Új privát üzeneted érkezett!

Doris!
Nagyon sajnálom, hogy így összejöttek a dolgok.Kép
Fogadd részvétem.Jobbulást Lilcsikének.
Remélem minél hamarabb sikerül rendeződni az ügyeket, és újra itt lehetsz velünk, de most csak törődj a családi dolgokkal.
A képekre nagyon kíváncsiak vagyunk.
Ha annyi időd lenne, hogy párat elküldj nekem emailben, akkor Én szívesen lekicsinyítem, és felteszem ide.Kép
Küldheted ide:
jucus31@freemail.hu
de itt több helyem van:
judit.kosa@citromail.hu

Krisitin!
Van egy oldalunk, ahova folymatosan töltök fel képeket.Itt találod:
http://www.kosa.atw.hu

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Cicamica!
A Pesti úthoz közel, az üzlet eredetileg Foto Hall, csak árul pelenkát is. Van a kirakatban is kirakva. Még mindig merem ajánlani.

Én is úgy döntöttem, hogy várok az iratokkal, hátha előkerülnek. Kiszámoltam, 20 rongy lesz mire mindent pótolok Kép.

Nem tudom ki hogy van vele, de már nagyon hiányolok egy bulit! Álandóan csak a gyerekek, ami nem rossz, de ... Kép. Már szükségem van egy jó seggrázós bulira.Ma apa ment el, de a közeljövőben rajtam a sor. Csak én igényelek ilyeneket? Ettől rossz anya vagyok? Nagy bulizós vagyok, azaz voltam és igen nehéz leadni belőle. Persze amikor kedvem van hozzá sokszor az ép ész győz. Belegondolok hogy reggel riadó lesz és sajan a szoptatást nem tudom kinek átadni Kép.Na mindegy, majd kitombolom magam valahogy másképp Kép.

Most ennyit.
Sziasztok

Ancsa

Kép
vancsa

Sziasztok!

Orsi
Mi ugyanígy vagyunk. Ha esetleg megint nem jön össze, akkor újra nekifutunk a lombiknak, pedig elég kemény volt. Kb. 2 hétig egyfolytában aludtam, kába voltam, bármire képtelen, a teljes fogínyem bedagadt, fájt, és enni sem tudtam. Rémálom volt, de már most azt mondom, megérte!!! Sok sikert! Kitartás!

Marcsi
Én is gratulálok, teljesen együtt érzek veled. Nekem is akarja a párom is szerencsére a harmadikat, és hozzád hasonló reményekkel-tervekkel vagyok én is tele.

Heszter
Nekem mondta a védőnőm, és köszi a megerősítést. Kitartás, és vigyázz magatokra!

Moncsi
Örülök, hogy minden jól alakul, és tényleg szép súlyúak a babák!
Az enyémek ugyan két héttel fiatalabbak, és 1250g körül vannak, de a doki már nyugtat, hogy napról-napra kevésbé kell izgulni, ilyen súlynál már túl nagy gond nem lehet. A pihenést viszont tényleg tarts be!!!
Vasinjekció téren nem tudok segíteni, de a vas tényleg nagyon-nagyon fontos! Nekem 3 hetente figyelik, és egyfolytában szedek vasat.

Ancsa
Egyszer engem is kizsebeltek, de szerencsére pár nap múlva érkezett egy telefon, hogy megtalálta az irataimat (persze pénz nélkül) egy padon (persze elég messzire onnan, ahol ellopták) egy rendes idős pár, így megúsztam a sok utánajárást. Így csak biztatni tudlak, hátha a tied is meglesz!

Sziasztok
Ikresmama (Eszter 29+2)
ikresmama

Sziasztok,

sikeresen megkaptam az első intravénás vasat. Semmi gond nem volt vele. Fekve és nagyon lassan adagolta be maga a doki. jót mosolygott a félelmeimen és a betegtájékozatatón majd közölte, hogy minden intravénás szerre ugyanezt írják.
Hétfőn kapom a következőt. Heti kettőt két hétig. Aztán ellenőrizzük, hogy sikerült. Már nyugodtabb vagyok és köszi a jótanácsokat, nem riasztottatok el.
M.
32+4
kmoncsi

DorisKép
Õszinte részvétem édesanyád halála miatt.KépKép Tudom kijut Neked most a rosszból, de már annyi mindenen keresztül mentél, és mindenhol megálltad a helyed, hogy most sem féltelek. Újra és újra talpraáll az ember, és csinálja, mert van kikért csinálnia.

MoncsiKép
Anyukám is kapott intravénás vasat velem, ne félj tőle. A babáknak sokkal jobb hidd el, és hozzásegít, hogy ne legyenek keringési gondok, a lepény ne öregedjen stb.

DitkeKép
Nagyon szépek a lányok! Igazi kis huncut szemük van.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mondjatok valamit a bajomra, mert lassan megőrülök. Zalán fiam a délutáni (16 órás) etetés után fülsüketítően ordít. Fogalmam sincs mi lehet az oka, mert a nap többi részében nagyon jól elvan. Milánnak nem lenne semmi baja, szépen elfogdosná a játékait, dumálgatna stb., de Zalán sírása, sőt sikítása őt is felpörgeti. Ilyenkor olyan koncertet csinálnak, hogy csak az marad meg mellettük, aki süket. Talán ilyenkor álmos Zalán, de nagyon nehezen alszik el. Egy 20-30 perces alvás kicseréli a gyerekeket, de mire odáig eljutunk....szétvet az ideg. A héten jó volt, mert itthon volt apa, de hétfőtől ismét dolgozik, sokára ér haza és én maradok velük egyedül.Már próbáltuk, hogy beraktuk az ágyába,hátha elalaszik, de annyira bepörög, hogy szakad róla az izzadság. Ilyenkor ki kell venni és a karunkban nyugszik meg.Persze ekkor a másikunk tudott Milánnal foglalkozni. Na szal nem ragozom tovább, ki mit ajánl? Volt másnak is ilyen problémája?

Készültek új képek, majd küldök ha már a gépen lesznek.Amúgy tündériek Kép.

Ancsa

Kép
vancsa

Sziasztok Lanyok!

Az utolso eltavozason vagyok itthon. Ha minden jol alakul es a mazsolak is ugy akarjak, akkor penteken (11/11) szulunk!! Kép Most tartunk 36+4 hetnel, de a doki is meg en is szeretnem kivarni a betoltott 37. hetet.

A gyerekek jol vannak, de nem nagyon nonek mostanaban - ez igazabol nem is olyan nagy baj, mert eddig az egykek sulyat min. elertek, de tobbnyire meg is haladtak, persze fejenkent. Most azt mondta az UH, hogy kb. 2.6-2.7kg kozott lehetnek per gyerek, de mondtak nekunk mar 3 kilot is egyszer. Sajnos a mehlepenyem kezd oregedni (II. fokozat), de a flow jo. A gyogyszer ellenere kezd visszajonni egy kis fajastevekenyseg. Allitolag ez normalis, mert itt mar minden arra mutat, hogy megindulnak a dolgok.

A gyerkocok annyit mocorognak, hogy az valami felelmetes. Anna teljesen kiszoritotta Markot es persze ez az en kicsi fiamnak egy cseppet sem tetszik. Ezert foleg engem buntet, de azert megy a bunyo odabent is. Sokszor elofordul, hogy a CTG nem is mutat fajastevekenyseget, a hasam is "puha", de en ugy erzem majd szet vetnek a lurkok. Allitolag akar egy ilyen karatezastol is elmehet a magzatvizem, ugyhogy Apa mindig beszel hozzajuk, nyugtatja oket. Ram egyaltalan nem hallgatnak, de amint meghalljak az apjuk baritonjat, azonnal vigyaz-ulesben figyelnek. Szerintem Apat klonozni fogom! Kép

Trixi is jol van. Nem tudom hogy csinalja, de van dereka!!! Komolyan mondom olyan csinos, hogy magazinokban kene szerepelnie. A korhazi letet mar nagyon unja, plane hogy mar vagy 7 hete fekszik bent. Brrrr. Az ertekei neki is jok, de mar nem minden tokelets neki sem. A CTG-t neha kiakasztja a 100 folotti eredmenyeivel, bar nem kap fajas tevekenyseg csokkentoket. Meg mindig ugy nez ki, hogy hagyjak termeszetesen szulni. Szerintem kezd megbaratkozni a gondolattal. Ahogy ismerem, szuperul megoldja ezt is, mint minden mast.
Ja, es egesz nap "fozunk." Foleg Trixi meg egy masik lany, mert Ok legalabb tudnak. Penteken kitalaltak, hogy marpedig Ok makos gubat fognak fabrikalni ott a korhazban!! Eleg kezdetleges modszerekekkel kell beerniuk, de ugy dontottek, kell a kismamaknak is a hozzatapi. Kép Kép Kép

Szilvi!
Egy jo tanacs meg mielott visszafekszem: Legyszives ne rohangalj, ne mosogass, hanem maradj nyugton. Tudom, hogy hulyesegnek tunik. Tudom, hogy ugy erzed meg egy tanyer semmi es belefer, de hidd el kell a pihenes. A gyerekek sokkal jobban fejlodnek es neked is kevesebb "mellekhatassal" kell megkuzdened.
Meg veletlenul se szeretnem megmondani egy felnott nonek, hogy mit csinaljon. Sot, okoskodni sincs szandekomban. Ettol fuggetlenul 100x jobban jartok mindannyian, ha most lenyegesen visszaveszel a tempobol.

Na megyek, mert mar igy is sok volt belolem. Sziasztok es a mielobbi "viszont latasra!"
Heszter

KépKép
heszter

Sziasztok!

Ancsa!
A nagyfiam csinálta anno ugyanezt.Csak ő egyedül volt,de ennek ellenére sokszor majd megőrültem a tehetetlenségtől.Nekem azt mondta a doki akkor,hogy mivel nem emészti meg teljesen az anyatejet egyik kajától a másikig a gyomra,azért ez halmazódik és valszeg akkor jön ki rajta. Hát nem tudom,hogy igaza volt-e,de nálunk hónapokig tartott.A főzelék bevezetésével múlt el!
Nincs jobb ötletem,minthogy próbáld valahogy megszervezni,hogy ebben a 2-3órában valaki legyen veled!Vagy legalább a Milánra valaki vigyázzon.Esetleg te elvihetnéd levegőzni a Zalánt.Bár tudom,hogy akkor már sötét van,de talán a hideg leveg elnyomná és könnyebben elalduna.
Ez a probléma mindenképpen 2emberes,mert egyedül bele lehet bolondulni 2gyerek sírásávba.És egy idő után akaratlanul is felhergelik egymást.

Heszter!
Minden jót az elkövetkező pár napra!Eddig is nagyon ügyes voltál!Szorítok nektek és gondolok rátok pénteken!Majd adj hírt magatokról!

Doris!
Õszinte részvétem!

Kmoncsi!
Örülök neki,hogy ilyen könnyedén átvészelted az elsőt!Jól döntöttél,a lehető legjobbat tettél mindanyiotokkal!

Eszter!
Te is nagyon szépen haladsz!Hogy érzitek most magatokat?

Edit

Kép

Kép
edit73

Heszter,

nagyon ügyik vagytok!!! 11.11-én sokat fogok gondoni rátok! Sok erőt és szerencsét, két egészséges kisbabát kívánok nektek.

Nagyon várom majd a híreket!
millió puszi
M.
kmoncsi

Sziasztok!!

Doris!!!
még egyszer fogadd őszinte részvétem!!!!!!

Heszter !!
szoritok én is Neked!!!ügyesek legyetek!!!

Judit!!!
nagyon édesek a fotók!!!

Vancsa!!!
Képzeld megyek bulizni!!!10-én leszek 30 éves.és elmegyek a lányokka 12-én....már várom,de kicsit izgulok...mintha ez lenne az első bulim
Viszont ami érdekes,sokkal jobban várom az utána lévő 19-én bababörzét.....

nem nagyon történt velünk semmi!!!
Kép
kristin75

Helló Mindenki
Kristin
ezek a kutyik édesek. Biztosan jó buli lesz.Mi az elmúlt 7 hónap alatt egyszer mentünk el színházba a gyerekek nélkül és az ügyeletes nagyika és keresztanyu , még a mai napig emlegetik a másfél órás szinkron sírást amit a lányok levágtak. Tehát úgy döntöttünk hogy most katácsonyog no buli.

Doris
Fogadd együttérzésemet.
Nem akarok tolakodó lenni de ha gondolod meg talizhatnánk is mert én is 22 keres vagyok. És tiszta izgi lenne 2 ikerkocsival bevásárolni menni a szavolyába valamelyik hétenKépBeni most kezdi a bölcsit és ha beszokik hamar akkor délelőttönként lesz egy kis időm.Majd megdumcsizzuk
kókuszdió

Sziasztok!

Eszter!

Drukkolok 11.-én. Add át drukkjaimt Trixinek is.
Most már igazán minden rendben lesz, olyan szépen kihúztátok mindketten. Nemsokára már ti is babáztok. Irigy is vagyok. Mi már el is felejtettük az eszem-alszom időszakot. Komolyan, sokszor visszasírom azt az időszakot, pedig kétségtelenül akkor voltam a legfáradtabb.

A fiúk mostanában alig akarnak aludni nappal, igaz, az éjszakáink egész nyugisak. Különösen Gergő nem akar aludni, nem tudom miért. Egyszerűen nem akar. Pedig látom, hogy nagyon álmos, hisztis is, olyankor már semmi sem jó, az sem ha ölbe veszem. De sehogy nem tudom elaltatni. Van, hogy Ádám alszik 2 órákat is napközben, Gergő olyankor is csak fél órát. Este pedig szintén Gergő alszik el nehezebben. Mondjuk, éjszaka többet alszik, illetve a reggeli szopi után ő szokott egy órával többet aludni.

Ádámunk két hete állandóan bukik, a héten fogyott is 260 grammot. Elkezdtük a hozzátápit is, 3 napig kaptak almalevet, majd 2 nap barack, de hamarosan el kell kezdenem sűrűbbet adni nekik, mint pl rizspép vagy anyatejjel turmixolt krumpli esetleg sütőtök.
Voltunk ultrahangon, semmi kórosat nem találtak, illetve a reflux látszik, de semmi olyan nem látszik, ami indikolná a viszaáramlást a nyelőcsőbe. Most etetem a Nutritint vele, őszintén szólva én meg sem enném. Tulajdonképpen csak semleges ízű, nem embernek való gél lesz belőle. Abból kell ennie szopik előtt 2 kiskanéllal. Ádám még nem tud rendesen kanalazni, de Gergő olyan szépen nyel, hogy csak ámulok. Mintha mindig is kanalazott volna. Semmit nem köp vissza, még csak maszatos sem lesz. Mégis úgy látom, ő nem annyira örül az új ízeknek, még fintorog is, ha kanalazunk.

Pelus: vettem Libero-t, bababónuszosat. Nekem nagyon bejön ez a drytech, bár ha elfogy, már az olcsóbbra szavazunk mi is.

Még olvasok, majd írok.
Puszi mindenkinek

Am

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!
Heszter! 11/11 jó nap, a párom szülinapja Kép!
Szilvi! Hestrenek igaza van , ami a pihenést illeti, bár bevallom, én sem tudtam megcsinálni, nyüzsögtem, amíg bírtam, mindennap. Magamhoz képest így is visszavettem. Így 39. hétre születtek, és mindkettő 3 kg fölött volt, mi lett volna, ha rápihenek Kép. De ezt tényleg nem azért írtam, hogy lebeszéljelek a pihiről, utólag már könnyen röhög az ember, de egy-egy fárasztó nap után mindig aggódtam, hogyha most vmi lesz , azt magamnak köszönhetem, és ez jó nagy hülyeség. Egyébként is ugrálhatsz még annyit körülöttük, hogy csak na Kép!
Vigyázzatok mindannyiam magatokra és az aprónépre: Claire
claire

Eszter, Trixi, Szilvi

Szurkolunk mindenkinek az utsó hetek, napok a leg nehezebbek, de a picurik mindenért kárpótolnak, az összes szenvedés megéri!Kép
Jó egészséget és csodálatos babákat!
Kókuszdió
kókuszdió

Doris, részvétem anyukád miatt! Igazán járna már Neked egy testileg-lelkileg könnyebb időszak!

Heszter, drukkolok Nektek! Ekkora súlyú babákkal már nem lehet olyan nagy gond.

Claire, Heszter, megpróbálok hallgatni Rátok, csak nem könnyű. Ma pl. "naphosszat" feküdtem hol egyik, hol másik oldalamon, de a végén már sehogy sem volt kényelmes. A lányokat is meghozták a nagyszülők, kicsit későn ugyan, de megmosott hajjal és hála anyósomnak, az összes ruhájuk tiszta! :-)

Voltam csütörtökön a leleteimért, a cukor, amitől tartottam, annyira nem magas, hogy még az alsó érték alatt is van 0,1-el. Van néhány érték, ami alacsony, de olyan "éppen csak, hogy" mértékben, ref. érték alatt 1-2 tizeddel. Négy nap múlva megyek a dokihoz, akkor mond többet. Találkoztam a másik ikres kismamájával, ő 2 hét előnyben van hozzám képest. Azt mondta, hogy ha nincs semmi panasza, akkor kb. a 34. héten fogja befektetni. Az neki még 3 hét, nekem akkor kb. 5, ha nem jön közbe semmi. Ne jöjjön! :-)
A már meglévő kiságyat hamarosan felhozzuk a pincéből, a pelenkázóra csak a feltétet kell rászerelni, de nem tudom pl., hogy merjem-e megvenni a másik kiságyat... Hülye vagyok? Biztos... A babakocsi miatt mindenképpen szólnom kell a boltban, de megvenni csak akkor fogom, ha már meglesznek a kicsik.

Na, megyek, mert párom szerint ő már megint ki van innen túrva... A sok óra játék nem számít, mert most dolgozni akar...
szilvibank

Szia Szilvi,

a kiságyak miatt én is hisztiztem egy sort. Egyet vagy kettőt? Kérdeztem a tapasztalt csajokat, akik közül voltak akik eleinte egybe rakták őket, de előbb-utóbb ugye külön kellett rakni őket. Aztán addig agyaltam, míg lelkiismeret furdalásom nem lett: Hát hány babát várok én???? egyet???? Aztán amilyen gyorsan csak lehetett elrohantam és megvettem a másik kiságyt. (az első nálunk is használt) Babakocsit viszont én sem vettem, majd csak ha meglesznek. Eyelőre még nem tudok dönteni, mert ha télies nehézkes kocsit veszek (Bergon) azt a kismamik tapasztalata alapján előbb utóbb lecserélem valami könnyebbre. Mivel javában tél lesz, arra gondolok, hogy lehet, hogy csak hordozóval és autóval megyünk bárhová is, minuszokban úgysem fogok kint sétálni. Tehát, lehet mire kitavaszodik, már lesznek 3-4 hósok és már más babakocsiba gondolkodnék úgyis. Szóval a babakocsi vásárlással várok én is.

M.
kmoncsi

Sziasztok Lányok!

Vmikor már jártam erre, tanácsot kértem Tőletek babakocsi ügyben (akkor még pocakos formátumban) és aranyosak is voltatok, sok hasznos infót kaptam. Azóta kibújtak a Lurkók, Csenge és Levente, 35. hétre, 2300 és 2500 grammal, 51-51 cm-rel, szép egészségesen. Szombaton voltunk 4 hetesek. Nagyon jó gyerekek, nyugodtak, napközben elvagyunk, az esték még húzósak (vagy csak én érzem úgy, a mérhetetlen fáradtságtól), de csak kialakul egyszer.
ismét a tanácsotokat szeretném kérni:
Ti a kezdetekben hogyan fürdettetek, mi volt a menetrend? Mi egymás után fürdetünk, és én külön-külön szoptatom Õket az esti lefekvés előtt. De ezzel sokszor annyira elcsúszunk időben, hogy az ájulás kerülget, mire végzünk. Nálatok mi volt a menetrend? Éjszaka Ti is szoptattatok vagy üvegeztetek?
Mikortól várhatóak az átaludt éjszakák?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat,
Dzsúd
dzsúd

Dzsúd Kép
nálunk úgy ment, ahogy Te is írtad. Egymás utáni fürdetés, majd külön-külön szopi.
Éjjel szopi, mi sosem üvegeztünk. A párom aludt Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Dzsúd!
A fürdés egymás után ment nálunk is.
A szopi mindig egyszerre.
A fiúk 2,5 hónaposan átaludták az éjszakát.Kép
Ez mindenkinél egyedi, mert befolyásolja az is, hogy csak anyatejes a baba vagy tápis is.
Mi anyatejen+tápin vagyunk.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Dzsúd

Én cpec a kezdetektől egyszerre szoptattam, mert így időtakarékos( tapasztaltam az első gyereknél, aki 2 óránként kelt éjjel is és nappal is).Szerintem próbáljátok meg az egyszerre szopizást, mert hamar elfogy az erőd, ha napközben is egymás után szopiznak!!!! A fürdetéshez hozzá sem fértem mert mindig a párom és anyósom fürdettek, de mindíg egymás után. Ja és az éjszaka átalvása nekünk 3 hónapos kor után kezdődött és egészen 7 hónapos korig tartott amig el nem indultak a fogacskák azóta min. 2x felkelek hozzájuk de szpoi után azonnal visszaalszanak.
Kókuszdió
kókuszdió

Sziasztok!

Sajnos szopi ügyben én nem tudok hozzászólni.Nálunk az esti fürdés-etetés mindig is több emberes "móka" volt.Anyós,a férjem meg én csináljuk.Így mindenki elégedett.Én fürdetem mindhármat egymás után.Ahogy az első baba kész,kapja anyós a cumisüveggel és eteti.A második a páromé, a harmadikat meg én etetem.Így háromnegyed óra (rosszabb esetben 1óra) alatt megvan.Miközben a nagyfiúnk is megfürdik a nagykádban.Ilyenkor szoktunk "lelki életet" élni.

A fiúk sajnos betegek,bekaptunk valami bacit.Szépen megy sorba rajtuk.Múlt héten hétfőn belázasodott a Benike,szerdán a Marci,tegnap pedig az Olivér.Benike nagyon "jó" beteg volt.Csak nézett bágyadtan a szemecskéivel,bújt az ölembe és aludt.Szépen bevette a gyógyszereket is és még enni is evett.A Marci persze bepótolta azt,amit a Benike megspórolt nekünk.Ment a nyafi,hiszti ezerrel.Nem aludt,vagy ha igen, 5percenként felsírt.Sehol nem volt jó neki még a kezemben sem.Nem evett,nem akarta bevenni a gyógyszerét.
Most az Olivéren van a sor: ő is olyan kis nyugis.Elnézeget az ágyában, pont rálát az ablakra,így látja kint a fákat.Hol felébred,hol elbólogat.
Azért jó lesz már, ha kikeveredünk ebből a nyavajából,mert az eget csak akkor látom,ha kiviszem a szemetet!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok lányok!
Moncsi
Gratulálok az eddigiekhez, és egészséges, boldog piciket kívánok nektek. Nagyon irigyellek is közben, hiszen már alig várom, hogy én is megpillanthassam a cseppeket.

Szilvibank
Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem a cseppek azonnal jeleznek, ha pihenni "szeretnénk". Teszek-veszek itthon, és kicsit lassabb tempóban ugyan, de próbálok teljes életet élni. Néha azonban egyik pillanatról a másikra le kell ülnöm, és kb. 10 perc pihi után mehet minden csak tovább. Ilyenkor egyszerűen képtelen is lennék tudomást nem venni a dologról, de természetesen nem is akarok. A kényelemre való figyelés pedig szinte már berögződött: mindenütt liftet v. mozgólépcsőt keresek, sokkal lassabban járok-kelek.

Egyébként mi egészen jól vagyunk: A lábaim a rendszeres gondoskodást igyekeznek meghálálni, sokkal többet bírnak, és bizonyára a kismamaharisnya is segít, aminek nagyon örülök, bár picit néha még melegnek érzem. Szerda este voltam dokinál, ahol majdnem el is ájultam, olyan soká uh-zott háton fekve. Ez már nekem egyáltalán nem megy, egyszerűen összepréselnek a kicsik. Állítólag szépen fejlődnek, és a párom esténként jókat szórakozik, ahogy figyeli a hasam mozgásait. A kislány szinte minden mozdulata látható is, és tapintható is, és persze én igencsak érzem. Annyira fent van, és olyan erős, hogy a bordáimat már "kékre-zöldre" rúgta - legalábbis én úgy érzem.

Lenne mindenkihez egy kérdésem:
Amint régebben már írtam, mérlegképes tanfolyamra járok, amit kb. két hét múlva - az egyik tárgy végén - felfüggesztek a cseppek miatt. Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy szerintetek a kicsik érkezése után mikor tudom majd folytatni. Kb. két hónap után már kivitelezhető? Ha igen, hogyan? Ha nem, szerintetek mikortól? A felügyeletet meg tudom majd oldani. A szopizás lesz gondolom a szűk keresztmetszet, mivel utazással együtt kb. 5 órát vesz igénybe a tanfolyam heti kétszer. Van vkinek esetleg ilyen tapasztalata? Ha megosztaná velem, szívesen venném! Előre is köszi!

Sziasztok
Ikresmama (Eszter 29+5)
ikresmama

Köszi, Lányok, a válaszokat! Kép

Icsilya Kép
A párom nálunk is alszik. Segítene ő, de csak azzal tudna, ha lenne két nagy didkója szoptatni Kép ha nagyaon nyűgi vmelyik gyerkőc, miközben szoptatom a tesót, akkor felveszi és nyugtatgatja.
Te ezt hogy oldottad meg? Hagytad, hogy ordítson a másik addig vagy annyira jófejek voltak, hogy kivárták a sorukat? Kép

Judyt, Kókuszdió Kép
technikai kérdés Kép : ha egymás után fürdettetek és egyszerre szoptattatok, akkor aki először fürdött nem ordított, amíg a tesó el nem készült a fürdéssel és végre rá nem kattanhattak a cicikre??
Nálunk a Kiscsaj kicsinálna, ha így megvárakoztatnám Kép

Edit Kép
Hát, le a kalappal. Ha már kezdek elájulni esténként, mindig Rád gondolok majd Kép

Dzsúd
dzsúd

Ikresmama Kép
helló leendő kollegina! Kép én tavaly kezdtem egy másoddiplomás képzést az eltén. A pasik októberben születtek, a vizsgaidőszak januárban lett volna.. de én a 2 db 2.5 hónapos mellett nem tudtam kivitelezni, így idén ugrok megint neki.
Szerintem 2 hónsapos babák mellett a heti 2 alkalommal 4-5-6 óra eltáv az sok. Nem is scak a szopi miatt, hanem mert nem lesz rá energiád. Magamról úgy gondolom, hogy jól vettük az akadályokat az elején, de erre már nem lett volna erőm. Ha az ember max. 3 óránként be van fogva, ikrek mellett ez éjjel-nappalt jelent... akkor erre már nem jut.... szerintem. én csak a saját tapasztalataimról tudok beszélni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya Kép
Még egy kérdés: Te fejtél minden szopi után? Én nagyon belefáradtam, pontosabban nem is én, hanem a didkóim, totál kikészültek, aztán gondoltam egyet és ara jutottam, meg utánaolvastam, hogy ha csak szopiznak, meg hát ugye igény szerinti szopinál ez elég sűrű programot jelent, akkor nem baj, ha nem fejek, lesz mindig tejem. De azért vhol parázok, mi van, ha elapadok..

Dzsúd
dzsúd

Sziasztok!

Megint tök jó sokat írtatok! Csak lenne több időm olvasni...
Most anyu elvitte őket sétálni.

Kölcsönkaptam a suttogó könyvet. Teljesen más szemléletű és hangvételű, mint az eddig olvasott babagondozási könyvek. Tetszik is meg bánom is, hogy elkezdtem olvasni, mert mint korábban írtam, most nem akarok foglalkozni a "mit hogyan, mikor -kell- csinálnia a babának " tanokkal, de hát megint kezd motoszkálni bennem a kisördög.

Pl. azt írja este először kaja (szopi, vagy üveg) utána fürdés, rituálék és alvás maguktól.
Én úgy veszem ki Ti is általában fordítva csináljátok.
Van akinél így megy? Vagy esetleg próbálta de nem vált be?

Itt írja az "álometetést" is. Cat azt hiszem Te csináltad. Megetetni 10-11 körül, akkor is , ha magától nem ébred. Félek kiverem az álmot a szemükből. Elég, ha csak az egyiknek és sírni kezd.

Nagyon jó a napirend, evés, ébrenlét, alvás módszer is, én eddig mindig azt vártam, hogy evés után aludjanak.
Bár ikrekkel nehezebben kivitelezhető.

Kristin!
Bababörzét én is várom!!!

Edit!
Olinak is jobbulást! Azért jó az arány 3-ból 2 mintabeteg? Szegénykék, biztos rossz betegnek lenni ilyen picinek.

Vikta! :-))
Mi újság mami???

Puszi!
Enikő
2 hósak és 5 éves
olajfácska

DzsúdKép
Gratula a törpökhöz, akik nem is voltak olyan törpök!KépKép Mi Apával ketten fürdettünk egymás után, és egyszerre szopiztak utánna. Ezzel sok időt megspóroltam. Eleinte minden szopi után fejtem, de utánna ebbe beleuntam, és csak este,éjjel és reggel fejtem már, na ez is éppen elég volt.
Valaki írta korábban, hogyha az ember elhagyja az éjjeli fejést,szopit, akkor elkezd apadni a teje. Ez nekem így is volt, amíg éjjel szoptattam addig volt tej, amiután már Oli is átaludta az éjszakát, és lusta voltam felkelni fejni, elkezdett rohamosan csökkenni a tejem.

EditKép
Én is mindig Rátok gondolok, ha nyavalyogni támad kedvem.KépKép

HeszterKép
11-én nagyon fogok szorítani. Hidd el óriási élmény lesz megpillantani őket, és ott érezni a szülőasztalon, hogy visszavonhatatlanul család lettetek.Kép Várjuk a híreket!

AnnamariKép
A levezés nekünk sem jött be, szerintem próbálj gyümölcspempőt adni nekik, hiszen már nagy fiúk.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Dzsúd
Nálam is vannak kritikus napok, vannak napok amikor teljejen egyedül fürdetem mind a három lurkót, és mivel Beni napközben egy percet sem alszik estére már ő is nyűglődik és van hogy a 3 egyszerre üvölt. Na én akkor szoktam elszámolni 10-ig és megnyugtatom magamat, hogy 10 perc és utánna itt az áhított csend és nyugalom. és lőn csend és nyugi.KépKépKép De ha más a ritmusa a két babának akkor lehet, hogy az is beválik, hogy a kislánynak adsz egy kis cicit fürcsi előtt, hogy ne legyen teljesen üres a pocija és utána folytatjátok, együtt.

Szopizás:
Én azt tudom, hogy minden szopi után megittam 2 dl vizet vagy szörpöt v levest A tejet én sose fejtem és mindíg volt, szerintem csak a sok folyadékbevitel az ami számít, persze volt hogy nem figyeltem oda akkor nekünk is kevesebb volt. Igyatok sokat Na de ne a kocsmában Kép
Ja és TILOS arra gondolni, hogy jaj nekem nem lesz tejem mert a tejtermelés 33 %-ban pszichésen termelődik!!!
Kókuszdió
kókuszdió

Dzsúd Kép
minden szopi után kb. olyan 1-1.5 hónapos korukig fejtem, utána meg naponta kb. 2szer, majd 4 hós koruk után már csak 1szer este... és 5.5 hósan feladtam!
Ha kooperatívak a gyerekeid, akkor lesz tejed, ha már most ennyi van. De ehhez kell, hogy ne üvöltsék le a fejed, amikor átmeneti csökkenés van. (Erről Cat tudna mesélni, az enyémek nagyon rendik voltak ilyen szempontból)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat Kép
Köszi a gratulációt, aranyos vagy Kép
Tényleg nem voltak törpök, most meg már kifejezetten kókuszgolyónak látom a lányomat Kép zabálnak rendesen, a didkóim már reszketnek, ha közelít a kis szájuk Kép

Lányok Kép
Brrrrr..éjszakai fejés.. Kép na jó, iszom továbbra is rendesen minden szopi után Kép remélem, bejön!
Bár logikusnak tűnik, hogy ha az éjszakai szopi elmarad, apad a tej - de hát egyenlőre még ez odébb van, addig meg ráhangolom magam az "átaludhatnám az éccakát én is végre, de nem teszem, inkább vidáman fejek egyet" hangulatra Kép

UI: bemutatom a Kölköket Kép

KépKép
dzsúd

Dzsúd!!!
éjjel én NEM fejtem!!! az éjszaka a pihenésé! már amennyire a 2 gyerek enged.
Gyönyörűek a babák!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Dzsúd!

A fürdetés nálunk is egymás után megy. Igaz, nálunk Apa fürdet. Egyszer egyiket, aztán, amíg én felöltöztetem az elsőt, megfürdeti a másikat is. Amíg a másodikat felöltöztetem, ő lefoglalja az elsőt, hogy ne legyen hiszti. Ezek után egyszerre szopiznak, majd mennek aludni. Mostanig bealudtak a cicin, de az utóbbi egy-két héten már nem alszanak el rajta. Én olyankor is leteszem őket aludni, nem altatok, elalszanak maguktól. Igaz, Gergő néha sír is miatta, ma is bő félórát sírt, amíg elaludt.
Éjszaka én sosem üvegeztem, ha az egyik ébredt, költöttem a másikat is, hogy én is tudjak valamennyit pihenni. Így elég hamar kialakult a rend, 4 hónaposan, azaz 5 kilósan átaludták az éjszakát. (No ehhez hozzá kell tenni, hogy akkor még csak két hónapja voltak itthon.)

Edit!
Gyógyulgassanak a fiúk, sok lesz neked a csendes gyerekekből! Kép Azért nem irigyellek. Képzeljétek, nálunk teljesen megfordult a dolog. Ádám, aki korábban nagyon hisztis volt, mára kisangyalként viselkedik, Gergő, akinél türelmesebbet nem láttam, olyan erővel és kitartóan tud cirkuszolni, hogy rossz nézni. Remélem, kinövi.

Ikresmama!
Én korainak érzem, h 2 hónapos gyerek mellett elkezdj tanulni. Az én fiaim 5 hónaposak voltak, amikor elkezdtem a sulit, de ha halaszthattam volna, egész biztosan megtettem volna. Elsősorban a szopi miatt, de rettenetesen fárasztó is. Főleg azért, mert nem csak abból áll, hogy elmegyek suliba, hanem készülgetni is kellene a vizsgákra. Olvasni, tanulni pedig semmi időm nem marad.

Bár nem engem kérdeztél, megosztom én is a fejős tapasztalataimat. Én evés után sosem feljet napközben, lévén, hogy úgyis annyi termelődik, amennyit megesznek. Ha kevesebb lenne, néhány nap alatt fel lehet tornázni a mennyiséget. Éjszaka viszont rendszeresen fejtem, akkor is amikor a kórházban voltak, de itthon is. Legtöbbször le sem fekszem éjfélig, akkor fejek még 1-1,5 órát. De van olyan is, hogy csak reggel fejem ki, olyankor kevesebbet is tudok fejni.
Én sosem paráztam azon, hogy nem lesz elég a tej, illetve az elején még igen, pedig akkor még messze nem ettek annyit, amennyit fejtem.
Én is sokat iszom, rendszerint szoptatás közben iszom meg egy bögre laktoherbet. Azt olvastam, annyival kell többet inni a napi átlagos folyadékbevitelnél, amennyit szopiznak a manók.
És szerintem a rendes étkezés is fontos. Én a fejéseknél látom, hogy amikor rendesen eszem napközben, éjjel 40-50 milivel többet tudok fejni.

Cat, Orsi!

A Sinlac-ot hogyan kell kikeverni? Mintha olvastam volna, hogy sűrűbbre keveritek, mint ahogy a doboz írja. Hígat nem akarok, nálunk az a lényeg, h elég sűrű legyen, h ne follyon vissza. A dokinénink viszont azt mondta, h tegyek bele zöldséget vagy gyümölcsöt is, hogy kapjanak vitaminokat is.
Cat!
Orsi mondta, h nektek 90%-os támogatással írta fel a dokinénitek a Sinlac-ot. Hogyan? Jöhet magánban is.

Dzsúd!
Nagyon szépek!

Lilla!
Hogy vannak a kicsik? Miket csinálnak, mekkorák? És te hogy bírod?

Nettke!
Rólad semmit nem tudunk, asszem át kell mennem a szomszédba, h többet megtudjak rólatok. Tényleg, annakidején azt mióondtad, novemberben költöztök. Áll még?

Puszi mindenkinek, jó éjszakát!
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari Kép
1-1.5 órát fejsz??? mit csinálsz annyi idei??
én 2x15 percet fejtem max.

sinlac: akkor csináld úgy, hogy kitalálod, hogy mondjuk 100 gr-t adsz neki, fele gyümölcs/zség, másik fele víz, és annyi sinlac, hogy kanalazható legyen.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szia Dzsúd!

Én mindig egyedül fürdettem, apa közölte, hogy na ő aztán nemKép. Meg sokszor nincs is este itthon, akkor meg muszáj volt. 7 hónapos korukig a kiskádban fürödtek, mindig bent fürdettem a szobában. Már fél órával előtte nyűgösek voltak, úgyhogy bevezettem azt a szokást, hogy jól bemelegítettem a szobát, lepucérítottam a feneküket, (törölközőt tettem alá, ha pisilnének) és imádtak így szabadon rugdosni, nem sírtak. (Ja, a régi szép idők, mikor nem másztak el...) Aztán mindig Csenge fürdött előbb, mert ő utána könnyen elaludt, Petra addig pucérkodott, ált. jól elvolt így. Fürdés után Csenge szopizott, aztán őt letettem az ágyába, aztán jött Petra, vele is fürdés, utána szopi, aztán altatás. Hamar megszokták, nem volt sírás, ha mégis, énekelgettem nekik vagy verset mondtam, akkor figyeltek. Szerintem tapasztald ki hogy ki a türelmesebb, ő várjon este és legyen fix sorrend, akkor megszokják. Én 4,5 hónapig még éjjel is fejtem, eleinte azért mert Petra csak üvegezett, nem szopott, így ha azt akartam hogy anyatejes legyen, muszáj volt, később meg azért , mert nem tudtam hirtelen leállni, ha kihagytam a fejést, szörnyen bedurrant a mellem (érdekes, mindig csak a jobb), szóval fokozatosan szoktam le róla. Mondjuk furcsa amit Annamari ír, hogy 1-1,5 óra fejés, nekem egy fejés max. 20 perc volt, sokszor csak 10. Csak addig fejtem míg dőlt a tej, nem erőltettem ki minden cseppet. Ennyit ki lehetett bírni, pisilni úgyis mindig fel kellett kelni, annyit ittamKép Ja, Avent mellszívóm volt, nem kézzel fejtem, úgy azért lassabb. A mellem eleinte elég nehezen viselte, de aztán úgy megszokta, hogy egy idő után mikor megindult a tejcsi, már nem is pumpáltam, csak tartottam a mellszívót benyomva, szívta a vákum, csak időnként le kell engedni, hogy bele tudjon folyni az üvegbe. És a gumiharangot sem használtam, anélkül gyorsabb volt, egyébként egy csomószor mellette is folyt a tejci.
Szerintem könnyebb éjszaka szoptatni, int üvegezni, nem? Csak felveszed a babát, aztán a többit ő intézi, én még bóbiskoltam is közben. Vagy fekve szoptattam, akkor még el is aludtam néha. Ha üvegből etetsz, akkor ki kell menni a hűtőhöz,megmelegíteni, behozni, míg melegítasz ordít mert éhesKép Tudom, Petránál ez ment 3 hónapig. Szerencsére apa ha itthon volt, többször is bevállalta ezt a részét, így ilyenkor aludhattam. Mikor mind a kettő szopott, akkor is csak akkor szoptattam egyszerre, ha nagyon követelőztek, én nem szerettem. Szerintem sokkal kényelmetlenebb, meg sajnáltam volna felkelteni az alvó babát, csak mert tesó már éhes.
Na, jó hosszúra nyúlt, bocs, már megint szómenésem voltKép

Ditke
ditke62

Nekem meg az a furcs, h 10-20 percet fejtek.
Az előbb már írtam, most először pedig elszállt a hozzászólásom a vak világbanKép
Szóval addig volt nagyon fárasztó, amíg a kórházban voltak a manók, én pedig háromóránként fejtem. Sokszor bent fejtem náluk. A napom fele a fejéssel ment el.
Amúgy a lefejt mennyiség csupán felét, 60 százalékát tudom lefejni az első félórában. Így fejek éjszakánként úgy 240-280 milit.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Doris!
Õszinte részvétem, tudom mit érzel. Én 1 éve vesztettem el anyukámat, de még nem telt el olyan nap, hogy ne gondoltam volna rá. Nagyon hiányzik a segítsége,az egész lénye.Ezt megszokni nem lehet, csak idővel elfogadni. Sajnos nem láthatta meg a gyönyörű unokáit sem.

Kristin!
Bulizol???? Megesz a sárga irigység! Érezd jól magad és kapcsolj ki! Boldog szülinapot kívánokKép Kép Kép!

Dzúd!
Gyönyörűek a fiaid! Kép Kép Kép

Mit tegyek, hogy a fiúkat hozzászoktassam a sós kajához? A krumpli, krumpli+sárgarépa, sárgarépa nem igazán jött be. Ma kaptak tököt, az kicsit jobban csúszott. Va lefagyasztott tejem, lehet azzal kellene elkevernem? De az is édes. Így hogy szokják meg a másik ízt?

Most ennyit.

Ja! Járok hastáncolni, nagyon élvezem! Ez az egyetlen kimozdulásom, ilyenkor apa és a sógornőm látják el a gyererkeket. Szuper tánc, ajánlom mindeenkinek. Kép

Pusszantás

Ancsa

Kép
vancsa

Dzsúd
Gratula a Lurkókhoz, nagyon formás kisbabák! Kép
Szegény didkókra vigyázz, mert jönnek a kis éhenkórászokKépKép és nincs kegyelem. Kaja kellKép
Kókusz
kókuszdió

Sziasztok! Kép

Hulla vagyok, de meg kell mutatnom ezt a képet Kép

Kép

Pénteken először maradt apjuk egyedül a gyerekekkel itthon este, ő fürdet mindig de most a nemfürdővel is csinálni kellett valamit, hát behuzta a kiságyat a fürdőszobába Kép Kép

Na mentem, még csatateret kell takarítanom ...

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Dzsúd

Édesek!

Sziszus

Nem semmi az apuka, de legalább megoldotta valahogy! :-))))))))

Ikresmama

Nálam is jelzik a kicsik, hogy mikor elég, mostmár egyre gyakrabban. A kényelmetlen testhelyzet bosszúja pl. abban jelentkezik, hogy egyszerre nyomódik jobb oldalt a bordám és kb. ugyanolyan magasságban a hátam is fájni kezd.

Mivel lassan az én itthon tölthető időm is lejár, be kell élesítenem azt a családot, akik addig is jártak délutánonként a gyerekekért, amíg dolgoztam. Más segítségünk sajnos nincs, mert apukámra már nem bíznám őket (stroke utóhatásai, + a türelem időnkénti teljes hiánya), anyu meghalt két és fél éve, a férjem pedig pont kora du-tól estig dolgozik. Igaz otthon, úgyhogy ha már valaki hazavitte őket, akkor felügyelet van. Reggel pedig tudja vinni a csapatot.

Szilvi
szilvibank

SziszusKép
Apa nagyon leleményes volt!KépKép AZ enyém is mindent megold a fiúkkal ha egyedül marad velük, de sosem árulja el, hogy hogy csinálta.

AnnamariKép
Mi nem mondtuk, hogy 90%-osra írja fel a gyerekorvos a Sinlacot, csak arra figyeltünk fel, hogy 200 Ft-okat fizettünk érte. Most vagy itt a gyógyszertárba van rosszul a gépben, vagy így volt felírva.
Szerintem is úgy használd, ahogy Orsi írta.

Fejés: Én általában 30 percet fejtem, többre nem is volt energiám már. Neked azért is van szerintem ennyi rengeteg tejed, emrt ennyit fejtél. Sajnos ez is számít, nem csak az evés,ivás. Egyébként észrevettem, ha tésztát ettem, akkor dőlt a mellemből a tej. Pl. szilvásgombóc,derelye,kalács

VancsaKép
Add Sunlaccal a kaját mindig, és fokozatosan csökkentsd benne a Sinlac mennyiségét. Én így csináltam, és nagyon bejött.

KristinKép
Isten éltessen sokáig 18. szülinapod alkalmából.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

VancsaKép
Sinlacot akartam írni. Édeskés és hipoallergén.

DzsúdKép
Nagyon kis formás babáid vannak! Gratulálok!Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

AnnamariKép

Köszi, mi megvagyunk. Hogy most miket csinálnak? Hát, most épp a fogdosást gyakorolgatják, ez lesz a következő nagy tudomány. Amióta megvan a ronda műanyag babatornáztató, azóta csinálják, a plüsihez hozzá se nyúltakKépKép A vigyorgás, dumálás megy ezerrel, Dávidnál már 3 hónapja, Nikinél is másfél. Egyre jobban cifrázzák. Ja, és ami nagyon jól esik: Dávid már amikor meglát vigyorog és dumál vissza nekemKép A dévényezés is jót tesz neki, már sokkal stabilabb a buksija és rendesen fordítja balra is a fejét alváskor. Sikerül kimasszírozni a nyakából a húzódást. Csak ne üvöltene olyan panaszosan alatta! Azért most már nem hozzák azt a remek formát, mint az első 3 hónapban, de még így is beleesnek a normál kategóriába fejlődés szempontjából. Nem bánnám, ha ilyen ügyik maradnának és nem kellene sokszor azt hallanom, hogy "hát igen, koraszülöttek szegénykék, nem tudhatják még ezt meg azt..."
Sok sikert a kanalazáshoz! Várom a további tapasztalataidat. Mikuláskor lesznek fél évesek, akkor én is el akarom kezdeni velük a mókát. Egy hónap alatt akarom megismertetni velük a dolgokat, aztán januártól 1-2 kaját kiváltani. De az is jó, ha tényleg csak hozzátápi lesz a dologból és csak szopi után esznek, ha éhesek maradnak. Napközben néha egyfolytában csak enni akarnak, tutira nincs akkor már túl sok. De még elvagyunk, csak fárasztó.

Fejni én is 20 percet szoktam, éjfélkor kifejem a maradkéot, aztán 4-5 körül kelek, akkor fejek kb 2,5 decit. Ezzel valóban nem jön ki az összes, mert volt amikor ébredtek és még simán jóllaktak fejés után. Viszont a cicim már annyira hozzászokott a géphez, hogy nem hoz ki többet, akármit csinálok.
A kórház tényleg fárasztó volt az állandó fejéssel-szoptatással, de nekem az volt rosszabb, hogy itthon is ezt csináltam a múlt hónapig. Na, az durva volt, másból se állt a napom.

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Az én fiaim is jobban hozták a formájukat az első hónapokban. Most valahogy lelassult nálunk is a folyamat. De lehet, hogy csak azért, mert most már nagyobb, látványosabb dolgokra számítunk.
Tegnap volt a dévényesünknél egy hathónapos kislány. Ült, mászott meg nemtommi, én csak néztem, hogy jaj, de messze van ez még nekünk.
Amúgy én is mindig ezt hallom, h ráérnek még, hiszen a korrigált koruk ennyi és annyi, annál neg már jobban fejlődnek. Igen, valóban valahol a kettő között vagyunk. Persze, jó lenne, ha nem kellene mindenkinek elmagyarázni, h igen, ők koraszülöttek, és nálunk másképp számít sokminden.
pl azért ilyen kicsik, mert honnan indultunk. Mire a válasz rendszerint, h te jó ég, olyan piciket is meg tudnak menteni? Na jó, nem hergelem magam tovább. Megyek Sinlac-ot keverni a manóknak.
Puszika
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Lányok!

Tudom, kicsit irreális, amit kérdezek, de van valakinek eladó asztaljegye a 19.-ei börzére?

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

SziasztokKép
Bocsi, hogy nem jelentkeztem, de folyton be vagyok havazva meg ki vagyok merülve...

Köszönöm szépen a kedves szavakat, együttérző hozzászólásokatKép Igyekszem túlélni ezt a nehéz időszakot aztán bizakodom, hogy eztán már csak jó dolgok következnek! Lilcsikével tegnap mentünk vissza a korházba és hál az Égieknek de teljesen NEGATIV lett a vizelete igy nem kell befeküdnünk a korházbaKépKép Már nagyon ideges voltam, össze is pakoltam de teljesen kikészültem lelkielg, hogy mi lesz Gerivel nélkülünk meg velük egymás nélkül... Ezt megúsztuk de nagyon kell ügyelnem, hogy Lilcsike ne fázzon fel, tiszta legyen a kis popsija, nunusa szóval sokkal körültekintőbbnek kell lennem ha nem szeretnék még egy húgyuti fertőzést!!!

Nagyon édesek a fényképek, gratulálokKépKép Bocsi, de szopi témában nem tudok hozzászólni mert az nálam sajna egyáltalán nem sikerült.

Puszi és jó egészséget mindenkinekKép

Doris
doris

Doris!
De jó, hogy jelentkeztél.Kép
Örülök, hogy minden oké Lilcsikével.Kép
Vigyázz rá!!!!

Sziszus!
Nagyon tetszett a kép.Kép
Tényleg feltaláljék magukat az Apukák.Kép

Lilla!
Tudom miről beszélsz.Kép
Nekem is nagyon jól esik amikor reggel megyek be a szobájukba és két mosolygó szempár fogad.Kép

Annamari!
Mégegyszer minden elismerésem a tiéd szopi terén.KépÜgyik vagytok.Kép

Cat!
A Sinlacot délután adtad nekik?
Mit tettél bele?
Ebből is annyit kell mintha tápit kapnának?
Mondjuk, ha 200ml esznek, akkor mennyi sinlac kell?

Dzsúd!
Szépek a gyerkőcök.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Szasztok,
tobb mint 3 hete nem tudtam jonni...
Minden OK velunk, megvolt az 5hos oltas is, most 10 honap szunet!!! Hurraa!!!
Es felevesek lettunk oktober 25-en. Mindenki kapott egy 18-es cipocsket, ez az elso ciponk, meg nagyon nagy, de kellett valami, ha setalunkKép

Napi 2x eszunk pepet, delben fozelek, delutan pepes gyumolcs, marmint HA rizspepes. Mar sokmindent eszunk, halistennek jol elfogadjak. Delelott is ehetnenk mar pepeset, de nincs energiam 3x vegigcsinalni veluk egyedul a kanalazast, igy halogatom. Nomeg nojenek csak. A tapitol jobban nonek. A ket kicsi, Beni meg Nati epp 6 kilo felett vannak, Sari meg epp 8 felett.

Edit,
lattam a fiukat, edesek nagyon!!! Milyen nagyok!!! Mindig megdobbenek. remelem hamar meggyogyultok. Ez eleg iszony igy. Az ejjelek nekunk is remesek, van hogy orankent kelunk mindenkihez, Tamassal felvaltva. Hulla vagyok!!!

Annamari,
nem tuntem el... csak idolegesenKép Nem koltozunk novemberben, szerintem feb-marc kornyeke lesz, ha kesz is lesz a haz, decemberben nem szarad ki.. szoval 3 babaval nem celszeru belemenni. Egyelore szomszedok maradunk! Suli? Hogy allsz?

Doris,
oszinte reszvetem, ez szornyu idoszak neked. Innen mar csak felfele vezethet az ut!!!!

Jovok majd ha tudok, igyekszem, puszi, sziasztok...
ui: jaj, es ma kaptuk az ertesitot, Benike belekerult a legmosolygosabb 75-be ezen a Fisher-Price fotoversenyenKép Kapunk ajandekba jatekokatKép Apa viszi szombaton a zsurra az ArkadbaKép

Kép
nettke

NettkeKép
Gratulálok a nyereményhez! Nagyon jó helyre ment!KépKép

JudytKép
Én először a tízórait váltottam ki Sinlacos gyümölccsel. Amikor láttam, hogy fanyalognak a gyümölcsön, akkor adtam Sinlaccal, mert az édes, és elvette a gyümi savanyú ízét. Veszel 100 gr vizet, és ahhoz adagolod kanalanként a pépet, amíg
kanalazható, és nem folyós. Ebbe raksz bele reszelt almát, vagy meggyet, barackot stb. Rakhatsz ebbe a mennyiségbe egy üveg bébiétgel gyümit, és akkor ez a mennyiség a két fiúnak elég. A Sinlac nagyon laktat és hízlal. Ne itasd velük cumisüvegből, mert pont az a lényeg, hogy kanalazni tanuljanak meg.

Cat

Cat
Kép
cateye

A legjobbat ma elfelejtettem írni. Itt voltak ma Cicamica Lilláék nálunk a törpökkel. Tündéri édesek voltak, és nagyon jól viselkedtek.KépKép Fogdosták a játékokat, és nagyokat vigyorogtak rám, főleg Niki, aki teljesen elbűvölt. Gyönyörűek, és újból megszívtam magam babaillattal, és agyon puszilgattam őket. Isteni volt megint ilyen csöppöket szeretgetni.

Cat

Cat
Kép
cateye

Nettke

Jó volt hallani felőletek! Gratula a fél évhez, az 1. cipőcskékhez, a nyereményhez, stb. Fent van valahol az a fotó, amivel nyertetek?

Annamari

Jó tudni, hogy nem csak engem visz sírba ez a koraszülöttes mizéria.Kép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?