Új privát üzeneted érkezett!

Szia Lillaadri!Igen ,volt szívhang is ,nagyon jól és erősen lehetett hallani.Nekünk már a 3. babánk lesz,van egy 10 éves fiunk,és egy 7 éves lányunk.Kb.2 éve kezdtünk elgondolkodni a dolgon,de mivel minden képpen nyári babaát terveztünk,(olyankor nincs suli)már tavaly ősszel szerettünk volna,(eredménytelenül)de most ősszel sikerült.
Anide!Veletek mi ujsi? Ha jól tudom ma voltál megint UH-n és ctg-n?Van valami eredmény?Jól vagytok? Sziasztok.mano4

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Mano4!
Ez a baba tényleg akkor sikerült,mikor szerettétek volna,csak egy év késéssel!Kép
Mikorra vagy kiírva?
Nagyon jó,mert akkor már van kisfiú és kislány is, és ő akkor nagy meglepi lesz!
Sok segítséged is lesz a nagyobb gyerköcök személyében!
A korkülönbség is teljesen ideális!Kép
Az első két gyerköcöt természetes úton szülted?Második baba időre jött,vagy egy picit hamarabb????
Jó pocakosodást,nagyon vigyázz magadra!
adriKép
lillaadri

Sziasztok!
Anzán: én már a 6-7. héten csak a bővebb gatyáimat tudtam felvenni, aztán azok is szorítottak...Érdemes sima fazonú nadrágot, szoknyát is beszerezni, amik 1-2 számmal nagyobb, később, zülés után nagyon jó lesz... én vettem rögtön terhesfarmert, ami szinte nagy volt, az utolsó 2 hónapban meg nem jött rám... Kép
ezért ajánlom a nagyobb gatyát egyelőre.. az nem akkora pénzkidobás...

Ha meg ruhát kell venned: a 2in1-t ajánlom, a Mammut mellett és a körúton van, meg a Mammutban van ManuArt, ott kényelmes, és nem méregdrága rucik vannak, de amúgy sajna minden kismamabolt méregdrága...
én még nyárra a WomensSecretben vettem nadrágokat, amik kötősek voltak, sima gayták, de nagyon sokáig jók voltak rám! és utána is, de télre max szabadidőgatyát tudsz majd ott venni, de az is kellhet! Kép
ja és szerencsémre rengeteg ruhát kaptam, így alig kellett vennem... amim van,azt viszont szívesen kölcsönadom: 2 szoknya, egy farmer, és pár felső...

na elég hosszú voltam, puszi Tünde

mtunde

Sziasztok,

Manó nagy-nagy gratula! Ahogy olvastam a soraid, eszembe jutott, mikor mi megláttuk Lillát az uh-n először... a férjem könnyezni kezdett... ez egy akkora boldogság!

Adri, igen voltam CTG-n... de nincs persze még semmi. Úgyhogy pénteken ismét megyekKép Majd figyellek... Én valószínűleg rozsda színű felsőben, és világos kordgatyában leszek... ha erről nem is, de a férjemről tuti rám ismerhetsz, a maga 193 cmével elég jól látszik mindenholKépKépKép

Anzán, csatlakozom Tündéhez, nekem is kicsi már vagy 1-2 hónapja a farmer, amit az elején vettem... szóval érdemesebb az elején nem terhesruhával kezdeni (mondjuk én a nyarat kellett lehúzzam "dundin", és totál ki voltam, hogy XL-s rövidgatyákat kellett vegyekKép a Tescoban (!), amik teljesen jók, és most már otthon hordom őket pólóval). Egyébként nekem a 2in1 jött be a legjobban: kényelmesek a ruháik, jó minőségűek (a Mammysticről ezt sajnos nem mondhatom el, amit ott vettünk, azt kb. 1 hónapig ha hordtam, ráadásul alig valamivel olcsóbbak, mint a 2in1ban), szépek (látva a Brendon választékát, sokkal szebbeket kaphatsz a 2in1ban) és még talán a megfizethető szint... a Mammut mellett a Lövőház utca jobb oldalán kell gyalogolni egy kicsit, ott találhatod meg. A főnök csaj először kicsit undoknak tünik, de ha kedvesen beszélget vele az ember, elviselhetőKép
Emellett persze simán vásároltam L-s, XL-s pólókat mindenféle üzletekben, úgyhogy ugyan az S-s méretemnél jóval nagyobb, de legalább a stílusomhoz hasonló ruhákban járhattam. Nem tudom, más hogy van vele, de nekem az is fontos volt, hogy terhesen is jól érezhessem a ruháimban magam.
Egyébként én is hamar kezdtem hízni (persze még nem a babától, és kilókban én sem láttam az elején), de mivel állítólag már az elején ellazulnak a szövetek, nem is csoda ha szorítanak a gatyáid, ruháid.

Lányok, még 2 hetünk van Lillával, nem bánnám már ha elkezdődne a buliKépKépKép Õrületesen dagad a lábam, olyan mint egy elefántnak. Lassan a 2 számmal nagyobb, puha cipőmbe sem férek bele. Szép lehetek, egy elefánt lábú nő, amint úgy megy, mint egy kacsaKépKép
Képzeljétek, a lökött férjem lemérte a hasam, meghaladjuk a 115 cm-t. Ez már nem semmiKép

Sziasztok,
Kata
bóbi

Lillaadri!
Kb.1órával előbb már válaszoltam,de úgy látom nem jelent meg,ha mégis akkor bocsi!Szóval:Idén nyárra szerettük volna ha megszületik,de az nem jött össze,célba vettük a 2006-os nyarat és sikerült.Úgy hogy végül is igen is meg nem is,előzetesen ez a kettő nyár volt tervben.Nem lett nagyon zavaros? Jún.23-ra vagyok kiírva.A gyerekek biztosan sokat fognak segíteni,már most kezdik beosztani,hogy ki mit fog segíteni a baba körül.Azért kíváncsi leszek eszükbe jut-e akkor mikor már itt a baba?Egyébként mind kettő sima szülés volt,a fiam 3-óraval jött később a kiírt időponthoz képest,igaz némi orvosi beavatkozás kellett hozzá.3650 gr,és 54 cm-re született.A lányom 2 napot késett,itt is indított szülés volt,Õ 4000 gr,és 53 cm-rel jött a világra.Mind a kettő "könnyű"és gyors szülés volt.Remélem most is szerencsém lesz,és ez sem lesz nehezebb szülés mint az előző kettő volt.
Rám is kezdenek szűkek lenni a nadrágok,de látom ezzel nem csak én vagyok így,pedig már kezdtem izgulni.mano4

Kép
Kép
mano4

Szia Anzán, már ezerszer akartam köszönni, de eddig rohantam mindig, +indexen úgyis talizunk, jó, hogy itt is vagy! Sampa/Samu mama
sampa

Szia Adri, nálunk ugyanez a helyzet. Áron is makacs, minnél jobban kérdezed, hogy "hány éves vagy", annál jobban nem akar válaszolni.Csak azt mondja ki, amit akar és hónapokkal ezelőtt sokkal több mindent mondott, mint most.A korabeli gyerekek sokkal beszédesebbek, mint ő, pedig aztán nálunk nincs némaság itthon, folyton beszélünk hozzá.Mégsem akar még. A szomszéd gyereke fiatalabb és már elmondja, hogy Óbudán volt, Budapesten, és ő nem Gerda, hanem Gerdi és ő apa szerelme, valamint a pohár törékeny. Áronnak a maximum a hagyd abba és nyam-nyam....szokásos baba szavak.
Köszönöm jól vagyok, bár sokat keményedek.És te?
Andi
andry

Andi!
Hát már Nekem is kezd nagyon nehézkessé válni a mozgás,meg a háztartás maximális rendben tartása!Jó,mert Lilla már f2ig bölcsiben van,eddig csak f12ig volt,de volt szülői értekezlet és mondták a gondozónénik,h. nagyon szívesen ottaludna Lilla,hát gondoltam,próbáljuk ki, és már első nap nagyon aranyosan ottaludt 2 órát!KépUgyhogy ennyiből könnyebb a helyzetem,de már nagyon jó lenne,ha hamar eltelne az a 3hét!Kép

Te nem vetted észre,h. aktívabb lenne ez a baba,mint Áron?
Sokkal többet mozog a baba,(bár lehet azért is érzem így,mert még faros Bence)és keményedik a pocakom!Pénteken megyek ctg.re,majd meglátjuk!Kép

Tudod mi az ami nagyon sokszor ugy érzem felörli a türelmem???...
Ma is 2re hazaértünk,játszottunk a lakásban,4kor kimentünk levegőzni a társaihoz!6kor megjött Apa és mondtuk,kértük jöjjön haza,mert hideg van,meg vacsora....stb...olyan hisztit levágott az utca kellős közepén,h. lefeküdt a földre meg egyebek...még szerencse,h. ott volt Laci és segített nevelni!Ilyenkor vagyok tanácstalan,h. mi lesz 1 v. 2 hónap múlva!
Miután hazaérünk már semmi baj sincs,most is vígan játszanak Apával!
puszka!
adri
lillaadri

Sziasztok!

Anide férje vagyok,és ezúton szeretném bejelenteni, hogy ma du. 3-kor megszületett a mi kis Bencénk. 3850 gramm és 59 cm.
A részleteket inkább a páromra hagynám ha nem haragszotok,de minden rendben velük, komplikáció mentes szülés volt. Méghozzá apás!!! Kép))

Mindenkit üdvözöl a párom és természetesen én is.

Csaba

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Gratulálunk a szép nagy babához!
Örülünk hogy nem volt semmi gond,ügyes volt Edina ,na és az apuka is!Puszi:mano4

Kép
Kép
mano4

HúúúKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

De nagyon örülök Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Annyit gondoltam Rátok,h. mi lehet Veletek!

Pénteken reggel majd megyek be,ha látom Edinát majd gratulálok!
Nagyon nagy kisfiú lehet!KépKépKép
És természetesen majd várjuk az élménybeszámolót is!Kép
Puszi Nektek!KépKépKép

Adri és Lilla,no meg a Pocaklakó
lillaadri

Szintén gratula az új családtaghoz Kép))))
sampa

Egy költői kérdés: Szathmáry genetikai UH-n kislányra tippelt Kép, de azt mondta, ez még nem valószínű. szerintetek mostmár beleéljem magam vagy még érhet meglepi? (Nekünk mind1 a neme, de most már kíváncsi vagyok... ;) Nálatok bejött a tipp?
sampa

Sampa!

Neeeeeeeeeee éld bele magad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hány hetes terhes vagy?
Nekem a 22. héten mondta azt a Szathmáry, hogy nagy valószínűséggel kislány, mert nem látja a herezacskóját. Párom is és én is kisfiút szerettünk volna, úgyhogy egy picit elkeseredtünk, de azért természetesen ennek is örültünk. Már éppen beleéltük magunkat, hogy kislányunk lesz, amikor a 25. héten elmentünk 4d-s ultrahangra. Ott majdnem lefordultunk a székről (én az ágyról), amikor azt mondták, hogy kisfiú lesz. És egyértelmű jelét is adta a kis "pöcsös", hogy Õ bizony nem kislánynak készült... Kép Volt ám nagy öröm, gondolhatod.

Úgyhogy ne éld bele magad, bár nem tudom, hány hetes terhes vagy!

Üdv: kuha

Kép
kuha

Anide! Gratulalok!

Böbike! Nyugodtan panaszkodjál :o) Nekem az első gyerektől kezdve azt mondogatta a mamám meg a nagymamám, amit azóta beláttam, hogy az elején tessék pihenni. A házimunka nem szalad el, az ember egészségére és erejére meg szükség lesz később is. Meg olyanok, hogy amikor a gyerek elalszik, akkor gyorsan a mamája is (na ez nem sikerül). Szóval persze, hogy mindig van mit csinálni, de ha engem megszabadítottak a csipet-csapat nagyjától, akkor előszöris aludtam egy nagyot (baba mellettem, hogy ne kelljen nagyon felébredni a szoptatáshoz), és csak azután kedtem tevékenykedni.
Mennem kell, udv,
Orsi
torsi

Sampa, nálunk is kislányra tippelt Szathmáry, és kisfiunk lett.

Liv

Kép

Kép
liv

Most vagyok 19+5, múlt héten volt az UH, akkor tippelt. Hát, majd meglátjuk, hogy lesz-e meglepi vagy sem Kép)))))))))))Köszi az infokat!
sampa

Anide és Csaba!

Gratulálok Bencéhez! Nem mondhatni, hogy egy apróság kerül a családba. Kép
Nagyon ügyesek vagytok! Jó egészséget
mindhármótoknak!

A részleteket gondolom majd Anedetől.

Üdv.:
Böbe
böbike

Sziaszok!
Adri, érdekes, amit írtál, Csabika sokkal többet mozog, mint annak idején Áron. Áron volt olyan, hogy 24 óráig, vagy tovább mozdulatlan volt, ez a baba pedig sosem marad sokáig nyugton, aminek örülök, mert tudom, hogy minden oké. És az a másik furcsa a dologban, hogy kb.10 hetes voltam, amikor éreztem azt a bizonyos "lepkeszárny csapkodást". Ja és a pocakom is sokkal nagyobb, mint Áronnal volt.
Olyan jó neked, hogy van bölcsi a közelben.
Nálunk is mindennaposak a hisztik és a visítások. Mi lesz, ha a pici aludni fog és Áron felvisítja?Na én ettől félek nagyon. Hogy fog szegény Csabi pihenni? Azt már tudom, hogy én sehogy nem fogok. FÉÉÉÉÉLEK!!!!!Milyen rossz lesz, hogy megint semmi szabadság legalább 3 hónapig.

Csaba, gratulálok a babához!

Lányok, van egy infóm.Most szerettem volna bejelentkezni a kórházba 3D uh-ra. Egyrészt megváltozott a telefonszám, 06-30/66-76-165-re, másrészt megszűnt az a 2000Ft-os dolog, most vmi alapítvány csinálja és 8000Ft-ba kerül. Ennyit tudtam meg. Aztán ha valakinek előírja a dokija, akkor nem tudom hogy akkor is ennyibe kerül-e.

Mindenkinek puszi
Andi
andry

Lányok!
A kórházi 3D-s ultrahang az egyenlő a 4D-s ultrahanggal?
Amit minden hónapban eddig csináltak az a 3D?
Annyira nem értemKép
...biztos ilyen tájékozatlan vagyokKépKépKép
lillaadri

Sziasztok !
Én most 29 hetes vagyok eddig még nem írtam, csak olvastam a tapasztalatokat. A Kútvölgyiben fogok szűlni januárban elég tanácstalan vagyok, hogy mikor kellene szülésznőt választani, kit, van-e szülésfelkészítő tanfolyam vagy valami ilyesmi és mikor kell megbeszélni ha EDÁt akarok. Nem tudnátok segíteni? A dokim azt mondta amikor a szülésről akartam vele beszélni, hogy még ráér, így őt nem merem faggatni.
köszi Zita
zita_a

Sziasztok!

Én Tóth dr-nál szültem. A havi UH alkalmával ő mindig megmutatta a fütyköst a monitoron, tippelni sosem kellett. Ha emlékeim nem csalnak a genetikai UH előtt is láttuk.

Liv! Hogy kerültél te Szatmáryhoz UH-ra? Mészáros is remek UH-s hírében áll.

Andrea

KépKép
Áron

Andi, amikor az Afp-m kicsit magasabb lett, akkor a biztonság kedvéért Mészáros vele is megnézetett uh-n. Mellesleg én is úgy tudom, hogy Mészáros nagoyn jó uh-s, ő már a 15. héten látta, hogy kisfiam lesz. Kép

Kép

Kép
liv

szia Zita!

én az edá-ról tudok nyilatkozni, a többiről nem, mert szülésznőt nem fogadtam.
edát viszont kértem.
egy hónappal szülés előtt jelezd a dokidnak! én szóltam (illetve Vida kérdzete is), ő felhivta az altatóorvost, azzal találkoztam, ő mond el mindent.. (az árát is...) megnézi a leleteidet, illetve mondja hogy milyen kell hogy legyen ha még nincs (azt hiszem vmi véralvadásos)
alá kell irni egy papirt hogy hozzájárulsz az edához...
szóval eg yhónappal előttw ráérsz, de tovább ne húzd, hogy a leleted is meglegyen ha kell neki vmi
ildisz1

Lillaadri!

ha jól tudom a 4d és 3d között az a különbség, hogy a 3d-t amikor "átteszik" 3 dimeznióssá, az egy fix kép ott. viszont a 4d meg követi a baba mozgását..tehát 4d-ben látod tovább ahogymozog..
nekünk ezt mondták 4d ultrhangnál, hogy ez a különbség.. csak ennyi hogy mozgást tud követni 3d-ben
ildisz1

Sziasztok!
Lehet, hogy rosszul tudom, nem tudom pontosan, hogy a kórházban 3 vagy 4 dimenziós az uh. 2D a fekete-fehér kép, 3D a térbeli állókép és 4D a térben látott mozgókép.Én így tudom.
Zita, az én dokim azt mondta, hogy az EDÁ-ról elég a 32.héten beszélni.Én most 33 hetes vagyok és épp arra várok, hogy az anesztes doki felhívjon és időpontot adjon. Január 5-re vagyok kiírva és félek, hogy hamarabb jön a baba és nekem még semmilyen leletem nincs az Edá-hoz. Majd a jövőhéten megyek vmikor megbeszélni. Te hányadikára vagy kiírva? Ki a dokid? Szülésznőt nem választottam, nekem mindegyikőjük megfelel majd.
Andi
andry

Szia Bóbi!Kép

Reggel akkor majd figyelem,hátha látlak Titeket!Én 7re megyek,majd sietek!

Ildi!
Akkor amit havonta csinálnak az 3D?Ugye?
Köszi magyarázatod,rámfért egy kis tájékoztatás!KépKépKép

adriKép
lillaadri

Sziasztok!

Anide, Csaba, gratula Bencéhez Kép Õszintén örülök mind ahhoz, hogy ilyen szép nagy babátok született, mind hogy minden rendben volt! Reméljük, majd kapunk képeket is, ugye?

Képzeld Adri, sajnos csak délre megyek a ctgre - az előbb derült ki - mert a dokim csak akkor lesz. Kép A következő alkalom szerintem megint kedd reggel lesz, de majd jelzek hogy jövő héten mikor pontosan, hogy végre tényleg találkozhassunk ...
Egyébként én úgy tudom, hogy a kórházi szárnyban 2D-s ultrahangot, a rendelőintézetiben pedig alapból 3D-t csinálnak (ezért is küldött át a dokim anno 3Dre a rendelőintézetbe a köldökzsinór vizsgálatnál). A 4D-s pedig ettől abban különbözik, hogy már nem állókép, hanem folyamatában látod a baba mozgását...amint Andi is írta... Neked nem volt 4D-s ultrahangod?
Én ott számoltam meg a lányom összes keze és lába ujját, anyukám irígykedett is, hogy ezt ő csak a szülés után tudta megtenni. Mindenesetre ez egy hatalmas élmény Kép Láttuk a lába ujját szopni, ásítozni...

Lányok, akkor én nagyon el vagyok késve. Kép Még egyáltalán nem tárgyaltam a dokimmal EDA ügyben, csak Erzsikével a szülésznővel. Nem tudom mi legyen, mert mi már a 38. hétben vagyunk.
Lehet, hogy be kell próbálkozzam a természet adta lehetőségekkel? Kép

Zita, a szülésznő témában nyilatkozhatom csak, én 2 hete beszéltem a többi Babanetes Pocakos Kép tanácsára egy szülésznővel, úgyhogy szülésznőválasztással sem vagy még elkésve. Szerintem most gyűjtsd össze még az infókat, hogy ki mit mondott, vagy ha tanácstalan vagy, kérdezz... A lányok itt aranyosak, többen is válaszolni fognak, tuti! Kép

sziasztok,
Kata
bóbi

A Kútvölgyiben nektek minden hónapban 3D-s uh-t csinálnak? Ingyen?
andry

Tünde, köszi!!
Végül vettem a 2in1-ban egy nacit; nagyon szuper; hosszabb pólóval nem is látszik rajta, hogy kismamagatya és állítólag sokáig jó lesz. Kép
Már egy páran a munkahelyemen észrevették, hogy nő a hasam...de van, aki diszkréten nem kérdez semmit, csak látom, hogy nem tudja eldönteni, hogy többet eszem-e a kelleténél vagy babát várok. Kép

Szerdán voltam Hegedűsnél receptért; tök rendi volt; mondta, hogy ő a 40. hétig biza egy fillért sem fogad el. (nem bánom; nagyon nem állunk valami jól most anyagilag...)
Viszont halálra riogatott, hogy vigyázzak magamra, mert ez a 2 hét még nagyon necces és bármi történhet a babával. Na kösz. Máskor meg jól meg szokott nyugtatni; nem tudom, most mi a fene ütött bele. Mindenesetre alaposan fokozta az amúgy sem kicsi szorongásomat...Kép

Sampa, szia itt is!! Kép
anzán

Szia Ildi!
Valamin megakadt a szemem, lehet, hogy hülye kérdés, bocs.:
Fizetni kell az EDA-ért??????
anzán

Arzán,
Ne izgulj , biztos nem lesz semmi baj. Az persze sosem árt, ha pihensz sokat és kíméled magad.
Igen fizetni kell érte (ebben a kórházban Kép), én úgy hallottam 25 ezer a tarifa. Bár én nem vettem igénybe egyszer sem ezt a szólgáltatást, de úgy tudom mostanában szült itt a babaneten valaki edaval, neki biztos frissebbek az infoi.

Szép gömbölyödést!
Böbe
böbike

Anzán, szia! Kép

EDA: sajna tényleg fizetős. Ennek okait egyszer Rákóczi Ági leírta, keress rá a hozzászólásaira! Én 2003-ban beszéltem ez ügyben anesztessel, akkor nekem 25 ezret mondott, amit csak akkor kell kifizetni, ha igénybe is veszed, magyarán, ha az előzetes megbeszélés ellenére a szülés közben mégis úgy döntesz, hogy nem kell, akkor az egésznek nincsen anyagi vonzata. (Még jó!) Kép

3D-4D UH: nekem nem volt ingyenes lehetőség a Kútvölgyiben, akkor (2003-ban és 2004-ben) alapesetben fizetős volt, aztán persze biztos létezik olyan ok, ami miatt orvosi javaslatra ingyen végzik. Úgy tudom amúgy, hogy egy jó UH diagnoszta a rendellenességeket ugyanúgy látja a hagyományos ultrahangon, így ez a lehetőség elsősorban a szülőknek van, akik "mozizhatnak", számolgathatják a lábujjakat. Persze adnak korrekt leletet is. Mi is voltunk anno, a Praxisban, hatalmas élmény volt, az újszülött kisfiam teljesen felismerhető volt a 29. héten készült kép alapján. Kép

Réka2.kibic Kép
réka2

szia Anzán!

igen, sajnos 25 ezer volt az EDA!!
akkor nem kell fizetned, ha be sem hivod a dokit szüléskor.. merthogy ezért a pénzért ügyeletben van mint az orvosod..
azaz amikor indulsz a kórházba szülni, fel kell hivnod őt hogy most mész be.. akko rmegy be ő is.. és akko rmeg ő már megtette a "dolgát" tehát fizetned kell neki... (lehethogy vmivel kevesebbet, de a szolgáltatását igénybe vetted!

ultrhang:
2d ultrahang az amit minden hónapban ingyen csinálnak nekünk, feket fehér képeket!!!
ildisz1

Szia Adri,

hallottam Erzsikétől a jó hírtKép Akkor mostmár ezerrel iszod te is a málnalevél teát, ugye?

szia
Kata
bóbi

Bóbi!
Mi is borzasztó boldogok vagyunk,h. befordult Bencebaba,nem hittem benne,h. így lesz!
Képzeld azt mondta ne nagyon igyam a málnalevélteát!Kép...előbb kellett volna elkezdeni...

Mesélte Erzsike,h. nagyon szimpi vagy Neki!

Este még jövök,ha Apa hazajött,de most nagyon rossz Lilla kedve,szerintem bújkál benne valami,mennem kell sajna!Kép

puszi,adriKép
lillaadri

Sziasztok!
Anzán! Asszem maradok én is Hegedűsnél Kép Igen, néh aszokott ijesztgetni, d ecsak azért, hoyg tényleg vigyázzunk! Ne aggódj! Engema végén ijesztgetett,amikor már tényleg veszélyben voltam, nehoyg ugrándozzak!
Örülök, hoyg bejött a 2in1. Azért ha kel, kölcsönadom a két szoknyát, így őszre, télre jó lesz, azok nem nyáriak, és állíthatók.
A 3D-s ultrahang tényleg ingyenes, az van a rendelőben, és egyben az a genetikai uh is! a 4D-s ért kell fieztni.

Ja, valaki kérdezte: Szathmáry nekünk sem látta a herezacskót, igaz, a 13-héten. De nekünk is fiúnk születet végül, csak mi a szülés után tudtuk meg! Kép
még mindig néha azt mondom neki: Kislányom Kép

puszi nektek, és Edinának gratulálok, Adri, tök jó!
Tünde

mtunde

Tünde, nem lehet, hogy az ingyenes 3D szűnt meg? Nekem azt mondták a telefonban, hogy az már nincs.
Segítség, félrevezettek?!
andry

Adri,
gratula!
Hányadik héten is fordult be a kicsi? Érezted, hogy megfordult, vagy mutyiban csinálta? Kép
Igyad ezerrel a málnalevél teát, nekem úgy tűnt elég sokat segített.

Üdv.:
Böbe
böbike

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a válaszokat!
Nekem nagyon fura, hogy fizetős az EDA, dehát ez van. Én mondjuk nem kérném, mert (szakmai okokból) nem vagyok a híve, persze lehet, hogy ha majd jönnek a fájások, a lelkemet is eladnám az ördögnek...Kép

Andry, én csütörtökön telefonáltam a 3D UH-nak; nagyon készségesek voltak; meg kellett csípnem magam, hogy "biztos a magyar egészségüggyel beszélek???". Kép Csak az érdekelte őket, hogy ki az orvosom és hány hetes UH lesz; utána mondták, hogy ingyenes a vizsgálat és hozzak kiskönyvet és videókazit, mert szívesen felveszik. Szóval tényleg kedvesek, készségesek voltak. 24-én megyek; már nagyon várom!!!

Tünde, köszi! Ma végre kicsit jobban vagyok; most már tényleg írok mélt!! Kép
anzán

Anzán, ez komoly? A 355-11-22-t hívtad? És pontosan hogy kérdezted? A dokid írta elő ezt az uh-ot vagy te szeretnél menni. Mi már voltunk 22 hetesen és 12 ezret fizettünk egy rendelőben. De szeretnék még egyet, mert akkor túl pici volt még.Én kérdeztem rosszul az uh-osokat?Légyszi írd le,hogy hogy lehet oda bejutni?
Köszi.Andi
andry

Szia Böbike!

Képzeld pont csütörtökön volt a szülinapom és elmentünk étterembe megünnepelni!Nagyon sokat hamcsiztunk és amikor hazaértünk éreztem,h. erősebben fájdogál pocakom!
Alig tudtam aludni, nem a fájdalomtól,mert az erőssen letompult,hanem,mert féltem,hátha szülünk,és még várnék 2hetet!Kép
Aztán reggel mentünk ctg.re,meg vizsgálatra és mondta a doki,h. biztos befordult Bence!És igaza volt,már vizsgálatnál érezte,h. este megtalálta az ablakhoz vezető utat!KépKépKép
Olyan jó,mert tényleg nagyon akartam,h. megforduljon és pont szülinapomon tette meg!...ez volt a legszebb ajándék!KépKépKép
Szerintetek tényleg van értelme most elkezdeni a málnalevélteát?Mert Erzsike azt mondta lehet hogy hátráltatja a tágulást,mert későn kezdem el...
Mi most nem voltunk se 3D.n se 4D.n!Hiba volt szerintetek?
Az az igazság,h. Lillával voltunk 2 éve és 4x-i próbálkozásra sem sikerült normálisan látni a babát,Apa már a MegaToys előtt "rázogatott"fejjel lefelé,h. ébredjen fel Lillababa!
Végén pénzt sem kértek....
Vagy még menjünk el?De elvileg 3 hét van hátra...

puszi,
adri
puszka
lillaadri

Sziasztok! Világosítsatok fel,mint tudatlant: a málnalevélteát miért is issza mindenki? Mert segíti a tágulást? És 36. héttől?
Sampa
sampa

Adri, ez tényleg a legszebb ajándék Kép De jó!
sampa

Adri

Ez szupi, hogy végül is megfordult Bence! Ugyanakkor, mint az én Alexám, a 36. héten. Még szerencse, hogy volt elég helye rá. Én is éreztem, mikor a csajszi befordult, sőt egy kis vérzést is okozott vele, nagy volt a riadalom, Mészi doki is aggódott rendesen, amíg ki nem derült a vérzés oka.

Gyors és könnyű szülést, gyönyörű, egészséges Bence babát kívánok neked! Na és persze BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Zsu
tothzsuzsi

Szia Andi!
Az a telefonszám a központi száma a Kútvölgyinek, a kezelőtől kellett kérni a 3D UH-rendelőt és ők kapcsolták.
Engem a dokim küldött, a 12. heti UH-ra oda.
Annyit mondtam nekik, hogy kinek a betege vagyok és mikor kéne mennem pontosan. 2 héttel előtte kell szólni, mert akkor még biztos van arra a napra időpont. És csak csütörtököknként vannak ott.
Lehet, hogy rosszul értelmezem, de szerintem csak az orvos utasítására/kérésére csinálják, mert fel is írta az orvosom nevét (rákérdezett a végén még1x, ebből gondolom)
anzán

Hali!

Adri,
Boldog Születésnapot! Tényleg nem kaphattál volna szebb ajándékot. Látod még meg sem született mégis milyen aranyos.
A málnalevél teát én a 36. héten kezdtem el inni és a 42.-en született Sára. Nem tudom mi lett volna, ha a 38.-on kezdem. Kép

Valaki kérdezte, hogy mire is jó a málnalevél tea. Én úgy tudom a méhnyak felszívódádát segíti még a szülés előtt, de észrevétlenül. A méhnyak a szülés közben egyébként is eltűnik, de az a vajúdás idejét növeli. Legalább is nekem ezt mondták.
Sáránál ittam is, és mikor bementünk a kórházba szülni a méhszáj majdnem zárt volt de a méhnyak már majdnem teljesen felszítódott.

Csók
Böbe
böbike

Sziasztok,

Adry, nagyon boldog szülinapotKép Édesek ezek a Kicsik, mintha tudnák, hogy mikor adjanak nekünk még így a hasunkban ajándékot. A mi Lillánk mozgását a férjem születésnapján éreztem először, ő is teljesen odavoltKép) Igen, én is hallottam, hogy ha későn kezded a málnalevél teát, akkor inkább hátráltat, mint segít... De gondolom, Erzsike a 10 napos homeos kúrát már leírta neked - én ma kezdtem el szedni a bogyókatKép

Sampa,
én is azt hallottam a szülés-együttszülésen, mint Böbe: a méhnyak felszívódását segíti elő. Én a 35. héten kezdtem el inni, van aki csak a 36-tól javasolja különben. Egyébként a szülésznők azt mondják, hogy ha iszod, kb. 6 órát "spórolsz" a vajúdás elején, ennyi idő állítólag átlagosan a méhnyak felszívódása. Ezért szerintem megéri a napi teaivásKép

sziasztok,
Kata
bóbi

Adri,

azt el is felejtettem mondani, hogy remélem Lilládnak nincs komolyabb baja, és csak nyűgi volt egy kicsit!

puszi,
Kata
bóbi

Sziasztok Lányok!

Végre gyártottam mini képeket, ha nem haragusztok, bombázlak benneteket Kép

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?