Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Micsoda témaKép Szerintem is minden pasi megnézi a csinos nőket, de amig csak megnézi diszkréten és utána megy tovább az élet szerintem ezzel nincs is baj. A lényeg, hogy kivel osztja meg az ágyát, az érzéseit, a mindennapjait...stb.

Nóri, gratula a petezsákhoz!Kép 2 hét és már szívhang is lesz. Most szeded végül az utrot?
Én is ma voltam UH-n, Szabolcs-gyerek nagyon édi volt, és megint 1 héttel idősebbnek mérték. Ma beszéltem a választott szülésznőmmel is és megnéztem a szülészetet. Nagyon bizalomgerjesztőKép Már kezdek ráhangolódni a dologra, pedig min. 10 hetet még jó lenne egyben kihúzni.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Sziasztok!

S_Norka: gratulálok a kisbabához (Kisegérnek is). Olvastam egy másik topikban, hogy minden segítség nélkül jött össze. Írnál erről kicsit bővebben? Biztos korábban ezeket mind leírtad, de annyira nem vagyok képben. Hogy szedtél e mostanában gyógyszert? (pl. adimet), ha igen, mikor hagytad abba stb. Meg az is érdekelne, hogy miből állapították meg pontosan a pcot, és milyen tűneteid voltak Neked abból, amit már annyi helyen olvastam.

Köszi

Szilvia/Emeseanyu

emeseanyu

Ja, a pasikról meg annyit, hogy szerintem is furcsa, ha egy pasi nem nézi meg a szép nőket. Bár igen gusztustalannak tartom, ha annyira feltűnően, hogy az a másiknak feltűnjön és fájjon. Szerintem is az lehet a dologban, hogy a lány párja nem akarja a lányt megbántani, mert azt hiszi, a lány ezt várja el tőle. Van egy ósdi, de igaz mondás: hűséget fogadunk, nem vakságot. (normális határok között, persze)

emeseanyu

Szia Szilvia!

Ha részletesebben érdekel a sztorim, akkor légyszi menj a www.lombikbaba.com -ra, és ott a Történetek alatt Norka története az enyém. Minden részletesen le van írva. Kicsit hosszú lenne, bocsi Kép
A lényeg az, hogy azért kaptam Serophene-t (olyan mint a Closty), hogy legyen pé biztosan, mert el akartuk kezdeni a long protokollt a lombikhoz pé után 1 héttel. Ebből lett a baba, spontán. Az Adimetet már nem szedem, én pont abbahagytam szeptemberben, mert elfogyott, de hosszú távon ez is biztosan befolyásolta, hogy ennyire szép tüszőm lett 5 szem Serophene-től, mert január óta szedem. Hát ennyi. Kép
s_norka

Köszi Norka, elolvasom.

Addig is tudna valaki idemásolni egy 3. napi hormoneredményt, amit tuti PCO*ra utal?

Köszi

Szilvia

emeseanyu

Vigyázz, Szilvia, nincsen "tipikus" 3.napi PCO eredmény, mert van, akinek a tesztoszteronja magas, van akinek a prolaktinja, van akinek a DHEA-S, van akinek simán az LH:FSH ráta...

A www.lombikbaba.com PCOS menüpontja alatt van egy ilyen, hogy: Milyen hormonális elváltozások jellemzőek a PCOS-ra? Ezt is érdemes megnézni.
s_norka

Köszi Norka!

Különben sohasem értettem ezt a pco-s dolgot. Nekem eddig minden hormonderedményemben a fenti adatok tök normálisak voltak, sőt inkább alacsonyak. A 3. napon is.

Viszont pco jellegű petefészkeim vannak, el vagyok hízva, zsírosodik a hajam, rendszertelen mensi, peteérés nélkül.

Most akkor mi van?

Köszi, megnézem ezt is

Szilvia

emeseanyu

Snorka,

Szeretném megkérdezni, hogy hol tudtál kiváltani Serophen-t. Nekem egy hónapja irta fel a Krizsa a Kaaliba, de nem tudom beszerezni. Azt mondják megszünt a gyártása. Szereztem helyette closty-t, de megvan a receptem. Ha ki tudnám valahol váltani, akkor ha most nem siekrül az inszemem, beszedném a gyogyit önszorgalomból.

Fruszina

fruzsina32

A Déli gyógyszertárban szerintem még van Serophene, ott nekem gond nélkül adtak. Sajna a Closty nem olyan jó. Sok sikert! Kép

De jó lenne, ha Kisegér valami úton-módon jelentkezni tudna... már mindketten a 8.hetet tapossuk, ő talán holnap be is tölti.
s_norka

Sziasztok!

Norka: írtam a pco-s topikba, majd ha van egy kis időd, megnéznéd és reagálnál rá?

Köszi

Szilvia

emeseanyu

Sziasztok,
most lesz a második inszeminációm. Tavasszal volt az első. Akkor csináltak egy átjárhatóságit (HYCOSY- az orvos privát rendelésén 37.000 Ft-ért). Most azt mondta az orvosom, hogy már lejárt, mert azt hathavonta meg kell ismételni... szerintetek? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Ettől függetlenül elkezdtük a stimulációt, mert most még megdumáltam... Kép
Másik dolog, Puregont kapok (adagolótollal) kétnaponta 100 egységet. És állandóan álmos vagyok. Lehet ez a Puregontól?
Előre is köszönöm.
Üdv.
Szilvi
harisz

Kedves Szilvi,

a HyCoSy összesen 20 ezerbe kellene hogy kerüljön állami helyen (az eszköz miatt, amit meg kell venni hozzá), a dokid drágábban csinálta meg, mint a Kaáli magánintézet! Kép És az, hogy félévente meg kell ismételni, az nem igaz. Ki ez az orvos, ha szabad érdeklődnöm? Az inszeminációt is "privátban" végzi? Ha nem, akkor miért végzi az átjárhatóságit privátban, ennyi pénzért..?
Bocsánat a kissé heves reakcióért, de épp erről írtam egy cikket, ami már megjelent, és nem túl hízelgő a meddőségi szakmára nézve. Csak sajnos nap mint nap hallom a kritikámat alátámasztó példákat azóta is...
Puregontól nem hiszem, hogy lehetsz álmos. Kép
s_norka

Szia Nóra,
Ez az az orvos a Nyírő Meddőségijén a főorvos. Privátban megírom a nevét is, de szerintem nem nehéz kitalálni... ;)
Egyébként a privátban végzett inszemiről annyit, hogy az elsőnél tavasszal hátraküldtek egy hátsó irodába rendezni a számlát - ami 30.000 lett volna, mert áll. egy inszemiért ennyit "szoktak" adni -, de mi nem fizettünk, mert egyrészt ez TB támogatott beavatkozás, amiért nem kérhettek volna pénzt, másrészt nem is volt nálunk ennyi...
Egyébként hol olvasható a cikked?
Emilem: nyuszko77@freemail.hu
Pedig az álmosságot a Puregonra fogtam... Kép így akkor nem tudom mire vélni... ;)
Üdv.
Szilvi
harisz

Szia Szilvi!

Majd nekem is átküldenéd a doki nevét? Az egyik ismerősünk is oda járt, volt egy drillingje februárban, és most már 23 hetes kismamaKép Csak kíváncsi vagyok.

Nóri, mi újság? Hogyan viseled a kismamaságot? Mikor mész UH-ra legközelebb?

Vera, Te jól eltűntél.Kép Ugye nincs semmi baj.

Én már a 30. hétbe léptem. Huh, nagyon rohan az idő, de már alig várom, hogy a karomban tartsam a szuszogó bébimet.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Szilvi, tudom, ki ez a doki... hát remélem, hogy jól együtt tudtok működni, én azért azt mondom, amikor az első nagy furcsaságot akarja rajtad leverni, akkor lépj. Nem akarok senkit az orvosa ellen hangolni, de csak maradj meg nyitott szeműnek, jó? Kép És kérdezz mindig. Még egy: nem tudom, PCO-s vagy-e. Sajnos a Puregon eddig a PCO-soknál még mindig leszerepelt, nem volt hatékony. Ezt is jó tudni.

Piroska, tudom ám, veled mi van, szoktalak olvasni a SOTE-soknál. Kép Nekem a 5-7.hét közt volt elég sok émelygős-gyomorégős napom, de ez mostanra szinte elmúlt. Holnapután betöltöm a 8 hetet. Jól vagyok, estére már kerekedik a kispocak. UH-ra kb. jövő hét vége fele megyek, a dobogó szívű Babocskát múlt héten láttuk a Kaáliban.

pusz
s_norka

Ja igen, október eleji Figyelőben volt a cikkem, de feltették a www.lombikbaba.com - ra is. Úgy már csak szerintem úgy tudsz rákeresni, hogy beírod a Google-ba, hogy Sári Nóra, meddőségi ipar.
s_norka

Sziasztok!
Megvagyok, csak sok minden összejött. Úgy néz ki, kirúgnak a melóhelyről, a lakást nem tudjuk eladni, elég nagy szarban vagyunk, és egyre nagyobb lelki törést okoz, mikor nem sikerül egy-egy hónap. Már hét hónapja szedem az Adimetet, de semmi... Na, szóval ezért nem írogatok. Legyetek jók, boldog napokat!
Vera

Kép
Kép
verona

Szia Nóri,
köszi az infókat, a cikket is megtaláltam... Kép
Egyébként már tavasszal első inszem után el akartam jönni Tőle és átkéretni magam a másik dokihoz, de megdumált... Kép És ezután közölte ezt a hathavonkénti átjárhatóságit...
Most kivárom a végét, aztán ha nem sikerült megyek át a győri Kaáliba...
Tényleg, még egy kérdés: ha átmegyek máshova milyen leleteket kötelesek kiadni? Illetve arról adnak-e papírt, hogy milyen hormonkezelésben részesültem?
Én úgy szeretném, ha majd az egész dossziémat lemásolnák... de gondolom azt úgyse teszik meg. Kép
Nóri, gratulálok a babádhoz!
Üdv.
Szilvi
harisz

Szilvi, én azt mondom, ha már apró megingásod is volt a dokiban, nem érdemes maradni. Saját tapasztalat: bizalom nélkül nem megy!

Úgy tudom, a Nyírőben szoktak lacafacázni a papírokkal is. Kötelesek mindent kiadni, ez a betegek joga. Õk szokták szívatni a pácienseket, én személyesen ismerek lányt, aki eljött a Kaáliba, és nem akarták kiadni a dossziét. A vége az lett, hogy kiverte a cirkuszt, és betegjogi képviselőhöz fordult. Úgy persze már kussban voltak. Hát nem tudom, ezek nem túl biztató tapasztalatok... tehát MEG KELL tenniük! Ezt tudd! Sok sikert
s_norka

Köszi Nóri... Kép
Hát, azért remélem kiadják majd... én is arra gondoltam, hogy ha esetleg nem akkor majd felettes szervhez vagy betegjogi képviselőhöz fordulok.
Főképp azért, mert pl. a tavaszi HYCOSY privátban készült és még arról sem kaptam sem leletet, sem számlát.... Kép
No, majd írok, hogy végül mi történt.
Üdv. és mindet jót Nektek!
Szilvi
harisz

Sziasztok Lányok,

Segítséget szeretnék kérni tőletek utolsó inszemre készülők, ma vagyok a 6cn és már öt napja szúrom magam puregonnal és még mindig vérzek, hétfőn kell mennem UH., szerintettek elmaradhat az inszem ha még vérzek ( igaz nem olyan sok, de nem is kevés). Köszönöm
Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi

Harisz!

Az agyam eldobom, hogy ez az állat (nr haragudj, de nagyon felnyomta az agyam, amit írsz)egyre pénzéhesebb.
Mi is anno, 2 éve a Nyírőben kezdtünk, de már az elején gyanús lett nekem ez a doki, meg a férjemnél is kiderült a herevisszér, amit műteni kellett.
Az átjárhatóságit nekem is ő csinálta a magánrendelőjében, ezt vittem tovább több mint 1 év múlva a Dévai intézetbe,amit minden gond nélkül elfogadott Dévai doki. Pedig ez egy magánklinika, itt is fizetni kell mindenért, de fel sem merült, hogy újra megcsinálja, sőt azóta már több, mint 1 éve hozzá járunk.
Szóval csak bátran azzal a váltássalKép
lkt

Sziasztok lanyok!

Csak egy gyors bejelentkezes, aki emlekszik meg ram, paran azt hiszem vannak, azoknak orommel meselem, hogy nov 10-en, mult csutortokon 13.40-kor megszuletett kislanyunk, Pannika, 3020 gr-mal, 52 cm-rel, csodaszep egeszseges kislany lett!!!!
En is innen indultam sok faradozassal, sirassal, kuszkodessel sikerult a babankat vegul spontan osszehozni 3 ev utan, a megszuletesre majd 4 evet kellett tehat osszesen varni. De most kimondhatatlanul boldogok vagyunk, nektek is kivanok hasonlokat mihamarabb, es tudjatok, nehez az ut, nekunk is az volt, azt hittuk nem lesz vege soha, de aztan egyszer csak...

Drukkolok nektek mind!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.
DODO, HATALMAS GRATULA A KISLÁNYODHOZ! LEGYETEK NAGYON-NAGYON BOLDOGOK!

Engem hazaengedtek erre a hétvégére, de még 1-2 hetet tuti bent töltök. Van egy 41mm-es babám, mocorog, van keze-lába, lábfeje-kézfeje, orrcsontja. Minden héten láttam eddig, hogy hogyan fejlődik, volt, hogy kiügyesekdtem heti 2 uh-t is, úgyhogy pl. a végtagok fejlődését végig tudtam kísérni.
Minden uh előtt rettentően izgultam eddig, az első előtt komoly görcseim is voltak a lábamban. De lassan megnyugodtam, és már az utolsó 3-4 uh-ra örömmel tudtam menni.
A mai utolsót anyum fel is vette a telefonjára videoclipként, teljesen élvezhető minőségben.
Sajnos képet meg videót nem adnak.

Amúgy jól vagyok, kisebb hányingereim a 7-9. héten voltak, egy alkalommal volt egy erős is, amikor B6 szurit is kaptam. A pocakom eleinte sok furcsaságot csinált, az is elmúlt már mostanra. Jövő vasárnap leszek betöltött 12 hetes.

A kórház unalmas, és egyre kevésbé van türelmem az emberekhez, az olvasáshoz, a tv-hez. mehetnékem van. Még jó, hogy elegalább egy kicsit itthon lehetek. A cukraim amúgy szuperek, bár az öröm hatására, hogy hazaengedenk, kicsit elszálltak... De már mióta itthon vagyok, megint rendesek.

Sok puszi mindenkinek!

Kisegér
kisegér

Egérke Kép olyan jó olvasni a soraid! További gyönyörű pocakosodást neked! Most már nőni fog, meg se állíthatod Kép.

Lányok Kép úgy néz ki, hogy sikerült az 5. inszeminációnk. Csak bíztatásképp, az elkeseredetteknek. 2 év alatt lett meg az 5. inszem, 1 évet pedig spontán próbálkoztunk. Meg a két év alatt is Kép amikor nem volt inszem Kép.
Most muszáj mennem, de még bekukkantok.

puszi
Noémi
Vendég

Nem túl pörgős topik ugyan, de jó úgy ide bekkukantani, hpgy csomó jó hír fogad!!!

Dodo! Szívből gratulálok!!! Így utólag eltörpül a 4 év, igaz???

Kisegér!
De jó, de jóKépKépKépKép Gondoltam Rád többször, hogy milyen "fincsi" lehet a kórházban, de gondolom, kárpótol érte a PocaklakódKépKép

Noémi!
Rád is emlékszem! Az 5., nem semmi!! Ti si hasonló ütemben haladtok, mint mi, kb 3 havonta 1 inszem. Örülök nagyon, hogy sikerült!! Hanyadik hétben vagy, és ki csinálta sz inszemeket???

Köszönöm, lányok, Ti is arra vagytok megerősítés, hogy IGENIS VAN FÉNY AZ ALAGÚT VÉGÉN!!!!
lkt

Lkt Kép te hová tűntél a topikból? Emlékszem ám rád Kép. Nagyon drukkolok neked.
Most vagyok 4+6, tehát holnap töltjük az 5. hetet. Ma láttak egy 8 mm-es petezsákot. Azt mondta az orvos, hogy nem számított ilyen nagyra, hát meglátjuk ki lesz ott Kép

Fanny Kép nagyon drukkolok, hogy a hiperstimuból valaki még ott legyen, mint Stelláéknál KépKépKép

Most mennem kell, puszika
Noémi
Vendég

Jaj, Lkt Kép az nem írtam, A BMC-be jártam, többnyire a tanárúr csinálta, egyszer Z. Te hol tartasz most? Esetleg tudok segíteni valamiben?
Vendég

Noémi!

De aranyos vagy!!! Januárban folytatjuk a 3.inszemmel, ha ez sem sikerül esetleg, akkor máshol folytatjuk az inszemeket, mert Dévai nagyon drága. De mivel a férjem spermaképe nagyon ingadozó, az is lehet, hogy inszemből most jön az utolsó.
Hát! Te már tudod, hol osztják ezeket a babákat, elirányítanál engem is oda?Kép

Örülök a sikerednekKépKépKépKépKépKépKépKép
lkt

Sziasztok!

Újra itthon. Múlt héten is haza engedtek egy pár napra, de most már végleg kijöttem. Legközelebb kb. a 35. héttől fognak bezárni. Komolyan, már csak a börtönrácsok meg a csíkos pizsama hiányzik. Azt figyeltem meg, hogy a betegek többsége 3-4 nap kórházi bentlét után már elkezd meghülyülni. Már többen pszichológusért esedeztek. Ugyanis, ha vki bekerül, akkor minimum 1 hetet bent tölt, akármi is a baja. A cukrosokat meg 2 hónapig is fogdában tartják, ha kell, ha nem. Na mindegy, ez az ára, hogy jó kezekben lehetek, a Baranyi szuper. 1 hét alatt úgy beállította a cukromat, hogy csak na. Aztán már csak óvatosságból tartott bent.

Most vagyok 13 hetes, nem tudom, hogy 13+0 vagy 13+1. Azt sosem tudom, hogy péntek vagy szombat a fordulóm. Hétfőn volt genetikai uh-m, megnézték a manócska nyakát, rendben volt. Most 62mm-es, és ha hozzáadnám a lábakat is, lehet, hogy 9 centis is lenne. Sajnos most nem láthattam, mert a doki kapkodott, és nem volt ideje megmutatni. Õ lemérte, amit kell, aztán kész.
Hetente kell majd Baranyihhoz járnom, és kb. 2 hetente lesz uh. Cukrosoknak nagyon figyelik a babáját, nem úgy, mint a normális embereknek. Õszintén szólva nem hiányzik az a sok várakozás és kórházasdi. Nekem elég lenne mondjuk 6 hetente...

Szóval ez van. Még nem szoktam meg az itthoni körülményeket, egyelőre alig tudok elaludni a saját ágyamban. De szerintem ez napok kérdése.

Köszönöm a drukkokat és a jókívűnságpkat.

NOÉMI! AZTÁN NAGYON VIGYÁZNI A BABÁCSKÁDRA!!!! NAGYON ÖRÜLÖK, CSAK ÍGY TOVÁBB!

Lkt (Timi?) szorítok az inszemhez!

Nóri, hol a csudában vagy? Mi van a pocokkal?

Vera, Pirus, mi újság?

Puszi
kisegér

Kisegér Kép olyan jó olvasni, hogy minden rendben veletek. A babád már nagyon nagy lett, hihetetlen, hogy mennyit nőnek az elején egyik hétről a másikra! Kép
NAgyon vigyázok a babácskára, de azt se tudom, mit ne csináljak. Egész nap nem feküdhetek, gondolom Kép. a 34. napon láttak egy 8 mm-es petezsákot. Ez nem túl nagy? Jövő héten kedden megyek egy másik dokihoz is, igzulok, hogy mit fog mondani. Én is szeretnék minden héten UH-ra menni, akkor nyugodnék meg. És nagyon hamar elfáradok, iszonyú sokat alszom.

Sok-sok puszi
Noémi
5+3 Kép
Vendég

Szia Noémi!

Nem tudom a méreteket, de elvileg van ultrahangos magzati kor, tehát méret szerinti. Egy táblázatból nézi meg az orvos a mérethez tartozó kort. Napra pontosan megmondja, na jó, 1 napot lehet tévedni. Nekem a 6. hét elején (kb 5+3)volt 6mm-es a petezsák, a 7. hét kezdetén már az embriót mérték, 4mm-es volt.
De mintha Nórinak is hasonló méretű petezsákja lett volna, mint Neked, nem? (Idézem: ...láttunk egy 9,1 mm-es petezsákot, benne 2 mm-es kezdeménnyel Még nincs szívhang, a doki szerint kb. 5+2 napos a terhesség...)

Hogy mit lehet csinálni és mit nem... tőlem ne kérdezd. Én erősen hospitalizálódtam, és a terhesség félig-meddig már betegség szintjére süllyedt a tudatomban. A lényeg az, hogy semmi megerőltetőt ne csinálj, inkább pihenj és aludj rengeteget. Főleg most, a legelején. És ne fürödj forró vízben.
kisegér

Sziasztok!
Azért figyelek ám, hogy mi történik veletek.
Kisegér! Örülök, hogy jól vagy, és minden rendben. Az a kis pihizés igazán megéri, bárcsak én is ott tartanék.
Mi rávettük magunkat végre az inszemre. Most az ünnepek miatt kimarad a köv. ciklus, de januárban hozzákezdünk. Múlt pénteken voltam Kovács dokinál, nagyon megnyugtató a hozzáállása. A ciklusom rendben vagyogat, fogytam 8 kg-t, szóval amit lehet, megtette az Adimet, úgy érzem.
Vigyázzatok magatokra kismamik!
Vera

Kép
Kép
verona

Szia Egérkém! Kép

De jó, hogy végre itthon vagy újra köztünk! Sokat gondoltam ám rád, és néha bizony eszembe ötlött, hogy be is megyek hozzád, csak az tartott vissza, hogy élőben nem ismerjük egymást, zavarban lennél... már nagyon akartam tudni, mi van veled. Ezek szerint minden rendben! Kép
Velem is minden oké, megszorításokkal. Azért nem állnak mögöttem könnyű hetek, mert anyumat csaknem 3 hete daganattal műtötték, előtte is már ment a cicózás, most várjuk a szövettant, és hát nagy műtéte volt, apu már nincs, innen 200 km-re, ház, kutyák-macskák egyedül. Nem volt egyszerű, volt olyan hétvége (mikor műtötték, utána), hogy azt hittem, összeesek, ráadásul kemény hányingerrel is küszködtem, a kórházszag csak rontott rajta. Mostmár kicsit jobb, anyu is épülget, otthon van, dehát nyugodt nem vagyok. A sok rohangálásnak az lett a vége, hogy a múlt héten begörcsöltem eléggé egy este, úgyhogy most napi 600-700 mg magnéziumot kell ennem és pihenni, amennyit lehet. Hát ez utóbbi kevéssé megy. A tarkóredős UH, laborok mind rendben vannak, egy hete 5 centi volt Babocska ülőmagassága. Mostmár én is a 13.hetet taposom. László doki nagyon figyelmes, rendes volt eddig. Legközelebb 2 hét múlva megyünk 4D UH-ra, készíttetünk CD-t a babáról, 2 ünnep között pedig AFP. Annyi van, hogy sajnos megindultak velem a kilók, pocim is van, erről csatolok képet, már 3,5 kg-nál járok... valahogy a múlt héten felszedtem kettőt. Előtte a sok rohangálásban, igaz, szinte semmit.

Noémi, szeretettel gratulálok. Ilyenkor a legelején még nincsen túl nagy és túl kis méret, a legpontosabban méret alapján a 10-13.héten tudják belőni a fogamzási kort, amely a ti esetetekben úgyis adott. Pihenj amennyit bírsz, ez a legfontosabb!

Norka (12+4)

Kép
s_norka

Sziasztok Lányok!

Noémi, nagyon örülök a kis pocaklakódnak!Kép

Egérke, Nóri, annyira boldog vagyok, hogy mendketten jól vagytok és a babák is!Kép Vigyázzatok továbbra is magatokra! Nemsokára kezdődnek az igazán izgalmas UH-k.

Nóri, gyors felépülést kívánok Anyukádnak! Gondolom az unoka pocaklakó most rengeteg erőt ad Neki. Az én Anyumat is műtötték pár éve daganattal, sok-sok utókezelésen ment keresztül, kemoterápia, sugár, de szerencsére úgy néz ki, minden rendben van nála.
Nagyon édes a pocidKép Nekem még mindig elég picike, de Szabolcs baba jól érzi magát odabent. Sajnos csücsül a pocakomban, legközelebb a 36. héten megyek UH-ra, ha addig nem változik a helyzet, akkor fel kell készülnöm a császárra, ha lábtartásos vagy egy faros szülésre.
Olyan izgalmasak már ezek az utolsó hetek, főleg, hogy benne van a pakliban, hogy Szabolcs is előbb érkezhet, mint annak idején Zsombi is. Már mindent megvettünk, amire szükség vanKép 19-én megyek először NST-re.
Én most járok +10 kilónál. Majd kíváncsi vagyok mit fog mutatni a mérleg a karácsonyi dőzsölés után.

Vera, nagyon sok sikert kívánok az inszemhez. Azért az több, mint biztató, hogy az Adimet ilyen szépen hatott Nálad!

Puszi Mindenkinek!

Pirus (33+3)

KépKép
KépKép
piroska

Nahát, de jó hogy mindenki előbújt!!!

Vera, most már minden adott a sikerhez, valamelyik inszem vagy két inszem között egy spontán együttlét meghozza a gólyádat! Nagyon szorítok ám értetek!

Nóri, én akartam neked írni egy sms-e-mailt, hogy gyere be, meg is írtam, szobaszámot adtam, de én hülye, nem mertem elküldeni... Úgyhogy én is megérem a pénzemet. Kép Kép
A mamidnak nagyon drukkolok, hogy a lehető legsimábban menjen minden, és a szövettan eredménye negatív legyen. Legyetek sokat vele, az segít nektek is én neki is. ennél jobb tanács ebben a helyzteben nem jut eszembe...
A pocakod fantasztikus, nekem még nincs ilyen nagy! Ettől függetlenül kell vennem egy kismama nadrágot holnap, mert egy gatyám sem jó már rám. Vagyis jók, tehát tudom őket hordani, csak nem akarom, hogy szorítsanak, az nem tesz jót. Én egyébként 2 és fél kg-t fogytam a kórházi tápon, de szerintem hamar vissza fogom hízni itthon.
Bent azt mondták, hogy a 12. héttől domborodik ki, akkor emelkedik ki a medence síkjából. Hát látványos változás még nincs, hol nagyobb, hol kisebb, és csak szépen fokozatosan növöget. Volt néhány lány, akinek ez az időszak hozta meg egyértelműen a pocakját, én nem vagyok ilyen szerencsés.
Egyébként neked úgyis hiányzott egy pár kg, nem? Nagyobb az étvágyad, vagy a hormonok hatására történt a hízás?

Találkoztam Évikével, most a genetikán dolgozik. Utólagos engedelmeddel elmeséltem rólad is a nagy hírt, és nagyon örült. Mondtam, milyen szerencsés voltál, hogy még csak nem is kimondottan a lombikkal sikerült.
Õ egyébként jól nézett ki, mintha kipihentebb lenne, mint korábban volt.

Piroska, a babát nm akarják befordítani császáűr helyett? Vagy már nem divat ilyet csinálni? Gondolom, ha lehet, inkább megszülöd, nem? Végül te most a Kútvölgyibe tartozol?
A 10kg nem tűnik soknak.. kb 3kg a gyerek+ 3kg a többi dolog. Tehát 4-5kg plusz lehet csak rajtad...

Puszi
kisegér

Egérke, már nem nagyon végeznek fordítást, mert kockázatos. Úgy gondolom, ha nem akar megfordulni, annak is oka van. Most a Szent Imrébe járok, a szülészet vezetője az orvosom, Õ azt mondta, hogy ha minden feltétel adott lesz, akkor megszülhetem a babámat, ebben Õ maximálisan támogat. Ha lábtartásos lenne, azaz lábbal szeretne a világra jönni, akkor nincs mese, császároznak.
Nekem most másodszorra is csak a 16. héten kezdett domborodni a pocim, most is mindenki max. 5-6 hónaposnak néziKép közben meg beléptünk már a 9. hónapba is. Tényleg nem jött fel sok, de az igazat megvalva nincs is valami nagy étvágyam. Nagyon sok gyomor problémám volt ennél a terhességnél. Most pl. az állandó gyomorsavtól szenvedek.Kép
Már nagyon várom, amikor majd mentek a genetikai UH-ra, akkor már általában kiderül a baba neme is. Neveket már választottatok?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Sziasztok!

Kórházas tapasztalatok:

Pirus, nekünk a kórházban a Rennie Antacidumot ajánlották, mert az csak kálcium és magnézium elvileg, és terhesek is szedhetik gyomorégésre. Nagyon dicsérik.

Drukkolok, hogy meggondolja magát a babád, és rendesen születhessen meg. Nem is tudtam, hogy végül a Szt. Imrénél kötöttél ki... A múltkor nagyon dicsérted, arra emlékszem.

Nóri, a görcs a kórházban No-Spaval kezelendő, felet nyugodtan be lehet dobni, a papírján is rajta van, hogy ártalmatlan terhesség idején. 4x2 a max. adag naponta, úgyhogy nyugodtan használd. Lehet, hogy egy erős, kitartó görcsnél érdemesebb ezzel próbálkozni, fél óra alatt már hat, és totál ellazít. De mellette szigorú fekvés javasolt.

Magzati kor uh-n: Az uh vizsgálóban van egy táblázat, és nekem már az elejétől fogva napra pontosan meg tudták mondani a baba korát a fejméret és ülőmagasság alapján. Mindig péntek-szombatra esett a fordulóm, -akármikor vizsgáltak-, attól is függően, hogy éppen ki vizsgált. (mert hogy Zsirai mindig kisebbet mér, a Mécsné meg nagyobbat.) De valószínű szombati a baba, már csak azért is, mert akkor pénteken hulla fáradt lehettem Eger után...

ami a baba nemét és nevét illeti... Per pillanat nem tudjuk még a neveket, és valahogy nem is gondoltunk még rá. A nemével pedig úgy vagyunk, hogy ráérünk megtudni június elején, ha kibújt. Egyébként jún. 10-re várjuk, de mivel cukros vagyok, hamarabb megszülesztenek. Félnek a méhlepény károsodásától, illetve attól, hogy hirtelen nagyot hízik a baba. Ugyanis az utolsó 4-6 hétben a babák már termelnek saját inzulint is, és ezért nagyon nehéz az anyagcserét kordában tartani. Emiatt a méhlepény állapota romlik.
Nem jó, ha a gyerek "vállalja át" az egész cukor lebontást a saját inzulinjával, de az sem jó, ha a mama emiatt túlinzulinozza magát, vagy folyton édességet majszol. (A gyerek inzulin termelése folyamatosan lenyomja a mama cukorszintjét, és képtelenség eleget enni...) A baba meg hízik, és a sok inzulin termelés miatt megnő a kockázata annak, hogy ő is cukros lesz.
Szóval nekem sajnos elég valószínű, hogy császár lesz, de nagyon szeretném, ha rendesen megszülhetném.
kisegér

Egérke,

László prof. kifejezetten eltiltott mindenféle görcsoldótól. Igazából tűzoltó jelleggel van csak értelme szerinte, amikor már kialakult az erős görcs, de ezt megelőzni kell, a terápiás adag napi 600-700 mg magnézium ezen sokat segít. Az a legnagyobb veszélye ezeknek a gyógyszereknek, hogy ellazító hatásukkal együtt a méhszájat is kilazítják tartós használattal. Márpedig nekem, amikor elmondtam, hogy milyen természetű görcsöm volt (nem vagyok egy kényeskedős fajta), mondta a doki, hogy ez nem szimpla méhszalag-nyúlás, alhasi vérbőség, hanem bizony görcs volt, és egyből megvizsgálta a méhszájamat, nem nyílt-e ki. Kép A frász jött rám, de szerencsére minden OK, azóta sem ismétlődött meg. A legközelebb ha hasonlót tapasztalok, magnézium-infúzióra kell bemennem, gyógyszer továbbra is tilos.

Norka (12+5)
s_norka

Érdekes, ezt nem is hallottam eddig. Amikor egyszer panaszkodtam (én viszont nyafogós hisztis típus vagyok), kettőt akartak egyből benyomatni velem. Egy felet mertem csak, mert rám minden gyógyszer dupla erősen hat, mindent megérzek, és a gyerek adag is segít.
A magnéziumra Egyed azt mondta, hogy az elevitben éppen elég van, ne vegyek be annál többet. Hm... egyébként én így a távolból, meg az egyszeri találkozó után László dokit gondolom profibbnak, tapasztaltabbank, meg mintha több érzéke is lenne a nőgyógyászathoz.
(A 1/2 No-Spát én tényleg csak vészhelyzetben kaptam be, Neked is csak erre mertem ajánlani....)

Na de az a lényeg, hogy csak óvatosan azzal a hajszolódással... szegénykém, jól kijutott Neked is az izgalmakból!
kisegér

Sziasztok!

Most kedden újra voltunk UH-on, a petezsák 6 nap alatt 18 mm-re nőtt (10 mmt nőtt) és 2-3 mm-es benne az embriónk. Két hét múlva megyek újra UH-ra, akkor már szívhang is lesz. ÚGy nő ez a baba, mint a gomba. Persze gondolom ez ilyenkor normális.

Egérke Kép nagyon megnyugtattál, köszönöm szépen. Jó olvasni titeket, előrébb jártok mint én, kicsit legalább okosodom tőletek, ha nem baj. Nem tudtam, hogy cukorbetegeknél a terhesség ilyen veszélyekkel járhat, de biztosan nagyon odafigyelnek rád a dokik, drukkolok a genetikai UH-hoz is. Hozz majd fotót.

Nóri Kép gyönyörű a pocakod, hihetetlen, hogy már így látszik. Gratulálok. Gyors és problémamentes felépülést kívánok anyukádnak, mire megszületik a babátok, remélem már jól lesz. Tényleg pihenj, amennyit csak tudsz, én napi 12-14 órákat alszom, többet képtelen vagyok ébren lenni.

Piros Kép hátha megfordul a baba, beszéld meg vele, sok kismami mesélt már hasonlóról, és a babóca megfordult. Talán a tiétek is.

Verus Kép drukkolok az inszeminációhoz. Nem szabad feladni, látod, azért sikerülnek. Ha nem is rögtön az első, de jó esélyük van, ha nincs különsebb szervi eltérésetek. Sajnos nem tudom a háttereteteket. De nagyon szorítok!

Puszi
Noémi
5+7
Vendég

Kedves Lányok!
Ma reggel teszteltem egy halvány pozitívat, már vettek vért a Kaáliban, most várom, hogy elteljen az az egy óra. Mintha álmodnék...

Kép
Kép
verona

Most hirtelen az izgatottságtól mást sem tudok írni, de azonnal írj, ha megvan az eredmény!!! Mindannyian bebabásod(t)unk... Kép Kép

ui: Azért kérem hogy írj, mert negyedóra múlva el kell mennem tanítani, és nem bírom ki...

pusz Norka (13+1)
s_norka

Most hívtam, még negyedórát kértek, mert nincs még kész.....
Zsibbad mindenem.

Kép
Kép
verona

AAAA...franc Kép Talán megkockáztatok egy késést, és óra 40-kor még benézek... Kép
s_norka

Most meg elkérték a számomat, hogy majd hívnak...
Ez van. Milyen gubanc lehet???
Tüneteim vannak: cici fáj, feszül, folyton éhes vagyok, meg álmos... És már két tesztem lett halvány pozitív. Ma vagyok a 33. CN.
Szerintetek?

Kép
Kép
verona

Biokémiai terhesség vagy mi a túró....
Nincs sok esély...

Kép
Kép
verona

Vera, mennyi lett a HCG? Ha később volt pé, akkor bármi lehet még. Tudod, mikor volt?
s_norka

Pé 17-18. nap körül volt, ez tuti, vagyis a 15. napon vagyok pé után. A dokinak valószínűleg igaza lehet. Nem tudom mennyi volt a HCG. Tisztára zúgott a fejem, ahogy beszélt, alig emlékszem valamire.
Azt mondta, hogy papír szerint terhes vagyok, de túl alacsony a 33. CN-hoz képest.
Szerinte a napokban meg kell jönnie, de ha nem, jövő kedden vagy szerdán menjek be még egy vérvételre. Ennyi.
Tulajdonképpen az is bíztató, hogy lehetek babás. Remélem.

Kép
Kép
verona

Vera, de arra Kovács doki nem emlékezhet, hogy 18.napon volt pé-d, ez most így olyan, mintha 29.cn-en lennél pontosan középidős pé után. Ebbe belefér még egy akár 45-ös HCG szint is. Kár, hogy nem mondta meg a HCG szintet, én a helyedben felhívnám a Kaáli recepciót, ugyan kukkantsanak már bele a dossziédba, mondják meg a szintet, meg a progiszintet... biztos megmondják. Hátha...! Kép
s_norka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?