Sziasztok!
Nem tudtam jönni, megint két betegem van. A kicsi már jobban, de nyűgös, és nem is lóghat állandóan az apján, aki meg ramatyul érzi még magát. Miksa ráadásul ma 6-kor kelt, és igaz, hogy negyed 8-ig bent bírtuk tartani a mi ágyunkban, de ugrabugrál, az meg már nem alvás. Amikor meg aludt délután, akkor át kellett mennem Dunakeszire gyógyszertárba. Vettem neki Smectát, baromira nehezen bele is diktáltuk, remélem, használ.
Ildi! Mi bajod a Szirommal?
De azért látom, ott van az én egyik favoritom, a Léna is
Úgyhogy ha lehet szavazni, akkor én arra voksolnék, meg teszek egyet a Kamillára is. Nekünk is tetszett, de egy baráti házaspárnak a kislánya Kamilla, így eleve kiesett. Szép, okos kiscsaj különben, 9 éves, velük voltunk nyaralni. Simán rá lehetett bízni rövid időre Miksát, olyan értelmes, felelősségteljes kiscsajszi.
Kaja: én szoktam elég sűrűn leveles tésztát sütni, az a fajta a legjobb, amit kinyújtav árulnak, mirelitpultban keresd
Fél óra alatt kienged, kitekered, szétdarabolod tetszőleges formákra (én leginkább téglalapra szoktam, aztán ráhajtom), megtöltöd valamivel, és 12 percet sül 200 fokon, légkeverésen. És baromira fincsi, imádni szokták. A legegyszerűbb, ha reszelt sajttal töltöd meg (egyszer próbáltam, hogy tejfölt is tettem bele, de kipukkadtak), és nálunk a fiúk imádják, ha Rio mare tubusos halkrémből teszek bele például, vagy virslit egy kis mustárral. A tetejét meg szoktam kenni egy tojássárgája és fél deci tej keverékével, és megszórom sajttal. Ha sütőpapíron sütöd, akkor könnyebb a tepsit takarítani
Ja, lehet édesen is, töltöttem már mákkal is. Összességében kb. fél óra meló, és friss forró süti
Lányok, valaki megcsinálta hétvégén azt a kaját, amit írtam? Kíváncsi lennék a véleményekre
Mártus! Emlékszel, mit meséltem a zenebölcsiről? Miksa első két alkalommal viselkedett így, teljesen meg voltam döbbenve és meg is rémültem kicsit. Én pedig pont ezért határoztam el, hogy megyünk, mert ha ezt ilyen nehezen veszi be a gyomra, akkor gyakoroljunk. Meg persze egyébként közvetlen, barátkozós kölök, szereti az énekeket meg a mondókákat, meg a gyerekeket is, majd belejön. Most már tapsikol, meg csinál mindent, amit a dalokhoz mutogatunk, és itthon is kell neki énekelnem ezeket a dalokat, naszóval csak egyetlen egy dolog hozza zavarba, ha középre teszik a vödröt, amiben a játékok, hangszerek vannak. Azt hiszem, fél attól az edénytől. Úgyhogy mindig megyek vele megközelíteni
szirom