Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat. Örülök hogy ennyien írtatok. Kép Most éppen ott tartunk, ha nagyon ordít, akkor cumi ill. ha már ezerrel szívja a kezét, akkor is bepróbálkozom. Inkább cumi. Erre jutottam higéniai szempontból. De ha nagyon nem akarja, persze nem fogom beletömni, akkor marad a keze.

Remélem mindenki jól van, és a hétvégétek is jól telt.
Mennem is kell sajna. Igyekszem többet jönni.

Üdv mindenkinek

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:27-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:27-kor.
Vendég

sziasztok!

van itt vki aki használ infacolt? 3 nap ugyanabban az időben nyüglődött az Alex, azt mondta a védőnő hogy akkor hasfájós, úgyhogy adjunk neki infacolt.
úgy néz ki bevált.. de ezt most tényleg minden etetés előtt adni kell? miért nem csak abban az időben amikor fájni szokott neki (délután 4-6)??
van vki aki kisérletezett vele esetleg, hogy nem állandóan nyomatta bele..??
és hány hétig, hónapig adtátok neki? vagy kisérletezni kell egy idő után (pl pár hét után), abbahagyni és ha fáj még a pocija akkor folytatni?

Böbe!
most beszéltem Vidával, jövöhét csüt-ön kell mennem az onkológiára, ott rendel akkor és kopogjak ha odaértem, behiv egyből..
mellesleg "megnyugtatott" hogy a varratok 60-90 nap alatt szivódnak csak fel!!!!!!!!!
és hogy elég húzós szülés volt, lehethogy a farokcsontom is megsérült, azért nem tudok pl ülni...
hát jól jártam...
ildisz1

Tünde!

Nálunk ugyanez a helyzet cumi ügyben. Én fixen elhatároztam, hogy nálunk aztán nem lesz cumi. Persze második nap, mikor már nagyon bömbölt szegény, és nem bírtuk tovább, nyomtuk a szájába.
Szerencsére nem szokott rá, sőt, szerintem kimondottan utálja. Pedig soxor nagyon jó lenne,
mikor nyűgös, csak a szájába nyomnám, és kész.
De nem , kiköpi, sőt, dühös lesz, ha vissza akarom rakni a szájába.
Az öklét Gergő is folyamatosan tolja a szájába, de szerencsére arra még nem jött rá, hogy ott az ujja is.
Pedig szerintem is egy cumiról könnyebb leszoktatni őket, mint az ujjukról.

Kép
Kép

kuha

Kép
kuha

Sziasztok!
Ildi, mi nem adtuk Áronnál az Infacolt minden etetés előtt. Nálunk a diliház du. 5-kor kezdődött annál az etetésnél adtuk először és még éjszaka. Ha pedig nem adtuk, mert elfelejtettük, evés után is használt. Nekünk akkoriban nagyon bevált Csak akkor adtuk, ha fájt a hasa.
Tehát a kritikus időben és talán két-három "üveggel" fogyasztottunk el, aztán kinőtte a hasfájást. Ha minden etetésnél adnád, két naponta vehetnél, ami pénzben sem rossz. A DM-ben kapható baba görcsoldó szirupot nem próbáltad? Sokkal olcsóbb és állítólag ugyanolyan hatásos és sokkal kiadósabb is. Én most a második babánál ezt fogom kipróbálni.
Szia
Andi
andry

Sziasztok!

Infacol: mi sem használtuk minden etetésné, inkább estefele, éjszaka, hoyg nyugodtan alujdon, vag y akritikus időkben. Van még a Gripewater is, azt 1 hónapos kortól adható, elég bizarr íze van, Bede szerette. Azt evés közben, után is lehet adni. De az Infacol is segített. Persez vaalmennyi görcs maradt így is, de úgy tűnt, kibírható Bede számára. Mostmeg már teljesen elmúlt. (11 hetes)

Kuha! Nálunk a cumi bevált. Szerencsére Kép És gyönyörű Gergő Kép

Tünde

mtunde

Kép

mtunde

Kép

mtunde

Szisztok!

Gyönyörűek a babák!

Ildi, én annak idején kaptam kölcsön aranyérpárnát, ami egy körgyűrű alakú párna. Azon elvoltam.
Kenguruzást 4 hónapos kor alatt nem javasolják, bár létezik fekvőkenguru is, azt lehet. Nekem nagyon bejött a hordozókendő, azt lehet ilyen piciknek is. Van fektető és ültető kötés is, ami jó nekik.

Böbi, úgy emlékszem, nem kellett időpontot kérni a Kútvölgyiben a csípőszűrésre, hanem a kórházban kapott papírral kellett menni rendelési időben. Iszonyú sokan voltak, de gyorsan ment a sor, és itt UH-ztak is, sok más kórházzal ellentétben.

Nincs sok időm, így nem emlékszem, ki kérdezte a málnalevél teát... Betöltött 36. héttől javasolják, nehogy koraszülést okozhasson, amire amúgy nem sok az esély, de fő a biztonság. Méh izomzatát lazítja v rugalmasítja vagy mi. Nandu oldalán lehet okosodni.
ljucus

Orsi,
A Kriston Intimtorna könyvhöz úgy tudom, van videókazetta is. Szívesen megadom egyébként az elérhetőségét annak a trénernek, akihez én jártam.
ljucus

Ildi, én is a Gripe Water-re gondoltam.
andry

Koszonom az intimtornas valaszokat, akkor majd valasztok egy tanfolyamot. Igazan abban remenykedtem, hogy kazetta is eleg, de azert 2x4 ora kibirhato. Koszi!

Orsi
torsi

Az elozo uzenetet meg tegnap irtam, akkor nem ment el, most latom, Ljucus, hogy valaszoltal kozben, hogy van kazetta is. Nagyon megkoszonnem, ha megadnad, hogy lehet beszerezni. Ide is irhatod, vagy a freetorsikukacfreemailponthu-ra. Koszi!

Ildi, komolyan 2-3 honapot mondott a felszivodasra? Jo sok... A farokcsont serules lehetosege se tul biztato, remelem, mielobb rendbejossz.
Orsi
torsi

Sziasztok Lányok!!!Kép

Ildi,én is remélem hogy mihamarabb rendbe jösz és zavartalanul tudsz majd mozogni!

Bóbi!Mizujs Veletek???Remélem már babáztok!KépKépKép

M.Tündi,Kuha,borzasztó aranyosak a babák,ezredszer is csak gratulálni tudok hozzájuk!KépKépKép

Mi jól vagyunk,ma kapjuk az uccsó infúziós kezelést Lillával,ugyhogy ha minden jól megy ma kiveszik kicsi kezéből a bronült!Hála Istennek meggyógyultunk!KépKépKépJöhet a Tesó!!!!!!!!!KépKépKép

Andry!Neked nem ajánlotta a szülésznőd a gátvédelemmel való szülést?Van egy kúra amit 10 nappal a szülés előtt kell elkezdeni és állítólag nagyon hatásos...
Vagy esetleg valaki már próbálta?Én ma akarom beszerezni a gyógyszereket...

Sziasztok,jó babázást és pocakosodást!
puszi,
adri
lillaadri

Szia Adri!
Végül én nem fogadtam szülésznőt, ezért senkivel nem beszéltem a gátvédelemről. Leírnád hogy milyen kúra? Milyen gyógyszerek kellenek hozzá? A Kútvölgyiben a második babánál is automatikusan csinálnak gátmetszést, ha nincs "gátvédelem előkészítő kúra"? Erről mit tudsz? Köszi a kérdést. Hú én nagyon nem akarok még egy heget. Az előzővel is megszenvedtem.
Szegényke, neked most legkevésbé hiányzott Lilla betegsége, de azért örülök, hogy túl vagytok rajta.
Minden jót mindenkinek.
Andi
andry

Szia Adri,

még nem babázunkKép Ma voltunk ctgn, keményedések már vannak, de a méhszáj még mindig zárt. Ma jól megíjedtünk: Bóbita szívverése ctg közben leesett majdnem 100ra. A doki is megíjedhetett, mert be kellett feküdjek a "Pirkadat" szobába, hogy infúzióval fájásokat produkáljanak, és figyeljük, hogy reagál rájuk a lányzó. Szerencsére itt minden rendben volt (szerintem ezért úsztam meg az azonnali kórházba fekvést), így elengedett... de este ismét ctgre megyünk...
Nem bánnám, ha már szülnénk!

Örülök, hogy túl vagytok Lillával lassan a betegségen!

szia
Kata
bóbi

Szia Bóbi!
Nekem is ugyan ez volt, mentem ctg-re még az elsőkével és leesett a baba szívverése, ugyanilyen terheléses ctg-m volt, ami szintén jó lett nekem is, de engem nem engedtek haza.A negyedik napon megszültem és minden rendben volt. Ja de nekem még a dokim csinált egy amnioszkópiát, hogy nem kakált-e bele a bébi a vízbe.Szerencsére nem. Csak tudnám miért vannak ezek a szívhang lassulások. Jó félelmetes volt.
Szia Andi
andry

Szia Andi,

hát engem sem biztos, hogy még este hazaenged...
Jól "betojtam" mindenesetre, ráadásul a férjem is ott volt, ő meg egy ideig kint volt a folyosón, és szétizgulta magát.
Remélem nem lesz gond, de azért ideges vagyok a kicsi miatt Kép

szia
Kata
bóbi

Sziasztok,

Nekem már 8 hónapos a kislányom és én is a Kútvölgyiben szültem, már nagyon régen nem néztem be, de most láttam, hogy a hordozókendő a téma. Én mindenkink nagyon ajánlanám, nekünk is van a baba már 10 kg és még mindig használjuk, és sok babás és leendő babás ismerősnek /rokonak ajánlottam ill. vittem ajándékba, mindenkinek tetszett. Van többféle fajta is Nekünk a Nandu bevált, jó minőségű és szerintem nem olyan drága, ráadásul a területi képviselők révén akár házhoz hozzák felár nélkül, a következő webcímen vannak az infók, a kendőről is sok hasznos információ van. www.bababolt.com.

A kisbabás anyukáknak gratulálok, akik most várják azoknak még egy kis kitartást. :-)

Nóri
srain

szia Scrain! köszi az infót a kendőről, éppen kérdzeni akartam hggy hol, mennyiért van stb..

Ljucus!
van aranyér párnám, azon tényleg jól elvagyok...!!
csak hülyén néz ki vinni mindenhova magammal... (pl egy rendelőbe..)
ildisz1

Sziasztok Lányok!

Bóbikám!Nagyon fogunk érted szorítani,pedig ugy eltűntél,tényleg azt hittem már túl vagytok rajta!
Lilla szíve a burokrepesztésnél esett le,szegényke ott nagyon megijedt,de aztán pár pillanat után helyreállt!Azért ha esetleg még hazaengednek ,akkor szólj ide!Kép
Andry,még nincsenek nálam a gyógyszerek,de ahogy itt lesz,leírom pontosan mi mire való!Kép
lillaadri

Lenne egy problémám,inkább már kisgyerekes Anyukákhoz szólnék,mert nagy bajban vagyok...lehet kicsit hosszú lesz,de a "körülményekhez képest" jól szeretnék dönteni...ugyhogy bocsi előre is...
Szóval:
Lenne egy orvosválasztással kapcsolatos problémám,amiben nagyon tanácstalannak érzem magam és eléggé sürget az idő!
Lilla 4hónapos korában megállapítottak nála egy vesemedence-gyulladásra való hajlamot,ami aztán be is igazolódott,hiszen most estünk át 5.alkalommal a betegségen.
Tünete:általában magas láz,hányás,hasmenés...a lényeg,h. ilyen esetekben azonnali vizeletvizsgálat szükséges!
Ugye beutalót csak a háziorvos adhat.2hónappal ezelőtt,rosszul lett levéve a vizelet a kislányomtól és a háziorvos a mikroszkópos vizeletvizsgálat értelmében felírt 2 üveg Zinnat szirupot,amire megjött a tenyésztés,kiderült nem is volt baktérium a pisiben,félrediagnosztizálta,amit el is ismert!Elvileg tenyésztési lelet hiányában nem írhat fel antibiotikumot az orvos a gyereknek,mert ugye nem tudja milyen baktérium van vizeletében...Itt történt az első tévesztés...
lillaadri

Aztán most november 11.én ismét belázasodott,hányt,hasmenése volt...elvittük este a rendelésre,kapott Hippes sárgarépalevet a hasmenésre,mást semmit!Hétfőn reggelre ismét nem javult állapota,visszavittük hozzá,akkor elküldött vérkép,vizeletre,de mondta,h. csak szerdán menjünk,mert ez csak virusfertőzés...ismét este lázas lett,nem bírtam várni,kedden mentem el a laborvizsgálatra a tudta nélkül,ahol kiderült,h. Lilla vérképében a CRP:200 feletti(10ig jó),vizelete is súlyosan kóros...szerdán azonnal bementünk az I.sz GyerekKlinikára ahol azonnal bentfogtak és infúzióval kezeltek 7napig!Ma délután engedtek ki minket...
2héten belül megszületik Bence,és egyszerűen olyan bizalomvesztett lettem az orvosunkban,h. nem tudom szeretném-e ha a Kicsinek is ő lenne az orvosa...viszont váltani meg félek és azt sem tudom kit válasszak,meg mi alapján...!
Ha már pénteken,amikor belázasodtunk, beutal egy SKép:S vizeletre a HeimPálba vagy bárhova,akkor mindez elkerülhető lett volna,és "megúszhattuk" volna szájon keresztül adható antibiotikummal is...abba már bele sem gondolok,h. mi van,ha várunk szerdáig,amit ő javasolt...
Ha esetleg arra megkérhetnélek Titeket,h.abban adjatok tanácsot,h. maradjak-e vagy váltsak orvost,és ha váltsak,akkor fizessek-e neki,vagy mi alapján váltsak...és elvileg 2 hetem van minderre...
Vagy egyáltalán hogy kell orvost váltani...
Olyan jó lenne a Ti véleményeteket is hallani,olvasni!Kép
Előre is köszönöm!Elnézést,ha untattalak,de nem sok ember van kihez fordulhatok...
adri
lillaadri

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat, tudjátok olyan jó büszkélkedni, és itt lehet Kép
Bóbi, Andry, Adri, kitartást. Mindne jót nektek, könnyű és jó szüléseket Kép

Adri. Én úgy tuodm, egyszerűen elmész egy másik gyerekorvoshoz, és felkéred őt. Nem kell a körzetben lennie, és van időd, a kisbaba születés után még kiemhet a reégi orvos, aztán amikor majd tudtok közlekedni, el tudsz menni keresni eg ymásikat. Érdemes a rendelőben érdeklődni más anyukáktó, ők kihez járnak. Hiszen azért nem árt, ha a közelben van az orvos... Ha váltottál, akkor elmész a régihez, kikéred a papírokat, és átküldik, vagy te átviszed az újhoz. Nem kell magyarázkodni, hiszen szabad orvosválasztás van! És ne fizess,ha ennyire félrediagnosztizál. Kap ő fizetést.

Tünde

mtunde

Szia Lillaadri!
Szerintem nyugodtan válts orvost,próbálj meg kérdezősködni más orvosokról,és ha lehet minnél közelebb legyen hozzátok.Nem kell megmagyarázni a "régi" orvosnak,egyszerűen kikéred a papírokat és kész.
Én is váltottam gyermekorvost kb.6 évvel ezelőtt.Nekem nagyon férre kezelgette a lányomat.(kb.2-3 naponként váltott gyógyszert egy adott betegség alatt,végül a vidéki volt gyerekorvosunk kezelte ki)Az immunrenszere teljesen összeomlott,és utánna állandóan összeszedett minden betegséget,majd talán mostanra sikerül megerősíteni annyira a szervezetét,hogy már 3 hónapja nem volt beteg.(lekopogom)Ez nálunk nagyon nagy szó,mert idáig egy hónapban kb.1 hétig voltunk egészségesek,mindíg volt valami nyavaja az oviban amit nekünk azonnal össze kellett szedni.Ráadásul én rendelőn belül váltottam,nem volt kellemetlen a dolog,a doktornő szívesen fogadott és szerencsére nagyon aranyos,pontos,és feleslegesen nem bombázza a gyereket antibiotikumokkal,de ha muszáj akkor muszáj és felírja a gyógyszert.Szerintem többször megmentett a kórháztól,nagyon jól együtt tudunk műkodni.Én csak ajánlani tudom a váltást,meg kell próbálni találni egy jó gyermekorvost.Ha a keresgélés mellett döntesz akkor sok szerencsét és kitartást.Örülök hogy Lilla helyre jött,és hogy Te is bírtad a strapát.
Pocaklakó hogy bírja? Kitartás.mano4

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Tudod Tündi,ezzel az a bajom,h. ő biztos védeni fogja a saját kis érveivel magát és nem tudom,h. jó választás lenne-e most ugyanonnan választani,mármint abból a körzetből!
De ha most nem döntök,akkor 2 pici gyerekkel már ugysem fogok okosabb lenni,vagy több tapasztalatot gyüjteni...
Hallottam olyanról is,h. nem kell személyesen elkérni a papírokat,hanem azt már az új doki intézi postán...
Holnap 10re viszem vissza a zárójelentést,akkor még jópofizni fogok,de azért teszek egy-két említést,mert egyszer lehet tévedni,de kétszer...?!????...ilyen rövid időn belül...
lillaadri

Gratula a babócákhoz, mindegyik nagyon édes! Lányok, most vagyok a 21+3-nál, milyen vizsg/UH következik és hány hetesen? Cukorterheléses vizsg mikor várható?
sampa

Sziasztok!

2 percem van. Adri! Sztem kérdezd meg a védőnőt hogy Õ kit javasol, de én mindneképpen váltanék a helyedben. Nálunk nem is kell találkznod a régi dokival, mert az új kéri ki a kartonotokat. ( most váltottam én is )

Bencusnak ma kilápiszolták a köldökét, mert nem ment lejjebb az a dudor a közepén. Vasárnap kell visszamennünk,

Most szaladok!

Üdv mindenkinek

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Olvaslak Titeket!
Nagyon aranyosak vagytok,h. írtatok!KépKépKép
Jó tudni,h. van egy hely ahová az ember bizalommal fordulhat tanácsért!KépKépKép

Hazajött Apa is,mutattam Neki is a zárójelentést,Õ is határozottan állítja,h. váltanunk kell,mégha kínos is lesz!
Holnap megyek utoljára a dokinkhoz,rákérdezek egy-két dologra,h. hogy gondolta,de inkább hagyom az egészet és a délutáni babasétánál kikérem a kismamik véleményét dokinéni ügyben!
Nekem is úgy lenne ideális ha nem kéne Nekünk kikérni a papírokat!
Megpróbálom a védőnénit is "elcsípni" holnap!
Ahogy hazérek jövök és mesélek!De már az is nagyon jó érzés,h. már nyugodt szívvel jöhet Bencebaba,mert nővérkéje ismét egészséges!!!KépKépKép
Anide,Te miért váltottál?

Anide,Tündi,Manó...ezer pusziKép
lillaadri

Szia Lillaadri!

Orvosváltással kapcsolatban írnék Neked pár sort.
Az én fiam 6,5 hónapos volt, amikor úgy döntöttünk nem maradunk az akkori gyermekorvosunknál, mivel sokmindent nem vett észre, ill. sokszor félrediagnosztizált betegségeket ( pl.nem vette észre a hörghurutot, tüszős mandulagyulladást és egy komolyabb betegséget stb.).
Mivel vidéken lakunk, és nem nagyon lett volna olyan gyermekorvos, akit választhattunk volna, ezért az egyik ismerősünk ajánlott a Kútvölgyi gyerekrendelőjéből egy gyermekorvost.
Először felhívtam telefonon és kaptam egy időpontot, hogy megismerkedhessek Vele. Amikor megtörtént a személyes találkozás én egyből mondtam Neki, hogy szeretném a gyermekemet hozzá hordani amennyiben elvállalja.
Õ egyből mondta, hogy természetesen elvállalja és, hogy a gyerek TAJ kártyájáért sem kell elmennem, mert az átkérést ők levélben elintézik. Nekem ez nagyon jó és szimpatikus dolog volt, mivel nem kellett a régi gyermekorvosunknál magyarázkodnom.
A doktor néninkkel 100%-ig meg vagyok elégedve, mert a szakmai és emberi hozzáállása is maximális. A fiam is nagyon szereti, és a sok szuri és betegeskedés ( most már szerencsére 1,5 éve nem volt náthán kívül semmi problémánk) ellenére sem félt ha mégis menni kellett a rendelőbe. Én nem bántam meg, hogy akkor ezt a döntést hoztam, pedig autóval is 35-40 percbe telik amíg a lakóhelyünktől a kórházba érünk.
Remélem, jól fogsz dönteni. Ha esetleg bármi kérdésed lenne, írhatsz az e-mail címemre is.(l.moni74@freemail.hu)
A kislányodnak és a leendő kisfiadnak és persze Neked is sok egészséget kívánok!

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Sziasztok,

köszönöm, hogy gondoltok ránk. Szerencsére tegnap este és ma reggel is minden ok volt a CTGn. Úgyhogy nem kellett bennmaradnom a kórházban Kép Viszont mostmár minden nap randizhatunk Bóbival a CTGnél Kép
Végre vannak folyamatos keményedéseim, tegnap este a szülésznő már azt mondta, hogy kezd látszani benne a rendszeresség...viszont a méhszáj változatlanul zárt. Ezzel együtt szerinte a pénteki melegfrontnál lehet valamiKépKépKép Ez király lenne, pont a névnapomonKép

Adri,

ugyan nekem nincs mégKép gyerekem, de én is váltanék a helyedben mindenképpen! Szerintem ne is beszélj a régi dokival a hibás döntéseiről, úgyis csak te éreznéd magad kényelmetlen helyzetben. A legfontosabb a lányod! Az ő érdeke pedig szerintem is mindenképpen a váltás. Pénzt meg nehogy adj már egy ilyen orvosnak, aki nem is figyel a gyerekedre!

sziasztok,
Kata
bóbi

Mindenkinek köszönök minden tanácsot,nagyon aranyosak vagytok!...de ténylegKépKépKép

Bóbi!!!!!!!!!!!!
Holnap reggel hányra mentek???
Mi Erzsivel 8at beszéltünk meg!
Jó lenne még szülés előtt találkozni!!!KépKépKép
De kivételesen megbocsájtanék,ha Erzsike nem érne rá rám figyelni ctg.n,mert egy nagyon kedves Kismama szülését kéne vezetnie reggel!KépKépKép
A hétvége tényleg nagyon izgis lesz,Férjem meteorológus,nagyon sok jóval kecsegtet...aztán ki tudja,lehet egyszerre szülünk...KépKépKépKép

Képzeljétek visszavittem a zárójelentést a dokinknak!
Ugy tett,mint aki nagyon nyájas és kedves,nem érdekelte,h. ezren várnak rá,csak Velem foglalkozott...(ez mondjuk nagyon nem hat már meg,mert első gyermekem egészsége,meg a hozzáértő szakértelem)
Közölte,h. :-visszadobná a labdát az I.sz. Gyerekklinika Főorvosának,mert ő helyesen járt el és nem hibás semmiben...
Ja és hogy a dokik szeretiuk feleslegesen ijesztgetni az Anyukákat,amit nem mindig kell meghallani...(nem hiszem,h. egy nephrológus professzor abban lelné örömét,h. egy 9hónapos terhes kismamát és kispapát ijeszteget...)
Aztán még makacskodtam egy kicsit,h. miért nem utalt rögtön vizelet és vérképvizsgálatra,ilyen előélettel...erre csak azt mondta,h. neki meggyőzödése,h. a megfázástól volt lázas...
Na,mindegy...már nem is lényeges,mit "hablatyolt",csak gáz mikor az ember gyerekével akarnak "dobálózni" az orvosok...
Holnap 11re jön a védőnő és beszélek Vele,kit ajánl...
A pénzadást én a következő,választott orvosnak gondoltam,h. adnék...
lillaadri

Sziasztok!
Adri, ne törődj avval, hogy kínos lesz-e vagy sem az orvosváltás, ha nem vagy megelégedve a mostani dokiddal, feltétlen keress másikat, ne gondolkodj rajta, azt hiszem tényleg egyetlen papír az egész és a karton máshoz kerül. Gondolj bele mire a két kicsi felnőtt orvoshoz fog járni, addig sok idő eltelik. Kíváncsian várom a gátvédelmes gyógyszerekről az infókat.Köszi.
Bóbi, örülök, hogy nem tartottak bent.
Tünde köszi a bíztatást.
Most vagyok a 35.hétben, de már nagyon türelmetlen vagyok, olyan nehezemre esik már minden. Alig tudok az ágyban megfordulni, fulladok...Bár gondolom ezzel mind így vagyunk.
Minden jót nektek.
Andi
andry

Szia Andi!

ha jól emlékszem re érdeklődtél az eda felől.. kértél végülis??? ha igen, az ára annyi amennyit irtam neked?
ildisz1

Szia Ildi!
Igen kértem, én is a Zubek dokival beszéltem, aki szimpi volt. Mi róla a véleményed?
Nekem is annyit mondott, mint neked.
andry

Torsi, megnéztem a neten, a házipatikán találtam:
http://www.hazipatika.com/store/product?pid=580
Kérdés, hogy van-e nekik...
ljucus

Sampa, 23-24 hetesen van a terheléses vércukor. Én tegnap voltam. Ált. a tesztreggelit szokták, de én anno, az első gyereknél a felkészítőn hallottam, hogy volt akinek cukros lötyit kellett innia. Erre érdemes rákérdezni az orvosodnál, mert ha tej+zsemle lesz, azt érdemes vinni magaddal.

Egyébként, mióta bevezették a szuper számítógépes rendszert a rendelőintézetben, tiszta horror. Mindenki ideges, és még labornál is órákat kell várni. Éljen a technika......
ljucus

Szia Andi,

nálam talán csak a férjem örült jobban, hogy hazajöhettem.Kép Én valahogy írtózom a kórházi beutalásnak még a gondolatától is, lehet hogy azért, mert soha nem aludtam még kórházban.
Különben kitartás - én is alig tudok aludni már vagy egy hónapja, néha levegő sincs annyi mint kellene. Egyszer már a türelmem is elfogyott - kb. 1 hete körül kiakadtam, hogy soha nem lesz már ez másként??? De hát nincs mit tennünk, majd a gyerkőc dönt Kép
Egyébként én is Zubekkal beszéltemKép Szerintem is korrekt, és Adrival közös szülésznőnk szerint csak ő, és senki más Kép

Szia Adri,

szerintem mi 7 körülre megyünk (a férjem állandóan elfoglalt, rohan be a munkahelyére Kép, ezért mindig korán ott vagyunk). De tényleg jó lenne már találkozni! Én sem bánnám, ha a szülésem alatt szólna Erzsike, hogy még egy kismamája szül, akit ráadásul én is ismerek névről KépKépKép

sziasztok,
Kata
bóbi

Sziasztok Lányok!Kép
Andry!
nem felejtettelek el,csak nagyon nehéz beszerezni a gyógyszereket,a papír meg Anyosomnál van,mert én gyerekkel már nem igazán tudok járkálni értük!
Szóval:A kúrát 14 nappal a kiírt időpont előtt kell elkezdeni.Összesen 5 féle dologot írt fel Nekem a szülésznő,2t mit most kell szedni,3at amit magammal kell vinni szülésre.
Arnica-vérzéscsillapító
Pulsatilla-lazító
Hyperycum-lazító
......-nincs még meg
Orbáncfűolaj-gátmasszázshoz szülés alatt
Bóbi már beszedte ezeket,szerintem ő jobban tudja mi mire való!
Én sem nagyon bízom ezekben a homeopátiás bogyeszokban,de veszteni nem veszthetek vele,ha beszedem őket...majd meglátjuk!KépKépKép

Bóbi!
Nagyon örülök,h. találkoztunkKépKépKép
Mázli,h. késtetek és hogy mi is ott voltunk még!Kép
Milyen lett a ctg.?
Aranyos volt Férjed,mert felajánlotta,h. bevisztek vasárnap reggel,ha Férjem nem ér rá,de közben hívott a szülésznőm és megbeszéltük a hétfő reggelt ctg.re!Ugyhogy előre is köszönöm!!!
Meg én teljesen el is felejtettem,h. Ti is Lörinciek vagytok!Ennek úgy örülök!KépLehet lesz Kicsi Bóbitáinknak barátjuk!KépKépKép
Ha esetleg "történne" Veletek valami,akkor mindenképpen szólj Párodnak,h. ne felejtsen el értesíteni minket!
puszi,
adri
lillaadri

Szia Tünde!

Ezer éve nem jártam erre, ezért csak ma láttam a piciről a képeket.
Nagyon szép kisbaba, gratulálok!
Tipikus fiús arca van neki is!

Olvasom, hogy elmúlt a hasfájás nálatok.
KÉpzeld, nálunk is, teljes mértékben. Igaziból nem tudom megmondani, hogy mikor, de pár hete egyszer csak észbe kaptam, hogy jééé, mintha nem fájna Gergő hasa. És tényleg.
Már csak akkor sír, ha éhes. Úgy örülök neki.

Egyébként hogy vagytok? Minden rendben veletek?

Üdv: kuha

Kép
kuha

A homeobogyók és a gátmasszázs elvileg hatnak, de nálunk a kisfiam úgy bújt ki, hogy a fején volt a kezecskéje, így hosszas küzdelem után mégis lett gátmetszés (meg némi belső sérülés is sajnos). De szerintem most is megpróbáljuk a kishuginál, ha minden rendben lesz.
Gátmasszázsolaja van a Weledának, ezt gyógyszertárban vagy bioboltban lehet kapni. 1,5 éve még nem volt Magyarországon forgalomban, de azóta láttam már. Ez többféle olajból tevődik össze, nem kell kutyulni.
Egyébként a gátmasszázsról is van nandu honlapján,
http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm
alatt a naturopátia kismamáknak választómezőben gátmasszázs-olajat választva.

Március közepén szülő kismami nincs más itt a topikon?
ljucus

szia Andi!

én is Zubekkal "ügyleteltem".. talán annyi röviden, hogy miután a pénzét megkapta (érkezése után 15-20 perccel.. kedvesebb lett mint addig.. :-((( addig biztos "túl" álmos volt...
de azután 100% os volt minden vele kapcsolatban!!!
ildisz1

Csajok!
Biztos én vagyok nagyon buta Anyuka,de fogalmam sincs mi az a Zubek...
Nagyon ciki vagyok??????
lillaadri

Zubek László az altatóorvos neve! :-)))
ildisz1

Ljucus, köszi a választ, én márc 29/ápr 1-re vagyok kiírva. Mikortól kezdtél tanfolyamra járni első babánál? Kútvölgyiben hol lehet ezeket a dolgokat megtudni? Ki van rakva a kórházban vagy dokit kell megkérdezni? Köszi: Sampa
sampa

Sziasztok!

Adri, Bóni, kezd nálatok is nagyon izgalmassá válni a dolog .) Olyan jó olvasni a készülődéseteket!

Sampa! Tanfolyamról van prospektus a szülészet pultján.

Kuha! Igen, nálunk i sminden rendben, leszámítva eg ykis megfázást, de láthatóan nem szenved Bede. A hasfájás elmúlása azt jelenti, hogy te is szabadaban teheted a dolgodat, vag ymé gmindig maximálisan leköti a napjaidat? Kép
Gergő is nagyon fiús. Olyan édesek, hogy ilyen aprón is látszi a nemük.
Tünde

mtunde

Hát az altatóorvos nevére nem gondoltam volna!KépKépKépKépKépKépKépKép

...ez ari...
lillaadri

Sziasztok!
Adri, szerinted ha ezeket a bogyókat valaki nem szedi be, attól még megúszhatja a gátmetszést?
Amúgy a homeopátia nagyon jó dolog!!!Én mindenképp bízom benne, lásd tejserkentő bogyó. Ja és az első babám elég nehezen fogant-2év- majd 2 hét homeo-kúra után terhes lettem.
Igen Zubek László az anesztes doki és a megváltó is egyben!!! Legalább is remélem, hogy az EDA után is így gondolom majd.
Ildi, te előre fizettél?
andry

Lányok!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy hol lehet kapni olyan testvérfellépőt, amin ülni is tud a gyerek? Az Elefániban már nincs, pedig úgy tudom régen volt. Seat2Go típusú kellene. Légyszi segítsen valaki, ha tud. Köszi.
Andi
andry

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?