Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

<font color="0000ff">Vas! Én nem bánnám ha nem kellene vágni, ugyanis a varrásról azt hallottam hogy nagyon fáj! Viszont még mindíg jobb a vágás, mintha repedne!
Lányok! Akik már szültek! Nektek fájt a gátvarrás? </font>

KépKép
nicika

Sziasztok Lányok!

Csakegy pár percre ugrok be, mert apa követeli a gépet.

Mamacka!
Nagyon tuti ez a bélyeg. szerintem már nem fért volna rá a girland.

Nicika!
Szerintem nem kell úgy siettetni a kilókat. Ha a pocid nő, akkor a baba kajál.

Vas!
A párom lifteket épít. Hidd el, olyan nem lehet, hogy felül kimegy a házon. Alulra meg ha leesik már esés közben megfogja mindenféle fék meg ütköző. Én mostanában álmomban pasizok. Lehet, hogy megárt a több hónapos hancúrmegvonás.

Tegnap voltunk Ikeában. Láttunk kiságya 8-tól 55-ig. Viszont matrac is volt 8-tól 12-ig, ha jól emlékszem. És ami szerintem tök jó, hogy van rácsvédő 2 ezerért, ami körbeéri a kiságyat. Még csak feleekkorát láttam. Ja és kiskád 1500-ért? Tök aranyos volt, világoskék és átlátszó, csak az alján a csúszásgátló szerintem durva.

Nekem is fájt a fejem egész éjszaka, mert megint dugulásom van. De a baba olyan jó nagyokat rúgott, csak apát nem bírtam felkölteni, hogy tapizza meg.

Na befogom mára.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Szelivi: vigyázz, az ikeás kiságyak kisebbek, mint a többi. 55x110-esek.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Uhhhh. Ti már megvettétek a kocsikat, gondolkodtok ezerrel mindenen, én meg nagyon le vagyok maradva. Még ötletem sincs kocsi ügyben, pedig már elég sokat megnéztünk. Kép

De amíg dolgozom, meg nyomatom a sulit, semmiképpen nem lesz elég időm kocsikeresésre. És a beszerzésekkel különben is féllábon állok.
Nem vettünk még semmi babaholmit, karácsonyi ajándékokon sem gondolkodtam, nemhogy a beszerzésig eljutottam volna. Kép

Álmok: szerencsére Kép nekem nincsenek ilyen véres álmaim, bár mostanában elég nyugtalanul alszom. Szerintem ez az időjárás miatt van.

Vas: Olivérnek boldog névnapot! Gondolom megünnepeltétek. Kép

Kellemes estét.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Jó régen jártam erre... ha nem gond,igyexem bekpacsolódni újra... KépRemélem még nem későKép Bár a visszaolvasást valószínűleg kihagyom...

Cory, a kiságyaknak mi a szabványmérete? 140*70-es?

Nézegettem a pocakfotóitokat, hát mindenki sokat nőtt azalatt a pár hét alatt amíg nem jártam erre... én meg úgy érzem mintha az utóbbi időben nem nőttem volna semmit. Aztán persze mindenki azt mondja hogy szerintük hatalmas a pocakom. Mindegy...a végén majd kisebbért könyörgök úgyis Kép
Kép
Kép

Mindenkinek szép estét!
Faby & Dominik pocakbaba
21+3

faby

Na én is felteszek pár képet a mi babakocsinkról

Amit tudni kell róla: A mózesen van hintafunkció, lehet vinni is a fülénél fogva, de vigye aki bírja...
a hordozóhoz van fejszűkítő is meg napellenző isKép
Jó kocsiKép

Kép

Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Cory!
Az igazság az, hogy mi lehet, hogy kapunk ajándékba házi készítésű kiságyat. Mondhatni használatlan, mert csak ágynemű tárolására használták, ugyanis a keresztgyerekeim a mai napig az anyjukkal alszanak egy nagy ágyon.

Mariann!
Mi sem vettünk még semmit, csak nyakbaakasztós hordozót. A párom szerint ráérünk januárban. Már alig várom! Én imádok vásárolni. Mindjárt nyomtatok ki valahonnan bevásárlólistát.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Faby: itthon kétféle méretet használnak: 60x120 és 70x140. Nekünk 60x120-as volt, elég volt, de az 55 széles valahogy sokkal kisebbnek tűnik, meg abba csak az ikeás matrac jó stb.
cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Hát, rengeteget írtatok, alig győzöm követni! Próbálok írni hozzá egy-két dolgot. Kép

A babakocsis dolgokhoz még nem nagyon tudok hozzászólni, mert mi még nem tartunk ott. Sőt, sehol sem tartunk. Úgy gondolom, én még nem tartok ott hetek szempontjából, hogy elkezdjük beszerezni ezeket a dolgokat. Igaz, járókát, kádat, állványt már kaptunk, és valószínű így lesz a többi nagyobb dologgal (babakocsi, kiságy és a ruhák egy része) is. A közvetlen környezetünkben, rokonságban van ugyanis 7 gyerkőc, egytől ötéves korig, fiúk lányok vegyesen, így a szülők figyelmeztettek Kép, hogy mielőtt nagyobb dolgokat vennénk, feltétlen kérdezzünk rájuk, mert már minden ki van készítve, csak a zöld jelzésre várnak, hogy mikor adhatják! Ebben az egyik akadály anyukám, aki szerint még nem "szabad" ilyen korán idehozni, megvenni ezeket a babás dolgokat. Valahol igazat adok neki, de én már tiszta lázban vagyok, legszívesebben megvennék mindent! Kép De tulajdonképpen van időnk! (zárójelben azért megjegyzem, hogy ma tettem be a bevásárlókocsiba egy halacskás hőmérőt, és egy picuri hajkefét+fésűt, de vissza is tettem.. Kép )

Olyan szép pocakos képeket küldtök, és tesztek fel az albumba, hogy csak ámulok. Megnéztem néhány korábbit is, amik kb. 18-20 hetesen készültek.. Hát én sehol sem vagyok hozzátok képest.. Kép Azért nem is mértem még le eddig, mert olyan kis semmilyen. Valószínű mert előtte is volt ott kicsi felesleg, ezért nem látszik még a gömbölyödés! Talán jövő héten, vagy azután majd lemérem.

És még nem is mocorog a picur! Jó, tudom, hogy ez is jöhet később is, de én már úgy várom! Nincs még semmi csiklandozás, meg buborékok.. Ez is a pici pocak miatt lehet? Vastag a hasfalam? Vagy csak én vagyok túl türelmetlen? Kép

Hízni sem híztam sokat (nézőpont kérdése..), eddig 1,5 - 2 kg-ot. Az alakommal mondjuk eddig sem voltam valami elégedett, mert 61-ről indultam terhesség kiderültével, de ehhez viszont alacsony vagyok. Most nem tudok cm-t írni, de alacsony. Úgy emlékszem tornasorban hátulról a negyedik! Kép Kép Panaszom tulajdonképpen továbbra sincs, minden szép és jó. Csak jelezné már ez a printyő, hogy van! Kép

Remélem nem panaszkodtam sokat, hiszen olyan vidám itt mindenki! Tettem fel még képeket az albumba, de még mindig csak egy-két esküvőit, és két gyerekszoba-részletet (lehet, hogy ezt már írtam, mert pár napja fent van..) Nem tudom..
Pocakosat, meg ultrahangosat még nem tudok, mert nem készült.. Kép Remélem előbb utóbb én sem győzöm majd fényképezni!

Jó éjt mindenkinek, még picit fent vagyok, lehet, hogy visszanézek.

Nadine 18+4 Kép

nadine81

Szia Nadine! Jó, hogy írtál, már épp kérdezni akartam, hogy merre jársz.
Azt mondta a doktornénim, hogy a vastag hasfal és a pocaktákji súlyfölösleg lehet oka annak, ha nem érzem a baba mozgását (pont azóta már nagyon is). És valóban kisebbnek látszik a pocak, ha előtte volt rajta súlyfelesleg... Én idáig elhűlve néztem magamon ezt a duplaszobás pocakot, de a korunkbeli 8mármint várandósság idejét nézve) vékony kismamákhoz képest ez egyszerűen minigarzon! Szóval ne aggódj, minden jön mostmár napokon-heteken belül (figyeled, a hatalmas tapasztalat beszél belőlem Kép :-O)

Az én icipici csemetémnek semmije sincsen az egy pár zoknin és egy sapin kívül, amit én kötöttem, és nem is lesz egyelőre sajnos. Szóval én a ti holmijaitokban gyönyörködömKép Ez a babakocsi-arzenál! Tök jó!

V.

Cory, hogy állsz a hányingerrel? Próbáld meg a b-vitamin komplexet (ha van ilyen itthon), Indiában azt írták nekem fel megelőzésként - a dokinéni szerint nagyon hatásos. És tényleg. Bár lehet, hogy egyébként se lett volna semmiféle hányingerem Kép

indianyo

Nadine
Megnéztem a képeket!
Ne viccelj nagyon csinos, szép vagy az esküvői képeken! Nézd meg Angit milyen pici pocija volt 20 hetesen, pont azért mert kis vékonyka! Most meg már milyen nagy!

Eltűnt az előző hozzászólásom... pedig már megjelent a sorban... nem is értem...

Szóval
Szelivi
Köszönöm! Szerintem is kár lett volna elrontani vele... ilyen fára nem is illik.

Mi ma vagyunk fél éves házasok a férjemmel!
Megyünk is ünnepelni!
Jó éjjt!

mamacka
és Áron
19+3

Kép
Kép
Kép
mamacka

Indianyó,
köszönöm, remélem igazad lesz, és hamar eljön az én időm is! Kép Tök jó, hogy te már érzed a babót, és akármennyire is viccesnek tűnik, belőled ebből a szempontból már tényleg a tapasztalat szólt! Kép Kép És milyen érzés? Naponta milyen gyakran érzed?

Mamacka,
gratulálok a házassági "évfordulótokhoz". Sok boldogságot így utólag! Kép
Nekünk nagyon jól jött ki az egyéves! Az esküvő napja 17. volt, szombat. Egy év múlva (most júliusban) ez ugye vasárnap lett. És mi pontosan az évforduló napján, vasárnap indultunk nyaralni ugyanabba a kis faluba az Õrségbe, ahol nászúton is voltunk! Kép Nem pont így időzítettük, de a páromnak a cégnél, ahol dolgozik, ekkor volt két hét leállás, és hát akkor ilyenkor húzás nyaralni! Szóval jól sikerült.
És az esküvői képeken persze, hogy nem nagyon látszanak a kilók, hiszen akkor mindenki a legjobb formáját akarja hozni, én is fogyóztam arra a napra! Kép De hát az már több, mint egy éve volt! Jó, most sem érzem magam kövérnek (termálfürdőn dolgozok, tudnék mesélni arról, pontosan mit is jelent kövérnek lenni.. Kép), de tényleg a magasságomhoz képest lehetnék vékonykább. Innen is, onnan is egy picit lefaragni.. Csak ennyi. De ezzel most már várok szoptatás végéig. Jujj, milyen soká lesz!! Kép

nadine81

Jaj azt elfelejtettem!

BOLDOG NÉVNAPOT OLIVÉRNEK!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vikó: köszi, most úgy tűnik, már csak 3-4 naponta jön a róka, ezt már kibírom Kép Az első két terhességemmel egy darab émelygésem sem volt Kép, szóval ki tudja.

Mamacka: gratula a félévfordulóhoz Kép

cory

cory
Budapest

Nadine!

Mi is az Õrségben voltunk nászúton!!! Kerkafalván!
Olyan gyönyörű volt!

Én nem fogyóztam az esküvő előtt de tiszta ideg voltam, ezért lefogytam 6 kilót!

Én a szoptatásban reménykedek, hogy lefogyok alatta! Kép

Jó éjjt!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Mindjárt felrobbanok, sikerült elhagynom az 1 hete kapott mobiltelefonomat Kép Kép Kép Kép A HÉV-en hívott anyukám, aztán amikor a buszmegállóban megnéztem volna rajta, hogy hány óra, akkor már nem volt a zsebemben. Mért nincsenek becsületes megtalálók????

GyeZsu
gyezsu

Na de Nadine! Szerintem férejedurad egyáltalán nem panaszkodik, amiért te gömbölyödsz Kép Én legalábbis azt tapasztaltam, hgoy a férjek ilyenkoör gyönyörűnek látják gyermekük anyját, és joggal! Mondjuk az enyém nem látott már 2 és fél hónapja, úgyhogy nem tudom, hogy mit szólna, de biztos nem morogna. Szóval te se tedd! Majd szaladgálsz eleget, ha meglesz a babócád Kép Ja, itt aztán tényleg van tapasztalatom, nekem nagyon sok a súlyfeleslegem, de ez most egy cseppet se izgat.

Leginkább délután-este csiklandoz az apróka, éjszaka a még nem éreztem, reggel se nagyon. Nagyon jó érzés, ez tényleg igazi kommunikáció már, csak én még nem beszélem az ő nyelvét Kép Nem tudom, hogy éppen tetszik-e neki, vagy panaszkodik, amikor szurkál. Gondolom, a rúgásoknál majd ez már egyértelműbb lesz. NA majd nem sokára te is mesélsz KépKépKép

Cory, Érdekes, hogy mindegyik gyerek mennyire másképp fejlődik az anyaméhben. Az jó, ha már kevesebbet zavar a ravaszdi Kép

Mindenkinek jó hónap- és évfordulókat, név- és születésnapokat, vásárlást és orvosolást!

Jójcakát Nektek, ha már itt az ideje (mert mi még fenn kukorékolunk egy darabig Kép

Vikó

indianyo

Gyezsu: sajnálom Kép Tényleg rémesek az emberek Kép

cory
Budapest

Úristen, Zsu! Erre nincsenek is szavak... Együttérzésem, ha ez segít valamit...

Vikó

indianyo

Sziasztok!

Ildi, Angi: Csinos kismamik vagytok még mindigKép

Ildi: Nekem visszatérő álmom a liftes különböző variációkban! lezuhan, kirepülök, nem áll meg soha, beszorul két emelet közé....

Szelivi: megnyugtattál, hogy ez csak álmomban lehet!

Anita: A végén minden óra vánszorogni fog, az utolsó hónap éveknek tűnikKép
Szülés után 1 hét alatt lement 10kg Kép, de maradt még 10kg, ami most is ott vanKép

Katicuska: írtad, hogy nem vagy jól napok óta, mi baj?
Azért "poros faluba" ne menjetek, mert lehet, hogy nem fogod jól érezni magad, ha már most nem tetszik a hely. Szerintem fontos, hogy elsőre is jól érezd magad egy helyen, ahova költözni fogtok. Persze ez az én véleményem,lehet, hogy különben szuper hely!

Bartika: A börzén tényleg ki lehet fogni olcsó - jó ruhákat és játékokat, kellékeket. Én már 1 óra után besokalltam a sok mindentől.

Mamacka: Szuper ügyes vagy! Csúcs a bélyeg és a falikút! Meg persze a pocikép is! Mindenképp írj majd infót a kézműves vásárról!

Bartika: Szuper, hogy megvettétek a kocsit, nekünk is ABC van, nagyon strapabíró!

Nicika: Igen, van akinek fáj a gátvarrás, viszont el lehet viselni,különösen úgy, hogy közben az ember lánya állandóan arra gondol, hogy hurrá megszületett a gyönyörű baba.
Ha EDA-val szülsz, akkor nem fáj, egyébként adnak helyi érzéstelenítőt.

Vok: Drukk a holnapi UH-ra!!

Tünde 28+4

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Faby: te is csini kismami vagy, szerintem pont jó a nagysága a pocidnak!Kép

Mamacka: Boldog fél éves házassági évfordulót!!

Nadine: Most már nem kell sokat várni a baba mocorgásra!

Vikó: Indiában vannak bababoltok, vagy adnak egymásnak a kismamák használt holmikat? Az oltási rendszer milyen?

Ildi: Boldog névnapot Olivérnek!

Kép

T.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Hát igen én ilyenkor érek rá írni és képeket felrakni:

Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

És hogy lássátok milyen kreatív vagyokKép
Ezt varrtam Dorina 2 éves szülinapjára, képességfejlesztő kocka. Minden oldalon van valami érdekes:
- D betű, amibe gumit lehet füzögetni
- tépőzáras házikó, olyan puzzle szerű
- cipzáras pillangó, alatta meglepetés kukac
- 3 nagy gombos zseb, ami alatt egy cica bújt el
- 4 tépőzáras zseb, ami alá kül. dolgokat varrtam (virág gomb, elefánt...)
- 3 zsineg, amit kötögetni lehet

Jó puha, párnának is jóKép

Kép

Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Na, most hogy végigolvastam a mai termést, már lenyugodtam. A következő telefonomat a táskám belsejében fogom hordani - aki utazás alatt hívott, majd visszahívom. A telefonszámok nagyjából a noteszemben is megvannak, PIN-kódos a telefon, már ki van kapcsolva, nem tudom, mennyi pénz volt rajta, de az legalább remélhetőleg rajta marad. Holnap megyek SIM-kártyát kérni, hogy legalább a szám megmaradjon. Kép És azért olyan sok jó dolog is történik az életben, nem fogom magam ezen dúlni. Csak hát dühítő.

Ildi, de jó! Nekem is voltak liftes álmaim, és nálam is mindig túlment a lift az épületen (lezuhanás már nem volt). Ez biztos valami szülés-születéshez kapcsolódó álom, már gondoltam rá, hogy megkérdezem valakitől. Olivérnek én is boldog névnapot kívánok! Kata nem jegyezte meg a morgást, csak a találkán tetszett neki, és hát úgy válaszolt, ahogy kérdezték Kép

Másnak most nem írok, ne haragudjatok, elfáradtam ebben az izgalomban. Amúgy is menős napom volt - a Guzsalyas boltban is voltam, meg az Ökoszolgálatnál (1300 Ft a tusfürdő meg a sampon literje, most megkérdeztem).

Ja, a találkán szó volt a házassági anyakönyvi kivonatról, amit a kórházba kell vinni, ezt a választ kaptam a minisztériumtól:

Tisztelt Gyenes Zsuzsa !

Az Egészségügyi Minisztériumba címzett elektronikus levelére válaszolva tájékoztatom, hogy az anyakönyvezés céljából kiadott házassági anyakönyvi kivonat másolata illetékmentes.

Javaslom, annak kiadásának részleteiért forduljon bizalommal az illetékes Anyakönyvi Hiva-talhoz.

Budapest, 2005. november 21.

Tisztelettel:

Dura Márta
osztályvezető sk.

GyeZsu
gyezsu

Kép

Kép

Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Tünde! Ez a kocka egyszerűen fantasztikus!!!!!!!!!! Hű, hogy ez eddig nem jutott eszembe! Köszi az ötletet, most már csak azon kell igyekeznem, hogy ne felejtsem majd el Kép
Én konkrétan bababoltot még nem láttam, mostanában szerencsére egyre több helyen vannak szupermarketek és ott lehet gyerekruhákat is kapni - bár sem ízlésemnek, sem a célnak nemigen megfelelőek, azért mégis van fejlődés. Érdekes, hgoy míg a női ruhák tényleg gyönyörűek, a gyerekruhák botrányosan ízléstelenek és kényelmetlenek. Úgyhogy - főleg, ha tényleg lányunk lesz, ahogy én azt érzem - majd én varrom a ruhákat(reméelm valami isteni kegyelem folytán lesz varrógépemKép. Fiúnak is lehet persze, de azért lányruhákat kicsit egyszerűbb varrni - legalábbis nekem.
Sajnos az ismerettségi kürönkben nincsenek gyerekek, de azt hiszem, nem szokás egymásnak odaadni a használt ruhákat - mondjuk távolról sincs annyi holmija egy gyereknek ott, mint nálunk! Babakocsit láttunk, két-három fajtát, elég vacakokat, de hát legalább lehet tolni... ott ugyanis csak hónuk alá csapják a kőcöket aztán usgyi bele az éjszakába! Nem vacakolnak sokat a gyerekneveléssel semmilyen téren. Pelenka nem szokás, de azért már lehet eldobhatót kapni. Most más nem jut eszembe, gyerekorvosról például fogalmam sincs, egyről se hallottam még...De azért biztosan vannak. Kötelező oltás nincs, polio (azt Sabin-cseppeknek hívják itthon, azt hiszem) cseppeket lehet kapni, a többiről nincs túl sok fogalmam, de én egyébként is oltásellenes vagyok eléggé, úgyhogy ezt nem nagyon bánom. Persze amíg itthon vagyunk, mindent megkap a baba, de majd ott kint ezen nem fogok görcsölni (oltáson).

No, akkor most abbahagyom a mai kisregény-részletet Kép

V.

indianyo

bocs hogy csak két részletben ment el a kép a kocsiról, de nagyon gagyi nálunk a netKép Apa hazajött és 10 perc múlva már aludt isKép pedig egész nap azt vártam hogy megjöjjönKép Olyan szar, utálom ha dolgozik, pedig tudom hogy muszájKép

Zsu aki el van kenődveKép

24+1

www.mamami.hu
zsuzsófi

Miért vagy elkenődve, Zsu? A párod munkája miatt? Sokat vagy egyedül a babócával a párod nélkül? A babakocsid nagyan klassz, érdekes, így a képen olyan picurkának látszik, milyen csalókák ezek a fényképek.

Küldök Neked egy aranyos képet, hogy ne szomorkodjál KépKépKépKép

indianyo

Sziasztok!

Remélem mindenki alszik...Kép
Húú, annyi minden intézni való volt, hogy nem tudtam jönni, néha beleolvasgattam, de nem tudtam írni. Egész hétvégén vidéken voltunk, és a költözés is egyre halad, mindig kell még valamit intézni, fúrni ezt-azt....na de mindegy, a fő, hogy nagyon kis klassz lesz a lakás, és remélhetőleg most már lassan át is tudunk menni. Kép Várom nagyon. Kép

Anita, olvastam ám, hogy mi volt a dokinál Kép Kép. Hajrá, Boti biztosan vasgyúró lesz! + kilókkal ne foglalkozz, csini vagy - láttalak! Kép Suli miatt pedig ne aggódj, menni fog!

Angi, hogy álltok a babakocsival? Hú, én amikor otthon vagyok, mindig kiveszem a dobozból, összerakom, és annnnnnnyyyyira klassz!!! Kép És csini a pociképed! Kép Mekkora lehet már Lidi?

Ildi, nőtt a pocid péntek óta!! És te is olyan csini vagy! Gondoltam ám tegnap Olivérre, és utólag boldog névnapot neki! Annyira cukimanó kisfiú! Kép

Faby, Mamacka, csak ismételni tudom magam, ti is nagyon csinik vagytok! Kép

Varrós lányok, mikor varrunk megint?
Bori, köszi a képeket, tök jókat csináltál, Katáról és Olivérről is, nomeg a tesód babájáról....az nagyon klassz kép! Kép

A héten varrhatnánk!! Annyira belejöttem, és a sikerélménytől szárnyakat kaptam....Kép

Kötős csajok hogy haladtatok miután elhúztam?

Na, megyek, alszom még egy kicsit.

Puszi

Eszti
26+5
Vendég

Jó reggelt!!!!!

Kép
Eszti, mi volt veled éjjel????
Nem tudtál aludni??
Velem is előfordult ez sokszor, de már csak az utólsó hónapokbanKép

Köszi neked is, meg mindenkinek Olivér névnapi köszöntését, igazán aranyosak vagytokKép

szelivi, tudom, hogy nem szakadhat ki a lift, de azért köszi a megnyugtatástKép
Tündi, nekem se ez volt az első liftes álmom, pedig annyira nem is vagyok liftfóbiás(csak egy kicsit)Kép
És állandóan kiszakítja a tetőt, bár van amikor nálam se ér földet, mert felébredekKép

Mamacka, annyira szép a bélyeged, mag a kút isKép
És gratula a házassági évfordulóhozKép

Gyezsu, sajnálom a telefont.Tudod, milyenek az emberek,Kép, az a ritka, ha vissza kerül a tulajdonosához az elveszett tárgyKép

Mariannka, nyugi, majd ti is beszereztek mindent időbenKép

Tényleg elég kicsik az ikeás kiságyak, nekünk is ez a méret van, (de nem ikeás), és kicsi.DE most kapunk egy nagyot is(kell egy a fölszintre, meg egy az emeletre is)- nem akarom állandóan cipelgetni szegénykétKép
Nappal lent lesz, éjjel fenntKép

ha gondoljátok, akkor ahogy már említettem nálunk is tarthatjuk a következő varrástKép
Nagyon szívesen látok mindenkit.Nancsika, nem előled akarom átvenni a háziasszony szerepét, de kicsit pihenj te is, annyit sürögtél-forogtál.Meg jó nagy felfordulást is csináltunkKép
Aztán ha eljöttök, csinálok megint valami tuti salátátKépKépKépKép
Esteleg egy kis sütit??????
Almás pite, túrós pogi, kókuszgolyó???????

Megyek, Olivér irtó büdit produkáltKép

ildikó
21+4

Faby, hatalmas pocakod van hozzám képestKép
Tünde, tök jó amit varrtál, és a kiscsaj is helyes, mag az uh kép is szuper.
Tényleg megyekKép
vas

Hello Csajok!

Nadine! Tegnap már hiányoltunk! Ne aggódj a pocak miatt, én vagyok a másik élő példa, hogy nem vagy elmaradva, pedig én 52-ről indultam, szóval jöhetett volna hova. Az én pocakom nem nőtt egy centit sem 5 hete, kilóra gyarapszom csak heti 20-30 dkg-ot. És a baba mégis nő, már fent is érzem mozogni és az UH is igazolta. Nem is értjük hova nő? Befelé helyezkedik? Szóval ne aggódj, a 18. héten kezd csak elindulni a többiek szerint is, de ez annyira alkat kérdés. Ami pedig a mozgást illeti, feküdj a hátadra egyik este és tedd a kezed a pocakodra és koncentrálj a babádra. Valami miatt a háton fekvést nem szeretik és rögtön rúgkapálnak (a miénk legalább is ). Már amúgy is lehet, hogy érezted, csak nem tudtad, hogy ez az.
Még azt szerettem volna kérdezni, hogy szerinted a gyógyvizekben, termálfürdőkben kismama fürödhet, ha leszámítjuk a gombatenyészetet és a meleg forró vizet?

Mamacka!!! Boldog házassági évfordulót!!!! Legyetek nagyon-nagyon boldogok! Kép

Cory! El sem hiszem, szegénykém, még mindig előfordul róka koma? Kép

Gyezsu! Sajnálom a mobilodat, nekem nem véletlenül lóg a nyakamban (nem azért, hogy mindenki lássa! Kép )

Vok Eszti! Mi volt az UH-n, gyere mesélj!!!

Tündi! Örülök, hogy elégedett vagy az ABC babakocsival, kicsit féltem tőle, mert itthon nem sokat láttam szaladgálni az utcán belőle&#8230; Csodaszép a kicsitek a képen! Már ilyen nagy vagy rázúmolt a doki az arcocskájára?

Esztipeszti! Te mit csinálsz éjnek évadján ébren? Kép

Ildikó! Hogy lehetsz 21+4? Nem egy naposak voltunk? Mi ma vagyunk 21+1. Vagy a doki máshogy számolt?
Én megint mehetek pluszban dokihoz, nem bírom a viszketést, már megint gombás vagyok. Ti nem küzdötök ilyen &#8222;finomságokkal&#8221;? Kép

Puszi:

Barti+Pötty
21+1

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok kismamik!Kép
Pár napig nem voltam túl jól ezért nem jelentkeztem!
Csak bele-bele olvastam abba, amit írtatok!
Álom téma:
Nekem rendszeresen vannak horrorisztikus álmaimmostanában, pedig eddig nagyon ritkán emlékeztem egy-egy álmomra.Az álmok miatt néha egész nap nyomott vagyok, volt olyan hogy ténylegesen sírva ébredtem.
Babakocsi téma:
Nicika az utolsó kocsi amiről képet tettél fel az Bergon kocsi. Én vagy Bergont szeretnék (ha befér a kocsink csomagtartójába!!!!!) vagy ABC desinget.
Ezek amik nagyon tetszenek, nem feltétlenűl ujjat, de jó állapotban legyen!
BabaszobaKép
Január első két hetében apa kifesti a szobát, és utána jöhetnek a baba bútorok, márcsak azért is mert van egy érzésem, hogy február elejétől már megint kórházlakó leszek, és én szeretném fogadóbiztosra elkészíteni, Szófi birodalmát.
Addigra a rucikat is beszerzem ami első lépésben kell.
Már rendeltem 1-2 dolgot neki(most sajna csak így megy)ha megjön mennek a képek.
Mindenkinek jó napot! Pusszancs: Csema 24+3

KépKép
csema

TündiKép
Neked ma megy a mail, a kocka szuper jó én is kedvet kaptam!
Na ugy te is milyen szuper dolgokat tudsz!!!!
Szivaccsal van kitömve?

KépKép
csema

Sziasztok Kép
Azt hiszem esélytelen a visszaolvasás, de majd igyekszem képbe kerülni Kép

Ildi Kép
Boldog névnapot Olivérnek Kép

Titati Kép
Mi volt tegnap az uh-n?

Annácska 21+1

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Bartika, szia!!!
Nem írtam el,pár nappal előbbre járok, mint Te.(kb. 3-al)
Én márc.31-re vagyok kiírva.Kép

Annácska, köszi neked isKép

ildikó
vas

Sziasztok!

Mi is tegnap este ünnepeltük a féléves házassági évfordulónkat. Kép Nagyon jól sikerült. Kép

Kilók: ne aggódjatok a kilók miatt. Én is túlsúllyal szaladtam neki a terhességnek. A 16. hétig nem híztam semmit és nem is fogytam, viszont azóta (10 hét alatt) összesen 5 kg-ot szedtem fel, vagyis most +5-nél járok. Ez nagyjából heti 0,5 kg-ot jelent. De így is olyannak érzem magam, mint egy víziló. Kép

Vas Ildi: Szerinted lehet gond abból, ha tartom a kódok szerinti étkezést? Vagyis este 6 után csak 1-est, viszont délig eszek 3-ast is, módjával? Azért kérdem, mert Te ismered ezt.
A másik kérdés a szülésznőkre vonatkozik. (Szent Imre): Szerinted célszerű szólni valakinek előre? Mert erről még nem beszéltem a dokival, és mivel első babát várunk fogalmam sincs ezekről a dolgokról.

Tünde: nagyon ügyes vagy, csodaszép lett ez a kocka, amit készítettél. Kép

Babaszoba: a szobát kitapétáztuk, most minden nap szellőztetünk, mert eléggé érződik a ragasztó szaga. Ha ezzel készen leszünk, akkor jöhetnek a bútorok és a függöny. Kép Azt hiszem, hogy szépen lassan el kell kezdeni vásárolni, mert ha az utolsó pillanatra hagyunk mindent (nálunk tényleg minden), akkor kapkodás lesz és pluszköltségek.

Babaruhából szokott lenni leárazás karácsony után?

Mariann
26+2

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Ildikó! Akkor megnyugodtam! Kép
Csema! Szia itt! Mi volt a baj? Megint görcsölt a pocid?
No igen, én is nyugodtabb lennék, ha legkésőbb február végére minden rendben lenne a kicsinek (március végére vagyunk kiírva), mert bármi megtörténhet. Nekünk még festeni is kell és azt olvastam valahol, hogy ajánlatos legalább egy hónappal a baba érkezése előtt kifesteni, hogy kiszellőzzön a festékszag.

Tegnap színházban voltunk, kikészült totál a derekam a vacak faszéktől... Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Szép reggelt Jányok!

Megvagyok, és nem olvastam vissza. Lusta dög vagyok.Kép
Nah, drukkoljatok, ma megyünk lefoglalózni a lakást. Úgy fest, szereztünk egy nagyon jó ügyvédet, állítólag nem kispályás, és mindezt ingyé.Kép

Feltöltöttem a varrósbuli képeket is: ITT VANNAK!

Most futok, mert apa is szabit vett ki mára, és éhes a pocija.Kép
Fúúú, de orientáltan feszült vagyok a lakás miatt. Remélem amikor kell, akkor higgadt tudok maradni.

Pusza!

Nancsika & Alex 23+1</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Oké, BartiKép

Mariannka,, Norbi azt állítja, hogy terhesség alatt is lehet folytatni.Persze, ilyenkor szükség van mindenféle táplálékra, kell az a 3-as kódú kaja is.Én is több-kevesebb sikerrel megpróbálom betartani.Délelőtt eszek mindent, aztán este tényleg megpróbálom a kenyeret , krumplit, rizst(stb) kiiktatni.Persze előfordulnak nagy sütizések, csokizások esteKép
A lényeg, hogy mindent kell enni, nem szabad csak az egyes kódú kajákat enni.
Viszont 2-est is lehet enni este, mert ha valaki nem fogyni akar, hanem csak súlyt tartani, akkor a 2-es-ek is simán ehetőek estig.
Tényleg csak a cukorral, fehérliszttel , ch-okkal kell este jobban odafigyelni.
Én eddig (21+4) hét alatt 4 kilót szedtem fel, most kezdem az ötödiket.
Azt olvastam egy másik könyvben(a bába válaszol), hogy az első két harmadban heti 30 deka hízás a normális, a harmadik trimeszterben heti 500 g.
Bőven ennyit tudtam gyorsan írni.
Szülésznőválasztásról még annyit, hogy azt már említettem ,hogy én már szóltam az enyémnek, majd a hét vége fele hívom, hogy el tud-e vállani(nem lesz-e szabin)
Mariann, a Tétényiben minden szülésznő jó!!!!
De engem megnyugtat, hogy akit felkérek, csak velem van,, velem foglalkozik, nekem segít...stb.
Szerintem ,ha még nem voltál, akkor dec. elején menjél el, egy szülésznős találkozóra, ott bemutatkozik 5-6 szülésznő, és szimpátia alapján tudsz választaniKép

Bartika, szegény, faszéken kellett ülnöd???Kép

ildikó
vas

BartikaKép
igen elég sokat keményedett, de gyógyszertől gyógyszerig nagyjából kitartottam, de feküdtem közben mint a kisangyal, szó szerint mozdulatlanul, mert ha csak mwegmozdultam rögtön megint keményedett
A varrós képek szuperek!Irigykedem Kép

KépKép
csema

Nancsi, sok sikert!!!!!KépKépKép

Mariann, még annyi kimaradt, hogy babaruhák szoktak januárban leárazva lenni.
Mi karácsony után általában Ausztriáb szoktunk kimenni, Pandorf-ba, ott nagyon vagány kis cuccokat lehet kapni olyankor pár euróért.
Most is készülök majd, a kiscsajszinak beújítani.Nem járathatom szegényt fiús cuccokbanKép

Nancsika, kösz az újabb varrós képeketKép
Holan du. valószínű megyünk be Pestre, ha otthon vagy, akkor felszaladok a lábzsákért, jó?
De előtte úgyis hívlakKép
Köszike

ildikó
vas

Faby,
az enyémhez képest hatalmas a pocakod! Nekem nagyon lassan nő...
Voltunk ugye hétvégén házat nézni, és kérdezték, hogy van-e gyerek vagy tervezünk-e valamikor, hát tök jó, hogy nem tűnt fel senkinek, hogy a 6. hónapban vagyok!

Tünde,
hát igen, tetszik a kégli de a falu első látásra nem volt szimpi.
Sajnos szinte csak arra felé vannak nekünk megfelelő házak.
Ha más nincs visszamegyün vmikor és sétálunk egyet, hátha téves volt az első benyomás.
Egyébként az emberek rendesek, közvetlenek voltak.

Babakocsit mi kapunk használtan ajándékba, úgyhogy nem is nézelődöm, nem fájdítom a szívemet mert úgyse tudunk venni. Kép Ugyanez a szitu a gyereküléssel meg a kisággyal.

Csüt. cukorvizsg. meg 4D!

Na megyek dolgozni.

Óvatosan közlekedjetek, el ne csússzatok!

Katica
23+0
katicuska

JUHHHÉÉÉ!!! Itt a hó nálunk isKép De már olvad is,Kép már vagy 1 órája olvasok vissza...

Én újabban ráálltam az este 10 órai elalvásra, és reggel olyan fél 7 körül kelekKép

Eszti! Végre jelentkeztél! Megnéztem megint a varrós képeket, nagyont tuti Bencus szőnyege, nem csodálom,hogy be vagy sózva, mennél megint varrniKép Látom, továbbra is bagoly vagyKép

Ildi! Most lettem klubtag az Alexandra Könyvkiadónál, mert féláron rendelhettem meg a Mamák és Babák c.könyvet (ismeri vki, olyasmi mint a Kismamák nagykönyve?), és Norbi zsebkönyvét (ezt férj majdnem egyből kilökte) és rá akarok állni az Update-ra (bár uram nagyon tiltakozik ellene)! Komolyan mondom, hogyn nem szoktam zabálni, 1-2 nap van,hogy kiadósabban eszem, de már sztem a levegőtől is hízok. Már előre félek jövőhéten menni megint a védőnőhöz! Remélem aztán leszakad rólam és elég megint havonta menni... Szóval,ha estére nem nagyon tudok mit kitalálni 1-es kódokkal, majd segítséget kérek (ordítok)Kép
Mi van a lánynévvel, marad a Vas Emili?

Mamacka! Gratula az évfordulóhoz, további sok-sok boldogságot!Kép

Nancs! Grat a lakás foglalózáshoz!

Mariannka! Én már +7-nél járok, és szinte teljesen egyidősek vagyunkKép Babaszoba: HAJRÁ!!! (Te is tök hasonló helyzetben vagy a suli miattKép)

Tündi! Csúcs ez a kocka, te is nagyon ügyi vagy!

Csema! Inkább gyere közénk ritkán, csak nagyon vigyázz magatokra! Jó egészséget, pihenj sokat!Kép

Barti! Bútor-project? Láttatok tegnap vmi jót?

GyeZsu! Sajnálom a telefonodKép Becsületes megtalálók pedig valóban nem igazán léteznek...

Bocsika, akit kihagytam! Igyekszem napközben képben maradni! Tegnap jól láttam,hogy megint vacakolt este a Babanet???Kép

Szép napot mindenkinek!

Anita és Botondka (26+3)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nancsika, Lányok!!! Olyan vidámak a varrós képek! Csak úgy sajog a szívem... Kép

Ildikó! Képzeld a Vidám Színpadon még faszékek vannak... Kép
Én is éppen 4 kg-t szedtem fel, ma mérezkedtem, pocim 93 cm. EGY EGÉSZ CENTIT nőtt! Nem is értem hol van bennem az a 25 cm-es baba. Kép

Amúgy én is Norbi szerint étkezem (mondjuk én már korábban is így figyeltem oda a súlyomra, mielőtt Norbi feltalálta volna a spanyol viaszt Kép ) Este 6-ig vacsi (rozskenyér), utána ha nem bírom akkor csak gyümit eszem, vagy joghurtot, vagy valamit, ami 1-es, 2-es. És műkszik... Kép
Na megyek lementem a tegnapi pocakos képeim.. Kép

Pusza:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jó reggelt Mindenkinek!

Mamacka,
mi Hegyhátszentjakabon voltunk, az pontosan a Vadása tó mellett van. A háztól, ahol laktunk csak pár lépésre volt a tó, és szerencsére nagyon-nagyon jó időt fogtunk ki! És ami a gyönyörű és nyugodt környéken kívül nekem még nagyon tetszett, az az, hogy szinte nem is hallottunk egyetlenegy német szót sem!! Kép Ez nekünk, Sopron környékieknek nagy szó ám! Itt lépten nyomon beléjük botlunk. Jó, vannak kivételek, de a legtöbbjük elég bunkó. Ott pedig csupa-csupa magyar család, fiatalok, idősek, gyerekkel, vagy anélkül, nagyon jó volt!
A fogyóról kérdezném (mert ezt még nem hallottam..) szoptatás alatt lehetséges, hogy valaki fogy?!

Gyezsu,
sajnálom a telcsit! Kép Valószínű azért nem becsületes megtaláló kezébe akadt, mert elég új volt.. Ez volt a veszte..

Indianyó,
a férjem szerencsére nem olyan típus, aki szóvá tenné a kilókat. Sőt!! Szereti, ha van mit fogni rajtam! Kép Bocsánat, hogy ilyet írok Kép, de például a cicik sem voltak kicsik, na de most! Arany élete van mellettem a páromnak! Jó világa van! Kép

Bartika,
remélem hamar fogom érezni én is a babót, olyan jó lehet. A fekvős pocisimogatást már én is próbáltam, de eddig még semmi. De folytatom, és biztos előbb-utóbb eljön!
A termálfürdő nem jó kismamáknak, függetlenül attól, hogy a vize éppen milyen betegségekre jó, vagy a kismama hányadik hétben van. Pont a két dolog miatt, amit te is említettél. A gomba és a víz melegsége. Korai állapotban vetéléshez vezethet, később meg akár meg is indulhat a szülés. Ez ugye egyik sem jó.
És sajnos ugyanez vonatkozik a masszázsra is. Vérbőséget okoz, ami szintén nem jó. Pláne csípő és deréktájon nem szabad. Én pont terhesség előtt kezdtem rászokni a jóra, egyik kollégám masszírozott hetente, de ahogy megtudtuk, hogy baba lesz, már csak a hátamat, nyakamat, vállamat, kezemet csinálja. És azt sem erősen. De azért jó! Kép

Nancsika,
sok sikert és szerencsét a lakáshoz! (vagy nem is tudom mit szoktak kívánni egy lefoglalózáshoz..) Kép

Tünde,
nagyon jó az az UH-kép, nagyon jól látszik rajt a baba! És az a kocka! Szuper! Én csak pislogok, hogy ti miket tudtok varrni! Nekem semmi kézügyességem nincs, igaz talán emiatt kedvem sincs nagyon, hogy nekiálljak ilyen dolgoknak! Kép

Csema,
remélem már jól vagy és elmúlt minden rosszaság! Fújj! Kép

Megyek lányok, mert még valami ebédet is kell produkálnom! Du megyek dolgozni, még onnan próbállak utolérni titeket!

Sziasztok: Nadine 18+5 Kép

nadine81

ANita! Ma megyünk az RS-be, aki a budapesti forgalmazó. Már nagyon kíváncsiak vagyunk!!! Apa is teljesen be van indulva... Kép

No és a tegnapi képek:
Kép Kép Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Ja Kép és lemaradt, hogy:

Bartika
21+1

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="0000ff">Nicika!
AMit hétfőn betettél babakocsis képet és nem tudod milyen márka, az egy Bergon-másolat szerintem. Mi Bergon babakocsit vettünk és szinte teljesen így néz ki, és a Bergon honlapján olvastam, hogy hamisítják hasonló kinézettel de silányabb minőségben.
Mi a Szentmihályi úton vettük ezt 44000 Ft-ért:
Kép Kép Kép Kép
www.bergon.hu
Ja és a pelenkázó táska +3000 Ft volt. 2 év garancia van rá.</font>

KépKépKépKép
proone

Szóval értitek már, hogy miért keresem a pocakom? Kép

Nici!!! Tedd be kérlek a táblába, de csak a rózsaszín pólósat, abban szoktam fotózni, hogy látszódjon a különbség (ami nincs ugyebár... Kép )
Köszönöm! Kép
Bartika

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jó reeeeeeeeeeeeeeeeggelt!

Jó sokat írtatok, kivert a hó az ágyból mindenkit??? Kép
Figyi, Nadine! Először is itt szemráncolás és ühühm-ühüm jár a "nekem nincs semmi kézügyességem" kezdetű mondatokért! Neked is VAN!!! CSak még nem tudod... Kép Próbáld ki ezt a filclabdát, amit ajánlottam! Nagoyn egyszerő, fotelban és ágyikóban is lehet varrogatni és csodálatos szép lesz az eredmény!
No látod, ha apócád örül a gömbölyded idomaidnak, akkor te is örülj! És különben is gyönyörű vagy! Ráérsz majd napi 30 perces kardio mozgást végezni szülés után, úgy mennek majd le a centik, hgoy ihaj! (biciklizés és gyors séta babakocsitolással egybekötve garantáltan - és kipróbáltan hatásosak. Én világéletemben súlyproblémákkal küzdöttem, most is kb 20 kg pluszszal indultam és 9-10 kilót dobtam fel a várandósság alatt! Jó, ebből a tízből kb. 5 a dohányzás abbahagyása miatti automatikus hízás volt, de akkor is... De ez nem aggaszt, mert már tudom a csodaszert. Ez egyrészt az étkezés, de leginkább a napi 30 percnyi magas pulzusszámmal járó mozgás. Majd próbáld ki egy hónapig, és
csodát fogsz látni KépKépKépKép

Bartika! Velünk születtek egy napon Kép Meg még Annácskáékkal KépKépKép
A gombáról csak an nyit, hogy pont a legegyszerűbb dolgoktól nőnek: szénhidrát és élesztő. Tehát szigorúan tilos a lisztből készült összes termék, kefir és mindennemű cukor!!!! Ja, és ilyenkor a joghurton kívül a tejterméket is szokták hanyagolni, de ezt aztán tényleg nem lehet a várandósság alatt nélkülözni, viszont, ha nem eszel kenyeret, tésztát, sütikét, csokikát etc. az már haladás. Csak hát ki tudja betartani ilyenkor Kép

Hajrá a lakásvásárolóknak és lakáskeresőknek! Kép)KépKép
Katicuska, próbáltátok már máshol is? Ez msot vásárlás lesz? Dunaharaszti ugyan elég drága, viszont közelebb van, mint a Tápiók... meg elég sok kedves értelmiségi gyerekes család van errefelé és naaaagyon sok ház eladó. Ha albérlet, akkor nem érvényes.

Apa ma reggel üzent, hgoy talált egy új lakást nekünk, már át is költöztek, egyelőre még a szörnyeteg anyóssal, de már folyamatban van neki egy egyszobás az iroda mellett...Mire a baba meglesz, remélhetőleg már megszabadulunk tőleKép Szóval az élet nálunk egyre szebb, ez a kisbaba meghozza minden szempontból az erőt és a boldogságot Kép

CSema! Kitartás!!! Ne bánkódj a pihenés miatt, vigyázz nagyon magatokra! Sok erőt innen az én ágyam tájékáról nektek! KépKépKépKép

HAjrá lányok, mindent bele!!!!!
Szép napot!

Vikó és 21+1

indianyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?