Új privát üzeneted érkezett!

Azt akartam még írni az előbb, h hallottam már én is ezt a "baba érkezett közénk, neki kell alkalmazkodni hozzánk" nézetet.
Viszont a másik oldalról is lehet nézni a dolgokat. Nem a baba kérte, h megszülessen, hanem én, mi akartuk őt.

Sam,
a tej mára lett kevesebb, eddig rendben volt, sőt, fejnem kellett, mert túl sok is volt.
A tápérték mindig megefelel a babának, a vitaminok és ásványi anyagok lehet nem kevesek benne, de zsír-fehérje-szénhidrát tartalom nem függ az anya táplálkozásától, meg semmitől.
Én is gondoltam rá, h növekedési ugrása van, de a délutáni nyűgösséget ez sem magyarázza. Na meg éjjel nem sokat eszik, éppen csak cumizik. A baj ma éjjel pl. az volt, h minden ébredése után fél órával újra felébredt.

Most meg magyaráz a mosógépnekKép

Kobudo,
OK. Mesi jobban van?

Kép
sygnum

Sam, el tudom képzelni,h adódik olyan eset,mikor az embernek elfogy a türelme, sztem-ezt persze könnyű mondani-mostmár próbálj megnyugodni, többet biztosan nem fordul előKép! Fel a fejjel!

Syg, sajnálom, h Leo megint nem alszik annyira jól, úgy látszik gyakrabban kell beszélniük HancivalKép! Tudod, h én sem voltam idő előtti hozzátápi párti, de végül is nem gáz annyira! Ez is szuper, h ennyi ideig csak anyatejet kapott! De azért szorítok, h megint legyen sok-sok tejcsid! Tényleg ,és a fagyasztottat megpróbáltad odaadni?

Na még jó, h leírtam a módszeremet tegnap, erre este majdnem csődöt mondott!Kép Én is olvastam a Suttogót, és szintén a susogás,meg az előre-hátra ringatás jött be belőle.Egyébként arra volt jó, h azon parázzak, h ha egy ennyi hónapos gyereknek max. ennyi ideig kell szopizni,akkor az enyém miért kétszer annyi időt tölt a cicin,miért nem alszik annyit,ami oda le van írva,stb. Tényleg minden gyerek más-más-más.

Kob, Bepa,lehet, h csak azért számolok,mert nincs óra abban a szobában?Kép

Tegnap pedig megtörtént egy igazi kopp az asztal sarkábaKép...sírtunk...

Kép
seriff

Sziasztok!

Mennyit írtatok, mire felébredtem:-) Kicsit hülye vagyok tegnap óta. Lili baba szinte nem is jelentkezik. Este ráadásul még a párom is rátámaszkodott véletlen a hasamra, erre ott parázott, hogy biztos összenyomta. Persze éjszaka volt hancúr, már nem tudtam hogy forogjak, aztán azóta megint semmi. Nagyon nem szeretem ezt.
Tényleg, azt figyeltem meg, hogy ha én eszek valamit, rá egy negyed órára csuklik a baba. Lehet e között tényleg valami összefüggés?

Az alvás témához sajnos még nem tudok hozzászólni (pedig már hogy szeretnék:-)), csak azt tudom, hogy nem akarom nagyon elrontani, mármint, hogy még 3 évesen is 1,5 órát kelljen könyörögni, hogy most már aludni kellene. Az egyik ismerősöm kihúzta a csengőt, telefont és még az ajtóra is kiírta, hogy a Réka alszik, na nagyobb korában semmire sem tudott aludni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

Az alvás nehéz dió. Tanult folyamat, szerintem 1-2 hónapos babától nem lehet elvárni hogy magától hipp-hopp elaludjon. Kivéve ha annyira degeszre eszi magát, hogy az evéstől bealszik. Dani ilyen volt, aztán persze a benmaradt büfi felébresztette. Kép

Az elkényeztetést egyébként szerintem nem ez jelenti. Hanem az amikor valaki Isteniti a gyerekét, legtöbb rosszalkodását elnézi neki, nem következetes és nem példamutató. na azok aztán elkényeztetett gyerekek lesznek.
Ebből is adódik amit hiszek és vallok hogy egy gyereket 8-10 hónapos koráig nem lehet elkényeztetni.

KépKép
KépKép
nana09

Sam, én tökéletesen megértelek. Néha nagyon nehéz megörizni a türelmünket. Bogi nagyon okos és érző kisemberke lehet. Büszke lehetsz rá.

Kob,
Emese hogy van? Honnan szoktál kaját hozatni??

Lina, lehet hogy hülye vagyok...de te Kecskeméten fogsz szülni?

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Hát, ma engem is meglepetés ért. Kép
reggelinél mindig üölt Zsófi, a kezemben is, de ma betettem a kiságyába, elvolt magába nézegette a méhecskéit, figyelte a zenét, és apa bement elköszönni tőle, erre alszik. Kép Még nem csinált ilyet. Lehet, h. már tudja, h. ez az ő ágyikója, és nyugodtan bealudt.? Fáradt volt, mert ásítozott. Olyan jó nézni milyen nyugodtan alszik. Kép

Sam, egy kicsit meghatódtam ezen a történeten. Kép Olyan okosak a gyerekek, hihetetlen. De ne szégyelld magad, szerintem mindenkivel előfordul, h. kiborul, h. nagyon nem tudja magát kontrollálni....Kép de hát ez előfordul. És látod, volt hatása a ezért. Tudta, h. ez így nem helyes ahogy viselkedik.

Még jövök.
birolili

Nana,
egyetértek Veled, szerintem sem lehet elkényeztetni egy ilyen pici babát, még a nagyon szigorú syrni-hagyós altatási módszer is azt mondja, hogy 6 hónapos korig lehet mással kísérletezni, utána lehet elővenni ezt a módszert, és megtanítani altatni. Bár az inkább idomítás, mi is próbáltuk, nem jött be, viszon akkorát hányt szegény Kamilla, hogy rögtön feladtam. Te próbáltad?
Egyébként a Kalmár csárdából hozzák a kajcsit, az a hetényi úton van, a Széles köz után.
Emesénk már jobban van, szerencsére elkezett folyni az orra is, így legalább a váladék tud távozni, mert eddig az orrszívás sem ért semmit.

Lili,
tényleg édesek, ahogy alszanak, akkor minden rosszat elfelejt az ember lánya, igaz Syg? Kép

Lina,
mi sem szerettük volna a mostani állapotot, de Kamilla már itthon szinte alig alszik délután, inkább 4-5 körül álmosodik el, de akkor meg este nem tud elaludni. Egy ideig könyörögtem, fenyegettem, hogy aludjon, most már beláttam,hogy mások az igényei, mint nekem, így marad az 1-1,5 óra csendespihenő, könyvnézegetés.
Ne aggódj, minden rendben van Lilivel, tudod, ilyenkor már nem sok helye van mozgolódni, azért nem ugyanúgy érzed mindig.

Puszi, tanulok!!!

Kép

Kép
kobudo

jó reggeltKép

tegnap nem cicin aludt el.tuti fáradt volt már így4-5 ringatásra kidőlt.letettem még 10 percig csodálkoztam és én is aludtam...
most 7 hetes Benedek...rajtam alszik a kenguruban.

sam!sajnios követünk el hibákat,de ez annyit jelent hogy emberek vagyunk.sztem még egy ilyen nem lesz. hány éves Bogi?

nana!egyetértek,mert attól furább nincs amikor nekem kell rászólni a sógorék gyerekeire,mert ők nem teszik-lehet más a morálunk?

kob!elveim igazából nincsenek (kis túlzással)csak nem szeretném ha 5 évesen mellettem aludna..félek hogy kitúrná apáját...!?!

tuti hogy nincs gyógyír az összes bajra és nem is olyan könnyű gyereket nevelniKépKép

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!

most csak egy receptet szeretnék megosztani veletek , most találtam

Tejtermelést serkentő süti

250 gramm búza
150 gramm árpa
100 gramm zab
egy marék kesudió
150 gramm vaj
150 gramm barnacukor
Elkészítés: a gabonát lisztté őröljük, a kesudiót finomra aprítva aranybarnára pirítjuk, ezután hozzákeverjük a vajat, cukrot. Tíz-tizenöt másodperc múlva levesszük a tűzről, és ha kicsit kihűlt, három-öt evőkanálnyi vízzel elkeverve két-három centiméter átmérőjű golyókat formálunk. Naponta öt-hét golyócskát ajánlatos elfogyasztani. Ez az adag körülbelül 40 golyócskára elegendő.

Bepa
Nagyon aranyos Benedek , hatalmas nagy szemei vannak

Kép
Kép
Kép
kecsone

Sziasztok!

Huh...
Mit, és kinek is írjak először..?!
Ahh. A betegeknek! Gyógyuljatok meg minél hamarabb, ígérjétek meg!!!!!!!! Remélem a következő talin mindenki ott tud lenni egészségesen, (esetleg még egyben: Linácska+Lilike0), mert hógolyózni egészségesen jó!!!!!!!!!!! KépKépKépKép
Kob
Emesi betegsége megdöbbentett! Hogy betegedhetett meg ennyire ez a csepp kis vasgyúró?! Nagyon rosszul érintett! Kép Remélem holnapra már szinte elszáll a bajság! Egy tali, ha meggyógyultok, mondjuk nálunk?
Igen, még főzök.. De állt nem lesz belőle ebéd, csak vacsi! Kép
Oltás megvolt tegnap! 70008.- Ft. Nem volt nyűg, láz sem!!! Egy kics síráskezdemény, amikor kihúzta a tűt Antidoki, de aztán tapsolt neki a dokibá, és végig simiztem a testét, és Bálcs fekve odanyúlt Antidokibá kezéért, és megfogta, majd vigyorgott rá! Éjjel 3-kor megébredt, megszoptattam a szokásos fotelban, és letettem aludni. 6:45-kor kelt. Méretek: 6503gr 65cm. 4 hét alatt most megint csak 500gr-t gyarapodott Bálcsi, de nőtt megint 3cm-t! Azt mondták, nem kevés a súlygyarapodás, mert a születéséhez képest (48cm)nagyon sokat nő! Eddig 17cm-t!! 2550gr-ról pedig 6502-re hízott anyatejen. Tehát mondták, nyugodjak meg, lehet hogy a következő 4 hétben nem nőni, hanem hízni fog. Bármi megeshet...Ma vagyunk 20 hetesek! KépKép

Nana, Linácska, Cukker, Pille.. (kit hagytam ki??KépKép)! Kismamócák! légyszi írjátok már az üzitek végére, hogy hány hét+napnál tartotok! Kérlek benneteket, mert akkor mindenki figyelemmel tudja kísérni, hogy hol tartotok! Mi "öregebb" topiklakók a 2in1 állapotban mindig feltüntettük.. Kép
Kösszke!
Syg
A múlt héten mondtam Beának (amikor babakocsis túrán voltunk), hogy legközelebb összekaplak benneteket kocsival, és Beáéknál leparkolva jössz velünk babakocsi túrára! Benne vagy?? Ezen kívül: télleg meglátogassunk??
Alvásgondok nálunk is vannak! Már néha alszik napközben, de kizárólag szopi után az ölemben! Ha leteszem, 10 percen belül ébred! Este pedig fürdés, szopi a fotelben, majd felviszem az ágyába, és kora reggelig alszik! Az ágyában..
Patriot Zsombija aludt nappal kézben! Télleg! Tegnap volt Zsombi-Bömbi névnapja! Boldog névnapot Zsombika! Kép Hátha egyszer el tudja Pat olvasni..
Rozkával beszéltem reggel, csupa taknyos a hangja, és fáj a háta kétoldalt! Nem ment orvoshoz... Összteszidtam! Azt mondta, nincs ideje..KépKép
Folyt köv ..

KépKép
mino

sziazstok

sajnos nincs időm olvasni benneteket egyáltalán
most látom gyönyörű benedek baba fantasztikus Kép jaj és bepa csak ne legyél pesszimista egy ilyen gyönyörű husis babu mellett én is ilyen voltam anno nikivel eszike eleget alszik e eleget elrontok valmit??..... ne tedd csináld ugy ahogy te jónak látod ha cicin alszik cicin alszik áki is ugy aludt el most meg már önállóü nagyfiú ellszik egyedül játzsik egyedül egy csomót e aggódj nem tudod elrontani azzal hogy szereted és a legjobbat akarod neki Kép

csak annyi szönyeg igazán nem jött össze sajnos egyenlőre vettünk extra minőségű kézzel csomózott 1 cm vastag rongyszőnyegeket csajoknak hófehéret ákinak bézs szinűt egy sőtőt kéket az étkezőbe és egy specális viládábol csomózottat a fűrdőbe ez világos kék nagyon készülök vasárnapra 24 leszünk plusz még 5 gyerek ebből csak áki "baby" és persze egyedül csinálom mert apa dolgozik szombatig ma ithon van de zsigetelik kívülről házat csinálok bográcos birka pörit ( utálom még szagát is megkostolás nélkül hogy fogom megfőzni még paasz ) kakas pörkölt 2 csirrkét rántok ki kettőt meg megtöltök és sütöm még körettet nem taláéltam ki sütit még nem tudom olyan kell ami gyorsan kész és adri is eheti minoval már beszéltük bögrés sütit de lehet hogy csokis mauufint csinálok az gyorsan kész és mig eszik nép addig kisül

rohanok mert még rengeteg dolgom megprobálok bekukkantani még Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Kob, nem soha nem probáltam. én nem birom a sírást, de azért az orákon át dajkálgatást se. Én "összebujtam" vele. Simiztem, nyugtatgattam...de hozzáteszem 1 éves koráig szinte mindig a babakocsiban aludt. Nálunk az jött be.

Megadnád nekem a Kalmár Csárda számát. Már mástól is hallottam hogy az elég jó.

Dani alvása nálunk mostanában ugyanaz mint Kamillánál. Nem akar már ebéd után aludni, aztán egyszer engedtem neki. 5-kor elaludt a nappali kanapéján. Egyelőre "erőltetem", de ha nagyon nem megy én is inkább hagyom.

Benedek nagyon édes. Kép Az egy ágyban alvás... én is így gondolom. Én is nagyon nem szeretném ha még 5 évesen is közöttünk aludna. Igy se jó hogy velünk alszik, de nincs mit tenni, nem tudom az ágyába kötözni. 1,5 éves koráig rendesen az ágyában végigaludta az éjszakát, aztán elkezdett átjárkálni.
Hát ha meglesz a kistesó nem tudom mi lesz???
4-en alszunk a nagyágyban! Kép De már most gyözködöm a Danit hogy ha megszületik a kistesója a szobájába kell majd aludnia egész éjszaka, mert ő fog rá vigyázni. Ettől ő nagyon büszke lesz. Kép Hát MAJD MEGLÁTJUK!Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Nana, igen Kecskeméten fogok szülni. Igaz, hogy 10 éve elköltöztem onnan, de a fontosabb dolgokat ott kell csinálni. El sem tudtam volna képzelni, hogy ne ott menjek férjhez, vagy ne ott szülessen a gyerekem. Meg a másik, hogy oda jártam eddig is dokihoz, úgy gondoltam, nem pont a szülésre kellene váltani, mikor meg vagyok elégedve vele. Most, hogy költözünk is Lajosmizsére, így méginkább adott a dolog.

Mino,
pocakosan nem fogok tudni hógolyózni!!!!! :-)
Tegnap az ex pasim felesége letolt, hogy mi az, hogy még nincs összekészítve a kórházas cuccom, úgyhogy elmentem venni ezt-azt, az is elég fárasztó volt. Pedig még ebédelni is el akarok menni, meg nézni karácsonyi ajándékokat, amíg még birom.
Jaj, akartam tőled már rég kérdezni, hogy ha úgy alakul, hogy korábban jön a babóca, akkor el tudják látni Kecskeméten, vagy elviszik valahova?

Kob,
biztos igazad van, Lilike jól van, még mintha egyet rúgott is volna. Na most hogy ezt leírtam még vagy háromat:-) Ez a babazene tényleg bejön nála:-)

Tényleg, használ valaki közületek DM-es babaápoló cuccokat? Milyenek? Néztem, hogy hosszú távon árban azért kifizetődő lenne, de csak akkor, ha jó is. Kérték, hogy a kórházba vigyünk popsitörlőt, lehet, hogy eleve olyat kellene vennem, hogy ne váltogassam?

Roz,
irigylem az energiáidat, három törpi mellett még egy 29 fős vendégség!!! Hogy kell muffint sütni? Én vagy két hónapja vettem formát, de még nem próbáltam ki.

Üdv mindenkinek4
Lina (34+3)

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,
és decemberben már elméletileg Lajosmizsén fogtok lakni vagy majd kezdődik a versenyfutás Bpről Kmétre ha jön a babóca? Kép

Dani allergiás volt a Dm-es cuccokra, igy nekünk nem jött be.

Ja és (9+6)

KépKép
KépKép
nana09

Oltás "csak" 7008.....- Ft volt. KépKép
Sam
Nézten Neked pegazust: Malom-Bambiniben csak a pega 7xxx.- Ft, Kastély, pega+ Barbi 18.000.- Kép A talit áttehetnénk jövőhétre? Besűrűsödött a progi a keresztelő miatt.. Ugye nem baj Sam?! Kép
Ser
Na akkor mint látható, megjötte a palacsinta sütésből.. Szal a hangom volt vicces? Vagy az érdeklődésem a bőgős oroszlán íránt?? KépKép Te Orsi! Először azt hittem, egy kislány szolt bele a telcsibe! Milyen aranyos, vékony hangod van! Télleg mint egy gyerkőcé! KépKép (nem bántásdiból mondtam, csak annyira aranyos voltál!)Az esküvőtök mikor volt? A keresztelő nagyon klassz, egyszerű lesz! És az evangélikus egyházhoz hűen, nem KELL fizetni!!! Persze mi fogunk adományt adni, mint az esküvőkor is..Következő istentiszteleten még be is szokták mondani ki mennyit adományozott, és hogy mire költik. Majd elmesélem, hogy zajlott a keresztelő, bár már nagy vonalakban tudom..Kép János felhívott és elmesélte.
Utána családi ebéd a Kalmár csárdában.
KecsónéKati
És is örülök, h megismertelek, kis családoddal együtt! A bodyjaid isteniek! Mielőtt megyek, természetesen Rád csörgök!
Lilke
Nagyon ügyin sikerül az altatós modszered! Látod, mi azért még jópáran szenvedünk a Cseppekel! Ki éjjel, ki nappal. Hallgasd meg a tapasztaltakat, aztán csináld, ahogy neked és Zsónak jó! Kép De rég láttalak már benneteket is!
Most én is a pocakméregetős kórházban engemlátogatós szitu van szemeim előtt! Az én pocóm 2X elfért Kob pocakja mögött! Pedig majdnem egy napra voltunk kiírva! Kép
mit is szerettem volna még...
Na majd..

KépKép
mino

Nana,
nem, versenyfutás nem lesz, jövő hét végén hazaköltözök anyuékhoz. 19-én még elmegyünk a bababörzére itt Pesten, és vagy aznap délután, vagy 20-án hazamegyek. Elvileg azon a hétvégén kapunk kulcsot is a házhoz.
Lili szobáját legalább ki akarjuk festeni, igazából nem kellene semmit csinálni, csak beköltözni, de minden fehér, gondoltuk Lilinek csinálunk valami narancsos-sárgás kislány szobát, magunknak meg egy bordó fehér plafonos hálót. Aztán a többi Szláván múlik, hogy hogy tud elszabadulni a munkahelyéről, és leköltöztetni a cuccainkat. Én a kórházba már szívem szerint onnan mennék.
Azért szerencsénk van abból a szempontból, hogy a pesti lakást nem adjuk el, tehát ráérünk költözni, max. egy hónappal később lesz kiadva albérletbe.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszi Kismamócák! KépKép
A napjaitok 2in1 meg vannak számlálva mostmár! KépKépKép
Nana
Már holna 10 hét??? Nemsoká első trimeszter! KépKépKépKép Hánykolódós vagy még?? Vagy "Liza" kíméletesebb már veled?? Kalmár: 06-76/494-744
Linácska
Bocsesz! A múltkor rosszul írtam, még nem volt meg ilyenkor Bálint..
Többek között azért nem szültem a SOTÉ-n, mert itt nem szállítják el a babókat, mert itt a kórház másik épületében van egy remek NIC (neonatologiai intenziv centrum). A pesti belgyógy főnéni is azt mondta némi utánanézés után, hogy a kecskeméti az egyik legjobb az országban! Na nem a legmodernebb felszerelései miatt, hanem a hozzáértésük kimagasló! És nagyon megértő, humánus a szakszemélyzet!
A DM-s cuccokról: Én föként a tisztító szereit, illetve felnőtt tisztálkodási és kozmetikumait használom. Pl a kórházba: wc papír ülőke, nedves wc papír, fertőtlenítő kendő.. Melltartó betét (eldobható), testápoló.
Babó első hónapig semmilyen kozmetikummal nem érintkezett, vagyis a koraszülöttön a Gabi fürdetőtől pöttyös lett. Víz+vadárvácska e. Azóta az aromás nyugtató fürdetőt használjuk a J&j-től, és gyógyszertári illat-színez. mentes twestápoló heti 3X.
A DM-s popsitőrlő (3féle van) isteni, a pelusai szintén!
Hógolyó pocakkal... Most, hogy így mondod.. KépKép Akkr Te majd csak nevetsz! KépKép Vagy a jó meleg házikótokból gondolsz ránk! KépKép
Kob
Jó tanulást! Hétvégén suli?

KépKép
mino

Lina
A gyermekágyi folyáshoz is remek volt a Dm-s (Yessa) éjszakai intim betétje. Soha nem ázott át!
Syg-Kob-Ser-Sbea- Emlékeztek még, amikor ez volt a topik fő témája??
beszélgetek magammal... de ciki.. KépKépKépKép

KépKép
mino

Bepa!
Bogi most lesz decemberben 5 éves.

Mino!
A jövő hét nekem jobb mert apa éjszakás és akkor legalább tud nyugisan pihenni. Majd megbeszéljük hogy mikor megyek...

És egy kép arról amikor először elhagytam egyedül a szobát és felfedezni indultam a konyhát.Kép

Kép

Kép
samchee

Roz,
szívesen sütök Neked a hétvégére valamilyen sütit! Csak olyat csinálsz, amit Adri is ehet, vagy másmilyet is? Tényleg szólsz, ha segíthetek!

Sam,
nagyon édes Hanna, olyan aranyos kislánypofija van Kép

Mino,
hát, pedig ezt nem tudom kiküszöbölni... Mármint a betegséget. Pedig még ovi sem volt, ahonnan hazahozhatta volna Kamilla. Senki nem volt beteg a környezetében, persze valszeg elég, ha a boltban közelhajol hozzá egy kedves néni Kép Nem tudok bezárkózni a házba velük, csakhogy ne kapjanak el semmit. Szóval beletörődök.
Hétvégén nincs suli, vagy nem megyek, nem is tudom, mert nem kötelező. Közeleg viszon az évvégi feladatsorok leadásának határideje, azzal küzdök.

Lina,
sokáig a gyógyszertári cuccok elegek a babónak, popsitörlőből én szeretem a Gabit, meg a Huggiest. És nem baj, ha váltogatod, ehhez nem lehet hozzászokni Kép

Kép

Kép
kobudo

Bizony Mino, alig várom a ... 12. hetet. Közben profi "hányás koordinátor" lettem. Nagy agymunka és sokszor ég felé feszülő fej + vizszintbe vágom magam. Kép de ez a borzalmas álllandó émelygés... néha már nagyon kész vagyok tőle és még az életkedvem is elveszi...de olyankor... hát itt van nekem DANI, a legföbb "erőmeritő forrásom".

Ja a dm-es tisztitószereket én is használom. A Gabi fürdető szerintem is sz.r. Dani is tiszta pötty lett.

Bálcsiról is rég láttunk már képeket. Kép

Hú palacsintát én is ennék. Végre vmi amit egy kicsit kivánok.

Sam, Hanna GYÖNYÖRÛ és zabálnivaló ezen a képen. És az arcocskájára van irva minden... milyen fantasztikus is a felfedezés. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Most jöttünk haza a gyógycipő méretvételről. Hát "érdekes" volt. A hölgy aki levette a méretet sokkal többet mondott el a lábáról mint az orvos. Tornát is mást mondott (olyat amit egyszer már SYG is javasolt)

Ja és a doki azt mondta Siesta, most azt mondták NEM SIESTA. Minél egyenesebb talpú cipő legyen és abba a sarokemelő.

Azt mondta a hölgy hogy nem túl szép ahogy áll a lába, de nagyon erős az izomzata, úgyhogy szerinte nem lesz gond. Plusz amit szintén nem tudtam a gyógycipőt csak pár órát lehet egy nap hordani.
És amire nagyon nem számitottam, min. 6 hét mire kész a cipő. Kép

SYG, tudom most nagyon el vagy havazva, de nagyon örülnék ha egyszer rá tudnál nézni Dani lábára.
Én már nem tudom kinek a véleményét fogadjam el. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sam, egy cukorfalat Hannád vanKép! Mit talált a konyhában?

Mino, csak a szitu volt vicces, h valaki akivel még nem beszéltem, de mégis beszéltem, jó volt hallani a hangodat,és nagyon kedvesen beszélsz Bálcsihoz is! Vettél zenélőizét végül? Képzeld még a hangomhoz a külsőmet- a doki azt kérdezte tőlem a 6(10) hetes kontrollon,h el szokták-e hinni,h az én gyerekemKép, meg liliomtiprónak nevezték a férjemet,mikor megláttak Vele a repülőnapon 24évesen-jelzem fél évvel öregebb,mint én.KépKépKép Hála a jóégnek én kívülről nem hallom a hangomat,vsz már kiszaladtam volna a világbólKép... Dehogy bántottál meg!
Esküvő:2004.05.29.
Ha Bálcsi továbbra is úgy hízna,mint az elején, jövőre elérné az iskolai súlyhatárt!KépKép Még jó,h lelassul, duplázás után ez természetesKép, bárcsak Hanci is produkálna egy 500g-t egy hónap alattKép!

Roz, ne segítsünk vmit? Szívesen sütök helyetted muffint! Annyira sajnálom,h ennyi emberre kell főznöd!

Lina,muffint sütni nagyon egyszerű, akarsz receptet? Épp most sül 1 nálunk.

10dkg margarin/vaj összeolvasztva 10 dkg étcsokival
15dkg cukor 2 tojással robotgéppel habosra keverve
ebbe bele a csokis margarin, 10 dkg( 2 jó nagy evőkanál) sárgabaracklekvár
+ 15dkg liszt,1 teáskanál sütőporral elkeverve.
175 fokos sütőben 25 perc alatt lesz kész. Ha gondolod tehetsz papírkapszlikat(by Stahl J) a muffintepsi horpadásaiba, vagy egyszerűen kivajazod, de csak vékonyan. Még egy trükk, ha mikor kész,egy vizes ruhával borított tálcára teszed,könnyen kijön a horpadásokból (mármint ez akkor fontosabb,ha nincs papírizé)!
Ha még kérsz,kapsz emailben!KépJa, ha olyan mázlista vagy,h szilikon sütőformád van,akkor se papír, se kimargarinozás nem kell!

Nekünk a DM pelus nem jött be, meg nekem a melltartóbetét sem,mindig beleragadtam,és 5x kellett egy nap cserélni.Mint látod,ez is más és más, de egy próbát megér!Kép A törlőkendője jó nedves,könnyen lehoz mindent Kép!

Nana, lehet,h ágyat kell cserélni!Kép(még szélesebbet)

Bepa, nem lehetsz pesszimista egy ilyen gyönyörű Benedek mellettKép! Mellesleg,nekem pont a 7.héttől(vagyis 8) volt könnyebb minden!

Kép
seriff

Roz, Kobbal egyre gondoltunk, csak az én írásomat olyan nehezen rakta fel,biztosana töbiiekét töltötteKép!

Kép
seriff

Mino,
akkor inkább maradok a nevetős változatnál:-) Sajnos vagy szerencsére, még mindig nem tudok a seggemen megmaradni otthon:-)
Kicsit félek is attól, hogy mit fogok csinálni, ha hazaköltözök anyuhoz, ők dolgoznak, én meg egyedül leszek otthon. Mert ugye nem ugyanaz, hogy a saját lakásomban vagyok egyedül, ahol lehet mosni, főzni, bármit alkotni, BABANETEZNI:-), vagy egy másikba, és még net sincs:-)

Sam,
látom Hanna fülében a fülbevalót. Mikor tetettétek bele? Mikor érdemes? Valaki írta, hogy két hónapos korukig nem nagyon érzik a szúrást, ha ez igaz, akkor előtte kellene majd, nem?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Lina, én is cserélgettem a popsitörlőt, és kipattogott Zsófi popsija. Vissza kellett térnünk a kórházban használtra, és Canestent kellett rá kennünk. Még mindig kenem neki a biztonság kedvéért. Szóval mi nem bírtuk a váltogatást. Érzékeny a bőre.

Mino, jó volt a pocakos időszak. Kép

Megyek, mert hív Zsófi.
Puszi.
birolili

Sziasztok!

Most néztem az e-mailjeimet, és az egyikben gyakorlatilag 10 db szakácskönyv volt csatolva, stahl, budai, sütik, koktélok...
És még csak nem is a férjemtől jött a mail:-)

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Aludtunk egyet délután.

Nem is írtam, h végre megtetszett neki a forgás, most már sosem ott találom, ahova letettemKép

Seriff,
fagyasztott tejcsit nem adtam neki, mert azért elég még neki. A másik cicit is csak este kérte, amúgy 1 ciciből is jóllakik.
De már több a tej, mint reggel, nem lesz vele gond.
Nálunk is volt az előbb kopp a pelenkázón.

Nana,
elkényeztetés dologban egyetértünk.

Lili,
látod, milyen ügyi Zsófi?Kép

Kobudo,
igaz. Egy mosoly, egy édesded alvás és mindent elfelejtekKépRáadásul most tényleg nem buktam ki. Edződök, edződökKép

Röhögni fogtok! Tudjátok, miért utáltam az ovit? Mert aludni kellett. Sosem szerettem nappal aludni. Most meg...

Bepa,
Benedek is kis ügyiKép

Lina,
nehéz ez az alvásdolog. Eleinte én se csináltam sötétet, nem voltam csendben, amikor aludt, mert én is azt hittem, azért vagyok rossz alvó, mert ezt tanultam meg. Hát nem így van. Leona igenis igé nyli a sötétet és a csendet. Az alvás nem csak tanult dolog, az USA-ban már az érte felelős gént is megtalálták.

jövök még, manó sír

Kép
sygnum

Syg, az jó, ha géntől függ az alvás, már csak az kell, hogy akkor ezt apától örökölje Lili. Én nagyon rossz alvó vagyok, de a férjem az aztán bárhol bármikor bármennyit:-)

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

VAN 2DB BÖRZEJEGYEM, HA KELL VALAKINEK!
NEKTEK SZEREZTEM! Kép
birolili

Sam, Bepa, nagyon aranyposak a csöppek. Kép
birolili

Lina,
popsitörlő:Huggies jó vastag, de kevésbé nedves. Pampers és Johnson's sens. vékonyabb és nedvesebb. DM-es Babylove: most már az is elég nedves, de vékony. Mi is váltogatjuk.

Sam, Hannád igazi kislányKép

Nana,
ha jobban leszel, gyertek egyszer át és megnézem Danit. Nem gond.Kép

Roz,
jaj nekem! 29 ember! Azt hiszem, én elszöknék otthonrólKép

Kalmárban mi is ettünk sokat, jól főznek tényleg.

Megyek, mert most csak én vagyok jó, apa még nincs itthon.

Ja, Lina,
én a DM-es inkontinenciabetétet használtam, puha (nem műanyag, mint a rendes betétek)és jó. Aztán meg a rendes betétjüket. Az ink. puhább.

Kép
sygnum

Lina,
az én férjem is alszik, mint a bunda. Remélem a többi gyerek ezt fogja örökölniKép

Lányok!!!
Hogy kell gesztenyét sütni? Alacsonyabb hőfokon hosszabb ideig v magasabbon, rövidebbig?

Kép
sygnum

Mino,
neked meg nem is válaszoltamKép Séta rendben, de a babakocsi itthon maradKép Én azzal többet sehova nem megyek egyedül, hétfőn jól megszívattam magam vele, cipeltem Leonát a Jehovákig meg vissza. Aztán meg beleraktam a kendőbe és 1,5 órát sétáltunk, ő meg aludt. Maradok én a kendőnélKép
És persze, h úgy értettem, h gyertek hozzánk. Nem azt írtam?Kép

Kép
sygnum

Sziasztok!

Ezen a héten még nálunk is csak az extra nyűg ment. hihetetlen hisztiket vág le a Kisasszony 6,5 hónaposan. Például napközben ha nem alszik, akkor még Wc-re sem szabad kimenni, mert akkor ott már nem látja az embert. eddig kézben megnyugodott ilyenkor, de mostmár azsem működik. Majdcsak kinövi ezt a korszakot is. Addig nem panaszkodhatunk amíg este szépen megalussza a maga 8-10 óráját.

Mino-Syg gyertek ! Kép Mino lesz úszás szombaton? Mi 15,30-ra megyünk

Este próbálunk még írni

KépKép
KépKép
sbea

Bea,
nálunk is megy ez a "csak akkor jó, ha anyát látom". Hiába van még Robinál is, jönni kell utánam.

Mino,
mindig elfelejtek vmit. Leona az első 3 hónapban 900 g körül hízott, a 4-5-ben meg 460-470-et. Azt mondják, ilyenkor lelassul a hízás üteme.

Megjött a váltásomKép

Kép
sygnum

Sziasztok

Popsitörlő-én a Pennyben szoktam venni, BabyTime a neve, nagyon olcsó, úgy 300 ft. Ezt én használom nedves wc papír gyanánt, nem tudom, hogy babónak is beválik -e. Van olyan jó, mint a márkásak. Nagy és jó nedves. Ja, és Aloe Verás.

Linácska

Ide a kecskemétibe kell vinni popsitörlőt? Már így állnak?

Nana

Mi is így voltunk a lábacskával. Doki sziesztát mondott, a boltos meg a sarokemelőt. Nehéz megadni a jó méretet, ha 6 hét alatt készül csak el.

Roz

Milyen bulit tartasz? Keresztelő talán?

Sam

Képzelem milyen boldog volt és büszke magára manód. Kép

Birolli

Igaz, mi még nem nagyon ismerjük egymást, de én jelentkeznék a jegyekre, persze, ha másnak nem kell, akit jobban ismersz.
Pusz

Kép

Kép
cukkermáz

Cukkermáz,
a popsitörlőt azért mondták, hogy ruházzunk már be ennyit, mert állítólag ÁNTSZ előírás, hogy egy babához csak egy csomagot használhatnak, nem lehet keverni, és ugye ezek főleg 60-80-as csomagolásokban vannak, amit 3 nap alatt meg nem használ el a baba. Többi kuka. Kiszámolva meg gondolom úgy van, hogy egy babára jut 30 db, ennyit kapnak, de az meg kevesebb csomag.
Azt mondták, hogy nem biztos, de előfordulhat, hogy kapnak egy hónapra 150-et, és ha az én gyerekem a 151. abban a hónapban, akkor már nem tudnak adni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

nálunk nem volt a kh-ban popsitörlő, vinni kellett. mellesleg annyit bénáztam, h a 4 nap alatt majdnem elfogyott egy csomag.
egyébként a kh-nak sztem olcsóbb lenne egy csomag popsitörlőt adni, mint egy egész bepanthent.

Kép
sygnum

Lina!

nálunk Hanna 8 hetes volt amikor ki lett lőve a füle. nagyon ügyi volt csak a csattanástól ijedt meg amikor a pisztoly belőtte a gyógyfülbevalót.
utána az volt hat hétig megvan a csaj száma majd ha kell...
egyébként tényleg nem érzik addig a fájdalmat annyira

Kép

Kép
samchee

Linácska, Cukker!
Természetesen ez a popsitörlö csak a koraszülött osztályra, és a baba-mama szobás kicsikre vonatkozik. Az újszülött osztályos csöppekre NEM!
Syg
Köszi a gyARAPODÁSI INFÓT! A fülpödrést eltanulta Leotól Bálint vitéz! Kép
Serif
Oké, é
rtettem mi volt a vidám viccesség tárgya!
opsz..majd jövök
bálcsi..

KépKép
mino

Sziasztok,sztem a Bepanthent a cég adja ingyen,popsitörlősök meg nem fgolalkoznak vele.Nekünk sem volt,mondjuk én hazajövetelkor se kaptam semmilyen csomagot....

Lina,még akartamí rni,h engem a Jonhson felidegesített( 2-t fizet,3-t vihet),mert nem válik szét,kihúzol/nál 1-t és jön vele vagy egy tucat,megfogadtam soha többé, de még volt 2csomag,szerencsére elfogyott. Én amúgy mindig olyat veszek,ami ilyen nagyobb kiszerelésben van.
Azért is jó váltogatni-ezt egy barátnőm mondta-hogy ne sokallj be az illatától!De ha jófej barátaitok és rokonok vannak,akkor jódarabig nem lesz gondod erre sem,mert hoznak ajándékbaKép!

Bea, ez lehet,h már a szeparációs szorongás, de majd fog javulni!Kép

Syg,gesztenye-gesztenye, előző nap áztasd be,bevágva,és 200fokon süsd amíg kinyílik. Mi taval így csináltuk. Nahát akkor elég az a tejcsi,semmi gond!Kép Attól félek ezzel a tempóval Hancikánál még soksok kopp leszKép! Most kezdődik majd a harc a pelenkázón Leoval a hanyattmaradásért!KépKépKép

Lina, sztem elsőre Stahl-os muffint süss, mert ott tényleg jók az arányok,ja én is olyat írtam NekedKép!

Mino,Syg no súlypara! OK? Kép( elég sz..r,nekem elég volt, ne akarjátok átélni, és nem is kell, ilyen csodaszépen fejlődő babáknál.)

Kép
seriff

Linácska

Én vinnék mindent magammal a babának, csak tudnám, hogy tényleg azt használják.

Kép

Kép
cukkermáz

Seriff, lehet, hogy holnap kipróbálom azt a muffint. Megnint itthon fogok unatkozni, de legalább már nem vidékre megy a férjem.

Jaj, rokonok, ettől már előre kezdek félni, nem attól, hogy mit hoznak, hanem hogy egyátalán jönnek. Főleg nem is a saját családomtól félek, velük már tudom hogy bánjak, és símán hazaküldöm őket, ha úgy érzem, hogy most már jobb lenne háromasban, de a férjem családját nem tudom hogy kezeljem majd.

Tényleg, nálatok hogy volt? Én már nagyon nem szeretem, hogy egyedül vagyok itthon. Bármi történik, kinek szóljak? Tőlem annyit dolgozhatna itthon, amennyit akar, csak legyen itt.
Főleg, hogy tudom, hogy a kollegái minden sz*rért otthon maradnak (lsd. kozmetikus pl.).
Ráadásul hiába lesz meg a ház, meg lenne négy hetünk rendbe tenni, beköltözni, de ha nem tudom rávenni, hogy legyen otthon. (Ja, a munkája egyébként engedné, de olyan lelkiismeretes ilyen dolgokban).

Bea,
még egy régi hozzászólásodban olvastam (elolvastam ám mindenki szülését:-)), hogy mikor a kórházban voltál, akkor szüntették meg a közös anyatejet. Most a felkészítőn meg azt mondták, hogy összegyűjtik, hőkezelik, és azt kapják a gyerekek. Ebbe olyan tanácstalan vagyok, hogy mit mondjak, mikor megkérdezik, hogy mit adjanak addig a babának, még nekem nincs tejem. Valahogy úgy vagyok vele, hogy még a tápszer is jobb, mint egy vadidegen anyateje, nem?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Manó kb. 2-3 perc alatt elaludt. Beülhettem vele a hintaszékbe, hintáztunk 15 percet, aztán szó nélkül letehettem az ágyábaKép
Kíváncsi leszek, mikor ébred.

Seriff,
bevágás-áztatás ok volt, csak azt nem tudtam, mennyire forró sütőben kell sütni. Azt tudod, h már piciknek is lehet adni? Ha jó min-ű lesz, akkor csinálok Leonának is.
Én nem aggódok a súlya miatt. Amíg hízik, addig nincs gond. Csak mindig megijedek, amikor csökken a tejcsi. De tényleg lehet, h növekedési ugrás, mert annyira zabál, h állandóan bukik. Pedig mostanában már nem bukott.
Máris küzdünk a pelenkázónKép De olyan cuki, ahogy kínlódik, mert magasabb a pelenkázólap széle, mint a közepe, de átküzdi magát.
Bepanthen tényleg lehet, h reklámfogás.
Pedig az a csomag egész jó volt.
Mi senkitől nem kaptunk popsitörlőtKép
Nekünk eddig nem volt gond a J&J-nal, de csak a sensitivet szeretem. Én is mindig nagy kiszerelésben veszem. De többnyire a Babylove-ot használjuk.

Cukkermáz,
Ha baba-mamásba mész, akkor sztem azt használsz, amit akarsz.
Ha nem....hát azoknak az anyukáknak a többsége ki sem bontja a babát, nemhogy tisztába tesziKépKépKép

Mino,
ezt a fülpödrést én nagyon utálomKép Mindig a tenyerébe teszem olyankor az ujjam, h ne tudja csinálni. A Suttogó szerint ez egy reflex. De mire jó?

Megyek Megasztárt nézni, aztán meg Született feleségeket. Ez a "tv-napom".

Jó éjt! Remélem, mi is aludni fogunk.

Kép
sygnum

Lina,
elméletileg van tejed, ha mindig cicire teszed, amikor kéri. De ehhez baba-mamásba kell menned.
"Embertejet" meg úgyis csak akkor tudnak neki adni, ha van, aki lead. Egyébként kénytelenek tápot adni.
Én azt mondtam, h csak az én tejemet kaphatja. Nem tudom, mit adtak neki éjjel, mert csak 1* hozták le szopizni. Én semmit nem adtam neki.

Kép
sygnum

Lina, szerintem anytejet x-elj be, nálunk volt olyan a szobában, aki tápszert x-elt, és nem fogadta el a baba. Ez után anyatejet adott neki. De tényleg csak akkor tudod ezt megtenni, ha baba-mamában leszel. Egyébként én is csak az első napon adtam Zsófinak pótlást, akkor is 2 alkalommal. Másnap már nem, és 3.napon már volt is bőven tejem. Tényleg az a lényeg, h. minél többször tedd mellre, még ha a kórházban azt is hatogatják, h. 3óránként etesd....engem ez kiidegelt, és írtam Kobudonak, h. mit tegyek, ő azt tanácsolta, adjam neki minél többször. Meg is védi a sárgaságtól...Zsófi nem is sárgult be. De akkor adtam cicit neki, amikor kérte. Most állt be a 3-4óránkénti evésre. Idő kell nekik is. Nekem is mindenki mondta, h. be fog állni, ugye lányok????...Kép de meg voltam ijedve, h. nem szabadna ilyen sűrűn ennie....de megnyugtattak, h. a baba érzi, bízzak benne.
Volt olyan nálam a kórházban, h. küldtem fel lefejt saját tejet, ha éhes, ezt adják oda neki. fel is vitték, és másnap reggel hozták is vissz az üveget. És le is hozták nekem is éjszaka is. Örültem, mert így tudtam, h. nem adnak neki mást. Bár hajnali 1-fél 6 -ig sok idő eltelt....
Azért tényleg segítenek, és aranyosak. KépÉn tényleg pozitívan csalódtam. Kép

Mi is néztük apával a Megasztárt, olyan régi érzésem volt, még mielőtt megszületett volna Zsófi. Mindig este ott feküdtünk a heverőn, az én fejem apa ölében, és ő simiz engem, meg a pocakot, beszéltünk hozzá....Kép Jó volt most is. kevés időnk jut egymásra sajnos.

Cukker, én nagyon szívesen odaadom Nektek! Eddig nem kérte senki. Mikor tudnám átadni? És hol? Direkt nektek szereztem. Kép

Ja, és van egy jó hírem: ma el tudtam menni fodrászhoz végre, teljesen újnak érzem magam.Kép Már 3hónapja nem voltam.
És a körmeim...már most 3.-szorra voltam...Kép A gyulladt nem nagyon akar gyógyulni, de már nem fáj... Kép

Jó éjszakát mindenkinek! Holnap jövök.
birolili

Jó reggelt mindenkinek!
Most csak gyorsan egy esti képKép

Kép
seriff

Seriff!
Na ezt már ...na ne már... Hihetetlen!!!!!!!! Kép Kép Kép

Jó reggelt.

KépKép
mino

Seriff,