Sziasztok!
Jó sok témáról írtatok, igyekszem reagálni
A Karácsony. Nekünk a párommal a második közös karácsonyunk, sajnos még ez is itt a szüleimmel. De lesz saját kicsi fánk itt a szobába, és az ajándékainkat itt fogjuk átadni egymásnak. Nekem nagyon hiányzik az hogy együtt legyünk mi hárman
Egyébként nálunk úgy zajlik a karácsony, hogy előtte egy héttel nagytakarítás, ez eltart általában 3-4 napig, utána én bezárkózom a konyhába, és sütök
5-6 féle sütit szoktam csinálni, és ugye 10 embernek három napra nem kis mennyiségben kell hogy gondolkodjak
A gyerekek már tavaly is segítettek, de szerintem idén fogják igazán élvezni
Anna most lesz 3 éves, a fiam meg 2,5. 24-én gyorsan összedobáljuk ami még hátravan, utána apa nekiáll halászlét főzni, ( a nálunk ilyenkor szokásos töltöttkáposzta már novemberben elkészül, most is a hétvégén fogjuk megfőzni)
Én befejezem ami a sütésből hátravan...
Ezzel általában elemgy a délelőtt, délután meg elkezdjük feldíszíteni a karácsonyfát, együtt
Az egész család. Ha ezzel is készen vagyunk, akkor mindenki rohan átöltözni fürdeni stb.... majd 6 körül vacsi van. Vacsi után a gyerkek (ma már annyira nem is vagyunk gyerekek) száműzve vannak az emeletre, míg anyuék kipakolják az ajándékokat, meggyújtják a gyertyákat, csillagszórókat. (eddig a gyerekek fent a saját fájuknál kipakolják a saját ajándékaikat, mert nekik is van ám
) És utána csengőszóra mehetünk le. Elénekeljük együtt, egymás kezét fogva Zorántól a Kell ott fenn egy ország című számot, majd mindenki megkapja a pusziját, ölelését, meg az ajándékát
Aztán játék és sütievés hajnalig
Meg kell mondjam ez az utóbbi években már kicsit terhes volt, már nagyok voltunk anyu mégis ragaszkodott ehhez. De azóta megszülettek a kicsik, és miattuk megint megéri titkolózni
A másik téma kicsit húzósabb. ÉN nem tudom mit tennék ha beteg lenne a kisbabám. Egy súlyos szellemi vagy testi fogyatékost is lehet szeretni, igen, és lehet úgy irányítani, hgoy boldog élete legyen amennyire lehet. De ilyenkor mindig az jut eszembe hogy és a fiammal mi lenne? Teljesen el kéne hanyagolnom, a férjemmel együtt, hiszen egy beteg gyerek gondozása nagyon sokat kíván. Arról nem beszélve hogy biztos nem lenne harmadik gyerekünk.... Tehát ha még méhen belül kiderül, akkor én bizony nagyon meggondolnám hogy megtartom-e. Ismétlem, elsősorban nem magam miatt. Ezt átbeszéltük a párommal is és teljesen egyetértünk. Mert az hogy esetleg a baba süket, vak, vagy néma, hiányzik pár ujja vagy egy keze, attól még igenis lehet teljes életet élni, és azon kívül hogy nehéz elfogadnunk hogy beteg, nem nehezítené meg az életünket. de egy súlyos beteg baba tönkretehetné a családomat
mint ahogy rengetegszer hallom hogy tönkrementek azok a családok ahol beteg gyerek volt
Ezért féltem, és félek annyira, hogy nehogy beteg legyen a kicsi.
Megértitek ugye?
Vidámabb dologról beszélve, jól vagyunk csa klassan teljesen felcseréljük a fiammal a nappalokat meg az éjszakákat
Ma is fél egyig aludtunk
Igaz éjjel egykor feküdtünk le
Jó lesz majd átszoktatni a fiamat, ha oviba megy
De addig még van időnk hálistennek
Engem a kisbabám költött, kopogtatott bentről, hogy jóreggelt
Indianyo megkaptad a kuponokat?
Puszi mindenkinek!
Zsu
23+5