Új privát üzeneted érkezett!

Aranyhold,
úgy néz ki, hogy tudunk menni kedden, de reggel kb 8 órakor.

Mit vigyek?
Nem tudom mi a szokás...

Nóra
noncsi77

képek lesznek, csak nyakamon a család
de igyekszem
szilvamag

Brrrrrrr... Ez egyre rosszabb, szerintem most kezd begyulladni a torkom is... Kép
És holnapra összcsaládi ebédet kell szervíroznom (mostmár megvettem a hozzávalókat, szóval kár lenne értük, inkább megfőzöm-sütöm). Kép
SAjnáljatok kicsit! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas! Kár, hogy nem jöttök! Esetleg, ha addig jobban lesztek, hátha!

Eszti! Noncsi! Hozhattok palacsinta tölteléket, némi innivalót, esetleg rágcsát.

Noncsi! Ok, akkor reggel várlak titeket! Megkukkoltam a leányzót! Nagyon kis cuki! Kép
aranyhold

Cas, jobbulást Nektek!!
Sajnálom hogy nem jöttök, bár még a mi helyzetünk sem tuti, kell az autó a páromtól..Remélem nem dolgozik aznap.

Nikcsi, eddig úgy tűnik 27.-én indul, azt hiszem ez vasárnap, és kedden jön haza. Pénzt majd utólag, addig gondold ki mennyi kell.Kép

Eszti
eszti2

szegény Cas, sajnállak Kép

Nikcsi!
átküldtem két képet, a többit majd ráveszem egy CD-re
szilvamag

Szilvi
El sem hiszem, hogy Enikő 6250g, olyan csöpp. Fanninál sokkal kisebb és Õ 6710 g. Kép
Engem érdekelt volna a torna, csak Fanninak mostanában az a szokása, hogy 9, 10 óra tájban alszik.

Talira mi d.u mennénk 1 óra felé, hacsak nem alussza el megint Fanni.

Nikcsi
Na ehhez a sasszézáshoz szóljon a védőnő.

Petra
Nekünk sima kádunk van és a nagyobb fajtából. Mi első gyerekesek kezéből nem csúszott ki Fanni. A nagyságáról viszont a férjem először kisebbet is akart venni,mert először elveszett benne Fanni, de aztán olyan gyorsan belenőtt, hogy majdnem kicsi is.

Noncsi
Nagyon aranyos a kis pöttöm.

Mmost kezdtem az alma adását. Fanni ezt is olyan undorral eszi, fanyalog, mintha savanyú lenne, pedig édes fajtát vettem. Azért meg fogja szeretni?
(Zárójelben a reszelőről: én balga azt hittem az üveg, ill. műanyag ugyanúgy néz ki mint a fém és csak szért nem szabad fémmel, mert kiold valamit az alma leve. Aztán amikor láttam, hogy néz ki, meg elmondta a védőnő, hogy ezen pempősebb, megértettem. )
boglarka

Cas
SZEGÉNY TI. Kép
boglarka

www.babanet.hu/album/main.php?album=7632&p=9629476
van még több is, de őrületesen lassan lehet feltölteni és meguntam
szilvamag

Szilvi

Nagyon Boldog Névnapot!!Kép

Eszti
eszti2

köszi Eszti
szilvamag

Szilvi! Mi is boldog névnapot kívánunk! Kép
Virtuális virág: -<---<>
aranyhold

Szilvi: én is boldog névnapot kívánok!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szilvi
BOLDOG NÉVNAPOT!
Evvel még tartozok: www.gyorsnyomda.uw.hu, tudod a naptár. Kép

Cas
Voltunk tuszkóba és ott se volt Avent.
nikcsi

Szilvi
Boldog névnapot! Kép

Nikcsi
Nekünk még nem sürgős. A kengurus csajok azt panaszolták, hogy nagyon egyenetlenül szállít az Avent.

Boglárka
A babák általában szeretik a reszelt almát. Az első 1-2 grimasz után ne add fel, lehet, hogy csak szokatlan neki az íz és az állag. Kép (Sebi minden reggel rágrimaszol a tízórairára, aztán meg alig győzöm kanalazni belé... Kép)

Sebi üvölt, nem alszik, alig lát a takonytól, és mostmár köhög is. Én dettó, csak még nem üvöltök. Kép
Éjjel még aludtunk, most nemtom mi lesz...
Viszont olyan ebédet főztem! Még most is csak pihegünk. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Mi a véleményetek az otthon szülésről?

Kép
Kép
Kép
cas

mindenkinek köszi a jókívánságokat

Cas!
mi volt az a finomság?
jobbulást!!!
otthonszülés: szerintem felelőtlenség
szilvamag

Szilvi
Boldog névnapot Kép

Most jöttünk haza, Miskolcon voltunk hétvégén. Van 1000000 pakolnivalóm Kép
hmmc

Szilvi,

Boldog névnapot!

Cas, jobban vagy már?

Otthonszülés: biztos nem merném végigcsinálni, nagy felelőtlenség szerintem is.
Sziasztok!
kriszti1

Otthonszülés: mai magyar viszonyokban nem mernék belevágni. Amíg ilyen furák a viszonyok, nincs normális háttérkórház, mert ha kiderül, hogy otthonszülésre készültek, azonnal botrány van... addig gáz Kép
Igazából nekem az ambulánsszülés jönne be.
cory

cory
Budapest

Az éjszaka borzalmas volt, bár Sebi jól aludt, viszont tegnapra Zsombor is elkapta, úgyhogy ha éppen nem köhögött a kicsi, éppen kaptam levegőt fekve én, akkor neki biztosan eldugult az orra, és úgy elkezdett horkolni, hogy zengett belé a ház. Szóval sokat nem aludtunk...

Otthon szülés: ismerős első babáját várja, és elhatározta, hogy ő otthon fog szülni, mert retteg kórházba menni (van egy nagyon negatív élménye). A terhességgel egyelőre minden rendben (2x hét), a csaj jó erőben van, jár speckó felkészítőre, jógázni, úszni, stb. Szóval mindent megtesz azért, hogy tényleg simán menjen a dolog. Tényleg rettenetesen fél a kórházban szüléstől.
A férje persze aggódik.
Kérdem én, mi lesz, ha baj lesz, mert a legközelebbi kórház is 1/4 óra rohamtempóban.
És amit Cory is írt: az orvosának nem meri megmondani, hogy mire készül, mert mindenhol rettentő falakba ütközött (pl. állítólag van olyan önkormányzat, ahol az egyik anyakönyvvezető megmondta, hogy amíg ő ott dolgozik, addig nem anyakönyveznek otthonszületett babát).

Kép
Kép
Kép
cas

Petra,
Ne izgulj, előre senki nem tudta hogyan is mennek ezek a dolgok. KépKép

Noncsi,
Nagyon édes a leányzó. Kép

Boglárka,
Idővel meg fogja szeretni, de ne ess kétségbe ha ez esetleg hónapokig tart. Tudod, minden gyerek más. Lehet, hogy Fanni még nem igényli az új ízeket, de az is lehet, hogy pár nap után követelni fogja. Kép

Cas,
Jobbulást mindannyiótoknak!!! Kép

Szilvi,
Utólag is BOLDOG NÉVNAPOT!! KépKép

Otthonszülés: szerintem is felelőtlenség. Például nekem vajúdáskor lórugás antibiotikumot kellett kapnom, különben Lillának nagyon komoly baja is lehetett volna belőle. Itthon kitől kaptuk volna meg. Kép Pont azért kezdék el szűrni a Streptococcust, mert Lilla születése elött 1 évvel több baba is meghalt a kórházban e miatt.

Mi fogzunk. Lassa 1,5 hónapja folyamatosan, de most ismét visszatértünk a legrosszabb összeállításhoz: nappali nyűgi-ordítás, éjszakai nem alvás-zaklatottság, félhasmenés, orrfolyás. Kép
myra

Elfelejtettem mondani a Sübában (bocsánat most már Csillagvár KépKép) nagyon szupi játszóház nyílt.
myra

Cas: szaksegítséggel akar otthonszülni vagy egyedül? Egyedül egyértelműen felelőtlenség!! Amit én írtam, az a szaksegítségesre vonatkozik. Anélkül szerintem nagyon nagy gondok lehetnek!

Fáj a fogam Kép Ma megpróbálok eljutni fogdokihoz.

cory 22+4

cory
Budapest

Cory
Persze, hogy szaksegítséggel!!!
Azért vhol szánalmas, hogy ezt ennyire nem tolerálják nálunk... Mesélt sztorikat, amiket a többi már így otthon-szült anyukától hallott...
Jobbulást a fogadnak! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: tényleg borzasztó, amiket mesélnek az otthonszülésről. Mármint az elfogadásáról Kép
Én mindenképpen megpróbálnék keresni valami normális háttérorvost hozzá, ha mégis gond van, és bevallani neki, hogy otthonszülés a terv.
cory

cory
Budapest

Szia Cory (és mindenki más)
Bocsi, hogy beleavatkozom, nem ide "tartozom".Kép
Cory, ha te az a Cory vagy, aki a cseten anno adott csomó szopis tanácsot, akkor SZIA! Kép
A legjobb barátnőm egyidős pocakos veled és a Margitban fog szülni. Csak bekíváncsiskodtam, amikor megláttam itt a nicked. Remélem minden okés veled, veletek.
Puszi: neet
neet

PS: A profilban ráismertem a skacokra. ÉDESEK! Akkor biztos te vagy az!Kép
neet
neet

segítsetek!
1. ki tud német nyelvű ovit a kerületben? kisebbségi önk. csak állami ovit ismer, ahol heti néhányszor egy kis mondókázás van, a magánovik pedig csak angolt tanítgatnak, szintén néhány nap, de egyik sem viszi túlzásba Kép
2. valaki valamikor írta, hogy hol olcsóbbak az Aventes cuccok. megírná még egyszer?

otthonszülés:
biztos van sikeres is, nem vitatom, de én nem kockáztatnám a gyerekem egészségét, életét, akármennyire félek a kórháztól
sajna egy nagyon jó barátnőmnek voltak most előre nem látható problémái szüléskor, kórház nélkül lehet, hogy csak múltidőben beszélhetnék róluk. Megéri??? Inkább keressen olyan kórházat,orvost, akiben, amiben megbízik.
szilvamag

Neet: igen, én vagyok Kép Köszi Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok,

köszi mindenkinek a kádas tanácsokat, tapasztalatokat! Persze így sem lett könnyebb a választás, hisz úgy tűnik mindenféle tapasztalat van, dehát ez legyen a legnagyobb bajunk! :-))

Egy újabb kérdésem volna. A szülős topikban is feltettem, de hátha itt is van vki, aki hasonlókat tapasztalt. Két hete 3napon át előfordult velem, hogy álmomból arra ébredek, hogy iszonyatosan forog velem a szoba, úgy szédülök. Ez előfordult éjfél körül, hajnalban, reggel. Aztán kb 3 nap után elmúlt magától. Ma és tegnap viszont újra előfordult. Vérnyomásom rendben, megmértem. Vércukor úgyszintén. Mitől lehet? Kicsit ijesztő így ébredni, a múltkoriban már féltem elaludni.

Petra
20+6

petra73

Mit illik egy gyásztáviratra írni?
Unokatesómnak meghalt a nagymamája. Kép

Szilvi
HOgyhogy pont német?

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi! Aventes cuccok talán a forgalmazónál (pro-mama.hu) a legolcsóbb. Én arra emlékszem, hogy amikor én bent voltam a kórházban (több mint egy éve) nagyon jó áron adták az ottani gyógyszertárban az Aventes cuccokat.
De pl. Dm+15%-os kedvezmény is nyerő lehet! Kép

Cas! Jobbulást nektek! Kép
aranyhold

Ja, otthonszülés! Hát nem is tudom! Szerintem alkat kérdése! Én nyugodtabb vagyok, ha kórházban vagyok, és bármi gond van, helyben segítenek. De biztos érdekes lehet, aki nem fél nekiindulni egy ilyennek. Nekem sosem lenne hozzá bátorságom, de nem ítelem el. Viszont azzal egyetértek, hogy megfelelő otthoni szaksegítség nélkül, és háttérkórház nélkül nagyon nagy felelőtlenség!
aranyhold

Eszti
Okés köszi, de azért ha sikerül akkor keddig kitalálom és ha jöttök oda is adom a pénzt.

Boglárka
Védőnő szóljon a Kori mászásához? Melyik védőnő, nálunk születése után volt és slussz! Meg sem ismer. Az aki a Csobánka téri dolgon volt pedig nem látja, csak a rendelésen, de ott Kori nem művel ilyet, mivel idő sincs rá.

Szilvi
Ovi téren sikerrel jártál? Megtaláltad? Már megbeszéltük!
Avent: Snoopy nicknéven írt a csajszi ide TIVA-MED III. kerület, (1031) Varsa u. 14. (Bejárat belső udvaron, nem könnyű elsőre megtalálni) nyitva tartás: h-p 10-18, szi 8-12, tel: 430-12-40.A boltba nagyon kedves csaj van, amúgy a BNV-n is ő szokott kint lenni, segítőkész. Amúgy babanet keres-kínál Avent dolgok, ott egy másik valaki is írt, de ezt inkább nézd meg légyszi. Különben mi kell?

Myra
Mennyi pénzt vigyek?????

Cas
Jobbulást az egész családnak!
Otthon szülés: kiindulva az én történetemből, biztos nem kockáztatnék.

Korinak is folyik az orra, de nem tudom, hogy beteg vagy a foga? De máris jönnének a következők? Mivel holnap tali, ezért elmegyünk a dokihoz, hogy mehetünk vagy sem? Ja és alvás megint nuku, már egy ki is maradt és bömből (Szilvi hallhatta).
nikcsi

Sziasztok!

Na, vagyok kicsit, gyerekeim visszatértek a nagyizásból.

Cas,
Ismerősödnek izenem, hogy NAGYON FÉLJEN inkább az otthonszüléstől! Az sokat segít és máris jó lesz neki a "sima" kórházi szülés is:-)
Annyit mondanék csak, hogy azzal indokolom én is, mint Myra. Ha baj van valamiért a babucival (leginkább!)és azonnali segítség kell, ÉS nagyon rövid időn és beavatkozáson múlik csak, hogy komoly problémák ne adódjanak, és nincs kéznél minden szükséges szakember, akkor nincs elég közel semmilyen kórház. Csak, ha aszomszéd szobában a teljes életmentő és egyéb szükséges berendezések, orvosok. Ugye nem kórházban lakik az ismerősöd:-)
Mondom ezeket, mert Marcival anno megjártuk a "váratlan kispoklot" és szereztem a téma kapcsán jó ismerősöket, akik a nagyot is... A gyermek élete sokszor csak a gyors beavatkozáson és szakszerű KÓRHÁZI ellátáson múlott...

Szilvi,
Én is ilyen ovit kerestem, de nem találtam. Marci egyelőre jól ért németül, de biztos marad így is a passzív nyelvtudása, mert nem bezsélhet németül gyerekekkel. Velem nem tárgyal, magarok vagyunk, igaza is van:-)

Viki
ccviki

Otthon szülés
Hát annyira azért nem vagyunk jóban, hogy nekiálljak lebeszélni, de volt 1-2 kérdésem (nem tudott rájuk válaszolni!), amivel remélem sikerült ráébresztenem, hogy nem minden olyan rózsaszín, mint ahogy azt lefestik neki.
Aláírom, ha minden oké a babával és a mamával is, akkor sokkal szebb élmény lehet!!! De GARANCIÁT senki nem tud adni, hogy ez így lesz! És akkor inkább legyen szar nekem, de a babának a legjobb!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Tudod, még azt nem értem, miért gondolják, hogy otthon kevésbé fáj vagy jobban fájdalomtűrő valaki, mint a kórházban. Persze, otthonosan érzi magát, de szerintem szülés közben bizonyos értelemben megszűnik a külvilág, más dolgok számítanak. Szóval tegyék inkább a szülőszobákat otthonossá, amennyire lehet. Pl. fájások közben mindenki magának berendezgeti, tapétázgat, takarítgat, palacsintát süt:-))

Viki
ccviki

Cas,
Tudod, még azt nem értem, miért gondolják, hogy otthon kevésbé fáj vagy jobban fájdalomtűrő valaki, mint a kórházban. Persze, otthonosan érzi magát, de szerintem szülés közben bizonyos értelemben megszűnik a külvilág, más dolgok számítanak. Szóval tegyék inkább a szülőszobákat otthonossá, amennyire lehet. Pl. fájások közben mindenki magának berendezgeti, tapétázgat, takarítgat, palacsintát süt:-))

Viki
ccviki

Szilvi
Lemaradva: de BOLDOG NÉNAPOT KIVÁNUNK.

Cory:
Remélem nem lesz veled nagy gond a fogorvosnál, elég a hányás is, sőt ilyen tájt már sok is.

Cas
Jobbulást mindannyiotoknak.
A mi éjszakánk is elég nyűgős volt. Többször felsírt Fanni.

Képzeljétek Fanni férjem húgát meglátva mindig azonnal elkezd sírni. Lehet, hogy azért, mert nagyon hasonlítanak egymásra és nem érti miért van apából kettő, csak kicsit más? Eddig összesen csak 3-szor volt, de szegény már nem is mer jönni.Kép

Otthonszülés: orvos nélkül szerintem is feleltőlenség, bár lehet szerencséje, de akkor is.
Esetleg van olyan, mint ahogy egy barátunk -azt hiszem a MÁV kórházban- szült, hogy szülés után azonnal hazamehettek a babával együtt.
boglarka

Sziasztok

Sajnos nem tudok menni holnap, mivel párom dolgozik, így nála lesz az autó..Kép
Sajnálom pedig nagyon, da majd legközelebb.

Cas, jobban vagytok?
eszti2

Már beteg sem lehetek nyugodtan! Kép
Nem elég, hogy dögrováson vagyok (Cory tanúsíthatja, ahogy recsegtem neki a telefonba... Kép), Sebi napközben alig alszik, mert amint vízszintesbe kerül, eldugul az orra, azon kívül leginkább csak ölben van el, szegény Zs. rohant is haza, erre kezd ő is lerobbanni. Mostmár hőemelkedése van, de őt ismerve ez éjjelre átcsap majd 39 fokos lázba, úgyhogy nem elég, hogy törölgetem a taknyos-köhögős gyerekünk orrát, most készítem Zsombornak a vacsorát, menza-teát (csak azt hajlandó meginni, brrrrrr... Kép), diktálom belé a vitamint, szóval eddig én voltam a legszarabbul, és erre nekem kell istápolnom mindenkit! Kép
Na jó, annyi előnyt kaptam, hogy az előbb vettem egy jó forró fürdőt, így legalább kidugult az orrom, meg erőt gyűjthettem a család további ápolgatásához! Kép
Azért köszi mindenkinek a jókívánságokat, egyelőre sajna nem túl hatékonyak... KépKépKép

Viki
Annyira megképzett előttem, amint Zsombor cipeli a motyóm mellett a villanyrezsót, lesöpri az ágy mellől a ctg-gépet a 3-asban és a helyére teszi a rezsót, előkapja a motyómból az előre bekevert tésztát befőttesüvegben, én a hónom alól a palacsintasütőt, és két fájás között jóízűen palacsintázunk a dokimmal-szülésznőkkel, sőt a szomszéd szobában vajúdók is átugranak egy kis mákosra fájdalomtűrést elősegítendő... KépKépKép

Boglárka
Szegény Fanni... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi,
396 Ft

Viki,
Már akartam "reklamálni". Amikor a másik topikban dicsérték a profilodban lévő képet, megnéztem melyik van ott. Hiányzik róla Olivér!! KépKépKép Nem frissíted? KépKép

Petra,
Nem lehet, hogy leesik a vérnyomásod, vagy úgy fekszel, hogy a baba elnyomja az egyik fő artériát??
myra

Cas! Most már csak a kistesókat kellene egynapra összehozni! Kép
aranyhold

Tisztára padlón vagyok, Kori fertőző beteg vagyis NEM MEHETÜNK. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Aranyholdéknál nem is voltunk még, a sulimba is benéztem volna (kicsi nosztalgia), meg találkozni az újakkal.
Voltunk a dokinál, aztán még a fülészeten is. Nagyon kisírta magát, ja és egy alvás teljesen kimaradt, de ettől függetlenül még fent van.
Szóval Szilvi ne hozd az USB-t, Myra feleslegesen ne vidd el a pelust (de KELL). Valamikor elmegyünk érte.

Na királylányt valahogy ágyba dugom Kép És ezek után simán felkel 5-kor, de MIJÉÉÉRT????
nikcsi

Nikcsi! Kép
Ez a hülye nátha-"járvány" is pont most ütött ki! Több embertől is hallottam, hogy lebetegedett.
De sebaj! Majd legközelebb!
aranyhold

Hajaj lányok mi lesz itt. Kép Nálunk ma estére Gergő kezdett el lebetegedni. Lillának is négy napja folyik az orra, de neki a foga miatt. Kép
myra

Ez hihetetlen, de kukori tényleg felkelt 5 után pár perccel. Azért ezt én sem hittem volna, mert 10 után aludt el. De lehet, hogy olyan lesz, mint én? Hiába fekszik le későn reggel kel, amikor szokott.

Dokitól kérdeztem, hogy adjak-e rá cipőt ha megy. Nem akarta érteni, hogy megy? Mondtam két lábon, aztán a védőnő is el volt képedve, azt mondja anyuka 3-4 hete még panaszkodott. Bútorok mellett megy mer, doki kérdezi mennyi idős mondom, erre jól elképedt, persze a védőnővel egyetembe. Végre olyan jól esett.

Anyagmintát akartam vinni, ha esetleg valakit érdekelt volna (pl: Myrának nem csak 1 garnitúra). Barátnőm egy textilboltba dolgozik és nagyon jó gyerekmintás dolgokat hozott. Lefotózom ma és felteszem, inkább most megcsináltam, míg apa is itthon van.
Kép

Tegnap jól kiakadtam két bébiétel: Kecskeméti és Mildi mindkettő őszibarack pulykahússal. Kecskeméti 5, Mildi csak 8 hónapos kortól adható?! Ez utóbbiban csomó olyan dolog van, ami a Kecskemétiben nincs. Ha őszibari és pulykahús, akkor minek még 4-5 féle más dolog?

Huú, de elszaladt az idő, megyek ki a kutyával egy körre. Jó talizást, pedig úgy ettem volna Aranyholdas palacsintát. Kíváncsi voltam, mennyivel másabb, de ezt már nem tudom meg.
nikcsi

Nikcsi,

lehet hogy vissza kellene olvasnom, de a lustaság...Kép
A feltett anyagokkal mi újság?

Nóra
noncsi77

Nikcsi!
köszi a címeket, Korinak jobbulást és sok fogacskát
Aventből melltartóbetét kell különben Kép
Vannak karácsonyi anyagai a barátnődnek, ha lehet nem kartonból.

Cas!
azért német, mert sokkal jobb alap bármilyen nyelvhez szerintem, és a szomszédaink csak németül beszélnek, nem? Angolul majd később megtanul.
Egyébként ez így van, mi nők akkor sem lehetünk betegek, ha azok vagyunk, mert rögtön akad egy (esetedben két) férfi aki sokkal de sokkal betegebb és ápolásra szorul Kép Kép

Viki!
hogy "vertétek bele" a német tudást? és főleg hol?
szilvamag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?