Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Hát ma a lehető legrosszabb híreket kaptam kedvenc dokimtól. Kép
Visszamentünk, mivel a lapar szövettani eredménye nem igazolta vissza az endomtetriózist. Hurrá. Azt hittem jó híreket viszünk, és arra készültem megbeszéljük a következő kört. Peidg dehogy.
Doktorunk amint elolvasta a szövettani eredményt, igen-igen komor arccal annyit mondott konzultálnia kell László dokival. Alig tudtunk kihuzni belole valamit.
Csak annyit, hogy mivel simaizom is volt abban a szövetmintában, ami ha valóban igaz, akkor búcsút mondhatunk a saját gyereknek. Kép Kép Kép Kép

Konzultáció, újabb vizsgálat - megnézik biztos simaizom-e amit találtak a mintában - (szerencsére azt legalább az akkori mintából fogják végezni)
Nem merek remélni. Vajon mennyi az esélye annak, hogy a szövettanos orvosok tévedtek? Szerintem elég kevéske...
A pszichológus épp csak elengedte a kezemet mult heten, ugy ereztem egyenesben vagyunk. Eddig voltunk, most jön az újabb pokol.
Nem is tudom, elmentem spinningelni a konzultáció után, folyamatosan potyogtak a könnyeim, nem tudtam megállni, hogy ne sírjak.

Letaglózott Mka
Vendég

Mka!
Nem tudom igazából mi az amit találtak nálad, de a leírtak alapján szonyatossan elkeseredtem, hogy ilyen is megtörténhet és miért "csak" a kaáliban veszik észre. László nem látta a szövettant???????????

Nem tudok okasat írni. Nagyon nehéz idő ez most megint és pont most amikor végre kijöttél a gödörből, az élet egyre inkább bebizonyítja számomra azt hogy nincs benne igazság.....

Valahogy mégis azt érzem hogy előre kell mennetek és bármilyen nehéz nem feladni folytatni ezt a pokolian nehéz utat, mely végigjárásához nagyon sok kitartást kívánok.

Kép

Lányok!
Azért tényleg nem tudom Jó Isten hova teszi a szemét??????
Itt már annyiszor annyian tanúbizonyságot tettünk arról, hogy hitünk nem múlik aziránt hogy szeretnénk kisbabát, szerinem itt mindenhol a legjobb helyre kerülnek több szeretetet nem lehet adni annál amellyel mi el tudnánk őket halmozni. Jó megadta azt a rosszat, hogy küzdeni kell érte, mert vagy velünk vagy párjainkkal baj van, de miért kell állandóan még nehezebbé tenni egy-egy pár életét????

Zsebi Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok,

Mka,
Bocs, de ez nekem kínaiul van...miért rossz a simaizom, az mit jelent ? Rosszabb mint az endo ?
Bármi legyen is a gond, kitartás, amig nem tudod a végét... Biztos nagyon nehéz, de túl leszel ezen is Kép

Niki,
Átadom anyunak...Tényleg kezd rohanni az idő....Mindjárt félidős vagyok én isKép Kívánom hogy az idei karácsonyotok jobban sikerüljön mint a tavalyi, és tudjatok örülni egymásnak KépKépKép Az nem lehet hogy sorvadjon a tüsződ, valaki valamit félrenézett...nagyon drukkolok a fagyibabáknak KépKép

Renoka,
Nekem az eredményeket megküldik a kórházból a dokimnak, nem kell külön vinnem. Az AFP-vel együtt vettek le még vért, aminek az eredménye már másnap megvolt, hogy ez volt-e a hepatitis, fogalmam sincs. De szerintem nyugodtan mehetsz csak az AFP-vel, az a lényegKép
Mostmár olyan "nagy" a babó hogy nem tudják centire mérni, mert nem fér bele az UH képbe Kép Illetve most még azt mondta, hogy kb-ra meg tudja nézni az ülőmagasságát (fejétől a fenekéig) az 15 cm, a lábaival együtt pedig kb 20-21 cm lehet. De innentől már a súlyt mérik KépKép

Norka,
Jó hogy bevásároltál, a következő 3-4 hétre még kell egy-két cucc, ami nem szorít de nem is terhesruha KépKépKép De a sok mászkálással csak óvatosan !

Fanni,
Szerintem még nem is kell hogy látszódjon, majd 2 hét múlva...Ami néha látszódik, az inkább a lassabb emésztés miatt a gyomrod Kép Már csak 1 hét az UH-ig KépKép

Ma nekem is sikerült lőnöm egy farmergatyót a C&A-ben, de fekete elegansabb szoknya/nadrágot nem találok sehol... Na jó, nem mintha már olyan sok helyen kerestem volna. Tegnap voltunk a Brendonban itt a Váci úton. Hát ruhailag ez nekem nem nagyon jött be. Sokkal drágább mint jó, viszont a babakocsi választékuk az fantasztikus. Azt hiszem még gondosan tanulmányoznunk kell a netet, hogy választani tudjunk. Nem is gondoltam, hogy ez ennyire bonyolult lesz. Persze még ráérünk, bár már bizsereg a tenyerem KépKépIlyenkor(novemberben) mindig rámjön a vásárlásKépKépKép Pedig karácsonyra még egy csomó ajándékom hiányzik.

Na jó, eldugulok.

Kriszta
18+2

Kép

KépKép
kriszta71

Zsebi,
Kérlek ne filózz ezen tovább, mert tisztára depis leszel megint...Csak arra gondolj hogy az útnak van vége....és csak azokra rakják a nehézségeket, akik bírják is !!!KépKépKépKép

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71

Aranyos vagy Zsebi, valamiért tudtam, hogy Te ilyen hamarsz fogsz reagálni.
Ez a kórság, amit a doki miomatosis externa-nak nevezett, olyan ritka, hogy neki ez a második esete, és összesen van vagy 150 regisztrált eset a világon(!)
Azt hiszem itt az ideje megbarátkozni az örökbefogadás gondolatával, de én is és a párom is nagyon messze érezzük magunktól ezt a lehetőséget.
Én most sokkal inkább egy hosszú utazásra mennék, úgy 6-8 hónapra Ázsiába. Puhitom is a férjemet rendesen.
Vendég

Mka!
Ez így keményül hangzik, de én biztos vagyok benne valahogy átjuttok ezen a nehézségen.
Az örökbefogadással kapcsolatban megértelek nekem is nagyon távoli ez a lehetőség. Bár hogy egy páran itt már közvetlenül ismerkednek vele olvastam erről és azért talán nem olyan "rossz".
Vannak ilyen talik talán tavasszal elmehetnétek egyre és akkor az ember közvetlen közelről látja hogy hogy is lehet ezt kezelni. Mert a saját részemről az baj az egésszel, hogy nem tudom hogy tudnám a családon belül lekezelni, mert hogy szeretnénk az biztos. Valahogy bennem lenne hogy az "igazi" unokákat jobban szeretik meg ilyen hülyeségek.

Bocs ha rosszat írtam semmivel nem szeretnélek megbánati, és tudom ilyenkor iszonyú nehéz olyat írni amitől az ember tud nyitni egy esetleges új felé. Ezzel úgy vagyok vannak csukott ajtók a folyosómon a legvégén van nekem az örökbefogadás ajtója és majd meglátom hogy ki kell-e nyitnom.

Tényleg együttérzek veled és ha bármiben tudok segíteni vagy csak jólesik kiönteni a szívedet tedd meg itt azért vagyunk.

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Kriszta,
Igen, sokkal rosszabb mint az endo. A hasüregben simaizom van a hashártyán konkrétan.
Komolyan, ilyen baljós arccal még sosem láttam az orvost.
Részleteket nem lehetett kihúzni a dokiból, türelmet kért míg konzultál a többi dokival.
Jövőhét szerdán tudunk meg részleteket.

Mka
Vendég

Kriszta!
Hát igazad van nem kéne agyalni ezen, de néha ez nagyon nehéz.Főleg akkor amikor látom hogy sorban osztja a jó embereknek a rossz lapokat fentről valaki. Te tudom mindenkinek eljön a fény az életében csak addig mennyi szenvedést kell még túlélni, mennyi fájdalmas ünnep vár ránk, mennyiszer kell még felállni és menni tovább mintha mi sem történt volna????? Na ezekre kéne hogy választ adjon valaki.......

Bocsi ha mára kicsit sok volt az agyalásom nekem is fárasztó napom volt és utálom ha valaki ennyire rossz híreket kap!

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi,

Kérlek ne vedd magadra a nyűgömet! És senki másét. Ki tudja miért van ez? Később biztos megtudjuk miért történnek úgy a dolgok ahogy.
Nekem pl. az anyukám 15 évvel előtti halála hozott egy rakás jó dolgot. Elég morbidul hangzik, de így van! Persze akkor rohadt nehéz volt, de most azt gondolom minden úgy van jól, ahogy történt. Most is ez van. Ettől még nem könnyebb, de nem tudhatjuk mit hoz a jövő.
Fel a fejjel!
Mka
Vendég

Zsebi,
természetesen nem bántó a hátrébb sorolás, csak nem jó szembesülni vele.
babafaan

MkaKép
Basszus, ez nagyon durván hagzik. És ha simaizom a szövet, akkor tuti fix, hogy ez a ritka betegséged van? Ezen nem lehet segíteni sehogy? Kép

wish

Mka!
Tudom ezt amit leírtál. Úgy nem veszem magamra, csak szarul esik az ilyen az embernek, hogy itt küzdünk és akkor nemhogy valami jó történne mindig csak a rosszat halljuk. Na jó nem mindig mert azért fogy az a narancssárga rész, csak nagyon lassan. Kép

Lányok!
A nemlétező t.... kivan. Csütin meg kellett volna jönnie, annak még örültem is hogy nem háthat, de szombaton egy hangyányi barnázás volt meg vasárnap meg még hétfőn, de az egész napi "termés" egy 50 forintosnál nem nagyobb foltocska. Ma reggel azért teszteltem egyet mert még nemláttam elég egycsíkosat, persze negatív, de akkor ilyenkor mi van?????

Zsebi Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Wish,
Egyelőre annyit tudok, hogy ilyen esetben nem javasolják a stimulációt, mert a sok hormonra igen rosszul reagál ez a kórság. A magas ösztrogén szinttel hozta összefüggésbe a dolgot az orvos, de nagyon nem akart elmondani semmit.
A sors iróniája, ma jönnek végre szétválasztani az egyik szobánkat kettőre, gyerekszobát csináltatunk Kép
Fasza.
Elegem van. Francba az egésszel.
Hihetetlen köd ült a fejemre, elveszett a cél.

Bocsánat a hangulatrontásért.
Mka
Vendég

Mka!
ne kérj bocsánatott ez sajnos ezzel jár. És itt azért vagyunk hogy megosszuk az érzéseinket legyen az rossz vagy jó.
De az első stimunál is nehezen voltál stimulálható?? (bocsi már nem emlékszem?)

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi,
Az első stimunál 5 petesejtem lett, a doki a hormonértékek alapján és a Gonal adag mellett 8-10-re számított.
Ha jól érettem nem a stimulálhatóság a probléma, hanem amit az ösztrogén művelne ezzel a nyűggel a hasamban, ha stimulálnának.
Mka
Vendég

Mka!
Kell, hogy legyen megoldás erre a ritkaságra is, nagyon bízom benne, hogy az orvosok kitalálnak vmit, ami segít rajtatok.

Kriszta! Ami 1 nap alatt megvan, az az AFP, a hepa van meg 2 hét múlva. Elmentem 3D-reKép Óriási élmény, ki ne hagyd. Sajnos a Praxisba nem tudtak csak sokára időpontot adni, az Sz. B. stúdióban voltunk, szerintem nem doki volt, aki vizsgált, de nagyon kedves volt és mindent megmutatott.
Mosolyfakasztók a babámról:
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
A világos folttal nem tudtam mit kezdeni, a képernyőről fotóztam.
Remélem sikerült egy kicsit mindenkit megnevettetnem...
reno
16+4
renoka

Bár én tegnap úgy bőgtem itthon, mint egy kisgyerek...
renoka

Mka : húú, nem gondoltam volna, hogy ilyen is létezik Kép
Nagyon drukkolok, hogy jövőhéten kedvező választ adjon Krizsa és legyen esélyetek a saját babára is !!!

Zsebi : én most kezdek megbarátkozni azzal, hogy sajnos nem mi osztjuk a lapokat, abszolút nincs ráhatásunk. Menni kell előre és remélni, hogy a következő kör a miénk. Iszonyú nehéz újra és újra erőt venni, de muszáj.

Tegnap drága anyósom ismét a lelkünkbe taposott. Eddig nem nagyon érdekelte, hogy mi a helyzet, este viszont megkérdezte sikerült-e és legalább 3x visszakérdezett, biztos-e, majd végül benyögte "ugye az igazat mondjátok, nem tagadjátok le" Azt hittem, nekiugrok Kép
Jó, mi ? Biztos letagadnánk, amikor évek óta várjuk a babát.. Éjjel nem is aludtam jól, annyira felzaklatott .. Kép
Ezzel viszont elérte, hogy mostantól semmit nem mondunk nekik. grrrrrr

Tele van a hócipőm a családdal KépKép

mniki

Mka!
Nem semmi, amiket leírtál!!!
Hihetetlen, hogy mi minden gondja-baja lehet az embernek!!!
Nem is tudom mit mondjak! Egyszerűen kivagyok és nem értem hogy történhet ilyesmi!
De azért még drukkolok, hogy mégse az legyen, amitől a doki tart!!!!!!!

ZsebiKép
A kérdések jók, de Te is tudod, hogy úgysem kaphatunk rá választ, legalábbis most nem!
Próbálj meg nem agyalni ezeken, mert ez nem vezet sehová!!!
A menzidet, ha lehet annak nevezni nem értem. Adj magadnak néhány napot, esetlegmérj egy hőt, mert abból legalább a progiszintre lehet következtetni!

RenókaKép
Aranyos a Babótok! Nagy élmény lehetett látni! Párod is ott volt? Mit szólt?

Stella
18+5

Kép
stella9

Sziasztok!

Mka Kép
Nem tudom mi az a betegség, amid van, de nagyon drukkolok, hogy ettől függetlenül, vagy ezzel együtt lehessen saját babótok!

Renoka Kép
A babócád az egyik felvételen integet! Tündéri!

Lányok Kép
Képzeljétek, vettem magamnak egy új -jó drága...- nagypárnát, meg kispárnát úgy másfél hete. Egy hétig aludtam rajta, de egyre jobban fájt a hátam tőle, így a párom visszacserélte a régire. Aznap jól is aludtam, meg még másnap is, de ma reggelre úgy megfájdult megint, hogy alig vánszorgok! Még csak 2 kg-t híztam, mi lesz később? Ráadásul nekem komoly gerincproblémám van... Gyógyszert meg ugyebár nem lehet szedni és a gyógyfürdő sem javasolt... El vagyok keseredve. Ráadásul a babának sem jó, ha fájdalmaim vannak. Ma 5 és 7 között az időmet jó kis bőgéssel töltöttem. Egy masszőrhöz bejelentkeztem, de sajnos csak holnap tud fogadni Kép
Hulla fáradt vagyok, de ágyba valahogy nem kívánkozom...

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Stella!
REggeli hőt mértem tegnap is és ma is tegnap 36,5 ma 36.
Nagyon nehéz nem agyalni, de szerintem ezt te is tudod éltél meg te is nehéz napokat!

Niki!
Sajnálom hogy a család ilyen körülményes, Már én is rájöttem a legjobb a dokinak kisírni magam vagy magamba mert igazából senki nem érti meg az embert csak aki ebbe bennevan. Jót akarnak az emberek, de közben még nagyobbat gázolnak belénk.

Renó!
Aranyosak a képek!

Na megyek dolgozok tovább. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

ZsebiKép
Tudom, hogy milyen nehéz, hiszen folyton ezen jár az ember esze és próbál valami okot, vagy megoldást találni!
De azt is tudjuk, hogy ez nem vezet sehova. Illetve, ahova igen, annak jó vége nem lesz.

Ezt túl kell élni és fel kell állni! Tudom, hogy könnyen jártatom a számat, de nem volt ez mindig így és nagyon jól emlékszem még azokra a gödrökre, amikben annyit, de annyit csücsültem.

Drukkolok mindannyiótoknak, hogy mihamarabb eljöjjön a Ti időtök!
Addig pedig kitartás!!!!!!!
Stella

Kép
stella9

Sziasztok Lányok!
Én Szlovákiában élek, 26 éves vagyok és már két éve probalkozunk a bébivel, de semmi. PCO-s vagyok. Most lombikprogram elott (alatt) állok, most kezdték a szurikat. Ez az elso. Ha valamelyikotok volt vagy lesz hasonlo cipoben, nagyon jo lenne ha irna nekem. A dokim mindent elmondott, de jo lenne errol valakivel beszelgetni. Sajna nem vagyok mindig it. De orulnek az emailnek. Koszike
Gina
ginuska25@freemail.hu
Vendég

ZsebiKép
Nekem az első lombik után az volt, hogy amikor itt lett volna az ideje a mensinek, volt 2 csepp barna, aztán semmi. Utánna az 50 cn-on jött meg végül.
De azért most annak drukkolok, hátha téged is megszállt a szentlélek Kép
Esetleg jó lenne, ha bejelentkeznél Krizsához (úgyis el kell menned valamikor) és akkor ő meg tudná nézni UH-on is, hogy mi van.

wish

Lányok,

Nincs itt valaki orvosi háttérrel?
Megőrjít ez az információ nélküliség. Az Interneten nem találok infót a miomatozisról, és nem tudom hol találhatnék infót róla.
Gondoltam elmegyek könyvtárba, de nem tudom, hogy kellene kezdeni a keresést, ha már ott vagyok.
Segítség!

Mka
Vendég

Mka! Google-ben rákerestem, kiad 150 oldalt, orvosi és egyéb oldalak, még keresek tovább.

ZSebi, Fanni, Stella, köszönöm a szép szavakat. Ott volt velem a párom is, eléggé elvarázsolódott, szóval karácsonyi meglepi az lehet, hogy nő-e addig kukija...

Zsebi, egyetértek Wishhel, menj be a Kaáliba, kukkantsatok be, nézzenek vért. Hátha...Kép

Üdv Ginuska, most már legalább ráléptél az útra.
reno
renoka

Köszi Renoka, igen, ilyet én is csináltam, de csak angolul értek a magyaron kívül, így aztán semmi hasznosat nem leltem.
Mka
Vendég

Mka!
Én beírtam a google-be a simaizom szót és ott sok érdekességet lehet róla olvasni. Kép

Wish!
Megyek hétfőn, csak gondoltam addig hátha valaki tud valami jó szót mondani a helyzetemre. Kép

Renó!
Baba biztos nincs mert már 5 napja meg kellett volna jönni és azért már ki kellett volna a tesztnek mutatni, meg barna féle jön, csak ez nem annyi hogy mensinek lehetne nevezni. De hétfőn megtudom. Igazából annyira nem izgat, csak két dolgo miatt remélem nem romlott el bennem semmi és hogy ilyenkor soha nem tudom hogy számoljam a következő időpontját. Ennyi amúgy már ez sem érdekel.

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Mka!
Most nincs időm kikeresni, de találtam éjjel egyet a mimi-n este megnézem a pontos elérhetőségét, ha addig nem találod meg.

zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Mka!KépKép
Teljesen le vagyok dermedve!!Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen létezhet. Az ember próbál talpon maradni ebben a helyzetben, aztán kiderül egy ilyen "apróság", és hírtelen felborul az amúgy is labilis egyensúly...
Sajnos infókeresésben én sem tudok segíteni, magyar oldalt én sem találtam erről. Ne adjátok fel, kell lennie erre is valami orvosi megoldásnak.
Ez a virág csak a tiéd, hogy jobb kedvre derítsen!!
Kép

Borsi
borsókás

Renóka, módosítom az álláspontot, a miómákról viszonylas sok infót találtam, de erről a spéci esetről egyelőre semmit.
Mka
Vendég

Seszi!
Mi van veled?

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Mka!
a google-ba azt írd be simaizom szövet

az első amit kiad http://www.hazipatika.com/services/denc/view/Mioma?id=386 ez itt elég részletesen lehet róla olvasni. De sajnos gyógyításról nem szól itt az írás, de esetleg nézd meg amit itt még felhoz lapot, remélem tudtam segíteni.

Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Kép
Kép
Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok!

Órákig tartott, de csak azért is visszaolvastam!Kép
És amiket, akiket megtudtam jegyezni:

Viki
A kék foltokat nem gyűjtögetem,de azért akad.Többnyire sikerül ügyesnek lennem.De tegnap a BMC-ben adták be, na az fájt és meg is maradz a helye mind a három szúrásnak.

Zsuzsi
Végülis szentesi vagyok, de Szentestől 15km-re lakunk, Derekegyházán.A BMC-be járunk.Nagyon sajnálom, hogy a margarétácskád nem fejlődőtt tovább.

Niki
Pont az lenne a legtökéletesebb, a vegyespáros.De én egy drága babókával is tökéletesen beérem, csak sikerüljön!

Reno
A pocid szépen növekszik és határozottan látszik.A babókád is egy gyöngyszem.

Unique
Örülök, hogy jól vagy!Meg annak is,hogy nem sokára pihenni is fogsz!Kép
Jó találmány a tükör.Nagyon csini a pocid.A kisbabád meg már igen nagy, de ennél már úgyis csak nagyobb lesz!Kép

Zsebi
Igen a Bencsik Andrea könyvében is olvastam ICSI-s ikerlány párról.De igazából nem tudom miért "abajgok" ezen, hisz teljesen mindegy nekem, hogy kislány, vagy kisfiú, csak legyen minél hamarabb.

Papafán
Ez egyszerűen hihetetlen és szörnyű!Nagyon-nagyon sajnálom!Kép

Farkasok Juditja
Megkaptam az elsőnek igen hivatalosnak tűnő levelet.Köszönöm szépen!Nagyon!KépÉs nagyon remélem, hogy sikerrel jártok!

Norka
Kicsit távoli a kép, de tökéletesen látszik a kis drágaságod!

Kavicska
A múltkor egy BMC-és csajszi írta, hogy az első inszeme sikerült!Ne add fel!

Most ennyit bírtam megjegyezni!Akit kihagytam elnézést!

Magamról:
Van egy kis rossz hírem is, de nagyon remélem, hogy ennél rosszabb nem lesz.A rosszhír, hogy kicsit sok a tűszőm.A jobb oldalon 9, a bal oldalon 11db van, viszont teljesen egyformák!Kicsit sűrűbben kell mennem, nehogy sok gyógyszert kapjak.Tegnaptól,vagyis mától, (mert tegnap a BMC-ben adták be)már nem csak a decapeptylt, hanem a menopurt és a puregont is adom magamnak.Már szerencsére nem sok van hátra!Szeretném az időkerekét gyorsítani, de ugyanakkor lassítani is.Lényegében szépen haladunk!Kép

Edina
dedina

Sziasztok, igazából én ezt találtam:

http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsegek_reszletesen/ob_gyn/common_problems/myoma/&article_id=42703

Ez megmagyarázza, hogy miért tilos itt az ösztrogént itt növelni. Különben a mióma az maga egy jóindulatú simaizom-daganat a nyálkahártyán.

Renóka, cuki a babád. Megerősítették a kislány mivoltát? Gondolom azt már látniuk kellett. Mi az ünnepek előtt szeretnénk menni pár nappal, akkor leszek 15.hetes, de gondolom, annyira előre nem kell bejelentkezni a Praxisba...? Hajdú doktornőt még a Szabolcs utcából ismerem, benne nagyon megbízom (ő Praxisos).

Mka, nagyon nehéz, amit írtál. Egyébként ilyenkor elámélkodok mégis Krizsa dokink felkészültségén, hogy ilyen esetet fel tud ismerni. De hátha tévedett! Vagy még csak tapogatózik... kérlek addig bízz, amíg még semmi nem dőlt el!

Zsebi, Mka... amikor olvastam a soraitokat, megint azt éreztem, hogy a szívem kiugrik a helyéből, és a számat harapdálom. Persze az öribaba megint a téma, de már nagyon félek szóbahozni. Ugyanis nem itt, egy másik topikon azt tapasztaltam, hogy egyes lombikozók annyira mereven elutasítják ennek gondolatát is, hogy egyenesen sértésnek fogják fel még azt is, ha valaki megemlíti. Ez azért borzasztó... Mintha egy csődtömeg, a kudarc beismerése, egy nagyon rossz valami lenne ez a dolog. Hogyan magyarázhatnám meg, hogy nem az...? Nem tudom, hiszen mindannyian mások vagyunk, és mindenki bejár egy utat, mire eljut valahova. Nekem csak az volt a nagyon fájó, amikor a tanfolyamon elfigyeltem egy párt: elmesélték, hogy bár már az X.dik lombik után szóbakerült az öribaba, valahogy irtóztak tőle, é csakazértis folytatták tovább. 11 lombikjuk volt, aztán megtörten ott ültek, és már igyekezniük kell, mert maximum 42 évesen fogadhatnak örökbe újszülöttet... persze az asszony mostmár átkozódott, mi értelme volt idáig húzni. Ez is egy út volt...
Zsebi, még egy gondolatodra reagálnék. Az Ágacskán - mondtam, ide azok is jöhetnek, akik még nem indítottak el semmit, csak hezitálnak - volt egy olyan fiatal pár, akik még a lombikot se vállalhatták be, de a legnagyobb bajuk az volt, hogy mit szól a rokonság, a nagyszülők. Majdnem kicsordult a könnyem, amikor a lány elmesélte, hogy már vágyik arra, hogy magához, sajátjaként ölelhesse ott a szülésnél a még mázos kisbabát... de fél a környezete elvárása miatt. Aztán a 3.nap végére megértette, amit meg kellett, meg is könnyebbült.

Ne haragudjatok rám, hogy erről megint beszéltem. Csak nagyon rossz látni, hogy páran itt annyira borzasztóan nekikeserednek, a hit már fogy, nincs perspektíva és kapaszkodó. Segíteni szeretnék ezzel. Én tudom, és Timiék esetében is ezt gondolom, hogy ennek elindítása a további megpróbáltatásokat is sokkal könnyebben elviselhetővé teszi. Nem mellékes szempont, hogy a babaszobát igenis van értelme megcsinálni...

Látjátok, megváltoztam így terhesen, elkezdtem képeket beszurkálni.

Érzelgős Norka (9+5)

Kép
s_norka

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2010.10.26 14:11-kor.
seszi

Nóri!
Teljesen igazad van amit leírtál, de kell a belső elhatározás a házaspár mindkét tagja részéről az öribaba iránt. Szóval nem zárkózom el tőle de egyenlőre nem szeretnék barátkozni ezzel a gondolattal. A lobik sem volt a kedvencem de megbarátkoztam vele, sőt már olyan mintha a vilgon mindenkinek így lenne babája. Ha muszáj lesz és eljön az idő akkor meg fogom tudni oldani ezt az oldalát is, de bennem iszonyatosan sok kérdés kavarog még így is. Rettentő sok csalódást kapok az élettől úgy is hogy nincs gyerekem pedig nálunk a családban és a baráti körökben mindenki tudj ahogy mi a helyzet. Sogronőm aki még nem is akar babát mindig minden egyes lombiknál azzal terhel mi lesz ha nekik sem lehet.... és anyosom mit mond az oviba (ott dolgozik) miért nincs még unoka? És ilyenkor mindig az jut eszembe ilyen emberektől mit kapnék ha előjönne örökbefogadunk. Igazából sz... az emberek véleményére és bántalmaira, de a lelkemet iszonyuan megtépázza és hetekig visszavet egy-egy ilyen beszólás.

Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Norka
Az örökbefogadás már csak kicsit áll tőlem távol.És történt egy nagy változás a férjem életében.Tegnap ahogy a BMC-ből elsétáltunk a pharmafutárhoz, beszélgettünk, hogy mi lesz ha nem sikerül majd a sokadik sem,akkor Õ is beleegyezik akár az örökbefogadásba is.Ez olyan jólesett, mert mikor megtudtuk, hogy nagy valószínűséggel nem lehet spontán babánk, akkor még a donorspermát is a legmesszebbmenőkig elutasította.Ez hatalmas lépés a mi életünkben.De azért nagyon remélem,hogy már az első próbálkozásra sikerülni fog.És már jövő augusztusban megszületik a mi kis drága babá(i)nk.

Edina
dedina

Zsebi, igen, úgy látom, belső elhatározás kell. Kép Ez nem jó szó... inkább ráhangolódás. Ketté kell választani a környezeti nyomást és a belső bizonytalanságot. Ha az ember nagyon eltökélt, és tudja, hogy jól választott, akkor már csak mosolyog a buta és érzéketlen emberek beszólásain, hidd el. De ha ő maga is sérülékeny, labilis a téma miatt, akkor ezeket sokszorosan fájdalommal éli meg - és az az örökbefogadott gyereknek sem jó. Volt egy olyan pár is, ahol a lány és fiú is jogász volt, okosfejek, konzervatív ruhában, konzervatív drága autóval. A félelmük az volt, MIT SZÓL a környezet, ha a gyerek mégsem doktorál majd le? (És ugye örökbefogadásnál nem saját gének mennek tovább...) Rá kellett jönniük, hogy ez inkább a saját sznobériájuk... Kép

Edina, szerintem is óriási a lépés, ha egy pár kimond valamit: ezt bevállaljuk. Ez soha nem jelenti azt, hogy az úgy is lesz, csak az a belső öröm, megnyugvás-féle... Kép Nem csodálom, hogy nagyon jólesett. Te talán nem olvastál minket olyan régen, nem tudom, de itt írogattam még elkeseredetten a nyáron, hogy férjem még mindig bizonytalankodik, aztán az Ágacskán tanúsított viselkedése számomra egy katarzissal ért fel! Kép És most ő cseszteti a Tegyeszt, hogy gyorsabban.

Zsebi, visszatérve a rokonokra. Párom mostohaapja tudja, min mentem már át. Igaz, idősebb. De akkor is, értelmes ember. Két hete megmondtuk a hírt. Erre ő: "Még nem gratulálok, majd ha saját szememmel látom." Erre mit lehet mondani? Lelki szemeimmel megforgatom benne a kést, utána iszom egy felest és röhögök tovább!
És amit a lombikok alatt mondott a rokonság, azt inkább hagyjuk is, szerintem mindenki átéli... nem szabad, hogy bántson. Fogalmuk sincs ezekről!
s_norka

Edina, Nóri!
A párom is sokban előrelépett, donor el se gondolta most hogy már a 4. közeleg már megbarátkoztunk közössen a gondolattal, azért mondom én ha oda kerül az oribaba is talán menni fog, de remélem megoldódik a gondom és akkor nem kell ezen agylani. Kép

Hol vannak a többeiek már két napja??????????????????????

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Nóri
Igen itt voltam már akkor.És most ahogy írtad, így emlékszem is már rá.Szerencsére azért lesz saját babácskátok is!Kép

Zsebi
Igen én is így érzek, és én is nagyon bízom benne, hogy nekünk sem kell, hogy odáig fajuljanak a dolgok.Igazából úgy beszéltük meg,hogy a harmadik után már elgondolkodunk a donor inszemen, aztán ha az sem jön be.....De ez még korai, hisz még "csak" az első előtt állunk!És nagyon reménykedem,hogy sikerülni fog!

Edina
dedina

Köszi Norka időközben én is megtaláltam pont azt a linket amit írtál. Valamiért pontosan azt a kifejezést kerestem sokáig, amit a doki mondott. Aztán rájöttem ez hülyeség. Mióma ez, csak épp nem a méhen belül, hanem kívül Kép
Mindenütt azt írják, hogy hormonális zavar okozza a miómát. Sosem volt problémám a ciklusommal, vagy a menstruációmmal. Ugyan csak a lombik kapcsán vizsgálták a hormonjaimat, de mindent rendben találtak. Talán pont a lombik miatti felborult hormonszint hozta elő a dolgot...
Azt hiszem legjobb lesz, ha jövőhét szerdáig elengedem a dolgot, és kikérdezem majd az orvost erről, jobb nem találgatni.

Tudod Norka bennem semmi ilyen nincs az örökbefogadással kapcsolatban, hogy mit szól a környezet, vagy a család, vagy hogy nem fog lediplomázni, nem lesz olyan mint mi, hogy csődtömeg volnék vagy mi stb. és számomra nem sértő ha valaki ezt szóba hozza.
Egyszerűen a szívem alatt szeretném hordozni a kincsemeimet, szülni szeretnék, nem csak babázni. Szerintem ez hozzátartozik ahhoz, hogy valóban anyává válhassak. Erről egyelőre nem tudok lemondani. Nem szeretnék vigaszt, vagy megnyugvást keresni az örökbefogadásban. Szerintem ha majd el tudom fogadni a helyzetet, hogy másként nem megy, akkor fogunk csak ebbe az irányba indulni.

Igazad van Seszi, ritka egy pár vagyunk én és a párom Kép
El fog még tartani egy darabig mire kiderül mi van, az újabb vizsgálat is legalább 2-3 hét. Szép kis karácsonyi ajándék lesz az eredmény.

Viszont szövögetjük egy hozzú utazás terveit. Szerintem januárban lelépünk legalább egy fél évre ha lesujtó híreket kapunk. Vágyom rá, hogy itthagyunk egy időre mindent, és lassan nem lesz miért maradni, szóval megyünk.

Mka
Vendég

Sziasztok!

Hát, nem túl vidám itt a hangulat. Kép

Mka!
Nem is tudom, mit írhatnék... Sokadjára törlöm ki az irományt - csupa közhely lesz mindig... Sajnálom Kép

Renoka!
Egy kis angyalka a monitoron ebben a szürke és ködös időben! Erőt adó kezek-lábak Kép
leona

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2010.10.26 14:08-kor.
seszi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára seszi 2010.10.26 14:08-kor.
seszi

Szia Seszi!

Köszönöm, megy. Kép Ma elkezdtem a Gonalt is, így dupla élvezet. ET után Progreszteron szurit kapok majd, most keresek valakit aki belémdöfi. Ezt nem vállalom...

Tényleg! Kapott valamelyikőtök ilyet?
leona

Leona!
Én kaptam. az ügyeltere sétáltam el minden nap és kedvesen be is adták, csak kérjél a dokitól papírt, hogy kapnod kell.

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok,
Én is kaptam progi szurit, csak nekem azt is anya adta be. Kicsit fájt, de ki lehet bírni, mint mindent.......
Hali
Viki

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok, olvaslak benneteket folyamatosan, csak nem nagyon tudtam hozzászólni. Amit Mka leírt, azon még most is töprengek, hogy ez hihetetlen, hogy mennyi olyan betegség van, amiről az ember még sose hallott.
Ahogy egyre többet olvasok, már lassan azon csodálkozok, hogy egyáltalán lehet az embernek természetes úton gyereke. Hisz annyi tényező van, ami ezt befolyásolja. Én teljesen naívan úgy gondoltam, hogy az 1. lombik sikerülni fog. Ehelyett az volt, hogy a 10 tüszőből 1 petesejt volt. Után a 3. napon azt mondta a doki, hogy 10%, hogy vissza ültetik, mert nem osztódott tovább. tehát minden lépcsőfoknál tizedelődik az esély, transzferre sor se került.
Mka-val egyetértek az örökbefogadással kapcsolatban azzal, hogy az ember arra vágyik a legjobban, hogy saját maga hordja ki a szíve alatt. Nálunk szóba se jön az örökbefogadás, mert mi csakis saját gyerekre vágyunk, s ha ez nem lehetséges, akkor gyerek nélkül fogjuk leéleni az életünket. Lehet, hogy elítélendő ez a gondolkodásmód, de én (és a párom is) így érzem.
Edina, ha Derekegyházán laksz, akkor még közelebb lakunk egymáshoz. Te hogyhogy nem a Kaáli intézetbe jársz?

Kép
zsuzsi73

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?