Új privát üzeneted érkezett!

Lina,
ne hagyd magad! Ez az én tanácsom! Persze mindenki a közelében szeretne tudni téged, ez is természetese, de ez már a Ti kettőtök/hármótok élete, éld úgy, ahogy Te szeretnéd! Amikor Kamilla született már a kiságyat is elintézte az anyósom náluk, Szegeden, mert úgy gondolta, hogy a szülés után odamegyünk pár hétre. Aztán persze szépen elfogadta, hogy máshogy lesz. Annyi mindenre kell olyankor figyelni, szerintem a saját kis fészkében a legjobb az embernek. Jó a segítség, el is kell fogadni mindent.
Na puszi, nyugi, és szépen döntsd el magadban, mit szeretnél, aztán már szerintem könnyű leszKép Ha segítség kell, nyugodtan szólj!

Kép

Kép
kobudo

Linácska

Köszi-köszi. Nagyon jó ötlet. A férjem nem vár meg, pont azért megyek korán, mert csak akkor ér rá kivinni. Majd hívlak. Megnézem neked a védőnőt is. Lehet, hogy az uh is csak 9-től van, nem 8-tól, de inkább várok, mint, hogy kibuszozzak. Már olyan kíváncsi vagyok, hogy mekkorra a babó. Neked mekkora volt 30 hetesen? Néztem Bence leleteit. Vele 27 hetesen 4 naposan voltam-980 g volt. Védőnő mondta, hogy 1200g az átlag 30 hetesen. Meg néztem, a terhes könyvet is. Most kell majd nagyon vigyáznom.31 hetes koromtól volt cukor a vizeletben. Vele ugyanígy voltam terhes. Jan 13-án szültem. Gondolom az ünnepek és a tél miatt többett nasiztam.

Egyáltalán nem panaszkodás, amit csinálsz. Én azt mondom, hogy saját lakásba vidd haza a babát, még akkor is, ha nincs minden berendezve. Neki legyen meg az ágya, meg a legfontosabbak, aztán kész. Én majd meg őrültem anyósomtól, amikor hazamentem. Segíteni akart, de annyira vágytam a nyugalomra. Mindig mondta, hogy pihenjek le, de hogy tud az ember úgy aludni, pihenni, ha ő a szobában mászkál? Segíteni akart, mert mindig hozta a finom ételeket. Az idegesített a legjobban, hogy örökké a gyerek körül ugrált. Nyomta a szájába a cumit, felvette, ha egy kicsit nyöszörgött. Én úgy vagyok a picivel, hogy még gyenge a háta, ne ötféle fogást érezzen. Már félek előre, hogy most mi lesz? Nagyon be tud sértődni. A férjem tökre elég lenne itthon, mindent meg tud csinálni. Egyszer meg elkezdtem vérezni, de nagyon. Akkor meg sipákolt, hogy menni kell a kórházba, és elmesélte az ő esetét, hogy elájult. Nem mondtam neki, hogy már annyira hiányzott a mozgás, hogy én buta megtornáztattam a lábaim. Kép Szóval remélem, hogy segítettem, és csak jó tanácsot adtam.

Dóra

Köszi a leírást a homeóról. Ti honnan tudtatok erről? Még életemben nem hallottam ilyen segítségről a szüléshez.

Syg

Annyira jót mosolygok ezen a spriccelésen. Kép Mulis lehet.

Linácska

Még valami. Megkérdeznéd a dokitól, hogy viszeres is szedheti -e a homeós bogyókat? Az én dokimtól meg sem merem kérdeni. Minden gyógynövényt elutasít. A c vitamint is a védőnőm tanácsára kezdtem el szedni, és úgy néz ki, hogy segít a viszéren. Azóta nem fáj, legalábbis.

Roz

Várjatok még az eladással, mert aztán csak vernétek a fajatok a falba. ó, ha nálunk is belterület lesz az Arborétum oldala, simán meglenne a kertes ház. Szép álom.

Kép

Kép
cukkermáz

Linácska

Még valami. Eljöhetsz hozzánk is majd netezni.

Kolléganőm menye is december közepére van kiírva, de ők is korábbra várják. Õ csak most novembertől van otthon.

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok!

Roz, igaza vana férjednek, h még vár, és szuper ügyesen csinálta ezt a bizniszt!KépPár év még, 1-3 és meglátod Te is! És igazad van P-t illetően is, időnként egyik napról a másikra homlokegyenest mást mond.

Mrege, bízz Magadban, hallgass saját magadra! Én is sokszor leírtam már, h nem lehet ezt elrontani, ha ennyit hízik, hát ennyit, nyugodtan hízzon, majd lellassul! Az én gyerekem meg épphogy az alsó határt elérte a heti hízást illetően, de volt, h a P. által kívántat még csak nem is súrolta, most meg mászik, ,térdel, felállKép, Õ ilyen. Amikor nem hízott 2 hétig, nekem is egyből azt mondta, h tápszer,biztos kevés a tej, másnap mértem, fejtem, volt tej, felhívtam, akkor nem tápszer, Béres csepp, meg ilyenek. Na ma már csak MAltofert cseppentgetek Hannának. Most meg kitalálta, h biztos felszívódási zavara van, azért van 4-5 kakis pelenkája egy nap-persze, mert gyümölcs+tej mellett ki nem csinálná uezt?! Máskor meg azt mondta, h természetes a napi 4-5. Szóval, higgyj(na ezt hogy kell írni?) Magadban és Regében!
Ja, a könyv elég friss, pár hónapos nem bizti, h van a könyvtárban, bár bevallom-ez gáz- de sosem voltam még a kméti könyvtárban.

Lina, sztem is hazamenjetek,és inkább ha td,akkor majd Anyukád menjen Hozzátok! Főleg, h a van rá lehetőségetek a saját otthonotokba költözni!Kép És szép, nyugodtan mond el, hogy szeretnéd, és hogy lehet, h majd meggondolod magad, de most így képzeled, és kész!Kép

Cukker, ez Rád is vonatkozik!
De se beleszólni, se okoskodni nem akartam Kép!

Roz, igyekszem úgy intézni, h szabadok legyünk akkor, de már semit sem merek ígérni!Kép

Kép
seriff

Szerintetek van homeós bogyó a Pajzs patikában?

Kép

Kép
cukkermáz

Jo reggelt!

Nagyon jo elnevezes a kebat!Kép

Homeo: en mar a nyari szunet kezdete ota itthon vagyok, akkor nagy pocakkal sok idom volt internetezni. MAsik forumban olvatam a szulest konnyito homeobogyokrol, aztan google-lel utana neztem.
Cukker, nekem is vannak viszereim, szerintem ez nem kizaro ok, sot van homeobogyo viszerre is!!! (De azert kerdezzetek meg a dokit.)

Az uj oltasi rendszerrol cikk (itt tobbeket is erinteni fog):
http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/&article_id=108298&highlight_text=%20új%20oltás%20rendszer&prk=720129481

Most mennem kell.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

Én ezzel a szopi üggyel nem teljesen értek egyett. Engem és a mi orvosunkat sem az zavarta hogy mennyire duci lett a Dani, hanem ahogy szenvedett!Kép Nekünk anno olyan lelkiismeretes gyerekorvosunk volt hogy naponta többször kijött meghallgatni Danus bélmozgásait. bár már kb. 20 éve praktizált azt mondta még soha nem hallott ilyet.Kép IGEN, kegyetlen dolog volt, 10 perc után elvenni tőle a cicit, meg is szakadt érte a szivem, de soha nem sirt utána, hogy még anya, még cicit, add vissza. És hát ha belegondolunk ha mi túlesszük magunkat az nekünk is borzasztó tud lenni. Miért lenne más egy BABY?

KépKép
KépKép
nana09

Kedves Gabi (Bepa77)!

Végre megvagy! Kép

Én 10 hetes vagyok, millió kérdésem lenne, pl jó orvost választottam-e (Pataky) és a vitaminokkal kapcsolatban is. Most az Elevitet szedem, az első vizit alkalmával azt mondta az remek, mást nem is ajánl. Mikor másodszorra mentem, (két hét múlva) már a Maternát javasolta, de kétségeim vannak, hiszen hallottam már, hogy attól óriás bébik születnek, ráadásul az csak azoknak való, akik egyáltalán nem esznek vitamint. Én pedig rengeteg gyümit és zöldséget eszem.. Afelől is kétségeim vannak, hogy a dokim miért küld 10 hetesen hüvelyi ultrahangra? Ez normális? És ha nincs semmi bajom, panaszom, akkor miért kell hetente vissza járnom hozzá?
Ha erre jársz, írj légyszi!

Vagy ha bárkinek, akinek tapasztalatai vannak, írjon, ez az első babám, anyukám hiába kérdezem akkor még teljesen más rendszer volt e-téren is!!

Köszi! Kép)
tym

Szia Tym!
Én nagyon örülök neked! Kép Én most léptem a 12. hétbe (11+1). Az orvosoddal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, de hátha más igen. Én a jövő héten megyek a következő uh-ra, akkor már 11+6 leszek mégis hüvelyi uh lesz, szóval ez teljesen normális.

Szerintem ha eddig is az Elevitet szedted, ne válts másra. Én az elöző terhességemmel is végig azt szedtem és nem lett óriás baby-m.

KépKép
KépKép
nana09

Tym, gyakorlatilag mindegy, h Materna vagy Elevit, max 200g-vel születnek nagyobb babákKép.
Inkább 12 hetesen kéne az az UH, de mindenképp hüvelyi még ebben az időben, csak a következőtől (18-20 hetes) lesz hasi UH. Hogy miért kell hetente járnod nem tudom, nekem meg itt ált. mindenkinek(ugye?) havonta kellett panaszmentessség esetén. Kérdezz rá!Kép A dokidat nem ismerem.

Nana,biztos, h Neked is igazad van!Kép Olvastad a neveket akiket írtam, h Szolnokra jártak? Ismered Õket?

Kép
seriff

Sziasztok!

Ma éjjel volt egy 5 órás alvásunkKép

Lina,
sztem is magadra hallgass, azt csináld, amit te szeretnél.

Rege, Nana,
abban igazatok van, h ha pocifájást okoz a sok tej, akkor azzal vmit kezdeni kell. De én első körben megpróbálnám büfiztetzni mondjuk 5 percenként szopi közben és akkor lehet, h kijön a levegő, amit nyelt.
De talán Mino tudna írni még erről, mert Bálint állandóan szopizik és pocifájós is.
Na meg én azt csináltam, h mikor elkezdett ömleni a tej, akkor elvettem/elengedte, gyorsan fejtem belőle, aztán vissza cicire és akkor már nyugodtan tudott szopizni.

Homeo: lehet visszértágulatnál is szedni.

Sőt, ha már szülésnél tartunk, Arnica montana: vérzéscsillapító hatású, kitolás kezdetén és rögtön szülés után ajánlott, és én ajánlom még a staphysagriat, ami meg a heggyógyulást segíti és csökkenti a fájdalmat.

jövök még, csak manó sír.

Kép
sygnum

Sziasztok! Később még jelentkezem, csak szeretném mondani hogy kolleganőméknek vannak ingyen elvihető fajtiszta Kuvasz kutyusai. A szám: 30/967-4535.

KépKép
erszényes

Cukker,
Pajzsban van homeo, de nem minden. Ami nincs, azt másnapra megrendelik.
Homeoról még vmi. Ha vmit rendszeresen használtok, akkor jobban megéri nagy kiszerelésben venni, ez 10 g-os Remediás és 919 Ft-ba kerül, kb. 5-600 golyócska biztos van benne. A másik, amit a gyógyszertárak előszeretettel forgalmaznak, Boironos kiadás, 80 db van benne és 407 Ft. Uaz a hatóanyagtartalma mind2-nek, csak a Remediáson kevesebb a laktóz, ezért kisebbek a golyók és nem szabad kézzel megfogni őket.
Ha nincsen Remediás, rendeltessétek meg.

Tym,
dokidat nem ismerem.
Én is Elevitet szedtem, nem lett pici babám, de óriás sem és nem hiszem, h az elevit befolyásolta volna.
A Maternáról azt hallottam, h az anya is hízik tőle.
A hüvelyi Uh rendben van, ekkor még csak azt csinálják, én 8 hetesen mentem el, mert ha jól tudom a 8-10. héten tudják a legpontosabban meghatározni vele a terhesség korát. Nekem napra pontosan bejött.
Hetente dokihoz menni? Én havonta mentem.

Kép
sygnum

Köszi Seriff. Kép Igy legalább nem érzem magam annyira "gonosz" anyának itt köztetek.
Igen olvastam, már irni is akartam. Nem nem ismerem őket. Én levelezőre jártam. Az anyukám -hozzáteszem jogosan- "levette rólam a kezét". Igy hát elmentem dolgozni. Elöször Pesten matek órákat adtam, majd hazaköltöztem és elmentem a egy kereskedelmi céghez dolgozni. A legaljáról kezdtem és pár év után kereskedelmi vezető lettem. Ez rosszul fog hangzani, de BÜSZKE vagyok arra amit elértem és hálás az anyukámnak, hogy nem engedte hogy kényem-kedvem szerint tengödjek a világba. A főiskolára nappalira felvételiztem és fel is vettek, de a munka miatt levelezőre jártam. Elvileg, gyakorlatilag a munkám miatt csak vizsgázni jártam be.Kép Kép

Tudod mit imádtam legjobban Szolnokba??? A főiskolával szemben lévő Salátabárt. Késöbb sajnos Kép megszünt. Ill. akkoriban még abba a nagy élelmiszer boltba lehetet kapni az ő fajta salátáikat. Hú Seriff, ha van még, egyszer hozhatnál nekem Szolnokról. Kép Imádtam azokat a salátákat!!!! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Tym: Jó hogy itt vagy, még egy kismamival több. Kép

Én 24+2 vagyok ma. Nekem egyszer kellet hüvelyi UH-ra mennem a 13. héten. Amúgy havonta járok mostmár hasi UH-ra.
Én is Elevitet szedek, napi 1-et de gondolkozom rajta hogy esetleg lehet hogy 2 naponta 1 is elég volna.
Most megyek 11-re védőnénihez kíváncsi leszek mit mond mennyit híztam, mert hiába vettem otthonra mérleget a reggeli és esti mérés között van vagy 3 kg különbség.
Lányok ti mennyit szedtetek fel a 40 hét alatt és milyen ütemben?

KépKép
erszényes

Nana, a Szövetségről beszélsz? Nem voltam ám benne évek óta, de megkérdezem a Mamit, és ha van, majd legközelebb beugrok és hozok Neked, oké?
Büszke is lehetsz Magadra! Gonosz meg főleg hogy lennél?!Kép

Syg, na ugye, h csak a telihold volt a ludas Kép!

Kép
seriff

Meg volt az első depim és sírásom, de nem tartott sokáig. Csak annyira rosszul esett. A gyógyszertárban majdnem fél órát álltam sorban, a kuya nem törődött vele, hogy terhes vagyok, pedig majd meg pusztultam, annyira fájt a lábam. Egyszer azt hittem, hogy el is ájulok, melegem volt már. A végén szóltam a mögöttem lévőnek, hogy nem állok ki a sorból, csak leülök.
Gondolom, hogy nem mondtam újat nektek ezzel az emberi hozzáállással. Némelyik kismama sem különb. A legutóbbi uh-án a kismamák egymást törték, hogy ki adja be a papírt hamarabb. Pedig világosan ki van írva, hogy nem érkezési sorrend szerint szólítanak.

Megrendeltem a homeós bogyókat viszérre, nagyon várom a hatását a szernek.
Mostanában eszek valamit, aztán egy óra múlva korog a hasam, pedig nem akarok elhízni nagyon. Ilyenkor húzom az időt egy kis gyümivel. Ha meg eszek, fél zsömle után tele vagyok. Na jó, abbahagyom, csak hátha más pocis hozzá tud szólni.

Üdv Tym

Én 11 hetesen pár naposan mentem uh-ra először, és az hüvelyi. Az én orvosom 4 hetente rendel vissza, én azt sem tartom be, ha nincs panaszom. Közben úgyis megyek védőnőhöz, vagy beleesik kórházi uh. A hetente azt nagyon sokallom.

Kép

Kép
cukkermáz

Syg,
5 órás alvás az már szép! Kép
Hidd el Syg, rengeteget büfiztettem(tük) mondjuk nem szopi közben. Azt nem engedte, annyira orditott amig nem volt tele a poci, hogy a sirástól csak még több levegőt nyelt. Dehát ő fiú és mint tudjuk a férfiak nagyon szeretik a hasukat. Kép mondjuk nekem meg abban volt szerencsém, hogy soha nem kellett a súlya miatt aggodnom, vagy azért hogy nem eszik.

KépKép
KépKép
nana09

Erszényes én éppen tegnap nézegettem az első terhes kiskönyvem. 45 kg-val kezdtem és 60 lettem a végére. 37 hetesen voltam 57. Az elején alig híztam. Most 51-el kezdtem, 30 hetes leszek kedden, és 60 kilónál tartok. A 15 kg-t semmiképpen nem akarom túllépni.

Kép

Kép
cukkermáz

Erszényes én kb. 23 kg-ot!!! Kép
Hú most nagyon büszke vagyok rá, mi? Kép pedig elég szomorú voltam, mert hiába volt minden nem fogytam vissza, csak 2 év után Kép
11. hét 3 kg
21. hét 9 kg
28. hét 15 kg
33. hét 18 kg
36. hét 20 kg
38. hét 23 kg!!!

KépKép
KépKép
nana09

Nana: amúgy te hajlamos vagy a hízásra vagy csak így alakult?

KépKép
erszényes

Na még gyorsan, mert Kisdrágám elaludt és kaját kell csinálnom.

Nana,
ne mentegetőzz, az nem bűn, ha vki büszke magára. Azok alapján, amit leírtál, lehetsz isKép
Mindenkinek megvan a maga keresztje. Daninak a pocija fájt, ti azzal kínlódtatok, mi meg az alvással, Seriffék a súlyával...Mindig van vmi, tökéletes sosem leszKépDe nem baj, így is nagyon jó, örülök, h van. Sokszor elsírom magam, ha ránézek.
Gonosz meg nem vagy, hiszen jót akartál DaninakKép

Seriff,
örültem is az alvásnak, de azért éjfél előtt és után egy fél órás ágyban alvást kivéve 2* 3/4 órás hintaszékezés volt ám.
Amikor meg tőle aludhattam volna, akkor meg Robi volt rosszul, meg kelt reggel. Na nem baj, majd legközelebbKép

Hízás: én az elején fogytam, aztán jól belendültem, havi 2 kilókat híztam, de a 30. hét körül lelassult és a végére 11-12 kilót híztam. Abból hízás kb. 1-2 kg volt v még annyi se. De én ilyen vagyok, ehetek, nemigazán hízok.

Kép
sygnum

Erszényes, én világ életemben elég vékony voltam. Kislányként gebe, aza nem evős tipus. Aztán persze amikor beindultak a hormonjaim hiztam, de nem voltam kövér.
Az a legfurcsább hogy amikor szülés elött 3 héttel voltam a férjemmel a karácsonyi céges vacsin, mindenki mondta milyen kis csini vagyok
Szóval azért az én 180 cm-hez szépen eltudott oszlani az a 23 kg.Kép Inkább a szülés után látszott meg milyen sok is maradt rajtam

KépKép
KépKép
nana09

Kobudo,
míg el nem felejtem! A Ledum tulajdonképpen a szúrás fájdalmát csökkenti. A mellékhatásokat a Silicea és a Thuja csökkenti, sztem ezek fontosabbak. Ezekből csak oltás után kell adni 1* 5-5 golyót.

Lina,
ha félsz a szúrástól, te is kipróbálhatod a Ledumot. Ez egyébként minden szúrt, harapott sebre jó.

Kép
sygnum

Lina, hasonloan gondolom, mint a tobbiek. Ugy csinald, ahogy neked a legkenyelmesebb es legjobb, ne most akarj megfelelni masok elvarasainak!

Tym, en Elevitet szedtem, szedek most is a szoptatas miatt. Az elso harom honapban minden nap, de mivel jo volt a verkepem, utana mar csak heti 2-3 szemet. Nem lett oriasbebim!Kép
En 11 kg-ot szedtem magamra, ami egesz jol hangzana, ha nem lett volna rajtam meg 6 kg felesleg.Kép

Az Arnica feloldva jo csecsemonek is, ha szules utan beverzett. Kati kapott a korhazi gyermekorvostol.

Syg, ennyi rossz ejszaka utan mar dukalt egy jo is!Kép
Tegnap Kati napkozben alig aludt valamit, igy este nyolckor mar beajult az apja karjaiban. Hajnal negykor en ebresztettem, mert omlott belolem a tej, meg fejtem is le belole, pedig ilyet sosem szoktam. Aztan 8-ig folytatodott a szunya...

Kezdek pakolni, hogy mire a ferjem hazaer, minden egyutt legyen es mar indulhatunk is Kecskemetre!Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Mi is adtunk Ledumot az elozo oltasnal. Kivezetoszerkent pedig ACT HIB+DPT homeobogyot, ez is a mellekhatasok kivedesere van.
Viborcul homeos kup: fajdalom-, lazcsillapito es nyugtato hatasu. Fogzasra is tokeletes.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Syg! Valószínűleg ez is közrejátszik,mert amikor már jól érzem magam,és valami elbizonytalanít abban,h.jól csinálom a dolgokat,akkor mindig visszazuhanok az apátiába.
Amit Regénél tapasztaltam a szopizás mennyiségével kapcsolatban,h.nem nyugszik meg,ha hamarabb elveszem tőle.Ha jól lakik,akkor 10-15 percig háton fekve elnézelődik nyugodtan,vagy ha már a cicin elbóbiskol,akkor utána mellkasomon elalszik.Viszont ha elveszem tőle,akkor nyűgi lesz.Amúgy mindkét cicimből kb5-8 perceig szokta szívni.De max.10 perc az 1-sőből,és akkor a másikból már kevesebb.Ez összesenkb.15 perc.
Na már megint számolgatok!Le kell állítanom magam!Megpróbálom ezt a fejés dolgot,és kész,majd meglátjuk.

Itt volt a nővérem,már megint olyan jól esett vele dumálni.Nagy köztünk a korkülömbség,és emiatt soha nem álltunk nagyon közel egymáshoz.De Rege most nagyon összehozott bennünket,meg biztos Anya halála is közrejátszik(hogy most neki kell segítenie nekem helyette).Kár,h.sokat kell dolgoznia,és keveset tud jönni.
mrege

Nana: akkor jó neked, szerencsés alkat vagy.
Én 60 kg-mal kezdtem és 72 fölé nem szeretnék menni. Hát kíváncsi vagyokmost hol tartok. Mondjuk én vigyázok is nagyon mert a cigiről is leszoktam Minijani miatt (aminek nagyon örülök) és igy még többször ennék csak úgy unalomból is. Kép

KépKép
erszényes

Syg,napok óta akarom íni, h a sütőtökre kell pici víz is,mikor beteszed a mikróba! remélem még időben szóltam, nem robbant fel!Kép

Kép
seriff

Seriff: ez cuki volt. Kép

KépKép
erszényes

Syg akkor nekem az utóbbit rendelték meg kisebb kiszerelésben, de talán elég is lesz a szülésig.

Az orvosok miért nem ajánlgatják a homeós dolgokat vagy alternatív gyógyítást? Nem kapnak utána lóvét? Rossz indulatú vagyok? Pl az allergiámra is találtam egy szuper fényterápiás gépecskét, ami megszüntette a túlérzékenységet. Terhesen főleg jó, hogy nem kellett a gyógyszer. Mondtam a nőgyógyászomnak is, hátha van még ilyen kismama, akinek jól jönne. Csak csodálkozott, hogy miről beszélek.

Kép

Kép
cukkermáz

Mrege,
nekem az tartott nagyon sokáig, h elhigyjem (jaj, így kell ezt írni?), h jól csinálom, hinni kell a picikben és az ösztöneinkben. Én egyébként saját magamat is el tudtam bizonytalanítani, merthogy mások ezt így csinálják, más baba ezt úgy csinálja...
Minden baba és anya páros egyedi "eset", máshogy működik, más dolgok válnak be. Azt hiszem ezért is írjuk neked, h csakis saját magadra hallgass!!! Ha van vmi probléma, meg kell hallgatni a tanácsokat, amit arra érdemesnek találsz, ki kell próbálni, de csakis olyan dolgot csinálj, amivel egyetértesz!
Én pl. elutasítom a sírni hagyást, hiába mondták, h hagyjam, nem tettem.
Nem akartam neki cumit adni, ezt kipróbáltam, de nagyon örülök neki, h ő okosabb volt nálam és nem kérte
És sorolhatnám.
Aztán azt mondtam, jó, azt csinálom, amit én akarok és kész.
Azóta kicsit jobban érzem magam, csak fáradt vagyokKép
Fela fejjel, menni fog!
Csak bízz magatokban, ez a legfontosabb!!Kép

Cukkermáz,
azért mert nem ismerik őket, mert nem hisznek bennük. Pl. a homeopátiára is sokan azt mondják, h hülyeség. Pedig külföldön vannak homeopátiás kórházak, csak ezzel gyógyítanak. Ez sztem nem hit kérdése kellene, h legyen.
Na meg ez egy külön képzés, nem is tudja ajánlani, ha nem végezte azt el.
Nekem is azt mondta a dokim, h nem jártas benne, megkérdezte, miket akarok bevenni, elsoroltam, azt mondta ezeket ismeri, bevehetem.

Bocs, Seriff, az orvosokkal kapcsolatban, de azt hiszem ez tényleg így van. Ismeretlenül utasítják el a más gyógymódokat.

Kép
sygnum

Ja és Rege, ne számolgass, ne mérd az időt, ne méregesd! Bízd rá!

Kép
sygnum

Csak úgy a súlytémához kapcsolódva:
Nem nagyon tudtam vigyázni a kajákkal a terhesség alatt.Azt vettem viszont észre,h.a vitaminok(Elevit,Calcium)nagyon éhenkórásszá tettek,úgyhogy le is álltam velük.Így nem ettem sokkal többet,mint előtte,így híztam kb16-18kg-t.A végén nem méretszkedtem.Azóta sem,de a depi erre jó volt,h.az összes gatyám,meg ruhám jó rám.Ez mindenkinél máshogy van.Alkat kédése.Amúgy én 182 centi vagyok,és 74 kilóról indultam.Rajtam is elég jól eloszlott a 90 kiló,bár szörnyű volt kimondani.

Más téma!
Nevelési technikák terén beszélgettünk,tanakodtunk Petivel.Ugyanis hallottunk olyan véleményeket,h.ha a gyereket az első hetekben sírni hagyjuk,akkor utána nagyon jól kezelhető,nyugodt gyerek lesz belőle(lásd:Dr.Pikler Emmi:Mit tud már a baba? című könyv első fejezete!).Én ezt fenntartásokkal olvastam,de mégis voltak olyan helyzetek,amikor ezt a megoldást választottuk(pl.ma éjjel 30-40 percig sírt megszakításokkal,aztán elaludt),így megkérdeztema nővérem mi a véleménye.Azt mondta,h.a korai anya-gyerek kötődést akadályozza ez a megoldás,és nagy mértékben sérül a gyerek pszichésen.Ezt főként a kismamák miatt írtam,mert a többiek már túl vannak ezen az időszakon.
A másik dolog meg a fenékrázás.Mi igyekeztünk hozzászoktatni,h.ne legyen szüksége erre az elalváshoz.Azonban más módon szüksége van a ringatásra-erre majd jó lesz a hordozókendő,MINO!-,mert az egyensúlyi rendszerét ingerli,ami pedig alapja a mozgás-és értelmi fejlődésnek.Ezért volt jó régen a bölcső.Az egyes törzsek szintén kendővel oldották ezt meg,vagy valami függőággyal.Szóval érdemes ezekre a dolgokra odafigyelni,akármilyen fárasztó is.

A sírva hagyást illetően úgy döntöttünk,ha sír nem vesszük fel,hanem fekve próbáljuk megnyugtatni(cumi,simogatás..egyéb taktikák),ha néhány perc után nem jön be akkor vesszük csak fel.Mi a véleményetek?

Rege órákat alszik napközben,azért tudok ám ilyen regényeket írni.Na majd ha megjön a telefonszámla...!
mrege

A képek!Hétvégén teszek fel képeket,ha minden igaz.Bár nem leszek szerintem aktív levelezésben veletek,mert Peti itthon lesz,és akkor pörög a nap jobban!

OK!Nem számolgatok!!Azzal szoktam nyugtatni magam,h.a cigányok sem érthetnek jobban hozzá,mégis felnőnek a gyerekeik a putriban is,anélkül,h.görcsölnének rajta.
Cumi!Én nem terveztem sehogy, de ő igényelte.Amint odaadtam neki,rögtön bekapta,pedig a gyerekek általában először még kiköpik,amíg meg nem szokják.
mrege

Vannak olyan patikak, ahol van homeopatiaban jartas gyogyszeresz. Sajnos nem talalom az orszagos listat, de tudom, hogy volt rajta kmeti is.
Syg, latom te nagyon jartas vagy benne! Ismered a Weleda termekeket? Remelem lehet Kecskemeten kapni.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Rege,mikor éjjel Hanci felébred,igazán nem sír,csak nyöszörög picit,először behajolok,simi-simi,stb, és vagy visszaalszik,vagy tovább mocorog,na akkor kiveszem,és cici vagy popórázás.
Tesóm is pszichológus,és a kollégái is,mégis volt aki azt mondta Neki, h már most elkényeztette a fiát(2 hós) ezzel a kendővel,stb,meg hogy már nem éri meg, h leszoktassa az ujjáról-mikor tesóm boldogan mesélte, h a cumi mellett vagy ellenére vagy hogy írjam,megtalálta az ujját. A Pikler Emmi könyv amúgy elég régi sztem.

Na szövegelés helyett így egy ma reggeli kép:Kép

Kép
seriff

Na végre vmi felvillanyozó dolog... köszi a képet Seriff! Kép Lentebb raktátok már?

Dani is cumizott és ő is rögtön elfogadta, nem köpte ki, nagyon megnyugtatta. Nekem a logopédus barátnőm mondta(mondja) mindig inkább cumi, mint ujjszopás. A 2. baby-nél azért igyekszem majd... nem is azt hogy ne legyen cumi, inkább hogy ne sokáig legyen. Mi a férjemmel képtelenek voltunk akár egy percig is sirni hagyni Danust, irhatnak a könyvek akármit... az elkényeztetés késöbb kezdödik. Én kb. a 8-10 hós Danival kezdtem hogy egyre következetesebben viselkedtem vele, nagyon figyeltem rá és RENGETEGET magyaráztam neki. Ezt az ismeröseink mondták (nekem fel sem tünt) hogy hogy birom ezt az állandó dumálást a gyereknek. Kép És nálunk nem volt virágföld kikaparás, levél tépkedés, fiók kiboritás...
Lehet hogy én SZIGORUAN nevelem a Danit, de rengeteg szeretettel és neki ez a legfontosabb. Mondjuk ez a horoszkopomból is addódik és hogy ő is ugyanabban a jegyben született. Ha minden jól megy kistesó IKREK lesz. (számomra elég ismeretlen jegy) na lehet hogy vele teljesen új elméleteket kell felállitanom...Kép

KépKép
KépKép
nana09

Seriff, nem tudom hogy Szövetség-e a neve. mármint most az élelmiszer boltra gondolsz ugye?

Ott a Plaza mellett van nem messze, a buszpályaudvarral szemben.

MÁS! jól emlékszem hogy irta vki hogy mennek majd sielni??? SERIFF??? tegnap este mi is eldöntöttük hogy elmegyünk de csak egy hosszú hétvégére, mert még soha... szoval nem áldoztunk még rá. 2szer voltunk már, de másokkal, ugymond "jutalomútként". De 5 éve sehol. Kép Nem tudom hová érdemes menni, ami közel van és nem túl drága, de azért elfogadható a szállás. aki tud vmit ajánlani nagyon megköszönöm.

KépKép
KépKép
nana09

nem bírom végigolvasniKép

Balim! aranyban tanítottam és én ajánlom, bár ez a suli is csak egy suliKépszóval én tökre szeretem és a kollégák is jó fejek, sztem az alsósok is teljesen ok-de én pedagógus szemmel látom a világot.még nem szülőszemmel.

KépKép
KépKép
bepa77

Igen Nana, lentebb raktuk, bár ez az ágya, ezt meg már régebben Kép. Igazad van,én is a következetességet akartam még írni, h az fontos, bár én csak hallotam,még nem nagyon gyakorlom, de minthogy a yukka felé már elindult tegnap, lassan nekilátokKép.

Kép
seriff

Nana,az asszem a Coop, nem a Szövetség,és tudom is a salátáikat, de nem uolyanok,mint itt az Univerben,mármint a bentiben? Nem biztos,csak kérdezem. Ahan,mi megyünk síelni, Ausztriába, márciusban, Tauplitzba, 5százvhány km. Ami kicsit közelebb van, és jó, az Murau,ott mi 2x voltunk,majd írok még róla, de most Manóka hívKép!

Kép
seriff

mrege,
nem kell felvenni a síró babát, hanem megnyugtatni. ha ez simizéssel megy, akkor az is elég. nálunk sajnos azzal nem megy, csak popórázással és cicivel.
kendő: kb. az 5 hónapos leonának vettünk egy babakocsit, addig nem is volt, csak kendőnk. és most is azzal megyünk sétálni, mert mind a ketten jobban szeretjük.

dóra,
kecskeméten a jókai utcai patikában vannak ilyen gyógyszerészek (budai kapunál) és a műkertiben.
weledát még németországból ismerem, itt nem láttam még, de nem is kerestem.

seriff,
olyan édes ez a lány! meg kéne már néznem őt élőben is. hátha adna megint tippeket leonánakKép
de ugye nem ijedt meg tesód, h elkényeztette? szép kis kollégákKép

nana,
sztem nem baj a szigorú nevelés, csak a szeretet hiánya. de lehet, h nem is szigorú vagy, hanem csak következetes. az meg nagyonis fontos.
cumi nekem azért nem szimpi, mert egyrészt nem a gyerek döntése, mivel én adom oda neki, én dugom először a szájába. az ujját saját akaratából kapja be.
másrészt meg irtózom attól, amikor megy a gyerek az utcán, játszik a játszótéren és lóg a cumi a szájában. ujjszopósoknál is előfordul, h nagyon nehezen szoknak le (ld. nővérem lánya 11 évesen), de ők általában csak elalváskor szopják az ujjukat v ha meg akarják nyugtatni magukat és nem játék közben.
logopédus és fogorvos szemszögből nézve nyilván más véleményen vannak.

leona ikrekKépkészülj! na nem biztos, h a te picid is ilyen érzékeny leszKép

Kép
sygnum

nana,
de beszélhetsz majd neki, mert óriási az információéhségükKép

seriff,
és hancit is viszitek síelni? hogy fogjátok csinálni? vagy te nem fogsz síelni?

Kép
sygnum

csak olvaslak benneteke irni nem nagyon van időm

de amikor tovább akartam görgetni az oldalt niki rámszolt anya csavard már vissza olyan édes ez baba (seriff hanci Kép ) kérdezi hogy hívják mondom hanna azt mondja jaj de szép név mondom nki hogy kisebb mint áki erre azt mondja jaj de várom hogy áki is ekkora legyen és szadjon utánam Kép
mondom neki hát ott van adri erre dehát ő lány Kép
kis béka honnan veszi ezt dumákat

nana
szerintem sem baj ha szigorú vagy nálunk annó tibornak az volt dilije hogy nem rászolt gyerekre hanem elpakolt mindet előle hát meg is elett az eredménye kicsinek alig tudtunk lmenni valahova mert mindehol pakolt niki szekrényekről bár nagyon vigyázott rá de akkor is csak hozzá nyult és ez nagyon zavaró volt most inkáb rájuk szólok de adrinál ez kevés egyszerüen nem fér el virágoktól nem kiboritja vagy kihuzza e az apró levelű virágok mindig meg koppasztja hiába magyarázok tibor egyszer a kezére is vágott de semmi hatás nem volt
ugyhogy ezt változatlanul el kell rakni előle niki már ügyi nem pakol soha meg igazán adri sem ő csak virágok ő mániákus de ő más is volt kicsinek is bármit talált itthon mászás közben fölette állandóan porszivóztam meg felmostam.. de ő minig talált valamit már nagyobb volt akkor is kint az udvaron odament a falhoz és vakolotot csipegette na erről azért gyorsan leszoktatam e nem tudom mit rontok el hogy ilyen adri

seriff
igen ezt már én is kérdezni akartam hogy 3-asban mentek sioelni hancival ki lesz tudsz majd te is pihenni ilyenkor mivel mentek ?

na megyek mert még kicsit pakolászom ugy akarom ma megcsinálni dolgaimat hogy holnapra nem maradjon sok mert anyum elvilg elviszi csajokat és ha minden jól megy éáki alszik addig szertnék én is kicsit aludi mert hulla vagyok azeste os negyed egyig takaritottam konyhát meg mostogattam meg felmostam...

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Eddig csak olvastalak benneteket, annyi gondolatot indítottatok el bennem.......Kép
Én nem tudom, hogy az ember mi az a nevelési stílus, amire azt mondja, hogy JÓ. szerintem csak ELÉG JÓ nevelés van..... Én úgy gondolom, hogy a gyerek nevelésénél, így 2hónap után, nincsen szebb, nehezebb és jobb dolog.
Olyan nagyon félelmetes és fantasztikus érzés szerintem, hogy TE felelős vagy egy kis emberért, a gyerekedért. Ez nekem akkor tudatosult igazán, amikor hallottam dobogni a kis szívét, és amikor megszületett, és szuszmorgott, ahogy tisztították.... Kép

A cumi: Zsófinak muszály volt adnom, mert folyt belőle a tej, állandóan cicizett volna... és ált. csak estére fogadja el, amikor megnyugvást keres, mert már ugye tele van...de 2-3perc után kiköpi. Ha játszom vele, ha énekelek neki, ha mondókázunk, akkor sosincs a szájában és szeretném, ha később is csak az alvásra, vagy egyáltralán nem kellene neki adnom cumit. Én nem is akartam neki adni, de kellett. Kép
birolili

Syg, amiket irtál a cumiról, teljesen egyettértek és mind igaz. Közben nekem is eszembe jutott hogy hát LEO is Ikrek. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Syg, a szűz babákról tudsz valamit? Kép
És még valami: milyen homeós bogyó jó fejfájásra? Már 2napja fáj a fejem, de nem kicsit...Kép
birolili

Mino,
írtam mailt!

Tym,
én Maternát szedtem, és szedek, nem lettek óriás gyerekiem, ráadásul sok gyümit, zöldséget (de nem primőrt) ettem. Össdzesen 16 kilót híztam.

Puszi

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Már megint nem voltam fél napig, és tessék, alig birom visszaolvasni. Ebédelek, és ígérem bepótolom.
A barátnőmmel voltam csavarogni, holnapra van kiírva szülni, folyamatosan azon aggódtam, hogy mi lesz, ha rájönKép
Amúgy nagyon lefárasztott, van neki egy baromi gazdag anyósa, tömi őket pénzzel, de mindig azon panaszkodik, hogy anyós nem érti meg, hogy 15 millióért nem kapnak telket, meg az a 100 ezer forint, amit a két éves gyereknek kaptak karácsonyi ajándékra, az semmire nem elég... ilyenkor úgy sajnálom...

Kicsit lenyugodtam tegnap óra, úgy döntöttem, hogy hagyom magam folyni az árral. Az biztos, hogy szülés után kicsit anyuhoz megyünk, mert nekünk még nem biztos, hogy lesz tűzhelyünk, meg hűtőnk, anélkül azért nehéz lenne. Biztos az is közrejátszott, hogy hajnal fél 5-től este fél 10-ig egyedül voltam, Szláva elment a világ végére, és már nagyon féltettem, hogy mi van vele, miért nem jön már. Ma meg megláttam a kocsit, úgy kiakadtam, hogy a kollegái milyen kuplerájt hagytak benne.

Én eddig az eredeti súlyomhoz képest 1 kilóval vagyok több. Szedtem gyógyszert, hogy megfoganjon Lili baba, akkor 81-re híztam, ahogy megfogant, lefogytam 75-re, és most 82 vagyok. Nem is érzem nehéznek magamat.

Cukker,
nekünk 30 hetesen 1280 g volt a baba, aztán 31 hetesen már 1800, 34 hetesen 2267, 35 hetesen 2496.
Elevitet szedtem folyamatosan, de szerintem egyátalán nem lett hatalmas a baba.

Syg,
Ledumot mennyivel szúrás előtt kell beszedni, hogy hasson? Amúgy szerintem nálam nem igazán a szúrás fájdalma (hisz azért 28 évesen már megbeszétem magammal, hogy annyira nem is fájKép), hanem a ténye zavar...

Na tényleg ebédelek, aztán pótolom az olvasást.

Lina
35+5

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?