Még folytatom, csak elküldtem, nehogy megint elszálljon, az előbb ugyanis ez történt
Kiliman!
Üdv az ikresek között! Tündéri két kissrác. Egypetéjűek?
Én is egyedül vagyok kezdettől fogva a csajokkal, sokszor éjszaka is, kitartást a feleségednek, amint az előbb írtam, nagyon hamar eltelik ez az idő. Kedden voltunk koraszülött utógondozáson, bementünk a PIC-re megnézni a babákat, csodálkoztam, hogy tényleg ilyen picik voltak? Úgy el lehet felejteni
Büfipadunk nem volt, én annak idején nem is hallottam róla. Mondjuk nem szoptattam egyszerre, csak ha nagyon muszáj volt, így legalább külön tudtam velük foglalkozni. Mindig lelkiismeret furdalásom volt, hogy ha csak egy lenne, akkor mennyit babusgatnám, így meg... fejés-szoptatás-pelenkázás... a babázásra már nem is maradt idő
. Legalább az a néhány perc összebújás csak a kettőnké volt
Ha mégis egyszerre éheztek meg akkor persze egyszerre etettem őket, nem hagytam sírni egyiket sem (persze volt hogy én mindent megtettem, mégis sírtak), akkor vagy az Annamari féle módszer volt, vagy az egyiket addig lefektettem magam mellé vagy hordozóba tettem, aztán büfi után csere. Én úgy vettem észre, hogy ha pl. nem akart büfizni, letettem, aztán mikor 1-2 perc múlva felvettem, azonnal jött is, úgyhogy még lehet hogy jó is volt így. Szerintem tapasztaljátok ki melyikük büfizik gyorsabban (nálunk Csenge szinte azonnal büfizett ahogy függőlegesbe hoztam), úgyhogy egyszerre evés esetén ő volt az első, aztán Petrával már ráértem.
Én sem hagytam sírni őket, viszont igyekeztem nem hozzászoktatni őket az ölben levéshez. Jól bevált a zenélő forgó (én már utáltam a zenéjét, pláne mikor kb. 20x húztam fel egymás után
), később a babatornázó, vagy a férjem plüssöket meg csörgőket kötött a hordozóra, azt is jól elnézegették. Meg van egy zenélő, felhúzható méhecskénk, sárga-fekete csíkos, ha zenél mozog a szárnya meg a szeme, szóval ezt is odakötöttük a kiságyhoz, szívesen nézegették már egész pici korukban és a zene is megnyugtatta őket. Ha ez egyik sem vált be, akkor kitettem őket egymás mellé a hordozóba és bohóckodtam nekik. Valami pörgős zenére táncoltam-ugráltam (nem kell röhögni
a cél szentesíti az eszközt), a lényeg a jó nagy mozdulatok. (A férjem szerint azért maradtak csendben mert úgy megrémültek
)
A végső megoldásként meg mindkettőt felvettem, a mai napig is duplát cipelek lépcsőn fel-le naponta 10x... Meg is érzem, de legalább nem kell kondizni járni
Cat-tel egyetértek , ahogy mondják, minden anya testi fogyatékosnak számít ha csak két karja van-szóval én még két kart kértem a Mikulástól. De ha netán ez nincs raktáron, a Szilvi-féle villanypásztor is megteszi
Cat!
Az én párom is ezt mondja, sőt hozzáteszi, hogy szerinte már be is csavarodtam, hogy akarok még egy gyereket
Marcsi!
Gratulálok a fütyishez és egyben rettentően irigykedem! Mondtam a példátokat a férjemnek, azt mondta ne erőlködjek, ő csak lányt tud... Meg egyébként is megmondta: vagy ő vagy harmadik gyerek. Na mindegy, még van 1-2 évem puhítani...
Edit!
Sütőtök+reszelt alma? Esetleg csak almalé?
Lakásdekorálás: Nem tudom ki kérdezte, még valamikor régebben volt, csak nem értem rá írni. Én az üres bébiételes üvegek felhasználásán morfondírozok, rengeteg van belőle és sajnálom kidobálni. Szóval arra gondoltam, hogy veszek oázist (hobbyboltokban meg virágosoknál lehet kapni), abba szúrkálok bele fenyőágkat meg bogyós ágakat, ilyesmiket (séta közben már el is kezdtem gyűjteni-metszőollóval a zsebemben járkálok
), aztán középre egy szál gyertya és kész. De lehet szaloncukrot vagy kis méretű karácsonyfadíszt is rátenni. Kiteheted asztalra, polcra. Ha temérdek időddel nem tudsz mit kezdeni
még lehet fokozni a dolgot üvegfestéssel, vagy valami karácsonyi színű textillel eltakarni az oázist, hogy ne látsszon az üvegen át. Meg a szokásos adventi koszorú, nagyobb fenyőágakból asztali dísz, ajtódísz. A bútorok fogantyúira is lehet piros-zöld-arany színű fonalakból bojtot csinálni, bár ezt utoljára gyerekkoromban csináltam... Most ennyi jut eszembe, ha lesz még ötletem, írok.
Ja, és egy nem ide tartozó kérdés, de örülnék ha tudna segíteni valaki: le lehet szedni valahogy a fotókról a piros szemeket? (mármint így utólag) Ahol előhívják, azt mondták, le tudják szedni, de 50 Ft/kép, és az baromi sok! Ja, priviben is jöhet, akkor nem foglaljuk itt a helyet:
tiedit@freemail.hu Előre is köszi!
Jó éjt mindenkinek!
Ditke