Új privát üzeneted érkezett!

Nikcsi,
Persze Gergő is oda tudja adni. Csak csöngess sokat, mert a belső szobában nem mindig lehet meghallani.
myra

Nikcsi
Tudtam, hogy vmit akarok venni a piacon a műanyagosnál, de csak bámultam bután, és nem jutott eszembe. Na majd jövő héten! Kép
Én minden pelust kipróbálok lassan, Sebi szerencsére legalább erre nem érzékeny, úgy tűnik, de eddig a Libero a nyerő. Ezt a bugyi-pelenkát meg kimondottan megszerettem belőle.
AZ esésekhez kitartást, kis idő alatt belejön, és akkor nem lesz annyi sírás-rívás! Kép
Látom a jobb ciciről te sem tudsz lemondani, vmi érthetetlen okból én sem tudtam, micsoda hülyeség?! Pedig mennyit kínlódtam vele! KépKépKép
Úgy látszik nincs mit tenni, igenis éhes. Ma volt itt vendégségben egy 10 hónapos kisfiú, ő is 4-5-ször is szopik éjjelente ha úgy alakul. Az anyuka picit fáradt, de nem bánja, örül ő is, hogy ilyen lelkesen szopizik a kölök és kész! Kép

Myra
Jövő héten kedden du. otthon vagytok? Kiugranánk Sebivel játszani meg a pelusokért, ha addigra végre kigyógyulunk, és ti sem betegszetek meg...

Aranyhold
Szuper a recepted, köszi!!! Kép

Hát csajok rájöttem, mitől vagyok én olyan hulla estére... Sebitől! Kép
Itt volt egy kissrác a mamájával, hát tűz és víz a két gyerek! Amíg pogit sütöttem, az enyém körbevágtázta a lakást háromszor, lepakolt mindenhonnan kétszer, udvarolt nekünk egy sort, addig a másik kisfiú nyugisan elüldögélt, eljátszogatott. Amíg Sebi aludt, addig az anyja betette a járókánkba, és a kölök nyugisan elüldögélt, eljátszogatott.
Amíg leültünk hozzájuk a gyerekszobába játszani, addig Sebi épp csak a fejünk búbjára nem mászott fel, addig a másik kisfiú nyugisan elüldögélt, eljátszogatott.
Kölcsönösen le voltunk döbbenve egymás gyerekétől... KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Ennyit a nyugalomról nálunk is Kép

Kép

Ez kb. 5 perc alapos munka. Szegény Dorina 30 percen át rakta össze.
hmmc

Hmmc
Ez a nagytesók sorsa... Kép (És a testvéri szeretet megalapozása... KépKépKép)

Kép
Kép
Kép
cas

Találjátok ki, ki vagyok! Elég könnyű... :-)
dr_dorina

Cas,
Nem tudok róla, hogy lenne programunk. Jöhettek. Kép
Én is átérzem a mozgékony gyerekes Anyukák sorsát. Kép Ráadásul Lilla kb. 3 napja teljesen elindult. Még nézni is fárasztó mit vágtázik fel-alá a szobában. Kép
myra

Sziasztok!

Lányok,
Én is estére hulla fáradt vagyok az én dága kisfiamtól. Egész nap egy perc megállása sincs, állandóan pakol, felmászna mindenhova, estére teljesen kész vagyok. De ami a pláne, hogy ha főzök, vagy egyéb házt. munkát végzek addig elül az etetőszékben egy darabig. De ha megjön apa, nem hajlandó már abszolút beleülni, és egyfolytában megy mint egy gép. Hát ma alig tudtam tőle megfőzni, állandóan kiakart szállni, és mászkálni a házba. A barátnőmék kislánya most volt két éves, múltkor egy kb .másfél órán keresztül kis sem szállt a barátnőm öléből.... Hát én ezt valszeg sosem fogom megélni. Sajnos még mindig nem akar egyedül járni, állandóan nyúl a kezem után. Eddig kétszer ment önállóan három, négy lépést, azóta semmi. Pedig 21.-én már 14 hóanapos lesz. Mindenki ezt kérdezgeti megy már? A plafonra tudnék tőle mászni.

Cas, hát nem vagy egyedül rosszalkodás területén.

Hmmc, nekünk is van ilyen játékunk, kb. 10-15 percet játszik el vele Gergő.

Nikcsi, érdekes a Gergő mindig csak a bal mellemből akart szopizni, de én is megcsináltam a megfordulós cselt, és bejött. Nem tudom miért van ez így.

Dr. Dorina, csak nem Viki?

Holnap anyósomék jönnek látogatóba ....
Na sziasztok!

Kriszti
kriszti1

Sziasztok!

Látom eluralkodott a téli nyavalya mindenkinél, zsúfolt talik helyett marad a betegkedés otthon. Ilyenkor kerül általában témába a babadolgok helyett a háztartás, puceválás. Azt sajnálattal olvastam, hogy a konyhai tisztogatáshoz senki nem javasolta ezúttal az univerzális Mr. Ecetet vagy a rozsdamentes dolgokon levő durvább foltokra az ecetes lemezvágó ollót:-))))))

Enyémek már kilábaltak a kórságból, nekem is pont elég volt 2 gyerek+ apjuk betegen, télre több betegséget NEM akarok! Sok a beteg, egyedül vagyok ápolói státuszban és nem fizetnek meg érte:-)))) A szokásosnál is többet töltök 4 fal között és ilyenkor nekem is van időm belegondolni, hogy Olivér már nem is baba és lassan már suliba jár. Kivezetem majd minden reggel a kapuig, ő elmutogatja, hogy az utcában egészen az iskoláig melyik házban nem ég a lámpa, aztán a kerítésekbe kapaszkodva oldalazva eljut az iskola utcájáig, majd négykézláb ülőügetésben átmegy a zebrán és folytatja útját a kerítés mellett kapaszkodva a tanteremig.
Tényleg ki előzte be Matyin kívül Olivért a járásban? Lilla?? Vagy Sebi is????
:-))))))))))))))

Kriszti,
Nem, nem, szerintem dr. Dorina még csak orvostan- és anyai jótanácstan-hallgató, aki nem kapott elég házifeladatot a suliban. Vagy otthon Hmmc-éknél?? :-)))))

Viki
ccviki

Sziasztok!
végre van újból netem, már teljesen el voltam vágva a világtól Kép
kipróbáltam ma a baba-mama tornát, egész jó, van egy majd 1 éves kislány is, van kedve még valakinek jönni?

Cas!
nekünk teljesen átfed az oldala is, én pont azért vettem ezt, mert csak ebből nem tudott kipisilni Enikő, bár mostanában már sikerült néhányszor akkorát rottyantania, hogy a kaki viszont kikukucskált egy kicsit

Kriszti!
nekem ilyen felületekre a Prevent krómtisztító jött be, de mivel nem tudom milyen pontosan a főzőlapod, először csak kis helyen próbáld meg, mert nem mindenre jó. Viszont az autón lévő rozsdafoltokat is profin leszedi.

Dorina az Dorina
nem?

Móni!
nagy a keletje a fehér kocsiruhának. Kinga állandóan abba öltözteti a saját babáját, úgy kell visszakönyörögnöm, ha Enikőre akarom ráadni Kép
szilvamag

Csak egy villanásra jövök, hogy ezt a jót megosszam veletek! Kori olvassa a netet vagy a gondolatomba. Ugyanis 2 nappal ezelőtt már csak hajnali 3-kor kelt, tegnap 4-kor, ma pedig 6.20-kor. Ennek örülök, de azért én még nem tudok nyugodtan aludni, mert felkelek, meghát a cici is durranni akar. De idővel nagyon simán hozzászoknék. Korihoz Vágó féle kérdésem tenném fel: Végleges? (Mármint, hogy hajnali 1-2 körüli szopiról leszokik) Amúgy 8-kor szopizott utoljára, tisztára hihetetlen (de jó).
nikcsi

Szia Dorina! Hogyhogy dr?! Kép

Myra
OKé, akkor úgy készülünk! Kép

Nikcsi
Gondolatolvasó ez a lány!

Viki
Sebi a vetődős-korszaknál tart járásügyileg. Szóval kinéz magának egy célpontot, és elengedettel elindul egy lépést, de persze egyből dőlni kezd, úgyhogy letottyan, és úgy folytatja.

Na mi már megint lelépünk! Reméljük nem temet be a hó, és akkor hétfőn jövünk! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Amúgy a kutyajáték nem a műanyagosnál van, hanem gyerekjátékokat árulóknál. Én még fogok venni Korinak, mert nagyon szereti!
Már megint hova mentek????????????

Kriszti
A jobb mellemmel már szinte elejétől kezdve gondok vannak. A kis piócám csak ezt szívta véresre, ezt cincálja mind a mai napig. Mostanság már el sem akarta fogadni, de ezt meg én nem tudtam elfogadni, ezért folyamodtam cselhez és szoptatom másképp.
Házimunka: főzés? Na ez jó, ilyenkor Kori elindul felém (etetőszéknél feláll, szék, aztán jön a konyhabútor), csak sajnos a konyharész pont a fiókokkal kezdődik és itt persze már kő van, ja és gyerekzárunk még nincs. Szóval elég mókás ahogy főzök, egy lábon állók, a másik lábammal a fiókot tartom, nehogy kinyíljon. Találtam is egy képet, ahol látszik a dolog.
Milyen volt a mai nap, anyósékkal?
nikcsi

Sziasztok!

Na megint itt vagyok. A kis családom alszik, apának sajnos már a foga is fáj. Úgy hogy, most én vagyok az ápolónő.

Nikcsi,
Nemrég mentek el az anyósomék, egész kibírható volt. Játszottak a Gergővel egy kicsit, és már nagyon el is fáradtak..... Általában két hetente jönnek, de ennyi talán elég is mindenkinek. El vagyok velük, nem bántottak soha, de teljesen más a kapcsolatom (talán hülyén fogalmazok, hát persze, hogy más), mint anyuékkal. De anyu mindig azt mondja, hogy nekem is fiam van, és én is leszek előbb - utóbb anyós. Lehet, hogy már üldözési mániám is van, de állandóan előtte mielőtt jönnek (amúgy, ha nem jönnek akkor is)takarítok, mint egy hülye. Mert mindig azt hiszem, hogy a rendet és a tisztaságot nézik. A kaját, amit csináltam ízlett neki, már ez fél siker.
A főzés is nálunk is kb. így történik, de vannak olyan dolgok amit képtelenség egy kézzel vagy egy lábbal csnálni. Az éjszakai szopizásról Gergő is kb. így állt le, úgyhogy azt hiszem Kori is leáll. De azért nem szeretném elkiabálni. Még mindig tetszik nagyon a neve. Hát ezt a szoptatást tényleg nagyon megszenveded.

Viki, még mi sem megyünk egyedül. Ezek szerint Olivér sem?

Megindult újból nálunk a fogzás, volt is sírás az éjjel rendesen.
Este még lehet , hogy benézek.
Mindenkinek szép napot!

Kriszti
kriszti1

Sziasztok

Szeretnék ide is irogatni, ha nem zavarok. Október 26-án született meg a kislányom Viktória.

Lenne pár dolog, amiben a tapasztalatotokat szeretném kikérni, ha nem untat még titeket a dolog.

Viki nagyon keveset alszik születése óta /és azelőtt a pocakomban is/. Éjszaka etetések között kb 5 órát, nappal összesen 3-4 órát. Nem találjátok ezt nagyon kevésnek?

Éjszaka szerencsére már csak egyszer eszik, de akkor másfél órát is eltart, mert folyamatosan bealszik pár percre. Hogyan és mikor lehet leszoktatni az éjszakai evésről?

Előre is köszi a válaszokat.

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Viki,
Hát Lilla beelőzött járásban. Kép Nemhiába örökmozgó a lelkem. KépKép 10,5 hónaposan indult el úgy, hogy a szobát oda-vissza át tudja menni ha nagyon koncentrál. Azért még sokat potyog, főleg ha fáradt. És a négykézlábazásról se szokott le. Kép
myra

Sziasztok
Apa beteg, gyerektől elzárva, egész nap a számítón játszik, csak az tereli el a figyelmét, szóval én nem férek hozzá.

Cas
Alma evés már nagyon jól megy, csak úgy kap utánna Fanni. De a kakija teljesen sűrű, kemény és 3 napra kakilt. Remélem ez javulni fog. Vettem mirelit őszibarackot. Azt hogy kell odaadni, mert lereszelni nem a legkönnyebb, és nem is olyan lédús. Szőlőt szűrőn átpaszíroztam és úgy adtam 2-3 kiskanállal az almához, de a kakin még változást nem vettem észre.

Szia Kati
Gratulálok Vikihez.
Szerintem ez az alvás mennyiség jó, főleg ha a szopi alattiakat is hozzáadod. Inkább nem szabadna hagyni, hogy belealudjon és másfél órát tartson, mert az elég fárasztó lehet neked. Ha közben az arcát, kezét simogatnád, nem maradna fent?

Nikcsi
Igen.
boglarka

Boglárka!
Mirelit barackot én felengedtem és gyümölcscentrifugán nyomattam át, úgy kevertem az almához.

Katica!
Szerintem sem rossz ez az alvás. Éjszakai szopiról leszoktatás! Hajaj! Hol lesz az még! Kép
aranyhold

Sziasztok!

Volt valaki a bababörzén?
Vélemény? Megéri?

Kati!
Az én lányom 4 hónapos és éjszaka a legéhesebb!!!
Nappal 6-7 órát is elvan kaja nélkül, éjjel örülök, ha 3 órát kibír, és nagyon éhes!!!
Úgyhogy fel a fejjel!!! Kép

Aranyhold,
megsütöttem a pogit, de sajna egy kicsit tovább hagytam bent. Végül is 25 percet volt bent 170 fokon, de a mi sütőnk elektromos. Na mindegy, végülis ma este csak a negyedét sütöttem meg, holnapra tökéletes lesz. Kép
noncsi77

Szia Kati!
üdv itt!
szerintem az 5 óra egyben már szép teljesítmény
próbáld meg ébren tartani kaja alatt, gondolom így szinte semmi időd nincs, mert egyik szopi éri a másikat Kép

Kori!
ezt neked írom! Ügyes vagy, hogy már ennyit alszol egyben, mondd meg anyának, hogy ő is alhat nyugodtan, ha bármi gond van, úgyis felébreszted Kép

Myra!
hogy telt az apukás nap?
a játszószőnyeg nem tetszik Enikőnek, rögtön sír, ha ráteszem, Kingát viszont alig lehet kiszedni alóla. Most éli második csecsemőkorát?

Nikcsi, Kriszti!
mi van, ha kinyitna egy fiókot? nem tudjátok úgy átrendezni, hogy semmi veszélyeset ne találjon ott? akkor még lehet, hogy el is foglalná magát amíg főztök
szilvamag

A képet tegnap elfelejtettem mellékelni. Kép

Tegnap kaptam Óbudai újságot, pedig 15-én jelent meg, és mit olvasok 18-án megint aláírást gyűjtöttek a Margit kórházért a kórház bejáratánál. Annyira mérges lettem, írtam is az újságba. Volt valaki?

Lányok tudnátok segíteni? A kórházi csomagba kaptunk egy kisfüzetkét (talán niveás), amibe lehet vezetni a baba súlyát (kaja előtt-után). Valakinek nincs felesleges? Odaígértem egy ismerősnek és én nem találom (szobaátrendezéskor férjem eltűntette és ő persze nem emlékszik rá).

Kori ma is 6-ig aludt (fél 10-től)!
Szilvi mama én is így gondolom, nem tom mit aggódig ennyit? Szoktam én is hangot adni a dolognak, még ha ritkán is. KoriKép

Szilvi
Fiókkal az a gond, hogy hanyadt vágódik, meg becsukja az ujját. Kép Azért 3-tól kicsit ma is fent voltam, de aztán szunyáztam! Kép
nikcsi

Szilvi,
Egész jól. Kép Bár Gergő szerint a lánya néha olyan arckifejezéssel nézett rá, hogy " ilyenkor nem Te szoktál velem lenni...".
Délelött szerencsére nem szokott gond lenni, akkor még minden flottúl megy Lillánál. De úgy kellett nevetnem. Egy kis baleset azért volt. Lilla egy nagy alakú harmonikaszerűen szétnyitható könyvvel sétált amikor elvágódott, és felkarmolta vele a halántékát. Na az Apja erre a könyvet is életveszélyesnek minősített, és száműzte. KépKép
Pont akkor ébredt amikor hazaértünk. Gergő ment be hozzá, én meg kezet mostam, de meghallotta a hangomat. Olyan ordításba kezdett, amikor rájött, hogy Anya mégiscsak létezik, hogy csak na! Utána meg vagy negyed órán át a nyakamat átölelve szorított, és nem volt hajlandó elengedni. KépKépKép
Megpróbálom megragasztani a tornázónkat, és odaadom, próbáljátok ki azt is. Lehet, hogy késöbb ezt a színeset is megszereti Enikő. Kinga örült a lufinak? Jobban van már?
A kenguru jó lett méretben?

Kati,
Üdvözöllek itt is. Kép
Ilyen pici babától az 5 óra szerintem se rossz. Kép Amíg Viki nem nyűgös a nappali kevesebb alvástól, addig nincs miért aggódnod. Lilla se volt egy jó nappali alvó, csak 6-7 hónapos korára rendeződött a dolog.

Noncsi,
Ha van időd és türelmed mindent végigbogarászni, megéri kimenni. Kép
myra

Kati, már a másik topicban is kérdezted, mivel látom jártál erre, itt válaszolok.
Nekem Anna 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát, általában este 11 felé etetem utoljára, először "csak" reggel 6-ig aludt, majd ezt elkezdte szépen kitolni, most jelenleg 1,5 hete "reggel" 10-kor nekem kell ébresztenem / nem viccelek ..Kép /
Mindenki kérdezi, fáradt vagy?Nehéz az elején? Én meg csak mosolygok, hogy milyen nagy szerencsém van Ancsival, mitől lennék fáradt??Napközben általában jó kedvű, sokat nevet.

Én voltam börzén, rengetegen voltak.Szerintem a pelus megéri.
Nikcsi, Aranyhold, ha minden igaz jövő vasárnap indul anyukám..

Eszti
eszti2

Myra!
igen, azt hiszem jó, bár még csak szobai ruházatban próbáltam
persze Kinga is kipróbálta a kengurut, szerencsére nem tetszett neki
a tornázót köszi, kipróbáljuk
a ruha tetszett neki a legjobban, meg Enikőnek is vettem egyet, azt is rá kellett próbálni és ott parádéztak "együtt"

Ma megint készült egy Fanni-portré, nem tudom miért pont őt rajzolja mindig Kép
szilvamag

Sziasztok

Köszi a sok választ. Próbáltam apukát is megnyugtatni, hogy eleget alszik a lánya :o)

Boglárka, simogatom én evés közben, de az csak 1-2 percig segít, utána rászunyál. Persze nem minden etetés megy így. Nappal csak néha fordul elő, de az éjszakai etetésnél mindig.

Myra, sajna sokszor nyűgös az álmosságtól. Látszik, hogy ragad le a szeme, de küzd az alvás ellen. Ha mégis elalszik, akkor 5 percután ébren van és kezdődik előről az egész. A legrosszabb este 6-9 között. A védődő azt mondta, hogy ne hagyjam negyed óránál többet sírni, de ezt nem mindig tudom betartani. Sokszor már kézben sem jó neki, és nem tudod elterelni a figyelmét.

Eszti, nagyon ügyes a lányod! Én már annak is örülnék ha már egyszer tudnék 5 óránál többet aludni egy éjszaka. Egyenlőre nem sikerül. Persze Viki is tud már nevetni, ha kialussza magát, aztán jót eszik. Ilyenkor meg lehet zabálni Kép

Ma újabb gondom merült fel. Nem tudom miért, de drasztikusan kevesebb ma a tejem, mint eddig. Lehet, hogy az alváshiány kezd kijönni? Mit lehet ilyenkor csinálni, ha alvásra nincs sok esélyem?

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Kati: miből gondolod, hgoy kevés a tejed?
A legjobb módszer az, ha minél többször mellre teszed a babát? Ha sír, akkor nem fogadja el?
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Képzeljétek, Sebi megtette az első önálló lépéseit!!! Kb. 3-4-nél nem több, és az is olyan, mint egy részeg tengerész, de nagyon ügyes és lelkes! Kép
Itt vagyunk vendégségben Óbudaváron, én kint dumáltam a társasággal a nappaliban, az embör meg bent játszott Sebivel meg a hugával és az unokatesója barátnőjével. Hívtak, hogy menjek be, mutatnak vmit. Persze Sebi nem hagyta magát, de váltig állították, hogy ment néhány lépést egyedül. Gondoltam hülyítenek, legyintettem is rá.
De aztán kicsit később nekem is megmutatta! Alig hittem a szememnek! Kép
Ja, és ma reggel tényleg azt hittük, betemet a hó, és sosem jutunk haza (én nem is bánnám, olyan nyugis itt és olyan tiszta a levegő!)... Kép

Aranyhold, Boglárka
HOL VESZTEK mirelit barackot?! Sebi úgy tűnik SEMMILYEN bébiételt nem bír, életmentő lenne! (Én eddig nem találtam sehol!)
Boglárka, én simán megmelegítem mikróban és összeturmixolom, úgy is jó híg lesz, szerintem nyugodtan adhatod az almába neki.

Nikcsi
Barátoknál vagyunk babalátogatóban, az ő picijük még csak 3 hónapos.
Viszont lemértem Sebit (náluk van kölcsön a mérlegünk), és SEMMIT nem hízott az utóbbi 1 hónapban (lehet, hogy több is). Kép
Bízz a leányzóban, gyorsan megtanul magára vigyázni, ha 1-2-szer odacsukja az ujját vagy hanyattvágja magát szerintem... (De lehet, hogy én egy kegyetlen anya vagyok... Kép Nálunk bevált...)

Eszti
Tényleg nagy szerencséd van, őszintén irigyellek. Nekem még ma se jut 6-7 óránál általában több éjjel összesen, és általában az is 2 részletben, pedig Sebi már mindjárt 8 hónapos.

Kép
Kép
Kép
cas

Kati
Még nincs egy hónapos sem Viki és 5 órát alszik éjjel???? Az én lányom már 9 hónapos és 4 óránként kelt, néhány napja talán nem (és így is maradhatna). Vannak ilyen gyerekek, akiknek kevés az alvásigényük. Szóval ebbe bele kell törődni, és legfőképp megszokni, amit nem könnyű, sőt talán lehetetlen is. Éjszakai etetésről leszoktatni, csak azt tudom mondani hajrá. Nekem nem volt szívem, ha neked van erőd és nem éhes, akkor megoldható. Egy könyvbe olvastam, hogy ha a baba elalszik, akkor már jól lakott.
Vikivel kicsit együtt érzek, nem túl jókor van a névnapja, nekem akkor van a szülinapom. De ha normálisak a rokonok, nem egyszerre adják a karácsonyi ajándékkal.
A tej mennyisége miatt ne idegeskedj, az csak árt. Lehet, hogy eddig kevesebbet evett és most több lett az igénye, amit olyan gyorsan nem tudott a tejmennyiség követni.

Boglárka
Miért mirelitet vettél? Az üvegessel nem lenne ilyen gondod.
KÁR! Itt van egy varjú.

Eszti
Én nagyon irigyellek. Az éjszakai 5-6 óra alvás megszakítással engem kikészít/ett(!).

Na ma ilyen panaszos napom van (írtam Óbuda újságba, hogy jó lenne időben kapni), aztán pedig az Auchanba is írtam a panaszkönyve. Ma már betelt a pohár. Már 10-szer is Kecskeméti sütőtök italt akartam venni, mert evvel szoktam hígítani a sűrűbb kajákat Korinak. Ma sem tudtam elhozni, mert ismeretlen árucikk. 10-ből egyszer tudtam elhozni, mert akkor a telefonos segítség mondott egy kódot, ami persze teljesen más volt, de hazahozhattuk. Szóval megírtam, hogy vagy ne tegyék ki a polcra, vagy oldják meg. Amúgy már sportot űztem a dologból és fogok is, vagyis mindig viszek a pénztárhoz egyet, ha kell, ha nem. Megírtam nekik nagy keményen, hogy ezentúl nagyító alá veszem mindig a sütőtök italt!

Kriszti
Nekem is nagyon tetszik a neve, csak az nem tetszik, hogy mostanság egyre több gyereket hívnak így. Míg a mi kis Korinánk meg nem született nem is halottam ilyen nevű valakit. Na jó ez adódhat abból is, hogy nem voltam erre ráfókuszálva (utolsó hónapban lett ez a név végleges). Amíg nem voltam várandós, alig láttam pocakosokat, most pedig lépten nyomon babát várósokkal találkozok.
Annyira lehet szeretni a gyerekünket, én Királylánynak is szoktam hívni. Mondtam is Lacinak, mi lesz, ha a kistesó is lány lesz? Talán a Tündérkével is beéri. Hétvége után, főleg amikor apa is többet van itthon, vagyis többet játszanak, akkor olyan hiányom van, és alig tudom bepótolni a sok ölelgetés, kacagtatást, becézést. Hogy tudja egy nő kihagyni ezt az életéből, és elzárkózni/lemondani egy gyermek felneveléséről????? IMÁDOM A GYEREKEM.

Viki
Nem akarom elkiabálni, az időt meg főleg nem sietetném, de Kori is mászkál. Már az egy Kori karnyi távolságba is elmegy (átvetődik) segítség nélkül a kis felfedező. Eddig nem akart, na még most sem 4kézláb rendesen járni, de kétlábon már igen. Volt kitől örökölni, mert állítólag az apja is ilyen volt.

Mikor lesz megint tali? Kedden kimaradtunk, úszni sem voltunk, ebbe a hidegbe mindenki begubozik, nekem pedig nincs társaság a Korin kívül.
nikcsi

Sziasztok!

Nagy hírem van, Gergő ma elindult egyedül. Megindult, én nem hittem a szememnek. De ráadásul nagyon gyorsan. Ez a mai nap egy jó nap volt, de azt hiszem tényleg megint jönnek az új fogacskák.

Nikcsi,
Én is hasonlóan érzek, mint te. Sohasem értettem én sem, hogy egy nő, hogy tud megválni a gyermekétől, vagy nem felnevelni. Én is imádom a kis Dedikét, nem tudnám elképzelni az életem nélküle. Most is kb. egy óra hancúr, puszilgatás után sikerült elaludnia.
Most mégis beakarják záratni a kórházat? Én nem igazán tudom elképzelni, hogy a második gyermekünket nem ott fogom szülni. Nem tudom miért kell azt megszűntetni, ami nagyon jó, nem volt nekik elég a terhesgondozót megnyírbálni?????

Kati,
Gergő 10 hónaposan is szopizott egyszer éjszaka. Õ is sokszor már olyan álmos volt, hogy nem látott, és nem tudod csak kb. 20 perc sírás után elaludni. De egy pár hónap múlva már elég gyorsan elaludt, igaz most is van, hogy 5 perc, és van olyan is, hogy 1 óra.

Ma elmentünk vásárolni egy-két dolgot karácsonyra, és meglepődtem, hogy mindenhol elég sok vásárló van már most.

Mindenkinek jó éjszakát!
Kriszti
kriszti1

Gyönyörű idő van! IMÁDOM a havat! És nagyon jó ropogós a hó! Reggel kimentem a kutyával és tudja, hogy ilyenkor bekattanok, kicsit váratlanul ért, de nekem esett a kutyám. Nagyon jót játszottunk, harcoltunk, egy távolabbi szomszéd szájtátva nézett, remélem nem gondolta, hogy ez igazi, durva dolog.

Kiskönyv senkinek????

Szilvi
Naptárat próbáltad már? (ma éjjel fent volt Kori hamizni.)

Tegnap láttatok híradót? Kórházakra lehet szavazni a www.azevkorhaza.hu-n. Az első 10-ben nincs BUDAPESTI kórház. Nem is csodálom, szerintem tök másak a vidéki emberek, barátságosabbak, kedvesebbek.
nikcsi

Kriszti
Gratulálok Gergőnek az első lépésekhez.

Cas
Én a STOP-SHOP Kaiser-ben találtam barackot, de nem volt túl sok. Biztos hol-van, hol-nincs.
A kis Menő-manónak is gratulálok.

Nikcsi
Vettem üvegeset is, de itthon olvastam, hogy cukor is van benne. Egyenlőre nem akarom rászoktatni, mert aztán semmi más nem ízlene neki. Úgyhogy marad vésztartaléknak.
Akkor én is felveszem a kesztyűt Kecskeméti sütőtök ital ügyben az Auchannal szemben.

Ilyen nagy hó van felétek? Irigylem. Tőlünk az ablakból a hegyre nézve nem tűnik olyan soknak.

Szoba felújítás?? Nem tudom mi lesz belőle. Kép Most már Apukám és Anyukám is beteg, párom is még javában benne van. Pedig olyan nehéz volt a szabikat összeegyeztetnünk hozzá. Ha meg tavaszra halasszuk, ciki, mert az alsó szomszéd most fog szülni decemberben, és szegény kisbabának nem lenne jó zajonganunk. Amikor mi szereltük fel a légkondit, akkor is egész nap az utcán sétáltunk a zaj miatt, de az nyáron volt.
boglarka

Sziasztok!

Mi reggel 4-kor felkeltünk, és együtt néztük, ahogy esik a hó. Gergőnek is nagyon tetszett. Reggel még minden hófehér volt, de most már egyre jobban olvad sajnos. De még a hétre mondanak hóesést. Imádom.

Kriszti
kriszti1

Cas! Én a corában vettem fagyasztott őszibarackot! Idén előre látó voltam, tettem el anyuék barackosából pár zacskónyit!

Boglarka! A cukor nem méreg! És biztos vagyok benne, hogy fölöslegesen nem teszik bele, csak annyit, hogy jó íze legyen! De szerintem lehet olyat is kapni, amiben nincs cukor, ha máshol nem bioboltban!
Eleinte én is húzódoztam a cukortartalmú bébikajáktól, aztán meg nem érdekelt, csak megegye!

Nikcsi! Én meg azon lepődtem meg, hogy nincs az első 10-ben bpi kórház!
aranyhold

Köszi a barack-tippeket!

Boglárka
A kecskemétiben és a hippben nem nagyon van cukor úgy tudom. (Egyébként Sebi pl. annyira utálja az édeset, hogy az univert meg sem ette, mert azok mind elég cukrosak. De ő a friss banán-almát se, mert az is édes. Ahány gyerek annyi ízlés. Kép)

Két pillanatkép a hétvégénkről:

Vicces volt, nem nagyon tetszett neki az a sok apró hideg, ami az arcára-szemébe potyogott Kép
Kép

A másik babára néha vigyorgott, néha meg tereptárgynak tekintette csak Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas,
Nagyon jók a képek. Gergővel ma séta közben is esett a hó, és először nem igazán tudta, hogy, most mi is van. De nagyon élvezte. Sebi nagyon aranyos így harisnyában, mi is általában csak hariba vagyunk itthon. Szerintem nagyon aranyosak benne.

Boglárka,
Köszi az gratulációt, ma is ment a vágta szinte egész nap.
Nikcsi,
Kórház: én is csodálkoztam, hogy nincs benne bp-i (nálunk itt mindenki ezekre esküszik pedig). De pl. a szfvári kórháznak kimondottan rossz híre van személyzet miatt elsősorban.

Sziasztok!
Kriszti
kriszti1

Viki,

Olivérnek sok boldog névnapot kívánunk!

Kriszti
kriszti1

Olivérnek mi is nagyon boldog névnapot kívánunk!
aranyhold

boldog névnapot, Olivér!!

Sziasztok!
de jó, hogy ennyien szeretitek a hideget, havat, telet!!!

Kori!
arról volt szó, hogy hagyod anyát aludni!!! ejnye-bejnye többet ne forduljon elő, mert nem megyek veled sétálni! Kép

kórház top10 Kép
szilvamag

Myra
Akkor ebéd után mehetünk?

Viki
Olivérnek mi is boldog névnapot!

Kriszti
Az a jó a harisnyában, hogy nem csúszik le. De nálunk itthon ahhoz túl hűvös van, hogy csak abban lehessen, így nadrág-zokni van rajta (bár a zoknit néha leveszi Kép).

Kép
Kép
Kép
cas

Saci,
Tegnapra nekem is sikerült lebetegednem (torokfájás, nátha), de ettől függetlenűl ha úgy gondolod, hogy nem tudok bacit újra rátok ragasztani, szívesen látunk titeket. Kép
myra

Sziasztok!

Hú, nagyon nagy pelyhekben esik itt nálunk a hó. Remélem meg is marad.

Mindenkinek szép napot!

Kriszti
kriszti1

Kriszti!
itt sajnos elolvadt Kép
remélem Mikulásra fehér lesz minden
szilvamag

Móni!
megvan a tervrajz?
szilvamag

Tényleg gyönyörűen esik a hó!!!!!!!!!!
Estére megyünk szánkózni, de legalábbis hógolyózni ide az udvarra! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Cory: mérem mennyit eszik a gyerek. Utána meg megpróbálom a maradékot lefejni. Innen tudom mennyi tejem van. Szerencsére megint kezd visszajönni. A védőnő szerint hormonálisan vannak méjpontok.

Nikcsi, majd odafigyelünk a névnapjára is. Folyamatos ünnep lesz neki a karácsony Kép

Sajna most mennem kell, mert 15 perc alvás után megint ordít a lányom :o(

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Behavazódtunk, úgyhogy élek is havazati jogommal és ritkán szólok, de nagyot:-)) Főleg, ha hagynak:-)

Először is köszi Olivér nevében is a névnapi köszöntéseket! Kapott egy távirányítós fókát, amihez nem vettünk elemet... Így aztán szegényem nem értette mi az a nagy zsongás, mit vár a körégyűlt tömeg egy kék hullamerev állattól:-))Picit nézegette és elhajította:-)

Zkatica,
Biztos le van már regélve, de mi gyerkőceink is hasonlóan keveset aludtak újszülött kortól fogva. Az első 6 hétben még viszonylag jól elnézegelődtek a homályos világban, de ahogy kitisztult a kép náluk (valszeg:-), igényelték a segítségemet a világ megismeréséhez. Szóval 2 hós koruktól szinte egész napközben játszani kellett velük, különben büntit kaptam :-) Éjjel nálunk nem volt nagy mozgás, mert vagy átaludták vagy pl. Olivér 3 óránként felsírt cicikért, de pár perc után visszaájult. Olivért csak 1 hónapja (13 hósan) szoktattam le az éjszakai szopiról, gyorsan és fájdalommentesen:-) Azóta 1-1 felsírás és pár korty vizecske mellett átalussza az éjszakákat. n
Nagggyon jó!!

A névnaphoz hozzászólnék bennfentesként: jó helyen van ez még karácsony előtt, legalább edzeni lehet az ünnepi hangulatra:-) Nekem meg pont a névnapom előtt 1 hónappal van a szülinapom (jé, holnap!), Olivér névnapja után és aztán jönnek sorra a családi név- és szülinapok márciusig. Tavasszal fellélegzünk és befejezzük a bulikat:-))

Boglárka,
Nemtom, Aranyhold mire írta, hogy a "cukor nem méreg", de igaza lehet! A gyerekeim általában lenyalják az édes kaják tetejéről, és még mellékhatásokat sem vettem észre rajtuk. Csak mértékkel kell adagolni ezt is, mint mindent, hogy az ember egyensúlyban legyen a természettel. Főleg a sajátjáéval:-) Ha túladagolod, azt észre fogod venni, mert olyankor összeragad a gyerek szája! De a bő víz oldja:-)))

Viki
ccviki

Viki,

Előre is boldog születésnapot kívánunk!
Nálunk is tavaszig folyamatos szülinap, névnapozás van. Olivér megissza a vizet? De jó. Gergő nem igazán akarja, csak a Hipp narancs, alma teát, és néha gyümölcslevet. De jó lenne ha inna egy kis vizet is.

Sajna elállt a hóesés, de azért itt minden tiszta fehér. Olyan jó illata van a levegőnek, Gergőt is úgy elnyomta, alig bírtam ébren tartani, amg hazaértünk.
Sziasztok!

Kriszti
kriszti1

Viki, azért írtam a cukros dolgot, mert Boglarka húzódozik a bébidesszertektől, mert cukor van bennük!
Nekem is karácsony előtt van a szülinapom, meg a hugomnak is. Mi mindig együtt tartottuk a karácsonnyal, nem volt ebből soha semmi gond, így szoktuk meg és kész. Az fura most már, hogy külön tartjuk! Kép
aranyhold

Minden szülinaposnak és névnaposnak boldog mindent. Előre is, ha elfelejteném.

Szilvi
Köszi megvan! Ma meg is rendeltem a konyhabútort. Kapkodni kellett, mert a legtöbb asztalos leáll és csak január közepén kezdenek el dolgozni újra, mi pedig már a 16-i hétvégén szeretnénk költözni, de karácsony előtt mindenképpen. Sajnos nem lesz mosogatógépem, mert a keret elég szűkös. Így is összesen a konyha 650e gépekkel. Fagort vettünk Kép Még szeretnék egy beépíthető mikrót, de ez a fránya keret . . . DE NAGYON SZÉP LESZ Kép

A betegeknek gyógyulást.

Előre elnézést kérek, ha ritkábban fogok jönni a következő napokban, de rengeteg az dolog a lakás-eladással és vétellel. Néha azt sem tudom, hogy milyen rendezvényen vagyok.
hmmc

Sziasztok

Nálunk is gyönyörűen esik a hó!

Kati, most mennyiket eszik már Viki?

Viki, Olivérnek mi is nagyon Boldog Névnapot kívánuk, Neked meg előre is Boldog Szülinapot!!

Azért ez a fókás sztori nem lehetett semmi, én jót röhögtem rajta.Kép

Eszti
eszti2

Képzeljétek, Sebi szerintem szerelmes Lillába, az egy dolog, hogy érkezéskor nagyon örültek egymásnak, de mindent eltűrt neki (mászott át rajta, kivette a kezéből a játékokat, és Sebi nem balhézott, előkotort egy másik játékot, és jóságosan nézett Lillára).
Sőt a végén Lilla még jól rá is veszekedett, ami olyan rosszul esett neki, hogy elkezdett bömbölni krokodilkönnyeket ontva. KépKépKép

Viki
Távirányítós fóka?! Olyan nekünk is kell! Zsombor fóka-mániás!!! Kép

Myra
Köszi a délutánt meg a pelusokat mégegyszer! Kép
A képeket tedd fel léccci!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X