Új privát üzeneted érkezett!

Tudni kell, hogy mi mivel szívódik fel jól és mi az ami gátolja a felszívódást. PL. a vas mellé kell a C vitamin. Viszont a Kálcium és a vas ellen dolgoznak egymásnak, nem szabad együtt szedni. Kell jó pár óra a kettö bevétele között.

Kata
Én majdnem minden nap csodának élem meg az egész terhességet és egyáltalán, hogy gondolatból, sejtekböl lesz egy emberke! Kép
Sasha
Bizunk benned! Biztos menni fog az a tabella kezelés!
Edina
Pls. küldd ide a napocskát. Nem mintha rossz kedvü lennék de fodrásznál voltam és összeugrik a kihúzott hajam Kép
Lella
Én is a preventio híve vagyok. Kép Szeretem tudni mi miért van és nem hagyom, hogy csak úgy történjenek a dógok, ha tudok segítek magunkon. Az elsö babánál ez fokozottabb és a 2. nál valószínübb a lazábbság de én akkor is mindent megteszek majd.
Pl. én világ életemben vérszegény voltam. A babásság elött elkezdtem szedni a vasat és a folsavat, hogy feltöltödjenek a készletek - mert 3 hónap, hogy a vas megjelenik a szervezetben - és lám a dokibácsi megdicsért, hogy a kismamák 10%-nak ilyen jó csak a vérképe mint az enyém és hasznát veszem ezt a szoptatásnál is. De biztos ti is észreveszitek hogy milyen eröben vagyok, hiszen ömlik belölem,. Jó akkor most haza megyek!
Halacska 26+0
Halacska

Na itt vagyok! Kép

Sasha!

Az még az elõbb lemaradt, hogy a málnalevél tea engem is érdekelne. Szerintem nyugodtan írd be ide, hiszen látod többeket is érdekel. A kispocisok is el tudják maguknak menteni, mert nekik is jól jön majd ha itt az idõ.
A folsavról annyit, hogy én amikor a pozitív teszt után felhívtam a dokimat, õ már akkor mondta, hogy amíg nem találkozunk, szedjem a folsavat. Aztán a 12. héttõl a vitamint szedtem. Ma már nem szedem mert próbálok figyelni az étrendre, hogy legyen benne elég vitamin. Ha mégsem olyat eszek, akkor bekapok egy Elevitet.

Sheila!

Ugye milyen jó, hogy vagyok! Kép
Tényleg csak azért voltam ennyire precíz mert bár állandóan beszélünk róla, félek, hogy a 7 éves lányom nagyon meg fog ijedni, ha éjszaka kell mennünk és a férjem nem lesz itthon.
Emlékszel a sok hasonlóságra köztünk? Nekem két dátum van amikor nagyon nem szeretnék szülni. Május 1. mert akkor van a volt férjem szülinapja, és május 31. mert akkor volt a hásassági évfordulónk az elsõ férjemmel. Ennek ellenére, akkorra vagyok kiírva. Kép Tényleg kissé groteszk lenne ezen két nap bármelyikén szülni. Kép

Beszti, Nyuszi!

Igazatok van, tényleg fiatalabb kismama kell a táblázathoz. Szerintem Sasha személyében megtaláltuk. Kép

Virág!

Bejött! KépKépKép

Edina!

Igen, tényleg nagy segítség a lányom, és talán õ várja a legjobban a hugit. Kép

Any!

Nálunk nem volt 32. heti UH. Itt a 36. hétre rendeltek vissza. Szerintem valamit elszámoltak, mert a dokim is azt kérdezte, hogy a 32. heti UH-on rendben volt-e minden (nincs magánrendelése). Szóval most szombaton csinál majd õ, azt ígérte.

Kata (33.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Virág!

Szerintem nem akar senki megenni! De ha igen, megvédelek. Kép

Viszont ha jól megnézed, csak az elsõ babás anyukák aggódnak ennyire a súly, a hízás és a baba miatt. Szerintem mi is ilyenek voltunk az elsõ babánál. Na meg mostanság annyi rosszat hall az ember. Én amikor a nagylányommal voltam terhes, a negyedét nem tudtam a terhességrõl mint most. Hol volt akkor ilyen-olyan fertõzés (lásd Zsu esetét), vagyis volt, csak nem tudtunk róla, mert az ilyet nem verték nagydobra. Most sokat változtat ezen az internet. Én is leírnám ha gondom lenne, hogy mire vigyázzanak és figyeljenek a kismamák, hogy velük ne forduljon elõ.
Ezt az is bizonyítja, hogy a közelemben két kismama is van. Néha felakad a szemük, hogy én miket olvasok a neten. Sosem hallottak pl. a málnalevél teáról. Na meg sorolhatnám.
De csatlakozom hozzád, vagyis:

Lányok!

Nyugi! Nem kell annyit aggodalmaskodni, mert az titeket csak felizgat, a babának viszont kimondottan nem használ.
Egy nõ életében nincs szebb mint a gyermekvárás, a szülés és az anyává válás! Akárki megírja a szülés sztoriját mindenki úgy fejezi be, hogy csodálatos dolog anyának lenni. Tehát élvezzétek a kismamaságot. Az olyan szép. Szerintem kevés szebb dolog van a világon, mint egy boldog, mosolygós kismama.

Hát ez most elég vénasszonyosan hangzott, nem? Kép De hát én sem vagyok már 20 éves, viszont minden nyavalyám ellenére, boldog, mosolygós kismama vagyok, aki valami csodálatos dolgot ad élete párjának. Egy kisbabát! Kép

Kata (33.hét)

KépKép

KépKép
kata007

A fürdõvízbe tehetõ olajak amiket együtt érdemes használni és segítenek megelõzni a fertõzéseket: teafa, eukaliptusz és pacsuliolaj - mindegyikbõl tegyél 3-4 cseppet egy kád vízbe. Többet nem érdemes, és elõször próbálni lehet kevesebbel is, ha érzékenyebb a bõröd valamelyikre esetleg akkor kiderül. Á, és a pacsuliolaj nem büdös! Kép A rózsa olaj is finom nagyon még és általánosan ajánlják nõi dolgokra. És ha fertõzés megelõzésrõl van szó, akkor egy-két kanál sima semleges fürdõsó pl. Thethis is jól lepusztítja a bacikat, de ezt sem kell túlzásba vinni mert a só marhat. És érdemes utána letusolni az olajos vagy sós vizet tiszta vizzel. Egyébként nagyon kellemes az egész és jól ellazít. Nekem nagyon bejött! Alig várom, hogy újra lehessen majd lubickolni. Jó relaxálást! Kép

Illóolajokról nõknek terhesség alatt:

[url=http://members.chello.hu/malorg.bt/tipegoketto/linkaroma.htm" TARGET="_top]http://members.chello.hu/malorg.bt/tipegoketto/linkaroma.htm[/url]#terh

Itt járt a védõlány és egész rendes volt. Ja és nem ették meg a kutyáim - azt hiszem alakul a dolog. Kedvesen mondta, hogy ahogy a fejem elnézi max. egy hét. Lehet ebben valami a barátnõm feje is felpüffedt és utána szült.

Bubu
Bubu

Sziasztok!

Rengeteget írtatok egy hét alatt..
Elõször is gratulálok az új babákhoz, és üdvözlöm az új kismamákat!
Dojikának kitartás!
Sasha! A málnalevél tea adagolás engem is érdekelne, a hugom egy hónapon belül szül, és vállalta a tesztelést.

Rólam csak annyit, hogy tök letargiában vagyok, a terheléses vércukrom nagyon magas lett. 1500 kcal. diétán vagyok, ebben 150 gr szénhidrát lehet. Hetente vérvétel és diétás tanácsadás. Ráadásul naplót kell vezetni minden egyes falatról, grammra pontosan. Elõzõ este kimérem a másnapi kajámat, úgy megyek dolgozni.

Conti (26+5)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok! Akkor vágjunk bele utána meg a többiKép

Málna

Felhasznált része
Levele, termése.
Hatása
Vérzéscsillapito, összehuzo, enyhén vértisztito

A tapasztalatok szerint azért fogyasztják a nõk századok óta a málna levelét a terhesség alatt, hgy megkönnyítsék a szülést és elkerüljék a vetélést. A málna levél méhizomzatot lazító sajátságát számos kísérletben bebizonyították. Ugyancsak használják a legtöbb menstruációs rendellenességre, kiválképpen a túl bõ és a rendesnél gyakoribb vérzés szabályozására. Ezenkívül lázcsillapítonak is jó, és hasznos vérzéscsillapító.
Gyümölcse tápláló tonik, és különösen jó a vér erõsítésére.
A szülés elött hasnálandó, a méhet erõsitõ és a szülésre elõkészitõ gyógynövénykészitmény tartalmazzon 1:1 arányban málnalevelet és Mitchella repens levelet. (Igérem kideritem mi az bár szerintem a patikus, vagy a biotékás tudjaKép) Áztassunk a keverékbõl 1 kávéskanállal 1 csésze forró vízbe, és igyunk meg a teából 1 csészével napjában 2-3 alkalommal. Veszélyeztetett terhesség esetén tegyünk a keverékhez Chamaelirium luteum gyökeret és kányabangita (Viburnum opulus) kérget azonos mennyiségben.
Használjuk a málnalevelet: terhesség és szülés idején, menstruációs rendellenességekre, fehérfolyásra, lázra.

Na szóvalKép Ez van beleirva és még annyit hogy nem teljesen fogom én sem betartani mert bögrébõl szoktam inni és a csészét helyettesitiKép Ahogy kivettem ebbõl a 32. hét után már lehet kezdeni, ki hogy érzi magát.

A Tejelválasztást serkentõk
<UL><LI>ánizs termése <LI>benedekfû (megjegyzem étvágygerjesztõ hatása van!!!) <LI>borsoskömény <LI>édeskömény <LI>közönséges vasfû</LI></UL>

Na egyenlõre ennyit majd még jövök de életem párja követeli a helyét a gép elöttKép
cupppp
sasha
15+
sasha

Sziasztok!

Edina!

Rokonlelkek vagyunk...
Szorítok, hogy Mérleg babád legyen, ahogy szeretnéd!!!

Kata!

Neked is, hogy ne május 1., és ne 31. legyen.
A kettõ között érkezik Dóri, majd meglátod!!!
Ja, és gratulálok Dóri ruhatárához, ugye milyen jó érzés,
hogy már megvan??
Én is mindennap nézegetem Melissa ruhácskáit, olyan furcsa
a két fiú után kislánycuccok...
és képzeld el, még mindig hihetetlen számomra, hogy nemsokára újra babázok, pedig a kiírásig is már csak alig
1 hét!!!

Sasha!

Fõ az önbizalom, csak így tovább!!
Milyen kutyusod van?
ugye milyen jó a háziállat a háznál??
nekem cicáim vannak, és állítom, hogy nagyban hozzájárultak
ahhoz, hogy ez a " majdnem vége" 9 hónap gyorsan teljen!
Köszi a málnalevél leírást!

Dojika!!

Szegénykém....infúzió jövõ péntekig, úgy sajnállak!!!
de egyszer minden véget ér, és a kis Mátéval a karodban már csak a szépre emlékezel...
Szorítok továbbra is!!!

Anda!

Aktív alatt azt értem, hogy elég sokat mozog, nem kell számolnom, szerencsére.
ha ráteszem a kezem a pocimra, szinte azonnal reagál, sõt a
gondolataimra is!

Bubu!

Hajrá!!!Azért engem remélem megelõzöl!!!

Sheila
36+2,5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Lella!

Maradj mindig ilyen pozitív, rengeteget segít!!

Halacska!

Te pedig ilyen energiadús...

Conti!

Milyen eredményed lett a terhelés után?

Edina!

A 28. hét után már érdemes 3D uh-ra menni

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Lányok! Volt valakinek 10 hetesen olyan érzése, hogy alul teljesen kemény, mintha fel lenne fúvódva, és olyan, mintha izomláza lenne? Nem görcsölök, csak néha fájdogál, és húzó érzés van bennem. Nem középen fáj, hanem inkább kétoldalt, de nagyon kellemetlen. Találkozott már valaki ilyesmivel?

Dió!
Csak semmi csüggedés! Majd a jóidõ a te jókedvedet is meghozza! Gondolom azért majdnem minden mocorgásnál mosolyogsz, vagy nem? Kép

Bori!
Jó vizsgázást! Ne izgulj, majd csak sikerül! Jól! Kép

Halacska!
Ha fáj(mármint a fogad), akkor lehet a fogad! Én fél évig bizonygattam a fogorvosomnak, mire elhitte, hogy a tömött fogam a ludas a dologban! A röntgenen sem látszott a lyuk, és tessék! Ott volt minden gondom okozója! Én csak ezért gondoltam, ez is lehet, de jobb lenne, ha nem a fogad fájna!

Szilicske!
Szia, üdv a körünkben! A védõnõt tudtommal nem választhatod ki, a saját körzetedhez tartozóhoz kell menned.

Sheila!
Gratulálok, hogy kipihented magad! Csak így tovább még pár hétig, és utána is!
Köszi, de csak szombaton lesz a szülinapom!

Sasha!
Köszönöm, de csak szombaton lesz! A tea receptje engem is érdekel! Már olvasom is! Kép

Edina!
Köszi, de csak szombaton lesz a szülinapom!

Üdv:
Gitta
gitta

Gitta,
nekem is ilyen izomláz-szerüségem volt (van néha) és kétoldalt fájdogált. Amíg be nem görcsöltem nem is zavart nagyon, mert valahol olvastam, hogy amíg oldalt fáj és nem középen, az normális. Nekem erre "Magnetrans Forte"-t írt fel rá a doki, ez valami magnéziumkapszula, talán ezt nevezik otthon "Magne B6"-nak?

Én egyébként most jól vagyok, kivéve a hangulatváltozásokat. Ami kicsit aggaszt, hogy alig birok ránézni valami zöldségre, az eddig imádott kígyóuborkából is alig tudok legyürni valamennyit, attól tartok, kijön. Ugyanez a helyzet az eddigi kedvenc camembert sajtjaimmal. Már attól tartok megromlanak a hütöben (mert a férjem nem szereti), csak a kemény fajtákból tudok enni egy keveset. Emellett minden kenyérfélét kívánok, de a leginkább a nutellás kalácsra izgulok. Ez nem túl jó hír, ugye? Remélem hamar elmúlik ez az átmeneti állapot is... Kép

Sasha,
örülök, hogy felvállaltad a táblázatot, mert nekem a következö 3 hónap nagyon izgis lesz így is, nyáron pedig azt sem tudom, kerülök-e gép elé.Kép

Na most megyek és megpróbálkozom az eperrel.

Csipkebogyó
csipkebogyó

Anda!

Remélem jónak címzemKép, mert a kérdésed névtelenre sikerült...

Szóval a babusunk (aki 2. gyermek) közel 16 hetes korában mozdult meg elöszörKépKép. Ezen értem azt, hogy én már éreztem elötte is a mocorgásátKép, de a hivatalos idöként az jelöltem meg, amikor elöször hasfalon keresztül kézzel is érezni lehetett. Innen gyakorlatilag a kispapa is érezhette volna, csak hát az elején szeretett "elrejtözni", és biztos nem akkor mocorgott, ha az apukája keze ott volt (még ha elötte rendesen játszott is). Az apukája a 17-18. héten érezte elöször (pontosan nem tudom).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Nyuszi,
Besztinek az ötlete jobb, legalább is hosszútávon, mint az enyém: próbáld a mózeskosarat.

Kata,
egészen megnyugodtam, hogy a védelmedbe vettél. KépKépKépKépKépKép Az a jó az internetben, hogy a kannibalizmus is csak virtuális lehet. Kép Ha esetleg mégis május elsején születne Dóri, vígasztaljon, hogy nem csak az exed, én is akkor láttam meg a napvilágot.

Pusz:
Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!
Voltunk tegnap a 12 hetes vizsgálaton. Pici Babónk 44 mm, és most végre pontosan tudjuk hogy ma 11 hetes. Eddig csak tippelgetett a doktornõ...:-)) És végre teljesen megnyugodtam. Hasi UH-t csináltak. Babóka pont aludt, de felébresztették, és rögtön járt keze-lába. Aztán meg megkapaszkodott a köldökzsinorban. De gyorsan megunta a zaklatást a pici ficánka, mert visszaaludt.
Annyira aranyos volt.
Párom teljesen elképedt, hogy már ilyen szépen kifejlõdött mindene.
Egyébként egy hónap múlva kell újra mennem, és laborvizsgálatokat is csak akkor fognak csinálni. Ja és megkérdeztem, hogy kell-e valamit szednem, és egyértelmû nem volt a válasz.
A védõnõre pedig csak annyit mondott a doktornõ, hogy ha küldözgetni akar valahová, vagy nagyon lelkes lenne, röviden állítsam le. Ugyhogy kedden meglátogatom a kiskönyvért, aztán pááááá.:-)))

Szilcsike (mint kiderült tegnap) 11+0
szilcsike

Edina, bocsika, hogy egy egesz nappal oregitettelek KépKép. Itt olvastam regebben, valahol a babaneten, hogy a lanyok a gyomoregesre a Rennie Digestive-t ajanlotak. Talan probald meg azt. Kar, hogy nincs mandula-szorpi nalatok, mert csudi fincsi!!!

Cory, tenyleg jo hirt hoztal, Dojikanak millio puszi es nagy adag kitartas, a jovo pentek egykettore itt lesz, es utana lehet, hogy mar babazhat is KépKépKép!

Virag, a mentolos bekepipat ajanlom.... en mar bekostaltam, most te jossz, tessek : ----------## KépKépKép

Sasha, gratula az -uj munkadhoz- KépKép Es koszi a malnalevel-tea infot!

Conti, ez eleg kemeny dieta sajnaKép Volt ennek valami kulso jele is vagy netan hirtelen sokat hiztal? Egy haszna viszont van am, a szules utan nagyon gyorsan sikerul majd a megszokott sulyodat elerned, hisz profi leszel a kaloria-szamolasban! KépKép

Sheila KépKép /mellesleg en is Kos-lany vagyok KépKép/

Kata, ti tenyleg sokban hasonlitotok egymasra a Sheilaval, milyen erdekes.... Kivanom, hogy te is sikeresen -meguszd- a randa datumu szulest, ugy, mint ahogy ezt Sheila is igen ugyesen tette minap KépKép

A labam minden optimizmusom, es a fokozodo felpolcolt allapotu pihentetes ellenere is dagadozik delutanra, es -csak- a bal KépKép. Es nem birok max.1,5 litert inni egy nap, igy is ugy kenyszeritem magamba a folyadekot Kép. No sebaj, tulleszunk ezen is egyszer Kép.

Lella 16+4
Lella

Conti, Kép akart lenni a -kemeny dieta- utan, eltevesztettem Kép
Lella

Sziasztok!
En tavaly a terhessegem alatt vizesedtem nagyon, de azt mondta a dokim, a vizesedesnek semmi koze az elfogyasztott folyadek mennyisegehez.
Ez, gondolom, csak reszben igaz, de a vizesedesemet joreszt a sulygyarapodas okozta, es ugyanez a sulynovekedes volt a bunos a magas vernyomasban is.
(igaz, tavaly kozel 20 kilot kaptam fel)

Iden most tartok a 3. kilocskamnal (+a korabi 6 maradek!!!), es se vizesedes se magas vernyomas.

Vizesedes ellen a szigoru soszegeny dieta lehet a megoldas.

Nekem is meg kellene usznom egy szulesi datumot. Sajna pont azt amire ki vagyok irva. Merthogy aznap szuletett tavaly a kics fiam (meghalt 2 honaposan), es joval korabban a fiacskaim apja (elhagyott)is. Szoval nem akarnek szulinapi ajandekot adni neki, halabol azert hog egyedul csinalhattam vegig az utolso 4 honapot es majd azt a remeljuk sok evet ami elottunk all Pocokkal.

Szurkoljatok nekem is! Majus 20 korul akarok szulni ;)

Dojika! Nagyon nagyon sok kitartast! Nem tudunk valahogy szorakoztatni, ugy ertem ennel jobban? vagy felviditani?

martina
martina

Sziasztok!
Szilcsike!

Ugye milyen édes tud lenni már ekkorán is? A dokid nem beszélt neked a nyakiredö mérésröl? Ezt elvileg a 13. héten kell elvégezni. Vagy esetleg megcsinálta volna most?

Mosolyogtam, hogy milyen kritériumokat próbálunk szabni születendö gyermekeinknek. Ld. horoszkóp és valamiért rossz dátumok. Csak remélhetjük, hogy meghallgatnak minket és akkor jönnek amikor mi szeretnénk és nem önzõ módon akkor amikor õk akarnak. Kép
Halacska 26+1
Halacska

Martina!

Minden elismerésem...Kép Kép KépRemélem ez a baba mindenért kárpótol!
Halacska
Halacska

Csipkebogyó!

Jobb ha megeteteted mással a sajtokat, mert nem is szabad ilyet enni a terhesség alatt - ez nem babona, hanem ezeket nem mindig pasztörizált tejbõl csinálják. A kemény sajt az mehet.

Jaj, lányok a védõnõs küldözgetésrõl jut eszembe, ti voltatok belgyógyásznál? Engem már vagy háromszor küldött, de nem sok kedvem volt hozzá, most meg már minek. Különben a háziorvosom is belgyógyász és nem vágyom arra, hogy egy vadidegennek újra elregéljem a kórtörténetemet.

Bubu
bubu

Lányok!

Bocsi, hogy megint nyavajgok, most nem a rossz idõ az oka, hanem tényleg rosszul érzem magam. Kép Szóval tegnap este óta fáj a bõröm, érzékeny az egész testemen. Kicsit meg vagyok ijedve, mert eddig csak akkor volt ilyenem, ha lázas voltam. Most viszont egyáltalán nem érzem a lázat, nem forró a fejem, a testem... Mi lehet ez? És ha mégis láz - amit most nem tudok leellenõrizni - akkor az árt a babának? És mit kell bevenni? Volt már valakinek ilyen? Mert azon, hogy fáj a hátam, és a lábam, azon nem izgatom magam...Ja, és megfázva vagy ilyesmi nem vagyok...

Köszi, ha segítetek!

Dió (és Almamag 26+7)
Dió

Kedves Mindenki!
Ritkán jutok Net közelbe, ezért nem iratkoztam fel a listára. Ha tudlak, olvaslak benneteket, és rengeteg hasznos infót gyûjtök be, ezúton is köszönöm. Nekem az alacsony vérnyomáson kívül, szerencsére kutya bajom, de a barátnõmnek, aki a 15. hétben jár, iszonyatosan fáj a dereka. Ilyen korán tapasztaltatok hasonlót (még alig látszik a hasa)? Van rá valami segítség?
Nagyon köszönöm a választ elõre is, mindenkinek problémamentes gömbölyödést!
Ila (15+6nap)
Ila

Bubu!

Belgyógyász???? Minek?
Fogadjunk, hogy a doki semmi ilyesmiröl nem tett említést!KépKép (A szakrendelöben voltam vizelet-, vérvizsálaton, meg EKG-n, ahova a doki küldött...)
Nem voltam, és nem is szándékozom elmenni belgyógyászhoz, még a védönö miatt sem.

Martina!

Minden csodálatom a tied, hogy ezt végig tudod csinálni!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Sheila!

Tacskókeverék anyukától és fajtiszta szálkásszõrü tacsiból egy egészen új találmány született a bohoctacskóKép Fekete fehér tehén mintás hosszuszörü a nyilásoknál barna folt, a szeme felett barna szemöldök, és a farkincája fekete a végén hatalmas fehér zászlóval amit mindig lengetKép
(kicsit off voltam bocsi de zabálnivaló) Van egy cicóm is aki fajtáját tekintve házi, mintáját meg cirmosKép õ egy kicsit rakoncátlan, de "igazi" testvérekKép
onKép
A málnateához szerintem meg nem szükséges semmilyen más növényt hozzáadni, de ha valakinél nehéz szülés igérkezik, pl nagy a baba akkor hasznosabb lehet úgy! Ha az ize pocsék, azt én úgy oldottam meg más teáknál, hogy vettem mellé herbateát, amibõl szintén van málnaizü és igen finom. Ez zacsiban van száritott gyümibõl és növényekbõl van nem feketetea.

Gitta!

Nekem is volt ilyen és még mai napig elõfordul a huzodo érzés, és erre nekem azt mondták hogy a méhtartó szalagok nyúlnak ahogy növekszik a baba a méhedben és a méhed is nõKép És ahogy Csipkebogyó irta amig középen nem fáj és nem vérzel és tök elviselhetõ addig nincs baj, de azért szólj a dokinak, én is ezt tettem de csak legyintett, mondjuk ez egy sztk-s volt...Nem baj hogy csak szombaton lesz majd akkor is felköszöntelekKép

Kata!

Ahogy most Virág emlitette a május 1-i dolgot eszembe jutott még az is hogy micsoda parádék meg majális van május elsõ napján, micsoda szülinap...Kép

Szilcsike!

Ez olyan jó nem?? Ott ficánkol a kis ficánkaKép Én is voltam de nekem az sztk-s doki alig akart valamit kinyögni de amikor megmutatt hogy mi micsoda rögtön láttam ahogy ott kalimpál és mintha bekapta volna az egyik mancsátKépKépKép Nekem sem mondtak semmilyen vitamit, amig el nem mentem a háziorvoshoz mert a terhesgondozásról elküldtek és õ irt fel nekem vasat meg folsavat!!! Hát igen.

Lella!

Köszi a gratulát a munkáhozKép de ne igyunk elõre a medve bõréreKép
Lábdagadásról annyit hogy nekem is dagadt, és után volt hogy kb 1 litert alig ittam meg egy nap, nem nem kellett!
Szerény véleményemet egy orvos cikkére alapozom miszerint a nõ olyan õsi ösztönöket hordoz magában amelyek a szülés közben olyan energiát és kitartást képes a felszinre hozni amirõl nem is álmodnának az emberek. (Ezért van az szerintem hogy a kitolási szakasznál azt hiszik sokan hogy teljesen kimerültek és nincs több energia aztán mégis...) Na ebbõl azt akarom kihámozni ha nem kivántam a folyadékot nem ittam, ha kivántam ittam. Van egy példám is leirom de más jellegü. Egyik ismerõs lány allergiás lett a parlagfüre, késõbb nem birta megenni a kedvenc sajtját (penészes sajt), és mikor elment a dokihoz kiderült hogy a penészgombára is allergiás!!Ne ijedj meg te a baba miatt nem birod megenniKép Szóval tudjuk mi kell nekünk vagy éppen mi nemKép

Dójika!

Én is szoritok nekedKép

Ehhh már megint hosszú lett na se gond magamat kihagyomKép

sasha
15+2
Shaba_bp

Bocsi a párom babanetes nick-je lett beazonositva, de mit keresett itt az rejtélyKép

sasha
sasha

Lella!

Valahogy azért furcsa ez a féloldalas bokaduzzadás. Volt valakinek ilyenje? Lehet, hogy a baba telepedett rá valami érre? Hasznos lehet, ha éjszakára is felpolcolod a lábad. (Jó széleset csinálj, különben álmodban óhatatlanul lemászol róla.)

Any!
A mi Babánk BPD-je a 32. héten 86mm volt, a combcsont hossza meg 63 mm.

Edina!
Köszi a címet, én is megnéztem pár velem egykorú kismamát és megnyugodtam. Bár még fotón nem láttam a pocakomat Kép (érdekes módon a három pocakosságom alatt ezidáig nem készült rólam egy sem Kép), de úgy gondolom, hogy az enyém se lehet nagyobb. Pont odaillek én is ebbe a bálnacsapatbaKép.
Úgy érzem a Baba végérvényesen betolakodott az eddíg a gyomromnak fenttartott helyre Kép. Hogy fog oda a kaja beférni?
Bori 33.hét
Bori

Sziasztok!

Ila, valószínûleg a rossz testartás miatt fáj a barátnõd háta, dereka. A heti 2-3x-i torna is segíthet, de mindenképpen figyeljen arra, hogy hogyan tartja magát. Fõleg, ha nem látszik még a pocakja, az ember lánya hajalamos rá, önkéntelenül is, hogy kitolja a pociját. Így a gerinc nagyon meg van terhelve, ezért fáj a dereka. A helyes testartás: elõször is húzza ki magát, és a medencéjét húzza (billentse) maga alá. Az egyik legfontosabb pedig, hogy a popsit nem szabad kidúgni! Ez eleinte szokatlan lehet, figyelni még séta közben is, de nagyon hamar meg lehet szokni, a tornával vagy esetleg úszással pedig hosszú idõre megszüntethetõ a fájdalom.

[url=http://www.holgyforum.hu/" TARGET="_top]http://www.holgyforum.hu/[/url]
ezen a weblapon a keresõbe beírva (hátfájós) kidob egy tornát, amit meleg szívvel ajánlok.

Jó pocakosodást mindenkinek:
Ágci

Kép
Ágci

Beszti!

Belgyógyászra legfeljebb az EKG miatt lehet szükség, dehát azt egy "mezei" háziorvos is tud csinálni. Mert ugye azt is illik az elsõ trimeszterben.

Ila!

Lehet, hogy a barátnõdnek nem a klasszikus értelemben vett derékfájása van, tehát nem a baba súlya miatt. Viszont csodásan tud fájni az ember dereka a hormonok hatása miatt is. Már ilyen korán lazulhatnak az izületek, tágulnak, nyílnak felkészülve a majdani szülésre. A vígasztaló az, hogy ez utóbbi még elmúlhat. De jó lenne ezt szakemberrel is megbeszélni (gyógytornász, ortopédus), mert sok embernek van gerinc-keresztcsont rendellenessége, ami ilyenkor derül ki és amin õk segíthetnek, ne kelljen az egész pocakosságot végigszenvedni, ha nem muszáj...

Szilcsike!
Azért szeretném védelmembe venni a védõnõketKép. A miénk nagyon rendes, õ tartja számon a szükséges vizsgálatokat, mint gyakorló anyuka (és sokat látott tapasztalt védõnõ) rengeteg kérdésre tudja a választ, igaz néha meg kell szûrni a jótanácsait Kép. Vagy õ volna a fehérholló Kép? Nálunk vidéken sokszor õ a kismamák (és a frissen szült anyukák) leggyakorlatiasabb segítsége. Szóval elõbb nézzed csak meg azt a védõnénit, aztán ha nem OK. akkor építsd leKép. Ez esetben valószínûleg úgy sem fog nagyon nyüzsögni.
Bori 33.hét
Bori

Sziasztok!

Cory, nem vártál túl sokat, de most megbocsátom Kép

Én remélem, hogy kibírjuk a 40. hétig, bár már nagyon várom, de mégis az én születésnapomra lett kiírva elõször Kép

Byk (34+0 kispapa)
Byk

Bori!

De jó hogy emlitetted a BPD-t! Az mi??Kép Az addig ok hogy a babának a valamilye, de milye az én babómnak 29,8 ez az érték és azt sem tudom hogy miben de ha logikusan nézem akkor mindjárt rájövök hogy mm lehet csakKép Ez a boka duzzadás meg a fene tudja nem vagyok doki a saját vélemény meg ugye nem diagnózis (magamra célzok) bármi lehet, bármi.

cuppppi
sasha
sasha

Bubu
Ahány orvos, védönö annyi féle a szokás ezek szerint. Nálam a következö volt. Doki az elsö UH után azt mondta, hogy el kell majd menni belgyógyászhoz is. Védönéni miután a kezembe nyomta a kismamakönyvet bekarikázta, hogy a fogorvosi vizsgálat mellett kell belgyógyászati vélemény is. Az kész szerencs ha a háziorvos is az és elég csak hozzá menni. Engem a belgyógyász alaposan megvizsgált. EKG, vérnyomás, hasfal ellenörzés, érdeklödött, hogy van-e vmilyen panaszom. Írásos kiértékelést adott. Mindenki örült. A fogászati szürés még hátra van. Kép
Kata 007
Eszembe jutott egy dolog mégis csak a "kocsinkkal" kapcsolatban. Jól lehet benne ringatni a babát és nem gurul el mivel nem bolygósítható a kereke.
Halacska 26+1
Halacska

Bori!

Köszi, hogy megírtad a BPD-t. Már nagyon kíváncsi vagyok az én manóméra.

Sasha!

A BPD az a fejecskéjüknek az átmérõje mm-ben.

any
any

Any!

Köszia sebes választ, azt sejtettem hogy mmKép de hogy pontosan mi azt a doki nem mondta csak diktálta a növérnekKép

sasha
sasha

Sasha!

Na, a BPD az a baba fejének átmérõje. A FOD is az, csak valamelyik másik nézetben, ez magasabb érték. Az FL meg a combcsont átmérõ. Amíg a baba pici, addíg meg a CRL-t adják meg, az a baba hossza a buksija tetejétõl a farokcsont végéig. Mikor nagyobb, akkor használják a combcsont hosszt. És mindent mm-ben adnak meg, ezt jól kilogikáztad Kép. Aki okosabb, vagy pontosabb meghatározások birtokában van az írja meg Kép.

Halacska, Kata!
Milyen szuper kocsitok van? Nekem volt bolygókerekes, de az egy rettenet, mert mindenfelé bolygott. Most egy kétfunkciós Knokin kocsink van. Nagyon szeretem. Szuper erõs, ami a mi köves Szigetközi útjainkon fontos. Csak szállítani nehéz, de mi nemigen utazunk. Bocs az OFF-ért.
Bori
Bori

Bori
Egyelöre csak bízunk benne, hogy szuper mert nincs saját tapasztalat. Kép Roan a márkája.
Halacska
Halacska

Bori!

KösziKép Mikre nemképes egy várandós nõ agya, fõleg az enyém képzeld ha cm lenne az a 29Kép Na nekem csak BPD-m van az FL-hez nem irtak semmit és a CRL nincs is. De még röviditésként sem szerepel a kismamakönyvbenKép Na mindegy majd lesz ez igysemKép Megyek másik dokihoz, mert ennél tuti nem szülök.

sasha15+2
sasha

Csipkebogyo!
Az en kismamis konyveim kifejezetten tiltjak a camambert tipusu sajtokat! Ugyhogy egyaltalan nem gond, hanem jo, hogy nem eszed.
En a padlizsannal voltam igy, mint te az ubival, valamelyik nap nagy kedvvel elkeszitettem aztan ki a kukaba az egeszet, egy falat le nem ment pedig imadom.

Gitta!
Nekem is voltak ilyen hasfajasok es ugyanazt mondta a dokineni mint Sashanak.

Bori!
En is ugy megnyugodtam amikor megneztem, hogy tulajdonkepp majdnem mindenki ilyen es nem vagyok kivetelesen hatalmas Kép

Dio!
Gondolom dolgozol most epp azert nem tudod megmerni a hodet, de ha ilyen rosszul erzed magad, erdemes lenne hazamenni vagy minimum felhivni az orvosod O mit tud mondani. Sajnos nekem semmi tippem. Tudom te nem vagy nathas, remeljuk nem is leszel, en visoznt ezzel kezdtem a 7. heten es akkor a dokineni azt mondta, hogy arra ugyeljek, hogy 37.5 fole ne menjen.

Belgyogyaszhoz minek kell menni? Nem mintha vagynek barmilyen vizsgalatra de azon kivul, hogy beszelgetek a dokinenivel, ultrahangot csinalnak es az 5. heten volt egy vervetel semmi mas vizsgalatom nem volt. Titeket hova kuldtek, miket vizsgalgatnak?

Martina!
Drukkolok neked a majus 20-hoz, csoda bator lany vagy! Azert remelem a csaladod , baratok melletted allnak es nem leszel teljesen egyedul.

Lella!
Hogyan kezdodott ez a lab duzzadas? Tul sokat maszkalsz, vagy allsz vagy miert? Remelem hamar tul leszel rajta. Egyebkent egyet ertek Sashaval, ha nem birod meginni a 1,5 liter folyadekot ne eroltesd, szerintem is tudja a szervezetunk mikor mire van szuksege es ha hianyat erzi majd ugyis szomjas leszel.
Vettem mar egy tablettat mert a Renie-t itt nem lehet kapni ezt ugy hivjak hogy Tums es citrom, narancs, ribizli izu eleg fincsi minden kaja utan beveszek egyet igy mar nem is veszes csak estere erzem egy kicsit.
Irj nekem! Mi volt vasarnap? Elmult 7-e Kép

Sasha!
Csoda jo fej lehet a parod, hogy babanetes nickje van, akkor ez ugye azt jelenti, hogy ugyanannyira erdekli a babo fejlodesi stb. mint teged. Az en ferjem bar nem lehet tul sok okom panaszra de magatol elo nem venne a konyvet, inkabb engem kerdezget mekkora most, mi fejlodott mar ki ilyesmit. Na persze vedelmere legyen mondva, hogy ide azert nem jon mert nem tud magyarul Kép

Conti!
A vizsgalat elott volt ennek vmi jele? Sokat hiztal vagy miert? Nagyon erdekelne mi tortent, ugye leirod? Mit eszel egy nap?

Szilcsike!
Ugye milyen edes es milyen nagy mar a manocska? Kép Tenyleg eszmeletlen gyorsan fejlodnek.

Beszti!
En kerdezgettem mar mikor ereztetek elozor a babocat, allandoan azt varom, hogy mozogjon akarmi furat eszlelek rogton arra gondolok O lehet az es kerem ismetelje meg. Te is nagyon hamar megerezted. Mivel a kozvetlen folottem levo anyukak mar nem az elso babjukat varjak igy nincs viszonyitasi alapom. Elvileg ugye mar barmelyik pillanatban erezhetnem, es max egy honap mar kopogtat Kép De olyan turelmetlen vagyok. Tenyleg erezte a kispapa a 18. heten , hu de izgatott vagyok akkor mar csak 2-3 het Kép

Sheila!
A 28. het elott nem voltatok veletlenul? Szeretnek legalabb ketszer menni eloszor amikor a babo egesze latszik , aztan kesobb amikor az arcocskaja. Nekunk is orok elmeny lesz, meg a szuleimnek is, hogy lathatjak a kisunokat. Azert fura lehet neki, hogy bejelentettem a telefonon es legkozelebb meg karacsonykor latnak a manocskaval a kezemben.

Kata!
Hol vagy? Tegnap mar annyira arrol beszeltel, hogy kesz a csomag minden csak a babara var, de ugye a majust azert kivarod? Kép
Nagymamimnak kinyomtattam es elkuldtem engedelmeddel a bab kelengyet, mivel en eleg kis benacska vagyok nekem O fogja megvarrni es halistennek ki is jon hozzam 3 honapra amikor babo szuletik.
Lanyok! Ti kaptok segitseget valakitol?

Azt hiszem szajmenesem van Kép

Edina
edina

Martina, nagyon eros mami vagy! A pocaklakod olyan jo kis baratod lesz majd, aki buszke a mamijara! KépKép

Dio, lehet eppen Panadolt szedni a lazra, de csak akkor es csakis akkor, ha tenyleg lazas vagy. Ez a borfajdalom meg furi, ha viszketes lenne belole, akkor bekenhetned mandulaolajjal, ami jot tesz a faradt-feszulo bornek, de vajon ez-e az, amire panaszkodsz?

Sasha KépKépAkkor nem eroszakoskodom tovabb sajat magammal a folyadek-potlasban... eleg, amennyi jol esik !

Bori, felpolcolas indul ejszakara is, 17-en meg elpanszolom a dokimnak, hatha erdekli a tema Kép

Byk-kispapa, megegyszer neked is, nagyon orulok, hogy "konkret" johireket hallok feloletek, ugy varom mar hogy Dojika ujra koztunk legyen, akar 2 in 1 vagy eppen babastol.... Hianyzik a hangja...KépKép

Agci, koszi a cimet! Kimasoltam az oldalt a tornas-jegyzeteim koze Kép De most, hogy probalom behivni, irhatom en a keresobe azt hogy hatfajas meg azt is hogy hatfajos, semmit nem dob ki, behivnad a konkret lapot, s utana masold mar ide a konkret lap cimet tudod, a [url=http://-set" TARGET="_top]http://-set[/url], jo....koszi! Kép

Lella 16+4
Lella

Edina szia, de jo, hogy mar nem olyan veszes a gyomoregesed! Kép En a munkahelyen uldogelek, mar felpolcolt ballabbal... menni nem sokat megyek, neha-neha tornazom, hogy ezt a mozgasszegeny eletmodot ellensulyozzam, ha a babo is megengedi. Anyuek husvet hetfo reggeli ajandekba kaptak a kislanyomtol a nagy hirt.... ocsem hagnosan vigyorgott, apucim gratulalt, orult nagyon az anyum meg.... ezt nem hiszem el..... de ezt is csak nehany perces nagy szunet utan, mialatt a lanykam ontotte magabol a boldog tesovaras infoit...KépKép /bocsi, lanyok, hogy off voltam/
Lella

Eszmeletlen, ugy szeretnem ezt a hatfajasra valo tornat, mar vegigboklasztam a fitnessztol elkezdve a babazos es az egeszseggel foglalkozo temakoroket is, es nem talalom KépKép Valaki, megtalaltatok mar lanyok a lapot, amig Agci ajanlott?
Lella

Lella!

Azt írd be, hogy "hátfájás" és 3. linkként kihozza a "Torna hátfájós terheseknek "c. cikket.

any
any

Edina!

Úgy tûnik itthon "agyonvizsgálják" a kismamákat. Az elején van vérkép, vércsoport meghatározás, toxoplazma és hepatitis fertõzöttség-vizsgálat. Emellett rákszûrés (ha már régebben nem volt). A belgyógyásznál EKG, meg az alaposabbjánál egy általános vizsgálat. A jó védõnõ meg végigkérdezi az egész családfát örökölhetõ betegségekre való hajlam (pl. csípõficam), káros szenvedély stb.
Bori
Bori

Edina ahogy elnézem nem csak neked van szájmenésed hanem a Lellának is meg nekem is ma nagyon aktiválodtunk pedig esküszöm nem szedek béres cseppetKép Itt ülök a gép elött pedig fõznöm kéne és azt várom mikor ir már valakiKép Szerencsére nem kell sokat várniKép A párocskámról csak annyit hogy nem tudtam arról hogy van neki nick-je most láttam amikor irtam a nevem és a s betü beirásánál két választási lehetõséget vettem észre és véletlenül... na mindegy egyébként nem is tudom mikor van erre ideje mert látástól-mikulásig robotolKép Egyébként nekem sokkal jobban esik mikor tõlem kérdezget mert az anyai büszkeségemet kiadhatomKép

Lella!

Örülök hogy nem kinzod magad, csak azt csináld ami jólesik, vagy edd/idd amig csuszikKép

Lányok!

El fogok száradni pedig mostanában már megint iszom mert szomjas vagyok de mégis... A kézfejem és a könyököm már reped szét annyira száraz, a krémek nem használtak, na nem baj mert tegnap már bevetettem a Labellómat és úgy tünik használKép Na nem mondom drága mulatság lenne az egész testreKép

cuppppppi
sasha
sasha

Ja igen kimaradta vizsgálatokról szólo dumcsiKép

Nekem is el kellett mennem belgyógyászhoz, de nekem a házinénim az. Én azt hittem eddig hogy a háziorvos az mind belgyógyász, mert az az egyetlen ág (igy hallottam) ahol nemcsak a külsõ tüneteket, de a belsõ fájdalmat is tünetet is be tudja határolni és küld el a megfelelõ szakterülettel foglalkozó dokihoz! Egyébként kellemes meglepi volt mert voltak vagy 7-en elöttem és mikor a dokinéni megérkezett a kismamákat (2-en voltunk) soron kivül behivtak hogy ne a többi beteg között legyünk mert ki tudja milyen fertõzö beteg ülhet a váróbanKép Kb. 3 sort firkant be a kiskönyvbe és megvizsgál elöl hátul oldalt meg ami kellKép Volt még EKG, fogászat, vérvétel, vizelet. Jövõ héten megint vérvétel lesz, már most unomKép

Na jó megyek már, megyek

sasha
sasha

Köszönöm, lányok, a válaszokat. Továbbítom õket.
Ila
Ila

any, beirtam, mivel nincs magyar klaviaturam, a tiedbol masoltam be, es a talalatok szama 0 KépKép

Hja, nekem is csak egyszer volt egy vervetel, megmerik a sulyomat 6 hetente, meg vizelet-vizsgalat, es egy UH, amirol semmi de semmi papirka sem keszul, a doki hummoget, neha ramnez, hogy ugye orulok, milyen aranyos... es kesz! No AFP, no a masik amirol Zsu irt anno nekunk.... itt aztan nem igen vizsgalgatnak semmit sem, persze megkerdezik, hogy hogy erzed magad, nekem anno az emelygos-hanyos korszakomnal azt mondta a dokim, hogy turelemmel el kell viselni.... s valoban haj de rosszul voltam, mig Erazmusztol meg nem kaptam az instrukciokat, amelyek valoban elmulasztottak a boldog kismamisag negaitv tuneteit...hat nem jobb lenne, ha minden orvos rendesen elvegezne a munkajat, s nem nekunk kene kideriteni, mikent is lehet kellemesse tenni ezt a 9 honapot, hogy tenyleg boldog es kiegyensulyozott kismamik legyunk....
Lella

Sasha!

Azt hiszem épp Lella ajánlgatott különféle illóolajokat fürdõvízbe. Tán a Te száraz bõrõdnek is jót tenne. Meg van valahol egy topic Fürdés olajban címmel az is ezzel foglalkozik.

Lányok két dolgot még nem is írtam. Még egytemista koromban minden vizsgaidõszakban nekiálltak nõni a bölcsességfogaim. És most megint nõ, egyszerre kettõ is! 32 éves fejjel! De nem hinném, hogy okosabb leszek. Biztos a növekedési hormonoktól van, ha nõhet a kismama keze, lába a félig kinõtt fogai miért ne?
A 32 hetes Uh-n a doki kislányt vélt látni Kép. Állítólag õ nagyon jó ilyesmiben, így kezdek reménykedni. A párom viszont makacsul ellenáll. Szerinte harmadszorra is csak fiú lehet. Próbálom rávenni, hogy barátkozzon a gondolattal, hátha mégiscsak kislány. Aztán meg szerintem õ lenne rá a legbüszkébb.
Bori 33. hét
Bori

Sziasztok!

Pocokka ma extra jol viselkedik, cserebe a tegnapi hisztizsak stilusert Kép
Koszi a szurkolast, az egyutterzest vagy mit... Csalad velem es Vietnammal Kép ha emlekszik meg valaki erre a harcos transzparens szovegre, hihihi

malnalevel tea mikortol ajanlott? 36.het? akkor lassan beszerzem....
csokok!
m
martina

any, beirtam, mivel nincs magyar klaviaturam, a tiedbol masoltam be, es a talalatok szama 0 KépKép

Hja, nekem is csak egyszer volt egy vervetel, megmerik a sulyomat 6 hetente, meg vizelet-vizsgalat, es egy UH, amirol semmi de semmi papirka sem keszul, a doki hummoget, neha ramnez, hogy ugye orulok, milyen aranyos... es kesz! No AFP, no a masik amirol Zsu irt anno nekunk.... itt aztan nem igen vizsgalgatnak semmit sem, persze megkerdezik, hogy hogy erzed magad, nekem anno az emelygos-hanyos korszakomnal azt mondta a dokim, hogy turelemmel el kell viselni.... s valoban haj de rosszul voltam, mig Erazmusztol meg nem kaptam az instrukciokat, amelyek valoban elmulasztottak a boldog kismamisag negaitv tuneteit...hat nem jobb lenne, ha minden orvos rendesen elvegezne a munkajat, s nem nekunk kene kideriteni, mikent is lehet kellemesse tenni ezt a 9 honapot, hogy tenyleg boldog es kiegyensulyozott kismamik legyunk....
Lella

mar megint en vagyok Kép

Sasha - kellemes homersekletu vizbe egy pohar tejszin, amibe egy evokanal mandula-olajat keversz, fincsi nagyon a szaraz bornek. De ha nem akarsz vacakolni vele, kend a mandulaolajat a szaraz borre, nekem a mellemre szukseges, mert annyit nott, s neha nagyon viszket a nyulo bor. Nagyon nagyon jo! Kép

Bori, remelem, tenyleg sas szemu a nogyogyid! Milyen izgalmas lenne a -sok- fiu utan egy nunukas....KépKép
Lella

Sasha!

Vércukor rendben? Én a Johnsons babaolaját használtam.

Bubu
bubu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?