszikát, és atyai szigort, h már aludjon, mert az ilyen kisfiúknak már alukálniuk kell, és nem anyát "kínozni".Kép Aztán úgy aludtunk el, h Apa fogta a pocakom.Kép Annyira jó volt.Kép

Köszönöm mindenkinek a drukkokat lakás, és baci ügyben.Kép Drágák vagytok! Kép Cupp érte! Kép

Gyezsu!
Nem semmi a zenei pályafutásod.Kép Valamennyire én is kötődtem a zenéhez. Általános isiben, 5.-es koromban énektagozatos osztályba jártam. Szerettem, de az új osztálytársaimat ki nem állhattam, úgyhogy csak 1 évig voltam énekkaros. Furulyázni nem nagyon tudok, de a boci-boci flottul megy.Kép Ugyanez zongorán is, meg egy-két dalocska is. A legbüszkébb a Pancsoló kislányra vagyok, h eltudom jáccani. Kép

Mennyi dalos pacsirta kismami egy kupacban.Kép

Tünde!
Köszike. Nagyon jó lenne, a Karácsonyt, már ott tölthetnénk. De igazából addig leszek "ideges", amíg azt nem mondja bank, h megkaptuk a hitelt. Onnantól, ha már megvan, azt sem bánom, ha csak januárban költözhetünk, csak adjon a bank, hitelt.
A lakás Dunakeszi szélén van, és panorámás, leszámítva a betonkempinget a ház mögött.Kép Nem nagy lakás, mert csak 41 m2+a terasz 4m2, de nekünk tökéletesen megfelel.Kép
Itt egy kép a lakás alaprajzáról:

Kép

Vok!
Örülök, h szép nagy már a manód, és minden rendben vele! Kilókkal meg minden rendben lesz, ne aggódj! Nekem is só, cukor, és szénhidrát nélkül kellene kajálnom, próbálok is. Ma pl sült csirke+ brokkoli lesz a kaja.Kép

Pusza!

Nancsika & Alex 23+2</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Szerbusztok kedveseim!

Mindenkinek pálinkás jó reggelt!

Eszter! Az a diéta dolog szerintem nagy hülyeség, jó, ne egyél csokikákat, de semmiféle kajamegvonás! Egyél ötször egy nap és mindent. Ja, a só és cukor csökkentése az jó ötlet és nem várandósan is fontos betartani, de egyéb tápanyagokat nem szabad kihagyni, msot aztán tényleg nagyon kiegyensúlyozottan kell enni. Ne ess pánikba, vannak ilyen fenyegetős dokikák... Te meg kis aranyosan és szótfogadóan bepánikolsz, ne tedd! 20 hetes? Hihi, akkor már kevesebb van előre, mint vissza KépO

Hányingerért senkit sem irigylek, vigyázzatok a kiszáradásra! nekem az kinti doktorom azért írt fel b-komplexet, hogy hányás esetén nehogy kiszáradjak, mert hajlamos vagyok rá... Szerinte erről mindenki elfeledkezik, amikor gyaötri a rosszullét - mármint a megfelelő folyadékpótlásról. No persze, hát örül az embör lánya nyilván, hogy éppen megnyugszik a gyomra...

Cory Kép És ha a jó meleg kályha mellett csücsülve fagyiznál? Kép Az én diétás fagyim natúr joghurt valami gyümölcspéppel lefagyasztva, ez mindig bejön és nincs fölös kalória... De ugyanez a hatás elérhető normál gyümöjoghurttal, esetleg sima fagyasztott gyümikékkel is...

Vigyázzatok nagyon magatokra, szép napot kívánok minden roszulléttel, iskolával, munkával, lakáskereséssel, pénztelenséggel és fáradtsággal küzdő anyócának!

Az én pocakom csak fáj rendületlen, legalábbis minden álló és járó helyzetben, úgyhogy ma se lesz séta, még az udvaron seKép Most reggel arra ébredtem, hogy egy macskaméretű skorpió sétafikált a karomon, ami egy hűtőből jött elő egyébként... gondolom, nagyon kellett pisilni és nem bírtam felébredni Kép

Kép

indianyo

Sziasztok Kép
Cory Kép
Akkor megnyugodtam, már azt hittem én vagyok ennyire elmaradva ajándék ötletileg Kép

Vok Kép
Ne izgulj, az se tesz jót.
Inkább egy kicsit figyelj arra, hogy miket eszel és mikor. Este már semmi nehéz kaját ne egyél. De erről bővebben kérdezd bátran Ildi, ő a nagy guru Kép
Nagyon köszi a krémeket Kép Sajnálom, hogy nem tudtunk összefutni, de majd legközelebb Kép

Gyezsu Kép
Gratulálok az éneklési múltadhoz Kép Kívánom, hogy bírjad még sokáig Kép
Az éneklés valóban egy csoda Kép Általánosban és középiskolában is végig a kórus szopránjának oszlopos tagja voltam Kép Még a fősuli alatt is jártam, de sajna túl sok lett és nem bírtam. Most is nagyon hiányzik Kép
Forrai Kati nénihez én is jártam, mert anyum volt a jobb keze Kép
A gyerkőcöknek nagyon kell a muzsika, ezt a lányomon is megfigyeltem már Kép

Annácska 21+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

sziasztok...töltöttem képeket (szombati 29+2), mert tegnap hiányoltátok már Kép Muizom, aztán visszaolvasok.
Itt kezdődik:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6710&page=3&image=177001

Titati 29+6
titati

Titati!
Nagyon csini kismami vagy!
Mókás, hogy szemből nem is látszik a pocód! ...olyan kis karcsú vagy! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Titati Kép
Tényleg nem látszik szemből Kép
Nagyon édes a pocakod Kép Én is ilyet akarok!

Annácska 21+2

annácska

<font color="119911">Titati,
de édes a pocakod! Tényleg szemből nem is látszik. Kép Csinik vagytok!
Nancsi,
egy jó alvás csodákra képes! Kép</font>
angi79

Sziasztok!

Próbálkozom nem pánikolni. Kép Csak azért sz@r, hogy most is fogyóznom kell. Úgy gondoltam, hogy legalább most nem kell majd.

Dokinak nem mondtam, hogy az otthoni mérleg szerint nem híztam, mert már a védőnőt se szokta érdekelni, őt miért érdekelné?

Majd ha meg elkezdet fogyni úgy is az lesz a bajuk... Mindegy. Kis diéta nem árt, csak az a baj, hogy nem tudom mi fog így megmaradni bennem, mert eddig csak a szénhidrátos dolgokat nem adtam ki rögötön. Ma reggel is próbálkoztam egy kis sómentes tojásrántottával és nem jött össze. Azt hiszem, amióta terhes vagyok nem tellt el úgy napom, hogy ne ettem volna szénhidrátot. Ma megpróbélom kibíni, de azt még mindig nem tudom,hogy mit fogk útközben enni, vagy a tanítvány előtt. Mivel nem 2 percre lakom, így kicsit macerás lesz. Mindegy. Kép Ja, azt még nem is meséltem,hogy a csirkétől rosszul vagyok már évek óta és a síma főtt husit gyerek korom óta nem tudom megenni. Na hogy ezekre még só nélkül legyen, az már sok a lelkemnek. Szóval marad a zöldség, amitől viszont jóóóól savas vagyok. Szóval tök jó. Kép Amit eddig is meg tudtam enni az a visrli, felvágott, meg ilyenek volt. Na, ebben mind van só. Tényleg nem tudom, hogy hogy legyen.
Megyek, nézek valami receptet. Kép

Anna:
Szívesen! Máskor is. Kép

Pusza
Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Ja, viszont teljeskiörlésű dolgokat ehetek, nem? Azt viszont nagyon szeretem. Kép

Na, egy kis napfény már áttört a felhőkön! Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Köszi csajok... Kép Igaz az első kép egy kicsit beképzeltre sikerült Kép

Szisz: akkor még reménykedem hátha...Te mikor kaptad meg?

Alina: baktérium passz Kép De jobbulást Neked! Kép

Nancsika: nagyon profi a lakásotok alaprajza! Nagyon praktikus!!!

Gyezsu: én a zenével pont fordítva vagyok! Mindkét szülőmnek tökéletes hallása van, Apukám "vájt" fülű, mellesleg zongora készítő, hangoló (ha valaki szeretne megbízható embert, akkor nagyon tudom őt ajánlani...nem azért mert az apukám, hanem mert valóban jól dolgozik és megbízható, és a szakma is nagyon elismeri), Anuy világéletében hangszerboltban dolgozott... én meg botfülű lettem. Kicsinek szerettem volna zongorázni, de Apu mondta, hogy esélytelen Kép Sajna... Abszolút NINCS hallásom! Most a lányommal vagyunk bajban..imádja a zenét, hallása tökéletes, ritmusérzéke tökéletes...szóval most fel van adva a lecke...őt nem akarjuk hagyni elveszni.

Titati
titati

Zsuzsófi!!! Megy a drukk a pénteki vizsgádhoz!!!!

Alina! Örülünk, hogy jelentkeztél és hogy jól van a kicsi Márk!!! Mi és Anita néztünk ki Faktumos bútort, pont tegnap voltunk kinézni, nekünk a fenyő Gabi család lesz, annak van egyedül ágyneműtartója (minden helyet ki kell használni nálunk Kép ). Itt szerencsére nem kell rendelni, van belőle mindig raktáron, de mint megtudtuk tegnap Erdélyben gyártják és szegedi a cég, most megpróbáljuk a szegedi vonalon, hátha ott olcsóbb és meg tudunk fogni egy kis pénzt. Kép

A streptococcushoz sajnos nekem is volt szerencsém (pechem), akkor szólt a nőgyógyászom, hogy mindenképpen említsem meg szülés előtt, mert aki egyszer elkapta az sajnos hordozza ( ki is mutatták nálam sajnos az első laboron még a 12. héten ), de ez csak annyit jelent, hogy szülés előtt kapok majd rá antibiotikumot és a babát jobban figyelik majd szülés után, hogy nem kapta-e el a szülőcsatornában. Tök jó, hogy most már sok helyen automatikusan szűrik, mert az egyik barátnőm kisfia majdnem belehalt, mert elkapta szülés közben és nem tudták mi baja Kép

Nancsika! Nagyon szép az új lakásotok! Hogy fogjátok berendezni? Egy szobában szeretnétek a babával lenni? Nálunk most ez a legnagyobb dilemma, nem tudjuk melyik a jobb. Lenne neki külön szoba, csak pont a 60 nm-es lakásunk másik szögletében, mint a hálónk és mi van ha nem hallom? Meg azt olvastam, hogy azok a babák, akik egy szobában alszanak a szülőkkel, azok kiegyensúlyozottabbak. Persze ez attól is függ nyilván, hogy milyen lesz a baba, nyilván majd akkor dől el, ha megpróbáltuk és olyan megoldást kell találni, ami Apának is jó, nekem is és a babának is. Kinek mi a véleménye erről? Kérem szépen a tapasztalatokat!!! Kép

Titati! Hihetetlen milyen vékony vagy és csak a pocakod ugrik ki... szerintem hátulról nem is látszik, hogy pocakos vagy... Kép

Vok! Szegénykém! Átérzem a nehézségedet, mert nekem meg a jó kis nunigombáim miatt vagyok eltiltva az édességtől és szénhidráttól, de nem egyszerű... naná, hogy pont a tésztákra hörgök a legjobban. Még az édességről úgy ahogy lemondok, de a tésztákról... Kép

Bartika+Pötty

21+2

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Titati! De jó, hgoy megmutattad a pocakos képeidet! Nagyon szép vagy Kép

Ezt most találtam, ez egy nagyon olcsó ajándékötlet gyerekeknek - papírmasé vár eldobandó midnenféle tejes- gyümölcslést stb. dobozokból. Ötlet bátran továbbfejleszthető, nem kell hozzá dekopácsragasztó meg drága lakkok sem, elég, ha az otth található temperát vastagon kenitek és a végén egy kis hajlakk - vagy lakkspray is megteszi... de az akrilfestéket még lakkozni se kell. Ja, és bátran hasz nálható a legolcsóbb CMC tapétaragasztó - valami 500 Ft egy kiló, amit ha csak apró-cseprő barkácsoláshoz haszbnáltok, úgy egy évig is elég... de egy kicsit megfőzött - állandó kevergetés közben! - csirizzel is elérhető ugyanez a hatás, és akkor még a gyerekek is ragaszthatnak kézzel-lábbal, mert garantáltan vegyszermentes, az se baj, ha a szájba is kerül belőle egy pici Kép 4 éves unokahúgo egy éve állandóan segítr nekem ragasztani, szigurúan ujjal, semmi hókuspókusz - és nagyon élvezi. Kissebb gyerekeknek is jó móka.

Tsókok.

V.

http://www.mamanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=91

No erre már nem mondhatja senki, hogy nem tud varrni Kép

indianyo

Vok! El is felejtettem, hogy nekem van egy halom receptem, ami ilyen diétára vonatkozik, küld el az emilcímed és átküldöm! Volt egy idő, amikor endometriózissal küzdöttem és azt olvastam valahol ez segíthet... én kb 5 hónapig csináltam, és közben vadásztam össze a recepteket. Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Szép napot Mindenkinek!

Nem sok időm van délelőtt, mert takarítunk kicsit Apával. Elolvastam a ma reggeli termést... Hát, nem is tudom mi lesz délután, amikor le tudok ülni gép elé! Kép

Titati,
tényleg nagyon csini kismama vagy, szép gömbölyű a pocakod!

Sziasztok: Nadine 18+6
Kép

nadine81

Barti!

Megköszönném: kovacseszter@yahoo.com Kép

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter, Bartika: krumplit nem ehettek? Az is CH?

Bartika: a popsim sajna egy kissé megnőtt...szóval szerintem hátulról már látszik... de valóban még csak 2,5 kiló Kép
titati

Sziasztok!

Vok, édes vagy, hogy összecserélsz minket Coryval - én hagytam el a telefonom. De nehogy magad alá zuhanj ettől, ez még a terhességbe simán belefér Kép

Lányok, ha gondoljátok a következő talira viszek valami egyszerű kottát, és örömködhetünk Kép Egyébként is a vasárnapi éneklés után eszembe jutott, hogy a nagycsaládi karácsonyunkon énekelhetnénk családilag is (2 öcsém + párom + sógornőm - ebből egyedül a kisebbik ocsém nem énekel(t) még kórusban, de majd betanítjuk). Csak darabot kellene még találni. De nagy lesz a meglepi meg meghatódás szerintem, ha a fa alatt egyszercsak előadjuk magunkat Kép

Titati, Katának tetszett a pocakod! Kép Mondtam neki, hogy egy baba van benne, erre mutatta az én hasam is, aztán meg elkezdett integetni a képnek, hogy "Szia Kata!" (A Kata sokszor a baba szinonímája Kép)

Mariann, sok sikert és éld túl a mai hetet Kép

GyeZsu
gyezsu

Eszter!!!! SEMMI FOGYÓKÚRA, AZT A KUTYAFÁJÁT! EGÉSZSÉGES BABÁRA BAN SZÜKSÉGED! AZ AGYTEVÉKENYSÉGNEK KELL A SZÉNHIDRÁT! a BAÁDNAK MEG MAJD EGY ANYA, SZÓVAL... NEHOGY TELJESEN FELHAGYJ A SZÉNHIDRÁTTAL!!! SZIGORÚAN TILOS A TELJES MEGVONÁS!!!! A VÁRANDÓS ANYÁNAK ÉS BABÁNAK MINDENFÉLE TÁPANYAGRA SZÜKSÉGE VAN, IRGUMBURGUM!

Na, szóval a sót ki lehet kerülni néhány okosan alkalmazott fűszernövénnyel, ajánlom a fokozottabb fokhagymát, zsályát, rozmaringot, borsikafüvet, bazsalikomot meg bármit, amit kedvelsz. A só csökkentése csak jót tesz, meglátod, de ha nem bírod másképp megenni, akkor inkább hagyd a fenébe! A kiegyensúlyozottság a fő szempont. A másik angyon fontos dolog, hogy cukorból csak természerteset! semmi kristáléycukor, édesítő (főleg nem aszpartám, az halálos méreg!) csak egyél mézet, szőlőcukrot és fruktózt! (ez utóbbi a patikában kapható kilós kiszerelésben, cukorbetegek is ezt használják) ÉS A LÉGFONTOSABB: ÉREZD JÓL MAGAD!!! A karcsúsűág majd ráér később, amikor tudsz napi 30 perces gyors sétát-futást-bicajozást beiktatni, az a csodaszer, kipróbáltan!!!!

Na nem osztom tovább a tudást, csak aggódom. Vigyázz az EGÉSZ-ségedre!

Vikóka

indianyo

Tegnap szinte egész nap itt voltam veletek, erre lelépek, és még annyit termeltetek, hogy alig bírtam visszaolvasni...Kép MÉg ezekre sem nagyon tudok reagálni, hát akinek több oldalakra kellene, nem is csodálom, hogy sokan feladják!

Hú, Titati, nagyon csini vagy még mindig!Kép Elképesztő, hogy minden oldalról másképp fest a pocid: van,hogy nem is látszik, viszont az utolsókon meg olyan szép nagyKép

Nancs, Alina: Bacikhoz jobbulást!

Barti! Neked mit mondott tegnap a doki?

Én is voltam énekkaros, és nagyon szeretek énekelni! Szerintem szegény babócámnak is már az agyára megyek vele...Kép Viszont a sógorom igazi profi,de csak hobbi szinten foglalkozik a zenével! Képzeljétek, épp vasárnap lepett meg egy számmal, amit a keresztfia születésére írt...Olyan édes, mit ne mondjak, úgy meghatódtam, persze nem bírtam ki pityergés nélkülKép

Vok Eszter! Nagyon sajnállak a diéta miatt! Nekem ugyan még nem kell (doki szerint), viszont engem a védőnő piszkál... Ez a legsz*rabb,míg kitalálja az ember,hogy akkor mi a fenét egyenKép

Angi! Örülök,hogy jól vagytok! Akkor szép lassan a helyükön a bababútorok! Majd várunk ám képeket!

Tünde! A natúrt rendeltükKép Szerintem nem rossz ötlet,hogy vmilyen formában csinálnánk egy külön albumot a szüléstörténeteknek + képeknek!

Mariann! Kitartás, akkor már nincs sok hátra, és legalább megúszod vizsgák nélkül!Kép

Bocsi, aki kimaradt! Igyekszem visszarázódni!

Puszi:

Anita (26+4)

Anita
Kép
Kép
_anita_

GyeZsu! Ne hari! Kép Valamiért nem megy ez nekem. KépKépKépKépKép Pedig tudom, hogy ki kicsoda... KépKépKép Majd elmúlik. Kép
És rád is gondoltam ám! KépKépKép Na, majd talán legközelebb. Kép

Éneklés dolgoban én is benne vagyok. Kép Szeretek kornyikálni. Kép

Pusz

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Anita! Tegnap a doki ránézett a nunimra és felkiálltott, hogy nem csoda, hogy ülni nem bírok, nagyon csúnya, be van dagadva és vörös. Gyorsan adott krémet, kúpot és SOS tenyésztést, amiért vasárnap kell telefonálnom neki, és ha már tudjuk mivel állunk szemben, akkor még ad esetleg valamit. Tegnap már kentem és most mintha jobb lenne... Kép

Mi minden este szoktunk énekelni Pöttynek, Apával nagyon szeretünk énekelni, több szólamban, meg mindent ami eszünkbe jut. A slágerek: Bóbita, Vuk, Ho-ho-horgász, Cinege cipője, stb... Kép

Titati! Krumplit ehetsz!!! Persze nem sütve, mert úgy már nem olyan egészséges, de néha azért nálam befigyel... Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Vok! Elment az emil!!! Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika, a lényeg tényleg az, hogy mindenkinek jó legyen. Nálunk Kata fél éves koráig egy bölcsőben aludt az ágyunk végénél. Az esti szopiba belealudt, akkor betettük a bölcsőbe, aztán ha éjszaka vagy hajnalban felébredt, akkor magunkhoz vettük, szopizott, aztán ebbe bele is aludtunk mindketten, és onnantól velünk aludt. De sokszor az ágyban szoptattam este, és akkor végig velünk aludt. Mi mindketten jól tudtunk mellette aludni, nekem így volt természetes. (Azt már mondani sem merem, hogy most épp megint azt a korszakunkat éljük, hogy velünk alszik... Kép Mondjuk ha éjszaka ébredt, mindig is átkerült hozzánk, szopi vagy később pacaksimi után rögötn vissza is aludt - meg mi is, sokkal fárasztóbb lenne nekünk az ágya mellett ücsörögni és visszaaltatni, ráadásul ez pocakosan már nem is nagyon megy nekem.)

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok lányok!

Tegnap voltam a védőnéninél, és ő is megnyugtatott, hogy a 0,8 MOM normálisKép
És még egyszer köszi mindenkinek a kedves szavakat!

Gyezsu,
persze, a CD másolós bulin karácsonyi CD-k is szóba jöhetnek! Én is nagyon szeretem őket!

Küldök nektek egy szép idézetet (talán ismeritek) Márai Sándortól ráhangolódásként a közelgő ünnepre:
Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. ... Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. ... mindenek fölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl rá testben és lélekben.
S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre.

puszi
Betti
19

ui.: és nem győzöm hangsúlyozni, hogy milyen jó olvasgatni benneteket - még ha nem is reagálok mindenkinek külön-külön, de azért én is veletek izgulok-örülök!
és köszi a sok-sok infót, amit így kapok!

Kép

Kép
bettiflame

Bartika: én eszem is bátran Kép Rátok gondolva kérdeztem Kép

Gyezsu: Kata nagyon aranyos Kép

Indianyó: felírtam az ajánlott fűszereidet Kép Mert az előző terhességem végén sómentes diétára fogtak 3 hétre, de iszonyat volt. Hátha ezzel jobban átvészelem, ha úgy alakul majd Kép Köszi!

Csajok! Bogyó megint úgy mozog, mint régen! A bordámat RÚGJA! Kép Tegnap egész nap rá gondoltam, hogy jó lenne, ha újra visszafordulna. Délután nagyon húzott lefelé a hasam, és mindenhol éreztem tompa mozgást. Most meg konkrét borda rúgások vannak, mint korábban Kép Oda-oda kapok, akkorákat rúg Kép

Titati
titati

Lányok, mire megírom a hsz-t, születik 5 másik Kép És profi vagyok már az írás-olvasás + télapós dalok éneklésében. Bár ezt az "Itt kopog, ott kopog" kezdetűt már nagyon unom, most ezt kéri Kata folyamatosan.

Jól van, akkor már csak azt találjuk ki, mikor lesz a köv. tali, és viszem a kottát. Zongorázni akkor senki se tud? Úgy hatásosabb lenne Kép

Jól van, áttértünk a "Suttog a fenyves"-re, azt legalább én is szeretem Kép

GyeZsu
gyezsu

Gyezsu! Én igazából csak a miatt dilemmázok, hogy Apa ki tudja-e magát aludni, ha ott van velünk a baba. Most egyelőre azt tervezzük, hogy mellettem lesz az ágya, és ha szopi van éjjel, csak magam mellé kapom, fekve szopi, aztán vissza az ágyába, de tőlem csak karnyújtásnyira van. Viszont mesélte valaki, hogy ha egy szobában aludt a picivel, akkor minden szusszanására felébredt, noha a babának nem volt baja, ő viszont egész éjjel nem aludt. Mivel első baba lesz nálunk fogalmam sincs mennyi zajjal jár egy éjszakai szoptatás és mi van, ha böfiztetni kell még és Apa nem tud aludni. Vagy ha hasfájós lesz és sír kaja után... akkor csak ki kell mennem, mert Apa nem tud aludni. Vagy nem jól gondolom? Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Egy másik fórumon találtam - Karácsonyos sablonok dekoráláshoz:

http://www.peppitext.de/WiCoWeihnachten/

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Gyezsu:
ha tudna is valaki zongorázni, ki vinné oda? Kép