Új privát üzeneted érkezett!

Szia Anide!Meg kaptam az emailt,amit nagyon szépen köszönök!Nagyon sokat segítettél,pont egy ilyen orvost keresek!Most már egy kicsit megnyugodtam!Valószínű ,hogy a jövő héten hívom fel, a héten amúgy sem tudnák elmenni a rendelésre.Nagyon aranyosak vagytok,hogy egyből a segítségemre siettetek,még egyszer köszi!Ha még valami kérdésem lenne,lehet hogy zaklatlak benneteket,de ha előbb nem akkor a jövő héten beszámolok az orvossal való találkozásomról!sziasztok!Rebeka

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!
Kuha, köszönöm, jövő héten felhívom őket; addig még várok (kabalából); nálam sose lehet tudni...

Hú, akkor most jó nagy lelkifurdalásom lett, hogy nem adtam a dokinak a múltkor pénzt. Igaz, ő biztos nem sértődött meg, de nekem nagy örömömben (hogy volt szívműködés) eszembe se jutott, aztán meg nem tudtam, kell-e...De jövő héten beugrom a magánrendelőjébe, mert a védőnő csak akkor fogad, ha van egy papírom az orvostól (épp kifgyott az UH-s gépből a papír és nem tudott nyomtatni UH képet...), és akkor majd bepótolom! :-) Max. visszautasítja, de a magánrendelőjében mégiscsak szívesebben adom, mint a kórházban.
anzán

Sziasztok!

Képzeljétek eg ynagyon jó könyvet olvasok a gyereknevelésről: Ranschbureg Jenő: Szülők lesznke, régi könyv, de újból kiadták. Eszméletlen jó. Nagyonajánlom, és részletekbe is lehet olvasni a gyerek mellett Kép
Anzán: ne aggódj, lesz még alkalmad tejelni, és nem midneki várj ael mindig a pénzt Kép
Manó4, én is most fogok majd átlovagolni Mészároshoz. A lórházban sokat nem találkoztam vele, de a lányok leírása alapján ő kell nekem KépUgyan most vagyok szülés után, de lehet, hogy a szűréseket is vele fogom csináltatni, bár a magánrendelőj eléggé kiesik nekem. A régi dokimé meg jó helyen van Kép De a következő babára biztos hozzá megyek.
Volt közületek olyan, aki kórházon belül orvost váltott?
Valamelyikőtök aki Mészihez jár, tudna nekem privátban írni? Árak, telszám, vélemény, ilyenek... Pl. bezsél magától is, vagy kérdezni kell? mennyire magyarázza el a dolgokat? stb.
(mike.tunde@gmail.com)

Ildisz: a múltkor akartam írni, Bene fiam még 8 hetsen is tud produkálni olyat, hogy elfelejti, hogyan kell a midnig egyforma cumisüveget szopni Kép Hát még a mellett! Úgyhogy állandóan próbálkozunk mindennel...
Tünde

mtunde

Sziasztok!

Tudnátok nekem Dr Kovács Kálmánról mesélni? Nála tervezem jövőre a szülést...

Előre is köszi!

Ildi
ildus22

Helló!

Ismét Én Kép
Tudja valaki, hogy spirál kivétel után kell-e megadott időt várni mint pl. a gyógyszernél?

Ildi
ildus22

Sziasztok Lányok!
Az imént írtam egy nagyon hosszú hozzászólást és elszállt az egészKépMorci lettemKép

Mostmeg sajna mennem kell,mert Apa mindjárt megjön és vacsit kell csinálnom!De azért körvonalakban leírom mit is írtam!Kép
Anide!
Gratulálok a hatalmas bébihez és örülök,h. kaptál hírt Fruzsiról!Aranyos,h. eddig ismertétek egymást,látod érdemes nevet is kérdezni,mert ilyen pici a világ!Kép
Remélem,h. mihamarabb kibújik már kisfiad,szorítok értetek!Képzeld Lillát én is túlhordtam 13 nappal!

Andi,ahogy látom nagyon hasonló a helyzetünk,én is egy csomó dologtól félek,de azt hiszem ha akarjuk biztos lesz elég erőnk végigcsinálni az egészet!Nálunk 26hónap lesz a gyerköcök között!Ti jártok bölcsibe?Nekünk nagyon bejött a 4órás bölcsi,bent ebédel aztán hozom el!

Manó,látom Anide segített Neked,bocsánat,h. igéretemmel ellentétben nem jöttem tegnap este,de szülinapozni voltunk Szüleimnél és nagyon későn értünk haza,csak arra volt erőm,h. zuhanjak az ágyba!De ha bármi kérdésed van,nyugodtan írj,nem zavarsz,aztán ugy is pár hét múlva egyedül hagylak benneteket!Kép

Tündi,Neked írtam 2 mail.t is remélem azok nem vesztek el,mint a hozzászólásaim!

Ildi22!Sajnos nem tudok információval szolgálni a dokiról,de nagyon remélem hogy mihamarabb a pocakosok táborában üdvözölhetünk Téged is!Kép

Sok puszka Mindenkinek!
Szép és nyugodalmas estét!!!Kép
adriKép
lillaadri

Bezzeg most átvitte...
KépKépKép
lillaadri

Szia Lillaadri!Nincs semmi gond hogy tegnap nem jelentkeztél,remélem jó volt a buli!Anide sokat segített,valószínű hétfőn fel is hívom a dokit,remélem tud fogadni kedden.Esetleg a rendelője pontos címét ha meg tudnád adni,az jó lenne.Ha jól tudom nemsoká megszületik a babátok?Mikorra vagy kiírva?Tudod már hogy fiú,vagy lány?Bocsi hogy tájékozatlan vagyok,lehet hogy már valahol írtál a babáról csak én maradtam le róla,de mentségemre szolgáljon,hogy még csak most csatlakoztam hozzátok.Köszi mindent! Mano4

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!
Adri, sajnos nálunk nincs a városban bölcsi, ezért ez a lehetőség kilőve. Teljesen egyedül vagyok, csak annyi segítségem van, hogy mindenhová anyukám kísér, a későbbiekben pedig még fontosabb lesz, hogy jöjjön, aztán két kocsival közlekedünk majd. A nagyobbik gyereked kisfiú, kislány? ő milyen gyerek? Az én fiam egy kis ördög, akaratos, hisztis és nevelhetetlen. Annyira kiborít néha, hogy bőgök, és ezt mostanában sokszor sikerül elérnie. Ezért félek, hogy mit kezdek majd két síró gyerekkel, alvás nélkül, egyedül, a háztartás mellett és ráadásul még egyetemre is járok(jelenleg egy évet halasztottam). Sajnos fogytán a türelmem és ez csak rosszabb lesz.Mit lehet csinálni egy hisztis gyerekkel?
Jó éjt!
Andi
andry

Sziasztok

Tunde miert valtasz neked ki volt a dokid?

Ildus en ugy tudom egy honapot kell varni levetel utan.
Reka

Kép
vaktyuk

Hu, Andry, nem egyszerű a helyzeted! Szerintem a legegslegfontosabb, hogy te jól legyél. Ezt könnyű mondani, nem is okoskodni, akarok, hanem bíztatni, hogy minden segítséget, amire szükséged van, fogadj el. Ha ideges vagy, meg kiborulsz, a nagyobb csak még hisztisebb lesz, és az egész egy ördögi körré válik. Ne érdekeljen, hogy mások mit szólnak, a te lelki egyensúlyodon (és jó közérzeteden - kaja, alvás) múlik a családod hangulata, gyerekeid nyugalma is. Hogy egy kicsit romboljam a saját nimbuszomat :o) én pl pocakos koromban azért hívtam a bébiszittert alvásidő elejére (alvás után már mindenképp kell, mert a piciket nem hurcolom magammal amikor a nagyokat begyűjtöm iskolából, oviból), hogy ha valamelyik gyerek nem alszik el vagy korábban ébred, ő menjen hozzá, én meg hadd aludjak. Amíg nyugalom volt, addig meg vasalt. Tudtam, hogy ha nem alszom hetente többször délután, estére úgy kiborulok, hogy csak kiabálok szegény gyerekekkel minden hülyeségért, amit meg máskor észre sem veszek. De más, 3 kisgyerekes barátnőm pl úgy tette túl magát azon, hogy nem győz mindent egyszerre, hogy nem izgatta magát, hogy ha úgy jött ki a lépés, hogy nem készült el az ebéd időre. Adott a gyerekeknek felvágottas kenyeret, aztán délutáni alvás után, vagy vacsorára megették a főtt ételt. Meg elfogadta, hogy anyósa járt át vasalni. Szóval ahol tudsz, lazíts. Aki meg megszól ezért, az valószínüleg nem élt át hasonlókat, le van ... Ja, meg akinek nem volt még hisztis gyereke, az is :o) Nekünk is van néhány. Mondjuk igyekszünk ráncba szedni őket, de a te helyzetedben biztos sokat ront a dolgon, hogy kistesó jön, meg hogy fáradt vagy. Nálunk a leghisztisebb talán a 4. Kapott is egy időben homeos Camillat, eléggé ráillik (persze homeos dokival egyeztettünk). Az mintha segített volna, de lehet, hogy csak kezd megjönni az esze :o)
Na, ennyi okoskodás már sok is, búcsúzom.
Orsi
torsi

Szia Ildus!

Nekem a Kovács volt a dokim az elsőt gyerköcöt nála szültem, a másodikat is nála szültem volna de szüléskor pont vidéken volt így a Teleki dokinál szültem meg a másodikat és meg kell hogy mondjam egyáltalán nem bántam meg, azt sajnálom inkább, hogy nem a Teleki dokihoz jártam végig. Sajnos a Kovács a második terhességem alatt már nem volt annyira szupi mint az elsőnél nem is tudom miért nem váltotam terhesség közben, így utolag most már bánom. Nem is fogok már vissza járni hozzá.
Kovács egyébént nem híve a "modern" dolgoknak Õ inkkább olyan régi típusú orvos, nem mondom, hogy nincs nagy szakértelme de én úgy vettem észre, hogy az utobbi időben elégé felületes volt. Kevesett beszél úgy kell mindent kiszedni belőle.
Persze nem akarlak elretenteni tőle, de nekem ez a véleményem róla, föleg azután, hogy megtapasztaltam, hogy más orvos mennyire másképpen kezeli a pácienseit. Ha gondolog leírom bővebben a véleményemt ha megadod az emil címed.
Nekem egyébként spirálom volt az első gyerek után kb 6,5 évig. Mikor levette a doki 1 hónapot kellett várni és utána mehetett a baba projekt és a 3. alkalomra össze is jött, pedig voltak egy páran akik azzal jöttek hogy : Hú ha spirálod van akkor már nem is lehet több gyereked. Hát meg kell hogy cáfoljam őket tök simán ment minden.
Szia : Kátya
kátya

Szia Tünde!
Az e-mail címedről esett le, hogy mi ismerjük egymást!! :-)))
Egyszer találkoztunk is Hegedűsnél a rendelőjében, biztos emlékszel! :-)
Megnéztem az adataidat és tényleg! És milyen gyönyörű babátok van; gratulálok!!!!!
Ex-osztálytársad, Ágota
anzán

Sziasztok!
Tudom, hogy erről már volt szó, de valaki meg tudná mondani, hogy hogyan kell szülés-felkészítőre jelentkezni. Lassan aktuális lenne, és nincs igazán támpontom.
Előre is köszi!
Zizi

Lilypie Kids Birthday tickers
zizi77

szia zizi
betelefonálsz a kórházba és ott kéred, hogy írjanak be a tanfolyami listába. ennyi. az időpontokat pedig a tanfolyami ismertetőből kinézheted.
jó pocakosodást kívánok: nováky rita
nováky_rita

Szia Andi!
Hát nálunk sem egyszerű a helyzet,éppen pár perce hittem azt,h. már nem bírom tovább,így egyedül!Nálunk Apa 2munkahelyen dolgozik,főállásban meteorológus,mellékállásban autóvezetést oktat,szóval nagyon sokat van távol Tőlünk,de minden tőle telhetőt megtesz a kicsi családjáért,csakugye nagyon sok dolog csak Rám hárul és néha nagyon nehéznek érzem így pocakosan hozni a "régi" formám...mosás,főzés,takarítás...stb!Szüleim is messze laknak és van egy 8éves öcsém,akivel ugye foglalkozni kell,suliba vinni-hozni,szóval rájuk sem nagyon számíthatok!
Lilla is eléggé mozgékony kislány,nem lehet beszabályozni és teljesen igaza volt Orsinak,mert minnél jobban nem figyelek rá,annál rosszabb dolgokat csinál!
Meg nem tudom Te hogy vagy vele,de én nagyon nehezen tudom rávenni magam,h. ha valami nincs megcsinálva itthon akkor nyugodtan lefeküdjek v. pihenjek,holott tudom,h. még dolgom lenne és talán ezért is van az,h. gyakran túlhajtom magam!
Mondjuk a bölcsi nagy segítség,mert ugy érzem ott egy kicsit kifárad Lilla,de ha meglesz a baba és sok bacit hazahoz akkor nem nagyon szeretném hordani!
Hát nem tudom,majd lesz valahogy,talán sikerül majd megoldani a problémákat,de tény,h. a segítségeket el kell fogadni,mert majd minden pici dolog biztos jól fog jönni!
Én ugyis hamarabb szülök egy hónappal,majd adom az infót,h. hol tartok a gyereknevelésbenKép
Erősnek kell lennünk és próbáljunk megnyugodni,mert ez a pocaklakónak sem tesz jót,ha idegeskedünk!
Sok pusziKép
Szép hétvégét!
adri
lillaadri

Sziasztok!
(Ágota) Anzán! De jó!!! Örülök nektek! Nem írnál priviben?
Én is Hegedűsnél szültem, és most váltok, de nem szakmai okok miatt... Valaki kérdezte is, miért: egyszer már írtam... Szóval lelkileg nem jöttünk ki. Mármint én vele. Neki nem volt velem baja Kép Sajnos a veszélyeztetettségem miatt befektetett a végén, de ezt nem mondta előre, és utána eltűnt 3 napra, és ez nekem nagyon megfeküdte a gyomrom. Hiába bízom meg benne szakmailag, nekem hiányzott az emberi hátbaveregetés. Másrészt a császár után ő szinte soha nem enged szülni. Én meg megpróbálnám... Vagy az esélyt....

Rita! Szerinted nem gond kórházon belül váltani? Ja és egyszer kérdeztem, leírnád, hogy a placenta praevia centralis mennyire veszélyes is valójában?

Tünde

mtunde

Ja még valami, Ágota!
Hegedűs egyáltalán nem vár el pénzt. Ezek után meg majd nem is ő fog uh-ni, csak elküld a vizsgálatokra. Szóval majd szüléskor ráérsz. Mások is így voltak vele.

Tünde

mtunde

Szia Manó!

Próbáltam Neked megkeresni a magánrendelő címét,de sajna nem találtam meg a Mészi névjegykártyáját,de Budán az Istenhegyi úton van!Már csak automatikusan megyünk,talán 38-as számKépAnide talán tudjaKép
Az első babám kislány,Lillának hívják és 2 éves!Igen,jól tudod nemsokára szülünk,max. 4hetünk van hátra,de ahogy érzem néha a dolgokat hamarabb fog jönni a kisöcsi,mert most így Lilla mellett nem tudok olyan nyugodt életet élni,mint Lillussal és néha már fájdogál és keményedik a pocim!De majd meglátjuk,végülis a dolgaim már készen vannak,ugyhogy nyugodt szívvel várom azt az időt,mikor indulni kellKép
Sokkal jobban aggódok az utánna következő napok miatt!
Te mikorra is vagy kiírva?Tavaszra,ugye?

puszka,szép napot!

adriKép
lillaadri

Tündi!

Megkaptad az email.eimet?

adriKép
lillaadri

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat Kép

Kedves Kátya!
Megköszönném, ha mesélnél még nekem, az e-mailem:
ildiko.m@t-online.hu

Üdv
Ildi
ildus22

Adri!
Igen, megkaptam, de csak egyet, válaszoltam is Kép
Tünde

mtunde

Tünde, köszi!! Írok majd priviben mindenképp; épp rohanunk anyósékhoz, csak bekukkantottam.

Hegedűs már 10 éve ismer; nagyon jóban vagyunk; sok mindent végigcsináltunk már együtt (egy kezdődő méhnyakráktól 2 spontán vetélésen át...); remélem, most sem fogok benne csalódni.
És azt is remélem, hogy most heppiend lesz...
Az is jó, hogy kicsit kollegaként kezel.

Mikor szültél? Kíváncsi vagyok, mi van Veled; majd igyekszem kicsit visszaolvasni.

Örülök, hogy találkoztunk!! :-)
anzán

Szia Ágota!

Nos, akkor nektek már elég jó a kapcsolatotok, és biztos egészen más veled Kép Én is 10 éve járok hozzá, de mindig csak szűrésre mentem. Egyébként szerintem is állati jó szakember, a húgom összes nyavalyáját is hamar megoldotta.
Egyébként, hogy könnyebb legyen a visszolvasás: szeptember 8-án született Benedek. 2 hétel a várt dátum előtt, de direkt, hogy ne induljon be a szülés.

Tünde
Ui, Hihetetlen ez a net !!!

mtunde

Szia Lillaadri!Szóvan nem soká lesz a lányodnak egy kisöccse!Gratulálunk!Nekünk ha minden igaz nyáron lesz meg a harmadik babánk,de majd a dokinál kiderül.Köszi a segítséget,majd csak megtaláljuk!Most rohanok.Pussz!

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Ma voltunk megint CTG-n. A "fájásos" vonalam olyan, mintha vonalzóval húztak volna egy vonalat... Most Mészit idéztem! Kép
Egyébként minden ok!!!

Manó4! www.istenhegyiklinika.hu

Szép estét mindenkinek!

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Szia Anide!kösz az infót,már meg is néztem a honlapot!Szerinted mikor lenne a legjobb alkalom rácsörögni,van valami olyan időpont amikor nem szereti ha telefonon hívogatják?Bocs ha nagyon hülyéket kérdezek.Te mikorra vagy kiírva?Ha jól olvastam ma még biztosan nem szülsz meg.Jó pihenést!Mano4

Kép
Kép
mano4

szia tünde
a placenta praevia centralis teljesen veszélyes. a hüvelyi szülés esetén a magzat 100 százalék, hogy rámegy. valójában azt jelenti, hogy a lepény nem a méh mellső vagy hátsó falán tapad, hanem elfedi a méhszájat. tehát a baba csak úgy tud kijutni a méhből, hogy "sapkaként" tolja maga előtt a lepényt, ami őt a szülés alatt is táplálja.ha csak közel van a lepény a méhszájhoz a terhesség elején, akkor az egy kicsit eltávolodhat attól, ahogy nő a terhes méh.úgy kell ezt elképzelni, hogy félig felfújsz egy lufit, a bejáratához közel rajzolsz egy karikát, aztán tovább fújod és látszik, hogy kicsit feljebb kerül a bejárattól. de még ennek is megvan az a veszélye, hogy a baba fejének útjában van, nagy vérzéseket okozva.
a kórházon belüli orvosváltásról nem tudok, mindenki másként viseli el. szerintem okosabb embert kell kérdezned. :-)
szeretettel: rita
nováky_rita

Anide!

Ne keseredj el! Én kiírt időpontban befeküdtem a kórházba, mert nem Bp-n lakom. Egy hét bent fekvés után hétvégén úgy döntöttem, hogy a hétvégét otthon töltöm. Előtte csináltak még egy ctg-t, ami nekem is "vonalzó egyenes" lett. Majd fogtam magam, és hazamentem. Előtt még elintéztünk a párommal egy-két dolgot Pesten, majd miután hazaértünk, másfél órára rá elkezdett folydogálni a magzatvíz.
Úgyhogy irány vissza a kórház. És néhány órán belül meg is született Gergő.

Szóval ne hidd, hogy az az egyenes vonal azt jelenti, hogy még messze van a várva várt pillanat. Akkor én is azt hittem, erre tessék.

És íme egy-két friss kép Gergőről, legelső kis barátjával, Kutyulival. Egy-két napja nagyon jól megértik egymást, Gergő hatalmasakat kurjongat neki:
Kép
Kép
Kuha

Kép
kuha

Szia
Orsi! Köszönöm a bíztatást, egyáltalán nem veszem okoskodásnak. Én most ott tartok, hogy a takarításban mivel senkire nem számíthatok a családomból, hívtam egy takarítónőt, aki puccba vágta a lakást két óra alatt. Két hetente hívom, ennyit megér a segítség, főleg, ha a családomból senki nem segít. Még a nagyobbat sétálni sem viszi soha senki, csak én , tehát tényleg csak magamra számíthatok, férjem állandóan dolgozik. Csak a fürdetés az, ami mindíg az ő dolga, persze az is nagy segítség. Te hogy közlekedsz ennyi gyerekkel? A kicsikkel hogy mész pl.sétálni?

Szia Adri! Én is így vagyok vele, mint te, még nem adtam fel a maximalista háztartásvezetést. Addig én sem pihenek, míg bármi dolgom is van. Csak akkor ülök, vagy fekszem, ha sokat keményedek aznap, de ahogy jobban vagyok, felforgatok itthon mindent. Azért jó, hogy nem vagyok egyedi ebben a dologban, majd jó lenne, ha a későbbiekben segítenénk egymásnak jó tanácsokkal, tapasztalatokkal. Egyébként lehet, hogy valami front volt tegnap, mert ma már nem voltam olyan depi és a kisfiam sem volt olyan megátalkodottan rossz. Neked mi volt az, amin kibuktál, azt hiszem tegnap? Jó neked, hogy egy lány, egy fiú lesz, bár nekem a két kisfiú is mindegy, gyerek és kész. Olyan aranyosak a kisfiúk is. Neked ki a dokid?

Anide, olyan édi ez a kisfiú!
Szépek ezek a Kútvölgyis babák.
Na mindenkinek jó éjt és kellemes vasárnapot.Valamint a babázó kismamáknak jó alvást és kevés ébredést kívánok!
Sziasztok, Andi.
andry

Sziasztok Lányok!
Most mentek el Lilla keresztszülei,szülinapozni voltak!
Lenne egy ebbe a topikba nem illő,de Nekem most nagyon lényeges kérdésem...
Lilla 2 napig sok céklát evett és ma vettem észre,h. narancssárga a pisije!Szerintetek lehet,h. a cékla színezte be?Olyan fura...és kicsit megijedtemKép
Szerintetek mi lehet?
Előre is köszi a segítséget,és bocsi,h. ilyenekkel nyaggatlak Titeket!

jó éjt Netek,pusziKép

adri
lillaadri

Kedves Mindenki!

Sokszor meglátogattam már ezt a topicot, olvastam a véleményeiteket. Úgy érzem, most nekem is hozzá kell szólnom néhány dologhoz, hogy aki még orvost választ, azért tisztán lásson. Természetesen senkinek nem vonom kétségbe a véleményét és érzéseit egy-egy adott emberrel kapcsolatban. Aki teljesen megbízik a saját nőgyógyászában, az ne is vegye figyelembe, ne is olvassa el azt, amit leírok. Akinél felmerült bizonyos kétség, azoknak ajánlom figyelmébe a történetemet. Aki most fog szülni, az csak módjával, mert lesznek benne durvább részek is :-).
Szóval én 2005. január végén szültem a Mészáros Gábornál, tulajdonképpen én az apján keresztül kerültem hozzá (sajnos időközben nyugdíjba ment az idősebb Mészáros, és nem vállalt már szülést, de ultrahangra jártam még hozzá is). Az Istenhegyi Magánklinikára jártam a fiatalabb Mészároshoz, és természetesen fizettem rendesen minden vizsgálatért. Egyetlen kérésem volt hozzá, hogy bármit tesz, mindig mondja el előre pontosan, hogy mi fog történni, miért csinálja...stb. A terhesség elején nagyon készségesnek látszott. Tény, hogy igyekszik mindenkivel megtalálni a hangot, sokat mesél magáról, a családjáról, a terveiről. Viszont már akkor éreztem rajta, hogy túl könnyedén vesz néhány dolgot. Én nagyon szeretem a precíz, korrekt munkát, ezért engem már a terhesgondozásnál zavart, hogy a vitaminokról, gyógyszerekről, amit felírt, illetve ajánlott, nem rendelkezett kellő ismerettel. Háromszor is előfordult, hogy nem volt megfelelően körültekintő, és olyan gyógyszert írt fel, amit terhesek nem is szedhetnek. A másik oldalon viszont igaz, hogy a vizsgálatokat kezdetben gyorsan és fájdalommentesen végezte, látszott, hogy tapasztalt, tetszett, hogy az uh-n is megdicséri a gyerekemet. Bár pontosan tudom, hogy a szülészek, nőgyógyászok nagyon jól tudnak hatni ezzel a jövendő anyára (kvázi kissé hatásvadász), de mindenképpen jól esik az embernek. Terhességem egyébként problémamentes volt, mindig is erős és egészséges ember voltam, 7 éve még náthás sem vagyok :-)Soha egy leletemmel sem volt probléma, minden eredményem megfelelő volt. A terhességem vége felé valahogy a doki megváltozott. Nem tudom, hogy milyen a Mészáros másokkal (gyanítom, azért másmilyen), de elkezdett olyan dolgokról mesélni, hogy ő tulajdonképpen mennyire nem szereti ezt a mindennapi taposómalmot és tulajdonképpen neki nem is érdekes egy normális szülés, terhesség. Az uh is csak egy showelem, aminek örülnek a szülők. Külföldön, csak az ultrahangból vígan megélne...szóval ilyeneket. Ezt speciel egyébként meg tudom érteni, nekem sem lenne kedvem nap, mint nap terhes nőkkel foglakozni, de ezt a kiégettséget (?), fáradságot (?) nem kellemes terhesen hallgatni. Annál is inkább meglepett, mert mindenki a lelkesedést dicsérte meg ebben az orvosban, de én a magam részéről sajnos éppen az ellenkezőjét tapasztaltam. Amikor el kellett kezdeni a kórházba járást, akkor egy teljesen más emberrel találkoztam. A Mészárosnak soha nem volt ideje, két percben odaszaladt hozzám, foghegyről odavetett valami őrült indító beszédpanelt, (pl. "na mikor szülünk?" vagy "itt az a nő, aki nem akar megszülni" - pedig szó sem volt ilyesmiről, meg időben is jött a baba, vagy jó hangosan, mindenki előtt "na volt mostanában méhszájvizsgálat?"). Ennek nem nagyon örültem, aztán besoroltam ctg-re vagy ultrahangra. A ctg-n nem nagyon érdeklődött irántam, akkor döntöttem el, hogy mégis fog kelleni nekem egy szülésznő, ekkor ajánlotta a Gábor a Várnainé Gabit, akit egyébként szakmailag nagyon felkészült embernek tartok és ezért tényleg hálás vagyok a dokinak. Sokat segített rajtam a szülésznő, ha valami hülyeséget mondott a doki, azért ő rendesen tompította annak az élét. Mindenképpen empatikus, segítőkész embernek ismertem meg, csak ajánlani tudom mindenkinek. A szülésznővel kezdtem meg az "igazi" felkészülést a szülésre. Aztán a Mészáros is leültetett egy szép napon, hogy beszéljünk a szülésről (előzőleg többször kértem erre, de mindig csak elhessegette a kérést azzal, hogy majd később). Na, hát a szülésről csak általános iskolai szinten közölt valamit, viszont elmesélte az ars-poétikáját: előadta, hogy ő igazán azt szereti, ha valami probléma van és azt meg lehet oldani, kitalálhatja a módját, és megműtheti az adott embert, ez okoz neki sikerélményt. Ezt szintén meg tudom érteni, nyilván ez a szépsége a szakmájának, de a kilencedik hónapban azért ez rémülettel töltött el, hogy úr isten, ez az ember biztos nekem fog esni egy szikével, ha teheti. (sajnos ez a félelmem valóssá is vált később).Nem tetszett, hogy ennyire elégedetlen a mostani helyzetével, látszott és kifejezésre is juttatta, hogy ő többet akar elérni, nem becsülik meg kellőképpen, meg magát tehetségesebbnek érzi néhány kollégájánál. Nem baj, ha valaki törekvő, de azt nem csípem, ha más kárára teszi, tehát másokat szid. Ráadásul egy csomó olyan dolgot mondott el, ami adott esetben biztos érdekes lenne, (hogy melyik fogával éppen mi van, mikor járt utoljára múzeumban, meg mi van az osztálytalálkozójával, meg hová megy síelni...stb.), de én ott és akkor, érthető okok miatt, inkább a gyerekemről illetve magamról akartam volna hallani. Miután ezt is letudtuk, utána indult el a "horror". 4 nappal a szülés előtt megint a kórházban voltam, ekkor jött el az ideje az utolsó ultrahangos vizsgálatnak. Ez akkor nagyon fájt, a hátamon jött már majdnem ki a vizsgálófej. Azt mondta, hogy ez sajnos ilyen, ez van, meg akarja nézni a köldökzsinórt. Mindent a legnagyobb rendben talált, és rövid úton felfirkált egy leletet (mondanom sem kell, hogy eléggé szétszórt a Mészáros, papírügyekben szinte rimánkodnom kellet minden igazolásért és pecsétért, ha meg is csinálta nekem, kaptam mindig valami kis pikírt megjegyzést, hogy én jaj de szeretem ezt a rohadt bürokráciát). Utána mentünk át méhszájat vizsgálni. Hát életemben talán ez volt az egyik legborzasztóbb élményem, nagyon fájt, én úgy érzem, hogy tágított is, mindenesetre teljesen váratlanul ért, úgy nekem esett, szó nélkül, mint tót az anyjának. Aztán lekászálódtam valahogy a vizsgáló asztalról, én akkor nagyon rosszul lettem, csak úgy ültem és próbáltam magamhoz térni. Ekkor látta már a Mészáros is, hogy baj van, próbálta ilyen hülyeségekkel oldani a légkört, hogy "na már várja a család a gyereket?". Akkor nagyon úgy éreztem, hogy nem elég, hogy kimiskárol, még hülyének is néz... Lehet, hogy mindenki más ezt kedvességnek fogná fel, de én utálom a tuskó és semmitmondó kérdéseket. Azt szeretem, ha nem kis szegény kismamának vesznek, hanem egy felnőtt (30 éves vagyok) páciensnek, akinek legalább annyival tartozok, hogy korrekt módon járok el vele. Utána azzal búcsúzott, hogy hétvégén szülünk Anikó. Alig bírtam a fájdalomtól hazavezetni, aztán egy napig kegyetlen görcseim voltak. Aztán a gyerekem valahogy följebb jött, legalábbis könnyebb lett a járás, a szülés előtt még el tudtam intézni a heti nagybevásárlást... Aztán hétvégén éjfélkor elment a magzatvizem, ami zöldes volt, ami azt jelenti, hogy a gyereket stressz-szerű behatás érte (számomra egyértelmű volt, hogy mitől). Szerencsére éppen a kiválasztott szülésznőm (Gabi) volt az ügyeletes, profi módon elvégzett mindent, végig kaptam oxitocint, a gyerek szívhangja teljesen jó volt, csak éppen nem akart elindulni. Én úgy emlékszem vissza a 13 órás vajúdásra, hogy milyen jó volt, nyilván nekem nem fájt annyira, mint ahogy kellett volna, nem tudom, a párom másként emlékszik vissza :-). Olyan 11-kor délelőtt bejött a Mészáros, fájdalmas vizsgálatok következtek, majd fél kettőkor beüzente, hogy császár, arra nem vette a fáradságot, hogy odaálljon elém, és elmondja, hogy mi a helyzet, mik a kilátások. Senkinek nem kívánom a császárt. Az embert bevágják a műtőbe, minden emberi mivoltától megfosztják, borzalmas élmény, ezt mindenki elhiheti (pláne úgy, hogy az ember nincs rá felkészülve, nem tudja mi történik vele.) Mindazonáltal a team nagyon rendesen, profin és emberségesen bánt velem, néha még beszéltek is hozzám. Sajnos semmit sem lehetett látni, a Mészárosnak is csak a hangját hallottam. Végig a családjáról beszélt, amivel normál helyzetben nem lett volna semmi bajom, de engem ott sokkal jobban érdekelt volna, hogy mit csinál (persze ezt nem nagyon szokták az orvosok közölni, sajnos). Hamar meglett a lányom, egészséges volt, csak éppen teljesen fent volt és négyszer felcsavarta magát a köldökzsinórra. (amit négy nappal korábban teljesen rendben talált a doki!) Az, hogy kinyomás közben megrepedt a bordám, erre csak jóval utána jöttünk rá, de ez már nem is érdekes. Fél óra alatt összefércelt a Mészáros, aztán gratulált és elment. Ehhez képest egyszer még meglátogatott, és aztán már csak a varratszedésre jött be, meg a hálapénzét átvenni. Mikor rákérdeztem, hogy akkor most mi a helyzet ezzel a köldökzsinór üggyel, akkor csak mellébeszélt. Ezek után levetette magát az ágyam melletti székbe és felvilágosított minket a párommal, aki velem együtt szintén többdiplomás, értelmes, nem 18 éves ember, hogy a szexszel csak óvatosan. (azt hittem, rosszul hallok, csak csendben összenéztünk a párommal), meg kiselőadást tartott arról, hogyan kell szoptatni. Na ekkor már kissé türelmetlenné váltam, nehogy már egy férfi magyarázza el ezt nekem!!! Meg amúgy is az ember már egy hete szoptatott a kórházban. Mikor megkérdeztem, mi a teendő a császáros sebbel, a válasz, semmi, nyugodtan csinálhat azt, amit akar, csak módjával. (ennyit az utógondozásról, fájdalomcsillapítóról, kenőcsről, sebkezelésről, haskötőrő...stb. még említést sem tett.) Miután megkapta a borítékját el is köszönt. Hazamehettem. Elkezdődött az igaz kálvária. Rövidesen látni lehetett laikus szemmel is, hogy a sebbel valami nincs rendben. Ferde volt a vágás, le volt a nagy része tapadva, egy centiméterre el volt balra varrva (látszott a terhescsíkon), puklis volt a bal oldala, és hát fájt, de erre akkor még nem gyanakodtam. Gondoltam, az normális, hogy ennyire fáj, mégiscsak egy műtét. A hatodik héten megbeszélt időpontra elmentem kontrollra (hóviharban a hat-hetes gyerekemmel, és azzal, hogy alig tudok járni) Két órát vártam a Mészárosra, az asszisztense haza akart küldeni, nem hagytam magam, erre megesett rajtam a szíve, és elárulta, hogy a doki éppen hol van. Utánamentem a másik épületbe, ahol éppen finn üzletembereket kísérgetett. Nyilván neki sem volt kellemes a viszontlátás ezek után, de már én is mérges voltam, nem ezért fizettem neki ennyi pénzt! Átmentünk megint a másik épületbe, még annyi sem volt benne, hogy segített volna menni. A sötét kis lépcsőfordulóknál meg a többi várakozó beteg előtt, meg elkezdte taglalni, hogy milyen tablettát ír fel nekem, hogy ne legyen gyerek. Néztem rá, hogy mit akar??? Ezt itt kellene megtárgyalni??? Ráadásul én nem is kértem tőle semmit. Miután nem kértem gyógyszert megütközve rám meredt, hogy akkor most tegyen fel spirált? Lebeszéltem róla :-). Nem hagyta nyugodni a dolog, és megütközve kijelentette, hogy na Anikó maga is a természetre bízza?? Hát, kedves nőtársaim!!! Mit szóltok ehhez? Nem mondom, ha évente lebabáznék, de így harmincévesen azért nem szeretem, ha hülyére vesznek. Gondolja, hogy nem tudom megoldani a fogamzásgátlást??? Másrészt, ha kell valami, akkor majd szépen elmondom. Lehet, hogy ezzel ő megint segíteni (?) akart, de én meg nem szeretem ezeket a dolgokat így lerendezni. A vizsgálat megvolt, (iszonyatos) jeleztem, hogy baj van a sebemmel. Szerinte ez egy nagyon szép seb, mit akarok, a feleségének, hát még az anyjának sokkal rondább a hasa. Mondtam, hogy azért ez a pukli korlátoz a járásban, meg a vezetésben. Azt mondta: az háj, adjam le (az ilyen mindig jól esik az embernek :-)).Erre azt válaszoltam, hogy én még nem láttam olyan hájat, ami csak az egyik oldalon van, erre azt mondta, na jó akkor bőr, de majd a következő császárnál rendbe hozzuk. Kösz, ezt a fajta mentalitást én ki nem állhatom, én úgy gondolom, hogy amit meg lehet jól csinálni, azt meg is kell jól csinálni! Nagyon utálom a slendriánságot és a lekezelést. Tudtommal nem én vagyok a szülészekért. Nagyon felületes, nyegle embernek érzem a Mészárost. Egy karriert építő orvosnak így nem lehet hozzáállni a pácienséhez, még ha az nem is szimpatikus neki (ez sajnos érezhető volt), annyi gyerek azért nem születik. A bő lére eresztett mondókámat azzal zárnám, hogy iszonyatos időszak következett számomra, hét hónappal a császár után megműtöttek, mert már nem tudtam járni, állni, ülni a fájdalomtól. Ebben a kálváriában az volt a rossz, hogy senki nem tudta, mi ez, senki nem hitte el, hogy fáj. Megkaptam mindent, hogy kényes vagyok, alacsony a fájdalomküszöböm, meg hát "Anikó nem néz ki rosszul, nem lehet olyan komoly a baj", meg tűrni kell, ilyen a császár. Később visszamentem a kórházba, az újabb vélemény szerit „rossz a fonal”… stb. Megoldás? Gyógyszerelés, illetve azonnal essek teherbe, a második gyereknél majd kivágják a gyerekkel együtt (csak így ám! ). Nem taglalom tovább. Végre egy nagyon becsületes és emberséges sebészt találtam, aki már látott hasonló problémát, ő vállalta a műtétet, ami egy komoly, fájdalmas és rizikós műtétté vált az operációs asztalon. Utólag nagyon örültek, hogy meg tudták oldani a sebkimetszést, mert utóbb kiderült, hogy a Mészáros doki rosszul vágta és rosszul varrta is a sebet, ezáltal olyan ronda hegesedés következett be, amit a sebészfőorvos is csak elrontott csonkolásnál látott, de kívül és nem belül, mint nálam. Utólag már elpoénkodok rajta, hogy tulajdonképpen a Gábor nem császározott, hanem kiamputálta belőlem a gyereket...Most vagyok két hónapos, és úgy érzem, ha lassan is, de most gyógyulok, látom a hatalmas különbséget a két orvos munkája között. A Mészáros doktor szakmai hozzá nem értésén túl, az fájt a legjobban, hogy gyakorlatilag mindig lerázott, nem akart és nem is tudott foglalkozni a problémámmal. Mindezért a slendriánságért én 76 ezer forintot adtam neki összesen, ami lehet, hogy másnak nem nagy összeg, de én egy tanár vagyok, és nekem ennyi egy hónapban a fizetésem. Mindazonáltal a Kútvölgyivel messzemenőleg meg vagyok elégedve, hozzám mindenki maximálisan rendes volt, soha egy rossz szavam nem lehetett senkire, a csecsemősökre, szülésznőkre, nővérekre, egyéb dolgozókra. Engem szeretet és figyelem vett körül részükről, teljesen ellensúlyozva a nőgyógyász elégtelenségét. Mindenkitől csak kedvességet, odafordulást, szimpátiát tapasztaltam és boldognak éreztem magam az ott töltött egy héten keresztül. Amint rendbejövök, és bevállalom a következő gyereket (mert mindez nem vette el a kedvemet), akkor is a Kútvölgyit fogom választani.

Bocs a nagy sztoriért, remélem, hogy nem gázoltam bele az érzelmeitekbe, én elhiszem és örülök neki, ha valakinek bejön ez az orvos, de azt is szeretném, ha látnátok a másik oldalt is, milyen, amikor a Mészáros nincs formában.

Sziasztok
Anikó
danikó

Szia Anikó!
Elgondolkodtató,amit írtál! Nekem nem ő a dokim de nekem arra volt "hasznos" a leírásod, hogy észrevegyem, hogy én milyen jó dokit választottam. Hát ,ez jó kis kálvária volt neked az biztos. De az a kérdés, hogy veled miért bánt így a dokid, ha ráadásul még fizettél is neki, akkor miért viselkedett veled így?
Most mennyi idős is a kisbabád? Sajnálom, hogy ez történt veled, tényleg!Nekem is van hasonló tapasztalatom, de az NEM EBBEN A KÓRHÁZBAN TÖRTÉNT, HANEM A RÓKUSBAN, velem ott bántak el keményen, de az egy másik fórum.
Minden jót nektek!

Adri, szerintem ne ijedj meg, lehet a cékla, vagy esetleg nem kapott valamilyen gyógyszert, vagy nem ivott kevesebbet?Nem akarok okoskodni, csak tippelgetek.

Ildi, mi van veled? Nagyon elfoglalt és fáradt lehetsz mostanában. Alex jó baba?
Szép napot!Sziasztok!
Andi
andry

Anikó, ez a történet nagyon durva!!! :-(
Sajnálom, hogy így alakult; remélem, a gyereked majd segít feledni ezt a sok rossz emléket.
Én orvostanhallgatókat tanítok, és sajnos jól ismerem ezt a "Típust", akinek tul.képp egy beteg csak egy érdekes eset, már ha érdekes. Ez már hallgató korukben is kiütközik...
(OFF: tavaly meghalt hirtelen egy nagyon jó Bnőm, és mikor mondtam egy orvossá lett ex-barátnőmnek, annyi volt a hozzáfűzése, hogy "hű, ilyen betegségről még nem is hallottam; tudsz róla még valamit? Ez nagyon izgalmas!!" Majdnem a fölbe döngöltem a csajt. )
anzán

Lányok, van még valaki, aki így az elején jár még, mint én? Én most a 10. héten vagyok.
anzán

Sziasztok
Anzan elso baba?Kép
Reka

Kép
vaktyuk

Szia Anikó!
Teljes megdöbbenéssel olvastam reggel a hozzászólásod!
Nem is tudom hirtelen,hogy kezdjek bele a válaszomba,de azt tudom,h. semmiképpen nem szeretném válasz nélkül hagyni ezeket a megállapításokat miket Mészárosról írtál!
Nem akarok veszekedést indítani,így kettőnk között,de azalatt a majdnem 3 év alatt mióta ismerem a dokit,soha még hasonló helyzetről nem hallottam ,pedig rendszeres olvasója vagyok a babanet.nek és mindemellett már vagy 10 terhes és valamilyen problémával küzdő kismamát küldtem hozzá,és Nekik sem volt semmi bajuk,bánatuk az ellátással kapcsolatban!Végigcsináltunk együtt egy terhességet 2 éve, és most tartunk közvetlen a második gyermekünk megszületése előtt.
Nem akarok kétségbe vonni történeted hitelességét,mert ehhez jogom sem lenne,de egyszerűen olyan dolgokat írtál le,amit elképzelni sem tudok róla,teljesen,mintha egy más emberről írtál volna!
De tételezzük fel,igazad van és ez megtörtént...csak akkor azt nem értem másokkal,pl.Velem miért tud normálisan viselkedni,miért kiváncsi mindig a véleményemre,érzéseimre,miért nem akar rögtön műteni(mert ugye Te irtad,h. mondta neki az cél,h. vágjon...na most 36 hetesen is megadta az esélyt egy faros szülésre,holott szinte nincs olyan orvos ki ezt bevállalná),miért hozza utánnam az általam véletlen a rendelőben elhagyott leleteket,hogy megtalálta(mert ugye Te azt írtad nem figyel a papírmunkára),miért töltött első szülésem idején 5 órát az ágyam mellett férjemmel mikor megtehette volna,h. vasárnap lévén később jön csak be...
Nem tudom...szerintem itt két véleményt kéne meghallgatni,mert egyszerűen elhinni nem akarom mit írtál és vallom,h. Neked is biztos tenni kellett valamit amiért így alakultak a történtek...
Írtad,nem rendelkezett kellő ismeretekkel azokról a gyógyszerekről miket felírt,mert nem is lehetett kismamáknak szedni...sok olyan gyógyszerre van ráírva,h. nem ajánlott kismamáknak(pl.C-vitamin)aztán mégis lehet szedni!
Írtad,h. mesélte mennyire nem érdekes neki egy normális szülés,meg mennyire mindennapi taposomalomnak tartja a munkáját...na most erre csak az a véleményem,h. sosem láttam volna embert kit ennyire érdekelne munkája,és annyi szépséget lát benne,h. ennek hangot is ad(sőt múltkor még győzködött is,h. higyjem el,h. nincs ennél szebb,mint kisbabákat világra hozni,én meg csak bologattam,mert ez tényleg szép lehet,de nem csak terhesekről szól egy nőgyógyász élete)!
Nem tagadom,ugy érezzük,h. ezelatt a pár év alatt nagyon jó viszony alakult ki férjem,Mészáros és én közöttem,például már Nekem említette múltkor,h. valaki nincs megelégedve az ellátással,gondolom Rád célzott!
Kislányom is bölcsis lett,egy szó nélkül írt veszélyeztetett terhességről papírt,mert tudta nekem nagy segítség lenne,ha felvennék őt!(feltétel volt a felvételhez)
Még azt nem értem,h. írtad megrepedt egy bordád kitolásnál...nem császár volt? Mert ha már kitolásnál tartasz akkor már nem lehet császár hiszen gyerek feje a szülőcsatornában...érdekes....
Ja és még valami!Köldökzsinór...most kérdeztem Tőle nemrég,h. vajon azért nem fordul-e be Bence,mert nyaka köré van tekeredve a zsinór...erre kiderült,h. azt az ultrahang gép nem is látja!Amikor téged vizsgált,akkor a köldökzsinór keringését nézte,h. kap-e elég oxigént és táplálékot a Pici,szóval azt nem is vehette észre,h. 4x körbe van tekerve a babád a köldökzsinórral!Nem ártana egy kicsit utánnaolvasni annak mit leírsz,és nem rögtön a dokit szapulni!
Nem tudom,még annyit tudnék írni,de egyszerűen nem látom értelmét,mert nem ismerjük a másik véleményt és nem stílusom a vádaskodás!Én ezek után is ajánlani fogom mindenkinek Mészit,mert hiszem,h. ehhez amit írtál két ember kellett,h. megtörténjen és ki majd hozzá fog járni gondozásra rá fog jönni,h. jól választott, és megbízható orvost talált!
De hagyjuk,végülis nem lehet mindenkinek egy doki szimpatikus,csak nem hiszem,h. ennyire hatásvadász módon kellett volna előadnod a történeted ahogy megtetted!
Örülök,h. találtál másik jó szakorvost és remélem Vele jobban fogsz járni!
Nekem (és szerintem sok más kismamának) töretlen bizalmam Mészárosban és bárhogy is lesz most nálam császár vagy természetes szülés nyugodt szívvel bízom magam az orvos szakértelmére!
Csak ennyit akartam,bocsi másoktól,ha hosszú voltam egy picit!
Köszi,h. meghallgattál!
szia
adri
lillaadri

Anikó

Én is teljes megdöbbenéssel olvastam soraidat, még nem is sikerült magamhoz térnem. 8 éve ismerem Mészáros dokit, de még megközelítően sem viselkedett soha így, és mástól sem hallottam. A császárpártiságát teljesen kétségbe vonom, legalábbis amikor a márciusi szülésemnél "állt a zászló" a császárra, pont ő volt az, aki a leginkább a természetes szülés pártján volt! 2 kollégája már műtött volna, Gabi szülésznő is úgy gondolta, hogy nem úszom meg a csaszit, csak Gábor volt az, aki kitartott, és bennem is ő tartotta a lelket!!! Õ lenne az, aki azt mondja, hogy az a célja, hogy baj legyen, és vághasson? Pont ellenkezőleg: akkor is mondta, hogy minden lehetségest megtesz, hogy elkerülje a császárt, sokkal jobban szeret szülést vezetni, mint műteni. Amikor a barátnőm 2 éve szülte az első lányát, kiderült már a kórházba való befekvéskor, hogy nem szülhet természetes úton, mert a magasvérnyomás probléma a szemére is hatással volt. A doki - amikor meglátogattam a barátnőmet - szinte bocsánatot kért, hogy műteni kell, mondta is, hogy "higgye el Zsuzsi, nem kockáztathatjuk a retinaleválást, pedig százszor jobban szeretném a szülőszobában látni Anitát, mint a műtőben" Ennyit a császár- és szike pártolásról.

Nekem is sokat szokott mesélni a családjáról, sőt az enyémről is érdeklődik szinte minden találkozásnál. De nem a vizsgálat, a munka rovására!

Csatlakozom tehát Adrihoz: nem állítom, hogy nem igaz, amit mondtál, tényleg nem tehetünk ilyet, de egyáltalán nem tudom elképzelni Róla ezt a hozzáállást!

Ja, és amikor október elején, mikor az említett barátnőm 2. kislánya született, és meglátogattam, talákoztam a dokival, nagyon örült nekünk (a kislányomat is elvittem), majd a következőket mondta neki " mekkorát nőttél már Alexandra, az biztos, hogy a te születésedet nem felejtem el egykönnyen!" Pedig biztos nem évi 1 baba születik nála, hogy így emlékezzen pont az én lányom születésére!

Sziasztok
Zsu
tothzsuzsi

Hello Anzán!
Szerintem én vagyok az egyedüli- talán a csapatból, aki kb. egyidős Veled. Most fejezem be a 11. hetet, pont a mai nap.
Egyébként én a Vidához járok, tök korrekt, szerencsére a kórházba mehetek mindig, ő UH is csinál, tehát minden passzol..
MÁS:
Valaki tudna segíteni? Eddig rosszul számoltam, azt hittem, hogy 1 héttel később járunk ,ezért a héten meg is csináltuk a nyaki redő vizsgálatot, az eredmények rendben vannak. A parám a következő- most, hogy kiderült, hogy jövő héten kéne csinálni, nem a 11. héten, nem lehet, hogy téves eredményeket kaptunk? Túl bonyolult voltam?
Valaki tud segíteni, vagy fussak neki újra? Köszi.

satuk

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért. Anide férje vagyok és nem gondoltam hogy Bencénk születése elött írni fogok ebben a topicban. De most mégis megteszem, mert úgy érzem kötelességem kiállni egy olyan ember mellett aki segítségünkre van abban hogy az első kisgyerekünk minden gond nélkül a világra jöhessen.
Anikó levele miatt érzem hogy ezt meg kell tennem. Bár úgy látom itt elsősorban a hölgyek nyilatkoznak meg,és ritkán olvasni férfi hozzászólást, de most engedtessék meg nekem....
Szóval: a sógornőm ajánlására választottuk Dr.Mészáros Gábort orvosunknak és meglepetten olvastam róla azokat a gyalázkodó és az én fülemnek hihetetlen dolgokat amiket Anikó "tapasztalt". A hajnali órákban olvastam el a levelet a párom unszolására (mert ő el sem merte olvasni) és azóta sem hagy nyugodni a dolog. Nekünk ez a a baba lesz az első és bizony mindketten nagyon tartottunk az egész folyamattól. Tapasztalatok hiányában igencsak feltöltöttük az itthoni könyvespolcunkat szakirodalommal, de a mai napig vallom hogy bármennyit olvashatunk a témában és bármennyit érdeklődhetünk más fórumokon soha sehol nem kaptunk annyi tájékoztatást és segítséget mint amennyit Mészáros doki adott nekünk. Soha nem kell őt unszolnunk azért hogy elmondja mit miért és merre hogyan....Kép
És ami számomra különösen fontos,hogy mint leendő apukát is figyelembe vesz a vizsgálatokkor és úgy viszonyul hozzám is mint a páromhoz. Ez sok kollégámnak és családtagnak meglepő, mert ők más orvosoknál nem tapasztaltak ilyen figyelmességet.
Nem akarom Adrit ismételni, pedig számtalan helyen megtehetném de azt én is kijelenthetem hogy úgy érzem ami Anikóval megtörtént az már valaminek az okozata lehetett.
Nem vagyok diplomás, de én is 30 éves felnőtt ember vagyok aki el tudja dönteni mi jó neki és a családjának. Az hogy valaki utána olvasson dolgoknak mielőtt arról hülyeségeket kezd írni (pl. bezöldült magzatvíz,mert rossz az orvos)szerintem egy tanár részéről tökéletesen elvárható lenne.
De nem akarok én senkit sem bántani. Van egy véleménye Anikónak és van még sok ezer embernek aki vagy már szült Mészinél vagy ezután fog. Én mindenesetre mindenkinek csak ajánlani tudom hogy Dr. Mészáros Gábornál készüljön fel a szülésre és nála adjon életet a gyermekének.
Elnézést hogy leendő apukaként belefolytam itt az eseményekbe. Az enyém is csak egy vélemény.

Köszönöm a figyelmeteket. Minden hölgynek kézcsók, a kisapukáknak kitartást.Kép

Sziasztok
Csaba

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok!
Érdeklődve olvastam Anikó írását,pedig nekem nem a Mészáros az orvosom.Számomra egy kérdés merült csak fel.Anikó!Miért nem hagytad ott már akkor őt,amikor kezdett elfajulni a helyzet.Te is írtad,hogy egyértrlmű volt egy idő után,hogy ő sem kedvel már téged.Az írásod stílusából az derül ki,hogy nem egy elveszett típus vagy.Váltanod kellett volna még időben.A terhesség és a szülés egy olyan csoda egy nő életében,hogy nem szabad ilyen konfliktusokkal terhelni.Nem nekünk kell megfelelni egy orvosnak,hanem fordítva.Le kéne már szokni a "de ciki,inkább csendben maradok"gondolkodásmódról,és kiállni magunkért.Ott és akkor,nem utólag írásban.Õszintén mondom,nagyon sajnállak azért,hogy ennyi mindenen keresztül mentél.Én is császáros voltam (2002,Vida),és gyönyörű élményekkel,abszolút fájdalom nélkül távoztam a kórházból.Azt gondolom,rengeteg nőgyógyász szaladgál a kórházak folyosóin(a Kútvölgyiben is),bármikor lehet váltani.Remélem a következő szülésed szép élmény lesz.
A többiekhez:Meg kéne már tanulni,hogy teljes demokráciában élünk,és ez a topic is pont erre való,hogy leírjuk a tapasztalatokat.Nem kell mindjárt valakit a földbe döngölni,mert nem Mészikézik.
Lillaadri!
Kinyomást írt Anikó.Császárnál felűlről nyomják a babát,ezzel segítik kiemelni.Akkor repepdhetett el a bordája.

Válaszolna valaki:Akkor most ingyen van a 3d-s Uh?
Remélem nem gázoltam bele senkibe
sziasztok A.
almavirág

Almavirág!

Igen, igen, igen, ingyen van a 3d-s UH!!!!!!!!!!!
Csak akkor kell 2.000 Ft-t fizetned, ha viszel videokazit, és fel szeretnéd vetetni.

Üdv: kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Manó4!
Szerintem hétköznap bármikor hívhatod, ha esetleg nem veszi fel próbáld később, mert akkor valami nyomós oka van. 11.03-ra voltam kiírva... Kép Kép

Kuha! Gergő nagyon szép kisfiú! Olyan igazi fiú! Kép Köszönöm a bíztatást!

Adri! Szerintem is bizti a cékla csinálja! Én egyszer gyermekkoromban ordítottam Anyukámnak a Wc-ről, hogy belső vérzésem van, pedig csak majonézes céklát ettem! Kép

Anikó hozzászólásához csak annyit, hogy először nem akartam elolvasni, mert szülés előtt az ember nem akar "horror" sztorikat hallani...
Aztán most mégis megtettem. Azt hiszem az előttem hozzászólók mindent elmondtak amit Én is szerettem volna.
Egy kis "szösszenet": Szombat reggel 1/2 8-ra kellett mennünk CTG-re. Senki nem várakozott rajunk kívül, nekünk is kb 15 percet kellett csak mert éppen született egy kislány... Kép
Üldögéltünk, közben jöttek mentek az ápolók, szülésznők... Volt egy "srác" ( nem tudom mit dolgozott ), többször elment előttünk, mosolygott mindíg, mert látta hogy hülyéskedünk a párommal. Egyszer csak odajött megkérdezte hogy ki az orvosunk. Mondtunk hogy a Mészáros. Erre: Akkor ne féljen, biztos nem lesz császár. Õ csak akkor császároz, ha esetleg a baba miatt nagyon muszály...

Szép estét mindenkinek

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Kuha!
Köszi a gyors választ,ez szuper!2002-ben 8000 ft volt!!Remélem hamarosan én is kihasználhatom ezt a lehetőséget!
A.
almavirág

Szia Anide!Akkor már biztos nem soká szülni fogsz,nagyon izgultok már?Hogy bírod a várakozást?Szorítok neked.Jó pihenést,szép estét!Mano4

Kép
Kép
mano4

SziaAnide!
Nem is tudtam,h. már túlhordásnál tartasz!Kép
Nagyon drukkolunk Neked!
Pénteken megyek be reggel a dokihoz ctg.re,remélem akkor már Te is bent leszel babáddal!Kép
Majd figyellek,meg kérdezem mi van Veled!Kép
Mi is az "igazi" keresztneved?
Te mikor mész ctg-re?
pusza
adriKép
lillaadri

Szép estét!

Vaktyúk: igen, ez lenne az első baba; sajnos az előző 2 terhességem vetéléssel végződött. :-( Most is parázom rendesen, de azért nyugtatom magam (meg szedem a progeszteront).

Szia Satuk!
Jaj, de jó; nem csak én vagyok ilyen "kicsi"! Kép
Én is 1 héttel fiatalabb vagyok a naptár szerinti "koromnál"; nekem 31-33 napos ciklusaim vannak és a peteérés is kb. a 16-18. napon van.
Eddig 1x voltam UH-n; akkor voltam naptár szerint majdnem 8 hetes, de az UH szerint csak 7 hetes; pont amire számítottam.
A dokim engem az UH-s kor alapján rendelt be a 12. heti UH-ra, azaz akkor naptár szerint már 13 hetes leszek, de valójában 12.

Kolleganőm szült Vidánál 2 gyereket; nagyon meg volt elégedve és sosem adott neki egy fillért sem.
anzán

Sziasztok!

Ne haragudjatok, biztos ez előtt megtettétek már valahol, legyetek szívesek nekem leírni azt a tel.számot mégegyszer,ahol bejelentkezhetek 3D-s uh-ra. ...és tényleg csak 2000ft? Mindenki mehet, vagy csak az, akinek a dokija előírja?
Köszönöm.
andry

Hali!

Anikó,
nagyon sajnálom, ami veled történt. Remélem már jobban vagytok. Nem gondolom, hogy bárkinek is joga van megkérdőjelezni a hitelességét az írásodnak, ez a topik eddig sem erről szólt és remélem ezután sem megy efelé a társalgás.
Annak persze nagyon örülök, hogy egy csomó kismamának és kispapának kellemes élménye volt, van az említett orvossal kapcsolatban.
Anikó, én (ha a Te helyedben lennék és átéltem volna a szülés után járó fájdalmas heteket, ami sajnos egy újabb műtétbe torkollott) a történtek után egy percig sem gondolkodnék azon, hogy bepereljem-e az orvost, vagy sem. Ez nem szimpátia, vagy bratyizás kérdése.

Üdv Mindenkinek!
Kellemes babavárást és babázást!

Böbe

A testvérkocsival kapcsolatban: Nem vettünk és nem is tervezünk már venni, mert Sára kis motorral közlekedik ezerrel.
böbike

Szia Andry,
Telefonszám (Kuhától kaptam a múlt héten; én csütörtökön fogom felhívni őket):
355-1122

Nekem a dokim azt mondta, hogy mondjam meg, hogy az ő betege vagyok és akkor fogadnak.
CSak akkor 2000Ft, ha kérsz videót, ha nem, akkor ingyen van, feltéve, ha a dokid utalt be, szerintem.
anzán

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?