Új privát üzeneted érkezett!

Cukkermáz,

jaj, keljfeljancsi!!! Kamilla 6 hónapos korában annyira megijedt tőle, hogy hónapokig még a látványától is sírtKép Pedig akkor sem volt egy kis érzékeny virágszál Kép Kép
A szabadkai piac tényleg jó, de nem zárt, így melegen öltözz fel! Jó olcsó, de válogatni kell!

Ajándék: Mikulásra gyurmát vagy kifestőt vettünk eddig Kamillának, most egy könyvet kap. Emesének meg semmit szerintem. Kamilla 5 hós volt az első Karácsonyán, és asszem egy kis textil könyvet kapott. Szerintem a nyugodt, békés ünnep a legnagyobb ajéndék nekik... Egy ismerősünknél az akkor 3 hónapos ikrek mellett szenteste virsli volt a menü Kép Kép

Sygnum,
Kamilla névnapja dec. 28-án van, előtte János (nagypapa), szóval nálunk is zsúfolódnak.
Köszi a leírást, sokat segít!

Mino,
majd írj, hogy mi volt a védőoltáson, mi maradunk a hagyományosnál most is!

Sam,
nem voltunk még abban a táncházban, most hallottam én is róla, legközelebb kipróbáljuk.

Puszi

Kép

Kép
kobudo

Kobudo,
De ugye külön ünneplitek a névnapját? Az enyém sosem volt megünnepelve, még ajándékot sem kaptamKép
Én ezt sosem fogom megtenni a gyerekemmel, pedig neki csak a 2. neve.
Nővérem fiának meg dec. 27-én van a szülinapja. Zsúfolt ez az időszak, de most már minden hónapban van valakinak valamilye a családbanKép Mindig van mit ünnepelni.
Egyébként sztem is a hangulat a fontos.

Kép
sygnum

Sziasztok!

Rögtön az utolsó témához hozzászolva, szerintem se vegyetek a pár hónapos babáknak nagy vagy sok ajándékot.

A legnagyobb ajándék nekik még a fa lesz. Hihetetlen csodaként fogják átélni a szines, fényes... karácsonyfát. Én soha nem fogom elfelejteni amikor Dani először meglátta a karácsonyfát. Az ajándékok számára még semmit nem jelentettek. Kép

Én egyébként sem szoktam Daninak sok ajándékot venni, mert ugyis rengeteg helyről kap. Ez nem tudom miért van igy nálam engem mindig rengeteg ajándékkal halmoztak el a szüleim...

Mikulásra én is egy könyvet vettem. Útépitkezéses...nagyon klassz! Kép Az én kisfiam ugyanis útépitőmester vagy targoncás lesz. Esetleg tűzoltó. Kép

Syg, Leo nagyon ügyes kiscsaj lett. Kép Mondtam én neked, egyik pillanatról a másikra megfordul minden! Nem akarlak elkeseriteni de majd ugyanigy vissza is fordul, aztán megint meg, aztán vissza...Kép

Seriff, Hannáról viszont rég nem hallottam. Vagy csak én olvastam figyelmetlenül, akkor bocsi.

Dani maminál van és csak délután jön haza. De tegnap este sirt a maminál hogy "haza akar jönni anyucikához meg apucikához". Igy hiv minket, pedig mi soha nem mondtuk Kép

Lina, szerintem tökéletes pocid van. Kép
És lassan a vége felé közeledsz, aztán izgulhatok érted is. Majd jönnek a "megérzéseim".

KépKép
KépKép
nana09

Jaj! Syg, Seriff...!

Van egy kérdésem. Képzeljétek Dani szombat éjjel keserves sirás közepette felébredt hogy fáj a lába. Máskor is panaszkodott már rá és tudom hogy mikor nönek nagyon fájhat nekik, de ez most borzalmas volt.
Annyira, de annyira sirt. Kép Én pici kora óta nem hallottam ennyire sirni és semmivel nem birtam megvigasztalni. Hiába ringattam, hiába szuszizott, hiába volt minden. Pedig én azért mindig megtudom vigasztalni, akármennyire is fáj valamije, egy pár perc után. DE MOST NEM! Kép
Könyörgött hogy vigyük el a doktornénihez. Én már annyira kikészültem hogy tényleg be akartam vinni az ügyeletre,
Adtunk neki egy kanál Panadolt és raktunk rá sebtapaszt (ezt ő kérte) és nagy nehezen megnyugodott. De még félálomban is azt motyogta "gyógyuljon meg, gyógyuljon meg"
BORZALMAS VOLT! Miután elaludt, én az éjszaka elolvastam Spock minden ide vonatkozó részét. Még jobban megijjedtem...Kép

Szóval szerintetek mi lehetet az és vigyem el vmi orvoshoz vagy nem kell vele foglalkozni??? Azóta nem fájlalta a lábát.

KépKép
KépKép
nana09

Nana

Bencének is sokat fájt a lába. Elvittük dokihoz, mondta ő is, hogy a növéstől is lehet. De kiderült, hogy lúdtalpas is. Pedig mi mindig figyeltük. Úgy, hogy vizes lábbal ráállt a szőnyegre, és néztük a lábnyomát. Szép ívelt volt. Hanem az orvos észre vette, hogy befele fordul a lába. Most is veszek neki sarokemelőt a cipőkbe, ami a külső lábél felé fordítja a lábait. Azóta sokkal jobban van. Néha, ha fáj a lába, maszírozni szoktam neki.

Seriff, Kobudo

Szóval ti is megerősítitek, hogy jó a piac. Egyre jobban kíváncsi vagyok rá. Állítólag babacuccok is vannak kint, hátha találnék kiegészítőket olcsóbban. (forgós játék meg hasonlók)

Az előbb nézelődtem az egyik kínaiban a régi Spar helyén. Micsoda bunkók voltak az eladók. Volt 1000 forintért felső, ami bő és jó lett volna nekem a fogason. Kérdeztem, hogy ezeket hol találom. Mondták a polcon. Észbe kaptak, hogy milyen jó és olcsó, elém tolakodtak és gyorsan kikapták a legjobb színeket. Nem is vettem végül.

Én is vettem Karácsonyra Bencének anno ajándékot, de tényleg nem érdeklik őket még ilyenkor. Inkább akkor evett először sütit (11 hónaposan), és annyira ízlett neki, hogy videóra is vettük. Szerintem vegyetek olyan ajándékot, ami később úgyis jó lesz, vagy valami hasznosat.

Kobudo

Bencének nem volt ilyen keljfeljancsija. Remélem, hogy babó szeretni fogja, nem az a hagyományos műanyag zajos vacak. Plüss borítja, és szép hangja van. Nem is hirtelen ugrik fel. Én is útálom a gagyi és giccses dolgokat.

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok!

Én már nagyon várom a karácsonyt.
Nálunk Boginak huszadikán van a szülinapja és mi azt mindíg megtartjuk külön, mert nagyon rossz lenne neki ha egyben lenne és azt utálom.

Hát lányok pár év és ti is megtudjátok milyen az a Barbie(sztem soha nem megy ki a divatból)
És az egyéb olyan játék ami akkor éppen a toppon van.
Az a legrosszabb hogy most karácsony felé különösen hétvége felé már tömve vannak a reklámok játékkal és persze egy öt éves már simán leszüri hogy mi az ami őt érdekli.
Pláne úgy hogy Boginak megvan mind a két mese ezért érdekli a Barbie és a Hamupipőke...
De talán ekkor meg engedi az ember magának hogy a gyereknek olyan dolgot vegyen amire tényleg vágyik.

Bogi esténként imátkozik és akkor beszél a Jézuskához és kéri az ajándékot, hogy mit is szeretne.
Tegnap olyan aranyos voltKép
Mesélni kellett neki a Mikulásról hogy hol lakik, mit csinál, ki segít neki stb...
Mondtam neki hogy jól kell viselkedni mert a Miki mindent lát egy nagy távcsövön keresztül és azt feljegyzi és úgy fog a csizmába pakolni.
Egész hétvégén segített nekem tegnap meg babot fejtettem és jött segíteni és kb. öt percre beszaladt a fürdőbe.
Az ajtóból meg hallottam hogy motyog a Mikinek hogy ő nagyon jó volt és tudja hogy ezt látja a Mikulás és már jön is vissza nekem segíteni csak ezt el akarta mondani neki.

Szóval édes volt.

Hannának is van keljfel nyusztija de ő szereti..

Még jövök!

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Nem tudok visszaolvasni, olyan gyorsan és sokat tudtok írni 1nap alatt is. Sajnos nincs időm, pedig jó lenne. Kép Vár a mosogatás, vasalás, rendrakás.
Most jöttünk vissza a sétából, nagyon szeret Zsófi babakocsizni, mindig bealszik. Kép

Karácsony: mi olyan ajándékot kértünk a nagyszülőktől Zsófinak, ami hasznos, és ami praktikus. Pl.: pihenőszék. Másik mamától meg babatornázót. vagy járókát? Még meglátjuk.

Sam, nagyon édes Bogi, tisztára elképzeltem. Kép

Nana, nagyon sajnálom a kicsi Danit! Rossz lehetett neked is. Kép

Mi mostanában aránylag jól alszunk, kezd beállni az evése is 3órára, nem is kéri most már előbb. Kép Ennek nagyon örülök. Kép
És saajnos nem a poak a felelős a sírásokért, hanem a füle. Fáj a füle. Ma volt a doktornéni és mondta, h. még nem tisztult ki a magzatvíz belőle, ezért fáj neki. megnyomta, és keservesen sírt szegényke. Kép De megnyugodtam, h. nem a pocakja. Kép
Az egész hétvégén kézben volt, annyit sírt. Úgy sajnáltam. Apa is rengeteget foglalkozott most is vele. De ezek szerint akkor a fül volt a ludas.

még benézek, ha lesz időm. Puszi. Kép
birolili

Szegény kis ZSÓFI!!! Ilyet se hallottam még hogy nem tisztul ki a magzatviz...Kép Ez nagyon szomorú. A fülfájás borzalmas. És mindkét füle vagy csak az egyik? És kap rá vmit vagy ez majd magától kitisztul?

Sam, Bogi nagyon édes lehetett. Danit is már nagyon érdekli ez a téma. Kép Valamelyik nap irkált egy lapra. Kérdeztem mit csinál. Azt mondta "Õ a télapó manója és most összeírja ki volt rossz gyerek és ki volt jó gyerek." Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Már nagyon régen irtam ,de azért olvasgatlak benneteket. Nálunk még mindig nagyon jo baba Kata./el ne kiabáljam/. Éjszakáink nagyon jok este 9körül eszik utoljára és reggel 7-8 oráig alszunk, Szerintem ez nagyon jo.Délelöttönként elõforul hogy szenvedünk egy kicsit mert álmos.
Domika egy kicsit eleven mostanában tul sok az energiája és nem tudja lefoglalni magát mindent megun elég hamar.Enikõvel pénteken voltunk a 3 éves oltáson , olyan büszke voltam rá mert nagyon ügyes volt egy picit se sirt.Kata is megkapta a 2 éves oltását 5700gr és 55.5 cm.

Lili
Ti mikor mentek oltásra? Nálunk is volt magzatviz Domikának a fülébe , nekünk be kellett mennünk az ügyeletre vele mert akkor pont este7 körül volt itt a doktor néni.

Nana
Hogy vagy ? Jobban vagy már? Mennyi idõs vagy most? Nálunk is a ragtapasz az ami minden sebet fájást meggyógyit.

Sygnum
Gratula Leokának hogy kezd ügyike lenni .Keresztfiunk Ádám de neki olyankor mindig külön vesszük hogy a névnapja is pont akkor van .

Mino
Nagyon örülök hogy megismertelek személyesen is és tök jo volt hogy telcsin is beszélgettünk.
Várlak Benneteket csak elötte csörrents ha tudtok jönni.

Lányok ha valakit érdekel akkor én ruhákat árulok ,vannak zoknik minden méretben mostmár vannak nagyon vastagok felnött méretben . Gyerek hosszu ujju polok, felnött pulcsik . Babákra való badyk.
Rakok fel ujabb képeket:
KépKépKép

Kép
Kép
Kép
kecsone

Huu ezt miért rakta egymás mellé?

Kép
Kép
Kép
kecsone

sziasztok

jobbulást az összes betegnek:Dani, Zsófi,Mesike...

syg: szopi hmmm, kell a pótlás de kevesebb.

kérdeés:sikítva sír az hasfájás? miért nem szeret pocin lenni a mogyorókám?

lili:1 hete 4,6 kg most nem mértem, de 5 kg körül lehetünk.jaj és köszi a kéet nagyon gyönyörű a pici Zsófi

bocsi hogy ennyiketr írok és nem mindenkinek, de ha van pár percem akkor házimunkázokKép
puszika

juj, valaki írta 34 hetesen a görcsöt:nekem 35 hetesen voltak rendes igaz gyenge fájásaim már..és onnantól kezdve szinte végig,,,mégis minden ok volt

KépKép
KépKép
bepa77

Kecsóné, Kata baba is nagyon édes, és szépen fejlődik,kis gömböc!Kép

Nana, sztem vidd el gyerekorvoshoz Danit! Ne haragudj, én is megijedtem, nekem is a legrosszabb jutott eszembe! Esetleg még tapogasd meg, h pl duzzadt-e, melegebb-e mint a láb a többi része, érzel-e bármi különbséget!

Majd jövök, csak át kell vinni a rendelőbe Apa szemüvegét!
puszi

Kép
seriff

Sziasztok,

hát, nincs túl jól Emese... Kép Csúnyán hörög, különösen a bal tüdeje Azt nem tudom, hogy ez bizti tüdőgyulla-e, mindenesetre antibiotikumot kap, meg hörgőtágítót. Röntgenre nem kell mennünk, majd csak vissza kontrollra. Ja, és kaptunk köldöktapaszt, eléggé kidudorodik a köldöke, hátha így szépen helyrejön.

Bepa: ha a lábát gyorsan húzogatja, és közben sír, az a hasfájás, no meg ált. hasrafektetve megnyugszik. Mondom, általában Kép Kép

Szia Kecsoné, szép Kata baba nagyon! Szopi van?

Puszi

Kép

Kép
kobudo

Hú Seriff most megint megijjedtem, de nagyon örülök hogy írtál. És szerinted mi lehet a baj?

Az az igazság hogy mikor Cukker leirta Bence esetét, "megnyugodtam" (persze szigoruan idézőjelbe) mert magunkra ismertem. Daninak is befelé fordul a lába. Kép Voltunk pár hónapja ortopédorvosnál, mondta hogy ennyi idősen még nem vészes, tornáztassuk és ha gondoljuk csináltassunk gyógycipőt. Van egy gyógytornász ismerösünk azt mondta szerinte nem kell gyógycipő, elég a Szieszta és a sok torna. Mi azóta esténként tornázunk...

Szombaton egyébként Dani egésznap csavizott a "barátnöivel", voltak az unokatesomék tanyáján is "lovagolni" és persze (gondolom) rengeteget rohangáltak. A férjem szerint biztos csak azért fájt neki mert egésznapi megterheléstől kicsit megeröltette.

Hát nem tudom??? Akkor az ortopédorvosunkhoz vigyem el?

KépKép
KépKép
nana09

nana, igen, kaptunk fülcseppeket. azt mondta doktor néni, h. el fog múlni 2nap alatt.

oltásra jövő héten szerdán megyünk. akkor lesz méreckedés is, kíváncsi vagyok. Kép
birolili

Bepa,
A hasfájásos sírás sokféle lehet. Sajna volt benne tapasztalatunk bőven.Kép Dani is utált hason lenni, pedig neki extra hasfájása volt. Ami bizti, ahogy Kob is írta, húzogatja a lábait és az egész gyerek tiszta görcs. Nyugtalan, nem jó neki sehogy. Probáld meg - akár háton, ha hason nem engedi- az oldalát simizni. Enyhén nyomva fentről lefelé. Ha napokon át kétségeid vannak vidd el orvoshoz, ő rögtön hallja hogy a pocak-e a bünös. Ha igen segit a gyógyszer amit felir, javasol, de ami a legtöbbet ér, az a SZÉLCSÕ.
KITARTÁS!!!

KépKép
KépKép
nana09

kob, jobbulást mesinek! Kép remélem nem túl komoly.

syg, ezt már rég írni akartam neked, h.olyan jó zsófihoz bújni, én is imádom. kis puha...Kép

nana, és nektek is jobbulást. Kép
birolili

LILI, nagyon irigyellek puha kis Zsófi miatt. Kép
Ha csak látok egy kisbabát a tévében elsirom magam. Danival is ilyen voltam, de azt hittem most más lesz, hisz már másodszor élem át. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Szegény kis Emese. Kép Hogy lehet egy ilyen pici baba beteg. Ez igazságtalanság. Kép
És Kamilla jól van?

KépKép
KépKép
nana09

Nana,azért remélem, h csak vészmadárkodunk/ok!Sajna az ortopédia könyvem a kórházban van,a rad.könyvemben meg elég bénán vannak a dolgok. De vidd el dokihoz,aztán Õ majd menedzseli tovább ezt a fájó lábacskát!
Hanci mászik, kiül oldalra,mosolyog mindenkire(idegen arcKép),gagyarászik,és újabban napi 2-3x 3/4-1 órát,olykor többet is,alszik. Forog össze-vissza, a pelenkázón nem marad nyugton, nem nagyon szeret öltözködniKép. És eszik, almát-banánt,almát-áfonyát,körtét, de mindig kap tejcsikét is utána.Inni mást nem hajlandó.

Bepa,jó hallani Felőletek is,mindennap eszembe juttok,mikor a Benedeket énekelem(napi 15x)Kép!

Sam, az a pegazusos,amelyiknél hintó is van?Mert akkor láttam, csak az árát nem néztem meg.
Én arra gondoltam,h rongytestű babát veszünk Hancinak,mást nem. A nagyiktól meg kap vmi szuper 3kerekű biciklit-nehogy elkéssünk( majd biztos a hóban fogja tekerni-na de gonosz dög vagyok), Anyukáméktól meg olyan zenegépet kértem Neki,amit a szobájába tehetünk,és tud MP3-t lejátszani,merthogy a letöltött zenék így vannak meg.Erre még sokáig szükségünk lesz,hiszen Halász Judit örökKép,később meg jönnek a durvább zenék Kép!Ezt eddig nem is figyeltem,h hétvége felé több a játékreklám a tvben! Bogi nagyon drága lehetett, ahogy beszélt a MikivelKép!

Lili,és mit csinált Zsófi fülével a doki,azon kívül, h megnyomta? Remélem, h hamar rendbejön!

Kob,mielőbbi gyógyulást Mesinek! Hogyan kapta el?Ugye láza nincs?

Képzeljétek hívott Mino,olyan vicces volt hallani a hangját,még ugye sose beszéltünk igazibólKép!

Syg, és az Évát is ünneplitek majd? Mármint Leonak 2x lesz névnapja? Még én gondoltam ilyen báránybundára is ajándékként, a babakocsiba.

Kép
seriff

sziasztok Kép

cukker

csak egy sorra a szabadkai piac nem rossz én nikinek vettem ott tavaly korbársony gaytókat vettem neki 1000 ft amit itt 2500 és igen rendőrők nagyon szemetek nagyon be kell taratni a követési távolságot sebességet és hogy ott kell világitás városban kötelező !!!! erre nagyon harapnak és arra is ha egy nagyon rozoga meg a fekete zsákot ellneőrzik meg a mellényt ez legyen náltok ha mentek mi plédeket vettünk ott kicsit jobb mint a kinai piaok nincs kinais cucc iszont az általános dolgok mint milka csoki meg mosóporok pelenkáák minden van sokkal olcsóbban

majd jövök csak rengeteget irtatok és nem győztem olvasni meg nem is vagyok jól majd jövök este talán holap biztos nem mert egész nap itt lesz anyós meg el kell mennünk bevásolni keresztelőre meg a szőnyeget megvenni

Kép

Kép

Kép
roz23

Seriff, csak megnyomkodta, de nem csinált mást. Úgy néztem, h. nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek ilyen bajuk van. nem najként kezelte, csak mint jelenség, megállapította. El fog múlni hamar azt mondta.

Nana, most is vele aludtam egyet, olyan jó, ahogy szuszmorog, és az illata.....Kép Nagyon szeretem. Kép Mindenestől.

És még nem is írtam, h. hajnalban, mert ugye az utolsó szopi után mindig ott marad velünk, és amikor meglátja az arcomat, akkor mindig széles mosollyal köszönt. Kép Olyan nagyon jó érzés! Kép
birolili

Nana, ha azóta nem fáj,meg éjjel se kel többet erre,akkor biztos nincs gond!És amúgy melyik lába,hol fájt?

Kép
seriff

Seriff, a jobb lába és lent. A lábfeje köré mutogat, de pontos helyet nem tud megjelölni.
A férjemmel mindenesetre pont az elöbb beszéltük meg hogy holnap elmegyünk megcsináltatni a gyógycipőket. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Bocs, hulla vagyok, nem fogok mindenkinek válaszolni.

Extrém nyűgös délutánunk volt, 11.15-től fél órára lehetett letenni Leonát. Hidegfront van? Ráadásul mint mindig, most is csak én kellettem.
Sztem az éjszakánk sem lesz jóKép

Nana,
van ilyen növekedési fájdalom, nővérem Danijának is volt. De lehet, h a túlterhelés miatt volt csak. Seriff rögtön rosszra gondolt, nem fogjuk elárulni, mire. Ugye Seriff? Nem az és kész!

Kobudo,
Mesinek sok-sok gyógypuszi!

Lili,
fülfájás nagyon rossz és fekve a legrosszabbKép Puszi Zsófinak is!

Seriff,
mivel nekem is akkor van a névnapom, egy pici ajándékot biztos fog akkor is kapni. Nem nagyot, de ha már úgyis ünneplünk...Az én 2. nevemet bezzeg nem ünnepeljükKépKép

Sam,
Bogi nagyon aranyos lehetett, olyan édesek tudnak lenni, amikor ennyire hisznek vmiben. Aztán jön a csalódás, h nem is igaz az egészKép

szerintetek mikor érdemes elkezdeni mesélni? Ti hogy csináltátok?

Megnézem még a Dossziét, aztán megyek aludni.

Jó éjt!

Kép
sygnum

Úristen! Győzikének olyan párnája van, mint nekünk. KidobomKép

Kép
sygnum

Nana

Szerintem nekem lesz igazam, és még sajna fog fájni. Mennyi idős Dani? Bencének is a lábfeje fájt. Néha borogattuk is, meg mondom masszírozd. A cipő segíteni fog. Bár mi anno nem kaptunk Bencére. Nem volt a méretében. De bevált simán a sarokemelő. (Sarokemelő 250 ft/pár) Egy évre egy receptet adnak, szóval egy szezonra való cipő. Azóta meg, hogy focizik is, megerősödött a lába.
Jobbulást kívánok kis manódnak.

Roz

Köszi a piacos infókat. Fekete zsákunk még nincs is. Meg asszem rájöttem valamire. Kép)) Veled beszéltem anno telefonon? Nagyon kedves hangod van.

Hát csajok őszintés szólva meséltem férjemnek ezt a barbis pegazusos játékot. Beszéltük, hogy mi biztos nem veszünk majd ilyeneket. Majd elválik. Most még remélem, hogy többnyire jók lesznek neki Bence játékai. Amúgy Bence is vágyott Dartvéderes (tuti nem jól írtam) maszkra-15000 ft-de nem vettük meg neki. Elfelejtette. Az apróbb kívánságait persze teljesítjük.

Egyik lakberendezési újságban láttam egy nagyon szép babaházat, amit a szülők készítettek. Falra szerelt, nyitott , több emeletes-na ilyet készítenék lánykámnak. Karton, hungarocel, gyufásdoboz.

Ma megvettem Bencének az egyik a karácsonyi ajándékát.

Kecsóné

Szép a családod. Kép

Jó éjt

Kép

Kép
cukkermáz

Syg, akkor azért nem lehetett letenni egész hétvégén? Miért fáj jobban fekve a füle?

Kecsóné, gratulálok a lányaidhoz! Nagyon szépek!Kép
birolili

Sziasztok,

Seriff,
húú, ha én azt tudnám, hogy hol kapta el, többet nem mennék oda Kép Mert gondolhatod, hogy láthatóan beteg emberek közelébe nem vittem...
Egyébként nem nagyon mozdulunk ki, csak ha nagyon muszáj, meg a kötelező levegőzésekre. Kamillán eddig semmi nem látszik, az őszi szünet után most kezdte az ovit.
Megy az antibio, gondolom használ, és gyógyulgatunk. Sokat puszilgatom, és mondom Neki, hogy azért kell beveni a gyogyit, mert annyira szeretjük, és segíteni akarunk neki, hogy meggyógyuljon Kép Kép
Nem is írtam, hogy csütörtökön mérték, 6790 g, és 64 centi!! Kis vasgyúrónk!

Cukker,
mit vettél Bencének? Akartam írni, hogy a Rákóczi u-i turiban nagyon jó fiú kabátokat találtam, szerintem a Ti méretetek (egynek néztem meg, 9 évesnek írta).

Lili,
puszi Zsófinak :o

Kép

Kép
kobudo

Tegnap mi is voltunk a doki bácsinál de szerencsére semmi komoly baj nincs Hannának. Egy picit folyik az orra és köhög néha de a doki szerint nem olyan mértékű hogy most ez miatt antibiókkal kéne tömni.
Az éjszakánk megint csak olyan volt mint eddig csak néhányszor ébredt fel remélem ez után a korszak után már a nem ébred fel korszak következik!Kép

A mesével kapcsolatban nem tudom ki kérdezte azt hiszem Sygnum.
Szóval Boginak először olyan egy évesen meséltem mert lehet hogy nem igazán érti még de a hang monotonitása és az hogy együtt vagyunk vele szerintem egy jó zárása a napnak.
Azóta volt olyan hogy nem kért mesét vagy elaludt előtte , de mi már inkább kitalált meséket mondunk mert már minden mesekönyvet ismerKép

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Újra vagyok én is, csak két napig megint Kecskeméten voltunk. Vasárnap még volt egy kis aláírnivalónk a ház eladójával, úgyhogy voltunk a leendő kis házikónkban. Már úgy rendezkedtem volna, hogy csak na. Lilinek megmutattam, hogy hol fog aludni:-) A 19-i hétvégén már lehet, hogy lesz kulcsunk, már alig várom. Mi lesz így a fészekrakó ösztönömmel, hogy nincs hol fészket rakni:-)
Tegnap meg a szülésfelkészítő második felén voltunk. Hát nem is tudom, párszor feltettem magamnak a kérdést, hogy biztosan akartam én ezt? Kezdek rájönni, hogy a lelkivilágomnak az lesz a legkevesebb, hogy kijön a babi, odáig nem túl sok tűről beszéltek, na de utána ilyen varrás, olyan injekció, na az már nem nekem való.:-(

Bea,
A tesód neve ismerős, de nem igazán tudom archoz kötni, ha látnám, biztos beugrana, szerintem tényleg évfolyamtársak voltunk.

Nana,
majd időben szólj, hogy mikor mit álmodtál!!!:-) Eddig is egész jól bejöttek a megérzéseid. Na ez meg tényleg a másik félelmem, hogy én felkészülök arra, hogy dec közepén valamikor szülök, aztán picibaba úgy dönt, hogy kijön kicsit korábban, mikor még én nem tartok ott agyilag.

Kecsóné, Kati
nekünk is pont olyan fürdőszobacsempénk van, mint nektek:-) Nagyon aranyosak a csajszik.

Syg,
az én anyukám is Éva, nálunk úgy van, hogy délelőtt kap névnapi ajándékot, este meg a karácsonyit:-)
Mondjuk Lilit is sajnálom ebből a szempontból, szerintem a legtöbb családtag össze fogja vonni a születésnapját a karácsonnyal, de majd mi külön ünnepeljük.

Bepa,
írtad, hogy a 35. héttől voltak fájásaid. Csináltak vele valamit? Figyelték vagy ilyesmi, vagy csak voltak, elmúltak és nem kellett vele foglalkozni? Mondjuk szerencsére nekem azóta nem volt semmi.

Lili, jobban van Zsófi füle?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt

Kobudo

Köszi, hogy mondod. Talán, ha lesz erőm ma is a városhoz, megnézem. Tegnap lejártam a lábam, és hatalmas csomagokkal mászkáltam. Már aggódtam is, hogy nehogy megártson.
Bencének egy Dragon Land című társasjátékot vettem. Még majd Scooby Doo figurákat szeretnék neki, de az most nem volt. Vágya még egy sárkánytojás, de még gondolkodok rajta, mert elég randa.
Emesének puszi, és jobbulást.

Sygnum

Bármikor elkezdheted szerintem, az sose árt. Én először, amikor még ilyen pici volt, minden este, de nappal is verseket mondtam neki. Szerette. Volt egy csomó keményfedeles mesekönyvünk. Azért is verseltem, mert férjem szólt, hogy szörnyű a hangom. Kép Aztán később tudta is kívülről a verseket, persze mára elfelejtette. Az első vers, amit a suliban meg kellett tanulnia házi feladatként, aközül volt. Örültem neki, hogy újra előjött. Meg volt, hogy már a könyökömön jött ki némelyik vers, mert minden este azt kérte. Később járattam a Disney-s könyveket, és abból olvastam mindig. Egy ideig járattam, de aztán rájöttem, ha sűrűn látogatom az antikváriumot, ott is beszerezhető.

Hogy aludt Leona?

Valaki kérdezte egyszer, hogy hol van a Lukács Gy. u. Széchenyiváros a domb fele menet jobbra egy utca. Egyel visszább a Jehova háztól.

Sam

Aranyos Bogi. Bence még mindig hisz ezekben a dolgokban. Egyszer voltunk Ausztriában egy gyönyörű fürdőhelyen, mindenkinek ajánlom. Na oda bejött a Nesqiuk nyuszi, és osztogatott kakaót. Bence teljesen odavolt, hogy hát létezik ez a nyuszi. Kép Azóta szereti a kakaót.

Ez a hely Ausztriában azért nagyon klassz, mert hihetetlen tiszta, gyönyörű, és teljesen bébiknek van kialakítva. Ha érdekel benneteket, utánanézek a pontos nevének. Sopronhoz és Kőszeghez is közel van.
Hali

Kép

Kép
cukkermáz

Jó reggelt mindenkinek!

Köszi Sygnum a homeos tippeket. Remélem gyorsan a javulás útjára lépek végre. Már két hete küzdök ezzel a fránya köhögéssel. És a torokfájás sem múlik.

Nana! Igen Kép) Láttalak is itt néhányszor, de Te biztosan nem emlékszel rám. A hátsó irodában vagyok eltemetve az irathalmok között Kép Ezért is nem reklámoztam. Kép

Még mindig nem volt időm rendesen visszaolvasni. Majd pótolom.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Köszönjük mindannyiótoknak a puszikat, és jókívánságokat, Zsófika már jobban van, jót is aludt. Tegnap d.u.-án 16-20:15-ig aludt, aztán megfürdettem, és 21:30-tól megint aludt. Majd csak hajnali 2-kor kelt újból. És reggel 5-kor és 6-kor. Elég volt az alvásból biztos úgy érezte. Kép Megzabálom olyan édes. Most is alszik a nagyágyon. Bealudt a kezemben reggeli után. Majd viszem ki, amíg ilyen jó idő van, csak megvárom, h. kérjen még enni. Kép

Lina, én is így érezte mint Te a szülés előt....Kép Mindenféle tű, meg stb.....fú, bele gondolni sem akartam. Sőt, el sem tudtam képzelni, h. én majd vajúdok, meg szülök, meg lihegek....Kép Aztán amikor oda került a sor, hát a doki is mondta, h. nehergeljem magam, mert nem lesz jó vége. Lenyugodtam, rájöttem, h. ki fog mindenféle képpen jönni a kismackó, jó kezekben vagyunk, és kész. Viseltem, és szépen lezajlott, nem lett semmi baj. Még gyorsak is voltunk. Kép Tényleg csak a jóra gondolj, és arra, h. minden rendben lesz.

Nana, Te hogy vagy? Hányinger? Van még?

Én is gondolkodtam már az esti mesén, de most arra szoktatom, h. önállóan aludjon el, megsimogatom, megpuszikázom, elmondom, h. szeretjük, nincs semmi baj, itt vagyunk vele, és kimegyek. Már így alszik lassan 2hete. És éjszaka is visszaalszik. Kép Arra is gondoltunk, h. kijövünk a szobából, addig, amíg nem tudja, h. ott vagyunk vele. Még most kell ilyen kicsin elkezdeni dolgokat, könnyebben hozzászokik. Mondjuk napözben állandóan kézben van. Kép
Szóval mi még ezért nem mesélünk neki, de napközben énekelünk, verselünk, mondókázunk vele. Tetszik neki.
Most a kedvence: A pici pocakos pocok pockon pöckölte az őt pockon pöckölő picike pockot. Kép És jó gyorsan mondjuk neki, és imádja, mindig nyitott szájjal mosolyog. Kép
Ja, és képzeljétek, elkezdte tegnap nézegetni a kezét. Kép Olyan aranyos volt. Aztán többször megpróbálta visszatenni a szeme elé. Kép

További szép napot mindenkinek, majd még benézek, mert nagyon sokat írtok. Kép
birolili

Lili,
persze próbálok én arra gondolni, hogy minden ok lesz, meg tudom, hogy az esetek jó részében ez így is van. Minden este a fürdőkádban szoktam beszélgetni a picilánnyal, és megbeszéljük, hogy milyen ügyesek leszünk mi ketten:-)
Meg tudom, hogy olyan vagyok, hogy addig aggódok a dolgokon, míg be nem következnek, és akkor már teljes nyugalommal át tudom magam adni az eseményeknek. Ilyen voltam vizsgákon, állásinterjúkon is, amíg előtte voltam, izgultam, de ott már egy cseppet sem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

kob otthon vagytok de. mert mennénk szönyeget venni elvinnék a ruhákat merre is laktok nekem sincs meg a cimes táblázat

Kép

Kép

Kép
roz23

lina

kaptammagnéziumot, és pihenést írtak fel tudni kell túl aktív voltamddig.utána már kevésbé)

lili! lerakod este és kész? nem sír?

syg!ugye leo is cicin alszik el:nem félsz hogy kibukik és baj lesz?

vaalamit csinálni kéne elalvással este, mert 9-10 között mellettem cicizve hajlandó elaludni...ha ágyába teszem felébredKép
és elkezdi hergelni magát míg a végén nagyon sír...
Lányok az tuti jel az éhségre, ha eszi a kezét meg forgatja pici fejét és liheg?

gabi(kicsit pesszimistán)

KépKép
KépKép
bepa77

Bepa,

miért vagy pesszimista? Este miért nem hagyott ott aludni Benit? Persze csakha biztonságban van? Ha hason alszik a babó (nálunk mindkettő így aludt/alszik) a bukás nem veszélyes, egyszerűen kifolyik, nem tudja félrenyelni, erre gondoltál?
A kézevés a világ megismerésének egy módja, szerintem nem biztos, hogy az éhség jele.
Bizti a többiek is mondanak valamit, és akkor okosabb leszel Kép És nyugodtabb, az a legfontosabb!

Megyek ebédelni, Mesi itt alszik a cicimen... Olyan édes, egyébként jobban van, kevesebbet köhög, és egészen jól aludt, 1x-2x volt fent éjszakaKép

Kép

Kép
kobudo

Most néztem hogy a lakóhely szerinti bontásban mi vagyunk a harmadik legtermékenyebb topic.Kép

Kép

Kép
samchee

BEPA, NEM SÍR, CSAK NYÖSZÖRÖG:VEGYETEK MÁR FEL..Kép
birolili

Sziasztok

Bepa,csak azt tudom mondani,mint Kob, h ökölrágás NEM egyenlő az éhséggel! Nálunk is cicinelalvás van, mondjuk ha beleteszem az ágyba nem ébred fel.Én úgy szoktam, h mikor már nem szív folyamatosan, hanem meg-megpihen 2 szipp. között,akkor teszem le,ha 2 szipp között van 7(nem tudom miért pont ennyi,de ez vált be nekem) egyenletesen lassú légvétel, és ahogy beteszem az ágyba még picit mozgatom a kezem a popóján (számolok 100-ig),aztán leveszem a kezem,és még 100ig számolok,és akkor jövök ki. Persze van,h nem válik be,és akkor ringatás jön,de ez már ritkább.Nappal viszont szinte mindig ringatva vagy a babakocsiban alszik el.
Légy OPTIMISTAKépKépKép!

Kob, örülök, h Mesi jobban van!

Mino, találtatok végül jó felhúzós zenélőt?

Roz,szép szőnyeget vettetek?

Kép
seriff

aranyosak vagytokKép
Nemtom miért de biztos nagyok az elvárásaim
seriff módszerét kipróbálom.
Nem baj ha mellettem alszik el, de jobban örülnék, ha a kiságyban menne ez. Lehet még nagyon pici és ennyire kellek neki...olyan sok rosszat hall az ember, hogy el lesz kapatva, meg mindig ott fog aludni ha most hagyom.
Igaz este ott alszik el mellettem cicin. és utána átrakom10-11 körül (ahogy épp elalszik)aztán már megvan a kiságyban és éjjel visszalaszik , de napközben csak babakocsiban és ha hüvös van...
Miért nem adnak használati utasítást?
Roz! neked ez hogy megy? 3 gyerek után mondj okosat légyszi...
persze tudom minden gyerek más

KépKép
KépKép
bepa77

Roz,

tényleg, milyen szőnyeget vettetek? Nagyon aranyosak és jók a ruhák, amiket hoztál, köszönöm!

Bepa,
Benedek még olyan pici... Ne hallgass másra, csak a saját ösztöneidre, még ránk se! Szerintem... Pár napja írta Lili, hogy az ember lánya mindig felad valamit az elveiből, és hát ez tényleg így van. Most már könnyen megy ez nekem is, de Kamillánál sok kétségem volt, hogy jól csinálom-e, mert mindenhonnan mást halottam. Kiválasztottam egy forrást (nálam ez a Kismama volt), és ahhoz tartottam magam.
Bocs, nem akarlak kioktatni, ezek a saját tapasztalataim. A filmekben olyan egyszerű, hogy leteszik a gyereket, és már alszik is. Sőt, többnyire ébren, dehát ott 3 hónapos gyerekek bújnak elő a mamájukból, nem?

Seriff, Lili, puszi Nektek is!

Sziasztok

Kép

Kép
kobudo

Kob,nekünk a 6hós se alszik el, ha leteszemKép, elkapattamKépKépKép!

Most komolyan, Bepa, nem lehet Õket elkapatni,meg felszoktatni,meg ilyenek! Ezek régi idők dumái! Ne figyelj rájuk, és igaza van Kob-nak, csak a saját ösztöneidre hagyatkozz! Hidd el, h nem lehet ezt az egészet igazán elrontani! És ha felszokik, és elkényezteted? Kit kényeztessen az ember,hanem a saját gyerekét?KépKépKép
De nem akarok beleszólni, csak légy vidám, fogd fel pozitívan a dolgokat! Tényleg hány hetes is Benedek?

Kép
seriff

Sziasztok!

Én is így gondolom, h.az embernek a saját gyerekét kell kényeztetnie, de amikor 1,5-2órán keresztül ringattam, és nem aludt, na akkor muszály volt váltanunk. Az ember nem hülyülhet bele a gyerek nevelésébe sem....persze, szeretjük, meg minden, de az anyák is ott vannak....szóval nekünk ez a módszer bejött, h. az utolsó szopi után lekapcsolom a villanyt, beteszem a kiságyába, de ha látom, h. aktív, akkor még dajkálom, ás amikor már majdnem elalszik, akkor teszem le, de még ébren. beszélek hozzá, mondom neki, h. szeretjük, nincs baj, itt vagyunk vele, és mindenki szereti, álmodjon szépeket...és megnyugszik, megsimogatom, megpuszilom. Otthagyom még félig éber állapotában, és ha kell, ha sír, visszamegyek, és kiveszem, megnyugtatom, és visszatesezm. Ezt addig kell csinálni, amíg nem alszik el. De meg kell nyugtatni. nem szabad magára hagyni. Volt olyan, h. csak szóltam, h. itt vagyok, szeretlek, és aludt tovább. De az első két éjszaka fel kellett venni többször, megnyugattam, és aztán a 3.éjszaka már magától elaludt. Most már 2hete alszik magától. Lehet, h. szerencsénk volt? Én azt tudom csak tanácsolni, h. olvass, én is azt teszem, és ami szimpatikus, amit Kob is írt, h. talált egy forrást, amihez tartotta magát, akkor próbáld alkalmazni a módszert. Hátha bejön. Én is mindenfélét olvasok, és próbálgatom. Van a mi bejön, van ami nem. Azt tudtam, h. ringatni nem akarom éjszaka, mert azzal csak az ember szivatja magát. Bocsánat, de ez a véleményem.
Én szt gondolom, h. a családba a kicsi érkezik, és ő is tud hozzánk alkalmazkodni, nekünk kell megtanítanunk mindenre, feladatnak kaptuk őt.
A Suttogó titkai I. könyv egyébként nagyon jó, én sokmindent kezdtem el belőle alkalmazni. És az alvás kiválóan bevált.
Bocsánat, h. hosszú lettem. Ez csak az én tapasztalatom, véleményem, de minden kisbaba más, minden gyerkőc máshogy reagál, nincs egy recept. Sok van, ki kell tapasztalni.
Én azért is örülök, h. távol vannak a szülők, persze egyrészt kicsit rossz is, mert nem kapom mindenhonnan a tanácsokat, hanem saját magam tapasztalom ki, saját magam kárán tanulok. Ez így sezrintem jobb, mert jobban megtanulod. Persze tanácsokat is ki lehet próbálni, de az ösztönök azok nagyon működnek szerintem.

Na, tényleg befejezem, jó éjt. Kép
Mégegyszer bocsánat, h. ilyen hosszan véleményt nyílvánítottam. Kép
birolili

Sziasztok!

Ma reggel olyan dolog történt velem és a lányommal ami miatt én voltam a legboldogabb és a legbutább ember a világon. Lehet hogy ti is elítéltek miatta.
Tegnap este óta Bogi nagyon hisztis és rossz volt ami ma reggel is folytatódott, nem akart felkelni, öltözni, hisztizett, dobálta magát.
Nem tudom most utólag hogy akkor miért de adtam neki egy fülest,amit utána ezerszer megbántam.
Borzalmasan rosszul esett neki abba hagyta a rosszaságot és csinálta azt amit kértem tőle.
Amikor reggelizett beszélgettünk és én mondtam neki hogy nagyon bánom amit tettem , ne haragudjon és itt vagyok adja vissza nyugodtan mert nagyon megérdemlem mert buta voltam.
Oda mentem mellé és legugoltam.
Elkezdett pityeregni és mondta hogy anya én nagyon szeretlek és nem akarom vissza adni mert nem akarlak megbántani és nem is tudom visszaadni.
Ebben a pillanatban ici-pici embernek éreztem magam hogy én megütöttem őt úgy viselkedtem mint egy nem normális.
Õ pedig nagyon okosan, felnőttesen gondolkodott és mennyire igaza van.
Én voltam akkor a világ legboldogabb embere és egyben az aki a legjobban szégyelli magát.
És ez volt az a pillanat amikor megfogadtam hogy soha de soha többé nem teszek ilyet.

Kép

Kép
samchee

Lili,
igazad van Neked is, és nem baj, hogy leírtad a véleményed, ezért vagyunk. Írtam is Bepának, hogy biztos mindenki máshogy látja, és hogy hallgasson magára. Egyébként jól csinálod nagyon, én is így szeretném, de még nem jött össze. Bár nyugodt is vagyok,mert Kamillánál sem történt semmi baj, hogy nem így aludt el, kivéve, hogy sokáig nem tudta más elaltatni, de ez sem zavart, mégiscsak az anyja vagyok, vagy mi a szösz Kép Kép
Seriff,
a Te módszered is jó, kipróbálom!!

Sam,
nagyon édes, okos nagylány Bogi, a testi fenyítés tényleg nem old med semmit, bár nagyon türelmesnek kell lenni néha, hogy ne élj vissza a testi erőddel, nem?

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Nem olvastam vissza rendesen, csak átpörgettem.

Sam,
ez nagyon megható, majdnem elsírtam magam. Engem vert az anyám. Én sosem fogom bántani a gyerekeimet, semmi értelme, nincs nevelő hatása.

Bepa,
Leo hason alszik, nem félek a bukástól. Igaza van kobnak és Seriffnek, SENKIRE ne hallgass, bízz az ösztöneidben. Ha úgy érzed, h a ringatás jó neki, akkor csináld, ha a cicin alvás, akkor csináld, ha a sírni hagyás, akkor azt csináld.

Lili,
azért fáj fekve jobban a füle, mert vízszintes helyzetben a "fej" nyálkahártyái jobban megduzzadnak, uúgy, mint estére a láb dagad be.
Suttogót olvastam, nekünk semmi nem jön be belőle. A susogást kivéve. Próbáltam őt betenni az ágyába, sírt kivettem, megnyugtattam, visszatettem. Az lett a vége, h egyáltalán nem tehettem be az ágyába és a 3. próbálkozás után már megnyugtatni sem tudtam, még cicivel sem.

Cukker,
én kérdeztem a Lukács utcát, azóta már tudom, mert sétáltunk arra. Közel vanKép

Kob,
néztem a plébániát, hátha ki van írva vmi, de nincs.

Most rólunk.
Leona hétfő óta extrém nyűgös, egész du. csak kézben van, nem tehetem le akkor sem, ha alszik, még a hintaszékbe se ülhetek be vele. Éjjel megint 7* ébredt 10,5 óra alatt. Tej megint apadozik, ilyen kevés talán még sosem volt. Remélem megússzuk, hozzátápival akarok még 1-2 hónapot legalább várni.
Ja, az elalvás jól megy, most azzal nincs gond.
Pszichésen most én is OK vagyok még, csak fizikailag nem. De majdcsak túlélem.

Majd jövök, ha tudok.

Kis és Nagy betegek gyógyuljanak meg!!!

P uszi

Kép
sygnum

Syg!
Én még most is a reggeli történtek hatása alatt vagyok. Nagyon elgondolkodtató volt ez az egész dolog.
Nálunk mostanában nagyon jó alvás van. Kopp-Kopp
Egy hete hogy 2-3 alkalommal ébred éjjel, tegnap pedigletettem este fél kilenckor és négykor ébredt először utána hatkor és nyolckor teljesen.
De nálunk például az is változott hogy kb. egy hete megnőtt az étvágya, amíg eddig 150ml-et evett most 250-et.
Az nem lehet hogy Leonának kevés a tejcsio vagy már nem olyan gazdag tápanyagokban? Hamar feldolgozza és ez miatt ébred.

Kob!
Úgy gondolom hogy általában nagyon türelmes vagyok Bogihoz, de vannak olyan időszakok amikor minden más gond probléma felmerül és akkor nehezebb ez.
Akkor a legnehezebb türelmesnek lenni amikor százszor elmondok neki valamnit és csak azért sem teszi meg vagy nem is figyel rám.
Kamilla nem szokott dacoskodni?

Kép

Kép
samchee

Sam,
erre utaltam én is! Tudom, hogy türelmes vagy Bogihoz, nem is kételkedem ebben Kép Kép Nálam is olyankor szokott elszakadni a cérna, amikor szépen kérek valamit százszor, de nemhogy nem csinálja, de még felesel is Kép Ilyenkor szépen bekísérem a szobájába, megmondtom, hogy nem tetszik, amogy viselkedik, és gondolkodjon el ezen. Aztán szépen egy kis idő után kijön, hogy most már gondolkodott, aztán amikor kérdezem, hogy mit gondolt ki, akkor azt mondja, hogy nem tudja Kép Nagy eredmény, nem? Kép

Sygnum,
rákérdezek telefonon a vezetőnél, jó? Mármint a babaklubra.

Mino, még mindig főzöl? Miket csinálsz? Nekem még egyszerűbb hozatni, legalább addig, ameddig elkezdődik a vizsgaidőszak, hogy valamennyit tudja tanulni Kép

Puszi

Kép

Kép
kobudo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?