Új privát üzeneted érkezett!

Sziazstok!

Főleg azoktól érdeklődnék, akik most várják a második, harmadik babájukat, vagy már voltak úgy terhesek, hogy volt egy másik gyerkőc. Egyedi eset vagyok, vagy nálatok is volt olyan, hogy nem tudtatok elég türelmesek lenni a gyerekkel. Néha elborzadok, hogy milyen apróságokért szólok rá. Szerintetek ez lehet a hormonoktól? Félek mi lesz, ha megszületik a pici, Adél nagyon meg fogja-e sínyleni. Remélem addigra lenyugszom, és lesz időm mind a kettővel megfelelően foglalkozni.

Nálatok hogy fogadták a második babát a nagyszülők? Én totál kiakadtam a hétvégén az anyósomra. Azt mondta neki ha még egy lány unokája lesz abba beleőrül, mert a lányok olyan nyávogósak. Kétségtelen, hogy Adél ha fáradt szinte képtelen normális hangon beszélni, de engem nagyon fejen vágott ez a kijelentés, persze utána mondta, hogy csak azért érez így, mert neki csak fiai voltak. Mindenesetre az én főleg a terhességemből adódó érzékeny lelkemnek nagyon rosszul esett. Bár még nem tudjuk a nemét, de most addig rettegjek nehogy lány legyen, és ha az lesz mit csináljak, ne mondjam meg neki? Már Adélt sem fogadja el annyira, mint a 1,5 hónappal fiatalabb másik unokáját, pedig ő az elsőszülött, csak mivel velem nem igazán jött ki évekig, most ezt Adéllal szemben is így érzi. Ráadásul a sógorom is beteg, az egyik lába rövidebb egy kicsit, rossz a csípőizülete és meg kéne műteni, a másik unokája 35 hetesen született, intubálni kellett, tehát elesettebb volt, mint Adél aki teljesen normálisan, egészségesen, könnyen született. De ennek inkább örülni kéne, nem?
Persze én már alig várom a babát, bár nagyon élvezem a terhességet is, és nekem teljesen mindegy mi lesz, a fontos az egészsége. Mégha a fiúnak azért jobban örülnék is, mert akkor lenne egy lány és egy fiú, de a gyerekek szempontjából szerintem jobb lenne a lány, mert talán jobban össze tudnának nőni.

Detti(23+2)
nyfdetti

Detti
En is kaptam anyatejgyujtobol tejet 6hos koraig,de amikor az mar nem volt eleg akkor kapott tapit is.Kicsit maceras volt heti3*erte menni,de megerteKépVedettsegehez meg eleg volt az a mennyiseg is amit en adtam neki,mert beteg nem volt 14 hos koraigKépKép
Inkabb csak azert izgat a dolog,mert maximalista vagyok es nehezen viselem ha mindent megtettem es megsem sikerul valami.Plane hogy majd a kovetkezonel mar ott lesz a nagy aki mellett nehez lenne,szoptatni utana fejni,utana cumisuvegezni,mosogatni+fertotleniteni egesz nap megallas nelkul.
Remelem, hogy igazad lesz es mar csak a rutin miatt is sikerul jobban.Ham ar a 6 hos kizarolagos szopit elerem az mar eleg lenneKépKép
Alex is jol szopott,tehat a technikaval nem volt gond csak epp a mennyiseggel.
Szerintem teljesen normalis ha neha turelmetlenek vagyunk a gyerekkel.Bizots a terhesseged miatt van,de aggodjKép
Tudom nehez nem figylemen kivul hagyni anyost de probald meg....
Egyetertek veled,jobb ha egynemuek a tesok,persze mindegy is csak egeszseges legyen.

Manoci
Dori lebuktatottKépKépKép

Ildi
En a Csopit vettem orrszivoba 1000ft az ara es nagyon bevallt,van hozza kis mosgato szerkenyu is hogy konnyebb legyen benyulni a csobe.

Dori
Hat Alex is nyugos mar napok ota.Na ilyenkor en am megriadok a teso gondolatatol.Remelem ez meg a normalis hatoron vanKépKép

Hoka
Na akkor megis van Happy End valas utan isKépJo tudni hogy vannak ilyen ferfiakKép
Enyem is ilyen,bar O is felig deli pasiKépKép
Nekem egy 3 eves Alexem van,de lassan hozzakezdunk a tesohoz isKépDolgozom mar majus ota ujra.Nekem eleg volta 2 ev otthon,talan egyszerubb lesz ujra ugy otthon maradni hogy kicsit mast is csinaltam,es a nagyobb oviban lesz a nap egy reszeben.Alex bolcsis mar 2 eves koratol fel napra,most meg mar egeszre.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,

17 hetes kismami vagyok és Beke doktorhoz járok. Ez az első terhességem, úgyhogy teljesen el vagyok úgymond veszve a sok vizsgálat és teendő között...

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mikor és hogyan érdemes az I-es női klinikán szülésznőt választani?

És még egy kérdés: az I.-es klinikán van olyan, hogy két ágyas szobába kéri magát valaki?

Köszi a segítséget: Zsuzsi
pumpa

Pumpa,
üdv köztünk!
Szerintem,ha van időd olvass vissza ,sok infót kapsz a két ágyasokkal kapcsolatban is!
Szülésznőt én az elsőnél a 30. héten kértem fel,a másodiknál már automatice ő volt...
Szerintem ez a 28-30 . hét egész korrekt időpont,de az sem baj,ha picit hamarabb.

Kataa,

nekem ma folytatódik a dili....Lehet,hogy én vagyok a legdilisebb???!!!

Dóri
angelheart

NyfDetti,

nem vagy egyedül a türelmetlenséggel. Én most érzem, hogy már 2 gyerek van, hogy néha elszakad a cérna, de igyekszem nem a gyerekekkel drámázni, inkább egy közelben lévő felnőttel. Úgyhogy szegény férjem és anyukám...Kép

Hoka,

tiszta sikersztorid van! Tudom, hogy milyen csalódottságról írtál, mert én is vonzottam a pszichopata pasikat évekig, de a végén megjutalmazott a sors egy hasonlóan szuper férjjel, mint most a tied! Boldog babavárást!

Katus
Vendég

Pumpa,
én 22 hetes vagyok és Beke dokihoz járok.
Még nem kértem fel szülésznőt de Riát szeretném, az asszonynevét még nem tudom.
Érdemes megkérdezni a Beke dokit is, hogy mit javasol.
Gondolom úgyis mész a közeljövőben UHra.
Te miért jársz a genetikára?
Én azért mert gyógyszeres segítséggel estem teherbe.

Katica
katicuska

Remélem a Ria nem haragszik meg rám,hogy nyílvánosságra hozom az asszonynevét.Bár szerintem inkább büszke legyen rá!
Szóval Csongrádi-Sebestyén Annamáriának hívják.De ,ha vki a lánykori(Jancsó Annamária) nevén keresi akkor is tudni fogják,hogy ki Õ!lassan 10 éve nyomja a klinikán...

Dóri

Türelmetlenség,két gyerek...most ne!!!Nagyon kemény napjaim vannak most...
angelheart

Katica, Dóri

Köszi a gyors választ. Nekem szerencsére nem volt komolyabb problémám, nem azért kerültem Beke dokihoz, csak egyik jó barátnőm ajánlotta, ezért választottuk őt. Jövő héten megyek UH-ra, akkorra lesz AFP eredmény is és akkor majd rákérdezek, hogy kit/ mit javasol.

A "szobafoglalással" pedig akkor még úgy tűnik ráérünk :-) Visszaolvasom majd a fórumot.

Még egy kis kérdés, csak azért, hogy megnyugtassam magam: nektek is vannak néha szúró/ nyilalló érzéseitek a pocakban? Nekem azt mondták, hogy ilyenkor nő a méh, de így első alkalommal néha inkább ijesztő, mint megnyugtató az érzés.

Zsuzsi
pumpa

Nekem is volt ilyen érzésem,főleg az elsőnél.Én úgy tudom,hogy nyúlnak a méhszalagok,attól van.Nekem minden "jóból"kijutott a 2x 9 hónap alatt...Kép

Dóri
angelheart

Kópékám,

Veletek mizujs???Olyan nagy a csend részedről!

Dóri
angelheart

Dóri,

Tegnap is írtam, de örülök, hogy hiányzom. Kép Lementünk délelőtt, most az a műsor, hogy minden autót végig kell néznünk, hogy melyik micsoda. Nagyon szórakoztató egy órán keresztül, hogy az alábbi párbeszéd: "anya, mondd meg, ez miilyen autó!" Én: Wolkswagen...Peugeot...Skoda" Kész szellemi leépülés....

Ma este barrátnőzés, és várhatóan pénteken apjukkal lesz vacsi. Kell már valami, mert belegárgyulok a sötét novemberi délutánokba.

Detti, Katus,

Én sem fogok nagy eséllyel pályázni a legtürelmesebb anya címre!!! Kép
Amikor a kb 28 fokos lakásban én is, Anikó is totál beeöltözve izzadunk, Zsoltikának biztos akkor jut eszébe valami, hogy beszaladjon a szobába, leülni kabátban játszani valamivel, amikor épp indulnánk leefelé. Anikó közben üvölt a fülembe... Na akkor nekem is eldurran az agyam! és még sorolhatnám, pl. hogy szoptatás alatt mikre képes, pl. akkor felmászni a szekrényre, és a tetejéről lerángatni valamit. Ilyenkor vagy A-t teszem le fél percenként, vagy üvöltök szegény Zsoltira. Azt hiszem ez a két legneuralgikusabb pont mióta ketten vannak. A többi egyelőre elég jól megy. Majd még az lesz klassz, amikor Anikó is ebédel...

Kópé
Vendég

Kópé,

igen ,engem is a délutánok tudnak kikészíteni.Sötétedés,bezártság,apjuk meg még sehol...És ebből az évből még hátra van a jelenlegin kívűl 6 hét....Sok!És még a január is hosszú.Februárban már felvillan a remény,hogy egyszer csak vége lesz a télnek.
Zsolti aranyos!Nálunk továbbra is mindent meg kell szerelni,és a tesóm fia után( ,akit Attilának hívnak,)Marcika átkeresztelte magát arra a névre.Immáron egy hónapja ezt hallgatjuk,hogy Attila most szerel,Attila kimegy...Néha már k. idegesítő,amikor kijavít,hogy ő nem Marci,hanem Attila!

Dóri

Nálunk már Boti is ebédel!Kép
angelheart

Detti,

Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam,már ami a türelmet illeti.Bár az én nagyfiam már 9éves így valószinűleg könnyebb a dolgom. Amikor megtudtam ,hogy 1 év próbálkozás után végre terhes lettem majd kiugrottam a bőrömből. Viszont be is pánikoltam ,mert Leni fiam iszonyú féltékeny mindenre és mindenkire ami körülöttem van. Tudatosan törekedtem arra ,hogy csak pozitív változásokat hozzon a hugi érkezése az életében. Sokkal türelmesebb vagyok vele ,nehogy féltékeny legyen a még meg sem született tesójára. Eddig működik a dolog / Chiara babát január végére várjuk/. Megpróbálom a fiamat mindenbe belevonni ami a babavárással kapcsolatos./ UH vizsg.,babaholmi shopping,minden este úgy alszik el ,hogy a keze a pocakomon van ..../Nagyon kiegyensúlyozott lett amióta várjuk a tesót. A suliban javult a magatartása,komolyan veszi a tanulást/ Egy szó mint száz nincs okom türelmetlennek lenni vele.Annál inkább magammal szemben! Ha egy nap nem végzem el a feladatokat amiket aznapra terveztem,nagyon hisztis tudok lenni. De ezzel már csak magamat "boldogítom",mert mire érkezik a totális kiborulás ,addigra a fiam már alszik.( A férjem meg csak éjfélre ér haza,így addigra lenyugszom.Az egyetlen aki érez valamit a türelmetlenségből : a kutya (szegény)

üdv! H.Kata
hoka

Kataa!

Hogy érted azt hogy félig déli az "urad"?
hoka

Hoka,

azért hidd el 9 év korkülönbség egy kicsit "anyabarátabb" mint 16 hónap se, vagy 19 hónap vagy 2 év...Valószínűleg én is édeskébb lennék, ha már a nagyobb mondjuk ovis lenne már.

Kópé,

Ma 3.-4. alkalommal voltam egyedül sétálni a 2 gyerekkel. Mire mindenki felöltözik, min. az egyik lilára ordítja magát vmiért. Épp nyomakodtam kifelé a bazi nagy dupla kocsival, amikor is büdöset éreztem. Vissza az egész, Liza bekakilt. Emeletre fel, cucc le, peluscsere-és átvágott. Csak puki...Kép

Dóri, mi van most nálatok, agyelborulás? "Attilán" halálra röhögtem magam...Nálunk még csak az megy, hogy talppuszi közben azt mondogatom Lizának: Duci Juci, ő meg a legváratlanabb pillanatban a számba nyomja a lábát (cipővel is) és sikít: DICIII!

Pumpa,
én is Beke dr-nál szültem, és meg is kérdeztem, hogy dolgozik-e vkivel a szülésznők közül, vagy kit javasol, és azt mondta, hogy mindenki rendes, bízzak az ügyeletesben.

Katus
Vendég

Jó estét!
Beugrottam 1 percre, és gyorsan visszaolvastam Kép
A témához: a házat szerényem csak elmegyógynak hívom, jobb napjaimon zárt osztály. Egy kicsit sok néha a két gyerek, de nálunk is a délutánok a durvábbak. Lehet, hogy akkor már mindenki úgy várja az apukákat, mint egriek a felmentő sereget hajdanán....
Holnap jön ki a barátosném Békásról (Õ lesz majd a Panka keresztanyja) megnézni minket. Legalább a Szaszával játszik majd nagyokat.
Ma elugrottunk a Savoyába, és mivel orrszívót még mindig nem kaptam olyat, megvettem egy Braun fülhőmérőt. Felhívtam a dokinénit és mondta, hogy az elég jó minőségű. Minden esetre a cípővételem ugrott idénre is, mert 13000,-ft volt. Ellenben adtak hozzá egy szuper elektromos gyerekfogkefét is Kép
Na, mennem kell, mert a Panni elaludt = nekem is van esélyem Kép Kép

Szasztok, Ildi.

Kép
Kép
macskási

Katus,

Bocs, ahogy belegondoltam ebbe az 1-2év korkülönbségbe ,valóban rémisztő... Fel a fejjel!!!... Viszont a tieid tök jókat fognak játszani együtt,míg az enyéimnél nem sok esély van rá. /A fiam pár év múlva a lányokat fogja hajkurászni és nem a hugicával játszani/ Pontosan mennyi idősek a manócskáid? Fiúk vagy lányok? Üdv.! H.Kata
hoka

Detti!
Ami az olasz anyósékat illeti/nekik már van 6 fiú unokájuk/,azt mondták,hogy köszönik szépen több fiút nem kérnek! Szerencsénk van, lányom lesz. Az én anyuméknak csak 1 fiú unokájuk van/az én Leni fiam/ .Õk nem voltak ennyire drasztikusak,Csak apu jegyezte meg az elején viccesen: "Azt tudod lányom,ha fiú lesz,be nem teheti a lábát hozzánk. "El tudod képzelni mekkora volt az öröm ,amikor kiderült,hogy kislány lesz... Üdv.! H.Kata
hoka

Sziasztok!

Ki korán kel...Hát én korán kelekKépBár már sokszor elalszik Boti is 7-1/2 8-ig.

Katus,

nemtom mi van,gondolom a hidegfront.Magamról tudom,hogy arra vagyok érzékeny.De,hogy a fiúkat is ennyire megviselje?!
Ma megpróbálok időt szakítani,hogy rakjak fel róluk friss képeket...
Hát azért nem irigyellek Téged sem!Marci legalább már folyékonyan beszál.Csak a szobatisztaság a gyenge pontja,de ez mondjuk engem most télen,főleg nem izgat.Lizus aranyps lehet ezzel a cipős láb odatologatással!Meg amiket meséltél,a csattok!Kép
De azért ez a puki baromi nagy kitolás volt!Nekem lehet,hogy el is ment volna a kedvem a sétától!Benike legalább csöndben aludt a babakocsiban??!!

Hoka,

minden tesó korkülönbségnek meg van az előnye,és a hátránya!
Egy 9 éves már jobban megért dolgokat,mint egy 16,vagy egy 19.5 hónapos.Marcim 19.5 hós volt,amikor Botika megszületett.Tudnék mesélni,milyen "élvezettel" szoptattam a kicsit,miközben a bátyja engem rugott,az öccsét pedig "alattomos" módon csípte,harapta.Borzasztó nehéz az eleje,főleg mindanniunk lelkének!De mivel ők ezekre már nem fognak emlékezni,jó tesók lesznek!(Remélem!!!)

Dóri
angelheart

Kópé,

ma "másnap" van,mi??!!Kép
Ezt az egyet naon nem bírom,hogy két napigheverem ki azt a pár órácskát.de azért kell néha!
Minket most szombat estére hívtak,de nem megyünk.Egyik oka,hogy nem akarjuk állandóan lapasszolni a gyerekeket,a másik kettő meg az,hogy Apa úgy néz ki szombaton dolgozik,ill.vasárnap de. karácsonyi ajándékokat mennénk vásárolni + du. jönnek a sógorék,még Marcit köszönteni...
Azért remélem Te kikapcsolódtál este egy kicsit!!!

Dóri
angelheart

Dóri!

Igen, most van másnap! Kép És már 7 óta fenn, mert apjuk reggel rámszabadította mindkét kölköt, Anikó már éhes volt, tehát behozta az ágyba, Zsolti meg utána egy két mesekönyvvel. Jó, hogy ma szerettem volna tovább aludni!

Hétvége nekem is ajándékvásárlás.

Enyhe (kár)örömmel hallom, hogy a pelenka még nálatok is játszik. Azt hittem egyedül vagyok ezzel a problémával Kép, már-már kezdek attól félni, hogy az Anikó előbb lesz szobatiszta mint a Zsolti.

Katus,

Hát azt hiszem ezek után én sem mentem volna sétálni, Legalább ilyen problémánk már nincs, mert már csak itthon végzi a nagydolgát, igaz pelusba. Amikor kicsi volt, előfordult, ilyen téli sétánál, akkor meg ott ücsörgött benne egy darabig. Kép

Ami a korkülönbséget illeti, a kis különbség a gyereknek, a nagy az anyának jó, így is úgy is nehéz, de megéri! Már most 5 hónap után látom, hogy mennyire jó hatással vannak egymásra is. Anikó szerintem egyikünkre sem tekint akkora imádattal, mint a bátyjára, és a Zsolti is nagyon élvezi ezt a szerepet, hurcolássza neki a játékokat, néha az ágyban alig találom meg Anikót a sok játék baba és plüssállat között Kép

Kópé
Vendég

Sziasztok!

Hát nem tudom, az biztos, hogy minden korkülönbségnek meg van a maga jó oldala. Az én gyerekeim között pont 3 év lesz. Mi pont azért adtuk be Adélt oviba, hogy annak idején könnyebb legyen. Legalábbis napközben biztos jobb lesz. Az még így előreláthatólag nehezen szervezhető lesz, hogy elvigyük oviba, a másiknak meg szopiznia kell. Sajnos nekünk nincs senki aki segíteni tudna, bár anyumék két utcával arrébb laknak, de ha én nem állítom kész tények elé őket, hogy márpedig most vigyázni kell a gyerekre, mert nekünk olyan programunk van amit nem tudunk lemondani, akkor nem jönnek. Ebből a szempontból jobb lett volna, ha a tervezett időpontba, olyan 2 év múlva jött volna ez a baba. Az összeszokás viszont minél kissebbek, annál valószínűbb. A mai világban pedig szerintem arra nagy szükség van.
Adél is mindig fogná a hasamat, csak szegénynek nincs türelme kivárni, hogy megmozduljon kistesó. Mindig rohan valahová. Este pedig már alig várja, hogy az apjával lehessen, és ő fektesse le.

Dóri

Nem irigyellek a vasárnap miatt, nem lesz ez egy kicsit sűrű program: ajándék vásárlás+vendégek...

Detti
nyfdetti

Kópé,

akkor próbálj pihenni...
Szobatisztaság annyira nem izgat,hiszen most mást nem lát ,csak azt,hogy az öccsét rakom tisztába.Én nem vagyok neki példa,gyereket kellene,hogy lásson maga elött a klotyón...

Detti,

de igen!Csak Apjuk sokat dolgozik.Ajándékok egy részét már megvettem egyedül,de van,amit együtt szeretnénk.Úgyhogy fáradtak leszünk estére(mint általában),de ez van.
Két gyerek mellett nem elég 24 óra egy napra...
angelheart

Helló!
Találtam egy nagyon jó online gyerekruha boltot, sok akció van meg sok bónusz.
Van egy játék, ajánlottam néhányotok email-címét, akinek a profiljában benne volt. Remélem nem baj, szerintem hasznos az oldal.
Lécci ha lehet ne mondjátok le a hírlevelet amit küldenek mert akkor nem kapok érte pontot.
Előre is köszi.

Ahogy a profilokat nézegettem olyan édesek a babáitok, rám is jött a bőgés, mostanában elég sírós vagyok Kép
Katica
katicuska

Ja, és azzal az email-címmel kell regisztráli az oldalon amire küldik a levelet.
Mégegyszer köszi!
Katica
katicuska

Katicuska,

Köszi!!!Kép

Na, jó nem mondom le! Kép
Vendég

Pumpa
Udv es gratula a babahozKépTenyleg olvass vissza,mert nemreg volt teriteken mindket temaKép
Hasnyilallas teljesen normalis,amig nem gorcsos a fajdalom addig csak nyulnak a dolgok odabentKépKép

Dori
Ne is mond,mar gondoltam ra hogy jogaznom kene hogy jobban turjem a hiszijet.Tobbszor teljesen turelmes vagyok fel ora siras utan is de neha azert raszolok erelyesen es persze O ettol meg hisztisebb....Ordogi kor...
Nekem azerti nehezebb mert Alex nem sirt sosem,ez a hiszti dolog 2 honapja kezdodott nala.
Ne harizz de Attilan en is csak rohogtemKépKép
Enyem apa is dolgozik szombaton,ugyhogy levonulnuk anyuekhoz Alexxal.

Katus
Betarsulok nemnormalis -onzo pasik vonzasabanKépDe a lenyeg hogy a vegen csak jol valaszottunkKép

Kope
Na de azert feldobodtal a baratnozesben igaz???Kép
Szerintem nagyon ritka az extra turelem anya frontotn.En egy ilyet ismerek,az a noverem,meg a 3 kicsi fia egyszerre valo sirasa sem boritja ki.En csak a telefonban ha meghallom ,mar menekulnekKépMondogatomi s neki hogy kuldjon mar egy kis turelemet,annyi van nekiKép

Hoka
Csak felig magyarKépFelig arab,apukaja revenKépDe ne kerdezzetek akkor miert van nekunk total szoke gyerekunk,mert ilyen jellegu kerdest kapok ezretKépKép
Mi a kisfiad neve?Nekem ez a Leni nem ismeros.
Anyueknak 5 fiu unokajuk,va negy lany mar ide be sem illene,ugyhogy fiura gyurunk legkozelebb is.
Szerintem minden korkulonbseg jo valamire.En ha sikerul a 4 ev korul az meg nem olyan sok,plane ha fiu lesz,esely van a jo tesosagraKépTobbet nem szandekozunk mert 6 koruli mar tenyleg sok,sosem fognak osszenoni.

Kope
Nekunk pelenkatlansagban jol jott a bolcsi,ott szokott le rola.Ha otthon lenne nem ment volna 2ev es 3honapos koraban az tutiKép

Nkeem ma begyulladta szemem,meg sosem volt ilyen,de marha szep vagyokKépUgyohgy vadito vilagos napszemuvegben nyomom itt megkimelve a kollegakatKép

kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa

A szemeddel vigyázz, mert mi már 1,5 hónapja gyűrjük azt a betegséget, ami a lányomnál ezzel kezdődött. Utána kaptam el én, és sajna nem úsztam meg AB nélkül, még szerencse, hogy akkorra már túl voltam a 20 héten. A férjem még mindig benne van. Nálunk utána jött még torokfájás, köhögés. Remélem nem ugyanaz a betegség!! Jobbulást!

Kópé
A pelenkával kapcsolatban az a lényeg, hogy ne erőltesd. A fiúknál ez általában később jön el (tisztelet a kivételnek). A keresztfiam 1,5 hónappal fiatalabb, mint Adél, és Adél már húsvét óta (2 éves 1 hónapos) szobatiszta éjjel-nappal, Péter pedig még a délutáni alvást sem bírja ki pelus nélkül, sőt az első pár cseppet még napközben is beereszti. Amúgy én úgy tudom 4 éves korukig nem gond, ha pelus van. Főleg, ha van kisebb testvére!

Detti(23+3)
nyfdetti

jó estét mindenki! Végre hozzáférhetek a számítógéphez,eddig a fiam birtokolta./ Õrület! internetezik! ...eddig csak játszott, most meg cikkeket olvas.Na mindegy,majd megszokom.

Volt 2hányás nélküli hónapom,de ezen a héten újra kezdödött,teljesen kiveszi az energiámat.Meg ez a hideg szél is! Jó pocsék egy nap... Ti ,hogy birtátok ? A picik ,hogy viselték? Emlékszem a Leni fiam mindig nagyon nyűgös volt 2-3éves koráig amikor ilyen erős szél fújt.

Kataa

A LENI név a Leonard röviditése. A kislányt CHIARAnak fogjuk hívni. Mi ez a szemgyulladásos történet,garázdálkodik valami vírus? jobbulást!

Detti,

Te mikorra várod a babócát? Fiad lesz vagy lányod? Kinél fogsz szülni?
hoka

Szia Mindenkinek!
Mindenek előtt ne haragudjatok ránk, ugye megértitek, szinte semmi időnk nem volt eddig!
Szóval azt hiszem minden rendben van mifelénk, bár éjjel 3-4 óra között,pelusozás közben, olyan szemekkel mint az iszapos szemű rája, nem esküdnék meg hogy minden rendben. A Nyuszimami, és a Danika is jól vannak, bár lesz egy két kérdésem, sőt kérésem is!
Danikáról mellékelem a képeket amiket megígértem!
Jól szopizik, sohasem hittem volna, de örülök ha sokat trottyizik, és jó messzire tud pisilni, miképp a többi Baba is(fentebb írva vagyon :-))
Nem is büdi nagyon!
Nyuszimami is jön majd, de neki bokros teendői vannak! Képzeljétek, ma a suliban kapott a Danikám egy osztálytársamtól Elefánit, babahintőport, meg sampont, már most szeretik a NÕK! A képek magukért beszélnek.....
Kérdés: Lányok, csaszival szültektől kérdezem, ha nem fáj a csaszi helyén a pocak, de kicsit vastagabb a szövet, kemény is, nektek is olyan volt? Írjatok légyszi...!
Nyuszimami nem tud jönni, nagyon fáradt, fáj a háta is, egyébként is kimerült a kórháztól!
sajnos nem csak jó tapasztalatai voltak!
Úgy érzem le kell írjam!
Visszafele a kronológiában- a csecsemős osztály tiszta gáz, nulla törődés, segítségnyújtás, csak hatékonyság, célszerűség! Nem lenne teljes az igazság ha nem említeném meg örömmel hogy volt 2nővérke, aki nagyon aranyos volt vele! Ha a kismama éppen nem nagypofájú, és nem sokadik babáját hozta a világra, annak annyi..., hacsak nem annak a két aranyos nővérkének teszi fel a kérdéseit! Szeretném ha a rendes nővérkék kiirnák a ruhájukra, -Információ itt! Sajnálom hogy ezeket kell írnom, de iszonyú rossz érzés volt itthon hallgatni az általam szeretett anyukától, hogy kiszolgáltatott helyzetben így bántak vele, és a szobatársaival is!
-az intezív szoba is nővérfüggő, de sokkal pozitívabb volt a tapasztalat.
Szülőszoba: ez már mindhármunkat közelről érintett. Mindenek előtt nagy élmény volt, de tényleg!!!
A műtét, már a csaszi maga fájt, meglepő, mindenesetre, az anesztes dr-nő kedves és figyelmes volt, végig vigyázott rájuk, hála neki!
Volt még a műtőben sok ember, köztük az az orvos, aki végig kísérte a terhességet. Nem semmi egy ember! Míg benn volt a párom, Õ maga egyszer vette a fáradtságot, sem a szülés előtt, sem az után, hogy meglátogassa a betegét, csak akkor, amikor Nyuszimami kereste Õt! Talán azért mert nem dugtunk neki 5000ft-ot minden egyes vizsgálatkor, amikor bementünk a klinikára!Ez utólag ötlött fel bennem. Minden esetre minden párbeszédünk alkalmával átnézett rajtam, sőt egy véletlen találkozó alkalmával, még a Párommal is kimért, nemtörődöm volt, és míg vele beszélt rá sem nézett! Még a páromnak volt lelkiismeretfurdalása, hogy nem adtunk semmit, ezért?
Volt pozitív tapasztalatom is, ebből a Nyuszimami nem sokat érzékelt! Az a nővérke nagyon segítőkész, figyelmes volt, aki Danikát látta el, volt még ott több kedves ember is, de köztük egy fiatal orvos (ffi)volt a legfigyelmesebb, aki minden hülye kérdésemre szívesen válaszolt, megnézte a kisbabát is többször:_)))))))))))! Nem így a "MI" orvosunk, meg sem nézte, még a műtét után sem jött oda hozzánk, nem derogált neki!:_(((! Az időpont fent!

Úgyérzem kiadtam magunkból mindent, várom a véleményeket! Köszi, hogy meghalgattatok!

Nyuszimami, már elszenderedett, Danika is tentézik már, még!!!!
Írjatok magatokról, meg a porontyokról, mostmár több időnk lesz.
Üdv NYUSZICSALÁD!

Nyuszimami, Papi, Kicsi-Danika
nyuszimami

Sziasztok Nyuszi család!

Én sajnálom,hogy az orvosotokkal így alakultak a dolgok,ahogy!
Enyém orvosos egy férfi tündér,határtalan türelemmel,és lelkiismerettel!
Amikor megszületett Marcikám,a férjem után tőle kaptam a második puszit,és a férjemmel kezet fogva neki is gratulált.Iszonyú jól esett.Botinál sajnos csak a legvégére ért oda,éppen már össze voltam varrva,mert műtőben volt-érthető.Akkor is az volt az első,hogy odarohant az ágyhoz,és szintén puszi,kézfogás,gratuláció,elnézés kérés.A gyermekágyon is majd' mindennap meglátogatott,leült az ágy mellé egy székre és
szépen ,türelmesen elbeszélgetett velem.Amit gondoltunk hálánk jeléül együtt adtuk oda a férjemmel neki,és szépen megköszönte mindkettőnknek.(Borítékolásnak nagyon nem vagyok híve...)Szóval csak jót tudok róla mondani.
Szülésznőmet már többször agyon dícsértem itt!
Csecsemősök..khöm-khöm...,már róluk is megírtam a véleményemet,ami részben egyetért a Tiétekkel.Gyermekágyas nővérkékre rosszat szintén nem tudok mondani.
Összegezvén,én nem bántam meg,hogy itt akartam szülni,és itt is szültem,és ha most kéne kezdenem az egészet elölről,ugyanígy tennék!
Majd idővel ti is szinte csak a szépre fogtok emlékezni!!!
Addig is sok boldogságot a kis Danikához!!!

Dóri
angelheart

Nyuszipapi!

Először is hol vannak azok a képek? Kép

Másodszor: Ki volt a dokitok, aki rátok sem nézett? Már túl vagytok rajta, nem lehetne esetleg nevet is írni, hátha okulunk? Persze a kedves doki nevére is legalább anniyra kiváncsiak vagyunk, sőt!

A tapasztalataim a csecsemőosztályról nekem is hasonlóak voltak az első gyerek születésekor, teljesen megértelek, hidd el a másodiknál semmi gond nem lesz, sőt majd örültök, ha minél ritkábban látjátok a nővéreket. Kép És nagyon ismerős az a kiszolgáltatott érzés, amit a csecsemőosztályon érzett Nyuszimami...

Császár: először vastagabbnak tűnik ott a bőr, de ez rövidesen elmúlik és csak egy vékony heg látszik majd. Lehet, hogy érzékenyebb marad az a terület pl. időváltozás stb.

Mindent összevetve csatlakozom a Dórihoz, hogy az idő múlásával inkább a jó dolgokra emlékezünk. Kép

Kópé
Vendég

Sziasztok

Detti
Hat szerintem a szemem ne betegseg jele, hacsak nem az utohatasa ,mert eppen mult heten mult el a torkfajasom:e csak az egyik szemem dagadt egy kicsit,doki baratunk telefonos segitsegben azt mondta hogy tuti arpa.El fog mulva 3 napon belul.Mar ma jobbKép
Nektek mindket szemetek bedagadt?

Hoka
Nagyon vagi neve van a fiadnakKép
Alexi is nagyon nyugos volt a szeltol az elso osszel.
A kislany nevetek is nagyon szep,es anyakonyvezik siman vagy ez mar nalunk is van?

Nyuszicsalad,
Udv otthon es tessek gyorsan elfeljteni a korhazi napokatKépA heg lehet ilyan,majd par het es mar elmulik a vastag erzeketlen erzes.Nagyno szepen gyogyult nekem,de a koromvirag krem segiti a heggyogyulast meg a Bioptron lampa is.
Csecsemoosztalyrol tudom mit erzett asszonyod...
Erdekes neke mnem fajt a mutet,semmit nem erztemKépSot az en orvosom is gratulalt apaukanak meg nekem is rogtonKépA terhsseg alatt is tobbszor beszelt vele,amit mindig kezfogas elozott meg.Bar en adtam a vizsgalatokkor is penzt de minden alkalommal es tenyleg nem sokat.Es halam jelet csak a 6 hetes kontorllon adtuk oda egy kartya kisereteben.
Engem is erdekelne hogy ki volt a dokitok.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Dori
Mi a helyzet nyugosseg fronton???Jon a hidegKép
Esa teli gumim csak ma kerula kocsimra.
Jo vasarlast holnapraKépAzt hiszem anyuval mi si megyunk Esztergomba egy kicsit,marha Alex elmarad a dediekkel egy kicsit.

Kép
Kép
kataa

Ja tiszta zizi vagyok,vasarnapra ,mert holnap sorstarsak vagyunk apa dolgozasa ugybenKép

Kép
Kép
kataa

Hoka
Én március 13-ra vagyok kiírva, de szerintem hamarabb lesz meg, a lányom 10 nappal jött előbb. A nemét még nem tudjuk, majd talán 23-án, amikorra kértem egy Uh-t. Az orvosom Ádám Zsolt, de hogy kinél fogok szülni majd elválik, mert Adél is olyan gyorsan jött, hogy ő már nem ért be, így Belics Zoránnál szültem. Õ is nagyon rendes volt és így a gyermekágyon mindennap mind a két doki meglátogatott, és érdeklődött.

Kata
Nekem egy hétig fájt a torkom, aztán jött a fél szemem gyulladása, amit a lányom szemcseppjével kezeltem, mert a torokfájós hetemen neki is be volt gyulladva az egyik, utána a másik, de külön-külön, és a szemgyulladás után jött a köhögés. Nálunk ez tényleg valami vírusos dolog volt, mert Adél csoportjában mindenkin végigment, volt aki többször is elkapta szegény gyerekek közül.

Nyuszi család
Üdv otthon. Igazán szomorú ilyen dolgokat hallani mások tapasztalatairól, tényleg nincs két olyan ember, akinek ugyanolyan véleménye lenne egy kórházról, sőt egy orvosról. A lényeg, hogy mostmár otthon vagytok, együtt, már csak abban kell reménykedni, hogy a gyerek háziorvos választás szerencsés legyen, mert ezentúl vele lesztek leginkább kapcsolatban.

Nyűgösség: a lányom mostanában jókedvűen kel, aztán fél óra múlva el kezd nyávogni, nyüszögni, csak normálisan nem beszél, végül az a vége, hogy mindig hisztizve indulunk az oviba. Este pedig alvás előtt ugyanezt eljátszuk. Még szerencs, hogy a napközbeni időben nem vagyunk együtt, mert így könnyebb elviselni. Főleg a reggel nehéz, mert ma is hiába kelt fel magától 5.43-kor, 8.00-kor még az ovi ajtajában voltam, pedig max. 5 percre van az ovi.

Detti
nyfdetti

Húú lányok, akik kaptak levelet az online babaruhabolttól!
Lécci-lécci regisztráljatok az oldalon!!!
És köszi annak az 1 emberkének aki már megtette!!! Bónuszpontokat szeretnék brühühü!
katicuska

Detti,
Huh akkor lehet hogy nekem is ugyanez van.Mert pont hogy elmult a mult heten a rettenetes torokfajasom.Ma mar hatarozottan jobb minden kollega szerint.remelem hetfoig elmulik,mertha nem meg dokihoz kene mennem....
Te mar akkor most elvezed otthon a nyugitKépen amikor Alex bolcsis lett igaz csak fel napra de ugy tudtam azt a 4 orat is elvezni,igaz csak 3 honapom volt ra de jol jott a munka elott.Egyebkent barmilyen faraszto napom is van bent,sosem annyira mint ha otthon lennek vele egesz nap.Hetvegen mindig programot kell csinalin neki,mert unatkozik otthon.Talan osszesen fel napot lehetunk otthon jatszva vele,ez a maximumKép
Bannak mar neveitek?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kata
Élvezem a nyugit, bár én is dolgozom egy kicsit. Szerencsére a főnökeim azt mondták annyit dolgozom, amennyit bírok, így péntekenként mielőtt megyek Adélért be tudok vásárolni, sőt néha neki tudok állni a takarításnak is. Én 1 hónapot voltam otthon mielőtt dolgozni kezdtem volna, de hihetetlen volt mennyi fáradtság volt bennem. Persze az a terhességem elején is volt, így egész nap pihentem. Jó volt. Alig várom a februárt, mert addig szándékozom dolgozni, aztán lesz egy hónapom megint pihenősebben tölteni.
Nálatok is sokkal jobban igényli a foglalkozást Alex mióta bölcsis? Adéllal nem lehet bírni, ha otthon vagyunk. Legszívesebben mindig menne, vagy velünk játszana, ami sokszor inkább már szinte tanulás. (meg akarja tanulni a betűket, mondókázni akar, rajzolni) Néha az én agyi kapacitásom nem bírja az ő igényeit. Alex is többet beszél otthon?
A név választás egyelőre nehéz kérdés. Fiú: talán Vajk vagy Koppány, de a lány teljesen tanácstalan. Nekem a Száva tetszik nagyon, de a párom szerint a Nyilas-hoz nagyon nem jó; felvetődött a Léda, de az végképp nem lehet Adél miatt. Így úgy döntöttünk várunk míg kiderül mi lesz. Reméljük szerdán megmutatja. De az biztos, hogy nehezebb lesz kiválasztani, mint az Adélt.

Remélem nem lesz ugyanaz a betegséged, mint nekünk... Jobbulást, és ha nem múlna, vagy köhögni is kezdenél menj orvoshoz, mert így is nagyon el tud húzódniKép Én avégén már nagyon untam, gondolhatod a családom...Kép
nyfdetti

sziasztok!
Bocsika, de Nyuszipapinak nem sikerült, Én meg szoptatás alatt az éjjel nagyon kimerültem, van hogy együtt alszunk a babával szopi közben. most akadt időm feltenni a képeket,de csak a profilba sikerült egyet.
Hiába a próbálkozás nem megy! Valaki leírna hogyan lehet!

Kicsit kellemetlen még a vágás, de már egyre jobban megy a felkelés az ágyból. Remélem ilyen a gyógyulás és amint telik az idő már nem lesz olyan közeli a fájdalom, csak az öröm marad. Ez a Kis Ember mindent kárpótol és Õ a legfontosabb!

Később még írok, most szalad a lakás.

Nyuszimami
nyuszimami

Nyuszimami

Gyönyörű...KépKép
Legyetek vele boldogok!

Detti
nyfdetti

Nyuszimami,

tényleg naon kis cunci,már amennyi látszik a picikéből!

Dóri
angelheart

Akkor most itt vannak az enyémek is!
Botond:
+++ jpeg +++ 296640 +++
+++Marci:
Kép
angelheart

A fenébe,Boti lemaradt...
Próbálom újra!
Hát akkor íme Boti:
Kép
angelheart

Dóri
nagyon jók a fotók, tetszik, hogy fekete-fehérek

Detti
nyfdetti

Detti,

köszike!
Kép

Dóri
angelheart

Boti nagyon cuki kis manó lett! Már egész nagyfiú!

Jó a Marci ezeken a harisnyás képeken, nagyon ismerős a szitu! Kép
(Megkuksiztam ám az albumaikat is valamelyik nap!Kép)

Kópé
Vendég

Nyuszimami,

Az oldal jobb felső sarkában lévő HP ikonra kell kattintani, ott van a galéria, Jelszóval kell belépni és máris feltehetsz 48 képet. A lényeg, hogy le kell kicsinyíteni őket max 1000 kB méretre, és akkor fel lehet tenni. Az sem baj, ha kisebbek, annál gyorsabban megy. Kicsit hosszadalmas, kérd meg Nyuszipapát Kép!

Kópé
Vendég

Kópé,

köszke!
Kéne az albumba is újakat rakni,csak néha k. nincs kedvem itt kicsinyítgetni,meg töltögetni...
Zsolti is szexi harisnyában nyomja??!!Kép

dóri
angelheart

Boti már olyannyira nagyfiú,hogy ilyen elmélyülten tévézik:
Kép
Kép
Marci meg már "segít" főzni:
Kép
angelheart

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X