Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi
Az jó, hogy Enikőnél minden oké! Kép
Mi is olyan 1-2 körül érkezünk, hogy még itthon ebédeljen.

Hmmc
Hű, ti aztán belehúztatok a programokba! Kép Persze Sára nappali alvásmennyisége mellett nem is csoda. Kép

Eszti
Az tényleg nagyon jó ár! (Nekünk sajna nem jött be a babylove, pedig tényleg majdnem olyan, mint a Libero, de vannak itt páran, akik szeretik!)

Myra
Javulnak a kiütések? Az jó hír! Kép
MI ma estére megint gazdagotunk párral (pedig olyan szép volt már!). Most nemtom, hogy a spenót, a sütőtök vagy a buláta lehet a bűnös. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

egy napot hagyok ki és már archivban kell olvasnom!

Biscotti: glutén van benne. Ez nem baj szerinetetk 1 éves kor alatt?

Nikcsi,
mail ment vissza. És ne aggódj Kori súlya miatt. Gyarapszik és ez a fontos.

Tali: tényleg mindenki ebéd után megy? Mindenkitôl választ várok!!! Ugyanis minden babával és anyukával szeretnék találkozni. Jó lenne megnézni, hogy ezek a babák milyen ügyesen ülnek, állnak, járnak. Ti meg meg megnézhetitek, hogy Teus milyen ügyesen hever.

Hmmc,
errôl a befordulásról pont kérdezni akartam mindenkit. Majd a talin!

Ja és kaptam egy hét haladékot számítógép ügyben. Juhééé!

Laga
laga

Cas!
ha a rizs problémás, szerintem a buláta is gyanús
bár amit a fiatalúr produkál, nem könnyű, csak találgatni lehet
szilvamag

Myra!
mit mondott öcséd a lépcsőre?
reménykedhetünk benne, vagy keressünk mást?
szilvamag

Sziasztok!
Én totálkáros vagyok!Kép Már több, mint egy hete szörnyűek az esték. Szokás szerint letesszük Korit, de aztán max. fél óra alvás után bömböl. Szopizni nem akar, csak nagyon sír, ha nem vagyok ott, akkor apától a tápit elfogadja. Tegnap 11-ig volt fent, addig 100 tápit ivott cici után, 1-kor már kelt szopizni, és hajnali 4-kor megint rinya. Laci megint adott neki tápit, és 5 után valamivel már fel is ébredt. Ezek a 3-5 óra alvások megszakítással engem kikészít.KépKép Nappal 1 max. 2 órát tudok aludni. Eszembe is jutott Hmmc, hogy 9-kor már talán nem alszok????? Én már csak a fogára tudok gondolni, mert nappal semmi, de az éjjelek?!
Pedig tegnap 2-szer is evett főzit, az elmúlt napokhoz képest egész jó mennyiséget, este pedig joghurtot (natúrból csináltam neki gyümölcsöset-isteni volt és az ikeás csőrös pohárból MEGITTA!).
Ja és azt már nem is mondom, hogy a jobb cicimből nem igazán akar szopizni, ill. fele annyi ideig 1-2 perc, aztán küzdelem az egész. Ez a hála nekem, hogy 8 hónapon keresztül szenvedek a fájdalamtól?! KépKép

Tápisok: szobahőmérsékleten meddig tárolható?
Rákérdeztem babapiskótát még ne adjak a gyereknek, pedig a háztartási kekszet nagyon szereti/szeretné.
Kori az almát nem annyira szereti a darabok miatt, még ha az üvegreszelőn reszelem is le. Viszont a héját nagyon szívesen eszegeti. Múltkor beszippantotta és fuldoklott, alig tudtam kiverni belőle, de akkor aztán akkorát repült a héja?!

Hajvágás: a szemébe lóg már elől, ti már vágtátok a gyereknek? Nem akarok beatles-es bilifrizurát neki. Laga mikor vágjuk neki?

Vízkő: mivel távolítsam el a cumisüveg/fejőről?

Keres-kínál rovatom
Keres: Avent cumi 3-as vagy 4-es 1 db
Kínál: 1 oridzsi csomag 70db-os 5-8 kg-os Libero, Avent zöld csörös itatós betét, üvegek (bébiételes, bébiitalos, beföttes üvegek) télire elrakni valamit, sajnálnám kidobni az üveghulladékba.

Hmmc
6.13 és a kedvenc számod megy, gondoltam nem hívlak most fel. Kép

Aranyhold
Tényleg elég sokáig szopizott! Kép Ilyenkor még szükséges tápiztatni? Folsavat nem kapott most sem, akkor rá fogok kérdezni. 8,5 hónapos és igen 2 hónap alatt fél kiló.
nikcsi

Nikcsi
Remélhetőleg a foga, és pár napon belül rendeződik. Kitartás!!!
A tápit készen nem nagyon szoktuk tárolni. Mostmár csak ásványvizet kap, azt felmelegítem, bele a cucc, és már mehet is a szájába. Ha meghagy belőle, az megy a lefolyóba.
Vízkő: ecetes víz? Nekem az UH-os párologtatóra ezt írta a leírása. Egész jó volt...
Ja és nekünk van 3-as cumink, nemtom miért párban árulják őket, amikor elég tartósak?! A talira igyekszem nem elfelejteni elvinni. Vagy ha sürgős átugorhatsz érte vmikor...

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi
Örülök, hogy minden rendben. Én Fanninál egyébként azt tapasztaltam, hogy egyáltalán nem zavarta a terpeszpelus, én is néha visszaadtam rá.

Myra
Hogy a szülőknek semmi nem jó. Ha van kiütés, ha nincs. Kép

Eszti
Ez tényleg jó árnak tűnik, köszi, de mi még egy márkánál leragadtunk.

Nikcsi
Lehet, hogy még csak letöltötted, de már írtam én átveszem a Liberot. Mi is 70 db-osat szoktunk venni, talira viszem a pénzt, ha az úgy jó.

Fanni nem akar szopizni, amióta elkezdtünk előtte enni, illetve odaadtuk a poharunkat, imitálva hogy ő is iszik. És almát is adtunk szopogatni. Meg annyira jött a szendvicsem után, hogy a tányér szélét megkapta "enni". Tegnap és ma szopikor hátrafeszíti magát és elfordul, hogy ő nem akar enni, 60-80- akat sikerül belé gyömöszölnöm nagy bohóckodások árán. Tegnap 9-szer szopiztattam, pedig ilyen korban már csökkenteni kellene az evések számát.
Ja és egész nap olyan könnyen elsírja magát, nyűgös. Teljesen lefáraszt, hogy a kedvében járjak. Lehet, hogy neki is nő a foga és azért nem akar szopizni?
Mi ezzel a szopival egyfolytában bajlódunk. Egy-két nap sokat eszik, már megörülök, hogy visszaállt a tejtermelésem. Erre utánna nem akar enni. Passz.

Laga
Mi is ebéd után megyünk. Én is nagyon kiváncsi vagyok Teusra.
boglarka

Boglárka. ha nem akarod Fannit elválasztani, akkor ne szopi előtt ad a kanalast, hanem utána! Az első az elválasztás a második a hozzátáplálás.
A szopik száma meg olyan, hogy nem feltétlenül csökkentik.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nikcsi! Nem adok neki tápit, kap vacsorára tejpépte, azok elégé fel vannak turbózva vitaminnal, meg kerestem babatejet, de nem kaptam. A tehéntejtől sincs baja, azt szokott időnként kapni tejeskávé, karamellástej formájában.
És babpiskóta helyett próbáld ki a biscottit, abban nincs tojás, és a nyállal jól szétmálik.

A buláta nem puffasztott búza? Mert akkor nincs köze a rizshez.

Vízkő: pici ecet a vízbe kifőzésnél. Valami mást is olvastam, valami citromnemtommit, gyógyszertárban lehet kapni, hátha tudnak ott segíteni, ha elmondod mire kell. De én is próbálok rákeresni hátha megtalálom újra.

Ja és tali. Mi is ebéd után megyünk, és talán gyalo, hátha elalszik Matyi útközben.
aranyhold

Boglárka
Nekem Sára kb. 1 hónapja kezdte, hogy nem akar szopizni. Mostmár egyáltalán nem kell neki. Nem tudok vele mit csinálni. Üvöltött evés helyett, elfordította a fejét. Én nem vagyok az erőszak híve, úgyhogy feladtam a próbálkozásaimat.
Az a szerencse, hogy a tápszert elfogadja, megissza. A fagyasztott anyatejtől pedig öklendezett.
hmmc

Cory
Félreértetted Boglárkát. Előtte enni úgy értette, hogy a gyerek szeme láttára esznek ők, nem pedig a szopi előtt ad enni. Kép

Hmmc
És hogyan apasztottad el a tejedet?! (Ha még 250 ml simán le tudtál fejni, akkor nem kis meló lehetett...) HOgyhogy tápi, és nem lefejt friss tej?

Megőrülök! Sebi megtanulta kinyitni a videoállványt, és kinyitni a dvdt...

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi!
szegénykém Kép
lehet, hogy fog a bűnös, de lehet, hogy ő is nagylány lesz és nem kínozza tovább a cicidet

mostanában veled virrasztok, bóbiskolok, mert reggel hattól Enikő is felébred és igényli a foglalkoztatást

a vízkő ellen a legjobb az ecet vagy a citromsav, mindkettő természetes, nyugodtan használhatod

a bébiételes üvegeket szívesen veszik a piacon a paprikaőrleményt és ilyeneket árusító nénik
nekem is volt egy zöldségesem, aki 10Ft-jával beszámította

már hajat vágni? most vágtuk le először Kinga frufruját Kép
szilvamag

Niki!
ha megfőzöd az almát, akkor sem eszi meg Kori?
úgy jobban szét lehet pürésíteni
szilvamag

Ja, igen! Hajvágás: igaz Matyi fiú, és az apja kopasz-kaktusz párti, így mi másfél-2 havonta vágjuk Matyi haját már egy jó ideje. Az úszás miatt is jobb így.

Hmmc! Biztos jól döntöttél, ami nem megy nem kell erőltetni. Alvása javult már kicsit Sárának?

Cas! Kép
aranyhold

sziasztok!

A Biscottit én sem adtam 1 éves kor alatt mert hiába tojás mentes, de nem glutén mentes. Asszem Laga emíltette is..

Hajvágás, pont az elől hosszú tincsek miatt nálunk elég hamar megtörtént. Asszem kilenc hónapos volt a fiam. De mivel én sem akartam a beat frizut így az egészet legépeztük. Egy kiscsajszinál ez nem túl szerencsésKép Mindíg is erős haja volt, de most már olyan gyorsan nő és annyira sűrű, hogy 3-4 hetente kell vágni.

Bár egy éves kor után már lehet tejterméket adni, én a tehéntejet a mai napig nem adom, helyette babatej van. (Milupa 3)
Aranyhold Te kerested, ugye? Ez a Milupa elég jó ízű, nem az a büdös és ihatatlan (a fiam részéről) tápszer, hanem kellemes gyümölcs izű, illatú. Azt mondta a dokinőnk, mikor kérdeztem, hogy ha szívesen megissza akkor inkább ezt kapja még mint a tehéntejet. De gondolom erről
minden dokinak más a véleménye.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Cas
Szépen lassan elmúlt. Volt rá 1 hónapom. Csak akkor fejtem ki a tejet, ha már nagyon feszített. Még most is van egy kicsi, de nem kell Sárának.
Azért nem adtam neki anyatejet cumisüvegből, mert nem tudta meginni. Nem vett levegőt az orrán. Biztos másképpen kell inni cumisüvegből és másképpen kell szopni. A tápszert minden gond nélkül meg tudja inni. De az is lehet, hogy cumisüvegből sem kellett neki több anyatej.
Lehet, hogy galád anya vagyok, de nincs lelkiismeret furdalásom a szoptatás miatt. Örülök, hogy eddig is volt és megitta.

Aranyhold
Az alvással mostmár egyre jobban állunk. A nappalival nem foglalkozom, mert én is ébren vagyok. Az éjszakai most úgy néz ki, hogy elalvás előtt 8-9 között, legurít 210 ml tápszert, bepróbálkozik 2-kor, de akkor nem kap semmit és reggel 7 körül reggelire megint tápi. Napközben pedig gyümi, főzi, tejpép.

Én szoktam adni Sárának Biscottit. Apró darabokra töröm, szétszórom az etetőtálcáján és addig elvan vele, amíg én főzök, mosogatok, stb. Most fogok kapni valami "babazizit", amit állítólag lehet adni 6 hónapos kortól. Kiváncsi leszek rá. Azt az aprót szedegetheti Kép
hmmc

Hát ilyen nem is tudom milyen jelző lenne jó, sz@r napot??? Már világgá akartam menni, gyereket itthonhagyva. Kellett írnom, hogy a nappalokkal semmi gond. Nem alvás, nem evés, csak nyávogás, amitől falra tudnék mászni. Már úgy volt, hogy úszni sem megyünk, mert 4.15-kor aludt el, de 5-kor felébredt és elmentünk. Viszont kárpótlásul nagyon jó volt, és iszonyú ügyesen merült többször is Kori. Mióta hazajöttünk volt nagy szopizás (bal cici) azóta egy hangja sincs, de miért? Apahiánya volt, vagy mára már kitombolta magát, vagy estére gyűjti az engergiát, vagy mi? Ja hozzá kell tennem, hogy apa foglakozik vele, de hogy? Gyerek az IKEA-s dobozban. KépKép

Myra
Pelenkát rendeltél már, engem is érdekelne, de jobban megérné, ha többen összeállnánk a próbacsomagra nem?
Fogzáskor voltak Lillának hasonló tünetei, és mégis meddig? Honnan tudom, hogy ez az? Majd ha kibújik a fogacskája? Nyálazni sem nyáladzik.

Aranyhold
És annyira megy össze, hogy amit előtte hordtál melltartókat jó? Vagy hogy képzeljem el?

Szilvi
Mit vigyünk a talira? Johanna is jön? Nagyon jó lenne! Annyira jó látni, hogy ilyen pici volt a mi gyerekünk is. Ha már ilyen fideszes a tali (mindenki visz + 1 főt, meg egy picurt), akkor én is odainvitálhatok valakit? Uszin szoktunk dumcsizni, és a SOTE csecsemős részlegét kibeszélni, mert nem sokkal különb a Margitnál, sőt a bababarát dolgot sem adná meg a kórháznak.
Na és hogy telnek a reggelek?
Mi van a lépcsővel, már ezer éve nem értem ezt a levelezést, és öregszem is, tehát kíváncsi vagyok!
"lehet, hogy fog a bűnös, de lehet, hogy ő is nagylány lesz" hirtelen azt hittem a mikulásra gondolsz Kép

Eszti
Én azt hiszem le is csapnék a lehetőségre (pelus), nekünk bejött a babylove, bár itthon most nem tudtam sose venni, ezért liberozunk. Még a végén megvámoltatják anyukádat, mert kereskedelmi mennyiséggel jön haza.

Laga
Én már a zizinél is rosszabb vagyok, lehet, hogy nem is leszek jó társaság?!

Képzeljétek Korinak akartam venni egy kis dobozt, amibe melegíthetek neki kaját, aztán lezárva betehetem a hűtőbe. Láttam is nagyon aranyos Micimacisat, elmentünk, hogy megvesszük csak az ára kiakasztott 1140,-. Á mondom nem ér ennyit (azt hiszem Vikiéknek ilyen van). IKEA-ba mentünk műanyag dobozt venni, jétékoknak. Véletlenül láttam meg, aztán meg is vettük 5 kajás doboz (mikroható, fagyasztható) különböző méret, nagyon jól záródik és mindez 495,-/5 doboz. Nesze neked Micimackó.

Múlt 7-en így indultunk úszni:Kép
Kép
nikcsi

Nikcsi! Mekkorára ment össze? Kb amekkora volt a terhesség előtt, csak plötyibb lett. Minden régi melltartóm jó rám, csak sajnos a legtöbbje besárgult a sok állásban. Kép
Te biztos Korit fotóztátok? Olyan más ezeken a képeken! Egyre kevésbé babás már ő is. Kép
aranyhold

Eszti! Engem is érdekelne a pelus, ha nem gond. Még ha alkalmanként tud hozni anyukád akkor is!

Ha gondoljátok, lányok összefoghatunk és rendelhetünk egy próba csomagot abból is, amit Myra talált.
aranyhold

Cory
igen félreértetted, vagy én írtam kapkodva, de még nem adtunk neki enni a szopin kívül, az almát is most kezdjük, de még csak szopogatta.

Nikcsi
Az első dobozos képen Kori arcocskája gyönyörű!!! Kép
boglarka

Ma meg kínomban már megpróbálkoztam uzsira a banános almával. Kinyomkodtam jól a reszelt almából a levét, az almareszelőn szétnyomkodtam bele egy kis banánt - ízlett neki, egész szépen megette. Kicsit kipirosodott az arca tőle, de neki minden új kajától, szóval remélem bírni fogja...

Aranyhold
Ebben az a durva, hogy megint csak egyszer kellett látnia tőlem, hogyan nyitom ki, és azóta nagyon ügyes! Kép
Nem örülök neki, de nincs szívem mindenre rászólni, hogy NEM!!! Kép

Hmmc
Anyós mesélte, hogy egyik gyereke sem volt hajlandó soha többet semmilyen formában meginni az anyatejet 3 hónapos korától (amikor először megjött neki), pedig kínjában megsózta-cukrozta, hátha, de úgy se. Kép Egy darabig hordták el tőle, mert volt neki rengeteg, és majd' beleőrült, hogy nem kell a gyerekeinek...
A bepróbálkozást hogyan sikerül leszerelni?

Nikcsi
Én terhesség előtt 85 B-t hordtam, most 85 C-t. Tényleg kb. akkora, mint előtte, talán picit nagyobb, csak kicsit kinyúlt, petyhüdtebb, lógósabb... Kép
Húúúúúúú, szegény ti, megszenvedtek azokért a fogakért (ha tényleg az)! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

szóval mindenki ebéd után megy. Akkor átvariálom Teus napirendjét és mi is megpróbálunk ebéd után menni. Akkor az hány óra is? 1 után? Kb 2-ig tudunk maradni ha a kishölgy is úgy akarja.

Nikcsi,
mail ment.
Hajvágás: nov 6-7 (Bak), vagy nov 11-12 (Halak). Tulképp az a lényeg, hogy a Hold föld vagy vízjegyben álljon.
Mi holnap vágjuk Teus meg Vilmos haját. Hétfôn meg én megyek fodrászhoz. (áprilisban voltam utoljára...)

Hmmc,
megkaptam az emailt a "múltunkról". A férjemmel tátott szájjal olvastuk és bôszen bólogattunk! Olyan nosztalgiám lett. De az is biztos, hogy mi rontjuk el a gyerekeinket!
Néha elnézem, hogy Vilmosnak mennyi játéka van és azon gondolkodom, hogy túl sok. Nem is értékeli ôket és nem is vigyáz rájuk.
Minden olyan természetes neki: a kocsi , a mobil.
Tavaly egy 3 gyerekes család költözött mellénk. Persze fiú lévén Vilmos azt kérdezte, hogy milyen autójuk van. Mondtam, hogy semmilyen. Miért? - kérdezte. Elromlott? Nem - mondtam. Nincs és nem is volt. Nem értette a gyerek, hogy lehet ez! Neki az a természetes, hogy mindenkinek van autója a családban. Nem biztos, hogy ennek annyira természetesnek kellene lenni...

Ja és még valami. Már régóta meg akartam kérdezni: van valaki, aki kiváltotta a Hipp kupont a Rossmannban? Ha igen, akkor érdemes? Mi volt benne? Itt nincs a közelben Rossmann, legközelebb csak a Mamutban. A férjem a Várban dolgozik, de nemtom, hogy érdemes-e elküldeni a Mamutig. Meg aztán mekkora a csomag? Mivel ô motorral jár.

Laga
laga

mamut=mammut
laga

Nikcsi,
Pelus: még nem rendeltem, de megbeszélhetjük. Kép Kihozathatom velük még kedden, és akkor szerdán talira viszem. Jó??
Hááát amit leírtál Kori napjáról, ha ezt Lilla csinálta volna akkor egyértelműen azt mondom fog... Nálunk 100%-ig ilyenek a fogzásos napjai. Meddig tart? Lillánál alsó foganként 1-1 nap, felső foganként 1-1 hét. Nézd meg nem-e duzzadt valahol a fogínye.
myra

Azt hittem rosszabb már nem is lehet?! DE IGEN! Este szokásos, fent 10-ig, hajnal 2-kor kaja, aztán innentől 2 óránként majd egyre sűrűbben sírás. Mikor elaludtunk, akkor jött a hülye álmom: suliból betegség miatt hiányoztam, aztán amikor már jártam újra, akkor feleltettek, persze nem tudtam. Folyamatosan kaptam az egyeseket. Vagyis Kori sírt, én már kész voltam, próbálom megnyugtatni, sikerül, végre alhatok erre hülyeséget álmodok, Kori sír, próbálom megnyugtatni, sikerül, végre alhatok, ismét folytatódik a hülye álmom, ahol abbahagytam. Már inkább fent maradtam a 4. után. Kíváncsi vagyok meddig nem alszunk????
Kori szopizni nem akar a jobb cicimből, de tőlem nem is fogadja el a tápit.

Cas
Köszi a cumit! Ha majd esetleg kell 4-es, akkor vehetnénk közösen egyet, nem?

Boglárka
Okés, akkor viszem majd, de lehet, hogy korábban, mint tali. Délutánonként mindig sétálunk, mehetünk felétek is, márcsak azért is, hogy ne Szilviéktől keljen vinned hazáig.
Mindig lemaradásban vagyok, a modem miatt, a modern világban?! Kép

Aranyhold
És melyik tejpépet adod neki? Babapiskóta: doki azt mondta, hogy a lisztes dolgokat majd egy éves kora után adjam. A biscottiba mi van?

Vízkő: köszi mindenkinek én is az ecetre gondoltam, csak biztos, ami biztos.

Szilvi
Megmondom őszintén inkább a fájdalmat tűröm, mint ezt a látványt, hogy abból a ciciből nem szopizik és csak küzdünk egymással. Hmmc írja, hogy nem az erőszakosság híve, én se lennék, csakhát van némi súlykülönbség. Ráadásul tudom, hogy a másik cicimből kiszívja a tejcsit.
Hogy bírod a virrasztást? Napközbe tudsz aludni, vagy korán le tudsz feküdni? A bébiételes üveges ötletet köszi, te melyik piacra jártál eladni? Ja Kori eszi az almát, csak nem reszelve, hanem turmixolva.

Hajtémában nem lettem okosabb, de szívem szerint lenyírnám én is kopaszra, ha tudom ettől tényleg jó erős lesz a haja, mint nekem. Nagyon sajnálnám ám a szép hajacskáját letolni!

Laga Kori azt hiszem vízöntő (02.19.), akkor?

Ja most jut eszembe, rosszat álmodtam és már jöttem és írtam is... Kép
nikcsi

Na tegnap este már nem tudtam befejezni:

Nikcsi,
Tápszer: hűtőben 1 napig eltartható, és 1x szabad melegíteni. Így előre is bekeverheted, aztán be a hűtőbe.
Kori lehet, hogy elválasztja magát?? Lilla is először a jobb mellemről mondott le (hiába erőltettem), és kb. 1 hónap múlva a balról is. Így végül 8 hónapos koráig húztuk ki.
Valami lehet a levegőben, mert ma én is, és Gergő is hülyeségeket álmodtunk (nem szoktunk), és Lilla is zaklatott volt. Kép
Biscotti: zab, búza, árpa, kukorica, rozs, rizs.
Hát én már adok ilyet Lillának, és kiflit is.

Laga,
Rossman van az Új Udvarban is. Én annak idején ott váltottam ki. Tartalma: 1 nagy üveg gyümölcs, 1 kis üveg zöldség, 1 tejpép minta, 1 előke, 1 kanál.

Hmmc,
Az a babazizi engem is érdekelne. (Eddig a főtt borsó töltötte be a "szedegesd sokáig" szerepet. Kép) Én is kajával foglalom le Lillát, főleg most, hogy sok hivatalos ügyet kell intéznünk. Másképp nem menne. Kép
myra

Laga
Hát igen!!! Azok a 70-es, 80-as évek . . .
Mi boldog gyerekek voltunk, pedig nem volt külön tv, video, dvd, stb. a szobánkban. Fel tudtunk szállni a vonatra, amit nagyon élveztünk. Sajnos azzal, hogy mi mindent megadunk a gyerekeknek kevésbé értékelik a dolgokat, de ez visszafelé is igaz, azért adjuk meg, mert az nekünk is kényelmesebb. Mikor kikerültem a fősuliról tanítottam, most nem biztos, hogy bemennék egy általános iskolába. Annyi is elég, hogy elmegyek Dorináért. 10 év alatt is sokkal másabbak lettek a gyerekek.

Nikcsi
Ne Sára súlyából indulj ki. Én attól félek folyamatosan, hogy így fog maradni. Remélem ha megnő, elindul, többet mozog akkor kicsit le fog fogyni. Az biztos, hogy 100% nem lesz olyan, mint Dorina (sajnos).
hmmc

Sziasztok!

Lányok tud valaki olyan utazási irodáról, ahol beváltják az üdülési csekket pl. ausztria utazásra?

Köszi előre is.
Kriszti
kriszti1

Lányok!
akkor mikortól jönnétek?
nem szeretnék egész de. vigyázban állni Kép
szilvamag

Nikcsi!
boccs, pesze
szilvamag

Sziasztok,

Nikcsi,
nem az számít, hogy a gyereknek mia a horoszkópja, hanem az, hogy a hajvágás akkor történjen, amikor növô Hold van és a Hold víz vagy földjegyben legyen.
Ilyen idôpontok leghamarabb: nov 6-7 és nov 11-12. Vagyis ha vágni akarsz Kori hajából, akkor ma vagy holnap, vagy jövô héten pénteken vagy szombaton. Még akkor is, ha csak 1-2 mm-t akarsz. Én ma vágom le a gyerekek haját. Szóval a szerdai talira mi már új séróval megyünk!

Szilvamag,
én igazodom a többiekhez és kb 1 körül megyünk. De nem tudunk sokáig maradni, mert a kis mu˝vésznô délután szokott nagyot aludni, ezért MINDENKIT ARRA KÉREK, HOGY SIESSEN, mert minden babát meg szeretnék gyurmázni.

Myra,
Újudvar? Nem is rossz. Akkor elszalajtom az emberem.

Tegnap Vilmos korcsolyát kapott és ma családilag kimentünk a Városligeti jégre. A pasik koriztak, mi meg lányok babakocsiztunk addig. A férjem meg a fiam 1.600,-Ft-ot fizettek!!!
Persze Vilmos nagyon élvezte és máskor is szívesen menne. Szegény férjem háta kevésbé örült a görnyedésnek, de ô a nagy koris. Én meg béna vagyok ebben. Csak úgy tudok korizni, ha fogja a kezem...

Ti szoktatok korizni? Ha igen, hol?

Laga
laga

Laga
Az embör rávett, hogy növesszem meg újra a hajamat. Hát megpróbálom, bár mire elől lenő, addig meg fogok őrülni... Kép
Korizni: omszki tó. Ingyér van, viszont nem mindig lehet, csak ha masszív jég van rajta. Akkor viszont nagyon jó!!!

Nikcsi
Brrrrr... Szörnyű éjszakátok lehetett... szegény Kori!
Én is rosszat álmodtam hajnalban, nemtom mi lehetett.
Cumi: oké, vehetünk.
Emlékszel? Tavaly megbeszéltük, hogy a tavon majd csinálunk egy koris talit már a babákkal! Milyen elképzelhetetlen volt még akkor... Ha lesz jó jég tényleg megcsinálhatjuk!!! Kép

Szilvi
Mi legkorábban 12-re érkezünk, de inkább 1 után.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
akkor a meghívás 1-től él
ha valaki esetleg sokkal korábban idevetődne, de nem talál itthon, akkor épp Kingáért megyek a bölcsibe, várjon egy kicsit Kép
szilvamag

Fél 9-ig volt fent, máskor ilyenkor még húzza a lóbőrt másodszorra, 9 után szokott felkelni.

Aranyhold
Egyre többen mondják, hogy most már kezd nagyon apára hasonlítani. Na én ezt nem látom, csak azt hogy szép.

Boglárka
Igen szerintem is gyönyörű, de azért ennyire nem akartam áradozni róla.

Cas
Tényleg tegnap piacoztál? Vettél már Sebinek kutyajátékot?
Persze, hogy emlékeszem és tényleg menjünk valamikor jégre!

Cicik: lötyibb lesz, akkor mi lesz 2 gyerek után? Huú inkább bele se gondolok.

Táblázat: Eszti nem kaptál tőlem mailt? Viki mi az emailcímed? Kriszti a fiad adatai hiányoznak (név, szülidő). Mucus számunkra csak az igazi neved, mobilod és mailcímed lehet publikus? Privátba küldtem a táblázatot.

Laga
Akkor ti nem lesztek túl sokáig ott. Még mindig motorozik a férjed? Huú nem semmi, mi ilyenkor már elrakjuk télire, bár az enyém szomorkodik, mert már tavaly sem használtam.
Hipp csomag: tartalma: 1db 125 g-os (tehát a kicsi) hipp almás desszert, 1 db KECSKEMÉTI szőlőital (0,2 L), 1 db hippes műanyagkanál, és egy darab frotir hippes előke/pártedli/szakálka, ki minek hívja?!
A hajvágáson túlvagyunk közel 2 centit vágtunk le neki, és nem lett bilifrizuja!
Péntek du.-tól vas du-ig 800 Ft/fő a belépő, viszont máskor csak 400,-Ft. Hát megmondom őszintén, mi Tiszaújvárosba jártunk NYÁRON korizni, de tavaly óta nincs jég nyáron, ja és persze mellette 3 medence, ebből 2 gyerek. IMÁDOK KORIZNI!

Myra
Az árát nem is néztem, meg tudod mondani? De Aranyholdat is bevehetnénk a csapatba nem? Mondjuk én is csak pár db pelusra gondoltam. Egyáltalán hogy van egy 100-os, de miből, melyik mérátből hány db van?
Fogzás: 1-1 nap? 1-1 hét? Hát már ezen is túl vagyunk!
Köszi a tápis dolgot! A tárolás érdekelt, köszi! Mikor váltottad be a rossmannos dolgot, hogy te ezeket kaptad?

Voltunk sétálni Üröm-Pilisborosjenőn, tiszta új házak egész elfogadható nm áron, szép környezetben. Kori nagyot szunyázott, hazajöttünk és felfedte magát a bűnős: KIBÚJT AZ ELSÕ FOGA (bal alsó)! Látni nem is annyira lehet, csak ráharapott az ujjamra.
nikcsi

Nikcsi
Képzeld, tegnap nem volt piac a Vörösvárin! ??? Gondolom hogy munkanap volt, és az emberek be akartak jutni a rendelőintézetbe, nem lehetett...
Úgyhogy nem piacoztam, a tegnapi napunk amúgy is zűrös volt. De jövő héten veszek! Kép
A fogacskához gratula!!! Így ma éjjel talán már alszotok is vmit... Kép
Üröm-Pilisborosjenő: szép hely, anno anyuék is akartak ott házat venni, de nem lehet beközlekedni hétköznap kocsival. Kép
Amint lesz jég, mehetünk! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
Ja, cicik: szerintem ez már sokat nem romlik (max. a korral, de az meg gyerekszámtól független...), hiszen az átalakulás megtörtént, eztán már ilyen komoly változások nem érik...

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi,
Lám igazunk lett, a foga volt a bűnös. Kép Várhatod a következőt 1-2 héten belül. Általában párban jönnek. Kép
Pelus: A táblázatuk szerint ebből a méretből 10 féle van nekik. Gondolom mindegyikből raknak bele. Darabja 35-36 Ft. Majd csinálok kis csomagokat belőle (típusonként 2-3 db), ha így megfelel. Ha meghozták megírom hány félét tettek bele, és akkor aki kér jelzi, én meg viszem a talira.
Hipp: még májusban.
myra

Ha a nem alvás a foggal van összefüggésben, akkor Sára már cápa lenne Kép
Most éppen ott tartunk, hogy amikor nem alszik az eddigi 2-3 méter szabadságom 50 cm-re rövidült, de néha már ez is sok. Ha nem lát akkor üvölt, mint a sakál.

Nikcsi
Gratula a fogacskához Kép

Majd beszámolok, hogy a második gyerek után milyen cicipromlémák léphetnek fel. Kép
hmmc

Nikcsi
jaj, bocsi nem rég néztem meg az emailt és elfelejtettem visszaküldeni.
A publikus az nem itt publikus, hanem csak a "tagok" között ugye? Mert ott persze, mehet a név, mobil meg email cím!

SZegény kis lurkókat, hogy meg tudja kínozni ez a fog. De így már érthető az utóbbi idő nyugtalansága Korinál. Úgy hogy gratulálok az elős kis fogacskáhozKép
És igen, nálunk is párban jöttek 4-6 nap különbbséggel. aztán jó pár hét szünetKép

én is imádtam korizni, de sajnos már évek óta nem voltam. Akkoriban a műjégre jártunk...
Éppen nem rég említettem, hogy olyan szívesen mennék. De ahhoz kéne már egy új kori is meg idő meg társaság. Mint régenKép

mucus
Tm

Sziasztok!

Igen, igen Hmmc véleményéhez hasonló az enyém is. Annyi új fog nincs a világon, amennyinek a jelek szerint Olivérnél ki kellett volna bújnia:-) Még mindig 2 foggal nyüglődik, vagyis hónapok óta nyugtalanabbul alszik, mostanában már hőemelkedése is van. Minden nap vizslatjuk a foginyét, de új "jövevénynek" semmi jele. Pedig már úgy tudja mosni a meglevő kettőt. Szerintem pár év múlva egy reggel felébred és a szokásos 2 helyett hirtelen 20 foggal vigyorog ránk:-))

Az Omszkira mi is járunk minden télen, gyermekileg egyre többen:-) Peti ma este azt mondta, hogy bárkire szavazhatok a legközelebbi választásokon, csak Orbánékra nem, mert most ígért minden családnak 2006-ra még 1 gyereket:-))))))

Cicik "állásszögéhez": nem elcsüggedni, hanem a mellszívó helyett mellpumpát használni!:-))

Viki
U.i:
Nikcsi,
Itt az emilcímem: viki@protecta.ehc.hu
ccviki

Nikcsi
Gratula a kis fogacskához.
Hétfőnk elég túlzsúfolt, kedden d.u.3-ra megyünk 5 hós oltásra Kép. De nagyon örülnék, ha csütörtök v. péntek eljönnétek Korival.

Hmmc
Cápa Kép

Viki
Akkor Orbánnak nagyon bele kell húznia. Hány percet szánt egy nőre. Kép

Fanninak ma próbáltam tápit adni, mert kevés volt a tejem. De képeket vágva kinyomta a cumit a szájából. Inkább vizet ivott cumiból. Ha nagyon éhes lesz, azért meg fogja enni?
boglarka

Boglárka
Ha nagyon éhes lesz, akkor bármit adsz neki, meg fogja enni, csak kaja legyen. Kép
(Ezek szerint mégsem tudták utolérni a cicik az igényeket? Még mindig 8-szor szopizik? Éjjel is felkelted még?)

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi!
ma megyünk felétek Lucátfuttatnilefárasztani, de neki a hegynek Zsebibabával (Enikő rámkötve)
Rádcsörögjek ha indulunk?
Kori fogacskáihoz pedig külön puszi Neki

Boglarka!
lehet, hogy csak elsőre volt meglepő neki az íze Kép
nemsokára pedig ő is tömi majd a felnőttkaját
szilvamag

Hmmc
Kép

Fogzás: nem gondoltam, hogy az csak arra tudtam tippelni, mert semmi jele nem volt (nem folyt a nyála, nincs beduzzadva az ínye). Szóval hamarosan kezdődik újra ez az egész, mert jön a következő? Atya világ. Lesz időm kiheverni?

Myra
Most újra szopizik a jobb cicimből. Viszont jó és rossz is egyben. Visszajött az étvágya, de tegnap is és ma is kihányta. Talán túl sokat adtam neki? De végre jóízűen evett, ma én is kaptam belőle rendesen.

Aranyhold
Babapiskótára azt mondta a doki, azért ne adjam, mert gabona van benne, de a biscottiban is, nem.

Kriszti
Nekem van egy tavalyi üdülési csekk elfogadóhelyek c. könyvecske, amúgy www.udulesicsekk.hu. Ráadásul neten sokkal több van, mint a könyvbe. De kinéztem Neked ezt:
Székesfehérvár Neckermann Utazási Iroda (Kossuth u. 13. Tel 22/501-200, fax 22/501-204, e-mail: szfvar@neckermann.hu),
Quaestor Travel (Táncsics M. u. 5. Tel 22/330-474, fax 22/330-474, e-mail: szekesfehervar@quaestor.hu) itt szöveg is van: vizek partján, hegyvidéken, falusi tájakon: szállodákban, panziókban, kastélyszállókban, vendégházakban kínálunk üdülési lehetőségeket wellness és kényeztető programokat. Nászutas, családos, nyugdíjas kedvezmények. KERESSE KÜL- ÉS BELFÖLDI KATALÓGUSAINKAT.
És Sport-Tramp Travel (Ybl Miklós u. 13. Tel 22/501-329, fax 22/390-188, e-mail: sport.tamp@axelero.hu) Széleskörű kínálat egyéni és csoportos üdülésekre bel- és külföldön, utazási biztosítások, gyermektáborok külföldön is. (Saját megjegyzés ez utóbbinál lehet, hogy nyomtatási hiba van az e-mailcímbe, mert nem egyezik a cégnévvel, vagy egy R betűvel több van a cégnévbe, vagy e-mailbe kevesebb). Ennyit tudtam segíteni, ja és ez mind Székesfehérváron van, Pákozdon nem találtam.

Cas
A piacon csodálkozom, mert a 60-as nem ment be a Vörösvárira, de miért ha nem is volt piac?!

Mucus
A táblázat csak is privátban megy!

Na akkor mikor megyünk korizni? Menjünk el egyik de. a gyerekek jól elnéznek minket biztos?! Persze nem egyszerre lehetnénk a jégen. Jaj én annyira be vagyok sózva, IMÁDOM A JEGET!

Boglárka
Nem családlátogatásra gondoltam, hanem csak feldobnám a pelust és jönnék is, szerdán úgyis dumcsizunk!
Tápi: nálunk ugyan ez a helyzet, tőlem inkább vizet iszik, de apától elfogadja a tápit. Szóval este apa szopiztassa, bár előtte én is cicire teszem.

Silvi
PERSZE!!!! Kép Kb. mikor? Telcsin beszéljük meg, vagy sms-be, mert ma már nem jövök többször. Kép
nikcsi

Nikcsi
Amint lesz jég... Most még kicsit eláznánk... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi,

Köszönöm szépen, nagyon rendes vagy.

sziasztok!
kriszti1

Mucus! Én ízesítetlen babatejet keresek. Olyan mint a rendes tehéntej, csak mégsem. Kép Azért köszi!

Hmmc! Na végre, hogy alszik már jobban a kis kópé! Azért az már nem olyan gázos, hogy csak egyszer ébred! Kép

Én úgy tudom, hogy gluténos dolgokat 8-10 hós kortól lehet adni. A mi dokinéninknek az a meglátása, hogy 8 hóig mindenképpen érdemes várni, de utána szépen lassan lehet nekik adni gluténos dolgokat is, mert az sem jó, ha az immunrendszer túl későn találkozik vele. Viszont a liszttel való sűrítést 1 éves korig ő sem ajánlotta.
Így a biscottit én kb 9 hósan el is kezdtem adni, és nagyon szerette Matyi, de még így is csak 2 dobozzal fogyott el 1 éves korára.

Nikcsi! Adhatnál Korinak Chamomilla ch 30-at ha legközelebb nyűglődik a foga miatt! Hátha attól nyugisabb lesz kicsit!
A biscottiban gluténos gabonák is vannak, búza is, de mintha teljes kiőrlésű lenne. Nem emlékszem már pontosan. A lényeg, hogy nincs benne tojás!
Tejpép: minden félét adok, csak ne legyen benne csoki/kakaó, mert attól kipattog, és mildit csak ritkán.

Laga! Miért fontos, hogy az általad említett holdállásnál vágjunk hajat?
Hipp! A miénkben is az volt mint a Myráékéban! (Tavaly váltottuk ki.)
Én is imádok korizni, sajnos nálunk az embör ügyetlenebb, egyedül meg nem szoktam menni. Az egytemről jártunk ki többször az évfolyamtársakkal, de jó is volt! Viszotn ez az Omszki tós ötlet jól hangzik, meg közel is van, legalábbis hozzánk! Kép

Cas! Itt békáson volt piac, szerencsére! Mert nekem kellett mennem, de útközben hazafelé sokat megállítottak, hogy van-e. Szóval nem volt biztos benne senki, csak úgy próba-cseresznye alapon nekiindultak - mi is! Kép
aranyhold

Aranyhold
van egy fajta kész tej, sajnos a neve most nem jut eszembe, de pl. a texóba tutti lehet kapni a dobozos tejeknél van. Egy kislány van rajta és max. fél liternyi lehet benne. Nem túl olcsó de ez valami laktóz mentes(?) babatej. És asszem a Parmalatnak is van ilyesmi teje.
Ha pedig port akarsz akkor a tápszereknél a 3-as jelőlésű mind babatej még akkor is ha tápszer van ráírva. (9-36 hó.ig)

Nikcsi
akkor már tudom, hogy miért lett Kori KoriKép

mucus
Tm

Sziasztok,

Ma voltunk egészséges rendelésen és lemázsálták a kiscsajt. 8,25 kg! Sózsák!

Aranyhold,
azért fontos, mert akkor erôsödik a haj és jobban nô.

Nikcsi,
mennyi az az elfogadható ár Üröm-Pilisborosjenôn? Írj egy példát légyszi. Nem mintha havonta szertnénk házat venni (sajna nem mi nyertük a 2 milliárdot), de kíváncsi vagyok a viszonyokra.

Akkor szerdán 1 után tali.

Laga
laga

Nikcsi
Akkor akár holnap is felugorhattok d.u 2-ig.
Holnap megyünk szurira. Kép Ma volt a védőnő és mondta, hogy jól hizott Fanni, egy hó alatt 500 g. Hát volt is vele elég melóm.

Cas
A cicik egyfolytában hol utolérik a keresletet, túl teljesítenek, a Fanni megelégeli, nem eszik. Akkor leáll a termelés a tejüzemben. Három nap csúcsteljesítmény után a negyediken Fanni böjtölni akar, 2 perc után mint akiben felhúzták a rugót, felül, fejét elfordítja, hátát hátrafeszíti. Régebben napi 7 alkalom volt, múlt hét péntek óta 9, 10. Persze nem ő ébred, hanem én kelek fel és félálomban szopiztatom. Tápit azért adtunk (akartunk), mert úgy nyöszörgött, azt hittük, hogy éhes, mert nem ivott elég tejet.

Ti csináltok masszázst a babáknak?
boglarka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?