Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!
Megint olvasgattam egy kicsit. Szívesen mennék a találkozókra, csak úgy vettem ki, hogy szerdán van 13 órától. Én Budakalászon lakom és autó nélkül eléggé meg vagyok lőve, az autót persze apuci elviszi minden nap...Kép
Hol szokott lenni? Tudom, mindig másnál, de mégis merre (kerület).

Más.
Mikor szoktak akitivitás mutatni a babák a hason fekve való kar"kinyomáshoz"?
A hasról hanyatt való fordulásról nem is beszélve. Mondjuk nem sűrgös, csak minden téren olyan kis fejlett a leányzó, de ezen a téren nem remekel...Kép

Nem tudjátok hol lehet babakocsihoz zsákot kapni alulra, amibe pl. kenyeret vagy egyéb dolgot lehet rakni? (nem vagyok biztos benne, hogy lábzsáknak hívják)

Nóra
noncsi77

Aranyhold
Pali-parti nyam-nyam. Kép

Hmmc
Dorina ilyen jó tanuló, hogy még nincs 4-e?! Ügyes kislány.
boglarka

Ok, akkor palacsinta menü megszavazva! Előre jelzem nem olyat sütök mint Cas, de remélem azért ízleni fog! Kép

Myra! Nekem erről az ujjacskás doldogról az jut eszembe, hogy amikor gitároztam tiszta bőrkeményedés volt az ujjaim vége. Aztán amikor abbahagytam szépen elmúlt. Amikor megint elkeztem megint lett, stb. Biztos Lillánál is így lesz!

Noncsi! Békásra eljönnél babatalira? Az nincs messze Budakalásztól autó nélkül sem! Kép
Karkinyomás talán onnantól izgi, amikor próbálgatnak négykézlábra állni. Legalábbis Matyi ekkortól csinálta.
Az a háló meg nem lábzsák. A lábzsák a baba lábának van, nem a kenyérhez! Kép Nem tudom hogy hívják amire gondolom, hogy gondolsz, de valahol tuti lehet kapni, már hallottam róla. Talán nagyobb bababoltokban.

Aki nem kapott mailt cím ügyben, szóljon!
aranyhold

Nóra!
lehet kapni hálósat a babakocsis boltokban
hason kinyomásban nem tudom mi a szokványos, a másfél hónapos kislányom épp most kezdi gyakorolni

Hmmc!
első? négyes
te jó ég, ilyen szigorú anya vagy?
négyes még a legjobb családokban is előfordul!Kép

Myra!
a fejvédőt kedden megbeszéljük, szerintem nem kezdek addig neki
szilvamag

Aranyhold, megkaptam azt az e mailt, amiben a méretet írod. Majd utólag rendezzük az anyagiakat, mindegy hogy forint vagy euro. Én nem lakom éppen túl közel Hozzátok sajnos, mivel én Dunaharasztin élek, de elég sokat járok bent a városban így majd elviszem Nektek. Nekem is küldesz e mail címmel, hátha el tudok menni Ancsival?

Kíváncsi lennék a véleményetekre.Most mikor Anna kapta az oltást, említette a doktornő, hogy már léteznek az új oltások, amikor nem kell kétszer szúrni, mert egyszerre beadják, meg hogy jobbak az összetevői, viszont csak a 2005.11.01. után született babák kapják automatikusan ingyen, de meg lehet venni a vakcinát. Nem valami olcsó, a 3 hós 8.000.- a 4 hós 6.000.-, és így tovább.
Szerintetek?

Megnéztem a képeket a taliról, nagyon jók lettek!! Kép

Eszti
eszti2

Aranyhold, mikor lenne Békáson a tali?
A gond az, hogy Budakalászon belül fent lakom a púpon, tehát onnan letolni a picit kb 20 perces meló lenne + HÉVre föl és le...
De lehet, hogy megoldom valahogy.

Nóra
noncsi77

Noncsi,
Én hálót, amit a babakocsi háta mögé lehet felszerelni a Budakalászi Cora-ban vettem. A lábzsák a babókát védi a hidegtől.
A talik mindig a 3. kerületben vannak, majdnem mindenki itt lakik. Ha érdekel adjál majd egy mail címet, és oda el tudjuk küldeni a pontos helyet, és megközelíthetőséget. Kép

Szilvi,
Rendben, akkor majd megbeszéljük. Kép

Eszti,
Azt hiszem ezt az új oltást Laga, és talán Boglárka adatta be a gyerkőcnek.
Mi még a régit kaptuk.

Hmmc,
Húúú, tényleg szigorú vagy. Vetekedsz Apukámmal. Én annak idején "csak" TV megvonást kaptam. Kép
myra

Cas, igazából nem bánom az ujjszopit, nagyon meg tudja nyugtatni magát vele, és le is foglalja, csak úgy tudom a leendő fogacskáinak nem tesz túl jót, bár még addig változhat a helyzet.

Köszi Myra, megkérdezem Õket is mi a véleményük róla, nekünk tanácsolta a doki hogy inkább ezt adassuk be.

Eszti
eszti2

Myra, az email címem: knora6@yahoo.com
Tényleg baromira szeretnék elmenni az egyikre. Néztem a fotókat a kilencedikei találkozótokról, tündériek a gyerekek. Remélem az én leányzóm is jól érti majd magát... Ráfér egy kis társaság...

Amúgy én is hallottam az oltásokról, amit már meg lehet venni a gyógyszertárban, a TB még nem támogatja...
Nekünk jövő héten lesz aktuális a 4 hónapos oltás, remélem átvészeljük. A három hónapos szurinál a baba csak mosolygott... A dokinéni csodálkozott is, azt mondta, hogy nem sok baba mosolyog tűvel a combjában. Mondjuk van hurkája rendesen, lehet, hogy azért nem érezte... Kép

Nóra
noncsi77

szilvamag,
köszi, végül úgy alakult, h vettem egy teljesen normális egyberészest, nagyon helyes, fekete alapon fehér pöttyös, szerintem ezek tágulnak rendesen. (ööö...nem a pöttyök miatt Kép) ja, és most vagyok a 21. héten, de jó nagy a hasamKép viszont még csak 3 kilót híztam, úgyhogy büszke vagyok magamra. (jó, azt azért vegyük hozzá, h kb. 10 pluszról indulok, de akkor is)
elég nehéz ám télen fürdőruhához jutni, ami nekem rejtély egyébként...

cas,
jövünk, hajaj! holnap felhívlak.
sajnos nem utazunk sehova, de már nagyon vágyakozom vízbe! és a szánkban van az uszoda. csak jó lenne ha fel tudnék/fel tudnánk kelniKép
deedee

Aranyhold
Hát, tényleg nem nagyon figyelek a sorrendre, nem tudtam, hogy ez ennyire jelentős... Kép
A palcsi jó ötlet! Adjak irányszámokat? A múltkor 80-at sütöttem, és nem sok maradt... Kép
Alvás: most kezd megint visszaállni a régi rend. Lehet hogy csak pár napos probléma volt egyelőre.

Myra
Az ujjsebesedés télen még rosszabb lesz a hideg miatt. Majd kenegetjük szorgalmasan...

Hmmc
Huh, te aztán szigorú anya vagy!
Egyébként neked nem jó, hogy Dorina ilyen korán jár haza?

Eszti
6 éves koromig szoptam az ujjam. Ha esetleg jössz a talira, megnézheted az eredményt. Kép (Nálam szabályosabb fogsora keveseknek van szerintem...)

Deedee
Jaj, a víz! Én is nagyon vágytam rá, olyan szinten, hogy a mosogatóban ücsörésző kék műanyagtál teli vízzel olyan vágyakozást keltett bennem, hogy hajaj! Kép
Viszont féltem, nehogy összeszedjek vmit a kölökkel odabent, így végül nem mertem elmenni úszni. MOstmár bánom!

Myra
Vettem Sebinek egy új Sunval pépet, holnap megkóstoljuk, aztán referálok! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Eszti! Én az újfajtát adatnám be, még ha nem is ingyenes akkor is, mert a régiről terjengtek mindenfélék a tévében nemrég (talán emlékszel rá). Lehet, hogy vaklárma, de mi van ha nem!

Noncsi! Írtam mailt!

Cas! Pont kérdezni akartam mennyit szoktál sütni! 80! Hmm, most már csak azt kellene tudnom egy adagomból mennyi sül! Kép Mindegy, ez legyen az én problémám! Kép

Hmmc! Én is ilyen szigorúan voltam tartva általánosba. Ha négyest vittem mindig kijárt valami bünti, egészen addig, amíg ki nem javítottam. Bezzeg a hugom! Kis hízelgés, pár könnycsepp, és megfőzte aput! Kép
aranyhold

Kedves Noncsi!

Ha nem lenne időd visszaolvasni vagy észrevenni, mert túl közel a monitor a szemgödrökhöz (súlyos netfüggés első jele)... Na, szóval akkor, de csak akkor lehetne felfigyelni itt egyik kolléganőre, aki igen csak b.kalászi, igencsak talizna, de sosenemjön össze neki. Ha meg összejön, az azért van, mert helybe megy neki a társaság. Hát ez az elkényeztetett anyuka esetleg felvenne utasnak egy legközelebbi talihoz,ha véletlenül elvinné oda a vak végzete:-))))))
Na, minnyá ugrik ide befele az illető! Figyu!

dr. Dee Lee
anyatárskereső szolgálat-vezető
kéremtisztelettel
dilidoki

Sziasztok!

Biztos nem tűnt fel, de igenis eltűntem a topikból. Ugyanis gyökerestül megváltozott, leginkább felfordult az életem az elmúlt 1 hét alatt: igen-igen elfoglalt anya lettem! Mert nekem már nem 3 gyerekem van ám jó 1 hete...hanem csak egy!! De az olyan-olyan nagyon lefoglal apró termete ellenére, mint a másik kettő nem:-)) Tapasztalat és jó tanács a jövőtökre nézve: Jobb volt tegnap 3 gyerek, mint ma 1 :-)))) Annyira hiányoznak a nagyok, hiába adnak plusz feladatokat és fejfájást, de legalább annyi segítséget, meg még több örömet! Most komolyan, hát 1 gyerekkel reggeltől estig elgagyorászni ugyanazon a szinten, nem semmi agyi teljesítmény! Gondolkozni kell, hogy a sok-sok autn és az elfn (értsd autó és elefánt) közül melyik az igazi, melyiket akarja a gyerek és melyiket nem az adott pillanatban. Ma már a tükör előtt kellett kiejtésgyakolatokat végeznem, mert túl rászoktam Olivér szókincsére, nehogy Peti ufonak véljen és kirakjon a háztetőre a következő űrhajócsatlakozásig:-)

Cas,
Azt hiszem, túl kockázatos lenne már megismerkednünk. A leépültség és idiotizmus, amiben szenvedek, fertőző! :-)

Olivér is jár önvédelmi tanfolyamra. Fekete öves szinten rúg, csíp, harap :-)

Nikcsi,
Olivér ma újabb frizót kapott. Rövidebbet... ami fiatalítja, hogy ne látszon öregebbnek nálam:-))
És tuti szólok, ha legközelebb ott állok a Corában és horogra akad a "nagy hal" az első pénztárnál. Bevárlak, amíg odaérsz, addig fárasztom, de nem akasztom ki:-))))

Viki
ccviki

Szaisztok,

Szilvamag,
köszi a vendéglátást. Sajnos el kellett indulnunk, mert Teus tiszta zombi volt az álmosságtól. be is ájult amikor hazaértünk.

Eszti,
a lányom ezeket az újfajta oltásokat kapta 4. és 5. hóban. 7-7.000,- Ft volt. Nagyon jól viselte, de nemtom, hogy ez kimodottan ennek az új oltásnak volt-e köszönhetô. Mert ugye nincs kontroll csoport. A fiam nem tekinthetô annak, mert ugye ô férfiból van és ha egy férfi beteg! Ajajaj...!

Férjem kiváltotta a Hipp kupont. Volt benne egy partedli, egy kiskanál, egy nagy üveg gyümi és egy Kecskeméti (!) itóka.

Fúú, ti tényleg ilyen szigorúan voltatok tartva? Egy négyes és mosolyszünet? A férjemmel pont érettségi elôtt ismerkedtem meg. Persze éjjel-nappal együtt voltunk. A szóbeli elôtti este azt mondta anyukám, hogy szégyenszemre még egy érettségim sem lesz a családban egyedül nekem. Hááát, majdnem bejött: 2,8-ra érettségiztem le és állatira nem érdekelt. Azért azóta jóvá tettem ezt a két diplomával. De az tuti, hogy ezzel nem fogok "eldicsekedni" a gyerekeimnek...

Asszem holnap tudok utoljára bejelentkezni egy darabig. Ha holnap mégse sikerülne, akkor sziasztok. Jövök majd az új helyrôl, de a gyerekek az elsôk, ôket kell elôször elrendezni. Aztán meg a férjemnek is össze fog gyu˝lni egy csomó melója, szóval nemtom mikor enged majd a géphez. Jó talizást is nektek!

Laga
laga

Viki!
én úgy látom, nem ártott neked sokat az egy-gyerekes-lét Kép
mi történt a két nagyobbal? hogy szabadultál meg tőlük? Remélem visszafordítható az esemény Kép
szilvamag

Eszti
Nekünk az 4, 5 hós új fajta oltás nagyon bejött. Egyrészt mondják, hogy a régi még higanyos és az nem túl jó. Másrészről nem lázasodnak be tőle, nem dagad meg az oltás helye, mintha nem is kapta volna meg.
boglarka

Jövő héten tali: általában mikor mentek, megint inkább du.?

Mennyire hihetetlen Kori talán egy hete, hogy feláll, most már figyelnem kell, mert aztán nagy tanyázás van. Tegnap mosogatok felállt tőlem 6 lépésnyire és a bútorok mellett sasszézva haladt felém. Nem gyors egy kicsit a tempó? Még ráérne evvel. Aztán megtalálta a hifi állványt, pakolt rendesen.

Myra
Megérkezett már a pelus?

Viki
És kb. mikor szoktál Corába menni? Van rendszeresség? Kép

Kriszti
Érdeklődtetek már? Sikerül az Ausztriás dolog? Ja és párologtatóval mi a helyzet?
nikcsi

Niki!
mi dél után mennénk, Kinga ebédel a bölcsiben és utána
Ma bölcsi helyett bababuliba akart menni, alig bírtam lebeszélni, hogy ma nincs Kép
Enikő tegnap 6,250-t nyomott a mázsálón.

érdekel valakit?
a Mátyáson nyílt egy új tornahely, és jövő pénteken 10-től kezdődik a babamama-torna
szilvamag

Látom mindenki hasonlóan szigorú szülőket fogott ki! És nálunk is én voltam még a 4-esekért is nyaggatva általánosban, öcsikém bezzeg leszarta a szigort! Kép
Ez egyébként nálunk is nagy vita lesz Zsommal, mert őket nem büntették különösebben a kevésbé jó eredményekért sem, ő meg a húga mégis jó tanuló volt. (A 2 öcsikéről már inkább ne beszéljünk... Kép) Én azért kicsit szigorú leszek, azt hiszem...

Aranyhold
Tarts addig bemelegítést... Kép

Viki
Asszem nyugodtan megfertőzhetsz! Néha olyan savanyú tudok lenni... Kép
Zsombor panaszolta is a minap, hogy már nem értem a vicceit... (na mondjuk elég sajátos humora van, 10 éve nem mindig tudom értékelni... Kép)
Tényleg, mi van a nagyokkal? HOvá lettek?

Laga
Kecskeméti, Hipp egy cég, ugyanott is készül. (Vicces, mert a Hipp utcában... Kép)
Problémamentes költözködést és kitartást! Kép

Nikcsi
Ugye mondtam, hogy ne aggódj, seperc alatt behozza a többieket?! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Ez van a velvet-en:

Mégis jó dolog a cumi

A tudomány mai állása szerint a cumi mégis jó dolog, mert segíthet megelőzni a csecsemőhalált. A legújabb kutatások azt is kimutatták, jobb, ha a gyerek háton fekszik, és nem alszik szüleivel.

Öt évig tartó tanulmányok és számos publikáció után az amerikai gyermekorvosi akadémia novemberben közzétette ajánlásait a hirtelen csecsemőhalál (SIDS) elkerülésének módozatairól. A legfontosabb újdonság ezek között a cumi felértékelése.

Ügyes cumi, jó cumi

Míg korábban a cumi egyfajta fekete báránynak számított orvosok szemében a szoptatásra és a csecsemők fogazatának fejlődésére gyakorolt állítólagos negatív hatása miatt, mindjárt hét nemzetközi tanulmány szerzői is úgy vélik: a cumi értékes óvintézkedést testesít meg a csecsemőhalállal szemben. Az akadémia ajánlásának értelmében, amely a Pediatrics folyóiratban látott napvilágot, cumit csak négyhetes kor után szabad a csecsemők szájába adni, amikor már a szoptatás napi rutinná vált. A cumi "használati ideje" kizárólag az esti lefektetéskor érkezik el, s azt nem szabad visszadugni a baba szájába, ha alvás közben kicsúszik onnan. Egyéves kor után pedig, amikor a SIDS kockázata jelentősen csökken, nem ajánlott a cumi használata.

Aludjon külön

A csecsemők alvási pozícióját illetően is új ajánlásokat fogalmaztak meg az amerikai orvosok. Míg évekkel ezelőtt jótékony hatásúnak tartották, ha a pici a szülőkkel közös ágyban aludt (a vélekedés szerint a szülők szívverése nyugtatóan hat a gyermekre), addig ez mára kikerült az ajánlott megelőző intézkedések közül. Az új felfogás szerint a csecsemőnek minden esetben saját ágyában (illetve bölcsőben) kell aludnia. Fekvőhelyét azonban a szülői hálószoba közelében, de legalábbis egy szomszédos helyiségben kell felállítani.

A kiságy felszereltségére vonatkozóan is egyértelmű ajánlások születtek a tanulmányok alapján. Az ágy aljára szilárd, sík matracot kell helyezni. Elmozdítható holmik (párna, takaró, szopogatni való tárgyak) nem valók a kiságyba. A hálóhelyiséget nem szabad túlságosan felfűteni, és a kicsit ne öltöztessék fel túl melegen éjszakára. A túlmelegedés már korábbi vélemények szerint is a hirtelen csecsemőhalált elősegítő tényezők közé számított. Az amerikai orvosok egyértelműen pártolják a csecsemők háton történő altatását, alvását. Ez mind az éjszakai, mind a napközbeni nyugalmi időszakra vonatkozik. A hason vagy oldalsó pozícióban való alvást határozottan ellenzik az orvosok. A csecsemő feje alá ne tegyünk semmit, a fej forgásirányát hetente váltsuk: egyik héten a jobb, a másik héten a baloldalára fordítva tegyük le a picit aludni.

Kép
Kép
Kép
cas

ez vicces, egyik héten jobbra a másikon balra a fejét. Kinga is és Enikő is már másnap forgatta a fejét, tehettem amerre akartam Kép
szilvamag

Jellemző módon a velvet csak a cikket vette át külföldről, a cáfolatokat nem Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Jellemző módon a velvet csak a cikket vette át külföldről, a cáfolatokat nem Kép

cory
Budapest

bocs a dupláért

cory
Budapest

Sziasztok,

szeretném a tanácsotokat kérni abban, hogy szerintetek milyen fürdető kádat érdemes venni. Láttunk ugyanis egy olyat a Brendonban, ami belsejében olyan kiképzés van, hogy a babát eleinte kicsit mintha döntve tartaná (tehát nem a kezünket kell a háta alá tenni), később pedig mikor ülni tud a másik irányból ültethető és akkor is a lába közti rész megtartja. Egy barátnőm azt mondja neki nem vált be ez a típus, kényelmetlen és inkább a hagyományost használná. Nektek, akik már babáznak biztos van tapasztalatotok. :-)
Én még csak félidőnél járok, így csak 'elméletben' készülök.:-)

Előre is köszi a segítséget,
Petra

petra73

Petra! Nekünk először olyan kicsi formázott volt, ami állványon állt és lehetett pelenkázónak is használni, meg alá pakolni. Kaptuk egy ismerőstől. Nagyon hamar kinőtte Matyi. Utána vettünk egy formázatlan nagy műanyagkádat, de azt is hamar félretettük, mert Matyi nem fért el benne hosszába, zavarta a nagy lubickolásba. Azóta rendes fürdőkádba fürdetjük, van benne egy csúszűsgátló.
Nem egyszerű dolog az biztos! Nem is tudom milyet venék a helyedben! Talán egy formázottat a pici baba-korra, és utána egy olyan figurás ülős fürdetőt, amit nagykádba lehet rakni, és aztán meg jó a nagykád is!
aranyhold

Petra: nekem olyan káram van, amit írtál, és nekünk nagyon bejött Kép Addig használtuk mindkét fiúnál, amíg fel nem akartak állni a kádban, ez 9-10 hós korukban volt. Utána jöt a nagykád.

cory
Budapest

Aranyhold, Cory

nagyon köszi a választ. ezek szerint mégsem lenne rossz választás ez a formázott kád. Végülis legrosszabb esetben beszerzünk egy másikat. Jó, hogy írtátok, hogy fiaitok vannak, mert nekem is valószínűleg kisfiú lapul a pocakomban, és pont azért is aggódtam, hogy neki esetleg még kényelmetlenebb lehet ha nyomja a kis micsodáját a kád, vagy ilyesmi. :-)

köszi mégegyszer,

Petra

petra73

Petra,
Mi kaptunk kölcsön sima, és a Brendon féle kiskádat is. Ez utóbbit nagyon utáltuk. Pici babaként azért nem volt jó mert a kiképzésektől egyszerűen nem fértünk hozzá a babához. Mindig útban voltak a műanyag részek. Nagyobb korában pedig azért nem vált be, mert az örökmozgó lányom nem ül egy helyben, így megint csak útban vannak, és inkább veszély források a kiképzések.
A simába tettünk csúszásgátlót (nagyon hamar állt abban is), és az tök jó volt.
Különben hátrány lehet az is, hogy valamelyik baba csak hason szeret fürdeni. (Lillának is volt ilyen időszaka. Legelőször csak háton, utána csak hason, azután meg állva. KépKép) A formázottban nem tudod hasra fordítani.

Nikcsi,
Köszi a receptet.
Igen a pelus megérkezett. Most csak 6 féle volt nekik raktáron így ennyi félét kaptam.

Szóval Lányok!
Ki kér a pelusból? Jelezzétek! Ha valakinek extra igényei vannak, például a hátulján nem gumirozottból (kettő ilyen van) nem kér, azt is írjátok meg. Összeállítok fajtánként 2-3 db-os mintacsomagokat, és Aranyholdhoz elviszem. Ha valakinek nagyon sűrgős, akkor egyeztessünk, és megoldjuk elöbb.
myra

Cory! Szokott még hányingered lenni? Kezembe akadt ma egy zacskó gyömbér, és te jutottál eszembe! Mintha azt olvastam volna valahol, hogy a gyömbér csillapítja a hányingert! Lehetne teába tenni picit, vagy sütni egy kis gyömbéres kekszet/piskótát/egyéb sütit!
aranyhold

Myra! Én kérnék mintacsomat és semmi spéci igényünk nincs! Kép
aranyhold

Myra,

tényleg mennyire igazad van, nekem eszembe se jutott, hogy esetleg hason szeretne fürdeni majd a bébi. Látszik, hogy messze vagyok még a gyakorló anyukától...:-((

Petra

petra73

Sziasztok!

Egy pár napra eltűntem, sajnos a Gergő már megint megbetegedett. Nagyon köhögött az elmúlt napokban, sajnos visszaesett. Most már jobban van szegénykém.
Én nem tudom, de azt mondja az orvos, hogy kb.24 foknak kell lenni a hálóba, mert a Gergő állandóan lerúgja a takaróját, és ezért fázik meg. Szerintem ez egy kicsit meleg, most inkább egy kicsit jobban felöltöztetjük.

Niki, már folyamatban van az utazás. Anyuéknak és anyósomékat fizetjük be végül is Mo-ra, ez lesz a karácsonyi ajándék. Párologtatót (hideg) vettünk, és használjuk is. Mi tavsszal szeretnénk elmenni Ausztriába kirándulni hármasban.
kriszti1

Petra!
nekünk az Ikeás vált be, olcsó, csúszásgátlós az alja és még mindig azt használjuk, mindkét gyereknél (2,5 év, 1,5 hó)
szilvamag

Kedves Dilidoki!

Lehet, hogy lusta vagyok utánaolvasni, de ki a budakalászi illető?

Nóra
noncsi77

Aranyhold, igen megkaptam a mailt, és próbálom összehozni a dolgot, de akkor én lehet, hogy elég korán ott leszek... Kb. 8-ra. Nem probléma, nem alszotok még???

Nóra
noncsi77

Aranyhold: szokott. Illetve hányinger nem, csak jön a hányás. Gyömbér nem jött be Kép

cory
Budapest

SZiasztok!
Hú ilyen sokat rég nem olvastam visszaKép
Egy kis nátha minekt is utól ért, szerencsére nem komoly és más nem társult hozzá.

Petra
nekünk síma mezei 1000 Ft-os kádunk volt. Szerintem tökéletesen megteszi, bár mindenkinek mások az igényei.
Amikor már önnállóan tudott ülni a fiam (8 hó) onnantól kezdve a nagy kádban fürdik.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Noncsi! Elárulom, hogy Ccviki a Budakalászi közöttünk! Kép Nem gond ha olyan "korán" jöttök! Már nem alszunk, gyertek nyugodtan, majd segítesz elrendezni a terepet! Kép
aranyhold

Cory! Kép
aranyhold

Sziasztok!

Raktam fel képet a kicsi leányomról, akit érdekel nézheti. Kép
Azt mondják, látszik rajta, hogy nem éhezik, annak ellénre, hogy a tápit nem mindig díjazza... Kép)
noncsi77

Sziasztok,

Petra,
csak hogy megkavarjalak: nekünk mindkét gyereknél nagyon bejött az anatómiai kád!

Nikcsi,
ti vagytok elmaradva mozgásban? Akkor mit szóljunk mi?

Ez az utolsó éjszakánk ebben a kégliben. Holnap átcuccolunk. Szóval akkor megyek is, hogy még ki tudjuk használni az idôt...

Laga

Ui: jelentkezem ha újra összeállt a rendszer. Addig is jó babázást nektek!
laga

Cas
Ma sem megyek, köszi. Apa itthon van és másfelé megyünk, ha felkel (egyáltalán).
nikcsi

Az a jó az ilyen elméletekben, hogy az egyik kutatócsoport jól bebizonyítja, hogy így van, a másik meg homlok egyenest az ellenkezőjét! Kép

Szilvi
Ha még csak a fejforgatás, azt Sebi is az első naptól maga irányította. De egy idő után csak hason volt hajlandó aludni, és zavarták a zajaink, hát kiköltöztünk tőle. Szóval a tudósok gyárjták az elméleteket, a kölkök meg nem olvasnak szakirodalmat - ejnye! Kép
(Pedig már épp kezdett lelkiismeretfurdalásom lenni, hogy én szoktattam rá Sebit a hason alvásra, de jó élmény volt szerdán Enikő, aki kétszer ébredt fel 2 perc alvás után hanyatt, bezzeg mikor hasra tettem, akkor volt szunya. Kép)

Petra
Nekünk sima kádunk volt, és nagyon bejött, mert Sebi elég korán nekikezdett forogni-ülni benne, és így nem zavarták a bütykök. Kép

Myra
Mi is kérünk pelust! (Mindből...)
A miénket ne cipeld el Aranyholdékhoz, totál betegek vagyunk Sebivel, tuti nem tudunk menni... Kép
Majd vmikor átugrom érte, ha kigyógyultunk.

Noncsi
Nagyon aranyos a leányzó!!! Kép

Nikcsi
Sebaj, én meg faltól-falig taknyos vagyok (Sebivel egyetemben), jobb is hogy nem ragaszgatom rád...

Kép
Kép
Kép
cas

Laga, ne haragudj, már elkezdtem a kérdőívet, de valahogy sose jutok a végére..Kép

Aranyhold, köszönöm, megkaptam a mailt, remélem lesz autóm / Dunaharasztiról érdekes lenne BKV-val / és el tudok menni. Mit vigyünk?

Eszti
eszti2

Eszti
Mikor tudod meg, hogy jöttök-e kedden a talira? Azért kérdezem, mert akkor viszek pénzt. Méret: 7-18-ig, hány zacsi azt még kifundálom. 20-án indul vagy meddig kell lefixálni?
Huú de jó, most olvasom, jöttök! Kép

Laga
Akkor tejpép minta Neked sem volt benne?! Myráék csókosak voltak. Kép

Cas
Na igen a Hipp a Hipp utcában, a kutykaja Darling, pedig a Darling utcában.
Nem kellett volna ennyire sietnie, de nagyon tetszik ez a bútorok melletti közlekedés, olyan pantominos, vagy épp iluminált állapotú/részeges.
Tegnap voltunk az Eurocenteres dm-be, tisztára fel volt töltve minden, de 4-es cumi nem volt csak 3-as, és nem is szokott lenni. Szóval akkor majd megyek a kenguruba.
(Még nem mentünk sehová Kép)

Tegnap voltam Szilviékkel sétálni. Hát én nap, mint nap járom a hegyet (aszfalton), napi 1-2 órában, de a terephez képest az semmi! Nem semmi kis túra volt a földi utakon. Azt hiszem még a kedves férjem se bírta volna. Feldobtam, hogy ma mehetnénk, de kérdezte, hogy ugye nem gondolom komolyan?! Szóval Szilvi azt hiszem ebben csak Te leszel partner és Neked is inkább én, mint férjuraink. Kép

Szilvi
Kori is forgatta itthon a fejét, mi csak a 6. napon jöttünk haza, előtte nem tudom mi volt bent a kórházban.
Babapartis képek? Na és sétálós? Legalább valami kutyás?

Petra
Biztos más véleményt fogunk írni. Mi vettünk egy hagyományos kiskádat és kaptunk bele egy Coras betétet. A betétes kád szerintem nem jó, mert nagyon kis ideig lehet használni. Kori jövő szombaton lesz 9 hónapos, 1 hónapja adtuk kölcsön barátnőmnek. Nekünk nagyon jó volt, mivel első babánk, ezért nem volt az hogy kicsúszik esetleg a kezünkből (első hetekben). 3 hónapos korától pedig nagyon élvezte, kád széléhez tettük és elrúgta vele magát. Fel is teszek egy régi képet (majdnem 5 hónapos a képen)! Ja és ez kivehető, szóval tudtuk hasra is rakni. Kép
A Corás betétet uncsitesóméktól kaptuk, ahol két fiú van, ők is ilyet használnak és nem lett semmi bajuk a kukacuknak.

Cory
Fiúk csak 9-10 hónaposan álltak fel a kádba? Hu irigyellek.
Kaptatok pelust?

Myra
Én nem kérnék a hátul nem gumírozottból (ezért szoktunk le a pampersről). Mennyi zsozsot vigyek (megint pont Neked, tőlem partikon mindig csak kapsz). Kép Kép
nikcsi

Cas
Jobbulást!
nikcsi

Sziasztok!

Nikcsi: enyémek későn kezdtek mindent csinálni.

Pelus: Cas felhívott az Intersparból, hogy talált pelust, és kiderült, miért nem kaptunk eddig. Ugyanis árat emelnek! De alattomosan ám! A darabszámot csökkentik. Eddig a 4-es méretből 20db volt egy csomagban, most csak 18 lesz. Az ár persze változatlan. 2,5 éve megcsinálták már ezt egyszer. Írtam is nekik. Persze nagy kiszerelés nicns Kép

cory 22+2

cory
Budapest

Nikcsi
Köszi! Kép
Nem maradtál le semmiről, én is alig vettem vmit. Amúgy hová készültök?

Cory
Ügyesek amúgy, össze voltak ömlesztve a 18 és a 20 db-os kiszerelésűek...

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?