Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Katus,

Milyen az első nap a két kölökkel? Ugye könnyebb mint gondoltad? És ez így is lesz! Nem tudom ki hogy van vele, de ezek a második gyerekek sokkal nyugisabbak, valahogy ők alkalmazkodnak a család kialakult napirendjéhez, és talán mi sem stresszelünk annyit miattuk. (Legalábbis én így vagyok ezzel Kép ) Reméljük mindezzel Benedek is tisztában van...Kép

További fotókat kérünk!!!

Dóri,

Hogy s mint? Meggyógyultak? Remélem! Hogy bírtok kimenni ilyenkor, mikor ilyen hamar sötétedik? Brrr, a délelőtti séta miatt nálunk teljesen felborult a napirend, teljesen elúszom a teendőimmel. Mikor lesz már tavasz?

Ildi,

Te is tegyél fel új fotókat Panka babáról! Milyen, hogy viselkedik? Bátyus hogy van vele? Na jó, tudom, most nem ez a legfontosabb, de ha lesz egy kis időd...

Pelenka kérdés:

Nálunk is a DM és a Libero jöttek be leginkább, de szerintem a legelső napokra jó a Pampers is, mert nagyon jól elnyeli a folyékony kakit, a nagyobbak már tényleg nem olyan jók, kifolyik minden hátul.

Félidős kismamik hogy vagytok?

Üdv,

Kópé
Vendég

Sziasztok!

Mindenkimek kellemes Babavárást és az új Mamiknak Aranyos jól alvó és evő babucikat kívánok!

Ma voltam a klinikán! Három óra alatt végezten!
A CTG-re nagyon sokat kellett várni 1 és 3/4 órát, az UH és a dokira szenencsére nem sokat vártam!
Jövőhéten be kell feküdnöm egy hétre és utána csaszi!
Milyenek a szobák? Nem az újszülött szobákra gondolok! Van hűtő, mikro a szobákban vagy a folyosón? Mennyi ágy van egy-egy kórteremben? Persze a kaját se hagyjuk ki, Sok hazait csomagoljak? Az utobbi időben rengeteget és sokszor eszem! Ti is így vagytok ezzel?

Köszi mindenkinek a pelusra vonatkozó válaszokat!

Nyuszimami
nyuszimami

Nyuszimami,

írok majd mailt,csak kicsit elvagyok most úszva...De nem felejtettelek ám el!Kép

Kópé,

igen úgy nézki,már jól vagyunk,csak én vagyok most baromi fáradt.Holnapra kaptam kimenőt Anyukámtól,bemegyek csavarogni a városba.Már nem is emlékszem mikor voltam utoljára a körúton...

Dóri
angelheart

Dóri!

Köszi ráérsz, amikor lesz időd és a gyerekek is rendbe lesznek teljesen! A párom is szereti olvasni a topikot, majd hozza az újságokat rólatok! Most kezdődik a téli fáradság, egyetek sok vitamint meg gyümölcsöt, talán segít!

Kópé

Használd ki az ha van lehetőség egy kis városi túrára! Az ember lánya elszokik a vásárlástól és az órákig tartó nézelődéstöl, ha már ott a gyerkőc!

Van egy barátnőm, szegénykének nem jön össze a baba. Mit tudtok a meddőségi osztályról? Van olyan doki aki nagyon szuper? Már régóta próbálkoznak, de semmi!
nyuszimami

Nyuszimami,

van több is.Kérdezd majd meg Katust,mert ő a tesójával kapcsán hátha tud valakit ajánlani.De kérdezd meg nyugodtan a dokidat is!

Dóri
angelheart

Nyuszimami,

igen, ahogy Dóri írta a nővéremék is évekig jártak a reprodukciós osztályra, sikerrel, májusban született a ksifiuk. Õk dr. Urbancsekhez jártak, és bár állítólag nem egy simulékony darab, de a statisztika nagyon sikeresnek mutatja a beavatkozásait. És azon az osztályon dolgzik Murber Ákos is, aki viszont még kedves és jó fej is! Nála szült a tesóm végül.
A terhesosztályon 3-4 ágyasok a kórtermek, hűtő van, mikro nincs. Közös fürdőszoba 2 kórtetermre, de sokkal kulturáltabban néznek ki mint az újszülöttön. Ezt mondjuk nem értem, mert 8 vérző nő 1 klotyóra meg egypenészes zuhanyzóra kissé gáz...Kép

Nálunk minden OK, telefonon elzavartam az összes taknyos családtagot még az utcánk környékéről is, majd látogatnak, ha én úgy gondolom! De a szívem megszakad, itt ez a gyönyörű napos idő még utoljára, és mi be vagyunk zárva. Lizával minden ebéd után sétáltunk, de most Benit még nme vihetem ki, mire meg vihetném, biztos jó sz.r idő lesz. Szóval ebéd utáni 2 órában itthon nyűglődünk, Lizával játszanék, de Beni pont akkor ordított. Megőrülök, hogy látom, Liza csak búbánatos arccal álldogál...Iszonyú érzés. Azért látom, hogy kompenzál, mert csapkodva dobál mindent. És ezt én műveltem vele. Rosszul érzem emiatt magam nagyon!

Na, elég a depiből.
Dóikám, Körút!!! De jó Neked!

képzeljétek, Benedek egy hihetetlen zabagép. Erőszakos kiscsávó, az biztos. Viszont éjjel alszik, szopizik 1 és 4 óra körül, utána visszaalszik. Tudunk pihenni tőle.

És rám jönnek a régi gatyáim is!!!KépKép

Katus
Vendég

<!--attachment: Benedek_sz_let_se-287813.doc*mime_msword.gif*application/msword*24.6*Benedek+sz%26uuml%3blet%e9se*Benedek+sz%26uuml%3blet%e9se%2edoc --><center><pre>
KépBenedek születése
Benedek születése.doc (24.6 k)</pre></center><!--/attachment-->
Vendég

Katus!

Tényleg szörnyű, mikor egy kisgyerek nem érti, hogy miért nem úgy történnek a dolgok, ahogy megszokta, de bele fog jönni ebbe a megváltozott napirendbe is elég gyorsan. És mivel elég kicsi, hamar el fogja felejteni azt az időszakot, amikor egyedüli gyerek volt és az lesz a természetes a számára, hogy van testvére. Ne legyen emiatt lelkiismeret furdallásod, viszonylag sokan túlélték már ezt! Kép

Az tényleg szuper érzés, mikor az ember felhúzza a régi gatyáit, és feljönnek! Kép

Nyuszimami,

Miért kell befeküdnöd egy hétre?
A terhesosztály olyan ahogy a Katus írta, plusz rengeteg rémtörténet, amit meg kell hallgatni a szobatársnőktől, többiekről. A WC-zuhanyzó elviselhető, talán mert ott még nem vérző nők használják, de azért ott sem kellemes a klotyóra várni. Javaslom, hogy a műtét előtti beöntésnél beszéld meg a többiekkel, hogy ne használják a WC-t pár percig, mert még úgy is necces odaérni... KépKépKép
A kaja szerintem ugyanaz, mint a többi osztályon, ne várj sokat!
Reggel odaadják a vacsit, úgyhogy este már nem hoznak semmit. Vajat, margarint mindenképpen érdemes bevinni, mert az a fél szelet kenyérre sem elég, amit adnak.

Dóri,

Este majd mesélj, milyen a város? KépKépKép

Kópé
Vendég

Sziasztok
Katus
Szules tortenet nagyon rovid es tomor,amilyen az egesz volt,ugyi voltal nagyonKépKép
Tudom en aztan ne osszam az eszt,mert meg nem volt 2 gyerekem,de hidd csak az elso par het nehez,amig a tunderi nover is megszokja a tesot.Te most a szules utani rossz kedv miatt erzed ennyire tragikusnak.Sok erot kivanok Kép
Kepek nagyon szupik,a kispasi meg tunderiKép

Dorikam
Meg sem szolalok mert apa vegig otthon volt es egy napot meg kettesben shippingoltunk BecsbenKép
En szoktam a koruton vasarolgatni,valahogy ezt jobban szeretem mint a bevasarlokp-kat.Pentekente hamar vegzek de Alexert csak 3-lehet menni,mert akkor uzsiznak,es addig mindig nezelodok,olyan joKépremelem Te is jol kikapcsolodszKép
Marcinak mar kinezted az ovit?

Kzsuzsa
Ha faj barmikor is hasad akkor rogton pihenj le es elmulikKép

Kope
Hat legyen igazad ,bar en sok jot nem varok,mert Alex egy tunderi konyvbe illo elso gyerek volt.Sosem sirt csak ehseg eseten,es sokat aludtKépNekem mindenre volt idom es iddilben teltek az elso honapokKépMindenki szerint a masodiknak majd jol visszakapomKépHat nem tudom en csak abban bizom hogy regi topictarsunk Pocok is 3 nagyon alakalmazkodo gyereket nevelKép

Nyuszimami
En nem voltam a terhes osztalyon,de a lanyok mar leirtak a lenyeget.Majd azert tudasd valahogy ha meglesz a babaKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek egy kezdő pár napos vagy hetes terhességet mennyiben befolyásolhat egy repülőút? Érheti ott valamilyen sugárzás a magzatot?
Köszi előre is.
Ors
mamma21

Ors
En utaztam ketszer is babasan,mert muszaly voltKépSot pontegy kulfoldi munkauton derult ki a terhesseg ugyhogy kenytelen voltam hazarepulniKépUtan meg mar megvolta jegyem a tengerentulra,lemondani nem lehetett meg nem is akartam.Sok helyen utananeztem+kerdeztem es mindenk iazt irta hogy nyugodtan lehet utazni.Bar neked rosszabb lesz,mert en vegig emelyegtem a 8 orat de a baba vedve van bent ne aggodjKépKép

Kép
Kép
kataa

Szia Mamma21!

Ne aggódj! Én külföldön lakom, de a munkám miatt minden hónapban hazarepülök (4 óra oda-vissza). Ezenkívül nekünk a nászutunk előtt egy nappal derült ki, hogy babát várok, így én is megjártam a tengerentúlt oda-vissza (kétszer 24 órát voltunk úton)
Az orvosom azt mondja, hogy a 28. hétig lehet repülni és utána sem igazán a babát zavarja a dolog, hanem a légitársaságot. Utánaolvastam máshol is, és mindenhol ezt írták, úgyhogy ne aggódj! :-)
bargul

Ors,
én légiutaskísérő voltam évekig. Az 1-1 alkalmas repülőút nem árthat elvileg, ne aggódj.Baj csak akkor lehet, ha vki állandóan, napi szinten repül fiatal terhességgel. ilyenkor a legérzékenyebb a magzat, és a fedélzeten van sugárzás, ezért a terhes légiutaskísérőnek azonnal abba kell hagyni a repülést.De egyszeri alkalommal, utasként nem lehet baj!

Katus
Vendég

Sziasztok!
Macskavati

Milyen szerencsés vagy, hogy a babád gyorsan született és szuper apgar értékkel! Az külön főnyeremény, hogy rendes éjszaka, szépen eszik, alszik!! Gratula a képekhez nagyon arik mindketten!
Köszi a tájékoztatást a terhes osztályról és dokikról! Remélem a barátnőmnek is sikerülni fog, és hamar ˝összjön˝ a kisbaba! Évek óta járnak orvosról orvosra, de semmi! Lehet, hogy a nagyon akarja és ez blokkolja a tudatalattit!

Kópé

amiért be kell mennem az a nehézlégzés miatt van, és a gyomor körül, a bőrfelület külső részen ég, fáj,zsibbad (ez persze csak akkor ha sokat ülük, de akkor még szúr is). Így, állandó fekvés előírt. Ez cak a 31.hét után kezdődött, de ahogy a baba nő egyre rosszabb. Most a 36. hétben járok és tovább már a doki nem akarja húzni! Én is félek a baba miatt, nehogy kevés legyen az oxigén. De szerencsére minden ok vele! Aztán ha bent leszek, nem lesz az a tortúra az ambulancián! Iszonyat néha mi van ott!
Majd a WC-t kibérem, jó ötlet amit írtál!
Mennyi idő után hat a beöntés?
A szobába az értékeknek van zárható szekrény? Annyi minden eszembe jutott, de ki tudja milyenek a szobatársak!

Nyuszimami
nyuszimami

Mamma,
elég sok fizikát tanultam, tudomásom szerint semmilyen káros sugárzás nem ér a repülés alatt.
de ha sokáig tart az út sétálgass egy kicsit a vérkeringés miatt.
Szóval fizikusi szempontból nem kell aggódnod!
katicuska

Sziasztok!

Katus:
Olvastam a szüléstörténetedet, hát jött a baba mint a gyorsvonat! :-))
Mindenkinek ilyen gyors szülést kívánok Kép

Kataa:
Igen, azt tettem, lefeküdtem amint tudtam (éppen a városban jött rám, ott nehéz lett volna :-) ) és tényleg rendbejöttem elég gyorsan. Azóta nem volt ilyen, ne is legyen. Eléggé megijesztett a babóca..

Üdv:
Zsuzsa (22)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Nyuszimami,

A beöntés kb. annyi idő múlva hat, hogy épp odaérsz. Kép

Ez érdekes, amit írsz, mert az első gyereknél nekem is volt ilyen bőrfelszíni érzés, fájdalom amit annak idején említettem is a dokimnak, de nem tulajdonított neki jelentőséget. Mi okozza, mit okozhat? Bár most már mindegy, igencsak túl vagyk rajta, csak érdekel. Mondjuk kifejezett nehézlégzésre nem emlékszem, bár a végén már nem voltam túl fitt... És miért császár?

Arra nem emlékszem hogy van-e zárható szekrény, de azt hiszem igen.

Kópé
Vendég

Kópé!

gerincferdülést úgy látom atz kihagytam, ez miatt van a nehézlégzés! Néha már olyan szörnyű,
hogy az evést is fekve teszem! sokat izgulok a baba miatt, de ilyen az alaptermészetem is!

A böröndöm zárható lakattal, de aki ügyes és főleg specializálta magát ilyenre annak mindegy!
Persze lopás az mindenhol van, csak rajtunk múlik teremtünk-e lehetőséget.

Nyuszimami
nyuszimami

Nyuszimami:
Kérdezd majd meg, van-e széf.. Más kórházakban van, ott le tudod adni az értékeket, és azért felelősséget is vállalnak.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Sziasztok!

Kzsuzsa! Tőled szeretnék egy kis segítséget kérni. Nem régen költöztem a XIII-ba és kellene egy nőgyógyász. A Nyírősök közül kiket ismersz? Hol rendelnek? Köszi előre is a segítséget!
valaki

Jelentem 5-re hazaértem a csavargásból.Isteni volt,nagyon rám fért.Bevallom azért kicsit fáradt vagyok,mert sokat járt az agyam,hogy kinek mit kéne venni karácsonyra.De jó volt nagyon!

Kataa,

Bécs??!!Most láttam a múlt héten,hogy lejárt az útlevelünk...Kép
Igen,már kinéztük az ovit,közel van,ha kell Anyuék is tudnak Marciért menni.Pontosan Anyukámék mellett van az ovi.Jó nagy a kert,szerencsére itt palotán rengeteg a zöld terület!Tavasszal beíratás.

Katus,

naggyon áttudom érezni azt,amit Te most érzel!Ugyanebben a cipőben jártam én is.Borzasztó volt,és mostmár örülök,hogy itt tartunk,Boti lassan 11 hónapos...Lehet,hogy fura,de már most azt mondom,hogy nem kezdeném elölről.Ugyanakkor nem is bántam meg!!!Meg lehet őket zabálni!Igaza van mindenkinek,lassan beleszokik mindenki a helyzetbe.Csak idő kérdése...

Nyuszimami,

van két db két ágyas kórterem is a terh.oszt.-on.Csak halkan említem meg,hogy én ott feküdtem az egyikben egy hetet.Kultúrált,de picike.Viszont volt tévénk az egyik szobatársam jóvoltából,szóval elviselhető volt.Kaját szerintem vitessél be,mert én pl. úúútálom a zala,meg az olasz felvágottakat,és a kórházi kosztban ezek mindennaposak.
Egyébként nekem is égett,meg naggyon fájt a bordám,de nem csak jobb oldalon,hanem körbe,mindkét oldalon,hátul is.Fulladtam is,de Marcinál már a 32. héten Diaphyllint is kellett szednem a Mg mellett a keményedésekre,ami egy picit enyhített a dolgon.
Zárható szekrény van minden kórteremben,minden ágyhoz!De én pl. mobilt,pénztárcát mindig vittem a tusolóba.Beraktam a köntösöm zsebébe,és vittem magammal.Soha ne hagyd könnyen elérhető helyen!Ne feledd,a klinika a VIII. ker.-ben van...

Dóri
angelheart

Katicuska,

bár én meg nem vagyok egy fizika-zseni a humán agyammal, de nekünk a légiutaskísérő-tanfolyamon azt tanították, hogy igenis van sugárzás a fedélzeten, ráadásul az óceán fölött 40x-esére emelkedik, mint szárazföld felett. Valamint, hogy ez a sugárzás szép lassan összeadódik a szervezetben. A gép teste nem nagyon működik szűrőként, ezt mutatja a rengeteg daganatos megbetegedés a hajózó személyzet közt. Meg a sok felborult menstruációs ciklus.
Ezért írtam, hogy egyszeri utazással enm kap az utas nagyobb sugárzás dózist, mint bárhol a földön, de állandó repüléssel igen.
Na jó, mindenkitől bocs a kitérőért, és természetesen egy fizikus-topikban nem állnék le vitatkozni. El sem árulom hányas voltam gimiben fizikából...Kép

Kzsuzsa,
összehasonlítva Liza születésével tényleg jóval rövidebb volt Benedeké, de 100x intenzívebb. Utólag több fájdalom-emlék maradt így bennem. Liza után azt mondtam, bármikor szülöm a következőt, de most már erősen gondolkodnék. Bár lehet, hogy csak nagyon friss az élmény.

NYuszimami,
köszi a dícséretet!

Azért összesítve nagyon jó, hogy gyorsan túlestem a szülésen, és nagyon-nagyon megkönnyebbültem, hogy semmi szövődmény nem volt senkivel!!!(Mert az utolsó héten már elég sötét gondolataim voltak...)

Katus
Vendég

Valaki:

A Nyírőben 2 embert tudnék jószívvel ajánlani, az egyik Csepegő György, a másik doki pedig Fekete Antal.
A többi dokit vagy nem ismerem vagy rossz tapasztalataim vannak vele.
Ja, még Szakonyi Tibort dícsérik, hogy jó állítólag.

Nem tudom, van-e nekik magánrendelőjük, én Csepegő dr-hoz jártam és mindig be a kórházba mentem.

Ha van még kérdésed, keress meg nyugodtan privátban is akár.

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Ja, elfelejtettem köszönni, szóval sziasztok! Kép

Kisbabám nemrég ébredt egyébként és most éppen dolgozik ezerrel Kép Ügyesen boxol a pocakomban Kép

Tényleg, valaki mondja el nekem légyszi, hanyadik héttől kell számolni a magzatmozgást és egyáltalán hogy működik ez a dolog?
Nekem jellemzően délelőtt és este mocorog a babó, délután pihi szokott lenni.. De van, hogy 1 óra alatt megvan a 10 és utána egész nap semmi..

Katus:
Szerintem még friss az élmény.. Többen voltak így vele, aztán az idő többnyire megszépíti az emlékeket.
Örülök, hogy azért jól vagytok és még egyszer nagy gratula! Nagyon édes a kis Benedek! Kép

Üdv:
Zsuzsa 22+1

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Még 1 kérdés...
Az mennyire gyakori, hogy egy baba csomót köt a köldökzsinórra, nem tudjátok?

Szegény főnököm felesége ikreket várt, november 26-ra volt kiírva ha jól emlékszem.. Nov. 1-én megcsászározták, mert az egyik szívhang eltűnt.. És kiderült, hogy a babó csomót kötött a köldökzsinórra és meghalt szegényke..
A másik baba rendben világrajött 1900 g-al, és jól van attól eltekintve hogy pici..

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Kzsuzsa,
én úgy tudom a tényleges csomó nagyon ritka.

Macskavati,
vsz több sugárzás ér mint idelent de sztem az károsabb ha vki naphosszat ül a monitor előtt....
Az összes elektromos készülék sugároz de talán jobb ha nem is foglalkozunk ilyenekkel mert úgyse tudjuk elkerülni.
Ugyanígy mármikor belénkcsapódhat egy aszteroida és minde meghalunk de minek aggódjunk ha úgyse tehetünk semmit.
Na, milyen vidám levélkét hoztam össze Kép
katicuska

Katus,

már leírtam mindkét szülésem történetét,de kísértetiesen hasonlít egymásra a Tiéddel!
Marci nekem is lassan indult,minden csak egy kis beavatkozással,segítséggel ment,és 10 órát tartott.Boti nekem is turbó gyorsasággal jött kifelé,annyi a különbség,hogy nekem a burok is spontán repedet,de akkor már tolófájások is jöttek,és nem volt idő EDA-ra,mint Marcinál.Így aztán én is elmondhatom,hogy nagyon intenzív volt az egész!De iszonyú gyors is.
Az első után,már akkor azt mondtam,hogy bármikor szülnék,amikor a gátmetszésemet stoppolta a doki bácsi.Botinál már vajúdás alatt mondtam,hogy soha többet nem szülök!Egyenlőre maradtam is ezen a véleményen,de már nem maga a szülés miatt...

Zsu,

én sose számoltam a magzatmozgást,csak amikor befektettek a klinikára,mert ott kellett.Mindennap ugyanabban az időszakban,amikor a letöbbet mozog általában-így kellett,és asszem 10 percig.

Dóri
angelheart

Hello mindenkinek!
Én a Nyuszimami Nyuszipapija vagyok!
Eddig még nem jelentkeztem, de most épp ráérek.Sokat olvasom a topikot! Gratulálok mindenkinek, aki sikeresen adott életet a kisbabájának, annak is aki még csak előtte áll! Szinte már ismerősők vagytok nekem is! Macskavatit láttam is a nagypocakos állapotban! Azóta már világra jött, mit jött, száguldott, a kis Beni! Mindkettőtöknek gratula!
Nagyon tettszik az oldal, jó a hangulat, Nyuszimamival minden nap elolvassuk az írásaitokat! Mindenkinek jó szórakozást, pihenést, és pont időben, egészségesen érkező babát kívánok! Pacsi, üdv Nyuszipapi
nyuszimami

Szia NyuszipapiKép!
Örülök,hogy egy férfinak is tetszik ez a topik!
Gyere bátran máskor is!
Nyuszimaminak már be kellett feküdnie???

Dóri
angelheart

Szia Dóri Mami!
Ha mindenki úgy akarja (Mamikám, a Danikám, és az égiek is), akkor hétfőn reggel fekszik be! Nem kellemes dolog, hogy nem Én leszek vele éjjel, de biztosan vigyáznak rá odabenn a Női I.-en! Már nagyon várom a Babázást, az első babánk lesz!
Veletek mizujs? Nem vagyok mindig naprakész! Bocsi! Jó egészséget, Pacsi
Nyuszpapi
nyuszimami

Nyuszipapi,

ez nagyon derék dolog, hogy olvasgatsz minket és így érdeklődsz! Szerintem a legtöbbünk embere fikázza az örök babanetezést...KépKép
Köszönjük a gratulát Beni nevében is. Biztosan akkor láttál a klinikán, amikor szivárogtam ki a ctg-ről, vagy pedig elborult fejjel ültem a kedvenc fémpadomon...
Biztosan minden rendben lesz nálatok is Mamival és Babával, és az első baba mindig a legfantasztikusabb csoda!!!
A nyuszik pacsiznak?

Én azt hiszem a szülés utáni enyhe beborulásomnak köszönhető, hogy ma megláttam egy pocakos mamát az utcán és bőgni kezdtem, annyira hiányzott a pocakom. Na, most igazodjatok ki rajtam, hiszen már térden állva könyörögtem a szülésért, most meg ez van.

GyagyaKatus

Papucikám, hogy bírjátok egymást Danikával? És Ildi szépséges Pankája hogy van?
Meg persze nem utolsó sorban a régi darabok??
Vendég

Katus,

bizony,sokx az én uram sem nézi jó szemmel,hogy babanetezek...De én úgy gondolom,hogy ennyi kikapcsolódás jár nekem!
Esküszöm,nyáron több időm volt gépezni!Most,hogy kevesebbet megyünk ki,meg még az erkélyre sem mehetnek ki akkor,amikor akarnak,állandóan le kell foglalnom őket valamivel.
Igen,néha én is belegondolok,hogy nekem már soha nem lesz babás nagy pocakom!Ez kicsit rossz érzés,de aztán gyorsan elhessegetem ezt azzal,hogy én többet kínlódtam a nagy hasam miatt mind a kétszer,minthogy élvzetem volna-sajnos.

Nyuszipapi,

velünk semmi!Apa tegnap megint későn jött...Már esténként kezdek meggebedni...
Mamidnak még lógok egy méllel,hétvégén megpróbálom leróni a tartozást!

Papucikám,

Te nagyon régóta nem jelentkeztél!Adós vagy a beszámolóval is!

Ildi,

remélem Nálatok is minden rendben!Szabi,hogy éli meg Pankát??

Most megyek,mert kisebbik porontyom lassan ébred,és követeli a reggeli adagját.(260ml Humana 3...)

Dóri
angelheart

Sziasztok,

Nyuszimami
En emg ahallotam nagyon jokata Budai MEddosegi KP-rol is,2 baratnomnek is igy sikerultek irkekKép
Hetfore jo nagy drukkot neked,pihenj bent is sokat meg mielott Dani kibujikKépKép
Beontesem meg sosem volt ugyhogy allitolag gyorsan hat,tul gyorsanKépKép
Szerintem ne vigyel be sok penzt csak ami a bufere kellhetKépEn mniden ekszeremet levettem mar otthon ,mert a mutetnel ugyis kellett volna.Telefonoamt meg magamnal hordtam,de lopasrol nem hallottam.

Dori
Es vettel is valamit???
De jo hogy Te mar tudod melyike is fog jarni Marci.En meg mindig nem.Mindegyik ellen szol valami,bagy a tavolsag vagy a nagy csopi letszam.

Kzsuzsa
En nem szamoltam egyaltalan a magzatmozgas,csak az erdekelt hogy naponta mocorog - e? Szerintem ez csak egyedi esetekben szoktak kerni hogy nezze az ember lanya.
Itt a babaneten a korosztalyos topicon is volt egy lanynak elo csomo,de szerencser nem okozott gondot,de ez a ritkabbik eset,szerencsejuk volt.

Nyuszipapi
J ohgy TE is erdeklodo apuka vagyKépSzerintem neha az en uram is beles hogy miket irogatok rolaKépKépO mar megszokta a babanet maniamat,nem izelget erteKép

KAtus
En megertelek,hogy sirtal,en is igyvoltam hogy hianyzott a pocakKépMost meg orulok hogy lehet meg benne reszem valamikorKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Lányok!

Most már számolom a perceket és olyan hosszúnak tünik az idő hétfőig, hát még a korházban milyen hosszú lesz!
A Nyuszipapim később ír nektek, most bevásárol Nekem aztán ellátja a háztartást!

Macskavati

a pocakommal Én is így vagyok, igaz nekem még itt van! Nekem is eszembe jutott milyen rossz lesz ha a babám nem lesz benne! Kárpótol majd az, hogy a kezembe lesz! Nagyon összeszoktunk 8 hónap alatt! Azt hiszem szülés elötti depim van!
Kitartás Neked is, azt mondják ezt a hormonok teszik, de szerintem ez a női (anyai) szentimentalizmus!

KZsuzsi

A 35. héttől kell számolni a magzat mozgást. Ebéd után lefeküdni oldalra és 1 óra alatt legyen tíz! A védőnőm szerint akkor van a baj, ha 24 órán keresztül nem észleled hogy mozog!
Ne feledd a babák sokat alszanak!

Nyuszimami
nyuszimami

Kataa
Köszi Neked! Próbálok pihizni, de elkezdtem egy sulit még tavaly és idén is beiratkoztam, úgy gondoltam menni fog, de nem sokára kiderül! Vizsgaidőszak dec. elején kezdődik! Szóval tanulok ezerrel amíg van rá időm!
Sok pénzt Én sem akarok vinni, az ékszerről úgy gondoltam jobb ha itthon marad, egy gonddal kevesebb havá tegyem! Ha esetleg altatnának a párom se lehet ott, hogy oda adjam neki.

A Budai klinikát is ajánlom majd a barátnőmnek. Valami csak bejön, de nincs sok idő! 35 éves lesz nemsokára és már nagyon babázna!

Nyuszimami
nyuszimami

SZiasztok,

Nyuszicsalád, Kép

Jó ez, hogy nálatok apjukot ennyire érdeklik ezek a témák. Az én apjukomat nem különösebben érdekli, de egyátalán nem is zavarja, ha itt "locsogok" Legfeljebb, mikor őt zavarom el a számítógép elől, hogy hadd nézzek már be ide.

Nyuszimami, bátor vagy, hogy bele mertél fogni a suliba. Én egy nyamvadt 10 hetes tanfolyamot halogatok majd egy éve, mert nem tudom megoldani, hogy egy héten 2 teljes délutánra itthagyjam őket.

Zsuzsi,

Én nem számoltam a magzatmozgásokat. Nem is lett volna rá se türelmem, se időm (a másodiknál). Lényeg, hogy mindennap mozogjon, és lehetőleg 12 óra ne múljon el anélkül, hogy ne mozogna. Jaj szegény fiacskámat mennyit maceráltam, amikor épp azon paráztam, hogy nem mozog! Talán most is azért nem bír nyughatni Kép, persze most sem alszik, hallom ahogy ott matat és dumál az ágyában.

Katus, Kataa

Hát kövezzetek meg! Nekem ugyan egy percig sem hiányzott utána a hasam! Pedig egyátalán nem volt nagy hasam, viszonylag könnyen viseltem a végét is, de jobban örültem, hogy már idekinn van!

Mondjuk az néha rám is rám tör, amit a Dóri is ír, hogy rossz érzés, hogy többet nem lesz meg ez a "belül mocorog a baba" érzés, de én ezt úgy próbálom feldolgozni, hogy ki tudja, még talán lehet. Persze az eszemmel tudom, hogy ez nem valószínű, de semmi nincs kizárva.

Ugyanezt éreztem amikor a mindkettő által már kinőtt kis rucikat elajándékoztam, hogy már sosem lesz nekünk ilyen pici gyerekünk. Amikor a Zsolti után eltettem, akkor jó érzés volt, mert tudtam, hogy valaki még örökli majd, de most nagyon elszomorodtam... Kép (Terhesség helyetti depresszió? Kép)

Kópé
Vendég

Sziasztok!
Disznó vagyok, mert nem írtam, de mindennap elolvasom gyorsan a hozzászólásokat. Nem sok időm van, de ezt Ti is tudjátok saját tapasztalatból Kép
Míg csak 1 gyerek volt, azért jobban be tudtam osztani az időmet. Most hiába alszik sokat a Panka, olyankor a Szaszával kell foglalkozni. Alig várom esténként, hogy hazérjen az apjuk, de sajnos rajta meg kitört az őszi depi(agresszív formában) úgyhogy nem segít semmit Kép
Nálunk nem nekem van szülés utáni depresszióm, hanem az uramnak. Ez vicces...
Szabika gyakorlatilag egyáltalán nem fogad szót, mióta hazajöttem, azt mondta egyik este, hogy haragszik, mert elmentem. De a húgát meg imádja, csak állandóan macerálja valamilyét, és ha rászólok, akkor megkérdezi, hogy miért nem szeretheti? Egy kicsit nehéz vele, de majd megszokja szegénykém..
Képzeljétek! Egyszerűen nem tudok új mappát nyitni a képeknek, mert a Szabinak már van feltéve, tehát már regisztráltam egyszer még az özönvíz előtt. Persze a jelszómra nem emlékszem, mert régen nem töltöttem fel új képet. Most mi a bánatot csináljak? Fals néven nyissak egy újat?
Pedig vannak ám aranyos képeim Kép
Olyan hihetetlen, hogy már megszületett a lányom is. Bár a hatalmas hasam nem hiányzik(aki látta a képeket, tudja miért). Már én is kétgyermekes anyuka vagyok. Istenem. Pedig a fejemben még mindig 18-nak érzem magam.. Ez csak az én butaságom?
Ami még király: jó rám a kedvenc melegítőm Kép És olvadnak a kilók. Remélem így marad, igyekszem normálisan étkezni, bár ritkán vagyok éhes. Este meg semmit!
Tejem meg annyi van, hogy tegnap este evett a baba, utánna meg lefejtem, mert rohadtul fájt. Na mennyi volt benne? 120 ml. Ez azért durva. És a Panni is elaludt, tehát jóllakott. És most csak az egyik cicimről beszélek Kép Mondjuk a Szabinál sem volt gondom 21 hónapig Kép
Jövő héten szeretném már kivinni, csak nincs zsákom. Van két overáll is itthon, de azok hatalmasak. A lábrészig el sem ér a Panka pici lába. Olyan kis aranyos lányka. A fiam nem volt sokkal nagyobb, de valahogy nem ílyen formájú voltKép Meg már mire kivittem itt volt a jó idő és nem kellett rá csak bady. A kis csajszit meg úgy fel kell bennt is öltöztetni, mint egy hóembert Kép
Most kicsit befejezem, mert szerintem elfogy a karakter......
Jövök még!

Kép
Kép
macskási

Ildikém,

örülök,hogy jól vagytok!Tényleg jó a hangulatod!
Szasza albumával kapcsolatban,annyit tudok segíteni,ha ez segítség,hogy írd meg a szerkesztőségnek a problémát,ott Apa hátha tud segíteni!
Agyilag én is még gyereknek érzem magam sokx,de fizikailag...,na ezt inkább hagyjuk!popgif
{289208,}

Dóri
angelheart

Kataa,

igen,túrkáltam jó kis göncöket!Hihetetlen,hogy milyen jó cuccosokat lehet kifogni,arról nem is beszélve,hogy milyen olcsón!!!
Megyek lassan készülődnöm kell. Ma lesz kiruccanásom a Mongolba.És sokat filóztam ezen,de végül úgy döntöttem,hogy kocsi nélkül megyek,hogy ihassak egy kis Sangriát!

Dóri
angelheart

Dóri,

Nagyon élsz! Kép Én megronda irígy vagyok...

Ildi,

Nem lehet, hogy ugyanaz a jelszó a fotóalbumnál is mint a hozzászólásoknál? Nálam így van... Addig is legalább a profilodba tegyél a Pankáról képet!

Kópé
Vendég

Sziasztok lányok!

Macskavatinak.

-Szó sincs róla, hogy minden nyuszi pacsizna, csak a fiúk teszik! A lányok nyuszipuszit adnak!
Igen akkor láttunk a mamikámmal, amior kirobogtál a CTG-ről, mint a villám. Furcsa az ahogy a többi papucikról beszéltek "uram, az emberem"! Nálunk egyenjogúság van!

Angelheart-nak:

-nem kell kapkodnod a méllel, nemhiszem, hogy a mamikám nagyon ráérne holnap! Tudod holnap után indulunk a nagy útra! De biztos benézünk, hátha írtok nekünk! Bevallom férfiasan, nagyon jó ez az oldal, sokat tanulhatok, a nőkről, főleg a lelketekről! Én leszek a legjobb Apjuk, az egész világon!

Mindenkitől kérdezem!

Hogyan lehet kibírni, a csaszi előtti koplalálst! Nyuszimami már akkor rosszul van ha kicsit éhes! Mi lesz vele odabenn? Nektek mi a tapasztalatotok a koplalásról? Nekem is hiányozni fog a pocak! jó odabújni, és "beszélget a babával!
Jó hosszú napom volt ma is, tudjátok, bevásárlás, mosogatás, polcfelfúrás. Ja ezt ti nem szoktátok csinálni,(polc) "ez férfi munka", vagy nem jól gondolom? Tudom, majd a pelus mellett mutassam meg mit tudok! Sajnos az orrom piszok jó!

Ha van kedvetek írjatok mindkettőnknek! Nyuszimami elszenderedett, megyek én is aludni!

Pacsi, Nyuszipapi
nyuszimami

Nyuszipapi:
Műtét előtti koplalás..
Hát nagyon nehezen.. nekem császárom még nem volt, "csak" egyéb nőgyógyászati nagyműtétem.. Befeküdtem, déltől csak folyadékot ihattam, este 6-tól már azt sem egészen a másnapi műtétig, ami kb d.e. 11-kor kezdődött..
Én azt csináltam, hogy amíg folyadékot ihattam, rostos üdítővel tömtem magam, meg cukrozott teával hogy azért valami energia kerüljön belém... Utána meg.. Hát fogösszeszorítva.. Tényleg baromi nehéz, ez tény.. Kép Kép

Nyuszimaminak drukkolok nagyon, kitartás! Azért próbljatok meg benézni mielőtt befekszik!

Üdv:
Zsuzsa (22+2)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Nyuszimami
Na akkor tanulj elore ,mert az elso idokben inakbb aludnal majd ha lesz egy kis szabadidodKép
Ez a baj manapsag hogy sokan keson kezdenek foglalkozni a baba gondolataval es 35 fele mar nme minden megy simanKépSok ilyenrol hallottam.

Kope
Miert is koveznenk meg,a hasam nekem csak az elso idokben hianyottKépA ruhakkal en is igy vagyok,remelem a kovi a is fiu lesz majd ,mert amit mi felhalmoztunk,nem lenne szivem csak ugy eladni.Meghat penztarca kimelo is lenne,ahogy magamat ismeremKépKép
En ha Alex kino valamit azt is szomoruan teszem el,mert mar nem fogom benne tobbet latni,meghogy miyen gyorsan megy az idoKépKép

Ildi
Remelem apatok depije elillaan es majd kicsit be tudod fogniKépCsinalj neki jo kis furdot gyertyakkal hogy erezze O is a kozeppontban van,vagy zavard el szolibaKépKépNekem az mindig bejonKépKépKépMarmint en megyek szoliba,mert apjuknak szep barna a boreKépKép
Orulok hogy szopi OK,es szerintme eltelik meg par het mire beleszoksz hogy mar nagyobb csalad vagytokKépKép

Dori
Tudsz elniKépDe igy is kel,a sok betegseg utan kijar neked a szorakozasKép

Nyuszipapi
Szo sincs rola hogy ne lenne egyenjogusan csak teccenek ezek a szavak,olyan vaganyakKép:0Megjo hogy az van ,nekem sokat segit mindenben,ezert IS mentem hozza,mert nem csak jo pasi de jo ferjalap is voltKépKép
Az meg nagyon is termeszetes hogy Te akarsz lenni al egjobb apa,nektek az is leszelKépKépNagy probatetel egy baba a hazassagban,jo ha mindket fel probalja kihozni belole a maximumotKép
Nekem nem volt koplalas,mert magatol indulta szules,de en sem birom egyebkent,meg nem babasan sem ha nem eheteek,csak kitartast tudok kivanni nekiKép
Elvezzetek a mai napot meg utoljara kettesbenKép

kataa

Kép
Kép
kataa

Nyuszicsalád,

már biztos nagyon készültök, és közeledik a nagy nap. Bár nem lesz jó, hogy egyik nyuszi a kórházban hever, a másik meg otthon, de a végeredmény a lényeg!!! Én is bent voltam szülés előtt 1 hetet tavaly, jó sokat bőgtem az URAM nélkül...Kép Egyébként nálunk is egyenjogúság van, és az URAM itthon Vati álnévre hallgat. És sajnos a legjobb apa és férj cím már foglalt...KépKép

Kópé,

eszembe jutsz minden szopatásnál, merthogy már nagyon fáj a mellbimbóm, de azért hősök vagyunk. Beni azért, mert kisbabába ennyi kaja hogy fér, azt csak ő tudja. Nagyon jól fejlődik!

Kataa,

mi is készülünk szoliba, gondolom ezt már lehet szopi alatt!!Most URAM 9 napig itthon lesz, úgyhogy talán el tudok osonkodni!

Ildi,

én is ezt csinálom, ha Beni elalszik, a szempillámon pörgök, hogy Lizát lekössem, játsszunk és ne nehezteljen rám annyira...

Katus
Vendég

Sziasztok!
Tisztelettel jelentem, hogy megcsináltam a pankának egy új albumot, és megtekinthető Kép
Címe: Panka baba: Mészáros Anna képei.
Majd frissítem rendesen Kép

Mi lehet októberrel? Egész héten nem láttam hozzászólni? A kórházban látott minket?
Hugibaba meg sajnos úgy tűnik, hogy teljesen leszokott a babanetről Kép Biztosan nagyon elvették itthon a kedvét a babázástól. A csomagja vajon meglett? Olyan furcsa valakit mindennap olvasni, beszélni vele, aztán meg nem jön többet. Nem? Kép

Panninak roppan rossz éjszakája volt, meg egész nap nyöszörög. Lehet, hogy jön a rossz idő? Többi baba hogy viselkedett a hétvégén?

Nyuszi családnak virtuális üdvözlet és szorítok nekik!!!! Kép Kép Kép

Mennem kell, mert megint sír Kép

Puszi, Ildi.

Kép
Kép
macskási

Sziasztok,

Ildi,

Ezek a gyerkőcök gyönyörűek! A Szabi is nagyon szép kis kölök, én eddig csak azt a képet láttam róla, amelyik a profilodban volt. Róla milyen albumban találunk képeket?
A mi babánk jól viselkedett az éjjel, bár már 5 hónapos múlt. Persze még mindig felkel éjjel 1x, na nem azért hogy bárkit is elkeserítsek Kép.

Katus,

Kitartás! Persze jobban esne, ha nem pont kínok között, fájdalomtól gyötörve jutnék eszedbe, de nem bánom. Kép Már csak kb. egy hét és nem fog fájni!

Nyuszik,

A műtét előtti napon délután kb. 4-5ig lehet enni, kb. 10-ig inni, aztán semmi. Én is nehezen viseltem. A műtét után már nagyon éhes voltam, szerencsére inni lehetett, sőt kellett is sokat (nem szabad rostosat, csak szűrtet, ill. teát), de kb. 6 óra múltán már enni is lehetett. Reméljük, hogy gyorsan elszalad nektek ez az egy hét!

Kópé
Vendég

Ildi: Gyönyörű gyermekeid vannak! Kép

Kópé:
Érdekes, mennyire mások a szokások egyes kórházakban... A SOTE-s rendszer a Nyírőshöz képest sétagaloppnak tűnik, amit ott műveltek koplaltatás téren, az felér egy emberkínzással, tényleg.. (12-18ig csak folyadék, utána másnapig semmi)..

Nyusziéknak hajtá és kitartás még egyszer! Kép

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Sziasztok lányok!

Szóval hamarosan itt a nagy nap!!!
Köszönjük a biztatást, nagyon jól esik, hogy ilyen sokan gondoltok ránk, nyulakra!
Biztosan sokat fogok bőgni holnap, de sebaj, van nálam egy 100-as papírzsepi, talán kitart végig, míg benn leszek! A Nyuszipapi is be van eresztve egy kicsit nadrágilag, szerinte is rossz lesz! Még sosem voltunk külön egy napot sem!
Amíg nem írok a topikra, vigyázzatok a depivel, itt a borús idő, a ciciket kenjétek, hogy ne fájjon, nektek is kitartást, kerüljétek a náthás rokonokat, és bátran írjatok! Ha pedig velünk történne valami, Nyuszipapi tudósít mindenkit, mindenről!! Szeretnék túljutni még a jövőhéten a csaszin, remélem sikerül megfűzni a dokibácsit!
Más: nekünk is hiányzik október szakmai, és emberi jelenléte, már nagyon megszoktuk, megszerettük Õt!

Kataa, Macskavati, Dóri, Ildi, Kzsuzsi, Kópé! Én is sokat gondolok majd rátok, és ha tudok üzenek, hogy vagyok, hogy vagyunk!
Mégegyszer köszi mindent, sziasztok, Nyuszimami!
Nyuszipapi is üdv!
nyuszimami

Sziasztok!
Képzeljétek: reggel játszottunk hárman a kaja előtt és a Panka ránk vigyorgott. Szasza teljesen odavolt. Meg én is.
Egyébként a fiam albuma: Szabika: születtem 2003.március 29-én cím alatt található.
Majd teszek oda is friss képeket.
Nyusziék már bennt....
Mi meg már két hete itthon Kép Katusnak is akkor még megvolt a pocaklakója Kép
Remélem ez a pár hónap elmegy gyorsan, aztán jön a tavasz, a jó idő és a kislányom is kevesebbet kel fel éjjel Kép Kép
Hát bizony a héten már ki kell vinnem a lyányt.
Tegnap elugrottunk apával a Shop Stopba(itt Érden) és megnéztem a babazsákokat. A Kenguruba 8000,- körül volt a C+A-ban pedig hat és fél ezerért. Kicsit drágálottam. Az a baj, hogy nekünk van több is (öröklött), de a legkisebbek is 68-as méretűek. Az majd' a kétszerese a pici lányomnak. És úgy szeretnék Neki valami kis rózsaszín vagy csajszis zsákot. A Szasza után csak kékek vannak....
Nincs tippetek, hogy hol vehetnék pihe-puha zsákot lábbal vagy anélkül? Frottírt vagy plüsst...
Kataa!
Apa depijére megoldást találtam tegnap: vettem neki 1 cipőt meg 1 pulcsit... Õt is csak meg lehet vásárolni, mint a gyerekeket Kép Kép Kép
Boldogan próbálgatott vagy egy órát a C+A-ban. Hogy Õ még nem is volt ilyen f@sza boltban csak kínai üzletekben. És hogy milyen jó cuccok vannak, stb. Na, mondom Neki, akkor válasszál valamit magadnak fiam Kép Kép Kép
Mindenkinek üdv, Ildi.

Kép
Kép
macskási

Sziasztok
Szepen sut a nap ahhoz kepest hogy hetfo vanKép

Tenyleg Oktober es Hugibaba is eltuntKépKar,de remelem azert meg jelentkeznek majd.

Katus
Hat szerintem lehet szopi alatt is szoli, legalabbis en szurke napokon anno alkalmaztam.Te babasan nem jartal?Nekem is kene mar mert most ez a torokfajas ugy kikesziett hogy a szinem is kifakultKépKép
Nektek most gondolom jo hogy apa otthon van,pihizz sokatKép

Nyuszimami
Te mar bizti a felvetelre varsz,de a nap sut es lassan anya leszel ugyhogz jok a kilatasokKépKép

Ildi
Nagyon cuki a kiscsajKépKépEs mar mosolyogKépKép
En megertelek hogy vasarolnal lanyos cuccokat,a vegyesparos gyerkoc nem egypenztarca kimelo dologKépKépViszon vannak jo turik hatha talalsz ott is overallt.

kataa

Kép
Kép
kataa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?