Dzsúd!
A fürdetés nálunk is egymás után megy. Igaz, nálunk Apa fürdet. Egyszer egyiket, aztán, amíg én felöltöztetem az elsőt, megfürdeti a másikat is. Amíg a másodikat felöltöztetem, ő lefoglalja az elsőt, hogy ne legyen hiszti. Ezek után egyszerre szopiznak, majd mennek aludni. Mostanig bealudtak a cicin, de az utóbbi egy-két héten már nem alszanak el rajta. Én olyankor is leteszem őket aludni, nem altatok, elalszanak maguktól. Igaz, Gergő néha sír is miatta, ma is bő félórát sírt, amíg elaludt.
Éjszaka én sosem üvegeztem, ha az egyik ébredt, költöttem a másikat is, hogy én is tudjak valamennyit pihenni. Így elég hamar kialakult a rend, 4 hónaposan, azaz 5 kilósan átaludták az éjszakát. (No ehhez hozzá kell tenni, hogy akkor még csak két hónapja voltak itthon.)
Edit!
Gyógyulgassanak a fiúk, sok lesz neked a csendes gyerekekből!
Azért nem irigyellek. Képzeljétek, nálunk teljesen megfordult a dolog. Ádám, aki korábban nagyon hisztis volt, mára kisangyalként viselkedik, Gergő, akinél türelmesebbet nem láttam, olyan erővel és kitartóan tud cirkuszolni, hogy rossz nézni. Remélem, kinövi.
Ikresmama!
Én korainak érzem, h 2 hónapos gyerek mellett elkezdj tanulni. Az én fiaim 5 hónaposak voltak, amikor elkezdtem a sulit, de ha halaszthattam volna, egész biztosan megtettem volna. Elsősorban a szopi miatt, de rettenetesen fárasztó is. Főleg azért, mert nem csak abból áll, hogy elmegyek suliba, hanem készülgetni is kellene a vizsgákra. Olvasni, tanulni pedig semmi időm nem marad.
Bár nem engem kérdeztél, megosztom én is a fejős tapasztalataimat. Én evés után sosem feljet napközben, lévén, hogy úgyis annyi termelődik, amennyit megesznek. Ha kevesebb lenne, néhány nap alatt fel lehet tornázni a mennyiséget. Éjszaka viszont rendszeresen fejtem, akkor is amikor a kórházban voltak, de itthon is. Legtöbbször le sem fekszem éjfélig, akkor fejek még 1-1,5 órát. De van olyan is, hogy csak reggel fejem ki, olyankor kevesebbet is tudok fejni.
Én sosem paráztam azon, hogy nem lesz elég a tej, illetve az elején még igen, pedig akkor még messze nem ettek annyit, amennyit fejtem.
Én is sokat iszom, rendszerint szoptatás közben iszom meg egy bögre laktoherbet. Azt olvastam, annyival kell többet inni a napi átlagos folyadékbevitelnél, amennyit szopiznak a manók.
És szerintem a rendes étkezés is fontos. Én a fejéseknél látom, hogy amikor rendesen eszem napközben, éjjel 40-50 milivel többet tudok fejni.
Cat, Orsi!
A Sinlac-ot hogyan kell kikeverni? Mintha olvastam volna, hogy sűrűbbre keveritek, mint ahogy a doboz írja. Hígat nem akarok, nálunk az a lényeg, h elég sűrű legyen, h ne follyon vissza. A dokinénink viszont azt mondta, h tegyek bele zöldséget vagy gyümölcsöt is, hogy kapjanak vitaminokat is.
Cat!
Orsi mondta, h nektek 90%-os támogatással írta fel a dokinénitek a Sinlac-ot. Hogyan? Jöhet magánban is.
Dzsúd!
Nagyon szépek!
Lilla!
Hogy vannak a kicsik? Miket csinálnak, mekkorák? És te hogy bírod?
Nettke!
Rólad semmit nem tudunk, asszem át kell mennem a szomszédba, h többet megtudjak rólatok. Tényleg, annakidején azt mióondtad, novemberben költöztök. Áll még?
Puszi mindenkinek, jó éjszakát!
Annamari