Új privát üzeneted érkezett!

Uxi!
Úgy tudom Emike megszületett! Gratulálok! Sok boldogságot, jó egészséget kívánok!
Kérlek majd írd meg, hogy milyen volt az orvos, szülésznő stb....meg minden részletet!
Még egyszer gratula!!!!
Ercsó
ercsó

Sziasztok!

Sajnos csak most találtam erre az oldalra és nagyon tetszik. Olyanok vagytok mint akik ezer éve ismerik egymást. Ez nagyon jó!!

Én is gratulálok Uxinak és Csacsnak is biztosan nagyon boldogok.

38. hetes terhes vagyok és november 12-re van kiirva a babuci születése de a sok keményedés miatt mindenki korábbra jósolta(ja).

Többször voltam benn már a szülőszobán CTG-n és eddig elég szimpi a hely (tiszta, tágas és viszonylag jól felszerelt), a szülésznőm pedig egy tünemény.

Mészáros Márta doktornőnél fogok szülni, ha valaki tudna róla valami infóval szolgálni az légyszi ossza meg velem.

És azt is megköszönném ha valaki megmondaná, hogy a májfunkciót miért is csinálják?????

Maca
maca

Szia Maca!

Én még csak 12 hetes vagyok, én is Mészáros Mártánál fogok szülni. A nők lapja honlapján a fórumon elég sokat írtak róla, és kivétel nélkül csak pozitív véleményt olvastam.

Egyébként te mennyit fogsz neki adni a szülésért? Fogadsz szülésznőt?
muszma

Sziasztok!

Sokáig nem tudtam netközelbe kerülni, erre tessék két baba is megszületikKép Nagyon nagy gratuláció!!!! Csacsnak és Uxinak is!!
Én is már nagyon várom babókát, állítólag nemsokára megszületik, pedig még csak a 35. héten vagyunk. Merthogy nagyon lent van a hasam. De az enyém mindig is lent volt. Szóval folyamatos az izgi, pedig megbeszéltem a kicsikémmel , hogy legalább a 37 hetet megvárjukKép)
Üdv mindenkinekKép

Cillancs
cillancs

Sziasztok!

Még nem tudom mennyit fogok adni a dokinőnek (ismerőseim 40 körül adtak, ki többet, ki kevesebbet) én valszínű attól teszem függővé, hogy hogyan fog alakulni a szülés és mik lesznek a tapasztalataim.

Már fogadtam szülésznőt, nekem nagyon szimpi + megnyugtató, hogy legalább egy ismerős arc lesz odabenn minkor menni kell.

Én a nők lapja fórumon csak egy Mészáros doktorról írt véleményeket olvastam, de az egy férfi és egy másik kórházban, de a dokinőről nem nagyon találtam semmit.

Nekem a 31. héttől jósolták, hogy bármikor megszülethet, mert korán fejvégű lett, rengeteget keményedik és lenn van a hasam, (a boltos néni is azt mondta: ÁÁÁÁÁÁÁ látom már leszállt a hasad 1-2 hét és szülni fogsz) ahhoz képest most vagyunk 38. hetesek.
Minden este úgy feküdtem le, hogy ma éjjel még ne és mint te Cillancs minden nap megbeszéltem a babócával, hogy milyen jó is neki odabenn és, hogy mennyivel nagyobb és egészségesebb és ügyesebb és okosabb és .... lesz ha legalább a 37. hétig kibírjuk így együtt, úgyhogy nyugi és pihenjetek nagyon sokat. Nekem a legjobb stersszoldó egy-egy vígjáték megnézése (csak társaságban).

Maca
maca

Sziasztok,

Segítsetek nekem... a Meddőségin kezelnek. Most lesz a 2. inszeminációm, és az orvosom közölte, hogy az átjárhatóságit (HYCOSY - maszek rendelésén 37.000 Ft-ért) hathavonta meg kell csinálni!
Nekem májusban volt, teljesen rendben talált mindent. Most ezt az inszemit még megcsinálja, de a következőt (ha ez nem sikerülne) már az újabb átjárhatóságival... hallottatok már erről?
Ja, és még egy dolog. Az előző inszeminél teljesen meglepődtem, amikor hátraküldtek a hátsó irodába rendezni a számlát... ezzel mi a tapasztalatotok? Mi akkor nem fizettünk, mert egyrészt ezt így nem tartom etikusnak, másrészt annyi pénz sem volt nálunk (30.000 Ft), amennyit "elvártak" volna...
harisz

Hajaj, mi történt, mindenki eltűnt ????

Hol vannak a fórumozók?????

Harisz: sajna én nem tudok neked semilyen infóval szolgálni, de ha így működnek a dolgok ahogy írod az elég szomorú.

Maca

Maca
maca

Tényleg mindenki eltünt! Remélem mindenki jól van!Haskeményedés valakinek?
Harisz!
Sajnos én sem tudok Neked segíteni.
Ercsó
ercsó

Tényleg eltűntünkKép)
Ercsó, nanekem ma aztán van haskeményedésem.. teljesen rácuppant a hasam a gyerkőcre.. pedig még csak most kezdtük a 36 hetet. Nem túl jó érzés. Babóka ezerrel feszít a hasamban, valószínűleg újabb helyzetváltoztatási manőverbe kezdett, vagy csak a pizza nem ízlett nekiKép)

Ercsó ezek szerint neked is van.. CTG-én voltál már? Én jövő hét kedden megyek az elsőre, meg akkor lesz vérvétel, meg kenetevétel meg ilyesmi.. csk addig húzzuk ki.. Olyan kíváncsi leszek mekkora lesz ez a gyerek, remmélem nem kell az összes 56-os cuccot likvidálnomKép)

Macával vajon mi lehet? Lehet már megvan a babája?!
Ne tűnjetek elKép) én is csak azért tűntem el, mert a férjem elvitte magával a gépet.

Üdv mindenkinekKép)
Cillancs
cillancs

Szia Csillancs!
Mi is most vagyunk a 36. hétben. Minden éjjel keményedünk, sőt olyan pozicióba van babuka, hogy érzem a vállát meg a térdét (talán). Mi csütörtökön voltunk elöször ctg-n. Az első 15 percben hanyatt feküdtem és babuka befeszítette magát, és nem mozdult. Rossz érzés volt. A gép fájásokat jelzett, persze én is éreztem valamit, babuka meg csak feszített.Már kezdtem megíjedni, aztán oldalra fordulhattam és végre megmozdult és a kis szíve is gyorsabb lett. Az orvosom is pont bent volt, megnézte és azt mondta, hogy ha nem változott volna a helyzet, akkor befektet. Kicsit megíjedtem. Hétfőn megyünk megínt, meg akkor végre a doki is megnéz.2 héttel ezelőtt a külső méhszáj már másfélre nyitva volt. Hát szerintem nem bírjuk ki a hónap végéig.
Lehet, hogy erről már volt szó, de te fogadtál szülésznőt? Ja!meg csütörtökön voltunk szülés felkészítőn. Te voltál?
Ercsó
ercsó

Hahó ErcsóKép)

Háát tudod nekem sokszor csinálja ezt a befeszítéses variációt és akkor nem is mozog.. most kicsit megijedtem, nem gondoltam volna, hogy ez baj..
Igen fogadtam és azért nem is megyek szüléselőkészítőre.. majd ő elmond mindent. Hogy mennyi pénzt kér, csak kedden kérdezem meg tőle. Szóval majdnem ugyanott tartunkKép) nekem nagyon sokat feszül a hasam tegnap este óta.. remélem még legalább két hetet kibírunk. Nagyon drukkolok nektekKép) Kisfiad vagy lánykád van? Nekem egy jóóóó nagy, erős, hasgyúró fiúcskaKép) Már most nagyon édi szerintemKép) Hétfőn írd meg mizújs volt a CTG-én!

Üdv:
Cillancs
cillancs

Sziasztok!

Látom feléledt a fórum!

Végre elértük a 39. hetet de még semmi előjel csak a rengeteg keményedés és feszülés (ami miatt ugye nekem is a korábban szülést jósolták).

Az első CTG-n én is hanatt feküdtem, bekeményedett és nem mozdult (úgy tűnik a babák nem szeretik ezt a vízszintes, hanattfekvős, kórházas pozitúrát).
Ha lehet meg kell kérdezni a szülésznőt, vagy a dokit, hogy nem lehet-e félülő helyzetben, másrészt nekem nagyon kényelmetlen volt az ágy és utána úgy fájt a derekam, hogy húúúúú.

Én is fogadtam szülésznőt, de mikor a pénzkérdésről beszéltünk azt mondta, hogy nagyon zavarba hoztam, hiszen ennek nincs meghatározott összege és szerinte az lenne a normális, ha minden kismama fogadna szülésznőt aki végigkíséri a terhességét és megbízik benne, de ehhez a kórház teljes hozzájárulása (odafigyelése) kellene, mert most ha a szülésznőm éppen be van osztva a nagy pillanatban és rajtam kívül még 2-3 szülés is folyik, akkor nem tud csak velem foglalkozni készenlétes szülésznő berendelésére pedig nincs mód. Csak akkor lenne, ha a kórházak támogatnák a szülésznő programot.

Szóval én olyan 20.000 körül gondoltam, hogy adok, de hogy a dokinőnek mennyit azt még nem tudom. Ez attól függ, hogy hogyan fog zajlani a szülés és milyenek lesznek a tapasztalataim velük kapcsolatban.

Maca

Maca
maca

Bocsi a helyesírási hibákért, meg csak most látom, hogy egy-két helyről lemaradt az Y.

Maca
maca

Segítsetek!!!!

Ha nem magánba, hanem a kórházba mentek CTG-re mennyi pénzt szoktatok adni a szülésznőnek, ha nincs vizsgálat csak a CTG, vizelet és vérnyomás.
Szokás egyáltalán ilyenkor adni???

Maca
maca

MacaKép

Szerintem nem kell a CTG-ért pénzt adni, mert abban a pénzben, amit adni fogsz benne van már ez is.. gondolom én.. én csak kedden megyek az elsőre és ott fogom az anyagiakat megbeszélni a szülésznővel. Azért azt furcsának tartom, hogy amikor megkérdezted mennyit kér azt mondta, hogy nem lehet külön behívni ha nem ügyeletes. Akkor miért fogadott szülésznő?? Én úgy értelmeztem bármikor bejön, ha felfogadom, hiszen azért kap pénzt.. Na majd tisztázom én is vele kedden. Aztán lehet, hogy én gondolom roszzul.
Én a nyílt beszéd híve vagyok. Szerintem vagy kérdezz rá, vagy ne csinálj belőle ügyetKép)
Sajnos egy hétre eltűnök, mert a férjem elviszi magával a gépet dolgozni.
Ercsó meg te is lehet már túl lesztek a szülésen.. azért ha kijöttök majd a kórházból írjatok egy pár sort, én is fogok, ha közben mi is bemegyünk!
Sok-sok jókívánság mindkettőtöknek!!!
Cillancs
cillancs

Cillancs!

Bocsi, de biztos én fogalmaztam rosszul. A szülésznőm mindenképpen bejön, ha kezdődik a szülés, egyszerre érkezünk a kórházba.

Pont akkor van gond, ha ügyeletes (benn van a kórházban) és egyszerre több szülés is folyik, mert akkor nem tud csak velem foglalkozni, hanem a többi kismamával is kell foglalkoznia.

Ezt kellene a kórháznak megoldani.

Még nagyon nem érzem úgy, hogy szülni fogunk és a doki is azt mondta, hogy semmi előjel, úgyhogy szombatnál előbb nem is találkozunk, bár nekem az egy kicsit fura, hogy csak ilyen ritkán vizsgál meg.

Én is kíváncsi vagyok mi van Ercsóval, remélem azért majd jelentkezik.

Cillancs majd azért te is írd meg, hogy mi van veletek.

Maca
maca

Sziasztok!
Most értem haza.Gondolom a ctg jó, mert nem modtak rá semmit. A doki sem.Igaz, elküldtek még egy vértvételre (csütörtökön voltam, nem éhgyomorra), hogy ha véletlenül császár lesz a szemem miatt, akkor meglegyen.Persze nem vették le, mert nem éhgyomorra mentem. Senki nem mondta, hogy ma ez lesz, nem is igazán értem. Most holnap megint mehetek, pedig messze van a korház. Próbáltam megbeszélni a dokival, hogy csütörtökön ne kelljen mennem a szülésfelkészítőre, mert már nagyon rossz minden nap kocsikáznom, de hallani sem akart róla.Mondjuk azt nem értem, hogy a múlthéten miért azt a hülye videót néztük, ahelyett, hogy a fontos dolgokról beszéltünk volna, és hogy lehet, hogy Csillancsnak nem kötelező mennie?! Csillancs! Ne tünj el!
Maca!
Én eddig kétszer találkoztam a szülésznővel. Nem beszéltünk pénzről.Azt mondta bármi van hívjam. Én a dokit kérdeztem, hogy mennyi lesz a szülés, és nem mondta meg. Azt mondta, hogy szerinte nem fogunk összeveszni. Te jártál szülésfelkészítőre? Mind a kétszer kell fizetni? Valahol azt olvastam, hogy a ctg-n, ha fájásokat jelez a gép, a baba szívének gyorsabban kell vernie. Az én babukámé ugyanugy ver, mint amikor nincs fájás.Ez baj? Vagy hülyeség ez az egész?
Ercsó
ercsó

Sziasztok!

Nekem azt mondta a dokim, hogy nem kötelező a szülésfelkészítő. Így is úgy is ott lehet a párom velem.
Kikó
kikó

Ercsó!

Az én dokim nem mondta, hogy menjek felkészítőre, meg sem beszéltem vele, hanem önhatalmúlag rögtön a védőnővel tárgyaltam, de úgy tudtam ez nem kötelező és ha fogad az ember szülésznőt teljesen fölöslegesnek is tartom, mert a szülésznő mindent elmond és megmutat.

Csak egyszer kellett fizetni (az első alkalomkor), a másodikon a szülőszobát és a kórtermeket néztük meg. Én azt csináltam, hogy minden kérdésemet felírtam és megkérdeztem a Bilics Katalaint (CTG-vel kapcsolatban is kérdezheted).

Neked már vannak fájásaid, ilyen korán? Nekem akkor ugrik a babóca szívverése 160-170-re, amikor mozgolódik.
Bár nálunk valószínű azért húzódtak későbbre az összehúzódások, mert mindenki elfelejtett szólni, hogy a 36. héttől nem kell magnéziumot szedni.

Nem tudom kinek milyen az orvosa, az enyém kapásból elfelejtette a hüvelykenetet, csak akkor csinálta meg amikor kérdeztem, hogy nem kellene-e megcsinálni.

Ráadásul én egy kicsit amúgy is aggodalmas típus vagyok, úgyhogy biztos ami biztos még a 38. héten is csináltattam egy teljes vér, vizelet vizsgálatot. Szerintem, már biztosan hülyének néz a doki, de így legalább megnyugodtam.

Neked is azt tudom tanácsolni, hogy akár a CTG-vel, akár a szüléssel kapcsolatban van kérdésed, még ha hülyeségnek tűnik is kérdezd meg, mert te fogsz szülni, a te babádról van szó és nem jó az, ha valamivel kapcsolatban gondod van, mert az úgyis csak ott motoszkálna a fejedben.

Maca

Maca
maca

Sziasztok!

Végre van egy kis időm netezni.

Emi október 28-án hajnalban megszületettKép.
3100 g, 53 cm, 10/10-es Apgarral.

Este 10 után érkeztünk a kórházba, hajnal 3/4 3 kor már meg is volt.

A vajúdóban szültem, ahol a ctg is van, nem volt idő átmenni a szülőszobára.Igazából nem bántam, kicsit félelmetes az a szuper szülőágy...( féltem a lábtartótólKép)

A dokim a kitolásra ért be, de nagyon jó szülésznőm volt, szinte ő vezette le az egészet.
Sajnos a nevét nem jegyeztem meg, Éva a keresztneve, fiatal. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek.
A férjem végig bent volt, ő vágta el a köldökzsinórt is.

Néhány gondolat a kórházról:

Kevés a hálóing, hétvégén nem adnak tisztát, úgyhogy vigyetek magatokkal, hiába mondják a felkészítőn, hogy nem kell vinni.

Betét: adnak gézes vattát a vérzésre, ez nagyon jó, ezt használtam a betét helyett.
Hálós tena bugyi jól rögzíti, de az első 2-3 napra érdemes alá még betétet is tenni.

Csecsemősök: kedvesek, de nagyon gáz, hogy éjjelre betápszerezik a babákat, ha kell, ha nem. Mi még mindig szenvedünk emiatt a szoptatással, a mellretételt sem mutatták meg rendesen.
Elvárták a 2. napon, hogy 3 óránként 20 grammot szoptassak, tejem meg nem volt még.

Szoba: mi 5-en voltunk egy 4 ágyasban, teltház volt. Lehet kérni 12 órás rooming in-t, de szerintem nagyon fárasztó. Alig tudtam felkelni, szédültem,leginkább feküdtem volna, de mégis egész nap talpon voltam a baba miatt. Utolsó éjjelre duplájára dagadt kezem-lábam, úgy vizesedtem.

+ ki kell fogni a szobatársakat, nekem volt egy elég gáz csaj, nem engedte, hogy kinyissuk az ablakot.Kép

A gyerekosztályon a legtöbb nővér kedves, segítőkész, csak egy szőke idősebb van, aki barátságtalan.

A zuhany ... egy működött rendesen.

Kaja: vitessetek be magatoknak, nagyon kevés (reggeli, vacsora ált, egy szelet párizsi és üres(!) kenyér.

Érdekesség: az ott lévő kismamák kb. 70%-a császáros volt, alig voltunk, akik simán szültünk.

A dokimmal és a szülésznővel maximálisan elégedett vagyok. A gyerekágyas osztály... összességében kibírható, bár már nagyon vártam a hazajövetelt.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Köszi az infókat!

Kicsit megnyugodtam, bár nem tudom mi miatt van a 70 %-os császár, de ezt már másoktól is hallottam.

(Nem tudom, hogy van-e ennek ahhoz köze, hogy a kórházak egy császárért dupla annyi térítést kapnak, mint egy sima szülésért.

És ha az orvosok csak egy minimális kockázatát is látják a rendes szülésnek, mindjárt jöhet a vágás /ez valamilyen szinten érthető is/. De hogy dönti el hogy mekkora a kockázat???

Hááát erről még filózhatnék, de valszínű nem jutnék eredményre és a végén csak jól felhergelném magam.

Jó egészséget és sok boldogságot (na meg sok kitartást, mert gondolom az most kell) nektek!!

És azért majd néha adj hírt magatokról!!!

Maca

Maca
maca

Uxi:
Nagy-nagy gratula, sok örömöt és boldogságot kívánok a családodban!

Üdv:
Zsuzsa, a visszajáró lélek Kép

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Sziasztok!
A múltkori szülésfelkészítőn azt mondták, hogy a korházban 30 éve nem volt se fogós, se vákumos szülés, és ezért van ez a sok császár. Én is voltam az altatóorvosnál, hátha császár lesz.
Uxi!
Köszönjük az infókat! Sok boldogságot és tejet kívánok!

Cillancsnak vajon milyen volt az első ctg?
Ercsó
ercsó

Ercsó!

Az altatóorvossal hogyan lehet találkozni?
És ha te szülni fogsz biztos, hogy ő fog altatni, vagy ő csak egy általános felvilágosítást adott és majd az éppen akkor ügyeletes fogja végezni a dolgot?

(Bár jó lenne, ha nem kerülne rá sor egyikünknél sem.)

Maca

Maca
maca

Maca!
A dokimtól kaptam egy beutalót. EKG-t néznek meg vérnyomást, meg elküldenek a laborba.Azt látod nem is kérdeztem, hogy ő fog-e altatni.Még az sem biztos, hogy csaszi lesz.
Ercsó
ercsó

Uxi:

Gratulálok és sok boldogságot és egészséget kívánok nektek!

A tapasztalataidat egy az egyben meg tudom erősíteni.
Az is biztos, hogy okt. második felében-nov. elején top-on működika szülészet.
Én nem rooming-in-es szobában voltam, mert nem volt hely. De utolag egyáltalán nem bántam meg a dolgot, mert császároskent 4. napig el se tudtam volna látni a kicsit. Meg szerintem szülés után szükség van arra a pár nap pihenésre, utána úgyis egész nap a babával van az ember otthon. Bár természetesen egyéni, hogy ki mit bír el fizikailag és lelkileg is.
Szóval szerintem megfontolandó a "baba-mama" szoba, bár mostanában nagy divatja van és nagyon propagálják. Én nem kérnék majd másodjára.
Az persze előnye, hogy igény szerint szoptathat az ember és tudja, hogy legalább napközben mit evett meg a kicsi. A tápszeres pótlást én is gázosnak találtam.

A kismamáknak meg kitartás!

Csacs
csacs

Csacs: nagy gratula Nektek is, sok boldogságot és sok tejcit! Kép

Üdv: Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Sziasztok!

Csacs, első nap még mi sem voltunk rooming in-es szoba.
Aztán az egyik szobatárs kikérte a babát, onnantól azzá váltunk, a pelenkázón tartottuk a babákat.

A harmadik napon nekem is kihozták, pedig nem kértem, mindenkinek kint kellett tartani a babát.

Nekem az volt nehéz, hogy alig tudtam felkelni, onnantól egy perc pihenésem nem volt, stresszelt, hogy nincs tejem, nem tud Emi szopni, meg leginkább elalszik cicin a táp miatt, meg hogy 30 fok melegben nem lehet szellőztetni az egyik szobatárs miatt.

Lehet, hogy ez nem a legdivatosabb hozzáállás, de én nem nagyon örültem a rooming innek. Gyorsan szültem, nem csak gátsebem volt, szerintem szakadtam felfele is, mert ott is voltak varratok, alig tudtam felkelni, nemhogy pelenkázni, öltöztetni.
Persze a babának örültem,hiányzott, ha elvitték, de mindent nekünk kellett vele csinálni, ami fájó sebekkel, szédelegve elég nehéz még.

Életemben nem láttam előtte igazi újszülöttet, nemhogy pelenkáztam volna... A szobatársak mutatták meg, hogy kell.

Császár: akikkel egy szobában voltam, mindenkinek indokoltnak tűnt. (Toxémiás volt, a másiknak beakadt a baba a szülőcsatornába, a harmadiknak nem voltak fájásai, a magzatvíz meg már rég elfolyt.)

uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Uxi:
Örülök, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel a rooming in-es szobával kapcsolatban. Eddig nem igazán hangoztattam, mert manapság ez nem "divatos" hozzáállás. Ma minden a baba és az anyatejes szoptatás körül forog. Ami természetesen tök jó dolog, de néha szokás szerint a "ló másik oldalára" pottyanunk át. Elképesztő, hogy pl. a szoptatással kapcsolatban is mennyire egymásnak ellentmondó irányelveket lehet olvasni és néha tök hülyeségeket is (már csak józan paraszti ésszel gondolkodva is). Fejjünk vagy ne, mennyit igyunk, mennyi ideig és milyen gyakran szoptassunk...stb. Az ember meg csak vergődik, hogy éppen mit csináljon, hogy valahogy belejuttassa a tejet a kicsibe.

Hat nem tűnök most egy optimistának, gondolom. Ma egy kicsit nehezebb napunk van, meg előtte az éjszakánk is éberebb volt. Kismanó meg hisztizik, de most hazaért az apja és neki megörült.:-)

Csacs
csacs

Csacs, nekem sajnos a szoptatás sem megy.
tejem lenne, de Emi nagyon harap, és nem tudja kiszívni a tejet, mert rossz a technikája.

Állítólag a kórházi cumiztatás miatt...
Próbálom helyesen mellre tenni, de nem sikerül, szegény sík ideg lesz a próbálkozástól, és akkor már harapna, ahol ér, meg karmol.
Ha megkaparintja a bimbót, annyira szorítja, hogy ki ne vegyem, hogy majd becsinálok fájdalmamban.

Nagyon szoptatáspárti vagyok, de most eljutottunk oda, amit sosem akartam: tápszert kapott tegnap.

Még nem adtam fel, csak féltettem ,két hetes, és még semmit sem gyarapodott, olyan kis csontos lett az arca is. Ez már nem játék, nagy keservesen tudott szopni fele akkora adagot, mint ami kellett volna.

UXi

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!

A Nők Lapja fórumon olvastam régebben, hogy van olyan szoptatási tanácsadó aki kimegy házhoz és segít megtanítani téged is és a babát is, hogy hogyan kell szopnia és le tudja szoktatni a kórházi "nagylyukas cumis" technikáról.

Az interneten nagyon dícsérték, sokaknak bevált.

Sajnos már nem tudom pontosan hol olvastam, de próbáld megkérdezni a védőnőt, vagy a telefonos szoptatási tanácsadót megkérdezni, hogy hogyan lehet felvenni a kapcsolatot azzal aki kimegy házhoz.

Nagyon idegőrlő lehet a problémád, bár én még nem tudom teljesen átérezni. Holnapra vagyok kiírva, úgyhogy egyelőre engem a szülés izgat, de remélem tudtam segíteni.

Maca

Maca
maca

Uxi!

A szoptatással nekünk is vannak gondjaink, bár nem olyan vészes a helyzet nálunk.
A kórházi cumiztatás nálunk is megtette a hatását. A kórházban a 4. napig rendesen szopizott a kicsi, meg jó szopó reflexe is van, jól van mellen is, aztán belövellt a tejem és elkezdett hisztizni, nem nagyon akart a tejért megdolgozni. Lehet, hogy rájött, hogy ha 30 perc után nem megy a dolog, akkor is jön majd a kaja. Közben tejem lett bőven, meg szerencsére most is van, "úszunk" benne, ázok, meg gyűjtöm és fagyasztom.

Az itthoni első nap után teljesen kimerültünk fizikailag és idegileg is. Szinte egész nap mellen volt, az egész napunk egy egybe függő maratoni szoptatássá fajult, még enni sem volt időm (szopi közben a férjem etetett), közben meg a kicsi csak sirt , mert nem szopott eleget. Személyes kudarcként éltem át, hogy itt állunk tele tejjel és még szoptatni se tudok.
(Hol van az az örömteli szoptatás, amivel tele vannak a magazinok? Hát sajnos, nem mindenkinek jön össze.)
Aztán megbeszéltük, hogy ez nem mehet tovább, mert egy újszülött nem éhezhet.30 perc szopi után (napközben 40-45 perc) lemérem mennyit evett és az előző szopi után lefejt anyatejjel cumisüvegből pótlok. Ezt csináljuk már 3. hete. A helyzet is javult és nem úgy tűnik, hogy a cumisüveg miatt le akarna szokni mellről. A jobbik mellből eleget tud szopizni, a gyengébből meg csak a felet vagy harmadát a szükséges mennyiségnek, ekkor jön a pótlás. Az az érdekes, hogy van tejem, de a gyengébből egyszerűen nem tudja kiszedni. Én is tapasztalom fejésnél, hogy nehezebben fejhető le az a mellem. Hát ez van, néha még mindig elkeseredek. A napunk meg ebből áll, szoptatok-fejek, szoptatok-fejek...stb.

Uxi, azt irtad hogy tejed. Nem próbáltad meg kifejni és cumisüvegből odaadni Eminek? Mégiscsak jobb, ha anyatejet kap a tápszer helyett.
Macanak jó az ötlete. Én megpróbálnám a szoptatási tanácsadót, hátha segít.
Érdemes még próbálkozni.

csacs
csacs

Cillancs!

Ha majd gépközelbe kerülsz, azért adj hírt magatokról!

Maca

Maca
maca

Csacs!

Már volt itt védőnő,lll tanácsadó, mindenki.
Nem jött össze. Tegnap estére rondán be is gyulladt a mellem.
próbálom szoptatni, két mtllből összenyammog 30-40grammot.
Fejni 20-30 at tudok nagy keservesen.azt odaadom.

tehát lehet , hogy mégsincs tej, csak a mellem nagy.
az is baj,hogy rettenet rágörcsöltem, mindenáron szoptatni akartam,ő meg nem szopik.valószínű az idegeskedés miatt csökkent le a tejem is.
pedig már a bimbóim is megedződtek, nem fájnak.

már úgy vagyok vele. ha nem sikerül, nem szakad le az ég.
nem ezen múlk,hogy jó anya-e valaki.
de még nem adtam fel.

bocs a kisbetűkért, egy kézzel írok, másikban a baba van.
raktam róla képet a profikomba.
uxi

KépKépKépKépKép
uxi

A barátnőmnek 3 hónapos a babája, hatalmas cicije van, de nincs csak icipici tejcsije, úgyhogy nekik sajna tápszerezni kell, ami miatt a babci csak 3-4 naponta kakilt nagy erőfeszítésekkel.

Mikor ezt megunta (egy csecsemőgondozó ismerőse tanácsára)elkezdett minden nap adni a babának turmixolt zöldségféléket, azóta minden nap rendesen van kaksi és átalussza az éjszakát.

Persze a gyermekorvos és a védőnő elől titkolja, de neki ez vált be és babókának semmi baja nincs amiatt, hogy nincs anyatej.

Rossz érzés lehet, de az biztos, hogy nem e miatt válik valakiből jó, vagy rossz anya.

Más.
Ma volt az első bevilágítós, magzatvízmegnézős vizsgálatom, háááát olyan mint egy kiadós menstruációs görcs, de utána az a szó, hogy "kristálytiszta" feledteti is ezt a kellemetlen érzést, úgyhogy aki még előtte áll az ne tartson tőle, bár én azt hallottam, hogy a 2-3. ilyen vizsgálat után általában megindul a szülés is, de ez már csak a 40. hét után van, akko meg már indulhat.

Maca

Maca
maca

Sziasztok. rég szóltam hozzá, de folyamatosan olvaslak benneteket.
Maca: nekem a magzatvízvizsgálathoz 5ször volt szerencsém, mert 13nap túlhordással szültem, és a kiírt nap után 2 naponta kell nézni asszem. engem is bíztattak, hogy megindultőle, de olyan zárt voltam végig, hogy a legkisebb műszer is alig fért be(több méret van)tényleg fájt, de legalább képet kaptam róla, hogy milyenek lesznek a fájások(persze azok még erősebbek)és a doki még azt is látta, hogy a babának sok, és világos haja van.

szoptatás: most 7és fél hónapos tasi. kezdet: a kórházban 3 napig nem tanult meg szopni, pedig minden nővér segített. aztán belövelt attej, ő már szopott rendesen, én rögtön egy mellgyulladással kezdtem, amire akkot azt hittem, influenza, mert lázzal és végtagfájdalommal jár. 38 fokos lázzal+fájó sebbel valóban nehéz volt ellátni a babát, de szerintem így is megérte, bár más kórházakban éjjelre is kiadják, és az szerintem is hülyeség. tejHelyzet: én is úsztam benne(még most is egy kicsit)első hetek nekünk is szopás-fjés jegyében teltek. nekem a gondom azzal van, hogy túlságosan is szopi-függő lett a baba, mondjuk én 7 hónaposan még most is szoptatom éjjel is, mert így kevésbbé fárasztó, mivel kb.6-7szer felébred. ördögi kör, mert nem tudjuk, azért kel-e fel, mert éhes, vagy mert csak megszokta, hogy enni kap éjjel is. most próbáljuk leszoktatni róla. a másik, hogy a sok szopi miatt alig akar szilárdat enni, 7és fél hónaposan ott tartunk, mint kb. egy 5-6 hónapos babával kéne. persze engem is stresszel a védőnő, hogy már csk reggel és este kéne szoptatni, a többi rendes kaja. hülyeségnek tűnik, de én meg attól félek, nagyon keserves lesz az elválasztás, pedig1éves koránál tovább nem szeretném szoptatni, hogy jöhessen a kistesó.

szóval vigyázzatok, nehogy elvesszetetk a sok szopis-infó és az igény szerinti szoptatás erdejében.
czirmike

Sziasztok!Kép)
Végre gépközelbenKép) Kicsit aggódva olvastam az éjszakai tápszerezésről a kórházban.. erről eddig nem tudtam.. azért nagy gratula Csacs és UxiKép) kicsit irigyellek benneteket, hogy már túl vagytok a szülésen. Én most kezdek kicsit parázni tőleKép)

A múltheti CTG jól sikerült babóka mozgott, szívhang rendben. Dokim szerint kb . két hetünk van, mert elvékonyodott már a méhszáj, meg már kicsit ki vagyok tágulva. Már néha vannaj fájásaim is. Szóval szerintem a jövő hét igen esélyes.. Meg tudtam nézni a szülészetet szerintem egész okés..

A szoptatás miatt is izgulok kicsit.. hát nem könnyű .. Ercsó, Maca, izgulok értetek!! Na persze magamért isKép))
Üdv mindekinek, szép hetetKép))
Cillancs
cillancs

Cillancs, sok sikert!

Most már bármikor jöhet a babaKép.

Szülés: nekem csak a vajúdás volt fájdalmas, (az viszont nagyon,de legalább gyors volt), de a kitolás már egyáltalán nem. Inkább zsibadt. (meg hatalmas megkönnyebbülés volt, mert nekem már 3 ujjnyinál jöttek a tolófájások, alig tudtam visszatartani a nyomást).

A gátmetszéshez adnak lidokaint, picit szúró érzés, de nem feltűnő szülés közben.

Utána kellett méhkaparást végezni, mert beszakadt a lepény, de az sem fájdalmas.
A varrást lehet érezni, nem kellemes, de kibírható.
(BÁr nekem sokat kellett varrni, szerintem nem csak a gátat, szakadhattam is, mert fölfele is voltak varratok.)

Csak azért írtam, hogy nem feltétlen fájdalmas, amit annak gondolunk( szülés előtt pont a kitolástól, a gátmetszéstől és az esetleges méhkitisztítástól féltem legjobban).

uxi

KépKépKépKépKép
uxi

UXI!

Jó, hogy megírod a tapasztalataidat, mert egy picit mindig megnyugtatnak.
Én is eléggé félek a kitolástól, gátmetszéstől és a tisztítástól, meg azért is izgulok, hogy a babával minden rendben legyen. 40+2 nél járunk.

Reggel elment a nyákdugó, úgyhogy mostmár térdelőrajtban vagyok.

Ti mit gondoltok, az elektromos, vagy a kézi mellszívó a jobb.

Azt hallottam, hogy az elektromos nagyon cibálja a cicit.

Van valakinek ilyesfajta tapasztalata???

UXI, mi a helyzet tejcsi ügyben? Jobb már a helyzet?

Maca

Maca
maca

MacaKép)
Nagyon izgulok értedKép Biztosan minden rendben lesz!Kép)

Ez a mellszívó dolog engem is érdekel. Sokan az Aventre esküsznek, de lehet ez csak a sok reklám miatt van.
Holnap megyünk CTG-re, meg aztán kíváncsi leszek a laborvizsgálatokra, főleg a kenetre. Nincs kedvem antibiotikumot szedni!

Üdv mindekinekKép
Cillancs
cillancs

Sziasztok!

Én nem régen költöztem a XIII-ba és keresnék egy jó nőgyógyászt? A Fekete és a Csepegő doktorról hallotam eddig jókat. Megírnátok a tapasztalatokat?
valaki

Valaki:
Megerősíteni tudom az információt. Mind a két dokit elég jól ismerem. Máshoz nem is mennék a Nyírőben. Korábban Csepegő volt a dokim, de át kellett nyergelnem a SOTE 1-re sajnos.. :-(

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

HAjrá, Maca!

Én is 40+2-nél szültemKép.
Mellszívó: Avnet Isis Via kézi van, az is rettenetesen cibál.
A bimbóm vége duplájára dagad fejés után, és vagy egy óráig betonkemény.
A legkíméletesebb a kézi fejés, csak az nekem nem nagyon jön össze, irtó lassan csöpög.

Tegnap sikerült szoptatnomKép.
Na jó, nem sokat, 35 és 15 grammot mellenként, ami egy 3-4 napos baba adagja, de legalább eltalálta a helyes technikát a babámKép.

Még valami eszembe jutott: nekem senki sem monda, tapasztalatom meg nem volt: a 3. napot kegyetlenül bedurrantak a melleim, nyilván akkor lövellt be a tej.
Feszült, fájt, próbáltam fejni nagy nehezen.
Elég ijesztő volt, én bizony kétségbe is estem, hogy be fog gyulladni, meg most már mindikg ilyen lesz.

Senki nem mondta, hogy nem marad így, pár nap után megpuhul.
Most már tudom, de akkor elég félelmetes volt.

Valaki, én Csepegő dokinál szültem két hete, és teljesen elégedett voltam vele. Emberileg is.

Fekete dokiról is jókat mondott egy szobatársam.

Akit viszont nagy ívben kerülj el: V. Tibor a Szegedi úti sztk-ban!
Nála kezdtem, mint körzeti nőgyógyásznál, helyből abortuszra akart küldeni, hogy elhalt a terhességem.Én mindezt nagyon bunkó stílusban.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Uxi szoptatási tanácsaihoz:
Nekem a 4. napon lövellt be a tej. Tényleg tök kemény lett és feszült, a kicsi nem is tudott mit kezdeni velük. Aznapra megrendeltem a férjemtől a mellszívót, úgyhogy este neki estem és leszívtam. Biztosan a kézi fejés lenne a legkímélőbb, de nekem sokat kell viszonylag leszívnom és ez tán gyorsabb. Így is egyik szoptatás-fejés procedúra csúszik át a másikba.

Amúgy nekem "Medela" kézi mellszívóm van és nálam nagyon bevállt (biztosan egyéni, hogy kinek mi válik be). Szerintem van olyan jó, mint az Avent-es termék és nem mellékesen sokkal olcsóbb. Kb. 4 ezer forint és kapható a Nyíró területén lévő gyógyászati segédeszköz boltban is.
Sőt , aki nem biztos, hogy melyiket vegye, akkor van lehetőség kipróbálni is. Ebben a boltban ezt a típusú mellszívót lehet kölcsönözni is, legalábbis a kiírás alapján.

Egyébként nekem a szoptatással kapcsolatban az volt meglepő, hogy kezdetben elég fájdalmas dolog tud lenni. Lévén, hogy a mell, bimbó nem szokott még hozzá ilyen igénybevételhez. Erről nem olvastam korábban (erről nem írnak a magazinok), csak azt olvastam, hogy ha fáj és kisebesedik a bimbó, akkor valami nem jó, nincs jól a baba a mellen stb. A kórházban én emiatt kétségbeestem, hogy nekem fáj a szoptatás, aztán ki is sebesedett. A csecsemősöket kezdtem el faggatni, hogy mit csinálok rosszul. Na, ők mondták, hogy hozzá fog szokni a mell a szoptatáshoz, aztán nem lesz már gond.
Csak azért írtam le ezt, hogy hátha van még valaki, aki ilyan tudatlan mint én voltam:-), és esetleg nem fog majd meglepődni.

Valaki:
Én Fülöp dokit tudom ajánlani. Tök rendes. Magánrendelése a 4.emeleten van.

Csacs
csacs

Maca nagyon eltűnt.. biztosan babázik márKép
Uxi: tök ügyesek vagytokKép jó hogy ilyen kitartó vagy szoptatás ügyében..
Ma voltam CTG-én, a dokim meg szombatig nem is lesz, úgy hogy megint várhatunkKép nem is vizsgáltak meg. Viszont minden laborleletem jó lett, úgyhogy nem kell antibacit szednemKép
Már voltak fájásaim, kicsit úgy érzem mintha babóka fejecskéje már nagyon lent lenne. Alig tudok tőle menni.
Szóval már nagyon izgis, nem is merek nagyon menni sehova, hogy szombatig kihúzzuk.

Valaki: Jó szívvel ajánlom a Fekete dokit, van magánrendelője is a nyugatinál. Én is oda kezdtem el járni és úgy kerültem a Nyírőbe.

Üdv mindenkinekKép)
Cillancs
cillancs

Uxi:
Gratula a szoptatási sikerhez Kép
Most néztem a kisbabádat a reglapodon, nagyon tündéri kis manó! Hozzá is nagy gratula! Kép

Csacs: tied babóról nincs kép véletlenül? Megkuksiznám őt is Kép

Üdv:
Zsuzsa (23+5)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Sziasztok!

Köszi az infókat! Cillancs megírnád, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat a dokinál, pontosan hol van a magánrendelés, telefon stb. Az email címem a profilomban van. Csak magánra lehet menni hozzá?
Jól láttam, hogy szombatig most nem lesz?

Csacs: Fülöp... kicsoda stb.., ár stb.?

Kzsuzsa!
Te már írtál nekem emailt és pont te ajánlottad, hogy itt is érdeklődjem a lányoktól. Köszi még egyszer!

Mindenkinek sok boldogságot a babához!
valaki

Ja, Te vagy az! Hirtelen nem kapcsoltam! :-))
Minden jót Neked is! :-)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Valaki:

Nagyon szívesen megírnám csak nem tudom, hogyan kell a profilod megnézniKép segítség!!!!Kép

Zsuzsa: Mi az hogy reglap??Kép
cillancs

Cillancs:
Ugyanaz mint a profil. Kép
Rákattintasz baloldalt a névre és kijön. Kép

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?