Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Maris,
szerintem kicsi lesz a kenguru, a kissrác már most 9kg. 6,5 hónapos. Sajna.
Oktatóhoz mentünk az usziba, jó sokan voltak a foglalkozáson és Ádi volt a legfiatalabb (nem a legkisebb:-))be is fizettük a kemény 6rongyot 4 foglalkozásra, de teljesen megéri, élvezem. Én már nagyon várom a következő alkalmat.
Cuki lehet Virág, ahogy cuppog a poháron!:-)

Judit!
Persze, szívesen csatlakoznék. Mikor és merre szoktatok sétálni? Mi 11-14-ig szoktunk, a csebox-ból betolom a kocsit a városba és vissza, de más helyszínre is oda tudunk menni, csak az időpont lehet kényes, mert Ádi 2-kor eszik és ha utána akarok vele sétálni, úgy bealszik, hogy rámsötétedik és kockára fagyok, mire hajlandó felébredni és kivehetem a kocsiból.
Írd meg akkor a helyszínt és az időpontot!!

Nincs ezen sz....szerencsétlen gépen semmi, múltkor le kellett venni minden programot róla. Most jogtiszta! csak épp nem tudom használni semmire....de már van is egy ötletem....

Újdonság: Dádikám kerek egész mondatokban, szépen artikulálva gagyog 2 napja! Zabálnivaló!

Orsi!
...hogy ennyi hajam nőtt volna a terhesség alatt? Az nem fért volna a fejemre....amenyi most kihullik. De nem baj, így kopaszon jobban fogok hasonlítani a hógolyó kisfiamra! :-) Láttam az ovit is kívülről....jó játékok vannak az udvaron.

Pusszantás:Sasiorsi
sasiorsi

SziaSZTOK lÁNYOK!

Micsoda termékeny hétvége volt ezKép! Tök jó babanet-olvasás közben reggelizni, főleg, hogy Bálint még alszik.

S.Orsi!
AHÁÁÁ! Ha képet láttam volna Rólad múltkor nem kérdezem meg a Faiskolát.
Szóval jó volt az uszi? Úgy döntöttem, hogy lejárjuk a babamasszázst, még három alkalom, és utána, talán majd januárban ki fogom próbálni az úszást. Szerinted késő, ha már Babci 8 hónapos lesz akkor? Te nagyon jó időben kezdted.
Cuki léehet Dádikád, ahogy gőgicsél, én is imádom Bálintot hallgatni.

Judit!
Örülök, hogy renben volt az uh!!
Kedd, csüt, pént, fél 2-2 körül nekem oké. Többiek??

Kata!
Hogy megy az összeszokás? Én néha úgy érzem, hogy nálunk m,ég most is tart Bálinttal.
Iszonyat jól néztek ki a képeken!

Maris!
Csőrös pohár: Bálint egyelőre semmilyen cumisüveget nem fogad el. Én szeretném ha "rászokna"(most biztos sokan gondolják, hogy ez nem norm.) Bulcsú majdnem három éves koráig abból itta reggel és este a tápszert, később a tejet, majd a kakaót. Sokkal kényelmesebb, ruhakímélőbb, mint a pohár. A csőrősből olyan 2 éves koráig itta a nappali foéyadékot, gyümilevet. Elég nehezen tanulta meg ő is, szokatlan volt az elején, hogy dőlt belőle a cucc.
Munka: én sem tehetem meg, hogy gyes-en itthon maradjak, és úgy gondolom, hogy 2 éves kora után már jót tesz egy kis közösség. Bulcsúval is így volt, heti háromszor ment játszóházba 1-2 órára, amíg én melóztam. Most is hasonlóan tervezem.
Heti 1-szer pedig már 15 hónapos korától (Bulcsú) eljártam Füzesabonyba, ahol van egy kis vállalkozás.
Ja! F-P-nak írj! Szemétládák, minket se méltattak semmire...Kép

Orsi!
Tényleg jók ezek a gif(?) - ek!

Még akartam írni magunkról, de Báliont már kiabál, hogy anya ide a cicivel!!!

Sziasztok: Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!

Maris!
Szuperszónikus a vokitoki! Még a párom műhelyében (fönn van a templom mellett!) tudtuk használni!

Sorsi!
Mindig meg akarom és mindig elfelejtem megkérdezni, hogy Ti hol építkeztek?

Én amúgy nem vagyok cumisüveg-fan. Jobban szeretem a poharat, de reggel-este nálunk is sokáig inkább az volt. A cuppogás sztem is normális. A kaja is először inkább kifelé megy mint befelé...

Betti!
És mit fogsz dolgozni? Miféle játszóház van Egerben, merre, milyen, mit tud?

Csók Mindnyájatoknak!
Orsi (és tessék egy gif ráadásnak)
Kép ha már az igazi táppénzen van

Kép
Kép
Kép
borsolyka

A csába.... megint rossz a rendszer, elveszett a levelem.
Orsi, örülök, hogy működik, megnyugodtam. Nekünk, úgy hogy napközban csak kb. 2 óra hosszát használtam de éjjel végig 1-1,5 hétig bírta egy garnitúra elem. Vettünk az újhoz már akkumulátort így mindig tölthető. Majd kitapasztaljátok.
Betti, az úszás elkezdése 8 hónaposan sem késő. A mi "párunk" akikkel járunk úszni is ilyen idős volt és nagyon élvezte az elejétől egyáltalán nem nyafizott, mint Virág.
Na megyünk, mert beidult a gépezet.
puszi
Maris

Maris
feketemaris

Sziasztok!

Orsi!
Ez a játszóház a Módszertani Bölcsődében van. 3 gondozónő van, millió játék, az egész kicsiktől a csúszdáig.Gyerekek általában 3 éves korig mehetnek, de inkább csak 2 évesig vannak.Fizetni kell érte, (naná) 300 Ft óránként.Bulcsú nagyon szerette, ez volt az ugródeszka a rendes bölcsi előtt.

Kérdésedre válaszolva még: én gyógytornász vagyok. Főállásban a Kórház reuma osztályán, de ott 2001 óta csak gyereket mutogatni fordultam elő.
Gyes mellett 4 órában házibeteg ellátásban dolgoztam, tehát házhoz mentem és ott tornáztattam. Tb. támogatja, tehát nem a beteg tejel.
Füzesabonyban pedig a szakrendelő intézetben járóbeteg ellátást csinálokm, heti két alkalommal. Eddig sajnos délután volt az időpont, mert még munka mellett kezdtem anno 2000-ben. Most viszont szeretném délelőttre átteni.Most=jövő tavasz-nyár körül.

Tegnap este Bálintot olyan melegnek éreztem, megmértem, 37,9. + foga jön most egyszerre, a dokinőnk mindig azt mondja, hogy a fogzás 37,5-ig nyomja csak fel a hőt, afölött más okot kell keresni. Szegény Pinduri, most megyünk az orvoshoz.

Sziasztok

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!
Szegány Bálint! Kép Remélem nem lesz semmi komolyabb, csak a fogától van.
A mai séta szerintem így elhalasztva. Én sem vagyok valami jól, 2 napja kínlódok megint a szoptatással, az egyik mellem megint bekrepált.
Jázi sem tudott belőle szopizni, én sem fejni, 2 napig kőkemény volt. Tegnap este megoldódott, de most meg az állandó, gyakori szoptatástól kisebesedett, így még most is minden szopikor csillagokat látok.******** De a lázat legalább megúsztam.
Judit!
Veletek mizu? Nem írtál mióta hazajöttetek!
Ha megkaptuk az oltásokat, akkor olyan 6 hét múlva mi is szeretnénk járni babaúszásra. Én is vittem volna már 3 hónaposan, de a doki néni azt monda várjuk meg a tavaszt, és az oltásokat.
Ok. az oltásokat már megvárjuk, de tavaszig nem szeretnék várni, jobb minél előbb elkezdeni.
Sasiorsi!
Azt hogy oldják meg az úszáson, hogy vannak teljesen kezdők, és akik már régóta járnak? Vagy több csoport van? Hányan vagytok egy órán kb.?
Már nagyon várom, hogy mi is mehessünk.
Megyek, mert Jázi unja a banánt.
Sziasztok!
Zita
anzizi

Zita!
Gondolom, hogy ki lehetsz ezektől az mellbedurranásoktól. Én azt hittem, hogy ilyen csak az elején van, mikor még pici a baba.
Jobbulást Neked!

Megjártuk a dkinénit., sokkal nem lettem okosabb. Azt mondta, lehet a fogától, bár nem teljesen negatív a torka. Egyelőre nincs antibio, csak calcium meg panadol. Remélem nem lesz láza, és megússzuk a gyógyszert. Kétlem, hogy megenné a szirupot.
Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok, ihol vagyok, megint jól lemaradtam. Azért pár dologra reagálnék én is, bár lehet, hogy már hetedhét határon túl vagytok. Ezer bocs, hosszú leszek!

Betti,
köszönöm az érdeklődésedet, a mellgyula elmúlt...aztán kiújult 3szorra is, ki is sebesedett, aztán most megint kafa minden. Együtt tudok érezni Zitával most nagyon! Most vettem észre, az előbb, hogy kibújt a 7. foga is, ez minden körítés nélkül, talán csak kicsit folyt a nyála, így visszagondolva...
lehet, h csak kis lázat csinál a fogzás, de gyöngíti az immunrendszert, és így könnyen bekapja a bacikat, a kettő interferálhat... és akkor jajjajaj.
Azt szondják, azért nem jó a cumisüvegből édes leveket itatni, csak a tápot, mert sok ideig áztatja vele a fogacskáit - pohárból ugye hamar lecsúszik - és akkor könnyebben elromlanak a tejfogak... hát nem tom, neked mi a tapasztalatod?

Judit,
az alkotómunkához nem kell kézügyesség, inkább látás és erre rákattant gondolkodás, mert ez is agyban zajlik. A kreativitás pótolja a kézügyességet, és bizonyos műfajokban nem is kell más, csak jó szem ...meg. pl. egy fényképezőgép. Viszont idő az nagyon kellene, ami meg nagyon nincs nekem... marad az éjszakai-hajnali festegetés, az agyag a legidőigényesebb, az össze se jön. De pl. most rendeztem az ideiglenes falunkban, Rózsaszentmártonban egy kiállítást - én vagyok a Márton napi mulatság - amire úgy fotóztam, hogy egyik karomon ott ült a 9 kilós izgő-mozgó fiam, aki folyton meg akarta kaparintani a másik kezemben lévő kamerát. Csoda, de lettek jó képek is, ki is raktam őket.
(Más kérdés, hogy mit szólnak hozzá az úvé giccstájképekhez szokott falusiak...)
Az én uram szerint is csacskaság a babanet, de elnézi. Na persze, a férfiak kint mozognak a világban, nekünk meg a nagy ingerszegénységben csak a virtuális kirándulás, terefere maradKép
Lávsztori jó ötlet, várom! én pl. az első szerelmemhez mentem feleségül... na nem Akkor, 18 évesen. Hanem 8 év szünet, után véletlenül összefutottunk az utcán, és abban a pillanatban Tudtuk, hogy Õ AZ! egy év mulva be is következett az esküvő, másféllel később a gyermekáldás...

Maris,
én se, mint pl. Kata, nem akarom bölcsibe adni a fiamat, rosszul vagyok a gondolattól, hogy ők tanítsák meg pl. önállóan enni, meg szobatisztaságra, beszélni... ezt nem engedném át senkinek. Persze az én munkám olyan spec, hogy - elvileg - tudok otthon melózni, vagy rajzot tanítani is. Én arra gondoltam, hogy a faluban keresek olyan unatkozó nénit vagy fiatalt, akire néha két órára rá lehet bízni a kölököt, NÁLUNK. Esetleg hasonló cipőben járó anyukát, akivel felváltva őriznénk egymás csemetéit, alkalomadtán. Inkább azt várom, hogy a gyermekem éjjel aludjon, és akkor tölthetném azt az időt éjjel szöszmötöléssel. Mert sajnos aludni is muszáj valamikor egy kicsit. Egyszóval 3 évesen megy Marci oviba, HA érett, HA jó érzi ott magát. Hacsak nem muszáj másképp.

Lakásügy. Mi 10,5 milláért vettünk házat Gyöngyöstarjánban, (2800 m2 telken!) (100 % részletre, 2 házon van jelzálog)vállalva a 20évig tartó havi 100 törlesztőt. Ami nyomaszt, de ha pl. Gy.patán veszünk 5-ért, hiába occsó, ha eladhatatlan, mikor esetleg lépnünk kell. Itt közel a város, 5 perc, Bp. egy óra, virágzik, polgárosultabb a falu, és nő a házak értéke. Előnye is, hátránya is van, de nekünk hosszú távon ez látszott jobbnak.

A csőrös pohárról annyi rosszat hallani, de... Én annyi mindenről eldöntöttem jó előre, hogy én aztán soha, majd én megmutatom. De baromság. Amikor a kórházban a 3. napom egy csöpp tejem se volt (az 1, csöpp a 4. estén... és lassan indult be nagyon) akkor az ordító gyermekemnek, aki az üres cickóra rá se akart nézni, mert minek, én is a szájába dugtam a cumit, teát kapott, és aztán tápszert is, mert éhezett. Minden elvem ellenére, bőgtem is közben. Aztán 3 napos kora óta undorral köpi ki a cumit és minden műmellet, a cumisüveget is, mert tej is lett bőven, azóta is van. Még az ujját se szopja, csak én kellek neki. Na ezt csak azért írom, hogy nincs patentrecept. Marci folyton iszonyú erővel ráharapott az üvegpohárra, mű meg nem volt kihajló szélű, jött a csőrike. (csak 7 hónapos korától, a főzelék mellé). Ebből jól iszik, de szoktatom lassan a pohárra, olyan izgi neki az is, hogy tuti menni fog, nem marad így, és már a szopásról se szokik le a csőr miatt(persze ha csak 3 hónapos lett volna, nem tom) akkoriban még fogatlan volt, a lefejt tejemet pohárból kapta, ha alkalomadtán...

Kata,
még nem gratuláltam a gyermekhez, Isten hozta a Picit! Az én fiam 10 hónaposan is kijön a babakocsiból utálja, rettenetesen aktív, ami jó, csak fárasztó. Kendőben hordom. Én a hordozókendőt mindenkinek reklámozom, (Sasiorsi!)annnnyira szupeeeeeeer! most9 kilósan is működik, elöl és oldalt hordom vele, ki vagy befordítva, újszülötten meg fekve, ha megtanul ülni, akkor meg a hátamon fog benne ücsörögni... és lehet rajta pelenkázni, ha úton vagyunk, és jó napernyőnek a kocsiban, takarónak, ha elalszik valahol... és még ezer dologra, ha már a gyereknek nem kell, mert gyönyörű tiszta lenvászon. És túlél tíz gyereket is.
Kép
Ezen a képen felmásztunk egy hegyre, akkor 3 hónapos volt, és így meg se kottyant, kenguruban egy héttel azelőtt leszakadt a vállam, mert bevág a vállpántja!

Sasiorsi,
Marci is sírt, amikor fogni kezdte a játékokat, sztem mert megunta és elengedni még nem tudta. Ha cseréled a játékot, akkor is folytatja a sírást? De mert fáj a fogínye, sztem még hagyni kell, hogy a szájába tegye a tárgyakat, mert csak így fejlődik. Inkább puha, ruganyos vackokat kell neki adni, a masszírozás még enyhíti is a fognövés fájdalmait, amit úgyse lehet megspórolni.

A 3. heti oltás nálunk a legdurvább volt, 39 fokos láz... a 4., 5. hónapit meg se éreztük, ha ez bíztat!

A szenilitást a kisbabás anyáknál a szakkönyvek is említik, magam is szenvedek tőle, bár múlik idővel... Biológiai oka van, nem vagyunk hülyébbek, csak a gyerek fölülír minden információt, mert így tuti, hogy Róluk nem feledkezünk el. Jó kis rendszer. Én nagyon szétszórt voltam előtte is, képzelheted... na de a NOTESZ, a LISTÁZÁS csodákat tesz, nekem bevált!

A vidéki élet... jó es, rossz es. (2,5 falu, 2 város van mögöttem). Itt tiszta a levegő, csönd van, páratlan a kilátás, közel a kirándulóhely, és mégis olcsóbbak az ingatlanok, ami szuper, ja és a gyereket se kell félteni úgy, ha kint játszik. Viszont a csönd néha süket, a kultúra Mo-on csak a városban van, mert a népi kultúrát rég kiölték, azt az emberek nagy része csak bámulja bután a TVt, és kocsmába jár, elenyésző kivétellel, akik azért szerencsés esetben tartják egymásban a lelket. Bót van még, de üzlet nincs. Ezek meg gázos dolgok, de egy közeli város enyhítheti ezeket. Amúgy az emberek mindenhol egyformák. Általános a közöny itt is ott is, csak a faluban ezt ráadásul pletykával kombinálják (segíteni azt nem, csak kibeszélni!) amire én, pesti lévén, nagy ívben. De rokonlélek arányaiban ugyanannyi van, ha Pesten pl. 100 volt, Egerben 10, itt meg 1, akit jól meg kell becsülni. Nekünk megéri itt lakni, ha már a Paradicsomban úgyse lehet, pillanatnyilag…

A barátnőmnek is hullott a haja a szopitól, a 2. gyereknél, pedig azelőtt óriási göndör hajkoronája volt... nála súlyos vas és vitaminhiány miatt. Meg kell előzni.

Csajok, a durranó cicikhez: ha épp nem szopik úgy a Baba, mint máskor, ti nem fejitek?

Orsi,
írod, a régi életed utáni vágy...háááát...igen.
Én nem cserélnék a régi életemmel, csak rettenetes a hiányérzetem, szeretném egy bazinagy cipőkanállal a mai 24 órámba, a gyerek, férj mellé belesűríteni még a régi szerelmeimet is: az olvasást (már Igazi Könyvet!, nem csak babanetet, bár az se megy) az alkotást, szellemi életetet,kirándulást...egyéb szenvedélyek. És bár totál elégedett vagyok, boldoggá tesz ez a családanyaság, mégse bírok lemondani a többiről, legalább ideiglenesen ugye...
Neked mitől állt át ott belül az a valami? Nincs egy jó kis recepted?
(Vagy az nem baj, ha az igények magasak maradnak, még ha kínlódok is, ez a biztosíték arra, hogy nem épülök le teljesen agyilag, és egyszerűen a fontossági sorrend szerint kell cselekedni... tehát férj, gyerek, otthon, meló-szerelem, v ilyesmi? hmm-hmmm... morfondír)

A tévével dettó egyetértek veled, még készülékünk sincs, tutira bámulnám én is sokszor, pedig így is időhiányban szenvedek...gyereknek meg, ja, majd válogatott dvd-k, úgy 2 év körül, max napi 1. Mert az is fontos, ahhoz, hogy fel tudják dolgozni, az elején évekig, hogy akár újra és újra meg tudják nézni ugyanazt, vaklaki felnőttel, és rá tudjanak kérdezni a dolgokra, olyan érzékenyek! Nővérem 3 gyerekénél láttam ezt azt. Nemhogy a durva rajzfilmek, még egy egyszerű sztori is megrázza őket, hogy pl. elveszik a hős macija... amit segíteni kell feldolgozni nekik, nemcsak hagyni, hogy emésztetlenül halmozódjon a kis szivacs lelkükben a sok vacakság.

Judit,
nálunk 2,5 hónaposan kezdődött a hasfájás, és 5. hónapig tartott, minden áldott este 2-3 óra sikítás... akkoriban nem csináltunk esti programot. Túl kell élni. Mi Espumisant adtunk, mert az nem szívódik fel, nem tudom hogy használt-e, nélküle rosszabb lett volna-e? A hascsikarás nem kivédhető, pl. nonstop fájdalomcsillapítóval, csak felgyorsítható, ahogy az Espu is teszi, a kicsi buborékokból nagyot csinál, ami könnyebben kijön, semmi misztikum.

Na abbahagyom, bocs mindenkitől! Ritkán, de hosszan Kép
Ja, Marcika felállt, kapaszkodva, ollyan vitéz!

Jók legyetek!
Zsuzsanya
zsanya

Sziasztok Lányok, már régóta el akartam küldeni ezt nektek, szerintem hullára röhögitek magatokat rajta, de minden szava igaz!

> >> Az első 3 hónap szülés után:>>>> -
az a
hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát>> az
tényleg átfért azon a kis lukon,amibe addig azt a pirinyó tampont>>
dugdostad. -van idegesítőbb hang, a táblán végighúzottkörmöknél.>> -
a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.>> - napi 4-5 óra
alvással is lehet élni.>> - ha választhatsz a szex és az alvás közt,
az utóbbira fogsz szavazni.>> - egy kisbabából valamelyik
nyíláson mindig folyik valami.>> - a séta csak neked séta, ő ebből
semmit nem vesz észre.>> - elindulni otthonról egy 2 órás
procedúra.>> - ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl
befogod.>> - kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel
együtt.>> - minden babazokninak szűk a szára és bevág.>> - a
legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.>> - aki a
fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.>> - az egész
terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass.>> Szülés
után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd>>
marad...>> - szörnyű dagadtnak lenni.>> - nézed a vékony,
feszesbőrű nőket.>> - már nem szereted a vendégeket.>> - sírsz,
ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.>> - sírsz, ha az alvó gyereked
nézed.>> - sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy
ingerültebb veled.>> - sárkány leszel, mindenért baszogatod a
férjed.>> - egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon,
reggel meg azt>> várod, hogy mikor kel fel végre.>> - ha
elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál,akkor>>
egész távolléted alatt otthon jár az eszed.>> - a férjed túl csinos,
túl szexi és minden nő biztos őt akarja.>> - akik eddig hívogattak a
szülés előtt, hogy "egyben vagy még?",na azok>> mostantól nem fognak.
A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.>> -
a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.>> - kiderül, hogy
mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.>> - kiderül, hogy
anyád nem tud semmit a babákról (már).>> - anyósod még annyit
sem.>> - fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly
teljesen reális egy babától.>> - a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.>> - amelyik ruha lábközt nem
patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.>> -
a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.>>
- van 70
dekás teli pelenka!!>>
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés
ideig forog 1 felhúzással>> sajnos.>> - a mélyhűtőben már csak a
fagyasztott anyatejnek van hely,kajának nincs.>> - egész nap
otthon vagy, mégsincs este meleg vacsora és kupi is van>> pluszban.
És
még fáradt is vagy.
>>>>>>>> 3-9 hónap>>>> - úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.>> - bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki>> belőle.>> - éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.>> - a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.>> - 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni,és még>> 3x lebukni magát napközben.>> - napi 4x átöltöztetni nem is sok.>> - az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.>> - a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autóshordozóba>> betevés UTÁN következik!>> - 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.>> - zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.>> - a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.>> - a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító.>> Minden más pénzkidobás.>> - az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem>> férne be.>> - a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz,de a>> gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.>> - mindenen bevarró címke a legérdekesebb.>> - minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.>> - ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el>> jobban és még a wc-re is követ négykézláb. -eddig nem hitted volna,>> hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal,nagyokat>> nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!>> - valakinek te vagy az ISTEN!>> - az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.>> - mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.>> - térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.>> - 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és>> átharapja a nyaki ütőered.>> - ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos,turmixgép>> úszik, na akkor nem fogja megenni.>> - egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot,>> mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!>> - egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)>> - egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.>> - amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll belédkapaszkodva, de>> tuti a mellbimbód a fogódzó.>> - a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mintf utóvadra lőni. . .>> .>> - a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon>> - a homokózólapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.>> - a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k..>> anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .>> - miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és>> csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nemlétező maszatot
Ugye tetszett?
Maris

Maris
feketemaris

Hali,
megint én vagyok.
Zsanya, szuper jó hosszút írtál, az ilyen pozitív, építő, "szófosás" (még véletlenül sem akarlak megsérteni a kifejezéssel)nagyon tetszik.
Szerintem nem kell elfelejteni a régi életünket, meg amiket akkor csináltunk, csak most egy kicsit várat magára. Belülről kell, hogy legyen mozgás ami noszogat, még akkor is ha épp depi vagy, mert ha már nincs akkor kezdesz befásulni.

Képzeljétek kész a táblázat, küldöm és ha van 5let, javaslat, hogy milyen infókkal egészítsem még ki akkor írjátok meg!
<!--attachment: babanet-294723.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*18.9**babanet%2exls --><center><pre>
Kép
babanet.xls (18.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Maris
feketemaris

Képzeljétek még mindig alszik a lányom déltől úgyhogy kihasználom:
Borsolyka, akkor telcsi helyett is tudjátok használni a vokitokit. Szuper!
Lányok, most Zitának aktuális
ez a cici bedurranás hogy lehetséges? Én sokat olvastam róla és anyósomnak volt is ilyen 27 évvel ezelőtt, amikor elmesélte úgy megilyedtem, mert neki felvágták stb. hogy megfogadtam én mindent elkövetek ellene. Így ha szopizott ha nem az első hónapban beszereztem egy szuper mellszívót Medena márkájú, elektromos és csak tartani kell, magától maszíroz. Szóval minden szopizás után fejtem, éjjel felkelés 2-3 óránként és akkor is fejni kellett, mert a nyakamban volt az egész. Meg amúgy is kelt a gyerek is. Szóval akkor ugye nincs alvás nagyon. Egyszer pirosodott be a bimbóm, akkor pedig vettem Bepanten kenőcsöt és az 2 nap alatt rendbe hozta. Ezt ajánlom is mindenkinek.
Te nem így csinálod?
De egy kicsit viccesebbet lezárásnak:
olyan 3 hónapos lehetett Virág, amikor a férjem kitalálta, hogy menjünk el végre moziba. Anyósomra hagytuk a kicsit, felszerelve óriási adag tejjel. Mivel hosszú volt a film, beraktam a mellszívót (mert elemmel is működik) és már alig vártam, hogy vége legyen a filmnek, rohantam a kocsihoz és a parakolóházból már úgy jöttünk ki, hogy a portás csak lesett mit csinálok az anyós ülésen. Ugyanis cici kivesz, mellszívó rá, én pedig megkönnyebbült, arcot vágva fejtem...
Maris

Maris
feketemaris

Zsuzsanya,

csodállak, hogy ilyen jól bírod a falut Pest után. Én csak 10 évet laktam Pesten, de eléggé élesáltás volt, hogy elköltöztem Egerbe. Jó, megyeszékhely, kulturális kp., programok, haverok, buli- de hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem hiányzik Bp. Néha egy jó kis pláza, multiplex mozi, és több zenés szórakozóhely- NEM CSAK 16 ÉVESEKNEK A SZELETELÕS SZARSÁG!!!
Nálunk van TV, de pl. Minimax nincs, nem is lesz. Nálunk is válogatott DVD-k, de mivel Lizát muszáj lekötni vmivel Beni szopizása alatt, néha kénytelen vagyok betenni neki a Kisvakondot, azt már élvezi. Kiabálja, ha meglátja a pillangót, egeret, meg amit felismer. Egyébként nagyon muzikális gyerek, feltűnően az. Énekel, táncol, mindig zenét hallgatunk, vannak zenék, amit kitüntetett figyelemmel hallgat mindig, tehát már van kedvence!

Betti,
köszi a bókot, de én tudom, hogy lóg az arcom...KépMajd talán Karácsonyra összeszedem magam. Beni egyre durvább, amit evés terén művel, főleg éjjel. Tegnap éjszaka 11-kor kezdte a szopizást, és max. 2,5 óránként kérte. Napirendnek még híre-hamva sincs. Benike hatalmas szemekkel nézeget születése óta, egyenesen a szemünkbe bámul és fürkészik összehúzott szemöldökkel.
Azért általában 1 körül el tudunk indulni sétálni, ha jó az idő, szóval -Judit- szívesen csatlakoznánk hozzátok!

Maris,

meghajlok előtted, és mindenki előtt, aki tud táblázatot szerkeszteni...Kitöltsük az adatainkat? VAgy csak te férsz hozzá?

Mi lehet Andival? Vajon hogy megy a pesti élet? Andikám, ha olvasol minket, számolj be, hogy vagytok! Zazus???

Csőrös pohárhoz nem tudok hozzászólni, megvettem a jó drága Aventet, de Liza kb 3 hétig használta, gyűlölte és nyáron a csuper csöpögés-gátlóba 1 perc alatt jól belepenészedett minden. Inkább önként átszokott a pohárra.

Kata
Vendég

Hali!

Maris, szét röhögtem az arcom!!!! Kép Nagyon igaz, minden szó! Ez jól esett! Kiegészítettem a táblázatod az adatainkkal.

Szia Zsanya!

Tök jó hosszan írtál. Én szeretem olvasni a babanet-et is. Élmény!
A kultúráról annyit, hogy nemrég szerettem volna elmenni egy előadásra, de nem tehettem, mert akkor éhen halt volna a gyermekem. Kép Nagyon idegesítő, akkor elhatároztam, hogy fejek egy kis tejet a mélyhűtőbe. Ebből kiderült, hogy én soha nem fejtem a melleimet, csak ha nagyon feszített. Akkor is csak épp annyit, hogy ne robbanjon szét és kizárólag a csapba. Most már kicsit bánom, mert nagyon kiszolgáltatottá tesz ez a mindig rendelkezésre állás. Na és persze mostanában vannak tök jó jazz koncertek a Művészetek Házában, amire persze nem tudok elmenni....ilyenkor reménykedem, hogy talán majd, ha nagyobb lesz.
Jó az a kendő Zsanya, háttal is magadra tudod kötni?

Orsi,
Kenderföldön építkezünk. Csak el tudjuk adni a lakásunk!

....jaj, mennem kell, majd folytatom.
Itt a táblázat
Pussz: Sasiorsi<!--attachment: babanet-294723-294991.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*20.0**babanet%2d294723%2exls --><center><pre>
Kép
babanet-294723.xls (20.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
sasiorsi

Sziasztok!
Sasiorsi! Nagyon ismerős voltál a fényképen, de nem tudtam hova tegyelek. Most, hogy megláttam a táblázatban, hogy neked is Varga Zsolt volt az orvosod, most ugrott be, hogy ott láttalak a rendelőben, lehet nem is egyszer. Most meg itt levelezünk. Milyen furcsa!
Jázi is július 28.ra volt kiírva! Sőt a szobatársam kisfia is, ő pedig 17.-én született.
Maris!nagyon jó amit feltettél, tényleg igaz és olyan jó nevetni néha a magunk szerencsétlenségén.
A fejésről csak annyit, hogy én októberben 25, novemberben 20 liter tejet adtam le az anyatejgyűjtőbe, szóval nem hiszem, hogy ezzel lenne gond. Ennyi tejem volt, és ezt csak akkor fejtem, amikor már tényleg úgy éreztem, hogy muszáj. Sok egri baba lakik jól az én tejcsimmel szerencsére.
Ennek ellenére minden hónapban begyulladt legalább egyszer. Ilyenkor mindig kevesebb lett a magas láztól, így most lassan eljutunk odáig, hogy már csak max. 1 liter tejet adok le kétnaponta.
Judit! Hívott ma Ildi, akivel szobatársak voltunk, ő mondta, hogy találkoztatok szombaton a bálban. Nem is kérdeztem milyen volt. Meddig tudtál maradni?
Ilyen hosszú a love story-tok, hogy azért nem jelentkezel? Kép
Betti! Bálint hogy van?
Most, mire lassan összejönne egy közös séta, amire majdnem mindenki el tud jönni, addigra itt ez a vacak ködös, hideg idő. Kép
Hétvégén állítólag már szánkózhatunk!
Én is kiegészítetem a táblázatot!
Jó éjt mindenkinek!
Zita
anzizi

<!--attachment: M_solat_eredetijebabanet-294723-294991-295073.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*21.5**M%e1solat+eredetijebabanet%2d294723%2d294991%2exls --><center><pre>
Kép
Másolat eredetijebabanet-294723-294991.xls (21.5 k)</pre></center><!--/attachment-->
anzizi

Sziasztok!
Zsuzsa!
Én ilyen gondolatilag-tartalmilag összeszedett, kiváló írásra legalább 4 éve nem vagyok képes, de lehet, hogy sohasem voltam Kép! Le vagyok nyűgözve!
Egyébként én is kerámikusnak készültem, de megakadályozták a szüleim, mert nem akartak 14 évesen kollégiumba engedni Sárospatakra. Később egyre halványodott, aztán egész más irányba fordultam...
A hitel nekünk is 100% és a pesti lakásunk is le van terhelve. Ebből is látszik, hogy mindent nem adtunk föl a korábbi dolgokból. Bár meg kell mondanom, hogy épp ma jövök Bp-ről és egyszerűen lakhatatlan-élhetetlen az a város! A férjem meg is jegyezte útközben (két dugóban rostokolás közt), hogy semmi pénzért nem költözne ide vissza, pedig ha ismertek még pasit aki soha nem maradt egy valamire való buliból sem, nahát az Õ!
Ezt minden héten legalább egyszer megélem. Eddig mióta nagyobbak a gyerekek, havonta egyszer ott is aludtam a b.nőmnél és ötyéztünk, de most ez is kimaradt.
Nem is tudom mit akartam még írni -természetesen-...
Én már sokszor leírtam, hogy itt Noszvajon aki akar, az számtalan programon részt vehet (ja, egyébként az itt megismert legkedvesebb barátnőm, porcelánfestő és Pécsről költözött ide!), amit magunknak szervezünk, mert hiányérzetünk volt.
A változást amely a "régi életemtől" való leszakadást hozta, magam sem értem, de itt van. Lehetne analizálni, de talán egyszer majd szóban...?
Az én férjem szerint is finoman szólva csacskaság a babanet, de az is igaz, hogy még sohasem olvasta!!!
A Tv-ről a véleményem ismert és nálunk is a Kisvakond a kedvenc, illetve most vettünk POM-POM-ot, és minden este (még megvannak a POM-POM-os könyveim) azt kell olvasnunk!
A látottak feldolgozásában való segítséggel egyetértek, de azért sztem nem kell nagyon aggódni. A gyerekek nagyon sokmindent megtapasztalnak rövid életük során is, és felismerik a (gondosan kiválogatott, színvonalas) mesékben az életük pillanatait (akár jó, akár rossz) és segíthet a feldolgozásban is.
Az óvoda nálunk úgy van, hogy hol van hol nincs. Amíg Csenge tudja, hogy itthon vagyunk nem érti és sokszor nem akarja elfogadni, hogy Neki miért kell mennie. Mivel, egyenlőre nem marad ki semmiből, időnként hanyagoljuk az ovibajárást.
Húúúú, de hosszú leszek, na nem baj azért még...
Maris!
Úgy látszik mégis vannak alapigazságok Kép!

Zita!
Nem irígyellek a bedurranás miatt!!
A bébisintérkedést a Te otthonodban, vagy a sintérelt otthonában képzelted?

Betti!
Én azt mondom, ha anyai-szemmel láthatóan nincsennek súlyos tünetei, akkor nagyon ne erőltesd a gyógyszerezést. A homeo bogyókat elfogadod?

Kata!
A szórakozóhellyel kapcsolatban; teljes egészében egyetértek! Évente 1x2x jut eszembe, de akkor sincs esély, hogy szimpatikus helyet találjunk. Ha, valakinek van ilyen régi-új kedvelt helye azért írja meg!

Sorsi!
Még utána kérdezek, hogy hun van a Kenderföld, aztán majd eldöntöm irígykedjek-e Kép! Milyen kéazültségi fokon álltok?
Eladni, most nagyon nehéz! Irodába bevittétek?

Én láttam másik topikokban, hogy a táblázat nem ilyen megnyitós valami, hanem mint egy kép ott van, ehez nincs meg a képességünk?Kép
Azért kitöltöttem !!! És csatolom tán!
Tsók Mindenkinek!

<!--attachment: babanet-294723-294991-295108.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*18.9**babanet%2d294723%2d294991%2exls --><center><pre>
Kép
babanet-294723-294991.xls (18.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Orsi végre el...Kép

Kép
Kép
Kép
borsolyka

Maris!Kép
Köszi a vidám perceket!Ilyeneket szivesen olvagatok!

Kata!
"Szeletelős..." Ez jó. Itt Egerben nem nagyon van a mi krorsztályunknak való dolog.
Aventes varázsnyavaja nekünk is gáz volt, lehetetlen volt tisztán tartani.

Képzeljétek! Pénteken alapítványi bál lesz az ovis szülőknek a Katkóban. Annyira várom, fodrász, csini-mini, magassarkú....és végre táncolunk. /nem gyerekkel a karunkbanKép/

Orsi!
Homeos bogyót adnék én, csak nem tudom, hogy MIT. Ha van tapasztalatod akkor bármit megpróbálok, ami könnyítheti a fogzásos nehéz időszakot.

A kisvakondot mi is nagyon szeretjük, még az én gyerekkori könyvemből ismerte meg Bulcsú.
A Pom-pom eddig kimaradt, köszi a tippet!!

Zita!
Köszi az érdeklődést, szerencsére már este nem volt hőemelkedése sem Bálintnak.
Gyönyörű hajasbaba pocifájásoskodik még?
A bálban az anyukák kisestélyiben vagy nagyestélyiben szoknak lenni? Kicsit vacilálok még a "ruhakölteményen".

Zsuzsa!
Nagyon kellemes élmény volt olvasni soraidat, olyan nyugalmat ársztott felém.
Cumisüveg: sosem hagytam volna - szerencsére nem is akarta- hogy a cumisüveggel cumizzon Bulcsú. Ivott, és kész, letettük. Tehát nem rágcsálta a cumit, a fogszuvasodás legjobban ezzel (is) érhető el, ha édes cumit rágcsál a kisgyerkőc. A vizet sajnos sosem szerette, ált. gyümölcsteát kapott, később ahogy nagyfiúsodott akkor már gyümilevet is hígított formában.

Amúgy én azt hittem csak az én "pasim" ilyen "jajmindigbabanetezeles"....Jó hallani, hogy nem vagyok egyedül ezzel..

Judit!
Hol báloztál??? Botira ki vigyázott? Hogy bírta?
Jó, éjszakáT
Betti

<!--attachment: babanet-294723-294991-295108-295152.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*18.4**babanet%2d294723%2d294991%2d295108%2exls --><center><pre>
Kép
babanet-294723-294991-295108.xls (18.4 k)</pre></center><!--/attachment-->

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!

Nem tűntem ám el, csak zsufi napom volt. Most is cak egy perc, mert aludnom kell, éjjel Boti nem nagyon hagyott, majdnem 3 órát felvolt, azt hitte nappal van... Kép

Csatolom a táblázatot, nagyon tuti, köszönjük szépen, Maris! Mindig a legutóbbit csatoljátok, mert akkor másolgatni kell. Minden esetre az Orsi táblázatába beleírtam a Zita adatait is.
Szerintem jó lenne kiegészíteni a foglalkozással ill. a férj/pár legfontosabb adataival. Én nem vállalom a kiegészítést, nagyon béna vagyok. Kép Ha a többiek egyetértenek, kiegészíted, Maris?

Holnap, ígérem, írok, jön a lovestory is. Kép De a többiek nem akarják megírni? Ha csak én írom le, úgy nem izgi... Kép

Csütörtök, séta? Egyre nehezebb összehozni, mert Sasiorsinak 2-ig jó. Előtte kellene. Mondjuk nekem Botond kezd ráállni arra, hogy 1 körül eszik. Ez nekem is jó, mert akkor a következő 5 előtt van, és utána kibírja fürdésig. Hát nem tudom, esetleg a negyed-fél 2? Addigra Sasiorsi is odajöhetne, ahol talizunk. A laktanya előtt jó nektek? Vagy inkább arrébb kellene kicsit, hogy Bettinek is közelebb legyen. Zita, neked ugye mindegy, kocsival jössz. Na majd adjatok ötleteket, ok? Kata, csatlakozol? A Viaduktnál laksz, nem is tudom... Akkor valahol a Bethlen, a Laktanya és a Viadukt közötti pontot kellene megtalálnunk. Vagy sorba megyünk, és mindenkit felveszünk. Kép Na tényleg megyek! Legyetek jók, puszi, Judit
Vendég

Ja, a táblázat! Kép <!--attachment: T_bl_zat_-_babanet-295170.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*18.9*T%e1bl%e1zat*T%e1bl%e1zat+%2d+babanet%2exls --><center><pre>
KépTáblázat
Táblázat - babanet.xls (18.9 k)</pre></center><!--/attachment-->
Vendég

<!--attachment: M_solat_eredetijeT_bl_zat_-_babanet-295170-295334.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*19.5**M%e1solat+eredetijeT_bl_zat_%2d_babanet%2d295170%2exls --><center><pre>
Kép
Másolat eredetijeT_bl_zat_-_babanet-295170.xls (19.5 k)</pre></center><!--/attachment-->
Vendég

Sziasztok,
örülök, hogy mindenkinek sikerült beírni az adatokat, már csak Zsanya hiányzik. Majd kiteszem ide, hogy mindenki lássa.
Zita, nekem is rengeteg tejem volt, de itt még az sem volt megszervezve, hogy kinek adjak. Képzeljétek én hívtam fel kövesdet, ábrányt, keresztest vagyis a védőnőket, hogy van tejem csak vigyék már. Utána volt az anyatej világnapja aug. 1 ha jól emlékszem és mondta a védőnő, hogy menjünk be kövesdre lesz vmi röffenés. Megkérdeztem, mit mondjak el, hogy az sincs megszervezve ha van tejem kinek adjak. Mindenhol azt olvastam milyen fontos és szuper dolog ha van, erre itt egy csomó gyerek tápos, mert nem volt teje az anyukának én meg öntöttem ki a csapba. Olyan nagyon sajnáltam, hogy náha még meg is sirattam mondom nektek. Mert nem jönnek ki a tejgyűjtőből hanem nekem kellett volna tesztet csináltatnom, hogy adhassak és én nekem kellett volna bevinnem. Innét naponta menni akár Miskolcra, akár Egerbe nekem megoldhatatlan volt. Aztán kellett egy ábrányi anyukának, de olyan megbízhatatlan volt 1000 Ft/l vitte, de vagy csak 3 litert és a védőnő azt sem mondta el, hogy ha ő leigazolja akkor nem is az anyukának kell fizetni hanem a TB fizet 1800/l-ként. Ezt később hallottam tárkányban egy másik anyukától ahol persze ez mind le volt zongorázva. Na de mit is várjak itt! Még most is ott van a fagyasztóban vagy 5 l, nem tudom mit csináljak vele, mert lassan 6 hónapos lesz és tovább nem lehet tárolni.
Zita neked legalább nem volt ilyen gondod vele. De, hogy emellett is bedurranjon a cicid ez teljesen hihetetlenség. El tudom képzelni milyen beteg lehettél!
Ha gondoljátok még kiegészíthetem a pasijaink adataival is. Az enyém nem szidja a babanetet, sőt, mivel ő totál net függő, márha itthon van. Legalább is addig az volt, amíg Virág nem robbant be közénk, mert azóta rengeteget változott. Két nő teljesen kifordítja önmagából. Nekem mindenesetre teszik a változás. Szóval segít mindenfélékben és sokat játszik Virággal.
Betti,
homeos infók:hasfájásra a HOMEOPATIAS CHAMOMILLUM, vizben feloldva kell beadni a golyocskakat, de a gyogyszertarban elmondjak.
Ez pedig egy használható honlap: http://home.tvnet.hu/%7Ea3807/index.html

puszi
MAris
Ja csüt. megyek Baktára egy barátnémet meglátogatni, hazafelé megnézném a sétálós csapatot. De mikor és hová csatlakozzunk? Ha esetleg egy SMS-t megersztene vki, hogy épp merre játok. A számom:20-327-3773
köszike

Maris
feketemaris

Lányok,
kész a tábla, (amire időm volt)a többi módosítást később megcsinálom:
<!--attachment: babanet-295486.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*20.5**babanet%2exls --><center><pre>
Kép
babanet.xls (20.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Maris
feketemaris

Sziasztok!

Na itt vagyok, végre tudok reagálni a leveleitekre. Tök jó, hogy ilyen sokat írtok/írunk, olyan jó olvasni!

Maris, nagyon jó volt az az iromány! Pistinek is felolvastam, jókat nevettünk rajta! Kiegészíted a táblázatot a férjekkel és a foglalkozással? Esetleg esküvő időpontja, stb...

Betti, én nem tudtam megnyitni a táblázatodat, lehet, velem van a baj... Sőt biztosan, mert Maris meg tudta. Kép Bálint jobban van? Remélem, már teljesen meggyógyult!
Holnap séta? Maris, beírtam a számodat, itt az enyém, ha Egerben vagy, csörögj, és egyeztetünk. Mikor írjuk az sms-t, hogy hol vagyunk? Mert 10 percenként változik a helyszín. Kép A számom: 30/ 349 82 74.
Kata, 1 körül neked is jó az indulás. Megint én mondok helyszínt és időpontot, hurrogjatok le, ha baj! Mit szólnátok a negyed 2-kor a laktanya főbejárata előtt? Sasiorsi, ez jó még neked?
Ha mást gondoltok, szóljatok! Ha valaki késik vagy bármi más, akkor tudunk sms-ezni. Remélem, összejön! Kép

Mi is akarunk majd kengurut venni, de nekem olyan kellene, aminek merev a háta, és már most tudom használni. Az ilyenben ugye nem lehet megfordítani a babát? Mindent nem tudhat egyszerre egy kenguru... KépTi hogy tudjátok?

Orsi, Zsanya a kultúra... igen hiányzik mindannyiunknak. Azt hiszem ugyanolyan már soha nem lesz, dehát nem is kell, hogy olyan legyen, hiszen van, aki/akik mindenért kárpótolnak... De néha én is érzem, hogy hiányzik pl. a munka. Pláne, ha bemegyek a suliba, és látom a kollégák pörgését, és a diákok lelkesedését... Persze ez a hiány még korai, hiszen nem akarok visszamenni a két gyerek között. Egyre gyakrabban jut eszembe az, hogy nem kellene kivárni a 2,5-3 évet sem köztük, de majd meglátjuk... Most azért még nem tervezzük a kistesót! Kép

Zsanya, grat Marcinak a felálláshoz! Kép A falusi élet tőlem sem idegen, mert egy kis faluban laktam, alig élnek ott 400-an, tehát elbújhat Tarján, Noszvaj, Nyárád mellett... Én nagyon szerettem, most is szívesen megyek haza, de ez persze azért is van, mert ez a szülőfalum, mindenkit ismerek, ott él a családom.

Tényleg, kinek hol élnek a szülei? Van segítség vagy messze vannak? Nekem Borsodban, úgyhogy az a 60 kilométer nem nagyon teszi lehetővé a segítséget. De gyakran hazamegyünk, ha nem akkor pedig ők jönnek.

Zita, remélem, jobban vagy! Hihetetlen, meddig kínoz még ez a mellgyulladás!
A bál elég jó volt. Azért mondom, hogy elég jó, mert a zenekar pocsék volt. De azért jó volt a hangulat, na meg barátokkal voltunk, sokat beszélgettünk. Boti nagyon jó kisfiú volt szokás szerint. 6-kor elmentünk, 7-kor volt vacsi, úgyhogy 8-ra haza tudtunk jönni. Megfürdettük, megetettem és visszamentünk még fél egyig. Meg sem nyikkant, amíg nem voltunk itthon, Anyának könnyű dolga volt szerencsére. KépPersze nem mondom, legszívesebben 10 percenként telefonáltam volna, hogy hogy van...

Nem igaz, mennyit beszélek! Elolvassátok egyáltalán? Kép A lovestoryt inkább legközelebb írom meg, mert már túl hossszú lennék. Várom a holnapot!

Puszi mindenkinek, Judit
Vendég

Sziasztok Lányok!
Itt vagyok! Néha! Kép Elszállt a netem! Szóval nem tudlak most követni Titeket!

Szeretném szíves figyelmetekbe ajánlani:
http://bumo.gportal.hu
Egerbe is díjmentes a "postázás" azaz Apa szállítja nektek!

Millió puszi mindenkinek!
k
kriszta13

A macska rúgja meg!

Egy csomót írtam és elszállt!KépKépKép
El is kedvtelenedtem....majd írok még, de sajna holnap nem tudunk menniKép (még ez is!)

Puszi: Sorsi
sasiorsi

Judit,
az egyik barátnőm vett egy ilyen szuperszónikus kengurut, merev hátút, de csak Bécsben kapott olyat 2 éve. Azóta, ki tudja, talán itt is van. De ahogy én elképzelem, a babának talán az sem jó, ha függőlegesen van, mert a gerincoszlop alsó részére így is nagy súly nehezedik, mert olyan nehéz a fejecske, és akkor is görnyed egy kicsit... bár ez csak az én paraszti észjárásom, lehet hogy tök hülyeség. a gerinc titkairól Betti biztos többet tud, mint gyógytornász... Én a kendőben - jaj, nem akarok ám erőszakoskodni - így vittem, fekve, újszülöttként. (Sasiorsinak is küldöm a képet)Én tök szkeptikus voltam, de ahogy beletettem a tesóméba, mindíg rögtön elaludt, ezért szereztünk be egy sajátot is.KépKép
Istenem, micsoda bátorság, irigyellek! Én még mindíg nem mertem a fiamat fél óránál tovább valakire otthagyni, rettenetesen aggájos vagyok! Pedig de táncolnék egyet! most mennénk egy bálba, de lehet h lemondjuk, mert nem merek Kép gáz, mi?
Az én szüleim Pesten vannak... az vagy 90 km. de azért gyünnek sokat!
Jaj de mennék én is sétálni...
amúgy én már írtam egy pici lovestoryt Kép

Orsi, Kata, igen, Pest legnagyobb hibája a lakhatatlansága. Én ott a város szélén laktam Rákosrettentőn, és több, mint 1 óra alatt értem be a belvárosba. Gytarjánból is benn vagyok ennyi idő alatt! Úgyhogy nincs is gond, sokat megyünk kocsival is, sőt én egyedül a babával, busszal is, intézkedünk, aztán haza, nem is gond. Amúgy én addig se jártam se plázába, se teszkóba, se multiplexbe, van némi averzióm ezekkel kapcsolatban... inkább a speciális üzletek hiányoznak, a Demmers teázó, a Sir Morik kávézó, művészellátó, a Ringfoto, ahol fele áron van minden, a Ruhagaléria tukálo, könyvesboltok, művészmozik, táncházak, kiállítások, stb. Dehát ezekre tényleg nem lesz idő pár évig. Inkább a távol levő tesók, szülők és főleg barátok, hiányoznak, akik nem tudnak csak úgy beugrani öt percre...

Maris,
annyira jó volt az a szöveg, vonyítottam!!! Szórol szóra igaz! Ha tudsz még ilyet, jöhet, tök agybajos deprimált vagyok hetek ótaKép
én a fagyos tejjel főzeléket higítottam, hűti is, ha forró, meg jobban is ízlett így neki az elején.

Zita, hihetelen a tejgyárad!!! Csúcsra vagy járatva, nem mondom, sokan hálásak neked!

Ti nem vettétek észre a gyerekeiteken az elmúlt két éjjel, hogy nincs rendben valami?? Már vagy a hatodik anyától hallom, hogy virrasztaniuk kellett, sőt a férjem is így járt, nem tudott aludni. Marci is állandóan felébredt, nyűgiösen, szopott vona, de csak kínlódott, és többször jó órán át csak kujungatott, meg mászott rám, tépte a hajam... horror volt...
aztán reggel megtudtam, hogy front van erősen, meg telehold...

Zs.
zsanya

Judit,

séta nekem is jó, időpont, helyszín is, csk időjárás függő. Ha nem megyünk, írok sms-t.

Kata
Vendég

Sziasztok!

Kavarog a fejemben a sok gondolat(KépKép)), de írás közben úgysem jut majd az eszembe, na lássuk;

Betti
Chamomilla 9 vagy 12 vagy 15-ös!! Kiváló fájdalomcsillapító. 1 éves kor alatt (megjegyzem a kiadványok mást, sokkal többet írnak, de ezt egy nagyon jó orvos ajánlotta így és bevált) napi 3 golyócska (lehet negyed korty vízben feloldani és megitatni), 1 év felett napi 5 golyócska. 1 hétnél tovább nem szabad adni, sem megelőzés céljából, csak, ha konkrét fogzási vagy hasi fájdalma a van a babcinak!!! Tehát 1 hét után szünet, de ált.ban 2-3 nap alatt jól érezhető a hatása! Van a Belladonna is, amely erősebben tud hatni, a rágófogaknál már inkább elkél.
Ha, van kérdés írd meg. Szerény Képlehetőségeimhez mérten igyekszem megfelelni.
Ja, nekem még soha nem tudtak a gyógyszertárban segítséget nyújtani, sőt ők kérdeztek!
Maris!
Ezek jutnak eszembe; madártej, tejberizs, tejleves...KépKépKép
Ja, és a megnövekedett keblek használataára, pedig ezt tudnám ajánlani;
Kép
Kriszta!
Azért néha gyere, ne csak az a ronda biznisz hozzon közibénkKép!
Juca!
Ez minyő bál vót?
Nekem van tán valahol egy fekvő kengurúm. Én ugyan nem nagyon használtam, de a barátnői többen is imádták, igaz, főleg a lakásban. Ha, kell és meg is van szívesen kölcsönadom, akár a kistesónál is maradhat Kép!
Egyébként nem, soha nem olvasom el amit írsz, én csak azért jövök ide, hogy a klaviatúrámmal testi kontaktusba léphessek Kép!
Sorsi!
Így megy a sasoknál, csak szállnak, szállnak...

Egyre jobbak a poénjaim, nem? Lassan megnyitom a "fáradt-, íróasztalbafejbeverős humor" topikomat!
Az anyukám itt lakik a szomszéd faluba, Pécstől délre 30 km! De, nem panaszkodom, mert most lett segítségem, az anyósom személyében, aki Egerben honol.
Zsuzsa!
Én mindig irígyen néztem az ilyen multi-kulti csajokat, mint Te. De, úgy be tudtam pecózni világ életemben, hogy sok kiváló rendezvényről lemaradtam, sajna. De, Egerben azért meg lehet csípni dolgokat; a színházban, vagy az ifiházban voltunk nyáron Csengével valami országos Bábfesztiválon, Mozart, Varázsfuvoláját néztük, szenzációs volt! Illetve Művész moziban, volt francia hét, egy jó kis francia filmet láttam. Ha, gondolod/játok szívesen beírogatom, ha tudok valamit!
Csak nálunk az a bökkenő, hogy az esti programokra csak felváltva tudunk menni a férjemmel, mert valaki vigyázkodik az utódokra ugyebár. Ez nem olyan jó, de majd lesz ez még így se!
És én is elviselhetetlen vagyok, de azt hiszem nekem MEI-m (menstruáció előtti idegesség) van. Ez itt tán nem sokakat érint Kép!

TELIHOLD! Én arra szavazok, nálunk akkor sosincs alvás.

Egyszerűen nem bírom abbahagyni, de mmost mégis!
Sziasztok Orsi

Kép
Kép
Kép
borsolyka

Hali,
úgy látom mindig lendít rajtunk vkinek az irománya és akkor mindenki tutira beindul szuper!

Zsanya, a táblázatot lécci Te is töltsd ki. Nem veszélyes ez a kendő olyan szempontból, hogy a babóca nagyon megszokja és nem akar egyedül lenni majd soha. Engem 2 német barátném is lebeszélt róla, mert azt mondták olyan leszek majd mind az indiánok, vagy akik a rizsföldeken dolgoznak, hogy a gyerek mindig ott lóg rajtuk. Nem tudom így lehet-e, mert végül én nem vettem olyat. PEdig nagyon tetszett, meg olyan jó testközelség van benne.

Judit, ez a Brevis kenguru ami nekem van, nagyon merev, de nem akarlak rábeszélni. Ha nem felejtem el, bedobom a kocsiba és holnap elviszem magammal szemrevételezésre. Ki tudja melyik a jobb, én ezt ismerem, Zsanya meg a másikat. Mi szerintem ott a viadukt tetején a (melyik temető is az talán a kisasszony, nem tudom) szóval annak a parkolójában megállnék és ott összefuthatnánk. Fehér Mondeo combi, majd írjatok sms-t, hogy merre jártok és meg írok, ha elindulunk Baktáról vissza.

Ja, a Betti táblázatát nehezebb volt megnyitni, mert ő bemásolta az excelt wordbe, de nyiss meg egy előzőt! Vagy csak küld el az adataidat én majd beírom. Ha lesz időm a hétvégén kiterjesztem a tartalmát és beírom a pasikat is, meg esküvőt ilyeneket.
Szerelmi történetet majd írok én is, csak hangulatom legyen hozzá.
Az én gyerekem alszik, hála égnek, éjjel is, igaz 1x még mindig szopizik. Nappal is olyan 2-3 órákat ebéd után. De foga még mindig nincs!!!!
puszi
MAris

Maris
feketemaris

Hali!

Zsanya és mindenki!
A teaházról jut eszembe: van Egerben is egy klassz kis teaház az Aranyoroszlán. Ez ugyanolyan, mint a bp-i. A Mecset utcában van, sajnos inkább csak autóval megközelíthető, babakocsival nem nagyon. Õk értenek a tea készítéséhez, van hangulat, babzsák, szeparé minden.....ajánlom figyelmetekbe. (nem csak azért mert barátaim a tulajokKép)

Köszi a képet a kendőről, egyre jobban tetszik nekem a dolog, lehet, hogy beszerzek egyet.

Judit!
Nem akarsz előrukkolni azzal a love story-val, úgy látom. Csak nem titkolni szeretnél valamit?! ;)
Amint írtam, holnap nem tudunk sétálni menni sajna, pont akkorra csináltam magamnak kimenőt. Vásárlás, könyvtár ilyesmi. Halász Jutka CD-ket veszek ki a könyvtárból Dádinak, mert szereti ha énekelek neki, gondoltam hátha Jutka néni is tetszeni fog. De van ám ott minden más műfaj is, jó kis lelőhely!

A táblázatunkból levontam a következtetést: megalakíthatnánk a "Varga Zsolt páciensei" egyletet. Kép Én csípem a dokit, egy szülésznél a legfontosabb szerintem, hogy emberileg milyen, hogy megbízzál benne. Bár néha kicsit szétszórt és sokat kell várni a rendelőjében, igaz? Ettől függetlenül jó doki.

Zita!
Elképesztő ez a mennyiség! Nem csoda ha bedurran a cicid néha! Remélem már helyre jöttél!!!!!! Én ezért nem fejem! Anyukák tapasztalataira alapozva vontam le a következtetést, hogy ha fejed, akkor könnyebben bedurran, elég csak egyszer kihagyni, vagy nem rendesen kifejni és kész a baj.
Bár anyagilag biztos megéri, mondjuk jó törlesztőrészlet-kiegészítés lehet.;) Egy ismerős szekrénysort vett az árából. A barátnőm férje is unszolta őt, hogy fejje már, mert majd vesznek házimozit az árából. Erre a barátnőm kiakadt, hogy ne nézze őt tehénnek. Kép

Az úszásról: soha nincs késő elkezdeni! Gyertek, hozzátok a csemetéket, marha jó, megmozgatja a baba minden porcikáját!

Képzeljétek találtam egy játékot Dádinak, amitől nem kezd el sírni 5 percen belül. Ez egy rózsaszín, 4 házzal rendelkező csiga képződmény szivacsból, amit a hölgyek a lábujjaik közé illesztenek, mikor lakkozzák a körmeiket. El tudjátok képzelni? Nnna, ezt meg tudja fogni rendesen, betuszkolni a szájába és nem fáj, ha fejbe veri magát vele. Juhhéj!

Orsi!

A "Kenderföldi lakópark"- ne röhögj, tényleg így hívják- a szomolyai út mentén van. Ha felmész a temető előtti emelkedőre és Eger irányába nézel, láthatod az új és épülő házakat. A miénket még nem, mert most kezdik ásni az alapot. Még csak áramot próbáltunk eddig intézni, de nem volt zökkenőmentes....és még el sem kezdtük!

Oké-oké! Megyek már!

Pusza:Sorsi
sasiorsi

Sziasztok!

Akkor hogy állunk a sétával? Betti és Kata már tutinak tűnik, de írj még azért, Betti!

Maris, szuper, hogy jössz, de majd szerintem máshol kellene talizni,mert a Viadukthoz felesleges lenne mindannyiunknak visszamenni, mert biztosan a város felé vesszük majd az irányt. Egyeztetünk majd sms-ben,ok? Ha tudjuk az irányt, üzenünk!

Sorsi, remélem, legközelebb te is jössz majd! Halász Jutka nagyon jó ötlet! Én annyira szerettem, de tönrementek a kazetták, ill. több bakelitlemez volt. Venni akartam majd később, de a könyvtár jobb megoldás! Kép A fiad biztosan nem élvezi majd úgy, mint amikor te énekelsz!
Zsoltot én is nagyon szeretem, de a szétszórtsága nagyon igaz! Kép Ma voltam nála a hat hetesen, szerencsére, mindent rendben talált. Kép

Ja, erről meg Orsi menstruáció előtti idegességéről jut eszembe, hogy a múlt héten 2-3 napig vérezgettem, de csak gyengén, pecsételve. Szerintetek ez mi? Menstruáltam? Mostantól fogok? Kinél hogy volt ez? Van, aki azt mondta, hogy az első általában megjön, aztán utána szoptatás alatt általában nem. Ugye a leggyakrabban ezt hallja az ember, hogy semmi a szopi alatt. Nálam miért nem úgy van?!!! Nem szeretném, ha ilyen hamar vége szakadna az arany életnek!

Orsi, a homeobogyót én is kipróbálom!
Annyit nevetek a gifjeiden! Honnan szerzed őket? A férjuram katonatiszt, és ez a laktanya szokásos Márton napi bálja volt, ahová a legtöbb hivatásos katona elmegy, és eddig még mi is voltunk minden évben. (Már amióta Egerben vagyunk, mmert előtte Szabadszálláson is laktunk, de erről majd a love storyban! Kép )

Zsanya, Boti nekem is nyugtalan két napja, tegnap éjfélkor felébredt enni, pedig mindig csak 1-2 körül szokott, tegnapelőtt pedig majdnem 3 órát felvolt éjjel. Most sem alszik még! Nyitott szemmel fekszik az ágyában és csendben szívja a cumit... Kép

Na megyek, majd holnap délelőtt jövök, hogy hogy alakul a séta csapat. Akkor 1.15 a laki előtt, de még egyeztetünk. Most szakad az eső, remélem, holnap nem így lesz! Kép

Jó éjt mindenkinek, Judit
Vendég

Amíg itt pötyögtem, Ti is jót termeltetek....klasszak vagytok!
Sikerült képeket felraknom az albumba, nézzetek be ha unatkoztok.
Sorsi
sasiorsi

Kedves Lanyok!
Nagyon regota keszulok irni nektek.7 honapja is megvan mar hogy ellatogattam eloszor erre az oldalra, akkor anyueknal voltunk, mert Apa kulfoldon volt.Juca es Zita akkor varta a babajat..sok minden tortent azota.Nekunk par honapja van csak internetunk itthon.A sors ugy hozta Zitat szemelyesen is megismerhettem, mert kissebbik babam Lehel par oraval elozte meg Jazmint es szobatarsak voltunk a korhazban (nagyon szep emlekek,Jazmin igazan gyonyoru baba es mar akkor is nagyon huncut volt).Judittal epp a hetvegen futottunk ossze es volt alkalmunk beszelgetni a balon.A ferjeink munkatarsak.Udvozlom a tobbieket is, remelem titeket is megismerlek majd!

Sasiorsi!Nekem is ismeros vagy Varga Zsolt redelojebol, azt hiszem tobbszor lattalak, szep gombolyu pocid volt.
Borsolyka sorait nagyon szeretem olvasni, szokimondo es humoros!
Macskavati!Gratulalok a kisfiatokhoz, sok erot es oromet kivanok a ket kicsihez!
Feketemaris!A nagymamamek Mezokeresztesen laknak sokat jartunk es jarunk a arrafele.A nagynenem Nyaradon tanitott igazgatohelyettes volt, sajnos tavaly autobalesetben meghalt.
Zsanya!Jo hogy feltetted a kendomegkosrol a kepeket, epp utana akartam nezni a Kismama honlapjan.Mi is kendozunk, nagyon szeretik a fiuk.
Betti, te vagy az egyetlen abszolut fius anya, remelem hamar kibujik az a kis fog!

Bemutatkom nektek en is, Ildi vagyok.A gepunkon nincsenek ekezetek, ezert helyenkent lehet hogy erthetetlennek tunnek soraim.
Ket kicsi fiam van.Tar Levedi es Tar Lehel.Levedi decemberben lesz ket eves, Budapesten szuletett, akkoriban meg ide-oda koltoztunk.Lehelke epp holnap lesz negy honapos.Mar tul vagyunk minden nehezsegen, mindket fiunal, POCIFAJAS utan 3 honaposan kezdodott az angyalkorszak.(Mosolygas, eves, alvas.)
Judit!Nekunk annyifele hordozonk van, tele van vele az egesz lakas,3 babakocsi(1 szemelyes, testverkocsi, sportkocsi), 2 kenguru, 1 hordozokendo...Nem is tudom melyiket ajanljam, a teli idoszakban kendot hasznalunk, mert nem tudom mas hogy van vele, nekem ha bundazsak(labresszel) van a kicsin, nem fer bele a kenguruba!
Remeljuk meg holnap szep ido lesz es lehet setalni.Mindenkinek jo ejszakat, mar fogyoban van a hold, remeljuk megnyugszanak a gyerekek is!Nalunk se volt alvas.
Ildi
Vendég

Sziasztok!
Szia Ildi!
Szuper hogy itt vagy! Megnéztem a képeteket, el sem hiszem milyen nagy legény lett a kis koboldból! Nagyon aranyosak!
Úgy látszik Jázira a telihold fordítottan hat, mert tegnap is fél 11-kor kelt! Ilyen még nem volt! Előző este fél 8-tól. Persze közben volt 3 szopi, de akkor is!
És délben már alig bírt magával, majd leragadt a szeme. Így sajnos nem tudtunk veletek sétálni Ildi, de majd bepótoljuk. Nagyon kíváncsi vagyok a fiúkra élőben is.
Judit!
A ma du. azt hiszem nekem is jó, ha minden úgy jön ki ok. a 1/4 2 a laki előtt. De. mi még az oviba is megyünk, jó menőkés napunk lesz. De nem baj. Jázi nagyon szereti.
Puszi mindenkinek!
ZIta
anzizi

Sziasztok!

Betti még nem szóltál, hogy akkor jó-e az időpont. Nos bár én adtam az időpontot, úgy néz ki a kicsi fiam nem ért vele egyet, mert nem fogja addig befejezni a kaját. Nem tudom, nem késő még szólnom, hogy kereken kettő legyen inkább? Betti még biztosan bejön, Katának és Zitának üzenek, az a biztos. Bocsi, de nem lehet normálisan kiszámítani ezt a gyerkőcöt...

Ildi, nagyon örülök!

Puszi, Judit
Vendég

Hali lányok!

Betti,
hogy van Bálint?

Szia Ildi!
Kösz a pocibókot! Mi a fotoalbumod elérhetősége?

Jelentem nálunk a fogyó holdtól abszolut felborult a napirend.....nem tudok így tervezni semmit!

Pusszantás: Sorsi
sasiorsi

Sziasztok!
OK. a 2 óra!
Zita
anzizi

Sziasztok!

Judit, Zita!
Tényleg tök jó, hogy erre jöttetek, annyira arik vagytok!Bocsesz, hogy nem reagáltam , de a telóm ugye megadta magát, netrezni meg nem volt időm, lévén, hogy apa szabin van.
Hétfőn akkor remélem tudunk menni MINDANNYIAN, aki eltervezi , és reméljük a "kisfőnökök" is hasonlóan gondolják majd.

Sasiorsi!
Köszi kérdeéséed, Bálintnak folyamatosan hőemelkedése van, küzd a fogakkal. Nem túl jó az étvágya, és persze a hangulatja sem.

Ildikó!
Nagyon sok szeretettel üdvözöllek körünkben, bízom benne, hogy majd személyesen is megismerhetem ezeket a gyönyörű srácokat!Kép

Orsi!
Próbáltad már vmelyik bogyót Csengének vagy Ambrusnak?
Nagyon bízom a bennük, mert Bálint nagyon szenved, nekem megszakad a szivem. Adtam neki
Panadolt, és persze kiköpte és öklendezett tőle - nem csodálom.

Maris! Komolyan áttettem wordbe? Véletlen volt-o

Kedd, szerda éjszaka nekünk is mpozgalmasabb volt, én is a Holdra fogom...

Na megyek! Szasztok!

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok Lányok!
Üdvözöllek Ildi, gyere gyakran, gyarapítsd néha kissé dilis, de annál belevalóbb csapatunkat! Ha gondolod írd meg a táblázatunkba kerülő adataidat és beteszlek!

Judit, Zita, örülök, hogy ma összefutottunk, annyira gyönyörködtünk egymás gyerekében, hogy a kenguru a csomitartóban maradt. Na szuper, talán majd legközelebb, ha érdekel.
Judit,
nekem tavaly júl-ban volt utoljára menszeszem, majd a szülés után augusztusban először. Vagyis amikor Virág 6 hónapos lett. Majd volt 2-3x is olyan pecsételős dolog, mint neked, de azok 2 menszesz közötti időszakban jelentkeztek. Elnyargaltam a dokimhoz és azt mondta, hogy ez lehetséges, mert ugye kezd helyre állni a rend és valszeg Virág már nem szopizik annyit, mind előtte. Ez ugye igaz is, mert már csak reggel és este cicizik. Szerintem nem kell izgulnod, majd rendeződik. De én is kibírtam volna még vagy 1 évet nélküle.
Erről jut eszembe, szülés után majd megőrültem, hogy állandóan melltartóbetéttel meg ugye melltartóval kellett éjjel nappal létezni. Vagy 2 hónapja van még csak, hogy már nem kell éjszakára felvennem és kitömnöm, mert nem fejem és nem termelődik annyi. Szuper érzés volt az állandó bezártság után. Gondolom ezzel Ti is így vagytok. Sőt végre aludhatok hason is, igaz még nem nagyon sokáig!!!! De már ez is vmi!!!!
Javulást kívánok minden beteg babócának, akár fogzás akár megfázás legyen az oka.
Maris

Maris
feketemaris

Lányok,
jut eszembe a Cd-ket illetően, Nekem van 3 Halász Judit
1.A fiam & a lányom
A másik kettőt most nem találom!!!
Valamit a 100 Fok Celisustól a Paff. Ha kell vkinek, szívesen átmásolom.
Sasiorsi, jó ötlet a könyvtár, majd írd meg légyszi, hogy miket találtál!
jó éjszakát
Maris

Maris
feketemaris

Sziasztok!

Sorsi!
Az Aranyoroszlánt már én is akarom írni, mióta szó volt a szórakozóhelyekről!!!Sztem is jó kis hely, a nyugalom szigete!

Valamikor zsenge ifikoromban én is tagja voltam a Zenetárnak a Megyei Könyvtárban, nagyon jó volt és le is lehetett másolni a cuccokat, vagy ez szabálytalan volt?! Na, akkor lebuktam.

Zene! Én most fedeztem föl a KOLOMPOS zenekart (van honlapjuk, asszem lehet hallgatni is!). Nálunk ez most a sztár. Népzenét játszanak gyerekeknek, nehogy azt higyjétek, nem vagyunk ilyen vérmagyarkodó emberek, de a népzenét (szinte minden nemzetét) speciel nagyon csípem/jük.

Miből gondolod, hogy felröhintettem a "Kenderföldi-lakópark" elnevezésen? Én, soha nem tennék olyat KépKép! De, tudom, hogy hol van, majd megyek ránézek a munkások körmére!!
A noszvaji Önkormányzatnál kellett intézkedni? Nagyon aranyosak, kedvesek, de elég IQ light a banda. Hónapok óta nem tudok papírokat elintézni, mert nem értik mit akarok Kép.

Judit!
Te elmehetnél a gyes-mellett, valami sétaszervezőnek, jó pénzért Kép!
A gifeket a netről lopom!

Betti!
A homeo bogyókat abszolut használom, szinte csakis azt!!! Nyugodtan próbáld ki, legföljebb nem használ, de ÁRTANI NEM TUD!!

Sajnos most lebetegedtek a gyermekeim. Csenge benyalt valami vírust sztem, mert hasgörcse van, este hányt is. Ambrus meg egy merő takonygombóc, aki folymatosan, csillapíthatatlanul köhög, de csakis ágyban!! Úgyhogy az alvás nálunk mostanában nem divat Kép.

Ildi!
Udvozollek korunkben! Megbocsajtjuk az ekezetnelkulisegedet, de a korodat mar sokkal nehezebben KépKép!!
Levedi-soha nem hallottam, milyen eredetű név?

Zita!
Te, engem bojkottálsz!Kép vagy Kép?

Aviszonlátás
Orsi
Kép

Kép
Kép
Kép
borsolyka

Sziasztok!
Örülök, hogy összejött ma a séta, még ha nem is teljes létszámmal, de ez is nagyon jó volt.
Azt beszéltük Judittal és Bettivel, hogy jövő héttől délelőttre kellene átteni a találkát, 11 óra körül talán jobb lenne mindenkinek. Akkor talán Kata és Sasiorsi is tudana csatlakozni hozzánk. És legközelebb Maris is úgy készül, azt ígérte.
Orsi! Te nem vagy kíváncsi ránk, élőben hogy festhetünk?! Kép Egészen mások vagyunk, hidd el a képek mindig csalnak! Ezt tényleg mindig megállapítjuk a személyes találkán.
Amúgy annyi a bajom veled, hogy írigylem a gifjeidet, mert már én is nyomozok utánuk de még nem találtam rájuk. Ezen kívül semmi Kép veled!
Ildi!
Boldog szülinapot Lehelkének. Gondolok rátok, hogy most született este valamikor éppen 4 hónapja. Reggelre Jázi is "meglesz"!
Most már nagyon megszépült ez az emlék, pedig akkor tudod, hogy nem így gondoltam. Remélem Te is el tudtad már felejteni azt a sok nehézséget, amivel indultatok. Megnéztem az új képeiteket, Lehelke tündéri baba, és olyan gyönyörű világító kék szeme lett, mint Levedinek. Tényleg nem sok minden van belőled küsőleg. Mindkét fiú tiszta apja.De nagyon aranyosak vagytok a képen. Amúgy szerintem nem jó címet adtál meg, mert nekem az alapján nem jött be az albumotok, név alapján találtalak meg.
Ha délelőttre tesszük át a sétát, akkor talán már ti is tudnátok csatlakozni hozzánk. Olyan jó lenne!
Sasiorsi!
Halász Judit Nekünk nagyon bejött, Jázi nagyon szereti, bár ő már sokat hallgatta a pociban is, mert az oviban is gyakran betettem a gyerekeknek. De az igazi favorit a Babazene CD. Ismeri valaki? Én ezt is sokat hallgattam a terhesség alatt, olyan jó kis nyugizene, (nagyon jókat aludtam rajta Kép ) Erre Jázi biztos, hogy emlékezett, mert az első hetekben ha meghallotta, azonnal abbahagyta a sírást és figyelni kezdett. Most is próbálkozok vele, de a hisztinél már nem hatásos sajnos.
Kata!
Nagyon cuki lehet Benedek, ahogy összeráncolt szemöldökkel nézelődik, Jázi is mindig így csinált. Remélem jövő héten már láthatjuk Benit éa Lizát is.
Betti!
Jó bálozást holnapra, aztán várjuk a képeket! Úgyis ritkán látunk kismamákat csinin, estélyiben pózolni! Kép
De, most már tényleg befejezem!
Bár Judittal is azt beszéltük, hogy mindenki mentegetőzik, ha hosszúra sikerül egy levél, közben meg olyan jó másokat olvasni! Mindenki csak magát sokallja szerencsére Kép
Ja! Még valami! Este most az jutott eszembe, hogy Jázi, Bálint, Botond és Lehel egyszerre kezdik az ovit és ha minden igaz, mind az Epresben. Jó kis csoport lesz! És még lehet, hogy Benedek is csatlakozik? Hozzátok is közel van!
Remélem annyi protekcióm lesz, hogy elintézzem egy csoportba kerüljenek! Mondjuk a Mackóba! Ugye Betti? Kép
Csak nagyon rossz az arány. Szegény Jázi egy szem lány. De majdcsak elbír ezzel a sok fiúval.
Tényleg jó lesz a gyerkőcöknek, hogy lesznek ismerősök. Csak az óvónéniket sajnálom! Ha a mi gyerekeink, mint egy falka oda beszabadulnak!
De tényleg megyek!
Jó éjt mindenkinek!
Zita
anzizi

Szia Lányok!
Elszálló üzenetek ellen én azt csinálom, hogy
jobbgomb, kijelöl, másol... és ha elszállt, csak beilleszt. Zseniális, mi?!
Én inkább a frontra gyanakszom így utólag, mindenesetre már vége, hála Istennek viszatért a nyugodt, megszokott, csakhétszerszoptatós, delegalábbegyszersemórákigvirrasztós, laza éjszaka.
Jó lehet az uszi! Tiszta a vizecske? Nálatok az úszóösztönre építenek, vagy már a kicsiket is rendesen úszni tanítják?
Jó ez a menstruáció nélküli időszak, de én így tíz hónapos gyerekkel már nagyon várom, hogy beálljon újra, és akkor legalább tudom, hogy mikor vagyok termékeny, és alkalmazhatjuk a természetes családtervezést... így meg azért ott motoszkál bennem, hogy ha beletrafálunk egy ovulációba, pont mielőtt megjönne, hááát... mi kicsit várnánk még a kistesóval. Hülyeség mi, nem hogy élvezném az életet!
Alig várom, hogy megnézhessem már az albumotokat, a gyerkőcöket! Mihelyt sikerül végre-valahára átköltözni, ami egyre csúszik, akkor ott már lesz szélessávú kisbékánk, juhéjjj!! Na majd akkor.
Tök jó, hogy nektek ilyen jól bejött az egri szülészet, nekem csupa rossz tapasztalatom van róla, de ez ma már nem számít.

Maris, énnekem ilyen szempontból jobban bejönnek az indiánok Kép Anyósom ilyen németes tipus, kb. csak praktikus okokból ölelte meg csemetéit, az Uram annyira nem élvezte... Szóval ez szerintem nincs így, mert ez is olyan, mint a pocak! A gyerek egy idő után - normális esetben - már ki akar jönni, szűk a hely, kíváncsi... tuti nem onnan megy egyetemre. (Ennyiből a normál kenguru is így működik, testközelben tart! Ha ahhoz szokik a gyerek, akkor is kevésbé preferálja majd a babakocsit) Sztem olyan jó a fokozatos eltávolodás az anya-baba között, a szüléstől a felnőttkorig. Én eleinte szinte folyton a kezemben tartottam a fiamat hetekig, a férjemen kívül ki se engedtem a karmaimból, de Marcinak is nekem is így volt természetes. Jött is az anyai szózat, hogy elkényeztetem, így marad..., és egyéb cscskaságok. Hát persze, ahogy nőtt egyre jobban érdekli a világ, majd bolond lenne folyton a nyakamban lógni... de ha mégis, jöhet! Később hiába akarom dédelgetni, ha most van rá szüksége, ez pótolhatatlan! Én a magam részéről igyekszem, amennyire csak tudom, megtölteni az érzelmi tankját, amíg hagyja, hosszú távon ez kamatozik. Természetes, hogy testközelségre, védettségre van szüksége, meg az is természetes, hogy később kevésbé. Ha engedem igény szerint szopizni, akkor is max. nagyon fárszó lesz, de akkor se marad így sok évig. NNNamármeginokoskodok...

Ildi, Isten hozott!Érezd jól magad kies topkunkban!

Orsi, nem vagyok én multikulti...már...csak ábrándozom. Jó hogy Egerben is vannak jó programok KépViszont Eger messzebb van innen, mint Pest Kép

már megit csak locsogok, és elfelejtem a táblázatot, úgyhogy itt is van:
<!--attachment: t_bla-296309.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*21.0*t%e1bl%e1zat*t%e1bla%2exls --><center><pre>
Képtáblázat
tábla.xls (21.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

Jóccakát mindenkinek!
Zsuzsannnya

most nézem, Kata, te is sote1, beke, ancsa...nohhhááát! Na maj errő máskÓ!
zsanya

Sziasztok Lanyok!
Mindenkinek nagyon koszonom az udvozlest, jol esett.Gondoltam ratok delutan, annyira szep ido volt, mi nem voltunk setalni ma(ideje volt rendbe tenni a konyhat es nehany tiszta tanyert, pohart elovarazsolni...).Egyebkent delelott szoktunk menni.Ha legkozelebb delelott mentek, szivesen veletek tartunk.

Kedves Zita!Sejtettem hogy ez a cim nem lesz pontos, az igazsag, hogy meg most se tudom a pontos cimet az albumnak..annyira siettem, ebredezett a kicsi.Orulok hogy kezdenek szepulni az emlekek...legalabb mi jol elvoltunk a szobaban, mikor Levedi szuletett alig vartam hogy megvaljak a szobatarsaimtol es hazajojjek.Ti pedig szinte hianyoztatok,miutan elmentetek, mert emlekszel, mi tovab maradtunk, pontosan 9 napig.Szoptatas teren egy cipoben jarunk, csak nalunk Lehel hamarabb megerzi hogy pang a tej es nem fogadja el a cicit.A lefejt tejet Levedi issza meg(teljesen cicitejfuggo), reggel delben, este egy poharral.Ezzel sikerult athidalni a szopik koruli feltekenyseget.Boldog negyhonapos szulinapot Jazminnak is!

Sajnos a tablazatot letolteni es megnyitni nem tudom, nincs tablazatkezelonk, de leirom majd a fiuk adatat.

Zsanya!Lehelke ugy fogant meg, hogy rendes verzesem nem nagyon volt a szoptatas miatt.Mini mikroszkopot vettunk, a nyalat, vagy a huvelyvaladekot kellett figyelni( a peteeres koruli napokban kristalyossa valt a minta), termekeny napok nem nagyon voltak...el se hittuk, mikor emelyegni kezdtem reggel, mar 7 hetes volt Lehelke odabennt.
En meg mindig nem tudok betelni vele, hogy milyen csodaval hataros modon tudnak megnyugodni (a picikek)egyik pillanatrol a masikra, mikor a megerzik hogy testkozelben vannak.A legnyugosebb pillanatokat, napokat mindig egy mestersegesen keltett anyamehvilaggal probaltuk atveszelni:bebugyolalas, susogas, magunkrakotozes, szivhanghallgatas.En azt lattam magunk korul, hogy van meg egy regi generacio, vagy van egy masfajta szemlelet, akkik azt mondjak:-tedd le, majd kisirja magat...csak elkenyezteted...Levedit is mindig felvettuk, mindig magunkra tettuk hogy megnyugodjon, es eljott az ido hogy inkabb mar mozgott, minthogy az olunkben uljon(nagyon hamar eljott az ido!)

MIndenkinek szep hetveget!Hallotatok hogy esni fog a ho?Nagyon fognak orulni a gyerekek.
Vendég

Egy par sorra meg visszajottem.
Orsi!Majdem elfelejtettem.Levedi egy regi magyar szemelynev, az utonevkonyvbol valasztottuk.Levedi volt a magyar torzsek fofejedelmenek neve a honfoglalas elott, rola neveztek el Levediat.
Vendég

Zsuzsanya,

ne csináld, hogy te is pont ott és annál az orvosnál szültél! Azért ennek kicsi volt az esélye...Kép Hogy kerültetek oda? Milyen tapasztalataid vannak? Én istenként nézek fel Beke dr-ra, Riáról meg ódákat zengek.De a SOTE topikban ezt mind olvashatod is.

Zita, Judit és mindenki,

úúúgy mennék már veletek sétálni, de nekem tényleg csak a 1/2 1-1 óra jó, mert Liza délben ebédel, a du-i alvásra haza kell érni (1/2 3) és Beni is akkor szopizik.

Kata
Vendég

Kata, én még Pesti lévén kerültem oda, azért a SOTE I. mellet döntöttem, mert a nővérem ott dolgozik, szocmunkás, és így leinformálható volt a hely, a dokik. A Bekéhez még az első babával kerültem egy ciszta miatt, és nagyon bejött! Birom amúgy is ezt az embertipust: csöndes, szerény, becsületes, nagyon figyelmes és megbízható és hát nagyon ott van szakmailag&#8230; kicsit nekem olyan, mint egy szerzetes Kép
jó kezekben van nála az ember lánya!
Viszont a bajom is ez volt, hogy túl csendes... olyan megilletődött voltam nála mindíg, hogy rendszerint nem mertem/elfelejtettem megkérdezni amin aggódtam... ő meg nem túl közlékeny. Persze azért nagyon becsülöm őt, és hálás vagyok neki! Meg hát túl népszerű, nehéz odaverekednie magát hozzá a kismamának... a többi anyukák hada miatt... Ezért is fontolgatom, hogy váltok, végülis sok jó doki van ott... de nehéz, mert ő szuper!
Ancsa meg épp ügyis volt, nem választott, de annyira jó volt, kedves, profi, segítőkész, 5 percenként lepedőt cserélt...
Jó kis gárda...kár hogy csak a szülés nem sikerült..azaz dehogynem, kihámozták a legénykétKép
A SOTE topikot még nem láttam, majd bekukkantok!

Zs.
zsanya

Sziasztok!

Zita!
Akkor Kép!

Melyik kh a SOTE I.? A Baross utcai?

Zsuzsa!
Képzeld, én is az vagyok mint a nővéred!

Nálunk súlyos betegséginvázió vette kezdetét. Most jövök az ügyeletről, meg a khból Csengével, mert elküldtek hasi uh-ra, olyan erős hasfájása volt délután. Délelőtt semmi, játszottunk, nevetgélt. Délután 3-tól pedig fetrengett, visított. Szerencsére negatív a lelete, de a vizeletéban van vér, úgyhogy mégis ki kell vizsgálni. Remélem, hogy csak felfázott, mert állandóan mamusz nélkül flangál. Hétfőn, ha nem lesz roszabb az állapota, széklettenyésztés, aztán meglátjuk. Mindenesetre adom Neki a chamomilla-t, remélem csillapul ez az őrület.

Tsók; Orsi
Ja, majd' elfeledtem! Most, hogy közelg a karácsony, egy kis ajándék tipp, már akit érdekel. Most kaptam kölcsön, sztem nagyon jól használható irodalom; Dale Buegel-Blair, Lewis-Dennis Chernin Homeopátiás orvoslás (bevezetés a homeopátia alapjaiba szakemberek és érdelődők számára). Közérthetően csoportosítja a szereket, segít a tünetek összegyűjtésében és a megfelelő szer kiválasztásában! Nagyon jó! (De kár, hogy nem kapok jutalékot Kép!)Az Alexandra könyvesboltban elvileg van (legalábbis a honlapjukon meg lehet rendelni).

Kép
Kép
Kép
borsolyka

Sziasztok anyucik!

Legelőszöris én még nem is üdvözöltelek Ildi! Isten hozott, érzed jól magad itt! Sajnos nekem nem jön elő az albumod...

Zita, Ildi,

A ti csöppségeitek 10 nappal idősebbek, mint az enyém, írjatok arról, hogy mit tudnak már csinálni, a gyönyörűséges Jázi és a szöszke manó Lehel. Csak hogy tanuljunk mi is Ádival, mit kell gyakorolnunk!

Judit!

A szülés után kb. 2 hónappal nekem is voltak hasonló menszeszes tüneteim, azt hittem vége a vidám életnek, de nem így történt szerencsére. Lehet igazság abban, amit hallottál.

Éljen a délelőtti séta! Erre benevezünk Ádival! Hétfőn? Hol? Nem akartok a belvárosba jönni? Mikor? Persze, csak ha nem lesz ítéletidő.

Zsuzsa!
Az usziban tiszta a vizecske, előtte cserélik le és melegebbre is fűtik, mint szokott. A levegő hőmérséklete is magasabb, az öltözőben is, rólam patakokban folyt a víz.....nemhiába fizetünk annyit. Egyébként az úszás tanulás amolyan játszunk a vízben, hason, háton, lebukunk, pöttyös labdát terelgetünk, ugrálunk stb. De egy percre sem szabad elengedni a piciket, viszont a víz alá merülés az ösztönre épül.
Én is mindig felveszem Ádit, ha sír, az elején teljesen kiborultam, mert nekem is tolták ezt a " hagy sírjon, majd megnyugszik, legalább tágul a tüdeje, elrontod, elkényezteted, ne ringasd....." szöveget és én azt gondoltam, hogy tényleg el fogjuk rontani a csemeténket. Egyszer hagytam sírni fél óráig, közben a szívem szakadt meg a folyosón görcsöltem, és soha többet. Igazatok van abban, hogy igenis szüksége van, a vígasztalásra,a szeretetre, mert később már talán késő lesz. Ildi, a bebugyolálás nálunk is nagyon bejött. Kép

Zsusza,itt reagálok a bölcsis véleményedre, ezzel úgy állok, hogy azt látom Ádin, hogy élvezi a társaságot. Szerintem a kicsiknek is szükségük van arra, hogy közösségben legyenek, ismerkedjenek, tanuljanak, szociálisan is fejlődjenek, a nyitottságukat a világra így megalapozva. Persze nem egész napra, azt én sem tudom elképzelni, de fél napra elvinni máshová, teljesen rendben találom. Így talán könnyebb lesz neki később, ha ott kell hagynod az oviban vagy a suliban. Most így látom, de nem tudom hogyan fog működni ha majd odajutunk, viszont tudom, hogy vissza kell majd mennem dolgozni és akkor Ádit el kell helyezni valahol.
Engem 5 hónaposan bölcsibe adott anyukám, mert neki is vissza kellett menni dolgozni, ezt mondjuk egy kicsit korainak tartom. (ki tudja, lehet, hogy azért vagyok ilyen banyaKép)

A teaház nem is a Mecset utcában van, mint írtam, hanem a Mekcsein. (de még ez sem biztos, majdcsak eltalálom egyszer Kép)

Orsi,
Hogy vannak a gyerkőcök? Orvosnál is jártatok? Ambrus hatalmas baba volt születésekor!! Hogyan tudtad megszülni? Most is ilyen nagy?

Maris,
Tök jókat vettem ki a könyvtárból: 3 Halász Judit,1Bojtorján. Sajnos a gyerek sarok most eléggé ki volt fosztva, úgy látszik mások is rájöttek, hol vannak a kincsek.

Zita,
a Baba Zenét mástól is hallottam, hogy nagyon élvezi a csemetéje, hol lehet beszerezni?

Nos puszllak benneteket anyatársaim.

Ja, még azt akartam megjegyezni, hogy Ti is észrevettétek, hogy micsoda baby-boom van?! Lépten-nyomon babakocsiba, vagy gömbölyödő asszonykákba botlok. A nemzőképes nők fele terhes a másik fele pedig gyed-en, gyes-en van. (közgazdasági ismereteimet megcsillogtatva meg is állapítom,hogy ebből kifolyólag a munkanélküliségi mutatók is szebben fognak mutatni ezekben az években, persze más tényezőket nem figyelembe véve)

Oké kullogok már....

Csoki: Sorsi
sasiorsi

Nnna, most látom, hogy szegény Csenge hogy szenved! Jobbulást kívánok a kicsidnek Orsi!
sasiorsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?