Sziasztok!
Végre van egy kis időm netezni.
Emi október 28-án hajnalban megszületett
.
3100 g, 53 cm, 10/10-es Apgarral.
Este 10 után érkeztünk a kórházba, hajnal 3/4 3 kor már meg is volt.
A vajúdóban szültem, ahol a ctg is van, nem volt idő átmenni a szülőszobára.Igazából nem bántam, kicsit félelmetes az a szuper szülőágy...( féltem a lábtartótól
)
A dokim a kitolásra ért be, de nagyon jó szülésznőm volt, szinte ő vezette le az egészet.
Sajnos a nevét nem jegyeztem meg, Éva a keresztneve, fiatal. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek.
A férjem végig bent volt, ő vágta el a köldökzsinórt is.
Néhány gondolat a kórházról:
Kevés a hálóing, hétvégén nem adnak tisztát, úgyhogy vigyetek magatokkal, hiába mondják a felkészítőn, hogy nem kell vinni.
Betét: adnak gézes vattát a vérzésre, ez nagyon jó, ezt használtam a betét helyett.
Hálós tena bugyi jól rögzíti, de az első 2-3 napra érdemes alá még betétet is tenni.
Csecsemősök: kedvesek, de nagyon gáz, hogy éjjelre betápszerezik a babákat, ha kell, ha nem. Mi még mindig szenvedünk emiatt a szoptatással, a mellretételt sem mutatták meg rendesen.
Elvárták a 2. napon, hogy 3 óránként 20 grammot szoptassak, tejem meg nem volt még.
Szoba: mi 5-en voltunk egy 4 ágyasban, teltház volt. Lehet kérni 12 órás rooming in-t, de szerintem nagyon fárasztó. Alig tudtam felkelni, szédültem,leginkább feküdtem volna, de mégis egész nap talpon voltam a baba miatt. Utolsó éjjelre duplájára dagadt kezem-lábam, úgy vizesedtem.
+ ki kell fogni a szobatársakat, nekem volt egy elég gáz csaj, nem engedte, hogy kinyissuk az ablakot.
A gyerekosztályon a legtöbb nővér kedves, segítőkész, csak egy szőke idősebb van, aki barátságtalan.
A zuhany ... egy működött rendesen.
Kaja: vitessetek be magatoknak, nagyon kevés (reggeli, vacsora ált, egy szelet párizsi és üres(!) kenyér.
Érdekesség: az ott lévő kismamák kb. 70%-a császáros volt, alig voltunk, akik simán szültünk.
A dokimmal és a szülésznővel maximálisan elégedett vagyok. A gyerekágyas osztály... összességében kibírható, bár már nagyon vártam a hazajövetelt.
Uxi