Új privát üzeneted érkezett!

Edit Kép
rá fogok kérdezni Kép köszi a leírást Kép

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Edit! Nagyon szépek a pasik! Hú, nagyon várom, hogy mi is ilyen kis maszatosak legyünkKép

Enikő!
Mi a 8 órás etetés előtt fürdetünk, de van olyan, h fél 8-ra jön ki az etetés, no akkor is előtte.
Olyankor már nagyon fáradtak, fürdés után a cicin rendszeresen elalszanak, de most már eljutottunk odáig, hogy ha leteszem, akkor nincs üvöltés, vagy csak nagyon kevés, és alszanak reggelig.

Orsi!
Kösz a linket, a pelenkafutárt én is kipróbálom. Melyik 3 típus jött be nagyon? Én a halacskásból vettem a brumi maciban, ott is nagyon olcsó volt, de annyira nem szeretem, illetve ismerem még a tengeri állatost, az van a tescos csomagban. Az sem drága, de nem számoltam utána, h melyik olcsobb? A Tescos jó, csak olyan, mintha nekünk még mindig nagy lenne egy kicsit, pedig 4 kg-tól jó.
Most popsitörlőt nem veszek legalább fél évig, feltankoltam a 4-es csomagolásokból.

jaj, ma voltam suliban, talán sosem voltam ilyen fáradt.

Puszi mindenkinek
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari Kép
a halacskás szerintem tök kemény, meg a hasoló fazonúak ugyanúgy. Nekem a brekkencses nagyon tetszik, meg van még 2, ami nincs az oldalon fenn, de a csomagban benne volt. Nagyon puhák, és hátul is gumisak.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Marcsi!!!
Én is elfelejtettem gratulálni,pedig nagyon örülök nektek és izgulok hogy kiscsaj legyen!!

Annamari!!
Azért csak Lauráról volt mert az én gépemben csak róla csináltam itthon egy gyors ruhás képet...viszont a pénteken megkaptam cd-n a keresztelős képeket,úgyhogy küldöm azokat is Cat-nek!!Norbisat.!
Nagyon édesek a fiúk!!Tényleg szép súlyban vannak!
Hozzátápi...nem olyan könnyű mint amilyennek elképzeltem,de úgy néz ki hogy kezdenek belejönni!!!

Lilla!!
A Te lurkóid is nagyon édesekí!!4

Edit!!!
Édesek a pasik!Gratula az első fogacskához!!!

Orsi!!
Ezt tök jó olvasni hogy már akár jöhet is a babuci....

Azt vettemn észre hogy az ikres anyukák még ha eredetileg nem is tervezték idővel mégis vágynak egy harmadikra aki egyedül van és sok időt lehet rá szentelni...Ennek csak az apukák szoktak esetleg gátat szabni!
Azén Tomim sem akar erről hallani...van 10 évem puhitani....

Kristin
kristin75

Na mi hajnalban keltünk.KépKép Ez az óraállítás lehet, hogy nemzetgazdasági szempontból frankó, de nekünk kész kínlódás.KépKép

KristinKép
Akkor nem engedjük össze a pasikat, mert az én férjem is ennyire gyerkőc ellenes. Elsődleges szempont az anyagiak, de szerinte ne kísértsük a jó istent, mert van két szép egészséges gyerkőcünk, akik nagyon nehezen jöttek össze, ne erőltessük ki, hogy legyen egy beteg harmadik baba. Legyünk így hálásak és elégedettek. Én az első dologgal az anyagiakkal egyetértek, az utóbbival nem, de egy pasinak nem lehet ezt megmagyarázni, sőt sajnos elég sok szövetségest talált, aki ugyanígy gondolkodik.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lanyok!

Eltavon vagyok a korhazbol (persze minden nap megyek CTG-re) es nagyon elvezem a sajat agyamat!!! Kép Kép Egyebkent jol vagyunk es szepen gyarapodunk. Sajnos el kellett kezdeni a Terbutalint (fajas tevekenyseg csokkento) es ettol ugy remegek, mint a nyarfalevel es magas lett tole a vernyomasom / pulzusom is, de szeretnem kivarni a 37. hetet. Plane most, hogy a dokim 8 napra eltunik. Kép

Trixivel egy korteremben vagyunk. Jol van es a gyerekek is szepen fejlodnek. Egyutt unatkozunk. Kép Az UH szerint egy kicsivel kisebbek a fiai, mint az en maszatkaim. Szereny velemenyem szerint az UH csak nagyjabol tudja beloni a gyerekek meretet (1/2 kilo ide vagy oda), ugyhogy meg az is lehet, hogy irto nagyok lesznek a fiai.

Mas. Tegnap mialatt engem CTG-ztek a szuloszoban, a mellettem levo szobaban vajudott egy no. Bar nagyon gyors lefolyasu volt a szulese, nekem majd megszakadt a szivem! Olyan allati hangon uvoltott, hogy azt egyszeruen nem tudom leirni. Valoszinuleg nem volt valasztott orvosa, se szulesznoje, es a parja sem volt mellette. Szegenykem azt ismetelgette, hogy "Nagyon faj, kerem segitsen!" Igy, magazva!! Kép Mar ott voltam hogy kimenekulok, mire felsirt a baba. Na, nalam ekkor tort el a mecses. Igy utolag nem is tudom miert sirtam. Meghatottsag, felelem es meg vagy egy millio dolog keringett bennem. A korhazi dolgozokat persze egy csoppet sem hatotta meg ez az egesz, ok minden nap latnak ilyet. Egyebkent lattuk a picit, amint viszi a csecsemos noverke. Jo nagy volt (min. 3.5 kg) es azt mondjak egeszseges.

Mar nem tudom ki mondta, hogy akit befektetnek a korhazba az inkabb siettetne a szulest, mint aki otthon van. Ezer szazalekban egyetertek! En csak egy hete vagyok bent, de mar szeretnek is tullenni rajta. Jo, persze ehhez az is hozzajarul, hogy mar irtozatosan nagy a hasam es nincs az a pozicio, amiben kenyelmesen lehetnek. Az egyik ikres konyveben viszont van egy foto sorozat, ami az ujszulottek talp-lenyomatat mutatjak idorendi sorrendben. Remuletes, hogy hetrol hetre mennyit nonek. Na, amikor mar azon vagyok, hogy megdumazom a dokimat, mindig erre a tablazatra gondolok es arra, mennyit szamit meg egy het.

Na mostmar visszasurranok az agyikoba.
Mindenkinek sok puszi,
Heszter

KépKép
heszter

Sziasztok Mamik!

Én is itthon a kórházból, de ezúttal nem csak hétvégére. Az utóbbi 2 hétben semmi panaszom nem volt. A babók szépen fejlődnek. Lili 1753g míg Zolika 1949g! (ezt egy kicsit sokallóttam a 31. héten, de hát ez van!) Méhszáj továbbra is nyitva végig egy újnyira (C=2111!), de a nyákdugó a helyén és nem tapasztalható aktív méhtevékenység sem. Szóval mivel már nagyon kezdtem bekattanni a dokival úgy döntöttünk, hogy megkaptam az utolsó tüdőérlrlőt és mehetek haza, mert itthon is tudok feküdni és a lelkemnek meg lehet,hogy jobb ha szeretetben babusgatások közepette töltjük a hátralévő időt. UHU, NST, tanácsadás hetente. A doki szerint ha szépen fekszem, akkor nem reped meg a burok és kihúzhatjuk még 3-4 hétig! Hát most ez a cél!!!

Heszter, jó hallan rólatok is! Mikor is van nálatok Trixivel a célidő?

Jövök sűrűbben, hiszen itthon vagyok!!! Jaj de jó!!!!!

Puszi:
M.
kmoncsi

Sziasztok!

Heszter,Kmoncsi!

De jó felőletek újra hallani!örülök,hogy rendben vagytok mindannyian!

Orsi!

Nekünk is brekkencses van, mi nagyon szeretjük,bevált a fiúknál.

Enikő!
A 9órás etetés előtti fürdetés tényleg elég késői.Talán segít az óra átállítás és lesz belőle 8órás etetés és az tök jó lenne a fürcsi miatt.Csak ezt próbáljátok betartani!
Minden etetést csúsztatni kellene,ha vevők rá a picik,hogy számotokra is elfogadható időben fürödjenek.

Nálunk nem nagyon kavart be az óra átállítás.Csak az első két evés (5 és 1/2 9-es)csúszott előrébb 1órával.Aztán a hidegben aludtak egy jót és én nem ébresztettem fel őket csak 1/2 1-kor.Így ma 4-kor és 1/2 8-kor eszünk már,ami ugyanígy volt eddig is.Bár lehet,hogy kicsit nagyobb lesz a nyüszi a fürcsi előtt.De valahogy majd csak kibírjuk!

Megint "inteligens" vendégeket várunk,akik 2-3-ra ígérték magukat.Persze 1/4 4-kor még sehol senki.Kíváncsi leszek hány órára érnek ide!

Annamari,Kristin!
Kösz a dicséretet!

Edit

Kép

Kép
edit73

sziasztok!!!

Edit!!!
Én is megőrülök az oilyan emberektől akik ilyen szinten figyelmen kivül haGYJÁK A MÁSIKAT!!

Nálunk sem kavart be különösebben az óra átállitás.Hosszabb volt az éjszaka 1 órávalKép
Viszont az etetések csúsztak...de ahogy számolok az esti már időben lesz!
Volt hogy nekünk is a fürcsi (mikor még nem állt be a rend óramű pontosságra)elcsúszott,de én úgy láttam inkább igő előtt legyen mint későn.Volt hogy 5-5.30-kor volt...persze nem rendszeresen...igy jött ki...

Cat!!!
Igen -igen a fiúk csak tovább tömnék egymás fejét.Ha nem rólam van szó még igazat is adok,hisz mi anno azért ijedtünk meg a 2 babától mert nem éreztük azt hogy anyagilag ez lemondások nélkül menni fog.
tényleg a józan ész azt diktálja hogy sok a 3 baba a mai világban...ezért bizok a jövőben....eszem szerint nem akarom elfogadni hogy csak egyetlen egyszer babázok az életemben!!!!!!!!

Jó hallani a mamik felől is....nemrégen még én is az voltam most meg olyan távolinak tűnik...

Anyucik:akik már nem használnak kengurut...én keresek....
gondolkozom a rugós hintán is !milyen?érdemes venni?milyen áron vannak?
kristin75

Edit!
Nálunk sem kavart be az idő állítás.Kép
7-kor kelltek a srácok.Kép
A mi vendégeink 14 óra helyett egy kicsit korábban, 12-re jöttek, jó mi.

Orsi, Cat!
Majd írjátok már meg a tapasztalatokat a pelusokkal kapcsolatban, mert Én is gondolkozom rajta.Eddig Pampers-t használtunk, nemrég váltottunk a Libero-ra.
Gondolom ezektől a pelusoktól sem lesz semmi baja a bőrüknek, ha az előző váltást is simán vették?

Moncsi!
Szép súlyban vannak a babók.Kép
Vigyázz magatokra, és tartsd be a szigorú fekvést, semmi házimunka!!!KépKitartás, már nincs sok hátra!!!!

Eszter!
Jó, hogy jelentkeztél.Kép
Én is sok szülést hallgattam végig a 10 hét alatt amíg kórházban voltam.Hát nem volt egy felemelő élmény.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Ja, én is! 4 hét a szülőszobán?!! kb napi 10 szülés... perfekt szülésznő lettem, csak a gyakorlat hiányzik.

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Jaj, a pelusokról jut eszembe:
A DM-ben most akciós a huggies, 2990 forint és plussz 50% van benne. A midiben 88 db van. Így 34 forint egy darab. Erre rájött még a bababónuszos kuponom, így 29 ft-ra jött ki darabja. Aki még tudja érvényesíteni, ajánlom figyelmébe.

Moncsi!
Nagyon szép súlyban vannak a babák, de én is sokallom egy kicsit a majdnem 2 kilót. Az én gyerekeim 1570 grammal születtek a 31. héten, és így is azt mondták, h szép súlyban vannak.
Szerintem az uh sokat tévedhet, nálunk is 1740-nek mondta az uh Gergőt éppen a szűlés előtt.
Minél további pocakosodást kívánok. Azért feküdj sokat-sokat.

Puszi,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Én csak irígykedni tudokKép nálunk nem az éjszaka, hanem a nappal volt egy órával hosszabbKép. Az éjszaka meg megint katasztrófa. Van még valaki, akinek nem működik az Aludj jól... módszer, vagy én vagyok a kivétel, aki erősíti a szabályt?! Petrával semmi gond, 1/2 8-tól 4 ig alszik, akkor szopi, aztán még 6-ig alszik, ezzel én már elégedett vagyok. Csengével viszont 2 hónapja hiába küzdök. Az egyetlen amit elértem, hogy éjfél előtt már nem kel fel. Viszont kb. 3-4x egy héten éjfél-1 óra körül rákezd, és nem érdekli a módszer, csak sír kb. 3-ig. Persze nem folyamatosan ordít, rázendít, aztán csend van 10 percig, aztán nyöszörög, aztán üvölt, aztán csend 10 percig, stb. Tegnap éjjel is ez ment 3 órán keresztül, aztán persze 4-kor szopi (ami-hála az óraátállításnak 3-kor volt), aztán új idő szerint fél 5-kor felkelt. Apa szerint csak kínzom a gyereket, én vagyok a szemét és kegyetlen anyaKép stb. Már azt is próbáltam, hogy ott maradok vele, akkor fogja az ujjamat, simogatni kell a hátát, akkor nem sír -nagyon- , így elalszik, de tegnap hajnalban 40 percet ültem így mellette, aztán mikor azt hittem, hogy már eleludt, megpróbáltam kihúzni az ujjamat a kezéből, de még jobban szorította, amikor elvettem, meg azonnal felkelt és ordított, ahogy a torkán kifért. Lassan ott tartunk, hogy a férjemmel minden éjjel veszekszünk a nemalvás miatt. Õ oda akarja hozni hozzánk a nagyágyba Csengét, hogy majd ő elaltatja a mellkasán, akkor jól alszik. Ez igaz, de mikor egyedül vagyok, akkor ez nem megy, de szerinte akkor legalább azokon az éjszakákon csend van, mikor ő itthon van. Szerintetek is hagyjam a fenébe ezt az 5 percenként ránézek módszert? Azért 2 hónap alatt illett volna működnie, nem? De akkor van valakinek valami jobb ötlete? Már nagyon kivagyok a nemalvástól, egész nap egyedül vagyok, kezdek becsavarodniKép Bocs hogy hosszú voltam, de muszáj volt kipanaszkodni magam.

Moncsi!

Csak így tovább, már nem lehet semmi gond! KépCsodállak a kitartásodért, hogy tényleg tudsz ennyit feküdni (én képtelen voltamKép )

Eszter!

Örülök, hogy nálatok is minden rendben!Kép

Ditke
ditke62

Ditke Kép
tényleg nem könnyű... és azt hiszem ezt apával közösen kellene megbeszélnetek. ha 2 hónap alatt nem vált be a módszer, akkor szerintem nem fog. Valami más okának kell lennie, hogy nem alszik, hiszen ők azért már nem icipici babák.
A magatok közé vétel egyéni mérlegelés kérdése, mi amikor icuri-picurik voltak, akkor megtettük, és még ma is megteszem havonta 1szer, ha éppen valamelyik problémás... de nincs belőle rendszer.
Elhiszem, hogy marha nehéz lehet így nappal, ha éjjel nem alszotok rendesen.
szóval sok okosat sajnos nem tudtam mondani.... Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szia Ditke!

Én egy hete csinálom ezt a módszert, és úgy tűnik, hogy működik, bár tény, hogy Gergő egy hét után is jó tízperces, negyedórás sírás árán alszik el. De nem kel fel éjszaka.
Lehet, hogy nem tartottad be rendesen az előírást? Én nem simogatom egyiket sem, pedig olyanvelőtrázóan tud sikítani Gergő, h a szívem majd megszakad.

Nekem az lebegett a szemem előtt, hogy a gyerek is az akció-reakció elve alapján működik, és ha látja, h nincs reakció, akkor nincs amiért felkelni vagy ébren maradni.
Ez az 5 percenként benézek azért az idő múlásával nyúlik. Második nap 7 perc, harmadik nap 9 és így tovább. Te mindig 5 percenként méssz be?
Amúgy első pillanatban az merült fel bennem, hogy lehet h nem laknak jól a lánykák lefekvés előtt és azért kelnek olyan korán? Nekem 5 előtt nem keltek még fel, de ma is 7-ig aludtak este 8-tól.
Na, jót segítettem, mi?

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari Kép
szerintem nem ezen múlik. Én írtam, hogy meg is szoptattam őket az első éjjel, kivéltel nélkül, és mind este, mind éjjel működött. Az órát sosem néztem, érzésre mentem be hozzájuk.
Nem minden gyerekre jó mindenféle módszer, van, akinél tényleg nem használ.

az enyémek mindig jól laktak, és 11 hós korukig keltek 5kor, erről nem is akartam leszoktatni őket.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Annamari, Orsi!

Már én is gondoltam, hogy a szopi nem elég este, de hiába etetem meg lefekvés előtt valami normál kajával, csak annyit érek el, hogy nem szopik, de attól még ugyanúgy felébred. Meg ha egy héten 3-4x tud aludni 4-ig, akkor máskor miért kel fel éjfélkor?! A 4 órás kelést már nem bánom, legalább szopnak még, meg utána csak visszateszem az ágyukba őket és már alszanak is tovább, nem kell altatni őket. Csak a Csenge éjszaka-közepi felébredéseit nem értem, erről szeretném leszoktatni. Nappal működött a módszer, igazából nem is nagyon kellett erőltetni, pár nap alatt meszokták, alig volt sírás. Petránál is bejött egy hét alatt az éjszakai is, csak Csenge nem "törik" meg.
Az órát eleinte nézegettem, aztán már csak érzésből mentem be. Mindig áll a kiságyban, eleinte lefektettem, megsimogattam, később csak visszafektettem, majd csak benéztem, de alapvetően tök mindegy, ha sírhatnékja van, nem hagyja abba. A magunk közé vevést én nem bánnám, csak nem kivitelezhető. Az csak akkor megy, ha apa minden nap itthon aludna. De így mikor nincs itthon én meg kimegyek valamiért (Petrát szoptatni, pisilni, bármi), szóval akkor simán leeshet az ágyról, nem biztonságos. Az meg amit apa mond, hogy amikor itthon van alszik köztünk, amikor nincs meg aludjon a saját ágyában, az meg szerintem a legnagyobb hülyeség lenne, akkor tényleg nem szokna meg semmit. Az esti elalvással sincs gond, vagy elalszik cicin, vagy ébren teszem az ágyába, de olyankor elbeszélget a macijával, forgolódik, rámvigyorog míg Petrát szoptatom, aztán simán kijöhetek, hiába van még ébren, legfeljebb nyöszörög egy kicsit, de sokszor még azt sem, elalszik szépen. Tényleg nem értem, Zsolti szerint biztos fél valamitől, azért kell fogni a kezét. Remélem hamar elmúlik, mert nagyon-nagyon fáradt vagyok, és már unom a férjemmel való örök vitát isKép
Ja, azt is próbáltam, hogy a szobájuk előtt a folyosón égve hagyom a villanyt, az sem segítKép
Ha van még valami ötletetek, légyszi írjatok, már ott tartok, hogy bármit kipróbálokKép

Ditke
ditke62

DitkeKép
Én a magunk közé vételt nem szorgalmaznám. Szerintem már elég okos, hogy rákapjon, és mint mindenben ebben is következetesnek kell lenni.A gyereknek a saját ágyában a helye már fél éves kor után. Nekem is az a gyanúm, hogy fél valamitől. Próbáld megnyugtatni, esetleg meg is szoptathatod, hátha arra visszaalszik. Az én barátnőm lánya 1 éves, és még mindig kel ugyanígy mint Csenge olyan 1-2 óra fele. Ha kapna cicit szopna, de nem kap, csak teát, aztán vissza is alszik szépen, utánna 1/2 5 fele szopik, és megint visszaalszik. A barátnőm már odatette a teát az ágyába a picinek, de akkor is sír, magától nem iszik. Tehát alapvetően nem a szomj a baja, hanem fél, anyahiánya van, valamire megébred. Én valami alvászavarra gyanakszom, esetleg hívj fel valami szakembert a Madarász kórházban, és kérj segítséget. Mi van ha a párod megy be hozzá megnyugtatni ? Próbáltátok ?

Elhiszem, hogy nagyon fárasztó lehet, én is kikészülök, ha 2-3-szor fel kell kelnem egy éjjel. Szerencsére ez már csak akkor van ha betegek.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Ditke!
Nagyon együtt érzek veled! Az éjszakai nemalvás nagyon kimeríti a szervezetet.
Lehet, hogy rosszat álmodik és tényleg fél? Nem tudom mit csináljatok.
Annak idején Zsófival az aludj el módszer nekünk nem vált be. Evés,vagy ringatás közben aludt csak el. Egy szobában aludtunk 2,5 éves koráig, így mindig mellette voltunk, ha megébredt.
Költöztünk és külön szobája lett, de csak úgy aludt el, ha mellette maradtunk. Néhányszor próbáltunk kijönni, de csak hiszti lett belőle.
Ha akart éjjel kijöhetett és velünk alhatott. Nem szokott rá véglegesen, de ma is tudja, ha rosszat álmodik, vagy fél, átjöhet hozzánk.

A fiúk még kicsik, egyenlőre úgy tűnik ők el tudnak aludni maguktól.

Volt valaki a kismamás bababörzén?
Vannak a ruhákon kívül használati cuccok is? Pl. etetőszék, kenguru, játékok? Érdemes elmenni?

Kristin!
Hintát én is szeretnék, lehetőleg olyat, ami elektromos, tálcás és magától is hintázik. Graconak van ilyen új ára 35 körül, használtan 20-ért láttam, de régi hirdetést. A sima rugós új ára 10-12, biztos találsz használtan 5-6 ezer körül.
Szerintem ikreknél tök jó dolog, ha az egyik elvan benne, amíg a másikat rendezed.

Edit!
Na megjöttek a vendégek?
A nagy roham már nálunk lezajlott, már inkább majd csak a barátok jönnek.

Az evés idők számolgatásától már égnek áll a hajam. Ide toli fél óra, oda toli. Mindegy, így is úgy is 2-szer esznek éjjel.
Tudtok a nagyfiúval néha különprogramot csinálni? Gondolom nem egyszerű megoldani. Mi tegnap moziban voltunk Zsófival, olyan jót tett neki, sokkal nyugisabb volt estefelé. Most meg egy barátnőjéhez ment, ott is alszik.

Na hosszú lettem!
Puszi!
Enikő
8 hetesek és 5 éves
olajfácska

Sziasztok!

Orsi!
Köszi a pelenkás linket! Én még nem ismertem ezt az oldalt. Kértem is egy próbacsomagot.Remélem vidékre is kiviszik.

Mi most a penny marketben veszünk pelenkát és popsitörlöt is ( ha jól emlékszem 37 forintra jön ki) eddig meg vagyok elégedve vele.

Ditke!
Sajnos használható ötletem nekem sincs, nálunk elég jól alszanak a fiúk. Ha éjszaka mégis felkelnek ( és nem betegek) akkor kapnak egy kis vizet, (sötétben) és megyek is ki. Nem szoktam kivenni őket a kiságyból. Általában gyorsan visszaalszanak, ha nem akkor sírdogálnak egy kicsit... Viszont nálunk több órás bömbölések szerencsére nem szoktak lenni.
Mennyi volt a leghosszabb idő, amíg nem mentél be hozzá?

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Cat!

Apának csak akkor nyugszik meg, ha felveszi, a mellkasára fekteti, akkor elalszik. Viszont az ágyában nem nyugszik meg, ott még jobban sír. Ha én megyek be, néha ennyi is elég.
Itatni hiába próbálom, nem kell neki, nem fogadja el a cumisüveget. Ha néha mégis iszik, utána ugyanúgy sír. A szoptatásra már én is gondoltam, csak attól félek, hogy utána meg azért fog felkelni. Szerintem a 4 órás kelések is azért maradtak meg, mert olyankor már elég fáradt vagyok ahhoz, hogy ne legyen erőm velük küzdeni, hanem inkább megzoptatom. Sokan azt mondják, hogy ha nem szopnának, nem is kelnének fel, ekkora gyerek már jóllakik nappal, ez csak konfortszopás. Biztos igazuk van.

Enikő!

Az elalvással sem nappal, sem este nincs gond, szépen, magától elalszik, max. egy kis nyöszörgés és kész. Éjszaka is van hogy felsír és nem megyek be rögötön és magától elalszik vagy csak beszélget. De néha rátör valami frász és akkor nincs mit csinálni, menni kell.

Ildikó!

Az az igazság, nem is tudom mennyi volt a leghosszabb idő amíg nem mentem be, mert volt, hogy néztem az órát, hogy várok 10 percet, aztán bemegyek, csak bealudtam. Igen, gyereksírás közben. Pokolian fáradt voltam. Aztán mikor 1 óra múlva felébredtem, már nem sírt. De ettől még másnap ugyanúgy ment minden előlrőlKép

Azért mindenkinek köszi az együttérzést,remélem erre is igaz, hogy semmi nem tart örökkéKép

Ditke
ditke62

Ditke

Részvétem! Tudom miről beszélsz, Niki tök ilyen, csak kicsiben. Nálunk 2 hét alatt hozott eredményt a módszer, át is aludta az éjszakát. Most 1 hete viszont megint kezdi: este 4-5 órán át nem akar elaludni, több éjszaka felébred, bár akkor szopi után simán elalszik. Arra gyanakszom, hogy fejlődési ugrás miatt csinálja megint. Mostanában vannak fent nappal sokat. Lehet, hogy az átállás okozza nála ezt, de már tele a hócipőm. És nálunk is az jön be néha, hogy fogjuk a kezét, de néha az se. Én próbálnám újra elölről kezdeni a módszert, de Robinak még nincs elege, így most is ott csicskázik neki a cumival, kézfogással. Már vagy 3* elaludt, de fél óra után újra felébred. Tuti nem éhes, megevett 100 ml-t üvegből, utána még mindkét ciciből jócskán szopott is.

Esetleg próbálhatnál valami vigasztárgyat adni neki. Ha rászokna, ő már megtalálná magától az ágyban és lehet, hogy azzal ellene, visszaaludna. Egyébként meg ha szerinted szopival visszaaludna hamar éjfélkor is, akkor miért nem próbálod ki? Jobb 10 perc szopi és aztán mindketten alhattok, mint bejárkálni hozzá 2-3 órán át. Nálunk éjjel ez jön be most, bármikor adok nekik, így nincs ilyenkor gond. Csak este nem működik, én meg ezt nem értem?!! Ilyenkor már akkor üvölt, mikor a mellem felé közelítem: Nem érted, hogy nem vagyok éhes?!!!

Ja, és tutira nem fog örökké tartani. A dokinőnk mindig azt mondja, hogy mire újra alhatnánk tőlük, addigra leszokunk az alvásrólKép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Szisztok!

Ditke!
Az én tanácsom,hogy hagyd a fenébe a módszert,2 hónap pont elég ahoz,hogy kiderüljön megy-e vagy sem.Ha ébred vidd át magadhoz,cici,semmi beszélgetés,lehetöleg sötétben és mihelyt elaludt vissza gyorsan a saját ágyába!Ne várj ha fel sir,mert te úgyse alszol a sirásba viszont elöbb végzel.
Én ezt teszem,Lilla ugyan ilyen csak 2-3 között kezdi általában,igaz nem mindennap.
Semmi rendszert,okot,reláciot nem találtam az ébredésére,de ez van a lényeg hogy Õ is meg én is aludjunk,ha eggyütt,hát eggyütt.
Abban bizom,ill.azt hallottam magátol leszokik ha vége lesz a cicizésnek.
Nálatok is Õ a rosszabbik evő?

Kristin!
Ajánlom az ABC Design rugos hintáját,mi azt kaptunk kölcsön és mondhatom megoldott néhány kritikus pillanatot.
Van egy 1 szer használt BéBé confort kengurum,lila és már nem kell.Ha gondolod,megbeszélhetjük...

Ora átállitás:iszonyat hiszti ment tegnap,ugy látszik a nagyobb babák érzékenyebbek erre.

Nem szünik Dorina takony kórja, már a partvistol is fél,hát még a porszivotol Kép!
Fenyö
törpefenyö

Azt elfelejtettem,hogy nálunk a kerületben(18)van egy ikerklub.
Egy oviban van és nov.14.én lesz 17orakor akövetkező.Kimondottan a szülöknek szól,olyan tapasztalat csere féle.
Meghivták a mostanira Métneki Juliát is.
Én asszem megnézem.
törpefenyö

RitaKép
Óraátállításra tavasszal még az enyémek sem mukkantak meg, meg sem érezték, de most bezzeg. Bár nem panaszkodom, mert reggel 7-ig alszanak, igaz 1/2 5-kor már enni kérnek, és visszaalszanak.

Megfejtettem a dolgot. Csenge éhes, ugyanúgy ahogy Rita Lillája vagy az én Samum. Ez nálunk kb 2 hétbe egyszer van, hogy éjjel 1/2 1-1 fele elkezd üvölteni, és én már megismerem az éhes sírását. Ma is volt ilyen. 260 gr tápot megevett, pedig este tejpépet evett, és rá még 180 tápot, és nyugodtan visszaaludt, nyikk nélkül. Szerintem a lányokkal is ez van, hogy éhesek. Szoptassátok meg őket, és menjenek vissza az ágyukba. Ez csak egy 10 perces procedúra, mégsem 2 óra üvöltés. Az okát még nem tudom megfejteni, de gondolkozom rajta.KépKép
Éjjel bevillant, hogy máshol is ez lehet a gond.

RitaKép
Takonykór: Fenistil csepp nagyon jó rá szerintem. Felerősíti a kórt, de hamarabb lezajlik. Napi 10 orrszívás.Kép AZ enyémek már nem is sírnak közben, csak nyöszörögnek, de már az etetőszékben is le tudom szívni nekik, mert tudják, hogy nincs mese.

Cat

Cat
Kép
cateye

Judit!!

Mi az Auchan pelenkáját használjuk!!!Nagyon meg vagyok vele elégedve!!!nem büdös a pisi benne ,elég sokat elnyel,nagyon ritka az olyan baleset mikor kijön a trutyi belőle....70db 1800ft

Enikő!!!

én is tervezem a bababörzét mert lenne mit vennem,én még nem voltam,de a barátnőm már igen és azt mondta minden van ott!!!!kocsi ,játék,könyv,ruha,csörgő,hinta hordozó......

Ditke!!!Nagyon sajnállak,borzasztó kimeritő lehet ha még éjjel sincs nyugalmad!!!
próbálj meg pár napot mikor nem nyúlsz hozzá...hogy ne érezze azt hogy elért valamit a sirással.Legyen valami tárgy amivel elalszik,amit odahúz az arcához,morzsolgat...nincs egyedül a kiságyban...
mekkorák most a gyerekek?
ha felkelnek én sem megyek rögtön...kicsit várok mert ált.visszaalszik!
mikor eszik utoljára?mennyit?
nappal nem sir csak éjszaka?
nem lehet hogy a peluska van tele?Nálunk egy pici kaki vaGY HA TÖBB A PISI..AZ IS ZAVARÓ TÉNYEZÕ...NAGYON HÁKLISAK ERRE...
Ja igen éhség...én mindig keltem őket kb 11-korenni...igaz fdélálomban de bekejálnak...van is alvás utána 7-ig,8-ig

Még mindig takonykór van nálunk is.Persze én is bele csúsztam!
Van fenistil cseppünk...akkor legközelebb lehet már alkalmazom...

FenyÕ
kengurut nézek most a héten 2-t is ...ha nem voltak jók,irok neked és megnézném a tied!
Hol van a 18-ban az az ovi ahol lesz az iker klub?
Annyi iker baba vAN MOSTANÁBAN...MINDENHOL AZT LÁTOK!!

kristin
kristin75

Enikő!

4-re ide is értek a vendégek.Persze mi pont etetés kellős közepében voltunk.Még szerencse,hogy az Olivér nem raplizik,ha közben elveszem tőle az üveget.Így legalább én fel tudtam állni köszönteni őket,apa meg utólag. Persze gyümit nem kaptak aznap,mert az 1órás procedurát nem mertük bevállalni.
Egyébként a vendégeknek is iker lányaik vannak,5évesek.Így nem igazán értem,hogy miért nem lehetett felfogni,hogy miért kérjük azt,hogy 2etetés között érkezzenek.
Nálunk még csak most zajlik a vendégeskedés,mert mi 3hós koruk előtt nem engedtünk senkit a "közelükbe".Egyrészt addig megerősödtek, mind súlyra,mind az immunrendszerük.Másrészt meg mi is kicsit kipihentük az éjszakázást.Bár most is kelünk,de azért talán már valamivel jobb.Most csak 4óra körül kelnek a cumiért.Ha nagy rapli van,akkor megetetjük őket előbb.Ha bírják,akkor csak 5kor.

Dikte!
Én se tudok semmi okosat mondani neked.Én azt gondolom,hogy tedd azt ami neked és a lányodnak jó.Ne foglalkozz vele,mit várnak el a többiek!Nem számít,hogy neki már át kellene aludnia az éjszakát!És az sem,hogy ha nem szoptatnál,akkor biztos nem kelne fel!Ezek fikciók!
Te mit szeretnél?!-ez a fontos.Ha úgy érzed magad jobban,akkor vedd oda az ágyba vagy szoptasd meg vagy hagyd sírni vagy adj neki cumit vagy itasd meg vízzel!Ha te jobban érzed magad,akkor ő is nyugodtabb lesz!

Én például sosem bántam meg,hogy a Dávid sokszor a mi ágyunkban kötött ki.A mai napig velem alszik,ha az apja éjszakás.Mert ez mindkettőnknek jó!!!És most már előfordul olyan is,hogy a kicsik is ott kötnek ki.Igaz csak reggel,mert még nincs az ágyunkon leesésgátló illetve öten már nem tudnánk benne aludni.De ilyenkor a Dávid bohóckodik,mi meg vigyorgunk.A kicsik iszonyúan élvezik!

Edit

Fenyő!

Meséld majd el,ha hallasz valami érdekeset azon az ikertalálkozón!

Kép

Kép
edit73

Lányok!

Köszi mindenkinek, kipróbálom ezt az etetést, bár egész nap csak zabál, szó szerint. Annyi kiflicsücsköt megeszik, hogy már néha azt hiszem, hogy kidurran. Meg napjában négyszer is kakil, de annyit, hogy egy felnőttnek is elég lenne.
Evés: reggel 4-kor szopi, utána 6-kor szopi,. aztán fél 8-kor reggeli (kifli, sonka, sajt), tízórai: gyümölcs, néha túró, joghurt, ebéd: bébiétel, valami húsos, zöldséges, uzsonna 4-fél5 között tejpép, vacsi fél 8-kor szopi. Azt nem értem, hogy ha néha olyan jól elvan 4-ig, akkor máskor meg hogy éhes már éjfélkor, mikor napközben eleget eszik?! Ja, és Petra feleannyit sem eszik, mint Csenge, mégis ő alszik rendesen... Sosem fogom megérteni. Azért ezt a szoptatást kipróbálom, remélem nem fog rászokni a kicsike. Lekopogom, most 2 éjjel jól aludtKép
A pelenka nemigen zavarja, éjjel soha nem kakil, és reggel ha ébred is jól elvan a pisis pelusban, nem nyafog, úgyhogy éjfélkor nem hiszem hogy már zavarná. Arra is gondoltam, hogy fázik, de sokszor elég betakargatni és már alszik is, viszont mikor ilyen sírás van, akkor hiába takarom. Na, mindegy, majd csak kinöviKép Fő az optimizmusKép

Ditke
ditke62

A nagylányaim: imádnak pancsolniKépKép
ditke62

Sziasztok lányok,

segítsetek lécci! Kórház után bejeletkeztem tanácsadásra, ahol jól átnéztek minden leletemet. A lényeg, hogy vérszegény vagyok, ezt tudam is, de a doki szerint ezt már nem húzhatjuk tovább így itravénás vasinjekciót írt fel heti 2x. Elolvastam a tájékoztatóját és elég elrettentő dolgok vannak benne, de a doki szerint még mindig jobb mintha a babák nem kapnának elegendő vért, vagy nekem kellene szülés után vért kapnom.

Ti mit tudtok erről? Kellett nektek ilyet kapni?

M.
kmoncsi

Ditke

ha úgy látod hogy fázik akkor valszeg az is lehet a gond.én zsákban altatom őket mert rendszeresen lerugták magukról a takarót.

Moncsi
ezzel kapcs nincs tapasztalatom....

kristin
kristin75

Ditke Kép csodaszépek!!!! Kép Kép
Én okosat nem tudok mondani, de Edittel nagyon egyetértek, a lényeg: nektek legyen jó. Ha hullafáradt vagy a senkinek nem jó. Lehet be kellene vinned egy szivacsot és ha nincs otthon a férjed akkor ott aludnál, így nem megy ki a kölkec szeméből az álom mire átmész és többet tudnál pihenni. Én is zsákpárti vagyok, bár Gergő mostmár zsákkal együtt mászik Kép

Na, megyek vissza a csigaházamba ... valakitől elkaptam egy kis depressziót Kép

Sz.Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Kristin!

A zsákban alvásnál nem gond, hogy nem tud benne rendesen mászni, felállni? Nekem állandóan mászkálnak, felállnak elalvás előtt (lehet, hogy éjszaka is), és félek, hogy elesne, és akkor lenne csak a nagy sírásKép

Moncsi!

Én csak tablettában szedtem vasat, de ha a doki szerint kell, akkor tényleg jobb, mint ha vért kapnátok. Szerintem a legnagyobb veszélye az allergiás reakció, reméljük nem lesz ilyen.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ezt ajánlom nektek: Kép
http://www.otthonsegitunk.hu/
http://www.otthonsegitunk.hu/aloldal.php?menupont_id=1
Nem bébiszitterek, heti 2 óra, és az anyuka is ott van.
Nekem nagyon jó volt ez a kis segítség is. Fiúknak pótmamija volt, és nekem is.Kép
Idén hármasikreseknek fog segíteni a mi mamink.

Eri
simones

Moncsi

Én trafót (vért) kaptam amíg a kórházban voltam. Pedig szedtem vasat előtte is. Szóval tedd amit a dokid mond! Ha aggódsz vmi miatt, hívd fel és beszéld meg vele, biztos meg fog nyugtatni.Ha feltöltöd a vasraktárakat, az tényleg jobb a babáknak is. Nálunk pl ezért úszták meg sokáig a trafót, bár 1* azért csak kellett kapniukKép De a koraszülöttek közül többen 3* is kaptak. Szóval ez tényleg fontos.

Ditke

Micsoda szemek! A szőkés a Csenge? Gyönyörű mindkettő.

Lányok

Ilyenkor hidegben kell valamit kenni az arcukra sétálás előtt, hogy ne fújja ki a szél?

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ditke

Most látom a képen, hogy mindkettő elég szőkésKép Szóval a baloldali, világosabb szemű csjszi melyikük?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ditke!

Nagyon szépek a lányaid!! És azok a szempillák...Kép

Hálózsák: a fiaim szinte születésüktől kezdve hálózsákban alszanak, nagyon szeretik, nálunk a hálózsák felvétele az esti rituálé részeKép simán felállnak, másznak benne.Kép

Ildikó
ildikó

Ditke!
Gyönyörűek.Kép

Sziszus!
Ne légy mán depi!!!!!!Kép
Hát ha ez segít: csiga-biga gyere ki....Kép

Moncsi!
Szerintem is beszélj a dokiddal.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziszus!

Depi ellen: KépKépKép

Lilla!

Balra a szőkésebb Csenge, neki a szeme is világosabb, jobbra Petra, ő inkább barna, a bőre és a szeme is sötétebb.

A hálózsák-infót mindenkinek köszi, kipróbáljuk.
Egyébként lekopogom, mióta kipanaszkodtam magam, nem ébredt Csenge... csak hogy nehogy mán' igazam legyen! Sebaj, azért örülökKép

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke, tündériek a lányok!

KMoncsi, Heszter, jó hallani rólatok!

Moncsi, nekem ugyan (még?) nincs tapasztalatom intravénás vas ügyben, de akitől tanácsot szoktam kérni -kolléganő, 12 éves ikrekkel- is kapott rendszeresen infúzióban vaskészítményt, mert olyan rosszak voltak az értékei. Neki is azt mondták, hogy inkább ez, mint a későbbi bonyodalmak. Többek véleménye velem együtt, hogy a rengeteg mellékhatást azért írják bele a tájékoztatókba, hogy a készítmények gyártói minden esetben tudják magukat fedezni ezzel.

A saját leleteimért egyébként holnap megyek és cidrizek is, mert a cukorral 1x már rám ijesztettek, de nem igazolódott be. Az éhgyomri érték eddig is jó volt, most csináltak kajásat is, de fele adag étel és 1 óra időkülönbözettel, mert nem fértem volna bele a "nyitvatartásba". (Ez is marha jó, mert a jobb kéz nem tudja, mit csinál a bal. A védőnő szerint 11-ig lettek volna, de náluk már csak 10-ig szólt az időpont. Ha ezt időben megtudom, másképp szervezzük meg a gyerekek reggeli szállítását és korábban megyek, akkor áll a teljes adag tesztreggeli és a 2 órás időkülönbség. Ha pechem van és lassabban bontja a szervezetem a szénhidrátot, futkoshatok megint... Utálom az ilyet!)

Ne haragudjatok, ha ritkán "nézek rátok", de nálunk még rengeteg munka van. Nemrég mentek el a kőművesek, kicserélték a konyhaablakot. Szerencsére fel is takarították a sittet, csak mosogatnom kell. (Napközben meg futkározni a még szükséges dolgokért... Nem baj, mostmár lassan nyugi lesz, időnként veszek ezt-azt a kicsiknek is, ami nem maradt a lányaimról. A férjemmel még lesz egy-két beszerzőtúránk együtt, mert egyedül már sokat nem bírok. Jövő héten töltjük a 30. hetet.)

Bocs a szómenésért...

Szilvi
szilvibank

CSá Mamik!

Kinek milyen volt a hosszú hétvége? Nekünk szuper, voltam Jászapátin a rokonoknál, barátoknál. Vásároltunk is, betévedtünk a Pennybe és mire a pénztárhoz kerültünk sehol sincs a pénztárcám. Szépen kizsebeltek. MEGÕRÜLÖK!!!!!!!!!!Mindenem benne és a gyerekek TAJ kártyája + lakcím ig is.Ráadásul mennem kell neurológiára velük, kocsival kellene mennem, de az a retves jogsim is a tárcámban volt. Azt sem tudom hova kapjak, megcsináltassam az igazolványaimat vagy várjak? Hátha rátalál valaki és elküldi? REndőrségen jelentettem, de nem tudnak sok mindent csinálni.Nem beszélve hogy mindeden egy vagyonba kerül. Amin pedig röhögök, hogy májusban férjhez megyek és ismét mindent le kell cserélnem a névváltozás miatt. Szal egy szikra és robbanok!!!!!! Kép Kép Kép Kép Kép

Olvasom a pelenkákról a tapasztalatokat. Én is rátaláltam egy boltra a Cinkotai úton ( XVII. ker), 28 ftra jön ki darabja és jó is. Merem ajánlani a környéken lakóknak.

A fiaim napról napra ügyesednek. Már megfordulnak, de többször hasról hátra, mint fordítva.Rengeteget röhögnek és velül én is. Azonban sajna, hogy egyik napról a másikra elfelejtették a napközi alvást. Fél- fél órákat szunnyantanak és ennyi. Kinek mennyit alszik/aludt a gyereke 6 hónaposan?

Na sziasztok, ,jó pihit mindenkinek Kép

Ancsa

Kép
vancsa

Ancsa! Kép Kép

Moncsi!
Ne törődj a mellékhatásokkal, bízz az orvosodban! Sajnos az enyém elfelejtett elküldeni vérképre a második trimeszterben, a vasammal se törődött, aminek az lett a következménye, hogy amikor a 27. héten be kellett feküdnöm a kórházba (méhszájkinyílás miatt) és megérkezett a laboreredményem a professzor engem mutogatott a medikusoknak, mint elrettentő példát a hemoglobinszintre... Kép Majd kaptam vasat infúzióban többször is, semmi eredménnyel, majd vért, semmi eredménnyel, mire rájöttek a dokik, hogy akkor belső vérzés lehet és az UH kimutatta, hogy válik le a méhlepényem... Szóval ez az igazi mellékhatása annak, ha valakinek nem figyelik a vasát! Nem megijeszteni akartalak, csak arra bíztatni, hogy hallgass az orvosodra, mert igenis meg kell előzni, hogy ilyesmi előforduljon, mint velem. Persze hozzá kell tennem, hogy ezt csak én okoskodtam ki, a dokim egy szóval sem mondta, hogy a rossz vérképem miatt kezdett leválni a méhlepényem. (Persze azzal a saját mulasztását ismerte volna el, szépen ráfogott mindent az ikerterhességre. Kép )
És még egy pár bíztató szó: végül sürgősségi császárral születtek meg a fiaim, kis súllyal, sok bonyodalommal, de mára teljesen egészségesek! Nekem se a vasinfúzió, se a vértrafó semmilyen mellékhatással nem járt, pedig még a szülés előtt is gyorsan belémcsurgattak egy adag vért, szóval kétszer is kaptam...

Amúgy most hanyadik hétnél tartasz? (Remélem tényleg nem rémítettelek meg, inkább bíztatni szerettelek volna! Kép )

Jó éjt!
Mimóza
mimóza

Ditke!!!
elfelejtettem monbdani hogy nagyon szépek a lányok...nem is nlátszik rajtuk hogy ilyen bosszúságot is tudnak anyának okozni....

Szilvi!!!
Ne légy depi...bár jön a szürke nyirkos tél...meg a karácsony...és jövőre már ennek meg a télapónak nagyon fognak örülni a lurkók!!!
Kiváncsi vagyok a nagyobb gyerekek hogy fogadják az ünnepeket!!!
mamik hol vagytok???
Cat,Doris?Orsi.....és atöbbiek!!!
Gyöngyi,Ildi,Annamari,Nettke,Trus???
Én tök feléledtem erre most wltűnt mindenki...

Judith!!
képeket rakj a fiúkról!!olyan rég nem láttam őket!!!

Lilla!!mikor ilyen jó idő volt terveztem a sétát...mosat meg majd jön a hülye hideg...

Vancsa!

nekem is forognak...Norbi most kezdte igazán,Lara már régóta...
Alvás változó,van mikor sokat alszanak és van hogy napokig szinte alig...

kristin
kristin75

Sziasztok!
Auchanos pelus = Helen Harper? Az nálunk is megy.
Az óraátállítás egy rémség, már 6 előtt a mi ágyunkban rajcsúrozik majd az egész galeri, a kicsik mindenképp, és a nagyok közül is az egyik legalább Kép.
Claire
claire

Jajjjj, Ancsa!..... :-((((((((((((
A guta megütne biztos engem is...
szilvibank

Ancsa

Hol van a pelenkás a Cinkotai úton? Még ott elől az Üzletsornál?

Kristin

Mi így is elég sokat sétálunk még. Bár esőben hóban biztos nem leszek elég motivált... Most még jó, csak gyorsan belenyomom őket az overalljukba a rudi fölé és uccu neki. Mostanában többször voltam felétek, reménykedtem, hogy hátha összefutunk, de hát ha nem jársz sétálni, úgy biztos nem fogunk. Kár, szívesen megismernélek.Kép

Cat

Áll még a jövő keddi találkánk?

Doris

Merre csavarogsz? Olyan jó, hogy visszatértél, írhatnál gyakrabban! És adós vagy a szülinapi képekkel is!Kép

Lilla

Csináltam egy ilyen tickert. Szerintetek milyen? Nagyon felvágós?Kép
Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Továbbra is jó a kedd.KépKép

Szerintem nem felvágás a ticker.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

SziasztokKép
Lilla, köszi, hogy kerestél meg másoknak is köszönöm csak sajnos mostanában nem igazán van erőm irogatni meg nagyon összecsaptak a hullámok a fejem felett... Anyukám meghalt okt.23.-án igy az Õ ügyeinek az intézésében vagyok ezen kivül betegek a gyerkőcök Lilcsikének nagyon gennyes volt a vizelete igy pénteken megjártuk a Heim Pál korház ügyeletét majd szombaton a Telki korházat is. Hétfőn viszem vissza, reménykedem, hogy elkerülhetjük a korházba való befekvést mert akkor nem tudom mi lesz GerikévelKép

Puszi Mindenkinek és ne haragudjatok, hogy nem tudok reagálni semmireKép
Szülinapi képek vannak csak nem tudom kicsinyiteni őket.

Doris
doris

Doris!

Részvétem anyukád miattKép , sajnálom a gyerekeket is, remélem hamar kilábaltok a betegségből és nem kell kórházba feküdni.

Ancsa!

Nekem is volt már hogy eltűnt a pénztárcám az iratokkal, aztán valaki visszaküldte az egészet, "csak" a pénz hiányzott. De legalább megúsztam az igazolványok beszerzésével járó hercehurcát. Szerintem várj 1-2 hetet, ha addig nem kerül elő, akkor indulj neki.
Alvás: nekem sosem voltak nagy alvók, 6 hónaposan még 3x aludtak napközben, ált. 1x délelőtt, 1x délben fél-fél órát, meg délután a séta közben mindig bealudtak, olyankor is kb. 30-40 percre. Nekem az volt a legszörnyebb, hogy nem egyszerre aludták ezt a keveset sem, így egy perc szabadidőm sem volt. Ja, és abban az időben még 5 órakor kezdődött a nap, akkor felébredtek és nem is voltak hajlandók tovább aludniKép
Kitartást, azóta javult a helyzetKép

Lilla!

Gratula a tickerhez, ez nem felvágás, büszke lehetsz rá!!!Kép

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Jaj Doris!

Nagyon sajnálom, hogy ennyi minden összejött Nektek mostanában. Borzasztó lehet Neked most és nagyon kimerítő lelkileg, hogy összeszedettnek kell lenned a gyerekek miatt. Vannak ilyen ocsmány periódusok az ember életében, mikor csőstül jön a baj, de remélem, hogy innen már csak felfelé vezet az út Nektek. Abszolút megértjük, hogy most nincs se időd, se energiád arra, hogy írogass. Azért ha rendeződtek a dolgaitok gyere, várunk! Addig is, fel a fejjel! És jobbulást Lillusnak!

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?