Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kép
Judyt Kép
Hiányoltál Kép Hát itt vagyok Kép
Múlt héten szünet volt a suliban, tegnap meg dokinál voltam egész nap Kép
Megnéztem a fiaid Kép
Nagyon édesek, sokat fejlődtek Kép Azért remélem a sütőtököt jobban szeretik mint az öklüket Kép

Judit Kép
Sajnálom a lábad Kép
Atti is szépen növöget Kép Elektromos hintája van?

Stella Kép
Ikreknél egyátalán nem mérvadó az AFP!
Nekem most egy gyereknél is 77 ng/ml és 2 MOM volt.
A doki szerint viszont minden rendben Kép Nyugi KépKépKép
A nevekkel mi is nagy bajban vagyunk Kép Egyszerűen ötletünk sincs Kép De mire megszületik kitalálunk neki valamit Kép

Bocsi mindenkitől, de nem tudok mindenre reagálni Kép
A gyerekek gyönyörűek egytől egyig Kép

Tegnap voltunk uh-n, minden rendben Kép Manócska vígan ficánkol Kép
Pénteken még megyek egy szívuh-ra, hogy megnézzék nincs-e szívfejlődési gondja, de nem lesz Kép
Próbálok kicsit lassítani, de nem könnyű Kép

Annácska 19+1

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!Kép

Teszek fel egy ari sorozatot Líviről, remélem nem baj?!?Kép
De olyan édiKép

Kép
Kép
Kép

Először komolyan aztán nem bírja és nevetKép
Imádom a kis tokásomatKépKépKép

Mea
mea

Annácska!!!!Kép
De örülök neked is ittKép
Puszi vigyázz magatokraKép

Mea
mea

MeaKép
NEm is olyan tokás Kép, inkább nagyon jól fejlődik!!!
Tündéri baba!

AnnácskaKép
De jó, hogy jelentkeztél! Már nem tudtam elképzelni mi van veled.
Küldök virtuálisan egy nagy pocaksimit a ficánkoló kissrácnak!!!
Nálunk a fiúnevek a problémásabbak, de azért csak megoldjuk Kép!

Az AFP-m ismétlése tökéletes lett, úgyhogy izgalomra semmi ok, csak picit jó volt paráztatni a kismamát Kép!

Ma megyünk dokihoz. Remélem most már hajlandó lesz alárulni, hogy szoknyájuk van-e, vagy nardágjuk!!!

BabusKép
Hova tűntél? Kristóf elkezdte lerámolni a pocokat?
Stella

Kép
stella9

bocsi: polcokat Kép

Kép
stella9

Stella
Szuper hogy minden rendben! Nagyon örülök nektek! Kép

Tündi
Vendég

Mea Kép
Nézegetem minden fórumban a lánykádat Kép Írtó édes Kép
Érdeklődő a tekintete és mekkorát mosolyog Kép

Stella Kép
Örülök, hogy minden oké az AFP-vel Kép
Drukkolok az uh-hoz Kép Képeket aztán hozni Kép
A pocaksimit átadtam, rugott is egy nagyot Kép

Annácska 19+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

SziasztokKép

ElőkerültemKép

Mea
Csak ismételni tudomKép, gyönyörű a kiscsajKép

Nálunk kicsit fárasztó manapság a helyzet. Tényleg úgy néz ki, hogy Kristófnak 3 további foga van növőben. Dokinéni szerint a felső kettő pár napon belül kint lesz, egy barátosném szerint (akinek van egy 1 éves kislánya), szerinte viszont az alsó és az egyik felső lesz kint kb. 1-másfél hét múlva, a másik felső még várat magára. Majd meglátjuk ki nyerKép, eddig a barátnőm vezet 1-0-ra, mert a dokinénink eddig mindig hülyeségeket mondott fog ügybenKép
Visszatérve, elég nyűgi a srác manapság, főleg nappal, az éjszakákat többségében végigaludja, talán a homeós bogyónak köszönhetően, eddig egy éjszaka ébredt csak, reggel viszont már fél 6-6 körül kukorékol és egész nap nyűgösködik.

Ja, és a lényeg, most már folyton fel akar állni a kissrácKép Belekapaszkodik a heverő szélébe és felhúzza magát. És tegnap fürdés közben a kád szélébe kapaszkodva is felállt. És a játékládájára támaszkodva is. Vannak is nagy esések, illetve csak lennének, ha el nem kapnám. Bár reggel vagánykodni akart és csak egy kézzel kapaszkodott és lett is jó nagy bukfences esés belőleKép
És még megtanult pápázni és ha azt mondjuk neki, hogy tapsi-tapsi, akkor elkezd önállóan tapsikolniKép
És folyton azt mondogatja, hogy ba-ba, ma-maKép, bár még nem tudatosan, csak úgy spontánKép
Nagyon sokat fejlődött az utóbbi 1 hétbenKép

Teszek is fel egy pár képet, sőt, jó párat, ha nem haragszotokKép Olyan édik, hogy nem tudtam választani közülükKép

Így játszik a kis teherautójával:
Kép
Kép
Kép

A játékosláda előtt:
Kép

Tapsikol:
Kép

Teknős Tónit sétáltatja:
Kép

Az első fog (remélem látszik, alul középen van):
Kép

Kép
babus2005

És egy felállás története képekbenKép:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
babus2005

Jajj, mindig a legfontosabbat hagyom leKép:

Stella
Örülök, hogy tökéletes lett az AFP-dKép

Babus

Kép
babus2005

Mea
Lívike is éppoly tündérke, mint Nicol Vivenje Kép SZerintem tökre hasonlít rád Kép

Babus
Micsoda sorozat! Kép Tényleg irtó gyorsan fejlődik Kristóf, hihetetlen Kép

Tündi
Vendég

Köszönöm a dicséreteketKép
Arik vagytok!!!Kép

BabusKép
Kristófka olyan cuki és milyen ügyiKépKépKép

Ma nagyon nyűgös LívikeKép előbb olyan nagyon sírt vagy 1/2 óráig semmi nem volt jó.
Aztán rajtam elaludt most betettem a kiságyába.
Remélem aludni is fog.

Lányok!
nekem csak babakocsban hajlandó elaludni!!!
Hogyan tudnám a kiságyba szoktatni, ott csak sír....
Segítsetek!!!

Szerintetek elrontottam már?????Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Eléggé sűrű napjaim vannak mostanában. Mindig hegyekben áll a meló itthon.

Stella!
Nagyon klassz hogy minden rendben. Kép Kiderült hogy fiúcskák vagy lánykák?

Babus!
Nagyon klasszul halad Kristófka. Írtó ügyes! Kép A fogacska is jól látszik.

Mea!
Az én kislányom sem hajlandó napközben a kiságyban aludni. Csak akkor alszik ha babakocsizunk. Nagyon ritkán a hordozójában ringatva is hajlandó elcsucsuzni délutánonként, de akkor is és este is a kiságyában fogja az újjamat amig el nem alszik. Ez nyugtatja meg, hogy érzi ott vagyok. Biztosan mi rontottuk el.

Egy másik topicban ajánlott egy lány új gyerekorvost itt a kerületben. Végre valami jó történt ez ügyben. Jővőhéten fel is hívom, hogy elvállalna-e minket.
Vivi mostanában elkezdte leutánozni amiket csinálok, de nem mindig hajlandó rá. Amikor viszont sikerül akkor nagyon örül neki. Olyan édi.

Nicol

Kép
nicol

NicolKép

Jaj ne mondj ilyet, már elrontottam őt....KépKépKép???

Mea
mea

Nicol

Viviennek boldog fél évet kívánok, így utólagKép
Ezt küldöm neki:
Kép

Kép
babus2005

Sziasztok!
Hazaertunk. Hat nem tudjak mi a baj. Tores nincs az biztos. Koszvenyt vervetel alapjan kizartak. Cukorra is gyanakodtak, de azt is kizartak. Szoval nem tudni mitol alakult ki. viszont hala Istennek elkezdett kedden lohadni a dagadas, es a fajdalom is kisebb volt. Ma mar ra is tudok allni. Pihentetni kell sokat. Na ez Atti mellett nem lesz konnyu :-)

Lanyok mindenkinek nagyon koszonom a drukkot, a kedvesseget, sokat segitett. Elegge el voltam keseredve. Nagyon megijedtem, mert hetfon szinte orditani tudtam volna a fajdalomtol.

Most kepzeljetek el, ha hallgatok a haziorvosomra, es beszedem azt a merget, amit felirt. Ugye azt mondta ha 24oran belul javulnak a tunetek, akkor tuti koszveny. Hat gyogyszer nelkul javult a labam. Akkor tuti azt hiszik koszveny. Aztan szedhettem volna eletem vegeig a gyogyszereket, es egyik gyerekemet sem szoptathattam volna a jovoben. Egy sima vervetellel kiszurhette volna, ahelyett, hogy ezt az eros gyogyszert irta fel. Gondolom igy egyszerubb volt neki. Hat hihetetlen! Ezert tartunk ott ahol. Dobbenet ami itt az egeszsegugyben zajlik.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Vanda!
Koszi az infokat. En is hasonlokepp oltoztettem Attit. Nagy segitseg volt

Annacska!
igen, elektromos. Csak meg nem vettunk elemet, mert 4db goliattal mukodik. Muszaj volt venni valamit, hogy legalabb egy pici idom legyen nap kozben a szakdolgozatra.

Stella!
Orulok, hogy minden rendben van!

Judyt!
Olyan helyesek a sracok, mar megint megneztem oket. Hihetetlen, hogy egyszerre ket gyerkocod van! Nem lehet konnyu.

Mea!
Hatalmas Livike, es olyan szep! Gratulalok! es tenyleg rad hasonlit nagyon, foleg a szaja szerintem

Babus!
Hat nagyon ugyes Kristof! Neked is gratulalok! Olyan nagy fiu mar, es nagyon edes azzal a pici fogacskajaval!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

MeaKép
Nem lehet, hogy rossz helyen van az ágy és azért nem szeret ott lenni? Vagy csak nem szereti a rácsokat látni?
Szerintem nincs ebben semmi elrontás, mindenki a legjobbat szeretné adni a gyerekének. Ha ő a kocsiban érzi jól magát, akkor miért ne lehetne napközben ott? Éjjel sem marad meg az ágyában? Nem lehet, hogy a matrac nem tetszik neki?

JuditKép
Örülök, hogy javulgat a lábad. Jó, hogy nem hallgattál a háziorvosra!!!

NicolKép
Még nem mutatták meg mi van a lábuk között, vagy csak a dokim nem hajlandó elárulni. Többen mondták, hogy nem nagyon szokta megmondani.

De reméljük decemberben majd kiderül a 4D-n.
Addig kibírjuk és akkor legalább apa is láthatja őket. Már alig várom!

TündiKép
Minden második gondolatom Te vagy!!!! Nagyon drukkolok!!!!!
Stella

Kép
stella9

Stella!
A dokid nem nagyon szokta elmondani harmicvalahanyadik hetig a baba nemet Kép A baratainknak sem volt hajlando elmondani Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Stella,
ugy vartam mar, hogy megtudjuk kik laknak a pocakodban. En 1 kisfiut es 1 kislanyt gondolok. Lenyeg, hogy minden rendben veluk/veletek.

Mea,
ez az alvas dolog nagyon bonyolult kerdes. Mate napkozben osszevissza alszik, tegnap pl 3x aludt, mar majdnem orvoshoz vittem, hogy mi lehet vele. Eleinte o is csak babakocsizas kozben volt hajlando aludni fel orat, most mar ha almos, csak felveszem es 1 percen belul elalszik a kezemben. En most mar nem gorcsolok azon, hogy raszoktassam egy bizonyos idoben torteno alvasra, hanem ha almos, hagyom meg kicsit porogni a jarokaban es utana tenyleg elalszik magatol. Amig ejszaka jol alszik, nem gorcsolok a napkozben alvassal.

Nicol,
bocs, a multkor nem ragaltam. Igen, a Moszkva ter kozeleben lakunk, a Varosmajor utca folotti dombon. Es ti?

Felhivtad mar a gyerekorvost? Milyennek tunik?

Gyongyi,
koszonom a jo kivansagokat. Meselj mar, mi van veletek? Mit csinalnak a lanyok, mekkorak, hogy alszanak es foleg, hogy Te hogy birod a kikepzest?

Babus,
Kristof igazan belehuzott a mozgasba! Es a fogacsakaja is tunderi.

Tundi,
drukk-drukk!

Judit,
orulok, hogy jobban vagy. Remelem hamarosan elmulik az egesz.

Vanda
vanda72

[color=#ff0000]

Lányok, most beszéltem Tündivel. A betegfelvételen és 1-2 vizsgálaton már túl van, de ágya még nincs. Az orvosával sem tudott még beszélni, úgyhogy még nem tudja pontosan, hogy mikor lesz holnap a műtét. Ha este még beszélünk, felteszem az új híreket!

Timi+Kristóf

KépKép

KépKép
timika

Lányok, még annyit szeretnék mondani, hogy bár nem szoktam ide írni, mindig elolvasom, amit írtok és mindegyikőtök babája egy kis tünemény!!! Kép

Judit Kép Örülök, hogy javul a lábujjad!

Szép napot mindenkinek!

Timi+Kristóf

KépKép

KépKép
timika

[color=#ff0000]

Tündinek végre van ágya Kép Ma este 7-8 óra között kapta az első beöntést, azt írta, hogy szerencsére nem volt olyan rossz, mint amilyenre számított, így már nem is fél semmitől Kép Holnap reggel 4-5 körül fog mégegy beöntést kapni. A műtét időpontját sajnos még mindig nem tudja.

Pussz:

Timi+Kristóf

KépKép

KépKép
timika

SziasztokKép

Judit
Örülök, hogy már jobban vagyKép

Tündi
Mennek a mega-drukkokKépKépKép

Stella
Olyan kár, hogy nem mondták meg a babák nemétKép

Mea
Kristóf szétüvöltené magát, ha nappal, éber állapotban az ágyába merném tenni. Õ csak akkor marad meg az ágyában, ha már beájult a kezemben, és úgy teszem be az ágyába.
Kivéve este, mert akkor többségében tudja, hogy aludni kell, és már annyira fáradt is, hogy nem balhézik, hanem szépen csendben bealszikKép
Úgyhogy szerintem ez babaszokás, utálnak a saját ányukban lenni.
Sőt, Kristóf a szobájában sincs egész nap, csak éjszaka, amíg alszik. Reggel mikor felkel áthozom a mi szobánkba és egész nap itt van, csak peluscserére megyünk be oda. Egy pillanatig nem maradna egyedül a szobájában, nemhogy az ágyában.
Ja, és ő már mióta ül és nézelődik a babakocsiban, azóta még ott sem alszikKépSzóval sehol seKép
Úgyhogy fel a fejjel, lesz ez még rosszabb isKép

Teszek fel egy pár képet az én folyamatosan felállós Kismacimról, aki ma reggel már az ágy szélébe kapaszkodva 3 lépést önállóan megtettKép, utána elesettKép

Kép

Kép

Kép

Babus

Kép
babus2005

[color=#ff0000]

Lányok! Most hívott Tündi, hogy túl van a műtéten. Egyelőre csak ennyi infom van, többet még nem tudtunk beszélni, mert nagyon kómás szegény. Mondtam, hogy pihizzen és pár óra múlva felhívom. Este írok még.

Timi+Kristóf

KépKép

KépKép
timika

Lányok, elnézést, de péntek du. óta egyszerűen képtelen voltam megnézni a topikot. Csak a felső 4 topik látszott, a többi egyáltalán nem!!! KépKépKép Ezért csak most tudok híradózni Tündiről.

SZÓVAL: TÜNDI HÍRADÓ

TÜNDI MA DÉLELÕTT HAZA MEHETETT A KÓRHÁZBÓL. NINCSENEK NAGY FÁJDALMAI, "CSAK" EGY KICSIT HÚZÓDIK A HASA. A MÛTÉT EREDMÉNYE: A JOBB PETEVEZETÉKE EL VAN ZÁRÓDVA ÉS ENDOMETRIÓZISA VAN. EZT GYÓGYSZERESEN FOGJÁK TUDNI KEZELNI, DE EZ SAJNOS MINIMUM 3-6 HÓNAP ÉS ADDIG TÜNDI NEM FOG TUDNI TEHERBE ESNI KépKépKép
MIKOR BESZÉLTÜNK, TÜNDI NEM VOLT NAGYON ELKESEREDVE, INKÁBB MEGKÖNNYEBBÜLT, HOGY VÉGRE KIDERÜLT, MI A BAJ.

Timi+Kristóf

KépKép

KépKép
timika

Lányok!
Le vagyok törve, mint a bili füle.KépTegnap előtt estétől nem hajlandóak a fiúk szopizni.Szerintem nincs mit.Kép
Sajnos tudtam, hogy egyszer eljön ez a nap is.Kép
Egy kicsit megviselt lelkileg.Kép
Nagyon hiányzik a kis cuppogásuk, a melegségük.Most 2 napja még többet ölelgetem őket.Kép

Tündi!
Sajnálom, hogy még várnotok kell pár hónapot.Kép
De tudod minden rosszban van valkami jó.Tehát tudjátok, hogy mi a gond.

Timi!
Köszike a híradót.KépAri vagy.Kép

Babus!
Nagyon ügyi Kristóf.Kép
És milyen jó nagy kincses ládikája van.Kép
Hol szereztétek be?
Fél évesen mivel játszott szívesen?
A karácsonyi ajándék miatt kérdezem.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

SziasztokKép

Rettenetes 3 napon vagyunk túlKép
Vikim belázasodott, 38,5 volt a láza
semmivel nem ment le hidegfürgő,kúp semmi
nem használtKép
Ráadásul hasmenése is volt!!!
2* voltuk az ügyeleten este tejesen kivagyokKép
ÁLLÍTÓLAG A FOGZÁSTÓL volt láza és hasmenése!!!!
MA már nem volt lázas SZERENCSÉRE.
Adom neki az antibiotikumokatde nem nagyon van oda érte!!!

Annyira féltem csajokKép
Mikor láttam hogy az én életvidám csajom csak feüdt mint egy darab faKép Kép

Kép

Kép
edinka

Edinka!
Nagyon sajnalom Picurkat. Remelem most mar minden rendben lesz. Minden jot nektek!

Judyt!
remeljuk azert ez csak ideiglenes.

Babus!
hihetetlen mennyire ugyes Kristof!

Teszek fel kepet Attirol

Kép

Kép

Kép

Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

De jo vegre ujra itt lenni! En sem tudtam belepni a topikba, gondolom senki sem!

Edinka,
nagyon sajnalom, hogy Vikit ennyire megviselte ez a fogzas dolog. Szegenykem! O is meg te is!

Judyt,
gondolom hogy le vagy most torve, de gondolj inkabb arra, hogy ez most egy oriasi lepes naluk az onallosodas fele. Nagyfiuk lesznek, talan te is szabadabb leszel kicsit, meg ilyenek.
En is ilyeneket mondogatok magamnak, mivel Mate miota tapszerezik nem szeret szopizni, ugyhogy lefejem neki ami bennem van es ugy falatozik a kis draga.

Judit,
nagyon edes kis Atti. Szeret furdeni? Mate mostanaban akkorakat pancsol, olyan tunderi.

Tundi,
orulok, hogy tul vagy az egeszen es hogy talaltak is valamit! Ez a 2 dolog egymas olyomanya vagy semmi koze a petevezetekelzarodasnak az endometriozishoz?

Timika,
koszonjuk a tudositast!

Nalunk minden rendben szerencsere, Mate vegre ujra kajal es ennek kovetkezteben ujra atalussza az ejszakat.

En tegnap voltam rakszuresen, hat nem volt kellemes. Es kepzeljetek, mara megjott. Szerintetek ez puszta veletlen vagy nem is mensim van hanem a rakszures miatt verezhetek? Olyan furcsa.

Vanda
vanda72

SziasztokKép

Nagyon cuki mindegyik kisbabaKép
Olya jó nézni őketKép

TündiKép

Jobbulást és végre kiderült mi volt a gond.Kép

Stella!Kép
Már nagyon kiváncsi vagyok rádKép

Mi jól vagyunk, volt 3 borzalmas napunk de most jobb megint.
Már néha elalszik kiságyában is nagy nehezenKép

Majd még jövök, de most mennem kell hív a kiscsaj.Kép

Puszilok mindenkitKép

Mea
mea

Judyt!Kép

Biztos rossz hogy már nincs elég tejcsi de így is nagyon ügyi vagy!!!!!!Kép
Kettőt etetni ennyi ideigKép ez szuper!!!!Kép

Mea
mea

Babus!
Köszönjük a féléves köszöntést, nagyon kedves tőled!Kép

Stella!
Nem szép a dokidtól hogy nem árulta el a nemüket, de a 4d biztosan megmutatja. Olyan kiváncsi vagyok már!

Vanda!
Mi a Moszkva tértől pont a másik irányba lakunk, a Sashegyen, az M1/M7 autópálya kezdeténél.

Timika!
Köszönjül a hiradózást! Kép

Tündi!
Olyan jó hogy kiderült mi a baj, meglásd hamarosan jön a pici baba. Kép

Judit!
Remélem, már rendbe is jött az ujjacskád! Atti tüneményes a képeken. Kép

Judyt!
Szerintem próbálkozz még a szopizással, Vivi is volt, hogy elutasította, aztán pár nap múlva megint szopizott rendesen.

Edinka!
Szegény Viki, nagyon megviselte a fogacska. Kép

Nálunk Vivi most két napja betegeskedik, megfázott szegény. Láza nincs, csak köhög és náthás, de biztosan megviseli, mert sokkal többet alszik. Na és az orrszívás, mindkettönknek egy rémálom! Kép Olyan nagyon nehéz egyedül, legalább még egy kéz kellene hozzá. Első éjszaka semmit nem aludtunk 15 percenként ébredt, hiányzott neki a cumija, de ha odaadtam neki akkor meg levegőhiánya volt, és rögtön kiköpte.
Egy mási topicban ajánlott egy lány a kerületben jó gyerekorvost, azt hiszem ma már zargatni is fogom. Remélem elvállal minket.

Nicol

Kép
nicol

Lányok Kép

Nagyon szívesen! Kép Tündi holnaptól dolgozik, úgyhogy majd fog tudni jönni.

A betegeskedő apróságoknak jobbulást kívánok! Kép

Nicol Kép Remélem ez a gyerekorvos végre normális lesz Kép

Judyt Kép Azt olvastam még régebben valahol, hogy a szopizásban sokat tud segíteni, ha pár napra bevonultok a babával az ágyba és nem is nagyon keltek fel. Tudom, hogy neked 2 babád van és nem tudom, mennyire kivitelezhető a dolog, de talán egy próbát megér Kép

Ma voltunk védőnőnél, jövő héten vagy azután kell mennem cukorterhelésre.

Szép napot mindenkinek!

Timi+Kristóf

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Erdekelne a velemenyetek. Az Atti sokszor felkel ejszaka, es sir, egyre jobban. Csak akkor hagyja abba, ha kiveszem, es megszopiztatom. Ezt kb ejfelkor, kettokor, negykor, hatkor tesziujabban. En mar hulla vagyok, de meg birom.

Azt mondtak ne vegyem ki hagyja sirni. Elso nap nehez lesz, de majd masnap kevesebbet fog sirni. Hat errol en azt olvastam, hogy kevesebbet sir majd, es vegul tenyleg nem fog, mert feladja. Nem fog bizni bennem, nem ker majd a segitsegembol. Azert sir, mert szuksege van ram, es en meg nem megyek.

Szoval nem tudom. Ti, hogy csinaljatok? Ha megyek, akkor elrontom, mert a fejemre fog noni, elkenyeztetett lesz. Ha nem megyek, akkor meg szivtelen anya vagyok. Hat nem tudom melyik a jobb.

Nappal is ujabban sokat nyafog. Nincs meg sehol 20percnel tovabb. Ezert is vettuk a hintat, hatha szeretni fogja, de abbol is szabadulni akar kb husz perc utan.

Az utobbi ket napban kulonosen zizi. Remelem, ha ma megkapja az 5hos oltast, akkor a josag szerumot kapja majd.

es en meg panaszkodtam, amikor 9kor elaludt, es negykor kelt Kép Pedig akkor reggel 9ig siman aludt ket ebredessel.

Annyira sajnalom, hogy a cumit nem fogadja el, az ujjat sem szopja (ha igen, akko egyszerre otot, es ragja oket Kép) Szoval nincs ami megnyugtassa, csak a cici. Ennek persze orulok is, de nagyon rossz, amikor semmi massal nem tudom megnyugtatni. Regen meg amikor elfogadta a cumit sokkal konnyebb volt.

Nicol!
Jobbulast kivanok, es sok szerencset a dokihoz!

Timika!
Nem mesz most a borzere? Gondoltam visszahivlak egy belepovel Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Judit Kép Köszönöm, hogy gondoltál rám, de nem megyünk a börzére. Bp-n leszünk ugyan, de anyunak névnapja lesz, velük leszünk, meg egyébként sem nagyon bírom a tömeget. De mégegyszer köszönöm szépen! Kép
Bár még nem vagyok gyakorló anyuka, de szerintem vedd csak fel Attit, ha sír. Ha bármi baja van, nem tudja máshogy kifejezni, csak sírással. Lehet, hogy csak egy kis szeretgetésre vágyik Kép De ne gondold, hogy nem tudom elképzelni, milyen fárasztó lehet ez (főleg, hogy még tanulsz is mellette), de szerintem hosszútávon mindenképpen megéri.

KépKép

KépKép
timika

Judit!Kép

Háááát nem is tudom, talán én szigorúbb leszek inkább.Én van hogy hagyom kicsit sírni már most de ha negyon rákezd felveszem természetesen.
Két tábor van ahogy írtad, szerintm jobb nem elkényeztetni.
Nekem is lassan 3 hónapos de kiságyát utája csak babakocsiban alszik el.
Át kell majd szoktatni és az is sírással megy majd csk.

Talán úgy csináld hogy mindig hagyod őt tovább sírni picivel vagy bemész de nem veszed ki hanem simized...valahogy így nem lehet????Kép

Bocsi ha beledumáltamKép

Nekünk rossz éjszakánk volt, mert estétől nem aludt el éjjle 1/2 1-ig csak vállon volt el.....
Most nekem is hagynom kellett volna sírni hagyni, mert utána éjfélkor akkorát kakiltKépKép
szóval az bántottaKép

Mea
mea

Mekkora már Atti, nagyon édes!!!!Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Megérkeztem Kép
A lényeget már tudjátok, akinek van ideje, kicsit bővebben a babaprojectes topikba most írtam Kép
VIsszaolvasni még nem tudok, de gondolom ti is drukkoltatok, amit köszönök szépen!
Szépen lassan visszatérek majd Kép

Puszi

Tündi
Vendég

JuditKép
Pont ugyanazt akartam írni, mint Mea. Este ezen járt az agyam, hogy ilyenkor mi a jó!
Ha sír, akkor rögtön odamész hozzá és felveszed, vagy hagyod egy picit, hátha abbahagyja?
Lábad hogy van?

TündiKép
Csak óvatosan a melóval!!!

AnnácskaKép
Hol csavarogsz?
Stella

Kép
stella9

SziasztokKép

Judit
Erről kb. 1 hónapja már Vandával beszélgettünk itt.
Én azon a véleményen vagyok, hogy ne hagyjuk sírni a babát. De mondom, ez csak az én véleményem.
Szerintem ha egy baba sír, akkor akar valamit. Akárcsak olyat, ami nekünk apróságnak tűnik, de neki abszolút nem az. Pl. rosszat álmodott, felébredt és nincs sehol anyu, fél a sötétben, ezernyi oka lehet annak, hogy egy gyerek felsír és minket keres.
És való igaz, hogy ha sokáig sírni hagyjuk, akkor egy idő után abbahagyja. Hát persze, hisz nem hülye. Mi se kiabálnánk órákon keresztül, ha senkit se érdekelne, de bizonyára nekünk se esne jól, hogy senki nem foglalkozik velünk.
Én nem hiszem, hogy ezt egy baba megszokja, inkább csak beletörődik.
Szerintem annyi az egész, hogy meg kell próbálkozni baba-aggyal gondolkodni, és máris megérthetjük őt.
Természetesen nem kell azonnal kikapni őt az ágyából, ha sír. Én úgy szoktam, hogy várom kb. 1-2 percet, mert van, hogy csak felsír és utána alszik tovább. Ha ennyi idő alatt nem hagyja abba, akkor már többről van szó. Ilyenkor bemegyek hozzá és megsimizem a hátát, buksiját, popóját. Ha ez se segít, akkor kiveszem, átölelem és úgy ringatom. Ha ez sem válik be, akkor jön a szopizás. Általában max. eddig jutunk. Pedig éjszakára már szinte egy csepp tejcsim sincs, de neki még az üres cici is elégKép

Egyébként, ha így vesszük, Kristóf is el van kényeztetve, még most 9 és fél hónaposan sincs el sehol egyedül, pedig már tud ülni és leköthetné magát a játékaival.
Pedig fél éves kora körül már ő is elvolt egyedül kb. 20 percig (úgyhogy Judit örülj amíg lehet!Kép), viszont mióta tud kúszni-mászni, azóta 1 percig, de tényleg, addig nem marad egyedül, mert mindenhová mászik utánam, még a WC-re is.

Ja, még annyi, hogy a múltkor írtad, hogy valószínűleg nő az Atti foga. Ettől is sírhat éjszakánként.

Most mennem kell, a kissrác pelusából borzalmas illatfelhő terjeng, és ettől kicsit balhés, majd még jövök.

Babus

Kép
babus2005

SziasztokKép

Szeretnék valamit kérdezniKép
A ti babátoknak mennyi a folyadék mennyisége
1nap???
Igaz nincs 1liter?!!
Mert nekem Viki tápszerrel,és teával együtt
kb 850dl a folyadékbevitele!!!

Szerintetek ez megfelelő??

A másik amit szertnékKép
Nektek 1nap hány kakis pelus van??
Mert vikim megint ráállt arra hogy 3-4 is kakisKép

Már megint aggódok.....

Kép

Kép
edinka

Judit,
En abszolut Babus partjan allok a siros kerdesben, mi sem hagyjuk ot sirni. Szeretnem, ha erezne, hogy mi mindig ott vagyunk neki, ha barmi gondja van. Aki kibirja, hogy ordit a gyereke hosszu perceken, orakon at, annak szerintem nagyon komoly erzelmi intelligencia beli hianyossagai vannak. Es ne csodalkozzon, ha nem fog majd semmit elmondani neki, ha nagyobb lesz. Persze a hiszti az mas, arrol mi sem veszunk tudomast. Vagy ha csak unatkozik es amiatt szeretne minket maga mellett tudni. De ha ejszaka felsir, annak szerintem is oka van. Pl Mea is irta, hogy mekkorat kaksizott Livike, neki az volt a baja.

Mi Matet sosem hagytuk sirni, sot nappal is elegge ki van nyalva a feneke, de megis vegigalussza az ejszakat, mert nyugodt attol amit nappal kap tolunk, es tele a pocakja ejszakara, igy miert kelne fel? Csak akkor, ha ehes, ha faj valamije, stb. Pl hamarosan biztosan jonnek a kemeny ejszakak nekunk is, mikor jonnek a fogacskak.

De errol orakig lehet eszmetcserelni, mindenesetre en sem hiszek a "rideg allattartas" elveben.

Edinka,
Viki eszik mindemellett a 850 gr mellett rendes, szilardabb kajat is, ugye?
Mert en pl osszesen nem tudok Mateba 850 gr-ot belediktalni egy nap alatt, ha mindent osszeadok akkor sem. Ha hizik Viki es boldog, kiegyensulyozott, akkor nem a mennyiseg szamit es foleg nem az, hogy mas gyereke mibol mennyit eszik vagy iszik.

Mate egyebkent valtozatlanul napi 1-et kakil, ritkan van egy kisebb masodik adag is.

Nicol,
hogy vagytok? Remelem jobban es a dr nenit is elcsiptetek es vegre szimpatikusnak is talaltatok!

Tundi,
orulok, hogy jol vagy es ujra koztunk. Azert majd irj, hogy hogy viseled az uj felallast? Megkonnyebultel vagy azert inkabb ledobbentel es kicsit nehez a helyzet?

Megyek, gyerkocom sirdogal es sehova sem tudunk menni, mert varjuk a dr nenit oltasra!
Vanda
vanda72

Vanda
Köszi Kép Annyira nagy ledöbbenés nem volt, igaziból megéreztem hogy valami nem stimmel, persze endora nem számítottam, az elzáródás benne volt a gondolataimban. Teljesen meg vagyok könnyebbülve, nem vagyok ideges meg kiborulva, meg semmi Kép Stella tanusíthatja Kép Nagyon egyszerű a magyarázat: A BIZTOS ROSSZ IS SOKKAL JOBB MINT A BIZONYTALAN! De mennyire így van ez....

Tündi
Vendég

Edina
Kristóf is legalább 3-szor kakil egy nap.
És ő is keveset iszik, reggel este kap tápit (átlag 250-250ml), napközben pedig max. 100-150ml teát iszik meg, de van, hogy még ennyit sem. Ahogy így számolom, ő jóval kevesebb folyadékot vesz magához, mint Viki.
Tényleg, a fogacska látszódik már?
És jobban van már Vikike?

Nicol
Viviennek jobbulástKép
Ismerős az orrszívós tortúra, 2 hete mi is ezzel kinlódtunk. Kristóf annyira tudott orrszívás közbenordítani közben, hogy volt, hogy kihányta az összes kaját.

Vanda
Szerintem ha csak átmenetileg véreztél, akkor lehetett a rákszűréstől, de ha már napok óta tart, akkor biztos a mensid az és csak véletlen egybeesés.

Judit
Atti nagyon édi, ezt az előbb elfelejtettem írniKép

Judyt
Nézd a jó oldalát. Még mindig jobb, ha a babák maguktól hagyják abba a szopizást, mintha szeretnének ugyan szopizni, mégse lenne mit. Mert nálunk már lassan ez lesz. Kristóf cicifüggő, bárhol bármikor bármeddig elszopizna, arra jó, hogy ezzel szoktam bealtatni nappal, vagy éjszaka, ha a fogacskája miatt felébred.
Viszont már alig van tejcsim, nem tudom, mi lesz majd, ha egyszer végleg elfogy.
Akkor is legyél büszke arra, hogy 2 babát 4 hónapig szopiztatni tudtálKép
Én is büszke vagyok magamra, Kristóf hamarosan 10 hónapos lesz, 2 hetes kora óta kap cumisüvegből pótlást, mégis még mindig imád szopizni, sőt reggel és este még jön is belőle egy kevésKép

Ja, és jelentem előbukkant a 2 felső foga Kristófnak. Bár még csak egy-egy fehér vonalacska formájában, de ebből már 2-3 nap és kint is lesznekKép

Még dobok fel egy pár képet:

"Engedjetek ki, légyszíííí!!! Igérem, hogy jó leszek!"
Kép

Joghurtevés után:
Kép

Babus

Kép
babus2005

Tündi
Ma mind a kétszer akartam írni, mégis mindkétszer lemaradt, tök hülye vagyok.
Szóval. Jó, hogy így fogod fel. Szerintem is jobb tudni, hogy mi a gond éshogy lehet rajta segíteni. Sokkal rosszabb lenne, ha minden rendben lenne, baba meg mégse jönne.

Na most már tényleg megyek, mert a kissrác szétszedi a lakást.
És már megint légfrissítőzikKép itt körülöttem. Cseles kissrác, bevonul egy sarokba kakilni, utána pedig idejön hozzám és itt somfordál körülöttem, hogy megérezzem és kipucoljamKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Ma megkaptuk az 5 hós oltást.Nagyon hősiesek voltak a fiúk, csak kicsit piyogtak.Kép
Ákos 8100g 67cm, Attila 7700g 66cm.Kép

Babus!
Mint mindig nagyon ari Kristóf.Kép

Tündi!
Örülök, hogy megpróbálod a jó oldalát nézni a dolgoknak.Kép
Én nagyon drukkolok nektek!!!Kép

Judit!
Nagyon édi Atti.Kép

Sírás:
Én vagyok az ellen példa.Nekem muszály volt hagynom sírni valamelyiket, mert ugye kettőt nem tudok felvenni.Ez nappalra vonatkozik.Éjszaka az más.Akkor Én is azt teszem, hogy először csak az ágyában próbálom megnyugtatni, majd ha nem sikerül csak akkor veszem ki.

Kakis pelus:
Nálunk általában 1 vagy 2 van naponta.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Mi is megkaptuk az oltast, igaz, hogy csak a 4 hosat, mivel mi le vagyunk maradva.
Ezzel nincs is gond, picit nyoszizett es ennyi. Ami viszont aggaszt nagyon, hogy szivzorejt hallott a dr neni Matenal. Ki vagyok borulva tole egy kicsit, ugyhogy most probalunk egy gyerek kardiologust szerezni, aki rendesen megnezi, meg esetleg egy EKG-t csinal neki.

Hizni nem hizott eleget, de ezt en is tudom, mivel eroltettem ezt a hulye szoptatast, ahelyett, hogy mar hetekkel ezelott a tapszerhez nyultam volna. Igy, hogy csak 1x kap tapszert a gyerkoc egy nap, a mult heten erdekes modon 110 gr-ot tudott hizni.

Szoval semmi sem jo lanyok, az sem, ha valaki erolteti a szoptatast, de az sem, ha tul gyorsan a tapszer utan nyulunk. Mindegy, ez legyen a legkevesebb, most a szivecskeje miatt izgulok.

Ez foleg azert viselt meg nagyon, mert pont a mult heten meselte a hugom anyosa, aki szinten gyerekorvos, hogy volt egy szomszedjuk, aki kisgyerek kora ota szivzorejes volt, mult heten mutottek 26 evesen es belehalt a mutetbe. Olyan szar dolgok ezek, de remelem hamarosan pozitivabb tudok lenni.

Tundi,
orulok, hogy ilyen jol fogod fel a dolgokat, valoban ez az igazsag: a bizonytalansag a legrosszabb dolog a vilagon. Hasad nem faj mar? Varrataid?

Babus,
olyan edes Kristof azzal a nagy joghurt bajusszal!

Judyt,
en sem ugy ertettem, hogy allandoan fel kell kapkodni a gyerekeket, de nem ertek egyet azzal, amikor szadizzak a kisbabakat es sportot uznek abbol, hogy azert sem veszik fel az ordito kisgyereket, hogy megtanulja, mi a rend.

Ja, gyonyoru a sulya a fiuknak. Mennyit esznek ok egy nap, hogy ekkorara nottek?

Vanda
vanda72

Vanda
Tudom, hogy nem nyugtat, de elég sok kisbabának, sőt felnőttnek van teljesen ártalmatlan szívzöreje.
Bár abszolút megértelek, én is ideges lennék a helyedben.
A Rókus Kórházban van egy kardiológus-gyerekorvos, valamilyen Ákos, talán, de tényleg nem biztos, talán dr Kovács Ákos. Hozzánk, a MÁV-ba mindig ő járt át, ha valamelyik babának gond volt a szívével. Állítólag nagyon profi.

Babus

Kép
babus2005

Koszi Babus, pont most olvastam e szivzorejes topicot es ott is lattam a nevet. Valaki nagyon dicserte.

Az a baj, hogy semmit sem tudok errol a szivzorej dologrol, most kezdem majd beleasni magam a temaba. Egyelore annyit latok, hogy ez azonos a lyukas szivvel? (Vagy nem minden esetben?)

Most igyekszunk a Tuzolto utcaban hozzaferni egy jo orvoshoz, jo volna, ha jovo heten, amikor amugy is megyunk kontrollra, meg tudnank mutatni egy kardiologusnak is.

De nem vagyok nyugodt egyaltalan.

Azert koszonom szepen a biztatast, remelem csak az ijedtsegtol latom ennyire keserunek a helyzetet.

Vanda
vanda72

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?