Új privát üzeneted érkezett!

Cas: tuti nem fog szopizni majd, hisz addigra bőven elfelejti a technikát. De ha nagyon akarja, kipróbálhatja majd.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Cas,
Igen végre rendbejött, kapott rá Ospamox antibiotikumot, Solucis szirupot és Sedotussin cseppet. Már nem is kell szednie, úgy néz ki, ez a legutolsó orvos jött be. Magánrendelése van, és Székesfehérváron.
A bilire szoktatást azért megnézném a gyakorlatban, tiszta hülyék...
Biztos nagyon tetszett Sebinek a kirándulás és a fürdés is. Mi is belevittük 11 hónaposan Zalakaroson a gyermekmedencében egy kicsit, bár mi is nagyon féltünk, hogy nehogy elkapjon valamit. De nem lett tőle semmi baja, voltak akik kisebb babákat belevittek a Balatonba is.

Mindenkinek üdv, majd még benézek.
kriszti1

Sziasztok!

Csak így tovább a topikolással! Majd megtanulok villámgyorsan olvasni, mint superman:-))

Kriszti,
Olivér hasonlóan "ragaszkodó" a járásban, mint Gergő:-) Õ is bír szaladni, ha fogja egy ujjunkat. Bár 2 hónapja megtette már első önálló pár lépését, nem igen akar végleg elindulni. Pár hete már 2-3 métert is lépkedett magában, egyikünktől a másikunkig. De mostanában csak tárgyak és a fal mellett mendegél, kisebb távolságokat sem hajlandó átlépni, csak ülve átmászni. Valszeg ő lesz a legkésőbb elinduló gyerkőcünk:-)
olivérnek kezdettől fogva érdekes véleménye volt a mozgásról és ezt gyakorlatilag is kimutatta.

Cas,
Jó is a lubick-lubick, a képek szerint Sebinek nagyon tetszett:-) Mi még februárban voltunk Visegrádon, amikor kint mindent hó borított és a termálmedencékből meg ki lehetett úszni a kültéri részbe. Olivér is pancsolt, persze csak bent a gyerekpancsolóban (ő akkor csak 5 hós volt). Ezek a vizek annyira fertőtlenítve vannak, hogy már a szagtól döglenek a bacik a környékén. Persze, nem érzékeny bőrű és allergiás babáknak valók még.

Bilire szoktatás 1 éves kor előtt: bru-ha-hahaaaaaaaaaa:-)) Na jó, akinek van elég humorézéke elkapni a röppenő kakit meg szökkenő pisit, az kezdje el hamar a szoktatást-))))))

Viki
ccviki

Szilvi
Hát én sem akarom elhinni, hogy a rizs a bűnös, de mostmár tényleg hetek óta folyamatosan marta a nyakát 1/4 órával kaja után kezdve, és mióta nem adok neki semmilyen formában (azelőtt mindennap kapott vhogy), kutya baja.
Csak el ne kiabáljam...
Bilizés: hát végülis minden állatot lehet idomítani kellő trenírozással... Kép

Cory
Kép
Tényleg, most, hogy már látszik, mit szólnak a kistesóhoz?

Kriszti
Végre akkor találtatok egy megbízható gyerekdokit! Kép
Hát azért a Balatonba nem fogjuk bevinni még egy darabig Sebit, de a babaúszáson egyre inkább gondolkodom. Igazából tetszett neki a nagy víz, meg a többi gyerek! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Viki
Szagtól döglenek... Erről mindig az jut eszembe, hogy unokatesómék kertjében van egy kis medence, a környékről az összes béka odajár esténként, gondolom megérzik a vizet. Aztán ahogy közelebb érnek, csalódottan konstatálják, hogy ez teli van vegyszerekkel, úgyhogy nem mennek bele. Helyette leülnek a lépcsőre a lámpa alá, mert ott a szájukba potyog a sült lepke! Kép
(Ráadásul unokatesóm egy gyerekkori trauma miatt retteg a békáktól, ezek meg jó rusnya öklömnyi varangyok! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Mucus,
bundagatyó = kantáros naci. Amikor mi voltunk a Máriában, annyira sokan voltak, hogy tolongtunk. Persze mindenkinek vastag téli ruha kellett, gondolom le is fosztották a kínálatot. De bizti folyamatosan töltenek. Ti kaptatok mindent?

Cory,
így is te vagy az általam ismert legtovább szoptató anyuka! Elismerésem!

Myra,
up&go-t nem próbáltatok Lillának? Talán rövidebb ideig tart feladni, bár drágább.

Cas,
irigyellek a hétvégék miatt. Az a kipakolós kép állati helyes!

Bilire szoktatás: Vilmos 7 hós volt, amikor az enyhén sikerorientált nagyszüleitôl bilit kapott. Anyu minden nap felhívott, hogy gyakolorjuk-e a bilizést. Kb akkor tanult meg ülni eleve. Mondjuk jó, olyan bilit kapott ami egy kacsa és két kapaszkodó áll ki a füle helyén, a csôre meg csipog, de a fiam inkább játéknak tekintette.
Végül 2 éves és 4 hós volt amikor szobatiszta lett, kb 10 nap alatt ( de lehet hogy csak egy hét volt)!!!
Anyu ekkor azt mondta, hogy ebbôl látszik, hogy már elôbb kellett volna leszoktatni a pelusról, ha ennyire könnyen ment. Szerintem meg pont jó volt az idôzítés, azért sikerült ilyen jól...

Valszeg a hétvégén a férjem szétszedi a rendszert és az új helyen összerakja. Tehát egy hétih netmentes leszek ( néhány ember örömére), de addig is jövök.
Ja és attól még nagyon el szeretnék menni talira. Akkor ugy most az volt az uccsó, hogy 9-én Szilvamagéknál? Hánykor? Lécci fixáljuk le addig, amíg van netem.

Laga
laga

Cas: már nagyon várják. Balu lassan felfogja, hogy majd tavasszal bújik ki. Zsoma meg még csak mutogatja. Szerinte a köldökömön át fog kibújni Kép

Laga: köszi, bár nem rajtam múlt Kép

cory 20+6

cory
Budapest

Cas,
Na látod, amellik vízet a békák csak messziről megbrekegik, abba lehet áztatni a gyereket:-))
Ja és Sebi biztos beelőz járásban, ha csak Olivér nem bátorodik fel hamar, de ennek egyelőre nincs esélye:-)

Laga,
:-)) A nagyszülői logika tetszett:-) Egyik ismerősünk is bőszen ültette a fiát 1 éves korától bilire, aztán a gyerek 2 és fél évesen lett nappalra szobatiszta, éjjelre még később.
Marcinak másfél éves korában vettünk bilit, megtetszett neki, de csak kakilásra. Aztán 2 évesen lett szobatiszta nappalra, 2 és fél éves kora után meg éjszakára is.
Asszem azt olvastam erről, hogy másfél éves korig a pisiingert nem is nagyon érzik, és a kakilásra könnyebb rászoktatni, mert az az inger erőteljesebb.

Viki
ccviki

Laga!
szerdán a szokásos 10-től várok mindenkit!

engem is izélgetett anyósom, hogy a párom már 1 évesen szobatiszta volt és bilizett, de Kinga is szinte egyik napról a másikra lett szobatiszta, és nem kergettem a bilivel (ő inkább a WC-vel szimpatizált)
szilvamag

Sziasztok! Látom a járás a téma a nagy bilizés mellett! Kép
Nálunk jó hír, hogy Matyi elkezdett járni, ma tett meg először métereket kapaszkodás nélkül a Tücsökzenén, azóta is bőszen gyakorolja. Kép "Rossz" hír viszont, hogy vége a cicizésnek. Elválasztotta magát.
aranyhold

Szilvi,
Ha sikerül eljutnom oda, akkor megnézem. Mostanában mindig van valami intéznivaló.

Laga,
Az Up&Go-t lehet, hogy egyszerűbb ráadni, de a naponta 3-4-szer ragacsosat kakiló lányom fenekét mászás közben lepucolni már művészet lenne. KépKépKép

Aranyhold,
Akkor lehet, hogy a tesó projektnek most már eredménye is lesz. KépKép

Saci,
Pont a rizs??? Kép
Szívesen átveszem a készleteiteket. Kép
myra

Sziasztok!
Itt minden nagyobb gyekőc hipp-hopp lett szobatiszta? De jóKép
Az én fiam most 2év 3 hónapos, és már nagyon várom azt amikor nem a pelusba megy a dolog. És tényleg csak várok, és nem ültetgetem 10 percenként a wc-re meg nem lesem, hogy mikor erőlködik. Abban reménykedek, hogy majd egyszer nálunk is csak így fordul egyet és pár nap alatt leszokik a pelusról. Most egyenlőre még reggelre tiszta pisi, meg a kaki sem zavarja néhaKép

Laga
igen azt már én is tapasztaltam a Máriába, hogy ha kell valami akkor érdemes pár naponta elmenni, mert szezonban folyamatosan érkeznek az árúk. Viszont azt mindíg szomorúan állapítom meg, hogy fiúra való felsőruházatból alig van választék. A legutóbbi 2-3 alkalommal is amíg a lányból volt 8-10 sor, a fiúból 1.
Így most inkább a lány rokonoknak vettem pár dolgot karira.

Cas
Sebi irtó aranyos, és olyan nagy már. A pakolós képnél elképedve állapítottam meg, hogy nem rég született.....Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Balu egyik délután felkelt és közölte, hogy ő nem kér többet pelust. Jó, ekkor már 3 éves elmúlt, de ennyi volt a szobatisztává válás. 3 hét múlva éjszakára sem kért.
cory

cory
Budapest

Laga
Hát igen, mákunk van, hogy anyuék ilyen lelkesen mennek ide-oda, és minket is mindig meghívnak. Kép
A Te anyádat már csak az enyém múlja felül, februárban (!!!) akart venni bilit a COra baba-mama-heteken. Kép

Aranyhold
Hű, Matyi nagyon ügyes!!! Kép
És hogyan választotta el magát? Nagyon rosszul viseled? Kép
De tényleg nézd a jó oldalát, ahogy Myra írta! Kép (Vagy lehet, hogy Matyi épp azért választotta el magát, mert már ő is kistesót szeretne?! KépKépKép)

Myra
Mostmár egyre biztosabb vagyok benne. A készletet viszem! Kép

Mucus
Hát bizony, néha én is elcsodálkozom rajta, milyen nagy már. Épp most jutott nagyon eszembe, ahogy a hidegben sétáltunk Zsomborral kettecskén, hogy utoljára nagy pocakkal csináltunk ilyet, és mennyire más volt akkor az élet! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Ezt nem hiszem el, úgy lemaradtam, hogy 2-t kellett az archívba visszanéznem.
Nagy volt a nyüzsgés nálunk. Anyósék voltak, utánna meg párom unokatesója családostul. Volt nagy sírás is, ugyanis Anyós el akarta ringatni Fannit, modtam ennek nem lesz jó vége, mert csak sétálva lehet, de ő megpróbálta a lehetetlent. És hát 3-szor is csatát vesztett. Fanni úgy sírt kipirosodott szemekkel, lehet hogy hülyén hangzik, de olyan jó volt megvigasztalni. (Azért nem siratjuk direkt a gyereket.)
Ja és a gyerekek tényleg nem szeretik, ha kinevetik őket. Anyós jó hangosan nagyokat tud nevetni, és Fanni sokszor elsírta magát. Anyósnak a végére már teljesen vissza kellett fognia magát. Kép Biztos azért volt így, mert nem szokta a hangos kacajt, mert hát az ilyen szülőknek sem hiszem, hogy egyfolytában sír a gyerekük, ha az anyjuk elneveti magát.

Szilvi,Cas
Én is teljesen el vagyok tévedve. Én meg azt hittem ma van szerda, ma reggel eszméltem fel, hogy lehet, hogy tali van ma, "gyorsan" fel is pattantam a netre.

Nikcsi
Karácsonytól szilveszterig jöhettek, biztos elférnétek, mert mi Szekszárdon szoktunk lenni. Fűtés van, csak kaja kell. Kép
Én inkább előtte gondoltam.
A fotók tényleg jók. Apának biztos a csillagszeme miatt a kedvence.
Mi a Liberosok táborát bővítjük, 5-8 kg-os.

Myra
Ezt a véres popsit még olvasni is iszonyú. Miket kell szegény Lillusnak elviselni.

Cory
Egy kolléganőm az egész terhessége alatt végig hányt, és ő is csak fagyasztott gyümin élt (eper vagy málna, meggy... már nem emlékszem). Kitartás. Kép

Szilvi
Ez így szerncsésebb, ha egyből WC-re ült Kinga. A bilivel legalább nem kellett szenvednetek.

Cas
Szinte hihetetlen. Sebi olyan csöpp és már állva rámol. Kép

Aranyhold
Matyi nagyon ügyes. Akkor kezdhetsz utánna rohangálni. És azért a szopizást szerencsére elég sokáig tudtátok.Kép

Óraátállítást ti hogy bírjátok. Mi most próbálunk trükközni vele, hogy marad a régi. ÉS akkor korábban fekszik le Fanni.

Ja gyorsan még egy kérdés. Az almához üvegreszelőt kell használni?
Na megyek, mert felébredt Fanni. (...Lehet, hogy kimaradt valami, bocs.)
boglarka

Boglárka
Mindenki az üvegreszelőt isteníti, de egyszerűen nem kaptam sehol. Végre tök ugyanolyat találtam, csak műanyagól, komoly 90 Ft volt itt az Újudvarban az ABC-ben. És teljesen jó!
A nagyon hangos nevetéstől-kiabálástól Sebi is mindig megijed.
Bírom az ilyet, hogy "Majd én megmutatom, hogy másképp is el lehet altatni / meg lehet etetni / .................... azt a gyereket!" (A ...-ra bármi behelyettesíthető.)
Aztán csodálkoznak, ha nem.

Lányok
Meg fogok őrülni. Sebi gyönyörűen eszik tízórait, ebédet etetőszékből, de az uzsonnát egyszerűen alig tudom belekanalazni. Úgy tűnik, olyankor már valahogy nincs elég türelme/kedve a kanállal evéshez. Pedig mindent ugyanúgy csinálok, mint reggel/délben. Matathat a kajában, kap ő is kanalakat-miegymást, én meg próbálom a szájába varázsolni a falatokat.
Pedig próbáltam hamar adni neki, hogy ne legyen még nagyon éhes. Nem jött be.
Aztán azt is, hogy jó éhes legyen, az se.
Kajától úgy tűnik nem nagyon függ (reszelt alma, bébiétel, egykutya).
Tápit nem akarok adni neki uzsira, örülök hogy végre csak 2-szer eszik napjában, mert az a gyanúm, hogy a túl sok tápi is kicsapja.
Vmi jó ötlet?

Kép
Kép
Kép
cas

Boglárka,
Nem tudom milyen a műanyag. Nekünk üveg van, de ez még békebeli darab. Anyukám annak idején még nekem reszelte ezen az almát. KépKépKép

Cas,
Tényleg Sebi hogyan viselte az óraátállítást? Bejött a félelmed? Nekem be. Lilla 1,5-2 órával kel korábban azóta. KépKép
myra

Myra
Szegény ti!
Sebi szerencsére már átállította a maga óráját, igaz pont akkor 3/4 2-től egy órát üvöltött (a szomszéd szoba lakói gondolom örültek). Azóta megint 6-1/2 7-kor kel, de szerencsére az új idő szerint. (Úgy látszik csak bevált, hogy előtte már néhány nappal igyekeztük később fürdetni, meg egyáltalán eltolni a napját 1 órácskával. Volt 1-2 üvöltős este, mert már nagyon fáradt volt, mire ágyba került, de túléltük...)

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
9-kor szoktam másodszor kelni! Fél 6-tól 7-ig van fent a főnök, aztán lefekszünk újra.
Gyógyszertár: bementem szólni tudod, hogy nem jó arányba keverték, keresem a másik új ugyan olyan receptet és nem találtam, mert nem szóltam, hogy halolajasat. Szóval mehettem vissza, de Kori még mindig aludt és ahogy mondtam 3/4 4-ig szunyázott. Buszon sem ébredt fel, beugrottam a kutyáért és mentünk a hegyre. Hát abba az utcai cipőben nem igazán volt kényelmes. Kép

Dokinál voltunk ugye tegnap. Kori 4. napja nagyon nem eszik, és képzeljétek el, hogy 08.31-én 6710 volt 11.02-án pedig csak 7230. Kép Nagyon nem akar szopizni sem, ezért megmértem 70-et szopott. 4 és fél óra múlva, amit többnyire levegőn voltunk 90-et cicizett. KépKépKép
Nem evés, tán fogzás? Az esténk katasztrófa volt, óránként vagy kevesebb is felsírt, aztán nagyon sírt. Nem hiszti volt. Végül 120 ml tápszert megivott és cicizett, aztán aludt 6-ig éjféltől. A tápszert egyáltalán nem javasolta a doki, de szilárdat sem akar enni. Azt mondta tömjem, mint a kacsát. Kapott csomó mindent 3. üveg vigantol (pedig tájékoztatóban az van 1 éves korig 2 üveg), vitacolan, maltofer, ezektől állítólag lesz étvágya. 4 hét múlva, mint újszülöttként ismét mennünk kell.
Viszont mindenki megdicsért, hogy így összeírom a kérdéseimet. Kép

Laga
Küldöm Neked is a táblázatot (egymás elérhetőségei), sőt nálad hiányoznak adatok, írd le nekem és akkor kitöltöm, köszi. Nahát Cas milyen munkát végzett? Kép

Myra
A vörösvári úton van bőrgyógyászat (felnőtt az biztos, de hogy gyerek is azt nem tudom) és a Laga által említett nőci is. Nekem már volt szerencsém hozzá.

Aranyhold
Nagyon érdekel az ötlet!
Hogy szoktatta le magát? Egyszerűen nem fogadta el? Kép

Cory
És tényleg üres? KépKép

Cas
Ezek az amerikaiak tényleg nem normálisak! És mégis egész nap üljön rajta a gyerek vagy hogy? Ja biztos azért vannak ilyen idétlen kérdéseim, mert nem voltam jelen a biliztetési tanfolyamon.
Amúgy Myra írta múltkor, hogy Lilla éjjel bekakil és szegénynek jól kimarja a popóját, nunijánál. Most hogy ez szóba jött végiggondoltam, és Kori születésétől kezdve nem kakil be éjjel. Amikor kicsi volt (pár hetes), akkor kakilt, amikor evett új be, régi ki! Kép
Mikor jöttök úszni?

Úszás: először olyan helyre jártunk, ahol oxigénnel tisztítják a vizet, ott is elmondták, hogy lehet klóros vízbe vinni a babákat. Mióta ide a szérűskertbe járunk, azt hiszem kapunk elég klórt, de semmi baja Korinak. Pedig az orvos szerint elég érzékeny bőrű. Szóval ha mi megyünk valahova, az első kérdésem az lesz, hogy nem szobatiszta babát bevihetem-e a vízbe? Ja és a édes és sós vízbe is lehet vinni őket, akár 3 hónaposan!

Képzeljétek Kori tegnap teljesen egyedül segítség nélkül, mármint kanapén kívül felállt egyedül.

Boglárka
Na Te vagy az én emberem - tudtam! Mi is liberosok vagyunk, de azt hiszem már nagyobb pelus kell Korinak, így van egy oridzsi 5-8 kg-os, nem vennétek át?
A műanyag is megteszi - almareszelő - de Kori egyiket sem szereti, mert túl darabos. Kép

Szokás szerint lemaradásban vagyok...Kép
nikcsi

Cas! Nikcsi! Egész jól viselem a szétválást. Volt időm készülni rá már sejtettem egy ideje, hogy hamar eljön, de azért még furcs kicsit. Először az esti maradt abba, mert már csak szertartás volt: kérdezem kér-e cicit, ő jön lefekszik mellém, bakapja, de rögtön ki is köpi, meg sem szívja, rám néz, várja hogy modjam, hogy másik cici, erre ő fordul, melléfekszek, másik cici bekap, kiköp, mondom egészségedre és vigyorogva elmegy. Aztán a reggeli szopik is egyre rövidültek, végül pár napig játszotta ezt a szertartást, és be kellett látnom, hogy ennek már vége. És nem is hiányolja egyáltalán. Viszont így a tejcsi is szépen leépült. Semmi csomó, vagy gyulladás. Összementek a tejeszacsik, és ki is ürültek.

Én is abban bízom, hogy akkor most már alakul kicsit ez a kistesó projekt is. Egyelőre még nem látogatott meg mindig a mikulás. Reggel gondolkodtam, hogy lassan 2 éve hanyagol. Kép

Boglarka: én üveg almareszelőn szoktam reszelni, de csak azért mert ez volt itthon, még anyu reszelt rajta nekem meg a hugomnak almát.

Nekünk semmi gond nem volt az óraállítás miatt. 8-9 körül este alvás, reggel fél 7-8 között kel, ebéd után alszik kb 2 órát. Mondjuk nekünk ez már a harmadik állítás, és egyiknél sem volt gond.

Nikcsi! Jól gondolom, hogy folsavat még mindig nem kaptatok a maltofer mellé? Anyu mesélte, hogy nekem elfelejtettek adni babakoromba, és a vas magában jól elvette az amúgy sem nagy étvágyamat. Aztán egyszercsak véletlenül derült ki, hogy ó jajj, azt elfelejtették! Azóta mindig figyelünk erre. És Matyi is kapott anno a vas mellé folsavat. Én a helyedben rákérdeznék telefonon hátha mégis kellene. Azt lehet recept nélkül kapni. Amúgy miért kevés amennyit hízott? Ha jól számolom két hónap alatt kb 500g-ot, ugye? Mennyi idős is Kori? Mert szerintem nem olyan rossz az.
aranyhold

Nikcsi,
Lilla fogzáskor produkál hasonló tüneteket, lehet, hogy nálatok is ez a "baj".
Én nem értem miért akarják ennyire hízlalni Korit. Ebben a korban már csökken a hízási ütemük. Ráadásul Kori nem egy nagydarab, magas alkat. Direkt megnéztem Lilla ennyi idősen, ugyanennyi idő alatt mennyit hízott: 700 grammot! És láthattad, nem sovány... Szerintem nincs miért aggódnod, és ne tömd azt a gyereket! A mozgás, meg úgy is több kalóriát kíván, az is meghozhatja majd az étvágyát.

Pelus: egy barátnőm ajánlotta ezt a linket http://www.gportal.hu/portal/damarisz78/, állítólag nagyon jó pelusaik vannak. Én tervezem, hogy rendelek egy próbacsomagot.
myra

Nikcsi: fogzáskor tök normális, hogy nem esznek. Az meg, hogy súlyduplázás után lassul a hízásuk, tök normális. Balunak 7-12 hós koráig fél kg-t sikerült híznia összesen, és mindenki elégedett volt vele, pedig az havi szinten csak 100g.
Lehet, hogy tényleg üres, de nem nyomkodtam Kép

cory

cory
Budapest

Cas!
csak gyorsan beleolvastam
nem tudnál neki valami rágcsálósat adni uzsira? azt nem kell kanalazni
hátha szívesebben elrágódik rajta, minthogy belekanalazzák Kép
szilvamag

Nikcsi
Ne Sára hízása legyen a minta Kép. Õ még túl is teljesíti a normát szerintem, pedig most már nem is hízik olyan ütemben, mint eddig.

Úszás
Szerintem Sára bőrét az uszoda vize szárította ki, mióta nem járunk azóta elmúltak a száraz foltjai a lábáról. Úgy néz ki, hogy másik uszit kell keresnünk.
hmmc

Már megint itt van nagyanyós... jajjjjjjjj... Kép

Szilvi
Milyen kajára gondolsz?
Az almát próbáltam egészben, tök ügyesen eszi már egyedül! Ha túl nagy darabot harap ki, azt általában ügyesen kiköpi. A baj a kis darabokkal van, mert csak forgatja-forgatja, gyűjt belőlük egy jó nagy gombócot, és azt egészben próbálja lenyelni, persze nehezen megy, ettől megijed, és elkezd üvölteni, aminek általában félrenyelés a vége. Kép
Azért a belekanalazást nem úgy kell ám elképzelni, hogy a gyereket belekötözöm kényszerzubbonyostul az etetőszékbe, befogom az orrát, és kanalazom a szájába a kaját... KépKépKép Nagyon tevékenyen részt vesz benne ő is, főleg mióta anyóstól kapott egy szilikon-fejű chicco kanalat, ami nagyon tetszik neki!
CSak én nem győzök feltakarítani utána, mert remekül megtanult vele lődözni is (kis ételmaradék a szilikonrészbe, ínyen megtámaszt, aztán kipattint - jobb mint egy hajítógép!). KépKépKép
Zsombornak az az ötlete támadt, hogy lehet, hogy az nem tetszik neki, hogy leve van a reszelt almának (tízóraira-ebédre elég sűrű állagút kap), úgyhogy holnap leszűröm róla a levét (vagy összeturmixolom), hátha úgy jobban ízlik neki. (Bár a pihin bébiételt kapott uzsira, és azzal is ment ez a balhé... Kép)
Most sütöttem én is tököt, adok neki, az úgyis puha, hátha az jobban tetszik neki...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
lehet, hogy arról van szó, hogy délutánra már fáradt. Hiába alszanak napközben azért a babák legtöbbje délutánra-este felé már nyűgösebb és türelmetlenebb.

Boglárka
a műanyag is tökéletes, a fémet nem szokták ajánalni!

Aranyhold
azért szerintem jó, hogy Matyi magától hagyta abba a szopit. Legalább is én örültem neki anno, akkor egy éves volt a fiam. Nála is ugyanígy ritkultak időben a szopik és egyszer egyik este egy bekap-kiköp után felült és nem kérte többet. Soha! Így neki sokkal könyebb, mert az Õ döntése... Nekem is jó volt, mert soha nem akartam volna egy éves kornál tovább szoptatni, de azért még is fájt, hogy elmúlt ez az időszak, főleg, hogy nagyon szép emlékeim vannak rólaKép Kép

Nikcsi
Korinak meg hajrá!! Irány a nagyvilágKép

mucus
Tm

Sziasztok!

Sikerült átolvasnom a termést :-)

Nikcsi,
Múltkor is Kori "kis" súlynövekedésén aggódtál? Hát én nem értem, mi a baj a mostani fél kilós 2 havi "hízással" ?? Olivér fél éves korától leállt a zsírpárnák növesztésével (addig 60 dkg/hó szedett fel átlag) és azóta 20 dekákat hízik általában havonta. Legutóbb 2 HÓNAP ALATT 30 dkg-ot! És SENKI, se dokinénink, se a védőnénink, se a legaggódósabb védőnő anyukám NEM talált ebben semmi kivetnivalót!! Marci is így fejlődött anno, láttad, hogy megmaradt:-))))))))
Ráadásul Kori áll egyedül, meg mozgatja kezét, lábát és néha ugye pislogni is szokott:-)) Na akkor, no para!

Viki
ccviki

Cas,
Nálunk 5 napig volt ez a mizéria, hogy Lilla kanalas kaját nem volt hajlandó elfogadni. Igaz nálunk a foga volt a bűnös. Én ez idő alatt egészben adtam neki almát, banánt, körtét, főtt krumplit, répát, brokkolit. Így már hajlandó volt enni, hogy ő maga juttathatta a szájába. A nagy darabokhoz pedig nem kellett kanál, hanem elég volt a keze. Kép)
myra

Mucus
Biztos a fáradtság is bennevan, mert délután már csak nagyon rövideket alszik.

Myra
Az ötlet jó, csak Sebi a 6 fogával már nagy darabokat is ki tud harapni, de rágni még nincs mivel, így félek, hogy egy nagyobb darabot ha egyben akar lenyelni, akkor megfullad... Kép Vagy ez hülye para?

Szilvi
Meghívhatom a talira azt a lányt, akiről írtam korábban (hogy ő is a Margitban szült, jól el is látták sok okos tanáccsal, és e-mailen tartom benne a lelket pedig itt lakik egy sarokra)? Úgy tűnik szegénynek nem nagyon van társasága, a picivel is van épp elég baja, amúgy aranyos csaj, szerintem beleférne a társaságba. És Enikőnek is lenne korosztálya... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Csak két percre nem figyeltem oda Kép

Kép

Elkapta az apukája fémszíjas óráját és megtisztította.
hmmc

Cas!
nem??? pedig úgy képzeltem, hogy gyerek leszíjazva (főleg mióta mesélted, hogy mindenen kaja van) és tölcsérrel-kanállal tömöd Kép
babapiskóta? főtt répa? . . .

látod, Hmmc sem akart enni adni, és így jártak Kép

hívd nyugodtan
én hívtam Enikőt, lehet, hogy eljönnek a picivel

boccs, ha valakinek nem válaszoltam, de ma Nikcsivel vállaltam szolidaritást, és fél 5 óta fent vagyok Kép
de többet nem alszik fürdés előtt a gyerek, az biztos! Kép
szilvamag

Cas,
Hülye para. KépKép
Lilla is kiszakít nagyobb darabokat (kevesebb foggal Kép), de egy jó puhára főzött zöldség vagy egy puha fajta körte, banán, még nyelvvel is azonnal pépessé paszírozható. Az alma az már más kérdés...
Próbáld csak ki nyugodtan. Kép
myra

A reggeli időátállítással semmi gond, este viszont fél 10-ig van fent, aztán fél 6 és kelés. Megyek tisztábarakom, cicizés és talán szunya újra, szóval jöttem-láttam. Kép
nikcsi

Mucus! Tényleg jobb így hogy ő választódott el. Amúgy 1 éves kora előtt álmomban sem reméltem, hogy ez be fog következni, pláne hogy ilyen hamar. Nagy cicimanó volt! Kép

Cas! Ahogy Myra is mondja, a puha zöldségekkel gyümölcsökkel nagyon ügyesen megbírkóznak ezek a manók fogak nélkül is. Mostanában Matyi is azokat a gyümölcsöket részesíti előnyben, amit lehet harapva enni. A reszelt almát is úgy eszi, hogy közben van egy szelet is a kezében, én meg próbálom elkapni azt a pillanatot, amikor tátja a száját és közelít az almával, na akkor gyorsan be egy kanál pépes is.
Nekem az jutott eszembe (bocs, ha hülyeség), hogy megpróbálhatnád cumisüvegből odaadni neki pépes formában, esetleg pici vízzel, teával, gyümölcslével hígítva az uzsonnáját. Hátha tényleg fáradt.

Szilvi! De jó lenne, ha el tudnának jönni Enikőék is! Kép
aranyhold

Cas: hülye para Kép Az ínyükkel is remekül tudnak rágni Kép

cory
Budapest

Azért én némileg egyetértek Cas "hülye parájával" mert sajnos az én fiam olyan mohó volt mindíg (ma is), hogy egyetlen egy fordítás után már nyelte(i) is le kaját. Azért nyers zöldséggel vagy bababiskótával nem szívesen etettem volna, sőt még kiflit sem lehetett a kezébe adni közel egy évesen mert Õ nem elnyammogta.
Ez a türelmetlen és mohó szokása ma is megvan, előbb megeszik egy szelet kenyeret mint én. Mindíg is "kaja orientált" volt, és ha megkapta akkor minél előbb jól akart lakni, nem kínlódott holmi rágcsálássalKép
pl. szopi:8-10 percKép

mucus
Tm

Mucus: de ez is a mohósággal volt összefüggésben és nem a fogakkal Kép

cory
Budapest

Hmmc
Egészségére! Kép
Érdekes, hogy az órák mennyire érdeklik őket! MI nem hordunk, de most a strandon olyan karóra-forma belépő volt, mindenáron le akarta szedni rólunk. Kép

Szilvi
A lányod Enikőre gondoltam! Kép
Főtt zöldség egyben? Jó ötlet!
Hogy hívták azt a tojásmentes babapiskótát? Biscotti? Olyat bárhol lehet venni?

Myra
Ti meg tudjátok enni a körtét? Sebinek adtam, mostmár csak párolva, de még így is rettentően csikart tőle a hasa, volt is hajnalban egy kis nyikorgás... Kép

Aranyhold
Hú, na attól nagyon félnék! Amilyen akaratos tud lenni, ha kajáról van szó, tartok tőle egyszer tapasztalná meg, milyen jó cumisüvegből bekajálni, soha többet nem fogadná el a kanalat! Kép
A kicselezés nálunk is így megy! Kép

Mucus
A kiflit tök ügyesen elnyammogja, csak az a baj, hogy amikor kezd szétázni, akkor már jó nagy darabokat szakít ki belőle, és próbálja nyelni további rágás nélkül... Kép

Na megyek, mert az erőlködésből ítélve bekakilt... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
Átvesszük a pelust. Hány darabos, mennyiért, (hogy legyen nálam elég mani).

Hmmc
Sárának mehet az ezüst étkészlet is tisztításra, de a fülbevalóval még vigyázzatok, azt még lenyelheti. Kép
boglarka

Cas,
A Biscottiban van rizs! Egyébként hiper-szuperekben és DM-ben biztos, hogy lehet kapni. Kisebb helyeken még nem kerestem.
Nálunk még a Dexi extrudált kukoricája is bevált (olyan mint az Abonett). A nyáltól az is rögtön pépes lesz.
Ehettek már gluténeset?
Igen szerencsére a körte mehet nálunk. Csikarás nincs, de folyósabb kaki az van utána. KépKép
myra

Myra
Na a folyós kaki nálunk is megvolt, Sebi olyan csendben csinálta, hogy csak a szagról lett gyanús, úgyhogy még a hátán is folyt, kénytelen voltam belógatni a csap alá. Kép
Nemtom ehet-e gluténeset, majd vmelyik reggel kipróbálom a köles helyett a zabpelyhet. (Kölest adok neki megint a rizs helyett, eddig úgy tűnik, bírja... remélem, mert lassan nincs olyan gabona, amivel sűríteni tudnám a gyümijét...)
Vizes kiflit evett, attól nem lett baja, szóval remélem legalább a lisztfélékre csak nem érzékeny!
Azt a kukoricásat megnézem, tényleg jól nézett ki a múltkor mikor Lilla ette!

Kép
Kép
Kép
cas

Cory
igen a mohósággal! De akinek ilyen kis mohó a kölke az jó ha inkább vigyáz. Csak azért írtam, mert nem tudtam,hogy Sebi milyen..Kép

mucus
Tm

Sziasztok!
most jöttünk haza a csípőszűrésről, és minden rendben
nappalra levehetjük a terpeszpelust
juhéjjjjjjjj
szilvamag

Szilvi! Hurrááá! Éjszakára gondolom még rajta kell hagyni. Miért? Remélem azt is elhagyjátok hamar! Kép

Myra! Mizujs Lilla popsijával? Voltatok bőrgyógyásznál vele?
aranyhold

biztos ami biztos alapon javasolta a doki, hogy a 4 hós kontrollig éjszaka legyen rajta
ezen ne múljon
szilvamag

Szerdán megyünk Tücsökzenére, mert már csak oda volt hely. December közepéig lesznek foglalkozások.
Csütörtökre is találtam elfoglaltságot. Van a II. ker.-ben babagimnasztika az egyik gimnáziumban. Azt is ki fogjuk próbálni.
Muszáj valamit kitalálnom, mert így 7 és fél hónap után kezdek befordulni.
Jó lenne legalább 2 hétre visszamenni dolgozni, de ez nem megy.

Szilvi
A Tücsökzene miatt szerdán késni fogunk. Be fogom még itthon várni Dorinát és kb. 1-re fogunk odaérni. Remélem még nem késő??!
Dorinának is kellett terpeszpelus. Azt hiszem 3 hónapos koráig kellett hordani.
hmmc

Hmmc!
persze, remélem senki nem lép le addig!!!
szilvamag

Sziasztok.

Anyukám volt ma Ausztriában üzleti úton és hazafelé megállt egy DM-nél és vett babylove pelust 7.-Euroért 70 db - osat, nem tudom mi a véleményetek a DM-es pelusról, de ha valakinek kell, akkor szóljon nyugodtan, mert megy 20. körül újra és szívesen hozna bárkinek. Szerintem az nem rossz ár érte, de én is csak most fogom kipróbálni.Állítólag volt minden méretben. Csak ennyit szerttem volna mondani.

Eszti
eszti2

Aranyhold,
Elvileg holnap mennénk a bőrgyógyászhoz, de szerintem ezt a kiütések is meghallották, mert mára alig látszott valami Lilla popsiján. Kép Egy napot már igazán maradhattak volna, hogy legyen mit mutogatnom.

Szilvi,
Ez szuper. Kép
Mi is csak ebéd után mennénk, attól függően mennyit alszik Lilla.
myra

Eszti! A DM pelus nagyon jó, olyan, mint a Libero, annyiért meg pláne megéri! Kép
aranyhold

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?