Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok Kép
Nadine Kép
Nagyon szépek vagytok Kép
A manócskád is jól kivehető a képen Kép

Angi Kép
Nagyon jók a gyerekkori képeitek Kép

Annácska 20+4

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Bartika: együtt érzek veled! Pont így érzek én is...de már nincs sok hátra...Kép Decemberben már csak 20-áig dolgozom, és akkor is mindne hétnek kb csak a felét, mert van még szabim Kép

Anita: milyen kenőcsöt és gyógyszert ajánlott a doki a viszeredre? A harisnya miatt meg ne szomorkodj! Én mondom, nagyon jó! Kép Igaz reggel küzdelmes felvenni (elég nehéz, mert szoros), de utána már észre se veszem, hogy van, és a lábaim meg újjá születtek Kép Ja és a nődokimnak is nagyon tetszett Kép Mondta is, hogy a "férjében is tudatosítsa, hogy nem randira készül" Kép

Mamacka: 40 fölötti történet Kép

Szerintetek 30. hét után is érdemes még elkezdeni a terhestornát? Mert decemberben akkkor úgy venném ki a szabijaimat, hogy el tudjak menni erre az sztk-s tornára Annácskáékkal. Kép

Titati 29+1 (asszem)
titati

Nadine! Közben megtaláltalak! Tényleg szépek vagytok!!! Kép Hol volt az esküvő és mikor?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="119911">Bartika,
nem járok suliba, tanár vagyok. Kép Szóval a suli a munkahelyem, de nem dolgozom szeptember óta.
Nadine albuma:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7698

Kitartás a mai napra! Szép napot Neked is!</font>
angi79

Titati! Jó neked! Én még december 27-én is dolgozom, nem maradt csak 3 napom, a két ünnep között viszont 4 munkanap van. Ilyen vacak évünk is régen volt, amikor ennyire kevés munkaszüneti nap jutott... Kép
Szerintem érdemes elkezdeni a tornát akkor is, mert a légzéstechnikában is sokat segít, meg azért 10 hét se kevés még... Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Angi! Köszi!!! Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="119911">Szia Titati,
szerintem érdemes elmenni, mert ha megmutatják a gyakorlatokat, akkor utána otthon is csinálhatod! Hajrá! Kép
Annácska, Mamacka,
köszi! Kép</font>
angi79

Eszti
Ha erre jársz... te jársz az Istvánba tornára? Milyen? ...és az előadásokra?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Anita Kép
Szerintem a harisnya télen kifejezetten jó Kép Legalább nem fagytok meg Kép

Annácska 20+4

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Titati Kép
Írtam mailt Kép

Annácska 20+4

annácska

Bocsi, csak 8 hetem marad majd Kép 1 nap munka, 1 nap torna Kép De akkor bevállalom szerintem Kép

Angi: én is elsősorban a légzéstechnikák miatt gondoltam...

Bartika: valóban rossz volt ez az év munkaszüneti nap kapcsán...

És köszi mindnekinek a málnalevél válaszokat Kép
titati

Sziasztok!

Régen írtam hozzátok, ráadásul rég volt időm olvasni titeket. Már 2 órája próbálom behozni a lemaradásom, de kb. a felénél járok. Viszont Olyan dologra bukkantam, amire gyorsan szeretnék reagálni.

TITATI! Remélhetőleg már nem is emlékszel a dologra, de ha még kicsit is rémlik, akkor álljon itt az én példám. A tiedhez teljesen hasonló szituáció miatt a kedves nagynéném a nagyfiammal voltam 8.5 hónapos terhes, amikor csunyán letámadott telefonon. Fél órán keresztül mondta-mondta, én meg voltam olyan birka, hogy hallgattam, és sírtam. Aztán átmentem (autóval) a szüleimhez, és ott remegve meséltem el a dolgot. Mondanom sem kell, hogy mi volt a reakció. Teljesen elképedtek, hogy milyen ember is az ilyen. (Ember?! Nő?! Anya?!) (Később megtudtam, hogy engem per Bice-bócának nemvez, mert egy gyerekkori betegségem miatt nem az átlagos módon közlekedek.) A vége, hogy a fiam egy teljesen egészséges 7,5 éves lurkó, a lánykám 4,5 éves, a világon semmi bajuk. És hiszem, hogy a kis pocakmanónk is jól érzi magát. Tudod, a nagymamám azt szokta mondani, amikor elesnek ezek a picik, hogy Jézus ölébe esnek, azért nem lesz nagyobb bajuk. Gondoljuk végig, mi valószínűleg minden ilyen esés után ficammal, töréssel, stb kerülnénk dokihoz. A még kisebbekre szerintem ugyanez illik. Ja, ennek a "rokonnak", akivel 3 éve megszakítottuk a kapcsolat minden formáját azóta van egy 1 éves unokája, kívánok neki minden jót, de a másik fiánál két éve nem jön össze a baba, pedig mindehová járkálnak. Nem örülök ennek, nem érdelmi meg szegény menye, sőt a fia sem. Remélem összejön náluk is, bár én azt a gyereket sem fogom látni. Ennyit az átkokról és a viselkedésünk következményeiről.

Más. Zsuzsófi!
Szerintem teljesen normális, a fiad érdeklődése, nálunk is voltak, vannak időszakok, amikor egy-egy film naponta többször is mehetne, akkor sem unná meg a dolgot a drága gyermek. Persze próbálom szabályozni a dolgot, mert a villanypásztorra a gyerek és a szülő is könnyen rászokik. (Saját tapasztalat) Aztán csak ámulok, hogy az én egészséges lelkivilágú gyermekem már mást nem is tud kérdezni, mint: Anya nézhetünk TV-t? Meg is beszéltük, hogy a játékaikat elajándékozzuk olyan gyerekeknek, akik használják is őket, a Télapó, és a Jézuska pedig felénk nem kell hogy forduljon, fölösleges fáradozás lenne. TV-nk úgyis van, más meg nem kell nekik. Na, ezen erőteljesen elgondolkodtak, ma még egyszer sem hangzott el a bűvös kérdés, persze, ami késik, nem múlik. Mentségükre legyen, hogy mostanság, ha épp nem dolgozdában vagyok, 20 órát is képes vagyok aludni, ergó nem sokat foglalkozom velük. Tényleg lányok! Normális dolog ez?

Na, jó hosszúra sikerültem. Bocsi.

Mindenkinek szép napot!
Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Annácska
épp most olvasom Kép Egyébként kerületi vagyok Kép Látod mindneki kérdezi, miért nem oda vagyok bejeletve, ahol lakom...hát ezért... ez a kerület nagyon sokmindent ad, ha az "ő" lakosa vagy Kép
Te jársz rendszeresen? Most ugyan pihizel ezt tudom...de decembertől jössz üjra? Kép És utána eljöhetnél velem tűt venni a gépembe, meg jöhetnél tanítani egy picikét Kép

Titati
titati

Helloka!
Köszönök mindenkinek mindent!
Közben én is megnéztem néhányat! Nagyon jók! Kép
Az esküvő 2004. július 17-én volt. A polgári Fertődön, a templomi itt Hegykőn. Azért választottuk Fertődöt a polgári helyszínéül, mert ott van rendes házasságkötő terem, ahol elfért az egész násznép. Itt Hegykőn csak egy kis terem van a polg.mest. hivatalban, ahova max. 20-an férnek be. Én meg azt nem akartam, a társaság nagyobb része kint toporogjon. Szoktak vidéken olyat is csinálni, hogy a polgárit előtte nap pl. pénteken tartják szűk családi körben, a templomit és a lagzit meg szombaton nagyobb családi körben. Ezt sem akartam. Igaz jó volt belebújni a ruhába, de úgy meg nem akartam, hogy kétszer. Meglepi volt így is mindenkinek, milyen a menyasszony, párom is csak aznap látott. Én így szerettem volna, és így is lett! Kép
A fényképezés is Fertődön volt, az Eszterházi Kastély parkjában. Szerencsére szép időnk volt!
Igaz egész nyáron rossz idő volt, de ezen a napon iszonyatosan meleg lett délutánra! Bár az is lehet, hogy egyéb okok miatt is folyt rólunk a víz.. Kép
Most megyek, mert dolgozok is kicsit. Hétfőn kihozom magammal az albumot, abban vannak egész alakos képek is.
Még jövök ma!
Sziasztok!
Nadine 18+1

nadine81

Titati Kép
Azt azért nem mondanám, hogy járok rendszeresen, de igyekszem Kép
Most valóban pihi van, amit nehezen viselek, de muszály Kép
Tegnap megnéztem hol van a varrógépbolt Kép Most már tuti tudunk venni tűt Kép

Annácska 20+4

annácska

Jó reggelt minden kedves mamócának!
Köszi Nadine a biztatástKép Menni fog, úgy érzem!

Mariannka! Igazad van, szélmalomharcot vívunk... csak jó néha kiadni magamból az ilyen rossz dolgokat, hogy ne bent rágjon tovább... no meg én hősiesen ellenállok a kerékkötőknek, amíg csak tudok. Szép napot NekedKép

Cory, az írásaidból azt érzem, hogy Te egy kivételesen erős ember vagy. A doktorok emg tényleg sértődősek, ez tény. Remélem, a "megszívtad" nem jelent valami komoly bajt!

Bartika! 35 felett KÖTELEZÕ az AFP, s ha annak nem jó a doktorok szerint az eredménye, akkor szinte automatikusan elküldenek "genetikai tanácsadásra" ami nem más, mint az amniocentézis. Ez utóbbira egyébként szinte akkor is el akarnak küldeni, ha nem rosszak az eredmények, mert... lást mint fent. Mondjuk kötelezővé nem tehetik, mert kockázatos (szerencsére!) de tényleg megsértődnek, ha nem mész. ó, egy AFP csak vérvétel, ki lehet bírni és nem feltétlenül számít az eredménye. Nekem egyébként minden vizsgálatom, afp is jól sikerült, de akkor se estem volna kétségbe, ha nem. A környezetemben három olyan anya is van, akinek egyértelműen javasolták az AFP és amniocentézis után az abortuszt, mert hogy súlyosan fogyatékos gyerekeket mutatnak az eredmények. Majd mindhárman tökéletesen egészséges, csodálatos babákat hoztak a világra. Szóval, no para, ahogy irodalmi körökben mondanák...

Már néha-néha én is érzek egy kis kedves szurkapiszkát odabentről Kép Jól megcsiklandozhatta a doktor Kép

Maradok ágyban, időnként benézek hozzátok, szeretem, amiket írtok.

További szép napot nektek!

Vikó 20+4 Kép

indianyo

Nadine
Nekünk egy hónap és 200km volt a polgári és a templomi között! Kép A polgári csak szűk családi körben és nem a fehér ruhában! Nekünk így nagyon kényelmes volt... bár így is összehoztunk egy másfél órás csúszást pedig a templomi szertartás 13 órakor kezdődött! Kép
Várjuk az újjabb képeket! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nadine
Nekünk egy hónap és 200km volt a polgári és a templomi között! Kép A polgári csak szűk családi körben és nem a fehér ruhában! Nekünk így nagyon kényelmes volt... bár így is összehoztunk egy másfél órás csúszást pedig a templomi szertartás 13 órakor kezdődött! Kép
Várjuk az újjabb képeket! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ha sikerül, álljon itt egy kép az én két kincsemről. (a harmadik a férjem, a negyedik a pocakomban pihen, remélem nemsokára már érezni isfogjuk őt.)KépKép

Kép
KépKép
zsugyu

Zsuzsi
Nagyon szép gyerkőceid vannak! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!
tudom, hogy sokan két különböző időpontra teszik a polgárit és a templomit ilyen meg olyan okok miatt, én mégsem szerettem volna. Tulajdonképpen azért nem, mert nem volt rá semmilyen okunk, hogy így kellett volna. Kinéztük ezt a napot, mindenkinek jó volt, és megtörtént! Kép Természetesen azokkal sincs ám semmi bajom, akik másképp cselekednek! Kép Ezt a nagy napot mindenki megálmodja már jó előre és aztán foggal körömmel küzd, hogy minden tökéletes legyen! Kép És ez így is van jól!Kép

Zsuzsi,
nagyon aranyosak a gyerekek, biztos ilyen lesz a harmadik is! Kép

Mindenki,
Nicikától már kérdeztem, de még nem tudom a választ: hogyan kerülhetek fel a táblára? Ha szabad.. Kép

Köszi: Nadine.

nadine81

Köszönöm, nem csak az én érdemem. Persze, nekem ők a legtündéribbek, de ha jól megnézzük, minden gyerek gyönyörű. Tökéletesek, sokszor mondom, hogy csak elrontani lehet őket. Ez igen gyakran stresszel is, mert a megálmodotthoz képest sokkal gyönyörűbb, de milliószor nehezebb is a nevelésük. Persze, az első babásokat nem elriasztani szeretném, életem (és a páromé is) legnagyobb kalandja, hogy gyerkőceink vannak. Anyósomat kérdeztem egyszer, hogy ez az aggódás mikor múlik (gondoltam, csak az első gyerek miatti tudatlanság). Vígaszul közölte: mindhalálig tart. Beleszoktam, de sokáig ébren nem lehetek az ágyban, mert jönnek a félelmetes látomások drogokról, rossz emberekről, betegségekről. Jól eltértem a tárgytól.

Köszönöm a dícsérő szavakat, az ő érdemük, én csak asszisztálok kis életükhöz.

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Zsuzsi Kép
Nagyon édes gyerkőceid vannak Kép

Nadine Kép
Nicikának a címére pickwicktea@freemail.hu kell küldened az adatokat és a fotókat, amiket szeretnél berakatni a táblába Kép

Lassan készülödöm és indulok a lányokkal talákozni Kép
Puszi Neketek Kép

Annácska 20+4

annácska

Mamacka,
most néztem végig az albumot, nagyon jók azok a takarók, pillangók, "bogarak" Kép! Csak hobbiszinten foglalkozol ilyesmivel, vagy tanultad is a varrást?

Nadine

nadine81

Nadine
Én sem azért írtam, hogy nektek is így kellett volna... nehogy azt hidd! Kép ...csak leírtam nálunk, hogy volt, gondoltam érdekes lehet... nekünk nem is nagyon lehetett volna másképp megoldani!

Nicika Teszi fel az adatokat.
Írd le, hogy miket szeretnél ha ott szerepelnének! nézd meg, hogy mik vannak a táblázatban... és akkor majd ő felpakolja!
Ide is leírhatod biztos felfigyel rá! Vagy küld el neki magánba de én sajnos nem tudom a címét... Kép

Zsugyu
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nadine
Nem, nem tanultam, sajnos a szabásmintákhoz sem értek! Kép
A lányok összejárnak varrogatni, vannak köztünk profi varrónők! Kép én sajnos csak kútfőből, de majd egyszer szeretném jobban megtanulni! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Próbálkozok a visszaolvasással, de nem nagyon megy! Nem jegyzeteltem, mert akkor aztán már sosem tudnék írni! Inkább igyekszem visszakapcsolódni!Kép

Nadine! Tegnap elfelejtettelek üdvözölni, ne haragudj! Érezd magad jól köztünk, de látom ez megvan, mert jó kis aktív vagyKép Jó pocakosodást!Kép Tegnap nem 4D-n voltunk, hanem az orvosomnál terhesgondozáson, csak ő is mindig csinál UH-t!

Babetta! Én is nagyon sajnáltam, hogy nem tudott súlyt mondani a doki, de legalább tudom,hogy szépen, egyenletesen fejlődik! Megnéztem itt a neten, a 6,96-as BPD-hez több mint 900 dkg-t írnak (6,8-as BPD= kb.900 dkg), de csak 7,1-től van 1 kg! Úgyhogy a kettő között lehet!

Titati! Szerintem sosem késő elkezdeni a kismamatornát, én is elsősorban a légzőgyakorlatok miatt szeretemKép Ha jól olvasom ki a doki írását Detralexet írt és Endovenon krémet! A harisnya miatt nem aggódom, pont eszembe voltál, hogy a tiéd is milyen szexiKép

Annácska! Jól jön tényleg a harisnya, mert én télen majdnem mindig hordok a nadrág alattKép És ha olyan szexi lesz, mint a Titati "műlába"...Kép

Angi! A nyelvvizsga miatt vagyok ilyen feszült. 2 hét múlva felsőfokúzom, és nem érzem magam elég felkészültnek, főleg, hogy 80% felett kell teljesíteni (egynyelvű)... De most már nem idegeskedem rajta, nem is beszélek róla... Megpróbálom, aztán lesz, ami lesz!

Ildi, Eszti és mindenki! Kedvesek vagytok, hogy jobb kedvet kívántatok nekem! Ezért szeretek itt lenni köztetek, mert mindig van vkinek kedves szava a másikhoz! (Mégha nem is lehet mindenkinek minden "bajára" reagálni, mert hál'Istennek szép számmal vagyunk)Kép

Karácsony: Nekünk ez a 8.közös karácsonyunk,5.külön (és, hogy fokozzam, 2., hogy házasok vagyunk)Kép Mi nagyon szeretjük ezt az ünnepet, és már 1. külön karácsonyunk óta igyekszem minél meghittebbé, családiasabbá tenni! Már az adventi készülődéssel megkezdődik nálunk! Általában úgy szoktam feldísziteni a házat, mikor papa nincs itthon. Mire hazajön, készvagyok mindennel és ő tök örül neki! 23-a egy alapos nagytakarítás és előkészítem a kaját 24-ére, és kalcsot sütök! 24-én alszunk, amíg bírunk, aztán elkezdünk készülődni! Párom barkácsolja az udvaron a fát (mindig óriási fánk van, mert férj imádja), én pedig sürgök-forgok a konyhában. Nem főzök készre szinte semmit, csak amit nagyon kell. Délután 2-3 körül szépen felöltözve elmegyünk gyors látogatásra a szülökhöz (mindkettőhöz), ajándékátadás (csak otthon bontjuk ki a mi fánk alatt), kóstolás... irány haza. Nálunk újabban mindig késik a JÉzuska, mert mindig késve érkezünk haza a szülőkhöz, de sokszor még mindig nehéz tőlük elválni így az ünnepen!(Úgyhogy cseppet se aggódj Mamacka, még ennyi idő után is ez van) Befejezem a főzést (mindig csak az utolsó simításokat hagyom meg): pl. levest leszűrni, tészta főzés, hús sütése... Közben bekészítjük az ajándékokat a fa alá, férj bekapcsolja a karácsonyi dalokat, villany le, gyertyafény: Meghallgatjuk a Mennyből az angyalt,elénekeljük (kis romantika) és átadjuk az ajándékokat! Bontogatás, vacsi, szülőknek,tesóknak ajándékok megköszönése aztán tévézgetünk, beszélgetünk, nevetgélünk! Másnap reggel Istentiszteletre megyünk és 25-én anyóséknál ebédelünk, 26-án az én szüleimnél. Közben meglátogatjuk a nagyszülőket is!

Most pedig elhallgatok, mert már megint nem bírom befogni a számat! Meg biztos már írtatok közben egy csomót...Kép

Anita (25+6)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Zsuzsi! Gratulálok a gyerekekhez, nagyon szépek!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Annácska és Mamacka,
köszönöm az infot, már gyűjtöm az adatokat, délután lehet el is küldöm Nicikának.

Mamacka,
jaj tudom, hogy nem azért mondtad, remélem nem tűntem bunkónak! Minden szép és jó, hurrá!! Kép Kép Kép
A varrást kútfőből? Kép Nem is tudom mi lenne, ha jobban megtanulnád..! Kép Nekem még ennyire sem menne! Akkor el sem tudom képzelni, mire képesek az profik! Kép

Anita,
köszönöm az üdvözlést, nem csodálom, hogy kimaradtam, én is sokszor csak kapkodom a fejem, meg az ujjaim! Kép

Nadine Kép

nadine81

Sziasztok!
Jó varrogatást!!!
katicuska

Látom, nálatok is elkezdődött a karácsony. Imádom ezt! nálam, kb. szeptemberben kezdődik, már akkor elkezdem a gondolkodást, hogy kinek mit, hogyan. Szeretek személyes, magam által készített meglepit adni. Ha érdekel titeket, párat meg is osztok veletek, persze ez itt nem a csináld magad fórum. Szóval majd a válaszaitokból kiderül. Nálunk már 4. éve 24. reggel érkezik a Jézus. Ugyanis a szüleimnél hihetetlen hangulatos, gyönyörű estéket éltünk át, amiről nem szeretnénk lemondani, viszont én is ragaszkodom a saját hagyományunkhoz, ezért teremtettünk újat. Tehát minden 23-a éjjelén hajnalban fekszünk, és pitymallatkor ébreszt minket a két csimota, akik alig várják, hogy a kivilágított, ajándékokkal alápakolt fát láthassák. vagyis minden bontogatós képünk pizsamás, de ebben ez a lényeg. Õrült jó, csak a mienk. Kócosan, gyűrötten, de csillogó szemekkel bontunk 1-2 óráig, próbálgatunk, örvendünk. Aztán felöltözünk, és megesszük a 83 éves nagymamám bájgliját reggelire. Kicsit később az általam korábban 80-90%-osra készített kajcsit befejezem, és eszünk. Ami a lényeg. Aznap már nincs takarítás, stb. Játék, olvasás, szép karácsonyi filmek (videó) nézése a program. Aztán este 6-7 óra körül felvesszük az "ünneplő ruhánkat" és átmegyünk anyuékhoz, ahol 30 éves hagyományok szerint újra ünneplünk. Ott mi si gyerekek (a férjem is) vagyunk újra. A Jézuska még mindig csenget, a zene elindul amikor belépünk a szobába, stb. 4 generáció (gyerekek, mi, öcsémék, szüleim és a nagymamám, /aki csak ekkor hajlandó télisíteni magát, és végre 70 km távolságból anyáékhoz költözni 3-4 hónapra/) együtt ünnepel, játszik eszik, nevet éjfélig. Szóval nálunk ez így működik. Aztán másnap elutazunk 120 km-re anyósékhoz, ahol az ő hagyományaikat is átéljük. Nekünk így tökéletes. Ráadásul 1 nappal meg is hosszabbítjuk az ünnepet, hisz már 24-én reggel elkezdjük.

Boldog babavárást, és készülődést az ünnepre!

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Zsuzsi,
ez az igazi karácsony! Kép

Nadine

nadine81

Nadine
nem tűntél bunkónak én hittem, hogy megbántottalak! Kép nehéz ügy ez a netes beszélgetés! Kép

Anita Zsuzsi
Nagyon jó olvasni a karácsonyi ünneplésetekről!
Kíváncsi leszek, hogy nekünk milyen lesz ez az első közös ünnepünk. Sajnos anyósék válása miatt mindig egy kicsit feszült. Apósomnak meg a karácsony a mindene... Húsvétkor alig bírtam rávenni, hogy a karácsonyi girlandot le kellene már szedni a falról (már négy éve fenn volt csengettyűkkel miegymással) A karácsonyfa meg már az összes tűlevelét ledobva csoffadozik a tavaszi napsütésben Kép
Már most karácsonyi énekeket hallgat. Kép

Jó lenne már külön lakni, egyre nehezebben viselem! Kép ...pedig egyenlőre nem lesz rá esély.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Zsuzsi, nagyon megható volt olvasniKép
Hidd el, Mamacka! Varázslatos lesz! Főleg azzal a tudattal, hogy várva várt gyermetek is veletek van már a fa alatt, mégha még nem is kézzel fogahatóKép
Nem semmi az apósodKép

Ja, és még van egy mások számára furcsa szokásunk! Pároméknál kialakult, hogy mivel annyira szeretik a karácsonyt, karácsonyfát, míg nem végztek ő és a tesója az egyetemi vizsgáikkal, addig állt a fa. Már kiskorában is sokáig állt a fa, mert neki vhogy el kellett köszönnie tőle, csalódott volt, ha úgy bonotották le, hogy ő nincs otthon. Most pedig az én vizsgáim végét várjuk meg, aztán persze előre szólok neki, hogy mire hazajösz szívem,már nem lesz faKép Így nálunk jan.közepe-végéig szokott állni a karácsonyfa... (Most lehet páran furcsán gondoltok ránk...Kép)

Ania

Anita
Kép
Kép
_anita_

Már a nevemet sem tudom leírni... inkább takarítok tovább...Kép

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Apósnál március elejéig! Kép szerintem ez viszont már kiábrándító! A január még simán belefér! Kép

Mi majd saját rendszer szerint vízkeresztkor le akarjuk szedni! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nálunk mindig a szülinapomig állt (jan 10.)
katicuska

Ezt most kaptam!
Szerintem izgi...

Távolodj el a képernyőtől kb3 méterre és a képek helyet cserélnek!

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Tényleg! Nem semmi.
Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Kíváncsi lennék, hogy mi alapján működik! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szerintem mindannyiónkban belül szép az ünnep. Ha már van gyerkőc, persze más lesz, mert ők teszik teljessé. Mamacka! A külsőségek csak akkor számítanak, jelentenek valamit, ha a belsődből, szívből jönnek. Akkor szép az egész. Ahogy így neten keresztül megismertelek, te ugyanannyira meghitté fogod varázsolni a saját ünnepeteket, mint mi. Mert egyszerűen sugárzod -ahogy itt mindenki- magadból a derüt. Most a babavárás erre csak rátesz, aztán ha megérkezik a trónörökös, ő már elintéz helyettetek mindent. Nem is kell figyelni rá, magától gyönyörű az ünnep. A külsőségek pluszt jelentenek, de ez csak szervezés kérdése. A lényeg BENNÜNK van!

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Nagyon tuti! Bírom az ilyeneketKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita!
Nem vagytok egyedül a mániátokkal. Mi is nehezen válunk meg a fától. Ezért mindig citromfenyőt veszünk, ami tovább bírja, nemolyan szúrós, ésaz illata is különleges. Csakhát a padlófűtés megteszi a magáét, ezért január közepére így is elszárad szegény, muszály leszedni, pedig...
Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Anita,
csak óvatosan a takarítással, nehogy túlzásba vidd! Kép
Nadine

nadine81

Sziasztok!

Indi: a megszívtam 1 nap pánikot, bőgést jelentett, genetikai tanácsadást stb. Rémes volt, de ott legalább megnyugtattak.
Nem hiszem, hogy különösebben erős lennék, csak szerencsém van. Olyan emberek vesznek körül, hogy mindig van valaki, akitől megfelelő információ és támasz érkezik Kép

A KÖTELEZÕ afp-ről meg az a véleményem, hogy és ha az ember nem csináltatja meg, akkor összevarrják a méhszájat, és a gyerek örökre bent marad? Az meg az én döntésem, hogy milyen beteg babát vállalok vagy nem vállalok. Nekem pl gumicsontom a nyitott gerinc. Több olyan embert is ismerek, akiről felnőttként derült ki, hogy nyitott gerincük van, és tökéletesen teljes életet élnek. Viszont egy esetleges amnion az jött volna ki, hogy nyitott gerinc. Nem értek hozzá, de kétlem, hogy az amnion meg tudnák különböztetni ennek a fejlődési rendellenességnek a fokozatait. Igen, van súlyos eset, ami élettel összeegyeztethetlen, de azért messze nemcsak ez van. Akkor most mit csináljon az ember?

Alapvetően az a legfőbb bajom, hogy két részre osztanám a vizsgálatokat. Vannak, amik a baba egészsége miatt fontosak (teljes vérkép, terheléses cukor, vérnyomás...), és van olyan, ami mondjuk a babáról ad infot (uh, afp...). Az elsők szerintem nagyon fontosak. A második kategória viszont már emberfüggő. Ha valaki tutira megtartana egy babát, akármilyen beteg, akkor tök feleselegesek, és csak idegörlő. Az uh legalább kvázi megbízható, de az afp nagyon nem. Nem akarok senkit sem bepánikoltatni, de az álpozitív esetekkel szemben (mint pl nálunk) sok álnegatív is keletkezik, ami már nagyon gáz Kép

Na, befejezem a puffogást!

cory 23+1

Ui: csak tényként, nem panaszként: ma is hánytam.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Csak írnék valamit, a kötelező vizsgálatokról. Én januári születésű vagyok. Anyukám velem ugye nyáron volt terhes. Egyszer aztán a nővérem (2 éves) kiütéses lett. Anyámat majdhogynem kötelezték, hogy engem vetessen el, mert tuti rubeolás (ha jól emlékszem) a gyerek, hülye lesz. A dokija azt is megígérte neki, hogy ha nem vetet el, akkor ha megszületek és nem sírok fel rögtön, akkor kitekeri a nyakam és leírja, hogy halva születtem. Azt hiszem anyukám ezért is szült meg engem inkább otthon. A lényeg: anyu bement valami vizsgálatra, ahol akkor nyolcan vetették el ugyanilyen probléma miatt a babát, anyu meg szépen meglógott, és kockáztatott.
Szerintem normális vagyok. És a lényeg: közben a tesómról kiderült, hogy a műszálas nyári ruha miatt kiütéses és nem rubeolás, vagyis a baba (én) se kaphattam el.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Most meg már minden gyereket oltanak rubeola ellen... Így nincs kitől elkapni
katicuska

Zsuzsi
Köszönöm, ez nagyon jól esett!!! Kép Az biztos, hogy számunkra nem csak külsőség és ezt próbáljuk meg átadni majd a gyermekeinknek is! Kép

Cory
Teljesen egyetértek veled a vizsgálatokkal kapcsolatban... én is előre eldöntöttem, hogy nem izgatom miatta magam! De nem is volt végül gond vele! A fent említett negyvenes nő is rágódott, hogy mi lesz a vizsgálat során baja lesz a baának... feltettem neki a kérdést, hogy mit tenne ha kiderülne nem egészséges. Rájött, hogy nem vetetné el, ezért végül úgy döntött nem kockáztat és harcolt! Kép

Szelivi
Ez elég durva!
De ha rubeolás lett volna a tesód sem feltétlenül lett volna komoly/bajod!
Nekem volt egy évfolyamtársam akinek a mamája rubeolás lett. Néhány ujjperce hiányzik(megjegyzem én egy évig észre sem vettem,pedig sokat használtuk a kezünket), de más baja nincs... iparművészként végzett!!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Zsuzsi: megnyugtattálKép

Nadine: Olyan szépen süt a nap, hogy ilyenkor nagyon van kedvem takarítani (meg ki is aludtam magam alaposan)KépEz már az adventi készülődés nálam???Kép

Cory: Valóban igazad van, hogy hagyni kellene, hogy az ember maga dönthessen a saját életük felett. Ha vállalja, hogy az esetleges beteg gyermeket is ugyanúgy fel tudja nevelni, akkor nem tudom, miért kell olyan lekezelő,megvető hangnemben ostoba tudatlanként kezelni az embert...Kép
Rókakomára már mitsem tudok írniKép, szerintem még a szülőágyon is előjön náladKép (Bocsi! Azért szurkolok,hogy ne így legyenKép)

Szelivi! Nem semmi ez a story sem...Ez a nyakkitörés a lehető legdurvábbKép

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

...ezt Cory inkább ne olvasd... Kép

anita
Nekem egyik barátnőm a vajúdást végighányta mert a méhösszehúzódások kihatottak a gyomrára! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?