Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm a hasznos infókat, már van egy bő fél oldalas listám tele kérdésekkel.
Én is ilyennek képzeltem, hogy menni kell a dolgok után, maguktól nem jönnek oda, hogy segítsenek. Hát akkor majd megyek.

Balának jobbulást. Használtok orrszívót? Abból melyiket érdemes venni? Mert a porszívósnak annyira brutál hangja van. A Living Lab szimpatikus, viszont legalább annyi anyuka írta, hogy nem vált be, mint ahánynak bevált.

Érdemes szülésznőt fogadni vagy elég akkor, ha már szülni megyünk? Mi az, amitől más, ha fogadott szülésznőd van? Ott lesz a szülésnél akkor is, ha éppen nincs "műszakja"?

Vigyázzatok magatokra és kellemes pihenést!
Üdv.
rio
 
 


Sziasztok Lányok,
mégis van itthon internet (megjavult)úgyhogy tudok reagálni.
Tegnap vidéken voltunk, iszonyú lassan sétálgattunk és én mégis megcsúsztam és ha nem kap el a férjem el is terülök, de szerencsére igy csak a vállamat rándította meg. Szerintem ez azért van, mert már annyira vigyázunk magunkra, hogy azért esünk el. Bár azért ez ne legyen törvényszerű.

Timi, mi is pont úgy vagyunk vele, hogy azt szeretnénk, ha május 8-án születne, mert az a férjem nagypapájának a születésnapja, és igazán nagy ajándék lenne neki egy dédunoka aznapra.Kép
De aztán könnyen lehet, hogy Julcsival tényleg együtt "nyomjuk" majd. Engem a kétszemélyes szoba sem zavar, csak legyen benne fürdőszoba, mert az nagyon fontos.

Julcsi, nekem is már kezd látszani a hasam, sőt néha egész nagynak tűnik, máskor meg visszamegy.(Ilyenkor persze megijedek, mert mértne ijednék meg.)Kép A múltkor egy másik kismama állt mellettem a zöldségesnél akinek jóval nagyobb hasa volt mint nekem, de a zöldséges felkiáltott, jaj most látom, hogy két kismama, és hogy hasonlítanak egymásra!KépErre nem tudtam mit reagálniKép

Na, jó nem fárasztalak tovább titeket.
Ja és köszönöm a "görcsös" történeteket, most, hogy hétvége van én is jobban vagyok.Egyébként Julcsi, én napi 2 magneB6-ot szedek az még valahogy lemegy, de az Elevitet nekem is hosszába be kell állítanom a számba, hogy meg ne fulladjak. Úristen, szerintem mi magunk is olyanok vagyunk mint a csecsemők.Kép
Na jó tényleg eldugulok.

Üdv, Mindenkinek!

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok Lányok!

Március végén fogok szülni, Varga doktornál. Szült valaki nála? Milyen a szülésnél? És egy kényes kérdés, h nála mennyi a szülés? Nem mertem ezt tőle megkérdezni. Az egyágyas szobát előre le kell foglalni, vagy behaladok szülni, és közlöm, h nekem egyágyas kellene? Vagy hogy van ez? És amit a Rio kérdezett: "Érdemes szülésznőt fogadni vagy elég akkor, ha már szülni megyünk? Mi az, amitől más, ha fogadott szülésznőd van? Ott lesz a szülésnél akkor is, ha éppen nincs "műszakja"?" engem is érdekelne.
Kérdeznék még, ha nem baj, csak összeszedem a gondolataim.

Köszike!

Nancsika

Kép

Kép
nancsika
 
 

 
 

Szia Nancsika!

Nem tudsz róla, de van egy közös ismerősünk. Emlékszel még a BF-ről HU.man Rebelre? Na, Õ az én párom! :-)))
Gratula a kicsihez!
Sajnos Varga dokit nem ismerem, én Lintner dokinál fogok szülni.
Tudjátok már, hogy kisfiút vagy kislányt vártok?

Üdv!
R.
rio
 
 


Helló Nancsika!
Nem tudod előre lefoglalni, mivel nem tudhatod, hogy mikor szülsz Kép Ezért úgy van, ahogy írtad: amikor befáradsz szülés céljából, akkor két fájás között közlöd, hogy szeretnél egyágyast. Innen már csak szerencse kérdése Kép
Üdv. M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Nancsika: Én a Varga dokinál szültem és most is nála fogok. Szerintem ő nagyon jó doki, és nagyon kedves, figyelmes. Én nem tudom, hogy lenne-e tarifája, mi annyit adtunk, amennyit gondoltunk, de, ha mégis megkérdeznéd, az engem is érdekelne!
Sziasztok: K.
tkinga
 
 


Rio!
Persze, h emléxek.Kép Kicsi a világ! Kép Üdvözlöm! Kép
Grat nektek is a Kismanóhoz! Kép
Én a Te dokidat nem ismerem.Kép
Igen tudjuk, kiskukis lesz.Kép Te mennyi idős vagy most? Én 20+1.Kép Már a fele megvan.Kép
Nálatok ki lesz, Ti tudjátok már?
Amúgy a 2006. tavaszi babásoknál szoktam lenni! Kép

Mircike! Köszike. Pedig bejönne, ha felhívnám Õket, és foglaltatnék szobát... de hát ez van. A Last Minute már csak ilyen. Vagy van, vagy nincs.Kép

Tkinga! Nah, ez már nagyon jó. Mondjuk, eddig nekem sincs semmi bajom vele, kedves, aranyos, és mindenre válaszol, amit kérdezek.Kép Majd, lehet megkérdezem tőle, vagy majd a feleségétől. Az lehet nem annyira ciki.Kép Vagy mittom. Ha tudok valamit, akkor jelzem Amúgy Te mikor fox szülni?

Pussz!

Pusza
Nancsika

Kép

Kép
nancsika
 
 


Nancsika!
Nekünk kislányunk lesz, a párom szerint "istennő". :-)
Te jársz már szülésfelkészítőre? A dokim azt mondta, hogy kéthetente tartják a könyvtárban, és ráérek a 32. héttől csatlakozni. Lassan viszont tényleg meg kellene látogatni a szülőszobát, beszélni egy szülésznővel, esetleg fogadni is egyet.
Nálatok apás szülés lesz?

Lányok!
Ki milyen mellszívót használ illetve fog venni? Vacilálok az Avent Isis és a Medela Mini Electric között.
A kórházban van lehetőség kipróbálni bármelyiket?

És az orrszívók közül kinek mi jött be? Használ valaki Living Lab-et? Nekünk ez a legszimpatikusabb.
rio
 
 


Rio! Nem, még nem járok. Majd egy pár hét múlva elkezdem. Én úgy tudom, h hetente, és a 28. héttől érdemes elmenni. Hány hetes vagy most?
Gratula a kisnunishoz! Kép Remélem rendben, van vele minden, és jól vagytok mindketten! Kép Az apás szülést még nem tudom. De még az apa sem.Kép Nagyon gondolkozik rajta, h bent legyen vagy sem. Most még ott tart, h nem biztos.Kép Nem bírja az ilyen dolgokat.Kép Simán összeesne szerintem.Kép
Mellszívó, és orrszívó ügyben passzolok.

Pusza!
Nancsika

Kép

Kép
nancsika
 
 


Sziasztok!

Nancsika: Én május közepén fogok szülni. A naptár szerint eleje lett volna, de az ultrahang alapján plusz 2 hét. Igaz én a kisfiamat is két héttel túlhordtam. Szóval lehet, hogy ez nálam így van.

Rio: Én az Aventet használtam, nekem és a környezetemnek is bejött. A Medelát nem ismerem. A kórházban nincs ilyen, csak valami borzalmas nagy gépezet. Én nem találkoztam vele. Mondjuk én a kórházban még nem használtam, hanem amíg nem lövellt be a tej, addig másfél-két óránként megkínáltam a picit mindkét mellből 10-10 percig. Ezt a szülelőkészítőn mondták. Nekem nagyon bejött! Nem volt fájdalmas a tejbelöv hanem fokozatosan lett egyre több tejem. Aztán a kórházból már úgy jöttünk haza, hogy csak négy óránként ébredt, de jó sokakat is evett.
Orrszívó: nekem mindenki a porszívósat ajánlotta. Persze elég brutálisnak tűnik. Szerencsére csak most egy-két hete volt rá először szükség. Nem olyan vészes ez sem, és állítólag a leghatásosabb.
Szólj, ha megtudsz vmit a Living Labról!
Sziasztok: K.
tkinga
 
 


Nancsika!
Idáig minden rendben van, lekopogom. A 32. hetet taposom, holnap megyek a dokimhoz.
Nagyon kis esélyt látok arra, hogy nálunk apás szülés legyen, mert a párom sem bírja az "ilyen" dolgokat. Meg nem szeretne látni szenvedni sem. De majd meglátjuk.
A szülésfelkészítőre pedig holnap rákérdezek pontosabban.

Pusza
rio
 
 


Rio!
Akkor neked már nem sok van.Kép
A szülésfelkészítőt akkor el kellene kezdened, nem?

Nancsi

Kép

Kép
nancsika
 
 


Nancsika!
Hát már nagyon ideje lenne. Ezért is akarok rákérdezni ma, hátha tud pontos dátumot a dokim. Gondolom, hogy kedden, nov. 1-jén nem tartottak Mindenszentek miatt.
rio
 
 


Rio!
Én a terhesgondozót hívtam fel a Jánosba (458-4657), és Õk mondták az időpontot. Kedd: 17 óra - 1.emelet, Könyvtár

Kép

Kép
nancsika
 
 


Lányok, köszi az infókat. a fizetős szobák mennyibe kerülnek? Én úgy hallottam, hogy 4500-7000 között. Még most is ennyi? Hány ágyasak? Ugye itt mindegyikben van zuhanyzó?
Ki fog szülni április elején? Én 11-re vagyok kiírva.
mezsu
 
 


Szia Zsuzsi!

Én kb. két héttel fogok utánnad szülni, elvileg 25-ére vagyok kiírva. Nóri meg egy pár nappal utánnam.

Képzeljétek!
Ma voltam a védőnőnél. Meg is dícsért, mert most kezdtem a 16. hetet és még csak 1,5 kg-t híztam!!! Egyébként mintha a derekamról meg a fenekemről ment volna le valami (szerencsére), és már nő a pocim is. De néha meg teljesen elbizanytalanodok, hogy biztos, hogy babát várok, vagy csak "dagi" vagyok. Olyan jó lenne már érezni, hogy tényleg ott van. Tudom, hogy nem szabad rosszra gondolni, de azért néha felvillan bennem, hogy nincs-e vele valami baj.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha véletlenül nem élne, akkor ugye lennének jelei? Pl. véreznék? Na jó, nem is gondolok rá! Csak néha!

Puszi mindenkinek!
J

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, ne gondolj ilyenekre! Biztos, hogy jól van a babád!!!!! Biztos kellene vérzésnek, barnázgatásnak lennie, ha baj lenne. DE NINCS!!!!!!
Te is fizetős szobában akarsz lenni????
Mikor mész afp-re? Előtte nem csinálnak uh-t?
Ti jártok kismama tornára? Ha igen, hova????
mezsu
 
 


Szia Zsuzsi!

Én is nagyon remélem, hogy nincs baj, csak néha rámtör ez a hülye érzés.

Én nagyon szeretnék fizetősbe menni, persze, ha lesz hely. De hát miért ne lenne, nem?
AFP-re 1 hét múlva megyek, 9-én reggel 8-ra. Valahogy csak kibírom kaja nélkül, remélem hamar rám kerül a sor, és nem kell majd sokat várni! Múlt héten voltam uh-n, tehát afp előtt 2 héttel. Legközelebb meg a 18. héten megyek. Nov. 23-án kell hívnom a dokit, majd akkor ad időpontot, ami akár azt is jelentheti, hogy már másnap. Neked ez hogy volt? Mikor voltál? Uh? AFP-n van vizelet is, vagy csak vérvétel? Eredményed már megvan?

Kismama torna? Még nem voltam. De nagyon ajánlották a kismama jógát. Úgyhogy lehet, hogy a héten ki is fogom próbálni. Én az Örs Vezéren lakom, és ez itt van állítólag pár percre. A dokitól kérdeztem, hogy mikor kezdhetnék el valami tornát, meg hogy mit. Mondta, hogy már mehet a dolog, de valami kismamásat. Te merre laksz? Jársz már valahova?
Amíg nincs torna, addig marad a séta. Úgyhogy most le is megyek egy órácskát sétálgatni.
Szia

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, én a múlt héten voltam afp-n. Nekem elég sok uh-m volt. Volt a 14. héten is (akkor voltam először a doki magánrendelőjében), aztán azt mondta, hogy az afp előtt menjek fel hozzá uh-ra. Úgyhogy a múlt héten is megnézett, és nov. 8-án megyek a 18. heti uh-ra.
Az afp-n csak vért vettek. A baj inkább a 2 hét!!!! Dehát tényleg gyorsan repül az idő.

Nagyon irigyellek az Örs vezér miatt!!!!! Én a XI. kerületben lakom, és itt semmilyen lehetőség nincs. Csak munkaidőben mehetnék. Dehát ugye valamiből meg meg kell élni... Én is a kismama jógát néztem, de nekem elég bonyolult lenne oda elmenni. Szerdánként van a Mom Parkban torna fél 6-tól, de csak ma reggel esett le, hogy ma nem kedd van, és tegnap volt a torna!!! Hát, elég dühös lettem magamra!

Mennyibe kerül a fizetős szoba? Kár, hogy a Jánosban nem szerveznek valami jó kis tornát. A Szt Imrében van. Dehát mit tegyek, ha egyszer itt dolgozik a dokim?
mezsu
 
 


Sziasztok,
Julcsi, nekem pont ilyen érzéseim vannak, hogy mintha kezdene visszamenni a hasam. És jó, hogy megkérdezted itt a lányokat, mert én is pont arra gondolok mindig, hogy mi van ha már nem is él.
El is megyek egy héttel hamarabb az orvoshoz mert már olyan ideges vagyok. Persze én is jól vagyok, se vérzés, se görcs, csak az a rossz, hogy nem érzek semmit. Amíg görcsök voltak legalább éreztem , hogy van vmi a hasamban.

Egyébként én is az Õrs környékén lakom és az a jóga stúdió amiról beszélsz valószínűleg a PAdma jóga, amit nagyon dícsérnek. Én mondjuk kifejezetten terhes tornára szeretnék járni ami itt a közelben sajna, tudomásom szerint nincs.

Jaj, most rohannom kell, üdv: Nóri

Kép
nóri8
 
 


Julcsi, Nóri, 1000 bocs, azt hiszem, átsiklottam pocak problémán. Ne aggódjatok. Én egyébként egy másik fórumon szoktam beszélgetni, és minden lány úgy járt (beleértve engem is), hogy lement a poci pár hetes korban. De ne izguljatok, visszafog szépen jönni. Főleg, ha kaptatok + sárgatestet. Nekem azt mondta a dokim, hogy higyjem el, hogy nincs semmi baj. Ha lenne, jönne a vér is. Szóval nyugodjatok meg (mondom én!!! Kép ), ott él a babócátok, és dobog a kis szívecskéje bennetek!!!!! Kép Kép Kép
Azon se csodálkozzatok, ha esetleg a melletek is "visszacsökken" egy picit. Ez is velejáró.
Puszi,
Zsuzsi
mezsu
 
 


Köszi Zsuzsi, ez már tényleg megnyugtató, hogyha mindenkinek eltűnik a hasa. Bár én nem kaptam + sárgatestet, de ezen már meg sem lepődök, mert velem valahogy minden másképp történik mint veletek. Pl. nem kell mennem AFP előtt ultrahangra (az orvos azt mondta 3 hete, hogy AFP után menjek hozzá), nem éhgyomorra volt a vérvételem, sőt még a védőnőm is eltűnt (tegnap kellett volna telefonálnia, hogy tud-e jönni ma, de semmi, pedig egész délelőtt takarítottam. Én meg nem tudom a számát.) Mindegy, remélem azért a szülésnél nem leszek egyedül.Kép

Zsuzsi, akkor neked a jövő héten kiderül, hogy fiú lesz-e vagy lány, igaz? Mit szeretnétek? Tudom, ez nem olyan fontos kérdés, de én mégis nagyon izgulok a miénk miatt. Én fiút szeretnék!!!!
Üdv, nóri

Kép
nóri8
 
 


Nóri, nem tudom, hogy kiderül e. remélem, bár nem túl jó a doki uh gépe. Ha a jövő héten nem, akkor 23-án remélem, már mindenképp tudni fogjuk. Nálunk a párom a fiú én a kislány felé hajlok. De végülis tényleg mindegy, csak egészséges legyen. De mivel nem volta egyáltalán rosszul (semmi hányinger, semmi kívánósság), azt mondja mindenki, hogy kisfiú. De majd meglátjuk. Akkor lesz biztos. Ennek igazából nem hiszek.
Hát, nem semmi a védőnő. Azért remélem, még befut. Miért lennél egyedül a szülésnél? Majd mi befutunk hozzád! Kép Mikorra is vagy kiírva?
Plusz sárgatestet tényleg csak a "problémás eseteknek" adnak.
Irigyellek titeket a jóga miatt!!!! Én is annyira szerettem volna!
mezsu
 
 


Április 30-ra vagyok kiírva, addigra "Ti" már nagyok lesztek Kép.
Nekem pont azt mondta a barátnőm, hogy annyi bajom volt az első 3 hónapban, hogy azért lesz fiú. Neki lánya van és semmi panasza nem volt.
Itt az interneten olvastam valahol nagyanyáink ultrahangját, hogy régen miből állapították meg, hogy mi lesz a baba. Pl: lány lesz, ha a kismama párnája déli irányban van, illetve ha nem szereti a kenyér sarkát megenni; fiú lesz, ha a papa együtt hízik a mamával, ha a mamának gyorsabban nő a szőr a lábán, illetve ha megszépül a terhesség alatt, (mert a lányok elveszik a mama szépségét, a fiúk meg nem). Volt még több is de csak ezekre emlékszem, ezek alapján nekünk fiunk lesz Kép (kivéve a megszépülést, mert azt nem vettem észre).

Szerintem a jógát ne add fel. Ha egy kicsit többet is kell utazni érte, azért biztos megéri.
Én például nagyon gondolkozom a Brendonban lévő terhestornán, pedig iszonyú messze van tőlünk, de valahogy az szimpatikus, meg ott van munkaidő után is. A jógát későbbre halogatom , eleinte még a hízás ellen szeretnék küzdeni, mert sajna mindig éhes vagyok. Bár az orvosom azt mondta, hogy ilyenkor kaparjam a falat, de én inkább bekapok vmit. (Az azért szerencse, hogy az édességet egyáltalán nem kívánom).

Kép
nóri8
 
 


Nóri, akkor mostmár nem tudom... Kép nem voltam rosszul, viszont a párom már annyit hízott, mint én... KépTe dolgozol még? A Brandonban hol van kismamatorna? Itt a XIII. kerületben? Az sem lenne rossz. Utána nézek ennek én is. Nekem tényleg csak 5-től lenne jó.
Ruhákkal hogy állsz? Nekem ezen a héten kezdett el megint nőni a hajam. A hétvégén még felvettem a farmert. Sajna ma is abban jöttem, de már a felső 2 gombot ki kellett gombolnom, mert nem bírom!!!! Kép
Te hogy kerültél a Jánosba olyan messziről?
Édesség nekem sem kellett. Nem tudom, mi van ezen a héten, de kénytelen voltam csokit venni...
Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok!

Az apf előtt nekem sem mondta a doki, hogy menjek előtte (v. utána) hozzá egy uh-ra, pedig tök jó lett volna. Mert akkor már 2 hete lesz, hogy utoljára láttam a babát. Aztán meg majd csak megint 2 hét múlva kell hívnom, hogy mikor mehetek majd a 18. hetes uh-ra. Lehet, hogy ha még nincs meg az eredmény, várnom kell akár még egy hetet is. Azért 5 hetet meg nagyon nehéz kibírni, úgyhogy lehet, hogy közben kérek tőle időpontot, hogy "mozizzunk" egyet. Már úgy hozzászoktam, hogy eddig 1-2 hetente kellett járnom.

A jógával kapcsolatban: ma megyek először. Nóri, tényleg a Padma. Már nagyon várom, meg olyan kíváncsi vagyok már, hogy milyen. Utána majd beszámolok.

Tegnap voltam bent a munkahelyemen, bejelentettem, hogy már nem fogok többet dolgozni. Nem nagyon lepte meg őket, mert már elég régóta vagyok betegszabin, és gondolták, hogy a 4. hónapban lehet, hogy már nem is megyek. De a lényeg, hogy mindenki megdicsérte a pocakomat, hogy már mennyire látszik. Nekem meg néha tényleg úgy tűnik, hogy semmi, csak a szokásos méretkémet látom. Ez van.

Üdv Lányok, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Lányok, 3,4D uh-ra nem akartok menni? Én biztos, ami biztos alapon már bejelentkeztem 23-ra, az lesz a 20. hét. Legalább néznek még 1 genetikát, és megnézhetjük, megvan e mindene.
Lányok, a fizetős szoba mennyibe kerül???
mezsu
 
 


Sziasztok!

Én is sokat kerestem kismamatornát az első babámmal, és akkor nekem a Baross utcát javasolták. Ott a Tápayné (elég sok helyen hallani róla) szervezésében tartják a tornát. Én 5 re jártam - munka után - de sokféle időpont volt. Majd megkeresem a telefonszámot, ha érdekel valakit. Viszonylag jól megközelíthető, a Kálvin tér és a körút között. Szerintem nagyon jó volt, relaxációval, légzőgyakorlatokkal... Nagyon jó hangulatú tornák voltak!

Mezsu: A fizetősről korábban már írtam. Én decemberben szültem az első babót, akkor így volt:
alapítványi egyágyas: (Ikea ággyal, tv-vel, hűtővel) 7000Ft/éjszaka - 2 ilyen van
kórházi egyágyas: az extrák nélkül 5000 Ft/éjszaka - 2 van ebből is
Én a kórháziban voltam, teljesen jó volt, a lényeg úgyis a külön fürdőszoba, ami mindkettőben van!
Én is sokat izgultam eleinte, de amikor már érzitek a mozgását, akkor tudni fogjátok, hogy nincs semmi baj. Én most a 13. hétben vagyok, és megőrülök, hogy minden rendben-e... Teljesen elfelejtettem az elejét, hogy nem érezni. Az első babánál elég korán érzetem, és az utolsó pillanatokig hatalmasakat mocorgott. Mondjuk tényleg nagyon eleven kisfiú most is...
Ne izguljatok, biztos rendben minden!
Sziasztok, Kinga
tkinga
 
 


Sziasztok!

Hát Julcsi irigyellek, hogy már nem dolgozol. Én sajna még február közepéig megyek, bár nagyon rugalmas a főnököm, de engem nem is a munka hanem a bejárás, meg az egész napos ülés az ami nagyon fáraszt.
A ruháim nekem is fogynak, farmert már nem hordok (a gombok miatt Kép ), jelenleg egy nadrágom és egy szoknyám van ami még kényelmes. Viszont kaptam terhes melltartót tegnap, aminek nagyon örülök!!! Nem tudom nektek van-e, mi a Woman Secretben vettük és kifejezetten terhes melltartó, nem szivacsos, meg divatos, hanem jó nagy és kényelmes, nekünk már csak ilyen jár Kép.

Zsuzsi, a Brendon a Váci út 168 (?)-ban van ahol a Brendon áruház (én nem tudom pontosan hol, egy ismerősöm mondta, hogy az újpest központ metrómegállónál van). Ha megnézed a brendon.hu-t, ott van ilyen pont, hogy Mozgásstúdió, rögtön mutatja az órarendet és van terhes torna is meg jóga is.

Kinga, engem érdekelne a Baross utcai terhes torna, mert az a mkhelyemhez közelebb van, nem fontos a telefonszám, elég ha leírod, hogy hol van pontosan, esetleg a hely nevét. Köszi!

Ja, Zsuzsi, úgy kerültem a Jánosba, hogy az orvosom a Péterfiből (így írják????hm.)átment oda. A nővérem és két másik barátnőm is nála szült, sőt van még egy ismerősöm is aki Olaszországban él, és most a második babáját fogja szülni nála februárban. Õk nagyon oda voltak érte, és én is szeretem.

A 3,4D Uh-ra a kórházban jelentkeztél, vagy van ilyen hely külön vhol. Sokba kerül? Lehet, hogy majd én is meggondolom.
Üdv: Nóri

Kép
nóri8
 
 


Hello Lányok!

Kisjulcsi szerintem mi nagyjából egy időben szülünk. Én április 27-re vagyok kiírva. Én is szeretnék fizetős szobát, de ez a last minute megoldás most eléggé meglepett.
Én a Lintnernél szülök majd. És te?

Jövő héten, vagyis holnap reggel megyek afp-re. Már nagyon szeretnék túl lenni rajta és remélem minden rendben lesz. Elég nyomasztó, hogy még 2 hét az eredményig és a köv. uh vizsgálatig.

Nóri8 én azt hallottam, hogy a Bartókon van 4D Uh vizsgálat, felveszik videora és DVD-re is, kb. 8.000 Ft-ba kerül. Állítólag a 18. hét után javasolt, mert akkor már mindent lehet látni.
Üdv. Judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!

Judy! Én is a Lintnernél fogok szülni, igaz, kicsit előbb, karácsony táján.
Neked milyenek a tapasztalataid Vele? Jársz a magánrendelésébe is?

A Brendonhoz ne az Újpest Központnál szálljatok le, hanem vagy a Gyöngyösi útnál vagy pedig a Forgách utcánál. Pont a kettő között van. Én inkább a Gyöngyösit ajánlom, mert bár igaz, hogy visszafelé kell sétálni egy kicsit, de legalább nem kell a felüljárón átkelni.
A Brendonban is van 4D UH, én kétszer voltam már ott, 9.000 Ft és ebben benne van, hogy felírják videokazettára, csak ne felejtsetek el vinni, mert különben +600 Ft. Ha CD-re kéritek a fotókat, akkor az +2.000 Ft.
De azt hiszem, hogy a Praxisban is ilyen árak vannak, az van a Bartók Béla úton.
rio
 
 


Sziasztok!

Nóri: terhestorna: Baross u. 21. I. emelet
Tavaly úgy volt, hogy hétfőn és csütörtökön 4-től, 5-től, hétfőn 6-tól is volt. Kedd, péntek 6-tól volt. Van egy szám, de az a szülészeti klinikáé, és sohase lehet elérni a nőt. Tényleg legjobb, ha odamész.
A brendon a gyöngyössi és a forgách utcai megálló közt van, gyalog a metrótól elég messze! A buszokat nem ismerem, de én egyszer nagy hassal végigcaptattam, hát...

Minden jót, sziasztok, K.
tkinga
 
 


Sziasztok!

Rio! Csodálatos karácsonyi ajándékot fogsz kapni az biztosKép) Én kb. 10 éve járok már a Lintnerhez, voltam a magán rendelésén is korábban, mert a kórházban állandóan órákat kellet várnom...De most a terhességgel csak a kórházba járok. Elég normális, bár kicsit többet is foglalkozhatna velem, arra gondolok, hogy előre elmondhatna dolgokat esetleg anélkül, hogy minden kérdést feltennék, ha eszembe jut...de egyébként én abszolút bízom benne, eddig még sosem csinált hülyeséget! Neked mi a tapasztalatod vele? Ha a kórházba mész szoktál adni neki vmit a vizsgálatért? Szerinted mennyibe kerül nála a szülés?

Hallottatok már az Arany János utcai központról? Ott állítólag van terhestorna, intimtorna, szülés felkészítés stb.

szép napot Judy

KépKép
judy1
 
 


Szia Judy!

De jó, hogy folyamatosan bővül a csapat!
Én egyébként a Lintner helyettesénél, a Balog dokinál fogok szülni, és én nagyon meg vagyok vele elégedve! Általában a kórházba szoktam menni hozzá, de a terhesség óta voltam kétszer a magánrendelésén is. A kórházban tőlem még nem fogadott el pénzt. Lehet, hogy később majd igen. Tőled a Lintner?

Már voltál is az afp-n? Milyen volt? Mennyi ideig kellett várnod? Na majd ha kiderül, hogy már tényleg voltál, akkor majd még kérdeznék. Nekem majd szerdán kell mennem reggel 8-ra. Ugye neked is azt mondta a dokid, hogy nem lehet enni semmit előtte? Azért remélem, hogy hamar lezavarják, mert nem szeretnék már előtte kidőlni a sorból csak azért mert nagyon éhes leszek.
Te éreztél már valami mocorgást vagy hasonlót?

Üdv, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Julcsi,

Szuper, hogy te is csak jókat mondasz a dokidról! Én a múltkor megkérdeztem egy szintén kismamát miközben vártam a Lintnerre és ő azt mondta, hogy annyit ad neki, amennyit a magánrendelésen fizetne. Úgyhogy most én is ezt teszem.

Ma mentem volna afp-re, de reggel eltököltem az időt, úgyhogy holnap megyek. Egyébként is holnap van a "4 hét múlva", még nem vagyok elkésve. Állítólag csak 8-9-ig van, úgyhogy remélem tényleg hamar végzünk mert én sem birom kaja nélkül. De én még éjjel is fel szoktam kelni mert éhes vagyok. Szerinted akkor sem lehet enni ilyen vizsgálat előtt semmit????

Kb. 2 hete éreztem párszor vibráló jellegű vmit... nem tudom, hogy ez a baba volt-e vagy sem. Az elmúlt napokban nem éreztem semmit, de a férjemet rendszeresen "hallgatózásra" szoktam kérni, hogy legalább tudjuk mi van. Általában ilyen berregést vagy halk puk-olást (na ezt nem tudom megmagyarázni) szokott hallani. Te éreztél már vmit? Te is az afp után 2 hét múlva mész megint uh-ra?

Szia, Judy

KépKép
judy1
 
 


Szia Judy!

Én még semmit nem éreztem, pedig annyira figyelek. Volt olyan, mintha korgott volna hang nélkül a gyomrom, de az tuti a gyomrom volt, mert már tényleg nagyon éhes voltam. Úgyhogy még várom a jelet.

Én 2 hete voltam a dokimnál. Akkor azt mondta, hogy 9-én afp, és utána 23-án (2 hét múlva) hívjam fel, és akkor megbeszélünk gondolom egy napot. Neked a 18. heti uh-t a Lintner fogja csinálni? Nekem valószínű, hogy nem, a 12. hetit a Baltschik doki csinálta, szerintem majd most is ő. Aztán meg a papírral irány a Balog dokihoz. A múltkor is így volt.

Majd holnap azért írd meg, hogy milyen volt a vérvétel! Szerintem, ha kibírod, akkor tényleg ne egyél előtte, nehogy befolyásolja az eredményt. Valahogy csak ki kell bírnunk!

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Julcsi!

Ok. mindenképpen megírom, majd csak kibírom kaja nélkül.

Te hány hetes terhes vagy? Milyen gyakran jársz vizsgálatra? Én 4 hete voltam utljára. A 12. hetit nekem is a Baltschik csinálta, a Lintner még sose jött fel. Mindig nekem kell lecaplatni a papírral utána...Pedig örülnék, ha néha ő is feljönne, de gondolom bízik a kollégáiban.

Judy

KépKép
judy1
 
 


Judy!

Ha minden igaz, akkor én holnap töltöm be a 16. hetet.
Én először szept. 1-jén voltam a dokinál, akkor láttam először a babát. Aztán meg elég gyakran kellett járnom vizsgálatra, mert 4-én, vasárnap elkezdtem vérezni. Akkor kórház, az én dokim nem volt bent, egy ügyeletes volt, aki végülis hazaengedett, de szigorú fekvéssel. Azóta ki is vagyok írva, s most meg már megbeszéltem a dokimmal, hogy nem is megyek vissza dolgozni. Aztán voltam a Balog dokinál 8-án megint a kórházban, aztán 22-én, majd okt. 4-én meg 11-én is. Az utóbbi volt a 12 hetes uh. Nekem sem volt ott a dokim, csak a papírt vittem le neki. Utána a magánban voltam 25-én. Tehát eddig a leghosszabb idő az 2 hét volt. Most meg mivel csak vérvétel lesz, minimum 4 hetet kell várnom a köv. uh-ra. Nagyon nehéz így várakozni!

De szerintem ezekre a vizsgálatokra nem igen szokott felmenni a saját doki, inkább csak az van ott, aki vizsgál. Meg állítólag a Baltschik nagyon jó uh-s. Pedig én is örültem volna, ha az én dokim csinálja. Benne azért megbízok, nem úgy, mint bárki másban.

És te hogy adod majd oda a pénz a dokinak? Megkérdezed, hogy mivel tartozol? És mondjuk azt fogja mondani, hogy ugyanmár, semmivel, és attól függetlenül majd a kezébe nyomod? Vagy nem kérdezel semmit és a kezébe nyomod?

Te ezen a 12 hetesen voltál utoljára? És még 2 hétig semmi? Azért közbe még beiktathatott volna egy vizsgálatot! Te hányszor voltál már eddig?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok Lányok,

Tényleg jó, hogy bővül a csapat!
Kinga, köszi a címet, meg fogom nézni ha lesz egy kis időm. Utánanéztem az interneten és ez a Tápayné gyógytornász igaz? Ez elég jól hangzik. Sima aerobic oktatóhoz nem szívesen mennék.

Judy, azért az az Arany János utcai központ is érdekelne mert az még közelebb van a mkhelyemhez. Tudsz róla vmit. bővebben? Hol van pontosan? Milyen képzettségű tanárok tartják?(Ugye nem a Tornád-ó torna?)
A Brendonnal kapcsolatban meggyőztetek, ha gyalogolni kell nem megyek Kép.

Az én AFP-m pénteken lesz, én egyébként az eredménytől félek, mert sok ismerősömnek lett rossz az eredménye a rossz időpont miatt. Aztán persze a babák mind egészségesek lettek.
Rio,és a többi "Rangidős", nektek jó lett annak idején az eredményetek?
Tényleg Julcsi, van már toxoplazma redményed?
Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Halihó!

Julcsi! Én eddig csak 2x voltam, egyszer amikor 7 hetes volt, az volt az első vizsgálat, aztán a köv. 12 hetesen volt, a kettő között volt egy labor is. Hát nekem ennyi volt eddig. Holnap afp, aztán 2 hét múlva uh és doki. Remélem minden ok lesz. Kitartás neked is a 4 héthez, biztos minden rendben lesz a kisbabáddalKép

Én borítékba adom a pénzt. Van egy mappám abban van minden papírom, és amikor a vége felé közeledik a beszélgetés szépen kihúzom a már nyitott mappából a borítékot és az asztalra teszem. Nem mondok semmit, csak a végén, hogy köszönöm. Ez így eddig működött, de még valahogy infót szeretnék szerezni, hogy ez hogy megy szülés esetén és mennyi???

Nóri! Most még nem tudok semmit az Arany J utcai központról, de megkérdezem a kollégámat, mert a felesége most kezdett odajárni, tőle hallottam ezt, ha megvan küldök emil-t vagy telefonszámot!

Egyébként a kollégáim mondták, hogy nagyon sok esetben rossz az afp eredménye, úgyhogy nehogy frászt kapjak. Állítólag maga a vizsgálati eljárás nem teljesen Ok. ez még ma is vitatott. De gondolom, ha előtte uh-n nem láttak semmi rendelleneset, akkor nem is lehet baj! Szóval ne izguljatok én is biztatom magam!

Judy

KépKép
judy1
 
 


Szia Nóri!

Még nincs. De gondoltam, hogy holnap felhívom a dokimat, hogy szerdán az afp után felmehetnék-e hozzá a toxoplazma, illetve a cytológia eredményemért. Mert még azt sincs meg, és már nagyon izgat, hogy van-e valami bajom. Remélem semmi komoly.

Pont most írt e-mailt egy kolléganőm, aki babát vár, csak 6 héttel előrébb járnak, mint mi. Nem lett jó az afp-je, újra megnéztek nála valamit, közben elküldték (a 18 hetes uh után - ahol minden rendben volt) egy újabb genetikára, ahol azt mondták minden ok. Megjött az új vérvétel eredménye, ami pont ugyanannyi lett, mint az előző. Erre most megint elkülték genetikai tanácsadásra. Már teljesen ki van bukva, hogy ultrahangon minden rendben, közben meg ezzel a hülye eredménnyel küldözgetik össze-vissza.
Meg végülis már olyanról is hallottam, hogy az afp jó volt, és a végén mégis lett valami baja a babának. Szóval ennyit erről! Kész röhej!

Nóri! Te csütörtökön töltöd be a 16-ot vagy pont az afp napján? Ugye neked is azt mondták, hogy éhgyomorra?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Julcsi,én szombaton töltöm be a 16. hetet, de az orvosom azt mondta, hogy mindenképpen pénteken menjek afp-re, és ha nem csinálják meg aznap az sztk-ban akkkor szóljak neki és a Péterfiben kér időpontot az ottani laborosoktól. (mert ő régen ott dolgozott). A védőnő meg azt mondta, hogy pénteken nem csinálnak afp-t az sztk-ban de nekem amúgy is a hétfő jobb lenne, mert az afp-t a betöltött 16. hét után kell.

Úgyhogy most szerdán megyek az orvosomhoz és rákérdezek tőle pontosan, hogy mi van. Legalább akkor ultrahangon is láthatom a babát, mert már 3,5 hete nem láttam.
Azt hiszem nekem is mondták, hogy éhgyomorra kell, bár erre pontosan nem emlékszem. Ez nekem is gondot okoz, mert minden reggel az az első gondolatom, hogy mit kéne reggelizni.

Tényleg Julcsi voltál jógán? Milyen volt?

Kép
nóri8
 
 


JA, Julcsi a rákszűrés eredményért ne aggódj, ha baj lenne már szóltak volna. Nekem se mondott semmit az orvos, aztán rákérdeztem és mondta, hogy természetesen jó, mert különben már mondta volna. Korábban (a terhesség előtt), meg úgy volt, hogy levették (másik orvos), és utána egy szó sem esett róla. Szóval tutira semmi vész.

Kép
nóri8
 
 


Lányok, az afp-t tényleg a 16. hét után kell? Én e hét vasárnap fogom betölteni, de holnap megyek. Mert így jött ki a 4 hét. Ez most akkor nem jó így?
Tudtok erről vmit, mi van ha előbb megyek?

Judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!

Nóri! Neked hogy hogy nem a Jánosban csinálják az afp-t? Nekem a dokim kapásból azt mondta, hogy ott az épületben a földszinten. Meg a vérvételek is ott voltak, csak az meg a főbejáratnál. Én az sztk-ba még nem is voltam, szerencsére.

A jóga nagyon tetszett! Vettem is bérletet. Igazából ugye ez nem kifejezetten tornagyakorlat, de volt benne az is. Egy nagycsomó olyan testhelyzetet vettünk, ami segíti a szülést, a vajúdást, segít ellazulni, voltak légzőgyakorlatok, egyensúlygyakorlat, sok volt csukott szemmel és közben a nő beszélt, mi meg teljesen ellazultunk. Aztán a végén volt egy kis "kapcsolatteremtés" a babával. Az egész másfél óra volt, de tök gyorsan elrepült és nagyon jól esett úgy lelkileg is. Mindenkinek ajánlani tudom.

Judy! Én is úgy tudom, hogy be kell tölteni a 16. hetet. Mert az értékek úgy vannak kiszámolva, hogy most még szinte naponta emelkedik ez az érték a huszonakárhanyadik hétig, és itt azt veszik normálisnak, ami a 16-18 közé esik. Lehet, hogy jobb lenne felhívnod a dokidat, hogy most telt le a 4 hét, de hogy várjál-e még jövő hétfőig, mert akkor töltöd be csak a 16-ot. Szerintem azt mondja, hogy még várjál. Legfeljebb kérd meg, hogy most meg elmennél hozzá egy uh-ra, hogy ne kelljen még egy héttel többet várnod. Biztos nem mond nemet. Viszont ha majdnem egy héttel hamarabb mész vérvételre, nagy esélyed van rá, hogy visszaküldenek majd mégegyszer, mert alacsony lett valamelyik értéked.

Zsuzsi! Te sem a kórházban voltál afp-n? Neked már meg van az eredményed?

Puszi mindenkinek, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Igen, én is úgy tudom, hogy be kell tölteni a 16. hetet, mert különben alacsony lesz az érték és az nem jó, mert jól megijedsz, meg tényleg egy csomó tortúra van utána. Szerintem is hívd fel az orvost, neki is jobb, ha most előtte néz utána pontosan, minthogy még több vizsgálatot kelljen csinálnia.

Julcsi, nekem az orvos a laborokat meg minden vérvételt a védőnőre bíz, a beutalót is a védőnő adja, és ezen a védőnő sincs meglepődve. Szerintem az én orvosom még nem épült be annyira a Jánosba, merthogy nemrégóta van ott. Persze ezt csak én gondolom. De szerdán majd megkérdezem tőle, mert már engem is érdekel.
Pusz

Kép
nóri8
 
 


Nóri!
Igen már emlékszem, hogy a Serfőzőhöz jársz. Õ hol volt előtte? Hogy néz ki, fiatal? Egyébként tök sok doki jött át a Jánosba, mert itt állítólag jobbak a körülmények, no meg a felszereltség. Ez azért bíztató!!!

A rákszűréssel kapcsolatban én is azt hiszem, hogy ha nagy gáz lenne, már csak szóltak volna az 5 hét alatt. Már ezt a 2 napot meg csak kibírom, hogy megtudjam.

Én már annyia várom a 18 hetes uh-t! Olyan jó lenne már újra látni a kis csodát odabent.

Judy! Felhívod a dokidat? Ugye neked a kórházba kell menni a vérvételre?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


A Serfőző korábban a Péterfiben volt, de állítólag nagyon nem szerette. Mondjuk én sem bánom, hogy eljött onnan. Nem olyan fiatal, kb. 50-55 között lehet, de lehet, hogy kevesebb. Alacsony, sötétbarna haja van, és vmi borosta van az arcán úgy rémlik. Nagyon illedelmes és kedves, úgyhogy ha netán vmilyen vizsgálatra hozzá kerülsz tuti szimpatikus lesz.

Én is várom a 18 hetes uh-t, de én a mostani szerdait is várom. Most jön majd velem a férjem is, és most fogja először látni, mert mi nem kaptunk fényképet.
Üdv, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Judy!

Én is régóta járok már Lintnerhez, de eddig csak a magánrendelőjébe, a kórházba akkor hívott, amikor pozitív lett a tesztem. Labor, UH, stb.
Az tény, hogy túl sokat nem mesél a terhességről, nekem kell kérdezgetnem. Szerinte túlreagálom a terhességet. "Ez nem betegség" szokta mondani. De hát nekem ez az első terhességem és annyi kérdésem van!!! Az a furcsa, hogy a terhességi kiskönyvem abszolút nem érdekli, még csak bele sem néz. Hát még hogy írjon bele valamit... Magának jegyzetel a kartonomra.
Változatlanul a magánrendelőjébe járok, a kórházban még nem is vizsgált meg. De ott nem is adnék neki semmit.
Megkérdeztem a héten, hogy mennyi lesz a szülés, és azt mondta, hogy rám bízza.

Az AFP-ről annyit, hogy be kell tölteni a 16. hetet, mert különben rossz értékek jöhetnek ki. Nekem a Lintner asszisztense írt egy beutalót, lementem a földszinti terhesgondozóba, és ott vették le a vért. Az eredményért is oda kellett mennem 2 héttel később. A vizeletet pedig a bejáratnál lévő laborban kellett leadnom.
Én sem voltam még az SZTK-ban.
rio
 
 


Hello Rio, Julcsi!

Igen nekem is a kórházba kell mennem vérvételre a földszintre afp ügyben.

Most beszéltem a Lintnerrel, elmondtam neki, hogy én most szombaton/vasárnap töltöttem be a 15. hetet és most léptem be a 16.-ba. Megkérdeztem azt is, jó-e ha holnap megyek, vagy valóban csak a 16. hét után kell mennem? Azt mondta, hogy nyugodtan menjek, ezt nem zavar a vizsgálatokba, ez a pár nap alatt nem változik. Úgyhogy most teljesen megnyugtatott. Tehát szerinte nem kell megvárni a 16. hetet afp-vel.

Judy

KépKép
judy1
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?