Új privát üzeneted érkezett!

azt hiszem, ez volt az utolsó lépés az anyaság felé.
1-kor már 39,4 volt a láza, adni kellett a panadol mellé még germicidet is, meg 15 percenként bogyeszokat.
most már 37 alá ment. remélem, nem is megy ennyire vissza.

olyan rossz volt látni a nyöszörögve, beszélgetve alvó gyerekemet, akinek a buksija tüzelt, a kezei jéghidegek és rázza a hideg a 25 fokos szobában.
még cici sem kellett.
de most már szopizott is.

Kép
sygnum

Nana, Seriff köszi a tanácsokat. Nekem inkább estefelé dugul be, reggel meg vérzik, vagyis ha kifújom véres. (ez most guszta volt, bocsi) Kép

Nana: Ez nem semmi, remélem én megúszom.
te hogy tudtál szülni ha nem kaptál levegőt rendesen?

KépKép
erszényes

Gyors gyógyulást a Kékszemű Angyal Leonak!

Kép
seriff

Roz,

nem voltál esetleg mostanában a játéknagykerben? Nem emlékszel a chou-chou baba árára? A mindent tudóéra?
Köszi

Kép

Kép
kobudo

Elaludt, remélem alszik egy jót.

Kob,
nem annyira okolom magam, de most megtanultam, h hinnem kell az ösztöneimben és megérzéseimben és Leonával kapcsolatban többet senkinek, semmiben, semmiért nem engedek. Nem érdekel, mibe kerül, nem érdekel, ha vita, veszekedés is lesz belőle, én érzem, h mi a jó neki.
Mondjuk felnőtt embereknek lehetne annyi esze, h azt mondják, h beteg vagyok, inkább ne gyertek. Persze, szeretnék látni az unokájukat, de milyen áron?
Voltunk tegnap drnőnél, nincsen semmi más, csak a láz. Füle, torka, foga, tüdeje rendben van.

Seriff,
jobb, ha tanulsz az én hibámból (engedékenység) és nem engedsz a családi nyomásnak olyan dolgokban, amikben biztos vagy! Látod, nálunk mi lett most a vége. Oké, lehet, h amúgy is beteg lett volna, na de eléggé egybevágnak a dolgok.
Az, h Hanci nem kérte a kajákat, lehet, h azt jelentette, h még nem akart enni, de meg is értelek vhol, h adtál neki.
Csak komolyan! Meséld el a párodnak, h mi történt velünk! Hátha...
Amit már rég írni akartam, próbáld meg a rizspépet (én biorizsből fogok neki csinálni, nem boltit adok, mert abban tehéntej van meg a legtöbben cukor is)és a gesztenyét, ezekben nagyon táplálók, hátha hízna tőle Hanna. Bár sztem tökéletes ő így is.
És Leona szinte sosem szopizik tovább 5 percnél, ők már nagyon profi szopizók, ennyi idő alatt is teleszivattyúzzák magukatKép Emiatt ne aggódj!

Zsolt,
nem akarsz regisztrálni? Csak hogy mindig tudjuk, ki írt. Többnyire rájövök, de mégis könnyebb lenneKép

És Lányok! Köszi a biztatást! Szeretlek Titeket!

Erszényes,
eukaliptusz-, kámfor-,mentol-, ánizsolaj. De ezeket homeoval egyszerre nem szabad.

Kép
sygnum

Ez aranyos volt Erszényes! Kép nem nagyon jutott eszembe hogy kapok-e levegőt. Kép Öszintén soxor nem igazán voltam magamnál, de azért jó volt nagyon!!! Kép

Szegény-szegény kis Leo! Kép Én elképzelni se tudom milyen rossz lehet ilyen pici babót lázas látni. Kép Daninak 1,5 éves koráig egyszer sem volt láza. Hál'Istennek.

KépKép
KépKép
nana09

Syg,és hogy csinálod a rizspépet?Mint a tejberizst,csak vízzel, abból is kevéssel?Mondjuk a bolti tejpéptől,amiben ugye cukor is van, attól se hízottKép. A nagyszülők kicsit önzők, ha nem tudnád! Biztos mi is ilyenek leszünk, bár ha belegondolok Anyukámék sem ilyenek, na mindegy...
Háthában nem bízok, abból már megjöttem, sajnos...Kép
Hogyhogy rendben van a foga?Ezek szerint van, vagy látszik? Remélem, h kialussza a betegséget Leo!

Mi az a chou-chou baba?Csajok,olyanokat írtok, h csak na.Ezeket nekem is tudnoom kell majdKépKépKép!

Kép
seriff

Nana: én már 3 napja azt álmodom hogy szülök és reggelre tökre ideges leszek, pedig még van bő 3 hónapom. Pedig biztos csodálatos lesz végre találkozni Minijanikával meg nagyon kíváncsi is vagyok. A félelmeim inkább abból fakadnak nehogy botrányosan viselkedjek a szülőszobán, vagy nehogy valami komplikáció legyen.
A mamám elmesélte a 7végén hogy ő hogyan szült, hát nem volt semmi régen. Azt mondta 9 körül kezdődtek a fájások, a nagyapám 11-re szerzett 2 lovat meg egy lovaskocsit és a földúton döcögtek 2 órát a kórházba, úgy hogy a mamám végigordította az utat. El tudom képzelni milyen jó lehetett a döcögős úton. grrr. Kép

KépKép
erszényes

Nana,
hát nagyon szar érzés voltKép Féltem és imádkoztam, pedig nem is vagyok hívő. Jobb lett volna, ha én is beteg vagyok, mert akkor kapná a spéci kis ellenanyagokat. Így is kap, de az nem ugyanaz.

Seriff,
egyelőre még sehogy nem csinálom, de úgy szeretném, ahogy írtad. Vízben megfőzöd, tejjel és vmi gyümivel összeturmixolod.
Foga úgy van rendben, h nem jön, tehát nem az okozza a lázat.
Chou-chou baba egy interaktív újszülött, ugye, Kob? Nővérem kislánya is meg volt bolondulva érte.

Kép
sygnum

Erszényes,
az én anyám meg is született útközben a lovaskocsinKép

Kép
sygnum

Sziasztok!

Látok netet!!!!!!!!!!!
Gyorsan beleolvastam a dolgokba, mert annyira szakad a hó, hogy inkább elindulok haza, mert kocsival vagyok.
Amúgy kedvenc férjem tegnap felhívott, és telefonba beolvasta a tegnapi "termést", még jó, hogy ingyen beszélünk egymás között, úghogy annyira nem is vagyok lemaradvaKép

Képzeljétek, hogy megijedtem reggel. Van egy volt kolleganőm, előttem négy nappal, dec. 14-re van kiírva szülni, erre reggel jött tőle az sms, hogy Anna baba megszületett... Jaj, gondoltam, már csak négy napom vanKép Amúgy 3400, meg 56 cm a kislány, jó is, hogy nem húzta még három hetet.

Syg,
remélem Leo jobban van, és nem megy vissza a láza.

Cukker,
képzeld, alig találtam ki tőled, valahogy nagyon belekavartam a holland faluba, és végül valahol az arborétumnál kötöttem ki. Mondtam apunak, hogy veled voltam, és szegény úgy ki volt akadva, hogy nem emlékszik rád, és hogy ő nem szokott ilyet csinálni...:-)

Puszi mindenkinek, ha minden igaz, csütörtökön leszek legközelebb, írjatok sokat!!! Kép

Lina
36+2

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Syg,
ismerős! Ilyeneket én is megfogadok, csak sajna néha elhajlok Kép Legközelebb kérdezz ki mindenkit, hogy nem beteg-e valaki. Én még mindig megteszem ám! Tényleg látszik a foga? Juj, de jó!!

Seriff,
hát a chou-chou az egy nagyon izgi dolog Kép Amolyan interaktív baba, hatással van rá a ringatás (megnyugszik, elalszik), ha éhes, meg kell etetni, egyébként édesen szuszog. Általában az ára 10-15 ezer ft Kép Kép De olyan aranyos Kamilla, ahogy suttogva kéri.., Nem igazán értem, miért nem hangosan mondja, de ez van.
Ismeritek a 7 gabonás pelyhet? Nincs benne gluténtartalmú gabona, igaz, más sincs. Gyümölcspüréket is lehet vele dúsítani.

Kép

Kép
kobudo

Viccesek vagytok ezzel a lovaskocsivalKép! Anyukám csak gyalog ment fel a szülészetre,mondjuk én is KépKép.

Kép
seriff

Kob, ez nem az,amit én írtam?Abban is 7van, zab,rizs,búza,árpa,köles,kukorica,rozs.Ja,nem mert ebben van glutén,bocs.Kép
Interaktív chou-chou? Kamillának nem elég Mesi?Kép

Kép
seriff

Seriff,
lehet, hogy neked van igazad, keverem valamivel. Abban tényleg van glutén. Egyébként hihetetlen, mitbcsinál Meivel, és hogy ezt Õ hogy tűri Kép

Kép

Kép
kobudo

Seriff,
én meg gyalog mentem le, aztán föl, aztán megint le a 4-ről/re. A végén meg ugye futás a szülőszobára.
Úgy látszik, mi mindig sportolunkKép

Kob,
én még nem igazán foglalkoztam ezekkel a pépekkel, jöhetne néhány ötlet, ha lesz időd, h mit éri meg venni. Gondolom te is cukor és tejmentes dolgokat vettél/veszel majd.

Lovaskocsinál már csak a lóháton lenne jobbKép

Erszényes,
én egyébként csak azt tudom neked javasolni, h ne foglalkozz azzal, hogy viselkedsz a szülőszobán! Oké, hisztizni nem kell, de ha néha 1-1 kiáltástól megkönnyebbülsz, ne tartsd vissza!!! Mondjanak bármit! Azt szokták mondani, azárt ne kiabálj, mert arra megy el az erőd. Ez sztem hülyeség. Ha visszatartod, akkor pontosan az önkontrollra megy el az erőd, az uis a legnehezebb olyankor.
Nekem kiabálásra nem volt ingerenciám, de legszívesebben sírtam volna. Amíg itthon voltam, meg is tettem.
Ott viszont (még az nst-ben és előtte a folyosón) érdekesen néztem volna ki, így visszatartottam és akkor volt a legrosszabb a vajúdás.
Szóval szerintem teli torokból, ha jólesik.

Kép
sygnum

Erszényes,
na nem egyfolytában sírtam, csak néha fájás alatt. Belőlem mindig minden a sírással jön ki. Fizikai és érzelmi fájdalom, öröm...

Kép
sygnum

Ha már pépeknél tartunk. Kaptam Milupa (talán) kupont. Most a pép, kaja meg nem tudom, mi a 3. közül választani kell 1-et v mind a 3-at ingyen adják? Ti kaptatok ilyet?

Kép
sygnum

Igen,asszem ki is dobtam.
az én szememben ott ültek a nagy krokikönnyek fájásokkorKép...

Kép
seriff

syg: én is pont ez a típus vagyok. Ha úgy van sírok egyet és minden mehet tovább. Így könnyebbülök meg. Remélem nem leszek égő a szülőszobán, bár úgyis nőnapra vagyok kiírva, hátha akkor elnézőbbek. Kép
Viccet félretéve mindent ki lehet bírni, főleg ha Minijani a jutalom. Kép Kép

Roz: nem is írtam még de aranyos volt amit a barátokról írtál. Kép

KépKép
erszényes

36,3. Remélem túl vagyunk rajta! De hogy feküdjek így le aludni?

Seriff,
miért dobtad ki? A bébiitalok finomak, mi szeretjük Robival, ti nem?

Erszényes,
nem is azon van a hangsúly, h ki lehet-e bírni, de miért fogja vissza magát az ember, ha az se neki, se a babának nem jó? De persze, h Minijanikáért mindenre képes leszelKép

Kép
sygnum

Sziasztok!

Ma randiztam Linával, olyan jó volt dumcsizni. Én már megszoktam a várakozásokat, de Lina ki volt akadva. Kép

Lina

Szerintem nagyon sokat változtam külsőre a 7 év alatt, és apukáddal én nem is nagyon voltam kapcsolatban. Ahogy kitettél, eszembe jutott, hogy még el kell mennem a gyógyszertárba, akkor nem tévedtél volna el. Kép

Syg

Borogattad is Leonát? Ja, meg azt hallottam, hogy pici babáknak nem lehet adni mirelit cuccot. De hogy pontosan hány hónapos korig, nem tudom. Én bébiételeket fogok venni, hétvégén meg ehet a levesünkből. Annak idején is így csináltam, csak a gyümit csináltam magam.
Nem akarlak felidegesíteni, de nem tarthatod burokban Leonát. Igaza van Kobnak, még akkor is beteg lehet, ha látszólag nincs beteg ember a közelben. Hamarosan jobban lesz a picúr. Meg, ha lázas, akkor erős a szervezete, és küzd a betegség ellen.

Roz

Már régóta szimpi vagy nekem, nagyon odaadó anya vagy. Na, ez nem vagyok én. Imádom Bencét, de sokkal lazábban veszem a dolgokat. Én próbálom egyensúlyba hozni azt, hogy itthon is rendben legyenek a dolgok nagyjából és én is nézzek ki valahogy. Már mondogatom a férjemnek, hogy picúr pár hetes lesz, menjünk el usziba, fallabdázni. De könnyebb nekünk, Bence már nagy.

Ja, ma voltam 30 hetes uh-án. Baba 1420 g Kép Medencevégű, de amúgy minden rendben. És láááány. Kép Nem félek a csaszitól, mert már tudom, hogy az mivel jár.

Lilla autózzon csak, olcsóbb, mint a baba. Kép

Pusz

Kép

Kép
cukkermáz

Bocs , nem volt elég érthető hol kellett várakozni Linával. Védőnőnél.

Kép

Kép
cukkermáz

Syg,hát nem tudom, kallódott itt az asztalon,aztán a nagy rendrakásban kidobtamKép. Nem szoktam bébiitalt inni, egyszer kóstoltam,merthogy felbontottam egyet HAncinak, hátha azt issza és csak a vizet nem-na persze azt se itta meg, szóval akkor belekortyoltam, de nekem túl tömény volt.
A hülye jobboldali szomszédunk és vendégei közül vki mindig elénk áll, de már szóltunk is, előttük is uakkora hely van, és ráadásul le se hánytuk a havat. Nem értem én, Hollandiában így szokás?

Cukker, mi is lesz a neve a kicsilánynak?(ne haragudj, de annyian vagyunk, h vmit mindig elfelejtekKép)Aki nem is kicsiKép!

Kép
seriff

Roz, Ti most szánkóztok?

Kép
seriff

Seriff

Adriennek fogják hívni, de kisfiam Bettinát szeretne nagyon. Az majd csak a 2. neve lesz, mert uncsitesó is Bettina.

Ugyan, én még most tanulgatom a neveket. Sokan vagyunk. Kép Bár Hancit már tudom, az tuti. Amit ő művel a járókában. Kicsit meg is sajnáltam ott a rácsok között. Kép

Kicsi fiam ma egyedül öltözött. No sál, no téli cipő. Kép Még nincs is itthon. Látjátok, ilyen jó dolgom van, na de majd jön Adri.

Kép

Kép
cukkermáz

Csak addig volt benne,amíg felmostam, h ne csússzon elKép

Kép
seriff

Cukker,
nem is akarom burokban tartani, de azért nem megyek oda, ahol betegek vannak.
Nem borogattam, arra nem is volt idő.
Miért nem szabad mirelitet adni? És egyáltalán mi számít annak? Fagyasztott tejet is kaphat, nem?
Nekem nem szimpik az üveges bébiételek. Egyrészt nem tudom egyesével adni a különböző gyümiket, zöldségeket, másrészt nem tudom aszerint keverni őket, h miket szeret. Utazáskor jók szerintem, meg ha nagyon nincs idő.
Én is azt mondtam, ha 3 hónapos lesz Leona, elkezdek tornázni és menjünk teniszezni. Aztán tessék. Mimóza mellől nem mehetek.

Kép
sygnum

Sygnum remélem, hogy nem bántottalak meg. Most már leharapom a nyelvem, olyan szókimondó vagyok. Sajnos mindig csak a hírek felét jegyzem meg, olyan szita agyam van. Azt már nem tudom, hogy miért nem lehet mirelitet adni, csak azt jegyeztem meg, hogy nem. Nekem meg fagyasztott tejem nem is volt.

Ma volt előttem az uh-án egy ikres kismama. Amikor kijött gyorsan megkérdeztem, hogy van, és , hogy érzi -e hogy ott ketten vannak. Azt mondta igen, mindenfele rúgnak. Ebbe még nem is gondoltam bele, hogy azok tényleg ketten rúgnak.

Kép

Kép
cukkermáz

Roz

Hogy sikerült a szánkázás?

Kép

Kép
cukkermáz

HÁÁÁT!!!

Syg, mondatával (megint) teljesen egyet kell hogy értsek.
"nem akarom burokban tartani, de azért nem megyek oda, ahol betegek vannak."

A betegségek nem "jó" dologok, amin jobb ha átesik az ember...SZERINTEM.

Dani amióta nem jár a bölcsibe megint egyszer sem volt beteg, pedig megy mindenfelé.

Egyszer pont egy homeopátiás gyerekorvosnő mondta nekem, ha megengedhetem magamnak hogy otthon legyen velem, akkor 3 éves koráig inkább.

Cukker, De jóóóóó, hogy kislányotok lesz!!! Kép

Dani apával hóembert épitett!Kép elég pici, de nagyon szép! Én addig elmentem kozmetikushoz, de sajna nem lettem szebb! Kép Pedig azt hittem..Kép

Lina, ne izgulj! Szólók én ha itt a nagy nap! Kép de ahoz irnod kell ide soxor, sokat, hogy érezem a kapcsolatot köztünk. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Én holnap megyek Uh-ra! És elmondani sem tudom mennyire IZGULOK!!! Azért ez a 12 hetes nagy mérföldkő lesz.

KépKép
KépKép
nana09

Cukker, mit jelent az hogy medencevégű??? Nagyon butát kérdeztem?

KépKép
KépKép
nana09

Nana,mindenképp számolj be holnap az UH-ról!Mikor mentek?
Syg,alma-körte nagyon jó,és alma-áfonya is,üvegesek.Vannak kicsi üvegesek is,Hipp-ek.Lehet,h naív vagyok,de én elhiszem,h az van benne ami rá van írva,persze nálunk se az a kaja,csak időnként,vagy végszükségbenKép! Sztem lehet mirelitet adni,inkább,mint kméti-t(cukrozott mind),meg a Mildik is nagyrészt.

Kép
seriff

Syg, remelem Leona mar jobban van! Szegeny kicsi!Kép

Irnek meg, de nem tudok... majd holnap!
Sziasztok!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

sziazstok Kép

hát szánkózás elmaradt de nem miattam megkértem aapát hogy hozza le padlásrólszánkót de lusta volt rá é meg sajnos nagyon félek még az ekkora magaságtól is felmmenni még felmegyek na de lejjönni .... nem merek a másik ilyen félalmenm a csúszda soha nem ülnék rá

lina
de jó hoy jeletkeztél Képhogy vagytok ?apa otthon maradt mikor jön le hozzád hogy birod az itt létet mi volt a dokinál védőnőnél ??

nana
nagyon várjuk az uh .t hogy mivolt biztos minden rendben lesz

syg
látom egyre inkábbizgat a gyümi téma Kép
szóval amit kérdeztél én ugy tudom hogy ha valki szopi után adja gyümit főzik az HOZZÁtáplálás ezel azt éred el hogy megismerkedik uj izekkel de attól tejcsi mennyisége nem változik ha forditva csinálod a hogy tejcsit adod utólag az az ELVÁLASZTÁS
gyümi hát nem is tudom nehéz ez nagyon nálunk minden gyerek kívétel nélkül a mai napig megeszik mindent semmiben nem válogatnak ( nem olyanok mint az anyjuk ) persze ehez az is kell hogy amit te nem szeredsz nem kell hangoztatni gyereknek lehet hogy amit te utálsz az lesz az ő kedvence szerintem nagyon fontos hogy ő döntseel hogy az most tetszik e neki vagy sem
én is nagyon bébiétel elnees voltam vagyok de áki szinte alig akarta elfogadni frisss gyümit igy sokat kpott de bébitalt nem kapnak / kaptak soha az tömény cukor szerintem de most megjelent univertnek a BIO termékei nem tudom menyire bio de cukorot meg hasonlókat nem tartalmaz ami nagy bajom nekem a bébiételekkel hogy van benne tejpor !! sajtpor!! és hiába ninncs rajta érzik az izén hogy sózva van amit ugye én itthon nemhasználok nálukunk 1 éves jkorukig egyik gyerköc sem (kivéve most ákit azzal a pár üveg gyümivel de mostmárrájöttem arra is hogy öt hogy tudom rávenni friss gyümire )kapot bébiitalt vagy sózott főzit vay cukrozott gyümit adrinak sokszor a mai napig külön fözök nem csak az allergásja miatt hanem azért mert allergiás hanem mert abszolut nem szereti paprikás ételek ( na néha erre is rácáffol de töbségében nem szerti pörkölteket vagy paprikás ételeket )
már irtam egyszer ez a tölcséres mixert ami nekem van én mindent azzal csinálok aprora összeváom gyümit is és azzal teljessen pépesiteni tudom bár most ákinak kezdem adni a kicsit darabossat igy forron krumplitörövel török össze mindent husit még nem nagyon kapott tojást sárgát is most akarok neki adni majd olajat kb 1 hónapja teszek bele neki vagy esetleg ligát szintén a uallergia miatt liga gyümiket mindent eszik kivéve citrusféléket mert ugy az is nagyo nallergizáló most a gyümit is (2 napja ) csak a reszelőn rwszelemle neki biztos tudod az a hagyományos müanyag rszelő sok kis tüskével az az igazság hogy probáltam én már sokkal hamarabb igy ani neki de vagy fullákolt a baraboktól vagy az egészet emésztetlenül viszont láttam pelusban
ja igen inni vizet iszikik sima pohárból ez szintén a mániám nem kap/kaptak teát sem soha adrinak 1 szer megprobáltunk a teát az éjszakai evés helyett mert már csak 2 éves és 2 szer kel még éjjel de szó szerint hozzánk vágta cumisüveget hameg elfogadta akkor 1 óra mulva ujból éhes volt és nem 2 szer hanem 4 szer 5 ször is kell igy aradt kajcsi
ja mirelit hát igen ez most akkor engem is elgondolkodtatott va egy köyem az a cime mit egyen gyerek abban azt irja 6 hós kor alatt ne adjunk mirelitet nem indokolja miért de akkor tényleg mi van fagyasztott tejcsivel ezzel most megfogtl nemtudom

hu mennyit irtam (okoskodtam Kép ) rohannom kel mert nagyon elhúztam az időt itt láblógatva pizsiben
folyt.köv.....

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz

Köszi, hogy ilyen részletesen írtál a kajcsikról. Én nem tudtam, hogy ennyi minden szar is van a bébiételekben. Majd én is készítgetek ezt azt, de mindent nem az tuti. Bébiitalt mi sem adtunk soha. Férjem mindig rakott el befőttes üvegben nyáron, azt hígítottuk neki. Amúgy meg teát sem ivott, csak alig-alig. Máig nem szereti az üdítőket, nagy néha almalé. Akármilyen zsúrban voltunk-Bence mit iszol? Csapvizet, volt a válasz. Kép Itthon pí víz van neki most is, mert ásványvizet nem szereti, még a szénsavmenteset sem.

Nana

Medencevégű- fejjel felfele. Már kétszer megfordult, örök mozgó. A 12 hetes uh-elhiszem, hogy nagyon várod. Döntő fontosságú.

Kép

Kép
cukkermáz

folytatom Kép

cukker
egyébként ezt már annyiszor akartam irni Kép
jól esik hogy ilyen ó anyának tartotok én magamat ugysem tartom annak meg sajos tibor sem ami nagyon rosszul esik szerinte túl sokat parázom dolgokon és mindig szászor megrágok mindent meg sok fölösleges dfolgot csinálok abszolut nem ismeri el munkám egész nyáron befőztem csináltuk felujjitást meg még gyerekek is itt voltak erre megkérdezte valamelyik nep hogy anyukája hozta be lekvárt mondom neki hogy nem é raktam ennyire nem tudja hogy miylen sok mindent megcsinálok itthon persze ez csak egy est de nagoy sok ilyen van tegnap itt vlt anyós én megcsináltam karácsonyi télpói diszitést csiáltam adventi koszorút is erre megkérdezte az anyjától hogy ő csináélta e mondjuk nem tudom mből gondolta ezt is mert az anyjáékkal még szülinapokat sem tartják meg de mégis neki ő a szuper anya én meg ... na mindegy csak elégrosszul esik mikor morog itthon ha valmi nincs kész vagy estleg nincselmosogatva mindig mondja hogy itthon vagyok egész nap "másdolgom sincs" azt nem veszi figyelmbe hogy a gyerekekkel rengeteget foglalkouzom akor veszi csak észre mikor eljön hozzánk egy két ismerős hasoló korú gyerekekel épl most itt volt haverja a kisfiával 3 éves kisrác em szobatiszta a mi 2 éve adrink szebben beszél mint kissrác nem tud egyebül enni és még mindent napközben is cumisüvegből iszik
erre mondta tibor hogy mennyivel ügyessebek a mi gyerekeinek de z sem nekem dicséret hogy de jó hogy iylen sokat foglakozom gyerekekel pedig jól esne ha elismerné tegnap is ágyból megnézte barátok közt és már aludt is én még kint mosogattampakoltam ruhát hajtogattam 11 ig az étkezőbet olyan fura mert nem volt ő ilyen anyós nagyon oltja mindig hogy bezzeg ő mikor itthon volt velük gyesen tanult meg mosta textil pelenkáket ... én meg haszontalan anya vagyok aki csak itthonvan és ez nagyon rosszul esik el sem tudjákképzellni mennyi meó van 3 ygerekkel de már nem is érdekel hogy mit gondolnak csinálom ugy ahogy nekem jó és kész az utóbbi pár hónap viszont nehéz volt nem tudom miért hangolja tibort ennyire ellnem anyós nem tudom mire jó ez neki énmindnet megteszek és mégis én vagyok a rossz megaz akarat gyenge mert nem tudok lefogyni meg az idegbeteg ha kiabálni merek azért hogy segisen már végre valaki

bocsi hogy panaszkodtam de tényleg ez tegnapi nap olyan rosszul esett

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

SYG,
LEO hogy van??? amikor éjszaka felébredtem, eszembe jutott hogy mi lehet veletek?

Megint "rossz anya leszek", de én is adtam Daninak bébiételeket is,6 hós korától én is Hippet, néha Nestle-t. Akkor még nem tudtam volna nagyon Bio-t adni és a "friss" zöldségek és gyümölcsök méregtartalma... inkább jobb ha nem is tudjuk. Kép
Semmire nem lett allergiás, mindent megeszik, de szó szerint. És gyümölcs és zöldség-mániás. Tőle dugdosni kell a gyümölcsöket, mert hihetetlen mennyiségeket képes lenne megenni bármilyen gyümölcsből.

1 órára megyek Uh-ra!!!

KépKép
KépKép
nana09

Roz nagyon sajnálom. Nem is tudom, hogy mi a megoldás. Én nem bírnám. Ha egy kicsit is érzem, hogy férjem hanyagol, máris szóvá teszem neki. Aztán nem szólok hozzá, utána nem győz hízelegni. De időről időre oda kell figyelni rá, mert hajlamos elhagyni magát. Már megint hétfő, kedd , szerda, szombat foci. A héten péntek is. Be fogok sokallni megint. De nem azért, mert sok a dolgom, hanem mert hiányoznak. Hétfőnként eljárok Bence edzésére, de egyre kényelmetlenebb ott ülni a padon, meg a fiúk is nagyokat rúgnak, vigyázni kell.

Na megyek, ma nagyot akarok takarítani. Puszi

Kép

Kép
cukkermáz

Hú, Roz! nagyon rossz lehet! Kép
De szerintem is az a legfontosabb hogy milyen vagy a gyerekeiddel, hogy hogy neveled őket és hogy szeresd őket ezerrel! Persze nagyon rossz lehet ha a támogatás helyett, Bántást kapsz. Nagyon szomorú ez! Kép
Nekem egyszer kb. 10 évvel ezelött mondta a férjem anyukája hogy hogy lehetek én ilyen, hogy bánthatom én az ő áldott fiacskáját... Hát akkor én ezt elmondtam a férjemnek és úgy nagyvonalakban a véleményem az anyukájáról. Egyetértett, de természetesen fájt neki. na mindegy mi azóta csak "felszines" kapcsolatot tartunk az anyosommal. Nehéz volt a férjemnek ezt elfogadni, de ő is tudja, jobb igy.

Én -sajna- nem vagyok az a jópofázó típus. Én megmondom a véleményem (persze igyekszek diplomatikus maradni) de soha nem nevetek bele vki arcába akit egyébként ki nem álhatok. Hát én ilyen kis lázongó vagyok...Engem igy szeretett meg a férjem és igy van mellettem 11. éve. Kép

KépKép
KépKép
nana09

nana

ez már annyira nm érdekel ugyaniylen kapcsolatunk anyóssal mint neketk felszínes ... csak az bánt hogy mi történt az utóbbi pár hónapban hogy enniyre tudja befolyásolni tibort meg hgy miért beszél ellnem nem értem nem tetem neki tudtomal semmi rosszat
egyébként tibor sem iylen volt ezt most csinálja nyár óta
de ezt hagyjuk is

inkább azt hogy a izsákira mész uh ra vagy dokidohoz?jööhéten akkor kiskönyved is lesz már ?

kob

ma sokszorsitom hópelyheket már csak az hiányzik az ablakokról most kimegyek és össszepakolm teraszt meg kicsit áttörlöm clinnel az ablakokat és délután vagyha lesz időm kivágom a hópelyheket és teleragasztom a terasz abalkot nagyon kíváncs ileszek ilyen lesz Kép
még annyi hogy te hogy tünteted el a hajtási vonalakat én tegnap kicsit kivasaltam nem sokat változott de azért jobb lett és hogy ragasztod fel én tegnap egyett felragsztottam kis celluxokkal be az ugy elég pepecs munka

Kép

Kép

Kép
roz23

A Bérczi Ildi magánrendelésére megyek, annyira félek...Kép remélem minden ok és csak jókat fog mondani.

KépKép
KépKép
nana09

egyébként a terasz (fa ajtó )köré tettem tegnap zöld fenyőágakat arra világítást piros anyagból vart szivecskéket és arany csengőket nagyon aranyos lett a szoba ablakunk ez a hagyományos dupla kétszárnyas közé tettem diszitést fehér lepedőbe csavartam egykis papirt hogy magasitsam tettem be fenyőágakat egy kisebb és nagy hungarocel golyóból csináltam hóembert meg tobozokat tettem be egykis piros csizmát mikulással fenyőággal aranyos lett ma még folytataom

kob
te milyen mézeskalácsot szoktál csinálni ?nekem tavalyi nagon jól sikerült de elfelejtettem melyiket sütöttem a sok recept közül Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,sajnálom,h nem értékeli a férjed és anyós azt a mérhetetlen munkát,amit nap nap után elvégzel! Ez borzasztó sok energiát igényel,és akkor még arra is legyen plussz,h ezeket hárítsd vagy lenyeld!

Nana,Te meg hagyd már ezt a rosszanyaságot!Kép Miért lennél az? Igazad van,mert honnan adhatnánk télen barackot,stb gyümiket? A fagyasztott bari egy nagy plötty,mikor kiolvad. Meg pl. honnan vennél akármikor is áfonyát? Én még sose láttam a piacon-lehet,h ritkán járok?Kép Szóval,van itthon nálunk is. Most mennem kell....

Syg,Leo jól van?

Kép
seriff

sziasztok

sikerült végigolvasniKép
roz!remélem ez az állapot a férjeddel átmeneti, anyósod mindig ilyen volt?

nana!uh-ra kíváncsiak vagyunk mi is BenedekkelKép

syg!leoka?

ma megyünk csípőuh-ra,bízom benne minen ok lesz.bár valaki azt mondta tuti van valami ha nem szeret hason aludi.
dec.4-én topiktali lesz-erről lemaradrtam?

pusz

KépKép
KépKép
bepa77

Roznak, és mindenkinek, akit érdekel:
Mézeskalácsok
1. változat
75 dkg liszt,
35 dkg porcukor,
5 dkg vaj/marg.,
4 tojás,
4 evőkanál méz,
4 teáskanál szódabikarbóna,
2 kávéskanál őrölt fahéj,
1 kk őrölt szegfűszeg,
csipet só.

Máz: 1 tojásfehérje és 12 dkg porcukor, sokáig verni.
A mázat csak sütés után kell rátenni, és majd megszárad.

2. változat
Íme, idemásoltam a régi Kotányis zacskóról a receptet:
500 g finomliszt,
1,5 teáskanál szódabikarbóna,
3 tojás,
350g méz,
80g cukrozott Citromhéj vagy Kotányi citromhéj,
80g cukrozott narancshéj vagy Kotányi Narancshéj,
4 ek. olaj, dió vagy mandula,
1 csomag Kotányi Mézessütemény fûszerkeverék.
A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a Kotányi Mézessütemény fûszerkeverékkel. 2 tojást a mézzel keverjünk habosra keverõgép segítségével. Keverjük össze a mézes tojásokat a liszttel, a finomra vágott narancs- és citromhéjjal, olajjal és 3 ek. vízzel, dolgozzuk sima tésztává és hagyjuk 1 órát pihenni. Tegyük a tésztát lisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk fél cm vastagra és szaggassuk ki a kívánt formákat. Helyezzük a kiszaggatott süteményeket egy enyhén beolajozott tepsire, kenjük be a tetejüket tojással és díszítsük dióval vagy mandulával. 180 fokon süssük aranysárgára. Jól záródó dobozban tároljuk

Kép

Kép
kobudo

bepa

bizony ám és várunk titeket is itt lezs nálunk egyébként éppen most terveztem hogy akik kevestebbet jönek küldök sms-t a taliról Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Jó reggelt,

Roz,
elég elkeserítő, amit írtál. Nem gondolkodtál rajta, hoigy mi okozta Tibornál ezt a változást? Nehéz így a mindennapokat megélni, de mi majd segítünk Kép
Hópelyhek: celluxszal ragasztotam fel őket, de ha sok van, akkor cérnával láncba is fűzheted őket, és fel tudod akasztani. Mivel elég olcsó dekoráció, valszeg az ajtódíszítésekre is fogok rakni belőle, nagyon szépek!

Bébiétel: üvegeset én is adtam, sőt mirelitet is pl. spenótból, zöldborsóból, amikor nem volt friss. Mert ugye a primőrben több méreganyag lehet, mint amennyi az üvegesben lehet. Talán. Csak olyanokat adtam én is, amiben sem tej, tejtermék, sem tojás nem volt. Van egy Hipp spenót, amiben van tejszín, és 6 hós kortól ajánlják. Nem adtam cukrozott, sózottakat sem. Ezeket azért 1 éves kora után már nem tartottam be ilyen szigorúan,pl, családi ebédnél kapott a húslevesből répát, borsót, húst. Mindig vizet, most is azt szereti legjobban Kamilla is. Én nem adtam soha (persze, mert nem volt annyira jó étvégya, és igénye rá) tejpépeket, 1 éves kora után joghurtot turmixoltam gyümivel, ízesítettem banánnal, és bele puffasztott gabonákat, meg a Milupa 7 gabonás pelyhét. Most nagyjából ennyi jut eszembe, mert bár csak 3 éve volt, eléggé elfelejtettem Kép Kép
Nagyon jók még a kül. pástétomok, húsosak, sajtosak felvágott helyett. Ezeket a recepteket is szívesen elviszem Rozékhoz.

Nana,
kívácsi vagyok én is az uh-ra! Remélem jó hírek vannak!

Sygnum,
Leona jól van?

Kép

Kép
kobudo

Csak beleolvastam,mert nagyon sokat írtatok,én meg rég néztem.

Roz!Nagyon jó ötletet adtál ezzel a készülődéssel!NEm tudtam már,h.mit csináljak,ami feldobja a napom!A házimunkát már unom!
Nem lehet könnyű megküzdeni anyósoddal.Az enyém sem százas,de jóindulatú.Nem tudom lehet-e így látatlanban tanácsot adni.Nekem nem jut eszembe semmi,amúgy meg biztosan megpróbáltál mindent,h.jó legyen.
Egy jó mézeskalácsreceptnek én is nagyon örülnék!Ha rájöttél melyik volt tavaly,elküldenéd nekem?(m.erika@vipmal.hu)Kép

Syg!Aranyos vagy,h.fleraknád nekem a képet Kép ,de emilbe is nagyon lassú elküldeni,már próbáltam máskor.Holnap kötik a heténynetet,és ha még mindig nem boldogulok,akkor szólok!Az emilcímedet megtudom nézni vhogy?A bemutatkozódon nem találtam.

Mino!Pénteken de.?Tegnap majdnem arra mentünk felétek,mert ebédet vittünk PEtinek a munkahelyére és visszafelé gondoltam rá,de nem emlékeztem hogy mondta Tündi,hol laktok!
Rege felébredt,tettem cumit a szájába,és visszültem netezni,és magától visszaaludt.Csúcs!Bálinttal kezet foghatnak!

Próbálkozunk a hasfájás elmulasztásával.Tegnap adtam neki 2* Lycopodiumot,este meg ezt a Chamomilla nevű homeobogyót,de még jobban nyögdécselt.Most ez a bogyók miatt volt,vagy már megint ettem vmi nem neki valót?Lehet,h.felhívom a Varga Juditot(homeodokit).Nem hozzá járunk,nem is találkoztunk soha,ezért tanakodom,h.zaklassam-e.Ha jobban fáj neki,akkor mindenképp felhívom,most várok még.

Amúgy a kakilásunk lecsökkent napi max 2 -re.Normális ez 4-5hetesen?

Szép napot mindenkinek!!!Gyönyörű ez napsütés!Ki is megyek,és keresek kint vmi tenni valót!

Pusszantás!!
mrege

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?