Új privát üzeneted érkezett!

MarcsiKép
Gratula a tököshöz.Kép Nézdd a jó oldalát, nem kell majd a szomszédba menni tanácsért.Kép És tényleg majd a negyedik talán....

Cat

Cat
Kép
cateye

És a fütyihúzogatást is fogod mrá tudni.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziszus, köszi az ötletet a szoptatóspárnával, működöképesnek tűnik. A hétvégi börzén azért szétnézünk, hátha látunk büfipadot.

A srácok (Ambrus) 2340 és (Bernát) 2870g-al születtek az Istvánban 39. hétre. Kedden voltak öthetesek Kép Jelenleg 3500 és 4000g-ot nyomnak.

A kicsit hétfőn megműtötték lágyéksérvvel Kép de úgy tűnik most jól van. Mivel nem merjük most sírni hagyni, így elindultunk az elrontásuk lejtőjén lefele Kép
Volt itt valaki kisfiának ilyen műtéte? Érdekelne, hogy hogy viselte a gyerek illetve, hogy a másik oldalon kijött-e? (A doki szerint 50% az esélye Kép )

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziszus!
Kuldtem mailt neked, mert te lettel az Anita sorsolas oktoberi nyertese. kerlek jelentkezzel, vagy hivjal fel a 06209745555 szamon.
Kiss Andrej / apa
apa

DitkeKép
Utólag is nagyon sok boldogságot a lányoknak!Kép
Az enyéim nem hány petéjűek, de szerintem 2... elsőre tűnnek csak ennyire egyformának. Nagyon hasonlítanak az igaz.
Gratula Petrának az első lépésekhez!

JudytKép
Nem semmik a fiúk!Kép És mennyit esznek (amott olvastam)! - hogy isznak meg ennyit? Nekem ha 10 ml-t megisznak egy nap, akkor már jók voltunk...Kép

SzilviKép
Neked is csak utólag, de annál boldogabb névnapot kívánok!Kép
Köszi a naptárt, meg a bíztatást is. Többrétű a kiborulásom, de inkább nem részletezem...
Én inkább nem rémítem el őket az éneklésemmel, Apára bízom ezt a bizniszt.Kép

MarcsiKép
Köszi. Gratula a fütyköshöz és minden egyes kromoszómájához.Kép
Ha csajra van szükséged, bármikor kölcsönadom egy rövid időre valamelyiket...Kép Kép Kép Főleg ha éppen egy nagy ordításhadjáraton vagyunk túl... mint most.Kép
KristinKép
Nagyon ügyesek a porontyok.Kép Buli miatt irigykedem ám rendesen, persze utána csak meghalni lenne erőm szerintem.Kép

LillaKép
Oké, nem depizek (itt). Esküvő jó volt, bár a lányokat nem nagyon érdekelte a szertartás része, és ennek hangot is adtak...Kép Szóval Apjuk nem sokat látott magából a szertartásból (én tanú voltam, úgyhogy mindenképp jelen kellett lennem). A bulit jól bírták, már ameddig ott voltak.

Szerintetek mit csináljak? Minden kanalás evés üvöltéssel telik. Réka már az elején üvölt (szerintem azért mert nem elég gyorsan kapja a kaját - 1 kanál ide, 1 kanál oda módszerrel etetek). Emese vagy a végén, vagy hamarabb, de akkor azért, mert már elege van Réka üvöltéséből... Kész vagyok tőle, semmi kedvem ezekhez az etetésekhez.

Gyöngyi

bgy

DorisKép
Hát, nem is tudom, hogy mit írjak... Fogadd őszinte részvétem.
Örülök, hogy Lillus meggyógyult, remélem mostanra már Geri is sokat javult.
Gerinek nagyons sok boldog névnapot kívánok!

SziszusKép
He-he, vidám lettél és szerencsés is 1xre!!!Kép

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!

Cat!
És mit csinálsz majd ha mindkét gyerek jár, és nem akarnak babakocsizni? Én már gondolkodtam a gyerekhámon/pórázon isKép

Judyt!
Még Orsi linkelte be a címét, a neten lehet rendelni pelusokat 35-36 forintos áron, és futárral v. postán küldik ki.

Kiliman!
Üdv itt! Mi használtunk büfipadot, 2 is volt, nagyon szerettem mert a fiaim rengeteget buktak. És ők is szerették, jókat aludtak rajta.
Sajna nem tudom honnan lehet beszerezni, mi a bufipad.hu-ról rendeltük, de ez az oldal már nem működikKép

Ildikó
ildikó

Cat!
Még jó, hogy felhoztad a fütyihuzogatást.Azt mikortól kell?

Kristin!
De jó, hogy előkerültél.Irigy vagyok a bulidra.
Igaz már voltunk mi is, de annyira nem tudtam feloldódni.De hát Anya lettem!!!

Gyöngyi!
Ne erőltesdd, ha nem akarják a kanalazást.
Ma már 250ml folyadéknál tartanak.Meglátod majd a pürére és a főzelékre jobban kívánják.

Sziszus!
A kis mázlista!!!Kép

Edit,Nettke!
Ti mit adtok ebédre?
Főzelék?De miket?
Nekünk a védőnő azt mondta, hogy már bevezethetjük a célkát, sóskát.

Ildikó!
Nem Én kérdeztem a pelust.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Ez már püré (kb. 120 ml/koponya), a folyékonyat gyorsan mellőztük, mert több ment mellé, mint be.Kép Szeretik szerintem, valami más a gond... de mi?!Kép

KilimanKép
Szerintem legutóbb Gabusék vettem büfipadot. Õ talán tud segíteni.

Gyöngyi

bgy

IldikóKép
Én is gondolkozom a hámon, illetve lehet, hogy csak a ház udvarára fogom a fiúkat levinni, itt biztonságban vannak, mert zárt. Egyenlőre nem téma, mert Samu sem tud még a lépcsőn jönni-menni, Oli meg messze van még a járástól is szerintem.

Ma levittem őket egyedül sétálni, mire feljöttem a bugyim is vizes lett, és jól meghúztam a vállam is. Egyedül ez már nem fog menni.KépKép

KilimanKép
Nettke tudja, hogy hol lehet büfipadot venni. Szerintem jó lenne a kisfiadnak. Gratulálok a kisfiaid születéséhez!!!! Hogy bír a feleséged velük ? Van segítsége? Éjszakáitok milyenek ? Sajnos lágyéksérv terén nem vagyok otthon.Kép

GyöngyiKép
Csatlakozom a depisek táborához, én is szar passzban vagyok.KépKép

SziszusKép
Te aztán mázlista vagy! Biztos kapsz egy terhes bugyit, már csak pocak kell bele.KépKép

JudytKép
Ez a fütyihúzogatás nehéz téma. Ebben is mindenki mást mond. A mi dokinőnk azt mondta, hogy ne huzogassuk, csak addig amíg a hegye látszik a makknak, és úgy tisztítsuk ki. Zoli a felelőse a huzogatásnak. Õ elejétől huzogatja nekik, mert benne élénken él amikor feltépték neki, és a fiúkat meg akarja ettől kímélni. Samunak jó volt elejétől, de Olinak be volt szűkülve a fitymája gyűrűszerűen. Az első szülinapjára Zoli megcsinálta neki.KépKép Mindig mondja is, hogy ez volt Oli legnagyobb ajándéka. Az 1 éves kontrollon mindkét gyereknek teljesen rendben találta a dokinő. Persze még letapadhat, de Zoli minden fürdetésnél tornáztatja nekik, ha itthon van.

Cat

Cat
Kép
cateye

SziszusKép
Húúúúúúúúú, én most megijednék a helyedben... CatKép pingálja az ördögöt a falra...Kép Kép Kép

bgy

Gyöngyi!

Nem próbáltad külön etetni őket? Vagy ha muszály egyszerre,akkor egyiket kanállal, másikat üvegből, majd a következő etetésnél fordítva?

Judyt!
Mi csak a héten kezdtünk el ebédre főzit enni.De már eddig is ettünk bizonyos zöldségeket,mert az Oli eddig nem bírta a gyümit ( úgy néz ki 6hóra kinőtte).Szóval a paradicsomos krumpli a favorit!!!Még a nem evő Marcim is nyeli! Aztán ettünk sárgarépát, illetve sütőtököt.Holnap próbáljuk a sóskát.Aztán spenót illetve brokkoli jön.Persze mindent krumplival sürítek.Illetve gyümiszószt is ki akarom próbálni nemsokára.
Fütyihuzogatást a kezdetektők kell.Elméletben minden tisztába tételkor.Gyakorlatban legalább 1x a fürdésnél.

Kiliman!
Üdv köztünk!
Mi használtunk büfipadot,imádtuk!Olyan gyorsan,mint azon,sehol máshol és semmilyen egyéb pózban nem tudtak büfizni a fiúk!És ez főképp éjszaka volt nagy segítség.Csak ajánlani tudom!

Törpefenyő!
Kösz,várom!

Ikresmama!
Igen, mérlegképesre jártam.Ez 2éves tanfolyam volt és minden délután (hétfőtől-péntekig) volt suli.Félévente vizsgák.
Mosz is járnék(jártam) főiskolára.Még nem tudom,hogyan fogom folytatni.

Cat,Orsi!
Ti a sütőtököt mivel higítottátok?Nekem nem eszik meg olyan töményen.Én is megsütöm,de nem szoktam hozzá tenni csak egy kis tápit.Lehet mással is higítani?Vagy tegyek bele több tápszert,hogy pürésebb legyen?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

"Kicsit" rástartoltam egy másik ikres fórumra, azért nem jöttem mostanáig.

Sziszus, BGy, Bannamari, Judyt -REMÉLEM, NEM HAGYTAM KI SENKIT- édesek a babák!
Judyt, a Tieid fényképére még emlékszem újszülött korukból, rengeteget változtak azóta!

Ditke, a tündérkéidet utólag is Isten éltesse!

Marcsi, Rajtad kicsit mosolygok, mert mi ugyan nem tudjuk, hogy kik laknak a pocakomban, szúrásra a korom és a leleteim szerint nem volt szükség, de a meglévő két lányunk után a férjem már azt mondta, hogy fiúnevet szerinte ne is keressünk, biztos ők is lányok lesznek.

Azért ahhoz képest, hogy mi még nem tudjuk -talán a jövő héten már igen-, a környéken azt mondogatják egymásnak az ismerősök, szomszédok, hogy ők úgy tudják, két kislányunk lesz -na de honnan tudják?! (Igaz, kiegyeznék a dologgal, mert a lányokkal már tudom, mit kell kezdeni. Bocs a fiús mamiktól, de nekem kicsit furcsa az a lehetőség, hogy akér két kisfiam is lehet egyszerre. Biztos azért, mert még egy sem volt. :-) )

Szilvi
szilvibank

Sziasztok!

Kiliman

Üdv itt! Én is akartam büfipadot. Az egyetlen hely, ahol elméletileg találtam, a Gabriell bolt. De raktáron itt sem volt, megadtam a számomat, ők pedig megígérték, hogy hívnak amint jön. Ez volt szeptemberben... Azóta megtanultunk egyedül büfizni.Kép

Marcsi

Gratula a kiscsávóhoz! Még lehet csaj belőle- volt már ilyen a világtörténelembenKép Addig semmi sem biztos, amíg nem látod a bizonyítékot.

Szilvi

Én amíg nem tudtam a nemüket, végig azon drukkoltam, hogy csak nehogy két tökös legyen. Én is furinak találtam, el se tudtam képzelni, hogy mihez kezdenék velük. Meg aztán a fiúkkal csak a baj van... Na, erre lett egy tündéri kisfiam, akiért rajongok. És lett egy kis boszim is, aki nem annyira jó természetű (finoman szólva), de akit szintén imádok.Kép De Dávcsit a világ minden kislányáért sem cserélném el!!!

Edit

A répát te csinálod nekik v bébiétel? Én most próbálok tájékozódni, hogy ki mit gondol a jó kis nitrátos zöldsikről amik itthon termnek. És a sütőtök? Attól is félni kell vajon? Brokkolit fagyasztottat v frisset fogsz adni nekik? Ja, és mi a különbség a sima zöldségek és a "főzelék" között? Paradicsomos krumplit hogy csinálod, sűrítettből?

Fütyi: Robi a fütyifelelős. Elvileg finoman huzizza minden fürcsinél tudtommal. A dokinő azt mondta, hogy szépen feljön, nem lesz baj veleKép

Jó éjt! L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Fütyi-téma:
Nekünk azt mondta a dokinénink, h másfél-két éves korig nem kell húzogatni, elvégre azért van ott olyan szépen beszűkülve, h védjen a pisi meg a kaki káros következményeitől. Azt mondja, h szobatisztaságig kell a kérdésnek megoldódnia, és szerintem teljesen igaza van. Okos a természet. Én nem húzogatom nekik, az egyszer szent.

Kiliman!
Én is üdvözöllek. Én egyszerre büfiztettem őket. Teszek is fel képet róla. Egyik kedvencem:

Kép

Sziszus!
Tetszett Cat beszólása Kép Nem kárörvendő vagyok, de vigyázni kell a boszval Kép

Bébi neme:
Én utolsó percig úgy tudtam, h Ádám lány lesz. Aztán mondták a szülőszobán, h mondjak még egy fiúnevet. Én mondtam, h ha fiú lesz, is Eszternek lesz anyakönyveztetve. Szóval, a lényeg, h akkor biztos, amikor márt kint van a manó.
És természetesen én sem adnám a vlág összes pénzéért sem a drága kis refluxosomat.

Pusszancs

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Jó ez a büfizős kép Kép.
Bannamari: mi is gondban voltunk a nevekkel, főként a fiúkkal, azért van 3 fiunk Kép. Amúgy vicces, nálunk az ikre pont: Eszter és Ádám névre hallgatnak. Ja, és Ádám bukott nálunk is folyton!
Szilvi! Ne csüggedj, nekünk 2 fiú után lett fiú-lány iker párunk, szóval azért van remény! Kép. én azért örülök a változatosságnak, de Ádit persze én sem cserélném el. A párodnak üzenem, a mondás úgy tartja, hogy okos embernek lányai vannak! Kép
Marcsi! "vigasztaló szavakért" fordulj Efgabihoz Kép.
Üdv: Claire
claire

ClaireKép
Erre kontráznék a párom főnökének állandó mondásával: Egy apától egy féle gyerek!KépKép
(Bocsánat a vegyespáros Anyukáktól.KépKép)

Én el sem tudom képzelni, hogy lányom legyen, pedig mi is készültünk Eszterkére. Úgy látszik nincs szükség ezen a világon ennyi Eszterre.KépKép
Ha 3. babánk lenne, a párom szerint az is fiú lenne, mert Õ csak azt tud.KépKépKép Én nem bánnám, akár fiú, akár lány.

EditKép
Én tápszerrel higítottam a tököt. Ha már esztek majd sajtot, akkor nagyon finom mozzarellával! Nyammi ezt mi is ettük.KépKép

AnnamariKép
A baráti körünkben két babának is most kanalazták fel a fitymáját, mert nem huzogatták. 2 évesek múltak, és teljesen le volt tapadva nekik. Először kenegetni kellett, utánna feltépték. Azóta nem engednek a fütyijükhöz nyúlni, és remegnek ha elindul az Anyjuk keze feléjük. Én ezt akarom elkerülni a huzogatással, de persze mindenki azt tesz amit akar, csak megszívlelném a dolgot a helyedben.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Ez azért olyan, hogy persze millió pozitív példa is van, de ugye a rosszat el akarjuk kerülni.
Nekünk a dokinénink mondta, h 1,5 - 2 éves korig nem kell húzogatni, én elhiszem neki. Mondjuk, én is ki szoktam mosni szépen, illetve főleg apa. Olyankor persze egy kicsit hátra kell húzni, anélkül nem megy. De csak annyira szoktuk, amennyire megy magától.

Tényleg jó ez a neves dolog. Már nem is tudom, kinek, de valakinek Pétere meg Ádámja van. Szóval, a Péter, Ádám, Gergő és Eszter igazán kedvelt nevek köreinkben.

Megyek baba-mama talira. Bár suliba járnék ilyen lelkesen!

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

nekem van raktáron péterem és ádámom Kép Kép
3.-nak egyes-egyedül én választhatok nevet
ez a vigaszdij Kép
claire, gabit hivom majd Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

(most semKép) nem tudok visszaolvsani
azért jöttem most , h a pelus akciót leírjam:

a mertóban akciós a pampers
4788ft 2x64db, 2x54.... minden méretben

és a törlőkendő is:
2699ft Nivea , 6x70db

tudom h holnap van bababörze de aki csak pelusért megy ki annak lehet h nem éri meg és a belépő is 800 körül van. mi meg időhiány miattt sem tudunk most kimenni.
azért éredekel h a börzén mennyiért adták a pelus.
írjátok már meg! köszi.

röviden: jól vagyunk.
Natika 5,6, Bendike 5,5 Kg.

pusz: Vikta
2ésfél hóKépKép 17hóKép
vikta

Judyt!

Bocsánat! Három gyerek mellett úgy látszik kicsit szétszórt vagyok...
Utánanéztem, Szilvi kérdezte...

Ildikó
ildikó

Sziasztok!
Köszönöm a sok reakciót a büfipadra.

Cat!
Négyhetes koruktól nincs segítség, így feleségem néha kezd megőrűlni (legalábbis a napközbeni telefonhívások ezt bizonyítják). Remélem még bírja egy két évig Kép)
Este már otthon vagyok, bár az éjszakázásás rajtam is meglátszik (és lassan a munkámon is Kép Amikor dolgozom lelkiismeret furdalásom van, hogy nem vagyok otthon és segítek Kép

Nekünk ez nagyon mélyvíznek számít Kép

Bannamari, ez nálunk is a böfire a gyakorlat, de ennél keresünk egy kicsit egyszerűbb módszert Kép

Ti hogy bírjátok, bírtátok? Ez számomra talány....

Jó hétvégét és vásározást mindenkinek!

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!
Köszönöm a sok reakciót a büfipadra.

Cat!
Négyhetes koruktól nincs segítség, így feleségem néha kezd megőrűlni (legalábbis a napközbeni telefonhívások ezt bizonyítják). Remélem még bírja egy két évig Kép)
Este már otthon vagyok, bár az éjszakázásás rajtam is meglátszik (és lassan a munkámon is Kép Amikor dolgozom lelkiismeret furdalásom van, hogy nem vagyok otthon és segítek Kép

Nekünk ez nagyon mélyvíznek számít Kép

Bannamari, ez nálunk is a böfire a gyakorlat, de ennél keresünk egy kicsit egyszerűbb módszert Kép

Ti hogy bírjátok, bírtátok? Ez számomra talány....

Jó hétvégét és vásározást mindenkinek!

Kiliman

KépKép
kiliman

KilimanKép
Mintha az én párom írta volna a hozzászólást 1 évvel ezelőtt.KépKép Nekünk is mélyvíz volt a dolog, nem gondoltuk, hogy ilyen kemény lesz. Nem volt segítség a páromon kívül, aki dolgozott. Én is állandóan hivogattam, hogy tartsa bennem a lelket, mert azt hittem, hogy a Lipótmezőn kötök ki. Aztán teltek a napok, összefolytak ünnepek a hétköznapokkal, és 6 hónapos koruk után valahogy könnyebb lett.Kép Csak azt vettem észre, hogy túléltem. Mondjuk nekem extra hasfájós és bőgős gyerekek voltak, utólag visszagondolva marhára unatkoztak is, az is lehetett a baj, de egyedül nem tudtam a seggüket cipelni, na meg hiba is lett volna.KépKép
Szóval fel a fejjel, utólag visszagondolva gyorsan elment ez a zombi időszak. Az enyémek már 13 hónaposak, persze azért van még hiszti, erőszak, nyafi-nyafi, de az ember már belejött a kezelésébe. Mostmár inkább az egész monotonsága kiakasztó, alig várom mindig a 7végéket.KépKép

A párom is azt mondja, hogy csodál, hogy bírom, Õ már belecsavarodott volna.

Cat

Cat
Kép
cateye

Kiliman

Én addig akartam begolyózni, míg volt segítségemKépTeljesen függő lettem, így ha mégsem állt anyu rendelkezésre, rettentő ideges voltam 5 perc sírástól is. Mióta nincs, azóta napkzözben sokkal kevesebbet sírnak, mintha éreznék, hogy egyedül vagyok. Én ha nem bírtam velük, leraktam őket aludni. Most meg már egész sokat elvannak a járókában is. Mindenképp vegyetek olyan játékokat, amik érdeklik őket, mert nem lehet egész nap 2 gyerek körül ugrálni egyfolytában. Egész kicsi korukban a zenélő forgó szabadított fel percekre, most a műanyag bébitornáztató és a borzalmasnál borzalmasabb műanyag csörgők a nyerők.KépPihenőszék, rászerelve babakocsicsörgőlánc.A pihizőszékben is tudnak büfizni, én mindig oda raktam le őket kaja után, ha nem tudtam kézben megoldani. Ja, és én azon igyekeztem, hogy NE egyszerre kelljen őket szoptatni, ne is egyszerre legyenek ébren. Így nem kell megosztani a figyelmet v hallgatni a másik nyafizását. És arra a 15- 30 percre CSAK azé a gyerekemé vagyok.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat, Lilla!

Köszi a bíztatást! Mindig kinyomtatva viszem haza az archivokat, kíváncsi vagyok meg fog-e nyugodni ettől ;)
Az extra hasfájást bőgést nem tudjuk kihez viszonyítani, de nekem nem tűnnek annak, illetve egyik nap igen, másik nap nem... (most pont az egyik nap van Kép)
A probléma, hogy a kicsit nem merjük sírni hagyni, a sérvműtét miatt Kép Néha (feleségem szerint gyakran) már csak akkor marad csendben ha kézben van. Így a másiknál a sírni hagyást alkalmazzuk.
Azért küldök egy képet, hogy ne hangzon olyan képtelenül. (A kissebik épp a nagyot akarja megbüntetni, hogy a méhben elnyomta Kép)
Kép
Itt kb. 3 hetesek.

Kiliman

KépKép
kiliman

KilimanKép
Nagyon helyesek a törpök!Kép Õk egypetéjűek ?
Szerintem is nagyon jó a Lilla által említett pihenőszék, fölé lógatott játékokkal. Nekünk a bébitornáztató is bejött. De ezek ellenére az enyémek üvöltöttek szakadatlan. Nem biztos, hogy a hasfájástól üvöltenek, lehet a komfortérzetükkel is gond, Õk még csak szokják ezt a világot. Én a feleségeddel egyformán egyszerre szoptattam őket, és egyszerre altattam is, hogy legyen mindig szusszanásnyi időm, fejni, enni, pisilni stb. Így is elég kevés volt, mert alig aludtak, csak bömbiztek, de ezt is meg lehet szokni. Ha valaki itt volt, akkor jobban el tudtam viselni a sírásukat.Kép Sajnos nincs mese, ikreknél van olyan, hogy sírni hagyni. A Ti esetetekben a picit nem lehet, akkor sír a nagyobb. Nincs egyszerre plussz két kezünk, pedig nagyon kellene.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!!

Marcsi KépKép gratula a fütyishez KépKép

Gyöngyi, ha tuti el akarom kerülni az ordítást kicsit előbb adok nekik enni, lehet hülyén hangzik, de ha nem farkas éhesek kezelhetőbbek.

Cat Kép Gyöngyi Kép Annamari Kép kéretik a boszorkánykodást felfüggeszteni Kép Kép még várnánk kicsit ha lehet ...
Nekünk nem Eszterünk lesz, úgyhogy legyen csak puncis Kép Kép Van egy gimis osztálytársam másfél év alatt kétszer szült ikreket, néha felhív élek e még Kép Kép

Cat, én sem jutok le velük egyedül, mert mire felöltöztetem a másodikat az első vizesre ordítja magát és én akkor még csak bugyiban és polóban vagyok Kép Kép Remélem neked is elmúlik gyorsan a rosszkedved Kép

Kiliman Kép nagyon édesek Kép Kép nekem sokat segített a család, de még így is nehezen bírtam, Cat mindig mondta mikor lesz könnyebb, és így is lett Kép Most írtam a mikulásnak és villanypásztort kértem KépKép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Nálunk ugyanolyan okból volt külön szopi, mint Lilláéknál. Azt a 15 percet csak azzal egy szemmel szerettem volna tölteni, hogy akkor ne kelljen a figyelmemen osztoznia Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Még lógok a szülinapi képekkel. Végre apa feltette őket, úgyhogy íme, a két gyönyörű nagylányomKépKép:

Kép

Kép

Kép

Olyan hamar eltelt ez az év, szinte sajnálom hogy felnőttek...

Ditke
ditke62

Még folytatom, csak elküldtem, nehogy megint elszálljon, az előbb ugyanis ez történtKép

Kiliman!

Üdv az ikresek között! Tündéri két kissrác. Egypetéjűek?

Én is egyedül vagyok kezdettől fogva a csajokkal, sokszor éjszaka is, kitartást a feleségednek, amint az előbb írtam, nagyon hamar eltelik ez az idő. Kedden voltunk koraszülött utógondozáson, bementünk a PIC-re megnézni a babákat, csodálkoztam, hogy tényleg ilyen picik voltak? Úgy el lehet felejteniKép
Büfipadunk nem volt, én annak idején nem is hallottam róla. Mondjuk nem szoptattam egyszerre, csak ha nagyon muszáj volt, így legalább külön tudtam velük foglalkozni. Mindig lelkiismeret furdalásom volt, hogy ha csak egy lenne, akkor mennyit babusgatnám, így meg... fejés-szoptatás-pelenkázás... a babázásra már nem is maradt időKép . Legalább az a néhány perc összebújás csak a kettőnké voltKép
Ha mégis egyszerre éheztek meg akkor persze egyszerre etettem őket, nem hagytam sírni egyiket sem (persze volt hogy én mindent megtettem, mégis sírtak), akkor vagy az Annamari féle módszer volt, vagy az egyiket addig lefektettem magam mellé vagy hordozóba tettem, aztán büfi után csere. Én úgy vettem észre, hogy ha pl. nem akart büfizni, letettem, aztán mikor 1-2 perc múlva felvettem, azonnal jött is, úgyhogy még lehet hogy jó is volt így. Szerintem tapasztaljátok ki melyikük büfizik gyorsabban (nálunk Csenge szinte azonnal büfizett ahogy függőlegesbe hoztam), úgyhogy egyszerre evés esetén ő volt az első, aztán Petrával már ráértem.
Én sem hagytam sírni őket, viszont igyekeztem nem hozzászoktatni őket az ölben levéshez. Jól bevált a zenélő forgó (én már utáltam a zenéjét, pláne mikor kb. 20x húztam fel egymás utánKép), később a babatornázó, vagy a férjem plüssöket meg csörgőket kötött a hordozóra, azt is jól elnézegették. Meg van egy zenélő, felhúzható méhecskénk, sárga-fekete csíkos, ha zenél mozog a szárnya meg a szeme, szóval ezt is odakötöttük a kiságyhoz, szívesen nézegették már egész pici korukban és a zene is megnyugtatta őket. Ha ez egyik sem vált be, akkor kitettem őket egymás mellé a hordozóba és bohóckodtam nekik. Valami pörgős zenére táncoltam-ugráltam (nem kell röhögni Kép a cél szentesíti az eszközt), a lényeg a jó nagy mozdulatok. (A férjem szerint azért maradtak csendben mert úgy megrémültekKép)
A végső megoldásként meg mindkettőt felvettem, a mai napig is duplát cipelek lépcsőn fel-le naponta 10x... Meg is érzem, de legalább nem kell kondizni járniKép
Cat-tel egyetértek , ahogy mondják, minden anya testi fogyatékosnak számít ha csak két karja van-szóval én még két kart kértem a Mikulástól. De ha netán ez nincs raktáron, a Szilvi-féle villanypásztor is megtesziKép

Cat!

Az én párom is ezt mondja, sőt hozzáteszi, hogy szerinte már be is csavarodtam, hogy akarok még egy gyereketKép

Marcsi!

Gratulálok a fütyishez és egyben rettentően irigykedem! Mondtam a példátokat a férjemnek, azt mondta ne erőlködjek, ő csak lányt tud... Meg egyébként is megmondta: vagy ő vagy harmadik gyerek. Na mindegy, még van 1-2 évem puhítani...

Edit!

Sütőtök+reszelt alma? Esetleg csak almalé?

Lakásdekorálás: Nem tudom ki kérdezte, még valamikor régebben volt, csak nem értem rá írni. Én az üres bébiételes üvegek felhasználásán morfondírozok, rengeteg van belőle és sajnálom kidobálni. Szóval arra gondoltam, hogy veszek oázist (hobbyboltokban meg virágosoknál lehet kapni), abba szúrkálok bele fenyőágkat meg bogyós ágakat, ilyesmiket (séta közben már el is kezdtem gyűjteni-metszőollóval a zsebemben járkálokKép), aztán középre egy szál gyertya és kész. De lehet szaloncukrot vagy kis méretű karácsonyfadíszt is rátenni. Kiteheted asztalra, polcra. Ha temérdek időddel nem tudsz mit kezdeni Kép még lehet fokozni a dolgot üvegfestéssel, vagy valami karácsonyi színű textillel eltakarni az oázist, hogy ne látsszon az üvegen át. Meg a szokásos adventi koszorú, nagyobb fenyőágakból asztali dísz, ajtódísz. A bútorok fogantyúira is lehet piros-zöld-arany színű fonalakból bojtot csinálni, bár ezt utoljára gyerekkoromban csináltam... Most ennyi jut eszembe, ha lesz még ötletem, írok.

Ja, és egy nem ide tartozó kérdés, de örülnék ha tudna segíteni valaki: le lehet szedni valahogy a fotókról a piros szemeket? (mármint így utólag) Ahol előhívják, azt mondták, le tudják szedni, de 50 Ft/kép, és az baromi sok! Ja, priviben is jöhet, akkor nem foglaljuk itt a helyet: tiedit@freemail.hu
Előre is köszi!Kép

Jó éjt mindenkinek!
Ditke
ditke62

Ditke!
Nekem feltette a párom az ACDEee 7.0 képkezelőt, ebben van red-eye reduction, én ezzel szoktam eltűnteni a piros szemeket. 50 Ft az elég csúnya!
ikeranya

Ditke, Kiliman és mindenki!

Gyönyörűek a babák a képeken!
ikeranya

Sziasztok!
Nekem volt segítségem az elején, mert az anyám sokat volt itt, de volt hozzá két nagyobb gyerek is, amiokr az ikrek születtek a legnagyobb ovis volt már, a második itthon. Szóval ez nem egyszerüsíti a helyzetet. Az enyáémek most másfél évesek, de én úgy érzem, az eleje könnyebb volt, mert legalább ha letettem őket, ott maradtak Kép. most viszont mindenen fent vannak, életveszélyesek, de tényleg. Mindezzel együtt nagyon élvezem őket, egész más, mint 1-1 gyerekkel. Bár a két nagy között 2 év van, ott is volt pár menet. Ami az etetést illti, én igaziból "igényszerint " etettem őket, ha mindkettő fent volt, akkor egyszerre, ha nem, akkor külön. az enyémek fél évig csak szoptak, így tápis tapasztalatom nincs. Büfipadunk nekünk sem volt. Nálunk Ádám bukósabb volt, őt sokszor autós ülésbe tettem, vagy hassal feltámsztottam a szopis párnára velem szemben, míg Eszter befejezte a szopit, ott büfizett. Sajna az enyémek még most is zűrös éjszakákat produkálnak.
Kiliman! Hajrá! Nagyon helyesek! És dicsérd sokat a feleségedet, mert szerintem sokminden önbizalom kérdése. Mellesleg ha néha tudod biztosítani, hogy aludjon, az már nyeremény. Ha néha ki tudna mozdulni egyedül, akár csak háztömböt kerülni vag yvásárolni, az is segítene. Mellesleg az együtt szopiban az a jó, hogy időnként legalább egyszerre alszanak, olyankor jó, ha az anya is alszik. Én igaziból nem fejtem, az ikrekkel már egyáltalán. Már az első kölyüknél sem csíptem nagyon ezt a témát, persze van, hogy muszáj. Én szuper mellszívónak az ikreket alkalmaztam. Ez annyira jól sikerült, hogy még most sem adták fel.
Ha az segítség, én szívesen megadom a számomat, felhívhattok, amikor tele a hócipőtök, tényleg!
Ditke! Hú, de nagyok már! Na, Te semfogod összekeverni őket Kép!
Cat! Az én dokim is, az "egy szerszámmal egy félét" dumával húzott mindig, de azért látod, becsúszik egy kis eltérés Kép.
Megyek teregetni, ez az éjszakai hobbim: Claire
claire

Ikeranya!

Bocs hogy ilyen hülye vagyok, de honnan lehet ilyet szerezni? A netről töltötte le? Én hiába keresgélek, nem találomKép
Pedig van két kuponom, amivel ha 100 képet csináltatok az első 50 1 Ft/db, hónapok óta nem csináltattunk egyet sem, ideje lenne. De holnap lejárKép, délig vannak nyitva. Persze mindig mindent az utolsó pillanatban... De hát apa megígérte, aztán persze sosem ér rá. Most sincs itthonKépKép

Ditke
ditke62

Ma voltunk az új Honda Civic reklám-forgatásán.Csak 2006-ban lesz bemutatva Izraelben és az eM tívín fogják adni mert izraeli a megrendelő cég. Csak 1 gyerkőc kellett így Lencsire esett a választás mikor öltöztettünk, mert ő az előző forgatást is jobban bírta. Kint voltunk a Hungaroringen nagyon nagy élmény volt. Bogira is rá akartam adni a kis ruhát de mire Lencsit kihámoztam belőle Bogi édesen durmolt Szuper dolgunk volt a lányok kaptak külön lakóbuszt ami mindennel fel volt szerelve előfűtötték nekünk hogy meg ne fagyjunk.
Eddig versenyautóként reklámozták a HCivicet Most kitalálták, hogy ez a családi versenyautó SZóval:Ül a család az otóba és behajt a boxba anyuci el pis. fiuk el hamizni, apuci tisztába teszi a legkisebbet mig a többi varsenyautón kereketcserélnek és tankolnak. És természetesen a mi családi autónk hajt ki elsőnek.

Kókusz
KépKép
KépKép
KépKép
Kép
kókuszdió

Kép
kókuszdió

Ditke!

Nagyon édik a lányok.Kép
Ha nem sok képről van szó, akkor küldd el emilben jucus31@freemail.hu ra, és akkor gyorsan megcsinálom, és visszaküldöm.
A későbbiekre pedig keresek neked progit.

Kókusz!
Szupik a képek.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Judyt!

Köszi, de épp most vitte el a férjem előhivatniKép Olyanokat válogattunk össze amiken nem sok a nyusziszemKép A progit viszont nagyon megköszönném!

Kókusz!

Nagyon vagányak a képek! Hogy kerültetek ide?

Ditke
ditke62

Ja, és mindig elfelejtem, kaptam egy novemberi baba-magazint, ha valakinek kell a benne levő Brendonos kuponfüzet, elküldöm!
Vagy szét is szedhetjük, kinek melyik kupon kellKép

Ditke
ditke62

Ditke!
Innen letölthetitek a progit (a legfelsőt kell):
http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/download/st/.-download--prog-Kepnezegeto-AC DSee.html

Ha segítség kell csak írj nyugodtan az email címemre.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Ditke
A párom unokanővére felvételvezető egy forgatócsoportban és szólt hogy kellene egy baba arc.Hát így.Kép
Kókusz
kókuszdió

Judyt!

KÖSZÖNÖM! Működik, nagyon örülök neki, megspóroltam egy csomó pénzt! Gondolom nekik is valami hasonló programjuk van, egy pillanat alatt megcsinálják, aztán elkérnek érte egy vagyont. (Aki hülye haljon meg...)

Még egyszer köszi!KépKépKép

Kókusz!

És ez volt az első fellépésetek, vayg már profik vagytok?Kép

Ditke
ditke62

Sziasztok!!!!

Nagyon édesek a gyerkőcök....
Jó volt olvasni hogy csatlakozott hozzánk egy Apuka is!!!
Olyan érdekes hogy az ikres apukák egészen másként állnak a gyerkőc-kérdéshez...

Börze:Képzeljétek...már hetek óta a börzével"álmodtam"...eljött a péntek..már csak 1-et kell aludni...és becsipődött a derekamba egy ideg....úgyhogy nem voltam a börzén......viszont szereztek nekem onnan két etetőszéket...(ez miatt akartam annyira menni) majd májusba talán eljutok
Ez az ideg-becsipődés nem semmi....ez volt az első és remélem az utolsó
Ilyen fájdalmat még nem éreztem...a csaszis seb kutyafüle volt ehhez képest....
Viszont a gyerkőcök olyan kis rendesek voltak,tudták hogy én lerokkantam és a Mama nem bir annyit......

Judit küldök Neked fotókat!!!!Tedd fel légyszi!!!!

Cat!most nem terhellek Téged!!!!

kriszta
kristin75

Íme itt vannak Kristin babái:

Kép

Kép

Judyt
KépKép
judyt

Kristin
Nagyon édesek a lurkóidKép

Ditke
Ez a második forgatás volt, tehát vér pfofinak mondhatjuk magunkatKépKép

Kókusz
kókuszdió

Köszi az ötleteket és bíztatást. (Mennyi is az az időszak, ami után könnyebb lesz?)
Claire, lehet hogy élni fogunk a lehetősséggel ;)

A gyerekek kétpetéjüek (szemből jobban látszik a külömbség Kép).
A segítséggel az a gond, hogy ha nincs az a baj, ha meg ott van valamelyik szülő/nagyszülő akkor mindent jobbban tud, hiszen "ők már feleveltek nem egy gyereket" Kép és különben is...

A sírással - sírni hagyássa - nem lenne gond, de a kisebbik (Ambrus) olyan hangon sír, mint egy ködkűrt (lehet hogy az lesz, ha nagy lesz Kép) és baromi zavató Kép
Ennek ellenére már alig várom, mikor mehetek haza a munkából, hogy elkapassam és elkényeztethessem, sőt félrenevelhessem őket Kép

A vásárról meg annyit, hogy nem tudom ekkora tömegben hgy lehet bármit is csinálni, nem hogy megtalálni valamit Kép Mi pelenkát azért vettünk (500 db)- egy hónapra csak elég lesz Kép

Kiliman

KépKép
kiliman

Kristin

Nagyon cukik. Tényleg önetetősek v csak a kép kedvéért? Hasonlót majd rakok fel én is. Mostanában mindkettő kikapja a kezemből az üveget ha néha kapnak belőle vmit.Kép

Kiliman

Mindig jobb lesz egy kicsit, vagyis, mindig más miatt lesz rossz.KépNekünk a 3.hó végére már jobb lett, aztán fokozatosan, észrevétlenül egyre könnyebb. Ez közben fel se tűnt, csak így utólag visszagondolva, hogy az elején még szinte 2 óra volt 1 etetés, sokszor csak két részletben laktak jól, mert a másik úgy üvöltött, hogy muszály volt cserélni. (nekem nem hajlandók egyszerre szopizni)És lassúak is voltak. Most már 10 perc alatt végeznek. A maradék időben sokszor eljátszanak egyedül a járókában. Az esték viszont sjna elég rémesek, nehéz őket elaltatni. Szerencsére alapvetően azért jó babák, napközben ritkán megy a hiszti. Ezt estére tartogatják, mikor apa hazaérKép Nálunk 6-tól kezdődik a nyűglődés. Igyekezz addigra hazaérni, amikortól egyvégtében nyűglődnek, mert azt nem lehet ép ésszel kibírni.
Egyébként nálunk is a kisebbnek van nagyobb hangja. Viszont hiába idegesít nagyon, már sokszor fel se veszem, mert mindig van vmi ami miatt bőg- már kezdek hozzászokni. Az elején voltam olyan fáradt, hogy simán aludtam mellette miközben ordított. Ha egyszerre sírnak, én mndig Dávidot veszem föl, mert ő tényleg csak akkor bőg, ha vmi baja van, míg Niki sokszor csak unalomból.

Mi most vagyunk először betegek. Én kezdtem, majd szopi ide v oda, másnapra Dávcsi is náthás lett, reggelre pedig Niki is szörcsögött.Kép Be vagyok tojva rendesen, félek, hogy nehogy ráhúzódjon vmijükre. Megy a porszívó állandóan, már ha bekapcsolom üvöltenek.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat!

Boldog névnapot Olinak!

Kiliman!

Nekem pont fordítva volt. az elején ugyan egyfolytában etettem-pelenkáztam-fejtem, de egyébként sokat aludtak, volt időm magamra, még könyvet is olvastam. Sírás is csak estefele volt, meg Petra hasfájása 8 hetes korától egy hónapig, de egyébként nagyon jól elvoltak. Aztán már az evés is könnyebb volt, 5-10 perc alatt szoptak, este is kezdtek aludni, szóval azt hittem ez nem is olyan vészes. Aztán kb. 7 hónaposan megbolondultak, volt 2 szörnyű hónap, éjjel nappal sírtak-nyafogtak, aztán ahogy megtanultak mászni totál megváltozott minden. Na jó, az éjjeli alvás még mindig macerás, de legalább nappal nem mennek az agyamra. Szóval szerintem teljesen gyerekfüggő a dolog, én visszasírom a régi szép időket, mikor még birkózás nélkül lehetett pelenkázni, ott maradtak ahova tettem őket, nem akartak mindenáron minden veszélyes dolgot megkaparintani...
Mindig van valami, amit vársz, hogy majd talán attól jobb lesz, én most azt várom, hogy maguktól menjenek, akkor talán...
De egyszer csak férjhezmennek, és akkor lesz talán egy nyugodt éjszakámKép

Ditke
ditke62

Sziasztok,
ezer eve nem tudtam jonni, most meg csak par oldalt tudok mar visszaolvasni, tobbre nincs ido... de probalok irni, amihez tudok hozzaszolni..
Bocs, ha nem jol cimzem, nem emlekszem mindenre, hogy ki kerdezte..
Kiliman,
bufipad ugyeben: a gabriell.hu-rol vettuk, nekem szoltak, mikor meglett, 2 nap alatt, es megvettuk. Mi mar sajnos kinottuk, most 7 honaposan, de isteni volt, nagyon szerettek, nagy moka volt rajta fekudni (nekik)!!!
Cicamica,
en bizony hiperben veszem a repat, es az elso fozovizet mindig leontom, ugyanugy mint a krumplinal, hogy az esetleges nitrattartalmat csokkentsem. Eselyem sincs biopiacra jarni..
Judyt,
mi mar sokmindent eszunk fozeleknek, halistennekKép. Kezdtuk repaval, sutotokkel, dusitasnak krumpli. Most mar megy a spenot, brokkoli, cekla, paradicsom,, borso, karalabe, es dusitasnak a rizs is. Es eszunk csirkemellet is, egyszer egy heten. Gyumolcsot uzsonnara, itt az alma utan a barack jott, majd a korte, a meggy (mirelit), banan, szilva (Kecskemeti konzervbol), sargabarack (Hipp konzerv).
Lassan a natur gesztenyepuret kezdem "gyumolcsnek", zoldsegbol meg a kukoricat es a cukkinit.
Edit,
en fozovizzel higitok (elso forralas utan leontom, es ujra forralom), illetve kicsi tapszerrel, ha van maradekom. Sutotokot almaval is higitottam meg az elejen, mert az meg edesitette. Hozzafoztem, mert igy megparolodott az alma.
Ne haragudj, annyira nincs idom irni... utolag is nagyon boldog feleves szulinapot a fiuknak!!!!Kép
Annamari,
hogy allsz a sulival? Megy minden? Sok vizsgad lesz? Adam refluxaval mi a tennivalo? Megoldodik magatok, kinovi? Jelent ez valami specialis kezeles, maskepp kell etetni, bufiztetni?

jaj, es futyi-ugyben. Mi olyan heti 2-3x nezzuk meg Beninek, szerintem ezzel nem artok, es nem akarom, hogy valaha is bantsak neki. Megeri megcsinalni hazilag...
Sziasztok.

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?