Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Köszönöm szépen a dicséreteket!

Aki szeretne menni a kismamás ultrahangra, próbálja meg elkérni a kuponokat az őszi babásoktól. Sokan vannak előfizetők, és nekik már biztos nem kelllKép

Tünde nagyon szépen köszönöm a dicséretet, (Persze a többieknek is) nem válaszoltál a levelemreKép

Zsu
20+5

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Anita, Tünde
köszönöm szépen a gratulákat. Kép Kép Kép
Anita,
nekem is tegnap azt mondta valaki, hogy a sima Magne B6 jobb. Aztán vigyázz ám ezzel a Norbi diétával!!!
Lidike nem ránk ilyen hajlékony az tuti! Kép

Tünde,
Lídia lesz a lányunk neve, eddig úgy van.

Zsu,
szépek a ruhácskák!

Csema,
biztos jobb lesz otthon lenni! Azért vigyázz ám magatokra! Szép nevet választottatok a kislánynak.

Sasha,
jó strapabíró ez a kocsi. Édesek a kicsik. Kép

Jó éjt mindenkinek!
Angi 25+1
angi79

Sziasztok!
Bocsi, hogy ritkán jövök, de egyszerűen nem jut idő.. Szerencsére már jól vagyunk, és Maszatka is folyamatos mozgásban van. Nagyon szupi érzés, imádom! Kép még két hét az uh-ig, de már alig győzöm kivárni. Nekünk is nagyon nehéz a név választás, főleg hogy nem tudjuk még mi lesz.
Édesek a képek amiket felraktatok, és a tábla is nagy segítség, hogy tájékozódjak!!! Kép
Jövő héten kezdjük felújítani a leendő hálószobánkat, mert a régibe nem férne be a babaágy. Nagyon nagy munka lesz, remélem bírni fogjuk.
Mindenkinek további szép napokat! Kép
Petra (20+1)

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Ildi Kép
Nagy nagy gratula. Át tudom érezni az örömödet, velem is madarat lehetett volna fogatni mikor kiderült hogy nunis. A két fiú után nekem is minden vágyam egy kiscsajszi volt. Kép

Angi
Neked is gratula a kislányhoz Kép

Csema
Üdv ujra itthon. Pihenj sokat Kép

Nancsika
Nagyon édi a kukisod. Kép

Voltunk tegnap vásárolni most, hogy a nagyfiam nem volt itthon így meg tudtuk venni a Karácsonyi ajándékait. No meg persze vettem a babónak rózsaszín és sárga bodykat. Nem bírtam otthagyni olyan édik voltak. Ja meg élvezkedem, hogy nem fiúsban kell gondolkodnom, abból van már egy rakás.

Szilvi
23+5

Szilvi és Katababa
szisz2

Sziasztok!

Nancsika,
tökédi a kisfiútok!!! Annyira édes, ahogy belesimul a lepénykébe, nagy gratula nektek!Kép

Angi, Ildi,
nektek is gratula a kislányokhoz, nagyon jók az uh-képek!Kép Angi, a kiscsaj rendesen összecsomagolta magát...Kép

CSEMA!
Hurrá, hogy újra otthon vagy! Sok-sok pihi a gyönyörű nevű kislánnyal!Kép Örülök, hogy minden rendben van veletek.Kép

A mi kis Poccancsunk is folyamatosan mozog, de nekem inkább lent üdül, vagy baloldalt. Nektek hol mozog inkább a baba? Tegnap este énekeltünk neki Apával, végig csendben volt (remélem, nem ijedt meg a kettősünktől), aztán utána elkezdett boxolni és mocorogni, majd belesimult Apa kezébe. Szinte éreztem, hogy a kis hátát odakuporítja Apa tenyeréhez. Nagyon édes volt.Kép

Nicika,
köszi a táblát, igazán nagyon klasz lett! A varrósuli eredményeit szerintem fel fogjuk tenni közszemlére, hogy megkritizálhassatok minket.Kép

Tünde,
én foglalkoznék a család többi részével is (lásd szülők, tesók), de senki nem kíváncsi ránk, igyekeznek lerázni minket, így továbbra is hárman maradunk.Kép No, meg persze ti is...Kép

Jó pocakosodást nektek, kellemes pihenést a hosszú hétvégén!

Lyly
21+5

Kép

Kép

Kép
lyly

Nancsika Kép
Nagyon édes a nagy fiad Kép Igazán szépen megmutatta magát Kép
A névválasztással még mi is küzdünk Kép De mire megszületik tuti kitaláljuk mi legyen Kép

Angi Kép
Aranyos a lánykád Kép Kár, hogy eltakarta az arcocskáját, de sebaj majd legközelebb Kép A lényeg, hogy jól van és egészséges Kép

Zsuszófi Kép
Nagyon jók a rucik Kép Legalább mostmár lesz kit habos-babosba öltöztetni Kép A kockás kisruha nagyon tetszik Kép
Bence mit csinált az arcával?

Ildi Kép
Gratula a kiscsajszhoz KépKépKép
Most már teljes a boldogság Kép
Zsunak is, neked is két fiú után egy lány Kép most már csak Corynak kellene egy lány Kép

Ági Kép
Örülök, hogy jelentkeztél és hogy jól vagytok Kép
Uh-ra mikor mész? Nekem 7-én kell mennem egy laborvezetői genetikai uh-ra Kép

Csema Kép
De jó, hogy otthon vagy Kép
Szép nevet választottatok a lánykának Kép
Várunk a képpel, de azért pihengess Kép

Nicika Kép
Köszi a táblát Kép
Küldtem levelet, van új képem is Kép
A pocakfotón még csak 14 hetes vagyok, most küldtem el a 17 hetes képet Kép
Gyönyörű dolgokat vettél a manócskádnak Kép

Tegnap elmondtuk a családnak is, hogy érkezik a kistestvér Kép Így most már mindenki tudja Kép

Annácska 17+6

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok

Csak átfutni volt időm... nemsokára indulunk egy kicsit pihizni...

Gratulálok minden kukacos és nunis babóhoz! Kép

Barti
én a Mega Toys ban vettem, mert pont most volt kuponos...

Nicika
Jó fej a nagyapa szépek a babarucik!... hát még a gyerek! Kép

Én barátnőm kisfiainál voltam a hétvégén, itt lehet meglesni a képeket: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7352&page=2&image=172189

Kép
Végre sikerült a játszótakarót is lefotóznom...

Kép
Nyuszkót az IKEA-ban vettem... azóta vele alszunk, hogy finom anya és apa illata legyen! Kép
Mögötte egy kistakaró...
Kép
A pillangók az ágy fölé készültek! Kép
Kép
Kép
Kép
...és a kiscipők...
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka Kép
Nagyon tetszenek a takarók Kép Hogy csináltad? Mit tettél a két rétegközé? Nagyon ügyes vagy Kép
A pillangók annyira édesek és nagyon ötletesek Kép
Szerencsés a babód, hogy ilyen kreatív anyucija van Kép

Annácska 17+5

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Mamacka,
ezek a te munkáid? Nagyon ügyes vagy (vagytok)!Kép
A kistopánkák és a takaró is nagyon szépek!

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly

Lyly Kép
Nekem inkább a jobb alsó részen szokott feküdni a Manócska.
A védőnő szerint általában egy helyen szeretnek fészkelődni Kép

Annácska 17+5

annácska

Anna Lyly
Köszönjük... Kép
Ikeában vettem valami bélésanyag szerű takarót arra varrtam rá, az előre összevarrt takarót... a minták alatt nagyon vékony (kb fél centis) szivacsréteg van.
Még szeretnék falvédőt meg valami tároló szerűséget varrni.

A topánkákat meg a nyuszkót vettem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Angi
A te kislányod is csodaszép... az előbb lemaradt... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Lyly, örülök, hogy jól vagytok és, hogy ilyen kis aktív a babótok!KépJó, hogy már is így szeret apához bújniKép

Petra! Szuper, hogy Ti is jól vagytok! Csak óvatosan a felújítással!Kép

Mamacka! Nem semmi, milyen ügyes vagy! Ezek álomszép munkákKép Teljesen odavagyok, csak ámulok!Kép Én is úgy szeretnék tudni ilyeneket csinálni!

Annácska! Úgy örülök, hogy végre felhőtlenül boldogok lehettek, és végre a család is veletek együtt örülhet az újabb manócskának!

Szilvi! Szuper érzés lehet számoda végre a rózsaszínű ruhácskák között válogatni! Biztos szépeket vettetek! Nagyon ügyik vagytok, hogy már megvettétek a karácsonyi ajándékát a nagyfiúnak!Kép

Megyek, főzök tovább! Majd még jövök!

Anita (23+2)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita
Köszönöm... örülök, hogy tetszik! Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok,

köszi szépen a dícséreteket a kis akrobata lánykámra. Kép Ma egyedül leszek itthon, mert a férjem bement dolgozni. Kép 1,5 órát vasaltam...

Mamacka,
ez a takaró nagyon szép és a lepkék is. Nagyon fog tetszeni a kiscsinek ez a sok színes dolog! Jó pihit Nektek!
Szisz,
én is a bodykra csábulok el mindig. Kép Tényleg szerinted hány darab kellene első körben?
Lyly,
édes lehet a babutok. Az enyém is a legtöbbet a jobb oldalamon van. De most 2 napja rengeteget alszik. A doki szerint jön a front azért és farfekvésben volt. Erre azt mondta a doki, hogy tegnap 11 babából 10 ült így anyukájában.

Mindenkinek szép vasárnapot!
Angi 25+2
angi79

sziasztok kismamik!

ezer éve nem jártam erre.sajnos mióta otthon vagyok pihenőn nem tudok erre nézni.

remélem mindenki nagyon jól van .
láttam Csemát is hazaengedték nagyon örülök!

aki nem emlékszik ránk:22+4 naposak vagyunk és első két babánkat várjuk.a mpicit megrövidült méhnyak miatt pihennem kell.még nem mutatták meg igazán a nemüket de a doki azt jósolja hogy két lány.de még nem biztos!amúgy jól vagyunk mocorognak,már látszik amikor hullámzik a hasam.

szombaton megvettem az első babarucikat.4 db bady annyira cukik.és tegnap a szomszéd adott egy zsáknyi rucit ami nekik már nem kell.az ő babája egy éve született februárba amikor elvileg én is fogok.nagyon sok jótanáccsal is ellátott.

hiányzik a társaság de sajna nem fogok tudni jönni csak nagyon ritkán.de inkább vigyázok a pocilakókra.
Puszi mindenkinek
tunka

Szia Tunka,

vigyázz is a Manócskákra, tényleg ez a legfontosabb! Örülök, hogy minden rendben van Veletek!!
Ha tudsz azért néha gyere és mesélj róluk /rólad!
Puszi.
angi79

Zsuzsófi! Remélem már jobban vagy. A méretek miatt, pedig ne aggódj nagyon szerintem. Bár nekem A manó lesz az első, de akkora lesz, amekkora. Túl sok mindent nem tudsz vele tenni. Az a lényeg, h egészséges. Le van maradva 1 héttel… Naés? Én mondjuk, tömöm magamba minden nap az Elevitet, biztos attól ekkora. Attól a heti 1 uborkától, amit zöldség címen megeszek, bizti nem lenne ekkora. Szal nyugi!!!
Az éjszakák, van, h nekem is kakásak.Kép Állandóan hülyeségeket álmodok, és sírva ébredek fel. Ma arra ébredtem, h elhagyott a párom egy néger lány miatt. De volt már ennél szörnyűbb álmom is, a Kisfiammal. De azt inkább nem mesélem el.Kép
A ruhácskák pedig nagyon aranyosak.Kép Én valahogy még mindig nem merek neki venni semmit. Majd remélem, elmúlik.Kép

Niki! Köszike! Drukk majd Nektek pénteken. Egyél mielőtt mész! Bizti megmutatja magát, és végre megtudod, h ki lakik bent.Kép Majd beteszed a táblába valamelyik képet a kis Ufócskámról?Kép

Livi! Sajnálom a vizsgádat.Kép
Köszike. Most utálni fogtok, de szerintem a világ legédesebb kiskukisa lakik bennem! Kép Imádom nagyon! Kép

Múltkor, mikor jött a Védőnő, kérdezte, h éreztem-e már a Manót. Mondtam, persze, már a 15. héten. Kérdezte, h mit éreztem, és mondtam, h olyan bugyborékolást. Azt mondta, az még nem babamozgás, hanem amikor olyan nagyot üt. Szal most nem tudom. Olyan nagyon ütést még nem éreztem, csak éppenhogy valamit, ami nem az a bugyborékolás volt. Nektek milyen, amikor érzitek őt?

Angi! Nagyon édes a Te picurimicurid is.Kép Szép nagy a lányka már! Kép

Vas/Ildi! Gratulálok a kislányhoz! Kép Tökjó, h sokunknak olyan nemű lapul a pocijába, amilyet szeretne.Kép Nikinek is drukk, h kukis legyen, Corynak, h kislány. Többieket most hírtelen nem tudom, h mit szeretnének.Kép

Csema! Mi még nem beszéltünk, de örülök, h jobban vagy, h haza engedtek. Biztos nagyon örült neked a családod! .Kép Pihizz sokat, vigyázz magatokra!

Tünde! Igen. Most folyamatosan szinte a szájában volt valamilye.Kép Imádom.Kép

Lyly! Köszönjük szépen. Apa bazi büszke rá, h ilyen szép picifia lesz.Kép
Az olyan jó, ahogy érzed, h hol van. Apa is amikor ráteszi a kezét a pocimra, és simogatja, rendesen érzem, h odabújik hozzá a fia.Kép És látom apa arcán, h érzi, és már rajong érte Õ is.Kép
AlexMartin nekem nem toom hol fexik.Kép Eddigi UH-kon állandóan fejjel lefelé volt, inkább jobb oldalon, a lábacskái pedig inkább balra. Olyan kis átlósan. (csak jelzem, h apa is úgy alszik az ágyon. Mármint az egész kell neki.Kép)

Annácska! Na igen, a névválasztás. Tök igazad van. Mire megszületik, addigra el kell dönteni.Kép Nem sok választásunk lesz.Kép Vicces lenne, ha megkérném a szülésznőt, h ugyan nevezze már el a fiamat.Kép

Mamacka! Nagyon ügyes vagy! Iszonyat aranyosak ezek a dolgok. Szabásminta van hozzá?Kép Vagy magadtól készítetted?

Tunka! Pihizz sokat, vigyázz magatokra, és ha tudsz, jelentkezz!

Nancsika

Kép

Kép

Kép
nancsika

Nancsi,
köszi. Kép Teljesen átlagos méretei vannak, szinte minden 24. hétnek megfelelő. Pedig mensi alapján 26 hetes vagyok, de a doki is megmondta, hogy akkor később fogant, azzal nem kell foglalkozni. Kép

Magzatmozgás: nekem azt mondta a védőnő, hogy az a bugyborékolás már az volt. De a 18. héten teljesen egyértelműen rúgott már, a férjem is érezte, ha oda tette a kezét.
angi79

Sziasztok!

Gartula a lányokhoz! Kép

Zsuzsófi! Nem lesz semmi baj a törpével! Ne izgulj! Kép

Angi: Cukik a képek! Kép Feri mit szólt, hogy így is látta a törpét?

Képzeljétek, szerintem hajnalban a törpét éreztem. Olyan helyen volt egy érdekes nyomás a pocimban, ahol egyébként semmi olyan nem lehetne. Szóval talán már a törpe volt. Kép Vagy már annyira várom, hogy érezzem, hogy beleképzeltem a dologt. Kép

Kérdés: Mennyi idő alatt kaptátok meg az AFP eredményt? Nekem azt mondta a védőnő, hogy 1 hét, de Anginak 2 hét alatt jött meg az eredménye. Így nem tudom, hogy most mikorra jelentkezzek be a genetika uhra.

Üdv mindenkinek!

Eszter 16+0

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter,
az AFP változó, nekünk is egy hét volt, de már 3 hétről is hallottam. Valszeg a törpét érezted, ilyen érdekes helyeken fordul elő.Kép

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly

Angi! Cuki a kislányotok! Főleg az a kép tetszik, amikor a fejénél vannak a lábai! Az én babám is nyugis amúgy 3 napja! Most legalább már tudom hogy a front miatt! Persze azért nem bánnám, ha péntekre össze szedné magát és beindulna, hogy legyen mit mozizni és jó képek készülhessenek. Ha ez a 4d nem jól sikerül, sajnos nekünk nem valószínű hogy újra esélyünk lesz elmenni. Főleg az anyagiak miatt!

Zsuzsófi! Hihetetlen mennyi ruhátok van! Az overál pedig igazán belopta magát a szívembe! Nagyon édes!

Vas! Gratula a kislányhoz! Két fiú után igazán megérdemled!

Csema! Õszintén örülök hogy otthon vagy! És annak is hogy jobban vagy! Pihizz nagyon sokat!

Lányok! Én is mindig megveszem a Kismama magazint és nem valószínű hogy ott leszek a Bőrzén, úgyhogy szívesen odaadaom a kuponokat valamelyikőtöknek!

Tudok egy jó címet, ahol az összes utónév és jelentése megtalálható! http://www.nemokap.hu/kozer/nevnap.htm

Lyly! Az én babám is lent tartózkodik a pocimban! Sokáig balos volt, de most már végre a jobb oldalamat is használja!

Mamacka! Nagyon ügyi vagy! Szuperek a pillangók és a takarók! Hű de irigyellek! Én is meg tudnám csinálni, legalábbis azt hiszem, de sajnos nincs gépem!

Tunka! Örülök hogy benéztél! Pihizz sokat a picikékkel!

Nancsika! A képeidet természetesen berakom a táblába! Már le is mentettem! Ja és hogy milyen mikor rúg! Hát azt nem lehet más tipusu mozgással összekeverni! Még a hasam is dudorodik tőle! Van erő a kis Picuriban! Ha majd egy jót rúg beléd, te is tudni fogod hogy ez tuti a lába volt!

KépKép
nicika

Sziasztok!

Nagy a pangás a hétvégén...Kép Mindegy, majd szerdától, gondolom, megint beindul a topicKép

Eszter (Vok)! Engem a védőnőm elfelejtett tájékoztatni az eredményről, így csak 3 v 4 hét múlva tudtam meg, mikor ismét tanácsadásra mentemKép Hátha, Te szerencsésebb leszel! Szerintem is a Manócskád lehet azKép

Tunka! Jó, hogy Te is bejelentkeztél! Vigyázz Magatokra, és gyere néha az infókkalKép

Épp én is ezt akartam már írni délután is, amit Nicika: én is szívesen odaadom a sarokszelvényeket (elvileg mindhárom megvan), mivel mi sem fogunk felutazni!Kép Ha vkit érdekel, elküldöm, v ha a talin találkozunk, akkor személyesen odaadom!

További jó hétvégét, pihizést!

Anita

Eszti! Remélem, minden okés veletek (pl.orrvérzés) és csak a hosszú hétvégét használjátok ki!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Szia Nici!
Köszi szépen a bókot a lányom nevében is! Egy jó tanács a 4D-re: egyél előtte közvetlenűl egy kis csokit. Az édesre felébrednek. Még nem tudom, hogy megyünk e még egyszer. Majd drukkolok, hogy Nektek fent legyen a Manó és végre lássátok mi van a lába között! Kép Kép

Eszter Drága,
Feri is élvezte az ultrahangot persze. Ma meg is mutogatta a srácoknak a cégnél a lányát, akik szerint szerencsére nem rá hasonlít... Pedig szerintem igen. Kép
Szuper, hogy érzed a babut. Most talán csak pár naponta fogod érezni, de utána ez sűrűsödik és erősödik! Az AFP után kérdezz rá szerintem, hogy mikor mehestz az eredményért és ha már tudod, akkor hívd a Péterfyt. OK?

Puszi Minednkinek!
Angi és Lidi
angi79

Szia Angi! Kép

A pasik és az ő egójuk. Kép Majd, amikor kint lesz, úgy is csak rá hasonlíthat majd. Kép Ádival kimegyünk majd arra a kiállításra. Hátha a 4Ds uhra beférünk. Kép Ádi szentül állítja, hogy ő majd csak akkor fog tudni mit kezdeni a törpével, ha már kint lesz, de szerintem ez csak az "én nagyon laza vagyok és nem aggódok soha semmiért" szöveg része. Kép Mostanában mindig többesszámban beszél velem és ez annyira édes! Kép Az AFPre nekem azt mondták, hogy 1 hét, de te meg azt, hogy 2. Kép Remélem marad az 1 hét és akkor be is jelentkezem jövő héten, mert ugye 3 héttel korábban kell bejelntkezni náluk, aztán elszaladok dokibácsihoz és megbeszélem vele, hogy már biztos jól vagyok és hogy mehetek-e végre tornázni. Már nagyon szeretnék mozogni. Megrendelem az intimtorna könyvet is. Kép

Anita! Én szeretnék egy sarokszelvényt kérni. Kép A talin elméletileg én is ott leszek. Kép Előre is köszönöm! Kép

Olyan jó! Ma igaz, aludni nem tudtam, de nem volt interjúm reggel és éreztem a törpét. Ez egy jó nap. Kép

További jó pihit nektek!!

Eszter 16+0

Eszter
Kép
Kép
vok

Eszter! Akkor viszem magammal a szelvényt a talira!Kép

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Mennyi minden történt kevesebb, mint két nap alatt. Kép

Csema: Isten hozott ismét közöttünk. Pihenj amennyit csak tudsz, és nagyon vigyázz magadra.

Vas: szívből gratulálok! Most biztosan hatalmas az öröm nálatok, és talán egyben a meglepettség is.

Kérdéseim lennének hozzátok, főleg a tapasztalt anyukákhoz: mintha kicsit duzzadna a lábam, vagyis a zokni gumija látszik. Mikortól beszélünk vizesedésről? Normális ez, vagy emiatt dokihoz kellene menni? Általában estére duzzadt egy kicsit, reggelre lemegy. Ez ugye nem a toxémia kezdődő jele?

Nyugtassatok meg,

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Mariannka:

Terhesség alatti vizesedés

A vizesedés mindig egy gyanújel, annak tudatában is, hogy egyszerűen a hormonhatásokra a szervezet több vizet tárol, mint nem terhesen. Kérdés persze, hogy melyik terhességi korról van szó. Ha a végén jár (>36 hét), akkor egyszerűen álljon át abszolút sótlan étrendre és fogyasszon gyümölcsleveket, sószegény ásványvizet.

A túl korai vizesedés legtöbbször fiatal terheseknél, először szülőknél fordul elő, akik viszonylag rövid házasélet-időszak után nagyon hamar teherbe estek. Sokszor már az első alkalommal.
Lehet anatómiai oka is: állómunka, visszeresség. Pihenjen tehát sokat, lábait ne lógassa, hanem minden létező alkalommal polcolja fel.
Ne sózza az ételeit, a zöldségeket, húsokat is a legjobb, ha só nélkül mikróban párolja. Arra gondoljon, hogy 9 gramm só egy liter vizet köt meg a szervezetben (ez kb. egy kávéskanálnyi). A paradicsomot is só nélkül egye: amire szüksége van, az úgyis benne van. Vizet csak ásványvizet vagy gyümölcslevet igyon és számoljon, hogy az egyéb ételekben levő vízzel együtt a 2 litert ne haladja meg! (nyári melegben a párolgásos hővesztés miatt az igény nagyobb lehet) A gyümölcsök átlag 90 %-a víz, a normál kenyér egyharmada is az....

A dinnyefélék nem a terhesek számára teremnek!!! Az ásványvíz ásványi sókban szegényebb, lehetőleg szénsavmentes legyen. Ezt onnan ismeri fel, hogy a sóösszetétel kicsi értékeket ír, elsősorban a nátriumnál, másrészt rá van írva, hogy korlátozás nélkül fogyasztható. Tartson gyümölcsnapot, kivitelezése: vesz 2 kg almát és addig nézi, amíg le nem megy a nap. Az almából ehet, mást semmit... Egyen narancsot és banánt (ez utóbbi sok káliumot tartalmaz, ami fontos).
A vízhajtókat általában nem szeretjük, mert a vérből veszik ki a folyadékot, amíg a víz az ödémánál a sejtközötti térben van. A kettő közötti kiegyenlítődés lassú, viszont addig a magzat vérellátása romolhat. A székrekedés kezelésére is az un. ozmotikusan ható anyagokat (pl. lekvárok) részesítjük előnyben, a kettő dolog itt találkozik.
A vesefunkciókat és a vérnyomást sűrűn ellenőrizni kell, ezek egyikének kóros volta hiányában komoly toxémia nincs.
Legjobb a vizesedést megelőzni. És bármilyen hihetetlen, de sokszor a nyugalom, a pihenés csökkenti a vizesedést. Még a nem terhes lába is bedagad egy fárasztó nap végén, de az éjszakai pihenés alatt elmúlik...

Dr. Nagy László

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Fontos megjegyezni, hogy ha a kéz és az arc hirtelen és erősen felpuffad, és mindezt vérnyomás-emelkedés kíséri és a vizeletben fehérje mutatható ki, akkor erről a kezelőorvost mindenképpen tájékoztassuk, mert ezek a tünetek kezdődő toxaemiát jelezhetnek. Akkor is jó, ha kikérjük orvosunk véleményét, ha azt tapasztaljuk, hogy az egyik láb sokkal jobban fel van puffadva, mint a másik, főleg ha jelenséget, a lábszárban vagy combban jelentkező enyhe fájdalom kíséri.
Az enyhe ödémás panaszoknál viszont nincs aggodalomra ok, a következő módokon enyhíthetünk a kellemetlen érzéseken:

• Amikor csak lehet polcoljuk fel a lábakat. (A vénás keringést akkor segítjük igazán, ha a szívünk alacsonyabbra kerül, mint a lábunk.)
• Ne álldogáljunk, üldögéljünk sokáig, iktassunk be egy kis sétát, végezzünk lábfejtornát, hogy beindítsuk a vérkeringést.
• Hordjunk kényelmes cipőt, kerüljük a szoros gumijú zoknit, harisnyát.
• A gumírozott gyógyharisnya viszont enyhítheti a már nagyon kellemetlen tüneteket. Ezt reggel kell felvenni, még mielőtt kikelnénk az ágyból így nem gyűlik a vér bokánk köré.
• Lehetőleg a bal oldalunkon feküdjünk, mert így a testünk jobb oldalán húzódó nagy visszér szabadon szállíthatja a vért vissza a szív felé.
• Igyunk sok vizet! Meglepő módon a sok folyadék segít a testünknek megtalálni a helyes folyadékegyensúlyt és így a vizesedés jó ellenszere. Naponta másfél-két liter folyadék bevitele lenne ideális.
• Csökkentsük a sófogyasztást, mert a só visszatartja a folyadékot.
• Ihatunk gyógyteákat is, de csak mértékkel. Legjobb, ha természetgyógyász véleményét kérjük, hogy mennyit ihatunk az olyan enyhe vízhajtók főzetéből, mint a gyermekláncfű, tarackbúza, kukorica-bajusz, aranyvessző.

• Együnk minél több nyers hagymát, fokhagymát, almát, lila szőlőt és ha találunk, sörélesztőt.
• Homeopátiás kezelésként megpróbálhatjuk a Natrum muriaticum nevű szert c6-os higításban egy héten keresztül naponta háromszor, de ha egy hét múlva nem enyhülnek a panaszok forduljunk homeopátiás orvoshoz, mert lehet, hogy inkább alkati szerre lenne szükségünk.
• Az akupunktúrás kezelés általában hatékony segítséget nyújt.
• A rendszeres testmozgás is jót tesz: a séta, úszás, szobabiciklizés élénkíti a vérkeringést és kellemes közérzetet biztosít.

És ne feledjük: ez az apró kellemetlenség a szülés után szinte azonnal elmúlik!

Hoppál Bori

forrás: www.szuleteshete.hu

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok lányok!

Olyan jó, hogy mindenki a fellegekben jár! Csak így tovább! Kép

Vok-Eszter! Az AFP eredményt megmondják telefonon itt: Schöpfi 476-4400/AFP labor, vagy itt: Rókus 2668000 /központi labor. Nekem csütörtök de. vették le, és következő hét szerdán már meg tudták mondani. (TAJ szám legyen kéznél.)

GyeZsu
19+0
gyezsu

Vok-Eszter,

nekem is van Kismama magazinom, miért nem kérted eddig? Mi is készülünk kimenni a Babaruhabörzére, feltéve ha nem kell dolgoznia Ferinek.
Szerintem nem kell 3 héttel előbb bejelentkezni uh-ra, nekem egyszer 1 héttel illetve 2 héttel előre adtak időpontot. De majd meglátjuk. A papírnak viszont a kezedben kell lenni mire mész.
Szuper, hogy végre nem jött a róka! Szorítok a jó AFP-hez!
Puszi.
Angi
25+3
angi79

http://babakocsi.uw.hu/

Esztipeszti, ezt nézted már? Remélem egyébként már jobban vagy és nem kínoz az orrvérzés!
Puszi:
Angi
angi79

Sziasztok!

GyeZsu! Köszi a számokat. Kép Felírom! Kép

Angi!
De korán keltél ma? Nem tudtál aludni? Kép
Nekem legutóbb azt mondták, hogy mit akarok én 1 héttel korábbna bejelentkezni, amikor 3 hét a várakozási idő. bár, lehet, hogy ez is nővérfüggő. Mint mindenhol. Kép Vagy csak szipmlán rossz napja volt a néninek és rajtam tölltötte ki a dolgot. Kép
Anita írta, hogy neki van három és úgy is jön a talira. Gondoltam akkor nem kérdezősködök. Kép A kiállításról meg itt olvastam és már mondtam Ádinak is. Kép Egyenlőre benne van. Neki a tanulás miatt necces, de szerintem bele fér. Bár, az egy kicsit aggaszt, hogy érkezési sorrend lesz, mert akkor tuti, hogy jó korán ki kell menni, hogy beleférjünk az uhba. Kép Tök jó, hogy pont most csinálnak ilyet. Annyira gondolkoztam rajta, hogy bele fér-e a költségvetésbe a dolog. De így megoldották. Kép

Olvason a könyvet. Nagyon jó! Kép Köszönöm, hogy elhoztad! Próbálok vele haladni, hogy időben visszaadjam. Kép

Na, lépek, mert ma bünti tanítás van az egyik leányzónál. Nem tanult, ezért a szünetben is megyek hozzá. Ilyen lusta tanítvánom már régen volt. Kép Aztán megyek anyuhoz. ja, mindezt Bigyókával. Kép Jó kis kirándulós napom lesz ma. Tegnap, meg tegnapelőtt csak pihiztem. Kép Egyedül voltunk a sógornőmmel és tarcspartyzunk 2 napon keresztül. Kép Jó volt. Kép

Na, most már nem locsogok tovább. Kép

Puszi

Eszter 16+1

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Tünde: köszi szépen az infokat. Tehát pihenni kellene. Ebbből se lesz semmi ma, meg holnap sem, mert babaszobát parkettázunk, festünk ma. Kép

Remélem, hogy szépen sikerül majd.

Épp most másztam ki az ágyból, olyan lusta vagyok, mint egy kismalac.

Mariann
23+1

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

<font color="0077aa">Sziasztok Lányok!

Tudom, hogy rég nem jelentkeztem és már szinte senki nem emléksztik rám. Most mégis billentyűzetet ragadok azzal a céllal, hogy legyen valaki köztetek, aki meg tud nyugtatni. Most 20+3 hetes vagyok már, de még mindig nyugtalanít a 18. héten elkészült AFP eredmény. Nagyon alacsony lett. Ugye az AFP-nek 20-100 közt kell mozognia, nekem 19,7 lett, a MoM eredmény pedig 0,7-2,5-ig normális, nekem 0,5 lett. Ha alacsony, ugye az azt jelenti, hogy esetleg Down-kóros a gyermek. Gondolhatjátok milyen idegállapotba kerültem, mikor a dokim mondta, hogy elküld a Schöpfibe genetikai vizsgálatra. Ott bezzeg 3 óra várakozás után nem csináltak semmit, csak leült a nő egy számítógép elé és a súlyom és az életkorom alapján kiszámolta, hogy 1:1120-hoz az esélyem a beteg gyermekre ilyen eredmények mellett is, így nem küld semmilyen vizsgálatra. Számomra elég nevetségesnek tűnt e két adat alapján meghatározni, hogy a pici beteg-e vagy sem. Elküldött, de nem vagyok megnyugodva. Aztán a dokim ezen eredmények után, megrántotta a vállát (hiszen nem az ő felelőssége) és megcsinálta a 18. heti UH-t, ami szerint minden rendben (igenám, de a János Kh.-ban 12 éves az UH-gép!!). Ráadásul nem is fordították felém a monitort, így nem láttam semmit.) Az UH-n meg kiderült, hogy az utóbbi 1 hónapban lejjebb vándorolt a lepény, így már eléri a méhszájat - úgyhogy no sex, no sport. Nagyon kivagyok. Mondjatok valami okosat AFP-ügyben légyszi, mert megesz a frász (első gyerkőc). A lepény fog még feljebb menni, ahogy nő a méh? Volt már valakinek bármi velem hasonló helyzete?

Előre is köszi a válaszokat!
pá,
Lola</font>
lolita

Lolita: nekem 0,3 lett az afp-m. Én a Szabolcs utcában voltam genetikán. Ott egy profi genetikusnő megnézte uh-gal, nem látott semmi down-kórra utaló jelet. A súlyom alapján nem számolta át az esélyeket, csak az afp-m és a korom alapján mondta, hogy 1:200-hoz az esély a beteg babára. Viszont nálam ott van a nagy súlyom, ami alapból lefelé nyomja az értéket.
De ami engem végképp meggyőzött, az egy táblázat a náluk végzett amnioról és hogy abból mennyi a beteg baba. 7 kategóra volt:
A lényeg, hogy mi alapján csinálták az amniot, és mennyi lett beteg:
35 felettieknél:
1. kor
2. kor+uh
3. kor+nyakiredő
4. kor+biokémiai vizsgálat
35 év alattiaknál:
1. uh
2. nyakiredő
3. biokémiai vizsgálat.
Én az utolsóba tartozom, így csak az maradt meg bennem. Ebben a táblázatban benne van mindenki, akinek a Szabolcsban csináltak amniot. A lényeg. Az utolsó kategóriában 73 eset van. Ebből 0 (!) lett végül beteg!

Lepényügyben passzolok.

cory 20+4

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Ja, és nekem az afp érték 10,3 lett.

cory
Budapest

Lolita: BHCG-t néztek? Ha igen, az mennyi lett?

cory
Budapest

<font color="0077aa">Cory,

köszi a gyors választ. Az utolsó kérdésedre válaszolva: nekem a B-hCG MoM-ja lett 0,5. Az AFP MoM-ja 0,6 és maga az AFP 19,7. Köszönöm, hogy megnyugtattál. Nem tudom, miért ragaszkodnak ehhez a vizsgálatohoz, ha ekkor a szórási lehetőség és hogy mi szerint állapítják meg ezeket a nyomorult határértékeket, szintén a franc tudja. Csak arra jók tényleg ezek a vizsgálatok, hogy az ideget ültessék az ember leányába. Másrészt légyszi magyarázd el, hogy a gyermeked genetikai egészsége hogyan van összefüggésben a Te súlyoddal? Hogy lehet, hogy a magasabb testsúly súlyosbító tényező a gyerkőc genetikai egészségére nézve? Úgy tudtam, csak a szülésnél hátrány, illetve a terhesség maga jobban megviseli a szívet. ???

Tényleg köszi a megnyugtatást. Később még jövök, csak most indulnom kell a temetőbe.

pá,
Lola</font>
lolita

Lolita: nem lesz szakszerű, de igyekszem Kép Az afp-nél azt mérik, hogy az egész véredben mennyi ilyen anyag van. De ezt az egy fiola vér alapján nem tudják, csak a súlyod alapján saccolják, hogy mennyi az összes véred, és az alapján normálják úgy, hogy össszehasonlítható legyen a különböző emberek értéke.
Nekem pl 10,3 volt a fiola alapján, de mivel 100-on túli vagyok, így valszeg jóval több vérem van, mint egy 50kg-s nőnek. De biztos mennyiséget csak akkor tudnának, ha lemérnék az összes véremet, azt meg nem tudják. Így tippelnek. Ami vagy bejön, vagy nem.
cory

cory
Budapest

Lola: ja, és az a gáz, ha az afp alacsony és a bhcg meg magas. NÁlam még ez is volt, nálad meg nem. Szóval nyugi!!

cory
Budapest

Sziasztok.

Lola: nekem meg eltűnt az eredményem úgyhogy azt sem tudom mennyi az érték,ráadásul nekem is mélyen van a lepényem és azt mondta az orvos hogy az feljebb szokott menni általában ahogy nő a poci. Jövő szerdán megyek UH-ra akkormegnézik merre vándorolt a lepény és akkor talán én is többet tudok segíteni. Amúgy én ma vagyok 21+5 és nekem is az első babó.Kép

Ja és szerintem ne aggódj mert azzal viszont árthatsz magadnak és a babának is. Kép
FÕ A NYAUGALOM!!

KépKép
erszényes

Sziasztok!
Csak 1 gyors bejelntkezés.
Jól vagyunk.

Ildi, Angi!

Nagy,nagy gratuláció a kiscsajszikhoz!
Remélem apénteken a miénkről is kiderül, hogy fiú-e vagy lány?

Csema!

Nagyon örülök, hogy otthon vagy!!!

A többiektől bocs, hogy nem említelek Titek, de rohannom kell.
A nagyobb gyerkőceinket elvitték tegnap este a nagyszülők 3 napra (Hajdúszoboszlón laknak).
Mi meg Apával nekifogtunk a padlás kiselejtezésének. Hát ne tudjátok meg mi van/volt ott.
Eddig 5-6 óriási szemetezsák ruha megy a rászorulóknak.
Végre átnéztem a babaholmikat.
Hát... nem sok semmi. Sok ruha már tönkrement, olyan foltos, aminek a mosásával nem érdemes kínlódni.
Inkább kb. 1 éves kortól maradtak meg jobb darabok, bébi alig-alig.

Akartam feltenni a ruhavállogatásról képet, de olyan őskáosz van, hogy inkább letettem róla.

Mindenkinek üdv:
Rita
20+1!

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Nikica,
köszi,hogy frissítettél a táblán!
Mi még semmit nem vettünk a babónak, lehet, hogy le vagyunk maradva?
Nektek már egy csomó cuccotok van...

lányok, nektek volt CT vizsgálat? (nem CTG)
Nekem eddig 1 vérvétel, 1 AFP és 1 EKG volt, meg a háziorvos belgyógyász, meghallgatta a tüdőmet.
1 hónap múlva lesz terheléses cukor meg egy teljes vérkép. Nem maradt ki vmi?
Vizeletet nem kéne már nézni?
Miből áll a terheléses cukor vizsg.? Éhgyomorra kell menni?
Na, jó sok kérdés ...
katicuska

Lolita,
szerintem érdemes lenne elmenned a Praxisba Győrfi dokihoz, mert ő nagyon alaposan és egy nagyon jó géppel meg tud nézni mindent + elismert szakember! Itt a Babaneten megtalálod az elérhetőségüket. Drukkolok! Biztos nincs baj, csak, hogy nyugodt légy!
Ritaa,
jó munkát!!! Gratula a félidőhöz!
Vok,
nyugodtan olvasgasd csak a könyvem, nekem van másik. Majd később esetleg azt is oda tudom adni. Jó tanítást illetve kitartás ehhez a lusta tanítványhoz! Képzeld, voltunk a Mega Toysban és vettünk egy nagyon édes együttest, kiskacsás! Felteszem a képet az albumba. Kinéztem ott az ágyneműt is és a rácsvádőt, azok is kacsásak. (szerencsére nem ronda rózsaszín, de olyan is volt)

A TV-ben, a Vészhelyzetben egy kismama van toxikomiás volt. Ezt nem szabadott volna látnom, azt hiszem... Kép

Puszi.
Angi 25+2
angi79

Katicuska,
ha teljes vérkép van, akkor nekem kell vinni mindig reggeli első vizeletet is középsugarast.
A cukorvizsgálathoz először vesznek vért éhgyomorra, majd meg kell innod egy cukros löttyöt(cukor+víz), amit talán gyógyszertárban kell kiváltani. Azt kell meginni, majd 2 óra múlva megnézik, hogy ezt hogyan dolgozta fel a szervezeted. Vigyél magaddal citromot és azzal kicsit tűrhetőbb az íze, azt mondják. De nekem még nem volt, majd a 27. héten akarja a doki megcsináltatni. Remélem jól informáltalak.

Angi
angi79

Angi,
kösz az infót!
katicuska

Lola: Szerintem semmi baj az eredménnyel! nekünk van egy ismerősünk, aki nem nyugodott meg, elmentek az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba (06-1/224-5445), ott 1 nap alatt van eredmény! Azt hiszem 25.000,- körül van.

Rita: Azért nehogy túl sokat dolgozz ott a padláson!

Angi: Nekem sem tesz jót a Vészhelyzet, mostanában a TV2-n régebben vetített Szülőszoba részeket szoktam megnézni. Mindig meghatódom, amikor kibújik a baba.

Katicuska: Nálunk a védőnő nézi minden alkalommal a vitt vizeletet. CT nem volt, de kellene?

Lányok: Szerintetek lesz esélyünk a 4D UH-ra a Bababörzén? Szerintem mindenki megrohamozza, szörnyű lesz ott tülekedni! Hátha...

Tünde 25+4

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Angi!
Nagyon aranyosak a kis rucik!
Sokba kerültek?

Én is muszáj leszek minden újszülött dolgot megvenni, mert a padláson semmi ilyen nem voltKép
Azt hiszem elosztogattuk 7 éve, a Dorka születése után.

Tünde!
Ti is jól vagytok?

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Ez volt a lányom keresztelőruhája, most került elő a padlásról.

RitaKép

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?