Sziasztok!
Pocakfotó még nem készült el, mert páromnál volt a fényképező, de a kis bokszolóról teszek fel két képet.
Láb pihen, kéz védekezőállásban
Láb felhúz, kéz - bumm!
Egyébként mi megmondtuk, hogy nem akarjuk tudni a nemét, úgyhogy nem tudom, Bababó fiú, vagy lány, bár párom mindenkinek megmutogatja a felvételen, hol is van az a pöcörő
Egyébként nevekkel most ott tartunk, hogy ha lány, Dorka (Dóra), ha fiú, Misu (Mihály). Na, hát a Mihály általában senkinek sem tetszik - erre kiderült, hogy öcséméknek is ez az egy fiúnév a befutó (ők még csak tervezgetnek). Úgyhogy még bármi lehet
Mellbimbó, illetve a bimbóudvar nekem is hámlott az előző terhességnél, akkor felhívtam egy szoptatási tanácsadót, és azt mondta, azt hagyjam ki zuhanyzáskor a szappanozással. Aztán amikor szoptatástól sebesedett, a PureLan kenőcsöt (gyártó: Medela) ajánlották (sima gyógyszertárban megrendelték másnapra). Ez 100% lanolin, nem is kell lemosni szoptatás előtt, és nagyon gyorsan gyógyít.
Még korábban volt szó szopiról - cumiról. Én is arra vártam, hogy Kata az ujját szopja, ugyanabból a megfontolásból, amit Tünde írt, hogy az ujjszopást ő irányítja magának. De azóta se szopja az ujját
Egyébként igény szerint szopizott, akkor is kapott, ha csak a lelkének kellett, nem a gyomrának
Aztán persze mindenki csinálja úgy, ahogy jónak látja, szerintem az a lényeg, hogy tájékozottak legyünk, de merjünk az ösztöneinkre hallgani, cselekedjünk a legjobb belátásunk szerint, és ne ragaszkodjunk mereven az elveinkhez. (Ha Kata egyfolytában sírt volna, én már idegroncs lettem volna párommal együtt, és a cumi lett volna az egyetlen, ami megnyugtatja, akkor gondolom én is adtam volna neki cumit. Így viszont nem volt cumi, még cumisüveg sem, nagyon ügyesen ivott kis pohárból már egész pici korában.)
Szerencsére mi rengeteg ruhát kaptunk-kapunk, és igencsak hajtogattuk mindegyiknek az ujját, mert 56-os volt a legkisebb méret, és az 50 centis, 2600 grammos lánykámra már az is nagy volt. A családtól kaptunk aztán két 50-es rugit - hatalmas boldogság volt, hogy pont jó rá (azóta se tudom senkinek továbbadni, mert mindenkinek nagyobb babája születik
), és ezeket is csak 2 hónapos korában nőtte ki. Barátnőmtől, akivel együtt szültünk (kisfia két nappal idősebb Katánál) meg örököltük Pepe ruháit, mert ő 4,5 kilós 60 centis volt...
Nicika, helyes ez a topiknapló
GyeZsu