Új privát üzeneted érkezett!

Kataa, Nyusz, Manó
Hát nálunk a VIII.kerben is teli vannak az ovik, söt az V ben és a VIIben is az tuti, mert még ott is nézelödtünk. Szóval szerintem városszerte ez a helyzet. Rengetegen költöznek fel vidékröl v. járnak be ide dolgozni és se a bölcsik se az ovik nem tudják követni ezt a létszámnövekedést Kép

Kataa
A nemét??? - hát ha minden jól megy, akkor úgy május 9 körül KépKép legalábbis szeretném kibírni, hogy nem kérdezem meg, söt egyenlöre kifejezetten szólok, nehogy elszólják magukat. Idáig meg még nem volt egyértelmü, hogy én is felfedezzem KépKép Dodinál annyira kíváncsi voltam és titokban tartotta a 33. hétig, akkor most csak azért is kibírom és nem akarom tudni, úgyis annyira vártuk már, hogy mindegy lesz - nekünk. Dodesz közölte, hogy neki kislány tesó kell, a kisfiút vihetjük visszacserélni, v. le kell vágni a fütyijét, h. lány legyen KépKép

oviscsoport. emlékszel anno én is hogy ellene voltam a vegyes korcsoportnak. Aztán végülis a mi ovinkban van mindkettöre példa és mivel mi az ovónénik szimpatikussága alapján döntöttünk, vegyesbe írattuk. Egyenlöre azt kell mondjam, nagyon kellemesen csalódtam. A gyerekek valami fantasztikus toleranciával rendelkeznek egymás iránt, a nagyok sokmindenben segítik a kicsiket. És türelmesek egymással. Dodi föleg a nagyobbak társaságát keresi, sokat tanul tölük. Majd meglátjuk, akkor mit fogok gondolni, mikor ö lesz a nagy, de egyenlöre kifejezetten tetszik ez a felállás.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Rit!
a multkor epp betevedtem,es csak magamban örültem, de mostmar mondanom kell!
De jo, hogy babat vartokKépKépKép!Irigyellek...
Remelem sikerül tenyleg csak majusban megtudni a nemet....Kép

BAr nem tudom, lesz-e nalunk harmadik...neha azt gondolom, hogy mindenkeppen, neha meg azt, hogy vajon kibirnam-e...De egyenlöre meg ugyse jöhetne, tehat nem kell sokat filozzak rajta...
Nagyon ügyes Dodi, ha mar a hatevesek ügyessegi feledatait tudja csinalni!!!KépKép

Mano!
En azt gondolom, hogy talan ott, a Miki-bulin fogod Te tudni Emma tavolsagat a Mikulastol, es ugy meg lehetne probalni elmenni.
Vagy megbeszeled vele, hogy megnezitek, es ha nem tetszik neki, akkor eljöttök.Ö ott a sok masik gyereket is latnifogja, talan elmulik a felelme...

Szoval ugy tünik, most müködik tenyleg a netünk, es talan a virust is leküzdöttük...talan van ra eselyem, hogy megint gyakrabban jelentkezzem....legalabbis egy kicsit gyakrabban!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kryss!
Szia Kép! De jó, hogy felbukkantál! A harmadik gyerekkel én is így vagyok. Néha úgy érzem, hogy lemaradtam valamiröl, mert még nincs meg a harmadik, máskor meg úgy gondolom, hogy még ez a kettö is túl nagy kihívás a számomra, nem merek bevállalni mégegyet. Bár, ha rajtunk múlik, lesz. A kolléganöim kérdezgetik is gyakran, hogy mikor, de az azért még odébb van.

Kataa!
A sulit ne is emlegesd... Végül, mivel nem sikerült a jelnyelves buli, és az a tanfolyam sem indult, amire jelentkeztem, nyelvtanfolyamra járok. De mivel én nem bírom a stresszt, nem mertem angolra vagy némerte jelentkezni, mert azoknál szintfelméröt kellett volna írni/beszélni, mert azért ugye nem a kezdö szintre mentem volna. Így hát jelentkeztem spanyolra... Hát, ne tudd meg! 4x45 perc volt, de én úgy jöttem ki, hogy a fejem majd' szétrobbant. Semmit nem értettem abból, amit a nöci mondott, tök sötét voltam, pedig koncentráltam ezerrel. Rajtam kívül szerintem jó sokan tanultak már valamilyen szinten a csoportból, úgy érzem, én voltm a leghülyébb Kép. Ehhez az érzéshez még nem szoktam hozzá, de nem is akarok, úgyhogy tanulok majd nagy hévvel, hogy okos legyek Kép.
A tévé tök jó Kép. Nekünk egyelöre nincs is tévénk, a mamámét nézzük általában.

Manó!
Miki-para Kép. Az enyémek már alig várják. Azért remélem Emma is megbékél a gondolattal. Ha meg nem, akkor nem kötelezö odamenni, majd dobja neki a Mikulás az ajándékot Kép.

Holnaptól 2-3 napra átköltözünk anyukámhoz, mert a férjem penészt fog irtani. Azt hittem, ezt a telet már megússzuk, de sajnos nem így lett. Most pár napig megint eszméletlen klórszag lesz a házban, de muszáj, mert a fürdö, az ebédlö és a mi szobánk katasztrofális Kép. Az ebédlöben letettem a sarokba a hátizsákot, amit csak vasárnaponként szoktunk használni, és egy hét alatt csupa penész lett Kép. Még jó, hogy tök üres volt. Mindig ott tartom, egy nem látható kis zug, és kéznél van, amit oda teszek. Hát, ezentúl jobban figyelek...

Költözés
Úgy tünik, megint változnak a dolgok. Katasztróa közeleg Kép. A nagybátyámat (aki nekünk csinálja a burkolás-festést) kirúgták a munkahelyéröl. Ezt mi elvileg még nem tudjuk, csak anyukám mondta sírva ma a telefonba, hogy mi van, és, hogy hiába kérlelte a nagybátyám fönökét (ö is szokott alkalmi munkát vállani nála, tehát ismert), de nem veszi vissza Kép. De a nagybátyám ezt már hetek óta tudja, mert volt itt egyszer 2-3 hete a fönöke, találkoztam is vele. Én azt hittem, csak megnézi, hogy halad a meló, de ma derült ki, hogy akkor mondta meg, hogy nincs szükség a munkájára. Nekem persze nem mondott semmit, csak azt, hogy tetszett a fönökének, amit csinál... Szegény nagyim még nem is tudja, és anyu nem meri megmindani neki. Így is elég labils az egészsége, volt már 2 agyvérzése meg egy infarktusa, az hiányzik, hogy megint legyen. De a nyugdíjából nem tud két embert eltartani, pedig mi nem fogunk tovább fizetni a nagybátyámnak, mert már nincs mit csinálnia. Ha itthon lesz, akkor még az ö házának a rezsijét is nekünk kell fizetni (minden közmü közös a két háznak), plusz az új házat is füteni kell, hogy száradjon az emelet, és ne fagyjanak el a csövek, ezt pedig anyagilag egyszerüen nem bírjuk Kép. Most lehet, hogy az lesz, hogy amint megvan a gáz, letesszük a parkettát, veszünk egy tüzhelyt a konyhába, hogy tudjak fözni, és megyünk át. Bútorunk meg lesz, ha tudunk venni, de így, hogy 3 házat fütünk, és fizetjük a rezsit, sosem lesz bebutorozva a ház Kép. De lelkifurkám is van, mert pont most vannak itt a nagy számlák, télen, és elég mocsokság itthagyni a nagyimat vele. Szóval, nem tudom. egyszerüen képtelen vagyok az egész család gondját a nyakamba venni, azt hiszem, ezt azért mindenkinek meg kell értenie...

Bocs, hogy kifakadtam, tudom, hogy nem tudtok segíteni, de jó volt kiírni magamból. Jön a karácsony, én meg megyek a diliházba...

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok
Manó
azért nehogy agyon nyuzák a kutyát merö szeretetböl Képmeg még néha szelesek és rálépnének a kutyára +nem érünk rá sétáltatni napközben mert dolgozunk .

pusz csics
csics

Csics!

Mi reggel este sétáltattuk a kuytát amikro lakótelepen laktunk, amíg pici volt volt benmt egy alomtálca is neki, mint a macskáknak és abba pisilt, de sezt kb 1 éves koráig használta csak. A reggeli séta rövid volt, épp csak elvégezte a dolgát, az esti volt hosszabb, ilyenkor jött Emam is velünk és jó nagyot sétáltunk. A mi kuytánk egy shih-tzu, kb 20 cm marmagasságra, de mégis egy tömörebb kutya, 5-6 kg, na jó, a miénk kicsit kövér és 7 kgKép és tök jól bírta a nyúzást, nem olyan törékeny mint egy bolognese vagy csivava vagy yorki. Emma is időnként ráfeküdt.Az meg hogy napközben nem voltunk otthon nem vislete meg, ez egy ilyen fajta, aludtKép Régen volt spánielem, na az katasztrófa volt, egész nap nyüszített meg darabokra szedte a lakást ha egyedül volt, de a shih-tzui nem ilyen. Na befejeztem, nem rábeszélnia karok senkit, de a kutya-gyerek barátság valami csodálatosKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Kryss
De jó, hogy elökerültél, már hiányoltalak ám nagyon!!! Mesélj már egy kicsit mi is van veletek! Valahogy a költözésig képben vagyok, de arról lemaradtam, hogy hogy illeszkedtetek be az új környezetbe, hogy mit szóltak a gyerekek és milyen új barátaik vannak.
Köszi amúgy Kép én is örülök neki KépKép
Hát nem tudom, egyenlöre én úgy gondolom, hogy nálunk semmi esetre sem lesz több. Valahogy 3 az már nekem túl soknak tünik. Föleg a mi életmódunk mellett, és azért erröl nem akarok lemondani. Így is direkt 3 év korkülönbséget akartunk (igaz, végül 3,5 lesz) de kell ennyi, hogy a túrázásainkra is tudjunk menni gyerekekkel. Dodi már nagyon ügyi, imád kirándulni és nem is lenne hajlandó arra, hogy öt cipeljük, így megint ketten simán elhordozgatjuk majd tesót. De 3hoz már másik autó és asszem még egy felnött kéne Kép

Panda
Hát tényleg nem egy egyszerü történet, emlékszem már tavaly is téma volt ez nálatok és hát tényleg nem megy a végtelenségig. Talán nagybátyád talál hamar egy másik munkát, és akkor megoldódnak a problémák.
A régi lakásban mi is szenvedtünk penészügyileg, de aztán rájöttünk a megoldásra: megfelelö szellözés és a páratartalom minimálisra csökkentése. Amíg ez nincs meg, addig újra és újra elö fog jönni, ami már csak azért is gáz, mert ezek fincsi kis gombák és felsö légúti megbetegedést okozhatnak, elöhozhatják az asztmát is. Nem lehet, hogy túlságosan le vagytok szigetelve nyílászáróilag? Nálunk azért jött elö anno, mert fütötest csak a szobában volt, a konyhában nem és mivel fáztunk totál leszigeteltük az ablakokat. Így tiszta nedves lett a falunk, ablakunk a lecsapodó párától. Ha meg szellöztettem pillanatok alatt tök hideg lett. Végül kiszedtük a szigetelés felét, egyböl tudott mozogni a levegö, kicsit kiegyenlítödött és máris jobb lett, persze a problémát véglegesen az új tulajdonos oldotta meg: tett egy radiátort a konyhába is, de mi ezzel akkor már nem akartunk foglalkozni.

Manó
Hát ez így igaz, de gyakorlatilag elmondható más állatra is, nemcsak kutyára. Nekem is volt kutyám 15 évig, imádtam, és ö is lakásban lakott, de szerintem napi 2 séta irtó kevés. Én anno levittem reggel min. fél órára, amíg sulis voltam, addig fél 2 felé - suli után, amikor dolgoztam, délben hazaugrottam (itt albéreltem Börsön direkt emiatt) + du 5 felé és este fél8 8 felé. És szerintem még ez is kevés volt. És azért ne felejtsük el, hogy ez minden napra vonatkozik, ha esik, ha fúj, ha havazik, mindíg. Én ezért azt mondom, hogy igenis az vállajon kutyát, aki ezt válallni tudja és aki képes rá. Ez nem egy évre szól, hanem sokra - a kutya élettartamától függöen, de ne legyen az, hogy mégsem erre számítottam és akkor váljunk meg töle. Sajnos sok ilyen van. És Csics esetében azért gondolj arra, hogy a gyerekek kicsik, tehát gyakorlatilag hiába szép is az a barátság, mégis az ö nyakába szakadna a felelösség. Neki kéne levinnie, neki kéne ápolnia, foglalkozni vele és intézni az oltásokat, egyebeket. Ez anyagilag sem kevés. Csak az vállalja be, aki ezt mind felméri és vállalni tudja. emlékszem Neked is pont ez volt a problémád egyszer, hogy igazán te vagy az, aki törödik a kutyával és ha te nem vagy ott, akkor ki ...
Én pl. átgondoltam és azt mondtam, hogy nem, ezt nem tudom válalni, és nem akarok kínozni egyetlen állatot sem. Így is van macskánk, kígyónk, pókunk... de pl. macskából csak azért van kettö, mert nem akartuk, hogy szegény macsekunk tiszta letargikus legyen mert naphosszat egyedül van. Kettö meg azért nem semmi. Néha azt gondolom, hogy roszz döntés volt Kép de persze szeretjük öket, söt már Dodi is nemcska szeretgeti öket, hanem rendesen játszik velük, almozza öket, eteti öket. Persze közben végig figyelni kell rá, de öröm látni, hogy milyen felelösségtudó, gondoskodó gyerköccé válik. Azért az utazások, nyaralások megszervezése továbbra is egy nagy feladat, hiszen ilynekor mindíg kell gondoskodni macskasitterröl. Neked ott van anyukád, akihez a kutyát leadhatjátok ilyen esetekre, de nem biztos, hogy másnak is van ilyen lehetösége.

Miki - és mitöl ilyedt meg? Mesélj sokat,hogy ö milyen jóságos és kedves és más gyerekek is szeretik, aztán max, ha tényleg nem hatja meg az sem, hogylátja mások hogy viszonyulnak hozzá, akkor legfeljebb csak messziröl nézitek. Ha nem akarja nem kell eröltetni, de lehet, hoyg végül megváltozna a véleménye.

Rit

rit

anemona7

Rit!

Persze, tudom hogy igazad van állatokkal kapcsolatban, és nagyon egyetértek hogy csak az vállajon aki komolyan gondolja és csinálja. Ennek ellenére úgy gondolom hogy nem mindne fajta egyforma és igenis van olyan fajta aki jól tartható lakásban klevesebb sétával is, mert nincs olynanagy mozgásigénye, a pisilés meg tényleg megoldható alommal ha kicsi kutya és amíg igényli. Anyagilag tényleg sok, ez is igaz, de más állat is, nekem a 3 tengerimalac sokkal többe volt mint a kutya havonta. A sok kidobott állatról inkább ne is beszéljünk, nagyon elkesírítő a helyzet. Én meg egyébként macskát nem tartok, pedig Emma imádja őket, de úgy gondolom hogy mivel főút mellet lakunk nem lenne jó helye, és ezért nem vállom be. Szóval tényleg nagyon sok dolgot kell mérlegelni, ha az ember állatot akar tartani, de úgy gondolom továbbra is hogy ha valaki nagyon vágyik rá és komolyan gondolja,meg lehet találni a megfelelő megoldást.nyaralás: na az nálunk egyszerű, évek óta nem voltunk. illetve csak anyósoméknál meg anyukámnál a Balatonon ahol jött a kutya isKép

Én egyébként állat nélkül nőttem fel, vagy inkább fogalmazzunk úgy hogy mindíg kaptam, aztán pár hét múlva anyukám meggondolta magát és elajándékozta, szóval annál rosszabb szerintem nincs. Mondjuk én mindíg vágytam állatra, biztos van olyan aki nem. Én akkor megfogadtam hogy az én gyerekemnek nem fogom ezt megtiltani, hogy legyenek állatai (persze tudva hogy ápolni, ellátni nekem kell, ez természetes). Úgyhogy Emmának természetes hogy van kutya, erre milyen ötletekkel jön? Tehén, birka, csirke, nyúlKépKépKép Persze ezt látja a nagyinál és nagyon tetszik neki. Múltkor mondta is hogy azért jobb az a aház mint a mi házunk mert ott vannak állatok. Úgyhogy mégiscsak én is zord anya leszek aki útjában áll az állattartásánakKépKépKép (na jó, egy nyulat talán kap húsvétra, bár én továbbra is inkább tengerimalac párti vagyok)

Miki: Elképzelésem sincs hogy miért fél tőle. Pici korától fél mindenféle ilyentől, pl óriás bábok, télapó. Gyereknapkor addig voltunk a bölcsiben amíg meg nem jekentek az óriásbábok, mert abban a pillantabn ő közölte hogyhaza akar menni. Tavaly a bölcsis télapó ünnepségen is a gondozónő ölében bújdokolt a terem legtávolabbi sarkában. pedig látta hogy a többi gyerek odamegy. Az ajándékot azért elfogadtaKép Egyszer a maedia markt-ban pechünkre a bejűáratnál egy óriás duracell nyuszinak volt beöltözve valaki, hát alig bírtam Emmát bevinni az üzletbe.

Manó

KépKép
manó

Most látom, kígyó??? Õ régennem volt, ugye? csak a pókra emlékszem meg egy macskáraKép Na bevallom, nem tudom hogy kígyót tudnék e tartani, nálam az etetés lenne a nehéz pont, tuti nem adnék neki oda egyetlen cuki egeret semKépKépKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

Latom tema az allattartas.Nem igazan vagyok kompetens,mert nincs es ha rajtam mulik nem is leszKépEn ugye videki vagyok,de sosem vonzott az allattartas,volt kutyank (egy nagyon okos skotjuhasz)akit szerettunk 10 evig es megsirattunk amikor meghalt,de az ugye udvari kutya volt ugyhogy az etetesen es a fesulesen kivul nem igenyelt nagy gondotKép
Amikor idekoltozem es volt hogy egyedul laktam sem jutott eszembe allatot tartani,pont azert mert egesz nap dolgoztam,es tenyleg faraszto lehet naponta tobbszor levinni a kutyat.Tenyleg csak az vallalja aki nem csak napi 2*5 percre viszi le, es meg csak ossze sem szedi a produktumat utanaKépKép Na meg ha kutya van a lakasban az meglatszik a butorokon es szaga is van.Persze tudom akinel van az nem erzi/latja mert ezt szokta meg nem mindenki szenved tisztasag maniaban mint enKépKép
Ugyhogy ha lehet elhuzom ezt a kutyadolgot amig majd az aktualis erdeklodo olyan korban lesz hogy gondoskodk rola maximalisan,es mondjuk majd egyszer elmegy az eszunk es hazban fogunk lakni.
Bar a hetvegen megint megfogadtam, hogy sosem,mert anyuek fele a 10-es uton most hogy megnyilt az Auchan,mar katasztrofa kozlekedniKép.Mashova meg nekunk nem lenne buli koltozni,csak Solymar iranyaba.
Ugyhogy en epp esszel majd meggyozom a gyerkocoket hogy jo nekunk a hetvegi kutya is a mamanalKépKép

Mano
Szerintem is azert gyertek a bulira,aztan legfeljebb az oledben ul vegig.lesznek meg igy egy paranKépKép

Rit
Nem semmi hogy megallod megkerdezes nelkul,plane a masodiknal.En Alexnal nem kerdeztem,mindegy volt,de legkozelebb mar kivancsi leszekKépKép
Igazad van az ovonenin mulik minden,de most a Liliom utcairol 3-n is mondtak rosszakat.Csoportokon belul tobb a nagy mint a kicsi,hiszen alig vesznek fel kicsiket,mert majd mindenki 7 eves koraig marad es a nagyok nem tul kedvesek a kicsikkelKépAz ovonenik meg kozben feltett labbal beszelgetnek....Ugyhogy azt hiszem nem eroltetem en sem ezt az ovit,pedig ez lenne a legkozelebb nekem,tudod gyalog 5 perc.
Mar a maganovi is szoba jott,csak azok inkabb itt vannak a XII.be,persze amig dolgozom addig OK,de nem tervezem meg 4 evig ide jarni minden napKépUgyhogy most azt hiszem valasztok a maradek 3 normalisnak tuno keruleti ovibol.Majd januarban kezdem nezni oket.Vagy nem tudsz valami jo maganovit a kozelunkben?
3gyerek nagyon szep es mindenkit csodalok aki bevallalja.Segitseggel egyszerubb,de ha nincs akkor meg jo sok penz kell+turelem.Mi 3-an vagyunk tesok es jo dolog.Plane most latom hogy anyunak en vagyok a legkisebbKépakire mindenben szamithat.

Kryss
Gyere gyakrabban.KépMegszoktatok/befejeztetek mar az uj hazat???

Panda
Hu a spanyol eleg nehez nyelv,az mondjak ha mar tudsz egy-ket nyelvet magas szinten akkor konnyebb belevagni.Ne add fel,lesz ez meg jobb is csak jo sok tanulas kell hozza.Az meg ugye nagyon nehez a napi teendok mellett.
Sajnallak a sok gond miatt.A penesz meg gondolom meg hab a tortan.Sok erot hogy mielobb megoldodjanak a gondokKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,
Lili megint itthon van, egyfolytában folyik az orraKép, éjszaka is sokat ébred. Úgyhogy most itthon gyógyítgatom, lámpázom, du meg megyünk majd a dokihoz. Remélem most nem húzódik majd a fülére. Balának eddig még semmi baja (kopp, kopp), reménykedek, hogy ő talán nem kapja el. Viszont nekem is fáj a torkom, meg folyik az orrom, fene ebbe a bacikbaKép.
Ovis képek nálunk még nem készültek el, pedig már ideje lenne.

Panda,
Mailben majd írok gluténmentes süti ötleteket, meg leírom majd a narilikőr receptet. Lassan majd én is nekiállok az idei adag elkészítéséhez, de idén megfogadtam, hogy itthonra min 1 litert fogok gyártani, mert eddig mindig csak a maradék jutott, az meg hamar elfogyott, főleg, hogy néha sütikbe is szoktam tenni belőleKép.
Együtt érzek penész ügyben, míg nem szigeteltettük le a házat, mi is küzdöttünk vele rendesen. Jó nehéz helyzetben vagytok mostKép, nem irigyellek, de kitartás, majd csak találtok mindenre megoldást.

Mikibuli,
Apa pénteken tudta meg, hogy jövő héten 1-én el kell utaznia Franciaországba a tulajjal egy konferenciára, és csak 3-án este jön haza, így tuti nem tud velünk jönni. Most fűzöm anyósomat, hogy jöjjön el hétvégére, és akkor őt hoznám magammal, mert két gyerekkel egyedül izgi lenne mikibulizniKép.

Nyuszi,
Jól emlékszem, hogy adtál fel nekem mintákat? Csak mert még nem érkezett meg, remélem nem kallódott el.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Hali

Kryss

Hurra!!!Kép
Hol voltal eddig? Tenyleg irhatnal bovebben, hogy mi van veletek?

Mano

Emi sem fog odamenni a Mikulashoz szerintem, legfeljebb ha olben odaviszem. Tavaly meg ugy sem volt hajlando, meg a terembe se bemenni. Ugyhogy mi utolag kaptul meg az ajandekot, mikor a Miki mar elment.
Ugyhogy gyertek el, legfeljebb Emma is majd a hatterbol szemeleli Emivel egyetemben...Kép

Ilke

Jobbulast!
Emi is kihagyott tegnap 1 napot, penteken elkezdett kohogni es egesz hetvegen nyomta. Mostmar jobb es az orra sem folyik.Remelem nem esik vissza. Ma vittem oviba. Ma reggel meg Danny orra kezdett folyni.KépDe az azert is lehet, mert megint fogzik, raadasul szemfog jon.Kép
Sajna meg nem adtam fel mintat, de ma igerem elmegyek es feladom. Csak ird le lecci Panda melyik ujsagokat kuldte mar el.
Nehogy mar ne gyertek a mikibulira! Enyim ferj is kulfoldon lesz, raadasul a ceges bulin is, ugyhogy egyikre egyik baratnom, a masikra masik baratnom jon el.Tartaleknak meg ott van anyu.Kép

Panda

Fel a fejjel! Nehez ugy a csalad, az biztos. Szegeny anyu is alig birja egyedul fizetni a futest telen, pedig nem kicsi a nyugdija(kb netto 80) De egyedul lakik 70nm en.Ugyhogy ahogy tudunk segitunk neki anyagilag is, pl. bevasarolunk neki es utana elfelejtunk elszamolni...KépUgyis rengeteget segit.
Penesz.Kép Es alulrol aznak a falak? Van pincetek? Mertha alulrol, az nehez ugy. Ha az van amit Rit irt, akkor nem olyan durva .De tudom, akkor is kellemetlen.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Köszi a Télapós hozzászólásokat, elmegyünk, persze, csak félek kicsit hogy ha mondom hogy télapó buli nem akar jönni, ha meg nem mondom, az se az igazi.

Kataa!

Abból merült fel az állatos téma, hogy Csics írta hogyő szeretne kuytát tartani, cska a fiúk meg a munka miatt nem. Erre írtam én hogy van olyan fajat azért ameliyket így is lehet, ha valaki nagyon akarja. Tisztaságmániásoknak való fajtáról még nem hallottamKépKépKép De nekik nem is ajánlanám. Anyukámmal is ez volt a gond, pl mikor pintyeket kaptam akkor állandóan ázott tollszagúnak érezte a hajamKép Jó hír, hogy most egész jól kijön a kutyámmalKép
Egyébként nincs is gond hogy ha egy tiszatságmániásnak a gyermeke is tisztaságmániás, a gond ott kezdődik, ha úgy van mint nálunk, hogy tisztaságmániás anyuka és rendetlen gyerekKépKépKép Ez voltam én, a rendetlen gyerek. Most meg rendetlen felnőtt vagyokKépKépKép

Panda!

PenészKép Egyébként nálunk is van, csak még nem tudtunk rájönni hogy azért amit Rit ír, ugyanis anyukám minden nap teleaggatja 1-2 adag kimosott ruhával a szobánkat, a ház meg körbe van hungarocelezve, vagy laulról jön. Az ügy kivizsgálását elhalasztottuk addig amíg anyukám átköltözik.Kép

Manó

KépKép
manó

Manó
Kígyó februártól van. De nálunk nincs ilyen gond - soha nem mondanám egy egérre, hogy cuki. Pláne, ha még a szagát is megérzem Kép
Azért a tehéntartás tényleg nem lenne semmi KépKép

Kataa
tisztaságmánia és állattartás. Hát ha a macskát vesszük alapul ritka tiszta állat, viszont hullatja a szÖrét. Ellenben a kígyó? abszolút tiszta és szagtalan, na nála tisztább állattal még nem találkoztam. És igényli is a tisztaságot maga körül, csak kifogástalan állapotú vizet adhatsz neki. Mivel igényli a tisztaságot, ergo mindíg tutti tiszta a terrárium. és szerintem roppant esztétikus is.
Magánovit én is csak a XIIben láttam olyat ami szimpi, vagy a XI-ben is, de egyrészt nekem mindkettö messze, föleg majd a picivel, másrészt drága is, föleg ha a gyedet vesszük alapul.
Azért ha egyszer van kedvetek szerintem nézzétek meg a mi ovinkat is, megnézni nem kerül semmibe, a Klinikák metronál van, szóval nektek nincs is messzi.

Ilke
Jobbulást Lilinek!!
NarilikQr receptet én is kérhetnék?????

Rit

rit

anemona7

Mano
Jot rohogtem ezen a tisztasagmaniasoknak valo kutyanKépKépOlyan tenyleg nincs,hacsaknem a plusskutyaKépKép
Na latodfel kellett nonod hogy anyukad is kutyamanias legyenKépKépHat remelem azert a mania nalam meg nem koros,csak szeretem a rendet magam korul.Viszont takaritani nem szeretnek minden nap,es egy kutya utan kene.A fonokomnek 5 macsek van otthon es minden nap 2 orat takarit utanuk,mert ugye a macska mellett tisztasagra is kenyes....Kép

Nyuszi
Jobbulast a kicsinekKépE za tel ilyen....es mega ho is esik.

Ilke
Ha anyos nem jon hozz egy bartnot magaddal,de gyertek mindenkeppKépLilinek jobbulastKépSzedtek valami immunerositot?Tudom hogy sokan ellene vannak,de soxor beteg a gyerek akkor talan nem art.
En iden telen nem adok mar Alexnak semmit,nagyneha Oscillot ha eszembe jut.Tavaly O is tobbet volt taknyos a bolcsitol,bar otthon nem maradt emiatt.Iden meg nem volt a kezdes ota Kép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit
Tudom melyik az ovitok, mert a ferjem nagypapaja ott lakott mellette.Tudom hogy nincs messze kocsival,kb5 perc.Ha nem lesz mas akkor majd elkerem toled a szamukat erdeklodni.
Viszonta Haller parkban van egy ami szoba johet ott 6000m2-es udvar van uj kerti jatekokkal es hat megis csak jobb a levego mint bent pl a Liliom utcaban.korosztalyos csoportok vannak 23-as letszammal.Nekem is a kocsi azert maceras mert ha majd lenne teso akkor azt is vinni kene magamal,es hat babakocsival gyalog megiscsak egyszerubb mint ki be rakni a kocsiba kettot naponta 2*...
Es meg is fogod a kigyot???En tuti nem mernemKép

Halacska
Latod nem hajtom magam agyon a munkaban,ugyhogy gyere Te isKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Rit hozta amegoldást, ha Alex majd állatot szertne kígyót kaphatKépKépKép

Rit!

na a házi egér szagát én sem bírom, ami úgy vadon él, bár félni nem félek tőle, de a kis cuki fehér egereket mindíg sajnálom amikor látom a boltban, meg a szopós egereket, azokat szokták kígyónak vinni. A multkor a Spárban álltunk és a mögöttem lévő nő elkezdett jajongani hogy egér, egér, már épp léptem is hogy elkapom a grabancát, mire egy pasi a mellettünk lévő sorból, hogy jajj, ne bántsuk, az az ő egere a kígyójának vette. Hát én úgy megsajnáltam az egérkétKépKépKép Emmának is minden tetszik ami rágcsáló, de a férjem mondta a malacok után hogy többet rágcsáló nem teszi be a lábát a lakásba...valahogy ő sem bírja a szgukat.

Manó

KépKép
manó

Kataa!

Egyébként anyukám nem nevezném kutya mániásnak, csak kutya megtűrőnek, ami a régebbi állapothoz képest egész jó.Kép Sőt, még olyan elvetemültségre is hajlandó volt, hogy az egyik tengerimalacot befogadta a szobájába maikor Emma megszületett és a malacoknal így nem maradt hely (mert addig abban a szobában laktak ami a gyerekszoba lett, lévén hogy a férjem a mi szobánkban nem tűrte).

Kígyót én sem tudom meg merném e fogni, bár ha nem mérges kígyó akkor valószínű, ha mérges akkor ki van zárva.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Most kötötték be a netet, annyira örülök. Visszaolvasok kicsit és jövök.

Ági
petra2

Sziasztok!

Magdi
Irigyellek, hogy elutaztok kettesbe. Mondjuk én még nem merném bevállalni, hogy itt hagyom őket mert iszonyatosan anyafüggők. Ilyenkor kire hagyod őket?
A mikulás ünnepségen végre megtudom nézni a kisfiadat mert idáig mindig csak a Nórit hozztad.

Juti
Nem semmi, hogy te a gyerekek mellett tudsz tanulni. Én bejelentkeztem a januári államvizsgára de ha rágondolok akkor már rosszul vagyok. Én nem vagyok képes mellettük tanulni. A napi dolgaimat sem tudom megcsinálni.

Ilke, Judy, Nyuszi
Alvás: Sajnos nálunk is uaz. a helyzet. A Petrát 21-kor küldöm be aludni és van mikor még 23-kor is nyitva van a szeme. Õ is kijön pisilni vagy jön a „megszomjaztam” variáció, vagy takarjam be…

Csics
Kukásautót a Corába vettünk a mostani katalógusba van benne és 6000 Ft.
Nagyon jó az a minimaxos autó csak nekünk tuti nem lenne egy elég mert abból csak veszekedés lenne. Kiváncsi vagyok, hogy Petike tudja e majd hajtani.

Nyuszi
A Petra is múltkor elég rendesen hisztizett, az Olivért is persze felkeltette és nálunk az a baj, hogy megkérdezem tőle, hogy miért sír egyszerűen nem válaszol. Mindez éjjel volt én meg már annyira ideges lettem tőle, ő nem kapott ki hanem pizsamástól betettem a fürdőkádba és hideg vízzel lezuhanyoztam. Utána meg lehetett hajat szárítani. Most ott tartunk ha elkezd hisztizni akkor mondom neki, hogy megyünk a zuhany alá és akkor mindig egyből mondja, hogy befejezi. Különben mikor visszafeküdtem nekem is olyan lelkiismeret furdalásom volt.
Az oviba nálunk is ugyanaz van mint nálatok. Én az Olivérnek délbe adok kaját és utána rohanunk a Petráért ½ 13-re és 13-re érünk haza. Mikor nincs ovi akkor már ½ 1 3-kor alszik az Olivér, ilyenkor nagyon sokat számít az a fél óra is. Õ is sokszor már bőg és vergődik a babakocsiba annyira fáradt. Én egyenlőre még nem szeretném, hogy a Petra bent aludjon és ő sem akarja.

Na ennyi volt mert felébredtek a gyerekek.

Ági
petra2

Sziasztok!

Meg kell mondjam egy kicsit megkönnyebbültem, hogy nem csak az én gyerekem ilyen bagoly. Nóri tegnap este 11-ig kukorékolt, sokszor 10-ig fennt van. Szerencsére az esti műszak apáé, én 9-kor befekszem az ágyba és vagy alszom, vagy olvasok. Az éjszakai műszak és a hajnali kelés az enyém, pacsirta típusként nem esik nehezemre. Még szerencse, hogy férjem este sokáig fennt van, nem tudom mi lenne, ha nekem kéne este ébren lenniKép

Nap közben Márkot átszoktattam arra, hogy 1 körül aludjon el. Mi 10 percre lakunk az ovitól, fél 1-re megyünk Nóriért, háromnegyedre hazaérünk, meseolvasás, alvás.

Ági! Igen, én is ezen mosolyogtam, hogy Márkot még sehová nem vittemKép Pedig nem titkolom. Azt nagyon bántam, hogy Nyusziék kerti partyjára nem vittem, nagyon jól el lett volna a sok gyerkőc között.

Háziállat: Míg nincs végleges ház, addig nekünk biztos nem lesz. Én macskapárti vagyok, apa kutyapárti. Egy kertesházban mindkettő elfér, szerintem lesz is, de még a gyerekek is kicsik, azt szeretném, ha besegítenének a gondozásba. Simogatni már nagyon szépen tudnakKép

Képzeljétek Nóri mostanában nagyon félős lett, fürdés után a mosógépen szoktam őket megtörölni. Nóri kb. 2 hete hangosan kiabál, hogy "jaj leesek" és görcsösen kapaszkodik belém. Nagyon durva, mert tényleg fél. Az okát nem tudom, még soha nem esett le sehonnan, ott vagyok végig mellette, fogom őt, beszélek hozzá, nyugtatom.
Teljesen tanácstalan vagyok, már arra is gondoltam, hogy az oviban történt valami és az váltja ki ezt a reakciót.

Panda! ez kemény, anyukád nem tud az önkormányzattól segítséget kérni? Fűtés hozzájárulás, vagy valami szociális alapon kért anyagi segítség?

Gyerekek meggyógyultak, már a múlt héten nagyon jól volt Nóri, de nem vittem oviba. Tömtem gyümivel, teával, finom kajákkal. Gondoltam felerősítem, idén már jó lenne, ha nem betegedne meg. Hát majd meglátjuk, most nagyon elemében van.

Viszont nagyon pipa vagyok az óvónénikre: Múlt héten volt a szülői és nem szóltak. GRRRRR... Tudják a telefonszámomat, előző hét pénteken telefonon beszéltem is velük, egy szóval sem mondták. Pedig tudják, hogy nagyon érdeklődő anyuka vagyok, hó elején konkrétan rá is kérdeztem, hogy november folyamán lesz-e szülői. EH...

Szép estét Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Van valakinek valami jó ajándékötlete egy 11 éves kislánynak??

Pussz:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Most jöttünk vissza a szánkózásból. Jó nagyot estem mert itt teljesen lefagyott az út a hó alatt.

Tegnap volt az Olivér névnapja. A Petra olyan kis undok volt. Az Olivér meg sem nézhette az ajándékot egyből mondta, hogy az neki kell. Kapott az Olivér vonatot és a Petra vinnyogott én meg odaadtam neki a felét (2 kocsit). Õ neki ez nem volt elég az egészet akarta. Utána megkapta az Olivér a kukásautót és akkor meg folyamatosan bőgött és mondta, hogy az az ővé és hozott neki egy másik autót. Alig vártam, hogy lefeküdjenek mert állandóan összevesztek valamelyik új játékon. Végre elaludtak erre a Petra éjfélkor felébredt és hisztizett. Megint nem mondott semmit. Én áthoztam magunkhoz miután már felkeltette az Olivért. Negyedóra után kinyögte, hogy ő is nagyon szeretne egy kukásautót. Elmagyaráztuk neki, hogy múltkor neki volt a névnapja és akkor az Olivér nem kapott semmit. Ennek ellenére reggel mikor készülődtünk az oviba kezdődött megint a hiszti. Sajnos most kezdett el az Olivérre féltékenykedni. Én meg nem veszek mindenből kettőt mert szerintem ez hülyeség.

Panda
¼ 7 az nagyon korán van. Én a Petrát ½ 9-ko keltem és akkor is bőg, hogy nem akar felkelni és alkudozik, hogy egy kicsit még had fekhessen vissza.

Nyuszi
Muszáj beépíteni a tetőteret, mekkora a lenti rész?

Rit
Én biztos nem bírnám ki addig. Én nagyon kíváncsi voltam és az Olkánál már a 12 héten tudtuk, hogy fiú.

Manó
Szerintem jobb ha Emma úgy találkozik a Mikivel, hogy veled együtt mintha az oviba egyedül.

Panda, Kryss
Én is így vagyok vele. Havonta változik a véleményem a 3. gyerekről. Én is néha úgy érzem, hogy úgy lenne teljes a család máskor mikor pl. múltkor betegek voltak akkor meg kivoltam rendesen. Meg hát anyagilag sem mindegy, hogy kettő vagy három. Nem most hanem mikor suli lesz vagy továbbtanulás azért nem két fillér egy főiskola sem.

Ági
petra2

Ági! Boldog névnapot Olivérnek!

Nálunk az vált be, hogy minden név-, ill. szülinapra mindkét gyereknek veszünk ajándékot (a nem ünnepeltnek valami apróságot).
Így mindkettőnek megvan az öröm, hogy kaptak valamit. Természetesen nálunk is mindig az kell mindkét gyerekenek, ami a másiknál van, de mostanában valahogy javult a helyzet, a tesóféltékenység is enyhül. Most nagyon jó testvérek. Játszanak, kergetőznek, Nóri anyáskodik Márk felett, bábozik neki, Márk mindenben leutánozza Nórit, délben egy ágyban alszanak (ha alszik a Nóri), nagyon-nagyon édesek együtt, elszórakoztatják egymást egy csomó ideig. mostanában ilyen szempontból nagyon jó dolgom vanKép és olyan jó látni őket, szívet melengető érzés, hogy ennyire ragaszkodnak egymáshozKép

Pussz:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi

Hat irigyellek, nalunk meg nem sokat javult a feltekenysegi helyzet.Na azert egy kicsit igen. De meg javulhatna.Egyuttjatszas meg szinte alig van.

Agi

De jo hogy vegre van netetek!Kép
Az also szint kb 140nm, csak elegge szet vcan szabdalva, kicsik a lakoszobak ami most ok a gyerekeknek, de ha kamaszok lesznek mar nem annyira, meg a nappali sem tul nagy. AMugy en ellennek, mert panelban nottem fel, de a parom szereti a nagy tereket.Pedig nem is amerikai.Kép Ha beepitjuk akkor alul az egyik szobat osszenyitjuk a nappalival es a halok felkoltoznek.

Boldog nevnapot Olinak!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Még valami eszembe jutott:

Nóri néha szokta mondogatni, hogy "Nem szeretem az óvónénit" Megpróbáltam kideríteni, hogy miért, keresztkérdéseket tettem fel neki, de igazándiból konkrét okot nem derítettem ki. Mindemellett változatlanul szereti az ovit, jól érzi magát, mindig mesél, énekel, mondókázik.
Foglalkozzak ezzel a óvónéni kérdéssel, vagy sem? Érdemes-e szólni az óvónéniknek?

Múltkor, ovis életében először nagyon leszídta őt az egyik óvónő (szerintem tök igazságtalanul). Az történt, hogy Nóri felmászott egy polcra, ami megbillent a súlya alatt. Amikor mentem Nóriért egyből mesélte, hogy "megszídott a Margit néni, én meg sírtam" Ezt hallva jött oda az óvónő és mesélte el az esetet. Mondta, hogy nagyon megijedt, ezért kiáltott rá Nórira.
Igazándiból nem azért érzem igazságtalannak a megszidást, mert Nóri nem csinált semmit. Oké, abban igaza van az óvónőnek, hogy ne másszon fel a polcra, de könyörgöm: Hogy lehet az, hogy rádőlhet a polc a gyerekekre? Nincs odarögzítve a falhoz?? Na mindegy, mondtam az óvónőnek, hogy a férjem szívesen lerögzíti a balesetveszélyes bútorokat, szóljanak, ha ilyen apróbb barkácsolnivaló van.
A Nórival otthon megbeszéltem a dolgot, nem szídtam az óvónénit előtte (Este a Gyurinak meséltem, na akkor voltak jelzőkKép), mondtam, hogy megijedt a Margit néni, meg hogy szereti őt az óvónéni, szót kell fogadni, stbb....
Azóta nem emlegeti ezt az esetet, viszont azóta mondogatja, hogy nem szereti az óvónénit. Bevallom rossz érzés.
Van valakinek valami ötlete, tapasztalat (ne legyen). Ti mit csinálnátok?

HUH mennyit írokKép, felgyülemlettek bennem a kérdések és kivételesen van is időm írniKép

Magdi

Magdi
mléna

Agi

Ja meg megegy erv a beepites mellett, lehet hogy lesz 3. gyerek. Bar ez leginkabb az en egeszsegemtol fugg.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!
Gyorsan, pici időm van meló elő44 Kép.

Penész
A ház egyáltalán nincs szigetelve, nincs pince. Már nyáron kezdődött a penészedés, mikor még nem is bent szárítottam. Sőt, minden évben van penész. Mi pont egy 2hideg falú" szobában vagyunk, é-ny-i fekvésű, sosem süt oda rendesen a nap. A nyílászsárók hagyományosak, reggel mindig folyik rajtuk a víz Kép. Sajna, jobban fűteni nem lehet, mert akkor végképp nagyon párás lenne a száradó ruháktól, és, mivel nincs szigetelve a ház, anyagilag nem bírnánk. Így is fizetünk telente 25 ezres gázszámlákat, és max. 18-20 fok van a házban. A gyerekeken harisnya, tréning, és 2 pulóver van, hogy ne fázzanak meg. Emiatt sem tudnak meggyógyulni sosem Kép. Ezt már el akartam kerülni az idén, de nem sikerült Kép. Nem tudom, mikor költözhetünk.

Ilke!
Kösz, várom a mail-t Kép.

Ági!
Ti hányra jártok oviba, hogy 1/2 9-kor kel a Petra? És mikor fekszik le? Ez a 1/2 7 szerintem nem olyan gáz, tavaly 1 órával előbb keltek, amíg a férjem nem tudott minkert átvinni.

Na, megyek, mert dolgoznom kell, lehet, hogy még tudok jönni.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Nátán betegKép. Hétfőn semmi baja nem volt, kedd reggelre megint magas láza lett (azt azóta sikerült csillapítani), erre 4-szer hányt (pedig semmi sem volt a pocijában). Nem tudtam elvinni orvoshoz, mert ugye Hanna is itt van, de a páromnak megint nem indult reggel az autója és szervízbe kellett vinnie, de du. 2 előtt nem jött haza, addigra végeztek az átvizsgálásával (az orvosunk persze délelőtt rendelt). Ez utóbbihoz (szervíz) csak annyit, hogy ez a 3-dik alkalom, hogy nem indul el az autója. Vitte szervízbe korábban is, hogy nézzék már meg az aksiját, de azt állították legutóbb, hogy az aksi rendben van és nyugodtan kezdthet neki a télnek is vele. Erre tegnap 3-adszor is se kép, se hang. És minden reggel leg. 3 gyereket kellene iskolába vinnie Bp-re...
A szervjzekről egyébként sincs túl jó véleményem. Hétfőn az Espace-t vittük Pécsre szervízbe, csak kötelező szervíz + olajcsere. Meg valamért van egy kicsi menetzaja 70 km/h-ás sebesség felett. Jó előre bejelentettük, odaértünk időben (11-re). Már le is adtuk a szervízbe és elmentünk a városba, hogy ne legyünk útban. Erre később hívnak, hogy ja, bocs, nincs olajszűrő és emiatt az 1-1 1/2 órás procedura helyett várhatunk 3-ig, amire sikerül beszerezniük és folytathatják a munkát. Könyörgöm, akkor minek jelenti be az ember, ha nem tudják előre beszerezni. A menetzajra meg széttárták a kezüket. Emiatt mérges is vagyok, mert ha ez egy itthon barkácsolt autó lenne, akkor nem is szólnék semmit, de azért egy nagykategóriás családi autónál ugyan már ne legyen ilyen. Én tudom, hogy ez nekik többletmunka, hogy kiderítsék és kijavítsák a hibát (nem az elejétől van menetzaj, voltunk vele Angliában 6000 km-et, akkor semmi baja nem volt, csak az utóbbi időben kezdte (ki tudja, nincs-e köze hozzá a hazai útviszonyoknak), tehát nem a gyárban rakták össze rosszul).

Panda!

Kép Ennyi minden megint összejön.

3. gyerek: én nagyon élvezem. Mostanában már többször, mint ahogy nehéz... Az eleje elég húzós volt, amikor még Hanna nem volt önjáróKép, de most inkább azért nehéz, mert ő mindenben segítene (a mosógéppakolástól a porszívózásig). Persze a pénz nem árt itt sem, de nem ez a fontosabb. Sokkal nagyobb kérdés, hogy ki hogyan bírja. És ez nem feltétlnül derül ki előre, van, hogy a 2. gyereknél derül ki, hogy ennyi elég. Amikor Hanna megszületett, egy kicsit mi is besokalltunk, de ahogy telt az idő kiderült, hogy van még energiánk.KépKép

Ünnepek: én nem vagyok híve annak, hogy mindenki kapjon mindig. Még apróságot se. Azt az egyet szoktuk megtenni, hogy a tortáról mindenkinek jusson marcipánfigura és ne csak az ünnepeltnek.
Féltékenység valamennyi van, de nem olyan borzasztó. De ahogy írtátok, ez mindenképpen lenne, mert mindig az kell mindegyiknek, ami a másiké, ezért a mindenkinek ajándék sem oldaná meg.

Rit!

Szerintem ki lehet bírni!KépKép Hannánál mi nem tudtuk egyáltalán (Beninél sem, Nátánnál sem, de náluk azért sejtettük, de Hannánál egyáltalán nem).

Háziállat: Én azt szoktam mondani, hogy másnak kutyája van, nekem gyerekem. Akkora helyünk nincsen a kertben, hogy kutyát nem állatkínzás módon tartsunk, viszont benti kutyát, macskát meg nem szeretnék. Tisztaságmániás nem vagyok, de nem bírnám a szagokat.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

sziasztok
Mano
engem nem kell rábeszélni a kutyára hisz kutya mániás vagyok Kép csakl hogy én egy tacsit szeretnék és a tacsi nagyon tud ragaszkodni amugy anyumnál van tacsim ott szoktam kutyázni Kép meg a fiuk is Kép .

Rit
nekem volt,van kutyám és minden nap vitem 2 kutyát 1-2 orás sétákra oltani,stb de elköltöztem és pici gyerek melé nem szeretem volna kis kutyát és még most se jött el az ideje sajna Kép mert imike még babakocsival szeret járni azt tolni petike kezét fogni+egy kölyök kutya mér igazi rém állom lene Kép majd 1-2 év mulva kaphatnak kutyát adig nagyobak lesznek a fiuk és akor talán már beválalhatjuk a kutyust is .

Ági
nálunk is veszekedés lesz belöle de ha 2 lene már nem lene számukra érdekes kukás autot én az auchanba vetem 3500ft söt azota még egy adag fakockát vetünk igy idáig a mérleg 2 adag fa szines kocka, vizijáték, fa kirakos, a kukás auto imike szülinapi ajándéka .+ a pedélos auto de azt még nem vetük meg .Kép
Nyugi ági
ilyen nálunk is van majd minden nap én már mostanában ezen csak nevetek mert hogy mindenen képesek veszekedni ujságon,könyvön kisauton,vonaton,mindenen amiböl kettö van az nem kell nekik. Nekik ünepp se kell hogy összeveszenek egy játékon. Általában ha valamin öszevesznek akor adok valamelyiknek egy másik hasonlo könyvet,autot igy általában megnyugszanak ha még mindig veszekszenek akor a veszekedés tárgyát elveszem tölük .

Pusz csics
csics

Sziasztok,

Mano
Na kigyot tuti nem,nem birnek aludni ha tudnam hogy ott van valunk egy legterbenKépKépEgyebkent ki tudja,nem bizt ihogy akar majd allatot tartani,se nekem se a ferjemnek nem voltak ilyen jellegu keresei anno.PErsze lehet hogy hogy nem orokletes a dolog es majd kapkodjuk a fejunketKépKép

Magdi
Szerintem pont ebbol ered eza nem szeretm az ovonenit Norinal.Nme felejti el hogy hogyan szolt ra,bizti erelyesebben mint ahogy neked elmeselteKépEn nem vagyok hive amindenert szoloknak.Szerintem nem ertenek hogy mit is akarsz.Persze en is szoltam hogy ne vegyek el a kutyajat,de ez azert nehezebb eset volt mint csak hogy szimplan raszolnak.Mert azt napi szinten megteszik szerintem,persze a stiluson van a lenyeg.De azon a kedvert nem fognak valtoztatni ha alapbol ilyenKép

Panda
Akkor minel hamarabb koltozzetek.Nem tudtok valami rovid lejaratu hitelt felvenni a befejezeshez?Mert a peneszes kornyezet nagyon artalmas,plane gyerekekre.

Beszti
Natannak jobbulastKép
Hat a markaszervizek nagyon sunyik,igazad van.Mi mar pont ezert nem visszuk oda.Az unokatesom autoszerelo es minden meg tud csinalni,profi muhelye van.Aztan persze bepecseteltetem masik ismerossel a szervizkonyvebe hogy hol is lettunk volnaKép Bar az en kocsim nem tul regi,es szerencser nem volt meg baja,de az olajcseret is O csinalja,mert a nagy szervizekben nem azt teszik bele amit keneKép De ez csak nalunk van igy,kulfoldon ezt nem tehetnek meg...

Tegnap rakadtam egy holnapra: www.ciposdoboz.hu
Nezetek meg,en m ar csinaltam is egy szep ajandekot es elkuldom nekik,most a Deavai arvahaznak viszik ki oket karacsonyra.

Na megyek ebedelniKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Haller park?? Az meg hol van, csak az utcáról hallottam, de az elég forgalmas. És magán vagy állami?

Bagoly gyerekek
Hát én nem tudom, nálunk most is 7, legkésöbb fél 8 kor fürdés és legkésöbb fél9kor alvás. De egyébként megy is a dolog, néha bepróbálkozott, hogy akkor hagy ne menjen még be a szobájába, mert járszani akar, de akkor meg az lett a vége, hogy nem meséltem, mert azt mondtam eljátszotta a mese idöt is. Az nagyon nem tetszett, így mostmár simán megy 8kor az ágyba és egy fél órát mesélek, beszélgetünk énekelünk és egyetlen zokszó nélkül elalszik. De muszály is, mert 8ra már oda szoktak érni apával az oviba - neki is be kell azért érni idejében dolgozni.

Tesóféltékenység
hát úgy látszik elkerülhetetlen?.nekem semmi tapasztalatom, mivel nekem nincs tesóm. Nálunk egyenlQre az a helyzet, hogy nagyon várja, hogy megérkezzen, és már most pakolgatja félre egyes játékait, hogy azt neki akarja adni. majd +látjuk akkor is ilyen elözékeny lesz e mikor már tényleg itt van KépKép

Rit

rit

anemona7

Beszti

Ez az automizeria nem hangzik jol.Kép
En most akarom elvinni a Peugeot 206-t egy 15.000km-es atvizsgalasra, elore felek mit talalnak majd. Mert valamit talalnak, akkor is ha nincs...meg teligumicserere.

Rit

Szerintem elkerulhetetlen, mert eddig egyedul volt ugye es egy uj felallas kovetkezik a teso megerkezesevel. Most meg varja, de nem tudjas milyen az ha mindig ott lesz es neked meg apanak kevesebb ido jut majd ra , meg o mar nagy lesz es a kicsit fogja mindenki figyelni, ahogy fejlodik.KépEmi is sokszor mondja mikor Dannyre raszolok, hogy uljon meg az etetoszekeben, vagy ezt vagy azt ne csinalja, "anya en nem csinalom, anya en tudok megulni.." stb. Mit mondassz erre?
Es nehez ugyelni, hogy ne erezze kevesebbnek a figyelmet, foleg az elejen, mikor fizikailag sokat kell a kicsivel lenni. Nalunk most kezd mar oldodni, de meg nagyon lassan a feszultseg. Persze nalatok sokkal nagyobb lesz a korkulonbseg, talan nem szenvedi meg annyira, hogy osztoznia kell mindenen a tesoval, foleg rajtatok.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Magdi
Én biztos nem tudnám megoldani, hogy előbb aludjak mint a gyerekek, ha van valami akkor mindig engem hívnak.
Õk is nagyon jól elvannak együtt, mindig együtt játszanak csak ez a névnap kavart be. Gondolom ezek a játékok is csak kb. 1 hétig lesznek érdekesek. A Petra is folyamatosan patyulgatja az Olivért. Ma is az oviba csináltak valami hóembert és egyből mondta, hogy ezt az Olkának készítette.

Nyuszi
Hát igen minden viszonyitás, a mi lakásunk 100nm és teljesen jól elférünk. Van egy nappali és három szoba. A gyerekeknek van egy háló és egy játszó szoba, együtt alszanak. Ezek kb 12nm-ek. Ja,ha lesz nálunk 3. gyerek akkor nekünk is kicsi lenne. MI most cseréltük le az autót és még nem döntöttük el a harmadikat de azért mondtam apának, hogy olyan legyen, hogy elférjen hátul 3 gyerekülés.

Panda
Elvileg 1/2 9 ig kellene beérni de mi akkor kelünk. A petra meg az Olivér mindig jó alvók voltak. MIkor még nem volt ovis volt, hogy 10-kor kelt. Magától soha nem ébred és úgy sajnálom reggel kelteni. De ha rendesen 21-kor elalszik akkor is reggel ugyanaz a helyzet. Szerintem inkább du-i alvás sok neki. 2 órát alszik kb.

Beszti
A szomszédunknak van ilyen autójuk mint nektek és eléggé szidják mert már ők is nagyon sokszor voltak vele szervízbe. pl. ablaktörlő, a hátsóülést nem tudták visszahajtani... a sok elekrtonika miatt. Õk azt mondták, hogy még szerencse, hogy garanciás mert a gatyájuk rámenne.

szerviz: mi is mindig ismerőshöz visszük mert ott tényleg csak azt csinálják meg amire szükség van és csak azt is fizetjük ki.
petra2

AGi

Meg apa szeretne egy dolgozoszobat, mert ha nem utazik sokszor dolgozik itthon.Most probal elbujni, de nem mindig sikerul es Danny nemsoka eleri majd a kilincset...Kép

Magdi

Hat nalunk is az van, hogy allandoan csak anya. Foleg ha a kicsi ejjel ebred. Meg mostanaban mindket gyerek visszafejlodott egy kicsit.Talan mert a ferjem annyit utazik. Dannyt neha megint olben kell este altatni, Emi meg ugy alapban ki nem marad a hatsombol.Mar neha a hocipom tele van vele, hogy vagy stikaban kell vasarolni mennem, vagy hiszti van ha megneszeli, hogy o nem johet. Most is holnap van a parom szulinapja es meg nem vettem ajandekot. De nem volt hajlando anyuval elaludni, mert tudja hogy keszulok elmenni, sot most is nyafizik az agyaban alvas helyett.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Solymi se alszik el 10 előtt (kivéve, ha délután nem aludt). Mostanában kezdek kipurcanni, ha 11-ig olvasok Solyminak, és utána 6-kor kelhetek fel Csongival... Kép

Nem tudjátok, hol lehet kapni 104-es körüli sötét nacit, fehér inget? Lesz az oviban mindenféle ünnepség, és Solyminak nincs ünneplője...

Gumicukor,
Nem tudsz véletlenül "belsős" áron Siemens mobiltelefont? Kép Nagyon megtetszettek...

3. gyerek: én kezdem egyre alkalmatlanabb anyának érezni magamat, mert nincs elég fantáziám ahhoz, hogy állandóan lekössem őket (főleg Solymit), azt meg nem akarom, hogy tévézzenek... Meg sokszor önzőnek, lustának is érzem magam, amikor nincs kedvem éjszaka felkelni, vagy elmenni valahová, vagy mittudomén. Néha viszont elfog a vágy egy új kisbaba után...

Zita
parazita

Ági!

Semmi, de semmi baja nincs az autónak (az Espace-nak) és nem is volt még vele semmi.KépKépKép Szuper, kényelmes, nagyon jól megy.
Pedig gondolhatod, hogy azért megyünk vele, ha júliusban vettük és már 15.000-es szervízen volt. És nem találtak semmit.KépKép
Sok az elektronika, de nekünk eddig ez még csak segítségünkre volt (kiírja az olajszinttől a keréknyomásig minden gondját, csak orvosolni kell).
A másik autó (Scenic) is rendesen kiszolgálja a páromat, bár azzal már volt egy pár dolog, de azért ő hajtja rendesen (2 éves 80.000 km-rel), és ahhoz képest nem sok gondja volt. Most sem az autónak volt baja, az akkumulátor legalábbis nem közvetlenül autóbajKép.
Nekem nem az autókkal van gondom, nagyon örülök, hogy megvettük őket, hanem a szervízekkel.
Jó lenne persze elkerülni a szervízeket és biztosan gondos munkát csináltatni valahol, de az a gond, hogy az Assistance is csak akkor érvényes, ha szakszervíz csinálja és bepecsételik...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,
Sajnos Lili rosszabbul vanKép. Tegnap du voltunk orvosnál, de éjszakára elképesztő köhögési rohamai lettek és folyamatosan folyt az orra, így ma is visszamentünk délelőtt. Egész éjszaka kb 15 percet ha aludtunk Lilivel, nagyon durva voltKép. Hajnal 4-5 körül nagyon mélyponton voltam, akkor kértem apát, hogy menjen át kicsit ő, de Lili csak engem akart így nem tudtunk cserélni. A nagy köhögések közepette 1x hányt is éjszaka szegénykém. Apát is sajnáltam most, mert így is hajnali 2-kor feküdt le, mert ma két előadást tart és arra készült még a prezikkel, aztán még hajnaltól sem tudott pihenni. Most csodák csodájára elaludt mindkét csemete, szegény Lili nagyon kivolt már, az ebédhez kispárnával jött. Dokitól hazafelé bementünk újabb gyógyszerekért a patikába, erre ott is elkezdett köhögni Lili és ott is mindent telehánytKép. Persze pont mikor sorra kerültünk, szörnyű volt. Ja és hab a tortán, hogy nekem sem múlik a nátha és a torokfájás. Remélem a mai éjszakánk jobb lesz.

Nyuszi,
Pandától még nem kaptam mintákat.
Mikibulira mindenképp megyünk, csak akkor nem ha Lili nem javul. Elmegyek én egyedül is a két gyerekkel, nem gondKép, csak egy kis segítséggel könnyebb lenneKép. Anyós úgy néz ki, hogy tud jönni. Sajna nekem mindegyik barinőm kisgyerekes, aki meg nem és elhívnám az meg külföldön van.

Rit,
Küldöm majd neked is a receptet.

Kataa,
Jelenleg Béres cseppet adok Lilinek. Az Oscillo mire van? A doki most Pulsatillát írt fel neki, bízom benne, hogy hatni fog, mert amikor elmondta, hogy milyen tünetekre és milyen gyerekeknek jó, totál ráillett Lilire. Nem semmi hogy Alex még nem volt beteg idén, jó az immunrendszereKép. Az oviig Lili sem volt beteges, csak enyhe kis náthák voltak, de azok is ritkán, most meg szinte meg sem tud rendesen gyógyulni, már esik is vissza.
Nekünk is elkelne egy jó szervizes, van még szabad kapacitása az unokatesódnak?Kép

Halacska,
Mizujs veletek?

Háziállat,
Nekünk van kertünk, nem is kicsi, de nem nagyon hiányzik állat. Igaz van egy cicánk, de az amolyan örökölt cica, nem is látjuk minden nap, szóval elég laza életet élKép. Egy kutyáról tuti nem tudnék gondoskodni, én is úgy vagyok vele, mint Ági, hogy totál elég a két gyerkőc + a háztartás meg a kert rendben tartása. A lakásban igaz van egy teknőcünk, de az is teljesen apa feladata (ő eteti, tisztítja)Kép.

Ági,
Boldog névnapot Olivérnek!
Ilyen hiszti nálunk is volt, még az ovi elején, én már majdnem bevittem az ügyeletre, mert bármit csináltunk, mondtunk nem használt, csak üvöltött teli torokból. Igaz a hideg zuhanyt nem próbáltuk kiKép.

Ovi,
Nekünk is olyan a napirendünk mint Magdiéknak, mi kb 3 percre lakunk az ovitólKép. 8-fél 9-re viszem reggel Lilit, aztán hazajövünk Balával, reggeli, kis játék és aztán ő 10 körül megy aludni. Fél 12-12 körül szokott felébredni, fél 1-re megyünk Liliért. Itthon ebéd, aztán kis játék, mese és 2 körül alvás, 4-fél 5-ig.

Magdi,
Szülőivel én is így jártam októberben. Pont beteg volt Lili, telefonszámom ott van náluk, persze semmi jelzés, aztán utólag hallottam, hogy volt. Nem kicsit voltam én sem mérgesKép.
Lili kifejezetten az egyik óvónénit nem szereti, mondja is (remélem azért még neki nem mondtaKép) ha ő van reggel, hogy őt nem akarja, inkább a másikat. Nem tudok mit csinálni vele, nagyon különböző a természetük. Én nem csinálok belőle nagy ügyet, amíg nincs konkrét eset ami miatt kellene.

Panda,
A 18-20 fok nem túl sok, én már 22 foknál is vacogok, pedig nem rövidgatyóba vagyok. Nem csodálom, hogy várjátok, már a költözést.

Beszti,
Jobbulást Nátánnak, hogy van most?

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke,
Jobbulást Lilinek. Solyminál is volt, hogy hányt a köhögéstől, de nem ilyen durván...
Homeopátiás Echinaceát is szoktak ajánlani az Oscillococcinum mellett.

Zita
parazita

Sziasztok!

Tuleltem a duplaejszakat...most van öt nap szabadomKép!
Panda!
Igen teljesen igy erzek a harmadik gyerekkel en is!
Es akkor azt iss hozza kell füznöm, hogy irigylem Besztit!Kép
Remelem azert, sikerül a katasztrofat valahogy megis kiküszöbölni!
Penesz, ilyen gyorsanKép azert az nem semmi....mi is küzdünk a nedvesseggel...Kép

Rit
Hat itt vagyunk az epitkezes kelleös közepen, penz nelkül, sajat idö a haz epitesere,renovalasara nem sok, mert mindketten dolgozunk...
De mar van egy gyönyörü konyhank...igaz, csak hideg vizünk, es csak a mosogatogep müködik, mert a többi nincs bekötve...De van egy jo kis sparhertünk, azzal fütünk es altalaban fözünk is.
Ne is kerdezd az allapotokat itt...fürdöszoba nuku, de legalabb van egy hasznalhato angolWC-nk...Szoval meg sok tennivaloKépEs keves idö...)
De egyebkent nagyon jo itt lakni, nem is gondoltam volna, hogy ilyen jol fogom erezni magam egy ilyen kis faluban, ahol semmi nincs...Agyerekek is szeretnek itt lenni....Es most abbakell hagyjam, mert mennem kell a Stephanert...a vonathoz...egy autonk van...Kép
Es aztan moziba...mert a gyerekek Aaron papajahoz mentek ejszakara...es azt ki kell hasznalni....De majd jövök meg....

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Ilke
Átdobnád nekem is a narancslikőr receptjét? A citromailre!

Úgy néz ki, hogy nálunk bejött a Bronho, mert Levi már a 3. hetét húzza az oviban betegség nélkül. Kopp-kopp!! Igaz reggelente egy kicsit köhög és fújni kell az orrát, de ennyivel le van tudva. Úgy örülök neki, nagyon szeret járni és reggel alig várja hogy induljunk. Már van barátja is, egy kislány akit Valériának hívnak. Olyan aranyosak reggelente, Valéria mindíg kijön amíg Levi öltözik és vigyorogva nézik egymást.

Erről jut eszembe, Levi tegnapi beszólása:
- Anya képzeld Valéria dobott egy hátast és beütötte a fejét ííígy, bummm! És nagyon sírt ám!

Apa mesélte, hogy ma amikor ment a Leviért az oviba, szólt a csoportban a zene. Nem nyitott be, hanem hallgatta a zenét és hallotta hogy Levi hangosan énekli a Mókuska, mókuskát és többször rászólt valakire hogy neeeem majd én mondom. Laci csendben benyitott és a következő kép tárult a szeme elé: Körben álltak a gyerekek, Levi a kőr közepén énekel a többi gyerek pedig áll és nézi. Amikor észrevette apáját csak vigyorgott és elköszönve jött kifele. Az óvonéni mosolygott és mesélte, hogy már jó ideje Levi volt a középpontban és érdekes módon csak Õ ismerte ezt a dalocskát. Kérdezte hogy otthon is ilyen a Levi? Lacus mondta hogy igen, szeret énekelni és táncikálni. Kép

Kedves párom még nem nyilatkozott a télapóval kapcsolatban, de rajta vagyok az ügyön.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Hát itt a hó, mit mondjak, jobban vágyom tavaszraKép

Alvás: Ne is mondjátok, nálunk katasztrófális a helyzet. Emam teljesen éjjeli bagoly típus, mint az apja. Este 9-kor kezd beindulni igazán. Ilyenkor ugrál, kacag, elevenebb mint bármikor. És tényleg nem álmos! Pedig reggel 1/4 8 körül kel, na persze írtó nehezen, este mégsem tudjuk 1/2 11-11-nél előbb elaltatni. Kép Az oviban is mondjuk tök sokat alszanak szerintem, 1/2 1-től 1/4 4-ig, és ő ezt végig is aludja. De hétvégén itthon már nems zoktam lefektetni délután, és ilynekor szombaton még ugyanúgy 11-kor alszik el, vasárnap van hogy korábban, de az a korábban is 1/2 10. Ha mindehhez hozzávesszük hogy én meg korán alvó, viszonylag korán kelő típus vagyok, gondolhatjátok hogy viselem.

Kryss!

Hű, nem lehet semmi, és én még azt hittem jelenleg mi lakunk a legfurább körülmények közöttKép
Ennek ellenére én is szeretem.

Beszti, Ilke!

Jobbulást a gyerekeknek.
Az oscillót én is adom, elvileg influenza megelőző homeopátiás bogyó, de azt mondják általában vírus megelőzésra is jó. Nem tudom, Emma tavaly is szedte. Meg ő továbbra is az aloe verás vitamint szedi. Most 1 napja jár lassan oviba és még csak náthás sem volt, kopp-kopp, de a múlt hónap meg katasztrófális volt, magam sem értem miért. Aztán lehet hogy a költözés, az új körülmények visleték meg, vagy a sok buszozás, nem tudom.

Ilke!

Emma is mikor októberben beteg volt 3 héten át hányt mindne egyes nap, vagy reggel, vagy este vagy éjszaka. Már komolyan kezdtünk kétségbe esni, pedig mondhatni hozzá vagyunk szokva. És az volt a fura hogy pár naptól eletkeintve nappal nem is tűnt annyira betegnek, csak szimpla nátha-köhögésnek, és mégis. De elmúlt, és úgy tűnik visszajött a nem beteges EmmaKép

Zita!

Amit írtál a 3. gyerekről azt olyan jól megfogalmaztad, én is pont így érzem. Ennek ellenére nagyon vágyom 2. gyerekre (mert ugye mi még csak itt tartunk).

Manó

KépKép
manó

Hali

Mi is itthon nyomjuk, Gergő még beteg, a héten nem ment oviba. ez tényleg így lesz, hogy két hét ovi, egy hét betegségKép de most én is elkezdek valami bogyeszt, ő tavaly is kapta a homeosakat a krupp miatt.

Zita
Pontosan így érzem én is. asszem nekem nem való 3 gyerek, mikor kettővel is nehezen bírok. és közben meg tényleg vágyik az ember még egy picireKép

Kryss
Üdv újraKép akkor jó sok tennivalótok vanKép

Ilke, Beszti
Nektek is jobbulástKép

Ági
Csak akkor tudtam tanulni mikor egyedül volt itthon a pici. kettő mellett én se tudok, pedig írnom kéne egy beadandót, meg még a római jog vizsga, brrr...

puszi
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Nátán már joban van, abból is látszik, hogy már bosszantja a hugát.

Judy, Ilke!

Jobbulást.KépKép

Rit!

És a rokonságra, idegenekre is nagyon oda kell figyelni. Nagyon sokan csak a kicsit látják, hogy milyen aranyos, szép, neki hoznak ajándékot, és a nagy már nem is érdekes. Egy jó beleérzőképességű ember először a naggyal foglalkozik (szerencsére nálunk vannak ilyenek a családban) és csak utána a kicsivel. De lehet, hogy erre sokszor nektek kell figyelni!

3. gyerek: igazándiból nekem nagyon-nagyon tetszene a jó nagy család. Sok-sok gyerekkel. És tetszik az a példa, ahol sok gyerekkel tisztességben tudnak élni (persze nem azokra gondolok, ahol ész nélkül a nyomornak gyártják a gyerekeket, hanem ahol direkt, szeretetből van sok gyerek). Mi kevesebbek lennénk, ha nem lenne Hannánk. És tényleg nehezebb, de a 2-höz képes már nem akkora a különbség. Persze Ritnek igaza van, van alapinfrastruktúra, ami nélkül mi már nem nagyon tudnánk meglenni (autó, sőt nálunk 2 autó).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Csak gyorsan beköszönök, mert Dini-Dani itt nyafizik a lábamnál. Eddig netünk sem volt, nem tudtam jönni.
Ma voltam Uh-n a 18. hetin. Minden rendben van, egészséges és FIÚÚÚÚ. Harmadjára is. Mondtam is a Csabinak, hogy csak azt tud csinálni, több próba nem leszKépKépKép

Na mennem kell.
sasha

Kép
sasha

Rit!

Nálunk nem volt semmiféle testvérféltékenység, illetve elenyésző, egészen addig míg a kicsi el nem kezdett mászni. Ugyanis így a kicsi is el tud menni 1-1 játékért, lerombolja amit a nagyobb épít és így már más a felállásKépKép

sasha

Kép
sasha

Rit
A Mester es a Haller keresztezodesben van egy templom es mogotte egy nagyno nagy park.Bizti tudod,na annak a kozepen van az ovi.Ez is allami,nem talaltam magant a keruletben.
Egyetertek nalunk is ez van, naha probalkozik hogy nem almos es maradjak vele a fel oras mese+enek utan is ,stb.De tudom hogy nagy rafko es ha nem beteg akkor igenis alvas legkesobb 8-fel9.kor.De szerintem igenyli is,O max 1 orat alszik a bolcsiben,es 7 elott kel.
Hat Alex is mindent elrak hogy jo lesz majd a tesonak...ugyhogy ez nem mervado feltekenyseg szinten.Szerintem ez termeszetes lesz,es majd megszokja.

Nyuszi
Enyemben is 15000 km vanKép laccik mennyire nagy tavokat megyunk veleKépKép

Parazita
En lattam ilyeneket a Brumi Maciban,de a C and A-ben is lehet kifogni ilyen fiucska ruhatKép
Dehogy vagy Te alkalmatlan,szerintem termeszetes hogy igy erzed,neha en is....Plane ejjel kilatastalan a szitu,hat lehet onzoseg de en sem nagyon kivamo hogy ujkra kelni kelljen ejjel.Plane hogy most mar tudom milyen,nem ugy mint az elsonelKép

Ilke
Szegeny TeKépMindig valamit kofogtok.A te arcod atert mar rendbejott?
A lanyom mar leirtak az occillo hatasat,tenyleg jo plane Echinaceaval egyutt kombinalva.Ezek szerint van homeos orvosod,kerdezz ra nala is.
Alex tavaly sem volt beteg,pesig O mar akkor is bolcsis voltKépIgaz akkor mar augusztus ota szedte az Oscillot+Echinaceat.Iden nagy ritkan adok neki oscillot de mast nem.

Kryss
Hat akkor kitartast a befejezeshezKépJo fej Aron apukaja hogy mindkettot bevallalja felugyelniKép

Forti
Apa mikor hataroz?Kép
UGyes Levi,plane hogy nem betegKép
Enyem Alex is nagy kozponti a blcsiben.En azt imadom hogy hetente uj dalt hoz haza,olyanokat amit en nem is ismerekKépPedig estenkent csaladi enekles van nalunk nagy repertoarralKépEni s imadtam ezeket anno amikor gyerekek voltunk.

Judy
Gergonek is jobbulastKép

Sasha
Gratula a 3.kisfiuhozKépKép latom nem keseredtel neki,es ez joKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Sasha! Kép Kép "Egy boszorka van, három fia van" Kép Gratulálok, az a lényeg, hogy egészséges legyen, a Többi nem számít.Kép Fotót tehetnél fel a nagyokról, olyan régen nem láttuk őket!!!Kép

Harmadik gyerek: Ha megnyernénk a lottó ötöst, akkor még bevállalnék 2-t. Kép
Jelen helyzetben kettő pont ideális, ha bármi történne, akkor is becsülettel fel tudnám, ill Gyuri fel tudná őket nevelni. Morbidul hangik, de én sokszor gondolok arra, hogy mi lenne, ha bármelyikünkel történne valami.

Kataa! A férjemmel kitárgyaltuk az óvónéni dolgot és arra jutottunk, hogy nem érdemes szólni (Te is ezt írtadKép). leginkább attól tartok, hogy többet ártana, mint használna egy ilyen beszélgetés.

Nóri taknyosKép Kép Kép Kép és extra nyűgösKép Kép

MInden kis betegnek jobbulást!!!!

Nemsokára jön a TélapóKép Kép

Pussz:
Magdi

Magdi
mléna

Sasha!
A 18. heti még nem biztos Kép. A barártoméknak még az utolsó pillanatban is fiút mondtak (asszem, voltak 3D-n is), és végül lányuk lett. És ez nem egyedi eset. Lehet, hogy mégis Dóritok lesz.

Ilke!
Ez a betegség szörnyű Kép. Mintákat majd viszek a Miki bulira, jó?

Ádám is kezd beteg lenni, már köhög Kép. De ne szóljak semmit, eddig szeptember óta csak 2 pici orrfolyása volt, különben semmi más.

Beszti!
Mi ugyanígy vagyunk a férjemmel a gyerekügyben. Azt mondta, hogy ha picit jobb körülmények között élnénk, már nem csak két gyerekünk lenne.

Manó!
Boldog névnapot Emmának! Feltéve, ha ma tartjátok Kép.

Most mondjátok meg, szerintetek normális dolog-e, amit a tesóm csinál! A gyereke lassan egy éves, de még mindig nagyon félti minden betegségtől. de annyira, hogy pl., ha anyu egy picit náthás, csak szájmaszkkal közelíthet a gyerekhez (2 havonta találkoznak), most Ádám picit köhög, de már közölte a tesóm, hogy akkor az Ádám nem aludhat anyuéknál, mikor ők ott vannak (ma jönnek, és a gyerekek szerettek volna ott aludni, mert nagyon bírják a kiskölyköt), nehogy beteg legyen a Máté. Amúgy még mindig naponta 3-4x fertőtleníti a cumiját, külön mosogatja az edényeit (külön mosogatószivaccsal), külön mossa a ruháit. Szerintem ez teljesen abnormális így Kép. Mert még ha egy pici babáról lenne szó, akkor megértem, de mindjárt egy éves. Anyunak volt kutyája (most nálunk van), de amikor jöttek, oda kellett adni a szomszédnak, nehogy valami legyen a gyerekkel. Megjegyzem, azt a kutyát Õ hozta ide, aztán jól elhúzott, a kutya meg maradt, most épp nálunk van... Most hogy mondjam meg a szerencsétlen Ádámnak, hogy nem maradhat? Azt hiszem, akkor egyik gyerek sem marad, jön mindkettő haza, és kész.

Na, megyek, mert még fel kell mennem anyuhoz, ki kell pucolnom a lakást (kádfertőtlenítés-sikálás, porszívózás stb.), mert jön a nagyságos asszonyság...

Panda

panda
Halásztelek

Jeee,Sasha!
Ezer eve nem hallottam rolad!Es mar megint babo...azthiszem Danit is csak eppenhogy hallottam!Ö most mennyi idös?
Garatula!Kép

Mano!
Sajna fogalmam sincs milyen körülmenyk között laktok...Irsz rola egy par sort?Kép

Ilke!
JObbulast Lilinek is, es Neked is!

Nyuszi!
Hat igen, hosszu ideig nem tudtam jönni, most van itthon vegre netünk, de biztos nem lesz annyi idöm, mint annak idejen,de azert jövök ahogy tudok...valahogy jo megint bekukkantbgatni...es olvasni, mi van a regi ismerösökkel...MAr akkorak a gyerekek!Emi is mar oriasi...legalabb is a profilodban a kepen mar olyan nagy lany!Danyrol nem tudom mondani, öt nem lattam...Kép

Beszti!
Jobbulast tovabbra is Natannak!
Tenyleg, szoktal meg neha tablat felrakni? Letezik meg egyaltalan?

Kataa
Igen, jo fej Aaron papaja...A gyerekek is elvezik...Rebi neha megy, neha megy,neha marad...jo ez igy...MOst megyek is hamarosan a gyerköcökert...

Csics
En is, mi is szeretnenk kutyat, de szerintem is annyi minden van ami neheziti a tartast...kertes hazban meg hagyjan...de akkor vagy kutyaval utazol, vagy sehogy...HAcsak nem akad velaki, aki ajanlkozik vigyazni, amig az ember Görögorszagban van...Kép
MOst ugyan lett kettö cician, mert itt rakta le öket az anyjuk a kertben...De azert velük se iegn tudom, mit kezdünk, ha egy hetre Mo.-ra latogatunk...TAlan Stephan anyukajahoz leadjuk öket...de, hogy az ilyesmihez mit szolnak a cicak - azt nem tudom!

Panda!
Azert az tenyleg tulzas, amit a testvered csinal!A tulzott tisztasaggal semmi jot nem tesz Matenak, es inkabb az ellenkezöjet eri el...sokkal fogekonyabb lesz a betegsegekre1De ezt mi tudjuk....Nem lehet beszelni vele erröl?

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok
Ági
100nm hát az már tényleg szép nagy lakás Kép nekünk az uj lakásunk 74 nm de nekem már az is szép nagy Kép a mostani 60nm képest Kép .

Baglyok
hát ujabban petike se alszik el korábban mint 10-fél11 és imike se ugy ki aluszák magukat a bölcsiben oviban Kép igy este mostnanában sétálunk ma ha minden igaz ovi-bölcsi után szánkozunk a szemközti dobon Kép .

Zita
nálunk este tv mese is van mert ezel néhány percig l kötöm a figyelmüket tartosan nem föként hogyha én nem nézek velük a mesét de este meseolvasás,autozás ,rajzolás is van még és konyhában lábatlakodás is van Kép .

Ilke
jobbulást nekem pont ilyen volt és kiderült hogy a hörgögyuladásom volt az antibiotikum hatására 3 nap mulva jobban letem söt még a náthámat is meggyogyitota igy már nem hánytam a sok köhögés miatt és aludni is tudtam .

Lányok
ma elkezték az uj lakásunkat szét szedni a festök uj tapéta tetetünk fel a régi helyet és a le is festetjük utána a tapétátákat + kicsit átalakitjuk a lakást + a linuleum helyett járulapuztatjuk az elöszobát + ma jön a vizorás emberke kicseréli a régit ujra

pusz csics
csics

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?