Új privát üzeneted érkezett!

Anikó!

Nem akarom, hogy hosszúra nyúljon ez a téma, de egy dolog szemet szúrt. Ezt írtad:
" Háromszor is előfordult, hogy nem volt megfelelően körültekintő, és olyan gyógyszert írt fel, amit terhesek nem is szedhetnek. (...)Terhességem egyébként problémamentes volt, mindig is erős és egészséges ember voltam, 7 éve még náthás sem vagyok :-)"
Akkor mire kellett 3 recept? Én szoktam náthás lenni, meg volt problémás terhességem, de az öt terhesség során összesen kaptam 4-5 receptet nőgyógyásztól.
Ettől még elhiszem a sztorit, hogy rosszul jártál, csak ez furán jött így ki egymás után.

Adri! Biztos a cékla! Egyszer a kisfiam zabált egy csomó céklát, és egy pillanatra elállt a lélegzetem, amikor levettem róla a pelust, azt hittem véres, pedig csak darabokban maradt a kakijában a cékla. Õ akkor 1-2 éves volt. A pici lányom 6-7 hónaposan evett sok céklát, és neki a pisitől lett rózsaszínes-barnás a pelusa. De szerintem teszteld le egy újabb adag céklával, nem árt neki.
Sziasztok,
Orsi
torsi

Sziasztok!

Rita! köszi a választ, ezt én is tudtam, viszont az a kérdésem még, hoyg terhesen mit lehet csinálni? Tudom, kímélni kell magát az embernek, de ha bevérzik, azt el tudják könnyen állítani? Vagy akkor kiveszik a babát is már? Mennyi ideje van az embernek, hogy beérjen a kórházba, meg ilyenek?

Köszi előre is a segítséget.

Más:
Azt hiszem, tényleg nem kell megkérdőjelezni azt, amit Anikó írt. Attól, hogy vele ez történt, még én is szívesen választom Mészáros dokit. Tudjátok, én i sorvost váltok, és tudom, hoyg közben az én dokim is rengeteg embernek bejött, mert ők összepasszolnak, nálunk valami nem stimmelt. Sajnos van ilyen. Ez persze semmiképpen nem vígasztalja azt, aki pont átéli az ilyen orvosi hibákat. A műtéttel, és sebbel kapcsolatos dolgokról meg annyit, hogy sajnos ez a legjobb orvossal is előfordul, de persze lehetne vállani a felelősséget.
Tünde

mtunde

Sziasztok!

A Mészáros-témához muszáj hozzászólnom.
A terhességem alatt végig tökéletesen megbíztam benne. Igazából problémám se volt vele, kedveltem, úgy éreztem, figyel rám és a babámra, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy toxémiás vagyok, és ő nem vette észre. Magas volt a vérnyomásom már, 2x megmérte, és 2x mondta azt, hogy rossz a vérnyomásmérő! Harmadszorra már (mivel nem várt a mérések között) rossz eredményt adott a mérő, ő azt mondta, ez oké, és beírta a rossz eredményt a kiskönyvembe. Mondtam neki, hogy a védőnő aggódik miattam (ekkor már vizesedett a lábam is, ez volt a második jel a háromból). Azt mondta, ne aggódjon. És elment szabadságra. Nekem pedig a köv. héten császárral egy másik kórházban megszületett 33 hétre a kisfiam.
Utána mondták a kórházban, hogy Mészáros érdeklődött a gyermekem felől és felőlem. Ez jól esett, fel is hívtam őt. Többször is hívtam, mert jelezni akartam ezzel, hogy továbbra is az ő páciense vagyok, tájékoztattam magunkról. Mondta, hogy menjek be megmutatni a sebem. Nem tudtam bemenni, és ezt nem akarom itt elmagyarázni, legyen elég annyi: egy koraszülött kisbaba édesanyjaként hónapokig sehova nem tudtam menni. Sehova. Ezen megsértődött.
Később, érezve ezt, felhívtam, bejelentkeztem a magánrendelésére rákszűrésre. Csak azért, hogy újra tudassam vele: szeretném, ha továbbra is ő lenne az orvosom. Mondtam neki a telefonban, hogy ha nem bánja, magammal viszem a kisfiamat, hiszen majdnem nála született. Erre ő (szó szerint): "Nem bánom, de sokkal jobban érdekel, hogy mi van a vérnyomásával". Nagyon rosszul esett.
Elmentem hozzá rákszűrésre, vittem a kisfiamat. Meg akartam mutatni neki. Nem vártam, hogy ajnározza, ilyesmi, csak hogy egy, egyetlenegy pillantást vessen rá. Nem tette meg. Nagyon-nagyon rosszul esett.
Ennek ellenére szeretnék adni neki még egy esélyt. Nem tudom, miért. A férjem sem helyesli.
Nem akarok kórházat váltani, azt pedig szerintem nem nagyon lehet megtenni, hogy kórház marad, orvos változik.
Rengeteget vívódom ezen. Nagyon fontos kérdésnek tartom. Bizonytalan vagyok; már most féltem a következő gyermekemet.
Kérlek titeket, mondjátok el ezzel kapcsolatban a véleményeteket, ha már úgy alakult, hogy ezt leírtam.

Livvi
livvi

Hali!

Egy gyors kérdés:
Ti meddig véreztetek a szülés után? Én már lassan egy hónapja szültem természetes úton és még mindig vérzek, persze nem olyan intenzíven, mint az első napokban. Ez normális?

Anzán,
Gratula, kívánom, hogy most minden a rendben menjen.
Satuk,
Neked is gratula a kis jövevényhez
Anide,
Sok sikert, nemsokára már biztos a kezedben tarthatod a kicsit.

Üdv:
Böbe
böbike

Böbe

Való igaz, tényleg nincs joga senkinek megkérdőjelezni Anikó írásának hitelességét. Én sem teszem ezt, mindössze csodálkozom, hogy ugyanarról az emberről írt, akit én is ismerek (és még sokan mások is, a fentieket olvasva) A műtét során elkövetett hibát (csúnya heg, ferde vágás, stb.) is nehezen tudom elképzelni, viszont nem is ezen akadt meg a szemem elsősorban, hanem azon, amit a stílusáról, a viselkedéséről írt Anikó. Arról, hogy mindig lerázta, hogy sosem világosította fel, mit mikor miért tesz, és a "papírmunkaundoráról".
Ami pedig a "műtétszeretetét" illeti: Nekem úgy tűnt, hogy pont az okozott neki sikerélményt, hogy végülis sikerült megszülni hüvelyi úton a kislányomat, és elkerültük a műtőt, nem pedig az ellenkezője.

Zsu
tothzsuzsi

Szia Livvi!

Nem igazán ismerem a toxémiát. Azt sem tudom, hogy lehet-e kezelni, ha idejében felfedezik. Azt nem írtad meg, hogy a korai császározás annak volt a következménye, hogy nem kezeltek előtte ezzel a toxémiával? Mert, ha igen, akkor én biztos nem választanám újra ezt az orvost. Ebben egyetértek a férjeddel. Nagyon sok jó orvos van még a Kórházban, minek erőltetni, úgy tűnik Õ sem igyekszik annyira, hogy megtartson, mint leendő kismamáját.

Üdv.:
Böbe
böbike

Kedves Mindenki!

Köszönettel és némi meglepetéssel vettem minden hozzászólást, ami a hosszú levelemre válaszként jött. Teljesen érthető és számomra már valamennyire ismerős reakciókat váltottam ki. Ha valakit megbántottam érzéseiben, akkor természetesen elnézést kérek. De ezt már kifejeztem az előző véleményemben is, illetve a most szülőket is figyelmeztettem előre, direkt.
Pontosan ezért írtam le az elején és a levelem végén is, hogy senkit sem akarok meggyőzni semmiről, igyekeztem objektíven elmesélni, amit én tapasztaltam. Én teljesen meg tudom érteni, ha valaki szereti a Mészáros doktort, én magam is rengeteg pozitív véleményt hallottam róla, persze negatívat is. (Mint általában minden nőgyógyászról).
Az én problémámat gyakorlatilag két részre lehet osztani:
1.
danikó

Livvi,
még egy dolog.
Engem nem érdekelne, hogy orvost váltok és kórházat nem. Ez azt jelenti, hogy az egyikkel meg vagy elégedve, a másikkal nem. Nem kell kellemetlenül érezned magad, egy ilyen döntésnek mindig van oka, amivel alkalom adtán akár az orvost is szembesíteni lehet.

Üdv:
Böbe
böbike

Böbe Kép, nem Mészáros hibája, hogy császár lett, mert a védőnő figyelt már akkor, amikor még csak emelkedett a vérnyomásom, és idejében észre lett véve és kezelve lett - amennyire lehetett. Lehet, hogy ha Mészáros nem ment volna szabadságra, szintén tökéletesen járt volna el. Nem tudom.
Csak azokat a dolgokat írtam le, amik rosszul estek. Ezektől eltekintve, amikor voltam nála, "jófej" volt. Csak ez kevés. Nem tudom megmagyarázni, miért akarok mégis egy esélyt adni neki. Érzés. Sajna nincs jobb érvem. Pedig folyton keresgélek!

(Orvosváltás kórházon belül: szerintem kellemetlen lenne. És abban sem vagyok biztos, hogy átvenne egy másik orvos tőle, mert annak az "új" orvosnak is kellemetlen lenne szerintem. Mellesleg, mint írtam, adni akarok neki még egy esélyt. Miért? Mert kedvelem? Úgy érzem, nála kell maradnom? Továbbra is jó orvosnak tartom, olvasva a rengeteg hozzászólást? Nekem is vannak persze jó tapasztalataim is vele kapcsolatban - ezért? Vagy nehezemre esik a váltás, egy új orvos keresése? Nem tudom. Ez a rossz, hogy nem tudom, miért akarok még egy esélyt adni neki, és nem vagyok teljesen biztos ez ügyben magamban sem. Nem tudom, mit kellene tennem. Nem jó érzés. Azt hiszem, itt nem is lehet okosnak lenni. Dönt az ember, de akár így, akár úgy, úgyis lutri, mert előre nem tudhatja, hogy jó döntést hozott-e. Én csak reménykedem, hogy ha maradok nála, akkor ezzel jó döntést hozok.)

Lívia
livvi

szia tünde
ha a vérzés elkezdődik, akkor elállítani nehéz. nincs idő a vacakolásra, ha centrálisan tapad a placenta, hanem a medencédet megemelve - azért, hogy a baba feje esetleg ne nyomja meg - várni a mentőt. nagy, csillapíthatatlan vérzés nagy bajt tud okozni. ilyenkor a terhességi héttől függetlenül császármetszést végeznek. ha a vérzés kisebb és eláll, akkor ágynyugalom és akkor is császármetszés a későbvbiekben. remélem a te esetedben nincsen erről szó, hanem csak érdekel. tényleg: miért kérdezel erről ennyit. persze csak ha szabad tudnom. esetleg magánba is írhatsz, ha nem akarod mindenkivel megosztani. r.novaky@citromail.hu
szeretettel:rita
nováky_rita

szia Böbe!

én mint tudjuk 20án szültem, azaz csüt-ön lesz 3 hete.. kb 2 hétig mondhatni hogy volt vérzésem, azóta inkább barnás vmi folyik belőlem, néha egy nagyon kicsi vérrel... de ha jól tudom ez tök eltérő mindekinél, nem hiszem hogy izgulni kéne, nem véletlenül van a 6 hetes kontrol! nyugi! :-)
ildisz1

Hali Ildisz,
Köszi a választ.
Jól vagytok? Mekkora már a kicsi? Kezd kialakulni a napirend?
Úgy tűnik nálunk valami elkezdődött, ma volt a második olyan éjszaka, amikor este 9 körül szoptattam ,majd fél 10-10 körül letettük Katát és reggel 6 után kelt. Remélem megtartja jó szokását. Bár az is biztos, hogy napközben elég jól eszik és -a súlyából kiintulva- elég jól hasznosítja azt. 3550-el született okt 8-án, 3350-nel jöttünk haza, tegnep mértük csupaszon és 4670 volt Kép. Kicsit nagyobb tokája van, mint Sárának volt, és már az sem volt semmi.

csók
Böbe
böbike

Livvi!
Kérted,hogy mondjuk el a véleményünket.Én még emlékszem Rád, akkoriban is olvasgattam ezt a topicot.Rád is vonatkozik a vasárnapi írásom,amit Anikónak válaszoltam.szerintem olvasd el.A másik dolog:kórházon belül váltani.Miért ne??Ha neked rossz érzéseid vannak(pláne majd terhesen),keresni kell mást.Miért foglalkozol ennyit a doki érzéseivel?Ne aggódj lesz elég betege,lesz mit a levesbe aprítania.Ha őt sem érdekelted,és a kisfiadat sem nézte meg,Te miért tartod fontosabbnak az Ö lelki világát?ha ennyit vívódsz,szerintem épp elég indok a váltásra .RÓLAD szól a terhességed,nem róla.Próbáld ki a Vidát(úgy emlékszem ő foglalkozott veled akkor),vagy a Tóth doktort,ő is nagyon empatikus.
Még valami.Nagyon elgondolkodtató,hogy amikor megjelenik egy rossz tapasztalat,akkor jön elő a többi írás is.Valahogy nem merünk kiállni a véleményünkkel.Pedig csak akkor lesz változás bizonyos dolgokban.Ma a net világában sokkal jobban terjednek a tapasztalatok,ami jó irányba fogja majd az orvosokat is terelgetni.Remélhetőleg..
sziasztok A.
almavirág

Böbe!

irigyellek hogy majd 8 órát alhatsz egyben.. nem is gondolnám hogy lehethogy ez lesz 1-2 hét múlva.. alex még "csak" 4 órákat alszik éjjel, de ennek is nagyon örülök!

eszik jól, 3,3 mal született, 3060 nal hoztuk haza, ma reggel mértük pont és 3760 volt.. azaz 2 hét alatt 700 gramm :-)

én mikor hogy vagyok.. rájöttem hogy nem a méhem-hüvelyem-varratom fáj, hanem a hátsófelem.. lehethogy itt is megnyomódott-elnyomódott vmi a nagy eröltetésől?.. nem tudom (költői kérdés)
bizom benne hogy nem lett "ott" semmi bajom, mert nem szeretnék végbéltükrözésen meg egyebeken résztvenni...
ezenkivül jól vagyok, csakhát az állásnem megy csak pár percig, mert akkor alul le akarok szakadni...
súlyom jól lement. 50-51 között voltam szülés előtt. 64-el szültem, most 52,9 voltam reggel :-)
pedig eszek rendesen :-)
ildisz1

amúgy ha meghallaná a védőnőm hogy Alex 8 órát alszik (h aigy lenne) hülyét kapna.. azt mondta 3 óránként fel kell ébreszteni enni... tudod ki fogja..
ildisz1

Sziasztok Lányok!Én holnap megyek a Mészároshoz(sikerült időpontot kérnem),a sok eltérő vélemény alapján már nagyon kíváncsi vagyok, hogy nekem milyen véleményem lesz róla,már amennyire le lehet egy alkalom után ilyet leszűrni.Azért az első benyomás sokat számít,legalább is nekem.
Még valami:a férjet tényleg szívesen látja a rendelőben, nem gond ha Õ is bent van?Telefonon nem akartam a dokit ilyenekkel zaklatni,de a férjem szívesen bejönne velem,hátha lesz uh.is,meg egyébként is,kíváncs Õ is a dokira.Sziasztok mano4

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Még új vagyok ezen a fórumon. A párommal tervezzük a babát és a Kútvölgyiben a Vida doktor úrhoz szeretnék majd járni. Kérdésem lenne, hogy mennyi pénzt szokott kérn? Kér a vizsgálatokért is külön v. csak a szüléskor? Ógy hallottam, hogy nagyon lelkiismeretes doki? Igaz ez?

Köszönöm
scholler

Sziasztok Lányok!Kép

Én már nem mondok semmi véleményt ezek után a dolgokról,mindenki döntse el saját maga,h. melyik orvost tiszteli meg bizalmával!

Manó4!Nálunk mindig bent van a férjem is,ugyhogy szerintem Te is nyugodt lehetsz,h. nem okoz majd gondot,ha ő is meg akarja ismerni a dokit és veled tart!
Uh. is biztos leszKép

sziasztok

adriKép
lillaadri

szia

én is Vidához jártam.
kérdztem tőle mennyit kér a szülsért, azt mondta nem mond összeget és nem is fog késöbb sem (terhesség elején kérdeztem)

én adtam neki mindig kezeléseknél is (2-3 ezer..ez havonta volt kb) és a végén egy nagyobb összeget

én teljesen meg voltam vele elégedve
ildisz1

Böbe!

nem telik meg nagyon a cicid ilyenkor amikor 8 órán át nem szivja ki a tejcit??

és hogy álltok ti a levegőztetéssel?
nekem tök mást mond a védőnő a gyerekorvos hogy mennyit lehet kint , mikortól...
ildisz1

Köszönöm a válaszodat Ildisz. Õ mondta, hogy adjál neki kezelésenként v. csak te magadtól? Mekkor volt az az összeg? Elárulod? Lelekiimeretes volt? Válaszolt minden kérdésedre?
scholler

Hali!

Brigi!
Én is Vidához jártam és csak ajánlani tudom. Nem kér pénzt, de én szinte minden vizsgálat után adtam Neki (én a kórházba jártam vizsgálatra, mert nekem az praktikusabb volt). A magánrendelésének biztosan van szabott tarifája.
Tudni kell Róla, hogy nagyon közvetlen, ölelgeti, puszilgatja a kismamákat, ami több embernek nem jön be. Nekem ezzel semmi bajom és a laza/vicces stílust is jobban kedvelem, mint a tárgyilagos/merevet.
Azok a kismamák, akikkel együtt feküdtem, ha a kórházba mentek vizsválatra nem adtak a dokinak semmit, csak a szülés után egy nagyobb összeget. Ez szerintem a Ti döntésetek nem a dokié.

Ildisz,
Nagyon szépen fejlődik nálatok is a "kicsi".
A védőnő nekem azt mondta, hogy ne ébresszük fel a gyereket. Persze ehhez az is kell, hogy normálisan egyen, de gondolom ez 2-3 hét alatt eldől, hogy ki milyen kosztos. (Az egyis ismerősünknél, ugyanis a gyerek majdnem kiszáradt, az első hét után infúziózni kellett - Õ pl. állandóan aludt, de, mint kiderült azért, mert nem volt túl sok energiája. Ez is egy másik eset, sok mindent figyelembe kell venni, pl. a gyarapodás ütemét.)
A levegőztetést mi 2 hetesen kezdtük. Az első nap 5 percre rányitottuk az ablakot, a következő nap 10 percre, és így tovább. Amikor már 30-40 perc volt a levegőn töltött idő, már lementünk az utcára. Mert szerintem kevesemm időre nem érdemes lecipelni a babakocsit, illetve beöltöztetni a kölköt. Persze, ha kertes házben leknánk, kitoltam volna a gangra.
Szerencsénk is volt ezzel az enyhe idővel, most szombaton pl. 1,5 órát sétáltunk a ligetben.

A súlyodért nagyon irigyellek, én ezzel még szenvedek rendesen, hogy a szülés előtti állapotomat visszanyerjem, pedig akkor is már 4-5 kilóval több voltam, mint a verseny súlyom.

csók
Böbe
böbike

Ildisz,
azt elfelejtettem, hogy most már nem feszít a cicim, úgy, mint az első pár hétben, pedig több tej van benne, illetve többet szopizik ki belőle a kiscsaj. Tegnap (persze ez egyedi eset volt) 160-at szopizott az egyik etetés során.

csók
Böbe
böbike

Szia Böbe,

Köszönöm a válaszod. Én is inkább a kórházba járnék mint magánra. Nekem is sokkal jobban tetszik az, ha a doki közvetlen és nem vaskapalos. Legalább könnyeben fogom tudni megbeszélni vele a dolgokat.
scholler

Sziasztok!
Anzán, köszi a tel.számot.

Livvi: A babád teljesen egészséges? Nem volt ilyen téren gond az, hogy 33 hétre született?(Én is a 33. hétben járok)

Böbike: Szerintem ne aggódj a vérzés miatt én is sokáig véreztem, ami később barnás lett, de ha sokat mozogtam, ismét piros, aztán 2 hónap múlva nagyjából elmúlt, utána a köv. hónapban már megjött, így nekem is kijutott a vérzésből. Amíg nem kellemetlen szagú és nem fáj a hasad, addig nincs baj.

Anikó,félreértettél, nem azt kérdeztem, hogy miért fizettél neki, hanem azt, hogy miért bánt így veled, ha ráadásul fizettél is neki. Ezt azért kérdeztem, mert egyszer egy vetélés során a Rókus kórházban nem volt fogadott orvosom és én akkor részesültem ilyen bánásmódban. Egyébként ez a fizetős dolog, szerintem felfogás kérdése. Azóta valóban hálás vagyok az orvosomnak a törődésért és a figyelemért, ezért én valóban hálapénzként fogom fel, és havonta nem túl megerőltető az összeg, amit ad az ember, legfőképp, hogy nem szülünk túl sokszor és hát egy jó nőgyógyász nagyon sokáig kísérheti a nőket, más probléma során is. Ja és még csak annyi jutott eszembe, hogy a gyógyszergyárak majdnem minden gyógyszerre ráírják, hogy kismamáknak nem ajánlott, kivédve ezzel a felelősséget, azzal szemben, amit esetleg egy adott készítmény okoz.Ezt egy doki mondta egyszer nekem. Ha a dokid felírt valamit és te megbízol benne(ezért fogadott orvos, a bizalom miatt)akkor feltétel nélül beszeded, nem? Persze ez csak az én véleményem, és én abszolút párttatlan vagyok, mert nem a Mészi a dokim és megértelek téged.

Ildi, nem aranyér, ami fáj? Nekem ugyan ez volt, fájt-fájt, aztán rájöttem, hogy nem a gátmetszés az, hanem egy szép kis aranyér.Tükör.....

Sziasztok!
Andi
andry

Vida válaszol tminden kérdésre. összeget nem nagyon szoktunk itt irni.. (hogy ki mennyit ad de ám legyen 45 ezret adtam)
nem ő kért a kezelésekért hanem én adtam
vol tolyan hogy nem tudtam odaadni mert rohant meg amiko rbeszéltünk ott volt vki, akko rmeg cikinek érzetem odaadni ..igy nem kapott 2szer a kezelések közül. de másik alkalommal többet adtam

aranyér:
férjemnek vanés azt mondja hogy vérik ha az van, nekem sem wc-zésnél, sem simán nem vérzik. Állitólag érzeni vmi dudort is .. nekem nem érzeni.. ezért gondlom hogy nem az.. de passz
ildisz1

Köszönöm IldiszKép CSak zért kérdeztem, hogy képben legyek Kép
scholler

Sziasztok!

A faros szülésről: most hallottam, hoyg csak olyan orvos végezheti, akinek gyakorlata van, ezért nem vállalja mindneki, viszont lassan kihalnak a gyakorlott orvosok, és akkor már nem lehet. Kép
Tünde

mtunde

Helló Mindenkinek!

Tóth Ferencről tudna valaki mesélni Nekem?
Szült nála valaki?

Ildus
ildus22

Andi Kép, a kisfiam teljesen egészséges, 2 kg-mal született. 2,5 hétig voltunk kórházban egy méhen belüli fertőzés miatt, amit nem lehet tudni, hogy mi okozott, így sajnos inkubátorban és antibiotikumokkal kezdett, de egy hét után kikerült az intenzívről, onnantól szoptattam - a mai napig. Most 14 hónapos, és épp itt mellettem vigyorog, és "követeli" a tapsot, amiért az egyedül ácsorgást és az elindulást gyakorolja. Kép
livvi

Szia Ildus!

Rengeteg hozzászólást találsz az archívban Tóth dokiról.

A

KépKép
Áron

Anide!

Itt vagy még?Kép

Ma nem jelentkeztél...csak nem...????????????
Sok-sok drukk Nektek!Kép Kép Kép Kép Kép

puszi,
adri
lillaadri

Sziasztok,

megint régen nem jártam itt, és érdeklődve olvastalak benneteket. Azt hiszem, mindőtök írásában ott rejlik egy-egy igazság - mindenkinek a saját érzései alapján kialakult igazsága.

Egyébként tudjátok - és itt Böbével és Almavirággal maximálisan egyetértek - mindenkinek olyan orvosot kell választania, akiben megbízik maximálisan.
Az én dokim - Sípos - nem egy "bratyizós" fajta, tőmondatokban beszélgetünk, de lelkiismeretes, érzem,hogy fontos vagyok neki mint páciense, és a nemsoká születendő babám is. És ez számít. Pedig olvastam itt a babaneten róla rosszat (sőt a múltkor mondta, hogy őt pénzéhesnek állítják be, pedig szerintem egyáltalán nem az, mindig csak a "szabott" árat fizetem neki, és ez számomra abszolút természetes, hiszen választott orvosom), de én ezt nem tapasztaltam, és nekem ez a lényeg.
Tudom, hogy egyetlen dokim sem - én őt a terhességem kiderülésekor barátaim tanácsára válazstottam - fedezte fel, hogy miómám van, és biztos vagyok abban is, hogy ma Lilla azért van a hasamban, mert ő tudta,hogyan kell megvédenie bennünket ettől a veszélyeztető tényezőtől!

Az egész terhességem alatt - mikor valami gondunk miatt magam alatt voltam - éreztem, hogy szakmailag tökéletesen számíthatok rá. És végül is én ezt várom el tőle. Amit Anikó is írt, szakmai korrektséget.
Emiatt gondolom, hogy mindenkinek - akár Mészáros dokiról van szó (aki egyébként nekem is szimpatikus volt, egyszer ügyeleten ő nyugtatott meg, mert a dokim nem volt bent, én meg kis bután beszaladtam a kórházba), akár másról - érzései szerint kell választania.

Ildi, Böbike,

anyukám sem szoptatott engem éjszaka (este 10től reggel 6ig egyfolytában aludtam), viszont elmondása szerint napközben mindent bepótoltam Kép Szerintem ez is egyedi lehet, ha nem kell éjszaka a babusnak, és szépen fejlődik, tisztára embertelenség felkelteni éjszaka. Ráadásképpen egy nemrégen szülő nőre azt hiszem rá is fér a pihenés.
Tudjátok, én sem bánnám, ha a lányom ebben legalább rám hasonlítana Kép, és nem az állítólag sokszor óbégató apjára....

Adri,
a múltkor tök hülyeséget írtam. Most kedden megyek ctgre,aztán gondolom pénteken (mivel mindig e két napon szoktam). Szóval, ha minden jól megy, péntek reggel korán 7 körül akár össze is futhatunk a ctgnél Kép

sziasztok,
Kata
bóbi

Sziasztok

Sokaig vivodtam elmondjam e a velemenyem mivel Meszaros nem az en dokim csak "latasbol" ismerem de, vegul is azert van a forum, hogy elmondjuk....
Tehat nem ertem miert kell valakit igy letamadni mert elmondja a vele megtortent dolgokat es maris belekotni, hogy de erdekes miktol tort el a bordad, biztos nem mondasz igazat stb mindenfele ketertelmu megjegyzest tenni ra,es ugy csinalni mintha az o hibaja lenne szinte, hoyg nem szimpatikus a dokinak.
NEm tudom ki irta a pereld be muhiba cimen ugye ezt te sem gondoltad komolyan itt Magyarorszagon ahol azert hal meg egy ujszulott mer mert nincs valasztott orvosa az anyukanak es szarnak ra szules kozben? Es oylan zarojelentessel akarjak kiszurni a szemet ami nem is igaz?
Az az igazasag az osszes nogyogyasz szinte a penzert csinalja amit nem is tartok felhaboritonak
de azt igen, hogy az a penz nem egy leadozott penz, es ezrt a penzert meg nem is a legjobb szolgaltatast kapod neha hanem.............
Reka

Kép
vaktyuk

Livvi, örülök, hogy a kicsi egészséges.Biztos nem volt könnyű az a 2,5 hét.
andry

Adri!

Nem, még nem! Kép
Voltunk ma is CTG-n + UH-n, de semmi... Szerdán megyünk megint. Aztán gondolom pénteken is. 9 körül szoktunk odaérni, de addig még úgy is írok!

Szép estét mindenkinek

Anide-Edina

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Andry, valóban nem volt könnyű. Rengeteget aggódtunk, és nagyon rossz érzés volt, hogy egy hétig nem vehettem a karomba, nem ölelhettem meg, nem lehettem vele folyamatosan, csak napi 1-2 órát. Viszont minden nap abban az 1-2 órában ott voltam, simogattam, beszéltem hozzá, és bízom benne, hogy az az egy hét, amit nem tölthettünk együtt, nem fogja meghatározni a viszonyunkat. (Ugyanis mindig szilárdan hittem, hogy az első 3 óra és az első 3 együtt töltött nap meghatározó baba és anya számára - azóta reménykedem, hogy nem így van.)
De EGÉSZSÉGES, kedves, okos, gyönyörű, jófej, édes, drága, aranyos - és csak ez számít.

Kép

Kép
liv

Újra Liv-ként. Valami volt ezzel a nickemmel (elbénáztam valamit a profilomban), akkor hoztam létre a Livvit. De tökmindegy, csak mondom. Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Ildisz, most jutott eszembe, hogy egy barátnőm is hasonló tünetekkel szenvedett, és neki még a nagydolgozás is csak hashajtóval ment... Neki az intimtorna segített, azt mesélte.

Lányok! Pont ma beszéltem a férjemmel, milyen jó is ez a net itthonra... most hogy nagymamámnál lakunk, a háztartásnak csak a fele az én dolgom, főzni nem kell, és így babázok és netezek, mi lesz velünk, ha később már egyedül enyém a háztartás Kép De nagyon jó, hoyg van hova benézni minden nap...

Csak a sok vita mellett gondoltam ezt is leírom Kép

Liv: ne aggódj, bizti nem az első 3 nap számít. Pszichológiából tanultuk, hogy igen, segít, de nem azon múlik a kapcsolat.

Tünde

mtunde

Böbe! Én a negyedik gyerek után 8 és fél hétig véreztem, közben félúton majdnem elmúlt, de egyszercsak ömleni kezdett belőlem újra frissen pirosan. Másnap telefonon kérdeztem a Vidát, azt mondta, semmi pánik, szedjek megint Ergam cseppeket. Akkor csökkent, de hát összesen akkor is 2 hónapig tartott a vérezgetés. Szerintem, ha túl sokat nyüzsögsz, akkor tovább vérzel.

Liv! Én is szültem korán, ha nem is annyira korán mint te (én 33 és fél hétre), ráadásul most ő az abszolut középső, a harmadik. Próbáltam kárpótolni a bent töltött idő rövidségéért, ha lehet ilyet tenni :-) Elég vidám, ölelgetős gyerkőc most. Viszont - bár meggyőződésem, hogy okos, rendkívül jó megfigyelő - mozgásban és beszédben lassan fejlődik. Jó 14 hónaposan kezdett járni, és mostanában (3 évesen) beszélni. Persze lehet, hogy ilyen alkat, meg fiú, meg mégiscsak levonhatjuk azt a másfél hónapot az életkorából. Nektek mondtak valamit, hogy egyáltalán mire számíthattok? Nekünk nem nagyon, és tényleg csak abban bízom, hogy biztos olyan sok esze van, mint a tesóinak, csak ki kell várni.

Ildisz! A Vidát, mint ezügyben a legokosabb embert, még nem kérdezted?

Üdv,
Orsi
torsi

Torsi: nekem is 33+4 pontosan.
Az én kisfiam is 14 hónapos, és most kezd járni. Ennek ellenére, amiket csinál, meg hogy mi mindent megért, én is látom, és a kórházban egy pszichológus is mondta, hogy teljesen az életkorának megfelelően fejlődik. (Különben 14 hónaposan elindulni sem késő.)

Kép

Kép
liv

Szia Torsi!
még nem kérdztem a Vidát. egyrészt mert most kezdem felismerni hogy ez nem más lehet szerintem mint aranyér (edddig mindeki mondta maj delmúlik, csak pihenj..de nem múlik), másrészt meg "félek" hogy behiv még a 6 hetes előtt vissza és a bemenetelt meg egynelőre ne3m tudom megoldani (férjem nem kap szabadnapot, igy is "botrány" volt már a sok szabadásga miatt.. szülés, hazajövetelem, papirügyek intézése..) csüt-ön jön a védőnő, ő mondt aanno hogy volt neki és vmi homeopátiás szerrel kikezelte teljesen..
de lehethogy előbb utóbb kénytelen leszek Vidával egyeztetni
ildisz1

Szia Edina!Kép
Nagyon mókás,h. nem jöttem eddig rá a nevedreKép

Pénteken én is megyek ctg.re,vérvételre,uh.ra!
Mondjuk nagyon szeretném,ha találkoznánk,de azért remélem addigra Te már bent leszel!Kép
Mindenesetre majd még ugyis írunk egymásnak csütörtök estig!
És a ctg. amúgy semmit nem mutat???Én is sajna így voltam Lillával,mikor túlhordtam,soha semmit sem mutatott,de mikor már kezdtem tágulni és fájásaim is voltak,akkor sem nagyon akart görbülni a vonal...kiváncsi leszek most mi leszKép

Bóbi!
Na,voltál ctg.n?
Még van kb.2 heted,igaz?
Péntek reggel én is megyek be a kórházba,tényleg jó lenne talizni!Kék farmerruhában,fehér felsőben leszek,ha minden igazKépKépKép
Azért még addig ugys irunkKép

Manó,majd mesélj mit intéztél!Kép

Mindenkit üdvözlök!
Majd még jövök ma,csak most rohanok Lilláért a bölcsibe!

adriKép
lillaadri

Szia Liv!

Eddig nem kapcsoltam, hogy a Livvi és a Liv ugyanaz az anyukaKép. A születéstörténetedet olvastam, de abból nem derült ki, hogy te is kútvölgyis lettél volna.

Én is elmondom a véleményem. Szerintem egyáltalán nem gáz kórházon belül orvost váltani, ha ezt tisztázod Mészárossal. Annak semmi érteme, hogy a következő babánál akár egy iciri-picirit is ne bízzál meg a dokidban. Mészáros dokiról egyébként eddig én is csak jókat hallottam, de ő is "ember" és ez magában rejti annak lehetőségét, hogy az általa végzett munka nem mindig tökéletes.

Dávidka pedig egy tünemény, aki biztosan érezte az első pár napban, hogy neki szüksége volt a kórházi megfigyelésre.

Andrea

KépKép
Áron

Andi, régen írogattam ide, csak miután úgy alakult, hogy a SOTE-n szültem, elmaradoztak az ide írkálások.
Még nem tudom, mit fogok csinálni, azt hiszem, még a következő bébi előtt próbálok beszélni Mészárossal, és 1-2 dolgot tisztázni vele, amennyire lehet. Aztán majd meglátjuk. Nem nagyon szeretnék egy új orvoshoz menni, mert honnan tudjam, hogy az jobb lesz? Az is tévedhet. Amúgy nem kételkedem Mészáros szakértelmében, meg ő is ember, ő is hibázhat, csak ugye, ne nálam és ne az én gyerekemnél.
Én valahogy nagyon nem látom jónak különben a kórházon belüli orvosváltást, szerintem azzal az új orvost is kellemetlen helyzetbe hoznám, de úgy látom, ezzel a véleménnyel egyedül vagyok. De ez úgysem aktuális, szeretnék Mészárosnál maradni, ha tudunk tisztázni dolgokat. De erre csak jövőre kerül sor.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
A kisfiam 40 hétre született és mégis csak 14 hónaposan járt, most 19 hónapos és alig beszél.De szerintem nincs vele semmi baj, egyszerűen még nem érdekli.
Liv, szerintem lesz időd bepótolni azt a bizonyos 3 órát-3 napot, de szerintem azt te már bőven bepótoltad.Biztos imád téged.És ez a lényeg.
Andi
andry

sziasztok! Nagy hírem van,7 hetes terhes vagyok!Ma voltunk Mészárosnál,nekünk elsőre nagyon szimpatikusnak tűnt ,pont olyannak amilyennek leírtátok.Van uh képünk is 9.1mm es a babánk.Még egyszer köszönöm a segítségeteket,örülök hogy Õt választottam.Szép estét:mano4

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Manó,
Gratula.

Orsi,
Köszi a választ, akkor nem izgulok a vérzés miatt. Azt már én is észrevettem, ha egy kicsit megerőltetem magam, akkor jobban beindul a dolog. Persze Sára mellett nem nagyon van időm pihenni, amikor meg nincs itthon, akkor meg mindig van valami dolog. És mire eljutok az ágyig, hogy lepihenjek, na akkor felébred Kata. De asszem pont jó, hogy Neked panaszkodom, aki ezt a gyereknevelést egy kicsit magasabb szinten űzöd.

Üdv.:
Böbe
böbike

Tapasztalt Kismamik! Ti mikor kezdtetek "nem férni a nadrágotokba"? Kép
Ma meglepetten tapasztaltam, hogy nem tudom begombolni a gatyámon a gombot, de a zippzár felhúzása se nagyon megy... Persze jól elterveltem, hogy a 12. hétig nem veszek semmi kismamacuccot, de ha ez így megy tovább...Kép

/félreértés ne essék, nem híztam, kilóra legalábbis. Kép Persze avatatlan szemeknek inkább csak úgy tűnik, mintha nagyon rákaptam volna az édességre az utóbbi időben/
anzán

Szia Manó!
Gratulálok a Babókához!Kép
Örülök,h. jó volt az első benyomásod a dokiról!Kép
Volt már szívhang is,igaz???
Akkor most nagyon nagy a boldogság!KépRégóta szerettetek volna már kisbabát?

Anzán!
Engem is a 12.hét körül kezdett szorítani a nadrág,de mondjuk én nem vagyok egy "vékony" testalkat,de a sogornőm az, és Neki mégkorábban lehetett már látni,h. nől a pocija!Kép
Ha veszel kismamaruhákat,figyelj rá,h. olyan méretet vegyél ami később is biztos jó lesz majd!Kép

Andi!
Nekem is nagyon későn kezdett beszélni Lilla,most jutottunk el oda (25hó) ,h. 2-3 szavas mondatokat mond,de még mindig vannak olyan szavak amiket nem tud kimondani!
pl.kengurú,répa,villamos...
Pedig ő 42.hétre született!
Meg nagyon nem produkáltatható...és amikor lent vagyunk a játszón,van egy csomó vele egykorú gyerek,ki sokkal többet és szebben beszél...és akkor elkezdik kérdezgetni az Anyukák Lillát,h. -mond meg szépen hogy hívnak!meg hány éves vagy...stb...és persze,h. nem reagál rá Lilla,holott tudom,h. tudja!Dehát ilyen gyerek és kész,csak ezt kevesen értik meg,h. nem mindenki egyforma!
Te még nem jártál így?
Hogy érzed magad?

Anide,voltál ma ctg.n?KépKépKép
Mizujs?!?!?!

Puszi Mindenkinek!
adri
lillaadri

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?