Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Süt a nap, tényleg, mi meg itthon punnyadunk, mert a kislánykám elaludt mielőtt elindultunk volna le. Nem akartam felébreszteni, mert szegénynek úgysem adatik meg sokszor a nyugodt napközbeni alvás. Mire meg a Zsolti felébred az ebéd utáni alvásból lemegy a nap. Kép Na ez az amit egyelőre nem tudtam kezelni a 2 gyerekes problémák közül...

Ildi,

Szasza is nagyon édes kisbaba volt, és szerintem hasonlítanak egymásra. Az albumra tényleg ráfér egy frissítés Kép
Én bizony az Anikót (74-est hordana) bizony beletettem a Zsoltitól örökölt 86-os kék overallba. Rózsaszín sapival és sállal próbálom lányosítani. Kép
A mosolygás nálunk is teljesen elbűvöli a nagyobbat (persze minket is).

Katák,

Menjetek szoliba, lehet, hogy nekem sem ártana néha-néha. Nem is tudom mikor voltam utoljára, de már években számolom. Én pocakkal nem jártam, nyáron meg a sok séta megtette a magáét, de most már lehet, hogy jót tenne... Meg egy jó kis úszás szaunával... Meg a minap a műjég mellett ábrándoztam egy kis korcsolyázásról... Kép

Kópé
Vendég

KópéKép
Tudok 1 jó szépségszalont a környéketeken, ha időd is lesz szólj, majd megy a cím!

Dóri
Sajnálom, hogy így elhúzódik a dolog. Jobbulást!!!!

Kataa
Köszi az érdeklődést, vagyok, csak net közelébe nem jutok. Bocsika ..

Minden friss újszülöttet láttam, gyönyörűek, gratulálok!
Nálunk volt olyan, amikor műtőben szúrták fel az arcüregét, nagyon le volt tapadva a váladék minden külső segítség ellenére.
73oktober

Lányok!
A topikot nincs mindig időm olvasni, ezért ha van kérdés, emilben írjatok! Azt mindig nézem!!
73oktober

Szisztok csajok!

Gyors leszek,mert fáradt vagyok,még a szombatot próbálom kiheverni.Fiúk alszanak,séta,főzés már meg volt,szóval én is megpróbálnék ledőlni,mert tegnap du. nem jött össze ,a kis betyár Botond nem hagyott.Mérges is voltam rá...

Ildi,

túrkálók tényleg jók,ki lehet ott is fogni,de gondolom arra most nincs idő,inkább célírányosan mennél vhova.nemtom,mert mi kölcsönkaptuk Botinál,Marcira meg ugyi nem is kellett,csak nagyobbacska korában.A Baross u.-ban van az Elefáni bolt,ami szerintem egész jó,és nem is olyan húzósak ott az árak.Csüt.-ön ugrok pont be oda,most jöttek meg a téli overállok.Megnézzem a Csajszinak,mik vannak???
Gyerekek tényleg cukik,Szasza is milyen nagy már!nekem azon a profilos képen annyira tetszett,azt tedd be az albumba is,de feltétlenül!

Október,

köszi,már jól vagyunk!Kopp-kopp-kopp!

Katus,

nekem egy solisunos csaj mondta még a Marcinál,hogy vigyázni kell a szolival,mert utána megváltozik a bőröd illata,és a baba nem biztos,hogy fog akarni szopizni.Lehet benne vmi,mert nekem akkoriban kezdett Marci sztrájkolni,amikor én egy esküvő miatt elkezdtem járni szoliba,hogy mégiscsak valami színem legyen már.Na,nem mondom,hogy tuti ezért hagyta abba,de ki tudja már így utólag?!

Nyuszi-pár,

sajnos nem jött össze az emi,mert nem volt lelkierőm gép elé ülni,de Nyuszimaminak kitartás,megy a drukk Neki!

Ki is az aki,még mostanában fog Anyukává válni?????Tudom,hogy van valaki,és már régen írt!

Dóri
angelheart

Szisztok csajok!

Gyors leszek,mert fáradt vagyok,még a szombatot próbálom kiheverni.Fiúk alszanak,séta,főzés már meg volt,szóval én is megpróbálnék ledőlni,mert tegnap du. nem jött össze ,a kis betyár Botond nem hagyott.Mérges is voltam rá...

Ildi,

túrkálók tényleg jók,ki lehet ott is fogni,de gondolom arra most nincs idő,inkább célírányosan mennél vhova.nemtom,mert mi kölcsönkaptuk Botinál,Marcira meg ugyi nem is kellett,csak nagyobbacska korában.A Baross u.-ban van az Elefáni bolt,ami szerintem egész jó,és nem is olyan húzósak ott az árak.Csüt.-ön ugrok pont be oda,most jöttek meg a téli overállok.Megnézzem a Csajszinak,mik vannak???
Gyerekek tényleg cukik,Szasza is milyen nagy már!Nekem azon a profilos képen annyira tetszett,azt tedd be az albumba is,de feltétlenül!

Október,

Katus,

nekem egy solisunos csaj mondta még a Marcinál,hogy vigyázni kell a szolival,mert utána megváltozik a bőröd illata,és a baba nem biztos,hogy fog akarni szopizni.Lehet benne vmi,mert nekem akkoriban kezdett Marci sztrájkolni,amikor én egy esküvő miatt elkezdtem járni szoliba,hogy mégiscsak valami színem legyen már.Na,nem mondom,hogy tuti ezért hagyta abba,de ki tudja már így utólag?!

Nyuszi-pár,

sajnos nem jött össze az emi,mert nem volt lelkierőm gép elé ülni,de Nyuszimaminak kitartás,megy a drukk Neki!

Ki is az aki,még mostanában fog Anyukává válni?????Tudom,hogy van valaki,és már régen írt!

Dóri
angelheart

Szisztok csajok!

Ildi,

Gyerekek tényleg cukik,Szasza is milyen nagy már!Nekem azon a profilos képen annyira tetszett,azt tedd be az albumba is,de feltétlenül!

Október,

Katus,

Nyuszi-pár,

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Ma voltam magzati szívultrahangon. A baba szíve teljesen egészséges, minden egyéb szerve is a helyén van, meg minden, szóval semmi gond nincs.

Azzal viszont egyre több gondom van, és már lassan kezdem elveszíteni a türelmemet, hogy a klinikán a úgy bánnak velünk mint valami birkákkal, 2 jó szava nincs senkinek az emberhez, ha kérdezel valamit, kioktatnak, saját mindenhatóságuk tökéletes tudatában mérnek végig 50 körüli klimaxos nyanyák, már bocsánat.. Becsődítenek 8 másik embert a vizsgálatra és még csak meg sem kérdik, hogy nem-e zavar esetleg.
Kezd baromira elegem lenni.
Az egyetlen normális ember akivel ott eddig találkoztam, Fekete doktor...

Ha szüléskor is ez így fog menni 4-5 napon keresztül, akkor csúnya világ lesz ott..

Bocs, hogy kifakadtam, de most már tényleg elegem van. Úgy érzem, hogy egy maximálisan türelmes és toleráns ember vagyok, a férjem is egészségügyi dolgozó, szóval senki nem mondhatja, hogy nincs belelátásom a dologba, de mindennek van határa, a fene egye meg..

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa,

nyugi!Tudod,nem jó senkinek,ha idegeskedsz...
A lényeg,hogy van egy jó dokid,és a myomád miatt az egyik legjobb helyen vagytok a babával.Tudom minden számít,főleg egy terhes nőnek,de hidd el,utólag már lefogod sz@rni ezeket.
Amit még ajánlanék,lassan fogadj egy szülésznőt,sokat tud dobni mindenen,keresheted őt a próblémáiddal,ha éppen nem akarod a dokit zargatni.Ja,és a szülésnél ő van végig veled,nagyon nagy biztonságot ad,hidd el!
Azt meg már Te is tudod,hogy a szülés utáni pár nap sem az éden lesz a klinikán,hiszen olvashattál már itt a gyermekágyas részlegről,ill. a csecsemősökről.De én erre is csak azt tudom mondani ,hogy ki lehet bírni,2x már én is kibírtam,és rajtam kívűl,évente több,mint 3000-en kibírják.
Szóval fel a fejjel!

Dóri
angelheart

Csatlakozom az előttem szólóhoz(Dóri).
Ez nem magánklinika. Rengeteg a páciens. Na most vagy a lelki dolgokra figyelünk és még lasúbb lesz a rendelés vagy megpróbáljuk -amennyire lehet - felgyorsitani, de azzal meg más "köröket" sértünk. Képtelenség alkalmazkodni ennyi mindenhez egy ilyen intézményben. Más kórházakban sokminden másképp, nyugisabban zajlik, de annak is megvan az oka ha valakit hozzánk küldenek-szakmai szempontok miatt. Valamit valamiért!
Sokan úgy képzelik, hogy ha ők a másik oldalon lennének máshogy viselkednének, talán ki kéne próbálni..Hidd el nekünk is nehéz, fárasztó ez a kapkodás.
Minden szakmában igy van ez.
73oktober

Dóri:
Köszi, kedves vagy Kép
Igazad van, ettől tényleg nem lesz jobb a helyzet, ha dühöngök, de legalább megnyugszom.. Kép Majd kibírjuk valahogy.
A szülésznővel kapcsolatban elég tanácstalan vagyok amúgy, hogy fogadjak-e. Lehet, sőt, valószínű, hogy császárom lesz, úgy meg igazából nem sok értelme van... De ha mégis spontán szülés lesz, akkor meg jól jönne.. Most légy okos, Domokos Kép Meg nem is ismerek senki szülésznőt ott..
Azt már észrevettem, hogy Riát sokan szeretitek, de gondolom el is van havazva ennek megfelelő mértékben.. Nem tudod, ki van más még, aki kedves?
Más: remélem, sikerül végre Neked is kipihenned magad!

Október:
Tisztában vagyok vele, hogy ez nem magánklinika, nem is várom el, hogy körbenyalják a hátsómat.
De legyenek szívesek, abban az 5 percben amíg velem foglalkoznak, legalább azalatt rám figyelni.
Én nem képzelek semmit, hogy mit hogy csinálnék, de mint említettem, van belelátásom a magyar egészségügybe, én is mindennap végignézem, ahogy apró darabokba szedik szét a férjemet, mert 3 embert munkáját végzi, de láss csodát mégis képes normális hangnemben beszélni a betegekkel, sok kollégájával együtt.
Ugyazt a 3 mondatot, amit mondanak, el lehet úgy is mondani, hogy mosolyogva megyek ki, és úgy is, ahogy most.

Részemről befejeztem a témát. Nem akartam és nem akarok senkit megbántani, Téged sem, de úgy látom, nem érted, mire gondolok..

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa,

Velem is volt olyan, hogy elbőgtem magam egy-egy klinikai "látogatás" után. Való igaz, hogy valamit valamiért, és abban is egyet értek az előttem szólókkal, hogy utólag már mindezek nem fognak érdekelni, de azért azt is megértem, hogy ki vagy akadva. Szerintem az udvariasság, és egy-egy mosoly nem pénz és fáradtság kérdése. Bizony kellene már egy szemléletváltás az egészségügyben, hogy a betegek ne érezzék magukat megalázó helyzetben, és ne csúszva-mászva kelljen szívességet kérni egy-egy nővértől. És akkor képzeljétek el mi van mondjuk egy átlagos lepukkant kórház belosztályán az idősekkel...

Kedves egészségügyisek, ne akadjatok ki, rátok ez pont nem vonatkozik! Bár a Dórival csak privát találkoztam, de nem tudom elképzelni ezt a fajta undok fásultságot róla. Október, te meg tényleg az egyik üdítő kivétel vagy a klinikán, ami a kedves hozzáállást illeti. Na jó nyalizást befejeztem. Kép

Okoskópé Kép
Vendég

Zsuzsa, ezt egyszerre küldtük. Kép
Vendég

Kópé:

Elmondom, mi van egy átlagkórház belosztályán, Gergő pont ott dolgozik, a Nyírőben a II-es Belen.
40 ágyra van 2 nővér nappal.. Éjszaka 80 ágyra 2 nővér, nappal 80 ágyra 2 betegszállító.
És a Nyírő Gy. még egész kulturált hely!

Hát igen, ez a magyar egészségügy Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Persze, igazatok van, de mennyivel másabb érzés- és mellesleg kis erőfeszítésbe se kerül- hogyha vki mondjuk rád mosolyog az uh-n, vagy kedvesen szól.

Zsuzsa,

engem is tiszta debilnek nézett az uh-n a nő legutóbb, és úgy is beszélt velem, lenéző fejjel. Nem tudsz mit tenni ezellen sajnos.

Otóber,

jó, rengetegen vannak, nagy a hajtás, de itt szerintem más is dolgozik emberekkel, ügyfelekkel, utasokkal, betegekkel, stb, és mindenhol csak azt várjuk el, amit mi is nyújtunk. Lehet bárkinek rossz napja, de hogy állandóan??? És az normális, hogy megdöbbentő ha vki kedves? Persze tudom, hogy szakmailag minden a legnagyobb rendben, de ez a különös kis állatfaj- a terhes vagy frissen szült nő- annyira vágyik a szeretetre...

Dórinak igaza van, a választott szülésznő nagyon megnyugtató minden szempontból!
Az újszülött oszt. tényleg enm is olyan vészes. Már így másodszorra, gyors egymásutánban. Én már nem akadtam ki semmin, tudtam mire számíthatok, benne vagyok a gyakorlati babázásban és nem tudtak kizökkenteni. Senki és semmi. NA DE ELSÕRE!!!!! AZt hittem bedilizek, és rengeteget sírtam. Fű alatt osonkodtam kérdezni tavaly és hálás kiskutyaként iszkoltam, ha odavetettek vmi használható infót bármiről. (Tisztelet a kivételnek,2 fantasztikus csecsemős nővérkét ismertem meg). De most a szobatársaim- 3 első gyerekes- igazán jól járt velem, mert 1000 kérdésből 998-at nekem mertek feltenni...

Hát Zsuzsa, készülj fel és csalódj pozitívan!!!Kép

Katus
Vendég

Jó reggelt Lányok!

Ma dolgozós napom lesz,szóval most reggel gyorsan "lerendezlek" TiteketKép

Zsuzsa,

igen,gondolom akkor csaszival egyben myoma eltávolítás.Hát igen,nekem a Ria mondta ,hogy nincs túl sok értelme tervezett császárnál a fogadott szülésznőnek.
de,ha eldől,hogy lesz-e vagy nem lesz "műtés",akkor kérdezd meg dr-odat,hogy ő ajánl-e valakit.Van,akinek mindegy,hogy kivel dolgozik.Ha nem ajánl,akkor jövünk mi.Van más is,persze aki kedves.Van választék bőven,fiatal,korosabb,kedves,kevésbé kedves>Kép

Kópé,

kedves vagy!Igazság szerint,ha valami gondom volt itthon,akkor bementem a műtőbe,és szép lassan félretettem ezeket a dolgokat.Tök jó megnyugtatni a műtét elött álló betegeket,tudom mennyire jól esik nekik ilyenkor egy mosoly,egy simogatás a karjukra.felmértem a pácienst,volt amelyikkel lehetett humorizálni,vette a lapot,és mindjárt jobb kedvel aludt el,vagy szúrhattuk hátba...
Tudok én is morcos lenni,meg duzzogni,de a betegek ált. erről nem tehetnek,most miért legyek velük szemben ilyen??!!Persze olyan is van,hogy nem szimpi valaki annyira.Na,de arról senki sem tehet,hogy össze hozott minket a sors egy(?) műtét erejéig.Max. rá csak kevesebbet mosolyogtam...

Katus,

látod,igazam lett,hogy másodszorra már kibírhatóbb.Szinte egyáltalán nem vagy rájuk szorulva.Nagyon örülök,hogy most simán ment minden!
Három szobatársad biztos most sokat tanult Tőled,és nem a csecsemősöktől!Első szülő kismamik:ez az előnye a 4 ágyasnak,feltéve,ha van ott legalább egy nem előszőr szülő anyuka!Aki még ráadásul olyan kedves is,mint a mi Katusunk!

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Akkor legközelebb ha találkozokm a dokival, akkor rákérdezek erre a szülésznő dologra. Jövő héten úgyis mennem kell terheléses vércukor vizsgálatra, mondta, hogy hívjam fel előtte.

Hát valahogy csak kibírjuk.. A másodiknál könnyebb lesz... Szerencsére van több kisgyerekes ismerősünk, tudok tőlük is kérdezni, nem leszek csak a csecsemősökre utalva. Kép
Meg gondolom Ti sem hajtotok el a francba, ha kérdésünk van Kép
A 4 ágyas szoba szerintem is jobb egyébként, pont emiatt, hogy együtt azért csak könnyebb, és ha van benn egy többedjére szülő kismama is, akkor lehet nyaggatni szegényt.. Kép De én amúgy is megőrülnék ha egyedül kéne lennem a szobában..

Tegnap vettem egy Kismama magazint, ma reggel munkába jövet elkezdtem olvastatni, elolvastam egy cikket a pelenkázásról, hogy hogy, milyen gyakran, stb kell csinálni.. És képzeljétek, rámjött ez az anyás érzés, kezdem most már tényleg érezni, hogy anya leszek. Ezt eddig nem nagyon éreztem, aggódtam is emiatt, hogy mi lesz, ha ott lesz a kezemben a baba és én csak nézek rá mint egy darab valamire.. Azzal együtt, hogy ő egy maximálisan tervezett baba egyébként.
Nálatok ez hogy működött, mikor jött ez az érzés először?

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Szasztok!
Hát nem'tom: nekem a terhesambulancián nagyon bejöttek a nővérkék. Amikor utoljára voltam: vittem is nekik kis csokikát hálából. Az uh-sokra immunis vagyok az első terhességem óta: ott olyan a hajtás, hogy inkább mindig én szóltam nekik 1-2 kedves szót. Vagy mondtam, hogy nem irigylem őket, mert vannak még utánnam kb. 100-an. És így kicsit lehetett oldani a merevséget.
Éveken át kereskedelemben voltam, utánna meg ügyfélszolgálatos. Nagyon jól tudott esni, ha néha! a dear ügyfél úgy jött be, hogy normális volt. (mármint, nem rögtön édesanyámmal indította a beszélgetést).
Mondjuk a kismamák tényleg sokkal-sokkal érzékenyebbek, de abban a futószalagban nem könnyű ezt viszonozni.
Hát, legalábbis én így látom Kép
De Zsuzsa majd túlleszel az egészen és ezekre már nem is fogsz emlékezni. Hidd el. Ha az első szülésem utáni tapasztalatok megmaradtak volna bennem: sose vállalkozom még egyre. Így meg a jótékony feledés homálya borította a Szasza utáni negatív élményeket, és mostmár én is nagycsaládos lettem Kép Kép Kép
És még a csecsemősök is emlékeztek rám Kép
Üdv és kitartás, Ildi.

Katus, mizújs otthon?

Kép
Kép
macskási

Kope
Amig 2*alszik Aniko ez igy is lesz szerintem,ugyhogy a nagy ilyenkor alkalmazkodni kenytelenKépKép
En sem szoliztam pocakkal,es nyaron miota Alex van eleg a jatszoteres nap hogy ne legyek feherke.Mostmar kene menni,lehet ma meg is ejtemKép

Dori
Es jo volt a szombati kirucc???

Kzsuzsa
Erdekes amiket irsz,mert a nekem a csecsmosok kiveteleve senkivel nem volt rossz tapasztalatom.Az ambulancian mindig kedvesek,az UH-n is ,bar en mindig ugyanahhhoz jartamKépIntenziven is meg a doki is ugyhogy kedves,remelem nem valtozott a szinvonal 3 ev otaKép
Nekem egyszer jott be rezidens vizsgalatra,de a sokim megkerdezte elore, hogy nem zavar-e.
Es bar a csecsemosok tenyleg kiakasztoak,azert sem keresek masik korhazat mert a szakertelem itt a legnagyobb.
Es en pont a Nyirobol mentem at,tobbek kozott azert mert egyszer sem voltak kedvesek a vizsgalatok+Uh alakalmaval,ugyhogy oda tobbet be nem tennem a labam. Gondolom veled masok,mert a ferjed ott dolgozikKép
Pocakkal mar erztem ilyet mint te az elejetol,mert nagyon akartam en isKépKép
Nalam az effektiv anyai erzes akkor lett amikor Alex 1 hetes volt es otthon maradtunk kettesben.Elotte fura volt az erzes hogy ez a kis csomag az enyemKépKép

Katus
Egyetertek veled,en is dolgozom napi szintem sok emberrel,es mindig de mindig kedvesnek kell lennem,mert ez igy termeszetes nekik.Ha mar fizetnek azert a szolgaltatasert amit mi adunk,ezt el is varjak,bar nekem alapbol is jon.Sajnos ez az egeszsegugyis/pedagogus orokos sajnalkozas mar evtizedek ota igy van,hogy keves a penz...stb...Remeljuk a fiatal generaciok mint Dori,Oktober mar az ude valtozas elen lesznekKép
En is orulok hogy masodszorra mar ment minden neked is.Erre szamitok majd anno en is hogy nem tudnak majd kizokkenteni a magabiztossagombolKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Ildi, Kataa:
Hát ez van.. Kinek mi jut..Kép)
Örülök, hogy másodjára már minden simán ment Neked, Ildi! Kép

Normál UH-ra én is mindig a saját dokimhoz járok, és Fekete dokival tényleg a világon semmi problémám, csak jót tudok mondani róla!
Csak mikor egyéb vizsgálatra kell mennem, labor, most ez a SzívUH, ez-az, amit nem ő csinál, akkor eddig elég siralmas tapasztalataim voltak..

A Nyírőben lehet hogy többek közt ezért is voltak jó tapasztalataim, nem tagadom, de ott is dokifüggő egyébként.. Ha jó a dokid, akkor nincs gond.. Én Csepegőhöz jártam a 4.-re, kulturált környezet fotelbe lehet leülni, TV van a váróban, minden babámfüle, és az UH-t is mindig ő csinálta benn a rendelőjében, nem kellett lenn tömegelnem az elsőn UH napokon, csak kértem mindig időpontot hozzá a recepción és kész. (És ez független attól, hogy Gergő ott dolgozik, minden más kismamája is ugyanezt csinálta)
Pedig nem is magánba jártam hozzá.. Szóval ott nagyon király dolgom volt, és ezek után eléggé mellbevágott, hogy itt ilyen embertelenül működnek a dolgok..
Bár a szakmai hozzáértést nem vonom kétségbe, nyilván nem véletlenül oktatóklinika.
(Nem mintha Csepegő doktorral problémám lett volna, sőt!)

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Ja, más:
A terhesambulanciára kell mennem attól függetlenül is, hogy mindig megyek a dokimhoz vizsgálatra, mikor hív, meg máshova is ahova küld?
Hogy van ez, még mindig nem értem... :-((

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa,

Nekem a laborban voltak rossz tapassztalataim a hozzáállással. Ott az egyik nőszemély kifejezetten ellenszenves, és valami minősíthetetlenül viselkedik. A másik "kedvencem" a terheambulancián az egyik szülésznő, nem tudom a nevét, de a végén már figyeltem a beosztásukat, hoy ne hozzá kelljen mennem ctg-re, a többiek tényleg aranyosak. A csecsemősökről már leírtam a tapasztalataimat korábban, meg a többiek is. Az intenzív szuper (már amennyire egy ilyen helyzetben az ember szuperül érezheti magát).

Ami az anyai érzést illeti, az fokozatosan alakul ki, legalábbis nálam így volt és van. Pl. a kicsire még így 5 hónap után is kicsit másként tekintek, mint a nagyra, akivel már majd' 3 éve alakítjuk egymást, de sokkal közelebbinek érzem mint az első hetekben. Mire aztán egészen a mienknek érezzük őket, addigra elköltöznek otthonról! KépKépKép Na jó, csak vicceltem!

Ami a Kismamát illeti, én a szüléstörténeteket nem olvasnám. Nekem sok rettegést okozott a vége felé, olyanopk is eszembe jutottak, amikre sose gondoltam volna.

Kataa,

Dóri egyelőre lebeszélt a szoliról. Marad a szopi! Kép

kópé
Vendég

Kataa,

jó volt,de jó kislány lévén már éjfélkor itthon voltam.Rossz csak annyi volt a dologban,hogy kedvenc doktornőnknek volt a bucsúvacsorája!Én amúgy is jóba vagyok vele,nem csak kolléganőként szerettük egymást,remélem ez így is marad...
Csütörtökön megint kimenőm lesz!!!Anyukámék átjönnek,és amíg bírják ez így lesz most egy darabig,hogy szegény kislányuk kikapcsolódjon heti egy du.-ra.

Kópé,

nem akarlak lebeszélni!
De azért elgondolkodtató,nem?Szerintem nem mondott hülyeséget a szolis csaj.
A laboros nőcét én is "imádtam"!!!Rendszeresen ráförmedt az emberekere,amikor kinyílt az ajtó,hogy ne álljon mindenki az ajtóba!!!!Akkor hogy a sz@rba adjuk oda a beutalót??!!Hülye...Ehez képest az UH maga az éden,bugyi le,dobd föl magad,és már kész is vagy,legjobb,ha meg sem szólalsz...

Zsuzsa,

nekem a szívUH zajlott a legjobb hangulatban.Hajdú drnő nagyon kedves volt!
Anyai érzéseim asszem nekem is így fokozatosan alakultak ki ,mint Kópénak,de azóta igazi anyatigrissé fajultam!

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Nov.2.-án reggel,egész éjszakás vajúdás után, megszületett Hanna lányom - császármetszéssel.Teljesen egészséges(Hajdú dr.nő-koponya Uh),aranyos baba.

Amin meglepődtem:a sok negatív vélemény ellenére csak jó tapasztalataim vannak a klinikával kapcsolatban,a csecsemősök is rendesek voltak.

Ha nagyon keresem a rossz dolgokat akkor:a Fekete doki szúrta az EDA-t,ő pampogott,hogy minek kellett felébreszteni,ill.egyszer az ebédemet akarták elvinni mert, "fél óra az ebédidő".
Ja,és a dokim nem látogatott meg.

Az összhatás viszont nagyon jó volt!

Pocakosoknak további jó babavárást,ill.mindenkinek minden jót!

Detti
detti0

Detti és Hanna! GRATULÁLOK!

Kópé
Vendég

Detti,
Végül miért lett császár? Ezek szerint nem volt tervezett császár a mióma miatt, ha ennyit vajúdtál? Nagyon jó hír, hogy minden rendben lett, és vége az idegeskedésnek. Na persze most jön csak a java, de ez már egy másik történet! Kép

Rakjál majd fel képet a babuciról! Mekkora? Szőke, barna?
Vendég

Detti,

én is gratulálok,és nagyon sok boldogságot,meg sok tejcit kívánok!Kép

Dóri
angelheart

Szia Detti!

Nagy-nagy gratula, puszika Hanna pocakjára! Kép
Nálunk is szó volt Hanna névről, aztán végül Eszter Alíz lett belőle Kép
Sok boldogságot és örömöt mindannyiotoknak! Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Sziasztok!

Remélem, Sszo nem fog rám megharagudni, hogy "pletykálok", de jó hír: neki is megszületett a kisfia (én szombaton kaptam tőle az infót (5-én), és nagy örömömben nem kérdeztem, hogy aznap született-e,) de a lényeg: kisfiú, Donát, 3650 grammal és 58 cm-rel jött a világra.

Üdv mindenkinek és jó babázást!

Szilvi
kolszilvi

Nagyon szép estét mindenkinek, pocakkal, vagy csomaggal egyaránt!
Ne hari hogy általánosítok, és nem személyesen szólítok meg mindenkit, suliból jövök, még nem ettem,épp csak felhívtam az Én Nyuszmamimat, és GÉP!
(ez most nem lesz hú de férfias) Jó volt olvasni titeket, K. üres a ház a Mamikám nélkül! Közös a témátok, a mondanivalótok, még a gondjaitok is ugyan azok, mint az Én Mamikámnak! Nyusz!:-(

Jómagam egy hypermerketben dolgozom, és nekünk az alapoktatás kiemelt része, az hogy a vevőinkel mindig legyünk kedvesek, udvariasak, stb-stb-stb! Nem vagyunk egyformák, és akinek nem sajátja az emberi viselkedésmód, annak meg kell mutatni,(tanítani)! Felmerül a kérdés, megfelelő ember a megfelelő helyen? Az egészségügy BIZALMI ÁLLÁS, emberekkel foglalkozunk kérem! Nincs pardon! Meg lehet tanulni a jó szót, mosolygást, még akkor is ha nem azt érzem belül! Angelheart, Kópé(igen is okos), Oktober jól látjátok a dolgokat! Hogy miért gondolkodom kereskedői szemmel? Mert szabott árak vannak az egészségügyben! Remélem ez nem sért senkit! Nekem a tíz körmömmel kell a betevőt megkeresni, és ha a nem nagy fizetésem igen jelentős részét HÁLApénzként odaadom,(azért mert másképp nem megy) akkor legalább érezze a kismama, hogy miért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lássam az arcán, halljam a hangján hogy hálás annak akinek adtuk!!!!!Legyen az az orvos, vagy a takarító néni!
Ne haragudjatok, Én így cselekszem a munkahelyemen az emberekkel, nem is nehéz, és még néha jó szót is kapok a vevőimtől, nem hálapénzt!
Ez nem nektek szól, vélemény.:-)

Nagyon gratulálok mindenkinek aki tegnap óta világrahozta a kisbabáját, ha csaszi, ha nem! Nyuszimami mindenkit üdvözöl, jelentem jól van, kicsit szomi, de egyre jobban érzi magát!!!
Várom a véleményeket, válaszokat, üzeneteket, holnap megyek látogatni!!!!:-)))))))
Sziasztok! (Nyuszipapi)
ui:hami és vissza
nyuszimami

Na,jól emlékeztem én,hogy vannak még,akik mostanában kell,hogy szüljenek!

Sszo,

nagy gratula Nektek is a kis Hannához!Szép súlya lett neki isKép

Dóri
angelheart

Detti
Gratula Hannához.
Kép

Inci 36+3

Kép
Kép
incike

Bocsánat,

kicsit összekavarodtam hirtelen...

Sszo,

GRATULA A KIS DONÁTHOZ!!!
És bocsánat,hogy bekavarodtam!

Dóri
angelheart

Sziasztok,

Kzsuzsa
En minden labort a korzetinel csinaltattm,megelozendo a varakozast a klinikan.Probald ki es hatha nem fogsz akkor bosszankodniKépKép
En is jo dokihoz jartam,maganban a Kemenes dr.-hiz,de mivel O nem uh-oz a public reszlegre kellett mennem.Hat aztan amit ott kapta ma noverektol+orvosoktol,azt nem sirom vissza.
Ena dokihoz is a terhesambulanciara jartam,tehat kulon nem kellett mennem,de szerintme neked sem kell,elega doki meg atobbi vizsgalat.

Dori
De johgy anyukad ennyit segit es te ki tudsz mozdulni kicsitKépBar most en sem panaszkodom,mert Evi neni nagyon bejott Alexnak,ugyhogy megtartjuk hosszu tavra.Ket hetente par orara szabad leszekKépTegnap pl mar kari ajandekokat szereztunk be apavalKép

Detti
Gratula HannahozKépVarjuk a szuletes storyt.

Kolszilvi
Orsinak uzenjuk ferjemmel (ex-kollegaja)hogy minden szepet es jot kivanunk a kis DonathozKép
Veled mi van,miert nem jossz gyakrabban??

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok lányok!

Bár nagyon régen írtam, talán nem is emlékeztek rám, azért követem a témáitokat.

Furcsa, hogy ennyien vagytok rossz véleménnyel a klinikáról. Én már 12 éve járok oda, 16 évesen ismertem meg a jelenlegi orvosomat. Kétségtelen soha nem volt ideje órákig velem foglalkozni, de ha kérdésem volt mindig rendesen válaszolt.
Mikor Adélt vártam nekem senkivel nem gyűlt meg a bajom. Sőt igaziból csak jó tapasztalataim voltak a terhesambulancián, az UH-n és szüléskor is a szülőszobán és a gyerekágyon is. Sőt a második Uh-n még örültem is, hogy bent volt kb. 8 rezidens, mert így sokkal többet tudtam meg a babámról, mintha én kérdeztem volna. Olyanokat is elmondtak, amikre nekem eszembe sem jutott volna rákérdezni.
Az egészben a legrosszabb talán az volt, hogy a szülésre nem ért be az orvosom, mert olyan gyors volt a kislányom, ő pedig fél órával lekésett, de akkor ez legkevésbé sem izgatott, csak legyek már túl a szülésen, lássam a kisbabámat, és mindegy ki csak segítsen. Engem ott, mivel már csak a végére értünk be a kórházba már az sem érdekelt, hogy hányan vizsgálnak meg. Ettől függetlenül mindig megkérdeztek, hogy beleegyezem-e a vizsgálatba.
A gyermekágyon sem volt semmi gondom. Ha kérdeztem feleltek rendesen, elmondták hogyan szoptassak, pedig a lányom nagyon nehezen akart rákapni, mindig aludt volna, pedig egyáltalán nem volt sárga.
Szóval én ,bár a távolság miatt nem tetszik a páromnak, hogy megint fenn szülök, nem mennék másik klinikára...Kép
Főleg ismerve az itteni dokikat, ahol lakom...

Gratulálok az új babákhoz.

nyfDetti
nyfdetti

Új babák, Hanna és Donát Isten hozott Titeket!

nyfDetti,

félreértés ne essék, nem véletlenül ragaszkodunk itt mégis mindannyian a SOTE I-hez! Azért mert van 1-2 negatív tapasztalat, még nem jelenti azt, hogy váltanék. Én is Egerből rohangálok ide...Jó nagy mázlista vagy, hogy eddig még semmi rosszal nem találkoztál. Vagy iszonyú jó természeted van!Kép Ilyet én is szeretnék...Kép
Adél nagyon aranyos!

Kópé,

már megint eszembe jutsz sokszor, fáj a hátam... Na jó, csak vicceltem, máskor is szoktam ám rád gondolni! Pl úgy megörültem neked, mikor meglátogattál.

Dóri, Kataa
de jó nektek ez a heti szabad du!! Én most egy darabig boldog fogságban vagyok, de megéri, olyan aranyosak a gyerekeim. Liza egyre többet beszél, édeseket mond. Beni meg sokáig erősen bámul összehúzott szemöldökkel. Nagyon figyel.

Katus
Vendég

nyfDetti,

én vagyok az egyik, aki(ráadásul még eü.-i dolgozóként is!) a legjobban párfogolja a klinkát...

Katus,

eljön majd a Te időd is!
Amikor Boti is pici volt a hátam közepére sem kívántam a várost,örültem,hogy élek,és ellátom a két kicsit,no meg az apjukat.
Remélem jó a kdved,hiszen Apa is otthon van!!!

Dóri
angelheart

Kata!

Jólesett, hogy hiányolsz. Mindig elolvaslak titeket, de jelenleg - még - nincs babatémám, még mindig csak szeretnénk (na jó, nincs fél éve, hogy próbálkozunk Kép de nem is baj, megvárja a gyerek a megfoganást, amíg kedvenc dokim, Bán dr. visszajön Németországból - remélhetően januárban -), amúgy meg miért untassalak benneteket?! SOTE-ra se járok be mostanában, nincs ilyen tapasztalatom sem. Ha valaminél nagyon van véleményem, úgysem állom meg, hogy ne kotnyeleskedjek bele, láthattátok Kép

Puszi mindenkinek, főleg a sok gyerkőcnek!

Szilvi
kolszilvi

Sziasztok!

Lányok, ma hallottam a fülest egy másik fórumon, hogy itt az 1. Nőin a papa bejöhet császárra is ha akar, és leül a fejem mellé, nem lát semmit, de ott lehet végig.
Ez igaz? Mi már teljesen be vagyunk sózva, hogy milyen jó, benn lehet apu is Kép
Õ biztos, hogy ki nem hagyná, ha szabad, semmi pénzért! Kép

Kataa: hát jövő héten kell mennem terheléses vércukorra, ezt szerintem még kibírom valahogy, mert a dokival már meg van beszélve, aztán meglátjuk. Kép
Terhesambulancia: akkor megnyugodtam.. hát ha járnom kéne még extra oda is, gondolom csak szólt volna a doki, nem? Szerintem legalábbis... Tudja, hogy máshonnan jöttem és nem ismerem az itteni rendszert.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa,

A hír igaz! Kép Altatásos műtétnél azt hiszem nem mehet be apuka, nálunk legalábbis kiküldték, de a programozott, gerincérzéstelenítésnél igen, és tényleg nem lát sokat, de a babát elkísérheti míg fürdetik, rendbeszedik stb. Jó dolog, hogy benn lehet!
A terhesambulancia dologra kérdezz rá, mert ott szoktak pl. vérnyomást, vizeletet nézni.

Sszo,

Gratulálok! Jókora baba lett a kis Donát!

Dóri,

Azt hiszem kibírom még szoli nélkül, ha eddig ment. Jövő héten több kiruccanásom lesz, esti letyepetyelepetye a barátnőkkel, másnap majd bánom, de ennyi kell. Kép Azt még nem tudom, hogy a karácsonyi bevásárlást hogy intézem el.

Detti,

Én se mennék máshova szülni, ez most másodjára sem fordult meg a fejemben, de azért le-leírjuk a rossz tapasztalatainkat is HÁTHA OLVAS ODABENN MINKET VALAKI! Kép És esetleg a hozzászólásainkat építő jellegűnek tekinti, nem csak a kritikát hallja ki belőle!

Katus,

Remélem több nyavalya nem ér utól amiről majd rám asszociálsz! Kép És különben is, a hátam soha nem is fájt! Kép Az a derekam volt (van, lesz)... Kép

Kópé
Vendég

Zsuzsa,

én dokim pl. a nőgyógy. amb. vezetője,ő mindig ott székel,kivéve a műtétes napját.Szóval én mindig oda jártam hozzá,csak a terh. amb. kezdtem a napot,mert a kartonomat ott kellett kikérnem.Szóval én amíg CTG-re nem kezdtem el járni,addig pocakosan is a nőgy.amb. állandó vendége voltam.Ez orvosfüggő is,de azért a többség szerintem a terh.amb.-ra rendeli a kismamijait,ha eljön az ideje.
Igen,én is úgy tudom,hogy ha nem narkózisban megy a csaszi,akkor kispapi is bent lehet.Szerintem ez hatalmas pozitívuma a klinikának,hiszen a legtöbb helyen max. üvegfalon át nézheti,bár nemtom mit láthat onnan...

Kópé,

ezért kezdtem el már múlt héten én is a csvargással összekötve az ajándék vásárlást.Nekem sokkal nagyobb gond,hogy kitaláljam kinek és mit?!
Mit szóltál ehez a ködös időhöz,ami ma ránk telepedett.Mire jó idő kezedett lenni,jött az ebéd,meg az alvás ideje.Holnapra állítólag még tovább tart ,mire felszáll...Borzasztó,nyakunkon a télKép

Kataa,

igen,hálás is vagyok Anyuéknak,főleg neki.Azért szerencse az is,hogy közel laknak.Különben asszem ő sem jönne ilyen sűrün.

Dóri
angelheart

sziasztok Lányok!!!!!!!!!!!!
3000g 53cm és Danika a nevem, és mindketten jól vagyunk az Anyuval!!!!!!!!!!NYUSZ-NYUSZ
Kzsuzsa -elsőkézből az infó, IGEN BE MEHET AZ APUKA IS! SOKAT SEGÍT HA BENN VAN VALAKI, Még akkor is ha csaszi!
Most pá, BOLDOG VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nyuszipapi
nyuszimami

Nyuszipapi,

hatalmas gratula!Sok. tejecskét,boldogságot,és minden jót kívánok Nektek!!!Legyél is boldog és büszke (nyuszi-)APUKA!!!
Kép Dóri
angelheart

Angelheart

-Bőgök, jólesik a Gratulád!!!Köszönjük szépen!Ennyit még sosem ugráltam örömömben!!!
Ui: helyzetjelentés a SOTE I.ről, ma történt valami golyáéknál, mert percenként kapták a kismamákat a szülőszobán! Már-már nem volt ágyuk!
De milyen profik, kedvesek a NÕVÉRKÉK, sőt az egyik doki is kedves volt, és volt ott néhány rezidens is, a Párom dokijáról semmit sem tudok mondani, nem is tudtam vele beszélni! Pedig ott volt! (Kit érdekel!!)képet a Danikáról később teszek fel!
Mégegyszer köszi, Jó éjt mindenkinek!
Nyuszipapi
nyuszimami

Nyusipapi,

már éppen indultam szunyálni,de még egy gyors bekukk...
Szerintem a hidegfront,ami hétvégére várható,most kezdett működésbe lépni a kismamiknál.
Amikor én szültem a 2.-omat,akkor éjjel mi is 16-an,24 óra alatt 20-an szültünk...
Jó kis termés,de nem baj,had' szaporodjon a MAGYAR!
Gondolom most jár az agyad,de ez így természetes...Szóval képet majd,ha lenyugodtál picikét dobjad,nagyon várjuk!
Jó éjt!

Dóri
angelheart

Sziasztok!

NYUSZIPAPI:
Nagy-nagy gratula nektek, jó látni egy kispapát, hogy ennyire boldog! És köszi az infót, nagyon jól jön, hogy benn lehet majd ő is :-))
Ez még nem 100%, de valószínű, hogy császárom lesz nekem is, úgyhogy gyűjtöm az infókat ezerrel Kép

Egyébként mi is Nyussz-nak hívjuk egymást a párommal egyébként, a babát pedig Kisnyussznak Kép
Szóval úgy tűnik nagy a nyusziszaporulat mostanában errefele :-)

Dóri:
Na majd megkérdem, ha beszélek a dokival, úgyis hívnom kell, mert jövő héten terheléses vércukor vizsgálat lesz.

Hát igen, van néhány dolog a klinikán, ami miatt nem cserélném másra, ilyen hogy alapból 24 órás rooming-in van, meg ez, hogy bejöhet császárra is a kispapa. A Nyírőben cukrosvizeznek és éjszaka tápszereznek ezerrel, meg csak 12 órára lehet rooming in-t kérni.. Ott ez nem tetszik.
Csak az emberi bánásmód és az alapvető kulturált viselkedés nálam kényes kérdés, tudod..

Üdv:
Zsuzsa (23)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

>> Egyébként mi is Nyussz-nak hívjuk egymást a párommal egyébként, <<
Na ezt jól megasszontam. - 1 "egyébként". Szóval értitek. Kép

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Hoa ,

most jutottál eszembe!Lassan te is a végefelé jársz!
Mi újság Veletek????

Dóri
angelheart

Sziasztok,

Nyuszik! Ez gyorsan ment! GRATULÁLOK a kisnyúlhoz!

Kópé
Vendég

Nyusziék,

nagyon gratulálok Danikához!!!Beindult korábban a szülés vagy korábbra programozták?

Katus
Vendég

Sziasztok!

Azért írok a fórumotokba, mert segítségre lenne szükségem és szerintem csak Ti tapasztalt Sotésok tudtok nekem segíteni.
Szóval: 22 hetes múltam és kezdettől a klinikára járok, bár korábban vidéki voltam, így az orvosomat itt ismertem meg és ezidáig meg vagyok vele elégedve. Ami egyre jobban aggaszt az maga a klinika. Idegesít, hogy legalább 3 órát kell várni egy viszgálatra, hatalmas a tömeg a váróban is és a rendelőben is. Nincs arra lehetőség és idő, hogy az orvossal elbeszélgethessek és kérdéseket tegyek fel neki. Zavar, hogy a 3. UH-ra csak a 30. hét körnxékén fog sor kerülni és az eddigi UH-okat 1 perc alatt lezavarták szerintem nem túl alaposan. Még csak kérdezni sem lehetett és nagyon felületesnek tűnt az egész. zavar, amit a szülésekről és a szülőszobáról hallottam. Tudom, hogy még nem szültem és szinte fogalmam sincs, hogy ez mivel jár, ennek ellenére vannak elképzeléseim, hogy mit szeretnék ls ezekből nem akarok lejebb adni. Ahogy olvasgattam semmiféle alternatív lehetőség nem áll a rendelékezésre vajúdás idejére és a szinte mindenkinek beleavatkoznak a szülésébe ahelyett, hogy hagynák azt a maga ütemébe haladni. Szóval egyre jobban el vagyok keseredve és komolyan a kórházváltáson gondolkozom. nem érzem magam itt biztonságban és nem érzem, hogy az elvárásaimat a legminimálisabb szinten is kielégítenék. Mi a véleményetek? Légyszives segítsetek, mert nagyon kétségbe vagyok esve és senkim sincs, akitől kérdezni tudnék.

Előre is köszi!

Kati
katika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?