Új privát üzeneted érkezett!

Valaki kérdezte, hogy milyen gyakran eszik gyermekünk? Ákos 4XKép Ez ciki, a vnő is azt mondta, hogy nem jó, de nem tudok neki beiktatni több étkezést.Kép
Reggel kap tejpépet, amikor felkel, utána 11-12-között valamikor kap szilárd táplálékot - amennyit elfogad, és utána tápit, szintén csak annyit amennyit elfogad. 3-4 óra között ugyanaz, mint délben és este tejpéppel zárul a nap. Próbáltam kínálni gyümivel máskor, de kiberregi, forgatja a fejét nem érdekli. Remélem ez azért nem olyan nagy baj, hogy csak ennyiszer eszik, hisz gyarapszik, és végülis annyit kapott amennyit kért, sosem erőltettem egyetlen kanállal sem és ml-rel sem belé.Kép Na ez az én kis szégyenem, amit nem teszek ki az ablakba.

Akiren,
nem hiszem, hogy menzi okozna vért a székletben. Nézd meg inkább a kis végbelét nincs-e berepedve valahol, nem onnan van-e a vérzés?Kép Nem hülyeség semmi amit leírunk egymás között vagyunk. Nem?Kép

Fogzunk...KépKépKép Van ököltömködés, és hirtelen felsírás ,és van több kaki és nagyon unom már. Vigye mááá el valaki a fogtündért! Már azt álmodtam az éjjel, hogy a fiamnak egy éjjel alatt kinőtt minden fogaKépKépKép Freud....

Jó talizást nektek, sokat fogok gondolni Rátok holnap Szombathelyről, ahol még Eszterrel sem tudunk mini-talizni.Kép

Kép

Kép
vizimano

VAdri,

Csak anyatejet eszik, és napi 10-12-szer kajál, éjszaka is. Folyamatosan 2-3 óránként 24 órában Kép
Már erre is gondoltam, hogy sosem pihen a gyonra, állandóan emészt.

Akiren
akiren

Akiren
nagyon remélem,hogy nem allergia,szerintem sok mindentől lehet.

Vizimanó
Miért kéne tömnöd Ákost,annyit eszik amennyit kíván.Úgy megnézném a drágát ahogy mászikKép
És irigyellek a nadrág miatt,de ezek szerint van remény erre is.Olyan régen láttam Ákost én is akarok olvadozni a gyönyörű szemeitőlKép
Jó kis álomKépÖcsvér szerethet tégedKép

Vadri
Köszi.Ha ráérsz majd mesélj ám magatokról,mizu Natival?M?iket csinál stb.

Nekem mára tele nagyon a hócipőm úgyhogy lelépek.
Jó éjt!

TimurrKép
Vendég

Juszti!
Nekem nem a hátam, hanem mindenem izzad, de inkább akkor, mikor indulunk itthonról, és ideges vagyok, hogy mit felejtünk itthon, mindenkin van-e sapka, sál, váltócipő miegymás. Tehát tényleg az izgalomtól, meg ha attól félek, hogy mit rosszalkodnak majd a buszon a csemeték, mert mostanában néha előfordul, persze pont akkor, mikor babakocsival vagyunk, tudják, hogy olyankor nem tudok átszáguldani a busz másik végébe utánuk. Nagy csibészek tudnak lenni. Nekem már volt, hogy féltem, mindjárt leizzadok induláskor, és akkor ciki, meg megfázom stb., és próbáltam lehiggadni. Volt, hogy sikerült, és az izzadás elmaradt. Komoly sikerélményként éltem meg, mert tényleg nagyon kellemetlen az izzadás. Nekem amúgy korábban nem volt, csak a harmadik szülés után.

És még délután akartam írni, de rohannom kellett, hogy a természet megmondja, hogy mi a jó a babának, és akkor miért nem mindent úgy csinálunk... ehhez csak annyit szerettem volna mondani, hogy azért teljesen nem rendelheted alá magad a gyerekednek mindig és mindenhol. Ezért célszerű egy mindkettőtöknek elfogadható és a lehetőségekhez mérten kényelmes, kellemes életformát, szokásokat kialakítani. Hiszen azért tényleg nem tudod mindig cicin elaltatni pl. séta közben, aztán nem ringathatod mindig el, mert nem is mindig te leszel vele, van, mikor más munkád van stb. Tehát azért szerintem a baba vágyait is lehet alakítgatni, mint ahogy a cseperedő gyerekedet is fogod "nyesegetni", mert ugyan ő tudja, hogy neki az lenne a jó, hogy egyfolytában vele legyél, mégis elviszed oviba, ő tudja, hogy neki az lenne jó, ha minden játékot azonnal megkapna, amit csak megkíván, mert attól ő fejlődne is rendesen, de mégsem tudod és nem is akarod megtenni.
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy nem valami ördögi szörnyűség, ha kicsit alakítgatjuk a gyerekünket, ha terelgetjük, bizonyos dolgokban néha részlegesen korlátozzuk. Csak azért persze ésszel és szívvel, semmiképpen sem három órát sírni hagyva. De a baba is tud alkalmazkodni, és már most elkezdted nevelni, a nevelés az nem egy jövőbeli dolog, számolni kell vele, hogy a nevelése a születése pillanatában elkezdődött (vagy már akár pocakban is pl. éjjel és a nappal váltakozása).

Fitymaszűkület:
sajnos van némi tapasztalatom. Mindhárom fiúnak van, volt és lesz Kép Kristófot kétszer műtötték vele. Már nincs mit Kép Mármint nincs mit húzni Kép
Bálintnak használt a huzogatás.De vigyázat, KRistófnak felírtak az I-es gyerekklinikán egy kenőcsöt (a nevére már nem emlékszem), de mikor kiváltottam, akkor láttam, hogy szteroidos. Nem kentem be vele, a gyerekorvosunk és a gyerekbőrgyógyász egyenként dobott egy-egy hátast, majd másik orvoshoz fordultunk.
Bernátnak nagyon-nagyon szűk, félek, neki semmilyen huzogatás nem fog segíteni, úgyhogy szegénykémnek kinéz egy műtét két-három év múlva, ha addig nem gyullad be. Reménykedem!

Jó éjt, mindenkinek jó találkozót holnapra!

Vezso,ugye nincs örök harag? Kép

Puszi, Dorka
dorka

SziasztokKép
Elég ramatyul vagyok,remélem reggelre elmúlik.Kép Van most hasfájós,hányingeres vírus is?Már csak az hiányozna!Mega gyógyító erőket kérek éjszakára!!

Ildi
Szegények,nagyon fogtok hiányozni!Kihez fog odagurulni Vince?Kép Ja!Itt mellékelem Vince levelét Marcipánhoz:
Szia Marcipán!
Most már gyógyulj meg,ezer éve nem voltunk sörözni,nagyon hiányzol.Ne aggódj,fél szemünket rajta tartjuk a menyasszonyodon-és egymáson is hihi-a másik szemünkkel megnézzük jól a többi szép kislánytKép
Majd küldünk képeketKép

A többiekért is krokodilkönnyeket hullatok akik nem jönnekKép

Zitmi
Egyetértek Timurral,olyan aranyos vagy!Nagyon sajnálom h nem tudtok jönni,gyógyulj meg minél előbb!!

Akiren
Nálunk is ugyanez volt,mint nálatok:zöld kaki,naponta soxor,és egyszer-kétszer véres nyálka.Amikor nyálka volt Vince mindig hihetetlenül erőlködött kakilásnál.Negatív lett a tenyésztés és utána én nem is vittem többet,mert semmilyen betegségre utaló jel nem volt.Nekem is mosndták h tejallergia,de én előtte is ettem tejterméket és az első pár hónapban nem volt ilyen tünet.Azóta elkezdtük a hozzátápit,nincs se zöld kaki,se véres nyálka.Nem tudom mi lehetett,de én továbbra is eszem tejterméket,Vince sokat szopizik és mégis elmúlt.Rejtély,mi volt.

Most megyek pihenni,tényleg tropául érzem magam.
Jó éjt
Virág
villes

Sziasztok!

Akiren,
Ákos is 10-12x kajál. De az anyatej hamar kiürül a gyomorból, 1-2 óra alatt.

Vizimanó,
Ez jó szó, ez a begorombulás.Kép Ákos - mármint az enyém - olyankor hangosan szitkózódik, és közben morog egyet-egyet, mint egy medve, mikor kezd begorombulni. Aztán jön az ajajaj jahajaaaaj.
Viszont ma kiderült, hogy szereti a bluest.Kép Hazafele jövet már majdnem belekezdett a jahajaaaj-ba, mikor a rádióban blues zenék kezdődtek, olyan szép, zongorásak, és egyből elhallgatott, aztán el is aludt.

Juszti,
Rólam is folyik a víz, ha Ákos sír, és nagyon ideges leszek tőle.
Volt cumija, "kiskorában". 5. héttől 15.-ig. A babakocsiba kellett, meg a hordozóba, mert nem maradt el benne másképp. Meg anyukám sikeresen rászoktatta, hogy azzal aludjon el meg ringatással. Aztán mikor felfedezte, hogy jó babakocsizni meg autókázni, akkor ott elhagytuk, és amikor elkezdtem fekve szoptatni, akkor már alváshoz se kellett neki.

Marcikának üzeni Ákos, hogy nyugodt lehet, majd vigyáz Grétikére.Kép Pedig Rozit is szemmel kell tartania, mert folyton legyeskednek körülötte a kispasik.

Timurr,
Ettől a képtől kész vagyok!Kép

KépKép
connie

Dorka,
Megintcsak nem tudom, máshol, hogy van, de Ákost más - anyukám, Gabi - el tudja altatni ringatással is, séta közben természetesen bealszik a babakocsiban. Viszont bárhol, bármikor el tudom altatni, ha álmos, a szopival, és azon se kell aggódnom, hogy otthon felejtem a "kellékeket" (amíg használtuk, a cumi miatt jópárszor vissza kellett jönni). Én is inkább rábízom a természetre, amit lehet, egyáltalán nem érzem úgy, hogy alá lennék rendelve Ákosnak, inkább úgy alakítottuk az életünket, hogy neki is, nekünk is jó legyen. De most még nincsenek valami nagy igényei, úgyhogy nem volt nehéz.KépTermészetesen számoltunk a hosszútávú következményekkel is, nem fogjuk magunkat hirtelen meggondolni egy éves korában, hogy na most már aztán aludjon el egyedül.KépÉs nem igazán látom, mit lehetne/kellene nevelni rajta, pillanatnyilag csak segítek neki ismerkedni a világgal.Kép

KépKép
connie

Timurr,
Maja baba csodaszép abban a gyönyörű sapkábanKép!

Nebula,
olyan jó olvasni a te írásaidat isKép. Persze amit most legutóbb írtál a szüleid nászútjáról, azt borzalmas volt olvasniKépKép. Tartod vmilyen formában édesapáddal a kapcsolatot?
A ridegtartással kapcsolatos dolgok szörnyűek. Jó, hogy Édesanyáddal ilyen bizalmas a kapcsolatod, és mindent meg tudtok beszélni, akár a régi dolgokat is. Ezek szerint te 6 hónaposan már bölcsis voltál?

Akiren,
a menstruációd miatt szerintem sem lehet Gréti kakija véres. De hajlok arra, amit Jégvirág is írt, valahogy úgy érzem, ez nem allergia lesz. Legalábbis nagyon azt akarom hinni. Szorítok nektek!

Vízimanó,
szívesen (a képeket)Kép.
Nem értem, miért lenne szégyen, hogy nem erőltetsz többet Ákosba, mint amennyit kíván. Szerinetem ez a normális. Az ő szervezete nem tévedhet, akkor hagyja abba az evést, amikor elég neki. Írod, hogy gyarapszik is, az a lényeg. Fogzás nagyon fájhat szegénykénekKépKép.
ÖcsvérKép...ez tetszett! A 'nővér' szó után logikus isKép.

A férjem 5 óra után ért haza, átvette a lányokat, aludtam is egy órát.Egy Algopyrint is muszáj volt bevennem, mert alig éltem a 38 fokos láztól, úgy éreztem, minha 40 lenne. Egyébként homeós készítményeket szopogatok, meglátjuk, mikorra jövök rendbe tőlük. Mostanra vmivel jobb, nem szédülök már, és a "lázam" is csak 37,6.
Alszik is már mindenki a családomban, én is követem a példájukat.

Sziasztok, jó talizást, betegeknek jobbulást!

Zitmi
zitmi

Már megint vagyok!Kép

Ez nekem nem egy netelvonós nap.

Dorka,
nagyon szépen tudsz kritikát is mondani. Számomra Te egy nagyon érdekes ember vagy. Konfliktuskerülő, kompromisszumkész, fegyelemmel, következetességgel, önkiritikával, kritikai érzékkel, de tapintattal.
Nem ismerlek, de azt hiszem, nagyon szigorú vagy magadhoz és másokhoz, és ha nem érint jól egy bírálat (mások ilyenkor azt mondják, h. érzékeny vagy, v. nem bírod a kritikát), az azért van, mert Te pontosan tudod, mit miért csinálsz.
Bocsánat, h. így elemezgetlek, sem tolakodó, sem bizalmaskodó nem akarok lenni, csak tényleg érdekes a személyiséged.

Kukiprobléma (szűkület):
Kisfiamnak is azt a kenőcsöt írták fel. Szerintem. Szteroidos. Nem vagyok gyógyszerész, nem értek hozzá, de a szteroid szóra szokás ugrani, meg az antibiotikumra, meg mittudoménmégmire.
Az orvosban MAXIMÁLISAN MEGBÍZOK! -ha műteni kell sem lesz "hiány". És azt gondolom h. a győri Petz Aladár gyereksebészetén csak tudják, h. 3 éves gyereknek a 2 mákszemnyi kenőcs mennyire árt. A dokinak is kicsi gyerekei vannak. Vagy naiv vagyok?
Egy másik orvos Elocomot írt az akkor párhónapos fiam arcára, azt nem használtam...

Izzadás:
én is szülés óta izzadós vagyok, még a fenekem meg a lábszáram is izzad...elég cikiKép!

Akiren,
nem vagyok doki, de a tapasztalat azt mondatja velem, pihentesd egy kicsit a gyomrát. Nehéz, de nálunk is ez volt a baj, főleg Marcinál (Nati csak egy hónapja kel éjjel, és szopizik többször is). Vagy a fenekét kicsípte a hígabb kaki, s Vízimanó jár közel az igazsághoz?

Timurr,
én köszi. Jelentkezem még, és tán képet is teszek fel.

Jó éjt, szép álmokat mindenkinek, gratulálok a szuper csapatnak!

vAdri
Vendég

Virág,
jaj,most látom...Ne legyél te is beteg! Reggelre minden legyen jobb, azt kívánom!

Dorka,
a nevelés szerintem még nem kezdődik el a születéssel. Az éjszaka-nappal váltakozása a pocakban miért nevelés? Vagy ezt én értettem félre?
Connie jól megfogalmazta: "segít a gyermekének ismerkedni a világgal". A születés utáni időszak, a csecsemőkor jórészt erről szól, és ezt én sem nevelésnek tekintem, hanem sokkal inkább a feltétel nélküli szülői szeretet kimutatásáról, a baba biztonságérzetének megteremtéséről, emberi szükségleteinek, igényeinek kielégítéséről. Aztán majd később jön a nevelésKép. Szerintem.
zitmi

Vezso,
Te engem teljesen felizgattál ezzel az anyáknapi történettel. Eddig valahogy nem tudatosult bennem, hogy micsoda atrocitásoknak leszek kitéve, ha nagyobb lesz Ákos, és jobban ki tudja majd mutatni a szeretetét. Azt hiszem, én még mindig nem fogtam fel, hogy Anyuka vagyok.KépHogy mennyit fogok én még bőgni, anyám!Kép

KépKép
connie

sziasztok,

most csak egy gyors bejelentkezés: holnap megyünk! Már nagyon várom!!!!
Vezso, én is szerettel volna elkérni a telcsiszámod, ha esetleg olvasod, s elküldenéd a lucazsofi@freemail.hu címre, nagyon hálás lennék. De azt is megköszönném, ha vki más, aki jön a talira, elküldené a számát!
sziasztok,
Eszter

Eszter
wester2004

Szervusztok kedves társaim!
Tényleg jó ide tartozni!Kép

Az összes betegnek mielöbbi gyógyulást kívánok!

Köszönjük a gratulációkat!

Alvástémához szólnék hozzá.
Minap reggel a kisgyermekünk 6-kor felkelt. De mint máskor oly édesen elvan magában, most nem így tett, hanem hiányolta a társaságunkat. Így odavettem közénk. Egy óra elteltével apája megunta, hogy így sem, úgy sem tud aludni, így kiballagott a nappaliba a gyermekkel, hogy legalább én bírja aludni még egy kicsit. 9-kor hozza nekem, hogy éhes, de közölte, hogy már egyszer elringatta, és aludt is húsz percet. Ettől nem lettem hú de boldog, mert ebben az időszakban két szopi között fönnt van, és utána alszik még 1-2 órát. Tehát megettem az én Ádikámat. Alvásnak semmi jele nála. Így most én vonulok ki a gyerekkel a nappaliba, hogy a párom tudjon még egy kicsit aludni. Kb 1 óra múlva elfárad a gyerek, és beviszem a szobájába aludni. Nem bír elaludni. legalább fél órán keresztül csináltam az "alud jól gyermekem" taktikát. Már-már elaludna a gyermek, és apája felkel. és hallja, hogy nem bírok vele, és kiveszi a kiságyból. Nahát én erre úgy kiborultam, hogy veszekedtem vele, hogy fölöslegesen kínoztam magunkat, ha ő most felveszi. Fáradt is voltam, ideges is voltam, nyügös, és éhes is voltam. Elbőgtem magam. Erre hozza oda nekem a gyereket, hogy fogjam meg. Mondtam neki, hogy csináljon vele amit akar. Bedurciztam, és elindultam friss reggeliért. (11 felé) Mire hazaértem a babakocsiban szunyókált a kis ded, kb másfél óra hosszat. Én ilyen kis hárpia vagyok!KépKépKépKépKépKép
Este meg fürcsi és szopi után letettem a kiságyba és elkezdtem neki énekelni a "adjon isten jó éjszakát" c. dalt, és szegény gyerek két három perc alatt elaludt.Kép Lehet, hogy kínjában!KépKépKép

Én nem tudom cicin altani a gyermeket, bár mennyire is szeretném, mert biztos altatási módszer lenne, mert szopi után őt meg kell büfiztetni.Igényli is, mert ha elmarad, akkor fáj a pocija (ezt nem ő mondta, csak sejtem). Álmában meg nem igazán megy a büfi. Éjszaka, amikor félálomba eszik, akkor nem mindig sikerül megbüfiztetni, de akkor utána nyugtalanul alszik.
Huh, ez jó hosszú lett. Bár senki sem kérdezte. Csak egy sztori volt.

Látom egypáran készülnek a holnapi talira, azért nem jelentkeznek. Lesz sok meglepi????? Mi sajnos kimaradunk belőle.
Jó baba-mama konferenciát kívánok az összes résztvevő anyukának babaának testvérnek, és apukának!!!! Azán nem feletjsetek el bennünket. Brühühühühühü........

Lelőttem magamat! Puff.

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép:
hüpi

Bocs a helyesírási hibákért.

Connie,
Marcell 16 hónapos koráig szopizott. Cicin aludt el, 18 hónapos koráig éjjelente többször felkelt.
Aztán átkerült nagyágyra, és többé nem akadt el a rácsokba, végigaludta az éjszakát.
Onnantól kezdve, h. nem szopizott, aludt néha az anyósoméknál. Imád náluk lenni - kert, némi engedékenységKép stb. Könyörög néha, h. ne kelljen hazajönni.
Fájt, h. esetleg nem kötődik hozzám, de már megnyugodtam. Hajnalban néha átjön az ágyamba, ha bármi gondja van, nekem szól. Este összebújunk - imádom én is ezt!
Ma eltűnődtem valamin, mellémült, odabújt, és azt mondta: kis anyucikám, olyan jó, hogy vagy nekem! (Így szoktam tőle elköszönni esténként. Előtte sutyorgunk a napközben történtekről, s végigvesszük néha, ki mindenki szereti, ki várta, h. megszülessen.)

Nati elalszik a kiságyban egyedül is (persze azért esténként többször cicin), Marci erre képtelen volt. Nati nem hagy ki semmit, Marci nem "repkedett" a pocakján, nem "hintázott" négykézláb, nem volt "rák" (a fejlesztőpedagógusoknak lesz majd munkája?). Nati nehezebben akart tejen kívül mást elfogadni, Marci élvezettel falt mindent, majd utána éppoly jóízűen cuppantotta be az anyatejet. Nati pár hónapig átaludta az éjszakát, Marci csak később. Marcinak végigénekeltem az ált. isis és középsulis törzsnyagot, nem igazán érdekelte, Nati mintha jegyezné a hangokatKép ... sorolhatnám még.

Első és második gyerek? Fiú és lány? Vagy egyszerűen csak már most mások?

Testvér:
párom "egyke". Mikor Marcinál hosszas próbálkozás után 2 csík lett a teszten, annyit mondott: de ugye, lesz tesója...

Na, befogom a szám (lefogom a kezemKép), ne haragudjatok, h. itt ömlengek, töprengek...

A bensőséges hangulat megihletett.

Jó éjt:
vAdri
Vendég

vAdri: igen, úgy látszik, chilében is hasonló elvek uralkodtak a 60-70-es években. Mondjuk ő itt szült amerikában, de már voltak otthon látogatóban. Most Karácsonykor is mennek, és már előre fél, hogy mi lesz. Kilenc hónapos a kislánya, napi 6-8 szopi, és bizony az éjszakát sem alussza át. Fog majd ő is kapni a nevelési elvei miatt!
Amúgy nagyon tetszett a hozzászólásod, amit a gyerekek közötti különbségekről írtál. Lécci ömlengj, töprengj máskor is Kép

Zitmi: aranyos vagy Kép Jobban vagy már valamivel?
Sajnos a biológiai apám elég nehéz eset. Végigalkoholizálta és nőzte az egész életét, 4 felesége volt. Elképesztő sok lehetőséget kapott az élettől de, de mindet eljátszotta (átvitt és szószerinti értelemben is). És amikor ivott, verekedett. Anyu azt is most mesélte el nekem, hogy olyan 1 éves forma lehettem, amikor egyszer alkoholgőzös dührohamban fellökte a nagymamámat. Aki a kezében tartott engem. Majd késsel kergette a mamámat körben a lakásban... Szerencsére anyunak volt ereje, és kimászott ebből a házasságból 2 év után.
És három éves koromban meg összejött a nevelőpapámmal, akivel most már 23 éve házasok. Õ egy tündér! Állati mázlim van, hogy ő nevelt fel.
Anyu soha nem akart az apám ellen nevelni. Engem nem bántott az apám soha (mármint fizikailag, mert lelkileg azért én sem úsztam meg), de nem tudom megbocsátani neki, amit anyuval csinált. A kapcsolatunk mindig attól fügött, hogy milyen nője, felesége volt. Ha a csaj csípett engem, akkor apám is vitt, foglalkozott velem, ha nem, akkor le voltam tojva. Volt egy nagy kihagyás a kapcsolatunkban, de most hogy iszonyúan le van robbanva (mindenét elszórakozta, pedig volt egy cipőgyára is, albérletben lakik, az egészsége romokban, le van százalékolva stb.), újra keresi velem a kapcsolatot. Nekem meg nincs szivem elküldeni a francba (bár a férjem szerint azt kéne), úgyhogy szoktam hívni telefonon, amíg otthon voltunk, találkoztunk is párszor. Flórát is látta már. Viszont Flóra nagypapája a nevelőpapám, és kész! Ebből nem engedek.
Igen, sajnos az apám azt akarta, hogy minél előbb menjek bölcsibe, mert majd akkor hamar leszek önálló. Ennek köszönhettem, hogy 6 hó és 1 év között szinte végig kórházban voltam (középfülgyulladások, ilyen-olyan fertőzések), és 1 évesen is csak 6 kiló voltam.

Timurr: már biztos "unod", hogy mindenki ezt mondja, de Maja annyira gyönyörű!!!

Connie: hú, én is tuti jókat fogok majd sírni az ilyen alkalmakon. Már a keresztlányom anyáknapi ünnepségein is tócsa volt alattam. Vagy amikor betörtek hozzánk, és vígasztalásul csinált nekünk egy rajzot, amin még minden megvolt, amit elvittek, és ráírta, hogy szeret minket. Hát akkor sem nagyon tudtam abbahagyni a bőgést...

Kép
KépKép
nebula

Képzeljétek, kiderült, hogy miért volt ilyen nyügi a lányom néhány napja: 2 fogacskája is kibújt egyszerre! Méghozzá a felső metszők közül a két szélső. Így már 4 foga van. És harap is ám sokat (cicit szerencsére nem, de ujjat, combot igen).

Ahogy ígértem, egy szennyeskosaras kép:
Kép

És még egy, csak úgy:
Kép

Holnap végre bemegyünk New Yorkba! Már nagyon várom. Remélem, az idő sem romlik el.
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Jó reggelt!

Virág
Ugye nem vagy beteg? Vagy nem lettél az éjszaka?
Remélem csak múló pocifájás.. Látni szeretnénk Benneteket Kép

Lassan nem mega-, hanem mini-tali lesz...

Lányok, aki látogatóba megy, vigyázzon az úton, és Mindenkinek Kellemes Hosszú Hétvégét Kívánok! Kép

Megyek készülődni...
Akinek nem válaszoltam emailben, fogok, bocsánat, de tegnap este 7-re értünk haza. Gyermekeim cipővásárlása volt a du-i program, azért. És este már nem volt időm semmire, le is feküdtem aztán. Szóval, bocsánat, ide se tudtam írni. De minden rendben van és majd írok később, jó?
Wester, Neked mindjárt írok.

Vezso
vezso

Sziasztok!

vAdri,
Nekem is nagyon tetszett az "ömlengésed".KépTisztára meghatódtam megint.Kép

Te Hüpi,
Én 6 hónapja ls egy hete mindennap leírhatnám, hogy minap 6-kor kelt a gyermek.Kép Még jó, hogy mióta későb jön fel a nap, visszaalszik, de októberig mindennap fél6-6-kor keltünk, brrr.

Szép hétvégét mindenkinek, pihizzetek, legyetek jók, akik utaznak, azoknak jó utat! Debrecenben nem lesz netKép, hiányozni fogtok. Képekkel is csak kedden jövök majd.
Megyek pakolászni.

KépKép
connie

Connie!
Pedig ez is nevelés Kép Az alkalmazkodásra neveled, aztán arra, hogy bízzon benned, mert mindig segítesz rajta, ha szorong vagy diszkomfort érzése van. Neveled azzal is, hogy szereted, hogy egymáshoz hogyan beszéltek a pároddal. A nevelés nemcsak az, amikor azt mondod, ejnye Ákoskám, nem mondjuk a szomszéd néninek, hogy milyen ronda! Kép Szóval a tetteiddel is nevelsz. Észrevétlenül neveled Ákost születése óta olyan dolgokra, amik neked természetesek, de ő honnét tudná.
Én mindig azt tartottam a legfontosabb nevelési elvemnek, amit tűzön-vizen igyekeztem kialakítani, hogy megbízzanak bennem a fiúk, hogy ha a legnagyobb marhaságot is követik el, akkor szidás közben, után is érezzék, hogy szeretem őket, megpróbálom megérteni a tetteiket, hogy bármikor hozzám fordulhatnak bármit is tettek, én szeretni fogom őket. Nagyon nehéz! Állandó kétségek gyötörnek, hogy jól csinálom-e ezt vagy azt, jól mondtam-e. Tegnap például Kristóf büszkén vigyorogva hozta megmutatni, hogy mit írt kábé ezeket: hülyekakipisi. Eldurrant az agyam, pedig ő büszke volt rá, hogy már ezt is le tudja írni (tényleg néhány napja ír magától), meg nem tudta szegénykém, hogy kimondani vagy leírni ugyanúgy nem illik ezeket szórakozásból, csúfolódásból. Mikor leszidtam, azt találta mondani, hogy akkor majd jól nem mutatja meg nekem, hogy miket ír, és akkor majd nyugodtan leírja ezeket. Félek, hogy nehogy tényleg azt szűrje le, hogy a hátam mögött kell a rosszaságot csinálni, mert akkor nincs balhé. Szóval a legnagyobb igyekezetem ellenére is van,hogy nem tudom mit is kéne mondani, tenni.
De ezt most nem is a babanevelés miatt írtam le, csak úgy jött, bocsánat, zavaros lett.
Visszatérve, a nevelés nemcsak szóval és nemcsak egy bizonyos kor után történik. Amúgy ha érdekel, van erről sok-sok szakirodalom is.
Tényleg, ismeritek Mérei-Binét: Gyermeklélektan című könyvét? Lehet, hogy már ajánlgattam, nem tudom, de abban közérthetően, de hozzáértően van leírva, hogy hogyan fejlődik a gyerek pl. kötődés, társas kapcsolatok, rajzolás. Nagyon jó könyv, nem is vastag, könnyű eligazodni benne, és sok kísérleten keresztül mutatja be a gyereklélek fejlődését. Mindenkinek ajánlom, aki szeretné tudni, mit miért és akkor tesz a gyereke.

Különben az iskolákban is van egy úgynevezett rejtett tanterv, amit a pedagógus a személye által közvetít. Vagyis ahogyan viselkedik, ahogyan öltözik, ahogyan reagál az élet dolgaira, tehát amilyen a személyisége, az is nevelő hatású. Méghozzá igen hangsúlyosan!

Mondok még egy egyszerű példát:
A baba abba cseperedik bele, hogy a szülei hogyan élnek, hogyan öltözködnek, milyen szerepe van otthon a pénznek, a divatnak és az érzelmeknek. Észrevétlenül elsajátítja ezeket kicsi korától kezdve, és mondjuk ha sportos anyukája van, akkor valószínűleg ilyesféle párt keres magának majd, ha nőcis anyukája van, akkor pedig olyasfélét (feltéve ha fiú Kép ). A szülői minta egészen a kisiskolás korig a meghatározó. Aztán egy-két évig a tanító néni, de utána jaj nekünk szülőknek, mert a kortársak véleménye lesz az elsőszámú. Addig kellene a gyerekünknek odáig eljutnia, hogy olyan barátokat legyen kedve és indíttatása keresni, akik a mi mintánkhoz hasonlóak, mert akkor nem lesz gond. Ha viszont elijesztjük őket a viselkedésünkkel, vagyis úgy neveljük, hogy nem bízik bennünk, fél tőlünk, esetleg nem szeret, akkor teljesen természetesen velünk ellentétes habitusú emberek barátságát fogja keresni.

Bocsánat, ha hosszú voltam. Erről azért egyszer inkább szóban kéne beszélgetnünk, ha van kedvetek. Sőt, elviszem a Binét könyvet a legközelebbi talira, hátha valakit érdekelni fog, ha belelapoz.

Jó találkozót!!! Képeket kérünk majd!!!! Kép Kép
Dorka
dorka

Csak benéztem, nincs-e valam új hír.

Dorka,
Ismerem a könyvet, én ajánlottam itt a fórumon, sőt egy egész polcnyi szakirodalmam van itthon,egyetértek azzal, amit írtál, ellenben fogalmi zavarok vannak, nem ugyanzt értjük nevelés alatt.Kép De most nincs időm kifejteni, mindjárt indulunk, majd ha visszajöttem.

KépKép
connie

Sziasztok!

Ismét, ismét...

Ismerem a könyvet, Dorka. Abban pedig nagyon-nagyon egyetértek, h. első pillanattól nevelünk. ÉS A LEGFONTOSABB NEVELÉSI ESZKÖZ A MINTAADÁS, MINTAKÖVETÉS. Bocsánat, h. kiabálok.Kép Szülő jön felháborodva, . a fránya gyerek nem
olvas. Perze, h. nem, sosem látott apa v. anya kezében könyvet.
Még ebben is egyetértek Dorkával, h. általában az elentétes nemű szülőhöz hasonló - vagy a szöges ellentéte, ha vmi. bibi volt a kapcsolatbanKép - típusú párt keresünk magunknak. (Ehhez a megfigyelésemhez azt is hozzátoldottam nemrég, h. az az igazi, a nagy szerelem, akitől a szülők intenek.Kép Meg még azt is, ahogy idősödünk, úgy törnek elő a gyerekkorból hozott minták egyre erősebben - néha anyukám mondatait mondom - megrettenek utána, mert nem értek vele egyet.Kép)

Viszont, Dorka, a kisfiad nem büszkén mutatta, mit tudott leírni, hanem provokált Téged. Szerintem. Tudta, h. nem szabad leírni, kimondani. Onnan is gondolom, h. csak ilyen szavak szerepeltek - az elmondásod szerint - abban a csoportban. És ezek a kisemberek nagyon okosak (majd az iskola jól kiöli belőlük egy részétKép).
Kisfiamat áprilisban megcsípte egy szúnyog a homlokán. A mai napig kis seb van ott, mert vakarja. Tehetetlen vagyok, próbáltam szidással, szép szóval, fényképén megmutattam, kesztyűt húztam a kezére, leragasztottuk stb. Vakarja. Ha rászólok, elfordul, és úgy vakarja. Aztán egyszer azt mondta, h. menjek ki, és akkor vakarhatja, máskor meg, h. bemegy a szobájába, és ott vakarhatja (akkor nem látom).

Ezek a kis lurkók tesztelnek minket, és már nagyon korán!!! Megnézik, hol a határ, meddig mehetnek el.
Ezt, ill. hasonlót felnőttként sztem akkor csináljuk, ha ki akarunk provokálni egy kis "dajkálást", vagy bizonytalanok vagyunk a másik érzelmeiben, és megnézzük, h. még mit néz el nekünk a párunk (de biztos egyéb emberi kapcsolatokban is "kijön", csak enyhébben...).

Marhaságokat írok? Nem tudom.
Az a nehéz a nevelésben, h. 20 év múlva láthatjuk csak az eredményét, vagy még igazán akkor sem.

Buktató buktató hátán, másrészt meg nem is olyan merev a dolog. Az sem jó, h. ennyire "tisztában vagyunk" dolgokkal, a lélek dolgaival, mert asszem nem is olyan természetes a léleknek, h. annyit "nyalogatják". Kis egokat nevelünk, akik magukat helyezik majd minden elé, az első kudarcnál megfutamodnak, növelik a válási statisztikát, egyre később vállalnak gyereket, viszont annál több pozíciót, gyűjtik a diplomákat (persze nem a tudásvágy, a "papírhajsza" miatt) stb. stb.
És nyomják a demagóg szöveget, mert azzal nagyon tisztában lesznek, elméletben hogyan kell(ett volna).

Nincs ám ilyen világvége hangulatom, és sztem fölösleges annyit analizálni a dolgokat. Kép Alapelveket kell megállapítani: szeretem feltétel nélkül, a magabiztossága a célom....vagy nem is tudom, hogy kell.

És én is ezt magamnak is, vagy tán elsősorban magamnak írom, mert mindent ízekre boncolok, elemzek, és akkor szoktak gördülékenyebben menni a dolgaim, ha nem csinálom ezt, hanem csak úgy "természetesen".

Leállok, mert ki fogtok tiltani ennyi hülyeség olvasatán.Kép

Ne haragudjatok!

vAdri

Ui.: De jó a találkozósoknak!
Vendég

Dorka
Nagyon jó dolgokat írsz, a lényeget, az igazán fontos dolgokat látod meg. Én a nevelés dolgot is úgy látom ahogy te. Igaz ez eddig nem így volt. Nekem is át kellett mennem válságokon, a húgi születése, testvérféltékenység, a férjemmel rengeteget veszekedtünk mióta a gyerekek megszülettek (pedig előtte 10 évig szinte soha, nem volt olyan, hogy haragban feküdjünk le aludni) más nevelési elvek, sőt szembesülnöm kellett azzal is, hogy az időmet nem én osztom be,én sem bírom ha bármelyik gyermekem sír, vagy valamilyen baja van, addig próbálkozom, amíg minden okké lesz. És itt van a vizsgaidőszak, tanulnom kellene, de betegek, nyűgösek, el kell végezni bizonyos házimunkákat is, a férjem reggeltől estig dolgozik, .... fáradt vagyok... szóval nem könnyű és sokszor kiborultam. Nekem is elsősorban a hozzáállásom megváltozása segített abban, hogy ne vegyem olyan tragikusan a dolgokat, másként reagálok. Szerintem ha belülről nem érek meg erre a változásra (nem volt könnyű és részben neked is köszönhetem) akkor lehet, hogy jövő nyáron már én is az elváltak között találtam volna magam. Hű, lehet, hogy nagyon zavaros volt, amit most írtam, de remélem te azért érted, hogy mit akarok mondani.

Mindenkinek jó babazsúrt.
Patri nem felejtettelek el, de mióta Ádám elkezdte az óvodát, folyamatosan betegek mind a ketten (hiába az anyatej), írható cédénk nincs itthon és a városba nem tudom, hogy mikor jutok be, hogy vegyek. A férjem mindig "elfelejti".
Be kell fejeznem, mert Hajnika sír.
Puszi minden babának.
Monika
monazsu

És Connie, az is igaz, hogy a fogalmat kéne előbb tisztázni, mi is a nevelés.Kép

Meg könyvből nem lehet megtanulni nevelni. Mint ahogy tök mindegy, milyen módszernek nevezzük (vagy ha politika: milyen rendszernekKép), ki csinálja, az a fontos.

És az is, h. kinek. Ua. a dolog az egyikből ezt, a másikból mást vált ki...

John Lennon (lefordított) szavaival: mindenről minden igaz, és minden hazugság. De egy másik idézet tőle (és a fordítótól), h. mit vívódok én ittKép: ha több ötletem már nincs, hát meghalok.

Talán megenyhültök, s elnézitek a "hibbantságomat", ha küldök fotót a gyermekeimrőlKép:
Kép
Kép
Ezt meg már régebben egyszer feltettem, csak az utánzásról is volt szó:
Kép
Vendég

Ui.: Én a gatyámat nem tolom le a szoptatáshoz!KépKépKép
Vendég

Adri
Nagyon jók a képek!!!Édesek ezek a kölkökKép

Nebula
kösziKép
visszadícsérek jó????Flóra is nagyon szép kislány,annyira szépen tud nézniKépOlvadtok rendesen mi?

Maja köszöni a dícséretet és puszit küld mindenkinek és sajnálja,hogy nem lehet veletek a talin,pedig szvíesen megmutatná milyen eleven.
KépKép
Timurr
Vendég

vAdri: elképesztő jók a képek, az utolsó pedig egyszerűen szenzációs! Az utóirat olvastán pedig könnyesre röhögtem magam.
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok!!!

Egy kissé elveszve, de látom nem nagyon hiányoztam!!Kép
Kissé felületesen olvastam vissza, rengeteget írtatok!!!!!
Hüpi!!
Én is boldog félévet kívánok Nektek!!KépKépKép

A gyerkőcök nagyon szépek és ügyesek mind!!KépKép
A találkozón remélem jól éreztétek magatokat és sok szép képet is készítettetek, amit ugye majd fel is tesztek!!
A betegeknek jobbulást, a depiseknek jó kedvet és Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét!!!
zsuba31

Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket. Kislányom így nyálzik (mint egy kis bernáthegyiKép). Eddig 2 foga van, vhol. bújik a következő, de még nem tudom, h. az előírás szerint lesz-e a folytatás.Kép

Kriszta,
Neked akartam még írni reggel, csak aztán, belebonyolódtam a nevelés témába.Kép
Egyrészt apukád... Kíváncsi lennék, h. ő a nevelés (és az egyéb környezeti hatások) vagy a gének miatt lett ilyen.
Azon is gondolkodtam, ha a szüleink ilyen rosszul csinálták, mitől lettünk mi ilyen ügyesek és okosak.KépKépKép És vajon majd rajtunk is gúnyolódnak, szörnyülködnek, jobb esetben sajnálkoznak a gyerekeink?
(Aztán - már off-gyanús leszek - azt figyeltem meg a műv.történeti korok és stílusok között, h. a szabályozott és a lázadó, szabálytalan váltja egymást. Vajon ez a generációk között is megfigyelhető?)
És más: egyszer voltam New Yorkban 40 percig Kép(2001 augusztusábanKép). Még így is varázslatos volt... Szép időt hozzá holnapra!
Flóra: gyönyörű, sztem hasonlít Rád, főleg a szeme, Te is nagyon szép vagy, exotikus.
És ügyes, vidám babának gondolom a képek alapján.

De minden baba lenyűgöző, ábécé szerint kéne sorolnom őket!!!

Erről jut eszembe, nem tesz fel vki. (Timurr, Angéla) táblázatot, mert én kíváncsi lennék, kinek mekkora is a dedje.
Annyi sok szép képet láttam itt. Szép menyasszonyok, modellek fotóit...

Monazsu,
tulképp. az általad vázolt nevelési elv lényege az, h. ne legyenek elvárásaid, és akkor nem fogsz csalódni?Kép
Az a szörnyű, h. túlélési technika kell ahhoz, h. az első pár évet, a nehézségeket, a sok feladatot, a családban felgyülemlő problémákat kibírjuk. Vagy tényleg túlélnünk kell, és nem megélnünk ezt a szakaszt (s tán a többit is)?
És az apukák miért tetszenek meghülyülni a legtöbb családban gyerekszületés után?Kép Igaz a megfigyelés (anyáinké, nagyanyáinké, de nőneműeké az biztosKép), hogy kiestek a cukrosdobozból? Vagy a férfiak agya tényleg ennyire más?

Jó volt a tali, ugye? Képeket és élménybeszámolót is találok, mire a százrészletbenmegírtüzenetemet végre a b b a h a g y o m . . .

vAdri
Vendég

K é p e k e t k é r ü n k !!!!!!!!!!!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
hüpi

Zsuba,Zsuba
nekem mindig m indenki hiányzik
és várom,hogy írjatokKépHogy vagytpok?

vAdri

Az én táblázatom még nagyon-nagyon hiányosKépHalkan egjegyzem te sem vagy benne mégKépMeg Zsuba se,de én nem akarok erőszakoskodni.Akik vanna ezen a linken megnézheted:http://g-portal.hu/portal/receptforum

Hát igen az embernek ne legyenek elvárásai,nem is lehetnek hiszen minden gyerek más.

Héééé
ilyen vad volt a buli,hogy még senki nem jelez??Kép
Kép
Ma megvolt a leghosszabb sírás fél-háromnegyed óra,egyszerűen álmos volt Maja és nem bírt elaludni csak hergelte magát csak hergelte,hiába vettem föl sikítozott,sírt,mire hüppögve elaludt,hát az idegszálaimat megedzette az biztos.Nya ebből hogy lesz valaha magától elalvás mondja meg nekem valaki?Vagy mit kéne csinálnom?Hmmmm?

Zitmi
Hogy vagy?

Ildi
Mizu?

Timurr
Vendég

Indításként Bazsiról egy kép, hogy ne feledjéték!!!

Kép
zsuba31

Timurr,
sajnálom Maját. Sok nyugtató-pihentető puszit küldünk neki.
Elalvás lesz-e? Én beletörődtem, h. nem tudok mindent én irányítani. És nem is bánom.

A táblázatba kért adatokat hova küldjem? És köszönöm, h. csinálod!

Zsuba,
én jó hosszú ideig nem írtam, és nem hiányoltál!Kép Sztem nem is emlékszel rám.Kép Én Rád igen, és örülök, h. megint "találkozunk". Gyönyörű baba!!!

Apropó, TALÁLKOZÓSOK! Azt hiszem, nagyon kíváncsiak vagyunk már, és türelmetlenek. Én azonban már csak éjjel, v. holnap jövök.

Szép estét mindenkinek!
vAdri

Ui.: mára már nagyon sok lesz belőlem, jobb, ha egy hónapig megint max. csak olvasok.Kép
Vendég

Sziasztok!

Na mi van már, hol vannak a képek és a beszámolók!?
Én már tök kíváncsi vagyok, és mellesleg irigykedem mint a fene!!!!!!!!!!!!!
Kép

delfinke

AdriKépide nekemKép gyurka.timea@kapos-net.hu

Én is várom,hogy valaki bejelentezzen márKép
Vendég

Kép
villes

Kép
villes

Timurr
Az én lelkem is ma extra nyügi volt ma este. Eddig még soha sem altattam el este babakocsiban, de ennek is eljött ma az ideje. Itt alszik mellettem.

Lehetséges, hogy ennyire jól sikerült a buli, hogy még mindig tart????
Vagy lehetséges, hogy így akarnak minket lerázni, és jól eltüntek? TE ezek itt összebeszéltek ellenünk, hogy mi jól sóvágogjunk, mi???? cukkolnak bennünket????

Kép
hüpi

KépKép
villes

Kép
Vince szokás szerint sziesztázik,csak kivételesen most apája mellkakasán tesziKép
A 20.11 es hsznél 2 kép van csak egymás mellé rakta őket,bocsi.A szöveg hozzájuk meg úgy látszik ha ráteszitek a kurzort a képre.(apjuk segített feltölteniKép
villes

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ruzicsky

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ruzicsky

Vaktyúk és Csipet
Kép

Apu,te mit szoktál csinálni,amikor anyu lekiabálja a hajadat?Kép Rozi és Vince
Kép
Egy kép csak Marcipánnak az ő gyönyörűséges menyasszonyáról,GrétirőlKép
Kép

Ilyen szép nagyfiú lett Ruzék BendijeKép

Kép
villes

Na helló!

Látom nagy a türelmetlenség. Kép Úgyhogy én is raktam fel képeket. Kép Bár nem díjnyertes fotók, de most csak ilyeneket sikerült.

Tali szuper volt, jókat dumcsiztunk meg a répatortám is teljesen elfogyott Kép remélem ez azt jelenti, hogy finom volt. Kép Kép

na pusz, mert a billentyűzet zajától felébredt Bendi, meg én is már fáradt vagyok, mert tali után még vendégjárás is volt nálunk.

ruz
ruzicsky

Dóri és apájaKép
Kép

Patri,Beni és Vince
Kép
villes

Virág!

Köszi a közeli képet Grétiről; MArcipán nagyon örült neki!
Tök jól esett az sms-ed is, tök ari vagy!
Kép

Nagyon jók a képek; remélem gondoltatok az otthon ülőkre is!

Ildi

delfinke

Lányok!
Megjártuk Szombathelyt, és nagyon jó volt.Kép Após teljesen meglepett, sírt, amikor dédi meglátta Ákost.Kép Dédinek nem mondták meg, hogy tényleg megyünk, hisz 19-ben született, nem tett volna jót neki az izgalom.Kép Meg akkor is sírt, amikor mondtam, hogy pár hónap és indul a babaprojekt.KépKép És anyós is angyal volt. Azt hiszem ezeken a dolgokon sokat kell még gondolkodnom.Kép

Vezso, Connie,
nagyon sokat fogytatok, de komolyan! Egy exmajdnem anorexiás szeme mindent észrevesz. És ki az a gyönyörű szőke copfos tündér?Kép

Ma mindent rózsaszínben látok.Kép Bár hazafelé megbírságolt bennünket egy rendőrnő gyorshajtás miatt, de hát költse gyógyszerre.Kép

Nevelés,
jó és örökzöld témakör.Kép Majd fogok hozzá is szólni, most megyek rogyni, mert bár a dedem tegnap is 13 órát aludt, én csak 5-tKépKép De megérte.KépKép

Kép

Kép
vizimano

Hát nem bíííííííííííííírtam ki!

Nagyon jók a képek, "átjön" (de utálom ezt a szótKép, de most én sem találok rövidebbet) a hangulat.KépKépKép

Timurr,
mail ment, és köszi...

Vízimano,
de jó, h. ilyen jó napod volt!

nevelés:
tőlem asszem utsó gondolat, nem is fejtegetem tovább, de még azt levezetném (Jégvirág kedvéértKép), hogy a szabályos-szabálytalan váltakozása (korábban írtam a művészeti korokrólKép) az vmi. ellenkezőjének az ellenkezője (ha azonos tul. alapján nézzük), tehát önmaga...
Ha ez igaz a generációs különbségekre is, akkor ez a magyarázat rá, h. a nagyanyáink jobban értenek minket, mit az anyáink.
(Sőt én mindig a kettővel felettem járó osztályokat bírtam jobban, mint a nálunk - korban amúgy hozzánk közelebb lévő - eggyel idősebbeket...

De már annyira kezdek off lenni, vagy már az is vagyok, meg nyilván ez az agyrém senkit sem érdekel, h. még remegő kézzel (dilemmázva, h. töröljem-e, ha már ennyi ideig írtam) valszeg elküldöm, és eltűnök az éterbe.Kép

Jó éjt mindenkinek, a gyönyörű babáknak, a kedves anyukáknak:
vAdri

Ui. Kitettétek a lábatokat, és ma én uraltam a topikot...Kép
Vendég

Sziasztok!

Csak most tudtam benézni, visszaolvasni még nem volt időm, de a képeket megnéztem!!!!!!!!!!!!
Olyan édesek vagytok rajta mind, az anyukák nagyon csinosak!!!A babák egytől egyig gyönyörűségesek, már milyen szépen ülnek, másznak, mennek...Kép mi még sehol sem tartunk Kép , csak forgolódunk mint a grillcsirke és néha a magasba emeljük a sejhajunkat..Kép

Vezso!
Tök jó lett a hajad!!!!!!!!!

Olyan jók az apukán alvós képek, na és persze a többi gyerkőcös is....Kép

Milyen nagy lett Bendi!!!!És milyen szép kisfiú..Kép

Az összes kispasi jóképű, a kiscsajszik tündériek!!!
Hú lányok, nagyon sajnálom, hogy nem lehettünk ott, látszik, hogy jó volt a hangulat és az apukák is élvezték..Kép
Én helyette a suliban ültem, pénzügyet hallgattam és folyton azon járt az eszem, hogy de jó lenne most a talin....Kép

na majd holnap írok és visszaolvasok...

jó éjt mindenkinek!!!

kingu
cica29

Hali!

Most én is csak egy rövidkére, mert hulla vagyok. Kábé 10 km-t gyalogoltunk NY-ban, aztán még másfél óra haza vonattal, busszal. Flórácskám már a vonaton bealudt, arra sem ébredt fel, hogy öltöztettük, csak amikor hazaértünk.
Nagyon tetszenek a talis képek, tényleg látszik, hogy jó hangulat volt.
A neveléshez majd én is mindenképpen hozzászólok holnap.
Ja, és vAdri: köszi Kép Kép Kép

Azért 1 kép a mai kirándulásról:
Kép

Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Kép
Meglepődés és elgondolkodás Vince és Rozi módra
vezso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: