Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok lányok!

Mamacka, nagyon klassz dolgokat csinálsz. Kép Csak ámulok. Igazán kreatív vagy, és ez a fotómontázs nagyon klassz. Ezt hogy csináltad??? Karácsonyra, ha meglepném a családot ilyennel, azt hiszem mindenki nagyon meg lenne lepve, és nagyon örülne. Én ráadásul nagyon követem a családfát, szóval lenne is esély rá, hogy tudjak ilyet összeállítani!

Hát karácsony nálunk is inkább a hangulatról fog szólni, amúgy sem vagyunk a hatalmas ajándékozás híve. És most annyi mindennel gyarapodtunk, hogy én már attól marha boldog vagyok. És a legfőbb ajándék a kisfiúnk!!! Kép

Anita, remélem jobb a hangulatod, és remélem este jössz a nagyon boldog Boti-anyu hírekkel! Kép

Nancsi, akkor holnap hányra menjünk varrni???? Kép

Angi, azért ez vicces, hogy ugyanolyan berendezéseink lesznek....Kép És szívesen megyünk majd udvarolni Lidinek. Kép

Annácska, pihenj és ne erőltesd magad. Tornászom helyetted is! Kép

Nagyon jók az UH képek, annyira bírom őket nézegetni. Még ennyi sok szép gyerek! Mi lesz itt tavasszal! Csak győzzük feltenni a sok képet! Kép

Még jövök, puszi

Eszti és Bence
26+1
Vendég

Jó reggelt!!!!

Anita, remélem már jobb hangulatod vanKépKép
Kép
Ezt neked, küldöm, hogy ma jobb kedved legyenKép
Kilókkal meg ne foglalkozz annyit!!!
Miért, mennyi hízásra mondta a védőnő, hogy sok????

Mamacka, nagyon jó a fotómontázsKép
Tőled akartam még kérdezni, hogy a falra a színes figurákat milyen festékkel fested?
Mi is ki akarjuk Olivér szobáját festeni, de csak valami egyszerű figurákkal.
Köszike!!!!KépKépKép

Tünde, mi 3 éve vettük a bőrt(andante), de szomorú vagyok, mert kellene ide még egy kétrészes, de ezt a modellt már nem gyártják.Lehet megkérdezem, nincs-e valahol elfekvőbenKép
Egyébként baromi jó, mi nagyon szeretjük, egyszerűen tisztítható, és nagyon strapabíróKép
Volt már rajt kakaó, csoki,..stb, simán letörlöd és kész.A szövet meg ugye beissza, és foltos is marad.
Jó, hát vigyázni kell rá, hogy a gyerekek ne ugráljanak rajta, "firkálgassákKép " , meg kiszabják.
Ápolni évente2-3 alaklommal kell, speckó bőrápolóval.
De mi kaptunk hozzá(most fogyott el)

Nadine, üdv. itt, grtaulálok a kisbébihezKép
Látom Hegykőn laksz, akkor Nicika a szomszédod, ő meg Lövőn lakikKép

Megyek, 9 óra elkezdődött a Teletubbies, át kell kapcsolnom a rajongó gyermekemnekKép
legalább nyugi leszKép

Ildikó
20+6
vas

Sziasztok Kép
Csema Kép
Jól tetted, hogy nem hagytad ki a versenyt. A lányodnak is biztos sokat jelentett Kép

Mamacka Kép
Semmit nem változtál Kép Hihetetlen mennyire látszanak már ilyen kicsin a vonások Kép
A fotómontázs nagyon szuper, gratula hozzá Kép

Nadine Kép
Üdv a csapatban, boldog pocakosodást Kép

Eszti Kép
Köszi, hogy tornázol helyettem is Kép

Karácsony:
Néhány éve és mindenkinek egy éves naptárt készítettem a lánykám fotóival. Nagy sikert aradtam Kép

Annácska 20+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

<font color="119911">Jó reggelt Lányok!
Eszti,
várunk majd Titeket! Kép
Annácska,
én is vettem már egy naptárat anyóséknak, amibe bele lehet ragasztani a képeket és a 4 unoka (Lidi 4D) képeit akarom ráragsztani.
Mamacka,
tényleg nagyon hasonlítasz a kiskori képre! Párod is helyes kisfiú volt. Kép
Csema,
én se tudtam volna kihagyni a versenyt!

Puszi:
Angi 27+6</font>
angi79

Sziasztok Kismamik!

Igyekszem visszaolvasni... Kép

Vas! Nem volt semmi komoly baj, csak nagyon kifáradtam, elég sokat feszült a hasam. Jót tett nagyon a kis pihi Kép
Kókuszgolyóóóóóóó!!! Óóóóó! Most én is totál rákattantam, ne emlegessetek már ilyeneket Lányok!!!

Annácska!! A G-Roby itt Budapesten vállal házhoz szállítást, a honlapjukon meg mindent meg lehet rendelni és szerintem nagyon profik. Mondjuk nem tudom van e limit.

Indianyó! Üdv itt közöttünk! No igen, áprilisban itt nem aranyeső lesz, hanem gyerekeső!!! Mi volt tegnap a kórházban? Kell feküdnöd? Néha olyan furi, hogy alig van pocakom és mégis nem nagyon bírom a sok mászkálást én sem és feszül a pocim. Kép Ilyenkor el sem tudom képzelni mi lesz később? Kép Az én pocakom még mindig csak 93 cm.

Mamacka Drága! Huncut egy gyerek lehettél! Éljenek a rosszcsontok! Én mindig egy olyan rosszcsont gyerekről álmodtam (én is két gyereket tettem Kép )

Látom ti már Karácsonynál jártok. Én még nem nagyon tudtam belerázódni. Idén lesz először sok-sok év után, hogy még Karácsony előtt is dolgozom, nem tudom mikor vesszük meg az ajándékokat. Ráadásul most nekünk is meg kell húzni a gatya szárát a baba miatt. Bár igyekszünk kinyomozni hol a legolcsóbbak a nagyobb tételű dolgok. Pl. ilyen ABC kocsink lesz, de nem hiszitek el honnan! Kép Itthon 80 ezer forint, az Öcsém meg az eBay nevű honlapon vette (licitálni kell) 45 ezerért.
Tegnap a Kikában (Budaörsi) 350 forintért olyan cuki kis kombi dresszeket lehetett venni, hogy elcsábultunk. Annyiért a hülyének is megéri, és nem is tudtuk, hogy ilyenek is vannak a Kikában. Kép

Olgo!!! Kalappal a vizsgáidhoz!!! Aztán jöhet a jól megérdemelt év vége!!! Kép

Anita! Aztaaaa!!! Gyönyörű a pocakod!!! Mi volt a szülésznőnél? Szimpi? Megkérdezhetem, hogy Boti bútora honnan van? Nagyon tetszik és mi is ilyesmiben gondolkodunk. A kép már az otthoni berendezett szoba vagy ez máshol készült?

Ki is az aki még az Uzsokiban szül? Van választható szülésznő ott???

Angi!!! Úgy irigyellek, hogy már ennyi mindent megvettetek! Hol tárolod ezt a sok mindent? Kocsit is megvettétek már? Hogy lehet 85 cm a pocakod, amikor nagyobb jóval, mint az enyém? Nem írtad el?

Nici! Egyre profibb a tábla. Lassan egy cég is megirigyelhetné Kép Nem gondolkodtál még a profilváltáson? Simán szerkeszthetnél ilyen honlapokat Kép Ami az ajándékot illeti, szerintem egy 5 éves kislány odalenne egy olyan kreatív csomagtól, amiben pl. gyöngyöt lehet fűzni, vagy gyurmából figurákat kirakni. Olyan jó pofa dolgokat lehet manapság már kapni!

Nadine! Üdv itt közöttünk! Te dolgozol még?

Csema! De jó, hogy Te is itt vagy végre közöttünk! Kép

Mariannka! Egyik barátnőm tavaly szült, ők már vetettek le köldökzsinórvért. Nekem nehéz előre gondolkodni annyi évet! A fene tudja tényleg jól tárolják-e és nem olcsó mulatság! Kép

Tapasztalt Anyukák! Mi az, amit még szívesen megengedtek nézni a gyerekeknek? A Teletubbies-ról jutott eszembe. A minap itt volt a 4 éves keresztfiúnk és azt sem tudtam hogy kapcsoljam le a tévét azzal sok szörnyű mesével: robotok, meg gyilkos szörnyek. Mit lehet ma nyugodt szívvel megnézni a tévében?

Puszi:

Barti+Eszti
20+3

Kép Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, azt sietek a városba. Kép

Nadine!
Érezd jól magad nálunk! Kép Jó babavárást. Szerencsés vagy, hogy gond nélkül viseled. Én Április 23ra vagyok kiírva. Kép

Anna! Küld a számod please, mert megjött az Avon és majd oda is szeretném adni. Kép Gondolom ezzel most nagyon megleptelek. KépKépKép

Angi!
Írok, próbálkozom... Remélem este lesz hozzá erőm! Kép

Vikó!
Tök ügyi vagy a kézi munkákkal. Kép Én maradok az üvegfestésnél. Kép Mit mondott a doki? Te is írhatsz ám nekem, ha korbábban bírod rá magad, mint én... kovacseszter@yahoo.com KépKépKépKép

Én sajna lemaradtam a megasztárról, mert az elején még a házidokinál csücsültem, a végén meg Bűbűjos boszikat néztem, mert sajna a Pro7en tegnap volt az utolsó része... KépKépKép Elég érdekesen fejezték be, az biztos!!! Jövő héten meg a Desperit Housewife-ot (Született feleségek) fejezik be. Mit fogk én nézni??? Kép Mert azt még elviseltem, hogy a CSI (helyszínelők) helyett a New Yorki helyszínelők vannak, de ez már így sok... Kép Sebaj... Kép

Na, rohanok!

Pusza nektek!
Eszter
18+4

Eszter
Kép
Kép
vok

Bartika Kép
A pocakod az enyémhez képest nagy, mert az enyém még csak 81 cm Kép Nyugi nő az a gyerek rendesen Kép
A babakocsi tetszik Kép Ügyik vagytok Kép
Nálunk a mesenézés kimerül a videóban, meg néhány tényleg értelmes mesében Kép Válogatni kell, hogy ne mindent nézzenek, de jól meg lehet szervezni Kép

Nici Kép
Az interaktív játékot én nem javasolnám, mert úgy sem játszik vele néhány napnál tovább, aztán meg csak porosodik.
A Lego vagy a favonat viszont évekig remek játék Kép
A kézműves játékok (matricafesték, gyúrma, gyöngyfűző...) is jó szórakozást tudnak nyújtani, ha szereti csinálni Kép

Anita Kép
Mi volt a szülésznővel?

Annácska 20+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

<font color="119911">Bartika,
szép lesz a kocsitok! Gratula a vásárhoz!
És nem írtam el, 85 cm a haskörfogatom, de 62-ről indult!!!!! Kép</font>
angi79

Angi! Jah az más... azt én nem is tudom honnan indultam, de akkor nem lehettem nádszálkarcsú... Kép

Annácska! Na igen, a meséket én is videóról gondoltam, de mi van ha már mind látták? Kép
Ami a pocakot illeti, csak az nyugtat meg, hogy olvastam a 20. hét körül már olyan 25 cm a baba. És néha érzem is, hogy egyszerre rúgja a jobb és baloldalam, ami azt jelenti, hogy keresztülér rajtam (vagy bennem?) hosszában! Kép

Képzeljétek mit mondott a védőnőm. Szerinte a 24. hét előtt nem tanácsos 4D-re menni, mert olyan szintű zajt jelent a babának, mintha egy vonat zúgna el mellettünk. Szerintetek van benne valami? És miért csak a 24. hétig baj? És a sima UH nem lenne hangos? Ilyen elvvel az is árt nem? Miért akart ez engem lebeszélni??? Kép
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

sziasztok... egy gyors infó a tegnapi dokis jelenésemről.
Mindne tökéletes! Kép Méhszáj zárt, vérkép, cukor, vizelet, vérnyomás, súlyom, tökéletes Kép Doki mondta is, ha nincs panasz, akkor ráérek 5 hét múlva menni hozzá Kép Együtt karácsonozok vele? Kép dec 20-a lesz....
Hétfőn meg Uh a nyírőben.

Nicika: Annácska által ajánlott játékokat preferálom én is.... még praktikus és tartós a puzzle is Kép

Titati 28+6
titati

basszus, basszus, írtam egy csomót, 10 percig töltötte, és sehol semmiKépKép
nem is írok, ki is kapcsolomKépKép
vas

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Szépeket!
Milyen szép napos szeles időnk van. De legalább ellátok a világ végére is innen a 10. emeletről.Kép

Nem nagyon olvastam most vissza, bocsika.
Tegnapi nap:
Voltam a hiteles csajomnál, teljesen jók vagyunk hitel ügyben.Kép Most ott tartunk, h a kivitelezővel egyeztetnek időpontot, h kifizessük a foglalót, és az ügyvédet. Remélem ez majd jövő héten lesz valamikor.Kép
Aztán tegnap mentem uramért, és hazafelé jövet jól belén jött egy láma hátulról. Semmi bajunk, autónak szintén. Viva vonóhorog. Az Õ Suzukija kicsit összetört elölről. Betétlapot akart kérni, mert összetört, és nekünk semmi kárunk lett.Kép El van varázsolva.Kép nem ismeri el, h Õ volt a hibás, és rendőrt hívott. A rendőr is majdnem kiröhögte, h mit akar, mikor Õ volt a hibás, nem mi.Kép De még akkor sem ismerte el, h Õ volt a béna.Kép Szal majd intézi magának a biztosítást, de cascója sincs, szal nem vágtuk, mit szeretne. Lehet másik bolygóról jött a bácsi, és fogalma sincs a kreszről.Kép
Aztán este még jól voltam dokinál, h elmúltak-e a fránya bacik. Mondtam, h nem fájt azóta a pocim, és ez nagyon jó. De hétfőn mehetek megint a Jánosba vérvételre, vizeletvizsgálatra, miazmásra. Most szemicilint kell szednem, és persze megint feküdjek sokat. Szerintem, ha azt mondta volna, h mondaná az orvosom, pörögjek, és rohangáljak sokat, akkor biztos tudnék pihenni.Kép

Holnapi varrás: Akkor, 11-kor Ikea előtt? Mint múltkor? Csajok nekem mind1 hánykor, felőlem, lehet korábban is, később is. Boxoljátok le egymással.Kép

Most futok főzni, mert 2 napja nem ettünk főtt kaját, leszámítva a kisbaltás tejbegrízt! Kép

Pusza!

Nancsika & Alex 22+3</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Bartika
4D: valóban erősebb rezgést bocsájt ki, mint a sima 2D-s uh. A babák keésbé szeretik a 4D-t ezért is van az, hogy ha mondjuk sima UH-nál még mozog ezerrel, amint átváltanak 4D-re megállnak a mozgásban....

Mesék: az m2-n szokott lenni Mekk elek, Furtinka utca, Frakk, magyar népmesék, Pom Pom és csupa ilyen nézhető mese Kép Ja meg régen volt a TV2- vasárnap reggelente az "állatkert a hátizséákban" sorozat, ami nagyon jó volt... ismeretterjesztőp film, de egyben mese is gyerekeknek, kb 40 perces.
Egyébként pedig a walt disney-s mesék nem rosszak, de előtte mindenképp nézze meg a szülő, mert pl a Bambit hiába szereti a lányom (6 lesz), 1x megnézte, és láttam a reakcióin, hogy fél közben... azóta is szeretné újra megnézni, de nem engedem neki, mert nehezen dolgozza fel közben a történéseket. Pl a Süsü is nagyon kedves mese szerintem...meg a Micimackó...

Titati
titati

Gyezsu
Azért a ti verziótok elég jól hangzik!
Sajnos a mi családunk egyáltalán nem összetartó! Mindig marakodás van fura egy népek (inkábbb apum ága) Apukám amikor családfakutatásba kezdtem nem tudta felsorolni a szülei testvéreit! Sőt azt sem tudta, hogy az egyik még él!!! Majd lehet mi így fogjuk csinálni az unokákkal! Kép
Após felvetette, hogy jöjjenek el a szüleim de az azért nem ugyanaz, meg el sem tudom képzelni...
Mi megpróbálunk kicsit kettesben lenni, de nem lesz egyszerű, apóssal lakunk őt sem akarjuk egyedül hagyni aznap ezért vele hármasban kezdjük aztán kicsit félrevonulunk kettesben, majd éjfél előtt hazaautózunk anyuékhoz, és elmegyünk az éjféli misére... Kép
A ti karácsonyotokat egy kicsit irigylem!!! így a normális szerintem, de ehhez kell egy normális család! Kép

Mariannka!
Köszönöm! Kép
Szerintem nézz el az Iparművészeti karácsonyi vásárba! Ott gyönyörű iparművész dolgokat vehetsz a készítőiktől személyesen (a galériák által rárakott 150% nélkül) és nagyon jó a hangulat is!

Eszti
Örülök, hogy tetszik!
Photoshoppal csináltam! Ha van ilyened össze tudod hozni! Kép

Vas
Az Obi-ban lehet kapni Abtönfarbe. a nagyobb flakon 7-800 Ft ha csak az alapszíneket veszed és nem kell sok akkor elég jól kijöhettek vele. A lilát még ajánlom megvenni, azt egy kicsit nehezebb kikeverni... persze csak ha kel! Kép
Sok sikert! majd mutasd meg, hogy mire jutottatok!

Annácska Angi
Képzeljétek... szintén számítógéppel összekevertem ezt a két képet (az arcokat megcseréltem, egyáltalán nem látszik, hogy belenyúltam, tök természetesek) és megmutattuk a szüleinknek, hogy szerintük kik ezek! Nagyon mókás volt! Arra amelyiken az én arcom volt de fiú fejecskével... anyum kérdezte, hogy ez az öcsém lenne? Ha megtalálom a gépen felteszem! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Anyukám engem amikor be akart vinni a munkahelyére, hogy megmutassa milyen szép kislánya van csak bevonultam a sarokba és próbáltam borzasztó csúnyán nézni mindenkire csak nehogy közelítsenek! Kép Kép Kép Kép Kép

Bartika
Bár én nem vagyok tapasztalt anyuka, de mi úgy tervezzük, hogy videórol vetítünk majd filmeket (barátaink is így csinálják) egy mesecsatorna elé nem merném nyugodt szívvel leültetni, mert valami horror ami ott megy! Megszerezzük a jó kis régi meséket és azt nézhetik. Kockásfülü nyúl, Magyar népmesék, Kisvakond, stb... szerintem rengeteg jó mese van!
Diát is szeretnénk majd vetíteni az nekünk nagy élmény volt! Kép
Pár napja mi is végignéztünk egy mesefilmet... katasztrófa volt... undorító félelmetes szörnyek... szerintem ezt egy gyerek megnézi visszamarad a fejlődésben. horror engem is nyomasztott nem egy picikét!!! Barátnőm kislánya három napig sírt mert anyukája felolvasott egy mesét amelyikben egy kislány elhagyta a fél piros cipőjét! Kép Olyan kis érzékeny... anyukája már lerajzolta neki a kis cipőt, hogy megnyugodjon. Képzeld ha egy ilyen kislány végignéz egy ilyen mesét!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Jaj, én nagyon várom már a karácsonyt Kép Mondjuk egyelőre van még ezer dolgom, mert kitaláltam, hogy adventi naptárat varrok a fiúknak, és még csak ott tartok, hogy megvettem az anyagot hozzá Kép 48 zsák. Hát szép lesz Kép Ha minden jól megy, jövő héten megveszem a játékokat karácsonyra a régióban.
Nálatok hogy zajlik a karácsony?
Nálunk 24-e nálunk a szüleimmel, aztán 25-én délután elmegyünk anyósékhoz Nagykanizsára, és ott vagyunk 3-4 napot. Ott összejön a nagy család. Laci 3 tesója ott is alszik, de valszeg a negyedikkel is sikerül találkoznunk (neki is 2 fia van), meg jön a fiúk dédije, nagynéni, nagybácsi... Szóval nagy mászkálások lesznek, de nagyon élvezem ezt Kép

Disney meséket én nem engedek nézni a fiúknak. Túl ijesztőek szerintem. Nálunk most Dóra a felfedező a sláger Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Bartika
Szerintem ne aggódj! Te előbb unod meg mint ők! A kicsik képesek ezerszer végignézni-hallgatni valamit ha tetszik nekik!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Uh-ra akartam még írni. Azt már több helyen hallottam, hogy a babáknak kellemetlen az uh hangja, de ez azért még nem az ártalmas kategória. Nem kell túlzásba vinni és kész.

cory
Budapest

Vok Kép
Elküldtem a számom Kép Köszike Kép

Bartika Kép
Én még olyan gyerekről nem hallottam, aki ne szerette volna megnézni 100-szor is a 101 kiskutyát, Vukkot, Kisvakondot Kép Mi annó rongyosra néztük a kazikat. Be is szereztünk utánpótlásként DVD-n mindent Kép
A lányommal sem volt túl nagy hasam még a végén sem, de mégis elfért valahogy bennem Kép

Vas Kép
Ne mérgelődj Kép

Nancsi Kép
Hát vannak érdkes egyének. Tavaly mikor egy jobbkezes utcában belémjött a pasi még a rendőrt is meg akarta győzni arról, hogy nem ő volt a béna, hanem én aki jobbról jöttem Kép
Akkor holnap tuti találkozunk Kép Ki jön még?

Titati Kép
Nálunk sem sláger a Bambi, biztos van benne valami rémisztő Kép
A Hófehérkét is csak úgy nézte meg, hogy végig mellette voltam Kép Bár itt a boszitől én is frászt kapok Kép
Tény, hogy meg kell válogatni mit engedünk megnézni Kép

Annácska 20+3

annácska

Angi79,
eddig úgy éreztem kicsi a pocakom másokhoz képest, én 61ről indultam és most a 23. héten 83.5, szóval neked a 28. héten se sokkal nagyobb!
Meg vagyok nyugodva (szép magyarosan)

Karácsony:
imádtam amíg anyuék el nem váltak. Azóta nem szeretem. De mindent úgy fogok csinálni mint anyu, mert olyan meghitt volt mindig, közös fadíszítés, kollektív éneklés, ajándékbontogatás, vacsi, aztán együtt játszott a család az új játékokkal.
És mindig plafonig érő fánk volt. Sajnálom, hogy így alakult, és a válás amúgyis csúnyán zajlott. Nagyon remélem, hogy nálunk nem így lesz!

Hazahoztam minden melót, hogy ne kelljen felmennem a normafára, de ahelyett, hogy ábrákat készítenék a szakdolihoz babás honlapokon lógok egész nap! Mi lesz így a diplomámmal???? Lusta disznó vagyok Kép
katicuska

Bartika
Szerintem ne aggódj! Te előbb unod meg mint ők! A kicsik képesek ezerszer végignézni-hallgatni valamit ha tetszik nekik!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok Mamócák!

Kutyafuttában visszaolvastam, míg feszült figyelmet erőltettem magamra a kolegám beszámolójáhozKép Reméltem, hogy nem kérdez majd visszaKép

Na, gyorsan néhány reakció! előre is elnézést kérek attól, aki kimarad, mert nem volt időm túl alaposnak lenniKép

Csema,
Jó hallani rólad! Igazán klassz csaj a lányod! Remélem, hogy jól vagytok!

Nancsika,
Gratulálok az esküvőhöz!

Ildi,
Hogy van a lábad? Voltál végül orvosnál?

Nadine,
Üdv közöttünk!

Mariannka,
Éngem néhány napja foglalkoztat a köldökzsinórvér problémája, de elég sok kételyem van. És nem tudom, ki tudna garantáltan okos véleményt mondani.

Mamacka,
Nagyon édesek az UH képek!

Képzeljétek! Voltunk tegnap 4D-n. A manónk teljesen egészséges, a doki szerint április 26-án fog megszületni. De lehet az is, hogy csak azért kisebb picikét, mint a menzi szerinti idő (április 16.) mert bár megvan ugyan minden alkatrésze, egy valamije hiányzik. A fütyijeKép Szóval kislányunk lesz!!!

Mamacka, Olgo, már tökéletesen értem, hogy mit éltetek át, amikor ti is "mmásképp éreztétek"Kép Illetve én csak nagyon bíztam benne, hogy fiú, el sem tudtam képzelni, hogy kislány is lehet, viszont az első pillanattól kezdve valahol legbelül tudtam, hogy az. Nagyon féltem attól, hogy a doki előtt fogok teljesen meglepődni (bár teljesen erre készültem már napok óta), és talán csalódottság lesz az arcomon. Nagyon cidriztem, hogy miért pont nekem kell ilyeneken gondolkodni, miért nem tudok örülni annak, hogy gyerek, akármilyen is. De azon lepődtem meg a legjobban, hogy nem így történt! Az az egy volt fontos, hogy gyönyörű, egészséges és papájának is nagyon tetszett. Kint mindketten elbőgtük magunkatKépKépKép
Papa otthon rögtön berakta az egyik képet a fényképtartóba, és kipakolta a polcra, így ő az első, akivel reggel szembenéztünkKépKépKép

Másik jó hír! Ma jön haza a hat napos keresztfiam a mamájával és végre főzhetek nekik köménymaglevest és megcsócsálgathatom a kis tököst! Már olyan, mint ha a sajátom lenneKépKép
De legalább majd lesz, aki vigyáz a kislányomraKép

Ja, nem tudtok megbízható trükköt arra, hogy a mamának legyen több teje, még akkor is, ha a kis tökös nem akar szopizni, de legalább az üvegből anyatejet kaphatna? Vagy rá lehet venni a szopikálásra? Hogyan?
Tapasztaltabb mamik, kérem, hogy segítsetek nekünk! Illetve most nekik, de én is megjegyzem a praktikákat, hátha szükség lesz rájuk későbbbKép

Na, most kicsit dolgoznom kellKép Szép napot nektek isKép Jövök még.

Medike
18+5

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Karácsony: nálunk egy kissé bonyolult...
24-én reggel jön a Jézuska, mert 10-órától szüleimnél van nagy családi karácsonyozás, tesómékkal és családjaikkal, ott iszonytaos nagy hamizás, így karácsonyi vacsi nálunk már nincs is. Azért jön hozzánk reggel, hogy hozzánk érkezzen először a varázslat Kép
Aztán lányom 25-én már megy is tovább az exhez és ex-anyóshoz karácsonyozni.... Szóval ő nem unatkozik Kép

titati
titati

Bocs a kettőért de ez a babanet szórakozik velem!...

Titati
Mi is dec 20.-án megyünk legközelebb!!!
Gratula a szép eredményekért!
Ezek a mesék a nyerők nálunk is!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

mamacka
azon filózok dokinak adjak-e valamit karira ajándékba... ha már eddig ingyen voltam nála, és valóban lelkiismeretesen foglalkozott velem.
Ha vigyek, akkor mit szerinted(szerintetek)? Ne pénzt mondjatok Kép
titati

Én is gondoltam rá, hogy viszek valamit!... pedig nincs ingyen, de olyan aranyos! Kép
Én gondoltam saját kerámiára, de azt lehet majd csak a szüléskor... Valami különleges édességre mindenképp, vagy sütök neki valami finom sütit és gusztusosan becsomagolom... italt is lehetne, nem tudom a tied mennyi idős... bélyegemre is gondoltam, bár akkor már késő nekik, hogy fel is adják... gondolom ezekkel nem sokat segítettem! Még nem állt össze nekem sem a kép! Még törpölök rajta...

Kép
Kép
Kép
mamacka

<font color="119911">Medike,
gratula a kislányhoz! És jó babázást mára! Laktoherb teát iszik az anyuka? Vagy valamilyen szoptatós teát? Homeopátiás bogyók iy léteznek tejserkentésre.
Titati,
örülök, hogy jók lettek az eredményeid! Kép
Cory,
majd muti meg az adventi naptárat!
Kata,
azért jól haladunk a pocakkal, szerintem. Kép Miből írod a szakdolit? Megértelek, hogy nehezen megy a koncentráció. Biztos szép lesz és meghitt a karácsonyotok, ha úgy csinálod, mint reégen volt és ez talán felejteti a rosszabb emlékeket! Kép

Mese: keresztfiunk a Kisvakondot, Varázsceruzát és a Futrinka utcát imádja. Ezek már megvannak nekünk is DVD-én. Szerintem ezek nagyon aranyosak. Kép

Karácsony: mi 24-én itt voltunk tavaly, aztán 25-én anyuéknál és 26-án anyóséknál. Õk meg 130 km-re laknak egymástól. Most nem tudom, hogy lesz, mert ez a sok utazás már lehet, hogy nem fog menni. Kép Amikor kicsi voltam, akkor 24-én vagy nálunk vagy anyu nővérénél jött össze az egész család. Ez nekik most is így van, de 4 gyerekből 3-an már itt lakunk Pesten. Én is imádom a karácsonyt. Kép

Angi 27+6</font>
angi79

Titati! Vigyél neki Mozart csokit, vagy valami igényesebb karácsonyi csokit. Pl. stílusosan vihetnél MERCI csokit!!! Kép
Érdekes, hogy mindenkinél más és más a Karácsony. Tök jó olvani a különböző verziókat. Eddig mindig csak arról álmodoztam, hogy bárcsak láthatatlan tündér lennék és bekukkanthatnék néhány ablakon Szenteste... mondjuk lehet, hogy jó pár megdöbbentő jelenetnek is szemtanuja lennék... Kép

Medike!!! Üdv a lányos anyukák csapatában!!! Meg is nézem, hogy állunk az arányokkal. Kép

Cory! A Dóriról már hallottam, az hol megy? AZ én kersztfiam a Shrektől sem tudott aludni. Kép

Lehet, hogy a Magyar TV-ről most kéne elkezdeni videóra venni a meséket, ki tudja mi lesz itt 3-4 év múlva a tévékben... Kép
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Medi
Téged valahogy kihagytalak az előbb!!!

Gratulálok a kislánykához! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Bartika:
mi is mindig videóra vesszük a jobb meséket Kép
Merci-re én is gondoltam Kép

A shrek-et én megnéztem, de szerintem nem gyereknek való... nem is tudom mit érthetnek belőle a gyerekek....

Mamacka
köszi neked is... gondoltam valami csoki, meg valami pici pia, vagy piát nem... még nem tudom...én sajna nem vagyok ilyen kézműves alkat. Majd lányommal rajzoltatok neki valamit Kép

A málnalevél teát hány hetesen kell elkezdeni? És mire jó is pontosan?
titati

Titati
Szerintem az is kedves lenne! De komolyan!!! Pl. az ajándék kártyát rajzolhatná a lánykád! Kép
Csoki pia szerintem remek! Én is erre gondoltam plusszban. Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka: ja és 60 körüli nyugis pasi...
titati

A shrek szerintem felnőtt mese! Nem gyerekeknek szánták! Nem értenék a poénokat!

A csoki pia lehetne egyben is... valami konyakos csoki formájában! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

" VÁRANDÓS ANYÁK TEÁJA
A várandósság elso harmadában napi 1 csésze, a második harmadban 2 csésze, a harmadik harmadban 3-6 csésze tea fogyasztása javasolt. Vetélésre hajlamosak az elso harmadban ne fogyasszák, mert a málnalevél összetevore náluk ilyenkor túlérzékenység léphet fel. A málnalevél "az" igazi osi kismama-gyógynövény, a méh izomtónusának javításával hozzájárul a könnyebb, hatékonyabb szülés elosegítéséhez, a csalán a szervezet vasháztartását hivatott karban tartani, a csipkebogyó C-vitaminban gazdag, a zsúrló karbantartja a vízháztartást és csökkenti az ödémát (bokadagadás), a többi összetevo pedig kellemes ízével, "kisimító" hatásával a reggeli hányingert enyhítheti ill. általános jó közérzetet biztosít.
Összetétele: 5 rész málnalevél (Rubus idaeus), 2 rész borsmenta (Mentha piperita), 3 rész csalán (Urtica), 1-1 rész csipkebogyó (Rosa canina), ánizskapor ill. édeskömény (Foeniculum vulgare ill. Foeniculum dulce), citromfu (Melissa officinalis) és mezei zsúrló (Equisetum). "

Én úgy tudom amúgy, hogy legkésőbb az utolsó hónapban el kell kezdeni, különben már nem ér semmit. Szövettágító hatása van, segít a szülésnél...

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Varrós Lányok!
Sajnos nem tudok veletek tartani, mert az öcsémék épp az imént jelentkeztek be a hétvégére. Holnap de. érkeznek az egy hónapos kislányukkal - újra babázhatok! Ti azért varrjatok szépeket! Következő alkalommal nem maradok ki.

Egyébként a héten azért nem jelentkeztem, mert rengeteg intéznivalónk akadt. Délután, este pedig lefoglaltak a lányaim, meg el is fáradtam. Remélem sikerül visszaolvasnom a heti termést!

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Helló!
Beszéltem ingatlanossal, jövő hétem megyünk megnézni 2 házat Tápiószelén mindkettő 5.5 millió.
Felhívtam a tápiószelei önkormányzatot, hogy van-e vmi lakáshoz jutási támogatásuk/kölcsönük, de nics sajnos (pedig önkormányzatok szoktak adni ilyet)
És most azt hallottam, hogy fiatalok otthonteremtési támogatása (450 000) csak szülés után jár, vagy közvetlenül szülés előtt.
Tudtok vmi webcímet v. tel. számot ahol tudnak erről infót?
katicuska

Én a 34. héttől hallottam.
angi79

Köszi a gratulációkat!

Ja, azt elfelejtettem mondani nektek, hogy Eszter a neve a kislányunknak.
És azt is elfelejtettem mondani, hogy milyen hihetetlen érzés ezt így kimondani!!!

Angi, iszik a mama laktoherbet, de..... Nem nagyon jön be, én eddig igazán csak a köményt hallottam, hogy hatásos lehet. Még szerencse, hogy közös kedvencünk a köménymagleves pirított zslekockákkalKép

KArácsony: Nálunk 11 éve ugyanaz a program, percre pontosan. 24-én este 5-6 között anyóséknál van ajándékbontogatás, aztán meg vacsi. 25-én az én szüleimnél van hatalmas családi vacsi, de ez inkább az apukámnak szól, akit Istvánnak hívnak. Így az én családomnak jellemzően csak 26-án marad ideje egymásra.
Tavaly volt először saját karácsonyfánk is, mert úgy gondoltam, hogy a saját házhoz már az is kell, mintha "igazi család" lennénkKép De annyira sajnáltam a fácskát, hogy március közepén még bent öntözgettemKépKép Tehát szerintem az idén nem áldozok fel egyetlen fenyőcskét sem, marad a szülőké. Talán majd jövőre, amikor már Eszti és lesz alattaKépKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Angi,
a szakdologzatomban egy csillaghalmaz kb. 700 csillagának fényességértékét határozom meg, emellett vizsgálom a halmazban található változó fényű csillagokat (fényváltozás periódusa, amplitúdója, a változócsillag melyik típusba tartozik)
Csak nem úgy haladok ahogy kéne...
katicuska

<font color="0000ff">

Angi! Én is nagyon imádom a legót! 4 éves koromtól 14 éves koromig játszottam vele és szinte sosem tudtam megunni! Szerintem egy nagyon jó játék és a gyerek kiélheti benne a kreativitását is! Ja és ami még fontos szempont, hogy még egy szem legója sincs a kiscsajnak! Nem semmi a 23 centis pocaknövekedés! Az enyém 91-ről most 99cm! De mondjuk én fogytam a terhességem alatt egy csomót! Még a gyürümet is át kellett raknom a gyürüs ujjról a középsőre!

Nadine81! Üdv köztünk! Kellemes babavárást! Hova valósi vagy? Csak nem Győr-Moson-Sopron megyei vagy? De most látom, hogy Hegykői! Akkor jó közel lakunk egymáshoz, mert én meg Lövői vagyok! Ja és ajánlom figyelmedbe a táblánkat, ott mindenkiről megtudhatod a leglényegesebb infókat! http://web.t-online.hu/nicika/Tabla.htm

Csema! Ja még azt akarom kérdezni, hogy a formát előrajzolod gondolom a gömbre, na de hogy csinálod ilyen szép szimetrikusra? Ja és milyen anyag kell hozzá? Ilyen selyem szerű?

Bartika! A gyöngyös ajándékot már tavaly szülinapjára ellőttem, gyurmát pedig a mostanira kapott, meg gipszkiöntő készletet is kapott! Lehet hogy tényleg a nagy doboz lego lesz a legjobb megoldás!

Annácska! Azt hiszem igazad van az interaktív játékot illetően! Szerintem is szivesebben játszana a legoval! Fa játékja meg kockája pedig már van egy halom! Legoja viszont nincs! Majd most azt hiszem lesz!

Ami a Karácsonyt illeti, nálunk szűk családi körben van eltöltve. Dumálunk meg játszunk. Aztán másod-harmad nap megyünk a többi rokonhoz látogatóba!

Medike! Gratula a KISLÁNYHOZ! Tied a tábla 20. kislánya! És egyébként is a kislányok vannak többen! A fiúk csak 17-en!

</font>

KépKép
nicika

Sziasztok!

Katica, mintha magamat látnám... Az én szakdolim is kb. így bírt készülni. De a témavezetőm mindig megnyugtatott, hogy ő és más "komoly tudósok" is így vannak ezzel, legfeljebb nem vallják be.

Medike, örülök, hogy minden rendben. Szoptatás ügyben megnézheted az Anyaságról témánál a szoptatást, vagy a www.lll.hu honlapot, azt hiszem, van egy www.szoptatasert.hu is. Egyébként a legjobb tejszaporító a gyakori mellretétel, szopis teáktól lehet hasfájós is a pici, ki kell próbálni. Fontos, hogy jól kapja be a mellett a baba: az orra a mellbimbóval legyen egyvonalban, aztán amikor tátja a száját, "rá kell húzni" a mellre. Az alsó és felső ajkának is kifele kell fordulnia szopi közben (ezt lehet igazítani, ha nem jól kapja be a mellet), és a bimbóudvarból is minél többet kapjon be. A honlapokon szopis tanácsadók elérhetőségei is rajta vannak - hihetetlennek tűnik, de telefonon is rengeteget tudnak segíteni. Az István kórházban meg van egy szopis ambulancia, Sarlai doktornővel kell időpontot egyeztetni. Ja, és a tejtermelés legnagyobb ellensége a stressz, szóval próbalj azzal is segíteni, hogy nyugtatgatod, és építed az önbizalmát, mert az szopis problémák esetén a béka feneke alá tud süllyedni... Jobb lenne, ha cumit, cumisüveget, bimbóvédőt kihagynák, az nagyon be tud kavarni. Ha mindenáron kellene valami, mondjuk anyatejes, végső esetben tápszeres pótlás, azt pici csőrős pohárból nagyon ügyesen megisszák a kisbabák, lehet kapni kifejezetten erre a célra, azt hiszem, soft cup-nak hívják.

GyeZsu
gyezsu

Bartika: a Nickelodeonon megy. Ez egy oktató sorozat. Időnként számolnak meg egy-egy szó angolul. Az egyetlen negatív dolog benne a róka, aki időnként ellop tőlük valamit.

cory
Budapest

Sziasztok!!!!

Remélem, most fel is tölti, amit írok(nem melózom itt feleslegesen)

Medike, hatalmas gratula a kislányhozKépKépKépKép
Éljenek a rózsaszín masnik!!!!Kép

Mielőtt megköveznétek, éljenek a fiúcskák is!!!!Kép

Mesékről ugyanaz a véleményem, mint mindenkinek, az előbb ki is fejtettem bővebben, de elszálltKép
A lényeg:b@rom mesék vannakKép

Nicika, szerintem is legót vegyél, azt nagyon szeretik a gyerekek, kortól függtelenül, és minden korosztálynak található szupi játék.
Olivér is most kezdett legózni, olyan ügyesen építKép

Tejserkentők:laktoherb tea, folyamatos fejés, homeós bogyók(de ezek ellenére, én se nagyon tudtam szoptatni-pedig mindent kipróbáltam)
Viszont most meg akarom venni a Szoptatás c. könyvet, hátha többet megtudok(a harmadik gyereknélKép )
Ismeri v.ki ezt a könyvet??

gyorsan fel is töltöm, nehogy megint úgy járjak, mint délelőttKép

ildikó20+6
vas

Erre gondoltam:
Kép
Ismeritek?
Érdemes megvenni????

ildikó
vas

NicikaKép
Előre rajzolom meg a mintát és magán a hungarocell gömbön van segédvonal halványan de látszik.
Bársony és arany illetve ezüst lamé a fényes anyag.
Én a lányom maradék dressz anyagait használom ami azért is jó mert sztrecs.
Ha nincs segédvonalad, vonalzó és körző segítségével tudsz szimmetrikusan mintát csinálni.
Én piros-arany, bordó-arany, kék-arany, kék-ezüst arany-zöld, fehér -arany szÍnpárosításban "gyártom" a gömböket 8ill10cm-es átmérőjű gömbökön.
Husvétkor pedig tojás nafyságú hungarocell tojásra színes kartonból teszek "ruhát" a szalag pedig 1mm vastag szatén szalag.
KarácsonyKép
Számomra gyerekkorom óta a legszebb családi ünnep, ami már az adventi készülődéssel kezdődik.
November utolsó hetében magam készítek advent koszorút, s kezdjük el a lakás feldíszítését.
Örökzöldből girlandot kötök szalaggal,tobozzal(befújom arany spraivel)díszítem és kis hungarocell kockákkal, amit színes nem elázós díszpapirral vonok be.
Ezt körbetekerjük világító fénnyel és megy ki az ajtóra.
a lakásba kénytelen vagyok mű girlandot tenni, mert fbruár elejére elpotyogna. léggömbök kreppapír a falra, üvegfestéssel képek az ablakra.
közben elkezdődik az ajándék készítés, tavaly én is naptárat szerkesztettem a gyerekeink képeivel a családnak.
közben a lányokkal mézeskalács díszeket sütük, és persze díszítjük. mire ez meg van itt is van 24.-e
A délelött sütés főzés, ők átposzívózzák a nappalit, ebéd után együtt díszítjük fel a karácsonyfát. aztán fürdés ünnepi ruha smink,stb gyerekek emeletre, mi apával megtesstük az utólsó simításokat, s fél5 felé csengettyű és jön a jézuska. utána boldog bontogatás, aztán7 felé ünnepi vacsi gyertzyafény, pezsgő gyerek és felnőt stb. Az idén meglátjuk mennyit bírok, de jó lenne ha így telhetne!Kép

KépKép
csema

Rettenetes, hogy mennyit ütök melléKép

KépKép
csema

Hahó! Valaki kérte az almás muffin receptjét, talán Angi? Megkésve bár Kép, de íme:

ALMÁS-FAHÉJAS MUFFIN
Hozzávalók:
10 deka finomliszt
12 deka teljes kiőrlésű liszt
1 és fél kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 citrom
8 deka barna cukor
1 tojás
15 deka joghurt
fél deci olaj
15 deka alma
2 evőkanál méz (4 deka)
5 deka mazsola
Elkészítés:
Bemelegítem a sütőt 180 fokra, és a muffintepsi horpadásait kibélelem 2-2 papírkapszlival. Azért a duplázás, mert ha a mézes-mazsolás töltelék miatt a süti esetleg galádul bele kívánna ragadni a tepsibe, a kettős védelem gondosan megakadályozza ezt. Ezután előveszek két nagy tálat és két kisebbet. Az egyik nagy tálba a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát meg az őrölt fahéjat teszem, és belereszelem a megmosott, szárazra törölt citrom héját. A másik nagy tálba a barna cukrot szórom, ráütöm a tojást, belekanalazom a joghurtot, meglocsolom olajjal, és kézi habverővel mindezt jól összedolgozom. Jöhetnek a kisebb tálak. Az egyikbe belereszelem a megmosott almát héjastul (a csutkáját persze kihagyom, majd megcsöpögtetem kevés citromlével. A másik kis tálban pedig összekeverem a mézet és a mazsolát.
A joghurtos keveréket átöntöm a lisztes tálba, hozzáadom a reszelt almát, és fakanállal az egészet egybeforgatom. Ez a tészta. Evőkanállal félig megtöltöm vele a muffintepsi horpadásait, és a tésztakupacokon arányosan szétosztom a mézes mazsolát. A töltelékre rákanalazom a maradék tésztát, és íme, megszülettek a töltött muffinok. Beteszem őket a meleg sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütöm. 12 muffin lesz belőle.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Te jó ég! Az ember nem figyel egy óráig és annyit írtok, hogy alig bírom visszaolvasni Kép

Bori Kép
Sajnálom, hogy holnap nem jösz, de a babázásért piszkosul irigyellek Kép
Azért pihengess is egy kicsit Kép

Nici Kép
Lego akció most sok helyen van, Auchan, Cora, Metro. Szerintem is kiválló ajándék Kép

Medike Kép
Gratulálok a kiscsajszihoz Kép

Kati Kép
A lányom is csillagásznak készül már évek óta Kép
Imádja a bolygókat, csillagokat és mindent ami ezzel kapcsolatos Kép

Titati Kép
Melyik lányoddal rajzoltatsz? Kép

Karácsony Kép
Nagyon jó olvasgatni ezeket a karácsonyi történeteket Kép
Írjatok még-még-még Kép

Annácska 20+3

annácska

Csema

Gyönyörű lehet ennyi gyerkőccel az ünnep!

Kép
Kép
Kép
mamacka

<font color="119911">Bartika,
köszi a receptet!!! Hétvégén kipróbálom!!! Kép Kép

Vas,
sajnos nem ismerem a könyvet közelebbröl. Itt a neten is van egy szoptatós füzet és azt olvasgattam.
Gyezsu,
jó tudnni ezeket a tippeket, amiket írtál! Kép
Csema,
talán kicsit másként, de biztos nagy szeretetben fog telni idén is a karácsonyotok.
Nici,
hogy van Szinti? A 8 centi is szép ám. Kép El ne hagyd a gyűrűd!</font>
angi79

én ma többet nem írok, mert megint eltűnt az előbbi irományomKépKépKép
SziasztokKép

ildikó
vas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?